Linköpings kommun jobb i Linköping

Hitta lediga jobb hos Linköpings kommun i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Linköping.

Socialsekreterare till enheten för våld i nära relationer

Socialsekreterare
Läs mer Jun 14
Tjänsten är placerad inom Socialförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Socialförvaltningen ansvarar för myndighetsutövning, beställning av insatser och egen regi inom områdena individ- och familjeomsorg, LSS och socialpsykiatri. Vi säkerställer att alla invånare får det stöd som de har rätt till. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består bland annat av rådgivning, stöd och behandling till våld i nära relation. Din roll innefattar även intern och extern informationsutväxling samt nära samarbete med myndigheter, organisationer och andra kommuner. Du kommer också arbeta med konsultativt stöd gentemot andra verksamheter avseende partnervåld.

Vi fokuserar på insatser för våldsutsatta och våldsutövare i partnerrelationer, samt stöd till barn som bevittnat våld. Ditt stöd ges på både individuell och gruppnivå, inklusive praktiskt stöd. Du kommer också vara delaktig i dokumentation, upprättande av genomförandeplaner och delta i spännande utvecklingsprojekt. Vi värnar om en feedbackkultur och tillämpar FIT (Feedback Informed Treatment) för att ständigt förbättra vårt arbete.

Din arbetsplats
Verksamheten våld i nära relationer arbetar med stöd, behandling och information enskilt och i grupp riktat till kvinnor och män som är utsatta för eller utövar våld i nära relationer. Vi erbjuder också stöd till barn som bevittnat våld i nära relationer samt erbjuder stöd till personer som är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck.

Arbetsgruppen består av socialsekreterare samt gruppledare, vilket utgör en grupp på åtta personer.

Verksamheten bedrivs i centralt belägen lokal som gör det lätt att ta sig till vare sig du pendlar eller bor mitt i Linköping. Verksamheten delar lokal med två andra verksamheter och arbetsplatsen präglas av god stämning och ett tätt samarbete mellan medarbetare. 

Du som söker
Vi söker dig som har en socionomutbildning eller av arbetsgivaren bedömd, likvärdig högskoleutbildning. Erfarenhet av stödjande och behandlande samtal är också ett krav. Då du kommer att dokumentera och upprätta genomförandeplaner är det också krav på god datorvana. Eftersom du kommer att leda samtal är det viktigt med goda kunskaper i svenska, både tal och skrift. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med våld och dess konsekvenser. Har du även gått psykoterapi steg 1 utbildning ses det som meriterande. 

Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift och kan arbeta självständigt. Du har god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra då du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vid ändrade omständigheter kan du snabbt anpassa och ändra ditt förhållningssätt och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-09-01

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13258

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Alkohol-och drogterapeut till Beroendemottagningen

Alkohol- och drogterapeut
Läs mer Jun 5
Tjänsten är placerad inom Socialförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Socialförvaltningen ansvarar för myndighetsutövning, beställning av insatser och egen regi inom områdena individ- och familjeomsorg, LSS och socialpsykiatri. Vi säkerställer att alla invånare får det stöd som de har rätt till.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Är du engagerad och vill göra verklig skillnad i människors liv samtidigt som du trivs med att prata inför grupper? Då kan du bli vår nya kollega på Beroendemottagningen! 

Uppdraget som alkohol-och drogterapeut i verksamheten innebär att du kommer hålla i gruppföreläsningar i 12-stegsmetoden tillsammans med en kollega. Gruppbehandlingen sker på dagtid varje vardag. Det kan också förekomma individuella kontakter enligt 12-stegsmetoden.

I arbetsuppgifterna ingår också dokumentation och att upprätta genomförandeplaner. Även information till externa aktörer om verksamheten kan ingå i uppdraget. Samverkan sker även med andra vårdgivare, övrig socialtjänst, kriminalvård med flera. 

Din arbetsplats
Beroendemottagningen är en del av Psykiatriska kliniken och drivs i samverkan mellan Linköpings kommun och Region Östergötland. Vi tar emot individer från 18 år med en alkohol-, drog, spel-och/eller tablettproblematik. Vi erbjuder även rådgivning och stöd till individens anhöriga.

Den kommunala arbetsgruppen består av 15 medarbetare och en gruppledare, arbetsgruppen har även extern handledning. Vi värnar om en feedbackkultur i verksamheten och arbetar bland annat med FIT (Feedback Informed Treatment). Verksamheten bedrivs i centralt belägen lokal på Drottninggatan.

Du som söker
Vi söker dig som är utbildad behandlingspedagog, har alkohol-och drogterapeututbildning eller har annan likvärdig utbildning på 400 YH-poäng som arbetsgivaren bedömer lämplig. I rollen som alkohol-och drogterapeut behöver du ha erfarenhet och god kunskap av behandlingsarbete med beroendefrågor. Det är ett krav att du har erfarenhet av stödjande och behandlande samtal. Har du kunskap om eller erfarenhet av 12-stegsmetoden ses det som meriterande. Annat som är meriterande är om du har kunskap eller erfarenhet av återfallsprevention och motiverande samtal. Då det ingår dokumentation så är det viktigt att du har god datorvana. I arbetet ingår att leda samtal och därför är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska, det gäller både tal och skrift.

I rollen hos oss behöver du arbeta bra med andra människor. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan ta ansvar för dina uppgifter och driva dina processer vidare. Du kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Välkommen med din ansökan! 

Övrig information 
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12704

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

 

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Undersköterska till Tannefors hemtjänst

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Maj 28
Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Varje dag möts vi av utmaningar i vardagen inom vården. Vi är många som dagligen gör vårt bästa för att finna den bästa lösningen för den enskilde - varje dag som kväll, natt som helg - under årets alla 365 dagar. I fokus finns alltid den enskilde vi finns till för. Du behövs! Vi söker nu dig som är undersköterska och som vill bli en del av ett multiprofessionellt team där vi alla behövs - omsorgspersonal, sjuksköterskor m.fl. Att arbeta inom hemtjänsten präglas av ett självständigt och fartfyllt arbete där ingen dag är den andra lik! Tjänsten är en tillsvidareanställning med arbetstider dag, kväll och helg.

Hos oss får du arbeta med att ge god service, skapa fina relationer och bidra till förhöjd livskvalitet för varje enskild person. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra medborgare i behov av stöd, vård och omsorg. I tjänsten ingår omvårdnadsuppgifter, såsom personlig hygien omvårdnad och medicinska insatser som delegeras av sjuksköterska samt stöd och hjälp med praktiska saker i hemmet. Din dag kan även bestå av att följa med på vårdbesök, handla eller gå en promenad längs Stångån.

Som undersköterska kommer du arbeta som fast omsorgskontakt för en eller flera individer. Det innebär att du deltar vid välkomstsamtal där du tillsammans med den enskilde planerar stödinsatser utifrån ett salutogent förhållningssätt. Du ansvarar för individens genomförandeplan och dokumenterar i systemet Treserva. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med anhöriga och andra samverkansparter. 

Din arbetsplats
Tannefors hemtjänst och servicehus ligger centralt beläget placerat i Tannefors med närhet till Linköpings innerstad och många fina promenadstråk. Servicehuset (Trygghetsboendet from 1 maj) består av 36 lägenheter, en restaurang och en Träffpunkt där det anordnas aktiviteter de flesta dagarna i veckan. I nära anslutning till servicehuset finns både mataffär, apotek och vårdcentral. De som behöver din hjälp bor antingen i servicehuset, i Tannefors eller i Hejdegården. Beroende på avstånd förflyttar tar du dig till fots eller med cykel.

Tannefors trygghetsboende med tillhörande hemtjänst drivs från 1/5-2023 av den kommunala utföraren i Linköpings kommun. I huset finns personallokaler för både undersköterskor, vårdbiträden, legitimerad personal och verksamhetschefer. Vi är just nu i en förändringsprocess där vi ställer om till Framtidens vård i hemmet i form av områdesbaserad vård och omsorg för att möta morgondagens äldre befolkning. Arbetet kommer utgå från multiprofessionella team för att i bättre utsträckning möta dagens och morgondagens behov av vård och omsorg i hemmamiljö. Att arbete hos oss på Tannefors hemtjänst kommer därför innebära att du får möjlighet att bygga verksamheten tillsammans! 

Vill du veta mer om områdesbaserad hemtjänst? På länken kan du läsa mer om de geografiska områden samt se på en film som förklarar varför denna satsning görs: https://www.linkoping.se/omsorg-och-hjalp/aldre/omradesbaserad-vard-och-omsorg-i-hemmet.

Du som söker
Vi söker dig i första hand som har en godkänd och avslutad undersköterskeutbildning samt har erfarenhet av arbete inom vård, stöd och omsorg. Då vi söker omvårdnadspersonal kan det även vara av intresse om du har en godkänd gymnasieutbildning i kombination med erfarenhet av stöd, vård och omsorg. För tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av arbete inom hemtjänsten. 

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem. I arbetet är det ett krav att kunna cykla för att förflytta sig mellan olika kunder. 

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

I denna rekrytering ingår språktest. Vid anställning behöver du uppvisa belastningsregister från Polisen.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

 

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 4

Ref. nr: 13164

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Fysioterapeut till hemrehabiliteringen

Fysioterapeut
Läs mer Jun 7
Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
Vi söker just nu en fysioterapeut till hälso- och sjukvårdsorganisationen på Vård- och omsorgsförvaltningen. Som fysioterapeut arbetar du med patientens behov i centrum med syfte att möjliggöra ett så självständigt liv som möjligt för den enskilde individen. Du ansvarar för bedömningar, personlig hjälpmedelsförskrivning, bostadsanpassningar och rehabilitering av patienter i ordinärt.

Du arbetar både självständigt och i nära samarbete med arbetsterapeut och övriga professioner, såsom sjuksköterska och omvårdnadspersonal samt andra aktörer. Arbetet består av varierade arbetsuppgifter och patientgrupper vilket ger möjlighet till omväxling och utmaningar i arbetet. I arbetet ingår även dokumentation och administration. Arbetstiderna är förlagda på dagtid måndag-fredag.

Din arbetsplats
Fysioterapeuter arbetar inom öppna vårdformer och vårdboenden och tillhör Vård- och omsorgsförvaltningens hälso- och sjukvård. Denna tjänst är placerad i hemrehabiliteringen och riktar sig mot kommunens öppna vårdformer där vi arbetar med att ge en god och kvalitetssäker vård till kommunens medborgare inom området rehabilitering. Från och med 1 maj 2023 har Linköpings kommun en områdesbaserad vård- och omsorgsmodell vilket innebär att vi jobbar i multiprofessionella team tillsammans med hemtjänst och sjuksköterskor och du ansvar för ett hemsjukvårdsområde tillsammans med arbetsterapeutkollega. I vår verksamhet arbetar sjuksköterskor, undersköterskor med olika specialistutbildningar samt fysioterapeuter/sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Vi utgår från Ålerydsvägen 7 i Linköping. 

Hos oss blir du en del av en större arbetsgrupp med goda möjligheter till kompetensutbyte, utvecklingsarbete och att självständigt styra ditt arbete. Vi arbetar både i team och självständigt med rehabilitering och hjälpmedelsförskrivning med målsättningen att den äldre ska kunna bibehålla sin självständighet och delaktighet i vardagslivet så långt det är möjligt. 

Du som söker
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut och vi ser gärna att du har erfarenhet av målgruppen äldre personer och/eller att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som fysioterapeut. 

Arbetet innefattar mycket patientkontakt och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera bra muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har datorvana och gärna erfarenhet av att dokumentera i journalsystem, såsom Treserva. Att du har B-körkort för manuell växellåda och kan cykla är ett krav då vi kör bil och cyklar i tjänsten.

Vi söker dig som är drivande och självgående i ditt arbete och som kan planera och prioritera arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du har ett flexibelt arbetssätt och kan ställa om utifrån verksamhetens behov och förändringar. I dina möten med patienter och kollegor är du lösningsfokuserad och lyhörd samt har ett professionellt förhållningssätt. Du har lätt att samarbeta med andra men kan också ta egna initiativ och är delaktig i verksamhetens utveckling.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan

 Tillträde: 2024-08-20 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Vikariat till och med 2025-08-20

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13183

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Intresseanmälan för examensarbete till Linköpings kommun

Studieledare
Läs mer Jan 4
Genom att ta emot studenter får vi som arbetsgivare möjlighet till nya perspektiv på våra kärnvärden modiga, mänskliga och mångfacetterade. Vi på Linköpings kommun försöker att matcha studenternas utbildningsområde med verksamheternas verksamhetsområde vid förfrågnigar om möjlighet att skriva sitt examensarbete hos Linköpings kommun.

Dina arbetsuppgifter
Examensarbetets utformning och tidsomfattning anpassas utifrån de riktlinjer som du fått från ditt lärosäte. Vi ber dig fylla i så mycket information som möjligt på kommande kompletteringsfrågor, detta för att vi på bästa sätt ska kunna matcha dina önskemål och riktlinjer efter de möjligheter som vi har tillgängliga på våra förvaltningar.

Du som skriver ditt examensarbete hos Linköpings kommun får möjlighet att få en inblick i verksamheten samt möjligheten att komma med nya idéer och tankar. 

Din arbetsplats
Genom att arbeta utifrån våra kärnvärden modiga, mänskliga och mångfasetterade visar vi vilka vi är, vad vi vill stå för och hur vi vill uppfattas. De genomsyrar allt och alla i organisationen och är vår gemensamma värdegrund och bärare av vår organisationskultur.

Vi står inför stora utmaningar och förändrade krav från vår omvärld och behöver ständigt utveckla verksamheten och oss själva. Det är också viktigt att attrahera nya medarbetare, dels genom att vara en bra arbetsgivare för både våra nuvarande medarbetare likväl som för potentiella medarbetare.

I Linköpings kommun älskar vi när människor och idéer växer. Vi värdesätter en innovationskultur som ska inspirera och engagera varje medarbetare till att tänka nytt och se möjligheter till förbättring. Vår organisation skapar en grund för vårt gemensamma engagemang som gör idéer till verklighet. Linköpings kommun arbetar för att skapa goda arbetsplatser, där varje medarbetare känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas både i arbetet och som individ. Vi jobbar aktivt med medarbetarskap, ledarskap, jämställdhet och mångfald.

Du som söker
Vi tar emot intresseanmälningar från dig som läser på universitet, högskola eller yrkeshögskola där exjobb/examensarbete ingår som en del i din utbildning.

Vi ser gärna att du är intresserad av eller har tidigare erfarenhet inom området du ansöker om.

Antalet platser för 2024-2025 är dessvärre färre än vad det varit tidigare år. Du är däremot varmt välkommen att skicka in din ansökan, bestående av information om ditt exjobb/examensarbete och CV, så kommer vi att stämma av med förvaltningarna hur möjligheterna ser ut att ta emot en student under just Din praktikperiod. 

Övrig information
När du söker en tjänst/skickar in en intresseanmälan till Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Exjobb/examensarbete

Sysselsättningsgrad: Enligt överenskommelse

Ref. nr: 10645

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Socialsekreterare med inriktning mottagningsarbete

Socialsekreterare
Läs mer Jun 14
Tjänsten är placerad inom Socialförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Socialförvaltningen ansvarar för myndighetsutövning, beställning av insatser och egen regi inom områdena individ- och familjeomsorg, LSS och socialpsykiatri. Vi säkerställer att alla invånare får det stöd som de har rätt till.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Social- och omsorgsförvaltningen i Linköping tillämpar BBIC (Barns Behov i Centrum) i mottagnings- och utredningsarbetet. Vi utgår från ett systemteoretiskt synsätt och ett helhetsperspektiv för familjen. Vårt mål är att möta varje individs behov på deras nivå, där förtroende, delaktighet och samverkan är viktigt. 

Mottagningen Barn och unga är ofta familjens ingång till socialtjänsten och hanterar både anmälningar och ansökningar i nya ärenden där du genomför förhandsbedömningar och tar beslut om vidare utredning ska genomföras. Arbetet som socialsekreterare hos oss innebär handläggning och dokumentation med beslut enligt sociallagstiftningen (SoL, LVU) för barn och unga (0-20 år). Detta innebär att du dagtid hanterar allt som kommer in till socialkontoret, akuta ärenden och bemannar en mottagningstelefon enligt schema som fördelas inom gruppen. Arbetet innebär även information och rådgivning samt motivationsarbete (MI). Samverkan internt inom förvaltningen och externt med andra berörda aktörer såsom skola, polisen, hälso- och sjukvård är även förekommande arbetsuppgifter. 

Du kommer att möta barn, ungdomar och familjer i utsatta situationer, där den ena dagen inte är den andra lik. Det är ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får en chans att göra skillnad. Som socialsekreterare på avdelningen Barn och unga erbjuds du möjlighet att förlägga din arbetstid inom ramen för flextidsavtalet. Som stöd i ditt arbete finns mentorer, enhetssamordnare, arbetsgruppens ärendehandledning, handledning, administrativt stöd och stöd av enhetschef. 

Som anställd kommer du att ha en tillsvidareanställning som socialsekreterare på avdelningen för barn och unga, men idag planeras tjänsten till mottagningen.

 

Din arbetsplats
Socialförvaltningen genomgår en omorganisering vilket innebär att mottagning för barn och unga till hösten kommer att tillhöra avdelningen nära socialtjänst. 

Som socialsekreterare arbetar du utifrån de mål som social- och omsorgsnämnden beslutat om och handlägger anmälningar, förhandsbedömningar samt ansökningar om stöd enligt socialtjänstlagen (SOL). Nämndens verksamhet ska genomsyras av professionellt bemötande och god tillgänglighet. Myndighetsutövningen ska ske rättssäkert och effektivt. Arbetet kräver stor flexibilitet och erfarenhet då behoven ser olika ut utifrån individens förutsättningar och arbete med olika målgrupper. 

Vill du veta hur en av våra medarbetare tycker att det är att arbeta på Barn och Unga? Läs mer här: https://www.linkoping.se/naringsliv- och-arbete/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/socialt-arbete

 

Du som söker
Vi söker dig som har socionomexamen alternativt beteendevetenskaplig kandidatexamen med kurser inom socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt och psykologi. Du har även erfarenhet av utredningsarbete på myndighet samt god kännedom om sociallagstiftningen. Det är meriterande med erfarenhet av myndighetsutövning gällande mottagningsarbete av barn och ungdomar.

Då arbetet innefattar dokumentation är det ett krav att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. B-körkort är ett krav för tjänsten. 

Du som söker är trygg, stabil och har självinsikt. I ditt arbete styrs du av etik och välgrundade värderingar samt förhåller dig på ett situationsanpassat sätt. Du har förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete. Vidare arbetar du bra med andra samt har förmåga att skapa och underhålla relationer. Vid ändrade omständigheter har du lätt att anpassa dig och ser möjligheterna i förändringar. Du är lyhörd samt har en förmåga att hantera flera ärenden samtidigt i ett stundtals högt tempo. 

Vi kommer att begära ett utdrag ur belastningsregistret. Beställ ditt utdrag först om du blir kallad på intervju.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 % 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13182

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Stödpedagog till Jungfrubergsvägen

Stödpedagog
Läs mer Jun 14
Tjänsten är placerad inom Socialförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Socialförvaltningen ansvarar för myndighetsutövning, beställning av insatser och egen regi inom områdena individ- och familjeomsorg, LSS och socialpsykiatri. Vi säkerställer att alla invånare får det stöd som de har rätt till. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som stödpedagog är din uppgift att stödja brukarna i deras vardag genom ex. positivt beteendestöd och ett lågaffektivt bemötande. Ditt ansvar är att driva och kvalitetssäkra det dagliga pedagogiska arbetet mot uppsatta mål i verksamheten samt planera och organisera arbetet i frågor som utveckling och uppföljning. Du för processer framåt och har idéer som engagerar och bidrar till förbättring.

Som stödpedagog på Jungfrubergsvägen är du en del av det dagliga arbetet med brukarna och arbetar för att ombesörja en god omvårdnad för de boende. Du har även avsatt tid för att ägna dig åt uppdraget som stödpedagog där du framförallt fokuserar på att stötta övrig personal i det pedagogiska arbetet samt se över verksamhetens rutiner. Exempelvis kan det handla om att stötta personalen vid upprättande av genomförandeplaner eller riskbedömningar. 

Din arbetsplats
Nu söker vi på Jungfrubergsvägen en ny kollega som vill bli en del av vårt härliga gäng. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad på 100%.  Din arbetstid kommer vara förlagd till dagtid måndag till fredag, där du jobbar kväll en utav dessa dagar. 

LSS Funktionsstöd inom socialförvaltningen erbjuder på social-och omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar goda levnadsvillkor för de vi är till för.

Jungfrubergsvägen ligger vackert beläget i Jakobsdal med närhet till natursköna promenadstråk och Ekholmen centrum. Hit åker du lika enkelt med kollektivtrafiken som med bil eller cykel. Boendet består av två stycken olika våningar där det bor 4 st brukare på varje våning. Målgruppen är vuxna personer med funktionsnedsättning, autism, och varierande omvårdnadsbehov. Visst utåtagerande beteende kan förekomma. 

Jungfrubergsvägen är en Boda-enhet vilket innebär att du både arbetar i de boendes hemmiljö men även i daglig verksamhet. Den dagliga verksamheten är anpassad utifrån individens behov och önskemål och kan vara aktivitetsinriktad men även bestå av praktiskt utomhusarbete. Exempelvis finns ett växthus på boendets innergård där möjlighet finns till odling.

Du som söker
Vi söker dig som har en YH-utbildning som stödpedagog om 200 YH poäng alternativt annan YH-utbildning om lägst 200 YH-poäng som ex. fritidsledarutbildning  eller annan högskoleutbildning om 60 hp som ex. beteendevetare ect. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom stöd, vård och omsorg ser vi det som meriterande, likaså om du har erfarenhet av att arbeta med personer med fysisk och/eller intellektuell funktionsvariation. Det är även meriterande om du har erfarenhet av journalföring och att upprätta genomförandeplaner. Det är önskvärt att du har kunskap inom  alternativ kompletterande kommunikation och har erfarenhet av att arbeta utifrån arbetssättet IBIC.

Arbetet innefattar mycket kontakter och dokumentation, vilket innebär att det är ett krav att du kan kommunicera muntligt och skriftligt på det svenska språket samt dokumentera i digitala system.

Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmåga att anpassa ditt sätt att kommunicera. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. Slutligen har du god förståelse för hur människan tar till sig kunskap samt för människors olika förutsättningar när det kommer till att lära sig. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidare 

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1 

Ref. nr: 13190

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Brunnbyskolan

Grundlärare, fritidshem
Läs mer Jun 13
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare i fritidshem är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor.

Som lärare i fritidshem ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även fritidshemmets och skolans verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Denna tjänst innebär också undervisning i särskild undervisningsgrupp.

Din arbetsplats
Brunnbyskolan är en liten och familjär skola belägen i Ljungsbro med Göta kanal, Järngårdsskogen, simhallen och isbana i närheten. Till och från skolan finns goda bussförbindelser. Skolans lokaler är fräscha och skolgårdens ytor ger utrymme för lustfyllda aktiviteter. På skolan går cirka 250 elever i åk F-6. Klasserna är organiserade i en eller två paralleller, på fritids finns fyra avdelningar. Hos oss på Brunnbyskolan arbetar omkring 40 engagerade och rutinerade medarbetare. Vi har en hög andel legitimerade och till vardags är våra pedagoger indelade i arbetslagen F-3, 4-6 samt fritids. Hösten 2023 startade vi vår särskilda undervisningsgrupp. 

Fritidshemmet arbetar aktivt med att utveckla mjuka förmågor och har ett tätt samarbete med skolan. Det finns ett nära samarbete mellan skolans olika arbetslag och vi arbetar aktivt med att ge våra elever trygghet, kunskap och struktur under hela dagen. Elevhälsoteam, trygghetsteam och pedagoger arbetar aktivt tillsammans för att skapa en trygg lärandemiljö där eleverna har möjlighet att nå sin fulla potential. Till hösten 2024 planerar vi dessutom att starta en egen fritidsavdelning för åk 4-6, där elevinflytande kommer vara en framträdande del.  

Du som söker
I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet i fritidshem. I andra hand söker vi dig med examensbevis eller slutförd utbildning till lärare i fritidshem. Alternativt är du i slutet av din utbildning till lärare i fritidshem. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i ämnen utifrån verksamhetens behov. 

Det är ett krav att du har erfarenhet som lärare i läroplansstyrt fritidshem, via praktik eller som anställd. Det är meriterande om du har erfarenhet av eller kunskap om att arbeta med elever i behov av särskilt stöd, exempelvis elever med NPF eller i särskild undervisningsgrupp.

I din roll som lärare i fritidshem har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i fritidshem är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt dokumenterar det. Du samarbetar väl med kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-05

Anställningsform: Tillsvidareanställning
För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13180

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.
Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg eller examensbevis. Är du under utbildning till lärare, bifoga nationellt resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Förskollärare till Lambohov, Skeda, Slaka förskolor

Förskollärare
Läs mer Jun 14
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som förskollärare är att ha det övergripande pedagogiska ansvaret i förskolan. Du förväntas leda och fördela det pedagogiska arbetet i arbetslaget samtidigt som du bidrar till att skapa kollegialt lärande. Arbetslaget ska tillsammans arbeta med att planera, undervisa, dokumentera och utvärdera verksamhetens innehåll utifrån förskolans läroplan och andra styrdokument. 

Som förskollärare främjar du varje barns utveckling och lärande utifrån deras intressen, erfarenheter och behov. Du skapar nyfikenhet och lust att lära, både vid planerade aktiviteter och spontana tillfällen. 

I din roll förekommer ett nära samarbete med kollegor och vårdnadshavare samt eventuella kontakter med andra aktörer kring barnet.

Din arbetsplats
Förskoleområde Lambohov, Skeda, Slaka är ett område som består av 12 stycken förskolor i varierande storlek. I augusti är vi 9 st förskolor i området som sträcker sig mellan Lambohov och Skeda Udde.

I Lambohov, Skeda, Slaka förskolor strävar vi efter att alla barn ska känna glädje av att gå till förskolan där barnen är i fokus och ett lustfyllt lärande varje dag.

Vi strävar efter en utbildning som präglas av ett språkinriktat förhållningssätt där nyfikenhet, kreativitet, framtidstro och samspel i grupp värdesätts. Med barnens intresse som utgångspunkt skapar varje avdelning projekt som präglas av lekfulla undervisningssammanhang.

Du som söker
I första hand söker vi dig som har förskollärarlegitimation. I andra hand söker vi dig med examensbevis från en förskollärarutbildning. Alternativt är du i slutet av din utbildning till förskollärare.

Det är ett krav att du som söker har erfarenhet av att jobba med barn i läroplansstyrd förskola via praktik, som anställd eller ideellt. Det är meriterande om du har jobbat minst ett år i läroplansstyrd förskola där du jobbat med planering och undervisning utifrån läroplanen.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som förskollärare skapar du goda relationer och samarbetar väl med barn, kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll. Du har en god förståelse för människors olikheter och förhåller dig till dem på ett lyhört sätt i undervisningen och förskolans vardag. Du leder arbetet med både barn och kollegor genom motivation, engagemang och delaktighet. Rollen innebär också att du tillsammans med dina kollegor ska arbeta med gällande mål och kvalitetsstandard för förskolan.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning
För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste förskollärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 13141

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.
Du som har en utfärdad förskollärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad förskollärare men ännu inte har ansökt om förskollärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till förskollärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Heltidsmentor till Birgittaskolan

Elevassistent
Läs mer Maj 29
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Om arbetsplatsen
Birgittaskolan är en plats för möten mellan människor – möten som präglas av ömsesidig respekt och glädje. All verksamhet vilar på och utgår från skolans värdergrund - respekt, trygghet, samarbete, glädje och kunskap. 

Skolan består idag av både gymnasium och vuxenutbildning och finns centralt i Linköping. Vuxenutbildningen innefattar både grundläggande- och gymnasial nivå samt undervisning i Svenska för invandrare. Till hösten 2022 planeras det för att vuxenutbildningen ska flyttas till nya lokaler. IVAS är en del av gymnasiet som riktar sig mot gymnasieelever inom autismspektrumtillstånd.

Birgittaskolans gymnasium består av cirka 500 elever och erbjuder Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet vilket ingår i Vård- och omsorgscollege. 

Idag har vi NIU (Nationell idrottsutbildning) i samarbete med LHC, Landeryds golfklubb och Linköpings konståkningsförening samt LIU (Lokal idrottsutbildning) i samarbete med RP IF. Till hösten 2023 startar vi även NIU inom handboll. 

För mer info besök gärna skolans hemsida: Birgittaskolans Gymnasium

Arbetsbeskrivning
Heltidsmentorer inom gymnasieskolan är en politisk satsning från och med höstterminen 2019. Syftet med uppdraget är att avlasta undervisande personal med arbetsuppgifter kopplade till mentorskapet för eleverna. 

I rollen som heltidsmentor kommer du att arbeta med stöd till elever för att öka måluppfyllelsen. Syftet med uppdraget är delvis att avlasta undervisande personal med arbetsuppgifter kopplade till mentorskapet för eleverna. Det innebär att delta i elevhälsoarbete, ta föräldrakontakter, planera och delta i mentorstid, utvecklingssamtal, föräldramöten etc. Andra uppgifter som heltidsmentorn kommer att arbeta med är; 


• uppföljning av närvaro/frånvaro, 
• uppmuntra, coacha och arbeta med motiverande insatser, målbilder och framtidsplanering
• Stötta eleven genom hjälp med studieplanering och studieteknik.  
• Övergripande arbete och implementering av handlingsplaner, ordningsregler, rutiner, värdegrund och sociala aktiviteter

Lärarna på skolorna arbetar i arbetslag kring eleverna. Det finns även andra kompetenser kopplade till eleverna så som specialpedagog, kurator, studie- och yrkesvägledare och elevassistenter som du som heltidsmentor kommer att samarbeta med i EHT.

Vi ser gärna att du deltar i eller driver utvecklingsarbete. Vi arbetar ständigt för en högre kvalitet i verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en pedagogisk, social eller annan beteendevetenskaplig utbildning alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Då du ska arbeta med gymnasieelever är det önskvärt att du dels har tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar i gymnasieåldern, men också kunskap om lagar och förordningar kopplade till gymnasiet. För att kunna skapa en helhetssyn på eleven, både utifrån elevens studiesituation och socialt, är också erfarenhet av elevhälsoarbete meriterande. Utöver detta ser vi positivt på att du har kunskap om olika samtalsmetoder. Du kommer att arbeta med samtal och dokumentation kring elevers studiesituation varvid god förmåga i tal och skrift på svenska språket är nödvändigt. En god datorvana samt förmåga att hantera digitala verktyg är också nödvändigt.

Som person är du utåtriktad och tycker om att skapa yrkesmässiga relationer, samtidigt som du kan skilja på det personliga och professionella. Du har en god samarbetsförmåga där du på ett smidigt sätt relaterar till och ser till elevers och kollegors specifika behov utifrån dess förutsättningar. Genom att entusiasmera och motivera andra skapar du delaktighet och engagemang. Vidare har du lätt för att kommunicera på ett tydligt sätt och säkerställer att ditt budskap når fram. 

Information om tjänsten
Tillträde: 220801

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9441

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Undersköterska till hemtjänsten

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Jun 13
Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Är du en person som brinner för att hjälpa andra och som drivs av att ge vård, stöd och omsorg utifrån individuella behov? Då kan tjänsten som undersköterska  till hemtjänsten i Ljungsbro vara något för dig! 

Nu söker vi nya kollegor som vill bli en del av vår härliga arbetsgrupp! Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och arbetstiderna är förlagda till antingen dag, kväll och helg. Hos oss får du arbeta med att ge god service, skapa fina relationer och bidra till höjd livskvalitet för den enskilde. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra medborgare i behov av stöd, vård och omsorg.

I tjänsten som undersköterska ingår omvårdnadsuppgifter vilket innefattar exempelvis hjälp med att duscha, på- och avklädnad, städa, tvätta och promenader. Det kan bli aktuellt att utföra vissa medicinska arbetsuppgifter efter delegering av sjuksköterska. Inför din arbetsdag läser du i vårt dokumentationssystem Treserva för att vara uppdaterad vad som har hänt sedan du senast arbetade och avslutar även dagen med att själv dokumentera händelser under dagen.

Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum) och med individens bästa i fokus. Vårt arbete präglas även av ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att se till det friska och locka fram personens egna förmågor. Vill du vara en del av detta?

Din arbetsplats
Vård och omsorg är förvaltningen som bedriver äldreomsorg i kommunal regi i Linköping. Här finns det cirka 1200 tillsvidareanställda medarbetare samt vikarier. Linköpings kommun har lång och väletablerad erfarenhet av vård och omsorg för våra äldre invånare.

Ljungsbro hemtjänst består av Vretaliden/Härnebackens trygghetsboende som ligger centralt och naturnära beläget i stadsdelen Ljungsbro. Exempelvis finns närhet både till Göta Kanal och Cloetta. Det finns bra bussförbindelser. I trygghetsboendet finns lägenheter, fritidsverksamhet och lunchservering. Fritidsverksamheten består av olika träffpunktsaktiviter för både boende på trygghetsboendet men också äldre personer som bor i området. Det kan ex. handla om att anordna spelstunder, minigym eller matlagning. Hemtjänsten utgår från trygghetsboendet på Vretaliden och när du ska ta dig hem till någon av de individer som är i behov av din hjälp så sker det med cykel, bil eller till fots.

Du som söker
Vi söker dig som har en godkänd utbildning inom vård och omsorg. Har du tidigare erfarenhet av eller har gjort praktik inom stöd vård och omsorg ser vi det som meriterande. 

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem. Att kunna cykla är ett krav. Har du b-körkort ser vi det som meriterande.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation.

Vi kan erbjuda dig ett förmånligt kollektivavtal med Kommunal gällande exempelvis OB-ersättning. Därtill erbjuder vi dig 2800 kronor i friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer i AB 20 i lydelse fr.o.m. 2022-01-01 eller HÖK 20 Kommunal. Vi ser gärna att du börjar hos oss för att bli en del av denna nytänkande satsning!

I denna rekrytering kan språktester komma att användas. Varmt välkommen med din ansökan! 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 13261

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Modersmålslärare i bulgariska, estniska, isländska eller lettiska

Modersmålslärare i grundskolan
Läs mer Maj 27
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
Modersmålsundervisning är ett frivilligt ämne med en egen kursplan. Undervisningen ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i och om modersmålet. Eleverna ska ges möjlighet att utveckla sitt tal- och skriftspråk, få kunskaper om modersmålets uppbyggnad och modersmålets betydelse för det egna lärandet i olika skolämnen. Undervisningen ska ske i sådana former att elevernas personliga utveckling främjas och att deras självkänsla stärks. Modersmålsläraren ansvarar för planering, genomförande, uppföljning och bedömning av kunskaper utifrån kursplan och kunskapskrav. Digitala verktyg är en naturlig del av undervisningen och i dokumentationen kring elevens kunskapsutveckling. Från årskurs 6 får eleverna betyg i ämnet modersmål.

Studiehandledning på modersmål är ett stöd i ämnesundervisningen i syfte att eleven ska nå kunskapsmålen i olika ämnen. Stödet ges under lektionstid i nära samarbete med klass- och ämneslärare. Eleven får stöd att förstå innehåll, ord, begrepp och sammanhang i det aktuella ämnet. Undervisning kan ske på flera olika skolor, schema och elevunderlag kan ändras under läsåret.

Din arbetsplats
Flerspråkighetsverksamheten tillhör Verksamhetsområde special och stödverksamhet och har ett kommunövergripande ansvar för modersmålsundervisning samt studiehandledning i grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Vi har tillsammans med skolorna uppdraget att ge elever möjlighet att utveckla sin flerspråkighet, mångkulturella identitet och kompetens och öka sin måluppfyllelse.

Vi är organiserade i arbetslag, lärgrupper och språkgrupper. Där kan vi tillsammans utveckla verksamheten, byta erfarenheter och stödja nya medarbetare.

Vi söker modersmålslärare i bulgariska, estniska, isländska och lettiska. Uppdragen är tidsbegränsad anställning med timlön, utifrån behov i det aktuella språket och innebär arbete med modersmålsundervisning och studiehandledning på olika skolor i Linköpings kommun.

Du som söker
Du som söker tjänsten har behörighet i modersmål enligt Skolverkets definition, lärarexamen och om den pedagogiska utbildningen är utländsk ska den vara validerad av högskoleverket. Det är även meriterande om du som söker har 30 hp i modersmålet. Du ska även ha dokumenterat goda kunskaper i tal och skrift gällande det specifika modersmålet.

Du som söker tjänsten ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket motsvarande SVA B, då arbetet innebär att kunna sätta sig in i styrdokument, ta del av planeringar, dokumentation och undervisningsmaterial på svenska. Samarbete och kommunikation med lärare på skolorna sker på svenska. Du ska ha erfarenhet av undervisning i svensk skola och ha förtrogenhet med läroplanens mål och värdegrund. Du ska ha vana och kunskap att dokumentera och utvärdera ditt arbete och kunna använda olika digitala verktyg. Behörighet i fler av skolans ämnen är meriterande.

Då denna tjänst innebär att arbeta i olika sammanhang krävs att du har god samarbetsförmåga och har god förmåga att skapa kontakter. Du tar ansvar för dina uppgifter och är tillmötesgående i ditt bemötande. Du har god förmåga att arbeta systematiskt, planera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Vidare har du förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan behålla lugnet i stressade situationer. Att anpassa sättet du förmedlar ditt budskap till mottagaren är självklart för dig och du strävar efter att vara en kunskapsresurs för andra. Du har förmågan att se alla elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa. Du kan bygga goda relationer till såväl elever och vårdnadshavare som kollegor.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-07

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m 2025-06-19

Sysselsättningsgrad: 10-30%

Antal lediga befattningar: 4

Ref. nr: 13151

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Vaktmästare till Elsa Brändströms skola 7-9

Skolvaktmästare
Läs mer Jun 4
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du arbetar med tillsyn, ordning, skötsel och vård såväl inom- som utomhus, det kan tex vara montering av möbler, sätta upp hyllor och kontroll/städning av skolgården. Du är inköpsansvarig  insikt i de inköpsavtal som Linköpings kommun har när du servar enheten med inköp. Du ansvarar för materialförråd, beställer material och fyller på förråd. Som inköpsansvarig hanteras även fakturor, inköpsordrar och inköp i Unit4. På Elsa Brändströms skola ingår du i skolans arbetsmiljögrupp som en av två säkerhetssamordnare samt  ansvarar för brandsäkerhet, lås- och larmhantering och kameraövervakning. I tjänsten ingår även ansvar för felanmälningar samt övriga beställningar till enheten. Vidare kan tjänsten utökas med arbetsuppgifter av administrativ karaktär.

Din arbetsplats
Elsa Brändströms skola 7-9 är centralt belägen och vi är cirka 60 medarbetare, skolan har sex klasser i varje årskurs och består av ca 450 elever. Hög kvalitet i ämnesundervisningen tillsammans med arbetsglädje och en känsla av samhörighet skall förknippas med skolan. Vi har en språkinriktning som utvecklar eleverna inom moderna språk. Du kommer på Elsa Brändströms skola att mötas av en engagerad och kompetent personalgrupp med framåtanda och elevfokus.

Vår vision:

En skola för alla med trygghet, engagemang, samhörighet och mångfald. Bra ämnesundervisning med språket i centrum skapar broar för elevernas framtid.

Du som söker
Du har avslutad gymnasieutbildning med praktisk inriktning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Det är meriterande med några års erfarenhet av arbetsuppgifter som praktiskt arbete, tex. att tidigare arbetat som vaktmästare inom förskola/skola samt arbetat med fastighetsskötsel som innefattat iordningställande av lokaler, underhåll och reparationer och lättare renoveringsarbete av ytskikt. 

God datavana är ett krav då en stor del av arbetsuppgifterna görs i olika dataprogram och det är meriterande om du tidigare har arbetat med fakturahantering, inköp genom inköpsportal, kontroll av avtal i avtalsdatabasen samt digitala felanmälan. 

Du har god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket då arbetet som vaktmästare kräver mycket korrespondens med leverantörer och hantverkare samt att säkerhetssamordnare och brandansvarig omfattar mycket dokumentation. Det är även meriterande om du tidigare arbetat med säkerhet och brand samt  lås, larm och kameraövervakning.

Att arbeta som vaktmästare förutsätter att du kan arbeta självständigt och prioritera arbetsuppgifter och har ett strukturerat förhållningssätt eftersom då en arbetsdag snabbt kan förändras och du då behöver stötta dina kollegor där det behövs. Du ser möjligheter till förbättring och utveckling av din roll.  Du kommer i din roll ha daglig kontakt med personal, elever och externa kontakter och det krävs då i ditt arbete god samarbetsförmåga samt att du är serviceinriktad och noggrann i ditt möte med dessa. 

För tjänsten behövs B-körkort samt utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 7 augusti 2024

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13203

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare i sv/eng till 7-9 vid Folkungaskolan

Ämneslärare, 7-9
Läs mer Jun 5
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Din arbetsplats
Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola belägen i centrala Linköping på bekvämt gångavstånd från city. Blandningen av elever från både grundskola och gymnasium gör Folkungaskolan till något unikt, inte bara i Linköping, utan i hela landet.

Folkungaskolans mellanstadie har 28 elever i varje klass, totalt ca 170 elever. Alla elever i årskurs 4-6 går musikprofil, vilket innebär att de sjunger körsång flera gånger i veckan och har mer musikundervisning. Under året genomförs flera schemabryt med olika konserter. Elever och majoriteten av undervisande lärare samt all fritidspersonal har sina hemklassrum respektive arbetsrum i en flygelbyggnad strax bredvid huvudhuset.

Folkungaskolans högstadie består av drygt 600 elever totalt där alla elever har en profil eller inriktning inom exempelvis dans, musikproduktion, körsång eller hem- och konsumentkunskap.

På Folkungaskolans gymnasium kan man läsa på samhällsvetenskapligt program, ekonomiskt program eller estetiskt program med musikinriktning. Folkungaskolan är en stor liten skola. Stor för att det finns många intressanta profiler och inriktningar att välja mellan. Liten för att du känner dig trygg och vet vilka de flesta är. Det är högt i tak, och du får vara dig själv.

Som nyanställd får du en introduktionsplan för att skapa bästa förutsättningar att komma in i arbetet och bli en del av ?Folkungaandan?. Vi är stolta över att Folkungaskolan är en stor skola och med en unik sammanhållning. Skolan präglas av en härlig stämning där alla, såväl elever som personal, bidrar till engagemang och gemenskap.

Du som söker
Du som söker har lärarlegitimation i svenska och engelska för årskurs 7-9. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 7-9 innebär, antingen genom praktik eller avlönat arbete. 

I din roll som lärare i årskurs 7-9 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 7-9 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Vidare är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du är relationsskapande och skapar delaktighet, vidare samarbetar du väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: HT-2024

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13165

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Socialsekreterare till Götgatans ungdomsboende

Socialsekreterare
Läs mer Jun 7
Tjänsten är placerad inom Socialförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Socialförvaltningen ansvarar för myndighetsutövning, beställning av insatser och egen regi inom områdena individ- och familjeomsorg, LSS och socialpsykiatri. Vi säkerställer att alla invånare får det stöd som de har rätt till.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en socialsekreterare till vår arbetsgrupp för ett föräldravikariat under ett års tid. 

Som socialsekreterare på Götgatans stödboende arbetar du med målsättningen är att ge unga vuxna förutsättningar till självständigt liv, medvetengöra och stärka deras egna förmågor och mobilisera nätverket. Detta innebär att ge stöd vid aktiviteter i det dagliga livet så som hushållssysslor och sysselsättning, stödja vid kontakt med olika samhällsaktörer och i ungdomarnas nätverk samt utföra samtalsstöd.

Du arbetar utifrån motiverande samtal (MI) och Acceptance and commitment therapy (ACT). En viktig del är därför att vara en trygg vuxen för dessa barn och ungdomar genom att motivera och bemöta dem utifrån deras behov. Du arbetar både enskilt och tillsammans med dina kollegor i relation till ungdomarna. I din roll är du även kontaktperson för ungdomar som är placerade i boendet.

Din arbetstid är förlagd dagtid, kvällar och helger. Under en åttaveckors period arbetar du två helger. 

Din arbetsplats
Du kommer ingå i vårt team på Götgatan som består av en föreståndare, 7 socialsekreterare samt ett natteam bestående av 6 behandlingsassistenter som delas med vår systerverksamhet Linköpings ungdomsboende. Samarbetet mellan de två boendena bildar som en stor verksamhet där det finns goda möjligheter till kollegial stöttning och utveckling i arbetssätt och metoder. 

Götgatans ungdomsboende arbetar med målgruppen pojkar/flickor i åldern 16-22 år med psykosocialproblematik/svårigheter Detta omfattar i huvudsak neuropsykiatriska diagnoser, upplevelser av hedersproblematik och våldsutsatthet, tidigare missbruksproblematik och kriminalitet, psykisk ohälsa eller självskadebeteende. På Götgatans ungdomsboende placeras även de EKB-ungdomar (ensamkommande) som bedöms kunna bo på stödboende.

Målsättningen är att ge unga vuxna förutsättningar till ett självständigt liv, medvetandegöra och stärka deras egna resurser och mobilisera nätverket. Många av ungdomarna har pågående kontakter med psykiatrin och den somatiska vården, exempelvis kring samtalsstöd och medicinering. De ungdomar som bor i vårt stödboende har inte sällan med sig en en lång erfarenhet av boende/insatser via socialtjänsten.

Det kan även förekomma att du arbetar gentemot Linköpings ungdomsboende. Linköpings ungdomsboende har en boendekedja som också innefattar möjligheten till att hyra lägenhet med bosocialt andrahandskontrakt och boendestöd vilket i första hand tillhandahålls av Linköpings ungdomsboende men kan också komma att bli en aktuell arbetsuppgift även för medarbetare på Götgatans stödboende För de unga vuxna som har behov av boendestöd är åldersspannet 18-22 år.

Som ny på arbetsplatsen omfattas du av ett introduktionsprogram.

Du som söker
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig i kombination med erfarenhet av målgruppen. För tjänsten behöver du ha erfarenhet av socialt behandlingsarbete med barn och/eller unga vuxna.  Då de unga har med sig olika erfarenhet är det även meriterande om du har utbildning inom psykoterapi steg 1.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav då resor i tjänsten förekommer, även god dokumentationserfarenhet och gärna i Treserva. Har du kunskap om arbete med personer med hög samsjuklighet ses detta som meriterande likväl som kunskap inom MI. Det är även önskvärt att du besitter kunskap kring lagstiftning SoL och LVU. Då ungdomarna speglar samhället i sin helhet uppmuntrar vi dig som är flerspråkig att söka, men det är inget krav för tjänsten. Däremot behöver du god förmåga att kommunicera muntligen och skriftligen i det svenska språket då arbetet innefattar mycket kontakter och dokumentation. 

För att lyckas i rollen behöver du kunna fatta snabba beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svårare omständigheter.  Du har dessutom en förmåga att sätta dig in i andras situationer utan att ta över personens känslor. Därtill tillför du entusiasm och energi i ditt arbete där du har förmåga att skapa delaktighet och samsyn i verksamheten. Som person har du lätt för att anpassa dit ditt ändrade omständigheter genom att ändra synsätt eller förhållningssätt. Du är dessutom trygg, stabil och har självinsikt och kan skilja på det personliga och professionella. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2025-05-31

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13110

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Sommarjobb och timvikariat inom stöd, vård och omsorg

Vårdbiträde
Läs mer Jun 10
Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Denna annons är även kopplad till rekrytering för sommar- och timvikarier som är specifikt inriktade på LSS, äldreomsorg och Råd och Stöd (socialpsykiatrin). Det räcker med en inskickad ansökan för att vara aktuell i rekryteringsprocessen för de ovan nämnda avdelningar. I din ansökan har du möjlighet att lämna intresse för flera av våra verksamheter.

Dina arbetsuppgifter
Vill du ha ett meningsfullt sommarjobb?

Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete i någon av våra verksamheter inom äldreomsorg, LSS och Råd & Stöd. Du kommer bidra till att skapa bra dagar tillsammans för de medborgare i behov av stöd eller hjälp. Ingen dag är den andra lik. I huvudsak består arbetet av att erbjuda och motivera till olika aktiviteter, social gemenskap och en meningsfull sysselsättning. I ditt arbete ingår att följa med på promenader och ordna fritidsaktiviteter. Målet är att bidra till ett så självständigt liv som möjligt.  

Du kommer att utföra och stötta vid vardagssysslor såsom att diska, tvätta, laga enklare mat, städa och utföra enklare ärenden. Du kommer även hjälpa till med personlig omvårdnad, vilket innebär att stötta vid på- och avklädning, duschning och toalettbesök. Du blir introducerad till verksamheten och till arbetsuppgifterna genom att gå bredvid ordinarie personal under ett antal introduktionspass samt genomföra en digital introduktionsutbildning. Efter genomförd utbildning i medicindelegering ingår även att ge färdigpackad medicin.

Som timvikarie har du möjlighet att jobba dagtid, kvällstid, helger, vaken natt och sovande jour. Sommarperioden pågår mellan v.25-32, men vi har behov av timvikarier även under våren.

Din arbetsplats
Vi har över 100 olika verksamheter och är drygt 2500 medarbetare som dagligen förbättrar och underlättar vardagen för våra medborgare. Var vill du bidra och samtidigt samla lärorik erfarenhet?

Inom Äldreomsorg arbetar vi med att stötta och vårda äldre individer. Du fungerar som en hjälp för den enskilde i vardagen, där syftet är att stödja personens individuella förmågor. Du arbetar på något av våra vårdboenden, korttidsboenden, inom hemtjänsten eller på dagverksamheter.

Inom LSS Funktionsstöd stöttar vi barn eller vuxna som har intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Vi erbjuder arbete på bland annat gruppbostad, servicebostad, korttidsboende för barn eller vuxna, fritidshem för barn/ungdomar med LSS-beslut och inom personlig assistans.

Inom Råd & Stöd erbjuder vi arbete inom socialpsykiatrin på våra stödboenden, träningsboenden och inom boendestöd. Vi har även stödboenden och HVB-hem för unga. Vi stöttar både äldre och unga vuxna med psykiska eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruk och social problematik. 

Du som söker

Vi söker dig som lägst har en påbörjad eller slutförd svensk gymnasieutbildning alternativt avslutad och godkänd SFI C. För att arbeta inom socialpsykiatrin/HVB-hem behöver du som lägst ha en slutförd och godkänd svensk gymnasial vård- och omsorgsutbildning alternativt slutförd och godkänd svensk gymnasieutbildning i kombination med minst ett (1) års vårderfarenhet.

För att arbeta hos oss behöver du vara minst 18 år med hänsyn till de uppgifter som ingår i arbetet. Du behöver även kunna utföra personlig omvårdnad av alla brukare. 

Det är meriterande om din utbildning är inom barn- och fritid eller vård- och omsorg. Alternativt en YH-eller universitetsutbildning inom beteendevetenskap, pedagogik, psykologi, socionom, arbetsterapeut, sjuksköterska, läkare, logoped eller fysioterapeut. Det är även meriterande med tidigare erfarenhet från arbetslivet i form av praktik eller betalt arbete. 

Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär det är krav på att du har en god förmåga att kunna kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Vi vill att du har god datorvana då arbetet till viss del innebär digital dokumentation.

I vissa verksamheter krävs det att du kan cykla och andra verksamheter kräver att du har körkort. För vissa verksamheter kan det även vara fördelaktigt att ha tillgång till egen bil.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Välkommen med din ansökan!


Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta leanlinkjobb@linkoping.se för att få hjälp. 

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 

Sysselsättningsgrad: Varierande

Ref. nr: 12057

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Modersmålslärare i tyska till Special och stödverksamheten

Modersmålslärare i grundskolan
Läs mer Maj 24
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Dina arbetsuppgifter
Modersmålsundervisning är ett frivilligt ämne med en egen kursplan. Undervisningen ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i och om modersmålet. Eleverna ska ges möjlighet att utveckla sitt tal- och skriftspråk, få kunskaper om modersmålets uppbyggnad och modersmålets betydelse för det egna lärandet i olika skolämnen. Undervisningen ska ske i sådana former att elevernas personliga utveckling främjas och att deras självkänsla stärks. Modersmålsläraren ansvarar för planering, genomförande, uppföljning och bedömning av kunskaper utifrån kursplan och kunskapskrav. Digitala verktyg är en naturlig del av undervisningen och i dokumentationen kring elevens kunskapsutveckling. Från årskurs 6 får eleverna betyg i ämnet modersmål.

Studiehandledning på modersmål är ett stöd i ämnesundervisningen i syfte att eleven ska nå kunskapsmålen i olika ämnen. Stödet ges under lektionstid i nära samarbete med klass- och ämneslärare. Eleven får stöd att förstå innehåll, ord, begrepp och sammanhang i det aktuella ämnet. Undervisning kan ske på flera olika skolor, schema och elevunderlag kan ändras under läsåret.

Din arbetsplats
Flerspråkighetsverksamheten tillhör Verksamhetsområde special och stödverksamhet och har ett kommunövergripande ansvar för modersmålsundervisning samt studiehandledning i grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Vi har tillsammans med skolorna uppdraget att ge elever möjlighet att utveckla sin flerspråkighet, mångkulturella identitet och kompetens och öka sin måluppfyllelse.

Vi är organiserade i arbetslag, lärgrupper och språkgrupper. Där kan vi tillsammans utveckla verksamheten, byta erfarenheter och stödja nya medarbetare.

Vi söker modersmålslärare i tyska. Uppdraget är en tillsvidareanställning utifrån behov i det aktuella språket och innebär arbete med modersmålsundervisning och studiehandledning på olika skolor i Linköpings kommun.

Du som söker
Du som söker tjänsten har behörighet i modersmål enligt Skolverkets definition, lärarexamen och om den pedagogiska utbildningen är utländsk ska den vara validerad av högskoleverket. Det är även meriterande om du som söker har 30 hp i modersmålet. Du ska även ha dokumenterat goda kunskaper i tal och skrift gällande det specifika modersmålet.

Du som söker tjänsten ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket motsvarande SVA B, då arbetet innebär att kunna sätta sig in i styrdokument, ta del av planeringar, dokumentation och undervisningsmaterial på svenska. Samarbete och kommunikation med lärare på skolorna sker på svenska. Du ska ha erfarenhet av undervisning i svensk skola och ha förtrogenhet med läroplanens mål och värdegrund. Du ska ha vana och kunskap att dokumentera och utvärdera ditt arbete och kunna använda olika digitala verktyg. Behörighet i fler av skolans ämnen är meriterande.

Då denna tjänst innebär att arbeta i olika sammanhang krävs att du har god samarbetsförmåga och har god förmåga att skapa kontakter. Du tar ansvar för dina uppgifter och är tillmötesgående i ditt bemötande. Du har god förmåga att arbeta systematiskt, planera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Vidare har du förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan behålla lugnet i stressade situationer. Att anpassa sättet du förmedlar ditt budskap till mottagaren är självklart för dig och du strävar efter att vara en kunskapsresurs för andra. Du har förmågan att se alla elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa. Du kan bygga goda relationer till såväl elever och vårdnadshavare som kollegor.

Övrig information
Tillträde: 2024-08-07

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13122

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev. 

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Chef för lokalsamordning

Fastighetschef/Fastighetsdirektör
Läs mer Maj 24
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som chef för lokalsamordningen kommer du att leda arbetet att säkerställa en effektiv och ändamålsenlig lokalsamordning inom utbildningsförvaltningen och du kommer att ansvara för förvaltningens lokalprocesser.

Kontaktytan riktas främst mot utbildningsförvaltningens verksamheter samt mot andra förvaltningar och det kommunala fastighetsbolaget Lejonfastigheter. Arbetsuppgifterna växlar mellan det strategiska och det operativa.

En prioriterad del i uppdraget är att driva och aktivt bidra i arbets-/utvecklingsprocesser som syftar till att säkra lokaleffektiva lösningar som både möter dagens och framtidens behov. I uppdraget ingår även att genomföra utredningar, skriva och kvalitetssäkra tjänsteskrivelser samt framtagande av planer inom ansvarsområdet.

Ytterligare områden kan bli aktuella inom uppdraget. Nuvarande chef har exempelvis personalansvar för förvaltningens säkerhetssamordnare och är involverade i dessa processer.

Du rapporterar till avdelningschefen för staben och du förväntas bidra aktivt till hela avdelningens arbete och utveckling. Du kommer också att leda, samordna och delta i olika samverkansgrupper inom kommun- och förvaltningsorganisationen.

Den här tjänsten är en strategiskt viktig roll där förmågan att driva och säkerställa leverans i olika uppdrag är avgörande.

Din arbetsplats
Din arbetsplats är på utbildningskontoret som ligger i centrala Linköping vid Stora torget. Vid utbildningskontoret arbetar förvaltningens högsta ledning samt våra stödfunktioner. Organisatoriskt ingår lokalsamordningen i utbildningsförvaltningens stabsavdelning och du har personalansvar för tre medarbetare som tillsammans med dig arbetar med att:


• leda och samordna förvaltningens lokalstrategiska arbete
• ta fram och följa upp förvaltningens lokalförsörjningsplaner
• omhänderta verksamheternas lokalbehov
• ta fram och presenterar beslutsunderlag (tjänsteskrivelser) för ärenden inom dina ansvarsområden
• deltar och leder projektgrupper för förstudier i ny-, ombyggnads och utvecklingsprojekt
• bidrar till att skapa förutsättningar för kostnadseffektivt nyttjande av verksamheternas lokaler och att lokalprocessen synkroniseras med förvaltningens ekonomi- och budgetprocesser samt verksamhetsplanering

Du som söker
Vi söker dig med erfarenhet av lokalförsörjningsfrågor och/eller fastighetsplanering. Du har akademiskt utbildning med relevant inriktning, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom flerårig arbetslivserfarenhet inom lokalförsörjningsfrågor. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med strategisk fastighetsutveckling, fastighetsekonomiska processer och projektledning. Även erfarenhet av att ha arbetat i politiskt styrd organisation är meriterande.

Uppdraget innebär att du kommer skriva och presentera beslutsunderlag varför du måste ha goda kunskaper i svenska språket i tal och i skrift.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara mål- och resultatinriktad, engagerad och ha förmågan att säkerställa leveranser inom givna tidsramar. Som person är du trygg i dig själv och din egen förmåga. Kravet på affärsmässighet kommer att vara hög. Du kommer att vara kravställare och måste både vara tydlig och ha god förmåga att samarbeta och att skapa och vårda goda relationer. Samverkan såväl inom som utanför enheten är en viktig del av uppdraget. Du är också strukturerad och har lätt för att planera och prioritera ditt arbete. Vi lägger även stor vikt vid god analytisk förmåga och din förmåga att arbeta med komplexa problem.

Som chef står du för ett tillitsbaserat ledarskap som ger handlingsutrymme för dina medarbetare, skapar engagemang och uppmuntrar till kunskapsutveckling och lärande.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13107

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Barnskötare till Vallastadens anpassade grundskola

Elevassistent
Läs mer Jun 4
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som barnskötare i anpassad grundskola arbetar du i skolan och på fritidshemmet. 

I arbetet i skolan samverkar du med läraren för att undervisningen ska nå varje elev och för att elever ska uppleva undervisningen stimulerande och meningsfull. 

I arbetet på fritidshemmet är ditt uppdrag, enligt läroplanen, att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Som barnskötare har du kunskap om fritidshemmets läroplan och övriga aktuella styrdokument. Du följer de normer och värden som läroplanen anger och bidrar till att genomföra verksamhetens uppdrag. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.

I din roll som barnskötare förväntas du kunna arbeta både mot elevgrupp och enskilda elever. I ditt uppdrag ingår det även att föra fortlöpande samtal med elevernas vårdnadshavare om elevernas trivsel, utveckling och lärande. 

Din arbetsplats
Vallastadens skola startade hösten 2017 och inryms i moderna och stimulerande lärmiljöer såväl inne som ute. Utomhusmiljön erbjuder stora ytor med bollplan, skog, grillplats och olika lekinstallationer. Vallastadens anpassade grundskola har ca. 60-70 elever från årskurs 1 till årskurs 6. Eleverna läser ämnen såväl som ämnesområden. Vi har tre fritidsavdelningar som samverkar för att erbjuda en god undervisning och stimulerande lärmiljöer. 

Hos oss är kommunikation och samspel hörnstenar. Dessa hörnstenar grundas i det utvecklings- och kvalitetsarbete med höga målsättningar som vi bygger verksamheten på. För oss är det viktigt att alltid bemöta eleverna på ett positivt sätt och med ett lågaffektivt bemötande. 

Du som söker
Du som söker har pågående eller avslutad utbildning inom barn- och fritidsprogrammet från gymnasium eller vuxenutbildning. Alternativt har du examen från en gymnasie- eller vuxenutbildning tillsammans med relevant erfarenhet. Det är meriterande om du har examen från barn- och fritidsprogrammet, med relevant inriktning. Du har erfarenhet av arbete som barnskötare i fritidshem eller annan läroplansstyrd verksamhet, alternativt har du annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.  Du har även erfarenhet av arbete med personer med intellektuell funktionsnedsättning. 

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lsär11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. 

I din roll som barnskötare är du medveten om mål och kvalitetsstandard för verksamheten. Du har en god förståelse för människors olikheter och förhåller dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt i undervisningen och förskolans vardag. Du skapar goda relationer och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll. Du leder arbetet med barnen genom motivation, engagemang och delaktighet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100 % 

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 13133

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Undersköterska till Kärna vårdby

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Jun 7
Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Nu söker vi på Kärna vårdby en ny kollega som vill bli en del av vårt härliga gäng. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Din arbetstid kommer vara förlagd till dag, kväll och helg. 

Hos oss får du arbeta med att tillgodose kundernas individuella behov. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra kunder. Du kommer att arbeta för att skapa möjlighet till social samvaro och delta i olika aktiviteter exempelvis sång, matlagning och trädgårdsarbete. I tjänsten som undersköterska ingår även omvårdnadsuppgifter vilket innefattar exempelvis hjälp vid förflyttningar, personlig hygien, hushållssysslor samt medicinska insatser. 

Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum) och med individens bästa i fokus. Vårt arbete präglas även av ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att se till det friska och locka fram personens egna förmågor. Vi arbetar utifrån en dagplanering för att kunna fördela våra resurser på rätt sätt och att arbetet vi utför alltid blir med kvalitet för våra brukare/boende. En kort avstämning utförs på varje arbetspass för att utveckla gruppens kommunikation/arbetssätt.

Din arbetsplats
Vård- och omsorgsförvaltningen bedriver äldreomsorg i kommunal regi i Linköping. Här finns det cirka 1200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Linköpings kommun har lång och väletablerad erfarenhet av vård och omsorg för våra äldre invånare.     

Kärna vårdby, som är beläget i Malmslätt, består dels av ett korttidsboende, dels ett demensboende. På korttidsavdelningen finns 22 platser och på demensavdelningen som ligger i huset bredvid finns 10 permanentplatser. För denna tjänst arbetar du på demensavdelningen. Till boendet finns goda förbindelser med kollektivtrafik. 

På Kärna vårdby får du vara en del av en spännande och fartfylld miljö där du stöter på komplexa sjukdomsfall och arbetar tillsammans med kollegor med hög kompetens. Som undersköterska arbetar du nära både specialistundersköterskor och sjuksköterskor för att skapa en så bra dag som möjligt för de boende. 

Du som söker
Vi söker dig som har en godkänd utbildning som undersköterska, samt erfarenhet av arbete inom vård och omsorg. Vi ser också att du har erfarenhet av att arbeta utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt. Har du tidigare erfarenhet av av arbetssättet IBIC (individens behov i centrum) samt erfarenhet eller kunskap kring BPSD (beteendemässiga och psykiska symptom vid demens) ser vi det som meriterande.

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13185

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare åk 4-6 till Slaka skola

Grundlärare, 4-6
Läs mer Jun 5
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Inom denna tjänst kommer du att vara klasslärare för åk 4 på Slaka skola. Du kommer att undervisa i svenska, matematik och engelska. Undervisning i ytterligare ämne kommer också att förekomma, beroende på medarbetarens kompetens och verksamhetens behov. 

Din arbetsplats
Skeda/Slaka skola består av två små F-6 skolor. Vår verksamhet präglas av ett aktivt arbete där trygghet, glädje och kunskap står i centrum. På våra två skolenheter går cirka 300 elever.

Undervisningen anpassas alltid utifrån varje elevs förutsättningar och behov. Vår stabila och kunniga personalgrupp arbetar dagligen för att kunna ge eleverna en trygg skolmiljö präglad av personlighet, närhet och omtanke. För att säkerställa att vi uppnår en positiv miljö med goda studieresultat så finns tydliga riktlinjer för utvärdering av verksamheten samt konkreta åtgärder för att bekämpa alla former av kränkande behandling. Den gemytliga, småskaliga atmosfären som Skeda/Slaka erbjuder förstärks av att skolorna ligger i en naturskön gammal kulturbygd där utomhusvistelse i en trygg miljö också blir en självklar och naturlig del av skolans vardag.

Just nu söker vi en lärare som tillsammans med oss vill arbeta för att kunna ge eleverna bästa möjliga undervisning!

Du som söker
I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i svenska, matematik och engelska åk 4-6. I andra hand söker vi dig med slutförd lärarutbildning för åk 4-6. Alternativt är du i slutet av din utbildning till lärare i åk 4-6. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i fler ämnen, utifrån verksamhetens behov. 

Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete i läroplansstyrd skola via praktik eller som anställd. Det är meriterande om du har undervisat i årskurs 4-6 under minst ett läsår. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att sätta betyg alternativt dokumenterat elevers lärande under läsåret.

I din roll som lärare i årskurs 4-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 4-6 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt dokumenterar det. Du samarbetar väl med kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll.

 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-08 eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning
För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13085

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg eller examensbevis. Är du under utbildning till lärare, bifoga nationellt resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Arbetsterapeut inom kommunrehab inriktning vårdboende

Arbetsterapeut
Läs mer Jun 3
Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
Vi söker just nu två arbetsterapeuter till Vård- och omsorgsförvaltningens hälso- och sjukvårdsorganisation. Som arbetsterapeut arbetar du med patientens behov i centrum med syfte att möjliggöra ett så självständigt liv som möjligt för den enskilde individen. Du ansvarar för bedömningar, personlig hjälpmedelsförskrivning, bostadsanpassningar och rehabilitering av patienter boende inom vårdboende. Du arbetar både självständigt och i nära samarbete med fysioterapeut och övriga professioner, såsom sjuksköterska och omvårdnadspersonal samt andra aktörer. Arbetet består av varierade arbetsuppgifter och patientgrupper vilket ger möjlighet till omväxling och utmaningar i arbetet. I arbetet ingår även dokumentation och administration. Arbetstiderna är förlagda på dagtid måndag-fredag.

Din arbetsplats
Din arbetsplats kommer att vara belägen på Ålerydsvägen 7 i Linköping. Här får du möjlighet att inte bara utföra meningsfullt arbete utan också vara en aktiv del av en större arbetsgrupp som främjar kompetensutbyte och utveckling.

Arbetsterapeuter inom Vård- och omsorgsförvaltningen arbetar inom hälso- och sjukvården, verksamma i både öppna vårdformer och vårdboenden. Denna tjänst riktar sig mot kommunens vårdboenden där vårt främsta uppdrag är att erbjuda kommunens medborgare en kvalitetssäker vård inom rehabiliteringsområdet. I vår verksamhet arbetar flera olika professioner såsom sjuksköterskor, undersköterskor med olika specialistutbildningar samt fysioterapeuter och andra arbetsterapeuter.  

Du som söker
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut alternativt inväntar din legitimation, och vi ser gärna att du har erfarenhet av målgruppen äldre personer och/eller att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som arbetsterapeut. 

Arbetet innefattar mycket patientkontakt och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera bra muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har datorvana och gärna erfarenhet av att dokumentera i journalsystem, såsom Treserva. Att du har B-körkort för manuell växellåda och kan cykla är ett krav då vi kör bil och cyklar i tjänsten.

Vi söker dig som är drivande i ditt arbete och kan planera och prioritera dina arbetsuppgifter på ett självständigt sätt. Du har ett flexibelt arbetssätt och kan ställa om utifrån verksamhetens behov och förändringar. I dina möten med patienter och kollegor är du lösningsfokuserad och lyhörd samt har ett professionellt förhållningssätt. Du har lätt att samarbeta med andra men kan också ta egna initiativ och är delaktig i verksamhetens utveckling.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: 1 tillsvidareanställning och 1 vikariat till och med 2025-08-31

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 13116

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare åk 7-9 till nystartad Akutskola

Ämneslärare, 7-9
Läs mer Jun 4
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker ibland självständigt men oftast i nära samarbete med kollegor. All undervisning på Akutskolan sker i par tillsammans med en resurspedagog vilket bland annat innebär att man samverkar kring planeringen av skoldagen.  

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare, kollegor och andra samhällskontakter kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och jobbar med den planering som varje elev har med sig från sin ordinarie skola. Utifrån den planeringen skapar du en anpassad och utmanande undervisning där du stöttar eleven pedagogiskt och socialt i sin skolgång. Undervisning sker i alla ämnen. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Din arbetsplats
Akutskolan är en ny korttidsskola som kommer starta i augusti för elever i åk 4-9 som är i behov av extra stöd, socialt och pedagogiskt. Här kommer vi ta emot elever under 2-4 veckor vilket innebär en varierad vardag där du möter eleven där den är och genomför anpassad undervisning i ett mindre sammanhang. 

Skolan är en del av Resursskolorna som bedriver sin verksamhet i mindre grupp med hög personaltäthet, där det även ges möjlighet att träna socialt samspel. Eleverna möts av tydliga, trygga och stabila vuxna. I arbetslagen finns det blandade kompetenser med både lärare och resurspedagoger. Vi arbetar nära eleverna och utgår från de behov som uppstår.

Vi erbjuder ett arbete som utgår från ett elevnära arbetssätt, vilket innebär att vi lägger stor vikt vid att skapa undervisning som grundar sig i elevernas nyfikenhet och förutsättningar. Vi söker dig som som vill vara med och göra skillnad för elever som har det tufft i skolan, trivs med att arbeta i team nära kollegor och som gillar att hitta kreativa lösningar på utmaningar.

Du som söker
I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i åk 7-9. I andra hand söker vi dig med slutförd lärarutbildning för åk 7-9. Alternativt är du i slutet av din utbildning till lärare i åk 7-9.

Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete i läroplansstyrd skola via praktik eller som anställd. Det är meriterande om du har undervisat i årskurs 7-9 under minst ett läsår. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att sätta betyg alternativt dokumenterat elevers lärande under läsåret. Vidare är det mycket meriterande om du har jobbat i särskild undervisningsgrupp, med elever med NPF eller i resursskola. 

I din roll som lärare i årskurs 7-9 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 7-9 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt dokumenterar det. Du samarbetar väl med kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll.

 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: augusti 2024

Anställningsform: Tillsvidareanställning
För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12861

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev. 
Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg eller examensbevis. Är du under utbildning till lärare, bifoga nationellt resultatintyg.


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Hagbyskolan

Grundlärare, fritidshem
Läs mer Jun 4
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare i fritidshem är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor.

Som lärare i fritidshem ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även fritidshemmets och skolans verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Denna tjänst innebär undervisning i fritidshemmet på eftermiddagarna och att vara resurs i skolan på förmiddagarna.

Din arbetsplats
Hagbyskolan ligger i Johannelund i Linköpings södra delar och bedriver skol- och fritidshemsverksamhet från förskoleklass till årskurs 6. Skolan har ca 400 elever och präglas av en positiv och engagerad personalgrupp samt en fantastisk utemiljö som inbjuder till både undervisning och lek.

Våra ledord trygghet, ansvar och respekt genomsyrar den dagliga verksamheten och vår arbetsmiljö kännetecknas av glädje och humor bland engagerade pedagoger som stöttar varandra i vått och torrt. På Hagbyskolan har vi alltid nära till skratt.

Du som söker
I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet i fritidshem. I andra hand söker vi dig med examensbevis eller slutförd utbildning till lärare i fritidshem. Alternativt är du i slutet av din utbildning till lärare i fritidshem. 

Det är ett krav att du har erfarenhet som lärare i läroplansstyrt fritidshem, via praktik eller som anställd. Det är meriterande om du har jobbat som lärare i fritidshem under minst ett läsår eller om du har kunskaper om diabetes. 

I din roll som lärare i fritidshem har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i fritidshem är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt dokumenterar det. Du samarbetar väl med kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Snarast/enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning
För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 13147

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.
Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg eller examensbevis. Är du under utbildning till lärare, bifoga nationellt resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare åk 4-6 till Vist skola

Grundlärare, 4-6
Läs mer Jun 4
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Vi söker nu två lärare till Vist skola. Den ena tjänsten innebär undervisning i svenska, matematik och NO, den andra i matematik, NO och teknik, båda på mellanstadiet. 

Din arbetsplats
Vist skola ligger i natursköna Sturefors, strax söder om centrala Linköping, och ingår tillsammans med Norrbergaskolan i rektorsområde Vist skola. Vist skola är en nyrenoverad F-6 skola med 350 elever och Norrbergaskolan är en F-2 skola med cirka 125 elever. Här blir du en del av en personalgrupp med stark sammanhållning och du samverkar med kollegor i hela rektorsområdet.

Som lärare i vårt område kommer du att både tillhöra ett arbetslag och även delta i ett så kallat pedagogiskt forum där du tillsammans med dina kollegor utvecklar undervisningen och diskuterar pedagogiska frågor. Vi strävar ständigt efter att justera vår undervisning för att nå ökad måluppfyllelse.

Du som söker
I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i matematik och NO samt svenska eller teknik i åk 4-6. I andra hand söker vi dig med slutförd lärarutbildning för åk 4-6. Alternativt är du i slutet av din utbildning till lärare i åk 4-6. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i fler ämnen, utifrån verksamhetens behov. 

Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete i läroplansstyrd skola, via praktik eller som anställd. Det är meriterande om du har undervisat i årskurs 4-6 under minst ett läsår. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att sätta betyg alternativt dokumenterat elevers lärande under läsåret.

I din roll som lärare i årskurs 4-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 4-6 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt dokumenterar det. Du samarbetar väl med kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-07 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning
För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 13111

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev. 
Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg eller examensbevis. Är du under utbildning till lärare, bifoga nationellt resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Norrbergaskolan

Grundlärare, fritidshem
Läs mer Jun 4
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare i fritidshem är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor.

Som lärare i fritidshem ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även fritidshemmets och skolans verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Denna tjänst innebär undervisning i fritidshemmet på eftermiddagarna och att vara resurs i skolan och förskoleklass på förmiddagarna. Tjänsten innebär även att vara rastvärd och, för dig som vill, kan tjänsten även innebära schemaläggning för fritidshemmet.

Din arbetsplats
Norrbergaskolan ligger i natursköna Sturefors, strax söder om centrala Linköping. Skolan startade 2018 och tillhör rektorsområde Vist skola. Norrbergaskolan är en F-2 skola med ca 125 elever och Vist skola är en F-6 skola med 350 elever. På Norrbergaskolan blir du en del av en mindre skola samtidigt som du samarbetar med kollegor i hela rektorsområdet. Som lärare i fritidshem i vårt område kommer du att både tillhöra ett arbetslag samt tillhöra vår fokusgrupp för fritidshem där du tillsammans med dina kollegor utvecklar undervisningen och diskuterar pedagogiska frågor. Vi strävar ständigt efter att justera vår undervisning för att nå ökad måluppfyllelse.

På våra skolor finns en väl utvecklad fritidsverksamhet för alla åldrar och som samverkar tätt med skolan. Fritidshemmen har jobbat mycket med värdegrundsfrågor och elevinflytande. Vi är också med i ett forskningsprojekt utifrån fritidshemmets kompletterande uppdrag till skolan.

Du som söker
I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet i fritidshem. I andra hand söker vi dig med examensbevis eller slutförd utbildning till lärare i fritidshem. Alternativt är du i slutet av din utbildning till lärare i fritidshem. Det är meriterande om du är behörig att undervisa i bild eller musik. 

Det är ett krav att du har erfarenhet som lärare i läroplansstyrt fritidshem, via praktik eller som anställd. Det är meriterande om du har jobbat som lärare i fritidshem under minst ett läsår eller om du har erfarenhet som arbetslagsledare. 

I din roll som lärare i fritidshem har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i fritidshem är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt dokumenterar det. Du samarbetar väl med kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse, gärna augusti 2024. 

Anställningsform: Tillsvidareanställning
För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13142

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.
Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg eller examensbevis. Är du under utbildning till lärare, bifoga nationellt resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Fysioterapeut inom kommunrehab inriktning vårdboende

Fysioterapeut
Läs mer Jun 3
Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
Vi söker just nu en fysioterapeut till hälso- och sjukvårdsorganisation på Vård- och omsorgsförvaltningen. Som fysioterapeut arbetar du med patientens behov i centrum med syfte att möjliggöra ett så självständigt liv som möjligt för den enskilde individen. Du ansvarar för bedömningar, personlig hjälpmedelsförskrivning, bostadsanpassningar och rehabilitering av patienter boende inom vårdboende.

Du arbetar både självständigt och i nära samarbete med arbetsterapeut och övriga professioner, såsom sjuksköterska och omvårdnadspersonal samt andra aktörer. Arbetet består av varierade arbetsuppgifter och patientgrupper vilket ger möjlighet till omväxling och utmaningar i arbetet. I arbetet ingår även dokumentation och administration. Arbetstiderna är förlagda på dagtid måndag-fredag.

Din arbetsplats
Fysioterapeuter arbetar inom öppna vårdformer och vårdboenden och tillhör Vård- och omsorgsförvaltningens hälso- och sjukvård. Denna tjänst riktar sig mot kommunens vårdboenden där vi arbetar med att ge en god och kvalitetssäker vård till kommunens medborgare inom området rehabilitering. I vår verksamhet arbetar sjuksköterskor, undersköterskor med olika specialistutbildningar samt fysioterapeuter/sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Vi utgår från Ålerydsvägen 7 i Linköping. 

Hos oss blir du en del av en större arbetsgrupp med goda möjligheter till kompetensutbyte, utvecklingsarbete och att självständigt styra ditt arbete. Vi arbetar både i team och självständigt med rehabilitering och hjälpmedelsförskrivning med målsättningen att den äldre ska kunna bibehålla sin självständighet och delaktighet i vardagslivet så långt det är möjligt. 

Du som söker
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut alternativt inväntar din legitimation, och vi ser gärna att du har erfarenhet av målgruppen äldre personer och/eller att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som fysioterapeut. 

Arbetet innefattar mycket patientkontakt och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera bra muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har datorvana och gärna erfarenhet av att dokumentera i journalsystem, såsom Treserva. Att du har B-körkort för manuell växellåda och kan cykla är ett krav då vi kör bil och cyklar i tjänsten.

Vi söker dig som är drivande och självgående i ditt arbete och som kan planera och prioritera arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du har ett flexibelt arbetssätt och kan ställa om utifrån verksamhetens behov och förändringar. I dina möten med patienter och kollegor är du lösningsfokuserad och lyhörd samt har ett professionellt förhållningssätt. Du har lätt att samarbeta med andra men kan också ta egna initiativ och är delaktig i verksamhetens utveckling.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan

 Tillträde: 2024-09-01 eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13169

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare åk F-6 till Vreta kloster skola

Grundlärare, 4-6
Läs mer Jun 4
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som lärare arbetar du med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Du tar hänsyn till varje elevs individuella förutsättningar och behov av särskilt stöd. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Tjänsten innebär uppdrag som mentor och undervisning i svenska, matematik och NO i åk F-6.

Din arbetsplats
Vreta Kloster skola är en vackert belägen skola mellan Vreta kloster kyrka och Göta Kanal i närheten av Bergs slussar. Skolan är tvåparallellig åk F-6 med drygt 370 elever och på skolan finns fem fritidshem. Vår utemiljö är fantastisk med en stor skolgård där vi har plats för undervisning, lek, idrott och andra uteaktiviteter. Dessutom nyttjar vi ofta vårt närområde.

Skolan arbetar utifrån ett flerlärarsystem med kooperativa undervisningsmetoder där stort fokus läggs på process och formgivning av lektioner för att skapa nyfikenhet, engagemang och lust. Vi är i dagsläget 58 medarbetare i verksamheten, vi har en god stämning i personalgruppen och trivs tillsammans. Vi upplever att vi har en lärorik, trygg och trivsam skola där vi arbetar inkluderande, kollegialt och gör varandra bra. Vi har en välfungerande samverkan mellan skola, fritids och hem för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever.

På Vreta kloster skola arbetar vi aktivt med trygghet, motivation och kunskapsprogression. Som lärare hos oss kommer du att ingå i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar undervisningen. På skolan finns ett välutvecklat systematiskt analys- och kvalitetsarbete där du ingår tillsammans med dina kollegor för att utveckla undervisning och arbetssätt.

Du som söker
Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i åk F-6. Vi ser gärna att du är behörig att undervisa i svenska, matematik och NO i åk F-6. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i musik eller spanska. 

Det är ett krav att du har ett par års arbetslivserfarenhet av undervisning i läroplansstyrd skola. Det är också ett krav att du har erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd. Du är skicklig på att differentiera din undervisning för att möta alla elevers behov. 

I din roll som lärare i årskurs F-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs F-6 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt dokumenterar det. Du samarbetar väl med kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-05 eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning
För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13123

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg eller examensbevis. Är du under utbildning till lärare, bifoga nationellt resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lokalsamordnare

Fastighetsförvaltare
Läs mer Maj 30
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som lokalsamordnare på Utbildningsförvaltningen arbetar du både med operativa och strategiska lokalfrågor. Det innebär att du är involverad i processer som berör direkta lokalanpassningar, men även arbetar med långsiktiga planeringsfrågor för skollokaler. Arbetet utgår från verksamhetens behov av stöd i arbetet med skollokalerna.

Du kommer att ha löpande kontakter både med våra olika verksamheter och inom förvaltningskontoret. Utöver detta sker nära dialog och samverkan med det kommunala fastighetsbolaget Lejonfastigheter, som äger och förvaltar våra lokaler.

I uppdraget ingår det även att genomföra utredningar, skriva tjänsteskrivelser samt att ta fram planer inom ansvarsområdet. I arbetsprocesserna med lokalfrågorna är det viktigt att utgå från ett verksamhetsperspektiv. Uppdraget omfattar samtliga skolformer men kommer primärt att inriktas mot lokalprocesserna inom grundskolan

Din arbetsplats
Du kommer att arbeta i nära samarbete med två kollegor som också arbetar med lokalsamordningsfrågor och du rapporterar till chefen för lokalsamordningen. Organisatoriskt finns enheten inom utbildningsförvaltningens stabsavdelning. Arbetsplatsen är på förvaltningskontoret vid Stora torget och arbetstid är normal kontorstid.

Du som söker
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, främst mot utbildningsområdet eller inom fastighet. Du kan också ha motsvarande kunskaper förvärvade genom flerårig för uppdraget relevant yrkeserfarenhet.

Du har erfarenhet av att arbeta med lokalfrågor i ett liknande sammanhang. Du måste också ha god förståelse för skolkontextens förutsättningar, varför erfarenhet av skolledaruppdrag är meriterande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av arbete i politiskt styrda organisationer samt har erfarenhet av projektledning och processinriktat arbetssätt. Du har utöver detta, kunskap om skollokaler, avseende dess krav och förutsättningar för genomförande av utbildningsuppdraget samt kunskap om ekonomisk planering och uppföljning.

Då uppdraget bland annat innebär att författa beslutsunderlag inom förvaltningen och till nämnd, måste du behärska svenska språket väl i tal och i skrift. Du måste även ha körkort för bil. 

Som person är du analytisk, lösningsorienterad och du tar egna initiativ samt driver dina processer vidare tills du uppnår resultat. Uppdraget kräver också att du har förmågan att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt i förhållande till gällande tidsramar och krav på leverans.

Andra viktiga förmågor är att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du kommunicerar tydligt och säkerställer att kravställning och förväntningar är klara för alla parter. Du har också lätt för att samarbeta och att skapa engagemang och delaktighet i arbetet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13170

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Kanslichef till Kommunledningsförvaltningen

Kanslichef, kommun
Läs mer Maj 30
Tjänsten är placerad inom Kommunledningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i
Linköpings kommun. Vi arbetar med kommunövergripande strategiska frågor och ger stöd
och service till hela kommunen, näringsliv, organisationer samt kommunens politiska
ledning. På Kommunledningsförvaltningen välkomnas du av en förvaltning med god
kompetens och av drivande och hjälpsamma kollegor som betonar hur meningsfullt det är att
få driva utvecklingen för hela Linköping. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
I rollen som kanslichef har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för kommunkansliet som består av tre ärendesamordnare och fem kommunsekreterare varav en är valsamordnare. 

Du arbetar nära våra förtroendevalda politiker, kommunens tjänstemannaledning, andra chefer och handläggare i kommunen. Tjänsten är organisatoriskt placerad inom Planeringsstaben som leds av biträdande kommundirektören. Du har i ditt uppdrag ett nära samarbete med förvaltningens administrativa chef. Ditt specialistområde är demokrati- och rättssäkerhet. Du leder arbetet och jobbar med bredd inom området och i det ett stöd för både medarbetare, kollegor, chefer och politiker.

I dina ansvarsområden ingår bland annat ärendeberedning, dokumenthantering samt valarbete. Du ska kunna stötta upp som sekreterare i politiska sammanhang tillsammans med övriga kommunsekreterare, t ex vid kommunfullmäktiges sammanträden, men det ingår inte i det löpande arbetet.

I rollen finns det två övergripande ansvarsområden;

-Den kommunövergripande ärendeberedningsprocessen. I detta skall du tillse att det finns system, mallar, hur tjänsteskrivelser ska se ut, hur ärendehantering ska ske samt framtagande av vägledande material.

-Ansvarar för planeringen av och genomförandet samt uppföljning av allmänna val på uppdrag av Valnämnden.

I uppdraget ingår även förvaltningsövergripande uppgifter, exempelvis ingår du i en referensgrupp med fokus på beredskapsplan och risk- och sårbarhetsanalys för Kommunledningsförvaltningen. Du har budgetansvar för valnämnd och kommunfullmäktige samt för Kommunkansliet. I rollen ingår också att vara sammanhållande för kommunens nämndsekreterarnätverk och vara ett stöd till kommunens övriga nämndsekreterare. Du rapporterar till biträdande kommundirektören.

Din arbetsplats
Dokumentation, öppenhet och informationstillgänglighet är några av de viktigare frågorna i en demokrati då det skapar förutsättningar för delaktighet och dialog samt ger förutsättningar för väl underbyggda politiska beslut. Som kanslichef har du stor del i detta genom att göra kommunledningens arbete tillgängligt för allmänheten och goda beslutsunderlag till politiken, samtidigt som du tillsammans med dina kollegor skapar god ordning och struktur i det arbete som sker inom förvaltningen.  

Att arbeta inom denna mångfacetterade förvaltning är att vara med och göra skillnad – att faktiskt påverka samhällsutvecklingen. Genom att ge service, information och stöd till kommunens invånare, företag, organisationer och andra förvaltningar samt den politiska ledningen, bidrar du starkt till att det skapas goda möjligheter att utveckla det strategiska arbetet och förverkliga idéer. Som kanslichef får du en mycket viktig och central roll nära kommunledningen och i gränslandet mellan politiken och tjänstemannaorganisationen.

Du som söker
Vi söker dig med kompetens och erfarenhet av att arbeta med demokratiska processer som bland annat innehåller ärendehanterings- och beslutsprocesser i kommunal verksamhet.

Vi söker dig som

-Är utbildad statsvetare, jurist eller har motsvarande akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

-Har erfarenhet av ärendeberedning och nämndadministration inom offentlig sektor.  

-Det är meriterande att ha jobbat som nämnd- eller kommunsekreterare.

-Har kunskap om exempelvis förvaltningslagen, kommunallagen och offentlighet och sekretess.

-Har viss chefserfarenhet.

Du behöver kunna hantera de digitala verktyg och hur digitala media påverkar/kan komma att påverka vår informationsspridning. 

Som person är du självständig, ansvarstagande och van att planera och strukturera ditt arbete. Du är en trygg ledare med mycket god samarbetsförmåga som kan förutse och agera på verksamhetens behov. Du trivs i roller som kräver flexibilitet och serviceanda såväl som målinriktning och utvecklingsvilja.

Då befattningen som tjänsten avser är placerad i säkerhetsklass krävs för anställning en godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll.

I denna rekrytering samarbetar vi med AS&B Executive AB.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13126

 

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Biträdande administrativ chef

Administrativ chef
Läs mer Maj 24
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som biträdande administrativ chef tillhör du den administrativa enheten, vilken är en del av utbildningsförvaltningens stabsavdelning. Inom den administrativa enheten arbetar ca 30 medarbetare. Enheten hanterar områden inom bland annat myndighetsutövning och myndighetsbeslut, registratur, förvaltningens centrala administration, digitalisering och processutveckling. I ditt uppdrag ingår bland annat att ta fram tjänsteskrivelser, rapporter, föredra ärenden i nämnd, aktualitetspröva och revidera riktlinjer/rutiner inom ansvarsområdet samt att delta i andra uppdrag/projekt inom enheten.

Du rapporterar till chefen för den administrativa enheten och du ingår i avdelningschefen för stabens ledningsgrupp. En viktig del av uppdraget är att tillsammans med den administrativa chefen bidra till enhetens samlade prestationer.

En annan viktig uppgift är att skapa förutsättningar för medarbetarna att uppnå en god samverkan i syfte att skapa en stabil organisation där arbetstoppar kan hanteras och utvecklingsarbete prioriteras. Du kommer att driva insatser för att digitalisera och automatisera processer för att skapa effektivare flöden i handläggningen.

Chefsuppdraget omfattas av ett förordnande som chef under 3 år med en tillsvidareanställning inom grundprofessionen som tjänsteperson inom Linköpings kommun.

Din arbetsplats
Din arbetsplats är på utbildningskontoret som ligger i centrala Linköping vid Stora torget. Vid utbildningskontoret arbetar förvaltningens högsta ledning samt stödfunktioner. Du kommer förutom att vara biträdande chef för administrativa enheten ha det direkta chefsansvaret för ett kansli som idag har 15 medarbetare inom den administrativa enheten. Enheten ha bland annat i uppdrag att handlägga val av olika slag inom barnomsorg, förskoleklass/grundskola, gymnasieantagning samt skolskjuts.

Du som söker
Du har högskole-/universitetsexamen med inslag av juridik, samhälls- och/eller statsvetenskap alternativt annan akademisk utbildning vilken arbetsgivaren ser som relevant för uppdraget.

Du har också erfarenhet av:


• arbete inom politiskt styrd organisation
• utrednings- och analysarbete
• att förbereda och föredra ärenden/rapporter
• arbete med processutveckling 

Det är meriterande om du har:


• arbetat med juridiska frågor 
• arbetat med myndighetsbeslut
• genomfört utvecklings- och förändringsarbete
• erfarenhet av utveckling av processer med stöd av digitalisering
• arbetat i ledningsfunktion, chefserfarenhet

För att lyckas i uppdraget måste du vara mål- och resultatinriktad och ha förmågan att också ändra din inriktning om målen förändras. Som person är du trygg i dig själv och i din förmåga. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar.

Som chef står du för ett tillitsbaserat ledarskap som ger handlingsutrymme för dina medarbetare, skapar engagemang och uppmuntrar till kunskapsutveckling och lärande. Din förmåga att samarbeta och att samverka måste vara hög och du har lätt för att skapa och att vårda goda relationer. Du har lätt för att kommunicera på ett tydligt och konstruktivt sätt.  

Uppdraget innebär att du kommer skriva och presentera beslutsunderlag varför du måste ha goda kunskaper i svenska språket i tal och i skrift

Vi lägger stor vikt vid din analytiska förmåga och din förmåga att arbeta med komplexa problem liksom det är viktigt att du har lätt för att se olika frågor ur ett helhetsperspektiv.   

Välkommen!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12993

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Undersköterska/vårdbiträde inom trygghetsboende och hemtjänst

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Maj 31
Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Är du redo att göra skillnad genom att leverera god service och stöd till Linköpings medborgare? Hos oss blir du en del av ett team som strävar efter att förbättra livet för många och skapa en meningsfull och trygg vardag!

Nu söker vi på Kärna trygghetsboende och hemtjänst nya kollegor som vill bli en del av vårt härliga gäng. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 100 %. Din arbetstid kommer vara förlagd till dag, kväll och helg. 

Att arbeta som undersköterska inom hemtjänsten är ett givande och självständigt arbete där du får möjlighet att möta individer med olika behov av din hjälp. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag. Under din arbetsdag har du både planerade och icke-planerade hembesök som kan innebära att servera frukost, hjälpa till med påklädnad, personlig omvårdnad eller att någon har tryckt på larm. I arbetet ingår även sedvanliga hushållsuppgifter såsom städning, medicinska insatser såväl som att följa med på vårdbesök.

Du kommer även bli tilldelad ett kontaktmannaskap för ett antal individer. Detta innebär att du deltar vid välkomstsamtal och planerar stödinsatser tillsammans med kund. Du har därmed ansvar för kundens genomförandeplan och dokumenterar i systemet Treserva. Det ingår även att ha en nära kontakt med anhöriga och andra samverkanspartners. 

Vi arbetar med arbetssättet IBIC (Individens Behov I Centrum) som innebär att vi har individens bästa i fokus. Vårt arbete präglas även av ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att vi ser till det friska och lockar fram individens egna förmågor. 

Din arbetsplats
Kärna hemtjänst och trygghetsboende är beläget i ett naturnära område i stadsdelen Malmslätt. På vårt trygghetsboende finns det det 35 servicelägenheter där våra kunder kan få hjälp av hemtjänsten. Här har vi tillgång till uteplats i anslutning till matsalen och uteplats i vacker miljö på baksidan av huset. I anslutning till lägenheterna finns även gemensamma utrymmen för måltider, fritidsaktiviteter, umgänge och hälsofrämjande aktiviteter. Vi har även träffpunkt där vi ordnar olika typer av aktiviteter varje vecka såsom bingo, gymnastik och sång. 

Vi hjälper också individer som bor i centrala Malmslätt eller på landsbygden. Vi jobbar aktivt med teamsamverkan mellan sjuksköterskor, rehabiliteringsteam och hemtjänsten för att bistå den enskilde.

Du som söker
Det är meriterande om du har en utbildning som undersköterska alternativt annan utbildning som bedöms likvärdig. För att ha goda förutsättningar behöver du ha erfarenhet av arbete eller praktik inom stöd, vård och omsorg. Du har också kunskap om salutogent förhållningssätt, och har du kännedom om lågaffektivt bemötande ser vi det som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbetssättet IBIC (Individens Behov I Centrum). 

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem. I tjänsten färdas vi med cykel mellan våra kunder och det är därmed ett krav att du kan cykla. Vissa av våra brukare bor på landsbygden och det är därmed ett krav om du har B-körkort.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 13168

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Gymnasielärare i idrott och annat ämne

Lärare i gymnasieskolan
Läs mer Jun 5
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Din arbetsplats
Berzeliusskolan är en attraktiv och centralt belägen skola i Linköping på gångavstånd från Linköpings resecentrum. Här finns grundskolans högstadium, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Gymnasieskolan, som den aktuella tjänsten gäller, omfattar naturvetenskaps- och teknikprogrammen samt introduktionsprogram. Totalt finns ca 1900 elever på skolan, varav 1000 inom gymnasieskolan, och drygt 300 anställda. Hösten 2024 tas vår nya idrottshall i bruk, vilket erbjuder goda möjligheter för just idrottsundervisningen.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en gymnasielärare med behörighet och kompetens i idrott och hälsa för undervisning på i första hand naturvetenskaps- och teknikprogrammet. Det är önskvärt om du även har behörighet i ytterligare ämne relevant för skolan. Förutom undervisning ingår även mentorskap i tjänsten där du tillsammans med en kollega ansvarar för en klass. Som mentor deltar du i elevhälsoarbete, tar föräldrakontakter och genomför utvecklingssamtal.

Som lärare på Berzeliusskolan skapar du förutsättningar för lärande genom att planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera detta med eleven. Du deltar i arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor inom så väl ämnet som kring utveckling av utbildningen. 

Du som söker
Du är legitimerad gymnasielärare i idrott och hälsa och besitter en hög kompetens inom ämnesområdet. Tidigare erfarenhet av undervisning inom gymnasieskolan är meriterande, lika så om du också är legitimerad i annat ämne på naturvetenskaps- eller teknikprogrammet.

Som lärare på Berzeliusskolan är du intresserad av att skapa goda förutsättningar för lärande och leder eleverna mot målen för verksamheten. Du anpassar undervisningen efter gällande behov och ser vikten av att elevernas utbildning utgör en helhet där dina ämnen utgör en del. Du brinner för pedagogisk utveckling och vill samverka med dina kollegor där du bidrar med nya idéer och engagemang. Du har stor förmåga att skapa goda relationer till så väl elever som kollegor samtidigt som du står för ett tydligt ledarskap i klassrummet. Du är flexibel och kan ta dig an nya utmaningar utifrån uppkomna situationer.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-08

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13144

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Specialpedagog till Berzeliusskolan 7-9

Specialpedagog
Läs mer Maj 30
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
Som specialpedagog har du helhetsbilden för årskurs 7-9 på Berzeliusskolan, vad gäller pedagogisk kartläggning av enskilda elever och elevgrupper i behov av särskilt stöd. Du upprättar och följer upp handlingsplaner på både grupp- och individnivå samt handleder och stöttar arbetslag i arbetssätt och metoder. Du är även ett stöd i att utveckla verksamheten och skapa lärmiljöer där utveckling och lärande främjar alla elever.

Specialpedagogen agerar på såväl individnivå, som på grupp- och organisationsnivå, beroende av behov och lokala anpassningar. Specialpedagogen blir en samtalspartner och rådgivare för elever, kollegor, rektor, vårdnadshavare och andra berörda parter i såväl frågor kring stödverksamhet som pedagogiska frågor. I uppdraget ingår även att vara delaktig i områdets kompetensutveckling och att följa med i aktuell teori och forskning och sprida den till förskolorna

Din arbetsplats
Berzeliusskolan ligger centralt i Linköping på gångavstånd från Resecentrum. Skolan är väletablerad och utvecklingsinriktad och har elever från hela Östergötland även om majoriteten är från Linköpings kommun. Här finns grundskolans högstadium, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Grundskolan har olika profilklasser, med inriktning mot idrott samt matematik och NO. På gymnasiet finns naturvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet och introduktionsprogrammet med inriktning mot språkintroduktion och individuellt alternativ. På gymnasiesärskolan finns både individuellt och nationellt program. Totalt finns nära 1900 studerande varav 750 elever går på högstadiet, 1080 på gymnasiet och 70 på gymnasiesärskolan. På skolan finns 320 anställda som alla gör sitt bästa för att eleverna ska få meningsfulla och trivsamma år på Berzeliusskolan.

Du som söker
Vi söker dig som har lärarlegitimation och har genomfört utbildning till att bli specialpedagog. Du har tidigare arbetslivserfarenhet från grundskolan och är välbekant med Lgr22.

Du skapar delaktighet och har en god samarbetsförmåga. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett effektivt sätt. Du har god insikt i hur människor tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap till andra. Du kommunicerar på ett tydligt sätt. Du är trygg i dig själv, ser relationer i dess rätta perspektiv och agerar utifrån ditt professionella ställningstagande och övertygelse. Vidare tar du ansvar för att planera och organisera aktiviteter på ett effektivt sätt. Du tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad specialpedagog men ännu inte har ansökt om legitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till specialpedagog, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Augusti 2024, eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13160

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till anpassad grundskola och fritidshem

Elevassistent
Läs mer Maj 31
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten innebär arbete i anpassad grundskola samt på fritidshemmet.

I rollen som elevassistent förväntas du skapa förutsättningar som gör att eleverna får möjlighet att utveckla sina förmågor så långt som möjligt, kunskapsmässigt och socialt. I ditt arbete ska du bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. I klassrummet kommer du, under lärares ledning, att arbeta både med enskilda elever och med grupper av elever. Det kan till exempel innebära att du under lektioner förtydligar lärarens instruktioner genom att till exempel använda tecken som stöd, AKK (alternativt kompletterande kommunikation) eller bildstöd. Det innebär också att du finns med och stödjer eleverna på raster och undervisningsfri tid och ger förutsättningar för delaktighet i lek, aktivitet och interaktion.

På fritidshemmet arbetar du i team tillsammans med kollegor för att ge eleverna en aktiv och innehållsrik fritidsvistelse, efter de mål som fritidshemmets läroplan beskriver. Du kommer således ha ett nära samarbete med lärare och övriga elevassistenter när du bidrar till att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet på fritidshemmet.

Arbetet förutsätter att du kan vara fysiskt aktiv med elever inne och utomhus. Fysiskt arbete med förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma.

Din arbetsplats
Bäckskolan, en F-6 skola med anpassad grundskola och grundskola, är belägen intill Tinnerbäcken vid Eklandskapet Tinnerö. Här finns en inspirerande skolmiljö med ett brett område av skogs- och fritidsregioner som ligger inom gångavstånd från skolan, vilket är en fantastisk förutsättning för ett varierat och lustfyllt lärande i skola och på fritidshem. Den närliggande Blästadsskolan är en F- 6 skola, anpassad grundskola och grundskola, med naturen inpå knutarna. Några av den anpassade grundskolans klasser har idag tillfälligt i väntan på ombyggnation, sin undervisning på Kvinnebyskolan. Även den skolan ligger naturskönt inom nära avstånd från de andra skolorna.

Anpassad grundskola på Bäckskolan har för närvarande 4 elevgrupper från Förskoleklass (Flexgrupp) upp till år 6. Ett flertal elever går på fritids efter skoltid. I den anpassade grundskolan på Blästadsskolan finns 8 elevgrupper i klasser år 1-6, och även här har flertalet elever fritidshemsplacering.

Du som söker
Du som söker har minst gymnasieutbildning, exempelvis barnskötare eller undersköterska på gymnasial nivå, alternativt har du en påbyggnadsutbildning inom området barn med funktionsnedsättning.

Du har erfarenhet av att arbeta med elever genom tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har kunskaper i AKK, gärna inom anpassad grundskola. Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lsär11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling.

Arbetet sker i nära samarbete med teamkollegor vilket gör att du behöver tycka om och vara bra på att samarbeta i team samt vara lyhörd, kommunikativ och flexibel i samspelet med kollegor. 

I din roll som elevassistent i anpassad grundskola förväntas du vara en god förebild. Du bör ha lätt för att skapa relationer med både elever, vårdnadshavare och arbetskamrater samtidigt som du kan förhålla dig professionellt. Du ska kunna bidra till elevernas lärande genom att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet.

Det krävs att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och elevers olika behov, och att du kan hantera stressiga situationer på ett lugnt och stabilt sätt.

Som elevassistent ska du kunna bidra till att anpassa undervisningen efter barnens behov och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt bidra till att skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande. Du behöver vara tydlig i ditt sätt att kommunicera och säkerställer att ditt budskap når fram. Du förväntas vara lyhörd för olika behov men även se till helheten och tar hänsyn till hela verksamheten.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 13128

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

lärare, förskollärare eller speciallärare

Grundlärare, förskoleklass och 1-3
Läs mer Maj 31
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Anpassad grundskola söker en legitimerad lärare/förskollärare eller speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning för undervisning på Bäckskolands/Blästadsskolans anpassade grundskola. Uppdraget innebär delat mentorskap med lärarkollegor. Du kommer arbeta i team runt eleverna och även arbetsleda elevassistenter. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra, följa upp och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån den anpassade grundskolans styrdokument och elevens behov, enskilt såväl som tillsammans med det arbetslag som du tillhör. Du samarbetar med övrig skolpersonal för att skapa en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Vi söker dig som bottnar tryggt i ett relationellt perspektiv med en god förmåga att anpassa undervisningen och lärmiljön så att alla elever får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Vi ser gärna att du har ett positivt och tydligt sätt att kommunicera. En glädjefylld och kreativ undervisning med strategier för att nå varje elev för att stärka denna i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen, är en förväntan.

Din arbetsplats
Bäckskolan och Blästadsskolans anpassade grundskola är en gemensam skolorganisation som är förlagd på två närliggande skolor. Bäckskolan är en F-6 skola med anpassad grundskola och grundskola, belägen intill Tinnerbäcken vid Eklandskapet Tinnerö. Här finns en inspirerande skolmiljö med ett brett område av skogs- och fritidsregioner som ligger inom gångavstånd från skolan, vilket är en fantastisk förutsättning för ett varierat och lustfyllt lärande. Den närliggande Blästadsskolan är en F- 6 skola, anpassad grundskola och grundskola, med naturen inpå knutarna. Anpassad grundskola på Bäck har för tillfället 4 elevgrupper från Förskoleklass (Flexgrupp) upp till år 6. Anpassad grundskola Blästad har idag 8 elevgrupper i årskurser 1-6 sin tillhörighet.

Du som söker
Du har legitimation som lärare, förskollärare eller speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning och är behörig att undervisa inom anpassad grundskola. Det är meriterande om du har några års erfarenhet som lärare. Du har god insikt och kunskap om skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet.

Det är en fördel om du har erfarenhet av att möta elever i behov av stöd. Det är också en fördel att ha goda kunskaper inom AKK (Alternativ Kompletterande Kommunikation) samt bildstöd.

Som person har du en helhetssyn och tar hänsyn till det större perspektivet. Du har en empatisk förmåga och kan genom den sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du har även en pedagogisk insikt och en god förståelse för hur människan, utifrån olika förutsättningar, tar till sig kunskap samt anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du samarbetar väl med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt och du skapar kontakter och underhåller relationer i yrkesmässiga sammanhang. Vidare är du stresstålig, lugn, stabil samt kontrollerad i stressiga situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13127

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Personlig assistent till kvinna i centrala Linköping

Personlig assistent
Läs mer Maj 31
Tjänsten är placerad inom Socialförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Socialförvaltningen ansvarar för myndighetsutövning, beställning av insatser och egen regi inom områdena individ- och familjeomsorg, LSS och socialpsykiatri. Vi säkerställer att alla invånare får det stöd som de har rätt till.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som personlig assistent arbetar du med personer med funktionsnedsättning och stödjer denne med varierande behov i det dagliga livet. Du är en viktig del i att skapa en meningsfull vardag för individen. Arbetsuppgifterna skiftar beroende på vem du arbetar hos, stödet ges utifrån de individuella förutsättningar på ett sätt som bidrar till att de egna resurser bibehålls, frigörs och utvecklas i möjligaste mån. I arbetet ingår att ge stöd i personlig omvårdnad, förflyttning, medicinhantering, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer och alla i ett hem förekommande sysslor.

Vi arbetar utifrån IBIC, individens behov i centrum. Du ansvarar för genomförandeplanen och dokumention. I rollen ingår det ofta även att ha en nära kontakt med närstående och andra samverkansparter. 

Din arbetsplats
LSS Funktionsstöd inom socialförvaltningen erbjuder på social och- omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar goda levnadsvillkor för de vi är till för.

Just nu söker vi personliga assistenter till ett nystartat ärende. Ärendet riktar sig till en kvinna bosatt i centrala Linköping med MS. Kvinnan har stort omvårdnadsbehov då hon sitter i rullstol och önskar att assistenten är van att arbeta med lågaffektivt bemötande, är rak och tydlig i sin kommunikation, har en empatisk förmåga samt är ordningsam och noggrann. Assistenten har med fördel ett intresse för blommor och odling samt är musikintresserad. 

Då ärendet är nystartat får du chansen att vara med på en spännande resa där vi tillsammans forma och driver verksamheten framåt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 60-75% och arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helg.

Du som söker
Det är önskvärt att du som söker har utbildning från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbete inom stöd, vård och omsorg är ett krav, har du dessutom arbetat som personlig assistent tidigare ses det som meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av  fysisk funktionsnedsättning samt vana att hantera arbetstekniska hjälpmedel och har kunskap om förflyttningsteknik. För tjänsten är det ett krav att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av dokumentation, genomförandeplaner och att arbeta utifrån IBIC. Du har datorvana och kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. 

Du som söker är trygg, stabil och har självinsikt samt ser relationer i sitt rätta perspektiv, det är viktigt att du har förmåga att skilja på det personliga och professionella. Vi ser även att du har en god förmåga till samarbete, att du är lyhörd och kan kommunicera väl med assistanstagare, kollegor, chef samt andra samarbetspartners på ett sätt som är anpassat efter den individ du möter. Du har en god förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv och behov. Du tar ansvar för din uppgift och har förmåga att strukturera ditt arbete. När omständigheterna förändras så ser du möjligheterna i förändring. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: tillsvidare 

Sysselsättningsgrad: 60-75 %

Antal lediga befattningar: 4

Ref. nr: 12905

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Quality manager (QM) inom flygteknik till Anders Ljungstedts gymnasium

Flygtekniker
Läs mer Maj 2
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Flygteknikutbildningen i Linköping söker en Quality Manager (QM) till vår utbildningsorganisation.

QM är ansvarig för att Part-organisationen och verksamheten kvalitetssäkras samt att den följer tillämpliga delar av Del-147 och Del-66. QM skall genom en oberoende granskning övervaka utbildningen, teori- och praktikexaminatorers integritet. QM genomför kvalitetssäkringen genom det i MTOE godkända kvalitetssystemet och förmedlar anmärkningar samt bevakar att dessa åtgärdas på ett acceptabelt sätt.

QM utgör tillsammans med de andra NPH-rollerna AM, TM samt EM utbildningens ledningsgrupp. Innan tjänsten kan tillträdas skall QM godkännas av Transportstyrelsen.  

I rollen som QM ingår en del undervisning som lärare inom flygteknik. Du skapar lektioner och lektionsmaterial och utbildar elever teoretiskt och praktiskt inom flygtekniska ämnen. Du kommer att undervisa gymnasieskolans elever till mekaniker för kategori A1/A3 och även studerande på den eftergymnasiala teknikerutbildningen för kategori B1.1/B1.3 och B1.4.

Utbildningen bedrivs i Anders Ljungstedts gymnasiums lokaler på Malmen utanför Linköping.

En viktig del är att arbeta för en effektiv organisation och att utveckla verksamheten. Vi arbetar aktivt med teknik och digitalisering och alla elever har en egen Chromebook. 

Din arbetsplats
Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en stor skola med över 1200 elever/studerande och 220 anställda. Organisatoriskt består skolan av fem rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten.

Skolan ligger med utsikt över historisk mark - här stred härarna i slaget om Stångebro och är även närmsta granne med Saab arena. Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger endast en kort promenad från Linköpings resecentrum. Att ta sig hit med stadsbuss, cykel eller bil fungerar också bra. Det finns gott om parkeringsplatser.

Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom ett stort antal nationella gymnasieprogram. Eleverna utbildas till yrken som exempelvis frisör, elektriker eller barnskötare. På skolan finns även anpassad gymnasieskola med fem olika inriktningar, introduktionsprogram för elever som saknar behörighet till ett nationellt gymnasieprogram, vuxenutbildning och yrkeshögskoleutbildning.

Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål.

Du som söker
Vi söker dig som har en bakgrund inom flygteknik. Du kanske redan är utbildad yrkeslärare eller så har du bred erfarenhet från flygbranschen och vill ta ett nytt steg i din karriär genom att utbilda framtidens yrkesmän och yrkeskvinnor. Du kan i så fall söka till en behörighetsgivandeutbildning till yrkeslärare inom din arbetstid.

Om du inte är utbildad yrkeslärare ser vi gärna att du har handlett elever på APL samt har erfarenhet av att samverka med APL-platser. Vidare ser vi gärna att du har eller haft en arbetsledande roll på din arbetsplats. 

Vi söker dig som har kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper för att undervisa i programgemensamma kurser som har en koppling till utbildningen inom flygteknik. Vi ser gärna att du har relevanta certifikat inom part 66.  Vi ser att du är kommunikativ och kommunicerar på ett tydligt sätt och har god samarbetsförmåga.

Som lärare på Anders Ljungstedts gymnasium är det viktigt att du tycker om att arbeta med ungdomar och har lätt för att bygga relationer med elever. Du tycker det är självklart att arbeta tillsammans med olika professioner för att öka elevernas måluppfyllelse. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd för idéer och öppen för såväl ny forskning som beprövad erfarenhet i utvecklingen av programmet. Du är tydlig och trygg i dig själv. Vi vill att du är förtrogen med digital teknik och ser möjligheter med använda dig av det som ett redskap i ditt arbete. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12921

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare åk 4-6 till Harvestadsskolan

Grundlärare, 4-6
Läs mer Maj 30
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Tjänsten innebär främst undervisning i NO och mentorskap. Eventuellt ingår även undervisning i annat ämne, vilket grundas i verksamhetens behov och medarbetarens kompetens.

På Harvestadskolan jobbar vi efter 40-timmarsavtal vilket innebär 40 timmar platsförlagd arbetstid och 5 timmar förtroendetid.

Din arbetsplats
Harvestadsskolorna består av Harvestadsskolan som byggdes 2015 och Bogestadsskolan som stod klar under 2018. I våra två skolor har vi i nuläget ca 560 elever som sedan blir 540 st till läsåret 24/25. Skolorna ligger inbäddade mellan fotbollsplaner, bostäder och härlig skogsmiljö. 

Vår vision är "Harvestadsskolan - kunskap, trygghet och engagemang för alla, hela dagen". Var med och fortsätt driva skolutveckling i vår organisation. Välkommen med din ansökan till oss!

I denna tjänst sker undervisningen på Harvestadsskolan.

Du som söker
I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i åk 4-6. I andra hand söker vi dig med slutförd lärarutbildning för åk 4-6. Alternativt är du i slutet av din utbildning till lärare i åk 4-6. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i NO och matematik i årskurs 4-6. 

Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete i läroplansstyrd skola via praktik eller som anställd. Det är meriterande om du har undervisat i årskurs 4-6 under minst ett läsår. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att sätta betyg alternativt dokumenterat elevers lärande under läsåret.

I din roll som lärare i årskurs 4-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 4-6 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt dokumenterar det. Du samarbetar väl med kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-07 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning
För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13097

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg eller examensbevis. Är du under utbildning till lärare, bifoga nationellt resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare åk 1-6 till Blästadsskolan

Grundlärare, 4-6
Läs mer Maj 30
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Du tar hänsyn till varje elevs individuella förutsättningar och eventuella behov av särskilt stöd. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Inom denna tjänst kommer du att undervisa i idrott och hälsa i åk 1-6. Idrottsundervisningen utgör 100% och förläggs måndag till fredag på Blästadsskolan. Du kommer även att ha ett tätt samarbete med idrottsläraren på Blästadsskolans anpassade grundskola. Tillsammans kommer ni att diskutera och planera undervisningsinnehåll, friluftsdagar etc. 

Din arbetsplats
Blästadsskolan är en mångfacetterad verksamhet som består av grundskola F-6, fritidshem, hörselklass och anpassad grundskola 1-6. Skolan är belägen i Linköpings södra stadsdelar och har naturen inpå knutarna. Skolgården gränsar till fina ekskogar, strövområden och gräsplaner som bjuder på en inspirerande miljö för lek och lärande. På skolan finns cirka 370 elever och här arbetar cirka 100 medarbetare. Vi kommer ha en ny skolbyggnad för åk 4-6, anpassad grundskola samt trä- och textilslöjdsundervisningen med stimulerande lärmiljöer som blir klar till årsskiftet 2024/2025.

Blästadsskolans verksamhet genomsyras av ett relationellt förhållningssätt. Utifrån det ligger vårt fokus på att forma lärmiljön och undervisningen så att den möter upp alla elevers olika behov. Vårt fokus utgår även från ett demokratiskt medborgarperspektiv, lika rättigheter och ett tillgängligt samhälle. Tillsammans skapar vi lustfyllda lärandesituationer, där varje elev ges möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar och förmågor. Vi har höga förväntningar på elevens förmåga och arbetet med justeringar i undervisningen en genomgående prioritering i vår skolutvecklingsplan. Alla som arbetar på Blästadsskolan ska visa generositet och hänsyn, för att främja en god gemenskap, ett gott samarbete och en trivsam arbetsmiljö.


Blästadsskolan ska vara en skola som ger trygghet och goda kunskaper!

Du som söker
I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i idrott och hälsa åk 1-6. I andra hand söker vi dig med slutförd lärarutbildning för åk 1-6. Alternativt är du i slutet av din utbildning till lärare i åk 1-6. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i fler ämnen, utifrån verksamhetens behov. 

Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete i läroplansstyrd skola via praktik eller som anställd. Det är meriterande om du har undervisat i årskurs 1-6 under minst ett läsår. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att sätta betyg alternativt dokumenterat elevers lärande under läsåret. Det är önskvärt om du har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.  

I din roll som lärare i årskurs 1-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 1-6 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt dokumenterar det. Du samarbetar väl med kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll.

 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-07 eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning
För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13089

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg eller examensbevis. Är du under utbildning till lärare, bifoga nationellt resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare i spanska åk 6-9

Ämneslärare, 7-9
Läs mer Maj 30
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som lärare i spanska ansvarar du för undervisningen i skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar även för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan. I tjänsten ingår att tillsammans med en kollega vara kontaktlärare för en klass med cirka 20-22 elever i åk 7-9. Du kommer att ingå i arbetslag för åk 7-9 och i ämneslag för språk. Arbetslagen och ämneslagen arbetar för att utveckla undervisningen och verksamheten genom en kollegial samverkan.

Din arbetsplats 
Ljungsbro skola är en 7-9 skola som ligger i centrala Ljungsbro, drygt 10 km från Linköpings centrum. Skolan inrymmer till höstterminen 2024 ca 300 elever från årskurs 7 till 9. Skolans ca 50 medarbetare arbetar ständigt med att utveckla undervisningen för att utveckla elevernas lärande maximalt. Elevens bästa är alltid i fokus och verksamheten präglas av engagemang, kreativitet, dynamik och glädje. Verksamheten har en heltidsmentor för respektive årskurs vilket innebär att undervisande lärare inte är mentorer utan har uppdrag som kontaktlärare för en klass i åk 7-9. Detta innebär ansvar för att delta i schemabrytande aktiviteter med tilldelad klass samt hålla utvecklingssamtal m.m. 


Du som söker 
Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i spanska för årskurs 6-9 eller har utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 6-9 innebär. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt. 

I din roll som lärare har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Som lärare är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen. För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning. Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Övrig information 
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan. 

Tillträde: 2024-08-06

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13159

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare åk 3-6 Trä - och metallslöjd till Brunnbyskolan

Grundlärare, 4-6
Läs mer Jun 4
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Inom denna tjänst kommer du att undervisa i trä - och metallslöjd i åk 3-6 på cirka 40%. Resterande tid kommer du att undervisa i annat ämne och/eller undervisa i skolans särskilda undervisningsgrupp, beroende på verksamhetens behov och medarbetarens kompetens. 

Din arbetsplats
Brunnbyskolan är en liten och familjär skola belägen i Ljungsbro med Göta kanal, Järngårdsskogen, simhallen och isbana i närheten. Till och från skolan finns goda bussförbindelser. Skolans lokaler är fräscha och skolgården är varierande med stora ytor som ger utrymme för lustfyllda aktiviteter.

På skolan går sammanlagt cirka 250 elever i årskurserna F-6. Klasserna är organiserade i en eller två paralleller och på fritids finns fyra avdelningar. Brunnbyskolan har omkring 40 medarbetare, vilka alla är engagerade och rutinerade. Andelen legitimerade lärare är hög och till vardags är pedagogerna indelade i arbetslagen F-3, 4-6 samt fritids. Fritidshemmet arbetar aktivt med att utveckla mjuka förmågor och har ett tätt samarbete med skolan. Det finns ett nära samarbete mellan skolans olika arbetslag och vi arbetar aktivt med att ge våra elever trygghet, kunskap och struktur under hela dagen. Elevhälsoteam och trygghetsteam är aktiva i arbetet med att tillsammans med pedagogerna skapa en trygg lärandemiljö där eleverna har möjlighet att nå sin fulla potential.

Du som söker
I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i trä - och metallslöjd åk 3-6. I andra hand söker vi dig med slutförd lärarutbildning för åk 3-6. Alternativt är du i slutet av din utbildning till lärare i åk 3-6. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i fler ämnen, utifrån verksamhetens behov. 

Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete i läroplansstyrd skola via praktik eller som anställd. Det är meriterande om du har undervisat i årskurs 3-6 under minst ett läsår. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att sätta betyg alternativt dokumenterat elevers lärande under läsåret. Har du tidigare kunskaper kring att bemöta elever i behov av särskilt stöd så anses det också meriterande. 

I din roll som lärare i årskurs 3-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 3-6 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt dokumenterar det. Du samarbetar väl med kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll.

 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-07 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning
För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13057

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg eller examensbevis. Är du under utbildning till lärare, bifoga nationellt resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Förskollärare till Berga/Ekkällan förskolor

Förskollärare
Läs mer Maj 28
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som förskollärare är att ha det övergripande pedagogiska ansvaret i förskolan. Du förväntas leda och fördela det pedagogiska arbetet i arbetslaget samtidigt som du bidrar till att skapa kollegialt lärande. Arbetslaget ska tillsammans arbeta med att planera, undervisa, dokumentera och utvärdera verksamhetens innehåll utifrån förskolans läroplan och andra styrdokument. 

Som förskollärare främjar du varje barns utveckling och lärande utifrån deras intressen, erfarenheter och behov. Du skapar nyfikenhet och lust att lära, både vid planerade aktiviteter och spontana tillfällen. 

I din roll förekommer ett nära samarbete med kollegor och vårdnadshavare samt eventuella kontakter med andra aktörer kring barnet.

Din arbetsplats
Förskoleområde Berga/Ekkällan består av 5 förskolor som ligger i Berga, Södra Ekkällan. Inom förskoleområdet finns idag cirka 80 medarbetare anställda och drygt 330 barn är inskrivna vid våra förskolor. 

Förskoleområdet leds av rektor och två biträdande rektorer. I området finns administratör, ledningsgrupp, specialpedagog, vaktmästare och två förste förskollärare. Vi arbetar för att förskolorna i Berga/Ekkällan ska vara välkomnande där det är tryggt, roligt och lärorikt att vara.

Alla våra förskolor ligger med ett nära gångavstånd till varandra och är omringade av både skog, vatten och landsbygdsområden. Flera lekplatser ligger i närheten av förskolorna samt bibliotek. 

Området Berga/Ekkällan är med i ett 3 årigt forskningsprogram ,"språkutvecklande förskola", där fokus ligger på att se mig själv som pedagog i lärande situationer dvs hur gör vi alla våra stunder på dagen språkutvecklande.

Du som söker
I första hand söker vi dig som har förskollärarlegitimation. I andra hand söker vi dig med examensbevis från en förskollärarutbildning. Alternativt är du i slutet av din utbildning till förskollärare.

Det är meriterande om du har jobbat minst ett år i läroplansstyrd förskola där du jobbat med planering och undervisning utifrån läroplanen.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som förskollärare skapar du goda relationer och samarbetar väl med barn, kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll. Du har en god förståelse för människors olikheter och förhåller dig till dem på ett lyhört sätt i undervisningen och förskolans vardag. Du leder arbetet med både barn och kollegor genom motivation, engagemang och delaktighet. Rollen innebär också att du tillsammans med dina kollegor ska arbeta med gällande mål och kvalitetsstandard för förskolan.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-09-01 eller enligt överenkommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2025-08-31

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13125

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.
Du som har en utfärdad förskollärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad förskollärare men ännu inte har ansökt om förskollärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till förskollärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Stödpedagog till Hovet daglig verksamhet

Stödpedagog
Läs mer Maj 29
Tjänsten är placerad inom Socialförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Socialförvaltningen ansvarar för myndighetsutövning, beställning av insatser och egen regi inom områdena individ- och familjeomsorg, LSS och socialpsykiatri. Vi säkerställer att alla invånare får det stöd som de har rätt till. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Stödpedagogens uppgift är att stödja arbetstagarna i deras dagliga arbete genom pedagogiskt arbetssätt och lågaffektivt bemötande. Vi skapar individuella scheman, checklistor och planer i arbetet för att stödja personens egna förmågor. Som stödpedagog är du drivande i det pedagogiska arbetet i arbetsgruppen och verkar för en bra struktur i arbetet. Vi dokumenterar i Treserva och skriver genomförandeplaner enligt IBIC.

Målsättningen är att erbjuda sysselsättning som, utifrån individens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet. Det pedagogiska arbetet präglas av att arbeta för att stärka individens delaktighet och självständighet i så stor utsträckning som möjligt. För oss är det viktigt att hålla en god kvalitet i våra verksamheter. Därför satsar vi på att vidareutbilda alla tillsvidareanställda i pedagogiskt arbetssätt, ett förhållningssätt som genomsyrar hela vår verksamhet. Vi arbetar bland annat med TSS (tecken som stöd) och lågaffektivt bemötande. 

Då en av medarbetarna kommer att gå på föräldraledighet söker vi nu en stödpedagog till Hovet för ett längre vikariat. Tjänsten har en sysselsättningsgrad på 100 % och arbetstiden är förlagd till dagtid måndag till fredag. 

Din arbetsplats
Råd & Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ och familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Vi arbetar på uppdrag av Social- och omsorgsnämnden. Vi är ungefär 550 medarbetare och hos oss finns många olika verksamheter samt medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. Daglig verksamhet vänder sig till personer med funktionsvariation som behöver stöd (kan vara i form av omvårdnad) eller handledning på arbetet och som har ett LSS-beslut. Linköpings kommun har ett 30-tal dagliga verksamheter med många olika inriktningar. Tillsammans skapar vi bra dagar med våra arbetstagare. Inom daglig verksamhet arbetar stödassistenter, stödpedagoger, vuxenpedagoger och utvecklingsledare. Vi arbetar i team med kundens bästa för ögonen.

Hovet är en nyligen startad daglig verksamhet med placering i Lambohov.  Där arbetar tre stödassistenter och en stödpedagog. Hovet är till för våra arbetstagare som har förmåga att genomföra aktiviteter med stort stöd av personal. Då verksamheten är nystartad befinner de sig just nu på en spännande resa där man förväntas ta emot flera arbetstagare under våren och där man utifrån detta kommer att få anpassa och utveckla verksamheten. Målet är en utvecklande och stimulerande miljö där både arbetstagare och personal stortrivs. Varmt välkommen med din ansökan!

Du som söker
Vi söker dig som har en YH-utbildning som stödpedagog alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är ett krav att du har arbetat med personer med fysisk eller intellektuell funktionsvariation. Det är meriterande om du har erfarenhet av individer med neuropsykiatriska diagnoser. Har du erfarenhet av arbete med aktivitet och daglig verksamhet är det meriterande.

Du ska ha erfarenhet av att ha dokumenterat och arbeta med ett lågaffektivt bemötande. Det är önskvärt om du har upprättat genomförandeplaner, har erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation samt arbete utifrån IBIC.

Arbetet innefattar kontakter och dokumentation, vilket innebär att ett krav är att du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska samt dokumentera i digitala system. Det är ett krav att du har B-körkort för manuell växellåda.

Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt samt har förmåga att anpassa ditt sätt att kommunicera. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. Du lyssnar även till andras olika behov och är lyhörd för andras idéer, tillåter misslyckanden och ger kritik på ett konstruktivt sätt. Du har vidare god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

Övrig information
Tillträde: 24-08-05

Anställningsform: Vikariat från 24-08-05 till 25-08-30 

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12646

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare åk 3-6 Trä - och metallslöjd till Blästadsskolan

Grundlärare, 4-6
Läs mer Maj 30
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Du tar hänsyn till varje elevs individuella förutsättningar och eventuella behov av särskilt stöd. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Inom denna tjänst utgör trä - och metallslöjdsundervisningen majoriteten av tiden och du kommer att undervisa i grundskolans åk 3-6 samt i anpassad grundskola åk 4-6. Resterande tid utgörs av undervisning i annat ämne eller andra uppgifter, vilka grundas i verksamhetens behov och medarbetarens kompetens.   

Din arbetsplats
Blästadsskolan är en mångfacetterad verksamhet som består av grundskola F-6, fritidshem, hörselklass och anpassad grundskola 1-6. Skolan är belägen i Linköpings södra stadsdelar och har naturen inpå knutarna. Skolgården gränsar till fina ekskogar, strövområden och gräsplaner som bjuder på en inspirerande miljö för lek och lärande. På skolan finns cirka 370 elever och här arbetar cirka 100 medarbetare. Vi kommer ha en ny skolbyggnad för åk 4-6, anpassad grundskola samt trä- och textilslöjdsundervisningen med stimulerande lärmiljöer som blir klar till årsskiftet 2024/2025. 

Blästadsskolans verksamhet genomsyras av ett relationellt förhållningssätt. Utifrån det ligger vårt fokus på att forma lärmiljön och undervisningen så att den möter upp alla elevers olika behov. Vårt fokus utgår även från ett demokratiskt medborgarperspektiv, lika rättigheter och ett tillgängligt samhälle. Tillsammans skapar vi lustfyllda lärandesituationer, där varje elev ges möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar och förmågor. Vi har höga förväntningar på elevens förmåga och arbetet med justeringar i undervisningen en genomgående prioritering i vår skolutvecklingsplan. Alla som arbetar på Blästadsskolan ska visa generositet och hänsyn, för att främja en god gemenskap, ett gott samarbete och en trivsam arbetsmiljö.

Du som söker
I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i trä - och metallslöjd åk 3-6. I andra hand söker vi dig med slutförd lärarutbildning för åk 3-6. Alternativt är du i slutet av din utbildning till lärare i åk 3-6. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i fler ämnen, utifrån verksamhetens behov. 

Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete i läroplansstyrd skola via praktik eller som anställd. Det är meriterande om du har undervisat i årskurs 3-6 under minst ett läsår. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att sätta betyg alternativt dokumenterat elevers lärande under läsåret. Har du tidigare erfarenhet av undervisning inom anpassad grundskola samt kunskap inom NPF så anses det också meriterande. 

I din roll som lärare i årskurs 3-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 3-6 är du en god förebild och trygg i ditt ledarskap. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt dokumenterar det. Du samarbetar väl med kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-07 eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning
För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13027

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg eller examensbevis. Är du under utbildning till lärare, bifoga nationellt resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Heltidsmentor till gymnasiet

Elevassistent
Läs mer Maj 30
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Heltidsmentorer inom gymnasieskolan är en politisk satsning från och med höstterminen 2019. Syftet med uppdraget är att avlasta undervisande personal med arbetsuppgifter kopplade till mentorskapet för eleverna. 

I rollen som heltidsmentor kommer du att arbeta med stöd till elever för att öka måluppfyllelsen. Syftet med uppdraget är delvis att avlasta undervisande personal med arbetsuppgifter kopplade till mentorskapet för eleverna, men också att jobba socialt med eleverna och vara ett vuxenstöd. Det innebär att delta i elevhälsoarbete, ta föräldrakontakter, planera och delta i mentorstid, utvecklingssamtal, föräldramöten etc. Andra uppgifter som heltidsmentorn kommer att arbeta med är; 


• uppföljning av närvaro/frånvaro, 
• uppmuntra, coacha och arbeta med motiverande insatser, målbilder och framtidsplanering
• stötta eleven genom hjälp med studieplanering och studieteknik
• övergripande arbete och implementering av handlingsplaner, ordningsregler, rutiner, värdegrund och sociala aktiviteter

Lärarna på skolorna arbetar i arbetslag kring eleverna. Det finns även andra kompetenser kopplade till eleverna så som specialpedagog, kurator, studie- och yrkesvägledare och elevassistenter som du som heltidsmentor kommer att samarbeta med i EHT.

Vi ser gärna att du deltar i eller driver utvecklingsarbete. Vi arbetar ständigt för en högre kvalitet i verksamheten.

Din arbetsplats
Birgittaskolan är en plats för möten mellan människor – möten som präglas av ömsesidig respekt och glädje. Skolan är kommunal gymnasieskolan, centralt belägen, och består av cirka 500 elever och erbjuder programmen Barn- och Fritid, Natur, Ekonomi, Samhäll samt Vård- och Omsorg. Utöver detta finns IVAS som är en del av gymnasiet och som riktar sig mot gymnasieelever inom autismspektrumtillstånd med ca 100 elever.

Som heltidsmentor kommer du jobba i ett team tillsamman med skolans övriga fyra heltidsmentorer. 

För mer info besök gärna skolans hemsida: https://www.linkoping.se/birgitta

Du som söker
Vi söker dig som har en pedagogisk, social eller annan beteendevetenskaplig utbildning alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Då du ska arbeta med gymnasieelever är det önskvärt att du dels har tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar i gymnasieåldern, men också kunskap om lagar och förordningar kopplade till gymnasiet. För att kunna skapa en helhetssyn på eleven, både utifrån elevens studiesituation och socialt, är också erfarenhet av elevhälsoarbete meriterande. Utöver detta ser vi positivt på att du har kunskap om olika samtalsmetoder. Du kommer att arbeta med samtal och dokumentation kring elevers studiesituation varvid god förmåga i tal och skrift på svenska språket är nödvändigt. En god datorvana samt förmåga att hantera digitala verktyg är också nödvändigt.

Som person är du utåtriktad och tycker om att skapa yrkesmässiga relationer, samtidigt som du kan skilja på det personliga och professionella. Du har en god samarbetsförmåga där du på ett smidigt sätt relaterar till och ser till elevers och kollegors specifika behov utifrån dess förutsättningar. Genom att entusiasmera och motivera andra skapar du delaktighet och engagemang. Vidare har du lätt för att kommunicera på ett tydligt sätt och säkerställer att ditt budskap når fram.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 240801

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13135

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Chaufför till förskolebussen, Förskolor Ljungsbro/Vreta Kloster

Bussförare/Busschaufför
Läs mer Maj 27
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu en chaufför till förskolebussen i Ljungsbro/Vreta kloster förskolor!

Som chaufför till vår förskolebuss ingår du i en mobil förskoleavdelning som utforskar olika områden i och runt Linköping. Tillsammans med förskolans personal och barnen görs en planering för veckans äventyr och mycket av arbetet präglas av utomhuspedagogiska metodiker. Du som chaufför är en viktig del av den mobila enhetens pedagogiska arbete med barnen och logistiken kring bussen, måltiderna och verksamheten.

Uppdraget som chaufför på förskolebussen innebär att du kör och tar ansvaret för förskolebussen. Du har ansvar för att städa och hålla bussen ren invändigt och utvändig. Du kör bussen och ansvarar för säkerheten på och runt omkring fordonet.

Du är en viktig del av verksamheten på förskolebussen och kommer vara en aktiv del av den pedagogiska verksamheten tillsammans med pedagogerna.

Utöver detta har du också ansvar för att ha hand om logistiken kring måltiderna, har mottagningsansvar för maten samt framläggning av mat till barn och pedagoger på bussen.

Just denna tjänst är placerad vid Källgårdsvägen 1.

Din arbetsplats
Förskolorna i Ljungsbro/Vreta kloster är en mötesplats där alla blir sitt bästa jag! Vi är ett naturnära område som använder den fina skog-, vatten- och hagmiljön i vår dagliga utbildning med barnen. Våra förskolor erbjuder en välutrustad miljö, både inomhus och ute på våra förskolegårdar. Tillsammans har vi utformat goda arbetsformer för att ge leken en central plats på förskolan. Här är vi närvarande i barnens lek och låter leken breda ut sig i både tid och i miljön.

Du som söker
Du som söker har en slutförd gymnasie- eller vuxenutbildning, gärna med en pedagogisk inriktning. Du har D-körkort och yrkeskompetensbevis (YKB). Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som bussförare, inom pedagogisk verksamhet och/eller med mathantering i mottagningskök. 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du skiljer mellan personligt och professionellt, och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är ansvarstagande, noggrann och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande. Du arbetar bra tillsammans med andra, kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt och skapar goda relationer i arbetet med barn, pedagoger och vårdnadshavare. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-12 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13140

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Förstelärare i fritidshem till Kärna skola

Grundlärare, fritidshem
Läs mer Maj 22
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vårt fritidshem består av fem åldersindelade avdelningar och nu söker vi en ny medarbetare till uppdraget som förstelärare i fritidshem. 

Som lärare i fritidshem ansvarar du för undervisningen i fritidshemmet genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du har ansvar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Uppdraget som förstelärare i fritidshem innebär att arbeta för att utveckla undervisningen inom verksamheten. Förutom uppdraget som lärare i fritidshem gäller följande generella uppdrag för förstelärare i fritidshem:


• Handleda (coacha) och stödja kollegor för att utveckla och arbeta för en hög och likvärdig kvalitet i verksamheten.
• Vara mentor för blivande lärare i fritidshem/fritidspedagoger under pågående utbildning.
• Leda processer som utvecklar kollegialt lärande.
• Hålla sig underrättad om aktuell forskning och verka för att denna används i verksamheten/undervisningen.
• Verka för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.
• Du kommer även ingå i ledningsgruppen.

Försteläraren i fritidshemmet har genom sambandet mellan egen undervisning och utvecklingsuppdrag med kollegor, ett samordnat uppdrag att med fokus på den direkta undervisningen på bästa sätt främja elevernas lärande. Tid för uppdraget avsätts i dialog med ansvarig rektor, dock minst 10% av arbetstiden.

Din arbetsplats
Kärna skola är en grundskola med årskurserna F-6 och skolan har närmare 620 elever fördelade i åldershomogena arbetslag. Skolan ligger i Malmslätt med närhet till naturen och cirka 10 minuters bussresa från Linköpings centrum. 

Vi erbjuder en arbetsplats där vi tydligt fokuserar på en lärande kultur för alla och där vi tror på att allas bidrag är lika viktiga. Elevens rätt till hög kvalitet på undervisningen står i fokus och där våra prioriterade områden är samsyn lärande, engelska och skolnärvaro. För att utveckla undervisningen på skolan jobbar vi kollegialt med testbaserat lärande.

På skolan arbetar cirka 80 medarbetare inklusive stödfunktioner såsom skolsköterska, kurator, psykolog, logoped, specialpedagogisk koordinator, fokusbibliotekarie, administratörer och vaktmästare. Vi har två heltidsanställda lärarassistenter som möjliggör högre kvalitet på pedagogernas arbete och en bättre arbetsmiljö. På skolan finns en ledningsgrupp med fokus på skolutvecklingsfrågor, i den ingår skolans sex utvecklingslärare och förstelärare samt biträdande rektorer och rektor.

Du som söker
Som förstelärare i fritidshem har du flerårig och välrekommenderad tidigare erfarenhet av rollen som grundlärare i fritidshem och du innehar lärarlegitimation, samt en särskilt god förmåga att förbättra elevernas resultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisning.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i fritidshem har du goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag och är väl bekant med fritidshemmets läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Som lärare i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsförordnande med tillsvidareanställning som lärare. Förordnandet som förstelärare är 3 år.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13046

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Sommarjobb och timvikariat inom stöd, vård och omsorg

Vårdbiträde
Läs mer Jun 3
Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Denna annons är även kopplad till rekrytering för sommar- och timvikarier som är specifikt inriktade på LSS, äldreomsorg och Råd och Stöd (socialpsykiatrin). Det räcker med en inskickad ansökan för att vara aktuell i rekryteringsprocessen för de ovan nämnda avdelningar. I din ansökan har du möjlighet att lämna intresse för flera av våra verksamheter.

Dina arbetsuppgifter
Vill du ha ett meningsfullt sommarjobb?

Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete i någon av våra verksamheter inom äldreomsorg, LSS och Råd & Stöd. Du kommer bidra till att skapa bra dagar tillsammans för de medborgare i behov av stöd eller hjälp. Ingen dag är den andra lik. I huvudsak består arbetet av att erbjuda och motivera till olika aktiviteter, social gemenskap och en meningsfull sysselsättning. I ditt arbete ingår att följa med på promenader och ordna fritidsaktiviteter. Målet är att bidra till ett så självständigt liv som möjligt.  

Du kommer att utföra och stötta vid vardagssysslor såsom att diska, tvätta, laga enklare mat, städa och utföra enklare ärenden. Du kommer även hjälpa till med personlig omvårdnad, vilket innebär att stötta vid på- och avklädning, duschning och toalettbesök. Du blir introducerad till verksamheten och till arbetsuppgifterna genom att gå bredvid ordinarie personal under ett antal introduktionspass samt genomföra en digital introduktionsutbildning. Efter genomförd utbildning i medicindelegering ingår även att ge färdigpackad medicin.

Som timvikarie har du möjlighet att jobba dagtid, kvällstid, helger, vaken natt och sovande jour. Sommarperioden pågår mellan v.25-32, men vi har behov av timvikarier även under våren.

Din arbetsplats
Vi har över 100 olika verksamheter och är drygt 2500 medarbetare som dagligen förbättrar och underlättar vardagen för våra medborgare. Var vill du bidra och samtidigt samla lärorik erfarenhet?

Inom Äldreomsorg arbetar vi med att stötta och vårda äldre individer. Du fungerar som en hjälp för den enskilde i vardagen, där syftet är att stödja personens individuella förmågor. Du arbetar på något av våra vårdboenden, korttidsboenden, inom hemtjänsten eller på dagverksamheter.

Inom LSS Funktionsstöd stöttar vi barn eller vuxna som har intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Vi erbjuder arbete på bland annat gruppbostad, servicebostad, korttidsboende för barn eller vuxna, fritidshem för barn/ungdomar med LSS-beslut och inom personlig assistans.

Inom Råd & Stöd erbjuder vi arbete inom socialpsykiatrin på våra stödboenden, träningsboenden och inom boendestöd. Vi har även stödboenden och HVB-hem för unga. Vi stöttar både äldre och unga vuxna med psykiska eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruk och social problematik. 

Du som söker

Vi söker dig som lägst har en påbörjad eller slutförd svensk gymnasieutbildning alternativt avslutad och godkänd SFI C. För att arbeta inom socialpsykiatrin/HVB-hem behöver du som lägst ha en slutförd och godkänd svensk gymnasial vård- och omsorgsutbildning alternativt slutförd och godkänd svensk gymnasieutbildning i kombination med minst ett (1) års vårderfarenhet.

För att arbeta hos oss behöver du vara minst 18 år med hänsyn till de uppgifter som ingår i arbetet. Du behöver även kunna utföra personlig omvårdnad av alla brukare. 

Det är meriterande om din utbildning är inom barn- och fritid eller vård- och omsorg. Alternativt en YH-eller universitetsutbildning inom beteendevetenskap, pedagogik, psykologi, socionom, arbetsterapeut, sjuksköterska, läkare, logoped eller fysioterapeut. Det är även meriterande med tidigare erfarenhet från arbetslivet i form av praktik eller betalt arbete. 

Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär det är krav på att du har en god förmåga att kunna kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Vi vill att du har god datorvana då arbetet till viss del innebär digital dokumentation.

I vissa verksamheter krävs det att du kan cykla och andra verksamheter kräver att du har körkort. För vissa verksamheter kan det även vara fördelaktigt att ha tillgång till egen bil.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Välkommen med din ansökan!


Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta leanlinkjobb@linkoping.se för att få hjälp. 

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 

Sysselsättningsgrad: Varierande

Ref. nr: 12057

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Svensk och engelsklärare till Linköpings Idrottsgymnasium

Lärare i gymnasieskolan
Läs mer Maj 24
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu två svensk- och engelskalärare som tillsammans med rektor och övrig personal bygger upp Linköpings Idrottsgymnasium. Du blir en viktig del av miljön då skolan är ung och personalgruppen blir liten. Du kommer undervisa gymnasiekurser, men kommer också ha mindre grupper med elever som behöver bli godkända i grundskoleengelska.

På Idrottsgymnasiet kommer vi lägga stort fokus på att ha en helhetssyn kring elevens lärande och mående i samverkan med kollegor, elevhälsa och andra berörda funktioner. 

Din arbetsplats
Linköpings Idrottsgymnasium har idrottsprofilerna golf, ishockey, handboll, konståkning, dans, simning, padel, ridning, tennis, fotboll samt inriktning träning och hälsa. Skolan erbjuder Naturvetenskap-, Ekonomi-, Samhällsvetenskap- och Barn- och Fritidsprogrammet.

För mer info besök Linköpings Idrottsgymnasium hemsida: https://www.linkoping.se/idrottsgymnasiet

Idrottsgymnasiet finns i Kunskapsgallerian som ligger centralt i Linköping. I samma lokaler ligger Birgittaskolans gymnasium, IVAS som riktar sig mot gymnasieelever inom autismspektrumtillstånd samt vuxenutbildning som innefattar både grundläggande- och gymnasial nivå. 

Du som söker
Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare i svenska och engelska. Det är meriterande med behörighet i SVA. Du behöver vara väl insatt i hur det är att kombinera studier med idrottssatsning. Du behöver också vara flexibel i din yrkesroll då det är en ung skola där alla behöver hjälpa till med att få rutiner på plats, skapa årshjul samt arrangera aktiviteter för eleverna. Det idrottsliga kommer prägla verksamheten och till stor del influera kurserna. 

Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av pedagogisk arbete. Du kommer att arbeta med dokumentation kring eleven och god datorvana och förmågan att hantera digitala verktyg är nödvändigt.

Som person är du utåtriktad och tycker om att skapa yrkesmässiga relationer, samtidigt som du kan skilja på det personliga och professionella. Du har en god pedagogisk insikt och en god samarbetsförmåga där du på ett smidigt sätt relaterar till och ser till elevers och kollegors specifika behov utifrån dess förutsättningar. Du är trygg och stabil i din yrkesroll, leder och motiverar. Vidare har du god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-07

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 12770

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu