SAAB AB jobb i Linköping

Hitta lediga jobb hos SAAB AB i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Linköping.

Fälttekniker till Saab Dynamics!

Flygtekniker
Läs mer Dec 1
Vi söker just nu en fälttekniker till vår avdelning Seaeye på Dymanics i Linköping. Som fälttekniker i den här rollen kommer du få träffa människor från jordens alla hörn och se platser du annars aldrig hade fått uppleva.Din framtida utmaning

I rollen som fälttekniker kommer du att vara testansvarig för produkter innan leverans samt utbilda tekniker som skall använda våra produkter. Du kommer även att installera farkoster och system på plats hos kund där delar av arbetet är förlagt till havs. Utöver detta kommer du även att vara tekniskt ansvarig för DEMO av produkterna.Du kommer jobba nationellet och internationellt med civila och militära kunder. Periodvis så kommer du få resa mycket själv men även i grupp. Du kommer utbildas internt och få grundläggande kunskaper om de olika systemen som vi har och säljer.Den du är idag

Viktigast för tjänsten är att du har ett stort tekniskt intresse och är villig att lära dig mer kring tekniken. Det är även viktigt att du är en social person då du kommer att arbeta nationellt och internationellt med civila och militära kunder. Det är även viktigt att du som person är självgående då du periodvis kommer resa mycket själv. Du bör inte ha rädsla för vatten eller havet då stor del av arbetet sker där.Kvalifikationskrav:

* Utmärkt kommunikationsförmåga i engelska, både muntligt och skriftligt
* B-körkort
* Mycket god datavana där felsökning ingår
* Goda kunskaper inom el & mekanik.Meriterande:

* Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska.
* Examen inom el, mjukvara eller mekanik
* Om du tidigare arbetat med undervattensfarkoster
* Om du tidigare arbetat inom Offshore-industrin
* Socialkompetens då man representerar SAAB på "fältet"
* Om du tidigare hållit i utbildningar.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss härPå Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.Som fälttekniker på Dynamics i Tannefors kommer du vara en "spindel i nätet" gällande många av frågorna inom vår testverksamhet. Dynamics har påbörjat en tillväxtresa och vi står inför spännande utmaningar för att möta kundernas efterfrågan. Vi ser att intresset för våra produkter fortsätter att vara stort på marknaden och vi kommer behöva fortsätta utvecklas inom en mängd områden för att vara konkurrenskraftiga. Vi är idag 8st i gruppen T&C (Test & Commision).Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.Välkommen med din ansökan!Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Elektronikkonstruktör

Konstruktör, tillverkningsindustri
Läs mer Nov 29
Vill du vara med på en förändringsresa i en växande organisation? Nu söker vi flera kompetenta medarbetare och vi riktar oss till både dig som är senior och junior inom elektronikkonstruktion. Varmt välkommen med din ansökan!

Din roll

Du kommer att jobba med elektronikutveckling på våra undervattensprodukter. Produkterna innehåller avancerad teknik och är i många fall marknadsledande inom sitt segment. Av naturliga skäl så ställs höga krav på produkten i olika avseenden, inte minst teknisk höjd, tillförlitlighet och livslängd. Arbetet bedrivs i projektform och du kommer tillsammans med dina kollegor att få eget ansvar för en del av produkten och arbetet. Oavsett var du står i din karriär så finns goda möjligheter för personlig utveckling.

Bland dina arbetsuppgifter finns

*

Elektronikkonstruktion
*

Systemarbete mot elektronik
*

Programmerbar logik, både elektronik och programmering
*

Schema och PCB layout
*

Kravhantering
*

Labbarbete, test och verifiering

Ditt arbete spänner över hela registret runt produktutveckling. Allt ifrån förstudier, offertarbete, utveckling och verifiering. Hos oss kommer du få arbeta med produkter från start till färdig produkt och testning. På sikt ser vi dig gärna i någon teknisk specialistroll runt elektronik. Det kan handla om produktexpert, expert på något verktyg eller tekniskt innehåll.

Din profil

Vi söker dig som trivs med utmaningar och lockas av att arbeta i en utvecklande verksamhet. Du behöver vara flexibel och ha många bollar i luften. Du är strukturerad, kommunikativ och trivs med att arbeta i grupp. För att trivas i rollen är du även praktiskt lagd och van vid att hantera labbarbete med oscilloskop, spektrum och logikanalysator.

Vi ser gärna att du har:

*

Högskoleingenjör eller civilingenjör inom elektronik, elektroteknik, elkraft, teknisk fysik, datateknik eller liknande utbildningsprofil
*

Erfarenhet av elektronik och produktutveckling

Det är även meriterande om du har tidigare kunskap inom:

*

Batterikunskap, BMS (Battery Management System)
*

Elektrisk framdrivning, elmotorer, motorstyrning
*

Kraftelektronik
*

FPGA, VHDL/Verilog
*

EMC
*

Lödning
*

Programmering

Hos oss arbetar vi med ambitionen av att vårt arbete skall göra skillnad och bidra till ett säkrare samhälle. För att trivas hos oss ser vi att du delar samma ambition! Placeringsort är Tannerfors, Linköping men resor till andra orter och anläggningar, både i Sverige och utomlands förekommer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Strategisk inköpare på Aerospace Systems

Inköpare
Läs mer Nov 28
Letar du efter nya spännande utmaningar där du är en del av ett starkt strategiskt Inköpsteam med högt tempo och affärsdriv?

Är du drivande, kommunikativ och relationskapande då kan rollen som Strategisk inköpare hos oss vara rätt för dig!

Affärsenheten Aerospace Systems söker dig som vill bli en del av vårt engagerade Strategiska Inköpsteam.Din roll

I din roll kommer du att driva ett eller flera leverantörsteam med mål att kontinuerligt utveckla, utvärdera och säkerställa konkurrenskraften hos dina leverantörer som du är kommersiellt ansvarig för.

Som Strategisk Inköpare kommer du att förhandla, utveckla och säkerställa efterlevnad av leverantörsavtal i enlighet med kundens och verksamhetens behov.

Du kommer även att bygga ett stort nätverk både internt inom Saab men också externt hos leverantörer och kunder.

Som Strategisk Inköpare kommer du bl.a. att arbeta med att:

*

Utveckla och implementera inköpsstrategier
*

Förhandla och aktivt arbeta med ständiga förbättringar för att nå lägsta totalkostnad
*

Teckna nya, vidareutveckla och förvalta leverantörsavtal
*

Offertförfrågningar
*

Säkra och arbeta mot avdelningens mål och KPI:er
*

Utveckla relationer med nya och gamla leverantörerDin profil

Vi söker dig, som har en gedigen erfarenhet från strategiskt inköpsarbete.

För att vara framgångsrik i rollen ska du ha:

*

Adekvat universitets-/högskoleutbildning eller inköpsutbildning
*

Erfarenhet av att leda leverantörsförhandlingar
*

Vana att läsa och tolka samt förhandla och utforma ram och pris-avtal
*

Kommersiell erfarenhet och kunskap om strategiska affärsrelationer från internationell miljö
*

God kommunikations och samarbetsförmåga
*

Mycket goda kunskaper i både Svenska och EngelskaDu ska dessutom ha god förmåga att arbeta självständigt likväl som att arbeta i team där du leder dig själv och andra för att nå resultat och mål med ditt driv, din kunskap och din positiva attityd!


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss härSom medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

På Aerospace Systems tillverkar utvecklar, producerar och marknadsför vi i huvudsak delar till den civila marknaden där Airbus och Boeing är våra största kunder. På Saab strävar vi efter balans mellan arbete och fritid. Aerospace Systems är en del av affärsområde Aeronautics och har ca 530 anställda.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Graduate Procurement Program

Inköpare
Läs mer Nov 30
Are you newly graduated looking for a great opportunity to start your career within a rapidly growing company? Our Procurement organisations within Saab offers an exciting trainee-inspired first year where you will have a chance to gain Saab knowledge and a strong people network, which will be a great foundation for growth and building a fun and successful career within Saab.

The challenge we offer

At Saab, you have a great opportunity to grow and develop within our teams. In this role you will develop into Strategic Purchaser within one of our procurement teams. You will be part of a team driving the strategic agenda in relation to key suppliers and cutting-edge technology for Saab products and services.

Our Strategic Purchasers have an important role in development projects to drive sourcing activities and commercially sound decisions within each project. The responsibilities are to focus on long-term cost activities, set up supplier agreements, and continuously govern and improve cooperation with our suppliers. In your initial role as a graduate in our sourcing organisation, your role can either be linked towards sourcing, procurement analytics or development of the procurement function.

As a Strategic Purchaser you work within one of our procurement areas across Saab. You will be based on one of our sites in Gothenburg, Stockholm or Linköping.

Start date: August/September 2024.

To succeed in this role

We are looking for you who would like to develop a strong business understanding and acumen, with a drive to improve and challenge our business with a commercial and analytical approach. You have the ability to think and act strategically to reach our targets, and since your success is highly dependent on the close cooperation with internal stakeholders and suppliers, we believe that you are a true team player and great communicator.

Further we believe that you have:

*

Relevant university degree, ideally a Master in Engineering, Business administration or Legal
*

A keen interest of working with Procurement and Supply chain, preferably proven by work experience or university courses
*

Great commitment to support and generate energy to our teams
*

Ability to communicate effectively with all levels of the organisation, verbally and in writing
*

Strong business acumen
*

Enjoy change and are able to drive change
*

You know the importance of building relationships both within and across functions
*

Fluent in English and Swedish, both verbally and in writing

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be part of

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 20,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world. Read more about us here

Saab designs, manufactures and maintains advanced systems in aeronautics, weapons, command and control, sensors and underwater systems. Saab is headquartered in Sweden. It has major operations all over the world and is part of the domestic defence capability of several nations.

Kindly observe that you will receive feedback on your application after the application deadline. Observe that you can send us your application in either Swedish or English.

Do you want to get to know our business and our people a little bit better? Here you can find some stories told by our employees.

Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Vi söker nya medarbetare till Produktionsteknik

Produktionstekniker, maskin/Produktionstekniker, verkstad
Läs mer Nov 30
Saab är inte vilket företag som helst. Vi finns till för att skapa trygghet. Vår uppgift är att säkerställa att de människor som står längst fram inom försvaret har det de behöver för att kunna försvara frihet och demokrati. Inom affärsområde Dynamics vet vi hur viktigt det är, och vi växer och behöver bli fler, därför söker vi ett antal nya medarbetare till produktionsteknik.

Produktionsteknik är en avdelning bestående av ca 70 personer i Tannefors, Malmslätt och Motala som ansvarar för produktionsteknik och verktygskonstruktion för Saab Dynamics komposittillverkning, robot-, missil- och undervattenprodukter.

Din roll

Hos oss kommer du att få möjligheten att vara en viktig kugge i produktionen, och följa utvecklingen av våra olika produkter hela vägen från design, tillverkning, test och leverans. Vi arbetar i tvärfunktionella team där alla får bidra inom sitt kompetensområde. Du kommer därför få möjligheten att få stor insikt och arbeta med många av våra produkter. Hos oss är det din vilja och nyfikenhet som sätter gränserna och som gör det möjligt för dig att hitta de områden och arbetsuppgifter som intresserar dig mest.

Roller vi söker nu:

* Produktionstekniker inom el/mekanik/komposit/test - I rollen som produktionstekniker kommer du arbeta som stöd till vår tillverkning av produkter inom robot, missil och undervatten. Rollen innebär att du som produktionstekniker kommer arbeta med support och utveckling av produktionsprocessen för sammansbyggnad av dessa farkoster men också för moduler, apparater och testutrustning. Arbetet innebär att du kommer få bygga upp ett stort kontaktnät med olika funktioner med bland annat kvalitet, projektledare, planering, utveckling samt inköp och leverantörer. Ständiga förbättringar och utveckling av produktionen är viktigt för oss och därför kommer du att få ägna stor del av din tid åt att identifiera, initiera och driva förbättringsprojekt.
* Verktygskonstruktörer - Rollen som Verktygskonstruktör innebär att du får konstruera verktyg och verkstadsutrustning till produkter som hanteras inom Saab Dynamics. Du kommer att vara en del av avdelningen produktionsteknik vars huvudsakliga uppgift är att stödja produktion inom sammanbyggnad och maskinbearbetning. Framtagning av hjälpverktyg och fixturer. Du arbetar inom ett brett område med väldigt varierande arbetsuppgifter där du kommer att ha mycket frihet under ansvar och arbeta i tvärfunktionella team som strävar mot samma mål, att utveckla Saab Dynamics produktion. Därför ingår det i rollen att delta i utveckling och förbättring av befintliga verktyg, arbetssätt, metoder och övriga funktioner i den dagliga verksamheten.

Märk gärna din ansökan med vilken av rollerna som intresserar dig mest för att underlätta vår matchning av rätt person till rätt roll.

Din profil

Vi söker medarbetare med vitt skilda kompetenser, men de gemensamma kvalifikationerna för tjänsten är;

* Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom verktygskonstruktion eller produktionsteknik
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
* Nyfikenhet, noggrannhet och samarbetsvillig
* God insikt i och erfarenhet av produktion och produktionsprocesser

Det är meriterande om du har erfarenhet från något av följande arbetsområden:

* Erfarenhet av Solid Works, CATIA eller motsvarande CAD-verktyg för verktygskonstruktion
* Kunskaper inom kompositteknik och erfarenhet inom automatisering
* Kunskap inom Lean production
* Kunskap inom elektronik och mekanik

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du kommer bli en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett möjligheternas företag. Som medarbetare hos oss får du vara en del av en spännande teknikutveckling och du har goda utvecklingsmöjligheter, men Saab är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Flygmekaniker till traineeprogram

Flygmekaniker
Läs mer Nov 2
Traineeprogrammet för flygmekaniker ger dig den fantastiska möjligheten att få lära känna Saab som ingen annan. Här erbjuds du en tillsvidareanställning som slutmonteringsmekaniker på Saab med fast månadslön direkt efter start. Programmet ger dig en bred förståelse och kunskap för Saabs verksamhet, där du samtidigt får träffa och inspireras av andra medarbetares kompetens, erfarenhet och utveckling inom Saab.

Din framtida utmaning

Traineeprogrammet består av bland annat praktik, utbildningar, studiebesök och teambuilding-aktiviteter. Under programmet kommer du:

* Få ett gediget SM- utbildningsprogram och utbildningspaket med ett kursinnehåll som ger dig behörighet att jobba i Slutmonteringen för Gripen.
* Göra studiebesök i militära och civila hangarer och verkstäder i Linköping och på andra orter där Saab har verksamhet.
* Utbildas i lödning och ellära då du kommer att jobba med precision inom finmekanik och elinstallationer.
* Träffa, inspireras och motiveras av människorna som jobbar på Saab.

Du erbjuds även utbildningar inom självledarskap som breddar och fördjupar din kompetens att leda dig själv och andra. Utöver detta erbjuds du en härlig gemenskap tillsammans med andra Trainees och kollegor, som alla strävar efter att ha roligt på jobbet och lära av varandras erfarenheter, kompetenser och styrkor. Vi utvecklas tillsammans genom att jobba fram gruppens värdegrunds- och likabehandlingsplan för bästa gruppdynamik.

Som slutlig mekaniker i slutmonteringen spelar du en avgörande roll i att sätta samman det kompletta flygplanet genom att installera över 20 000 individuella komponenter i själva flygplansskrovet. Din dagliga uppgift kommer främst att innefatta precision inom finmekanik och elinstallationer, allt i en dynamisk arbetsmiljö omgiven av kollegor som är världsledande inom branschen. Ditt arbete kommer att vara präglat av nära samarbete med olika teammedlemmar, tydliga riktlinjer och en varierande vardag där du dagligen arbetar på olika delar av flygplanet.

Information om Traineeprogrammet
Omfattning: 10 månader
Programstart: 30 aug 2024
Program slut: 23 juni 2025

Placering: Linköping

Din profil

Vi söker dig som vill ingå i ett team där vi uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans. Som person är du ansvarstagande och initiativrik med ett stort ordningssinne. Du arbetar med lätthet i olika verksamhets- och underhållssystem och tycker om att lösa problem. Du är en engagerad och driven lagspelare som arbetar bra i grupp och förstår vikten av samspel i arbetet man gör tillsammans.

Vi söker dig som har en avslutad gymnasial utbildning inom flygmekanik, fordon eller teknik. Du kommer under programmets gång att få kunskaper och förståelse inom el. Har du däremot jobbat med el tidigare ser vi det som meriterande. Vi ser att du har goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Då resor kan förekomma i tjänsten är B-körkort ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Systemsäkerhetsingenjör till Styrsystem Gripen och FCAS

Systemtestare/Funktionstestare
Läs mer Dec 4
Nytt
Var med i vår utveckling av kompetens och förmåga för att kunna bygga nästa generations fighter jet.Din framtida utmaning

Vår avdelning ansvarar för all hårdvara och mjukvara för att realisera styrsystemet till flygplan - alltifrån pilotens input via spakar och pedaler till aktuatorer (idag hydraulkolvar) som aktiverar flygplanets roder. Vi ansvarar för att ta fram en komplett styrsystemslösning som bland annat stabiliserar flygplanet, ger flygplanet den "körkänsla" som piloterna vill ha, pilotstödsfunktioner för att avlasta pilotens arbetsbelastning mm, mm. Men vi ansvarar också för att göra detta på ett säkert sätt, där vi analyserat varje funktionskedja in i minsta detalj. Vi utvärderar exempelvis risker kopplade till att funktionen oavsiktligt aktiverar in sig själv, eller att funktionen kopplar ur sig själv utan att piloten får information om det. Det är här du kommer in i bilden!

Vi söker dig som brinner för flygplan, styrsystem och har en gedigen erfarenhet av systemsäkerhet (aka funktionssäkerhet).

Du kommer att vara delaktig i hela utvecklingskedjan, från framtagning av koncept, design, verifiering, flygprov och driftuppföljning. Du kommer att arbeta med analys och kravställning av system, funktion, mjukvara och hårdvara. Styrsystem är ett teknikområde som har många gränsytor mot andra teknikområden som till exempel landställ, hydraulik och motor. Du kommer att samarbeta med våra angränsande teknikområden och vara med att driva det gemensamma arbetet framåt. Vi samarbetar även mycket med Aeronautics centrala systemsäkerhetsteam.

Styrsystem har många intressanta och stimulerande arbetsuppgifter inom systemsäkerhet på både kort och lång sikt. Inom Gripen E/F-projektet är vi mitt uppe i utveckling och kundleveranser parallellt. I detta projekt arbetar man med systemsäkerhet för att deklarera säkra system för både leveranser och för provflygningar (för att utvärdera ny funktionalitet samt för att stänga krav). Men vi har också börjat planera för att bygga kompetens och förmåga att utveckla nästa plattform (FCAS) som kan komma att komplettera och på sikt ersätta Gripen E/F. Där kommer bland annat nya koncept för styrsystemsarkitektur (avionik/aktuatorlösningar/sensorlösningar mm) undersökas för att få en så framtidssäker, utvecklingsbar och kostnadseffektiv plattform som möjligt. Här är systemsäkerhet en avgörande kompetens för att tillgodose att rätt komplexitetsnivå väljs.

Vi är i dagsläget ett team på fyra personer på styrsystem som jobbar tillsammans med systemsäkerhetsfrågor. Du kommer att bli en del av vårt inspirerande gäng som gillar att arbeta tillsammans och som tycker att teknik i allmänhet och flyg i synnerhet är kul och spännande!Din profil

Du har en teknisk ingenjörsexamen och flera års erfarenhet från systemsäkerhet/funktionssäkerhet. Du ser det som en stimulerande utmaning att genomföra komplexa analyser och kunna presentera detaljerade resultat på ett överskådligt sätt.

Arbetet är dokumentationstungt och kräver ett gott ordningssinne. Du kombinerar att arbeta självständigt med en god kommunikativ förmåga vilken är viktigt för att kunna diskutera tekniska frågor med andra ingenjörer och piloter.

Erfarenhet från annan flygindustri och/eller av avioniklösningar/systemarkitektur är meriterande. All dokumentation sker på engelska, varför goda engelskkunskaper är ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Området flygteknik är en del av affärsområdet Gripen E/F under vilket vi ansvarar för produktutveckling inom de tekniska områdena styrsystem, aerodynamik, flygmekanik och prestanda. Totalt arbetar cirka 90 personer inom området uppdelat i sju sektioner.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Project Manager International

Gruppchef, teknik
Läs mer Dec 1
Do you imagine a career that constantly stretches your capabilities and offer you an opportunity to work with the technologies of the future? We offer an exciting opportunity to join a global company with a mission to keep people and society safe - which means a job that really matters!

We are seeking a dynamic and experienced Project Manager to support our international expansion efforts by establishing facilities and premises (mostly offices) outside Sweden.

Your role

You will be responsible for conducting market research and analysis to identify viable locations for establishing offices outside Sweden. Also valuate legal, regulatory, cultural, and economic factors to assess the feasibility of international expansion. In this role you will collaborate with cross-functional teams (Property, Security and IT) to align international expansion initiatives with the overall business strategy. You will build and maintain relationships with key stakeholders, including local authorities, vendors, legal advisors, and internal teams, to facilitate smooth coordination during the expansion process.
Other main tasks:

* Develop detailed project directive and project plans outlining the steps and resources required for establishing new premises, including legal compliance, infrastructure setup, and operational logistics.
* Serve as the primary point of contact for all international office-related communications and inquiries.
* Ensure compliance with international laws, regulations, and internal policies related to business operations and employment.
* Oversee the selection of office spaces, negotiate leases, and coordinate the setup of necessary infrastructure, including IT-, and security systems, furniture, utilities, and support the local operations with different service contracts
* Manage budgets and resources efficiently to optimize costs while maintaining high-quality standards.
* Provide leadership and support to international teams, fostering a collaborative and inclusive work environment.
* Implement robust project monitoring mechanisms to track progress, identify bottlenecks, and proactively address challenges.
* Prepare regular progress reports and present updates to senior management, highlighting achievements, risks, and mitigation strategies.Your profile

For this position we seek a strategic thinker, an adept planner, and an excellent communicator who can navigate the complexities of international business environments. The successful candidate will play a pivotal role in shaping our global footprint, ensuring seamless office setups, and driving organizational growth. We also value:* A technical or financial education at BA or Ms level
* Experience from management positions, typically project and/or line management in Facility Management
* The Drive, Expertise and Trust that we value so high at Saab.This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.What you will be part of

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 20,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world. Read more about us here

Saab designs, manufactures and maintains advanced systems in aeronautics, weapons, command and control, sensors and underwater systems. Saab is headquartered in Sweden. It has major operations all over the world and is part of the domestic defence capability of several nations.The Group Property department organizationally belongs to Group Function, Operational Excellence. Today Group Property is organized in three line organizations and consists of a total 25 employees distributed across Sweden. You will belong to the FM South & Regional department. The department currently has 5 employees and is responsible for the operation and management of approximately 250,000 square meters of premises in southern Sweden. As Property is a small organization, considering number of employees, we often work across organizational boundaries and help/support each other.Read about our values hereKindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisementSaab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Technical Writer till Saab Aeronautics!

Flygtekniker
Läs mer Dec 1
Vi behöver bli fler! Vi söker en mångsidig teknikinformatör som uppskattar variation i vardagen. Saab erbjuder en roll med möjligheter att utvecklas inom området.

Är du personen vi söker? Skicka in din ansökan idag!

Din roll

Du blir en del av teknikinformationsteamet inom avdelningen CAMO & Logistic Support. Vi är ett litet men effektivt team som nu är i en expansiv fas. Vi är ett team som präglas av prestigelöshet och är en tight, familjär grupp där vi hjälps åt inom våra åtaganden.

Som teknikinformatör kommer Du att jobba med att kommunicera ett tekniskt budskap med hjälp av text och bild. Ditt jobb består av att samla in, strukturera, komplettera och omformulera information så att den blir tydlig för en specifik målgrupp.

På vår sektion jobbar vi brett inom teknikinformation och Dina arbetsuppgifter kan komma att innebära:

* Framtagning av till exempel instruktionsböcker, materielvårdsscheman, beskrivningsdokumentation och underhållsinstruktioner
* Stöttar skribenter inom språk och att skriva pedagogiskt och målgruppsanpassat
* Deltar i leveransprocessen av publikationerna
* Utvecklar och förvaltar processer för teknikinformationen.

På Saab finns stora möjligheter till personlig utveckling. Detta kan innebära teamledning samt metod- eller teknikledning inom teknikinformation. Rollen kräver att du har en helhetssyn, är lyhörd, samt villig att hjälpa till även utanför ditt direkta ansvarsområde. Vi förväntar oss att du är en aktiv part i att lösa problem och komma framåt. Din förmåga till samarbete och kommunikation kommer att vara avgörande för att lyckas då du kommer att ha många gränsytor och beroenden att ta hänsyn till i ett komplext projekt.

Inom sektionen har vi en bredd av olika projekt inom vilka arbetsmängden varierar över tid. Det är därför viktigt att du är flexibel och villig att åta dig olika typer av uppdrag där komplexiteten, verktygen, och metodiken varierar.

Din profil

Till tjänsten letar vi efter dig som har tidigare arbetslivserfarenhet från teknikinformationsområdet. Personlighetsmässigt letar vi efter en person som har lätt för att se samband och kan lyfta blicken till ett helhetsperspektiv, samtidigt som du värdesätter att hålla god kvalitet i de detaljer som bygger upp helheten. Du är lösningsorienterad och kommunikativ samt har förmåga att ödmjukt sätta dig in i andras perspektiv. Samtidigt som du är en lagspelare behöver du kunna trivas med att arbeta enskilt utifrån de underlag du samlat in och ibland även driva hela uppdrag från start till slut på egen hand.

Din personlighet är viktigare än din utbildningsbakgrund, men vi förväntar oss att du har en eftergymnasial utbildning. Du kan till exempel ha studerat till teknikinformatör på yrkeshögskola, vara ingenjör, eller kognitionsvetare. Du behöver ha en förmåga att kunna sätta dig in i tekniska underlag till den nivån att du kan sammanfatta och förenkla dem, samt förstå vilka ytterligare frågor som behöver ställas för att du ska kunna skapa tydlig information.

Det är en förutsättning att du har en god förmåga att uttrycka dig i skrift både på svenska och på engelska, men också att du har erfarenhet av Simplified Technical English.

Erfarenhet från arbete med underhållsutrustning kopplat till flygplansunderhåll, är meriterande men absolut inget krav och detsamma gäller erfarenhet av S1000D.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kan söka tjänsten antingen på svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan och kommer ha fokus i urvalet på just dina personliga egenskaper så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Project Manager and Contract Responsible

Teamledare
Läs mer Nov 29
Embark on an exciting journey of innovation and growth with Saab TransponderTech, a leading player in the maritime sector. Join our dynamic team as we strive to enhance our market share, explore new segments, and uphold our exceptional profitability standards. With over 90% of global goods transported by sea, Saab TransponderTech is at the forefront, pioneering groundbreaking VDES technology that promises significant benefits for both the economy and the environment.

Saab TransponderTech makes 'World leading products for maritime safety and sustainability'.

Your role

We are seeking a highly communicative individual with a passion for cross-functional project management and contract responsibilities within our Market and Program Management organization. The ideal candidate should possess experience in leading project and contract teams, coupled with a willingness to acquire in-depth knowledge about our product line for success. Daily responsibilities include coordinating with stakeholders, communicating with technical project managers, and engaging with external customers.

The main tasks are:

* Project execution, planning, scheduling, and risk management
* Prioritization within and between projects
* Contract execution, including establishing Contract Directive and Plan
* International business travel may be requiredExplore more about AIS, VDES, and our other successful products:

https://youtu.be/-xvTKKAVIPo
https://www.saab.com/maritime

Your profile

Everyone at Saab TransponderTech, including the management team, is to a large extent operational. We believe that you are a person who makes things happen and takes responsibility for the results.

Required skills:

* Experience from customer interaction and business acumen
* Leadership and management skills
* Financial aspects e.g. controlling, estimating and payment planning
* Commercial understanding
* Communication and presentation skills
* Risk management
* Excellent communication skills in English, verbal and written
* Minimum 5 years of relevant work experience

Desired skills:

* University degree or similar knowledge gained by experience
* Maritime domain knowledge

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

You will be part of a dynamic and enthusiastic team of about 60 people located at Saab's site in Hackefors, Linköping. The product portfolio consists of AIS and VDES radio transceivers and networks for land, ships, aircraft and satellites, as well as advanced navigation and presentation systems. The site includes all functions required by a small independent company within the company, from marketing and sales, to product development, production planning, customer support and logistics. Saab TransponderTech is market leading with customers world-wide, and we operate on a commercial market with relatively short sales cycles.

At Saab TransponderTech we believe in value-based leadership. Our individual differences is a valuable asset for the company and diversity is one of our core values.

Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Your application may be in Swedish or English.

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 20,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world. Read more about us here.

Business area Surveillance offers world-leading technology for monitoring and decision support to protect against threats. The portfolio covers radar systems, electronic warfare, combat systems as well as safety and security solutions.

Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Flygtekniker till traineeprogram

Flygtekniker
Läs mer Nov 2
Traineeprogrammet för flygtekniker ger dig den fantastiska möjligheten att få lära känna Saab som ingen annan. Här erbjuds du en tillsvidareanställning som flygtekniker på Saab med fast månadslön direkt efter start. Programmet ger dig en bred förståelse och kunskap för Saabs verksamhet, där du samtidigt får träffa och inspireras av andra medarbetares kompetens, erfarenhet och utveckling inom Saab.

Din framtida utmaning

Traineeprogrammet består av bland annat praktik, utbildningar, studiebesök och teambuilding-aktiviteter. Under programmet kommer du:

* Göra studiebesök i militära och civila hangarer och verkstäder i Linköping och på andra orter där Saab har verksamhet.
* Genomgå utbildningar som ger dig behörighet att arbeta i hangaren på Saab, exempelvis brandutbildning, säkerhetsutbildning och regelverksutbildning.
* Utbildas i typkurs Gripen E, alternativt 340 eller 2000 (förutsatt att du har genomgått Basic Training eller Basic Examination med två-tre års praktik).
* Träffa, inspireras och motiveras av människorna som jobbar på Saab.

Du erbjuds även utbildningar inom självledarskap som breddar och fördjupar din kompetens att leda dig själv och andra. Utöver detta erbjuds du en härlig gemenskap tillsammans med andra Trainees och kollegor, som alla strävar efter att ha roligt på jobbet och lära av varandras erfarenheter, kompetenser och styrkor. Vi utvecklas tillsammans genom att jobba fram gruppens värdegrunds- och likabehandlingsplan för bästa gruppdynamik.

Under traineeprogrammet praktiserar man i alla hangarer, träffar människorna och utvecklar förståelse för hela verksamheten. Vid programmets slut lämnas önskemål om vart man vill bli placerad. Beslut fattas tillsammans med hangarcheferna om slutgiltig placering. Vid intresse finns även möjlighet att arbeta utomlands då Saab finns i flera länder. Detta är något som sker i samråd med sin närmsta chef.

Information om Traineeprogrammet
Omfattning: 10 månader
Programstart: 30 aug 2024
Program slut: 23 juni 2025

Placering: Linköping

Din profil

Vi söker dig som vill ingå i ett team där vi uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans. Som person är du ansvarstagande och initiativrik med ett stort ordningssinne. Du arbetar med lätthet i olika verksamhets- och underhållssystem och tycker om att lösa problem. Du är en engagerad och driven lagspelare som arbetar bra i grupp och förstår vikten av samspel i arbetet man gör tillsammans.

Vi ser att du har minst ett av följande alternativ:

* Alt 1. Genomfört Basic Training
* Alt 2. Genomfört Basic Examination B1:1 Aircraft
* Alt 3. Ett flygteknikercertifikat Part 66 EASA eller SE-EMAR B1:1
* Alt 4. och/eller B1:3 alt förutsättningar att ta ut sådant i närtid.

Därtill har du goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal som skrift. Då resor kan förekomma i tjänsten är B-körkort ett krav.

Det är meriterande om du har:

* Part 66 Certifikat kompletterat med någon flygplans eller helikoptertyp
* Erfarenhet av underhållsarbete från andra verkstäder
* Andra typutbildningar, civila eller militära, i ditt certifikat

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Hårdvarunära mjukvaruutvecklare

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Dec 5
Nytt
Det är mycket spännande som sker just nu. Utveckling av en ny stor Gripen-simulator har påbörjats samtidigt som det pågår arbete med realtid på Linux.

Vill du vara med och bidra? Välkommen med din ansökan och tveka inte att höra av dig till mig om du har några frågor!

/Sektionschef Mia

Din roll

Du kommer att bli en del av sektionen som ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av datorplattformarna till Gripens utvecklingssimulatorer på Saab Aeronautics i Linköping.

Vi erbjuder arbetsuppgifter som är varierade och breda inom områden så som realtidssystem, I/O-system, operativsystem (främst Linux och Solaris), hårdvara och IT-säkerhet.

Exempel på arbetsuppgifter:

* Utveckling av en distribuerad skrivbordsapplikation för registrering av alla typer av data i simulatorerna. Programmering sker främst i C och C++. Realtidsaspekten är en av utmaningarna i arbetet.
* Utveckling av drivrutiner, vilket innebär realtidsprogrammering inom Linux och/eller Solaris. Kommunikation med övriga datorer sker med exempelvis PCI Express, CAN, MIL-STD-1553 och Ethernet.

Din bakgrund

Du har ett gediget datorintresse och vill framförallt lära dig mer inom området, vilket du kommer att få stor möjlighet till hos oss.

Vi ser gärna att du är civilingenjör från D, E eller Y alternativt motsvarande.

Varför ska du söka dig just hit då frågar du? Jo …

* I ett förändrat omvärldsläge har du möjlighet att göra en konkret skillnad för Saabs utveckling och i förlängningen säkerheten i vårt närområde.
* Du har möjlighet, om du vill, att lära dig mycket om hela flygplanet. Till simulatorerna kommer Gripenutvecklarna och testar sin funktion innan de går vidare till test i flygplan. Kraven på tillförlitlighet och prestanda är därför höga. Ofta får man vara med och felsöka funktionskedjan ända ner till flygplansapparat.
* Vi är ett trevligt gäng på drygt 20 personer som stöttar varandra. Du får en gedigen introduktion när du börjar och attityden är mycket hjälpsam.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Computer Platforms for Simulators tillhör avdelningen STS - Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem på Saab Aeronautics. Sektionen är en del av teknikområdet Datorplattform med tätt samarbete mellan sektioner för att ta fram datorplattformar för simulatorer, träningssystem och stödsystem.

Simulatorerna används internt på Aeronautics inom flygplansutvecklingen. Träningssystemen är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare. Stödsystemen är markbaserade system ute på förband som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vid frågor, kontakta rekryterande chef:
mia.cps.recruiting@saabgroup.com

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Konstruktör för undervattensprodukter

Konstruktör, tillverkningsindustri
Läs mer Dec 5
Nytt
Är du en person som vill arbeta med varierande arbetsuppgifter i fronten av teknikutvecklingen?

Vi är i ett expansivt skede och söker nya engagerade medarbetare till vår mekanikavdelning på Saab Dynamics i Linköping. Hos oss får du möjligheten att arbeta inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård.

Din roll

Din huvudsakliga uppgift som mekanikkonstruktör hos oss blir att konstruera mekaniska system i de projekt som berör avdelningen. Genom att samarbeta över gränsytor med andra funktioner så som inköp, produktion, provning och olika underleverantörer gör du det möjligt.

Programvara som används inom sektionen för 3D-CAD är Catia, 3DExperience eller Solid Edge.

Inom sektionen bedrivs flera spännande forsknings- och teknikutvecklingsprojekt som du vid intresse kommer att involveras i. Vi erbjuder också möjligheten att driva egna innovativa forskningsprojekt.

Vårt team präglas av prestigelöshet och ett gott samarbete där vi löser våra uppgifter tillsammans. Arbetet sker i en miljö som främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs.

Din profil

Vi söker dig som trivs med att samarbeta med andra men också tycker om att ta mycket eget ansvar och självständigt kan driva dina arbetsuppgifter Du har ett genuint intresse för tekniska produkter. Det är också viktigt att du har ett starkt intresse för att lära dig ny kunskap då vi arbetar mycket tillsammans och lär oss av varandra.

Önskvärda kvalifikationer:

* Utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande
* Ett par eller flera års erfarenhet av mekanikkonstruktion och produktutveckling
* Kunskap i något 3D-verktyg
* Kommunicerar väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Inom undervatten jobbar vi med en rad olika produkter, till exempel torpeder, minsystem och ROV:ar. Här har vi våra testsajter nära, dels på området i Linköping men även i Motala.Välkommen med din ansökan!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Flygprovingenjör till Taktiska system och integration

Systemtestare/Funktionstestare
Läs mer Dec 5
Nytt
Är du en ingenjör redo för nästa utmaning? En där du får möjligheten att arbeta både teoretiskt och praktiskt? Saabs provverksamhet expanderar och vi söker nya vassa medarbetare som vill vara med oss i den spännande utprovningen av Gripen!Din Roll

Arbetet som flygprovingenjör innebär en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete.

Du kommer att genomföra prov med flygplan både på marken och i luften, och prov med mjukvara i riggar och simulatorer. Ofta blir det kombinationer av dessa där proven börjar i en rigg och avslutas med flygning.

Arbetet utförs i team som bemannas med de roller som behövs, t.ex. designingenjörer, piloter, andra flygprovingenjörer eller flygplanstekniker, för att hantera provrelaterade frågor hela vägen från design till validerad produkt.

Typiska arbetsuppgifter för en flygprovingenjör hos oss:

* Diskutera och formulera provbehov, dvs. vad som behöver provas och varför. Det görs normalt tillsammans med de som har behov att få provning utförd
* Beskrivning av hur provningen ska gå till genom att skriva provfall som beskriver genomförandet och förväntat resultat
* Organisera allt som behövs för provningen vilket kan vara allt från olika platser eller miljöer, specifik utrustning, olika personalresurser, andra flygplan i luften, markbaserade utrustningar, speciella anpassningar i riggar, etc. Vid större prov blir det väldigt likt ett projekt, så erfarenhet av projektledning eller vilja att lära sig mer om projektledning är meriterande
* Leda och koordinera genomförandet, där provingingenjörer vid flygprov normalt sitter i en mätcentral och följer vad som händer i flygplanet i realtid
* Analysera insamlade mätdata, videoupptagningar, intervjuer, egna noteringar, etc.
* Rapportera resultaten

För det mesta är flygprovingenjörer involverade i flera prov parallellt varför alla dessa olika aktiviteter blandas under arbetsveckan.

För att träffa en av våra provingenjörer och få några fler exempel på arbetsuppgifter, titta på filmen via denna länk.

Häng med en av våra provingenjörer en dag på jobbet via denna länk!

Vår verksamhet bygger mycket på att du utvecklas som flygprovingenjör då erfarenhet krävs för att få ansvara för mer komplicerad och riskfylld provning. Därför går alla flygprovingenjörer ett utbildningsprogram parallellt med det dagliga arbetet, för att kontinuerlig utvecklas i rollen.

Det kan även finnas möjlighet att arbeta kortare eller längre tider utomlands då flera projekt innefattar internationellt samarbete.Din Profil

För att trivas i rollen som flygprovingenjör tror vi att du :

* Är en nyfiken, positiv person med god samarbets- och kommunikationsförmåga
* Är flexibel och tycker om variation i dina arbetsuppgifter
* Har ett genuint teknikintresse
* Uppskattar ordning och reda (vilket behövs eftersom allt arbete dokumenteras noga)

Vi söker dig som är civilingenjör, högskoleingenjör eller har en motsvarande bakgrund.

Tidigare erfarenhet av provning eller systemutveckling ser vi som meriterande, men stor vikt kommer även att läggas vid dina personliga egenskaper.

Dokumentation sker normalt på engelska och därför är goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på engelska nödvändigt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av flygprovs område för taktiska system och integration. Vi ansvarar för provning av många olika funktioner inom Gripen-systemet

* Olika sensorsystemen (radar, electronic warefare, IRST)
* Kommunikationssystem (tal och datalänkar)
* Stöd- och träningssystem
* Cockpit/HMI
* Vapen och yttre laster
* Centrala datorsystemet och dess centrala funktioner, mm.

Vi är idag sex sektioner med totalt ca 60 medarbetare inom området. Vi har flera lediga tjänster inom de olika funktionerna vi ansvarar för, och rekrytering sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu! Vi kommer tillsammans med dig göra en bedömning av inom vilken funktion dina styrkor och intressen passar bäst.

Vi har ett nära samarbete med utvecklingsavdelningen, övriga områden inom flygprov samt leverantörer och kunder. Arbetsklimatet präglas av prestigelöshet, gott samarbete och att alla hjälper till där det behövs.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Systemadministratör till Gripens utvecklingssimulatorer

Systemadministratör
Läs mer Dec 5
Nytt
När jag frågar mina medarbetare varför de vill jobba just här, så får jag många olika svar: Att ingen dag är den andra lik med nya spännande utmaningar, att det finns stor flexibilitet kring arbetsuppgifter, att sektionen ansvarar för en verksamhet med god insikt i Gripenutvecklingen, att vi är ett trevligt och hjälpsamt gäng på drygt 20 personer som är tämligen självgående i det stora Saab…

Just nu är det dessutom mycket spännande på gång, bland annat utveckling av en ny stor Gripen-simulator.

Vill du vara med och bidra? Välkommen med din ansökan och tveka inte att höra av dig till mig om du har några frågor!

/Sektionschef Mia

Din roll

Du kommer att bli en del av sektionen som ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av datorplattformarna till Gripens utvecklingssimulatorer på Saab Aeronautics i Linköping.

Arbetsuppgifterna är varierande inom områden så som hårdvara, operativsystem, realtidssystem, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Du har stor möjlighet att anpassa dina arbetsuppgifter efter intresse och kunskap samt vara med i hela livscykeln, från idé till implementation och drift. Exempel på arbetsuppgifter:

* Designa och implementera infrastrukturella tjänster
* Installera och konfigurera nätverksutrustning
* Felsöka
* Uppgradera operativsystem (främst Linux och Solaris)
* Installera och konfigurera I/O-kort
* Utföra mindre programmeringsuppgifter, t.ex. bygga open source-produkter (i C, C++ och Python)
* Montera datorer och dra kablage vid nyinstallationer och uppgraderingar
* Dokumentera arbetsrutiner och flöden som vi använder för att förbättra vår verksamhet

Din bakgrund

Du har flera års arbetslivserfarenhet inom systemadministration samt en relevant utbildning. Du vill arbeta brett och kan lösa arbetsuppgifter både självständigt och i grupp.

Tillsammans med ett gediget datorintresse och framförallt viljan att lära dig mer inom området, tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Varför ska du söka dig just hit då frågar du? Jo …

* Här stöttar vi varandra! Du får en gedigen introduktion när du börjar och kollegorna är mycket hjälpsamma.
* Du har möjlighet, om du vill, att lära dig mycket om hela flygplanet. Till simulatorerna kommer Gripenutvecklarna och testar sin funktion innan de går vidare till test i flygplan. Kraven på tillförlitlighet och prestanda är därför höga. Ofta får man vara med och felsöka funktionskedjan ända ner till flygplanshårdvaran.
* I ett förändrat omvärldsläge har du möjlighet att göra en konkret skillnad för Saabs utveckling och i förlängningen säkerheten i vårt närområde.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Computer Platforms for Simulators tillhör avdelningen STS - Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem på Saab Aeronautics. Sektionen är en del av teknikområdet Datorplattform med tätt samarbete mellan sektioner för att ta fram datorplattformar för simulatorer, träningssystem och stödsystem.

Simulatorerna används internt på Aeronautics inom flygplansutvecklingen. Träningssystemen är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare. Stödsystemen är markbaserade system ute på förband som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vid frågor, kontakta rekryterande chef:
mia.cps.recruiting@saabgroup.com

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Underhållsingenjör

Kvalitetsingenjör, maskin/Kvalitetstekniker, maskin
Läs mer Dec 5
Nytt
Sektionen Engineering ansvarar för att tillhandahålla tekniska tjänster för underhåll inom Mekanik, Hydraulik, Elektromekanik, Säkerhetsmateriel och Struktur, för både militära och civila flygsystem. I sektionen ingår Planning, Production Engineering och Production Support.

Vi söker nu flera systemingenjörer/underhållstekniker som vill arbeta med underhållstekniska frågor inom Mekanik, Hydraulik, Elektromekanik, Säkerhetsmateriel och Ground Support Equipment (GSE) som ingår till flygplan, helikoptrar och till viss del markfordon.

Din roll

Arbetsuppgifterna består av teknisk konsultverksamhet till interna och externa kunder, och innefattar:

* tekniska utredningar
* analyser av drift och underhåll
* certifiering av underhållen materiel
* framtagning av modifieringsförslag
* framtagning av underhållsinstruktioner
* utveckling och framtagning av provnings- och underhållsutrustning mm.

Arbetsuppgifter inom projekt kan förekomma. Du kommer även kunna bedriva viss utbildning inom området.

I arbetsuppgifterna ingår också att tillhandahålla internt tekniskt stöd till vår underhållsverkstad samt tekniskt stöd till vår marknadsstab, till exempel i samband med framtagning av offerter och kalkyler.

Arbetet bedrivs mycket självständigt och erbjuder stora möjligheter till variation och utveckling, både teoretiskt och praktiskt, inom ett mycket brett verksamhetsområde.

Resor i tjänsten kan förekomma, både inom och utanför Sverige.

I framtiden ser vi goda möjligheter till utlandstjänstgöring för den som vill och kan.

Din profil

Du kan vara tekniker som vill utvecklas inom ditt område. Kanske arbetar du med underhåll och vill ta nästa steg, eller så är du en ingenjör som gillar närheten till en underhållsverksamhet.

Vi tror att du har någon form av teknisk utbildning inom något av nämnda områden alternativt några års arbetslivserfarenhet inom exempelvis flygunderhåll på system-/komponentnivå eller liknande underhållsverksamhet. Tidigare erfarenhet av en teknisk tjänst där du arbetat med dokumentation och/eller underhållsarbete inom Saab är meriterande.

Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då arbetet inkluderar dokumentation på både svenska och engelska.

Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt arbete och driver processen vidare. Du gillar att lösa tekniska problem och har en god förmåga att samarbeta med prestigelöshet och flexibilitet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Enheten Maintenance Modification Supply (Underhållsproduktion) är vår samlade kompetens för underhåll och reparation samt logistik - enheten möjliggör en effektivare verksamhet och ökad konkurrenskraft för Gripen Sustainment affärsenheter.

Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

UX Designer - Mission Support System

Systemdesigner
Läs mer Dec 5
Nytt
Är du en mjukvaruutvecklare redo för en ny utmaning? Vi expanderar och söker dig som vill utvecklas inom mjukvaruutveckling! Vi erbjuder en roll i ett vasst utvecklingsteam som jobbar med avancerade produkter, i moderna miljöer, samtidigt som du jobbar för en god sak! Vi på Saab utvecklar morgondagens teknik för att tillsammans skapa en tryggare omvärld.Du kommer att vara en del av området Ground Support Systems som utvecklar markbaserade stödsystem för Gripen. Systemen är centrala i såväl den taktiska som tekniska loopen för att säkerställa hög tillgänglighet och operativ effektivitet!

Din roll

Vår verksamhet växer med flertalet nya beställningar så därför behöver vi förstärka våra vassa utvecklingsteam med fler medarbetare. Produkten vi jobbar med är ett avancerat system för planering och utvärdering av flyguppdrag, Mission Support System. Huvudsakligt programspråk är C# .Net och vi jobbar i moderna miljöer med automattester och nattliga byggen.

Vilken roll du tar i teamet beror på din profil, tidigare erfarenheter och personliga önskemål. Det innebär att du kan arbeta längs hela utvecklingskedjan eller mer specialiserat, behoven varierar utifrån projekten och teamets övriga sammansättning. Oavsett roll så har du möjligheten att släppa loss din kreativitet och innovationsförmåga, att våga utmana och testa nya idéer! För att uppmuntra det så har vi regelbundet Learning & Innovation Days där du helt väljer vad du vill göra, så länge det tar dig och ditt team framåt!

Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. System- eller teknikinriktad utbildning från universitet/högskola är önskvärt men även kunskaper förvärvade genom annan utbildning och arbetslivserfarenhet är intressant.

Vi ser gärna att du också har erfarenheter inom några av följande områden:

*

open source
*

backend-, frontend eller fullstack
*

test och verifiering

Du är trygg i din profession, att presentera och förklara tekniska lösningar. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionell, det är din egen nyfikenhet och vilja som sätter gränserna!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av?

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du väljer att skicka in personligt brev ser vi det som önskvärt att du fokuserar på din kompetens och vad du kan bidra med.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Systemingenjör sökes inom området ruggad elektronik

Produktionsingenjör, elektronik
Läs mer Dec 4
Nytt
Vill du vara med och utveckla högteknologiska produkter avsedda för de tuffaste miljöerna och samtidigt bidra till affärsframgång? Vill du arbeta i en dynamisk och internationell kontext hos en världsledande leverantör av taktisk elektronik?

Din roll

I rollen som Systemingenjör blir ditt huvudsakliga ansvarsområde att utveckla våra produkter ur ett tekniskt perspektiv för att säkerställa att produkterna vi utvecklar överensstämmer med rådande kravbild. Vi utvecklar hårt ruggade produkter som klarar de hårdaste miljöer både i form av väder, vibration och EMC samtidigt som vi är världsledande inom låglatensöverföring av video ifrån kamera till display där vi utvecklar alla ingående komponenter i systemet. I den tekniskt sammanhållande rollen kommer du att ha många kontaktytor och arbeta både med att vidmakthålla våra befintliga produkter men också delta i nya utvecklingsprojekt och teknikspaningsuppdrag. I rollen hos oss ser vi gärna även att du på sikt tar över det strategiska och operativa ansvaret för specifika produktfamiljer.

Du kommer jobba tillsammans med kompetenta medarbetare som erbjuder det stöd som inledningsvis kan behövas för att underlätta att du ska lyckas. Vi jobbar nära tillsammans i team med god överhörning mellan elektronikdesign, mjukvaruutveckling, mekanikkonstruktion och test vilket vi ser är en förutsättning för ett lyckosamt resultat.

Du kommer bli del av en verksamhet med spetskompetens inom produktutveckling, produktion och leverans av högteknologisk taktisk elektronik från vår site i Malmslätt.

Du kommer ha möjlighet att delta i arbete med flertalet spännande och utmanande kundprojekt samt högteknologiska projekt inom Forskning och Utveckling. Utvecklingsprojekten genomförs under en relativt kort livscykel som vanligtvis varierar mellan ett halvår och upp till ett par år. Detta innebär att du kommer beredas möjlighet att delta i projektgenomföranden från idé och koncept till slutlig leverans till kund.

Vill du veta mer om våra taktiska lösningar, besök gärna vår hemsida: www.saab.com/ste

Hos oss är vi lyhörda för individen. Det finns flera olika karriärvägar och utvecklingsmöjligheter och vi ser fram emot att diskutera just din drivkraft och ditt engagemang i möjliga framtida roller hos oss på Saab Tactical Electronics AB.Din profil

Vi söker dig som är strukturerad med gott självledarskap. Meriterande är att du har tidigare erfarenhet av produktutveckling samt arbete med kravhantering och framtagning av teknisk dokumentation.

Vi tänker oss att du har en relevant högskoleutbildning i botten och några års arbetslivserfarenhet där du hunnit utveckla dina kunskaper inom dessa områden, alternativt att du förskaffat dig fördjupad kompetens på annat sätt.

Du behöver vara kreativ och drivas av att hitta lösningar på tekniska utmaningar samt arbeta strukturerat och kvalitetsmedvetet, då ditt arbete starkt är kopplat till produktens kvalitét och upplevelse hos kunden.

Du kommer behöva jobba både i grupp och enskilt och gilla en dynamisk miljö med parallella projekt och ny spännande teknik.

För rollen hos oss behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Har du frågor eller funderingar om rollen? Tveka inte höra av dig till oss.

Välkommen med din ansökan!Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Contract manager till affärshenhet Aerospace Systems

Företagsjurist
Läs mer Dec 4
Nytt
Letar du efter nya spännande utmaningar där du är en del av ett starkt strategiskt Inköpsteam med högt tempo och fokus på affären? Affärsenheten Aerospace Systems söker dig som vill bli en del av vårt engagerade Strategiska Inköpsteam och hjälpa oss med våra strategiska utmaningar framåt.

Din framtida utmaning

Vår avdelning står inför positiva utmaningar och vi behöver komplettera vårt team med denna helt nya roll som Contract Manager. Tillsammans med närmsta chef ges du stort utrymme att skapa och forma rollen utefter egna förmågor och erfarenheter. Ditt driv och engagemang för att skapa och utveckla nya rutiner och arbetssätt för rollen, är något vi efterlängtar och hoppas du vill bidra med.

Som Contact Manager erbjuds du en varierande och utvecklade roll där du utmanas med arbetsuppgifter både på detaljnivå och i övergripande frågor. I huvudsak kommer du att stötta våra inköpare med din affärsjuridiska kompetens, för att tillsammans nå uppsatta mål och resultat. I rollen kommer du även ha tätt samarbete med övriga funktioner och Contract Manangers inom Saabs organisation, för att stötta och hjälpa varandra i avtalsfrågor och leverantörsförhandlingar.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

* Ansvara för nedflödning av de affärsjuridiska aspekterna av kundkraven i våra leverantörsavtal.
* Delta i skapandet av förhandlingsstrategier i samarbete med ansvarig inköpare
* Utvärdera, bedöma och förebygga affärsjuridiska risker under inköpsprocessen
* Informera och utbilda kring affärsjuridik, legala risker och befintliga samt nya avtalsmallar för inköp
* Samverka och ha en tät dialog med Saab-Group Legal
* Granska avtal inkl. Non Disclosure Agreements

Din profil

Vi söker dig som inspireras av att tillsammans med oss utveckla och skapa rollen som Contract Manager. Vi tror därav att du som person är innovativ och lösningsorienterad och trivs i roll där du får arbeta självständigt likväl som i team. Du har en fallenhet för att skapa relationer och räds inte för att kommunicera med olika funktioner utanför din närmsta arbetsgrupp. Ditt affärstänk och förmåga att planera och strukturera ditt arbete, ser vi som mycket viktigt i denna roll.

För att lyckas i rollen ser vi att du har en formell utbildning inom affärsjuridik. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av inköp, förhandlingar och konstraktskrivningar. Det är meriterande om du tidigare arbetat inom större verksamhet. Du behärskar även svenska och engelska såväl i tal som skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Din framtida utmaning

Avdelningen Strategic Sourcing inom Aerospace Systems är ansvariga för den kommersiella, strategiska delen av Inköp för vår tillverkning i Sverige och i USA. Inom vårt ansvar ligger att skapa kommersiella förutsättningar för materialförsörjning till bl. a T7, Boeing 787 och Airbus A320. Våra medarbetare samarbetar inom leverantörsteam och har en tät och direkt dialog med affären.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Sektionschef Logistik

Logistikchef
Läs mer Nov 24
Har du erfarenhet inom ledarskap, bakgrund inom logistik och motiveras av att driva utvecklingsarbete? Vill du arbeta i en verksamhet vars syfte är att skydda människor och samhälle? Välkommen med din ansökan!

Din roll

Vår produktion i Linköpingsområdet växer och vi förbereder oss för framtida utmaningar genom att utöka med en ny chef som kommer att ansvara för lager och produktionsplanering på vår fabrik i Malmslätt. Arbetsgruppen består av totalt 8 personer i dagsläget och i din roll som Sektionschef kommer du få arbeta utifrån perspektivet att uppnå en lärande organisation med engagerade medarbetare som bidrar till positiv utveckling genom att de förstår företagets utmaningar, affärsidé och övergripande målsättningar.

Fokus i rollen är att driva utveckling inom den egna avdelningen samt att eftersträva rätt kvalitet till rätt kostnad vilket innebär att ständigt vara proaktiv gällande förbättringar. Vi ser att du strävar efter att medverka aktivt till att uppfylla kundens förväntningar med bibehållen eller lägre kalkylerad tillverkningskostnad.

Arbetsområden kommer mer detaljerat bl.a. att involvera:

*

Optimera och hantera våra lager
*

Ansvara för planeringen av materialförsörjningen och transporter
*

Personalledning-utveckling och rekrytering inom verksamhetsområdet
*

Kapacitetsberäkningar och resursfördelning
*

Introduktion och utbildning av underställd personal
*

Arbetsmiljöansvar
*

Att stödja avdelningschef för Planering/Logistik i budgetarbete

Det är även viktigt att du som Sektionschef skapar dig kännedom om verksamhetssystemet, lagar, regler och arbetsrutiner.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område, till exempel logistik, eller motsvarande erfarenhet. För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet utav ledarskap samt är tekniskt intresserad. Du har förmåga att hantera målstyrning och uppföljning samt kan tillgodogöra dig och förmedla information. Har du erfarenhet av explosiver, farligt gods, aeos och kännedom kring vår verksamhet är det meriterande.

För oss är det viktigt att man som anställd kan leva upp till företagets grundvärderingar och vi värdesätter initiativrikedom och drivkraft i dig som person. Du har mycket god förmåga att samarbeta och att kommunicera internt såväl som externt och du är kvalitetsmedveten samt serviceinriktad. Har du tidigare varit linjechef är detta meriterande.

Utöver ovanstående har du:

*

Förmåga att kommunicera på engelska, muntligt och skriftligt.
*

God kännedom om de lagar och regler som styr arbetsmiljö och arbetarskydd.
*

Datavana på en god nivå. Gärna erfarenhet av IFS och Antura.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare som letar efter nya utmaningar sökes

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Nov 30
Din roll

Vill du arbeta i ett kompetent team och få vara med att utveckla spännande och viktiga produkter? Saab ligger i teknikutvecklingens framkant och här tar vi fram avancerade försvarssystem. Nu behöver vi utöka vårt team med dig som vill vara med och göra skillnad för vår gemensamma säkerhet genom att utveckla dagens och morgondagens stridsflyg.

Som system/mjukvaruingenjör hos oss finns det goda möjligheter att utvecklas. Man kan t.ex. fördjupa sig i mer forskningsnära utveckling eller via kopplingar mot universitet. Här finns även stor möjlighet till att bredda sig. Saab har ett brett kursutbud som omfattar allt från mjukvara/system, till direkt hårdvara och flygteknik, samt mjukare aspekter som t.ex. tekniskt ledarskap. Karriärmöjligheterna är goda och intern rörlighet uppmuntras. På Saab kan man jobba länge och ändå ha mycket varierande arbetsuppgifter.

Teamen är stabila och har gott ledarskap både tekniskt och från chefshåll. Kulturen genomsyras av ett seriöst, långsiktigt och förtroendebaserat arbetssätt och vi har mycket kul tillsammans med fika, teambuildingaktiviteter och AW.Din profil

Vi söker dig som är erfaren inom system- och mjukvaruarbete. Här finns möjlighet att vara med i hela kedjan från kravformulering tillsammans med kund och piloter, till design och implementation. Systemarbetet syftar till att utveckla delsystem som bidrar till flygplanets taktiska förmåga, vilket görs i nära samarbete med angränsande team. Mjukvaruutvecklingen sker agilt i scrumteam. Vi använder huvudsakligen modern C++ men kunskaper i andra programspråk och verktyg är meriterande. Vi söker både dig som gillar att jobba med apparatnära systemutveckling och dig som föredrar ren mjukvaruutveckling med moderna verktyg (som t.ex. CLion, git och tredjepartsprogramvara). Vi testflyger funktioner i simulatorer och riggar för att säkerställa att mjukvaran fungerar när flygplanet är redo att flyga och utföra uppdrag.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss härSom medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Våra sektioner är:

Ruttplanering: Här bygger du systemet som hanterar uppdraget och som ger stöd till piloten för att utföra det på ett säkert och effektivt sätt.

Kommunikation och Datalänkar: Här bygger du funktionalitet för att via radio koppla ihop flygplan med andra system med både tal- och datatjänster för att underlätta samverkan i förband.

Sensorfusion och Taktisk Styrning: Här fusionerar vi den tillgängliga informationen för att ge piloten en entydig och tillförlitlig lägesbild för taktisk användning.

Kontaktinformation:

Erik Kindgren, områdeschef 0734-374812

Agnieszka Johansson, sektionschef 0734-181039


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Sektionschef elektronik

Utvecklingschef
Läs mer Nov 23
Efterfrågan på BU Underwater Systems produkter ökar snabbt och enheten expanderar kraftigt. Vi har ett stort antal nyutvecklingsprojekt framför oss och behöver förbereda oss för att klara en upprampning som är snabb, men som troligtvis också kommer att behöva pågå under lång tid. För att klara det söker vi nu en sektionschef som vill göra den här resan tillsammans med oss.

Din roll

BU Underwater Systems produktportfölj består av ett stort antal produkter för militärt och civilt bruk. Produkterna är torpeder, AUVer (autonomous underwater vehicles), ROVar (remotely operated vehicles), UW-sensorer och sjöminor. BU Underwater Systems har två elektroniksektioner där vi nu söker sektionschef till den ena. De två elektroniksektionerna har tillsammans ansvar för design, utveckling och produktvård av elektroniken till samtliga produkter.

Sektionschef är en operativ roll men många kontaktytor och mycket som pågår samtidigt. Det gör att du behöver vara en god kommunikatör, både in mot sektionen och ut mot resten av företaget. Du behöver tycka om och kunna hantera att verkligheten förändras hela tiden och att det är du som måste lösa de problem som uppstår. Kompetensutveckling och välbefinnande för dina medarbetare, både på kort och lång sikt, är din viktigaste arbetsuppgift och du måste vilja ta det ansvaret. Vi har stora åtaganden framför oss och det är din uppgift att engagera och entusiasmera medarbetarna så att de orkar, vill och kan prestera på sin allra bästa nivå.

Du kommer att ingå i områdets ledningsgrupp som består av sammanlagt sex sektioner inom elektronik och mjukvara. Placeringsort är Linköping.

Din profil

Vi behöver en erfaren sektionschef som kan tekniken. Du har troligtvis en ingenjörsexamen och är chef i dag. Du behöver vilja och kunna växa sektionen snabbt. Det innebär inte bara att anställa nya medarbetare utan också få dem att trivas och prestera. Vi behöver få arbetssätt på plats som gör det möjligt att öka antalet medarbetare i den omfattning vi behöver, bygga kompetens och skapa en arbetsplats där medarbetare utvecklas och kan göra ett bra jobb. Du behöver helt enkel vara en team-byggare som tycker om och är bra på att rekrytera.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Engineering Planner

Materialplanerare
Läs mer Nov 30
Söker du en roll där du får planera och leda projekt i en mångsidig affärsorienterad miljö? Vi behöver utöka vårt team med ytterligare en Engineer Planner och söker dig med ett stort tekniskt intresse, som vill vara med och bidra till att vår organisation fortsätter att leverera!

Din roll

Vi behöver utöka vårt team och stärka vår kompetens inom Engineering Planning. Som Engineering Planner kommer du att supporta chefer och projektledare i olika projekt och resursplanering inom våra Special Mission and Regional Aircraft (SMRA) projekt. I din roll kommer du arbeta i tätt samarbete med designingenjörer, linjechefer, projektledare och andra planerande funktioner, för att följa upp och säkerställa att våra projekt taktar på och har de resurser som krävs. Vi söker därav dig som har ett intresse för ledarskap och trivs i en roll där du är med och stöttar olika funktioner och områden inom vår linjeorganisation.

Du kommer bli en del av vårt SMRA Engineering Planning team som idag består utav 3 medarbetare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar ni för att planera och övervaka all leverans från ca. 100 olika ingenjörer, som verkar både inom civil och militär luftfart. Våra ingenjörer arbetar med design av Avionics, Aircraft Structures och Interior System Installation och General Veichele systems för olika flygande plattformar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Engineering Planner innebär att:

* Samla in och analysera information gällande våra projekt och program, samt utföra och optimera resursplaner för vår ingenjörsavdelning.
* Skapa och upprätthålla den övergripande bilden av resursefterfrågan inom och utom SMRA organisationen.
* Övervaka och förstå olika förhållanden och synergier mellan våra projekt och program, och om nödvändigt föreslå prioriteringar.
* Kontinuerligt utveckla och implementera rutiner gällande resursplanering och övervakning.
* Supporta linjeorganisationen i frågor gällande planering

Din profil

I denna tjänst fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är självgående och har intresse och sinne för att grotta ner dig i detaljer, samtidigt som du har förmågan att kunna se helheten i din verksamhet. Vi ser även att du har en mycket god kommunikativ förmåga och motiveras av att arbeta i en roll där du samverkar med andra för att nå gemensamma mål och resultat. Därav tror vi även att du har ett stort intresse för ledarskap, project management och planering.

I denna roll ser vi att du har:

* Ett stort intresse för ledarskap
* Goda kunskaper i Excel
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har du tidigare erfarenhet av eller kunskap inom någon av följande punkter:

* Planering inom projekt, produktion eller annan liknande verksamhet
* Antura, Microsoft Project eller liknande planeringsverktyg
* Kandidatexamen inom relevant område eller motsvarade arbetslivserfarenhet som ingenjör

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kommer bli en central medarbetare i vår avdelning Special Mission & Regional Aircraft, som tillhör området Aviation Services inom affärsområdet Aeronautics. Vår avdelning består av ca. 260 personer som till största är placerad i Tannefors, Linköping. Vi har även annan personal placerad i utlandet där våra kunder finns. Vi är en integrerad del i programmet för Special Mission Aircrafts där vi har ett nära samarbete och ansvar gentemot våra civila operatörer och kunder.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Transportation Analyst dangerous goods

Transportsamordnare
Läs mer Nov 30
På Saab Aeronautics blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. En byggsten i detta arbete handlar om hur vi transporterar vårt farliga gods. Det är här du kommer in i bilden!Din roll

Vi utökar nu vårt team med två Transportation analysts dangerous goods. I rollen kommer du att bidra till att tillse att viktiga sändningar av materiel sker på ett korrekt och säkert sätt enligt gällande regelverk.

Till dina huvudsakliga arbetsuppgifter hör följande:

* Stödja verksamheten i farligt gods-frågor samt hålla i viss utbildning
* Kontrollera att utgående farligt gods skeppas enligt gällande regelverk
* Instruera pack-personal om packning och märkning av farligt gods enligt gällande regelverk (regler för farligt gods)
* Skriva godsdeklarationer
* Stödja verksamheten gällande klassning av farligt gods
* Ta fram rutiner och instruktioner
* Visst arbete inom exportkontroll och spedition

Du kommer att ingå i ett team bestående av elva medarbetare som jobbar inom tull och transport. Vi sitter placerade både i Tannefors och Malmslätt och söker en person till varje site.Din profil

Vi söker dig både dig som har relevant eftergymnasial utbildning och dig som har flera års relevant arbetslivserfarenhet. Du som söker bör ha kunskap inom transport av farligt gods. Har du tidigare erfarenhet och kunskap inom transportplanering, spedition eller exportkontroll i kombination med en stark vilja och nyfikenhet för att lära dig om farligt gods kan du också kvalificera för tjänsten.

På det personliga planet är det viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och gott omdöme bör vara ledord för dig i alla sammanhang. Du har god samarbetsförmåga och förmåga att engagera och med andra. Som transportation analyst dangerous goods behöver du också vara strukturerad, kunna planera och organisera ditt eget arbete samt ha förmågan att ge relevant stöd till verksamheten.

God kunskap i Microsoft Office samt god systemförståelse är ett krav, därtill är det meriterande om du har goda kunskaper inom IFS Applications. Du kan kommunicera väl både skriftligt och muntligt på svenska samt engelska. Genomgången IATA utbildning och erfarenhet av arbete med farligt gods är meriterande. Dina personliga egenskaper är viktiga och vi välkomnar dig som är nyutexaminerad lika varmt som dig med flerårig erfarenhet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du bli en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kommer att vara en del av funktionen Operational Excellence inom Business Area Aeronautics och rapportera till Head of Customs and Transportation.

Sista ansökningsdatum är 2024-01-07. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tveka därför inte att söka redan idag! Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Apparattekniker till Luft och Bränsle

Produktionstekniker, maskin/verkstad
Läs mer Nov 9
Din roll

Som apparattekniker hos oss arbetar du på komponentnivå med bland annat att felsöka, underhålla, reparera samt sluttesta flertalet av gripen systemets ingående komponenter inom luft och bränslesystemen.

Inom underhållsproduktionen för flygindustrin arbetar vi strikt efter olika regelverk och vi har en väl utarbetad metodik för detta. Vi använder tekniska underlag i det dagliga arbetet, varav samtliga är skrivna på engelska.

Vi arbetar kontinuerligt med att anpassa verksamheten till Lean production och att arbeta mer metodiskt och processtyrt. Som en del i detta använder vi oss av daglig styrning där du, dina kollegor och er chef visualiserar en nulägesbild gällande leveranser, ansvar, närvaro, avvikelser och beslut.

Du kommer att få bidra med dina tankar och idéer, både i stort och smått!

Den du är idag

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning. Har du även en flygteknisk utbildning är det meriterande.

Vi ser att olika typer av bakgrund kan vara relevanta för den här tjänsten, men du har ett stort intresse för teknik samt mekanikervana där du har "skruvat" på olika komponenter.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande är erfarenhet av komponentunderhåll och kunskaper inom luft och bränslesystem.

För att trivas och fungera bra i denna roll är det viktig du är noggrann, självständig och har lätt att samarbeta med andra, såväl som närmaste kollegorna men även tvärfunktionellt med stödfunktionerna som finns. Självklart är du positiv som person och tycker att ditt jobb ska vara roligt att gå till!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Området MRO (Maintenance Repair and Overhaul) är vår samlade kompetens för underhåll och reparation på komponentnivå. Vi arbetar huvudsakligen med underhåll på flygplansapparater. Sektionen du blir en del av består av ca 16 medarbetare och finns i Malmslätt, Linköping. Du kommer att ingå i vår produktionsgrupp som tillsammans arbetar med underhåll och reparation, främst till Gripen.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, varför vi uppmuntrar dig att söka redan idag om du känner att detta är rätt utmaning för dig!

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Internal Communication Manager

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Nov 29
Saabs uppdrag - att bidra till att hålla människor och samhällen säkra - är mer relevant än någonsin och vi växer i takt med försvarsmakter över hela världen. Kommunikation är en avgörande faktor för att vi ska lyckas med vår tillväxtresa och nu söker vi ytterligare två medarbetare som kan var med och bidra inom området internkommunikation.

Din roll

Till en av rollerna söker vi dig som har ett antal års erfarenhet av förändringskommunikation. Du är van att coacha ledare och chefer i kommunikativt ledarskap och att navigera i komplexa organisationer. I ditt uppdrag ingår att vara med och utveckla verksamhetens interna kommunikationssystem där ledningskommunikationen är en viktig grundpelare. Du är en drivande proaktiv motor i det interna kommunikationsmaskineriet och arbetar för att bredda förståelsen inom organisationen för kommunikationens bidrag till våra möjligheter att genomföra sitt uppdrag.

Till den andra rollen söker vi dig med en medie- och kommunikationsvetenskaplig grund men som är i början av din karriär. Du kommer att arbeta operativt med att producera bild/text, planera och supporta vid interna event och arrangemang och andra aktiviteter med fokus på det viktiga arbetet med att bygga en verksamhet där vi som medarbetare trivs och vill stanna. Du är en god skribent, har mycket eget driv och kanske tar du med dig tankar och idéer om nya sätt att kommunicera i en organisation?

Din profil

Oavsett vilken roll du söker vet du vad som behövs för att "inte bara nå ut utan också in"; du är inte rädd att hugga i där det behövs oavsett arbetsuppgift och du kliver in i nya uppdrag med nyfikenhet och engagemang. Vi utlovar i gengäld två spännande roller! Gillar du dessutom starkt kaffe, djur av valfri sort och träning i olika former är vi en perfect match!

Vill du vara med?

Du bör ha körkort och känna dig bekväm med att kommunicera både på svenska och engelska. Placeringsort Linköping.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Elektronikingenjör

Kvalitetsingenjör, elektronik/Kvalitetstekniker, elektronik
Läs mer Nov 28
Är du intresserad av att designa elektroniksystem för tekniskt avancerade försvarssystem? Vill du bli en del av en växande utvecklingsorganisation med kompetenta kollegor och jobba med elektronikdesign för missiler och undervattensystem? Då ska du söka jobbet som elektronikdesigner på sektionen elektroniksystem!

Din roll

Sektionen elektroniksystem ligger under elektronikavdelningen med fler än 100 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan, från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård.

Som elektronikdesigner kommer du vara ansvarig för att ta fram specialanpassade elektroniksystem för produkter som ska fungera under extrema kravförhållanden. Det innebär att du kommer att få möjlighet att designa kretskort, programmera FPGAer och testa det du utvecklat i något av våra labb. I rollen ingår dessutom arbete med kravspecifikationer, metodikutveckling och dokumentation.

Vi vill att du ska bli en del av vårt team och vår kreativa arbetsmiljö där kompetens och idéutveckling är nyckeln till vår framgång. Du behöver inte ha kompetens inom alla områden som efterfrågas idag, utan det viktiga är att du vill utvecklas och lära dig nya saker inom elektronikdesign! Du kommer att ges möjligheten att utvecklas i din roll utifrån dina tidigare erfarenheter och dina intressen.

Din profil

Du är en person som ser utmaningen i tekniskt avancerade projekt och som kan leverera lösningar som svarar mot höga krav på prestanda och tillförlitlighet. Du är utbildad ingenjör med inriktning mot elektronikdesign eller motsvarande och har gärna flerårig erfarenhet av elektronikutveckling. Erfarenhet av elektroniska designverktyg, till exempel mentor graphics, och VHDL är meriterande.

Utvecklingen sker i projektform som varierar i storlek och omfång, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta självständigt så väl som i grupp. I den här rollen finns möjlighet att ta stort ansvar och påverka slutproduktens funktion och kvalitet. Du bör vara en person som kan leda dig själv i ditt arbete och tar ansvar för dina leveranser, har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

IT Solution Manager

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Nov 27
Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta. Ansök redan idag! Din framtida utmaning

Vi söker en IT Solution Manager för våra plattformstjänster för integration.

Vi erbjuder ett varierande arbete som omfattar att vara uppdragsledare för nya behov och förmågor, stötta i förändringsarbeten inom plattformarna samt delta i utvecklingsarbeten tillsammans med vår verksamhet. Här arbetar vi i tätt samarbete med våra stora verksamhetssystemsförvaltningar för att tidigt få in kravspecifikationer och annat material för att kunna starta utveckling.

Du kommer också att arbeta med att driva förvaltningsaktiviteter inom plattformarna. Vi arbetar idag bland annat med verktygen Biztalk, Sentinet och Bitwise.Arbetsuppgifter

* Uppdragsledare för nya behov och förmågor samt förvaltningsaktiviteter
* Säkerställa att leveransteamet får in det underlag som krävs för att kunna starta integrationsutveckling
* Tillsammans med utvecklingsteamet och lösningsarkitekter hitta rätt lösningsmönster för verksamhetens olika behovDen du är idag

Drivs du av att:

* Skapa värde för verksamheten genom att bidra till att utveckla integrationslösningar
* Samarbeta med andra för att få bästa möjliga resultat
* Tolka och förstå verksamhetens krav och behov
* Utveckla verksamheten genom ständig förbättring och förstå framtidens utmaningar
* Kunna arbeta både individuellt och i tvärfunktionella team
* Dela kunskap med dina kollegor

…då har du egenskaperna vi letar efter.För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

* Minst fem års erfarenhet som projektledare, uppdragsledare, förvaltningsledare eller motsvarande
* Ett intresse för integrationsfrågor och IT-säkerhet
* Förmågan att ha många bollar i luften
* Analytisk och strukturerad personlighet
* Förmågan att se helheten
* God medvetenhet inom Informationssäkerhet
* Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
* Förståelse för integrationsutveckling
* Mycket bra förmåga att kommunicera och presentera ett budskap
* Bakgrund från applikationsförvaltning eller infrastrukturSom person är du lyhörd och kommunikativ i din interaktion med andra människor. Du har en god förmåga att bemöta och samarbeta med olika typer av människor, såväl internt som externt. Arbetet ställer krav på att du har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du är inte rädd för att initiera och driva nya idéer och förbättringsförslag. Din kunskap är viktig för oss, varför vi uppmuntrar lärande och vi förväntar oss att du delar med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Du är flexibel och trivs i ett sammanhang som förändras och utvecklas i takt med mognadsgraden inom företaget. Har du B-körkort är det meriterande.Vad du blir en del av Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här

Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem härPlaceringsort är flexibel mellan Linköping, Göteborg eller Stockholm, men eftersom större delen av utvecklingsteamet är placerat i Linköping, önskar vi att du inledningsvis har möjlighet att delvis arbeta därifrån för att få en bra introduktion.

Ansök nu

Bli vår nästa ILS-/ Logistics Engineer

Civilingenjör, farkostteknik
Läs mer Nov 24
Vad blir du en del av

Vi inom Gripen ILS-design & Technical Support leder och arbetar med hela produkternas livscykel från kundbehov, utveckling och leverans till underhåll och slutligen avveckling. Huvudfokus är Gripen men vi har även verksamhet inom andra produktområden så som T7 och Civile and Defence.

Gripen ILS-design & Technical Support är en del av affärsområdet Saab Aeronautics med drygt 5500 anställda. Avdelning ILS-design & Technical Support består av ca 120 medarbetare. Vi jobbar med omhändertagande av kundkrav för att göra en systemuppbyggnad av underhållssystem innehållande alla delar inom ILS, till både Saab produkter och andra leverantörers produkter.

Inom Sektionen Maintenance Engineering, behöver vi nu växa inom ett antal områden bla stärka oss inom ILS-/Logistics Engineering.

Varför arbeta hos oss

Vi jobbar i alla faser, allt ifrån från deltagande i kampanjarbete, till att utveckla och bygga systemlösningar, säkerställa att alla delar kommer fram, delta vid etableringar hos kund samt att hantera serievård och slutligen avveckla verksamhet.

Med en tjänst hos oss kommer du få en helhetsbild av vad ett komplett underhållssystem innehåller och hur det byggs upp.

Du kommer till en teknikmässig mycket intressant arbetsplats där vi spänner från att förstå och jobba med alla delsystem inom plattformen (Gripen), förstå hur underhåll genomförs och vilka delsystem som behövs för detta, beslutar var det skall göras. Du kommer att bygga upp en kunskap i hur underhåll och drift utförs inom resp. kunds organisation från att det sker i en fast- eller rörligklargöringstrupp, flottiljverkstäder eller till bakre underhåll.

Vi analyserar och anpassar underhållssystemet efter resp. kunds förutsättningar, organisation och operativa krav på plattformen. Vi möter kund för att se hur vårt underhållssystem fungerar i praktiken/ operativt.

Bredden i vårt dagliga arbete är omfattande, utvecklingsmöjligheter för dig som individ är omfattande både inom ett teknikspår såsom att samverka organisatoriskt inom i stora delar av Saab. På sikt kanske du tar ett specialistspår eller går mot att ta ledande tjänster. Möjligheterna finns här.

Din roll

Som ILS-/ Logistics Engineer hos oss kommer du att hjälpa till att fylla och bygga de underhållssystem som just nu ligger i ett utvecklingssteg. Gäller främst Gripen E/F men vi har även uppdrag inom Boeing T7 resp. Gripen C/D.

Ditt dagliga arbete kan innehålla olika delar såsom:

* Genomförande av tekniska apparatberedningar = vad i en apparat kan lagas, vad krävs
och var kan det ske.
* Stötta utvecklingsavdelning genom olika granskningsjobb
* Framtagande av reservdelsrekommendationer/ IP -rekommendationer (initial provision)
* Deltagande/ genomförande av ändringsmål på apparater eller system och hur det påverkar underhållsåtgärder.
* Skapande av förmågor och allokera resurser till dessa.
(eftersom vi bygger ett smart modulärt system, så samlar vi åtgärder som görs på tid och plats i gemensam förmåga, resurser = allt som åtgår för jobbet, reservdelar, verktyg, tech info, training, mm)
* Applicera kundinformation till förmågan.
* Framtagande av satspacknings specar, vilka förmågor behöver samsas i samma emballage
* Framtagande av facilitets specar, vilka förmågor skall kunna göras i denna facilitet = kravställning på hur byggnad skall vara utformad och utrustad.
* Samverkan med fpl-utveckling, inköp, konstruktörer för utveckling av special verktyg, produktionstekniker från bakre underhållsverkstäder, logistik analys, mfl.

Listan kan göras längre men just de uppgifter vi lägger in i denna tjänst kommer göra att du får jobba med och bygga upp en kunskap inom ett brett basområde. Tjänsten skulle kunna sägas ha likheter med en produktionstekniskberedning men naturligtvis ligger vårt fokus på att skapa innehåll i underhållssystemet.

Din profil

Till tjänsten letar vi efter dig som har en önskvärd erfarenhet av produktutveckling eller underhåll av flygplanssystem eller är nyfikenheten i att lära nytt. Vi samarbetar och hjälper varandra så du går gärna in som en lagspelare i vårt arbete. Din personlighet och vilja är din styrka.

Med våra många kontaktytor och skiftande arbetsuppgifter kommer det krävas ett driv och initiativförmåga. Du har lätt att kommunicera med och möta andra människor. Arbetsinnehållet växlar så uppgifter innebär naturligtvis även tid för analys, utredning och dokumentation som sker på egen kammare. Vi ser gärna att du tycker om att även jobba strukturerat och självständigt.

Vi har behov av flera profiler så beroende på din bakgrund kan tjänsten anpassas för att växa in i verksamheten eller att gå in direkt i en mer avancerad roll. Vi uppskattar både en praktisk som teoretisk bakgrund och allra helst i kombination.

Krav:

* Gärna en ingenjörsbakgrund typ högskoleingenjör eller motsvarande vunnen erfarenhet
* Flytande svenska och engelska, i tal och skriftligt.

Meriterande:

* Praktiskt handlag i att kunna fixa och laga vad det nu än är.
* Tidigare erfarenheter från ILS området.
* Erfarenhet av flygplans-/ apparatunderhåll eller service av andra produkter.
* Erfarenhet från att jobba i projektteam

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökan och övrig information

Placeringsort är Linköping, det kommer förekomma resor inom tjänsten både inom Sverige men även till mer avlägsna kunder.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Customs specialist

Tulldeklarant
Läs mer Nov 23
Saab AB is looking for a customs specialist to strengthen the Customs & Transportation group at Business Area Aeronautics. In this role you will ensure compliance and good support to the Business Areas within the customs field. Finding cost efficient solutions in line with Saab´s business plan is an important part of this position. In this role you will participate in the realization of the future logistics flow from a customs perspective together with a growing company with increased international footprint and increased business complexity.

Your role

In this position, you will play a key role within the organization regarding customs compliance and support the business areas with queries relating to this area - always with the aim to find cost efficient solutions and generate savings in customs expenditure. You will ensure that all customs duties are optimized.

The main tasks of the role include the following:

* Saab AB has outsourced the daily transport and customs administration/operation to an external partner for import and export customs clearance, transportation bookings and invoice management. In your role, you have to secure that our partner has access to relevant systems, information and support so they can deliver according to agreement
* It´s also your responsibility to secure compliance, have contact with our partner and customs authorities. Together with the Saab team you will optimize supply chain from a customs perspective and contribute to create a competitive future supply chain solution for Saab AB
* Ensure routines and compliance with customs legislation and AEO certification, manage and implement processes related to customs permits and simplified procedures to minimize customs costs in cooperation with Group Tax
* Monitor, follow up, analyze and report ongoing activities and also develop KPI´s in order to find synergies and harmonize this area to be able to develop procedures for Saab AB's customs handling
* Classify parts in Saab business systems with customs statistics number will be a common part of your daily work
* Information and knowledge sharing from the field of customs to Saab Business areas and Group functionsYour profile

To be successful in this role, you have experience within the field of customs compliance. You have good IT skills (Excel, ERP) and the ability to prepare and process data to report on trends and common themes. Excellent written and verbal communication skills in both Swedish and English is a requirement. It is also desirable that you have a degree in a relevant area - law, economics, industrial economy, engineering or within the customs field.

You have strong interpersonal skills and have the ability to develop relationships and keep good cooperation with your stakeholders. You have a pragmatic and analytic approach, solution driven using creative and diverse ways to approach a challenge. You demonstrate confidence, credibility and have a personal maturity with good judgment. It´s desirable if you have an understanding and experience within supply chain.

As a person, you like to develop the ways of working and you get energy to work with continuous improvements and strive for an optimized future logistic flow from a customs perspective in line with Saab´s business plan.

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.What you will be a part off

The Aeronautics business area is an innovative supplier of world-class aircraft systems, advanced aerostructures, and a wide range of support solutions within civil and military aviation. The business area researches, develops, and produces military aviation systems. We are building for the future through research and studies into innovative flight systems and the further development of our products. Read more about us here.

By joining Aeronautics, you will be a part of a diverse, collaborative and supportive organisation with an emphasis on professional growth and work-life balance. You will work in an innovative and vibrant workplace, while having the opportunity to develop a long-term, fulfilling career.

You will be a part of staff function Operational Excellence within Business Area Aeronautics and reporting to Head of Customs and Transportation. You will have close cooperation with Group functions and Business Areas within Saab AB.

This role is based in Linköping.

Last application day is 2023-12-31. Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. If you feel confident that you match the profile described above - please forward you application as soon as possible! You can send us your application in either Swedish or English.Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Sektionschef kalkyl- och projektledning

Utvecklingschef
Läs mer Dec 1
På Saab jobbar vi dagligen med att hålla människor och samhällen trygga. Vill du bidra till ett högre syfte? Då är Saab rätt företag för dig. Saab Dynamics är mitt inne i en spännande förändringsresa med syfte att utveckla verksamhetens förmåga att tillgodose kundbehovet av våra produkter. Visst låter det spännande? Välkommen med din ansökan!Din roll

Du kommer att tillhöra produktionens PMO - Project Management Office. PMO ansvarar bland annat för kalkylledning, projektledning, riskledning och hantera inkommande uppdrag till produktion.

Som sektionschef kommer du ha ett chefsansvar med delegerat arbetsmiljöansvar för omkring 10-15 medarbetare. Ansvaret för sektionen är bland annat portföljhantering, kalkylledning, marknad- och anbudsstöd, scenarioanalyser och resursplanering. Tjänsten är baserad i Linköping eller Karlskoga och resor inom Sverige ingår i tjänsten.

Du förväntas i rollen ha en god insyn i Win Business och Manage resources processerna och, förstå dess prioriteringar och skapa förutsättningar för dina medarbetare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

* att fördela och leda arbete inom ansvarsområdet samt utföra delegerade arbetsuppgifter
* att organisera ansvarsområdet genom att tillsätta roller med erforderlig befogenhet
* för att säkerställa att alla anställda förstår och följer vårt sätt att arbeta
* att kontinuerligt driva systematiska förbättringar för att öka effektiviteten i alla aspekter (dvs kompetens, processer, metoder och verktyg)

Din profil

Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor, få individer att växa och med stor vilja och engagemang leder dina medarbetare för att nå förväntade resultat och utveckla verksamheten. I ditt ledarskap innehar du en personlig mognad och är en naturlig ledare. Du har god personkännedom och självkänsla. Vi tror också att du är en handlingskraftig och målinriktad person som tar initiativ samt har en fallenhet för att entusiasmera personer i din närhet. Eftersom rollen innebär många kontakter och stor grad av samarbete läggs stor vikt vid din sociala förmåga.

Kompetenskrav:

* Du har i grunden en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå, eller motsvarande arbetslivserfarenhet
* Tidigare dokumenterad ledarerfarenhet
* Erfarenhet inom tillverkande industri
* Förståelse och kunskap om kostnadskalkyler
* Goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
* Körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser försäkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Vi välkomnar dig till en arbetsplats med inspirerande utmaningar där mötet mellan kompetens och personlighet lägger grunden för vår framgång. Vi tror att en öppen miljö, där allas åsikter och idéer är välkomna, är en förutsättning för vår framtida utveckling. På Saab får du möjlighet att påverka din karriärutveckling utifrån dina intresseområden.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin

befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare

utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission.

Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Head of IT Infrastructure

Chief Information Officer/CIO/IT-chef
Läs mer Nov 20
Saab is a global defense and security company operating in the field of air, land and naval defense and civil security. Now the company is in an expansion phase that will challenge all parts of the company. We are approximately 20 000 employees globally and have operations on all continents. Saab is a company where we see diversity as an asset and offer multiple opportunities for advancing in your career. By joining Saab IT, you will work in an innovative environment with many skilled colleagues, contributing towards keeping people and society safe.Your future role

You will be a part of IT at Saab. Your role will be Head of IT Infrastructure and you will report to the Head of Enterprise IT, within Group IT - Saabs central IT department. The role is strategic/tactical and with an overarching responsibility of the delivery of all of the components within the infrastructure area such as Data Centers, Network, Storage, Compute, Virtualization, Cloud and many more.As Head of Service Area Infrastructure, you are accountable for the Service Area Infrastructure with included services across Saab. You will lead a team of approximately 6 Service Owners (your delivery heads) and 2 Line Managers (Department Managers with 5-6 Sections Managers each below them - your Line organization of about 200 people all in all) working in a matrix setup. You and your team will be responsible for the delivery and continuous development of all services within your Service Area Infrastructure. You are also responsible for budgeting and financial reporting for the Service Area, done in cooperation with the IT Finance function.

Your main responsibilites will be:

*

Responsible for overall service level fulfilment and cost adherence for the Service Area Infrastructure
*

Make decisions related to governance within the Service Area Infrastructure and sub-services
*

Manage and prioritize projects and initiatives within the Service Area Infrastructure and sub-services
*

Manage the Service Owners and Line Managers within the Service Area Infrastructure
*

Responsible for the tactical roadmap
*

Manage and make changes within the authorized budget for the Service Area

The workplace is located in one of our locations: Järfälla, Göteborg, Linköping, Huskvarna, Malmö/Lund, Karlskoga or Karlskrona.

Your profile

We are looking for you who have the appropriate skills, experience and ability to handle the above challenges. To succeed in this role, we see that it's important that you have experience in the infrastructure area, you have a customer oriented and business-like focus, and have a good analytical ability and problem-solving mindset. You are used to, and like to work independently but are also a good team player. You understand IT Security aspects and their role in the context of IT Infrastructure. To thrive with us, you need to be service minded and like to work in an environment where conditions can change at short notice based on users' needs.

As a person, you are eager to develop and learn, are committed to work towards goals and focus on results. You are an expert in leading and developing your senior management team for infrastructure always evolving. The most important is that you have the will, interest and commitment to learn.

Requirements:

*

You are customer-focused and have the ability to see the Saab Business´s needs
*

You are interested in digital transformation and IT-trends
*

Proactive and future oriented
*

You can easily collaborate with others in a team but also work independently
*

Strong leadership skills
*

You express yourself with ease in speech and writing in Swedish and English and have good communicative skills

We do also believe that you have some of the following skills or experience:

*

You have a Master/ Bachelor of Science degree or have equivalent work experience within relevant area (Computer Science or related field)
*

Understanding of business and financial management
*

Experienced people manager
*

Deep knowledge about IT Service Management
*

Deep knowledge in Project Management
*

Experience of DevSecOps working methods
*

Knowledge in ITIL, PM3
*

Knowledge or experience of Security standards (ISO 27 000, NIST, CMMC etc.)
*

Business acumen and strategic, tactical & operational planning
*

Speak and write fluent Swedish and English

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.?

What you will be part of

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 20,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world.

Saab designs, manufactures and maintains advanced systems in aeronautics, weapons, command and control, sensors and underwater systems. Saab is headquartered in Sweden. It has major operations all over the world and is part of the domestic defence capability of several nations.

Read more about us here and if you want to get to know our business and our people a little bit better? Here you can find some stories told by our employees.

Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Vill du driva externa utvecklingsuppdrag på Saab?

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Dec 3
Vi söker dig som vill koordinera verksamheten när vi tar hjälp av leverantörer för att utveckla eller tillverka större eller mindre system åt oss.

Du kommer att få en tjänst där du verkligen får möjligheter att vara med från "ax till limpa" i ett flertal olika projekt.

Du kommer medverka i allt från att delta i framtagandet av en grundläggande kravspecifikation till säkerställande av kvalitet till projektavslut.

Din framtida utmaning

I våra missilutvecklingsprojekt lägger vi ut större eller mindre delar av systemen på underleverantörer, och nu söker vi dig som vill ta rollen som Contract Development Engineer (CDE). I rollen kommer du att ansvara för samordna alla tekniska aktiviteter som behövs för att initiera, löpande följa upp och säkerställa leveransen av ett sådant utlägg.

I denna roll kommer du att bli projektets förlängda arm mot leverantör.

Som Contract Development Engineer kommer du att få väldigt blandade uppgifter, som till exempel:

* representera utvecklingsavdelningen i anskaffningsteamet
* samla in de tekniska kraven för produkten/tjänsten
* sätta ihop den tekniska informationen i offertförfrågan
* samordna och utföra teknisk utvärdering av anbud
* skapa Statement of Work, (SOW) tillsammans med berörda parter
* koordinera och samordna tillsynsaktiviteter och tekniska granskningar
* säkerställa att kvalitet och funktion erhålls enligt krav
* säkerställa korrekt konfigurationshantering av resultatet
* säkerställa korrekt dokumentation

Din profil

Du är högskoleingenjör, civilingenjör eller motsvarande, med ett antal års erfarenhet av utvecklingsarbete.

Tidigare erfarenhet i roller där du har arbetat med kundkontakt, eller arbete tillsammans med underleverantörer är meriterande

För att lyckas och trivas i tjänsten behöver du motiveras av ansvarstagande där du får vara drivand. Du behöver även ha förmågan att kommunicera och samarbeta med andra människo för att lyckas.

Vi tror även att du som söker, gillar att skapa nätverk internt och externt, samt kommunicerar väl i tal och skrift på både på svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Category Manager Mechanics, Airframe and Build-to-Print

Upphandlare
Läs mer Nov 22
Vi söker en affärsdriven Category Manager som gillar att leda och koordinera inköpsaktiviteter och att interagera med stora nätverk av intressenter, kravställare och leverantörer i en global och dynamisk miljö.

Din roll

Du kommer att leda och koordinera upphandlingsaktiviteter inom kategorin råmaterial och mekanik för samtliga flygande produkter och produktionsbehov inom Saab Group och dess affärsenheter.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är

*

Definiera, driva och implementera kategoristyrning på affärsområdes- och affärsenhetsnivå
*

Leda samarbetet och kommunikationen med andra funktioner inom Saab-koncernen såsom produktion, kvalitet och strategiska inköpare, och därigenom leverera effektiva och differentierade lösningar
*

Arbeta med risk management, förutse och planera för svängningar i marknad, efterfrågan och regelverksändringar för att säkra en global/multinationell försörjningsprocess
*

Genomföra och leda sourcingaktiviteter och projekt för att leverera kostnadsreduceringar och Key Performance Indicators för kategorin
*

Driva kravuppfyllnad gentemot globala säkerhetskrav och upphandlingspolicys genom ständig processförbättring

I den här rollen kommer du arbeta med spännande produkter i en grupp med god sammanhållning och hjälpsamt klimat. Du har stor variation av arbetsuppgifter och den här tjänsten erbjuder dig en social och omväxlande vardag.

Din profil

I den här rollen ser vi att du har flerårig arbetslivserfarenhet gärna inom inköp som strategisk inköpare eller liknande. Vidare är det fördelaktigt om du tidigare har arbetat inom industri, råmaterialbranschen eller bearbetande tillverkning gärna i en internationell miljö. Troligtvis har du en universitets-/eller högskoleexamen inom teknik, ekonomi eller annan relevant inriktning. Har du erfarenhet av arbetsledning är detta meriterande då du kommer ha en ledande roll i det strategiska arbetet inom ditt område.

Du bör ha en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i både svenska och engelska. Behärskar du andra språk såsom tyska, spanska eller franska är detta meriterande.

För att vara framgångsrik i den här rollen ser vi att du har ett starkt affärsmässigt tänkande, är analytisk och vill driva ständig förbättring och effektivisering. Att skapa och underhålla relationer faller naturligt för dig och du är lyhörd och smidig i din kommunikation med andra. Du är självgående och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina frågor framåt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du är varmt välkommen att ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Systemingenjör

GIS-ingenjör
Läs mer Nov 29
Ta chansen att bli en del av vårt engagerade team i rollen som systemingenjör inom delprojektet Digital Map Generating System (DMGS) / Geodata inom JAS Gripen.

Din Roll

Vi är en central resurs som har expertis inom GIS, geodata och aeronautisk information. Geodata är en viktig del av de flesta av Saabs produkter och tjänster inom flyg, försvar och säkerhet. DMGS är ett egenutvecklat verktyg baserat på ESRI ArcMAP för att behandla, kvalitetssäkra och producera Geodata till Gripen samt dess stöd- och träningssystem.

I rollen som systemingenjör kommer du att få lära dig om hur vårt data och system kravställs, utvecklas, testas och distribueras; både i form av geografiska data till flygplan, till 3D-omvärldar för Gripens simulatorer samt till andra intressanta system.

I rollen som systemingenjör ingår t.ex. uppgifter som att arbeta fram kreativa lösningar kring överenskommen kravbild tillsammans med angränsande system. Planering, testning och möjligheten att kommunicera utvecklad systemfunktion till intressenter kan också vara en del av arbetet.

Teamet består idag av roller som uppdragsledare, systemingenjörer och mjukvaruutvecklare. Teamet kännetecknas av en trevlig stämning och en god kultur av att hjälpa och lära av varandra. Det finns möjligheter till att vara en del av olika typer av tekniska utredningar. För att komma in i arbetet på ett bra sätt kommer du att ha mycket kontakt med teknisk ledare, uppdragsledare samt Scrum Master (som sköter den dagliga styrningen).

I rollen som systemingenjör finns med andra ord en stor möjlighet till att anpassa dagarna med varierade arbetsuppgifter. Vid intresse, finns även en stor möjlighet till utlandsresor i tjänsten.

Din närmsta chef är utbildad coach och om du brinner för personlig utveckling finns stora möjligheter. Du erbjuds möjligheten att genomföra både interna och externa utbildningar.

Din Profil

För att ha goda förutsättningar för rollen som systemingenjör söker vi dig som är engagerad, strukturerad och kommunikativ med god förmåga att samarbeta med andra människor. Gillar du att prioritera och planera arbetet är det fördel. Du inspireras av att utöka dina kunskaper inom nya områden och trivs med ett varierat arbete med många kontaktytor.

Följande är meriterande:

*

Erfarenhet inom kravarbete, systemdesign och projektmetodik
*

Bred ingenjör med kännedom om Gripens stöd- och träningssystem är en fördel men inget krav
*

Kunskap inom GIS-verktyg är ett plus i kantenBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Sektionen är en av fem sektioner inom område Ground Support Systems som är en del av avdelningen Simulators, Training and Support Systems där det bedrivs utveckling av produkter för primärt Gripen. Det innebär att avdelningen har kontaktytor och uppdragsgivare inom både Gripen C/D och E/F programmen.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda. Ta en titt på när en tidigare medarbetare inom sektionen berättar om arbetet:

https://www.youtube.com/watch?v=vJJphlYHNhI

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Strategisk inköpare

Inköpare
Läs mer Nov 28
Vi söker nu ytterligare strategisk inköpare till vår verksamhet i Linköping. Dynamics växer och vi behöver bli fler, vill du bli nästa medarbetare?


Din roll

Vi söker just nu strategisk inköpare till vår varugrupp System Driving och verkan i Linköping. Inköpsavdelningen består av cirka 60 medarbetare i Linköping och hanterar breda teknikområden för undervattens- och missilprodukter. Som strategisk inköpare hos oss arbetar du i nära samarbete med ditt leverantörsteam, program- och projektledare. Att ha ett affärsmässigt tänk anser vi vara viktigt i den här rollen och det är även bra att känna till leverantörsmarknadens utmaningar och möjligheter. I arbetet ingår bland annat att säkerställa att vi följer Saabs inköpsstrategi, att vara leverantörsansvarig och att förhandla med leverantörer. I tjänsten ingår resor.

Arbetsuppgifter inom rollen:

* Leda arbetet med att utvärdera potentiellt nya leverantörer samt förvalta och utveckla befintlig leverantörsbas.
* Vara ansvarig för att förhandla, aktivt hantera och vidareutveckla våra leverantörer och leverantörsavtal.
* Upprätta och kontinuerligt utveckla strategier för din leverantörsbas och implementera dessa.
* Leda funktionella team med fokus på effektivitet och kostnadsbesparingar.
* Stödja affärsområdenas projekt och program med kommersiellt ansvar och att kontinuerligt utvärdera marknadens konkurrenskraft för den nuvarande leverantörsportföljen.

Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs. Inom teamet finns det en stark lagkänsla och att hjälpa varandra är en självklarhet. Arbetet sker i nyrenoverande lokaler samt i en miljö som främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen.

Din profil

Du har erfarenhet från strategiskt inköp och som person är du strukturerad och är van vid att effektivt samarbeta med teammedlemmar och andra intressenter. Du har förmåga att snabbt komma in i nya förutsättningar och kontexter och kan agera pragmatiskt med stor ansvarskänsla för processer och resultat. Du är initiativrik och kommer inte bara på nya idéer utan klarar också av att implementera dessa.

Dina arbetsuppgifter görs på såväl svenska som engelska vilket gör att goda kunskaper i engelska är en förutsättning. Att ha ett stort tekniskt intresse och förståelse av komplexa system och avancerade produkter är meriterande. En vana att arbeta med kontraktsskrivning är meriterande samt att kunna bedöma risken med olika kontraktuella upplägg.

Du har en högskoleutbildning inom relevant inriktning som exempelvis logistik, inköp, ekonomi, juridik, alternativt lång dokumenterad erfarenhet av inköp.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är utåtriktad och lyhörd med förmåga att personligt och affärsmässigt skapa goda kontakter och förtroendebaserade relationer. En positiv grundinställning är viktigt för att ha förutsättningar att lyckas i rollen samt att ha en god kommunikationsförmåga. Därför söker vi någon som ser möjligheter och lösningar istället för problem och hinder. Någon som vågar vara kreativ samtidigt som man arbetar inom de givna strukturerna som finns.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Nu du börjar jobba på Saab Dynamics så kommer du ingå i ett team på nio personer av strategiska och operativa inköpare. Ett nära samarbete i gruppen är viktigt där vi stötta och hjälper varandra med våra respektive spetskompetenser som göra att helheten blir större än delarna. Att ta del av andras kunskap och dela med sig av sin egen ska vara naturligt och vi ska alla känna ett ägandeskap både för hela gruppens ansvarsområde, lika så för hela saab dynamics affär och våra kunder och leverantörers välbefinnande. Att börja jobba på ett stort företag med en hög teknisk och affärsmässig komplexitet kan vara krävande och inlärningsperioden kan vara lång innan man känner sig bekväm i sina arbetsuppgifter. Därför kommer du få en mentor i gruppen första tiden som kommer introducera dig i dina arbetsuppgifter och leverantörer.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan skicka in din ansökan på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Sektionschef till Research & Product Development

Gruppchef, teknik
Läs mer Nov 14
Letar du efter en spännande möjlighet att leda en verksamhet under expansion där du får chansen att utveckla både verksamhet och personal? Vi har den perfekta utmaningen för dig och behöver dig till vårt team!

Din framtida roll

Vi söker en trygg och inspirerande ledare med stort intresse för att tillsammans med dina kollegor driva, påverka och utveckla riktningen för vår verksamhet framåt. Som sektionschef kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp där du kommer att jobba nära andra chefer för att tillsammans nå avdelningens mål. Du kommer att leda en sektion med cirka 15 medarbetare i Linköping och Järfälla som främst arbetar med utveckling av mjukvarubaserade nätverks- och kommunikationsprodukter. I din roll kommer du att arbeta mycket med kompetensförsörjning och ständig utveckling av arbetssätt både inom sektionen och i gränsytor till övriga funktioner.

Din profil

För att lyckas i rollen som sektionschef tror vi att du är en energigivande ledare med en välgrundad omdömesförmåga. Du har förmåga att skapa ett innovativt och förtroendefullt arbetsklimat där medarbetarna känner engagemang för helheten. Du värderar god kommunikation som en nyckel till framgång och främjar ett gott samarbete inom hela organisationen.

Vi ser gärna att du har:

* Ledarerfarenhet som exempelvis chef, projektledare eller teamledare, gärna med fokus på mjukvaruutveckling och kommunikationsteknologi.
* Relevant högskole- eller universitetsutbildning eller motsvarande, t.ex. systemvetenskap eller en civilingenjörsutbildning.
* Praktisk erfarenhet från att arbeta i organisationer med kraftig tillväxt, komplexa miljöer, och organisationer där verksamheten är distribuerad över flera siter.
* Besitter utmärkt organisationsförmåga och kan planera och hantera resurser till projekt.
* Drivande med ett intresse för att coacha och utveckla både människor och verksamhet.
* Det är en fördel om du även har erfarenhet av arbete inom försvarsindustrin.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Elschemakonstruktör Gripen

Ritare, elektronik
Läs mer Nov 28
Lockas du av att utveckla framtidens stridsflygsystem och av ett arbete som gör skillnad? Ta då chansen att bli en del av vårt fantastiska gäng som designar och ansvarar för systeminstallationen i våra flygande farkoster!

Din framtida utmaning

Vi behöver komplettera vårt team med ytterligare en kompetent medarbetare, som vill arbeta med systeminstallation. Du erbjuds ett roligt och intressant jobb där du får vara med och designa elschemaunderlag för installationen av hela elsystemet i flygplan. I rollen som elschemakonstruktör får du arbeta med stor frihet, där du själv ansvarar för hur du planerar och strukturerar ditt arbete. Här får du dessutom kliva in i en roll där du tillsammans med kollegor får driva förbättringar och utveckla vår metodik.

Du kommer att tillhöra ett konstruktionsteam om 9 personer som tillhör området System Installation Design. Området ansvarar bland annat för elscheman, kablage och mekaniska artiklar i Saabs flygande produkter, så som Gripen och T-7. Elsystemet finns i hela flygplanet, vilket leder till att du kommer skapa dig en bred produktkunskap och kommunicera med andra områden inom affärsenheten Gripen.

Som Elschemakonstruktör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

* Elschemadesign, huvudsakligen med verktyget Siemens Capital (tidigare Mentor Graphics).
* Tätt samarbete med många övriga discipliner såsom systemingenjörer och övriga konstruktionsområden.
* Studier för införande av ny funktionalitet i våra existerande produkter och nya koncept.
* Support till produktion och våra kunder med operativa flygplan.

Din profil

Som person är du driven och har ett intresse av produktutveckling. Du är van att samarbeta med andra och har förmågan att kommunicera med både teammedlemmar och andra kollegor utanför din avdelning. Du är strukturerad och öppen för att anpassa dig till nya förutsättningar och arbetssätt.

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

* Utbildning (t.ex. YH Högskole- eller Civilingenjör) eller arbetslivserfarenhet inom el, kablage eller elektronik.
* Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av CAD-system, företrädelsevis inom Siemens Capital (tidigare Mentor Graphics). Har du bakgrund inom eller intresse av flyg, ser vi även det som meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

System Installation Design består av fyra sektioner med totalt ca. 65 medarbetare, som inrymmer all systeminstallation. Vårt gemensamma ansvar är att effektivt utveckla och supporta dagens och framtidens stridsflygsystem genom att tillhandahålla kompetens i världsklass inom teknologi och ingenjörskonst.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Operativt/taktiskt inköp

Inköpare
Läs mer Nov 28
Din roll

Som operativ/taktisk inköpare ansvarar du bland annat för orderhantering, prognoser och uppföljning av leverantörsprestanda och även för större aktiviteter såsom problemlösning, kapacitetsanalyser hos leverantör och förbättringsprojekt. Vi erbjuder en bred roll där du kommer att arbeta i tvärfunktionella team med fokus för inköp- och logistikfrågor, allt för att säkra material till det framtida produktionsbehovet. Vi deltar också i projekt där vår roll är central för arbetet med planering och materialflöden.

Vi verkar i en internationell miljö och i många gränssnitt både internt och externt. Då stor del av vår leverantörsbas finns utomlands förekommer tjänsteresor. Vi tror också på ett öppet klimat där olikheter uppskattas, en omgivning som främjar gemenskap, trivsel och personlig utveckling och där förbättringsarbete är en naturlig del av vår vardag.

Din profil

För att du ska lyckas och trivas hos oss behöver du vara en prestigelös lagspelare med god kommunikationsförmåga och ett affärsmässigt tänk. Analytisk förmåga för att på ett strukturerat sätt kunna hantera en större mängd data och att på sikt kunna bidra med idéer till att utveckla verksamheten är också viktiga egenskaper för oss.

Vi tror att du har en relevant utbildning från högskolan (t.ex. civil- eller högskoleingenjör med profil inom logistik, inköp, ekonomi, logistikprogrammet, etc.) och/eller likvärdig erfarenhet från inköpsarbete i producerande verksamhet.

Kvalifikationer:

* Högskoleutbildning inom relevant område eller YH-utbildning med arbetslivserfarenhet
* Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
* God kunskap i MS Office-programmen, särskilt Excel
* Kunskap och förståelse inom områden som lagerstyrning, logistikflöden, transport, produktionsplanering, totalkostnad
* Erfarenhet av att arbeta i eller med affärssystem (gärna IFS)
* Erfarenhet från tillverkande verksamhet med lean-inriktning

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

I Aeronautics ingår affärsområdet Aerospace Systems. Vi utvecklar, industrialiserar och tillverkar flygplansstrukturer för den civila och den militära marknaden. Våra största kunder är Airbus, Boeing och RUAG. I vår inköpsorganisation, Sourcing & Supply, jobbar ett 40-tal medarbetare med att leverera artiklar i rätt tid och med rätt kvalitet och kostnad fram till produktionslinan. Här finns strategiskt och operativt inköp, leverantörsutveckling, industrialisering, inköpskvalitet och en ankommande lagerverksamhet.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Kontaktinformation:

Ida Bäckstedt, Chef

E-mail: ida.backstedt@saabgroup.com

+46 102163549

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Saab söker områdeschef Mekanisk Design - Underwater System

Civilingenjör, farkostteknik
Läs mer Nov 28
Saabs tillväxtresa fortsätter och vi söker nu en Områdeschef till Mechanical Engineering inom affärsenheten Underwater System.

Din roll

Saab och Underwater Systems befinner sig en stark tillväxtfas då efterfrågan på försvarsmateriel ökat i världen. Vi behöver därför stärka upp med starka ledare för att fånga upp utmaningar och leda sina områden framåt.

i Tjänsten som områdeschef, kommer du att leda området Mechanical Engineering som idag består av tre sektioner med femtiotalet medarbetare. Arbetet bedrivs inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt samt uppdateringar av befintliga produkter.

Som områdeschefen blir du en viktig del i det strategiska arbetet för områdets fortsatta utveckling, med särskilt fokus på tillväxt, kompetens och teknik. Detta arbete sker i nära samarbete med utvecklingsavdelningens ledningsgrupp. Du leder områdets ledningsgrupp i det operativa arbetet med fokus på strategi, leveranser och arbetsmiljö.

Din profil

Vi söker dig som värdesätter och förstår behovet av att ta ansvar, styra och prioritera din verksamhet.

Vi tror att du är en ledare med tidigare chefserfarenhet som trivs att leda i förändring, entusiasmera och engagera din omgivning.

Du är lyhörd och har enkelt för att kommunicera vilket gör dig till en god kommunikatör. Du kan med enkelhet uttrycka dig på både engelska och svenska, i tal samt skrift.

Vi ser att du har en teknisk utbildning i botten, antingen högskole- eller civilingenjör, samt att du har tidigare erfarenhet från strategiskt arbete i någon form.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Låter detta intressant?

Tveka inte, skicka in din ansökan redan idag. Vi välkomnar din ansökan på både engelska och svenska.

Vi tillämpar löpande rekrytering..


Vid frågor kopplat till tjänsten kan ni kontakta:

Henrik Söderqvist

Mail henrik.soderqvist@saabgroup.com

Telefon +46 13 185648

Alla former av kontakter som inte rör frågor om tjänsten, t ex från rekryteringsföretag/bemanningsföretag/annonssäljare, undanbedes.

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan.

Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system.

Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter.

Affärsenheten Underwater System är den del av affärsområdet Kockums och utvecklar torpeder, obemannade undervattensfarkoster och signaturanpassningssystem till försvarsmakter samt obemannade undervattensfarkoster för offshore-industrin. ?

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Auditor

Revisor
Läs mer Nov 28
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Hos oss på Audit Management blir du del av vår kvalitetsfunktion om ca. 25 personer, där vi arbetar brett med många olika kontaktytor inom hela Saabs organisation. I din roll som Auditor kommer du verka som senior revisor, där du utifrån verksamhetens krav/behov är med och planerar samt genomför revisioner. Vi arbetar framförallt med kravstandarder ISO9001, EN9100, ISO14001 och ISO45001 m.fl. Vi ser på sikt att även andra kravstandards kan komma att bli aktuella för uppdraget, såsom ISO27001. Här har vi en önskan och förhoppning om att du kan bidra med mervärde för att dels skapa förståelse och engagemang och dels skapa acceptans för såväl revision som iakttagelser hos medarbetarna. Detta innefattar även att se över och utveckla våra arbetssätt med tillhörande metodik och verktyg.

I tjänsten ges du utrymme att tillsammans med närmsta chef, forma rollen utefter eget intresse och behov i organisationen. Vi öppnar upp för arbete och placering där Saab i Sverige är verksamma. Vi vill informera om att du förväntas vara beredd att resa i tjänsten.

Din profil

Som person ser vi att du har en stor nyfiken och vilja till att se förbättring och utveckling. Vi tror att du har en mycket god social kompetens samt är nyfiken på och intresserad av att arbeta tillsammans med andra människor. För att kunna agera i enlighet med sunda principer för revision, ser vi att du har relevanta egenskaper såsom:

* Observant, det vill säga aktivt medveten om fysiska omgivningar och aktiviteter
* Uthållig, dvs ihärdig och fokuserad på att uppnå mål
* Beslutsam, dvs når slutsatser i rätt tid baserat på logiska resonemang och analys

För att lyckas i rollen har du:

* Magisterexamen inom teknik/ekonomi eller motsvarande erfarenhet
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska både muntligt och skriftligt
* Gedigen verksamhetserfarenhet

Om du tidigare jobbat med förändringsledning, som revisor eller har annan erfarenhet inom aktuella kravstandards, ser vi det som meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här.

Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Project Controller - Business Unit Gripen

Koncerncontroller
Läs mer Nov 28
We are searching to find a business minded controller within Business Unit Gripen. We are looking for an enthusiastic individual with strong analytical and communicational skills, who is willing to get involved in and drive improvements within our business and operations.Your role

We offer a challenging and varied controlling position within the Gripen system life-cycle business projects, and more specifically one of our larger departments Tactical, Avionics & Display Systems. In this role, you will:

* Be a co-pilot to managers and project managers in all financial matters and part of the department management team
* Proactively monitor and control the financial aspects of the projects as well as the department and underlying sections
* Execute monthly reporting and drive the work with forecasts and budgets
* Secure relevant KPI´s including target setting and continuous follow up
* Develop working methods to secure appropriate ways of working regarding the financials within the department context
* Work proactively and contribute to a transparent and inclusive environment.
* Drive various improvement initiatives

You will work in close cooperation with management teams as well as with other controllers in the Finance function and actively contribute to improvements and progress in various financial processes and systems.Your profile

We are looking for a controller who has the ability to work independently as well as together with others. You can work with the bigger picture regarding e.g., trends and KPI's, but also dig into details and analyze data in our financial systems.

To qualify for the role, you have a solid work experience in combination with a relevant education within controlling/financial management. Knowledge in Agresso, Mercur and/or Antura is a merit.

We believe that you have the ability to combine a holistic perspective with an understanding of the importance of keeping track of the details. You have strong analytical skills combined with a high level of communicational skills. To be able to drive improvement initiatives we also foresee that you have a strong structured planning capability.

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.What you will be a part of

The Aeronautics business area is an innovative supplier of world-class aircraft systems, advanced aerostructures, and a wide range of support solutions within civil and military aviation. The business area researches, develops, and produces military aviation systems. We are building for the future through research and studies into innovative flight systems and the further development of our products. Read more about us here.

By joining Aeonarutics, you will be a part of a diverse, collaborative and supportive organisation with an emphasis on professional growth and work-life balance. You will work in an innovative and vibrant workplace, while having the opportunity to develop a long-term, fulfilling career.

BU Gripen, a business unit within Aeronautics Saab, delivers a wide range of services and integrated support solutions to customers in defense and in the commercial market for cost-effective support of systems and platforms throughout the life cycle. You will formally be a part of our Business Area Finance organization but will work closely to the Gripen business unit.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a learning culture, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to keep people and society safe.This role is located in Linköping. Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Observe that you can send us your application in either Swedish or English.Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Projekt-/Reservdelsinköpare

Inköpare
Läs mer Nov 27
Är du en serviceinriktad och lösningsorienterad person med vilja att skapa och vårda leverantörsrelationer så kan du vara rätt person för oss. Vi söker en projekt-/reservdelsinköpare till vår inköpsorganisation för arbete i en internationell miljö.

Din roll

Som projekt-/reservdelsinköpare arbetar du i en bred inköpsroll med inköpsansvaret att säkerställa leverans till våra kontrakt gällande reservdelar. Detta ställer stora krav på kvalitet, problemlösning, flexibilitet och snabba insatser från både leverantörer och köpare.

Du kommer bli en del av tvärfunktionella leverantörsteam tillsammans med strategiskt inköp, inköpskvalité och design för att säkerställa långsiktig leverans till våra kunder.

Rollen innefattar:

* Inköp av reservdelar och IP-paket utifrån inköpsbehov
* Skapa inköpsorder, leveransbevaka och hantera fakturor
* Hantera exportkontrollfrågor
* Granska kostnadsanalyser ifrån leverantörer
* Fortlöpande feedback till verksamheten och leverantörsuppföljning
* Ta en aktiv roll i verksamhetsutveckling på avdelningen

Den här rollen innebär ett helhetsansvar från behov till leverans, samt uppföljning och monitorering av våra leverantörer.

Din profil

För att lyckas i rollen och trivas hos oss tror vi att du är en prestigelös och lösningsorienterad lagspelare, med en positiv attityd och känsla för service. Du är trygg i din förmåga att bygga relationer, både internt och externt. Du bör också kunna styra ditt flöde självständigt för att säkerställa väl utförda leveranser. Eftersom du kommer att samarbeta inom olika gränssnitt i organisationen är det avgörande att du relaterar till andra på ett smidigt sätt för att tillsammans sträva mot uppsatta mål.

Du behöver ha följande kvalifikationer:

* Erfarenhet av att jobba med operativt inköp
* Relevant utbildning på eftergymnasial nivå
* Goda kunskaper i flytande engelska och svenska i tal och skrift
* Goda färdigheter inom MS Office, särskilt Excel

Har du dessutom erfarenhet inom ett eller fler av följande områden är det meriterande:

* Erfarenhet av inköp inom flygunderhållsindustri, försvarsindustri, läkemedelsindustri eller annan mycket reglerad verksamhet
* Erfarenhet av och/eller intresse för exportkontroll
* Erfarenhet av arbete i affärssystem från IFS

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Läs mer om oss här

Du kommer tillhöra sektionen Spare Part Supply inom Område Sourcing and Supply Chain på avdelning Maintenace Modification & Supply. Avdelningens uppdrag är att tillhandahålla Apparat och Systemunderhåll samt reservdelar till våra kunder som opererar flygplan inom Gripen-plattformen och Skolflygplanet T7 Red Hawk. Vi underhåller även diverse markutrustning och pilotutrustning åt våra kunder. Verksamheten bedrivs i Linköping (Tannefors och Malmslätt) samt i Arboga. Vi är dryga 300 medarbetare inom Avdelningen och växer kontinuerligt utifrån ökade behov från våra kunder.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Contract Manager

Affärsjurist
Läs mer Nov 27
Inköpsfunktionen Sourcing and Supply är central för företagets förmåga att säkra leveranser och fortsatt supportförmåga mot alla våra flygande plattformar. Vi befinner oss i en tillväxtfas och våra åtaganden mot det svenska försvaret och övriga svenska myndigheter ökar. Inköp har en viktig roll att säkra underhållsförmågan av dessa system.

Vi söker nu en Affärsjurist som stöd till Inköpsfunktionen och med placering i Linköping.

Din roll

I din roll kommer du i huvudsak att stötta inköparna med din affärsjuridiska kompetens. I dina arbetsuppgifterna ingår bl. a att;

* Ansvara för nedflödning av de affärsjuridiska aspekterna av kundkraven i leverantörsavtalen
* Stötta inköparen löpande i förhandlingsprocessen för att uppnå satta mål
* Delta i att sätta förhandlingsstrategin i samarbete med ansvarig inköpare
* Utvärdera, bedöma och förebygga affärsjuridiska risker under inköpsprocessen
* Informera och utbilda kring affärsjuridik, legala risker och befintliga samt nya avtalsmallar för inköp
* Samverka med Saab-Group Legal och flöda ner information till Inköp
* Granska avtal inkl. NDA

Din profil

Du har en formell utbildning inom affärsjuridik. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av inköp, förhandlingar och konstraktskrivningar, gärna inom större industriföretag. Din affärsengelska bör vara på högsta nivå. Du har goda kunskaper inom kommunikation och administration.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper. För rollen som Affärsjurist behöver du ha god förmåga att arbeta självständigt likväl i team. Du är kommunikativ och har en fallenhet för att skapa relationer samt bygga och underhålla ditt nätverk. Du är drivande och arbetar mot uppsatta mål och tidplaner.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Funktionen Sourcing and Supply inom Special Mission & Regional Aircraft, Aviation Services äger den kommersiella och strategiska relationen med leverantörerna inom Saabs breda historiska och pågående satsningar inom flyg- och helikopterverksamheter. Vi ansvarar för anskaffningen och delprojektledningen av inköpsteam för produkter, system- och eftermarknadslösningar.

Vår funktion består av sektionerna Project Procurement, Aftermarket Procurement, Supply Chain och Leverantörskvalitet. Våra medarbetare samarbetar tätt inom leverantörsteam, för det mesta i direkt samspråk med affärsägarna, vilket över tid har varit nyckeln till en snabbfotad och respekterad organisation i vår verksamhet. Vi har ett renommé som en grupp med god sammanhållning, trevlig arbetsmiljö och stor förmåga för innovationer, som är centrala värden för att fortsatt driva effektiva affärer.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Arbete inom luftvärdighet & certifiering av civila flygplan

Kalibreringsingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Nov 20
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.Din framtida utmaning

Inom Saab Aeronautics avdelning Special Mission och Regional Aircraft hanterar vi de civila Saab 340 och Saab 2000 flygplanen och våra Special mission flygplan. Framför oss har vi flera nya stora utvecklingsuppdrag som innebär spännande uppdateringar av våra produkter. Inom området luftvärdighet och certifiering behöver vi fler kollegor till arbetet med certifiering och luftvärdighet.

På luftvärdighetskontoret, som är en del av designorganisationen, jobbar vi med att säkerställa att våra flygplan är godkända, certifierade och luftvärdiga inom våra civila och militära designtillstånd samt säkerställer att arbetet sker enligt luftfartsmyndigheters förväntan. Detta innebär att vi bl.a. ansvarar för certifieringsarbetet och rapportering av händelser mot våra luftfartsmyndigheter. En del av arbetet innebär att man projektleder arbetsuppgifterna kopplade till certifiering och luftvärdighet. Även mindre uppdrag dyker upp i vardagen som ska hanteras. Vi ansvarar även för det av myndighet godkända interna regelverket som styr allt arbete inom designorganisationen.

Då vi inom Special Mission och Regional Aircraft inte är så stor organisation så får du möjlighet att prova på olika frågor och varierande frågeställningar beroende på intresse och kompetens. Uppgifterna är varierande och du kommer att skaffa dig ett brett kontaktnät både internt och externt. Med tanke på bredden av arbetsuppgifter kommer du att ha goda möjligheter att bygga kompetens inom teknik, kunskap om våra flygplan samt regelverk, så det är stor möjlighet till personlig utveckling.Den du är idag

Vi söker dig som har erfarenhet inom något av följande områden så som flygplansutveckling, regelverk, certifiering, projektledning samt gillar ordning och reda.

Kunskaper om och intresse för det internationella civila luftfartregelverket är en bra startpunkt för att kunna komma in i certifierings- och luftvärdighetsfrågor. Men ett öppet sinne, ett intresse för att lära sig nytt och nyfiken på hur vi kan förbättra vår verksamhet är ett stort plus. Produktkunskap om våra flygplan är något som man kan lära sig, men grundläggande förståelse för komplett flygplan är en bra bas att stå på. Erfarenhet från andra typer av myndighetsreglerade organisationer är också meriterande.

I denna tjänst sker all skriftlig kommunikation på engelska, vilket innebär att du måste ha mycket goda språkkunskaper i engelska såväl i tal som i skrift. Då delar av vårt regelverk är på svenska, är god kunskap även i det svenska språket ett krav för tjänsten.

Vi söker dig som har förmågan att tänka analytiskt och har ett inre driv för att nå dina och verksamhetens mål. Du ser det som en självklarhet att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp, då social interaktion och samarbete med andra inte innebär några svårigheter för dig. Tjänsten ställer även krav på noggrannhet och struktur.

Följande förmågor, egenskaper och kompetenser är meriterande för tjänsten:

* Personlig integritet
* Teknik- och/eller flygintresse
* Erfarenhet av att läsa/tolka luftfartsmyndighetskrav och skapa/kvalitetssäkra interna regelverk
* Erfarenhet av systemsäkerhetsarbete
* Erfarenhet av utvecklingsarbete av flygplan
* Erfarenhet av Saab 340, Saab 2000 eller andra stora flygplantyper
* Erfarenhet av chefs- eller projektledararbete

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kommer att bli en del av avdelningen Special Mission & Regional Aircraft (SMRA), inom BU Aviations Services. Inom Aviations Services återfinns även avdelningarna Flight Operations, Support Solutions, Ground Support Equipment, Camo and Logistic Services och Aviations Training.

SMRA levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Sektionen Design Management and Airworthiness ansvarar bla. för den tekniska ledningen för designverksamheten, konfiguration, certifiering samt vidmakthållande av våra tillstånd.Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Kvalitetsingenjör med inriktning koordinering

SQE Supplier Quality Engineer
Läs mer Nov 20
Vill du vara med att bygga och säkra framtidens produktion och ny teknik?
Vi söker nu en kvalitetsingenjör som kan vara med och koordinera kvalitetssäkring i projekt.
Här får du möjlighet att bidra med bl.a kompetens inom kvalitetsstandarder
och kommunicera ut krav och förväntan som ställs på oss som försvarsindustri.

Du kommer att ingå i tvärfunktionella team där du och dina kollegor hanterar både operativa-och kortsiktiga frågor men också strategiska, långsiktiga utmaningar där ingen dag är den andra lik.

Din Roll

I rollen som kvalitetsingenjör koordinerar, rekommenderar och planerar du kvalitetssäkrande aktiviteter som skall utföras i tilldelade projekt. Du granskar och säkerställer efter verkstaden slutavsyning och kontroller att kontrakterade objekt uppfyller kraven och signera ett utlåtande från produktion då överlämning sker av färdigmonterade/provade produkter inom dina projekt.

För att lyckas i rollen bör du ha en god kommunikativ förmåga då rollen kräver att på ett övertygande sätt kunna förklara kvalitetsrisker för andra i projekt och inom produktion. Vi värdesätter en prestigelös personlighet som är öppen för förändring och utveckling.

Din profil

* Vi söker dig som är nyutexad, har några års erfarenhet av liknande arbete
eller har en längre erfarenhet och expertis inom industrialisering
* Ansvarstagande analytisk problemlösare som trivs att arbeta i team såväl som självständigt
* God förståelse runt ledningssystemskrav för kvalité och miljö som ISO-9001 och 14001
* Förståelse och stöttning till projektens avseende riskbedömningar
* Förståelse för olika produkt och processverifieringsmetoder som t.e.x FAI, (PPAP)


Befattning kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Meriterande är:

* Erfarenhet att arbeta med utveckling
* Kunskap om kvalitetssystem och kvalitetsstandarder
* Erfarenhet av att leda människor.
* Erfarenhet av att arbete med områden som Lean och grundorsaksanalys.

Har du frågor eller funderingar om rollen, Tveka inte att höra av dig till oss.

Välkommen med din ansökan!Vad du blir en del av

Dynamics

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Examination Manager för flygtekniska typutbildningar

Personalutbildare
Läs mer Nov 6
Vill du medverka till att Saab fortsätter att leverera förstklassig utbildning till sina kunder? Vill du vara med att utveckla framtidens utbildningar och säkerställa att de uppfyller de krav som ställs av rådande flyglagstiftning?

Då kan rollen som Examination Manager hos oss på Aviation Training vara något för dig!

Din framtida utmaning

Vi på Aviation Training genomför teoretiska och praktiska typkurser både militärt för Gripen E och Gripen C/D samt civilt för Saab 340 och Saab 2000. För att kunna genomföra dessa typutbildningar krävs tillstånd från myndigheterna, både militärt och civilt.

Ett av myndighetskraven är att det, för respektive utbildning, finns en ytterst ansvarig person för samtliga examinationer, en Examination Manager.

Tjänsten innefattar en sådan befogenhet för antingen det militära eller det civila tillståndet i kombination med andra arbetsuppgifter inom sektionen, antingen som instruktör för dessa typutbildningar eller inom flygsäkerhet såsom Human Factors (HF) eller Safety Management System (SMS). Det skulle också kunna kombineras med exempelvis affärsutveckling och/eller projektledning.

Som Examination Manager ansvarar man för bland annat:

* Framtagande av samtliga examinationer och säkerställa att de uppfyller gällande regelkrav
* Godkänna av instruktörer framtagna examinationsfrågor
* Säkerställa att samtliga rutiner följs enligt följs enligt utbildningshandboken och medverka vid revideringar

Utöver rena typutbildningar så genomför vi inom Aviation Training en mängd andra utbildningar såsom tekniska pilotkurser och familiseringskurser, men också kurser för Saabs produktion av Gripen.

Då vi har ett väldigt brett spektrum av verksamhet inom Aviation Training så kan tjänsten skräddarsys en del från person till person och kan bland annat innehålla:

* Framtagning och utveckling av utbildningsmaterial
* Framtagning av e-learning utbildningar
* Att bistå i utvecklingen av träningshjälpmedel som VMT (Virtual maintenance Trainer) och AST (Aircraft System Trainer)
* Integration av VMT och AST i våra typkurser
* Projektledning/koordinering av sektionens delar i större projekt
* Koordinering och planering av utbildningar

Våra kunder är civila och militära operatörer både nationellt som internationellt, vilket innebär att vårt utbildningsmaterial i huvudsak är på engelska och kurserna levereras antingen på svenska eller på engelska.

Våra utbildningar genomförs i huvudsak i Saabs lokaler i Linköping (Tannefors), men resor inom Sverige och internationellt förekommer.

Den du är idag

För att lyckas och trivas hos oss på Aviation Training så behöver du:

* Ha stor social kompetens och kan ta olika typer av människor
* Vara ansvarstagande, tydlig och ha lätt för att samarbeta
* Vara en god kommunikatör och trivas med att prata inför andra
* Ha viljan och förmågan att lära ut till andra och att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter
* Vara lättlärd och ha viljan att fortsätta utvecklas, lära dig nya saker och ta till dig ny teknik
* Ha datorvana och en administrativ förmåga
* Tala och skriva flytande svenska och engelska

Det är meriterande om du:

* Har innehaft en NPH-roll inom en EASA/EMAR Del-147 verksamhet
* Har erfarenhet av att arbeta med flyglagstiftning
* Innehar ett B1.1 och/eller B2 teknikercertifikat (militärt eller civilt)
* Genomgått typutbildning eller innehar kunskap om Gripen eller Saab 340/2000
* Har erfarenhet av arbete inom flygplansunderhåll och/eller produktion
* Har erfarenhet av arbete inom HF, SMS eller liknande
* Har ett tekniskt kunnande
* Har erfarenhet av att utbilda andra

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Rekrytering sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

Placeringsort:

Linköping (Tannefors), Nyköping eller Arboga

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Flygintresserad Systemingenjör inom elkraft sökes!

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Nov 27
Vi söker en systemingenjör med intresse för flyg och elkraft till sektionen Grundflygplansystem inom SMRA (Special Mission and Regional Aircraft).

Din roll

Som systemingenjör inom Elkraft kommer du att jobba med integration, konstruktion, verifiering och analys av elkraftsystem på våra produkter med världsledande sensorer för spaning i domänerna luft, sjö och mark, dvs GlobalEye, Saab2000AEW&C och Saab340AEW&C. Även arbete mot våra civila flygplan, Saab340 och Saab2000, kan förekomma. Arbetet bedrivs både i projektform och som teknisk support till våra kunders operativa verksamhet.

SMRA-organisationen har karaktären av det lilla företaget i det stora, med korta beslutsvägar, närhet till produkter och nära samarbete mellan alla teknikområden. Du kommer att ha kontaktytor med många olika avdelningar och teknikområden inom Saab samt med externa underleverantörer och kunder.

Din profil

Vi söker dig som har ett starkt intresse för teknik och gärna en teknisk utbildning, till exempel inom elektronik, mekanik, konstruktion eller flygteknik. Tidigare kunskap och erfarenhet från systemutvecklingsarbete, teknisk ledning och/eller projektarbete är meriterande.

Berätta för oss vad dina personliga styrkor är - ett välfungerande team består av olika personligheter, erfarenheter och kompetenser.

I denna tjänst sker all skriftlig kommunikation på engelska, vilket innebär att du måste ha mycket goda språkkunskaper i engelska såväl i tal som i skrift. Då delar av vårt regelverk är på svenska, är god kunskap även i det svenska språket ett krav för tjänsten.

Följande förmågor, egenskaper och kompetenser är ett krav för tjänsten:

* Högskoleingenjör, eller erfarenhet som gett motsvarande kompetens
* Teknik- och/eller flygintresse
* Arbetslivserfarenhet inom för tjänsten relevant område

Följande förmågor, egenskaper och kompetenser är meriterande för tjänsten:

* Civilingenjörsutbildning
* Systemkunskap inom aktuella teknikområden, till exempel elektroteknik, systemteknik eller flygteknik.
* Erfarenhet av arbete med kravställning och kravuppfyllnad av avancerade system

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att bli en del av avdelningen Special Mission & Regional Aircraft (SMRA), inom BU Aviations Services. Inom Aviations Services återfinns även avdelningarna Flight Operations, Support Solutions, Ground Support Equipment, Camo and Logistic Services och Aviations Training.

SMRA levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Sektionen Grundflygplansystem/Vehicle Systems ansvarar för utvecklingen av grundflygplansystemen inom Special Mission and Regional Aircraft, bland annat luft- el-, motor- och bränslesystem. I ansvaret ingår specificering, design, integration och verifiering av funktioner och apparater inkluderande luftvärdighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Training Manager

Kundserviceingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Dec 1
Saab business area Dynamics is growing and there is an increasing need for technical advanced weaponry and autonomous vehicles. Technical training is required as a step in commissioning and integration of our products. As a Training Manager, you will work within the IPS (Integrated Product Support) organisation of Saab Dynamics.

Your role

The Training Manager will be responsible for the development, implementation, and stabilisation of training programs to support competence development within the customer's organisation. This includes overall ownership of all aspects of training strategy, including stakeholder management, curriculum design, measurement strategy, and program design for the programs you support.

Due to our broad customer base, travels within Sweden and abroad will occur.

Main tasks:

* To conduct Training Needs Analysis (TNA) to determine competence gaps and development needs in the organisations
* To work closely with the development team, partners and external vendors to ensure that the training we provide - online, in person, or otherwise - are world class
* To plan and organise training programs
* To administer training programs

Your profile

We believe that you are an open and outgoing person who can easily cooperate within both small and large projects. You have well developed communication skills which helps you connect with people in a professional way. You have the ability to grasp technical information, revise and mediate it in an easy way. You have an eye for details, and a sense of what needs to be done in order to meet and exceed customer satisfaction.

Desired skills and experiences

* Post-secondary education or equivalent
* Previous work experience from teaching or technical training
* Understanding of different ILS (Integrated Logistic Support) elements
* Military Service

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 18,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world.

At business area Dynamics, all employees share the same mission: to create conditions for a safe society. Whether it's missile systems, underwater technology, camouflage solutions, support weapons, training systems or field hospitals, you are part of this mission. We work in close cooperation in developing, manufacturing and maintaining our world-leading products, systems and solutions for customers worldwide. Read more about us here

You will be part of a team that provides technical information within the Development Unit of Saab Dynamics. The unit is located in Linköping and Karlskoga, but your main workplace will be in Linköping. If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here

Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Observe that you can send us your application in either Swedish or English. We look forward to read your application soon!

Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Systemingenjör Saab Dynamics

Produktutvecklare
Läs mer Nov 17
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

Som systemingenjör på Saab Dynamics kommer du att jobba med utveckling av avancerade försvarsprodukter, främst missiler. Din roll hos oss innebär att säkra att våra produkter möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på våra produkters förmågor. Detta gör du genom att driva det tekniska arbetet genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten.

Förväntningarna på dig som Systemingenjör hos oss är att du ska ha tillräcklig bredd för att förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och komponenter i produkten. Du kommer att röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda.

Din profil

Du är civilingenjör eller motsvarande med ett antal års erfarenhet, gärna från systemarbete inom ett eller flera av områdena mekanik, elektronik och mjukvara. Du har erfarenhet av att ha systemerat system av system med hjälp av en arkitektur, till exempel med modellbaserad metodik, och vi tror att du har varit med tillräckligt länge för att ha en god känsla för när det är dags att ta nästa steg i utvecklingsprocessen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Hos oss på System Engineering inom Saab Dynamics får du möjligheten att jobba i en del av Saab som är lite av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik och kontaktytor som kanske är lite utöver det vanliga. Det ger dig också möjligheter att påverka tekniken såväl som metoder och arbetssätt.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu