Linköpings kommun jobb i Linköping

Hitta lediga jobb hos Linköpings kommun i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Linköping.

Sommarjobb och timvikariat inom stöd, vård och omsorg

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Nov 27
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vill du ha ett meningsfullt sommarjobb?

Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete i någon av våra verksamheter inom äldreomsorg, LSS och Råd & Stöd. Du kommer bidra till att skapa bra dagar tillsammans för de medborgare i behov av stöd eller hjälp. Ingen dag är den andra lik. I huvudsak består arbetet av att erbjuda och motivera till olika aktiviteter, social gemenskap och en meningsfull sysselsättning. I ditt arbete ingår att följa med på promenader och ordna fritidsaktiviteter. Målet är att bidra till ett så självständigt liv som möjligt.  

Du kommer att utföra och stötta vid vardagssysslor såsom att diska, tvätta, laga enklare mat, städa och utföra enklare ärenden. Du kommer även hjälpa till med personlig omvårdnad, vilket innebär att stötta vid på- och avklädning, duschning och toalettbesök. Du blir introducerad till verksamheten och till arbetsuppgifterna genom att gå bredvid ordinarie personal under ett antal introduktionspass samt genomföra en digital introduktionsutbildning. Efter genomförd utbildning i medicindelegering ingår även att ge färdigpackad medicin.

Som timvikarie har du möjlighet att jobba dagtid, kvällstid, helger, vaken natt och sovande jour. Sommarperioden pågår mellan v.25-32, men vi har behov av timvikarier även under våren.

Din arbetsplats
Vi har över 100 olika verksamheter och är drygt 2500 medarbetare som dagligen förbättrar och underlättar vardagen för våra medborgare. Var vill du bidra och samtidigt samla lärorik erfarenhet?

Inom Äldreomsorg arbetar vi med att stötta och vårda äldre individer. Du fungerar som en hjälp för den enskilde i vardagen, där syftet är att stödja personens individuella förmågor. Du arbetar på något av våra vårdboenden, korttidsboenden, inom hemtjänsten eller på dagverksamheter.

Inom LSS Funktionsstöd stöttar vi barn eller vuxna som har intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Vi erbjuder arbete på bland annat gruppbostad, servicebostad, korttidsboende för barn eller vuxna, fritidshem för barn/ungdomar med LSS-beslut och inom personlig assistans.

Inom Råd & Stöd erbjuder vi arbete inom socialpsykiatrin på våra stödboenden, träningsboenden och inom boendestöd. Vi har även stödboenden och HVB-hem för unga. Vi stöttar både äldre och unga vuxna med psykiska eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruk och social problematik. 

Du som söker

Vi söker dig som lägst har en påbörjad eller slutförd svensk gymnasieutbildning alternativt avslutad och godkänd SFI C. För att arbeta hos oss behöver du vara minst 18 år med hänsyn till de uppgifter som ingår i arbetet. Du behöver även kunna utföra personlig omvårdnad av alla brukare. 

Det är meriterande om din utbildning är inom barn- och fritid eller vård- och omsorg. Alternativt en YH-eller universitetsutbildning inom beteendevetenskap, pedagogik, psykologi, socionom, arbetsterapeut, sjuksköterska, läkare, logoped eller fysioterapeut. Det är även meriterande med tidigare erfarenhet från arbetslivet i form av praktik eller betalt arbete. 

Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär det är krav på att du har en god förmåga att kunna kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Vi vill att du har god datorvana då arbetet till viss del innebär digital dokumentation.

I vissa verksamheter krävs det att du kan cykla och andra verksamheter kräver att du har körkort. För vissa verksamheter kan det även vara fördelaktigt att ha tillgång till egen bil.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Välkommen med din ansökan!


Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta leanlinkjobb@linkoping.se för att få hjälp. 

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 

Sysselsättningsgrad: Varierande

Ref. nr: 12057

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Sommarvikariat inom ekonomiskt bistånd

Socialsekreterare
Läs mer Dec 4
Nytt
Tjänsten är placerad inom Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi stärker möjligheterna för Linköpingsbor som är beroende av ekonomiskt bistånd, att bli självförsörjande och självständiga. Vi bidrar också med kompetensförsörjning till Linköpings kommun och näringsliv.
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Mottagningen, Integration och Arbetsliv och försörjning 1-3 söker nu sommarvikarier till sommaren 2024. Detta är en unik möjlighet för dig som vill få erfarenhet inom myndighetsutövning.

Sommarvikarier arbetar i första hand med att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd och ha klientkontakt när ordinarie personal är på semester.

Sommarvikariatet är förlagd under perioden juni till augusti under 7-9 veckor. Möjligheten till ledigheter under den här tiden är begränsad. I vissa fall erbjuder vi även timvikariat redan under våren 2024, med introduktion och arbete på någon av avdelningens enheter.

Din arbetsplats
Inom avdelning Arbetsliv och försörjning bedrivs handläggning av ärenden gällande ekonomiskt bistånd på 5 enheter med olika inriktning. Enheterna leds av respektive enhetschef och på enheterna finns enhetssamordnare som sköter det operativa arbetet. 

Inom Arbetsliv och Försörjning finns enheterna


• Mottagning
• Integration
• Kompletterande insatser  
• Arbetsliv och Försörjning 1-3 (ekonomisk bistånd)
• Arbetsliv och Försörjning 4-5 (arbetsmarknad)

Inom enheterna handlägger vi ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen samt utreder bakomliggande orsaker och eventuella hinder för egenförsörjning. Mottagningen utreder biståndsbehov hos nya ärenden. Integration utreder både nya ärenden och ärenden i behov av löpande bistånd samt ansvarar även för mottagandet av nyanlända. Arbetsliv och Försörjning 1-3 utreder ärenden med löpande bistånd. Målet inom alla enheter är att individen så snart som möjligt ska bli självförsörjande. Arbetet bedrivs utifrån en helhetssyn där insatser planeras tillsammans med andra samverkanspartners.

Du som söker
Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen, är socionomstuderande eller studerar annan beteendevetenskaplig utbildning. Dokumenterad utbildning i socialrätt samt erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd är meriterande. Har du annan erfarenhet från myndighetsutövning och myndighetsdokumentation, gärna i Lifecare är det meriterande. För tjänsten krävs det att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift då arbetet innebär kontakt med myndigheter och dokumentation.

Arbetsuppgifterna förutsätter förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du initierar arbetsuppgifter på egen hand inom ditt ansvarsområde.

Du har välgrundade värderingar och har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du kan hantera stressiga situationer och behåller fokus på uppgiften samt kan ta snabba beslut. Du är trygg och har god självinsikt samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen och har förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter.  

I den här rekryteringsprocessen använder vi oss utav videofrågor som en del av vår bedömning.

Intervjuer kommer att påbörjas v 2. 

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 20-25

Ref. nr: 11832

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Stödassistent till gruppbostad

Stödassistent
Läs mer Dec 5
Nytt
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
I rollen som stödassistent arbetar du med personer med fysiska, psykiska och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. Du arbetar tillsammans med individen utifrån dennes behov och tillsammans skapar ni en meningsfull vardag  där ledord är självständighet och delaktighet. Dina arbetsuppgifter innebär att du ger stöd i såväl vardagsliv som fritidsliv, personlig omvårdnad, hälsa och funktionsförmåga. Du ger pedagogiskt stöd och arbetar medvetet för att individen ska använda och utveckla sina förmågor så självständigt som möjligt. I arbetet ingår också att du är länken till samhället där du kan behöva hjälpa till i kommunikationen med bland annat myndigheter och sjukvård. Utöver dessa arbetsuppgifter ingår att du städar, tvättar, gör inköp samt  hanterar mediciner. 

Vi arbetar med IBIC (individens behov i centrum) vilket innebär att du har individens behov i fokus. Du är kontaktman och ansvarar för att tillsammans med den enskilde strukturera och planera dennes vardag samt att ni tillsammans utformar insatserna som ges. Omfattningen av insatserna och innehåll utgår alltid från den enskildes behov och mående och upprättas via en genomförandeplan. Du ansvarar för att uppdatera och revidera genomförandeplanen och hålla den aktuell. I arbetet ingår också att du dokumenterar och journalför i systemet Treserva. Som kontaktman har du också en nära kontakt med närstående och andra externa parter.

Du arbetar såväl självständigt och i team, i bostaden, i den dagliga verksamheten eller annan plats där individen vistas. 

Din arbetsplats
Är du vår nya kollega som vill skapa bra dagar tillsammans med oss? Som en del i det fortsatta förbättringsarbetet och för att nå nya höjder söker vi nu engagerade och handlingskraftiga stödassistenter till Jungfrubergsvägen i södra Linköping. 

Jungfrubergsvägen ligger vackert beläget i Jakobsdal med närhet till natursköna promenadstråk och Ekholmen centrum. Hit åker du lika enkelt med kollektivtrafiken som med bil eller cykel. Boendet består av två stycken olika våningar där det bor 4 st brukare på varje våning. Målgruppen är vuxna personer med funktionsnedsättning, autism, och varierande omvårdnadsbehov. 

Jungfrubergsvägen är en Boda-enhet vilket innebär att du både arbetar i de boendes hemmiljö men även i daglig verksamhet. Den dagliga verksamheten är anpassad utifrån individens behov och önskemål och kan vara aktivitetsinriktad men även bestå av praktiskt utomhusarbete. Exempelvis finns ett växthus på boendets innergård där möjlighet finns till odling.

Du som söker
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta inom stöd, vård och omsorg samt en godkänd slutförd gymnasieutbildning. Har du en utbildning inom vård och omsorg ser vi det som meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet av individer med intellektuell och/eller fysisk funktionsnedsättning samt erfarenhet av aktivitet och daglig verksamhet. Då vi arbetar utifrån PBS, positivt beteende stöd, är det en fördel med kunskaper om PBS. Brukarna har begränsningar i den verbala kommunikationen därför är det även önskvärt med kunskap inom alternativ kompletterande kommunikation. Då visst utåtagerande beteende förekommer är det även önskvärt om du har erfarenhet av detta.

Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att det är ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du  har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem och har arbetat utifrån IBIC.

Vid många aktiviteter i verksamheten används vår minibuss, det är därför önskvärt om du har B-körkort för manuell växellåda.  

Som person är det viktigt att du är intresserad av människor. Du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är även viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation.  

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 70-100%

Antal lediga befattningar: Fler än 2 

Ref. nr: 12237

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Specialpedagog till Birgittaskolans gymnasium

Specialpedagog
Läs mer Nov 14
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
Som specialpedagog på Birgittaskolans gymnasium kommer du arbeta med elever i behov av extra anpassningar och särskilt stöd. Din roll är att fungera som spindeln i nätet och tillsammans med pedagogisk personal och övriga i elevhälsoteamet arbeta förebyggande och hälsofrämjande men även operativt med komplexa ärenden. I din roll som specialpedagog kommer du arbeta med elevens kunskapsutveckling mot en högre måluppfyllelse i samarbete med elevens lärare och mentor. Du handleder och stöttar pedagoger i elevärenden samt är behjälplig i upprättande av åtgärdsprogram och pedagogiska utredningar samt övriga ärenden av administrativ karaktär.

Som specialpedagog har du helhetsbilden vad gäller pedagogisk kartläggning av enskilda elever och elevgrupper i behov av extra anpassningar och särskilt stöd. Du upprättar och följer upp handlingsplaner på både grupp- och individnivå samt handleder och stöttar arbetslag och ämneslag i arbetssätt och metoder. Du är även ett stöd i att utveckla verksamheten och skapa lärmiljöer där utveckling och lärande främjar alla elever.

Specialpedagogen agerar på såväl individnivå, som på grupp- och organisationsnivå, beroende av behov och lokala anpassningar. Specialpedagogen blir en samtalspartner och rådgivare för elever, kollegor, rektor, vårdnadshavare och andra berörda parter i såväl frågor kring stödverksamhet som pedagogiska frågor. I uppdraget ingår även att vara delaktig i skolans kompetensutvecklingsarbete och att följa med i aktuell teori och forskning.

Din arbetsplats
Birgittaskolan är en plats för möten mellan människor – möten som präglas av ömsesidig respekt och glädje. All verksamhet vilar på och utgår från skolans värdegrund - respekt, trygghet, samarbete, glädje och kunskap. Skolan består idag av både gymnasium och vuxenutbildning och finns centralt i Linköping. 

Birgittaskolans gymnasium består av cirka 470 elever och drygt 70 personal. Vi erbjuder Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet vilket ingår i Vård- och omsorgscollege. IVAS är en del av gymnasiet som riktar sig mot gymnasieelever inom autismspektrumtillstånd med ca 90 elever. 

Idag har vi NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) i samarbete med LHC, Landeryds golfklubb och Linköpings konståkningsförening samt LIU (Lokal idrottsutbildning) i samarbete med RP IF. För mer info besök gärna skolans hemsida: Birgittaskolans Gymnasium

Du som söker
Vi söker dig som har lärarlegitimation, specialpedagogexamen och tillägnat dig erfarenhet av det pedagogiska arbete som läraruppdraget innebär enligt Skolverket. 

Du har ett positivt förhållningssätt och tillför entusiasm och energi i arbetet. Du skapar delaktighet och har en god samarbetsförmåga. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett effektivt sätt. Du har god insikt i hur människor tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap till andra. Du är trygg i dig själv, ser relationer i dess rätta perspektiv och har förmåga att sätta dig in i andra människors situation. Vidare tar du ansvar för att planera och organisera aktiviteter på ett effektivt sätt. 

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Omgående

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2024-06-30

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11936

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

LSS-handläggare avdelning vuxna

LSS-handläggare
Läs mer Nov 27
Tjänsten är placerad inom Social-och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Förvaltningen bedriver myndighetsutövning samt utreder, planerar och upphandlar vård och omsorg. Vi säkerställer att alla invånare får det stöd som de har rätt till.
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi utökar nu med LSS-handläggare till avdelning vuxna, utredning och uppföljning i samband med vår omorganisering som sker under 2024. Arbetet består av utredningsarbete och uppföljning av beslutade insatser för vuxna personer över 21 år. Som LSS-handläggare arbetar du riktat mot personer med funktionsvariationer och handlägger ärenden enligt gällande lagstiftning både utifrån SoL och LSS. I arbetet ingår även motivationsarbete (MI) samt att ge information och rådgivning till brukare och samarbetspartners. Andra förekommande arbetsuppgifter är samverkan internt inom förvaltningen samt externt med andra berörda aktörer såsom utförare och hälso- och sjukvård.

Du kommer att möta vuxna i utsatta situationer, där den ena dagen inte är den andra lik. Det är ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får en chans att bidra. Som stöd i ditt arbete finns mentorer, arbetsgruppens ärendehandledning, extern handledning, administrativt stöd, enhetssamordnare samt stöd av enhetschef.

Arbetstiden är förlagd vardagar kl 07:50-17:00 med flextidsavtal.

Din arbetsplats
Avdelningen Vuxna stödjer Social- och omsorgsnämnden med myndighetsutövning och beställning. Här arbetar cirka 100 medarbetare. Avdelningen består av enheterna Mottagning, Utredning och uppföljning, Boende samt Kvalitet och utveckling.

Enheten Utredning och uppföljning består av en multiprofessionell verksamhet vilket innefattar socialsekreterare, biståndsbedömare och LSS-handläggare. Enheten Utredning och uppföljning består av cirka 50 personer fördelade på tre enheter med samma uppdrag. Enhetens uppdrag är att handlägga inkomna ansökningar och anmälningar i pågående ärenden samt utrednings- och uppföljningsarbete. Handläggningen sker enligt socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Varje enhet innefattar en enhetschef samt en enhetssamordnare och cirka 15-17 medarbetare från alla professioner. Arbetsplatsen är belägen på Hertig Karlsgatan 4 i Linköping och ligger strategiskt nära resecentrum.

Kommunens förvaltningar är i ett pågående utvecklingsarbete där översyn av nämnderna och förvaltningarna pågår. Syftet och målet med utvecklingen är att myndighet och utförarsidan ska slås ihop och arbeta närmare varandra under samma nämnd/förvaltning.

Du som söker
Vi söker dig som har socionomexamen alternativt beteendevetenskaplig examen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du dessutom läst kurser inom socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt samt psykologi, ses det meriterande.

Vi ser det meriterande om du har tidigare erfarenhet av socialt myndighetsarbete samt arbete av utredning och uppföljning. Vi ser gärna att du erfarenhet av LSS-lagstiftningen samt arbetat inom LSS eller socialpsykiatrin. Erfarenhet av arbete inom missbruk- och beroendeproblematik samt erfarenhet av IBIC ses även meriterande. 

B-körkort är ett krav då resor förekommer inom tjänsten och du behöver även ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift då tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter med tillhörande dokumentation. Därav ser vi att det är mertierande om du har erfarenhet av verksamhetssystemet Treserva. 

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du som person har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du är lugn, stabil och har förmågan att hantera pressade situationer på ett bra sätt. Vidare är du duktig på att prioritera, planera och du tar ansvar för dina uppgifter. Du arbetar även bra med andra människor och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och har en god förmåga att lyssna, kommunicera och lösa uppkomna konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du trygg och kan se relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och det professionella.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 12188

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Jurist till tillsynsverksamheten

Kommunjurist
Läs mer Nov 13
Tjänsten är placerad inom Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi ser till att stadsplanera så att många värden tas till vara: näringsliv och kultur, trafik och miljö. Nu och i framtiden. Tillsammans utvecklar vi en attraktiv, spännande och hållbar stad.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som jurist hos oss på Byggavdelningen arbetar du främst med handläggning (utredning, bedömning och beslut) av tillsynsärenden kopplat till plan- och bygglagen, plan- och byggförordningen och strandskyddslagstiftningen. Du har ett omväxlande och mångsidigt arbete där kontakter med allmänheten och aktörer inom byggbranschen i samtal, möten och platsbesök sker dagligen. 

Din roll kan bland annat innebära att du ska:


• bidra aktivt till utveckling av tillsynsprocessen och stötta kollegor i juridiska frågor
• identifiera kompetensutvecklingsbehov samt planera och genomföra utbildningar
• medverka vid myndighetsgemensamma insatser tillsammans med bland annat Arbetsmiljöverket, Skatteverket och Polisen med syfte att förhindra organiserad brottslighet och osund konkurrens
• fatta beslut på delegation, skriva fram och föredra ärenden i Bygg- och miljönämnden

Din arbetsplats
Linköping är en av Sveriges snabbast växande städer och som medarbetare på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen får vi vara med från att ett nytt område planeras, till att det står klart. Det gör att vi får en helhetsbild av de olika stegen i samhällsbyggnadsprocessen. Nu är vi i startgroparna att stärka vårt tillsynsarbete och behöver utöka vårt team.

Vi på Byggavdelningen består av cirka 40 engagerade medarbetare och vi är indelade i två enheter; Bygglovsenheten och Bygginspektionsenheten där din tjänst är placerad. 

Även om du som jurist inte handlägger bygglovsärenden, utan tar vid i en eventuell tillsynsprocess, så jobbar våra enheter nära varandra. Vi skapar de bästa resultaten tillsammans och det gör vi genom att ha högt i tak, hjälpa varandra och visa på vårt höga engagemang. Vi jobbar på uppdrag av Bygg- och miljönämnden och vi har ansvar för myndighetsutövning av plan- och bygglagen samt lagen om bostadsanpassningsbidrag. Vi är även rådgivande och handlägger ansökningar i ärenden som gäller bygglov, bygganmälan, strandskyddsdispenser och bostadsanpassningsbidrag.

Vi sitter i nya lokaler i Ebbepark och arbetar aktivitetsbaserat. Arbetstiden är i huvudsak förlagd dagtid måndag-fredag. Flextid tillämpas och möjlighet erbjuds att arbeta viss tid på distans.

Du som söker
Vi söker dig som har juristexamen, affärsjuridisk masterexamen, eller motsvarande examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har tidigare erfarenhet av juridiskt arbete inom något av berörda rättsområden. 

Vi ser att det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom plan- och bygglagstiftningen, miljöbalken (framför allt avseende strandskydd), offentlighets- och sekretesslagstiftning, förvaltningsrätt och kommunalrätt. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation som kommun eller region, mark- och miljödomstol och/eller förvaltningsdomstol. Har du tidigare erfarenhet inom samhällsbyggnadsprocessen är det meriterande. 

Då tjänsten innebär myndighetsutövning är det viktigt att du behärskar det svenska språket mycket väl i tal och skrift. B-körkort ett krav då det i arbetet åker ut på platsbesök. 

Du är lyhörd och samarbetar bra med andra människor. Du planerar och organiserar ditt arbete, når resultat och håller dina tidsramar. Du tar ansvar för din uppgift och driver processen vidare. En av dina styrkor är att anpassa ditt budskap till mottagaren, säkerställer att det gått fram. Trygg, stabil och god självinsikt, är ord som beskriver dig som person. Du fattar snabba beslut, agerar utifrån dessa och visar gott omdöme. Du har en positiv inställning till ditt arbete och verksamheten. 

Vi ser fram emot att läsa din ansökan när urval påbörjas efter sista ansökningsdag. I denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i vår bedömning.

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11819

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Yrkeslärare till Anders Ljungstedts gymnasium

Lärare i gymnasiet - yrkesämnen
Läs mer Nov 14
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en Yrkeslärare inom elteknik och automation som kan vikariera för en föräldraledighet. På programmet utbildas elever som vill arbeta med datorer, elteknik, automation och energiteknik eller vill studera vidare inom området. Lärarna på programmet arbetar i ett arbetslag kring eleverna. Det finns även andra kompetenser kopplade till programmet så som specialpedagog, kurator, studie- och yrkesvägledare och heltidsmentor som du som lärare samarbetar med.

Som lärare på Anders Ljungstedts gymnasium skapar du förutsättningar för lärande, handleder eleven mot målen och du arbetar kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera detta med eleven. Du deltar i elevvårdsarbete och tar vid behov föräldrakontakter. Du kommer också att planera och följa upp elevernas APL (arbetsplatsförlagt lärande). I uppdraget ingår att delta i eller driva utvecklingsarbete på programmet. På skolan finns ett aktivt arbete med kompetensutveckling inom skolans utvecklingsområden. Vi arbetar ständigt för en högre kvalitet i verksamheten.

Din arbetsplats
Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en stor skola med över 1200 elever/studerande och 220 anställda. Organisatoriskt består skolan av fem rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten. Skolan är närmsta granne med Saab arena. Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger endast en kort promenad från Linköpings resecentrum. Att ta sig hit med stadsbuss, cykel eller bil fungerar också bra.

Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom ett stort antal nationella gymnasieprogram. Eleverna utbildas till yrken som exempelvis frisör, elektriker eller bilmekaniker. På skolan finns även vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning, gymnasiesärskola med fem olika inriktningar samt introduktionsprogram för elever som saknar behörighet till ett nationellt gymnasieprogram. Flygteknikutbildningen och Industriprogrammet samt delar av el- och energiprogrammet är certifierade av Teknikcollege. Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål. 

Du som söker
Vi vill att du som söker har minst tre års erfarenhet från branschen och vill ta nästa steg i din karriär genom att utbilda framtidens yrkesmän och kvinnor.
Det är meriterande om du är utbildad yrkeslärare inom elteknik och automation med lärarlegitimation. Meriterande är även att du handlett elever på APL och haft en arbetsledande roll på din arbetsplats. Du besitter kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper för yrkesämnena enligt UHRs kunskapskriterier.
För mer information om vilken kompetens som krävs för att arbeta som lärare på programmet, klicka på länken nedan:

https://www.uhr.se/studier-och-antagning/tilltrade-till-hogskolan/Antagning-till-grundniva/el-och-energiprogrammet/

Som lärare på Anders Ljungstedts gymnasium är det viktigt att du tycker om att arbeta med ungdomar och har lätt för att bygga relationer med elever och vårdnadshavare. Du tycker det är självklart att arbeta tillsammans med olika professioner för att öka elevernas måluppfyllelse. Du har lätt för att samarbeta, är kreativ, lyhörd för idéer och öppen för såväl ny forskning som beprövad erfarenhet i utvecklingen av programmet. Du är tydlig i ditt ledarskap och trygg i dig själv. 

Övrig information
När du söker en tjänst/skickar in en intresseanmälan till Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 8 augusti 2024

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12033

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Sjuksköterska till nattjouren inom kommunal hälso- och sjukvård

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Dec 4
Nytt
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Att arbeta som sjuksköterska nattetid är ett självständigt arbete. Under natten har du flera inplanerade besök som är återkommande. I början och slutet av ditt arbetspass har du några stående ärenden. Arbetet innebär även att rådgiva omvårdnadspersonal nattetid genom inkommande samtal. Vanligen handlar samtalen om fall, försämrat allmäntillstånd, smärta och frågor om läkemedel. Vid behov åker du till patienten för en bedömning. 

I ditt arbete kommer du använda olika typer av medicinteknisk utrustning, hantera läkemedel och infusioner. Du gör således självständiga bedömningar och prioriterar ditt arbete utifrån inkommande ärenden. 

Din arbetsplats
Du utgår från Ålerydvägen 5 och åker på ärenden runtom i Linköpings kommun. 

Nattjouren tar emot alla patienter inom den kommunala hälso- och sjukvårdsorganisationen. Det innebär patienter från vårdboenden, hemsjukvården, inom LSS och socialpsykiatrin. Du kommer därför möta patienter i deras egna hem samt på våra olika boenden runtom i Linköpings kommun. I huvudsak möter du patienter inom äldreomsorgen men vi arbetar även gentemot LSS och socialpsykiatrin.

Vi är totalt 5 nattsjuksköterskor i arbetsgruppen och varje natt arbetar 2 sjuksköterskor. I dagsläget åker vi gemensamt på de flesta ärenden men det kan komma att justeras beroende på antalet ärenden nattetid. 

Din arbetstid är antingen förlagd kl. 20.30 - 7.45 eller kl. 21.00 - 8.15. Under en 6-veckorsperiod arbetar du 18 nätter. 

Du som söker
Vi söker dig som har en svensk legitimation som sjuksköterska. Du ska ha tidigare erfarenhet av att jobba som sjuksköterska inom hälso- och sjukvård alternativt inom stöd, vård och omsorg. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete som sjuksköterska inom stöd, vård och omsorg. Tidigare erfarenhet av nattarbete som sjuksköterska är önskvärt. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med medicinteknisk utrustning. 

Då arbetet innebär dokumentation och kontakter med patienter och anhöriga är det ett krav att du har goda kunskaper i svenska, både skriftligen och muntligen. Du behöver även ha god datorvana då vi arbetar i olika system. Du behöver även ha B-körkort för manuell växellåda. 

Som person arbetar du bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare har du en förmåga att leda arbetet och har förståelse för hur individer tar till sig kunskap och kan därför anpassa hur du förmedlar information för att nå gemensamma mål. 

I ditt arbete kan du planera, organisera och prioritera ditt arbete samt har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du gör korrekta avvägningar och har förmågan att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Sysselsättningsgrad: 90 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12239

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Kulturarbetare till kultur och fritidsenheten inom Äldreomsorgen

Musikterapeut
Läs mer Dec 5
Nytt
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Just nu söker vi en Kulturarbetare på deltid som vill bli en del av vårt härliga gäng! Det praktiska arbetet som kulturarbetare hos oss innebär bl.a. att erbjuda äldre på vårdboenden i Linköping meningsfulla kulturaktiviteter. Kulturaktiviteterna ska ha ett rehabiliterande förhållningssätt och erbjudas i mindre grupper och enskilt. Exempel på kulturaktiviteter kan vara sång och musik, akvarellmålning, olika typer av hantverk, berättardags, dans m.m. 

Du arbetar ofta på egen hand, men även i grupp, i små sammanhang, men även i större, t.ex. på konserter. I verksamheten arbetar vi också med digital utveckling, såsom streamade musikstunder, inspelning av program, VR m.m.

Din arbetsplats 
Leanlink Äldreomsorg har cirka 1 200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Vi är det kommunala alternativet som bedriver verksamhet utan vinstintresse, med stor öppenhet och möjlighet till insyn för allmänheten. Vi har en lång tradition och erfarenhet av äldreomsorg. Vi arbetar utifrån IBIC, Individens Behov I Centrum, med individens bästa i fokus.

Vi är stolta över våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att bland annat erbjuda hälsoförmån och goda möjligheter till kompetensutveckling. Arbetet är meningsfullt och omväxlande. Arbetstiden är förlagd till dagtid med viss flexibilitet.

Som kulturarbetare arbetar du på Kultur och fritid för äldre som är en enhet inom äldreomsorgen i Linköpings kommun. Vi har vår grund i evidensbaserad praktik, följer den senaste forskningen inom området och arbetar med individen i centrum, utifrån en bred syn på kultur och aktiviteter. Verksamheten syftar till att utveckla kultur- och fritidsaktiviteter inom äldreomsorgen och  riktar sig både till Leanlinks verksamheter och till privat äldreomsorg i kommunen.

 

Du som söker 
Vi söker dig som är utbildad musikterapeut och har erfarenhet inom området kopplat till målgruppen äldre. Det kan t ex vara erfarenhet från arbete som sångare och musiker, musikhandledare, musikterapeut eller annan form av kulturarbetare, t ex inom dans, teater, konst eller skapande verksamhet. Har du tidigare erfarenhet av arbete på kultur och fritid för äldre i Linköpings kommun ser vi det som meriterande .För denna tjänst ser vi att du har en bred förankring inom sång, musik och konst, med en bred repertoar från olika genrer. 

Du har goda kunskaper i det svenska språket, i både tal och skrift och besitter basala IT- och dator kunskaper. Då både bil och cykel nyttjas i tjänsten är förmågan att kunna cykla samt B-körkort ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av salutogent förhållningssätt

Som person har du ett professionellt förhållningssätt och kan "läsa av stunden". Du har även förmåga att kunna möta de äldre och få med dig dem i aktiviteten. Du är trygg i dig själv och kan jobba självständigt, men även i grupp. Du har en positiv attityd till arbetet, god organisationsförmåga och handlar i enlighet med fattade beslut. 

Vill du vara med och skapa bra dagar med oss – välkommen med din ansökan! 

Övrig information 
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 50%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12240

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Barnskötare till förskolor Malmslätt

Barnskötare
Läs mer Dec 1
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som barnskötare har du kunskap om förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument. Du följer de normer och värden som förskolans läroplan anger och bidrar till att genomföra förskolans uppdrag. 

Barnskötare i förskolan är delaktiga i planering och ska genomföra de målstyrda processerna och undervisningen så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Arbetslaget utgår från läroplanen och du anpassar genomförandet av olika aktiviteter till barnens intressen, erfarenheter och behov. Du förväntas kunna arbeta både mot barngrupp och enskilda barn. Du tar tillvara rutiner och det spontana lärandet som uppstår i förskolan och gör det till en del av undervisningen. Tillsammans med arbetslaget verkar du för att förskolans verksamhet, innehåll och miljö stimulerar utveckling och nyfikenhet för barnen.

I din roll som barnskötare ingår även att föra fortlöpande samtal med barnens vårdnadshavare om barnets trivsel, utveckling och lärande samt genomföra utvecklingssamtal.

Inom ramen för denna Barnskötartjänst så utgörs en del av tjänsten i förskolans mottagningskök. Ansvaret i köket innebär att ta emot dagens lunch, lägga upp maten till förskolan, diska och städa efter måltider samt ansvara för egenkontroll för köket. I uppdraget ingår också att beställa livsmedel som förskolan behöver.

Din arbetsplats
Malmslätts förskolor är ett område med sammanslagt sex förskolor. Förskolorna ligger geografiskt nära varandra och i ett område som erbjuder närhet till grönområden och bibliotek.

Vi arbetar för att alla barn ska få möta en likvärdig omsorg och utbildning som anpassas efter varje barns utveckling.

Under läsåret 2023/2024 har vi språk och kulturell mångfald - interkulturellt förhållningssätt som utvecklingsområde, där kulturell mångfald tar en naturlig plats i förskolornas temainriktade arbetssätt samt i miljöerna. Personalen utgår från barnens basbehov samt behov hos enskilda barn utifrån språkutvecklingen där visuellt stöd samt tecken som stöd som ska leda till utveckling av barnens förmåga att förstå och att kommunicera.

Du som söker
Du som söker har examen från gymnasie- eller vuxenutbildning inom barn- och fritidsprogrammet, med relevant inriktning. Du har även erfarenhet av arbete som barnskötare inom förskola eller annan läroplansstyrd verksamhet.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som barnskötare är du medveten om mål och kvalitetsstandard för verksamheten. Du har en god förståelse för människors olikheter och förhåller dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt i undervisningen och förskolans vardag. Du skapar goda relationer och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll. Du leder arbetet med barnen genom motivation, engagemang och delaktighet.

I den här rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.


Tillträde: 2024-01-08 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12242

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Ulleviskolan

Grundlärare, fritidshem
Läs mer Nov 28
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att, tillsammans med andra medarbetare, leda fritidshemmets verksamhet för elever i årskurs 1 och 2. Eleverna kommer att vara elever som tillhör både Ulleviskolan samt Rosendalskolan. Övrig tid ingår du i Ulleviskolans ordinarie bemanning där du är verksam i klass och/eller är skolgårdspedagog för att skapa kvalitativ rastverksamhet för våra elever. 

En av tjänsterna innefattar även ett förstelärarskap kopplat till fritidshemmet som inleds höstterminen 2024. 

Utgångspunkten för dig som lärare i fritidshem är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. Som lärare i fritidshem ser du hela elevens skoldag som viktig och samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även fritidshemmets och skolans verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del av din undervisning. 

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion. Vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.  

Din arbetsplats
Ulleviskolan är en F-6 skola belägen i Skäggetorp. Här går i dagsläget ca 220 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Skolan har ca 40 medarbetare. Hos oss möter du en positiv atmosfär där det kollegiala rankas högt i våra medarbetarundersökningar. Då skolan är inne på sitt tredje läsår präglas skolan av en härlig nybyggaranda där du har stor möjlighet att påverka verksamhetens innehåll och strukturer. 

På Ulleviskolan har flertalet elever ett annat modersmål än svenska. Vi arbetar med ett språkutvecklande perspektiv genom hela verksamheten och varje del av dagen ses som en källa till språkutveckling. Den pedagogiska måltiden, förflyttningen till idrotten eller samtalet på rasten. 

Du som söker
Vi söker i första hand lärare i fritidshem varav en förstelärare i fritidshem. I andra hand fritidspedagoger, fritidsledare eller motsvarande kompetens med väl beprövad och dokumenterad erfarenhet av arbete i fritidshemmet. Du är väl förtrogen med läroplanen för fritidshemmet, kan skapa pedagogiska planeringar och övriga strukturer centrala för fritidshemmet. Du har lätt för samarbete mellan kollegor, vårdnadshavare och andra aktörer. För att kunna skapa och dela pedagogiska planeringar och annan dokumentation central för fritidshemmet behöver du kunna kommunicera med god svenska i tal och skrift. 

Som lärare i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 12211

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Modersmålslärare i tyska

Modersmålslärare i grundskolan
Läs mer Nov 15
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Dina arbetsuppgifter
Modersmålsundervisning är ett frivilligt ämne med en egen kursplan. Undervisningen ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i och om modersmålet. Eleverna ska ges möjlighet att utveckla sitt tal- och skriftspråk, få kunskaper om modersmålets uppbyggnad och modersmålets betydelse för det egna lärandet i olika skolämnen. Undervisningen ska ske i sådana former att elevernas personliga utveckling främjas och att deras självkänsla stärks. Modersmålsläraren ansvarar för planering, genomförande, uppföljning och bedömning av kunskaper utifrån kursplan och kunskapskrav. Digitala verktyg är en naturlig del av undervisningen och i dokumentationen kring elevens kunskapsutveckling. Från årskurs 6 får eleverna betyg i ämnet modersmål.

Studiehandledning på modersmål är ett stöd i ämnesundervisningen i syfte att eleven ska nå kunskapsmålen i olika ämnen. Stödet ges under lektionstid i nära samarbete med klass- och ämneslärare. Eleven får stöd att förstå innehåll, ord, begrepp och sammanhang i det aktuella ämnet. Undervisning kan ske på flera olika skolor, schema och elevunderlag kan ändras under läsåret.

Din arbetsplats
Flerspråkighetsverksamheten tillhör Verksamhetsområde special och stödverksamhet och har ett kommunövergripande ansvar för modersmålsundervisning samt studiehandledning i grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Vi har tillsammans med skolorna uppdraget att ge elever möjlighet att utveckla sin flerspråkighet, mångkulturella identitet och kompetens och öka sin måluppfyllelse.

Vi är organiserade i arbetslag, lärgrupper och språkgrupper. Där kan vi tillsammans utveckla verksamheten, byta erfarenheter och stödja nya medarbetare.

Vi söker modersmålslärare i tyska. Uppdraget är ett vikariat utifrån behov i det aktuella språket och innebär arbete med modersmålsundervisning och studiehandledning på olika skolor i Linköpings kommun.

Du som söker
Du som söker tjänsten har behörighet i modersmål enligt Skolverkets definition, lärarexamen och om den pedagogiska utbildningen är utländsk ska den vara validerad av högskoleverket. Det är även meriterande om du som söker har 30 hp i modersmålet. Du ska även ha dokumenterat goda kunskaper i tal och skrift gällande det specifika modersmålet.

Du som söker tjänsten ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket motsvarande SVA B, då arbetet innebär att kunna sätta sig in i styrdokument, ta del av planeringar, dokumentation och undervisningsmaterial på svenska. Samarbete och kommunikation med lärare på skolorna sker på svenska. Du ska ha erfarenhet av undervisning i svensk skola och ha förtrogenhet med läroplanens mål och värdegrund. Du ska ha vana och kunskap att dokumentera och utvärdera ditt arbete och kunna använda olika digitala verktyg. Behörighet i fler av skolans ämnen är meriterande.

Då denna tjänst innebär att arbeta i olika sammanhang krävs att du har god samarbetsförmåga och har god förmåga att skapa kontakter. Du tar ansvar för dina uppgifter och är tillmötesgående i ditt bemötande. Du har god förmåga att arbeta systematiskt, planera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Vidare har du förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan behålla lugnet i stressade situationer. Att anpassa sättet du förmedlar ditt budskap till mottagaren är självklart för dig och du strävar efter att vara en kunskapsresurs för andra. Du har förmågan att se alla elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa. Du kan bygga goda relationer till såväl elever och vårdnadshavare som kollegor.

Övrig information
Tillträde: 2024-01-15

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2024-01-15 - 2024-06-20

Sysselsättningsgrad: Ca 85%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7035

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie till fokusbibliotek vid Ånestadsskolan

Skolbibliotekarie
Läs mer Dec 1
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utmärkande för fokusbiblioteken är att arbetet sker i nära samarbete med pedagogerna och biblioteket ses som en viktig resurs för ökad måluppfyllelse. Ditt uppdrag som fokusbibliotekarie innebär att du i samarbete med lärarna inspirerar till elevernas läsutveckling samt utvecklar deras medie- och informationskunnighet.

Förutom kollegorna på skolan finns det i Linköpings kommun dessutom cirka 25 fokusbibliotekarier att samarbeta med. Som bibliotekarie ingår du i ett väl inarbetat nätverk som träffas regelbundet och leds av en samordnare. I gruppen får du tillgång till hög samlad kompetens, naturlig kunskapsöverföring och ett öppet diskussionsklimat.

Din arbetsplats
I Linköping pågår sedan flera år tillbaka ett utvecklingsarbete för skolbiblioteken i grundskolan. Det är en utvecklingsmodell som heter fokusbibliotek. Denna centrala satsning har fått nationell uppmärksamhet och Linköping ses som en av Sveriges främsta kommuner när det gäller skolbiblioteksutveckling. Vi har två fokusbibliotek som fått utmärkelsen Årets skolbibliotek och flera har årligen fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass.

Nu söker vi en bibliotekarie till Ånestadsskolans fokusbibliotek. Ånestadsskolan ligger i naturskönt område söder om Linköpings centrum i området Berga-Vimanshäll. Tillsammans med Ånestadsskolan F-9 har vi ca 650 elever som huvudsakligen kommer från närområdet. Vi är ca 100 kollegor som arbetar för att våra elever ska trivas och uppnå goda studieresultat. Vi är en mångfacetterad verksamhet som präglas av engagemang, kreativitet, dynamik och glädje. I åk F-6 är vi drygt 370 elever fördelade på två klasser per årskurs. Vi har 5 avdelningar i fritidshemmet där årskurserna förskoleklass till åk 3 har sina egna avdelningar och vårt Eftis har elever från åk 4-6. Det är ett nära samarbete mellan klasserna, årskurserna och verksamheterna.

Vi erbjuder en arbetsplats där vi fokuserar på skolutveckling utifrån maximalt lärande, likvärdighet, lust och engagemang. Med ökad måluppfyllelse, goda kunskaper, behöriga lärare med hög kompetens och ett stort engagemang utvecklar vi ständigt verksamhetens arbetsmetoder för att nå en högre måluppfyllelse för alla elever och med målet att varje skoldag ska bli den bästa. Ett utvecklingsområde som vi satsar på framåt är vår rastverksamhet och utemiljö där fritidshemmet har ett stort ansvar tillsammans med våra trivselledare.

Du som söker
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller har annan akademisk utbildning med inriktning media, kommunikation eller information som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig för uppdraget. Du har goda kunskaper i tal och skrift i svenska språket så att du kan bidra till skol- och fritidsverksamhetens mål att utifrån läroplanen organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av läsfrämjande arbete bland barn eller ungdomar samt att du har erfarenhet av handledning och undervisning i medie- och informationskunnighet. Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som bibliotekarie i skolbibliotek. Du bör även kunna hantera olika biblioteksdatasystem.

För att trivas i rollen har du intresse av att arbeta med pedagogiska frågor i närhet till barn eller ungdomar. Du har även ett intresse för och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur och du ser informationssökning och källkritiskt tänkande som självklara delar i ditt arbete. Du är utåtriktad och socialt aktiv för att skapa och underhålla relationer i ditt arbete. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra att leverera lösningar. Vidare kan du ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter och driva dina processer framåt för att nå såväl individuella som gemensamma mål. Du tillför entusiasm, energi och lust och du påverkar aktivt både diskussioners inriktning och andras motivation. Din goda förståelse för hur människan tar till sig kunskap gör det möjligt för dig att skickligt anpassa ditt sätt att förmedla budskap till mottagarens förutsättningar. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12195

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bemanningsadministratör till förskolor T1/Vasastaden

Administratör/Administrativ assistent
Läs mer Nov 29
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Att vara bemanningsadministratör hos oss innebär att vara ett stöd till ledningen och framförallt till våra verksamheter. Du kommer att ha daglig kontakt och ge service till chefer och medarbetare på våra förskolor. Detta kommer ske både via telefon och e-post men också genom besök i verksamheterna för att lära känna verksamheterna, pedagogerna, den digitala strukturen samt pågående säkerhetsarbete. Vi erbjuder varierande arbetsuppgifter såsom schemaläggning, daglig bemanning, ansvar för IKT samt del i säkerhetsarbetet för våra förskolor och omsorg på kvällar, nätter och helger. Den dagliga bemanningen kommer kräva din närvaro från ca kl. 07.00 på morgonen där du ansvarar för att se över och eventuellt omfördela personal mellan förskolorna i området. Alla som arbetar i förskolan jobbar #förvarjebarn, genom att bidra till fokus på kärnverksamheten, ett professionellt förhållningssätt samt långsiktighet och uthållighet.

Du kommer i huvudsak att arbeta med schemaläggning och samplanering där du vid behov fördelar om personal mellan våra olika förskolor. Vidare kommer du arbeta med olika administrativa system och fungera som en länk mellan förskolorna och biträdande rektor där du ansvarar för schemaläggning och samplanering. Du kommer också ha det övergripande ansvaret för IKT-lösningarna i området vilket bland annat innebär att hålla digital utrustning fungerande, ha kontakt med LKdata samt arbeta för att våra medarbetare har den kompetens som krävs för att använda våra digitala system och stötta i dagliga frågor om system och utrustning. Som säkerhetsombud har du bland annat till uppgift att stödja cheferna att samordna, dokumentera och följa upp säkerhets- och brandskyddsarbete.

Vi söker nu en bemanningsadministratör på en tidsbegränsad anställning.  

Din arbetsplats
Våra förskolor ligger i områdena T1 och Vasastaden med behändigt gång- eller cykelavstånd från vår expedition som i dagsläget är belägen på Brunnsgatan 10. På expeditionen sitter vårt team som med våra olika roller tillsammans leder Förskolor T1/Vasastaden. Teamet består av rektor, tre biträdande rektorer, en specialpedagog, en administratör. Samarbetet med de tre biträdande rektorerna och vår administratör kommer att bli viktigt i din roll som bemanningsadministratör hos oss. Förskolor T1/Vasastaden har i dagsläget sammanlagt 7 förskolor samt en verksamhet med omsorg på kvällar, nätter och helger. Våra förskolor är olika stora och med olika många anställda men sammanlagt har vi ca 90 fantastiska medarbetare.

Du som söker
Vi söker dig som har gymnasial utbildning. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med schemaläggning och bemanningsplanering ses det som meriterande. Vi ser det också som meriterande med erfarenhet av digitala system och vi ser gärna att du arbetat i systemen Google Drive, Infomentor, MDM/VPA och/eller Timecare. Har du erfarenhet av arbete inom förskola ses det som meriterande.Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i svenska språket då det är en förutsättning för att kunna utföra förekommande dokumentation och kommunikation med andra.


Som person söker vi dig som är professionell och trygg samt har självinsikt. Att arbeta bra med andra människor kommer naturligt för dig där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi ser även att du är serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande och att du har ett prestigelöst förhållningssätt som skapar goda relationer samt att du kommunicerar på ett tydligt sätt. Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samtidigt som du ser helheten och det större perspektivet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2023.01.08, eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2024.07.31

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1 

Ref. nr: 12241

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Sjuksköterska till kvälls- och helgjouren inom kommunal hälso- och sjukvård

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 28
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som vill ha ett självständigt deltidsarbete som sjuksköterska till vår kvälls- och helgjour!

Hos oss får du möjlighet att hålla dig ajour inom vården och samtidigt arbeta patientnära.

Tjänsten går bra att kombinera med annat arbete eller annan huvudsaklig sysselsättning. Vi kommer gemensamt överens om tjänstgöringstiden likväl som arbetstiderna. Viss helgtjänstgöring ingår. 

Att arbeta som sjuksköterska inom jourverksamhet innebär många varierande arbetsuppgifter inom hälso- och sjukvårdsområdet. Under ett arbetspass kommer du möta olika vårdbehov från olika målgrupper. Alltifrån fallolyckor till medicinteknisk utrustning. 

Du ansvarar för att göra självständiga bedömningar samt leda och ge råd till omvårdnadspersonal i olika sjukvårdsinsatser. Du kommer bland annat att hantera läkemedel, infusioner och medicinteknisk utrustning samt i förekommande fall följa med ansvarig primärvårdens ansvariga läkare på hembesök. Under arbetspasset åker du på dina planerande ärenden samt inkommande bedömningar som behöver göras. 

När du har arbetat en tid och känner dig trygg i din roll kommer du få möjlighet att arbeta i telefonen (vård till vård) vissa pass. I vård till vård funktionen tar du ta emot samtal från omvårdnadspersonal samt vårdgrannar och gör bedömningar över telefon. Du är också ett stöd till dina kollegor som är ute på patientbesök.

Läs gärna mer om Linköpings kommunala sjukvård här.

Din arbetsplats
Att arbeta inom vår jourverksamhet innebär att du utgår från Ålerydsvägen 5. Därefter är hela Linköpings kommun din arbetsplats men i huvudsak arbetar du inom Linköping. Kvälls- och helgjouren tar emot alla patienter inom den kommunala hälso- och sjukvårdsorganisationen. Det innebär patienter från vårdboenden, hemsjukvården, inom LSS och socialpsykiatrin. Du kommer därför möta patienter i deras egna hem samt på våra olika boenden runtom i Linköpings kommun.

Totalt arbetar tre sjuksköterskor samtidigt. Två sjuksköterskor är mobila och åker på olika ärenden medan en tar emot inkommande samtal i vård till vård-telefonen samt fördelar ärenden till kollegorna som är ute i fält.

I huvudsak är ett kvällspass mellan kl. 16-21. Ett helgpass är antingen kl. 8-16.30 alternativt kl. 12.30-21. 

Du som söker
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är ett krav att du har erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård eller stöd, vård och omsorg som sjuksköterska. Det är meriterande med erfarenhet inom kommunal vård och omsorg. 

Då arbetet innebär dokumentation och kontakter med patienter och anhöriga är det ett krav att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt god datorvana. Dokumentation sker i Treserva journalsystem. Du behöver ha B-körkort för manuell växellåda. 

Som person arbetar du bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare har du en förmåga att leda arbetet och har förståelse för hur individer tar till sig kunskap och kan därför anpassa hur du förmedlar information för att nå gemensamma mål. 

I ditt arbete kan du planera, organisera och prioritera ditt arbete samt har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du gör korrekta avvägningar och har förmågan att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sysselsättningsgrad: Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 12248

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare åk 4-6 till Himnaskolan

Grundlärare, 4-6
Läs mer Nov 28
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. Du har klassansvar för en av våra tre klasser i år 4 och undervisar i ämnena svenska, matematik, engelska, no och so.

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Din arbetsplats
Himnaskolan är belägen centralt i Linghem och har ca 550 elever i årskurserna F-6 samt 70 pedagoger som arbetar i skolan och på fritidshemmet. Personalen är organiserad i årskursvisa arbetslag där skolans personal samverkar med personalen i fritidshemmet för elevernas bästa. Vi har behörig och kompetent personal som ständigt arbetar för att utveckla verksamheten med stort fokus på kollegialt lärande. Vi arbetar aktivt med att skapa tillgängliga lärmiljöer för att ge de bästa förutsättningarna för alla elever att lyckas i skolan. Vårt mål och vår vision är att skapa en skola som genomsyras av trygghet, lärande och respekt.

Du som söker
Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i svenska, matematik och SO för årskurs 4-6, alternativt har du slutförd eller pågående utbildning till lärare för årskurs 4-6. Vi ser gärna att du även har behörighet att undervisa i engelska och NO för årskurs 4-6. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 4-6 innebär, antingen genom praktik eller avlönat arbete. 

I din roll som lärare i årskurs 4-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 4-6 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-02-05 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12224

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Socialsekreterare inriktning utredning och uppföljning

Socialsekreterare
Läs mer Nov 28
Tjänsten är placerad inom Social-och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Förvaltningen bedriver myndighetsutövning samt utreder, planerar och upphandlar vård och omsorg. Vi säkerställer att alla invånare får det stöd som de har rätt till.
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Avdelningen Vuxna stödjer social- och omsorgsnämnden med myndighetsutövning och beställning. Avdelningen består av enheterna mottagning, utredning och uppföljning, boende samt kvalitet och utveckling.

Enheten Utredning och uppföljning består av en multiprofessionell verksamhet vilket innefattar socialsekreterare, biståndsbedömare och LSS-handläggare. Enheten Utredning och uppföljning består av cirka 50 personer fördelade på tre enheter med samma uppdrag. Enhetens uppdrag är att handlägga inkomna ansökningar och anmälningar i pågående ärenden samt utrednings- och uppföljningsarbete. Handläggningen sker enligt socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Varje enhet innefattar en enhetschef samt en enhetssamordnare och cirka 15-17 medarbetare från alla professioner. Arbetsplatsen är belägen på Hertig Karlsgatan 4 i Linköping och ligger strategiskt nära resecentrum.

Kommunens förvaltningar är i ett pågående utvecklingsarbete där översyn av nämnderna och förvaltningarna pågår. Syftet och målet med utvecklingen är att myndighet och utförarsidan ska slås ihop och arbeta närmare varandra under samma nämnd/förvaltning.

Din arbetsplats 
Vi söker socialsekreterare till enheten. Som socialsekreterare arbetar du riktat mot personer över 21 år som har ett skadligt bruk eller beroende av exempelvis alkohol, narkotika eller spel, enligt gällande lagstiftning utifrån SoL och LVM. Arbetet består av att handlägga inkomna ansökningar och anmälningar i pågående ärenden samt utrednings- och uppföljningsarbete. I arbetet ingår även motivationsarbete (MI) samt att ge information och rådgivning till brukare och samarbetspartners. Andra förekommande arbetsuppgifter är samverkan internt inom förvaltningen samt externt med andra berörda aktörer såsom utförare och hälso- och sjukvård.

Du kommer att möta vuxna i utsatta situationer, där den ena dagen inte är den andra lik. Det är ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får en chans att bidra. Som socialsekreterare har du möjlighet att planera ditt arbete självständigt, och har frihet under eget ansvar. Som stöd i ditt arbete finns mentorer, arbetsgruppens ärendehandledning, extern handledning, administrativt stöd, enhetssamordnare samt stöd av enhetschef.  

Arbetstiden är förlagd vardagar kl 07:50-17:00 med flextidsavtal.

Du som söker
Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen. Har du genomgått och slutfört kurser inom socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt samt psykologi ser vi det meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av socialt myndighetsarbete samt arbete inom utredning och uppföljning. Har du även erfarenhet av arbete inom missbruk- och beroendeproblematik ses det meriterande. 

B-körkort är ett krav då resor förekommer inom tjänsten. Vi ser att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift då tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter med tillhörande dokumentation. Du får gärna ha tidigare kunskaper och erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet Treserva.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du som person har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du är lugn, stabil och har förmågan att hantera pressade situationer på ett bra sätt. Vidare är du duktig på att prioritera, planera och du tar ansvar för dina uppgifter. Du arbetar även bra med andra människor och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och har en god förmåga att lyssna, kommunicera och lösa uppkomna konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du trygg och kan se relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och det professionella.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12227

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Stödassistent till Granholmsvägen

Stödassistent
Läs mer Nov 27
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
I rollen som stödassistent arbetar du med personer med fysiska, psykiska och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. Du arbetar tillsammans med individen utifrån dennes behov och tillsammans skapar ni en meningsfull vardag  där ledord är självständighet och delaktighet. Dina arbetsuppgifter innebär att du ger stöd i såväl vardagsliv som fritidsliv, personlig omvårdnad, hälsa och funktionsförmåga. Du ger pedagogiskt stöd och arbetar medvetet för att individen ska använda och utveckla sina förmågor så självständigt som möjligt. I arbetet ingår också att du är länken till samhället där du kan behöva hjälpa till i kommunikationen med bland annat myndigheter och sjukvård. Utöver dessa arbetsuppgifter ingår att du städar, tvättar, gör inköp samt hanterar mediciner. 

Vi arbetar med IBIC (individens behov i centrum) vilket innebär att du har individens behov i fokus. Du är kontaktman och ansvarar för att tillsammans med den enskilde strukturera och planera dennes vardag samt att ni tillsammans utformar insatserna som ges. Omfattningen av insatserna och innehåll utgår alltid från den enskildes behov och mående och upprättas via en genomförandeplan. Du ansvarar för att uppdatera och revidera genomförandeplanen och håller den aktuell. I arbetet ingår också att du dokumenterar och journalför i systemet Treserva. Som kontaktman har du också en nära kontakt med närstående och andra externa parter.

Du arbetar såväl självständigt och i team, i bostaden, i den dagliga verksamheten eller annan plats där individen vistas. 

Din arbetsplats
Är du vår nya kollega? Du är en viktig pusselbit för att vi ska kunna skapa bra dagar för individen, verksamheten och personalgruppen. Nu söker vi en ny kollega som vill bli en del av vår arbetsgrupp. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad på 100 %. Din arbetstid är förlagd dag, kväll, helg samt jourtjänstgöring. 

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar goda levnadsvillkor för de vi är till för.

Vi söker nu en stödassistent till gruppbostaden på Granholmsvägen. Boendet ligger i stadsdelen Hjulsbro och här har vi närhet till naturen.  Brukaren har egen lägenhet med kök och badrum samt har tillgång till gemensamt kök och vardagsrum där vi tillsammans äter, lagar mat och umgås. I anslutning till boendet finns en stor trädgård och växthus där möjlighet finns till odling. Hos oss bor det 7 personer i åldrarna 24-73 år och det finns katt hos två av de boende. 

För att ta dig till oss finns bra bussförbindelser från resecentrum samt fina cykelleder. 

Vi värnar om en bra arbetsmiljö genom att bland annat erbjuda hälsoförmån och goda möjligheter till kompetensutveckling samt kontinuerlig handledning. Arbetet är meningsfullt och omväxlande. 

Du som söker
Vi söker dig som har gått vård- och omsorgsprogrammet alternativt barn- och fritidsprogrammet samt har erfarenhet av arbete  eller praktik inom stöd, vård och omsorg. 

Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autismspektrum. Brukarna har begränsningar i den verbala kommunikationen därför är det även önskvärt med kunskap inom alternativ kompletterande kommunikation exempelvis bildstöd eller TSS. Har du erfarenhet av lågaffektivt bemötande och/eller positivt beteendestöd ser vi också det som meriterande. Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att det är ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem, genomförandeplaner och har arbetat utifrån IBIC. På boendet finns dels en bil men även en lådcykel som ibland används i tjänsten. Vi ser det därför som meriterande om du har b-körkort och kan cykla. 

För att lyckas i rollen ser vi att du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du har god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor, är lyhörd och kommunikativ. Du säkerställer att budskap är tydliga och når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation utan att ta över personens känslor.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12236

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Socialsekreterare inom Jourgruppen

Socialsekreterare
Läs mer Nov 27
Tjänsten är placerad inom Social-och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Förvaltningen bedriver myndighetsutövning samt utreder, planerar och upphandlar vård och omsorg. Vi säkerställer att alla invånare får det stöd som de har rätt till.
 
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Nu söker vi en Socialsekreterare till jourgruppen på Rekrytering och matchning. I rollen som Socialsekreterare i jourgruppen arbetar du med att arbetsleda och handleda de ca 10 jourhem som idag är kontrakterade hos oss. Din arbetsuppgift är att lösa akuta placeringar i våra jourhem för de barn som behöver skydd. I rollen kommer du exempelvis att få tuffa samtal som du behöver att behandla omgående samt agera akut utifrån. 

I arbetet ingår även att samverka med de andra socialsekreterarna på enheten samt barnets socialsekreterare inom avdelningen.  

Som anställd kommer du att ha en tillsvidareanställning på Barn och Unga men vara tillfälligt placerad på Rekrytering och matchning fram till 2024-06-31 med eventuell förlängning.

Din arbetsplats
Som socialsekreterare arbetar du utifrån de mål som social- och omsorgsnämnden beslutat om. Nämndens verksamhet ska genomsyras av professionellt bemötande och god tillgänglighet. Myndighetsutövningen ska ske rättssäkert och effektivt. Arbetet kräver stor flexibilitet och erfarenhet då behoven ser olika ut utifrån individens förutsättningar och arbete med olika målgrupper.

Social- och omsorgsförvaltningen består av avdelningarna Barn och unga (0-20 år), Vuxna, Äldre samt Staben. Avdelningen Barn och unga består av Mottagning, fyra Utrednings- och uppföljningsgrupper, Familjerätt, Rekrytering och matchning samt Kvalitet och utveckling. Vill du veta mer om avdelningen Barn och Unga som arbetsgivare, kan du läsa mer här:  https://www.linkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/socialt-arbete 

På enheten Rekrytering och matchning arbetar det 11 socialsekreterare och inom enheten finns också 8 Resurskoordinatorer som matchar rätt insatser till barn och vuxna såsom LSS boenden, öppenvård, HVB hem, korttidshem samt att vi också har i uppdrag att vara ansiktet utåt för att hitta frivilliga resurser till de olika uppdragen som familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson.

Arbetstiderna är måndag-fredag, 07:50-17:00 med flextidsavtal och du sitter på Hertig Karlsgatan 4.

Kommunens förvaltningar är i ett pågående utvecklingsarbete där översyn av nämnderna och förvaltningarna pågår. Syftet och målet med utvecklingen är att myndighet och utförarsidan ska slås ihop och arbeta närmare varandra under samma nämnd/förvaltning.

Du som söker
Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen med högskolekurser inom psykologi, socialt arbete, förvaltningsrätt och socialrätt. Du har erfarenhet av behandlingsarbete kopplat till familj och barn inom exempelvis öppenvård eller dygnsvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utredningsarbete och uppföljning inom socialt myndighetsarbete och det är meriterande om du har erfarenhet av familjehemsvård. Det är meriterande om du har arbetat i jourverksamhet eller annan akut verksamhet tidigare.

Vidare har du god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift då arbetet innehåller dokumentation. Du har B-körkort för manuell växellåda och det är meriterande om du har kunskap om MI. 

För att lyckas i rollen som Socialsekreterare har du förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv utan att ta över personens känslor. Du är lugn, stabil och är kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Arbetsdagen kan snabbt förändras och därmed har du lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och har förmågan att förändra ditt synsätt. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett adekvat sätt och du arbetar bra med andra människor där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. I rollen kan du komma att ställas inför svåra avvägningar och då krävs det att du kan väga samman komplex information och göra korrekta avvägningar och prioriteringar. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning på Barn och Unga,  tillfälligt placerad på Rekrytering och matchning fram till 2024-07-31.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12209

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

IT-administratör

Systemadministratör
Läs mer Nov 21
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Verksamhetsstöd och service som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Inom förvaltningen finns kommunens interna tjänster och servicefunktioner samlade. Vi bidrar till utveckling av kommunens verksamheter och kommunövergripande servicelösningar. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som IT- administratör inom Teknik och Servicegruppen arbetar du i ett team och har en arbetsdag fylld med administrativa uppgifter. Arbetet innebär bl.a. hantering av användarnära IT-tjänster avseende hela livscykeln men även serviceinriktat arbete mot kunder via mail, telefon och personliga möten. Arbetet består till stor del av order- och supportärenden avseende våra tjänster, fakturor och beställningar samt administrativ utbyteshantering av kommunens användarnära hårdvara. Du arbetar dagligen i Google Workspace och i vårt ärendehanteringssystem.

En väldigt viktig del av arbetet är registervård i aktuella databaser avseende hårdvara och licenser samt ärendehantering. Dessa uppgifter utförs i vårt Service Managementverktyg. Du kommer att ha dagliga kontakter med användare och behöver därför vara lyhörd för kundens behov och ha förmåga att sätta dig in i kundens verksamhet och processer för att kunna ta fram kreativa förslag till lösningar.

I praktiken innebär det att du kommer arbeta inom följande områden:


• Ärendehantering i våra köer
• Orderhantering och beställningar
• Vara med och utveckla rutiner och bidra till en kontinuerlig utveckling inom ansvarsområdet
• Registervård i databasen CMDB
• Licensbeställningar
• Avstämningsmöten med leverantörer
• Deltagare i linjens utvecklingsprojekt för kvalitetssäkring
• Attesthantering av fakturor
• Framtagande av prognoser och rapporter
• Utbyteshantering av ex. klienter, skrivare och projektorer

Din arbetsplats
LKDATA är en del av Verksamhetsstöd och service inom Linköpings kommun. Här arbetar ca 120 kollegor med att tillhandahålla IT-tjänster till kommunens verksamheter och i förlängningen mot brukare, elever och invånare i Linköping. Vi arbetar processorienterat i enlighet med ITIL Service Management och är certifierade enligt ISO 20 000, vilket ger oss möjlighet att hålla hög kvalitet och effektivitet inom hela vår verksamhet. 

Vi strävar efter att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, ha inflytande, lust och möjlighet att utvecklas, både i arbetet och som individ. Hos oss är arbetet offensivt, varierat och utmanande. Vår kultur präglas av ett öppet klimat med högt i tak och där vi erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling.

Teknik och service tillhandahåller klientnära tjänster (till exempel datorer, skrivare, konferensutrustning m.m.) och arbetar med hela livscykelhanteringen av alla klientnära tjänster. I gruppen arbetar IT-administratörer, IT-tekniker och IT-samordnare. Vi utgår från nybyggda lokaler i Ebbepark och arbetstiden är förlagd dagtid måndag-fredag. Flextidavstal tillämpas.

Du som söker
Vi söker dig med lägst fullgjord gymnasieutbildning. Har du en eftergymnasial utbildning inom IT-området ses det som meriterande. För att lyckas i rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet av registervård i databas, attesthantering av fakturor samt arbete med orderhantering och beställningar. Det ses även som positivt om du har tidigare erfarenhet av att ta fram rapporter och prognoser då det ingår i arbetsuppgifterna. 

Du kommer arbeta tätt med kunder, leverantörer och inom arbetsgruppen och kommer med hjälp av språket som arbetsverktyg kommunicera såväl muntligt som skriftligt i ditt dagliga arbete. Detta ställer krav på att du behärskar det svenska språket både i tal och skrift. 

För att vara framgångsrik i rollen behöver du planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Eftersom att du arbetar tätt med såväl interna som externa kontakter behöver du arbeta bra med andra människor och ha ett lugnt, uppmärksamt och tillmötesgående bemötande. Du behöver även ha viljan att anstränga dig för att hitta lösningar. Arbetsuppgifterna som ingår i tjänsten ställer höga krav på noggrannhet och du behöver lägga stor vikt vid att hålla en hög kvalitet i ditt arbete för att vara framgångsrik i tjänsten. Avslutningsvis ser vi att du arbetar bra med komplexa frågor och har ett analytiskt förhållningssätt i ditt arbete. 

I den här rekryteringen kommer vi att använda tester som en del av vår bedömning. Intervjuer planeras att hållas måndag och onsdag vecka 51. Välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12176

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Fysioterapeut inom rehabilitering

Fysioterapeut
Läs mer Nov 24
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
Vi söker just nu en fysioterapeut till Leanlinks hälso- och sjukvårdsorganisation. Som fysioterapeut arbetar du med patientens behov i centrum med syfte att möjliggöra ett så självständigt liv som möjligt för den enskilde individen. Du ansvarar för bedömningar, personlig hjälpmedelsförskrivning, bostadsanpassningar och rehabilitering av patienter boende inom vårdboende.

Du arbetar både självständigt och i nära samarbete med arbetsterapeut och övriga professioner, såsom sjuksköterska och omvårdnadspersonal samt andra aktörer. Arbetet består av varierade arbetsuppgifter och patientgrupper vilket ger möjlighet till omväxling och utmaningar i arbetet. I arbetet ingår även dokumentation och administration. Arbetstiderna är förlagda på dagtid måndag-fredag.

Din arbetsplats
Fysioterapeuter inom Leanlink arbetar inom hälso- och sjukvården i Öppna vårdformer och Vårdboende och arbetar med att ge en god och kvalitetssäker vård till kommunens medborgare inom området rehabilitering. I vår verksamhet arbetar sjuksköterskor, undersköterskor med olika specialistutbildningar samt fysioterapeuter/sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Vi utgår från Ålerydsvägen 7 i Linköping. 

Hos oss blir du en del av en större arbetsgrupp med goda möjligheter till kompetensutbyte, utvecklingsarbete och att självständigt styra ditt arbete. Vi arbetar både i team och självständigt med rehabilitering och hjälpmedelsförskrivning med målsättningen att den äldre ska kunna bibehålla sin självständighet och delaktighet i vardagslivet så långt det är möjligt. 

Du som söker
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut alternativt inväntar din legitimation, och vi ser gärna att du har erfarenhet av målgruppen äldre personer och/eller att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som fysioterapeut. 

Arbetet innefattar mycket patientkontakt och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera bra muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har datorvana och gärna erfarenhet av att dokumentera i journalsystem, såsom Treserva. Att du har B-körkort för manuell växellåda och kan cykla är ett krav då vi kör bil och cyklar i tjänsten.

Vi söker dig som är drivande och självgående i ditt arbete och som kan planera och prioritera arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du har ett flexibelt arbetssätt och kan ställa om utifrån verksamhetens behov och förändringar. I dina möten med patienter och kollegor är du lösningsfokuserad och lyhörd samt har ett professionellt förhållningssätt. Du har lätt att samarbeta med andra men kan också ta egna initiativ och är delaktig i verksamhetens utveckling.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan

 Tillträde: 240101

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 241231

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12234

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Stödpedagog till Tornby daglig verksamhet

Stödpedagog
Läs mer Nov 24
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
I din roll som stödpedagog stödjer du arbetstagarna i deras dagliga verksamhet genom ett pedagogiskt arbetssätt och ett lågaffektivt bemötande. Du ansvarar för att driva och kvalitetssäkra det dagliga pedagogiska arbetet mot uppsatta mål i verksamheten samt planera och organisera arbetet i frågor som utveckling och uppföljning. 

Vidare ansvarar du för att ha helhetssyn och kunna anpassa arbetsuppgifter utifrån varje individs förmåga och intressen. Målsättningen är att ge/erbjuda sysselsättning som, utifrån individens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet. Det pedagogiska arbetet präglas av att arbeta för att stärka individens delaktighet och självständighet i så stor utsträckning som möjligt. Vi arbetar utifrån IBIC, individens behov i centrum. 

Din arbetsplats
Råd och Stöd är den kommunala utföraren av daglig verksamhet, individ- och familjeomsorg och socialpsykiatri. Vi är ungefär 550 medarbetare och hos oss finns olika verksamheter och medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. Daglig verksamhet vänder sig till personer med funktionsnedsättning som behöver stöd eller handledning på sin dagliga sysselsättning och som har ett LSS-beslut.

Leanlink har ett 30-tal dagliga verksamheter med många olika inriktningar. Tillsammans skapar vi bra dagar med våra deltagare. Inom daglig verksamhet arbetar stödassistenter, stödpedagoger, vuxenpedagoger och utvecklingsledare. Vi arbetar i team med kundens bästa för ögonen.

Tornby är en daglig verksamhet som ligger i industriområdet Tornby och inriktar sig mot paketering och montering. På Tornby är det 20-30 arbetstagare per dag och 5 medarbetare. Som medarbetare handleder du arbetstagarna i deras arbete och individanpassar arbetsmomenten efter behov. Målet är att alla arbetstagare ska vara sysselsatta och delaktiga efter sin egen förmåga. Dagligen erbjuds pausgympa och det förekommer även veckovisa aktiviteter såsom högläsning av tidning och bok, promenad, rita/måla samt öva TSS med stöd av sång och spel. Under veckan har vi även teckengrupp, skapande grupp och promenad som arbetstagarna kan välja att vara med på. 

Arbetstiden är förlagd dagtid måndag till fredag.

Du som söker
Du som söker tjänsten ska ha yrkeshögskoleutbildning som stödpedagog, alternativt 200 YH inom socialpedagog, behandlingspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Alternativt 60 hp universitetsstudier inom exempelvis socionomprogrammet, arbetsterapeutprogrammet eller beteendevetenskap. 

Det är meriterande om du tidigare arbetat med personer med funktionsvariationer inom autismspektrum. Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet av att arbeta utifrån IBIC, pedagogiskt arbetssätt och alternativ kompletterande kommunikation.

Då arbetet innefattar mycket kontakter och dokumentation är det krav på god svenska i såväl tal som skrift samt god datavana då dokumentationen sker i digitala system. Det är även krav på att du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem och att du tidigare har arbetat med genomförandeplaner.

Du som söker är trygg, stabil och har självinsikt. Du arbetar bra med andra människor, kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt kommunicerar på ett tydligt sätt. Vidare tar du egna initiativ och kan sätta igång aktiviteter i samverkan med dina kollegor. Du kan också leda och motivera andra personer samt skapa delaktighet och engagemang i gruppen. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 240201 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12223

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Socialsekreterare till Götgatans ungdomsboende

Socialsekreterare
Läs mer Nov 24
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en socialsekreterare till vårt team på Götgatan som består av en föreståndare, 7 socialsekreterare samt ett natteam bestående av 6 behandlingsassistenter som delas med vår systerverksamhet Linköpings ungdomsboende. Samarbetet mellan de två boendena bildar som en stor verksamhet där det finns goda möjligheter till kollegial stöttning och utveckling i arbetssätt och metoder. 

Som socialsekreterare på Götgatans stödboende arbetar du med målsättningen är att ge unga vuxna förutsättningar till självständigt liv, medvetengöra och stärka deras egna förmågor och mobilisera nätverket. Detta innebär att ge stöd vid aktiviteter i det dagliga livet så som hushållssysslor och sysselsättning, stödja vid kontakt med olika samhällsaktörer och i ungdomarnas nätverk samt utföra samtalsstöd.

Du arbetar utifrån MI och ACT. En viktig del är därför att vara en trygg vuxen för dessa barn och ungdomar genom att motivera och bemöta dem utifrån deras behov. Du arbetar både enskilt och tillsammans med dina kollegor i relation till ungdomarna. I din roll är du även kontaktperson för ungdomar som är placerade i boendet. Som ny på arbetsplatsen omfattas du av ett introduktionsprogram och du erbjuds handledning av extern part. 

Din arbetsplats
Götgatans ungdomsboende med sina 17 stödboendelägenheter är en verksamhet beläget centralt i Linköping. Målgruppen ungdomar i åldrarna 16-21 år med psykosocial problematik. I huvudsak omfattar detta neuropsykiatriska diagnoser, upplevelser av hedersproblematik och våldsutsatthet, tidigare missbruksproblematik och kriminalitet, psykisk ohälsa eller självskadebeteende. Många av ungdomarna har pågående kontakter med psykiatrin och den somatiska vården, exempelvis kring samtalsstöd och medicinering.

Verksamheten utför även boendestöd till ungdomar mellan 18-22 år som bor i eget boende. Ett antal av platserna på stödboendet är vigda till ensamkommande ungdomar som tidigare varit placerad på kommunens HVB för ensamkommande barn eller som direkt placeras på stödboendet. De ungdomar som bor i vårt stödboende har inte sällan med sig en en lång erfarenhet av boende/insatser via socialtjänsten.

Arbetstiden är förlagd till dagtid, kvällstid samt helg var tredje helg.

Du som söker
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, såsom beteendevetenskap eller socialt arbete. Det är meriterande om du har utbildning inom Steg 1/psykoterapi och/eller systemteori.

Du ska ha erfarenhet av socialt behandlingsarbete med barn och unga vuxna. Har du erfarenhet av dygnetruntomsorg för barn och unga och/eller myndighetsutövande ses det som meriterande. Har du kunskap inom MI och lågaffektivt bemötande är det meriterande. Det är även önskvärt att du besitter kunskap kring lagstiftning SoL, LVU, LSS och HSL. 

Arbetet innefattar mycket kontakter och dokumentation, vilket innebär att det är krav att du kan kommunicera muntligt och skriftligt på det svenska språket samt har god datorvana. Du behöver ha tidigare erfarenhet av dokumentation i verksamhetssystem, gärna i Treserva. B-körkort för manuell växellåda är ett krav, då resor i tjänsten förekommer. 

Vi ser att du kan handla självständigt inom ramen för din yrkeskompetens, att du förmedlar trygghet och stabilitet och har en god personlig mognad. Du hanterar stressiga situationer professionellt och utifrån vad situationen kräver kan du ta snabba beslut och möta den unga vuxna där den befinner sig. Du har förmåga att sätta dig in i andras situationer utan att ta över personens känslor.

Då Götgatans ungdomsboende är i ett utvecklingsarbete ser vi gärna att du stimuleras av att få vara med och påverka i utformningen av verksamheten samt ser möjligheter i förändrade situationer. Vidare känner du engagemang för ditt arbete och är delaktig i att identifiera och bidra till lösningar av problem och svårigheter i det dagliga arbetet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 240215 eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: 1 tillsvidareanställning samt 1 tidsbegränsad anställning tom 250331

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: [10123]

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Stödassistent till Hjulsbrovägen 28

Stödassistent
Läs mer Nov 24
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
I rollen som stödassistent arbetar du med personer med fysiska, psykiska och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. Du arbetar tillsammans med individen utifrån dennes behov och tillsammans skapar ni en meningsfull vardag  där ledord är självständighet och delaktighet. Dina arbetsuppgifter innebär att du ger stöd i såväl vardagsliv som fritidsliv, personlig omvårdnad, hälsa och funktionsförmåga. Du ger pedagogiskt stöd och arbetar medvetet för att individen ska använda och utveckla sina förmågor så självständigt som möjligt. Utöver dessa arbetsuppgifter ingår att du städar, tvättar, gör inköp samt hanterar mediciner. 

Vi arbetar med IBIC (individens behov i centrum) vilket innebär att du har individens behov i fokus. Du är kontaktman för några av våra besökare och ansvarar för att tillsammans med den enskilde strukturera och planera dennes vardag samt att ni tillsammans utformar insatserna som ges och dokumenterar dem i en genomförandeplan. I arbetet ingår också att du dokumenterar och journalför i systemet Treserva. Som kontaktman har du också en nära kontakt med närstående och andra externa parter.

Din arbetsplats
Är du vår nya kollega? Just nu söker vi två nya stödassistenter till Hjulsbrovägen 28 där du blir en viktig pusselbit för att vi ska kunna skapa bra dagar för individen, verksamheten och personalgruppen. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad på 85-100%. Arbetstiderna innefattar tjänstgöring alla veckans dagar, företrädesvis dag och kväll men även nattjänstgöring kan förekomma efter överenskommelse. Korttidsboendet är stängt mellan kl 10.00 och 15.00 vardagar när brukarna är på daglig verksamhet; detta innebär att delade turer förekommer. 

Vi söker dig som är positiv, strukturerad och ser möjligheter istället för hinder. Att bo på ett korttidsboende innebär att brukaren kommer hit och bor några dagar i månaden utifrån sina individuella behov. Fem personer bor här varje dygn och ungefär 20 personer kommer hit under en månad. Målgruppen hos oss är brukare över 21 år med en kognitiv- och ibland fysisk funktionsnedsättning som har ett varierande stöd- och omvårdnadsbehov. 

Korttidsboendet på Hjulsbrovägen 28 ligger fint beläget i de södra delarna av Linköping i stadsdelen med samma namn. Boendet består av en enplansvilla med fem boenderum, ett rymligt gemensamt kök och vardagsrum med vedspis. Utomhus finns en stor altan, hammock samt växthus. Hit åker du lika enkelt med kollektivtrafiken som med bil eller cykel, då bussen stannar precis utanför. 

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar goda levnadsvillkor för de vi är till för.

Vi värnar om en bra arbetsmiljö genom att bland annat erbjuda hälsoförmån och goda möjligheter till kompetensutveckling samt kontinuerlig handledning. Arbetet är meningsfullt och omväxlande. 

Du som söker
Vi söker dig som har gått vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet samt har erfarenhet av arbete eller praktik inom stöd vård och omsorg. Har du erfarenhet av målgruppen inom LSS är det meriterande. 

För denna tjänst är erfarenhet av arbetstekniska hjälpmedel samt medicinhantering ett krav. Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism. Några brukare har begränsningar i den verbala kommunikationen därför är det även önskvärt med kunskap inom alternativ kompletterande kommunikation exempelvis bildstöd eller TSS (tecken som stöd). Arbetet innefattar mycket anhörig- och andra kontakter samt dokumentation, vilket innebär att det är ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem, genomförandeplaner och har arbetat utifrån IBIC.

För att lyckas i rollen ser vi att du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du har god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor, är lyhörd och kommunikativ. Du säkerställer att budskap är tydliga och når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation utan att ta över personens känslor.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 85-100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 12206

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare

Studie- och yrkesvägledare
Läs mer Nov 23
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som studie- och yrkesvägledare på våra skolor förväntas du utmana elevernas föreställningar om studie- och yrkesval och ge dem information och förutsättningar att göra medvetna och väl underbyggda val gällande sin egen framtid. Du ska tillgodose att eleverna får den vägledning de behöver för att pröva olika valmöjligheter, få kunskap om arbetslivet, arbetsmarknaden och utbildningsvägar. Du arbetar aktivt utifrån ett elevperspektiv och möter den enskilde elevens behov.

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer vara att vägleda, informera och motivera elever genom samtal, både i enskilda möten samt i små och stora grupper. Du har mycket kontakt med elever men även med vårdnadshavare. Du förväntas även samverka med och ge stöd åt lärare och annan skolpersonal i deras studie- och yrkesorienterande insatser. Samverkan med utbildningsanordnare och andra externa parter kan också förekomma. 

Arbete med den praktiska arbetslivsorienteringen för elever i årskurs 8 ingår i uppdraget. 

Din arbetsplats
Elevens bästa är alltid i fokus och våra verksamheter präglas av engagemang, kreativitet, dynamik och glädje. Vår personal utvecklar ständigt verksamheternas arbetsmetoder för att nå en högre måluppfyllelse för alla elever. Vi arbetar för att alla elever ska känna sig trygga och bli bekräftade i sitt lärande.

Tokarpsskolan är en 7-9 skola. Den ligger i området Malmslätt, som lätt nås med kollektivtrafik som går regelbundet och ofta. På skolan går ca 370 elever och ca 55 personal.

Ånestadsskolan består av två enheter, en 7-9 skola och en F-6 skola. Din placering blir på högstadiedelen. Ånestadsskolan ligger på cykelavstånd, cirka 10 minuter från centrala Linköping. På skolan går sammanlagt ca 570 elever och ca 100 medarbetare. På högstadiet finns 270 elever och ca 45 personal.

Du som söker
Vi söker dig som har en studie- och yrkesvägledarexamen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av vägledande samtal och att du är van att använda digitala system och verktyg.

Vi ser att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du trivs i en utåtriktad social roll och det känns naturligt för dig att skapa och underhålla professionella relationer både inom och utom din arbetsplats. Du tar ansvar för din uppgift och driver självständigt dina processer vidare. Du håller dig uppdaterad kopplat till din yrkesroll och har god förmåga att muntligt förmedla informationen vidare till andra genom att anpassa dig till mottagaren och situationen. Du förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra och du har strategier för att förhålla dig till och överbrygga detta kopplat till din yrkesroll. Din förståelse för människors olika förutsättningar och förmågor att ta till sig kunskap använder du för att på bästa sätt arbeta vägledande och informerande om studie- och yrkesval gentemot elever, vårdnadshavare och andra. Du behärskar det svenska språket i både tal och skrift på ett tillfredsställande sätt.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100% fördelar på 60% på Tokarpsskolan och 40% på Ånestadsskolan

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12216

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Stödassistent till Gruppbostaden Kvinnebyvägen 1

Stödassistent
Läs mer Nov 23
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Hos oss får du arbeta med att tillgodose individens behov, tillsammans med dina kollegor är du en viktig del i att skapa en meningsfull vardag för våra kunder. Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje individ till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt att skapa delaktighet. Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarnas egna resurser frigörs och utvecklas. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, habilitering, medicinhantering, dokumentation med mera.

Vi arbetar utifrån IBIC, individens behov i centrum. I tjänsten kommer du få möjlighet till utveckling i din roll då du kommer att bli tilldelad ett kontaktmannaskap vilket innebär att du tillsammans med individen planerar stödinsatser. Du ansvarar för genomförandeplanen och dokumenterar i systemet Treserva. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med närstående och andra samverkansparter. 

Din arbetsplats
Med anledning av de nya reglerna kopplat till dygnsvila söker vi på Kvinnebyvägen Gruppbostad två nya kollegor, som vill bli en del av vårt gäng! Tjänsterna är tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad på 85-100%. Din arbetstid kommer vara förlagd till dag, kväll och helg samt sovande jour.

Målgruppen på Kvinnebyvägens gruppbostad är vuxna med en funktionsvariation och har behov av personlig omvårdnad och socialt stöd. Kvinnebyvägen ligger i södra delen av Linköping. I närheten av gruppbostaden ligger vackra promenadvägar. Det finns bra bussförbindelser och vi har nära till och Ekholmens centrum. Verksamheten har tillgång till bil som nyttjas till olika aktiviteter. Brukaren har sin egen lägenhet med kök, badrum och egen uteplats och tillgång till gemensamt vardagsrum och kök där aktiviteter, social samvaro tillsammans med övriga boende och personal finns att tillgå. 

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar goda levnadsvillkor för de vi är till för.

Du som söker
Det är meriterande om du har gått vård och omsorgsprogrammet eller barn och fritidsprogrammet. Det är ett krav att du har erfarenhet av stöd, vård och omsorg. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller fysisk funktionsnedsättning ses det som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av journalföring och att arbeta utifrån IBIC. Det är önskvärt att du har kunskap inom alternativ kompletterande kommunikation. Det är även meriterande om du har B-körkort för manuell växellåda då resor förekommer.

Arbetet innefattar mycket kontakter och dokumentation, vilket innebär att det är ett krav att du kan kommunicera muntligt och skriftligt på det svenska språket samt dokumentera i digitala system.

Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmåga att anpassa sitt sätt att kommunicera. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 85-100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 12215

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

När du söker en tjänst i Linköpings kommun kommer du från och med den 15 November att registrerar din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Modersmålslärare i maban

Modersmålslärare i grundskolan
Läs mer Nov 15
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
Modersmålsundervisning är ett frivilligt ämne med en egen kursplan. Undervisningen ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i och om modersmålet. Eleverna ska ges möjlighet att utveckla sitt tal- och skriftspråk, få kunskaper om modersmålets uppbyggnad och modersmålets betydelse för det egna lärandet i olika skolämnen. Undervisningen ska ske i sådana former att elevernas personliga utveckling främjas och att deras självkänsla stärks. Modersmålsläraren ansvarar för planering, genomförande, uppföljning och bedömning av kunskaper utifrån kursplan och kunskapskrav. Digitala verktyg är en naturlig del av undervisningen och i dokumentationen kring elevens kunskapsutveckling. Från årskurs 6 får eleverna betyg i ämnet modersmål.

Studiehandledning på modersmål är ett stöd i ämnesundervisningen i syfte att eleven ska nå kunskapsmålen i olika ämnen. Stödet ges under lektionstid i nära samarbete med klass- och ämneslärare. Eleven får stöd att förstå innehåll, ord, begrepp och sammanhang i det aktuella ämnet. Undervisning kan ske på flera olika skolor, schema och elevunderlag kan ändras under läsåret.

Din arbetsplats
Flerspråkighetsverksamheten tillhör Verksamhetsområde special och stödverksamhet och har ett kommunövergripande ansvar för modersmålsundervisning samt studiehandledning i grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Vi har tillsammans med skolorna uppdraget att ge elever möjlighet att utveckla sin flerspråkighet, mångkulturella identitet och kompetens och öka sin måluppfyllelse.

Vi är organiserade i arbetslag, lärgrupper och språkgrupper. Där kan vi tillsammans utveckla verksamheten, byta erfarenheter och stödja nya medarbetare.

Vi söker modersmålslärare i maban. Uppdraget är tidsbegränsad anställning utifrån behov i det aktuella språket och innebär arbete med modersmålsundervisning och studiehandledning på olika skolor i Linköpings kommun.

Du som söker
Du som söker tjänsten har behörighet i modersmål enligt Skolverkets definition, lärarexamen och om den pedagogiska utbildningen är utländsk ska den vara validerad av högskoleverket. Det är även meriterande om du som söker har 30 hp i modersmålet. Du ska även ha dokumenterat goda kunskaper i tal och skrift gällande det specifika modersmålet.

Du som söker tjänsten ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket motsvarande SVA B, då arbetet innebär att kunna sätta sig in i styrdokument, ta del av planeringar, dokumentation och undervisningsmaterial på svenska. Samarbete och kommunikation med lärare på skolorna sker på svenska. Du ska ha erfarenhet av undervisning i svensk skola och ha förtrogenhet med läroplanens mål och värdegrund. Du ska ha vana och kunskap att dokumentera och utvärdera ditt arbete och kunna använda olika digitala verktyg. Behörighet i fler av skolans ämnen är meriterande.

Då denna tjänst innebär att arbeta i olika sammanhang krävs att du har god samarbetsförmåga och har god förmåga att skapa kontakter. Du tar ansvar för dina uppgifter och är tillmötesgående i ditt bemötande. Du har god förmåga att arbeta systematiskt, planera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Vidare har du förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan behålla lugnet i stressade situationer. Att anpassa sättet du förmedlar ditt budskap till mottagaren är självklart för dig och du strävar efter att vara en kunskapsresurs för andra. Du har förmågan att se alla elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa. Du kan bygga goda relationer till såväl elever och vårdnadshavare som kollegor.  

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: Ca 20%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7035

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Läs mer Nov 22
Tjänsten är placerad inom Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi ser till att stadsplanera så att många värden tas till vara: näringsliv och kultur, trafik och miljö. Nu och i framtiden. Tillsammans utvecklar vi en attraktiv, spännande och hållbar stad.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
På Hälsoskyddsenheten är vi 18 härliga miljöskyddsinspektörer som arbetar nära enhetschef och övrig förvaltning mitt i det nybyggda, moderna Ebbepark. Som miljöskyddsinspektör arbetar du med tillsyn och prövning enligt miljöbalken med syfte att säkerställa att människor och miljö ska må bra. Hälsoskyddsenheten har hand om tillsynsområden “hälsa” och “enskild avlopp”.

Arbetsuppgifterna innebär handläggning av inkomna miljöärenden, planera och genomföra tillsynsbesök samt utforma beslut, skrivelser och tjänsteutlåtanden. I arbetsuppgifterna ingår även att handlägga anmälningar och klagomål. En viktig del i arbetet är att ge information och vägledning till både verksamheter och enskilda. Du förväntas att förutom huvuduppdraget bidra med kontorets kvalitetsförbättrande åtgärder i form av uppdatering av hemsida, formulera och skicka ut information inför start av olika projekt.

Arbetet sker både självständigt och i grupp. Du är delaktig i och bidrar aktivt till det utvecklingsarbete som ständigt sker på kontoret. Vi har en flexibel organisation vilket innebär att arbetsuppgifterna med tiden kan komma att förändras. 

Arbetstiden är i huvudsak förlagd dagtid måndag-fredag och vi tillämpar flextidsavtal. 

Din arbetsplats
Linköping är en växande kommun där miljöfrågor fortsätter att ha hög prioritet. Därför behöver vi förstärka miljöavdelningen med fler medarbetare som ska hjälpa till att driva kommunens stadsutveckling framåt samt bidra till att Linköping har trygga och goda miljöer för stadens invånare, verksamheter och kommande generationer att leva, bo och verka i. 

Våra medarbetare arbetar med att vi ska ha en god miljö i kommunen - vi håller koll på luftkvalitet, buller, vatten och klimat samt ansvarar för livsmedelssäkerhet och ser till att det finns goda boendemiljöer. Vi kontrollerar industrier och verksamheter, och arbetar strategiskt med miljöfrågor och miljökommunikation inom olika områden. Allt detta görs på våra fyra enheter; hälsoskyddsenheten, klimatenheten, livsmedelsenheten och miljöskyddsenheten. 

Du som söker
Vi söker dig som har en högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms relevant, exempelvis inom natur-, miljövetenskap, byggnadsingenjör eller som ekolog. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med tillsyn inom enhetens tillsynsområde eller har arbetat med tillsyn i en myndighetsroll. 

Arbetet kräver goda kunskaper i svenska i tal och skrift eftersom att arbetet innebär mycket samverkan samt dokumentation. Resor i tjänsten förekommer vilket ställer krav på B-körkort. 

För att lyckas i rollen behöver du ta ansvar för dina uppgifter samt planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor och lyssnar och kommunicerar konstruktivt. Att vara lugn och uppmärksam i ditt bemötande är en självklarhet för dig och du anstränger dig för att leverera lösningar. Avslutningsvis behöver du ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och snabbt kunna förändra ditt förhållningssätt. 

Urval påbörjas efter sista ansökningsdag den 6 december. I denna rekrytering kommer vi att använda tester som en del av vår bedömning. Välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Anställningsform: 1 tillsvidareanställning och 1 visstidsanställning längst t o m 25-03-31

Sysselsättningsgrad: 100

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 12159

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Boendestödjare till konstruktörsgatan

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Nov 22
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Din arbetsplats
Råd och Stöd driver idag flera boenden för personer över 18 år med psykiska/neuropsykiatriska funktionsvariationer och/eller missbruksproblematik. Våra boenden ligger utspridda över Linköping med omnejd och varierar mellan trapphusboende, korttidsboenden samt boenden med kopplade fristående lägenheter ute i respektive område.  

Stödboendet på Konstruktörsgatan är ett boende för personer över 18 år med psykisk och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, missbruk kan förekomma. Boendet har en baslägenhet på Konstruktörsgatan och till boendet hör 13 lägenheter på samma gård. Personalen ger även boendestöd till ca 10 personer med psykisk och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som bor i ordinärt boende i närområdet. Vid behov av hälso- och sjukvårdsinsatser finns bland annat sjuksköterska och arbetsterapeut knutna till boendet. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll och helg. 

Vi värnar om en bra arbetsmiljö genom att bland annat erbjuda hälsoförmån och goda möjligheter till kompetensutveckling, arbetsplatsträffar samt kontinuerlig handledning inom området. 

Du som söker
Vi söker dig som är undersköterska eller skötare, gärna med inriktning psykiatri, eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig ex behandlingspedagog eller socialpedagog. Vi ser också att du har erfarenhet av arbete eller praktik inom stöd, vård och omsorg . Har du erfarenhet av psykiatri och/eller neuropsykiatri ser vi det som meriterande. Meriterande är också om du har erfarenhet av missbruksproblematik, självskadebeteende och/eller suicidprevention. Vi arbetar utifrån ESL (Ett självständigt liv), IBIC (individens behov i centrum) motiverande samtal (MI), lågaffektivt bemötande samt pedagogiskt förhållningssätt och det är meriterande om du har erfarenhet samt kunskap av dessa. Det krävs god svenska i såväl tal som skrift samt att du har datorvana då vi använder språket som arbetsredskap i kontakt med klient samt vid dokumentation och journalföring. För tjänsten är det även meriterande om du har erfarenhet av dokumentation i journalsystem samt erfarenhet av upprättande av genomförandeplaner. 

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar och organiserar ditt och enhetens arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du lugn och stabil även i stressade situationer och fokuserar på rätt saker. Du har därtill lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. I ditt arbete kan du väga för och nackdelar med olika beslut och visa på ett gott omdöme i dina val. Du tycker om utmaningar och du tar ansvar för dina uppgifter.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: enligt överenskommelse 

Anställningsform: tillsvidare 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12217

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare åk 1-3 till Blästadsskolan

Grundlärare, förskoleklass och 1-3
Läs mer Nov 22
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Din arbetsplats
Blästadsskolan är en mångfacetterad verksamhet som består av grundskola F-6, fritidshem, hörselklass och anpassad grundskola 1-6. Skolan är belägen i Linköpings södra stadsdelar och har naturen inpå knutarna. Skolgården gränsar till fina ekskogar, strövområden och gräsplaner som bjuder på en inspirerande miljö för lek och lärande. På skolan finns cirka 370 elever och här arbetar cirka 100 medarbetare. Byggnation av en ny skolbyggnad är påbörjad sommaren 2023 som förväntas stå klar 2025.

Blästadsskolans förhållningssätt är ett relationellt perspektiv som ska genomsyras i verksamheten. I ett relationellt perspektiv blir handlingar och miljö viktiga att undersöka för att förstå hur och varför personer hamnar i svårigheter, eftersom man menar att det är i situationen som svårigheter uppstår. Fokus ligger på att forma lärmiljön och undervisningen så att den möter upp alla elevers olika behov. Det relationella perspektivet utgår från ett demokratiskt medborgarperspektiv, lika rättigheter, delaktighet och ett tillgängligt samhälle.

Tillsammans skapar vi lustfyllda lärandesituationer där varje elev ges möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar och förmågor. Vi har höga förväntningar på elevens förmåga och arbetet med justeringar i undervisningen är fokus i vår skolutvecklingsplan.

Grundskolan arbetar i årskursteam bestående av lärare och fritidsresurser. I din undervisande roll är du kopplad till en årskurs och delat mentorskap för eleverna. Du förväntas planera, genomföra, utvärdera och följa upp undervisning utefter gällande styrdokument enskilt såväl som med lärararbetslaget.

Alla som arbetar på Blästadsskolan ska visa generositet och hänsyn för att främja god gemenskap och gott samarbete för en trivsam arbetsmiljö. Blästadsskolan ska vara en skola som ger trygghet och goda kunskaper.

Huvudmål för Blästadsskolan:


• Ett relationellt perspektiv genomsyrar verksamheten
• Undervisning utefter styrdokumenten, där alla elever utvecklas maximalt
• Ett professionellt förhållningssätt
• En attraktiv skola

Du som söker
Du som söker har lärarlegitimation för årskurs 1-3, alternativt har du slutförd eller pågående utbildning till lärare för årskurs 1-3. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 1-3 innebär, antingen genom praktik eller avlönat arbete. 

I din roll som lärare i årskurs 1-3 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 1-3 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-01-08 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Vikariat till och med 2024-08-07

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12135

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Undersköterska till Åkerbo hemtjänst

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Nov 21
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Nu söker vi på Åkerbo hemtjänst en ny kollega som vill bli en del av vårt härliga gäng. Tjänsten är en tillsvidareanställning och förlagd på 100%. Du kan önska sysselsättningsgrad vilket innebär att du själv kan välja om du vill arbeta hel- eller deltid. Din arbetstid kommer vara förlagd till dag, kväll och helg. 

Hos oss får du arbeta med att tillgodose kundernas individuella behov.  Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra kunder. I tjänsten som undersköterska ingår, förutom social samvaro, även omvårdnadsuppgifter vilket innefattar exempelvis hjälp vid förflyttningar, personlig hygien, hushållssysslor samt medicinska insatser. 

Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum) och med individens bästa i fokus. Vårt arbete präglas även av ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att se till det friska och locka fram personens egna förmågor. 

I tjänsten kommer du få möjlighet till utveckling i din roll då du kommer att bli tilldelad ett kontaktmannaskap för ett antal individer. Detta innebär att du deltar vid välkomstsamtal där du tillsammans med kunden planerar stödinsatser. Du ansvarar för kundens genomförandeplan och dokumenterar i systemet Treserva. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med anhöriga och andra samverkansparter.

Din arbetsplats
Leanlink är förvaltningen som bedriver äldreomsorg i kommunal regi i Linköping. Här finns det cirka 1200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Linköpings kommun har lång och väletablerad erfarenhet av vård och omsorg för våra äldre invånare.     

Åkerbo hemtjänst är ett mindre hemtjänstområde där man utgår ifrån Bankekind och Tallboda. Här får du möjlighet att vara en del av en verksamhet med mindre arbetsgrupper och där du arbetar nära den vackra östgötska landsbygden. För denna tjänst utgår man ifrån Bankekind och utför hemtjänst i Bankekind och Askeby med omnejd. Du utgår ifrån lokalerna som finns på Linvägen, och tar dig till vårdtagarna med antingen bil eller cykel. I arbetslaget finns 18 medarbetare samt samordnare och chef. 

Du som söker
Vi söker dig som har en godkänd utbildning som undersköterska. Har du erfarenhet av arbete eller praktik inom området ser vi det som meriterande. Har du kunskap om salutogent förhållningssätt, och har du kännedom om lågaffektivt bemötande ser vi det som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbetssättet IBIC. 

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Att kunna cykla samt körkort för automat växellåda är också ett krav då både bil och cykel nyttjas i tjänsten. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12185

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Uppföljande socialsekreterare med inriktning barn och unga

Socialsekreterare
Läs mer Nov 21
Tjänsten är placerad inom Social-och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Förvaltningen bedriver myndighetsutövning samt utreder, planerar och upphandlar vård och omsorg. Vi säkerställer att alla invånare får det stöd som de har rätt till.
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu fler uppföljande socialsekreterare till våra enheter som arbetar med utredning och uppföljning. Som socialsekreterare hos oss erbjuder vi ett givande arbete där du får vara med och hjälpa våra barn och ungdomar att må bra. Som uppföljande socialsekreterare arbetar du med att följa upp barn och unga mellan 0-20 år som är placerade i familjehem eller HVB. Du ingår i ett Team där det även finns utredande socialsekreterare. 

Vårt kontor är beläget i centrala Linköping och arbetstiden är förlagd måndag-fredag 7:50-17:00, vilket möjliggör kortare arbetsdag under sommarmånaderna. Vi tillämpar flextidsavtal.

Din arbetsplats
Avdelningen för Barn och unga består av Mottagning, fyra Utrednings- och uppföljningsenheter, Familjerätt, Rekrytering och matchning samt Kvalitet och utveckling. Avdelningen leds av avdelningschef tillsammans med 8 enhetschefer. Avdelningen har uppdraget att utreda, besluta om och tillgodose insatser utifrån målgruppens behov samt driva uppföljnings-, kvalitets- och utvecklingsarbetet med fokus på barn och unga.

Utrednings- och uppföljningsenheterna består av två team med socialsekreterare som arbetar antingen med att utreda anmälningar och ansökningar eller att följa upp barn i samhällsvård. Varje team arbetsleds av en enhetssamordnare. Inom grupperna tar vi ett gemensamt ansvar för våra ärenden. Det ger oss goda möjligheter att hålla en hög kvalitet på vårt arbete, att utveckla våra metoder och att samverka med brukaren i fokus.

Vill du veta hur en av våra medarbetare tycker att det är att arbeta på Barn och Unga? Läs mer här: https://www.linkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/socialt-arbete

Du som söker
Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen med kurser i socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt samt psykologi. Har du tidigare erfarenhet av arbete med myndighetsutövning eller erfarenhet av socialt arbete med barn och unga ses det meriterande. 

Du som söker behöver ha körkort då resor förekommer i arbetet. Även goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav då rollen som socialsekreterare innefattar mycket dokumentation och kontakt med andra. 

För att lyckas i rollen ser vi att du som söker är trygg och stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv. Du tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar ditt arbete för att driva dina processer vidare samtidigt som du har lätt för att samarbeta och arbetar bra med andra människor. Du har även lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du är bra på att sätta dig in i andras perspektiv utan att ta över personens känslor.

Vi kommer att begära ett utdrag ur belastningsregistret. Beställ ditt utdrag först om du blir kallad på intervju. 

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 12187

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Utredande socialsekreterare med inriktning barn och unga

Socialsekreterare
Läs mer Nov 21
Tjänsten är placerad inom Social-och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Förvaltningen bedriver myndighetsutövning samt utreder, planerar och upphandlar vård och omsorg. Vi säkerställer att alla invånare får det stöd som de har rätt till.
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu fler utredande socialsekreterare till våra enheter som arbetar med utredning och uppföljning. Som socialsekreterare hos oss erbjuder vi ett givande arbete där du får vara med och hjälpa våra barn och ungdomar att må bra. Som utredande socialsekreterare arbetar du huvudsakligen med att utreda barn och unga mellan 0-20 år samt följa upp öppenvårdsinsatser. Du ingår i ett team där det även finns uppföljande socialsekreterare. 

Vårt kontor är beläget i centrala Linköping och arbetstiden är förlagd måndag-fredag 7:50-17:00, vilket möjliggör kortare arbetsdag under sommarmånaderna. Vi tillämpar flextidsavtal.

Din arbetsplats
Avdelningen för Barn och unga består av Mottagning, fyra Utrednings- och uppföljningsenheter, Familjerätt, Rekrytering och matchning samt Kvalitet och utveckling. Avdelningen leds av avdelningschef tillsammans med 8 enhetschefer. Avdelningen har uppdraget att utreda, besluta om och tillgodose insatser utifrån målgruppens behov samt driva uppföljnings-, kvalitets- och utvecklingsarbetet med fokus på barn och unga.

Utrednings- och uppföljningsenheterna består av två team med socialsekreterare som arbetar antingen med att utreda anmälningar och ansökningar eller att följa upp barn i samhällsvård. Varje team arbetsleds av en enhetssamordnare. Inom grupperna tar vi ett gemensamt ansvar för våra ärenden. Det ger oss goda möjligheter att hålla en hög kvalitet på vårt arbete, att utveckla våra metoder och att samverka med brukaren i fokus.

Vill du veta hur en av våra medarbetare tycker att det är att arbeta på Barn och Unga? Läs mer här: https://www.linkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/socialt-arbete

Du som söker
Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen med kurser i socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt samt psykologi. Har du tidigare erfarenhet av arbete med myndighetsutövning eller erfarenhet av socialt arbete med barn och unga ses det meriterande. 

Du som söker behöver ha körkort då resor förekommer i arbetet. Även goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav då rollen som socialsekreterare innefattar mycket dokumentation och kontakt med andra. 

För att lyckas i rollen ser vi att du som söker är trygg och stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv. Du tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar ditt arbete för att driva dina processer vidare samtidigt som du har lätt för att samarbeta och arbetar bra med andra människor. Du har även lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du är bra på att sätta dig in i andras perspektiv utan att ta över personens känslor.

Vi kommer att begära ett utdrag ur belastningsregistret. Beställ ditt utdrag först om du blir kallad på intervju. 

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 12204

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Slestadsskolan

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Okt 30
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare i fritidshem är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor.

Som lärare i fritidshem ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även fritidshemmets och skolans verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Din arbetsplats
Välkommen till oss på Slestadsskolan! Vi är en F-6 skola med cirka 360 elever och 60 personal som är belägen i stadsdelen Lambohov i Linköping. På skolan finns fyra fritidshemsavdelningar indelade efter årskurs. På skolan finns även en kommungemensam autismklass 1-3 med ett eget fritidshem.

Skolan ligger i anslutning till fina omgivningar med stor skolgård samt tillgång till Lambohovs aktivitetspark. Vi arbetar aktivt med elevernas trygghet och trivsel i skolan och på fritidshemmet. Tydligt ledarskap, samarbete och en positiv elevsyn är ledord för oss. Vi arbetar med elevernas förmågor för att varje elev ska nå sin fulla potential.

Vi söker nu en lärare i fritidshem som vill komma och vara med i vår utveckling av fritidshemmets arbete på skolan.

Du som söker
Du som söker har lärarlegitimation för fritidshem, alternativt har du slutförd eller pågående utbildning till lärare i fritidshem. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i fritidshem innebär, antingen genom praktik eller avlönat arbete. 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i fritidshem har du goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag och är väl bekant med fritidshemmets läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Som lärare i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde:2024-02-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad:100%

Antal lediga befattningar:1

Ref. nr: 12066

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Stödassistent till ungdomsverksamhet

Stödassistent
Läs mer Nov 21
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vill du ha möjlighet att forma en trygg och meningsfull vardag? Då kan du vara vår nya medarbetare till Pysslingsvägens ungdomsverksamhet! 

Hos oss kommer du att få arbeta med att tillgodose ungdomens behov och skapa en meningsfull vardag tillsammans med dina kollegor. Vi har ett stort fokus på att bygga tillit i vårt möte med ungdomen genom att arbeta med bemötandet och med arbetssätten AKK (alternativ kompletterande kommunikativ), lågaffektivt bemötande och utifrån PBS (positivt beteendestöd). I arbetet möter vi individer med NPF-diagnoser (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) och IF-diagnoser (intellektuell funktionsnedsättning) och bemöter detta på en anpassad nivå.

Som stödassistent är du med och stödjer ungdomen i det dagliga livet där det ingår att träna in rutiner, få stöd i eller utanför hemmet med socialt stöd, aktiviteter, personlig omvårdnad, medicinhantering, matlagning samt städ och tvätt. Yrket handlar om att bidra till att ungdomens egna resurser frigörs och utvecklas. I din tjänst är du även ute och rör på dig mycket i form av lekar, sporter och utflykter. 

Du kommer få möjlighet till utveckling i din roll då du kommer att få handledning såväl som vidareutbildningar för att stärkas i din roll som stödassistent. 

Din arbetsplats
Nu söker vi på Pysslingsvägen 7 två nya kollegor som vill bli en del av vårt gäng. Tjänsterna är tillsvidare och förlagda på 70%. Du har möjlighet att önska sysselsättningsgrad enligt RÖHS (rätten till önskad högre sysselsättningsgrad), vilket innebär att du själv kan välja om du vill arbeta hel- eller deltid. Din arbetstid kommer att vara förlagd till dag, kväll och helg. 

Verksamheten är ett särskild serviceboende för barn och ungdomar. Det finns utrymme för 3-6 individer i vår verksamhet och idag bor det endast en här. Målgruppen på boendet är ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer och intellektuell funktionsnedsättning, där det även kan förekomma utåtagerande beteende. Boendet är beläget i natursköna Ljungsbro med goda bussförbindelser mellan Linköping och Pysslingsvägen. På boendet finns gemensamhetsutrymmen såsom kök och vardagsrum med individuella rum. 

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar goda levnadsvillkor för de vi är till för. 

Du som söker
Vi söker dig som har gått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt har erfarenhet av stöd, vård och omsorg. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med personer som har NPF-diagnoser (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) och IF-diagnoser (intellektuell funktionsnedsättning) ses det som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av journalföring, dokumentation och att arbeta utifrån arbetssätten AKK (alternativ kompletterande kommunikation), PBS (positivt beteendestöd) och lågaffektivt bemötande. För att ha goda förutsättningar på Pysslingen ser vi gärna att du har kunskap inom beteendevetenskap och beteendeproblematik. 

Arbetet innefattar mycket kontakter och dokumentation, vilket innebär att det är ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Vi har en egen bil på Pysslingen och åker på utflykter och ärenden regelbundet och du behöver också ha B-körkort för automat växellåda. 

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmåga att anpassa sitt sätt att kommunicera. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 70%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 12174

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Stödpedagog till Landeryds ängar

Stödpedagog
Läs mer Nov 7
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
I din roll som stödpedagog arbetar du med att motivera och stödja individer till självständighet samt drogfrihet. Du stöttar individen till meningsfulla aktiviteter, att få en strukturerad vardag och att komma in i sysselsättning. Du är även behjälplig i vård- och myndighetskontakter. Insatserna utformas med utgångspunkt från en helhetssyn av individens samlade behov och mål. Ett övergripande ledord är att ”möta människan där den står” och att anpassa insatserna därefter. Insatsernas omfattning och innehåll utformas tillsammans med den boende i en genomförandeplan, utifrån ett kontaktmannaskap ansvarar du för detta.

Stödet till den boende ges med respekt för självbestämmande och integritet och på ett sådant sätt att det stärker den boendes tilltro till sin egen förmåga. Vi tillämpar evidensbaserade arbetsmetoder såsom återfallsprevention, motiverande samtal (MI) och Ett självständigt liv (ESL). Vi arbetar även utifrån ett lågaffektivt bemötande. 

Arbetstiden är förlagd till dag, kväll, helg och sovande jour.

Din arbetsplats
Råd & Stöd är den kommunala utföraren av daglig verksamhet, individ- och familjeomsorg och socialpsykiatri. Målgruppen inom socialpsykiatrin är personer med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruksproblematik. Inom området finns stödboenden, personligt ombud och boendestöd. Vi ansvarar även för den psykiatriska hemsjukvården. 

Landeryds ängar är ett boende med särskild service för personer med psykossjukdom i kombination med beroendeproblematik. Boendet har 13 platser och är av typen radhusboende med egen ingång på markplan. I den gemensamma delen finns möjlighet till att äta tillsammans med andra, titta på TV, måla, pyssla och snickra i hobbyrummet. På Landeryds ängar finns även ett gym och ett massagerum/vilorum. Boendet erbjuder aktiviteter och utflykter som bestäms tillsammans med de boende. 

Verksamheten bedrivs i samverkan med Region Östergötland och läkare samt psykiatrisjuksköterska är kopplad till boendet. Personalgruppen består av 14 medarbetare och en gruppledare. Personal finns tillgänglig dygnet runt med dubbelbemanning under natten.

Du som söker
Du som söker tjänsten ska ha yrkeshögskoleutbildning som stödpedagog, alternativt 200 YH inom exempelvis behandlingspedagog, behandlingsassistent, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Alternativt 60 hp universitetsstudier inom exempelvis socionomprogrammet, arbetsterapeutprogrammet eller beteendevetenskap. Det är meriterande om du har vård/omvårdnadsutbildning i grunden. 

Erfarenhet av arbete inom psykiatri och missbruk är ett krav. Det är meriterande om du har kunskap inom återfallsprevention, ESL och/eller MI. Även erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande är meriterande.

Arbetet innefattar mycket kontakter och dokumentation, vilket innebär att det är krav att du kan kommunicera muntligt och skriftligt på det svenska språket samt har god datorvana. B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav.

Vi söker dig som har ett stort engagemang för arbetet. Du arbetar bra med andra människor samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt och driver ditt arbete framåt. Vidare har du lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. I ditt arbete kan du göra avvägningar och prioriteringar samt visa på gott omdöme i dina val.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 240101 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12118

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Barnskötare till Ridhusgatan, Förskolor Vimanshäll/Berga

Barnskötare
Läs mer Nov 17
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som barnskötare har du kunskap om förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument. Du följer de normer och värden som förskolans läroplan anger och bidrar till att genomföra förskolans uppdrag. 

Barnskötare i förskolan är delaktiga i planering och ska genomföra de målstyrda processerna och undervisningen så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Arbetslaget utgår från läroplanen och du anpassar genomförandet av olika aktiviteter till barnens intressen, erfarenheter och behov. Du förväntas kunna arbeta både mot barngrupp och enskilda barn. Du tar tillvara rutiner och det spontana lärandet som uppstår i förskolan och gör det till en del av undervisningen. Tillsammans med arbetslaget verkar du för att förskolans verksamhet, innehåll och miljö stimulerar utveckling och nyfikenhet för barnen.

I din roll som barnskötare ingår även att föra fortlöpande samtal med barnens vårdnadshavare om barnets trivsel, utveckling och lärande samt genomföra utvecklingssamtal. 

Din arbetsplats
Förskoleområdet Vimanshäll/Berga består av totalt fem förskolor, Häggvägen 17, Älgvägen 14, Ridhusgatan 4, Konstruktörsgatan 29 och Vårdkasvägen 3.

Vår vision är att ge varje barn förutsättningar att hitta nya vägar att möta morgondagen. Utbildningen ska präglas av att vara rolig, trygg och lärorik för såväl barn som personal. Våra långsiktiga mål är att utbildningen genomsyras av ett språk- och kommunikationsutvecklande arbetssätt där varje barn ges möjlighet att ha ett reellt inflytande i utbildningen.

Utbildningen utgår från barnets bästa och genomsyras av ett värdegrundsarbete där varje barn möter engagerade vuxna som möjliggör för barnen att använda sin kompetens. Utbildningen och undervisningen sker genom ett målstyrt och projekterande arbetssätt där dokumentation av varje barns utveckling och lärande utgör underlag för reflektion, analys och planering av fortsatt arbete. Detta dokumenteras och analyseras för vidare planering i vårt verktyg Infomentor, för systematiskt kvalitetsarbete. Du ges möjlighet till reflektion tillsammans med kollegorna, men du har också egen pedagogisk utvecklingstid. 

Du som söker
Du som söker har examen från gymnasie- eller vuxenutbildning inom barn- och fritidsprogrammet, med relevant inriktning. Du har även erfarenhet av arbete som barnskötare inom förskola eller annan läroplansstyrd verksamhet.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som barnskötare är du medveten om mål och kvalitetsstandard för verksamheten. Du har en god förståelse för människors olikheter och förhåller dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt i undervisningen och förskolans vardag. Du skapar goda relationer och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll. Du leder arbetet med barnen genom motivation, engagemang och delaktighet.

I den här rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-01-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12075

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Stödassistent till ungdomsverksamhet

Stödassistent
Läs mer Nov 17
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vill du ha möjlighet att forma en trygg och meningsfull vardag? Då kan du vara vår nya medarbetare till Pysslingsvägens ungdomsverksamhet! 

Hos oss kommer du att få arbeta med att tillgodose ungdomens behov och skapa en meningsfull vardag tillsammans med dina kollegor. Vi har ett stort fokus på att bygga tillit i vårt möte med ungdomen genom att arbeta med bemötandet och med arbetssätten AKK (alternativ kompletterande kommunikativ), lågaffektivt bemötande och utifrån PBS (positivt beteendestöd). I arbetet möter vi individer med NPF-diagnoser (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) och IF-diagnoser (intellektuell funktionsnedsättning) och bemöter detta på en anpassad nivå.

Som stödassistent är du med och stödjer ungdomen i det dagliga livet där det ingår att träna in rutiner, få stöd i eller utanför hemmet med socialt stöd, aktiviteter, personlig omvårdnad, medicinhantering, matlagning samt städ och tvätt. Yrket handlar om att bidra till att ungdomens egna resurser frigörs och utvecklas. I din tjänst är du även ute och rör på dig mycket i form av lekar, sporter och utflykter. 

Du kommer få möjlighet till utveckling i din roll då du kommer att få handledning såväl som vidareutbildningar för att stärkas i din roll som stödassistent. 

Din arbetsplats
Nu söker vi på Pysslingsvägen 7 två nya kollegor som vill bli en del av vårt gäng. Tjänsterna är tillsvidare och förlagda på 50%. Du har möjlighet att önska sysselsättningsgrad enligt RÖHS (rätten till önskad högre sysselsättningsgrad), vilket innebär att du själv kan välja om du vill arbeta hel- eller deltid. Din arbetstid kommer att vara förlagd till dag, kväll och helg. 

Verksamheten är ett särskild serviceboende för barn och ungdomar. Det finns utrymme för 3-6 individer i vår verksamhet och idag bor det endast en här. Målgruppen på boendet är ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer och intellektuell funktionsnedsättning, där det även kan förekomma utåtagerande beteende. Boendet är beläget i natursköna Ljungsbro med goda bussförbindelser mellan Linköping och Pysslingsvägen. På boendet finns gemensamhetsutrymmen såsom kök och vardagsrum med individuella rum. 

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar goda levnadsvillkor för de vi är till för. 

Du som söker
Vi söker dig som har gått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt har erfarenhet av stöd, vård och omsorg. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med personer som har NPF-diagnoser (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) och IF-diagnoser (intellektuell funktionsnedsättning) ses det som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av journalföring, dokumentation och att arbeta utifrån arbetssätten AKK (alternativ kompletterande kommunikation), PBS (positivt beteendestöd) och lågaffektivt bemötande. För att ha goda förutsättningar på Pysslingen ser vi gärna att du har kunskap inom beteendevetenskap och beteendeproblematik. 

Arbetet innefattar mycket kontakter och dokumentation, vilket innebär att det är ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Vi har en egen bil på Pysslingen och åker på utflykter och ärenden regelbundet och du behöver också ha B-körkort för automat växellåda. 

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmåga att anpassa sitt sätt att kommunicera. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 50-100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 12174

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Administratör till Förskola - Sturefors/Bestorp/Brokind

Administratör/Administrativ assistent
Läs mer Nov 20
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Att vara administratör hos oss innebär att vara ett stöd till ledningen och verksamheten. Du kommer att ha daglig kontakt och ge service till rektor, biträdande rektorer, medarbetare, barn och vårdnadshavare.

Vi erbjuder varierande arbetsuppgifter såsom personal- och löneadministration, administration kring barngrupper, ekonomi, inköp och fakturahantering. De administrativa system som används är Heroma, Unit4, W3D3, Timecare och IST. Arbetsuppgifterna utförs med olika administrativa verktyg, i uppdraget ingår också att ge god service. Du kommer att ingå i ett administrativt nätverk där det finns möjlighet att utbyta erfarenheter, få information och kompetensutveckling riktad mot din yrkesgrupp. 

Din arbetsplats
Förskolorna i området i Sturefors, Bestorp och Brokind består av sju förskolor i nära anslutning till naturen. Vår vision: Att varje barn ska lyckas!

Engagemang, kompetens, arbetsglädje är våra ledord!

I området arbetar engagerade och stolta medarbetare med erfarenhet och kompetens. Vi arbetar utifrån läroplanen för förskolan och fokusområde det här utbildningsåret är språkutveckling. Gemensamt tema för förskoleområdet är “Djur och Natur”. Vi satsar på att utveckla förskolornas lek och lärmiljöer för en likvärdighet och ett lustfyllt lärande.

Till vårt område söker vi nu en administratör. I uppdraget har du nära samarbete med rektor, biträdande rektorer och bemanningsadministratör, tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för barn och personal i vårt område.

Du som söker
Vi söker dig som har gymnasial utbildning. Erfarenhet av arbete med löne-, ekonomi- och/eller personaladministration är meriterande. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i svenska språket då det är en förutsättning för att kunna utföra förekommande dokumentation och kommunikation med andra.

Som person söker vi dig som är trygg, stabil och har driv. Du arbetar självständigt och strukturerat och tar stort ansvar för ditt arbetsområde och för att hålla uppsatta deadlines. Du har god serviceförmåga och kan se de behov som finns inom det administrativa uppdraget. Samarbetar bra med andra och kommunicerar på ett tydligt och positivt sätt. Du har förmåga att anpassa dig till ändrade förutsättningar, du tar också ansvar för ditt uppdrag och är kvalitetsmedveten.

Övrig information
Tillträde: 2024-02-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12150

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Stödassistent till ungdomsverksamhet

Stödassistent
Läs mer Nov 17
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vill du ha möjlighet att forma en trygg och meningsfull vardag? Då kan du vara vår nya medarbetare till Pysslingsvägens ungdomsverksamhet! 

Hos oss kommer du att få arbeta med att tillgodose ungdomens behov och skapa en meningsfull vardag tillsammans med dina kollegor. Vi har ett stort fokus på att bygga tillit i vårt möte med ungdomen genom att arbeta med bemötandet och med arbetssätten AKK (alternativ kompletterande kommunikativ), lågaffektivt bemötande och utifrån PBS (positivt beteendestöd). I arbetet möter vi individer med NPF-diagnoser (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) och IF-diagnoser (intellektuell funktionsnedsättning) och bemöter detta på en anpassad nivå.

Som stödassistent är du med och stödjer ungdomen i det dagliga livet där det ingår att träna in rutiner, få stöd i eller utanför hemmet med socialt stöd, aktiviteter, personlig omvårdnad, medicinhantering, matlagning samt städ och tvätt. Yrket handlar om att bidra till att ungdomens egna resurser frigörs och utvecklas. I din tjänst är du även ute och rör på dig mycket i form av lekar, sporter och utflykter. 

Du kommer få möjlighet till utveckling i din roll då du kommer att få handledning såväl som vidareutbildningar för att stärkas i din roll som stödassistent. 

Din arbetsplats
Nu söker vi på Pysslingsvägen 7 två nya kollegor som vill bli en del av vårt gäng. Tjänsterna är tillsvidare och förlagda på 70%. Du har möjlighet att önska sysselsättningsgrad enligt RÖHS (rätten till önskad högre sysselsättningsgrad), vilket innebär att du själv kan välja om du vill arbeta hel- eller deltid. Din arbetstid kommer att vara förlagd till dag, kväll och helg. 

Verksamheten är ett särskild serviceboende för barn och ungdomar. Det finns utrymme för 3-6 individer i vår verksamhet och idag bor det endast en här. Målgruppen på boendet är ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer och intellektuell funktionsnedsättning, där det även kan förekomma utåtagerande beteende. Boendet är beläget i natursköna Ljungsbro med goda bussförbindelser mellan Linköping och Pysslingsvägen. På boendet finns gemensamhetsutrymmen såsom kök och vardagsrum med individuella rum. 

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar goda levnadsvillkor för de vi är till för. 

Du som söker
Vi söker dig som har gått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt har erfarenhet av stöd, vård och omsorg. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med personer som har NPF-diagnoser (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) och IF-diagnoser (intellektuell funktionsnedsättning) ses det som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av journalföring, dokumentation och att arbeta utifrån arbetssätten AKK (alternativ kompletterande kommunikation), PBS (positivt beteendestöd) och lågaffektivt bemötande. För att ha goda förutsättningar på Pysslingen ser vi gärna att du har kunskap inom beteendevetenskap och beteendeproblematik. 

Arbetet innefattar mycket kontakter och dokumentation, vilket innebär att det är ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Vi har en egen bil på Pysslingen och åker på utflykter och ärenden regelbundet och du behöver också ha B-körkort för automat växellåda. 

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmåga att anpassa sitt sätt att kommunicera. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 70%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 12174

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Sjuksköterska inriktning demens

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 8
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Är du redo för din nästa utmaning? Hos oss får du arbeta med långvariga patientrelationer och får möjlighet att utvecklas vidare!

I ditt arbete kommer du att göra självständiga bedömningar samt leda och utföra sjukvårdsinsatser. Du kommer bland annat att planera åtgärder och genomföra uppföljningar, hantera läkemedel, infusioner och medicinteknisk utrustning samt assistera vid läkares myndighetsutövning. Såväl planerade som akuta patientbesök förekommer. 

Du kommer ha patientansvar för 24 personer. 

Arbetet innebär även att rådgiva och delegera omvårdnadspersonal i omvårdnadsarbetet. Du har en tät samverkan med verksamhetschef på den verksamhet du jobbar emot samt omvårdnadspersonalen. 

Din arbetsplats
Valthornsgatans vårdboende ligger naturnära i Nya Ullstämma med goda förbindelser till centrala Linköping. Boendet har tre paviljonger med totalt 36 platser. Boendet har 24 platser för personer med demenssjukdom och 12 platser med inriktning psykiatri. Du kommer arbeta tillsammans med en till sjuksköterska på Valthornsgatan. Du har även daglig avstämning med kollegor på andra demensboenden för att kunna stämma av läget och delge varandra erfarenhet och råd. 

På Valthornsgatan arbetar vi mycket med aktiviteter för våra boende för att skapa delaktighet och glädje genom aktiviteter som exempelvis bingo, sittgymnastik samt läsecirklar. Här är måltiden även en viktig del av dagen och det erbjuds alltid hemlagad mat ifrån grunden till frukost, lunch och kvällsmat. Valthornsgatan har en kostsamordnare som tillsammans med de boende bestämmer menyn över dagen samt för två veckor i taget. Du kommer därmed samverka med kostsamordnaren kring vissa av patienterna. 

Du arbetar mestadels dagtid. Under ett rullande 6 veckors schema ingår en vardagskväll och en helg med jourtjänstgöring. Under jourtid ingår även ansvar för patienterna inom LSS och socialpsykiatrin. Detta är en uppskattad del av arbetet då du får möjlighet att möta andra målgrupper och nya vårdbehov runtom i Linköping. 

Du som söker
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Du ska ha erfarenhet av arbete som sjuksköterska inom hälso- och sjukvård alternativt inom stöd, vård och omsorg. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med demenssjukdom eller psykiatri.

Då arbetet innebär dokumentation och kontakter med patienter och anhöriga är det ett krav att du har goda kunskaper i svenska, både skriftligen och muntligt. Du ska ha tidigare erfarenhet av att dokumentera.

Du ska kunna cykla och ha B-körkort för manuell växellåda. 

Som person arbetar du bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare har du en förmåga att leda arbetet och har förståelse för hur individer tar till sig kunskap och kan därför anpassa hur du förmedlar information för att nå gemensamma mål. 

I ditt arbete kan du planera, organisera och prioritera ditt arbete samt har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du gör korrekta avvägningar och har förmågan att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden.

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12054

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare i musik åk 1-6 till Vist skola och Norrbergaskolan

Grundlärare, 4-6
Läs mer Nov 20
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Tjänsten innebär undervisning i musik för åk 1-6.

Din arbetsplats
Vist skola och Norrbergaskolan ligger i natursköna Sturefors, strax söder om centrala Linköping. Vist skola är en F-6 skola som läsåret 23/24 kommer att ha drygt 350 elever och Norrbergaskolan i dagsläget en F-1 skola med ca 110 elever. Skolans personal är indelade i ämneslag och arbetslag, med samverkan mellan skolorna. Vi strävar ständigt efter att justera vår undervisning för att nå ökad måluppfyllelse.

På våra skolor finns en väl utvecklad fritidsverksamhet för alla åldrar och som samverkar tätt med skolan. Under hösten 2023 är äntligen samtliga lokaler på Vist skola nyrenoverade och vi har även tillgång till en nybyggd fullstor idrottshall, matsal samt bibliotek för både skola och allmänheten. 

Du som söker
Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i musik för årskurs 1-6, alternativt har du slutförd eller pågående utbildning till lärare för årskurs 1-6. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 1-6 innebär, antingen genom praktik eller avlönat arbete. 

I din roll som lärare i årskurs 1-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 1-6 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-01-08 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Vikariat till och med 2024-06-19

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12175

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Nygårdsskolan

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Nov 15
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare i fritidshem är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor.

Som lärare i fritidshem ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även fritidshemmets och skolans verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet. För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Din arbetsplats
Nygårdsskolan är idag en skola med elever i förskoleklass till och med åk 6 där de flesta har mångkulturell bakgrund. På sikt kommer vi att vara en skola med elever i åk F-6 med plats för 350 elever. På Nygårdsskolan används idag kooperativt lärande i undervisningen 1-2 dagar i veckan vilket gynnar elevernas utveckling. 

Nygårdsskolan präglas av ett mycket stort engagemang och hög grad av flexibilitet. Vår idé om kvalitet är vikten av lärarens undervisningspotential i klassrummet och samverkan mellan medarbetare och elever. Vi tror också att kvalitet uppnås genom aktivt arbete med värdegrunden och att skolans medarbetare, oavsett arbetsuppgifter, tar initiativ, påverkar och analyserar verksamheten.

Du som söker
Du som söker har lärarlegitimation för fritidshem, alternativt har du slutförd eller pågående utbildning till lärare i fritidshem. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i fritidshem innebär, antingen genom praktik eller avlönat arbete. 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i fritidshem har du goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag och är väl bekant med fritidshemmets läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Som lärare i fritidshem är du även en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-01-07

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12148

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Kurator till Folkungaskolan åk 4-9

Skolkurator
Läs mer Nov 17
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som kurator arbetar du för att se eleven i hela sitt sammanhang. Du arbetar för att undanröja hinder för lärande och bidra till elevernas utveckling och hälsa genom din psykosociala kompetens. I uppdraget ingår att genomföra samtal, såsom stöd-, motivations- och krissamtal liksom utredande och rådgivande samtal med enskilda elever och deras familjer relaterade till skolsituationen. I tjänsten ingår det även att hålla i informationstillfällen och samtal på gruppnivå.

I din roll som kurator arbetar du tillsammans med skolans elevhälsoteam för att stödja eleverna till att nå målen i skolan. Du medverkar till att skolan arbetar hälsofrämjande och förebyggande mot psykisk ohälsa, problematisk skolfrånvaro, mobbning, kränkande behandling, diskriminering och trakasserier. Utöver det elevnära arbetet samverkar du med verksamheter och myndigheter utanför skolan. Du finns även som stöd för skolans personal genom att bidra med kunskap om risk- och skyddsfaktorer för elevers hälsa, sociala situation, lärande och utveckling.

Som skolkurator deltar du i professionsnätverk som hålls av samordnande kurator. Du erbjuds fortbildning i form av handledning och medverkan på elevhälsokonferenser.

Om arbetsplatsen
Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola belägen i centrala Linköping på bekvämt gångavstånd från city. Totalt finns cirka 1500 studerande varav cirka 800 i grundskola och 700 inom gymnasieskolan samt 180 anställda på skolan. Vi strävar ständigt efter att utveckla vår skola för att skapa möjligheter för både elever och personal att utvecklas i sitt lärande. Som nyanställd får du en introduktionsplan för att skapa bästa förutsättningar att komma in i arbetet och bli en del av ?Folkunga-andan?.

På grundskolan åk 4-9 har vi elever som går i körprofil. I årskurs 7-9 har vi dessutom profiler i dans och konst- och design samt inriktningar för musikproduktion, framtid och hem- och konsumentkunskap. Gymnasiet har samhällsvetenskapligt program, ekonomiskt program och estetiskt program med musikinriktning. Folkungaskolan är en stor skola, men med en unik sammanhållning. Skolan präglas av en härlig stämning där alla såväl elever som personal bidrar till engagemang och gemenskap.

Du som söker
Vi söker dig med socionomexamen alternativt annan beteendevetenskaplig examen. Du har kunskap om samtalsmetodik och vägledande samtal, samt stöd-, motivations- och krissamtal. Vidare har du kännedom om om styrdokument, lagstiftning och riktlinjer i enlighet med socialt arbete i skolmiljön. Vi ser gärna att du har läst socialrätt på högskolenivå. Du har kunskap om elevers hälsa, sociala situation, lärande- och utveckling, samt risk- och skyddsfaktorer.

Det är meriterande om du har erfarenhet av socialt arbete mot barn och ungdomar och om du har erfarenhet av att arbeta som kurator i skolan. Du kan uttrycka dig tydligt i svenska i tal och skrift då du kommer arbeta med samtalet som verktyg och dokumentera ärenden fortlöpande. 

Vidare är du trygg, stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv där du skiljer på det personliga och det professionella. Du tar ansvar för din uppgift, driver dina processer vidare. Vi ser att du har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor, arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang samt skapar kontakter och underhåller relationer.

 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-01-08 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12073

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Vårdbiträde till hemtjänsten

Vårdbiträde
Läs mer Nov 17
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Är du en person som brinner för att hjälpa andra och som drivs av att ge vård, stöd och omsorg utifrån individuella behov? Då kan tjänsten som vårdbiträde till Ljungsbro vara något för dig! 

Nu söker vi flera nya kollegor som vill bli en del av vår arbetsgrupp till antingen Vretaliden eller Härnebackens hemtjänst. Du har möjlighet att själv önska verksamhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och arbetstiderna är förlagda till antingen dag, kväll och helg. Hos oss får du arbeta med att ge god service, skapa fina relationer och bidra till höjd livskvalitet för den enskilde. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra medborgare i behov av stöd, vård och omsorg.

I tjänsten som vårdbiträde ingår omvårdnadsuppgifter vilket innefattar exempelvis hjälp med att duscha, på- och avklädnad, städa, tvätta och promenader. Det kan bli aktuellt att utföra vissa medicinska arbetsuppgifter efter delegering av sjuksköterska. Inför din arbetsdag läser du i vårt dokumentationssystem Treserva för att vara uppdaterad vad som har hänt sedan du senast arbetade och avslutar även dagen med att själv dokumentera händelser under dagen.

Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum) och med individens bästa i fokus. Vårt arbete präglas även av ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att se till det friska och locka fram personens egna förmågor. Vill du vara en del av detta?

Din arbetsplats
Leanlink är förvaltningen som bedriver äldreomsorg i kommunal regi i Linköping. Här finns det cirka 1200 tillsvidareanställda medarbetare samt vikarier. Linköpings kommun har lång och väletablerad erfarenhet av vård och omsorg för våra äldre invånare.

Vretaliden/Härnebackens trygghetsboende och hemtjänst ligger centralt och naturnära beläget i stadsdelen Ljungsbro. Exempelvis finns närhet både till Göta Kanal och Cloetta. Det finns bra bussförbindelser. I trygghetsboendet finns lägenheter, fritidsverksamhet och lunchservering. Fritidsverksamheten består av olika träffpunktsaktiviter för både boende på trygghetsboendet men också äldre personer som bor i området. Det kan ex. handla om att anordna spelstunder, minigym eller matlagning. Hemtjänsten utgår från trygghetsboendet på Vretaliden och när du ska ta dig hem till någon av de individer som är i behov av din hjälp så sker det med cykel, bil eller till fots.

Du som söker
Vi söker dig som har en godkänd avslutad gymnasieutbildning samt erfarenhet av arbete inom stöd, vård och omsorg. Det är meriterande om du har utbildning inom vård och omsorg. 

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem. Att kunna cykla är ett krav. Det är meriterande om du har B-körkort.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation.

Vi kan erbjuda dig ett förmånligt kollektivavtal med Kommunal gällande exempelvis OB-ersättning. Därtill erbjuder vi dig 2800 kronor i friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer i AB 20 i lydelse fr.o.m. 2022-01-01 eller HÖK 20 Kommunal. Vi ser gärna att du börjar hos oss för att bli en del av denna nytänkande satsning!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Antal lediga befattningar: fler än 2

Ref. nr: 12179

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Undersköterska till hemtjänsten

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Nov 17
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Är du en person som brinner för att hjälpa andra och som drivs av att ge vård, stöd och omsorg utifrån individuella behov? Då kan tjänsten som undersköterska  till hemtjänsten i Ljungsbro vara något för dig! 

Nu söker vi nya kollegor som vill bli en del av vår arbetsgrupp till antingen Vretaliden eller Härnebackens hemtjänst. Du har möjlighet att själv önska verksamhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och arbetstiderna är förlagda till antingen dag, kväll och helg. Hos oss får du arbeta med att ge god service, skapa fina relationer och bidra till höjd livskvalitet för den enskilde. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra medborgare i behov av stöd, vård och omsorg.

I tjänsten som undersköterska ingår omvårdnadsuppgifter vilket innefattar exempelvis hjälp med att duscha, på- och avklädnad, städa, tvätta och promenader. Det kan bli aktuellt att utföra vissa medicinska arbetsuppgifter efter delegering av sjuksköterska. Inför din arbetsdag läser du i vårt dokumentationssystem Treserva för att vara uppdaterad vad som har hänt sedan du senast arbetade och avslutar även dagen med att själv dokumentera händelser under dagen.

Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum) och med individens bästa i fokus. Vårt arbete präglas även av ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att se till det friska och locka fram personens egna förmågor. Vill du vara en del av detta?

Din arbetsplats
Leanlink är förvaltningen som bedriver äldreomsorg i kommunal regi i Linköping. Här finns det cirka 1200 tillsvidareanställda medarbetare samt vikarier. Linköpings kommun har lång och väletablerad erfarenhet av vård och omsorg för våra äldre invånare.

Vretaliden/Härnebackens trygghetsboende och hemtjänst ligger centralt och naturnära beläget i stadsdelen Ljungsbro. Exempelvis finns närhet både till Göta Kanal och Cloetta. Det finns bra bussförbindelser. I trygghetsboendet finns lägenheter, fritidsverksamhet och lunchservering. Fritidsverksamheten består av olika träffpunktsaktiviter för både boende på trygghetsboendet men också äldre personer som bor i området. Det kan ex. handla om att anordna spelstunder, minigym eller matlagning. Hemtjänsten utgår från trygghetsboendet på Vretaliden och när du ska ta dig hem till någon av de individer som är i behov av din hjälp så sker det med cykel, bil eller till fots.

Du som söker
Vi söker dig som har en godkänd utbildning inom vård och omsorg. Har du tidigare erfarenhet av eller har gjort praktik inom stöd vård och omsorg ser vi det som meriterande. 

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem. Att kunna cykla är ett krav. Det är meriterande om du har B-körkort.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation.

Vi kan erbjuda dig ett förmånligt kollektivavtal med Kommunal gällande exempelvis OB-ersättning. Därtill erbjuder vi dig 2800 kronor i friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer i AB 20 i lydelse fr.o.m. 2022-01-01 eller HÖK 20 Kommunal. Vi ser gärna att du börjar hos oss för att bli en del av denna nytänkande satsning!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Antal lediga befattningar: fler än 2

Ref. nr: 12179

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Vårdbiträde inom demens

Vårdbiträde
Läs mer Nov 17
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Är du en person med erfarenhet av demensvård och som drivs av att ge vård, stöd och omsorg utifrån individuella behov? Då kan tjänsten som vårdbiträde till Järdalavägens- och Valthornsgatans vårdboende vara något för dig!

Nu söker vi på Järdalavägens- och Valthornsgatan fyra nya kollegor som vill bli en del av vår gemenskap. Tjänsterna är på 75-100 % och arbetstiden kommer att vara förlagd till dag, kväll och helg. Verksamheterna har ett nära samarbete med varandra vilket kan innebära att du kommer att arbeta i båda verksamheterna. 

Hos oss får du arbeta med att tillgodose kundernas individuella behov. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra kunder. Du kommer att arbeta för att skapa möjlighet till social samvaro och delta i olika aktiviteter exempelvis sång, matlagning och trädgårdsarbete. I tjänsten ingår olika omvårdnadsuppgifter, vilket innefattar exempelvis hjälp vid förflyttningar, personlig hygien, hushållssysslor samt medicinska insatser. Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum) med individens bästa i fokus. Vårt arbete präglas även av ett salutogent förhållningssätt, där vi ser till det friska och lockar fram personens egna förmågor. 

I tjänsten kommer du få möjlighet till utveckling i din roll och du tilldelas att vara kontaktperson för några av våra kunder.  Detta innebär att du deltar vid välkomstsamtal där du tillsammans med kunden planerar stödinsatser. Du ansvarar för kundens genomförandeplan och dokumenterar i systemet Treserva. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med anhöriga och andra samverkansparter.

Din arbetsplats
Valthornsgatans vårdboende: Ligger naturnära i stadsdelen Nya Ullstämma med goda förbindelser till centrala Linköping. Boendet har tre paviljonger med totalt 36 platser. Vi har 24 platser för personer med demenssjukdom och 12 platser med inriktning psykiatri. I anslutning till lägenheterna finns gemensamma utrymmen såsom kök och vardagsrum med öppen spis.

Hos oss är måltiden en viktig del av dagen och vi erbjuder alltid hemlagad mat ifrån grunden till frukost, lunch och kvällsmat. Valthornsgatan har en kostsamordnare som tillsammans med de boende bestämmer menyn över dagen samt för två veckor i taget.

Vi har tillgång till flera gemensamma uteplatser och en stor trädgård med boulebana. Vi arbetar mycket med aktiviteter för våra boende för att skapa delaktighet och glädje genom aktiviteter som exempelvis bingo, sittgymnastik samt läsecirklar. 

Järdalavägens vårdboende: Ligger beläget i stadsdelen Ekholmen. Boendet har 31 platser med inriktning demens fördelat på tre enheter.  Vi är ett profilerat kulturboende och värdesätter medarbetare med kunskap eller intresse inom skapande såsom målning, trädgård, odling, sång, musik och instrument. Framöver kommer det byggas ett orangeri där vi kommer kunna njuta av växtligheten och odlingarna när vädret tillåter. Du blir del av ett härligt arbetslag som för närvarande består av ca 40 medarbetare fördelat på tre våningar. Vi arbetar dag, kväll och helg.

Kolla in vår Instagram här: https://www.instagram.com/jardala_leanlink/

Du som söker
Vi söker dig med erfarenhet av arbete eller praktik inom vård och omsorg. Har du en godkänd utbildning inom vård, stöd och omsorg är det meriterande.  För att ha goda förutsättningar i rollen som vårdbiträde hos oss är det också meriterande med erfarenhet av och kunskap om att arbeta med personer med demens och eller psykiatriska diagnoser. Har du kännedom om eller erfarenhet av arbetssättet IBIC och  salutogent förhållningssätt är det meriterande. 

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem.  För tjänsten är det meriterande om du har B-körkort för manuell växellåda.

Eftersom vi på Järdalavägens- och Valthornsgatans vårdboende genomför olika aktiviteter med de boende ses det därför som meriterande med erfarenhet av att genomföra aktiviteter för andra samt meriterande med ett intresse för och kunskap om exempelvis sång, matlagning, odling eller andra aktiviteter. 

Vi ser att du som person arbetar bra med andra människor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar och kommunicerar och kan lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare tar du ansvar för dina uppgifter, är självgående och driver ditt arbete framåt. Du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att budskap når fram. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Från och med 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Läs mer och beställ ditt bevis här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75-100 %

Antal lediga befattningar: 4

Ref. nr: 12186

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Studentmedarbetare inom myndighetskansli mot målgruppen barn och elever

Administratör/Administrativ assistent
Läs mer Okt 25
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter 
Som studentmedarbetare erbjuds du en möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper till praktik samt få värdefull arbetslivserfarenhet. Våra arbetsplatser får dessutom ta del av nya perspektiv och ny forskning genom din input. Du får en personlig handledare under tiden som studentmedarbetare och tillsammans upprättar vi en plan som utgår från dina förutsättningar och som inte hindrar dig i dina studier.

Utbildningskontoret har ett pågående utvecklingsarbete med syfte att kunna hantera barn, elever och vårdnadshavare som har skyddade personuppgifter i förvaltningens olika IT-system. 

Utbildningskontoret behöver nu två studentmedarbetare som kan träffa dessa barn/elever och deras vårdnadshavare. Uppdraget innebär att träffa familjen på plats eller digitalt för att ge information om vad det innebär att förekomma digitalt med skyddade personuppgifter och bestämma hanteringen av personuppgifterna i olika IT-system. I uppdraget ingår också att ha kontakt med andra funktioner inom kommunen för fortsatt hantering, exempelvis med IT-avdelning och elevhälsa. 

Till stöd kommer det finnas informationsmaterial, handböcker och vägledningar. Som studentmedarbetare kommer du ingå i den ordinarie handläggargruppen och ha möjlighet att få stöd och konsultera med kollegor vid svåra ärenden.

Din arbetsplats
Utbildningskontoret ligger på Apotekaregatan 13C vid Stora torget i stora, ljusa lokaler. På kontoret finns ledningen för utbildningsförvaltningen tillsammans med olika centrala funktioner. Totalt arbetar cirka 120 personer här med allt från verksamhetsledning till HR, ekonomi och kommunikation.

Uppdraget organiseras inom enheten myndighetskansliet som ansvarar för placering av barn och elever i förskola och grundskola, antagning till gymnasieskolan, skolskjuts och systemstöd. 

Du som söker 
Linköpings kommun arbetar tillsammans med andra kommuner och flera kommunala bolag i regionen gällande studentmedarbetare. Konceptet är en överenskommelse mellan samtliga kommuner och Linköpings universitet. För att kunna anställas som studentmedarbetare ska du påbörja ditt sista utbildningsår på en kandidat-, magister- eller masterutbildning. 

Vi söker därför dig som VT-24 påbörjar ditt sista utbildningsår på kandidat-, magister- eller masterutbildning på socionomprogrammet eller förskollärarprogrammet. 

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att ha lett samtal samt erfarenhet av att ha arbetat i yrken där du träffat många olika människor. 

Vi ser att du är trygg och stabil som person och kan skilja på det personliga och det professionella.  Du behöver själv kunna driva och strukturera upp ditt arbete och rollen kräver att du kan arbeta självständigt. Vi ser också att du är duktig på att skapa och underhålla relationer och vi ser det som en självklarhet att du kan samarbeta bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. 

Urval påbörjas efter sista ansökningsdag 24/11. I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av tester som en del i vår bedömning. Varmt välkommen med din ansökan! 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Januari/Februari VT-24

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. januari 2025, studentmedarbetare

Sysselsättningsgrad: 20-25%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 12063

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Gymnasielärare i svenska och engelska

Lärare i gymnasiet
Läs mer Nov 15
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en gymnasielärare i svenska och engelska för undervisning på Teknik- och Naturvetenskapsprogrammet. Tjänsten är ett vikariat under vårterminen 2024.

I uppdraget ingår att planera, genomföra och utvärdera undervisningen samt anpassa den efter elevernas behov. Du bedömer elevernas måluppfyllelse och kommunicerar detta samt sätter betyg efter avslutad kurs. Du deltar i arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor inom såväl ämnet som kring utveckling av utbildningen. I läraruppdraget kan mentorskap ingå, vilket bland annat medför att du deltar i elevhälsoarbete, tar föräldrakontakter och genomför utvecklingssamtal.

Din arbetsplats
Berzeliusskolan är en attraktiv och centralt belägen skola i Linköping. Här finns grundskolans högstadium, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Gymnasieskolan omfattar naturvetenskaps- och teknikprogrammen samt introduktionsprogram. Totalt finns ca 1900 studerande, varav 1000 inom gymnasieskolan, och 300 anställda på skolan.

Du som söker
Du är legitimerad gymnasielärare i berörda ämnen, gärna med erfarenhet av pedagogiskt arbete på gymnasiets högskoleförberedande program.

Som lärare på Berzeliusskolan är du intresserad av att skapa goda förutsättningar för lärande och leder eleverna mot målen för verksamheten. Du har stor förmåga att skapa goda relationer till såväl elever som kollegor, har relevanta ämneskunskaper och en god didaktisk förmåga. Du ser vikten av att elevernas utbildning utgör en helhet där dina ämnen är en del.

Du står för ett tydligt ledarskap i klassrummet baserat på tillit och delaktighet och kan därigenom skapa trygghet och studiero för eleverna.  Du brinner för pedagogisk utveckling och vill samverka med dina kollegor där du bidrar med nya idéer och engagemang, men kan också ta egna initiativ där så behövs.

Övrig information
Tillträde: 2024-01-08

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2024-06-20, vikariat

Sysselsättningsgrad: 75%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12133

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Umdersköterska till Ekbackens vårdboende

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Nov 17
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Är du en person med erfarenhet av vårdboende och som drivs av att ge vård, stöd och omsorg utifrån individuella behov? Då kan tjänsten som undersköterska till Ekbackens vårdboende vara något för dig!

Nu söker vi på Ekbackens vårdboende tre nya kollegor som vill bli en del av vår gemenskap. Tjänsterna är på 75-100 % och arbetstiden kommer att vara förlagd till dag, kväll och helg. 

Hos oss får du arbeta med att tillgodose kundernas individuella behov. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra kunder. Du kommer att arbeta för att skapa möjlighet till social samvaro och delta i olika sociala aktiviteter. I tjänsten ingår olika omvårdnadsuppgifter, vilket innefattar exempelvis hjälp vid förflyttningar, personlig hygien, hushållssysslor samt medicinska insatser. Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum) med individens bästa i fokus. Vårt arbete präglas även av ett salutogent förhållningssätt, där vi ser till det friska och lockar fram personens egna förmågor. 

I tjänsten kommer du få möjlighet till utveckling i din roll och du tilldelas att vara kontaktperson för några av våra kunder.  Detta innebär att du deltar vid välkomstsamtal där du tillsammans med kunden planerar stödinsatser. Du ansvarar för kundens genomförandeplan och dokumenterar i systemet Treserva. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med anhöriga och andra samverkansparter.

Din arbetsplats
Ekbackens vårdboende ligger naturnära i de södra stadsdelarna med goda förbindelser till centrala Linköping. I närheten finns Ekholmens centrum samt fina promenadstråk för rekreation.  Boendet har tre paviljonger med totalt 56 platser. Tre av lägenheterna är så kallade dubbletter och är till för par som vill bo tillsammans. I anslutning till lägenheterna finns gemensamma utrymmen såsom kök och vardagsrum med tillhörande stor balkong.  

Hos oss arbetar vi lite extra med aktiviteter för våra boende. Vi anordnar varje vecka olika utbud och de boende deltar utifrån sina behov och intressen. Vi har förmånen att ha ett fritidscenter som är öppet varje vardag och har ett varierat utbud med allt från promenader, högläsning, sittgymnastik, bakning, filmvisning till pub och allsångskvällar någon gång per termin. 

Du som söker
Vi söker dig som har en godkänd utbildning som undersköterska, samt erfarenhet av arbete eller praktik inom området. För att ha goda förutsättningar hos oss behöver du ha erfarenhet av och kunskap om att arbeta med personer inom somatik. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbetssättet IBIC.  Du har också kunskap om salutogent förhållningssätt och kännedom om lågaffektivt bemötande. Vi ser det som en självklarhet att du tar delegeringar såsom medicin, insulin och sond. 

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem.

Vi ser att du som person arbetar bra med andra människor och kan relatera till de på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar och kommunicerar på ett smidigt sätt. Vidare tar du ansvar för dina uppgifter, är självgående och driver ditt arbete framåt. Du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att budskap når fram. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Från och med 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Läs mer och beställ ditt bevis här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 12193

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu