REGION ÖSTERGÖTLAND jobb i Linköping

Hitta lediga jobb hos REGION ÖSTERGÖTLAND i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Linköping.

Vi söker sjuksköterskor till vår endovaskulära operationssal!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jul 12
Nytt
Nyfiken på att se vad som händer bakom de stängda dörrarna på operation? Nu har Du chansen! Vi söker sjuksköterskor till vår endovaskulära operationssal.

Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt och stimulerande arbete. Välkommen till centraloperation på ett av landets bästa sjukhus, Universitetssjukhuset i Linköping.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.


ANOPIVA i Linköping består av 23 operationssalar. På operationsavdelningen finns de två enheter, Nord och Syd, där anestesi- och operationsservice ges till olika kirurgiska inriktningar. Där bedrivs högteknologisk avancerad operationssjukvård som exempelvis neurokirurgi och endovaskulär interventionskirurgi, hand- och plastikkirurgi, ÖNH, käk; barn samt robotkirurgi. Inom kliniken finns också intensivvårdsavdelningen/postoperativ avdelning och en sterilteknisk enhet. Vi har två preoperativa arenor, en på Nord och en på Syd. 

Arbetsbeskrivning

Du kommer i första hand arbeta på den endovaskulära operationssalen där det bedrivs en högteknologisk verksamhet i gränslandet mellan neurokirurgi och röntgen. I verksamheten ingår både planerade och akuta ingrepp med vakna respektive sövda patienter. Diagnoser som förekommer i verksamheten är bland annat pulsåderbråck och kärlmissbildningar i hjärnan samt stroke. Som en i teamet ansvara Du för att förbereda och assistera vid dessa ingrepp. Du ansvarar också för att sterilitet och hygienförskrifter efterföljs, det vill säga  sedvanliga arbetsuppgifter för en operationssjuksköterska men som utförs av en grundutbildad sjuksköterska alternativt röntgensjuksköterska.

Den tiden det inte är någon verksamhet på vår endovaskulära operationssal arbetar man på någon av våra preoperativa arenor. Där arbetar Du nära patienten och i team med anestesipersonal. I ditt arbete ingår att du tar emot och förbereder patienten inför operation. Du assisterar vid blockadläggning, premedicinerar och optimerar, mycket infarter och logistik. Vi erbjuder ett arbete som kan ge mycket klinisk erfarenhet, mycket ”hands on” och patientkontakt. Vi utgår från patienten och arbetar för att varje medarbetare ska få rätt kompetens för att kunna upprätthålla en hög kvalitet och hög patientsäkerhet.

Arbetstiden är förlagt till dagtid måndag-fredag. Vi ser det som självklart att våra medarbetare vidareutvecklas och utmanas på ett för individen optimalt sätt. Därför vill vi redan från början ge dig så goda förutsättningar som möjligt som ny hos oss vilket bland annat innebär att du får en anpassad introduktion för att du ska känna dig trygg. Du erbjuds kontinuerlig fortbildning och kompetensutveckling, exempelvis föreläsningar ledda av anestesiläkare samt möjlighet till hospitering på operationssal. För oss är det viktigt att alla medarbetare känner sig betydelsefulla och är med och bidrar till en god arbetsmiljö och en säker vård.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska/röntgensjuksköterska med minst ett års yrkeserfarenhet inom yrket.

Då du i ditt arbete kommunicerar med dina kollegor runt patienten och även med andra kliniker på sjukhuset, krävs det att du behärskar svenska språket i tal och skrift.

För att du ska trivas hos oss tror vi att det är viktigt att du är intresserad av våra specialiteter, nyfiken och har lätt för att lära dig nya arbetsuppgifter då verksamheten är under kontinuerlig utveckling. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du vill arbeta som en viktig del i ett team, där du även tar egna initiativ. Du är bekväm i din yrkesroll och en engagerad person som vill vara med och bidra till en positiv arbetsplats där alla tar ansvar, samarbetar och respekterar varandra. Vi arbetar aktivt med kvalitets- och verksamhetsutveckling där vi gärna ser att du vill vara med och bidra med egna tankar och idéer.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till neurokirurgiska kliniken

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 11
Neurokirurgiska kliniken i Linköping är en av verksamheterna inom Sinnescentrum i Östergötland.

Upptagningsområdet är Sydöstra sjukvårdsregionen vilket innefattar Östergötland, Kalmar och Jönköping med cirka en miljon invånare. Verksamheten bedrivs som sluten och öppenvård. Kliniken har cirka 200 medarbetare. Neurokirurgen består av en vårdavdelning inklusive postop, intermediärvårdsavdelning; NIMA och en intensivvårdsavdelning; NIVA. Vi utför akut och planerad kirurgi för patienter med tumörer, sjukdomstillstånd i halsryggen, blödningar, kärlmissbildningar, trauma, hydrocephalus, olika rörelserubbningar, epilepsi och andra sjukdomar i centrala nervsystemet. På avdelningen vårdar vi även patienter från käkkirurgen. Den neurokirurgiska verksamheten är en högkvalificerad vård med avancerade kirurgiska åtgärder.

Vi söker nu förstärkning till sjuksköterskegruppen då flera ska börja studera till hösten.


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

På neurokirurgiska kliniken har vi individuella vilket ger dig möjlighet att påverka din arbetstid. Vi arbetar med rotationstjänst dag, kväll och natt. Vi använder oss av poängmodellen vilket innebär att du arbetar färre arbetspass med bibehållen lön och mer tid till återhämtning.
Vi välkomnar både dig som är nyutexaminerad sjuksköterska och dig med erfarenhet. Vi kommer att anpassa introduktionen beroende på din bakgrund och erfarenhet. Allt för att du ska komma in i dina arbetsuppgifter och få en så bra start som möjligt hos oss på neurokirurgen. Vi har ett väl utarbetat introduktionsprogram och en anpassad inskolningstid utifrån dina förutsättningar och erfarenheter.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta i en utvecklingsfokuserad och händelserik miljö och bli en del av ett team där samarbete och engagemang värdesätts högt.

Du kommer att arbeta med vanligt förekommande sjuksköterskeuppgifter på vårdavdelning, med fokus på pre- och postoperativ vård. Vi har en egen postoperativ enhet där de nyopererade patienterna kommer direkt från operation. Till avdelning hör även NIMA, intermediärvårdsenhet. Efter klinisk erfarenhet görs en individuell bedömning när rotationstjänstgöring kan påbörjas till neurokirurgens postop och NIMA. Där får du möjlighet till ytterligare kompetensutveckling genom att arbeta med kontinuerlig högteknologisk övervakning av nyopererade patienter.

Arbetsgrupp

Du kommer att jobba i ett nära samarbeta med andra professioner; läkare, undersköterska, kurator, fysioterapeut och arbetsterapeut. På avdelningen finns erfarna specialistsjuksköterskor (SPINK) som stöd vid mer komplexa patientfall.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Erfarenhet av tidigare postoperativ vård är meriterande. Vi ser gärna att du är flerspråkig. Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Du beskrivs av tidigare medarbetare som engagerad och lyhörd. Vidare är du handlingskraftig och ditt arbetssätt kännetecknas av att du får saker och ting gjorda. Du arbetar självständigt med stor ansvarskänsla samtidigt som du trivs med att vara en del av ett tvärprofessionellt team, där alla yrkeskategorier lär av varandra. Du trivs i en föränderlig miljö och arbetar effektivt samtidigt som du lägger ner stor vikt vid att leva upp till verksamhetens kvalitetsstandard.

Ansökan och anställning

Tveka inte att höra av dig till oss för mer information och rundvandring på kliniken. Vid önskemål för rundvandring kontakta Åsa Dahl för bokning med sjuksköterska. Se kontaktuppgifter till Åsa nedan.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Studiegruppsansvarig operationssjuksköterska sökes för blivande kollegor!

Operationssjuksköterska
Läs mer Jul 12
Nytt
Är du intresserad av att vara studiegruppsansvarig för operationssjuksköterskeutbildningen? vi söker en operationssjuksköterska som kommer att arbeta cirka 70 % kliniskt på någon av våra sektioner och 30 % som studiegrupps ansvarig för vår vidareutbildning som i dagsläget är på distans i Växjö.

Arbetet innebär att Du ansvarar för den studiegrupp som kommer från Östergötland, så du verkar i länet. 


På vår operationsavdelning finns de två enheter; Nord och Syd. Här erbjuds anestesi- och operationservice till olika kirurgiska inriktningar. Här bedrivs högteknologisk avancerad operationssjukvård och akut omhändertagande av traumapatienter. Operation Nord är inriktad på neurokirurgi med endovaskulär interventionsbehandling, avancerad bukkirurgi, gynekologi, urologi och robotkirurgi. Operation Syd bedriver ortopedi, ryggkirurgi, hand-och plastikkirurgi med brännskadevård samt en barnenhet med blandad barnkirurgi. Här finns också en specialenhet som inrymmer öron, näsa och hals kirurgi, käk och anestesiservice för utgårda verksamheter. Våra enheter bedriver både elektiv- och akutkirurgi med arbetet förlagt dygnet runt.

Går du och funderar på något nytt i din karriär?

Vi erbjuder dig

Studiegruppsansvarig har det övergripande handledningsansvaret för studenters VFU. Studiegruppsansvarig har möjlighet till egen kompetensutveckling inom adekvat område. Fördelningen av tiden är flexibel, vilket innebär att den mesta av tiden planeras när studenterna befinner sig på VFU inom Region Östergötland samt i samband med kliniska moment i utbildningen. I uppdraget ingår det att vara en kontaktperson mellan student, handledande specialistsjuksköterska, VFU kansliet i Region Östergötland och Linné universitetet. Planera, genomföra och ansvara för undervisning på studieorten. Tillse och medverka till att kvalitetskraven följs och att studenterna inom VFU möts av vetenskapligt förhållningssätt. 

Det kliniska arbetet är omväxlande och stimulerande arbete där operationssjuksköterskan har en betydelsefull roll i samarbetet med kollegorna i operationsteamet. Här finns en trivsam arbetsplats med teamarbete som präglas av engagemang, nyfikenhet, ansvar och respekt för patienten och varandra. Vi utgår från patienten och arbetar för att varje medarbetare ska få rätt kompetens för att kunna upprätthålla en hög kvalitet och hög patientsäkerhet. Vi erbjuder en individanpassad introduktion och du får även möjlighet till kompetensutveckling, rotationstjänst, intern och externa utbildningar samt forskning. Vi ingår i ett hälsobefrämjande projekt vilket innebär 34 timmars arbetsvecka med heltidslön när man ingår i 24/7 verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Som operationssjuksköterska kommer du att ha en sektionstillhörighet, men med viss introduktion på alla sektioner för att kunna delta i jourarbete. Detta innebär att du arbetar på din sektion men har kunskap om akuta ingrepp på respektive enhet jourtid. Vi söker nu medarbetare till alla våra enheter som beskrivs ovan.

Vi träffar dig gärna och presenterar våra verksamheter. Om du vill vara med en dag och se hur vår verksamhet fungerar, hör gärna av dig!

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom operationssjukvård. 

Arbetet präglas av spänning och variation där jag får använda min flexibilitet och problemlösningsförmåga. Jag är en nyfiken person och vill vara med att bidra till verksamhetens utveckling.

Du är trygg, självgående och strukturerad och kan planera, organisera och prioritera arbetet. Du trivs med teamarbete och arbetar bra med andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är Du en engagerad person som vill vara med och bidra till en positiv arbetsmiljö.

Du tycker om att handleda dina blivande kollegor. Du har en pedagogisk förmåga samt är bra på att lyssna in och varar lyhörd för dina kollegor och studenter. 

Du ska ha goda svenska språkkunskaper i tal och skrift då du ska kommunicera med patienter, närstående och kollegor. Stor vikt läggs på personlig lämplighet och mognad.


Stämmer den här beskrivningen in på dig? Sök till oss!

Anställning och ansökan

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärn in din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till medicinsk akutsjukvård och intermediärvård

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Apr 4
Vi söker dig som är intresserad av akutsjukvård.

Du har ett genuint intresse för varje patient som individ och att göra det bästa möjliga utifrån var och ens unika situation i ett akut insjuknande. Vi ser fram mot att träffa dig!Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Medicinska och geriatriska akutkliniken är en universitetssjukvårdsenhet som tillhör Närsjukvården i centrala Östergötland. Kliniken har cirka 200 anställda. Kliniken består av två sektioner. Sektionen för akut internmedicin består av medicinska akutvårdsavdelningen (MAVA), medicinsk intermediärvårdsavdelning (MIMA) och koagulationsmottagning. Geriatriska sektionen består av slutenvårdsavdelning (GAVA), en öppenvårdsmottagning, ett mobilt demensteam i samverkan med kommunen samt en klinisk undervisningsavdelning, KUA. Klinikens vårdadministration har ett uppdrag som är övergripande över hela kliniken.
På plan 17 där medicinska och geriatriska akutkliniken ligger finns också njurmedicinska klinikens slutenvårdsenhet. Alla dessa verksamheter tillsammans har startat upp ett samarbete -GEMINI- för att utveckla ett gediget medicin plan. Vi letar och hittar nya samarbetsmöjligheter i detta. Den som är intresserad av ännu bredare erfarenhet har möjlighet att rotera mellan enheterna på planet.
Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Den breda akut internmedicinska inriktningen på MAVA/MIMA ger ett stimulerande och omväxlande arbete med olika patientkategorier. Dina arbetsuppgifter är att bedöma, planera och utföra insatser utifrån patientens behov av vård på MAVA/MIMA. Vi arbetar i team där samarbete och god kommunikation är en avgörande faktor för god vård och arbetsmiljö. Som oerfaren är detta en arbetsplats där du skaffar dig en gedigen grund att stå på i framtiden inom yrket. Kompetensutveckling ges på flera olika sätt och vårt motto är att genom att satsa på personalen blir det bäst för patienten. Det finns alltid erfaren personal att rådfråga dygnet runt på vårt MIMA. På MIMA bedrivs en högre vårdnivå, intermediärvård, med fokus på respiration och cirkulation. Har du en specialistsjuksköterskeexamen har du möjlighet att ingå i vårt viktiga omvårdnadsledarteam. Som omvårdnadsledare hos oss har du en särskild roll i att stötta övrig personal och bidra till att komplext sjuka patienter vårdas med rätt helhetsperspektiv. Du får också arbeta med verksamhetsutveckling och internutbildningar inom kliniken.

Arbetsgrupp

I vår akutverksamhet utvecklas du i att hantera olika situationer på ett konstruktivt sätt. Vi kan erbjuda dig en arbetsplats som har en god struktur med inarbetade rutiner och stöttande kringfunktioner i form av koordinator, samordnare, vårdsamordnare, farmaceuttjänst och måltidsvärd. Vi har högt i tak och kul tillsammans. Vi är måna om en god och hållbar arbetsmiljö där du kan utvecklas i din profession. Du får en introduktion på 4-5 veckor samt en mentor under cirka 1 år. Under din introduktion ingår också administrationstid för kompetensutveckling. Detta fortsätter sen under cirka ett halvår.

Inom kliniken finns goda kompetens- och utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar med korta internutbildningar flera gånger per vecka samt 2 heldagsutbildningar/termin/medarbetare. Vill du specialist utbilda dig mot medicinsk vård eller intensivvård finns också möjlighet till detta inom ramen för din anställning hos oss. Alla MIMA sjuksköterskor bjuds till exempel in till mellanjoursutbildningar utöver de yrkesspecifika tillfällen som ges på avdelningen. Det är också möjligt att rotera till vår systersektion geriatriska akutvårdsavdelningen, GAVA. Rotation mot andra enheter kan också diskuteras.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet i yrket. Meriterande är om du har en specialistsjuksköterskeutbildning och/eller erfarenhet från arbete inom akutsjukvård. Är du nyexaminerad sjuksköterska är du också varmt välkommen att söka då vi anställer både nyexaminerade och erfarna sjuksköterskor.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Som sjuksköterska söker du utveckling och fördjupning inom din sjuksköterskeprofession. Du vill applicera dina kunskaper och utmanas av den högre vårdnivån av de komplexa patienter som behöver ses av erfarna ögon. Du trivs med ansvar och tar gärna initiativ till aktiviteter som du strukturerar upp och driver framåt för att uppnå resultat. Med en positiv inställning bidrar du till teamet och du efterfrågar och ger återkoppling på ett konstruktivt sätt i det dagliga arbetet för att vi tillsammans ska utföra en så bra vård och arbetsmiljö som möjligt. Som oerfaren sjuksköterska har du ambitionen att växa över tid i en miljö där det finns mycket stöttning och erfaren personal.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Specialistsjuksköterska till Thorax-Kärlkliniken

Operationssjuksköterska
Läs mer Jun 11
Är du intresserad av att arbeta med högspecialiserad operationssjukvård .

Enheten är en teknikintensiv och en expansiv verksamhet i framkant. Vill du arbeta i en trivsam och patientfokuserad miljön där utveckling är en självklarhet i det dagliga arbetet, då är du kanske vår nya kollega? Du kommer att välkomnas av en arbetsgrupp som präglas av gott samarbete och ett lyhört bemötande.


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som operationssjuksköterska på Thoraxkärlkliniken är du med och tillhandahåller hjärt, lung och kärlkirurgi samt utför endovaskulära interventioner vid Seldingerenheten. Kliniken ansvarar för hela patienten processen från remiss, mottagning, operation, eftervård fram till utskrivning och har därmed ett helhetsperspektiv för patienten.
För patienter med akut- eller kronisk hjärtsvikt och/eller sviktande respiratorisk funktion har kliniken också resurser för avancerade assistpumpar som ECMO, Impella, etcetra.
Vi lyfter alla teammedlemmars funktioner i teamen och arbetar i huvudsak tvärprofessionellt med mycket god kommunikation mellan de olika professionerna som finns runt patienten. Vi erbjuder en individanpassad introduktion och du får även möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling. Som operationssjuksköterska hos oss jobbar du näst intill alltid i par med en annan operationssjuksköterska. Vi ingår i ett hälsobefrämjande projekt vilket innebär 34 timmars arbetsvecka med heltidslön och vi arbetar med beredskap.

Arbetsgrupp

Arbetsgruppen på operationssal består av dig som operationssjuksköterska, anestesisjuksköterska, perfusionist och undersköterska som i nära samarbete med anestesiläkare samt operatör arbetar i team runt patienten.

Om dig

Du är legitimerad specialistsjuksköterska inom relevant område. Övriga utbildningar inom relevanta eller närliggande områden är meriterande.

Tidigare erfarenhet inom specialistområdet är meriterande men inte ett krav. Erfarenhet relevanta eller närliggande områden är också meriterande.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Du behöver också kunna hantera olika IT-system för att kunna utföra det dagliga vårdarbetet.

Vi söker dig som trivs med att arbeta i team. Du vill ha ett arbete som präglas av spänning och variation där du får använda din flexibilitet och problemlösningsförmåga. Vi ser gärna att du bidrar med positiv anda till gruppen och har ett engagemang för att medverka till att uppnå verksamhetens mål och utveckling. Du har god samarbetsförmåga, lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du är en nyfiken person och vill vara med och bidra till utvecklingen av Thoraxkärlkliniken.

Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan därmed ändra ditt synsätt och förhållningssätt för att se möjligheterna i förändringar. Du är kreativ och tar ansvar för din uppgift, är trygg och har god självinsikt. Du trivs med ett omväxlande arbetstempo och är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer.

Ansökan och anställning

Tjänsten är på 100 % men tjänstgöringsgrad kan diskuteras.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterskor till BAVA och barnakuten

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 5
Vill du ha ett stimulerande och utvecklande arbete med inriktning mot barn och ungdomar?
Vi erbjuder dig ett arbete där du utvecklar dig själv och har möjlighet att medverka i utveckling av
verksamheten.

Du får ta ansvar, ta egna initiativ, arbeta självständigt och i team. Vår verksamhetsidé är: ”Tillsammans för barns och ungdomars bästa hälsa genom livet”. Det innebär att vi arbetar tillsammans med olika yrkesprofessioner i team där god kommunikation är en förutsättning. Vårt fokus är att ge god, säker vård och omsorg på lika villkor med respekt för allas lika värde. 

Så här beskriver våra medarbetare sitt arbete på avdelning B152 BAVA och Barnakuten:
"Jag trivs här för att arbetet är både varierat och stimulerande. Du får träffa många olika barn i olika åldrar och deras närstående.”
”Trygg arbetsplats då vi har en stabil personalgrupp med hög kompetens."
”Jag trivs för att det är spännande och roligt med akutsjukvård och det händer någonting hela tiden.”

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Alla nyanställda får en individuellt anpassad introduktion på cirka 8 veckor och en erfaren kollega som mentor. Du har stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och blir snabbt en i gänget då vi arbetar aktivt för en bra arbetsmiljö. Vi ser positivt på fortsatt kompetensutveckling samt specialistutbildning. Har du redan en specialistutbildning inom barnsjukvård finns möjlighet till övergripande omvårdnadsuppdrag på enheten i nära samarbete med våra andra barnavdelningar. 

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

På BAVA och barnakuten arbetar vi familjecentrerat med barnet i fokus och du som sjuksköterska leder och har ansvar för patienten och dess enskilda behov av vård. Vi arbetar även nära tillsammans med de andra vårdenheterna inom H.K.H Kronprinsessan Victorias barn-och ungdomssjukhus, exempelvis barnkirurgen, Bond och öppenvården. Många av våra medarbetare roterar mellan avdelningarna vilket vi ser som positivt, både för barnens vård och din individuella utveckling som sjuksköterska inom pediatrisk omvårdnad.

Arbetsgrupp

Som sjuksköterska arbetar du tillsammans med en barnsköterska eller sjuksköterska i ett nära samarbete med våra läkare. I teamet runt patienten ingår även fysioterapeut, arbetsterapeut, lekterapeut och kurator. Vi har även ett nära samarbete med barnsmärtenheten. På samma våningsplan finns även tillgång till lekterapi, skola, sjukhusclowner och lekplats.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska med minst ett års erfarenhet. Yrkeserfarenhet inom vårdområdet är meriterande och vi ser gärna att du har erfarenhet av barn- och/eller akutsjukvård. Är du specialistutbildad sjuksköterska inom barn och ungdom, eller akutsjukvård så ser vi det som ytterligare meriterande.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Du är intresserad av att arbeta med barn och deras familjer. Som person är du lyhörd, flexibel samt har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har förmågan att arbeta självständigt, kan prioritera arbetet och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi vill att du bidrar med ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst och två vikariat till och med 31 augusti 2025. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Nyfiken på operationssjuksköterskeyrket? Sök vår traineeplats!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 26
Är du sjuksköterska och vill ta nästa steg i karriären? Är du nyfiken på operation och vad operationssjuksköterskan roll och arbete innebär? Då ska du söka en traineeanställning hos oss på operationsavdelningen!

ANOPIVA i Linköping består av 25 operationssalar.

På operationsavdelningen finns de två sammanbundna enheterna Nord och Syd, där anestesi- och operationsservice ges till olika kirurgiska inriktningar. Där bedrivs högteknologisk avancerad operationssjukvård som exempelvis neurokirurgi och endovaskulär interventionskirurgi, hand- och plastikkirurgi samt robotkirurgi. Inom kliniken finns också intensivvårdsavdelningen/postoperativ avdelning och en sterilteknisk enhet.

Klicka här om Du vill läsa mer om ANESTESI/OPERATION

Arbetsbeskrivning

Vi planerar ett utbildningsprogram för att stärka upp framtida behov av operationssjuksköterskor. ANOPIVA erbjuder dig att under 1 år få en inblick i operationssjuksköterskans ansvar och arbetsuppgifter. Efter genomfört traineeprogram kan du som är intresserad ansöka till specialistutbildning inom operationssjukvård och då ansöker du även om en utbildningstjänst hos oss. Efter slutförd utbildning får du en tillsvidareanställning hos oss.

Som traineesjuksköterska på operation är det meningen att du ska få en nära inblick i operationssjuksköterskans arbete. Du arbetar i team tillsammans med anestesi- och operationspersonal och är en viktig del runt patienten som ska opereras.

Det ställs höga krav på operationssjukvården, den skall vara säker och effektiv samt ha hög kvalitet. En operationssjuksköterska kombinerar omvårdnadskompetens med avancerade kunskaper i medicinteknik. En stor del av arbetet är att instrumentera och assistera under operation. I detta innefattas ansvar för att rätt instrument och material finns framme, ha en handlingsberedskap för alla eventualiteter som kan hända, att tänka steget före-men handla i nuet. Operationssjuksköterskan har ansvar för att patienten positioneras på ett sådant sätt så att inga skador uppstår, samtidigt som det operationstekniskt skall vara ett optimalt läge. För detta krävs det goda kunskaper i operationsteknik och anatomi såväl som i perioperativ omvårdnad.

Här kan du höra OP-sköterska Maria berätta om sitt jobb

Under året kommer du att ha en mentor som vägleder dig och som kan hjälpa och stötta dig i olika frågor som dyker upp. Du kommer att ha en handledare på respektive sektion som du följer under en längre tid. Under året kommer du ges möjligheten att hospitera på alla de olika sektionerna som finns här på centraloperation för att verkligen kunna få en känsla för det intressanta arbetet operationssjuksköterskan har. Traineeprogrammet innehåller utbildningsdagar som är övergripande för hela kliniken.

Du kommer under året arbeta självständigt i pre-op arean där man tar emot och optimerar patienterna som ska opereras, ett arbete som ger mycket klinisk erfarenhet, mycket ”hands on” och patientkontakt.

Du ges även möjlighet att arbeta självständigt på vår endovaskulära neurokirurgiska enhet.  Enheten bedriver en högteknologisk verksamhet som inkluderar både neurokirurgi och röntgen. I verksamheten ingår både planerade och akuta ingrepp med vakna respektive sövda patienter. Diagnoser som förekommer i verksamheten är bland annat pulsåderbråck och kärlmissbildningar i hjärnan samt stroke. Som en i teamet ansvara Du för att förbereda och assistera vid invasiva ingrepp. Du ansvarar också för att sterilitet och hygienförskrifter efterföljs, det vill säga sedvanliga arbetsuppgifter för en allmän sjuksköterska/operationssjuksköterska.

Du kommer även att få en inblick i sterilcentralens arbete och den postoperativa vården. 

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har ett intresse för att eventuellt vidareutbilda dig inom operationssjukvård och som är intresserad av att få en större inblick i vad det innebär att arbeta som operationssjuksköterska.

Personliga egenskaper

Du bör ha ett stort intresse för avancerad och specialiserad sjukvård och vara motiverad för att vidareutbilda dig. Som person har du lätt för att samarbeta och kan snabbt ställa om dig till olika situationer. Du ska ha förmåga att själv planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker fortlöpande så tveka inte att söka.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker grundutbildade sjuksköterskor till operation!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 20
Nyfiken på att se vad som händer bakom de stängda dörrarna på operation? Nu har Du chansen! Vi söker sjuksköterskor till våra preoperativa areor samt till vårt endovaskulära lab och kan erbjuda dig ett ansvarsfullt och stimulerande arbete.

Välkommen till centraloperation på ett av landets bästa sjukhus, Universitetssjukhuset i Linköping.

ANOPIVA i Linköping består av 23 operationssalar. På operationsavdelningen finns de två enheter, Nord och Syd, där anestesi- och operationsservice ges till olika kirurgiska inriktningar. Där bedrivs högteknologisk avancerad operationssjukvård som exempelvis neurokirurgi och endovaskulär interventionskirurgi, hand- och plastikkirurgi, ÖNH, käk; barn samt robotkirurgi. Inom kliniken finns också intensivvårdsavdelningen/postoperativ avdelning och en sterilteknisk enhet. Vi har två preoperativa arenor, en på Nord och en på Syd. 

Vårt erbjudande

Vid intresse finns möjlighet att skolas in i vårt endovaskulära lab där det bedrivs en högteknologisk verksamhet i gränslandet mellan neurokirurgi och röntgen. I verksamheten ingår både planerade och akuta ingrepp med vakna respektive sövda patienter. Diagnoser som förekommer i verksamheten är bl a pulsåderbråck och kärlmissbildningar i hjärnan samt stroke. Som en i teamet ansvara Du för att förbereda och assistera vid dessa ingrepp. Du ansvarar också för att sterilitet och hygienförskrifter efterföljs, dvs sedvanliga arbetsuppgifter för en operationssjuksköterska men som utförs av en grundutbildad sjuksköterska alternativt röntgensjuksköterska.

Arbetstiden är förlagt till dagtid måndag-fredag. Vi ser det som självklart att våra medarbetare vidareutvecklas och utmanas på ett för individen optimalt sätt. Därför vill vi redan från början ge dig så goda förutsättningar som möjligt som ny hos oss vilket bland annat innebär att du får en anpassad introduktion för att du ska känna dig trygg. Du erbjuds kontinuerlig fortbildning och kompetensutveckling, exempelvis föreläsningar ledda av anestesiläkare samt möjlighet till hospitering på operationssal. För oss är det viktigt att alla medarbetare känner sig betydelsefulla och är med och bidrar till en god arbetsmiljö och en säker vård.

Arbetsbeskrivning

Vår operationsenhet erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete. Du ingår i ett team som veckovis roterar mellan våra två preoperativa areor. Du arbetar nära patienten och i team med anestesipersonal. I ditt arbete ingår att du tar emot och förbereder patienten inför operation. Du assisterar vid blockadläggning, premedicinerar och optimerar, mycket infarter och logistik. Vi erbjuder ett arbete som kan ge mycket klinisk erfarenhet, mycket ”hands on” och patientkontakt. Vi utgår från patienten och arbetar för att varje medarbetare ska få rätt kompetens för att kunna upprätthålla en hög kvalitet och hög patientsäkerhet.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst ett års yrkeserfarenhet inom yrket.

Då du i ditt arbete kommunicerar med dina kollegor runt patienten och även med andra kliniker på sjukhuset, krävs det att du behärskar svenska språket i tal och skrift.

För att du ska trivas hos oss tror vi att det är viktigt att du är intresserad av våra specialiteter, nyfiken och har lätt för att lära dig nya arbetsuppgifter då verksamheten är under kontinuerlig utveckling. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du vill arbeta som en viktig del i ett team, där du även tar egna initiativ. Du är bekväm i din yrkesroll och en engagerad person som vill vara med och bidra till en positiv arbetsplats där alla tar ansvar, samarbetar och respekterar varandra. Vi arbetar aktivt med kvalitets- och verksamhetsutveckling där vi gärna ser att du vill vara med och bidra med egna tankar och idéer.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Distriktsläkare/Specialistläkare i allmänmedicin, Vårdcentralen Linghem

Specialistläkare
Läs mer Jul 9
Vi är ett trevligt gäng arbetskamrater och söker nu dig som vill bli en del av vårt team.

Välkommen att jobba med oss på Vårdcentralen Linghem!

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, fyra jourcentraler, Vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum. Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Linghem är samhället med närhet till både storstad och natur. Med pendeltrafik når du Linköping på 7 minuter och Norrköping på 20 minuter. Vårdcentralen har cirka 6 700 listade personer, som kommer från såväl samhälle som landsbygd. Verksamheten omfattar allt från barn-, akut-, till äldresjukvård. Vårdcentralen Linghem är den lilla vårdcentralen med de stora möjligheterna. Vi arbetar aktivt med kvalitets och förändringsarbete.

Vårdcentralen är bemannad med specialister i allmänmedicin, läkare under utbildning, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdadministratörer, kurator och rehab-koordinator samt har tillgång till ett välutrustat laboratorium. Vårt mål är att vårdcentralen ska vara en attraktiv arbetsplats genom att främja en arbetsmiljö som ger balans mellan arbete och privatliv. Vårdcentralen är i full gång med olika förbättringsarbeten som främjar patientnöjdhet och en god arbetsmiljö.

Läs också gärna om regionens karriärstege för läkare och dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

På vårdcentralen Linghem får du ett omväxlande och stimulerande arbete med läkarmottagning, barnhälsovård, hemsjukvård och äldreboende. Vi söker nu en specialist inom allmänmedicin. Vi ger dig möjlighet att få ett fördjupat ansvar inom någon eller några av våra specialistmottagningar – diabetes, astma-KOL, hypertoni eller vår äldremottagning. En annan del av tjänsten kan vara att ha ansvar för hemsjukvården och/eller SÄBO (särskilt boende). Det finns en stor möjlighet att utforma tjänsten mot äldre patienter där utredning och behandling av sjukdomar som hör till åldrandet ingår.

Handledning av studenter och utbildningsläkare är en viktig del av arbetet. Likaså engagemang i vårdcentralens utvecklings- och kvalitetsarbete. Vårdcentralens läkare ingår i bemanningen av jourcentralen i Linköping och deltar i bakjoursuppdrag under jourtid. Vi erbjuder dig ett rimligt schema där du är delaktig i schemaläggningen. Vi erbjuder även ett gott arbetsklimat med trevliga medarbetare samt regelbunden fortbildning.

Om du som läkare är intresserad av digitalisering och ny teknik, så finns utrymme för att anamma detta arbetssätt.  Vi vill kunna ger våra invånare en chans att möta oss på alternativa sätt, till exempel genom videobesök och monitorering av vissa kroniska sjukdomar.

Om dig

Vi söker i första hand dig som är specialistläkare inom allmänmedicin, geriatrik eller internmedicin. Du har svensk läkarlegitimation (bifogas ansökan) samt svenska språkkunskaper motsvarande nivå Svenska C1. Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Du har giltigt B-körkort.

Som person är du trygg i dig själv och har ett gott omdöme. Du har god samarbetsförmåga, är strukturerad och har stort engagemang för det allmänmedicinska arbetssättet. Du bidrar till ett gott arbetsklimat med ett positivt och professionellt förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga gentemot patienter och medarbetare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och positiv inställning till handlednings uppdrag.

Mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare vilket du hittar här. Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Barnmorska till kvinnohälsan vid kvinnokliniken

Barnmorska
Läs mer Jul 2
Kvinnohälsans styrkor är engagerade och erfarna medarbetare.

Vi har goda medicinska resultat och har ett inarbetat ledningssystem med tydliga rutiner och riktlinjer. Kliniken är ISO-certifierad. Kliniken bedriver forskning och utveckling samt utbildning. För nya medarbetare finns det utvecklingspotential, med möjlighet att växa och utvecklas inom fler delar av verksamheten.

Läs gärna mer om kvinnohälsan här på vår sida eller kolla in vår egen Instagram här.


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Kvinnohälsan ingår i kvinnokliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping. Kvinnoklinikens uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård inom gynekologi och obstetrik, utbildning samt forskning. Huvudområden inom kvinnohälsan är mödrahälsovård, specialistmödrahälsovård, ultraljud för gravida inklusive avancerad fosterdiagnostik, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovskontroll och föräldrastöd.

Kvinnohälsan innehar mottagning i orterna; Linköping, Motala, Mjölby, Åtvidaberg och Kisa.
Vår verksamhet innefattar såväl små som större mottagningar, vilket ger en god variation av arbetsuppgifter samt mötet med patienter.

Kvinnohälsan har även en hög ambitionsnivå inom e-hälsa och digitalisering. Det handlar bland annat om digitala vårdbesök via appen "Din vård", videobesök och digitala formulär som redan i dag finns etablerade i verksamheten. I treårsbudgeten för 2021-2023 inom Region Östergötland är "fortsatt digitalisering av verksamheter och tjänster" ett fokusområde, och en mängd projekt är i gång.

Här kan du läsa om vår karriärstege för barnmorskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

I egenskap som barnmorska är du en viktig del i förändringsarbetet men framförallt för andra människors liv, utifrån patientens livssituation. Du kommer att arbeta med världens roligaste jobb!
Du kommer att arbeta med mödrahälsovård, föräldraförberedelse, preventivmedelsrådgivning samt till viss del gynekologisk cellprovskontroll. När du blivit introducerad på kvinnohälsan är det önskvärt/förväntas det att, utifrån erfarenhet och kompetens, rotation mellan någon av klinikens andra enheter såsom förlossningen, BB-/gynavdelningen eller gynmottagningen när behovet finns. Tjänstgöring kan komma at ske på samtliga av våra enheter/mottagningar

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad barnmorska. Tidigare yrkeserfarenhet är meriterande. Önskvärt är att du har receptförskrivningsrätt. Intresse för förändrings- och utvecklingsarbete är en förut-sättning i vår verksamhet och vi lägger stor vikt vid detta.

Du är en person som har lätt att kommunicera och samarbeta med både patienter och arbetskamrater. Som person är du strukturerad, självgående och stabil i stressade situationer. Vi ser gärna att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt där vården av patienten är i fokus.

Ansökan och anställning

Tjänstgöring kan komma att ske på samtliga av våra enheter/mottagningar.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska med hjärta för kirurgi

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 3
På urologiska avdelningen B192 universitetssjukhuset (US) finner ni vår slutenvårdsavdelning där vi vårdar patienter pre- och postoperativt i samband med högspecialiserad urologisk kirurgi.

Vi har även ett högt inflöde av akuta inläggningar från akutmottagningen, våra grannsjukhus, direkt från hemmet eller via vår mottagning. Det kan handla om allt från blödning i urinvägarna, avflödeshinder på grund av stenar till akut urosepsis.

Trots uppfattningen om att vi enbart byter katetrar - är arbetet på avdelningen mycket varierande och stimulerande då vårt största uppdrag riktar sig mot planerad kirurgi av urologisk malignitet.

Vi söker dig som är sjuksköterska och vill jobba i ett trevligt gäng där vårt mål är att ge god vård och möjlighet till utveckling genom en god arbetsmiljö.

Urologiska kliniken i Östergötland är en del av Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård (CKOC). Kliniken ansvarar för den egna regionen samt är regionklinik för Sydöstra sjukvårdsregionen. Kliniken har cirka 100 anställda och består av en vårdavdelning på Universitetssjukhuset, avdelning B192, samt mottagningar i Linköping och Norrköping.

Välkommen att söka till ett fantastiskt gäng och stimulerande arbete!

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Arbetsbeskrivning

Vi arbetar i vårdteam kring patienter där teamet består av sjuksköterskor, undersköterskor, specialistsjuksköterskor, läkare, kurator och fysioterapeut. Dagtid finns även en koordinator som ansvarar för patientflödet på avdelningen. Jobbet som sjuksköterska innebär ansvar för att omvårdnaden i varje given situation håller rätt kvalitet och utgår från patientens enskilda behov och resurser.

I din roll ingår det att leda och fördela arbetet i teamet samt verka för ett positivt klimat på arbetsplatsen. Som sjuksköterska roterar du mellan dag, kväll och natt.

Introduktionen skräddarsys efter dina behov, oftast är den 4 veckor. Vi är måna om att du ska känna dig välkommen och trygg i din roll. Vi ser även positivt på fortsatt kompetensutveckling där du kan få utvecklas genom betald vidareutbildning till specialistsjuksköterska eller utbildning i urologisk omvårdnad. Vi är inne i ett skede där vi kommer satsa på forskning och det kan finnas möjlighet att vara delaktig i detta.

Vi har ett nära samarbete med våra urologmottagningar och möjlighet till rotation mellan våra enheter finns!

Vi arbetar med önskeschema och har som mål att arbeta 2 helger av 5. (Schemaläggningen sker i Tessa, ett schemaläggningsprogram där man lägger sitt eget schema via dator eller mobil.)

Om mig

Du är legitimerad sjuksköterska. Du kommer att kommunicera med patienter, närstående och kollegor vilket betyder att det är viktigt att du har goda svenska språkkunskaper i såväl tal som skrift. Erfarenhet av kirurgisk/urologisk omvårdnad är meriterande.

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du har förmågan att planera och prioritera ditt arbete samt behålla lugnet i stressade situationer. Du samarbetar väl med andra människor, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Anställning och ansökan

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till kompetensbred avdelning där samarbetet avgör

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Apr 25
Infektionskliniken i Östergötland är en länsövergripande klinik med verksamhet på Universitetssjukhuset (US) i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping (ViN) samt konsultverksamhet på Lasarettet i Motala.

Kliniken bedriver "dygnet-runt"-verksamhet med sluten- och öppenvård i såväl Linköping som Norrköping.

Totalt finns det 37 vårdplatser, 19 på ViN och 18 på US, där det även finns en högisoleringsenhet för extremt smittsamma patienter. Här bedrivs nationell och internationell erkänd klinisk forskning, exempelvis inom områdena antibiotikaresistens, fästingburna infektioner och hepatit. Kliniken medverkar också i arbetet inom det nationella landstingsgemensamma samverkans-organet STRAMA (Samverkan mot antibiotikaresistens). Kliniken har cirka 135 medarbetare.

Är du nyfiken och intresserad av att lära dig mer om virus, bakterier och vad som händer i världen med nya sjukdomar? Då är du välkommen att söka arbete hos oss. 

Vårt erbjudande

Här får du bred kompetens och lära dig många basala moment samtidigt som du får spetskompetens inom infektion och akutsjukvård. Vi samarbetar i team tillsammans med övriga yrkesprofessioner och stöttar varandra genom att vi har ett öppet klimat där man kan fråga om allt.

Enligt vår karriärstege för sjuksköterskor finns det möjlighet att vidareutvecklas, ex betald vidareutbildning. Detta diskuterar vi tillsammans, och gör upp en plan när i tiden det kan vara lämpligt.

Vill du komma och gå bredvid en dag är du hjärtligt välkommen - bara att höra av sig via kontaktuppgifterna nedan!

Läs också om våra förmåner som anställd på Region Östergötland.

Arbetsbeskrivning

Vi på infektionsklinikens avdelning D97 i Linköping söker dig som gillar utmaningar och ett varierande arbete. Här möter du många olika slags patienter, både med olika sjukdomstillstånd och olika kulturer. Du kommer till en avdelning där du får lära dig mycket och får en bred kompetens. Avdelningen har intag dygnet runt alla dagar i veckan och merparten av våra patienter kommer via akutmottagningen.

Våra vanligaste sjukdomar är sepsis, influensa, endocardit, encefalit, mag-tarmsjukdomar, tuberkulos och covid. Vi arbetar i team med undersköterskor och läkare och till viss del paramedicinare. Teamet ansvarar för patientens basala och specifika omvårdnad samt medicinska behov, till exempel trach. Vi har cirka 18 vårdplatser indelade i tre vårdlag. I det ena vårdlaget bedrivs mer avancerad medicinsk vård, och där finns också möjlighet att visuellt och tekniskt  övervaka patienten.

Eftersom vi nästan enbart har akutintag, kan arbetet variera från mycket att göra till något lugnare dagar. Vi är måna om att du har balans mellan arbets- och privatliv och du har därför möjlighet att lägga önskemål om ditt schema. Vi försöker forma en anpassad introduktion så du känner dig trygg och bekväm i ditt arbete. Efter avslutad introduktion finns det erfarna sjuksköterskor som gärna hjälper till med råd och tips och stöttar vid ovana moment. Stor möjlighet till utvecklingsarbete/ansvarsområde finns när du känner dig varm i kläderna.

Om dig

Vi  söker dig som är utbildad sjuksköterska med legitimation eller kommer bli färdig med din utbildning. Erfarenhet är bra, men du kan även få detta hos oss.

För att kunna utför ett bra arbete krävs god samarbetsförmåga, att du lyssnar och kommunicerar på ett smidigt och lyhört sätt. Du ska gilla att det händer saker och att det inte alltid blir som planerat. I ditt arbete är du organiserad och kan prioritera bland dina uppgifter på ett effektivt och patientsäkert sätt. 

Anställning och ansökan

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Tandsköterska

Tandsköterska
Läs mer Jul 2
Käkkliniken söker en ny tandsköterskekollega till käkkirurgiska sektionen som vill utvecklas inom tandsköterskeyrket och är nyfiken och intresserad av att arbeta på sjukhus med specialiserad vård inom käkkirurgi.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det handlar om att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att assistera vid polikliniska operationer som vi bedriver här på kliniken i våra fina operationssalar. Mottagningsarbete och administrativt arbete är andra uppgifter som ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Innan du börjar arbeta självständigt erbjuder vi dig ett individuellt introduktionsprogram och stöd från erfarna kollegor.

Arbetsgrupp

Käkkliniken ingår i sinnescentrum vid Universitetssjukhuset i Linköping. Käkkliniken är en relativt lite klinik med cirka 40 medarbetare men med ett stort verksamhetsområde inom käkkirurgi, käkortopedi och oral medicin. Käkkliniken behandlar patienter med sjukdomar i ansikts- och käkregionen eller med komplicerade käk- och ansiktsdefekter. Andra vanliga behandlingar rör olycksfall med skador i käkar, ansikts- och käkregionen, infektioner, käkledssjukdomar och tandoperationer. Vi bedriver läns-, regions- och utomlänssjukvård/tandvård. Specialiserad vård och forskning bedrivs på kliniken samarbete med andra specialiteter på plastikkirurgiska, neurokirurgiska och öronkliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping. Kliniken bedriver specialistutbildning i käkkirurgi och ansvarar för en nationell utbildning av operationstandsköterskor.

Om dig

Tandsköterskeexamen från kvalificerad yrkesutbildning eller yrkeshögskola. Du är intresserad av att vidareutveckla dig i riktning mot käkkirurgi och är nyfiken på vad det innebär att arbeta med sjukvård.

Meriterande är avklarad utbildning i käkkirurgisk operationssjukvård för tandsköterskor eller undersköterskeutbildning.

För att trivas och passa in hos oss är dina personliga egenskaper viktiga. Du tycker om att arbeta i team både i det stora och i det lilla. Du är lugn, noggrann och tillmötesgående i ditt bemötande gentemot patienter och kollegor. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt vilket gör att du ser möjligheterna i förändringar.

Ansökan och anställning

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till avdelning B165 öron- näs och halskliniken

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jul 12
Nytt
Vill du vara en del av öron-, näs- och halskliniken (ÖNH) och tillsammans med oss fortsätta vår utvecklingsresa mot framtidens vård? Vi söker nu dig som är legitimerad sjuksköterska till ÖNH-avdelning B 165, Välkommen till oss!

Vårt erbjudande

För livet framåt.

Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det handlar om att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Vi på öron-, näs- och halskliniken i Östergötland vill vara bäst på riktigt. Vi vill erbjuda den bästa sjukvården inom vårt område och vara ledande inom forskning och framtidsutveckling. För att uppnå det behöver vi fler sjuksköterskor på vår vårdavdelning. Vi uppmuntrar vidareutbildning och omvårdnadsforskning.

Öron-, näs- och halskliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping (US), Vrinnevisjukhuset(ViN) i Norrköping och Lasarettet i Motala (LiM) svarar för all sjukvård i regionen inom öron-, näs- och halsspecialiteten. Som universitetsklinik har vi tre huvuduppdrag; att bedriva specialiserad vård, undervisa samt bedriva forskning och utveckling. Kliniken behandlar patienter från Östergötland men ger också högspecialiserad vård till patienter från regionerna Kalmar och Jönköping. Vår verksamhet bedriver kirurgi och öppenvård i Linköping och Norrköping och kliniken som helhet består av vårdavdelning, öppenvårdsmottagningar, hörselvårdsmottagningar, tolkcentral, logopedi samt sekretariat. Kliniken omfattar cirka 240 anställda.

Avdelning B 165 sätter tillsammans med övriga professioner på ÖNH-kliniken patienten i centrum. Avdelningen arbetar kontinuerligt med att bygga en stabil verksamhet med god arbetsmiljö. Vi behöver bli fler sjuksköterskor men flera övriga medarbetare har arbetat länge på avdelningen. I rollen som sjuksköterska får du en god introduktion för att ge dig rätt förutsättningar och förståelse för arbetet på avdelningen och kliniken.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på avdelningen bedriver du avancerad medicinsk omvårdnad av patienter inom öron-, näs-, och halsspecialiteten. Du möter patienter före och efter kirurgi för; tumörer inom huvud/halsområdet, mellanöron-skallbas, näsa-bihålor och luftvägen men också akuta patienter med infektioner i ÖNH-området, blödningar, trauma samt hörsel- och yrselbesvär.
I din roll har du ansvar för daglig planering för patienten tillsammans med ditt team. Då avdelningen bedriver jourmottagning för öron- näs- och halspatienter under kvällar, nätter och helger behöver du känna dig bekväm med att arbeta med akut situationer. I arbetet ingår telefonrådgivning under jourtid.

Arbetsgrupp

Avdelningen består av flera yrkesgrupper som arbetar i vårdlag. Arbetet leds av vårdenhetschef och sektionsledare tillsammans med dig som sjuksköterska. Du samarbetar med undersköterskor och läkare men också flera andra professioner till exempel dietister och fysioterapeuter.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Meriterande är om du har erfarenhet av öron-, näs-, och halssjukvård eller annat tidigare arbete inom hälso- och sjukvården. Som alla uppdrag inom 24/7-verksamheter innebär tjänsten arbetstider dag- och kvällstid samt helger. Vi söker även sjuksköterskor för nattarbete.

Vi söker dig som;
• Trivs i att samarbete mellan olika professioner och ser till ditt teams bästa.
• Är lyhörd och kommunicerar väl mot såväl kollegor som patienten och deras anhöriga
• Tar ansvar för att strukturera ditt arbete och kan prioriterat i ditt team
• Ser möjligheter snarare än hinder och ofta kommer med utvecklingsförslag
• Trivs i en flexibel arbetsmiljö med höga krav på dig som medarbetare

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjlgt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Patientnära Laboratoriemedicin, centrala länsdelen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 24
Vill du vara med och driva verksamhet inom laboratoriemedicin med fokus på nära vård? Då är det här jobbet för dig!

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig möjligheten att genom ett engagerat och inkluderande ledarskap:
• bidra till god arbetsmiljö och arbetsglädje
• tillvarata medarbetarnas kompetens och initiativkraft för att utveckla verksamheten genom fortlöpande förbättringsarbeten
• skapa goda relationer och arbeta för hög patientsäkerhet

Patientnära laboratoriemedicin (PNL) är en specialitet inom Region Östergötlands laboratoriemedicinska verksamhet som finns nära medborgarna.

Vi bedriver laboratorieverksamhet på flertalet av Östergötlands vårdcentraler och på provtagningsenheterna på Universitetssjukhuset i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Vi ansvarar även för kundutförda laboratorier på sjukhusens vårdavdelningar samt stödjer hemsjukvårdens och kommunernas laborativa verksamhet.

För livet framåt - Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att skapa bra förutsättningar för patient och medarbetare.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef inom patientnära laboratoriemedicin centrala ansvarar du för cirka 30 medarbetare som arbetar på ett antal arbetsplatser i den centrala länsdelen.
Du leder och organiserar arbetet samt skapar förutsättningar för medarbetarna att bidra till driften och utvecklingen av verksamheten. Uppdraget innebär att du har resultat-, arbetsmiljö- och personalansvar. Till ditt stöd i arbetet finns personalsamordnare som bland annat hanterar den kortsiktiga bemanningsplaneringen.

Du ingår i PNLs ledningsgrupp och är en av fyra enhetschefer som leder verksamheten tillsammans med verksamhetschefen. Här har du goda möjligheter att påverka och bidra till verksamhetens strategiska utveckling.

Den centrala länsdelen är uppdelad på två chefsområden där cheferna har ett nära samarbete. Då medarbetarna arbetar på olika vårdcentraler så ingår kontinuerliga resor till de arbetsplatser som du ansvarar för.

Arbetsgrupp

Patientnära laboratoriemedicin är uppdelat i tre länsdelar; den centrala, den östra och den västra länsdelen. Hos oss arbetar idag drygt 100 biomedicinska analytiker, biologer, undersköterskor och laboratorieinstruktörer.

Om dig

För att lyckas i rollen ser vi att du har en för uppdraget relevant högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap och/eller chefskap med personalansvar. Erfarenheter inom förändringsledning, produktionsplanering eller teamutveckling är också meriterande för tjänsten. Eftersom resor mellan våra olika arbetsplatser ingår behöver du ha B-körkort, tjänstebil finns att tillgå.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har ett genuint intresse av att leda människor. Som person är du lyhörd, bra på att skapa engagemang och delaktighet i syfte att nå gemensamma mål. Du har lätt för att samverka och skapa goda relationer samt ser möjligheter i förändring och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. För rollen är det viktigt att du kommunicerar på ett tydligt sätt, är initiativtagande, sätter igång aktiviteter och når resultat.
Du har även förmågan att fatta beslut och ta ansvar, samt att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet.

Ansökan och anställning

Uppdraget är ett tidsbegränsat chefsförordnande på två år, du behåller din tillsvidareanställning i din grundprofession. 

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

IVA Specialistsjuksköterska på Thorax-Kärlkliniken

Intensivvårdssjuksköterska
Läs mer Jun 13
Thoraxintensivvårdsavdelningen, Thiva är en liten enhet med arbetskamrater i alla åldrar som arbetar tätt tillsammans med patienten i centrum.

Är du en engagerad intensivvårdssjuksköterska som söker nya utmaningar med varierande arbetstempo och verkligen vill göra skillnad inom Thoraxintensivvården? Då erbjuder vi dig en unik möjlighet att bli en del i vårt dynamiska team på Thiva. Hos oss värdesätts ditt engagemang och du får möjlighet att växa i en stödjande och inspirerande arbetsmiljö.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

På Thiva har vi 6 IVA platser och hjärtuppvakning, HUA har 2 vårdplatser måndag - fredag samt ett nära samarbete med Thoraxuppvaket, Thuva (intermediärvårdsavdelning) på kliniken. Detta medför en variation av olika patientkategorier. Vi arbetar oftast i parvård, sjuksköterska och undersköterska.

Vi har utifrån verksamhetensbehov önskeschema, vanligtvis 8 veckoschema där man ska arbeta cirka 8 helgpass/schemaperiod. Vi har avtal enligt poängmodellen och dess regelverk.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som intensivvårdssjuksköterska kommer du att spela en central roll i vården av patienter inför och efter hjärt-, lung-, och kärlkirurgi. Vi bedriver högspecialiserad intensivvård där du kommer ha möjlighet att handha olika hjärtassister såsom ECMO, Heartmate, Impella och aortaballongpump.
Vårt patientflöde gäller både akut omhändertagande av patienter och pre/postoperativ vård.
• Omvårdnad av patienter pre/postoperativt genom att tillhandahålla skräddarsydd vård och medicinsk behandling.
• Övervakning av patienternas tillstånd och reaktioner på behandlingar.
• Samarbeta nära med undersköterskor, narkossjuksköterskor, läkare och fysioterapeuter.
• Ge stöd och vägledning till patienter och deras familjer under intensivvårdsperioden.
• Delta i utbildningsaktiviteter på Thiva och kliniken/produktionsenheten.
Vårt upptagningsområde av patienter sker från Sydöstra sjukvårdsregionen.

Arbetsgrupp

På Thiva och HUA är vi cirka 80 medarbetare (sjuksköterskor och undersköterskor). Vi har en mycket stabil personalgrupp där drygt 60% har arbetat mer än 10 år på Thiva.
Vi har två engagerade vårdenhetschefer som har ett nära ledarskap och är ansvariga för det operativa på Thiva varannan vecka. Detta har skapat en ökad tillgänglighet av ledarskapet.
Thiva har en utbildningsansvarig IVA sjuksköterska som schemalägger och planerar in fortlöpande utbildningar för alla på Thiva. Utbildningsansvarig IVA sjuksköterska är också delaktig med stöd och utbildningar under introduktionen av alla nyanställningar.Om dig

Du är legitimerad specialistsjuksköterska inom relevant område. Övriga utbildningar inom relevanta eller närliggande områden är meriterande.

Tidigare erfarenhet inom specialistområdet är meriterande men inte ett krav. Erfarenhet av relevanta eller närliggande områden är också meriterande.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Du behöver också kunna hantera olika IT-system för att kunna utföra det dagliga vårdarbetet.

För att trivas och passa in hos oss är dina personliga egenskaper viktiga.
Du bör vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Kunna förhålla dig på ett professionellt förhållningssätt som är anpassat utifrån situationen.

Hos oss bör du som IVA sjuksköterska vara flexibel. Flexibilitet hos oss handlar om att kunna anpassa sig efter rådande situation och ändra fokus vilket är avgörande då oförutsägbara händelser uppstår.

Vi arbetar nära varandra och behöver ha en god kommunikation för att lyckas lösa de uppgifter vi möter i vardagen. Därmed passar tjänsten dig som trivs med samarbete och är lyhörd samt kommunikativ till både kollegor, patienter och anhöriga.

Ansökan och anställning

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Hand- och plastikkirurgiska kliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 26
Vi söker en trygg och utvecklingsorienterad vårdenhetschef till vår vårdenhet som tillsammans med oss vill driva en universitetsklinik i framkant inom hand- och plastikkirurgi samt brännskadevård!

Vårt erbjudande

För livet framåt.

Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Hand- och plastikkirurgiska kliniken med Brännskadecentrum (HPK) ingår som en av klinikerna inom Sinnescentrum i Östergötland. HPK ger högklassig sjukvård, inom verksamhetsområden handkirurgi, plastikkirurgi och brännskadevård, till våra patienter med goda medicinska resultat i nationell och internationell jämförelse. Verksamheten bedriver nationell-, region- och länssjukvård och har både öppen- och slutenvård. Kliniken bedriver ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete och är en universitetssjukvårdsenhet.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som chef på vårdenheten kommer du arbeta i nära samarbete med två chefskollegor som har ansvar för andra enheter inom kliniken. Du kommer ha biträdande verksamhetschefen som närmaste chef. Vidare ingår du i olika ledningsgrupper på kliniken.

Uppdraget som chef innebär ett delegerat ansvar för verksamhet, ekonomi, personal, kvalitet och arbetsmiljö samt forskning- och utveckling. I det dagliga handlar det om att leda och fördela arbetet på vårdenheten. Att skapa så goda förutsättningar som möjligt i arbetsmiljön samt utveckla arbetssätt för att möta det uppdrag som verksamheten har, för att på så sätt bidra till en god och säker vård. Du samverkar inom kliniken men även inom vårt centrum samt inom universitetssjukhuset.

Arbetsgrupp

Du blir närmaste chef till undersköterskor/omvårdnadassistenter och sjuksköterskor. De arbetar i sin tur i tätt samarbete med klinikens läkare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter samt administrativ personal. Som stöd i chefens arbete finns medarbetare som har funktionen koordinator och som hjälper till med kort- och långsiktig personalplanering samt vårdflöde.

Om dig

Vi söker dig som har en vårdrelaterad högskoleutbildning eller annan utbildning som bedöms relevant för tjänsten.

Vi ser helst att du har tidigare erfarenhet av arbete som chef med personalansvar i 24/7-verksamhet och det är också positivt om du har någon form av ledarskapsutbildning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst. För rollen är goda svenska språkkunskaper i tal och skrift ett krav då du behöver kunna kommunicera med bland annat medarbetare, andra verksamheter och organisationer.

Som person har du en god förmåga till samarbete och kommunikation, vilket genomsyras av att du är lyhörd, lyssnar och konstruktivt löser konflikter. Ditt sätt att leda präglas av ett tillgängligt och närvarande ledarskap. Du har en god självkännedom samt agerar förebild och coachar både medarbetare och kollegor.

Som ledare motiverar och skapar du engagemang, bland medarbetarna och i ledningsgruppen, för att nå gemensamma mål. Du kommer ofta med idéer och förslag på nya arbetssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Andra egenskaper vi värdesätter är förmågan till god struktur och planering där du arbetar effektivt och håller tidsramar.

Ansökan och anställning

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Intervjuer planeras till vecka 37.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef sökes till klinisk immunologi och transfusionsmedicin

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 1
Klinisk Immunologi och transfusionsmedicin (KITM) är en del av laboratoriemedicin inom Diagnostikcentrum i Östergötland.

Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligger diagnostikcentrum steget före och visar vägen till bra vård och bättre hälsa. Vi söker nu dig som vill bli en av dem som leder Laboratoriemedicin i Östergötland framåt! Kom till oss på KITM!

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig möjligheten att genom ett engagerat och inkluderande ledarskap:
• bidra till god arbetsmiljö och arbetsglädje
• tillvarata medarbetarnas kompetens och initiativkraft för att utveckla verksamheten genom fortlöpande förbättringsarbeten
• skapa goda relationer och arbeta för hög patientsäkerhet

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker enhetschef till klinisk Immunologi och transfusionsmedicin (KITM) med placering på Universitetssjukhuset i Linköping.
Vi är en länsövergripande organisation som tillhandahåller diagnostik inom klinisk immunologi samt dygnet-runt laboratorieservice och medicinsk kompetens inför blodtransfusioner. KITM ansvarar också för blodgivningen i länet och utför även patientbehandlingar med aferesteknik. Här arbetar totalt cirka 90 personer som består av biomedicinska analytiker, biologer, sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Undervisning och forskning bedrivs i nära samarbete med medicinska fakulteten vid Linköpings universitet.

Uppdraget som chef innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för enhetens resultat, forskning och utveckling och med ansvar för verksamhet, ekonomi, personal, kvalitet och arbetsmiljö. Tillsammans med verksamhetschef och medicinskt ansvariga läkare ingår du i klinikens ledningsgrupp vilket ger dig goda möjligheter att påverka klinikens strategiska utveckling. Du arbetar också i nära samarbete med chefer inom de övriga laboratoriemedicinska verksamheterna.

Arbetsgrupp

Kliniken är indelad i två chefsområden och du kommer att ansvara för det chefsområde som omfattar diagnostisk laboratorieverksamhet inom klinisk immunologi, dygnet-runt blodgruppsserologisk verksamhet samt blodkomponentberedning. Du arbetar i ett starkt team tillsammans med den enhetschef som ansvarar för blodgivarverksamheten och aferesavdelning. Du har arbetsgivaransvar för cirka 45 medarbetare bestående av biomedicinska analytiker och biologer. Till stöd har du både personalsamordnare och verksamhetssamordnare.

Om dig

Du har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har erfarenhet av ledarskap/chefskap med personalansvar samt gärna erfarenhet av att leda i nära samarbete med andra chefer. Det är meriterande om du har ledarutbildning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god ledarskaps- och samarbetsförmåga. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt förmåga att se helheten. För rollen är det viktigt att du kommunicerar på ett tydligt sätt, skapar engagemang och delaktighet samt har lätt att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du har förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt så att mål och resultat uppnås.

Ansökan och anställning

Uppdraget som enhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på fyra år med en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

BT - Bastjänstgöring för läkare, Region Östergötland

Läkare
Läs mer Jun 4
Vill du bidra till framtidens bästa läkarvård? Region Östergötland utlyser fem tjänster för Separerad BT som omfattar cirka tolv månaders tjänstgöring inom akut sjukvård, primärvård och psykiatri.

Hos oss har du goda möjligheter till individuell och professionell utveckling. Som BT-läkare träffar du många trevliga arbetskollegor och tillsammans bidrar ni till en bra arbetsmiljö.

Under din bastjänstgöring kommer du att ha ett utbildningsprogram individuellt anpassat till dig. Region Östergötland följer upp och kvalitetssäkrar dina kompetenser kontinuerligt. Vi förväntar oss att du tar initiativ till att utveckla en större självständighet medicinskt och i ditt kliniska arbete.

Efter tjänstgöringen kommer du ha kännedom om den svenska sjukvården och ha goda möjligheter till en fortsatt karriär inom Region Östergötland.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det handlar om att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

BT-programmet delas in i block enligt beslut i Region Östergötlands ledningsgrupp (HSLG):
- En månad introduktion
- Fyra månader inom primärvård
- Fyra månader inom akut sjukvård
- Tre månader inom psykiatrin

Längden på respektive block kan variera något beroende på när BT-programmet startar. Under BT varvas kliniskt arbete under handledning och instruktion med utbildningsdagar.

BT-läkaren ansvarar själv för att planera och uppnå sina mål med utgångspunkt från målbeskrivningen för bastjänstgöringen. BT-läkaren ansvarar för att dokumentera handledarsamtal och spara sina bedömningar i Kompetensportalen. Handledare ska bedöma BT-läkarens kompetensutveckling kontinuerligt varför BT-läkaren behöver upprätthålla en kontinuerlig dokumentation i Kompetensportalen. BT-läkaren ansvarar för att det finns tillgängligt komplett material och anteckningar inför slutbedömning av BT-tjänstgöringen av huvudhandledare tillsammans med extern bedömare. BT-läkaren ansvarar för att tidigt informera placeringshandledare och huvudhandledare om förutsättningar för att uppnå förväntade mål inte finns. 

Om dig

Du har legitimationsgrundande läkarutbildning från annat land än Sverige och har inte genomgått svensk allmäntjänstgöring (AT). Du ska ha erhållit svensk läkarlegitimation från Socialstyrelsen och ha språkkunskaper motsvarande C1 eller godkänt betyg i svenska B/ svenska som andraspråk B eller 3 (senaste gäller senare än 30 juni 2013) eller svenska 3/ godkänt TISUS prov.

Det är viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska språket, för att vi ska kunna göra en rättvis bedömning av din medicinska kompetens.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har goda medicinska grundkunskaper, är lyhörd och empatisk, tar tillvara på möjligheter till utveckling och är en utmärkt lagspelare.

Ansökan och anställning

Region Östergötland tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Eftersom BT är en intensiv utbildningstjänst där många kunskaper och färdigheter ska förvärvas eller styrkas under begränsad tid är utöver personliga egenskaper och språkfärdigheter, styrkta tidigare kliniska erfarenheter och styrkta forsknings- och undervisningserfarenheter meriterande. Vid intervju kan kunskapstest tillämpas. Nedanstående dokumentation ska skickas med i ansökan:

Följande dokument ska bifogas ansökan:
- Kopia av legitimation från Socialstyrelsen
- Kopia av legitimation från landet du utbildade dig i
- Intyg på svenska nivå C1 eller SAS
- Kopia av dokument som styrker åberopad meritering (valfritt)
- Max två rekommendationsbrev som är högst 1 år gamla (valfritt)

BT i Region Östergötland är en tidsbegränsad anställning på tolv månader. Placering sker i hela Region Östergötland. Om du blir erbjuden en BT-tjänst, kommer arbetsgivaren att begära utdrag ur Belastningsregistret.

Intervjutider: 29-30 augusti, 9-10 september, 13 september samt 16-17 september. Anställningsstart är den 11 november 2024 och börjar med en introduktionsperiod.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till mammografienheten i Östergötland

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 19
I natursköna Östergötland kan du bli en del av gemenskapen på mammografi enheten i Linköping.

Nu söker vi en kollega till vårt team på mammografin som präglas av hög kompetens och arbetsglädje. Mammografienheten i Linköping är en enhet i framkant där målet för verksamheten är att upptäcka bröstcancer i tidigt skede. Screening genomförs i Linköping, Motala och Norrköping, samt utredning vid cancermisstanke i Linköping. Vi kombinerar stort medicinskt kunnande med stor mänsklig omtanke.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Hos oss finns det goda möjligheter till utveckling och rotation, vilket skapar variation i din vardag. Vi är ett universitetssjukhus som ger möjlighet till både bredd och specialisering. Vi ser mycket positivt på fortbildning och kurser av värde för din och klinikens utveckling. Vår verksamhet utvecklas hela tiden och ny teknik integreras i arbetet. Vi har en modern maskinpark och framåtsträvande miljö där vi alltid har patienten i fokus.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta med mammografi är ett intressant och varierande arbete där du dagligen möter många människor i olika åldrar. Hos oss blir du en del av ett team med mycket värme och härlig energi. Vi roterar på alla förekommande arbetsuppgifter såsom screening, kliniskt arbete samt arbete med kontinuerlig metodutveckling. Hos oss arbetar vi dagtid, måndag till fredag, har möjlighet till flextid och erbjuder dig ett utvecklande arbete där du blir specialist inom din profession.

Arbetsgrupp

Vi är ett team med olika lång erfarenhet och yrkesroller vilket vi ser som en tillgång. Tillsammans skapar vi en arbetsplats med engagemang och delaktighet, där alla ges möjlighet att vara med och påverka. Vår arbetsmiljö kännetecknas av ansvar, tillit, delaktighet och förtroende.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet av mammografi, men det är inget krav. Det viktiga för oss är att du kommer med ett driv och stort engagemang.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Du är en medspelare i verksamheten som bidrar till att vi uppnår våra gemensamma mål. Som person är du flexibel och effektiv i ditt sätt att arbeta samtidigt som du har ett ödmjukt och omhändertagande förhållningssätt för våra patienter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då du och dina framtida kollegor är viktiga i teamet. Vi ser gärna att du har körkort då vi alternerar mellan våra arbetsplatser Linköping, Motala och Norrköping.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Röntgensjuksköterska till mammografienheten i Östergötland

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 19
I natursköna Östergötland kan du bli en del av gemenskapen på mammografienheten i Linköping.

Nu söker vi en kollega till vårt team på mammografin som präglas av hög kompetens och arbetsglädje. Mammografienheten i Linköping är en enhet i framkant där målet för verksamheten är att upptäcka bröstcancer i tidigt skede. Screening genomförs i Linköping, Motala och Norrköping, samt utredning vid cancermisstanke i Linköping. Vi kombinerar stort medicinskt kunnande med stor mänsklig omtanke.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Hos oss finns det goda möjligheter till utveckling och rotation, vilket skapar variation i din vardag. Vi är ett universitetssjukhus som ger möjlighet till både bredd och specialisering. Vi ser mycket positivt på fortbildning och kurser av värde för din och klinikens utveckling. Vår verksamhet utvecklas hela tiden och ny teknik integreras i arbetet. Vi har en modern maskinpark och framåtsträvande miljö där vi alltid har patienten i fokus.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta med mammografi är ett intressant och varierande arbete där du dagligen möter många människor i olika åldrar. Hos oss blir du en del av ett team med mycket värme och härlig energi. Vi roterar på alla förekommande arbetsuppgifter såsom screening, kliniskt arbete samt arbete med kontinuerlig metodutveckling. Hos oss arbetar vi dagtid, måndag till fredag, har möjlighet till flextid och erbjuder dig ett utvecklande arbete där du blir specialist inom din profession.

Arbetsgrupp

Vi är ett team med olika lång erfarenhet och yrkesroller vilket vi ser som en tillgång. Tillsammans skapar vi en arbetsplats med engagemang och delaktighet, där alla ges möjlighet att vara med och påverka. Vår arbetsmiljö kännetecknas av ansvar, tillit, delaktighet och förtroende.

Om dig

Vi söker dig som är röntgensjuksköterska. Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet av mammografi, men det är inget krav. Det viktiga för oss är att du kommer med ett driv och stort engagemang. Du är en medspelare i verksamheten som bidrar till att vi uppnår våra gemensamma mål. Som person är du flexibel och effektiv i ditt sätt att arbeta samtidigt som du har ett ödmjukt och omhändertagande förhållningssätt för våra patienter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då du och dina framtida kollegor är viktiga i teamet. Vi ser gärna att du har körkort då vi alternerar mellan våra arbetsplatser Linköping, Motala och Norrköping.

Som person är du flexibel och effektiv i ditt sätt att arbeta samtidigt som du har ett ödmjukt och omhändertagande förhållningssätt för våra patienter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då du och dina framtida kollegor är viktiga i teamet.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till avdelning B181 neurologiska kliniken

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jul 8
Neurologiska kliniken är en högspecialiserad klinik med regionsansvar för hela sydöstra sjukvårdsregionen.

Kliniken omfattar en avdelning med en akutneurologisk enhet, en strokeenhet, en högspecialiserad utredningsenhet och en övervakningsenhet. Vidare finns öppenvårdsmottagningar på både Universitetssjukhuset i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping med omfattande verksamhet inom samtliga neurologiska diagnosområden samt ett neuromuskulärt laboratorium/enhet med ett nationellt uppdrag för högspecialiserad vård. 


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Neurologiska kliniken är en klinik som värdesätter utveckling, utbildning och nytänkande. Vi vet att arbetet som sjuksköterska ibland kan vara utmanande och därför jobbar vi mycket med att ge våra sjuksköterskor stöd, både i det dagliga arbetet och på längre sikt. Har du planer på att bedriva omvårdnads-forskning, nu eller i framtiden, är vi öppna för diskussioner runt hur en klinisk tjänst kan kombineras med forskning på kliniken. 

Vi är mycket måna om studenterna som gör sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU) på kliniken och strävar efter att alla sjuksköterskor ska ha handledarutbildning. Huvudhandledarna jobbar mycket aktivt på avdelningen och vann VFU-priset 2021.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och läs även gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

På avdelning B181 arbetar du med både de somatiska och psykiska aspekterna på dina patienters diagnoser då sjukdomar i hjärna och nervsystemet påverkar båda dessa delar. Du får arbeta med såväl akutsjukvård som palliativ vård och rehabilitering. Då patienterna har stora omvårdnadsbehov har du möjlighet att verkligen bli expert på omvårdnad, din professions specialistområde. Du tränar din kliniska blick då våra patienters tillstånd snabbt kan försämras och du får goda medicinska erfarenheter och kunskaper. Vi arbetar tätt samman i team med läkare, undersköterskor och paramedicinare och har Team-ronder tre gånger i veckan där alla professioner är representerade.

Neurologjour är stationerad på universitetssjukhuset även nattetid vilket ger en kort inställelsetid vid behov och är en stor trygghet för dig som sjuksköterska. Du har alltid en sjuksköterskekollega att samverka med och avdelningen har en förhållandevis hög bemanning av undersköterskor relaterat till patienternas omvårdnadsbehov.

Introduktionen sker på dagtid, efter dina egna behov. Vi tror att en individuellt anpassad start leder till en trygg medarbetare. Vi har under åren successivt utvecklat vårat introduktionsprogram som bland annat inkluderar ProAct-kurs och ett mentorprogram under det första anställningsåret. Vi erbjuder även Kliniskt Basår till alla våra nyutbildade sjuksköterskor.

Arbetsgrupp

Det finns sju ledningssjuksköterskor på kliniken. Deras uppgift är bland annat att driva specifika processer ur ett omvårdnadsperspektiv samt att verka som mentorer och kunskapsstöd till mer oerfarna kollegor. Detta ger kliniken goda förutsättningar vad det gäller utveckling och stöd till nya medarbetare. Kliniken har cirka 170 medarbetare.

Om dig

Du har sjuksköterskeexamen. Erfarenhet av neurologi, akutsjukvård och/eller övervakningsvård är meriterande. Du behärskar god svenska i tal och skrift.

Som person tar du ansvar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Det är viktigt att du kan arbeta strukturerat och prioritera dina insatser. Du har också god samarbetsförmåga.

Ansökan och anställning

Vi söker dig som är intresserad av rotationstjänst dag/kväll/natt men om du vill arbeta ständig natt med veckoarbetstidsförkortning till 32 timmar finns den möjligheten också. Möjlighet finns även till viss partiell ledighet om du önskar det. Vi har önskeschema och arbetar två av fem helger.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschefer till hörselvården, öron-, näs- och halskliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 19
Vill du vara en del av öron-, näs- och kliniken och tillsammans med oss fortsätta vår utvecklingsresa mot framtidens vård? Vi söker nu två enhetschefer till vår hörselvård.

Välkommen till oss!

Öron-, näs- och halskliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping (US), Vrinnevisjukhuset(ViN) i Norrköping och Lasarettet i Motala (LiM) svarar för all sjukvård i regionen inom öron-, näs- och halsspecialiteten. Som universitetsklinik har vi tre huvuduppdrag; att bedriva specialiserad vård, undervisa samt bedriva forskning och utveckling. Kliniken behandlar patienter från Östergötland men ger också högspecialiserad vård till patienter från regionerna Kalmar och Jönköping. Vår verksamhet bedriver kirurgi och öppenvård i Linköping och Norrköping och kliniken som helhet består av vårdavdelning, öppenvårdsmottagningar, hörselvårdsmottagningar, tolkcentral, logopedi samt sekretariat. Kliniken omfattar cirka 240 anställda.

Hörselvården på öron-, näs- och halskliniken är uppdelat på våra tre sjukhus och präglas av ett stort flöde av patienter och ett nära samarbete med övriga yrkesgrupper på kliniken. På hörselvården finns idag många engagerade medarbetare där vi trivs med att arbeta tillsammans. Flera av medarbetarna har arbetat många år på enheten. Vi är varandras styrka och genom det goda samarbetet på kliniken skapar vi en förståelse för vårt gemensamma arbete tillsammans, med patienten i centrum. Vi vill hela tiden utvecklas och vet att kompetenshöjning ger trygghet i våra yrkesroller.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det handlar om att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Vi på öron-, näs- och halskliniken i Östergötland vill vara bäst på riktigt. Vi vill erbjuda den bästa sjukvården inom vårt område och vara ledande inom forskning och framtidsutveckling. För att uppnå detta behöver vi dig som är engagerad och i ditt ledarskap främjar arbetsglädje.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill anta utmaningen och möjligheten i att som en av två enhetschefer vidareutveckla och leda arbetet på hörselvården inom Region Östergötland.

Enhetschefernas uppdrag är att genom teamarbete gemensamt driva hörselvården samt arbeta med egna ansvarsområden. Hörselvårdmottagningar finns i Motala, Linköping och Norrköping och kommer i framtiden även finnas i Skvadronhuset, Garnisonen, Linköping. I nära samarbete med hörselvårdens medarbetare och klinikledning kommer du som enhetschef att leda arbetet med att bedriva hörselvård i Östergötland samt att förbättra, utveckla och följa upp verksamheten. Du ansvarar även för personalfrågor, budget och arbetsmiljö. Som enhetschef ingår du i klinikens ledningsgrupp där strategiska mål för kliniken formuleras och gemensamma beslut fattas. Din närmaste chef är klinikens verksamhetschef. Inom kliniken har vi ett tydligt sidledsansvar mellan alla enheter.

Arbetsgrupp

Hörselvården består av flera multiprofessionella team och totalt finns närmare 60 medarbetare i verksamheten. En enhetschef ansvarar för audionomgruppen och den andra för övriga personalkategorier.

Om dig

För att lyckas med uppdraget som enhetschef behöver du ha adekvat högskoleutbildning inom hälso-och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som chef, ledare och har vidareutbildning inom ledarskap. Det är även meriterande om du har erfarenhet av tidigare arbete inom hörselvård eller sjukvård samt arbete i multiprofessionella team.

Vi söker dig som:

vill vara med och utveckla öron-, näs- och halssjukvård i Östergötland och Sverige.
leder och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du tror på medarbetares kompetens och skapar engagemang och delaktighet.
tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
kommer med idéer, ser nya angreppssätt och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken.
ser helheten i verksamheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du vill leda i ett nära samarbete och vill verka och nå mål genom team.

 

Ansökan och anställning

Uppdraget som enhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på fyra år med en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till sekretariatet, öron-, näs- och halskliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 19
Vill du vara en del av öron-, näs- och kliniken och tillsammans med oss fortsätta vår utvecklingsresa mot framtidens vård? Vi söker nu en enhetschef till vårt sekretariat.

Välkommen till oss!

Öron-, näs- och halskliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping (US) och Vrinnevisjukhuset(ViN) i Norrköping svarar för all sjukvård i regionen inom öron-, näs- och halsspecialiteten. Som universitetsklinik har vi tre huvuduppdrag; att bedriva specialiserad vård, undervisa samt bedriva forskning och utveckling. Kliniken behandlar patienter från Östergötland men ger också högspecialiserad vård till patienter från regionerna Kalmar och Jönköping. Vår verksamhet bedriver kirurgi och öppenvård i Linköping och Norrköping och kliniken som helhet består av vårdavdelning, öppenvårdsmottagningar, hörselvårdsmottagningar, tolkcentral, logopedi samt sekretariat. Kliniken omfattar cirka 240 anställda.

Sekretariatet på öron-, näs- och halskliniken är uppdelat på två sjukhus, Universitetssjukhuset i Linköping respektive Vrinnevisjukhuset i Norrköping, och är organisatoriskt nyligen sammanslaget från två enheter till en. Verksamheten präglas av ett stort flöde av patienter vilket gör den administrativa enheten till ett nav med ett nära samarbete med övriga yrkesgrupper på kliniken. På sekretariatet finns idag många engagerade medarbetare med ett gott samarbete där flera har arbetat många år på enheten. Vi är varandras styrka och tillsammans skapar vi förståelse för vårt gemensamma arbete, med patienten i centrum. Vi vill hela tiden utvecklas och vet att kompetenshöjning ger trygghet i våra yrkesroller.


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det handlar om att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Vi på öron-, näs- och halskliniken i Östergötland vill vara bäst på riktigt. Vi vill erbjuda den bästa sjukvården inom vårt område och vara ledande inom forskning och framtidsutveckling. För att uppnå detta behöver vi dig som är engagerad och i ditt ledarskap främjar arbetsglädje.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill anta utmaningen och möjligheten i att vidareutveckla och leda arbetet på den administrativa enheten inom Region Östergötlands öron-, näs- och halssjukvård. Fram till nyligen har öron-, näs- och halsklinikens sekretariat drivits som två enheter men dessa har nu slagits ihop till en. Som enhetschef behöver du se nya möjligheter och utveckla ett övergripande sekretariat på två orter. Ditt ansvar blir att bygga upp arbetsplatsen med gemensamt arbetssätt, skapa sammanhållning och dela din tid mellan Norrköping och Linköping.


Som enhetschef ingår du i klinikens ledningsgrupp där strategiska mål för kliniken formuleras och gemensamma beslut fattas. Din närmaste chef är klinikens verksamhetschef. Inom kliniken har vi ett tydligt sidledsansvar mellan alla enheter.

Arbetsgrupp

Sekretariatet består idag av 15 medarbetare i rollerna vårdadministratörer och administratörer vilka alla har en viktig roll i klinikens infrastruktur och logistik. Ditt uppdrag blir att leda och organisera deras arbete

Om dig

För att lyckas med uppdraget ser vi att du har förståelse för regionens administrativa processer och har utbildning inom hälso- och sjukvårdsadministration eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Meriterande är om du är utbildad vårdadminstratör. Det är även meriterande om du har arbetat som chef och genomfört ledarskapsutbildning. Rollen kräver att du fördelar din tid på båda arbetsplatserna. 

Vi söker dig som

vill vara med och utveckla öron-, näs- och halssjukvården i Östergötland och Sverige.
leder och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du tror på medarbetares kompetens och skapar engagemang och delaktighet.
tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
kommer med idéer, ser nya angreppssätt och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken.
ser helheten i verksamheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du vill leda i ett nära samarbete och vill verka och nå mål genom team.
Ansökan och anställning

Uppdraget som enhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på fyra år med en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till BOND, Barn- och ungdomssjukvård

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 13
Söker du ett arbete där både lekfullhet och allvar har sin givna del? Vill du bidra till god vård och bättre hälsa hos barn- och ungdomar? Då är du välkommen att bli vår nya sjuksköterska.

Du kommer att arbeta inom onkologi, neurokirurgi och diabetes.

BOND är en del av H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhuset där vi har ett nära samarbete med våra övriga vårdenheter. BOND är ett av sex onkologicentra i Sverige med upptagningsområde Sydöstra sjukhusregionen . I den barnonkologiska enheten inryms också dagvårdsverksamhet och mottagning. Dessa verksamheter är integrerade med slutenvårds-avdelningen och drivs i nära samarbete med BOND. Personalgrupperna arbetar nära varandra och kompetensutbyte mellan enheterna sker utifrån behov.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Hos oss erbjuds du ett stimulerande arbete med ett positivt och öppet arbetsklimat. För oss är det viktigt att du får en bra start och därför erbjuds du en individuellt anpassad introduktion. Här finns det stora möjligheter för att arbeta med vårdutveckling och att få fördjupa sig inom våra olika arbetsområden. Vill du ha världens bästa jobb – välkommen till barnsjukhuset!

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på BOND H.K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus, US arbetar du utifrån vår värdegrund – att alltid sätta barnen i fokus. På BOND utreder och behandlar vi barn och ungdomar med onkologisk och allvarlig hematologiska sjukdom, barn och ungdomar i behov av neurokirurgiska åtgärder samt barn och ungdomar med diabetes. Detta gör vår verksamhet mycket varierad och stimulerande. Ingen dag är den andra lik och man har mycket stora möjligheter för kompetensutveckling inom barn och ungdomssjukvård. Vi arbetar med barn- och ungdomar som drabbats av sjukdomar inom onkologi, neurokirurgi och diabetes, med möjlighet till två intermediärplatser för våra mest medicinskt krävande och sjuka barn och ungdomar. Med nio vårdplatser vårdar vi barn- och ungdomar i ålder 0-18 år. Hela familjen är en viktig del i vårdprocessen. Vi arbetar kontinuerligt med vårdutveckling för att våra patienter ska få det bästa omhändertagandet och vi strävar efter en hög patientsäkerhet.

Arbetet innebär rotation dag, kväll och natt. Du har möjlighet att påverka din arbetstid och lön med individuellt schema och poängmodell, vilket kan ge arbetstidsförkortning ner till 32 h/vecka.
Vi erbjuder:
6 veckors introduktion med handledare
Mentorsprogram
Kurser med simuleringsträning i akuta situationer
Kontinuerlig kompetensutveckling

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, med eller utan tidigare yrkeserfarenhet.
Som person är du ansvarstagande, lösningsfokuserad och pålitlig. Du har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar och kan hantera en varierande arbetsbelastning. Du är strukturerad och kan prioritera och ta snabba beslut när det krävs. En självklarhet är att du har en god samarbets-förmåga och att du bidrar med ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av arbete med barn och specialistutbildning inom barnsjukvård är en merit men inget krav.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Du är strukturerad och kan prioritera och ta snabba beslut när det krävs. En självklarhet är att du har en god samarbetsförmåga och att du bidrar med ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Vi är stolta över vår fina verksamhet och visar gärna upp den, hör av dig så kan vi planera in en hospiteringsdag eller ring oss om du vill veta mer om tjänsten!
Se kontaktpersoner längre ner i annonsen.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till barnmottagning, diabetesteam

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 25
H.

K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus är ett ”sjukhus inom sjukhuset” Vi tar emot barn med olika sjukdomar och skador, i åldrarna 0-18 år.
På H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus bedrivs öppenvård, hemsjukvård samt slutenvård.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett arbete där du utvecklar dig själv och har möjlighet att medverka i utveckling av verksamheten. Du får ta ansvar, ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du samarbetar med olika yrkesprofessioner i team där god kommunikation är en förutsättning. Du får hålla många bollar i luften och jobba i en spännande miljö där ingen dag är den andra lik.

Barn och ungdomssjukhuset i Linköping och Motala arbetar med ett tydligt patientperspektiv - vi har fokus på barn och familj. Vi är certifierade i kvalitet och miljö. Nu söker vi dig som har ett starkt intresse för barn- och ungdomar, barn och ungdomsmedicin och som vill arbeta i team med patienten i centrum. Vår vision är ”tillsammans för barns och ungdomars bästa hälsa”. Med detta menar vi att vi arbetar tillsammans och strävar efter att ge god, säker vård och omvårdnad på lika villkor med respekt för allas lika värde.

Trygghet – en bra start hos oss
En bra introduktion och en bra start är viktigt. Vi ger dig en individuellt anpassad introduktion. Det skapar trivsel och trygghet i gruppen och på arbetet

Arbetsbeskrivning

Vi söker en sjuksköterska till vårt diabetesteam på barnmottagningen. Teamarbetet sker i samarbete med flera olika yrkeskategorier. Som sjuksköterska på diabetesmottagning har du mycket egna mottagningar, provtagningar, telefonrådgivning samt mottagning tillsammans med läkare. Det är bra med intresse för teknik. Du utbildar även patienter med diabetes på vårdavdelning BOND.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande med specialistutbildning med inriktning barn- och ungdom, erfarenhet av barnsjukvård eller tidigare diabetes erfarenhet

Vi söker dig som är nyfiken och utåtriktad, en person som tycker om att samarbeta med andra och en god kommunikatör. Du ska vara stabil och trygg i din yrkesroll, någon som klarar att fatta självständiga beslut. Eftersom tjänsten innebär mycket teamarbete bör du ha intresse av att jobba nära med andra yrkesgrupper. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterskor till akutmottagningen

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 11
Akutkliniken (akutmottagningen) är en del av universitetssjukhuset och ingår organisatoriskt i Närsjukvården i centrala Östergötland.

Vi arbetar med akutsjukvård och utreder och behandlar cirka 58 000 patienter per år, varav knappt 20 procent läggs in på sjukhuset för fortsatt vård. Kliniken bedriver så klart avancerad trauma- och akutsjukvård.

Vår ambition är att med hög medicinsk kompetens samt med empati och respekt för den enskilda patienten erbjuda bästa akuta omhändertagande. På akutkliniken möts många olika kompetenser och erfarenheter, vilket är en av våra största styrkor. Våra medarbetare har stort engagemang i att utveckla dagens akutsjukvård och arbetar intensivt för att ge ett säkert och värdigt omhändertagande av den akut sjuka patienten.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Vid nyanställning som sjuksköterska hos oss börjar du med en introduktion som löper över sex veckor. I introduktionen ingår bland annat utbildning och övning i den medicintekniska apparatur som används på akutmottagningen.

Det finns goda möjligheter till eget ansvarsområde och stora möjligheter att få vara med och utveckla verksamheten i stort varvid vi gärna ser att du har intresse för utveckling.

Gillar du varierande dagar, högt tempo och vill utveckla dina kunskaper som sjuksköterska samt mötas av nya utmaningar där ingen dag är den andra lik är du välkommen att söka till oss! Vi jobbar dygnet runt och tillämpar individuellt schema under en period om 8 veckor.

Vi har ett eget Akutavtal som innebär tidskvotering kopplat till obekväm arbetstid, vilket kan möjliggöra en arbetstid ned till som lägst 32h/vecka.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Ett akutteam består av en undersköterska, en sjuksköterska och en läkare med gemensamma patienter, arbetstider och arbetsplatser. Det dagliga arbetet leds tillsammans av en ledningssjuksköterska och en ledningsläkare (bakjour i akutsjukvård).

Studenter är viktiga för oss och är därmed också en självklar del i teamen. I din roll som sjuksköterska krävs att du kan jobba självständigt och ser din roll i teamet för att kunna ta beslut och prioritera för patienternas och teamets bästa.

Om dig

Du är utbildad sjuksköterska och vi önskar att du har några års erfarenhet i yrket. Meriterande är inriktning akutsjukvård och erfarenhet av akutsjukvård. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Som person har du lätt för att samarbeta inom teamet och med andra yrkesgruppen. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har intresse för att vara med och utveckla och du är flexibel samt har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter då du gärna ser möjligheter och lösningar framför svårigheter. I stressade situationer klarar du av att behålla lugn och stabilitet för patientens bästa och för att samarbetet i teamet ska flyta på. Du ser att ditt bemötande har stor vikt i vilken kontakt du får med patienterna, vilket gör att du har en god förmåga att möta människor där de befinner sig i olika kritiska situationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Intensivvårdssjuksköterska till Brännskadecentrum

Intensivvårdssjuksköterska
Läs mer Maj 21
Brännskadecentrum på Universitetssjukhuset i Linköping (US) har ett uppdrag för nationell högspecialiserad vård och är en ledande enhet inom vård av patienter med svåra brännskador.

Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativ vård med fokus på både medicinska och psykologiska behov. Vår mångsidiga och dedikerade personal arbetar i en modern och välutrustad miljö för att säkerställa bästa möjliga resultat för våra patienter.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en engagerad och erfaren intensivvårdssjuksköterska att ansluta sig till vårt team på Brännskadecentrum. Som intensivvårdssjuksköterska kommer du att spela en central roll i vården av patienter med brännskador, från akut omhändertagande till rehabilitering. Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar:
• Omvårdnad av patienter med svåra brännskador genom att tillhandahålla skräddarsydd vårdplanering och medicinsk behandling.
• Övervakning av patienternas tillstånd och reaktioner på behandlingar.
• Samarbeta nära med andra vårdgivare, inklusive läkare, fysioterapeuter och psykologer, för att säkerställa en holistisk vårdapproach.
• Ge stöd och vägledning till patienter och deras familjer genom hela rehabiliteringsprocessen.
• Delta i utbildningsaktiviteter och forskningsprojekt relaterade till brännskadevård.

Om dig

Du är legitimerad specialistsjuksköterska inom relevant område. Övriga utbildningar inom relevanta eller närliggande områden är meriterande.

Tidigare erfarenhet inom specialistområdet är meriterande men inte ett krav. Erfarenhet relevanta eller närliggande områden är också meriterande.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Du behöver också kunna hantera olika IT-system för att kunna utföra det dagliga vårdarbetet.

• God förmåga till kliniskt bedömande och beslutsfattande förmåga.
• God kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta effektivt i team.
• Flexibilitet och förmåga att hantera krävande och ibland stressiga situationer.
• Intresse för kontinuerlig kompetensutveckling och deltagande i förbättringsinitiativ.

Ansökan och anställning

Arbetstiden kan variera och innebär skiftarbete inklusive dag, kväll och helg. Vi erbjuder konkurrenskraftig lön och förmåner enligt gällande avtal.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, så vi uppmuntrar dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt

Vänligen skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast den angivna ansökningstiden

Vi ser fram emot din ansökan och möjligheten att välkomna dig till vårt dedikerade team på Brännskadecentrum, US i Linköping.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker en ST-läkare i klinisk kemi

ST-läkare
Läs mer Jun 28
Vill du bli vår nya kollega?

Vårt erbjudande

Klinisk kemi är en länsövergripande, ackrediterad universitetssjukvårdsenhet inom Diagnostikcentrum Region Östergötland som medicinskt ansvarar för analysmetoder på länets tre sjukhuslaboratorier på Universitetssjukhuset i Linköping, Vrinnevisjukhuset i Norrköping och Lasarettet i Motala samt på såväl regionens primärvårdslaboratorier som på patientnära instrument i vården.

Du kommer att ha en utåtriktad roll med nära kontakt med såväl kolleger inom andra laboratoriemedicinska verksamheter som med kliniska kolleger i vården och som färdig specialist kommer du att representera kliniken i både lokala, regionala och nationella grupperingar.

Inom klinisk kemi utförs ett stort antal automatiserade rutinanalyser men också flera specialanalyser med såväl immunkemiska, kromatografiska, molekylärbiologiska som flödescytometriska tekniker. Vi bedriver även undervisning inom flera utbildningsprogram i samverkan med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet och har en aktiv forskningsverksamhet kopplad till Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper.

Här kan du läsa om vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare hos oss kommer du att få en bred utbildning inom klinisk kemi. ST-utbildningen följer socialstyrelsens målbeskrivning och tjänstgöringens upplägg bestäms i samråd med handledare, verksamhetschef och ST-studierektor. Vi har en väl fungerande fortbildning och vi avsätter tid för både interna och externa kurser. Du kommer få en bred erfarenhet samtidigt som möjligheter ges till fördjupande kunskaper inom specifika ansvarområden. Möjligheterna att integrera forskning i tjänsten är goda.

Arbetsgrupp

Då klinikens samtliga läkare idag är placerade i vid Universitetssjukhuset i Linköping (US) kommer också ST-utbildningen huvudsakligen att ske där men arbetsuppgifter kan förekomma vid laboratorieverksamheterna på alla länets sjukhus och i den patientnära verksamheten som vi medicinskt ansvarar för.

Om dig

För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation (bifogas i ansökan). Det är därför viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift (minst C1) Erfarenhet av undervisning och forskningserfarenhet inom specialitetsområdet klinisk kemi är meriterande men vi ser även positivt på annan akademisk meritering.

För att lyckas väl i rollen krävs samarbetsförmåga och en god och säker kommunikation med både kollegor, patienter och övriga kontakter. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in ansökan så snart som möjligt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Legitimerad läkare till barn- och ungdomssjukhuset

Läkare
Läs mer Jun 10
Nu söker vi dig som vill bidra till vår verksamhet i att utveckla framtidens barn- och ungdomssjukhus.

Välkommen att söka tjänsten!


Vårt erbjudande

Barn- och kvinnocentrum (BKC) är en länsövergripande produktionsenhet inom Region Östergötland (RÖ). Barn- och kvinnocentrum består av fyra kliniker med verksamheter vid regionens samtliga sjukhus samt mindre mottagningar över hela länet. BKC bedriver en omfattande läns- och regionsjukvård. Centrumet har cirka 900 medarbetare med läkare, sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor, Centrumet har cirka 900 medarbetare med läkare, sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor, barnsköterskor, vårdadministratörer och socialterapeutisk personal. BKC ger klinisk utbildning till cirka 200 studenter per år, inkluderat specialist - och utbytesstudenter.

På H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus vårdas barn och ungdomar mellan 0-18 år för både medicinska och kirurgiska sjukdomar. Vi bedriver länssjukvård och högspecialiserad region och rikssjukvård inom slutenvård så väl som öppenvård. Vår verksamhet är förlagd till Universitetssjukhuset  i Linköping (slutenvård, öppenvård) och Motala lasarett (öppenvård). Forskning och utvecklingsarbete är högprioriterat på vårt barn- och ungdomssjukhus.

Här kan du läsa om vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder en tjänst som vikarierande underläkare under 6 månader. I din roll som underläkare kommer du arbete inom både öppen- och slutenvård. Du kommer ingå i vårt primärjoursled med jourtjänstgöring kvällar, nätter och helger. I början av din tjänstgöring kommer du får en introduktion som innefattar tjänstgöring vid vår verksamhets olika delar och delta i akutövningar. Under din tjänstgöring hos oss får du en särskilt handledare så att du, om det blir aktuellt framöver, kan tillgodoräkna dig denna tid vid en eventuell ST inom barn- och ungdomsmedicin.

Arbetsgrupp

Hos oss arbetar många olika yrkesgrupper tillsammans med målet att ge barnen och ungdomarna bästa möjliga vård och omhändertagande. Du kommer att arbeta i en miljö som präglas av glädje, ansvarstagande och respekt, där familjecentrerad vård är i centrum

Om dig

Vi söker dig som delar vår ambition att ständigt bli bättre, tillsammans, för barn- och ungdomars bästa hälsa genom livet. Barn- och ungdomssjukhusets framgång är teamarbete och därför är det viktigt att du samarbetar bra med andra. Du är lyhörd och uppmärksam på andras synpunkter, kompetenser och prestationer. Din förmåga att agerar lugnt, stabilt och kontrollerat är hög och du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete där familjecentrerad vård står i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Vi söker en vikarierande underläkare på 100 %, 6 månader med start 24 september 2024 eller enligt överenskommelse. Förlängning av vikariatet eller omvandling till ST-tjänst kan komma att bli aktuellt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker nattsjuksköterskor till vår högspecialiserade avd inom kirurgi!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 17
På urologiska avdelningen B192 Universitetssjukhuset (US) finner ni vår slutenvårdsavdelning där vi vårdar patienter pre- och postoperativt i samband med högspecialiserad urologisk kirurgi.

Vi har även ett högt inflöde av akuta inläggningar från akutmottagningen, våra grannsjukhus, direkt från hemmet eller via vår mottagning. Det kan handla om allt från blödning i urinvägarna, avflödeshinder på grund av stenar till akut urosepsis.

Trots uppfattningen om att vi enbart byter katetrar - är arbetet på avdelningen mycket varierande och stimulerande då vårt största uppdrag riktar sig mot planerad kirurgi av urologisk malignitet.

Vi söker dig som är sjuksköterska och vill jobba i ett trevligt gäng där vårt mål är att ge god vård och möjlighet till utveckling genom en god arbetsmiljö.

Urologiska kliniken i Östergötland är en del av centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård (CKOC). Kliniken ansvarar för den egna regionen samt är regionklinik för Sydöstra sjukvårdsregionen. Kliniken har cirka 100 anställda och består av en vårdavdelning på Universitetssjukhuset, avdelning B192, samt mottagningar i Linköping och Norrköping.

Välkommen att söka till ett fantastiskt gäng och stimulerande arbete!


Vårt erbjudande

Introduktionen skräddarsys efter dina behov, oftast är den fyra veckor. Vi är måna om att du ska känna dig välkommen och trygg i din roll. Vi ser även positivt på fortsatt kompetensutveckling där du kan få utvecklas genom betald vidareutbildning till specialistsjuksköterska eller utbildning i Urologisk omvårdnad. Vi är inne i ett skede där vi kommer satsa på forskning och det kan finnas möjlighet att vara delaktig i detta.

Vi arbetar med önskeschema och har som mål att arbeta 2 helger av 5. (Schemaläggningen sker i Tessa, ett schemaläggningsprogram där man lägger sitt eget schema via dator eller mobil.)

Vi har ett nära samarbete med våra urologmottagningar och möjlighet till rotation mellan våra enheter finns!

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Jobbet som sjuksköterska innebär ansvar för att omvårdnaden i varje given situation håller rätt kvalitet och utgår från patientens enskilda behov och resurser. I din roll ingår det att leda och fördela arbetet i teamet samt verka för ett positivt klimat på arbetsplatsen. Som sjuksköterska roterar du vanligtvis mellan dag, kväll och natt, men just nu söker vi dig som enbart vill arbeta natt.

Arbetsgrupp

Vi arbetar i vårdteam kring patienter där teamet består av sjuksköterskor, undersköterskor, specialistsjuksköterskor, läkare, kurator och fysioterapeut. Dagtid finns även en koordinator som ansvarar för patientflödet på avdelningen. 

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Du kommer att kommunicera med patienter, närstående och kollegor vilket betyder att det är viktigt att du har goda svenska språkkunskaper i såväl tal som skrift. Erfarenhet av kirurgisk/urologisk omvårdnad är meriterande.

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du har förmågan att planera och prioritera ditt arbete samt behålla lugnet i stressade situationer. Du samarbetar väl med andra människor, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Anställning och ansökan

Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart du kan!

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Nattsjuksköterska till lungsektionen vid cancer och lungsjukvårdsenheten

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Maj 21
Cancer och lungsjukvårdsenheten (CoL) är en enhet som bedriver onkologisk och lungmedicinsk slutenvård.

Vi finns i O-huset med närhet till öppenvård, strålbehandling och röntgen. På lungsektionen ges högspecialiserad vård till personer som behöver inneliggande vård med lungmedicinska sjukdomar. Vi vårdar personer med lungcancer, cystisk fibros och KOL och lungtransplantation. Slutenvården arbetar nära Lungmedicinska kliniken och tillsammans med öppenvården ansvarar vi även för personer som behöver hemrespirator eller syrgasbehandling i hemmet. Under natten samverkar medarbetare på lungsektionen och onkologsektionen.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Veckoarbetstiden utgörs av 32 timmar per vecka för heltidsanställd arbetstagare som bara arbetar natt. Introduktion planeras utifrån dina behov. På CoL arbetar vi med ett personcentrerat ledarskap.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och läs även gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Lungsektionen bedriver både elektiv och akut verksamhet och vårdar patienter i utrednings- behandlings- och palliativt skede. Ditt arbete kommer således innehålla många olika praktiska arbetsuppgifter som non-invasiv behandling, antibiotikaadministrering, transfusioner, thorax-dränage, centralvenösa infarter och smärtbehandling. En viktig del i ditt arbete är att kunna bedöma tidiga tecken på svikt i vitalparametrar, göra uppföljning av nutrition-, elektrolyt- och vätskebalans som följer av infektionskänslighet samt komplikationer av strål-och cytostatikabehandling. På CoL får möjlighet till en bred kunskap och kompetens om svårt sjuka patienter och specifik kunskap inom lungsjukvård. Du har möjlighet att med tiden även tjänstgöra inom onkologi.

Arbetsgrupp

Som sjuksköterska på natten arbetar du tillsammans med två kollegor. Beroende på patienternas medicinska behov kan det vara ytterligare en leg. sjuksköterska och en undersköterska eller en sjuksköterska och två undersköterskor. Du ansvarar för den specifika omvårdnaden på natten och att leda omvårdnadsarbetet. Vi arbetar utifrån sjuksköterskans kärnkompetenser. Ett gott samarbete i teamet och aktivt lärande är för oss viktigt. Alla medarbetare har specifika ansvarsområden. På enheten finns sektionsledare som bistår med stöd och handledning i det dagliga arbetet både till nya och erfarna kollegor. Lungsektionen har 12-15 vårdplatser som är indelade i två-tre vårdlag. På natten ansvarar ni tillsammans för alla vårdlag.

Vi söker en medarbetare som är bra på att leda och fördela arbetet genom en god kommunikation. Samverkan med kollegor är mycket viktig på natten.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Vi söker dig som är självgående och kan ta ansvar för dina egna uppgifter. Du har möjlighet att samarbeta och kommunicera med andra, patienter såväl som kollegor. Du väger samman information och tar hänsyn till olika faktorer i dina beslut och lägger stor vikt vid att hålla en hög kvalitet i ditt utförda arbete.

Ansökan och anställning

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.”
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till magtarmmedicinska kliniken

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 20
Vill du bli vår kollega i ett härligt och glatt gäng på avdelning B194? Mag- och tarmmedicinska klinikens vårdavdelning behandlar patienter inom lever och magtarmkanalens sjukdomsområde i behov av såväl medicinsk som kirurgisk vård samt patienter med endokrinmedicinska tillstånd så som diabetes och hormonella sjukdomar.

Vårt erbjudande

Som nyutexaminerad sjuksköterska ger vi dig möjlighet till ett förlängt introduktionsprogram som skräddarsys utifrån dina behov där du får möjlighet att komma in i din nya yrkesroll och utvecklas i din kliniska kompetens. Du som redan är verksam sjuksköterska och vill ta ditt nästa karriärsteg har vi på kliniken flera utvecklingsmöjligheter som anpassas utifrån dina önskemål och behov.

Vi lägger stor vikt vid att våra medarbetare ska få god kompetens för att uppnå bästa möjliga vårdkvalitet. Kompetensen fås genom en stimulerande och lärande arbetsmiljö där du som medarbetare känner ansvar för att driva verksamheten framåt genom delaktighet. Magtarmmedicinska kliniken är en attraktiv klinik med positiv utveckling. Vi arbetar med ett kontinuerligt förbättringsarbete som bygger på medarbetarnas engagemang och ansvar, en hög tilltro till medarbetarnas förmåga och stark tro på personcentrerad vård.

Kliniken har sedan många år en mycket hög kompetens kring inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) både vad gäller medicinsk och kirurgisk vård. Vi är i en spännande utvecklingsfas med stort fokus på personcentrerad vård och vi har även vårdplatser för kirurgiska patienter som genomgått kirurgi kopplat till inflammatorisk tarmsjukdom. Vårt mål är att personer som vårdas hos oss skall få ett utmärkt omhändertagande, bot om det går och en god hälsa vid kronisk sjukdom.

Förlängd introduktion
För att säkerställa en bra start i ditt yrkesliv erbjuder vi dig som är nyutexaminerad sjuksköterska förlängd introduktion. Introduktionsprogrammet är skräddasytt där du med stöd från din handledare sköter vårdlag varvat med kontinuerliga inläsningsdagar i syfte att fylla på med teori utifrån våra patientgrupper. Detta kombineras med utbildning och hospitering inom klinikens olika verksamheter för att få en bra grund och kunskap om våra klinikspecifika sjukdomar och en trygg start för dig i din nya profession.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på vår avdelning har du ett roligt, stimulerande och ständigt utvecklande arbete. Patienter med inflammatoriska tarmsjukdomar behandlar vi både i den medicinska behandlingsfasen och i det kirurgiska pre- och postoperativa förloppet vilket innebär att du får god kontinuitet och följer patienten under stora delar av dennes sjukdomsförlopp. Du får en bred kompetens som täcker både medicinsk och kirurgisk vård, kroniskt och akut sjuka patienter inom våra specialistområden. Leversjukdomar påverkar hela patienten och medför komplexa omvårdnadsbehov som är utvecklande att arbeta med som sjuksköterska. Vi ansvarar också för den inneliggande vården av patienter med nyupptäckt diabetes där du får goda möjligheter att fördjupa dina kunskaper om diabetesvård. Som sjuksköterska på vår klinik erbjuds du utvecklingsmöjligheter, flera av våra sjuksköterskor kombinerar avdelningsarbetet med vår dagvårdsverksamhet och/eller våra mottagningar. Detta är mycket uppskattat och bidrar till god kontinuitet både för patient och personal.

Arbetsgrupp

Vi som arbetar på avdelning B194 är läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, dietister, fysioterapeuter, kuratorer, vårdadministratörer och tillsammans skapar vi team som är viktiga för de patienter som vårdas hos oss.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska och om du har intresse för magtarmkanalens sjukdomar, leversjukdomar, diabetes, endokrina sjukdomar, kirurgi, nutrition och smärta är det en fördel.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och bidrar genom en positiv attityd till en god arbetsmiljö. Du är noggrann och kvalitetsmedveten samt villig att bidra till utvecklingen av verksamheten. Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar och har ett strukturerat arbetssätt med förmåga att planera och prioritera ditt arbete.

Ansökan och anställning

Vi erbjuder även vikariat. Rotation dag/kväll/natt ingår.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Klinisk kemi och Klinisk immunologi och transfusionsmedicin

ST-läkare
Läs mer Apr 19
Vi söker nu en ST-läkare med målsättning att erhålla dubbelspecialist-kompetens inom Klinisk kemi och Klinisk immunologi och transfusionsmedicin,.

Vårt erbjudande

Klinisk kemi och Klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KITM) är länsövergripande, ackrediterade universitetssjukvårdsenheter som tillhör diagnostikcentrum, Region Östergötland. Du kommer att ha en utåtriktad roll med nära kontakt med våra remittenter i vården och som färdig specialist kommer du att representera kliniken i både lokala, regionala eller nationella grupperingar. Då klinikernas samtliga läkare idag är placerade i vid universitetssjukhuset i Linköping (US) kommer också ST-utbildningen huvudsakligen att ske där men arbetsuppgifter kan förekomma som berör blodtappningsverksamhet och blodutlämning utanför US eller vid laboratorieverksamheterna på alla länets sjukhus och i den patientnära verksamheten som vi medicinskt ansvarar för. Inom klinisk kemi utförs ett stort antal automatiserade rutinanalyser men också flera specialanalyser med såväl immunkemiska, kromatografiska, molekylärbiologiska som flödescytometriska tekniker. KITM har ett stort utbud av analyser för diagnostik inom klinisk immunologi. KITM ansvarar för regionens blodförsörjning liksom regionens stamcellsverksamhet där vävnadstypningar inför stamcellstransplantationer ingår. Dessutom utförs patientbehandlingar med aferesteknik. Vi bedriver även undervisning inom flera utbildningsprogram i samverkan med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet och har en aktiv forskningsverksamhet kopplad till Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper.

Här kan du läsa om vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare hos oss kommer du att få en bred utbildning inom specialitetsområdena klinisk kemi och KITM. ST-utbildningen följer socialstyrelsens målbeskrivning och tjänstgöringens upplägg bestäms i samråd med handledare, verksamhetschef och ST-studierektor. Vi har en väl fungerande fortbildning och vi avsätter tid för både interna och externa kurser. Du kommer få en bred erfarenhet samtidigt som möjligheter ges till fördjupande kunskaper inom specifika ansvarområden. Möjligheterna att integrera forskning i tjänsten är goda. Viss beredskapstjänstgöring ingår inom transfusionsmedicin efter uppfyllt utbildningsmål.

Om dig

För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation (bifogas i ansökan). F Det är därför viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift (minst C1)

Erfarenhet av undervisning och forskningserfarenhet eller akademisk meritering inom specialitetsområdet klinisk kemi eller klinisk immunologi och transfusionsmedicin är meriterande.

För att lyckas väl i rollen krävs samarbetsförmåga och en god och säker kommunikation med både kollegor, patienter och övriga kontakter. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Underläkare till rehabiliteringsmedicin

Läkare
Läs mer Jul 2
Är du lösningsorienterad, målinriktad eller en som hoppas på det bästa? Vill du ha goda förutsättningar att verkligen möta personen bakom skadan/sjukdomen? Föredrar du en helhetssyn på människan och livet? Gillar du att arbeta tillsammans med andra mot samma mål? Om något av detta stämmer kan rehabiliteringsmedicin vara rätt för dig!

Vårt erbjudande

För livet framåt.

Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Rehabiliteringsmedicinska kliniken utreder patienter med betydande funktionsnedsättningar och utför kvalificerande rehabiliteringsinsatser utifrån ett biopsykosocialt synsätt.

Här kan du läsa om vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker underläkare till vår avdelning på rehabiliteringsmedicin. Du kommer tillsammans med ansvarig överläkare/specialist och team driva rehabilitering i enskilda patientfall genom att delta i målplaneringar, patientsamtal, gårond och funktionsrond. Därtill sköta sedvanligt avdelnings-arbete det vill säga in-och utskrivningar, undersöka patienter, informationshämtning för swereh-kvalitetsregister, skriva remisser, ordinera prover, kontakt med konsulter, andra kliniker, anhöriga och så vidare.

Arbetsgrupp

Som underläkare hos oss blir du en del av ett specialiserat rehabiliteringsteam och ingår i en läkargrupp med många erfarna specialister i rehabiliteringsmedicin samt läkare under utbildning där vi regelbundet utbyter erfarenheter.

Om dig

För den aktuella tjänsten krävs för läkarstudent godkänd psykiatriplacering. Är du redan legitimerad är det en fördel. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket på minst C-nivå då du obehindrat ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor.

Som person trivs du med att arbeta med människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Det är också av vikt att du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt arbete och driver processer vidare. Du arbetar bra med komplexa frågor, analyserar, bryter ner och löser komplicerade problem. I rollen som läkare gör du avvägningar och prioriteringar på ett omdömesfullt sätt.

Ansökan och anställning

Tjänsten innebär arbete 100% i slutenvård.  Det är ett vikariat från och med augusti 2024 till och med januari 2025. Det kan finnas möjlighet till förlängning. Vi arbetar med  löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer sker fortlöpande. 

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Distriktsköterska till familjecentralen - BVC Vårdcentralen Skäggetorp

Distriktssköterska
Läs mer Maj 27
Vi söker en distriktssköterska som vill vara en del av vår meningsfulla vardag och utveckla vården vi erbjuder våra patienter.

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, fyra jourcentraler, Vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum. Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Vårdcentralen är centralt belägen i Skäggetorp i trevliga och funktionella lokaler. De knappa 9 100 patienter som är listade på vårdcentralen har till stor del en mångkulturell bakgrund och där får patientens möte och relation med vården en särskilt stor betydelse.

Familjecentralen Skäggetorp är väletablerad och har bedrivit sin verksamhet i området i många år. Familjecentralen är en del av Vårdcentralen Skäggetorp och 2021 flyttade BVC med familjecentralen till nyrenoverade lokaler som ligger i direkt anslutning till vårdcentralen.

Läs också gärna om regionens karriärstege för sjuksköterskor och dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Under 2021 gick BVC Skäggetorp in i Socialstyrelsens projekt, ”Tillsammans för en trygg start” som är en utveckling av Rinkebymodellen. I början av 2024 fortsatte vi arbetet med vår egen ”Skäggetorpsmodellen” där vi utökar samverkan på familjecentralen för att ge fler hembesök till våra familjer.

I arbetet som BVC-sjuksköterska ska du se som en av dina främsta uppgifter att främja barnets hälsa och utveckling genom att aktivt stödja föräldrar i sitt föräldraskap. Du utgår från Barnhälsovårdens nationella basprogram. Du ansvarar för planering av såväl hembesök som tidsbokade besök på BVC, både till din mottagning och till läkarmottagning.

Arbetsgrupp

På familjecentralen arbetar fyra BVC-sjuksköterskor, en barnmorska, två socialsekreterare, två förskollärare, två processtödjare och brobyggare. Vi arbetar tvärprofessionellt och du kommer att vara en del i ett teambaserat arbetslag och samverka med alla olika yrkesgrupper.

Mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad distriktssköterska eller har motsvarande adekvat specialistutbildning. Meriterande är erfarenhet från BVC och/eller distriktssköterskemottagning på vårdcentral.

Du arbetar evidensbaserat och är professionell i ditt bemötande. Vidare har du god initiativförmåga, samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Vi ser gärna att du är trygg i din yrkesroll och har förmågan att kunna fatta självständiga beslut utifrån din profession. Skulle det vara så att du är ny i yrket har vi erfarna kollegor som kan erbjuda ett gott stöd på din väg att bli trygg i yrkesrollen som distriktssköterska. Vi söker dig som har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kommunicerar på ett tydligt och prestigelöst sätt. Vi vill utveckla vården vi erbjuder våra medborgare i Skäggetorp, för att göra det krävs nyfikna och drivna medarbetare och vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska reumatologiska mottagningen

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 20
Reumatologiska kliniken är en del av Medicincentrum.

Kliniken tar emot patienter från hela länet för utredning och behandling av inflammatoriska reumatiska sjukdomar samt har ett övergripande ansvar för utveckling och forskning inom reumatologin i Östergötland. Reumatologin är en intressant specialitet i snabb utveckling med nya behandlingsmöjligheter. Vi har en stor öppenvårdsmottagning och samarbete njurmedicinska avdelningen B173 för inneliggande vård, samt samarbete med flertalet vårdcentraler i länet. Vi arbetar i nya fräscha lokaler och vår mottagning kännetecknas av en god stämning och ett gott samarbetsklimat där vi hjälper och stöttar varandra. 

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

På reumatologiska mottagningen ges goda möjligheter att utvecklas inom din yrkesprofession. Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling internt på kliniken och det ges möjlighet att åka på utbildningar som erbjuds inom din profession och inom specialiteten reumatologi.

Som ny sjuksköterska hos oss erbjuds du en god introduktion. Du kommer att få en handledare knuten till dig och din arbetsledare kommer att ha regelbundna uppföljningssamtal med dig. Du ges också möjlighet att gå bredvid olika yrkeskategorier för att få en inblick i vår spännande verksamhet på reumatologiska kliniken.

Välkommen att söka ett omväxlande, stimulerande och självständigt arbete på vår reumatologiska mottagning!

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som är intresserad av ett stimulerande och självständigt arbete som sjuksköterska på reumatologiska kliniken. Du kommer att arbeta på mottagningen med varierande sjuksköterskeuppgifter. I din roll kommer du att arbeta i nära samarbete med dina sjuksköterskekollegor, läkare och undersköterskor. I det kliniska arbetet roterar du mellan olika arbetsstationer. Arbetet på vår infusionsmottagning innebär att du tillsammans med dina kollegor iordningsställer och ger olika läkemedelsinfusioner. Som mottagningssköterska ansvarar du för olika läkemedelsinformationer, undervisning i injektionsteknik, bedömning och signering av provsvar med mera. På arbetsstationen telefonrådgivning ansvarar du för medicinsk telefonrådgivning via TeleQ, gör egna bedömningar och handlägger ärenden i samband med det.
Flera sjuksköterskor har egen mottagning där de träffar patienter för ledbedömning, uppföljning, erbjuder hälsosamtal och gör hjärt- kärlscreening. Detta är en utvecklingsväg som kan erbjudas efter en tid på kliniken.

Arbetsgrupp

Vi är cirka 60 medarbetare på mottagningen inom yrken som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdadministratörer, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kurator och dietist. Vi har roligt tillsammans och söker nu dig som vill vara en del av vår verksamhet.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har jobbat i yrket en tid och har intresse för reumatologi. Utbildning och erfarenhet inom reumatologi är meriterande, liksom erfarenhet av mottagningsarbete.

Du trivs med att arbeta självständigt, men även att ingå i team. Då arbetet innebär mycket kontakt med både patienter och kollegor är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, lyssnar lyhört och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Arbetet kräver flexibilitet då uppdraget kan variera över tid och du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter även i det dagliga arbetet. I denna roll är det också mycket viktigt att vara trygg och stabil som person och ha en god självinsikt. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning som sjuksköterska på 100 % dagtid.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till neuromottagningen

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 10
Vi söker dig som gillar utmaningar och ett varierande arbete.

Här möter du många olika slags patienter, du kommer till en mottagning där du får lära dig mycket och får en bred kompetens.

Välkommen att bli en del av oss!


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Neurologiska kliniken är en högspecialiserad klinik med regionsansvar för hela Sydöstra sjukvårdsregionen. Kliniken omfattar en avdelning med en akutneurologisk enhet, en strokeenhet, en högspecialiserad utredningsenhet och en övervakningsenhet. Vidare finns två mottagningar (universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset) samt ett neuromuskulärt laboratorium. Kliniken har cirka 160 medarbetare. Mottagningarna har en omfattande verksamhet inom samtliga neurologiska diagnosområden. Neuromuskulära enheten har en unik integration av klinik och laboratorieverksamhet inom neuromuskulära sjukdomar.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär både ett självständigt arbete med egen mottagning samt ett nära samarbete med andra yrkesgrupper inom sektionen för rörelserubbningar. En viktig del av arbetet är vår telefonrådgivning där vi strävar efter en hög tillgänglighet för våra patienter. En annan stor del i verksamheten är vår infusionsmottagning. Tjänstgöring på avdelningen kommer vara aktuell i viss utsträckning enligt överenskommelse.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Meriterande är erfarenhet av tidigare arbete inom neurologi. Dokumentation sker i Cosmic.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

För att kunna utföra ett bra arbete krävs god samarbetsförmåga, att du lyssnar och kommunicerar på ett smidigt och lyhört sätt. Du ska tycka om att det händer saker och att det inte alltid blir som planerat. I ditt arbete är du organiserad och kan prioritera bland dina uppgifter på ett effektivt och patientsäkert sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval och även intervjuer kommer ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt 

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Boende/Fritidspersonal

Fritidsledare
Läs mer Jun 18
Är du en engagerad och nyfiken person som gillar att arbeta med ungdomar ska du söka till Vreta Utbildningshems fritids och internatverksamhet.

Vi söker dig som vill stötta våra boendeelever att ha en aktiv, stimulerande fritid samt bidra till en ökad måluppfylland i skolan.

Vårt erbjudande

Region Östergötland driver tre skolor, vilka är samlade i en enhet under Regionutvecklingsnämnden. Vreta utbildningscentrum ligger strax utanför Linköping, Himmelstalunds utbildningscentrum är beläget i Norrköping, och Lunnevads folkhögskola ligger mellan Vikingstad och Mantorp.

Vid Vreta utbildningscentrum bedrivs Naturbruksprogrammets inriktningar lantbruk, hästhållning och skogsbruk, samt Fordons- och transportprogrammets transportinriktning. Nationell idrottsutbildning (NIU) erbjuds inom ridsport (dressyr eller hoppning). Yrkesvuxutbildningar samt yrkeshögskoleutbildningar finns inom lantbruk, hästhållning och skogsbruk. Anpassad gymnasieskola erbjuder det nationella programmet Skog, mark och djur.
Läs gärna mer om naturbruksskolorna på www.nbg.nu samt om Lunnevads folkhögskola på www.lunnevad.se

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

 Det finns fasta aktiviteter som till exempel ridning, gym, meka i verkstan, fritidsgård, läxhjälp och aktivitet i idrottshall som fritidsledarna håller i och som du kommer att vara en del av.

På fritid erbjuder vi läxhjälp och har du kunskaper som gör att du kan hålla i den är det meriterande och intressant för verksamheten men inget krav.
Tiderna är förlagda eftermiddag/kväll cirka 16.00-22.00 måndagar och torsdagar men tiderna kan variera något utifrån verksamhetens behov. Det finns även möjlighet att ta fler pass vid sjukdom och ledigheter.

Om dig

Vi ser gärna att du har en pedagogisk eller beteendevetenskaplig utbildning som är relevant för uppdraget, till exempel fritidsledare, fritidspedagog. Har du erfarenhet eller utbildning inom Coachande förhållningssätt eller Motiverande samtal är det en merit. Tidigare erfarenheter att jobba med ungdomar ser vi som viktigt. B-körkort är ett krav. Har du intresse eller erfarenhet av någon av våra inriktningar ser vi det som en fördel men inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar, och att stödja och hjälpa dem under sin fritid. Du har personlig mognad och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen och du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, är lösningsfokuserad och du ser möjligheterna i förändringar. Du ska vara en god samarbetspartner med elever och kollegor och se möjligheterna med ett gott samarbete

Ansökan och anställning

 Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till onkologens behandlingsmottagning

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 27
Vid onkologiska klinikens behandlingsmottagning, som är en del av klinikens öppenvård, ges poliklinisk behandling med cytostatika, immunterapi, antikroppar och målsökande behandling.

Patienterna är således inte inneliggande utan kan gå hem samma dag. Sjuksköterskor och undersköterskor arbetar diagnosinriktat tillsammans med klinikens läkare.

Vi har också en mottagning inom öppenvården där nybesök och återbesök sker samt vår kliniska prövningsenhet där forskningssjuksköterskor företrädesvis arbetar med kliniska läkemedels-prövningar. På kliniken arbetar även fysioterapeuter, dietister och kuratorer.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Onkologiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping har ett övergripande ansvar för cancerbehandlingar i Sydöstra sjukvårdsregionen. Verksamheten är organiserad i öppenvård samt strålbehandling där patienter med allmänonkologiska och gynonkologiska diagnoser erhåller behandling. Vi har även ett nära samarbete med cancer- och lungsjukvårdsenheten där våra patienter vårdas inneliggande vid behov.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på onkologens behandlingsmottagning får du följa patienten under hela dennes behandlingsperiod, både vid botande och vid symtomlindrande behandling. Du arbetar självständigt som kontaktsjuksköterska till dina patienter som du på så sätt får en nära relation till. Du ansvarar för att planera och administrera dina patienters behandlingar, planera uppföljningar, röntgen med mera och du får snabbt utveckla din förmåga att göra egna kliniska bedömningar.

Till behandlingsmottagningen kommer även patienter med svåra eller allvarliga biverkningar efter given behandling och dessa kräver oftast en akut bedömning och ett snabbt omhändertagande. Till arbetet hör även till exempel blodtransfusioner, ascites- och pleuratappningar samt andra akuta insatser.

Arbetsgrupp

Arbetsgruppen är indelad i 4 olika sektioner baserat på diagnos. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor samt klinikens diagnosspecifika läkare.
Vår verksamhet växer hela tiden och vi behöver fylla på vår personalstyrka. Vi söker därför dig som vill bli en del av vårt fantastiska team! Anställningen är på onkologiska kliniken med placering på vår behandlingsmottagning. Behandlingsmottagningen är öppen dagtid måndag till fredag.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Gärna med några års erfarenhet.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Som person är du empatisk, självgående och har ett strukturerat arbetssätt. Du arbetar självständigt, är trygg, stabil och tar ansvar för dina uppgifter. Du har förmågan att planera och prioritera ditt arbete samt bibehålla ditt lugn i stressiga situationer.

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheterna i förändringar. Du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga då jobbet innebär många kontaktytor. Du bidrar till trivsel på arbetsplatsen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska, hand- och plastikkirurgiska kliniken med brännskadecentrum

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 12
Är du en idéspruta som gillar att jobba i team och driva förändring?

Vårt erbjudande

För livet framåt.

Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Hand- och plastikkirurgiska kliniken med brännskadecentrum har utveckling och förändring i sitt DNA - vi erbjuder goda möjligheter för dig att skapa både djup och bredd i din profession - flera av dina kommande kollegor har valt spetsområden, rotation inom kliniken eller forskning som en del av sitt arbetsliv hos oss. Kirurgisk omvårdnad är hjärtat och starten på din resa hos oss och det är bara början. Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och läs även gärna om dina förmåner hos oss.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Gillar du att utveckla och utvecklas kommer du att trivas hos oss! I vår spännande och föränderliga värld jobbar vi nära varandra i team, där alla yrkesgrupper bidrar och behövs. Vårt kirurgiska omvårdnadsuppdrag omfattar två NHVE-uppdrag; vård av svåra brännskador och könskorrigerande kirurgi, andra patientkategorier är svåra handskador, kirurgi vid hudcancer och vid trycksår. Vi finns där tillsammans för att bistå våra patienter och driva vården framåt.

Arbetsgrupp

På din blivande arbetsplats finns det både nyexaminerade och de som varit här i både 10, 20 år och ännu längre. Vi ser det som en styrka att ha de med erfarenhet som en stabil platå och kunskapsbank för de nyexaminerade och nyanställda. Överföring av kunskap är viktigt och det delas gärna med av både forskningsresultat och beprövade/empiriska metoder.

Om dig

Vi söker dig som är erfaren legitimerad sjuksköterska eller som kommer att vara nyexaminerad till sommaren.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

För att trivas hos oss arbetar du strukturerat med dina uppgifter och kan initiativ för att lösa dem självständigt. Samtidigt kan du samarbeta med andra i de moment som kräver detta. Vi ser också att du har en förståelse för din roll i helheten och ser verksamhetens behov i sin helhet.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval och även intervjuer kommer ske löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till avdelning B181 neurologiska kliniken

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 5
Neurologiska kliniken är en högspecialiserad klinik med regionsansvar för hela sydöstra sjukvårdsregionen.

Kliniken omfattar en avdelning med en akutneurologisk enhet, en strokeenhet, en högspecialiserad utredningsenhet och en övervakningsenhet. Vidare finns öppenvårdsmottagningar på både Universitetssjukhuset i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping med omfattande verksamhet inom samtliga neurologiska diagnosområden samt ett neuromuskulärt laboratorium/enhet med ett nationellt uppdrag för högspecialiserad vård. 


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Neurologiska kliniken är en klinik som värdesätter utveckling, utbildning och nytänkande. Vi vet att arbetet som sjuksköterska ibland kan vara utmanande och därför jobbar vi mycket med att ge våra sjuksköterskor stöd, både i det dagliga arbetet och på längre sikt. Har du planer på att bedriva omvårdnads-forskning, nu eller i framtiden, är vi öppna för diskussioner runt hur en klinisk tjänst kan kombineras med forskning på kliniken. 

Vi är mycket måna om studenterna som gör sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU) på kliniken och strävar efter att alla sjuksköterskor ska ha handledarutbildning. Huvudhandledarna jobbar mycket aktivt på avdelningen och vann VFU-priset 2021.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och läs även gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

På avdelning B181 arbetar du med både de somatiska och psykiska aspekterna på dina patienters diagnoser då sjukdomar i hjärna och nervsystemet påverkar båda dessa delar. Du får arbeta med såväl akutsjukvård som palliativ vård och rehabilitering. Då patienterna har stora omvårdnadsbehov har du möjlighet att verkligen bli expert på omvårdnad, din professions specialistområde. Du tränar din kliniska blick då våra patienters tillstånd snabbt kan försämras och du får goda medicinska erfarenheter och kunskaper. Vi arbetar tätt samman i team med läkare, undersköterskor och paramedicinare och har Team-ronder tre gånger i veckan där alla professioner är representerade.

Neurologjour är stationerad på universitetssjukhuset även nattetid vilket ger en kort inställelsetid vid behov och är en stor trygghet för dig som sjuksköterska. Du har alltid en sjuksköterskekollega att samverka med och avdelningen har en förhållandevis hög bemanning av undersköterskor relaterat till patienternas omvårdnadsbehov.

Introduktionen sker på dagtid, efter dina egna behov. Vi tror att en individuellt anpassad start leder till en trygg medarbetare. Vi har under åren successivt utvecklat vårat introduktionsprogram som bland annat inkluderar ProAct-kurs och ett mentorprogram under det första anställningsåret. Vi erbjuder även Kliniskt Basår till alla våra nyutbildade sjuksköterskor.

Arbetsgrupp

Det finns sju ledningssjuksköterskor på kliniken. Deras uppgift är bland annat att driva specifika processer ur ett omvårdnadsperspektiv samt att verka som mentorer och kunskapsstöd till mer oerfarna kollegor. Detta ger kliniken goda förutsättningar vad det gäller utveckling och stöd till nya medarbetare. Kliniken har cirka 170 medarbetare.

Om dig

Du har sjuksköterskeexamen. Erfarenhet av neurologi, akutsjukvård och/eller övervakningsvård är meriterande. Du behärskar god svenska i tal och skrift.

Som person tar du ansvar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Det är viktigt att du kan arbeta strukturerat och prioritera dina insatser. Du har också god samarbetsförmåga.

Ansökan och anställning

Vi söker dig som är intresserad av rotationstjänst dag/kväll/natt men om du vill arbeta ständig natt med veckoarbetstidsförkortning till 32 timmar finns den möjligheten också. Möjlighet finns även till viss partiell ledighet om du önskar det. Vi har önskeschema och arbetar två av fem helger.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterskor till hematologen

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Maj 14
Är du driven, gillar att arbeta i team samt interprofessionellt, driver förändring och intresserad av utveckling? På hematologiska kliniken erbjuder vi en arbetsplats med omväxlande, god arbetsmiljö, spännande sjuksköterskeuppgifter; både medicinskt och omvårdnadsmässigt samt goda karriärmöjligheter.

Vårt erbjudande

Hematologiska kliniken i Linköping ingår i Sydöstra sjukvårdsregionen och hela verksamheten är belägen i O-huset på universitetssjukhuset i Linköping. Vi driver högspecialiserad vård och jobba aktivt med kvalitetsarbete som vi har varit engagerad i under många års tider där och vi är också en ackrediterad stamcellstransplantationsverksamheten (JAICE) och är ackrediterade sedan juli 2021.

På vårdavdelningen där du kommer vara verksam är det allmän och specifik medicinsk vård kopplat till medicin och hematologi samt högspecialiserad vård i form av stamcellstransplantation. Vi utför avancerade behandlingar och vårdar patienter med tumör- och bristsjukdomar inom det blodbildande systemet så som anemier, leukemi, lymfom och myelom.

Avdelningen har enkelrum och intermediärvårdsplatser med högre hygienisk standard för våra stamcellstransplanterade patienter. Vi har både akuta och planerade inläggningar, patienterna är från 18 år och uppåt och vårdtiden uppgår ofta till flera veckor. Vi utför senaste behandlingarna inom cellterapi behandling så kallad CAR-T cells behandlingen (Chimeric Antigen Receptor) och jobbar med flera projekt bland annat poliklinisering av cytostatikabehandling.

Introduktion planeras utifrån tidigare erfarenheter och behov men planeras till 6 veckor.
Mentor erbjuds till alla nyanställda. Utbildning sker inom säker läkemedel- och cytostatika hantering under introduktionen. Individuell schemaplanering i det digitala schemaverktyget, Tessa. Vi jobbar aktivt för hälsosamma arbetstider och vi jobbar var 3:e helg. Internutbildningstid varje vecka samt erbjuder ett brett introduktion paket inklusive extern utbildning.

Karriärutvecklingsprogram inom Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård (CKOC) finns, med möjlighet att specialisera dig inom något av våra kärnområden.

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig eller varför inte, kom till oss några timmar och hospitera. Missa inte chansen att söka till oss!

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska ansvarar du för den specifika omvårdnaden. Att göra självständiga bedömningar, planera och utföra omvårdnadsinsatser samt ge ordinerad behandling. Dygnet runt finns det erfarna sjuksköterskekollegor som bistår med stöd och handledning i det dagliga arbetet. Du har gott stöd av erfarna specialistläkare inom internmedicin och hematologi som finns på plats alla vardagar dagtid. På jourtid kontaktar du utsedd hematologläkare för telefonkonsultation och medicinjour på huset för bedömning av akuta tillstånd.

Arbetsgrupp

Vårdplatserna är indelade i vårdlag om 2-4 patienter och närmsta teamet består av sjuksköterska och undersköterska samt resurssjuksköterska. Apotekare, paramedicinskor
personal, farmaceut finns som stöd i arbetet med läkemedel och samordnare bistår i det administrativa.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller pågående studier med examen 2024 eller specialistsjuksköterska. Erfarenhet från slutenvård är meriterande men inget krav. Är du vetgirig får du en bred grund att stå på och har du tidigare erfarenhet möter du nya utmaningar inom det specifika.

Du är med och bidrar till god stämning och öppet klimat. Att skratta och reflektera tillsammans tycker vi är viktigt. Som ny medarbetare söker du kunskap och ställer frågor och som erfaren kollega delar du med dig. Utöver spetskompetens inom hematologi och transplantationsvård får du bred kunskap, utbildning och handledning inom det internmedicinska området, infektionssjukvård och presepsis.

Vi arbetar nära varandra och behöver ha en god kommunikation för att lyckas lösa de uppgifter vi möter i vardagen. Därmed passar tjänsten dig som trivs med samarbete och är lyhörd samt kommunikativ till både kollegor, patienter och anhöriga.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Skogsmaskininstruktör

Skogsbrukare
Läs mer Jun 25
Naturbruksgymnasiet i Östergötland drivs av Region Östergötland på uppdrag av länets kommuner och består av Himmelstalunds utbildningscentrum och Vreta utbildningscentrum.

Himmelstalunds utbildningscentrum är beläget i Norrköping och Vreta utbildningscentrum ligger strax utanför Linköping.
Himmelstalunds utbildningscentrum erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktningarna trädgård och djur. Vidare erbjuds gymnasiesärskolans nationella program Skog, mark och djur samt Individuellt program. Inom vuxnas lärande erbjuds gymnasial vuxenutbildning inom djur, trädgård.
Vreta utbildningscentrum erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktningarna Djur, Lantbruk och Skog samt Fordons- och transportprogrammets inriktning Transport. Gymnasiesärskolan erbjuder det nationella programmet Skog, mark och djur. Inom vuxnas lärande finns gymnasial vuxenutbildning samt yrkeshögskoleutbildningar inom Lantbruk, skog och häst.
Vi rekryterar elever från hela landet. Möjlighet till elevboende finns på båda skolorna.
Läs mer om oss på Naturbruksgymnasiets hemsida: www.nbg.nu


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det handlar om att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en instruktör som företrädesvis ska undervisa i naturbruksprogrammets skogliga kurser med maskininriktning, som till exempel virkestransport med skotare, avverkningsmaskiner, serviceteknik samt motormanuella arbeten som röjsåg och motorsåg. Du ska ha förtrogenhet med moderna arbetsmetoder i skogsbruket. Du ska ha lätt för att samarbeta, aktivt arbeta för skolans värdegrund och genom samverkan med skolans övriga personal bidra till ett ämnesövergripande arbetssätt.

Arbetsgrupp

Du kommer att organisatoriskt tillhöra Skogsenheten

Om dig

Du ska ha praktisk erfarenhet av arbete med modern teknik inom skogsbranschen samt en stor vilja att arbeta med ungdomar. Du ska inneha lägst B-körkort. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och kan leda, engagera och motivera för att få dem att vilja utvecklas inom ditt ämnesområde. Du är också strukturerad och har lätt att jobba tillsammans med andra då vi jobbar i arbetslag.

Ansökan och anställning

Det här är en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde 5 augusti eller efter överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. 
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska, välkommen att utvecklas i vår kirurgfamilj

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 4
Välkommen som sjuksköterska till avdelning B191 Kirurgi!

Hos oss vårdas främst patienter med cancer i bukorganen som genomgår planerad kirurgi eller undersökningar som en del av en cancerutredning.

På avdelningen arbetar många professioner och yrkeskategorier och vi har stort fokus på samverkan i teamet, där patienten är central. Som sjuksköterska på avdelning B191 är relationsskapandet med patienten en förutsättning för att kunna ge patienten en god vård och se varje enskild persons behov och vi strävar därför efter små vårdlag med 4-5 patienter per sjuksköterska.

Vårt erbjudande

För att öka tryggheten i arbetet lägger vi på avdelning B191 stor vikt vid introduktion och kontinuerligt stöd i yrket. På kliniken finns ett väl utarbetat introduktionsprogram. Där har Du som nyanställd sjuksköterska sex veckors klinisk introduktion samt teoretiska introduktionsdagar med föreläsningar och praktiska moment. Under hela första året hålls schemalagda professionsträffar tillsammans med nya kollegor som leds av specialistsjuksköterskor samt avsatt schemalagd tid för fördjupning inom kirurgi. Du erbjuds en klinisk coach och längre fram kommer Du även att få en tilldelad mentor. Som nyutexaminerad sjuksköterska erbjuds Du även att delta i ett fördjupat introduktionsprogram via Region Östergötland, så kallat kliniskt basår.

Vi skapar trygghet för dig som medarbetare med hjälp av flera stödfunktioner som exempelvis specialistsjuksköterska i klinisk tjänst, apotekare och farmaceut. På avdelningen finns det alltid erfarna kollegor att få hjälp av vid bedömningar, prioriteringar och beslut. Det är högt i tak och vi vill alla hjälpas åt att utveckla varandra och ge patienten den bästa vården.

På avdelning B191 värderar vi en bra arbetsmiljö och kompetensutveckling högt. Vi tror på små vårdlag där du som sjuksköterska får möjlighet att arbeta personcentrerat med erfarna kollegor som stöd. Vi har täta interna utbildningar i syfte att öka kunskapsnivån. Våra specialistsjuksköterskor bjuder in till teamronder där fokus ligger på det tvärprofessionella samarbetet kring patienten för en god patientsäkerhet och kvalitativ vård. 

På kliniken är vi måna om att Du som sjuksköterska ska få möjlighet till karriärutveckling till exempel genom möjligheten att studera vidare till specialistsjuksköterska i kirurgisk vård på betald arbetstid.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor.

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för omvårdnaden av patienterna i ditt vårdlag. Arbetet innefattar specifik pre- och postoperativ omvårdnad efter kirurgi. Vi arbetar utifrån standardiserade vårdplaner och när patienter inte följer sina förväntade vårdförlopp skapas individuella vårdplaner tillsammans med erfarna specialistsjuksköterskor. Du är omvårdnadsledare och samverkar med alla i teamet runt patienten, med målet att optimera patientens återhämtning efter kirurgi och återgå till tidigare funktionsförmåga.

Arbetsgrupp

Hos oss är trivsel viktigt så vi serverar alltid fredagsfika, vi har återkommande afterwork och en mycket engagerad festkommitté som planerar härliga sommar- och julfester!

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska eller beräknas ha slutfört din sjuksköterskeutbildning senast datum för tillträde till tjänsten.

Tidigare arbetslivserfarenhet inom kirurgisk vård är meriterande.

Du är en engagerad, nyfiken och en positiv teamspelare som vill utvecklas inom sjuksköterskeyrket. 

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Är du operationssjuksköterska? Se hit!

Operationssjuksköterska
Läs mer Jan 12
Är du intresserad av att arbeta med akutsjukvård och högspecialiserad operationssjukvård i världsklass? Då ska du söka dig till ett av landets bästa sjukhus, Linköpings Universitetssjukhus!


På vår operationsavdelning finns de två enheter; Nord och Syd.

Här erbjuds anestesi- och operationservice till olika kirurgiska inriktningar. Här bedrivs högteknologisk avancerad operationssjukvård och akut omhändertagande av traumapatienter. Operation Nord är inriktad på neurokirurgi med endovaskulär interventionsbehandling, avancerad bukkirurgi, gynekologi, urologi och robotkirurgi. Operation Syd bedriver ortopedi, ryggkirurgi, hand-och plastikkirurgi med brännskadevård samt en barnenhet med blandad barnkirurgi. Här finns också en specialenhet som inrymmer öron, näsa och hals kirurgi, käk och anestesiservice för utgårda verksamheter. Våra enheter bedriver både elektiv- och akutkirurgi med arbetet förlagt dygnet runt.

Går du och funderar på något nytt i din karriär?

Vi erbjuder dig
Ett omväxlande och stimulerande arbete där operationssjuksköterskan har en betydelsefull roll i samarbetet med kollegorna i operationsteamet. Här finns en trivsam arbetsplats med teamarbete som präglas av engagemang, nyfikenhet, ansvar och respekt för patienten och varandra. Vi utgår från patienten och arbetar för att varje medarbetare ska få rätt kompetens för att kunna upprätthålla en hög kvalitet och hög patientsäkerhet. Vi erbjuder en individanpassad introduktion och du får även möjlighet till kompetensutveckling, rotationstjänst, intern och externa utbildningar samt forskning. Vi ingår i ett hälsobefrämjande projekt vilket innebär 34 timmars arbetsvecka med heltidslön när man ingår i 24/7 verksamhet.

Arbetsbeskrivning
Som operationssjuksköterska kommer du att ha en sektionstillhörighet, men med viss introduktion på alla sektioner för att kunna delta i jourarbete. Detta innebär att du arbetar på din sektion men har kunskap om akuta ingrepp på respektive enhet jourtid. Vi söker nu medarbetare till alla våra enheter som beskrivs ovan.

Vi träffar dig gärna och presenterar våra verksamheter. Om du vill vara med en dag och se hur vår verksamhet fungerar, hör gärna av dig!

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom operationssjukvård. Du ska ha goda svenska språkkunskaper i tal och skrift då du ska kommunicera med patienter, närstående och kollegor. Stor vikt läggs på personlig lämplighet och mognad.

Arbetet präglas av spänning och variation där jag får använda min flexibilitet och problemlösningsförmåga. Jag är en nyfiken person och vill vara med att bidra till verksamhetens utveckling.

Jag är trygg, självgående och strukturerad och kan planera, organisera och prioritera arbetet. Jag trivs med teamarbete och arbetar bra med andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är jag en engagerad person som vill vara med och bidra till en positiv arbetsmiljö.

Stämmer den här beskrivningen in på dig? Sök till oss!

Anställning och ansökan
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Legitimerad diabetessjuksköterska till Vårdcentralen Skäggetorp

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Maj 23
Vi söker nu en vikarie (med möjlighet till tillsvidareanställning) för vår diabetessköterska som vill vara del av vår meningsfulla vardag och utveckla vården vi erbjuder våra patienter.

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, fyra jourcentraler, Vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum. Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Vårdcentralen är centralt belägen i Skäggetorp i trevliga och funktionella lokaler. De knappa 9 100 patienter som är listade på vårdcentralen har till stor del en mångkulturell bakgrund och där får patientens möte och relation med vården en särskilt stor betydelse.

Läs också gärna om regionens karriärstege för sjuksköterskor och dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som diabetessköterska på vårdcentralen är du en viktig del i teamet kring diabetespatienten. Du driver sköterskeledd specialistmottagning för diabetespatienter och arbetar patientcentrerat med rådgivning kring beteende- och livsstilsförändringar samt justering och uppföljning av behandling enligt vårdprogrammet för diabetes. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med undersköterskor och övriga i diabetesteamet på vårdcentralen, där ni utgör en källa till kunskap för övrig personal. Arbetet kommer att kombineras av första linjens vård där du arbetar hälsofrämjande, rådgivande och behandlande via telefonrådgivning och i akut och planerad verksamhet i din sjuksköterskemottagning.

Utbildning är viktigt i vår verksamhet och det finns möjlighet att delta i utbildningar, studier och forskningsprojekt inom diabetesområdet om du så önskar. I uppdraget som diabetessköterska finns möjlighet till distansarbete och flexibla arbetstider för att passa dina behov. Vi erbjuder dig som ny medarbetare en skräddarsydd introduktion efter behov för att du ska känna sig trygg och säker i din yrkesroll.

Arbetsgrupp

Mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med diabetesutbildning. Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom diabetesvård. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift - motsvarande C1-nivå, detta då arbetet innefattar ständig dialog med patienter och kollegor. Det är meriterande om du har goda kunskaper i Cosmic.

Du arbetar evidensbaserat och är professionell i ditt bemötande. Vidare har du god initiativförmåga, samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Vi ser gärna att du är trygg i din yrkesroll och har förmågan att kunna fatta självständiga beslut utifrån din profession. Skulle det vara så att du är ny i yrket har vi erfarna kollegor som kan erbjuda ett gott stöd på din väg att bli trygg i yrkesrollen som sjuksköterska. Vi söker dig som har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kommunicerar på ett tydligt och prestigelöst sätt. Vi vill utveckla vården vi erbjuder våra medborgare i Skäggetorp, för att göra det krävs nyfikna och drivna medarbetare och vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Vikariat med möjlighet till tillsvidareanställning. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Skötare till Psykiatriska kliniken i Linköping sommaren 2024

Skötare (inom psykiatrisk vård)
Läs mer Apr 29
”Känslan av att se framsteg hos en patient, man får så mycket tillbaka, varje dag.

Vi arbetar med hela patienten, inte bara en del. Jag gillar att man får använda hela sin kompetens, både psykiatrisk omvårdnad men även den somatiska hälsan. Det gör att det är en varierande vardag och självutvecklande. Jobbet handlar ofta om kommunikation – att förstå vem jag har framför mig och hur kan jag anpassa min kommunikation för att möta personen, där den befinner sig nu. Att arbeta så intensivt med människor gör att man utvecklas hela tiden, även själv som person.”

…. såhär beskriver en av våra medarbetare om hur det är att arbeta som skötare inom Region Östergötland. Vill du göra en viktig insats och stor skillnad i människors liv?

Medarbetarna inom psykiatrin möter människor i alla livets skeden – människor som på ett eller annat sätt behöver hjälp och stöd att komma på rätt väg igen. Oavsett om du jobbar med barn, vuxna eller äldre så gör du verkligen skillnad, för både patienter och närstående.

Kanske är detta ditt första jobb som färdigutbildad skötare, eller så läser du till sjuksköterska eller läkare. Ett sommarvikariat är en möjlighet att bredda dina erfarenheter och kunskaper samtidigt som du knyter värdefulla kontakter inför framtiden. Kanske hamnar du rätt direkt, och när du gör det – då vet du. Du är rätt person på rätt plats. Och i vården behöver vi sådana som dig.

Arbetsbeskrivning

Som skötare är du en nyckelspelare för att få tillvaron att fungera på bästa sätt för patienter som på olika sätt behöver hjälp och stöd att komma på rätt väg igen. Du är därmed en viktig del i ett team där du samarbetar med andra skötare, sjuksköterskor, läkare, kuratorer och psykologer. I teamen samordnas omvårdnad och behandling tillsammans med patenten och närstående utifrån patientens individuella behov.

Exempel på arbetsuppgifter är:

Att stödja patienterna så att de upptäcker och utvecklar sin egen förmåga att klara sin vardag genom samtal.
Stödja patienten i vardagliga aktiviteter som exempelvis laga mat, städa och träna.
Ta prover, ge injektioner och dokumentera.
Dela ut läkemedel, efter delegering från sjuksköterska. Arbeta för att skapa trygghet, både för patienter och anhöriga.
Från introduktion till karriär och kompetensutveckling

Eftersom vi tror att kompetens och säker vård är grunden till en trygg arbetsmiljö, lägger vi stort fokus vid introduktion. Utöver introduktionen på avdelningen kommer du att gå ett regionövergripande introduktionsprogram för skötare med 14 olika programsteg. Allt för att du ska känna dig trygg in i din anställning i regionen. Region Östergötland har ett långsiktigt, strukturerat arbetssätt för karriär- och kompetensutveckling för medarbetare.

Utbildning och erfarenhet

För att arbeta som skötare krävs det att du är utbildad skötare/undersköterska eller sjuksköterske- eller läkarstuderande som vid anställningens start är godkänd på termin 3. Det är meriterande om du är godkänd i kursen Psykiatri 2, 200 poäng, samt godkänd arbetsplatsförlagt lärande (APL) för den kursen. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från psykiatri, beroende, primärvård eller vård och omsorg och/eller arbete med fokus på god service. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter en god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare kan kommunicera på svenska i tal och i skrift.

Är din ansökan aktuell kommer en förfrågan skickas ut via Refapp där du ska ange dina referenser för en digital referenstagning. När referenserna är klara kommer vi att ringa upp dig för en kortare avstämning där du bland annat kommer få ange vilken/vilka verksamheter du är intresserad av att arbeta på. Komplett ansökan innehåller:

Bifogat personligt brev och ett CV där du beskriver dina tidigare arbetslivserfarenheter. Har du gjort praktik kan du inkludera detta.
Bifogade intyg från utbildningar, legitimation eller examensbevis. Om du ännu inte har examen, bifoga ett utdrag från de kurser du läst (Ladok-utdrag eller gymnasiebetyg).
Att du fyller i de veckor du preliminärt tror att du kan arbeta under sommaren 2024.

Om din ansökan saknar något av ovanstående kan vi komma att be dig att göra en komplettering.

Läst gärna mer om rekryteringsprocessen HÄR. 
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin, Vårdcentralen Ekholmen

ST-läkare
Läs mer Maj 27
Då en av kollegorna i vår fina och stora ST-grupp byter bostadsort så har vi möjlighet att utannonsera ett ledigt ST-tjänsteutrymme.

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, fyra jourcentraler, Vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum. Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om AMC (klicka på länken).

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om ST-kansliet (klicka på länken).

Läs också gärna vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en ST-läkare till ett stimulerande arbete med människor i alla åldrar, fokus på helhetssyn och ett gott patientomhändertagande. Förutom mottagningsverksamhet, BVC och hemsjukvård inklusive äldreboende, jourverksamhet, handledning av studenter, liksom deltagande i utvecklingsverksamhet. Vårdcentralen Ekholmen är en av sex akademiska vårdcentraler i regionen och del av primärvårdens Universitetssjukvårdsenhet. Vi ser positivt på intresse för forskning. På vårdcentralen arbetar idag en professor i allmänmedicin, två forskningssköterskor, disputerad medarbetare och fyra doktorander.

Vi är organiserade i team med läkare, sjuksköterska och undersköterska för samarbete runt patienterna och möjlighet till kompetensutbyte. Specialistsköterskemottagning finns för patienter med bensår, diabetes, astma och inkontinens. Vi har även dietist-, medicinsk fotvård - och en väl utbyggd samtalsmottagning med KBT-kompetens och rehab koordinator i huset. Inom BVC sker ett samarbete med kommunen i form av vår Familjecentral.

Vårdcentralen Ekholmen ligger i södra delen av Linköping och ansvarar för både stad - och landsbygd. Vi har idag ungefär 21 700 listade personer. Området är expansivt med stor nybyggnation. Befolkningen är åldersmässigt och socioekonomiskt blandad. Mottagningen har flera kollegor med lång och gedigen erfarenhet, en entusiastisk grupp unga specialister och fantastiska ST-läkare. 

Tycker du om ett omväxlande arbete där du jobbar nära våra invånare och kan göra skillnad för deras hälsa varje dag? Då tror vi att du kommer att trivas med att jobba hos oss!

Som ST-läkare hos oss får du:

Runt 550 invånare som heltidsarbetande ST läkare när du är i mitten på din ST och som nybliven specialistläkare är riktmärket 1100 invånare.
Stabil handledning av erfarna specialistläkare
Arbetsgrupp

.På enheten finns idag 15 anställda specialistläkare, 8 ST-läkare (där du blir en), samt ett flertal yngre duktiga underläkarvikarier och framtida kollegor.

Mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här.

Om dig

Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen, samt svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå C1, då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat. 

Behöver du göra bastjänstgöring (BT) enligt (HSLF-FS 2021:8) så ingår det som en integrerad del av din specialisttjänstgöring (ST) hos oss.

Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös, flexibel och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning

Det här är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas.

Urval kommer att ske löpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut. Bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till fysiologiska kliniken Linköping

ST-läkare
Läs mer Apr 25
Fysiologiska kliniken i Linköping är en verksamhet inom hjärt- och medicincentrum, universitetssjukhuset (US) i Linköping som innefattar såväl klinisk fysiologi som nuklearmedicin.

avancerad funktionsdiagnostik bedrivs bland annat inom hjärt- och kärlområdet med hjälp av ultraljud, MR- och gammakamera samt PET.

Vill du ingå i en högkompetent arbetsgrupp med stor arbetsglädje och arbeta i nära samarbete med andra specialiteter, sjukhusfysiker, ingenjörer och remittenter? Gillar du även kvalitets- och utvecklingsarbete och vill ha möjlighet till forskning i framkant, ser vi gärna att Du blir vår nya kollega!


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Fysiologiska kliniken har traditionellt ett starkt forskningsintresse och deltar dessutom aktivt i kvalitetsarbete bland annat genom Equalis, det nationella kvalitetssäkrings-systemet, för nuklearmedicin, ekokardiografi, perifer cirkulation, samt arbetsfysiologi.

Här kan du läsa om vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder specialisttjänstgöring under handledning av erfarna kollegor på en välfungerande klinik. Tjänstgöringen läggs upp enligt Socialstyrelsens målbeskrivning och i specialisttjänstgöringen ingår randtjänstgöring/utbildning på andra kliniker i Region Östergötland. Vi har ett brett utbud av undersökningsmetoder som omfattar både vuxna och barn inom ultraljudsdiagnostik (hjärta, kärl och njurar), arbets- och lungfysiologi, nuklearmedicin och PET, MR-hjärta. Vi utför även invasiv hjärtdiagnostik och behandling, bland annat kateterburen PFO-slutning, PTMV, TAVI och mitraclip. I det dagliga arbetet finns ett nära samarbete med kliniska specialiteter kring patienten, till exempel med gemensamma VOC, GUCH- och kärlmottagningar samt ronder med stort kunskapsutbyte. För klinisk fysiologi finns beredskaps-/jourlinje.

Arbetsgrupp

Kliniken har drygt åttio medarbetare varav tjugoåtta läkare. Verksamheten har nära samverkan med den medicinska fakulteten vid Linköpings universitet, vilket bäddar för ett öppet forskningsklimat och en levande sjukvårdsutveckling.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare med intresse för klinisk fysiologi samt närliggande medicinska områden. Vi ser gärna att du har intresse för forskning och undervisning. Klinisk erfarenhet och/eller pågående forskning inom relevant område är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Har du inte genomfört AT eller har godkänd Baskompetens enligt BT så finns möjligheten att göra BT under anställningens första år.

Som person har du lätt för att samarbeta och anpassa dig till ändrade omständigheter samt ser möjlighet i förändringar. Du har ett gott omdöme och arbetar bra tillsammans med andra människor genom att lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu