REGION ÖSTERGÖTLAND jobb i Linköping

Hitta lediga jobb hos REGION ÖSTERGÖTLAND i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Linköping.

ST-läkare till Klinisk kemi och Klinisk immunologi och transfusionsmedicin

ST-läkare
Läs mer Apr 19
Vi söker nu en ST-läkare med målsättning att erhålla dubbelspecialist-kompetens inom Klinisk kemi och Klinisk immunologi och transfusionsmedicin,.

Vårt erbjudande

Klinisk kemi och Klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KITM) är länsövergripande, ackrediterade universitetssjukvårdsenheter som tillhör diagnostikcentrum, Region Östergötland. Du kommer att ha en utåtriktad roll med nära kontakt med våra remittenter i vården och som färdig specialist kommer du att representera kliniken i både lokala, regionala eller nationella grupperingar. Då klinikernas samtliga läkare idag är placerade i vid universitetssjukhuset i Linköping (US) kommer också ST-utbildningen huvudsakligen att ske där men arbetsuppgifter kan förekomma som berör blodtappningsverksamhet och blodutlämning utanför US eller vid laboratorieverksamheterna på alla länets sjukhus och i den patientnära verksamheten som vi medicinskt ansvarar för. Inom klinisk kemi utförs ett stort antal automatiserade rutinanalyser men också flera specialanalyser med såväl immunkemiska, kromatografiska, molekylärbiologiska som flödescytometriska tekniker. KITM har ett stort utbud av analyser för diagnostik inom klinisk immunologi. KITM ansvarar för regionens blodförsörjning liksom regionens stamcellsverksamhet där vävnadstypningar inför stamcellstransplantationer ingår. Dessutom utförs patientbehandlingar med aferesteknik. Vi bedriver även undervisning inom flera utbildningsprogram i samverkan med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet och har en aktiv forskningsverksamhet kopplad till Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper.

Här kan du läsa om vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare hos oss kommer du att få en bred utbildning inom specialitetsområdena klinisk kemi och KITM. ST-utbildningen följer socialstyrelsens målbeskrivning och tjänstgöringens upplägg bestäms i samråd med handledare, verksamhetschef och ST-studierektor. Vi har en väl fungerande fortbildning och vi avsätter tid för både interna och externa kurser. Du kommer få en bred erfarenhet samtidigt som möjligheter ges till fördjupande kunskaper inom specifika ansvarområden. Möjligheterna att integrera forskning i tjänsten är goda. Viss beredskapstjänstgöring ingår inom transfusionsmedicin efter uppfyllt utbildningsmål.

Om dig

För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation (bifogas i ansökan). F Det är därför viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift (minst C1)

Erfarenhet av undervisning och forskningserfarenhet eller akademisk meritering inom specialitetsområdet klinisk kemi eller klinisk immunologi och transfusionsmedicin är meriterande.

För att lyckas väl i rollen krävs samarbetsförmåga och en god och säker kommunikation med både kollegor, patienter och övriga kontakter. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till medicinsk akutsjukvård och intermediärvård

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Apr 4
Vi söker dig som är intresserad av akutsjukvård.

Du har ett genuint intresse för varje patient som individ och att göra det bästa möjliga utifrån var och ens unika situation i ett akut insjuknande. Vi ser fram mot att träffa dig!Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Medicinska och geriatriska akutkliniken är en universitetssjukvårdsenhet som tillhör Närsjukvården i centrala Östergötland. Kliniken har cirka 200 anställda. Kliniken består av två sektioner. Sektionen för akut internmedicin består av medicinska akutvårdsavdelningen (MAVA), medicinsk intermediärvårdsavdelning (MIMA) och koagulationsmottagning. Geriatriska sektionen består av slutenvårdsavdelning (GAVA), en öppenvårdsmottagning, ett mobilt demensteam i samverkan med kommunen samt en klinisk undervisningsavdelning, KUA. Klinikens vårdadministration har ett uppdrag som är övergripande över hela kliniken.
På plan 17 där medicinska och geriatriska akutkliniken ligger finns också njurmedicinska klinikens slutenvårdsenhet. Alla dessa verksamheter tillsammans har startat upp ett samarbete -GEMINI- för att utveckla ett gediget medicin plan. Vi letar och hittar nya samarbetsmöjligheter i detta. Den som är intresserad av ännu bredare erfarenhet har möjlighet att rotera mellan enheterna på planet.
Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Den breda akut internmedicinska inriktningen på MAVA/MIMA ger ett stimulerande och omväxlande arbete med olika patientkategorier. Dina arbetsuppgifter är att bedöma, planera och utföra insatser utifrån patientens behov av vård på MAVA/MIMA. Vi arbetar i team där samarbete och god kommunikation är en avgörande faktor för god vård och arbetsmiljö. Som oerfaren är detta en arbetsplats där du skaffar dig en gedigen grund att stå på i framtiden inom yrket. Kompetensutveckling ges på flera olika sätt och vårt motto är att genom att satsa på personalen blir det bäst för patienten. Det finns alltid erfaren personal att rådfråga dygnet runt på vårt MIMA. På MIMA bedrivs en högre vårdnivå, intermediärvård, med fokus på respiration och cirkulation. Har du en specialistsjuksköterskeexamen har du möjlighet att ingå i vårt viktiga omvårdnadsledarteam. Som omvårdnadsledare hos oss har du en särskild roll i att stötta övrig personal och bidra till att komplext sjuka patienter vårdas med rätt helhetsperspektiv. Du får också arbeta med verksamhetsutveckling och internutbildningar inom kliniken.

Arbetsgrupp

I vår akutverksamhet utvecklas du i att hantera olika situationer på ett konstruktivt sätt. Vi kan erbjuda dig en arbetsplats som har en god struktur med inarbetade rutiner och stöttande kringfunktioner i form av koordinator, samordnare, vårdsamordnare, farmaceuttjänst och måltidsvärd. Vi har högt i tak och kul tillsammans. Vi är måna om en god och hållbar arbetsmiljö där du kan utvecklas i din profession. Du får en introduktion på 4-5 veckor samt en mentor under cirka 1 år. Under din introduktion ingår också administrationstid för kompetensutveckling. Detta fortsätter sen under cirka ett halvår.

Inom kliniken finns goda kompetens- och utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar med korta internutbildningar flera gånger per vecka samt 2 heldagsutbildningar/termin/medarbetare. Vill du specialist utbilda dig mot medicinsk vård eller intensivvård finns också möjlighet till detta inom ramen för din anställning hos oss. Alla MIMA sjuksköterskor bjuds till exempel in till mellanjoursutbildningar utöver de yrkesspecifika tillfällen som ges på avdelningen. Det är också möjligt att rotera till vår systersektion geriatriska akutvårdsavdelningen, GAVA. Rotation mot andra enheter kan också diskuteras.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet i yrket. Meriterande är om du har en specialistsjuksköterskeutbildning och/eller erfarenhet från arbete inom akutsjukvård. Är du nyexaminerad sjuksköterska är du också varmt välkommen att söka då vi anställer både nyexaminerade och erfarna sjuksköterskor.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Som sjuksköterska söker du utveckling och fördjupning inom din sjuksköterskeprofession. Du vill applicera dina kunskaper och utmanas av den högre vårdnivån av de komplexa patienter som behöver ses av erfarna ögon. Du trivs med ansvar och tar gärna initiativ till aktiviteter som du strukturerar upp och driver framåt för att uppnå resultat. Med en positiv inställning bidrar du till teamet och du efterfrågar och ger återkoppling på ett konstruktivt sätt i det dagliga arbetet för att vi tillsammans ska utföra en så bra vård och arbetsmiljö som möjligt. Som oerfaren sjuksköterska har du ambitionen att växa över tid i en miljö där det finns mycket stöttning och erfaren personal.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Är du operationssjuksköterska? Se hit!

Operationssjuksköterska
Läs mer Jan 12
Är du intresserad av att arbeta med akutsjukvård och högspecialiserad operationssjukvård i världsklass? Då ska du söka dig till ett av landets bästa sjukhus, Linköpings Universitetssjukhus!


På vår operationsavdelning finns de två enheter; Nord och Syd.

Här erbjuds anestesi- och operationservice till olika kirurgiska inriktningar. Här bedrivs högteknologisk avancerad operationssjukvård och akut omhändertagande av traumapatienter. Operation Nord är inriktad på neurokirurgi med endovaskulär interventionsbehandling, avancerad bukkirurgi, gynekologi, urologi och robotkirurgi. Operation Syd bedriver ortopedi, ryggkirurgi, hand-och plastikkirurgi med brännskadevård samt en barnenhet med blandad barnkirurgi. Här finns också en specialenhet som inrymmer öron, näsa och hals kirurgi, käk och anestesiservice för utgårda verksamheter. Våra enheter bedriver både elektiv- och akutkirurgi med arbetet förlagt dygnet runt.

Går du och funderar på något nytt i din karriär?

Vi erbjuder dig
Ett omväxlande och stimulerande arbete där operationssjuksköterskan har en betydelsefull roll i samarbetet med kollegorna i operationsteamet. Här finns en trivsam arbetsplats med teamarbete som präglas av engagemang, nyfikenhet, ansvar och respekt för patienten och varandra. Vi utgår från patienten och arbetar för att varje medarbetare ska få rätt kompetens för att kunna upprätthålla en hög kvalitet och hög patientsäkerhet. Vi erbjuder en individanpassad introduktion och du får även möjlighet till kompetensutveckling, rotationstjänst, intern och externa utbildningar samt forskning. Vi ingår i ett hälsobefrämjande projekt vilket innebär 34 timmars arbetsvecka med heltidslön när man ingår i 24/7 verksamhet.

Arbetsbeskrivning
Som operationssjuksköterska kommer du att ha en sektionstillhörighet, men med viss introduktion på alla sektioner för att kunna delta i jourarbete. Detta innebär att du arbetar på din sektion men har kunskap om akuta ingrepp på respektive enhet jourtid. Vi söker nu medarbetare till alla våra enheter som beskrivs ovan.

Vi träffar dig gärna och presenterar våra verksamheter. Om du vill vara med en dag och se hur vår verksamhet fungerar, hör gärna av dig!

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom operationssjukvård. Du ska ha goda svenska språkkunskaper i tal och skrift då du ska kommunicera med patienter, närstående och kollegor. Stor vikt läggs på personlig lämplighet och mognad.

Arbetet präglas av spänning och variation där jag får använda min flexibilitet och problemlösningsförmåga. Jag är en nyfiken person och vill vara med att bidra till verksamhetens utveckling.

Jag är trygg, självgående och strukturerad och kan planera, organisera och prioritera arbetet. Jag trivs med teamarbete och arbetar bra med andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är jag en engagerad person som vill vara med och bidra till en positiv arbetsmiljö.

Stämmer den här beskrivningen in på dig? Sök till oss!

Anställning och ansökan
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Praktisk tjänstgöring efter kunskapsprov för läkare

Läkare
Läs mer Jan 29
Praktisk tjänstgöring genomförs under sex månader och är ett led i att du som läkare har möjlighet att ansöka om svensk legitimation via Socialstyrelsen.

Det är alltså ingen tillsvidareanställning, utan en tidsbegränsad period då dina medicinska kunskaper och färdigheter bedöms.

Formella krav för att få söka praktisk tjänstgöring
Du som söker praktisk tjänstgöring är läkare med utländsk utbildning utanför EU/EES och har klarat Socialstyrelsens kunskapsprov.

Följande dokument ska bifogas ansökan:


Beslut från Socialstyrelsen om 6 månader praktisk tjänstgöring
Detta innebär att du behöver ha blivit godkänd i båda teoretiska och praktiska kunskapsprovet.
Betyg/intyg i svenska språket motsvarande Svenska 3/Svenska som andraspråk 3, nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk(GERS) eller kurs/prov som ger behörighet till högskolestudier
CV
Personligt brev

Om du befinner dig i Sverige och har någon form av arbetstillstånd/uppehållstillstånd för studier från Migrationsverket ber vi dig informera oss om detta i din ansökan.

Genomförande
International Office tar emot alla intresseanmälningar och tar därefter kontakt med lämplig klinik/vårdcentral för att undersöka om de har möjlighet att erbjuda plats för praktisk tjänstgöring. International Office har inga egna platser att förfoga över. Tillgången på platser inom Region Östergötland varierar över tid. Det innebär att vi tyvärr inte kan erbjuda praktisk tjänstgöring till alla som söker. Vi rekommenderar dig därför att även söka hos andra regioner.

Om kliniken/vårdcentralen har möjlighet att ta emot en läkare för praktisk tjänstgöring kallas du till intervju. Därefter fattar verksamhetschefen beslut om praktisk tjänstgöring kan erbjudas.

Ansök nu

Sjuksköterska till hjärtintensivavdelningen kardiologiska kliniken

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Apr 22
Kardiologiska kliniken på universitetssjukhuset i Linköping ingår i hjärtcentrum (HC).

Vi bedriver hälso- och sjukvård inom området hjärtsjukdomar hos vuxna i alla åldrar och erbjuder högspecialiserad vård till Jönköping, Kalmar och Östergötland samt har riksspecialitetsvård.

Vi har en stor kardiologisk verksamhet bestående av flera enheter: Hjärtintensivavdelning (HIA), akutvårdsavdelning kardiologi (avdelning C117), pre- och postoperativ enhet (ÖVA och avdelning C118), Seldingerenheten samt mottagning. Hos oss vårdas akuta patienter från akutmottagningen och andra sjukhus i regionen.

Vill du vara med i vårt team och bedriva den bästa möjliga hjärtsjukvården?

Här är vi stolta över det vi gör och vi har en stämning som är väldigt unik. För att behålla vår goda arbetsmiljö söker vi nu en sjuksköterska till HIA, kardiologens hjärtintensivavdelning.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

På HIA hamnar de svårast sjuka kardiologiska patienterna i väntan på hjärtoperation eller intervention av kranskärl och klaffar. Vi vårdar patienter som blivit akut dåliga med hjärtsvikt, lungödem och maligna arytmier där en del kräver inotropa läkemedel. Till vår hjälp har vi medicinteknisk utrustning bland annat i form av andningsstöd som optiflow och avancerad övervakning av rytm och arteriellt blodtryck.

En stor patientgrupp är de som precis genomgått PCI på grund av hjärtinfarkt och där vårdar vi dem i den akuta fasen tills de stabiliserats. Som sjuksköterska på HIA tolkar vi även de EKG:n som ambulanserna skickar in från hela regionen.

Vi erbjuder ett varierat arbete med bra utvecklingsmöjligheter. Tjänsten är på HIA men kliniken har en väl utvecklad rotation mellan enheterna, så på sikt kan det finnas möjlighet till rotation om intresse finns. Rotationen kan vara till annan vårdavdelning, mottagning eller labbverksamhet. Vi är måna om att man som medarbetare känner sig trygg hos oss och därför är vår målsättning att individanpassa introduktionen efter dina behov. Du har kontinuerliga uppföljningssamtal med chef och har en individuell utvecklingsplan. På kliniken finns möjlighet att vidareutbilda sig exempelvis inom kardiologi, med bibehållen lön. Du kommer få möjlighet att utvecklas inom kardiologisk akutsjukvård med både teoretisk och praktisk kunskap.

Kunskap är viktigt för oss och därför anordnar vi introduktionsdagar, utbildningstimmar, interna kurser och EKG-kurser. Vi är en framstående forskningsklinik och ser positivt på medarbetare som vill bedriva forskning.

Arbetsgrupp

Hos oss arbetar vi ”för hjärtat med hjärtat” där vi värnar om varandra och har en stöttande och välkomnande kultur med god stämning och ett gott frågeklimat. Laganda står i fokus där målet är för patientens bästa. Som sjuksköterska på HIA kommer du arbeta i tvärprofessionella team bestående i första hand av undersköterskor, sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, kardiologer och fysioterapeuter. Vi samarbetar mycket med specialiteter inom klinisk fysiologi, ischemi, arytmi, kärl och thorax.

Sjuksköterskeuppgifter på HIA innefattar eget ansvar och egna bedömningar tillsammans med övriga i teamet. Våra medarbetare har varierad erfarenhet och ålder, vilket vi ser som positivt. Vi ser även dina tidigare jobberfarenheter som en stor tillgång för att kunna förbättra vår verksamhet ytterligare.

Om du är nyfiken på att se vår verksamhet och träffa oss på HIA så är du välkommen att göra studiebesök. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om tjänsten eller vår verksamhet.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet, gärna från slutenvård med akutvårdsinriktning, akuten, ambulansen eller annan motsvarande verksamhet. Erfarenhet från kardiologi är meriterande men inte ett krav, utbildning tillhandahålls av kliniken. 

Som person är du trygg och stabil med en god självinsikt. Du har lätt för att anpassa dig till olika situationer och förmåga att arbeta bra tillsammans med andra. Som sjuksköterska på HIA är det viktigt att du är driven i din egen utveckling och lärandet i uppdraget. Du trivs med att vara en del av ett tvärprofessionellt team med patienten i fokus.

Ansökan och anställningInför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska och nyfiken på neonatalvård?

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Apr 9
Söker du ditt första jobb som sjuksköterska eller har du tidigare vårderfarenhet och vill arbeta med ett meningsfullt och spännande område inom vården? Önskar du ett arbete med en trygg och individuellt anpassad introduktion? Funderar du på var du hittar en arbetsgivare som vill satsa på din kompetensutveckling och där du får möjlighet att fördjupa dig inom de arbetsområden du brinner mest för? Då ska du söka dig till oss på Neonatal- IVA!

Vårt erbjudande

På Neonatal-IVA i Linköping vårdas för tidigt födda och sjuka nyfödda barn.

Vi bedriver högspecialiserad intensivvård i kombination med familjevård, där barnen vårdas tillsammans med sina föräldrar.

Oavsett bakgrund erbjuder vi dig en trygg och individuellt anpassad start på din karriär som sjuksköterska inom neonatalvård.12 veckor introduktion med handledare
Två veckor långt utbildningsprogram med föreläsningar inom neonatologi
Mentorsprogram
Kurser med simuleringsträning i akuta situationer
Kontinuerlig kompetensutveckling med veckovisa föreläsningar/utbildningar

Hos oss har du möjlighet att påverka din arbetstid och lön med individuellt schema och poängvärderingsmodell, vilket kan ge arbetstidsförkortning ner till 32 h/vecka.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta utifrån vår värdegrund – att alltid sätta barnen först. Hos oss bemöter vi familjer och arbetskamrater med respekt och omtanke. Vi arbetar teambaserat där varje team består av sjuksköterska, barnsköterskor och läkare. Vi strävar efter att samarbeta prestigelöst mellan yrkeskategorier och sätter värde i alla våra olika kompetenser. Intensivvård för nyfödda innebär ett varierande tempo över arbetspassen och arbetsuppgifter som växlar utifrån patientens behov. På avdelningen finns tydliga riktlinjer och rutiner vilket gör att du som sjuksköterska har en stabil grund att stå på från start.

”Det bästa med arbetet på Neonatal- IVA är variationen, från intensivvård till familjens hemgång. Vi arbetar med hela familjen där anhöriga är en del av vården. Arbetsklimatet är fantastiskt och jag är en del av en miljö där engagemang, omsorg och förbättring är starka drivkrafter.”
”Jag är enormt tacksam för den gedigna inskolning jag fick, vilket lett till att jag idag känner mig trygg som ny medarbetare på Neonatal- IVA”
… så här beskriver några av dina framtida kollegor arbetet på Neonatal- IVA.

Gå gärna in och titta på hur tre medarbetare på Neonatal- IVA beskriver sina jobb, HÄR, HÄR och HÄR

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska, är du vidareutbildad ses det som en merit. Vi har inte något krav på tidigare erfarenhet, utan lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Som person är du ansvarstagande, lösningsfokuserad och pålitlig. Du har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar och trivs med ett varierat arbete. En självklarhet är att du har en god samarbetsförmåga och att du bidrar med ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete. Vi uppskattar om du vill dela med dig av tidigare erfarenheter och kunskaper och på så sätt bli delaktig i utveckling av avdelningen.

Ansökan och anställning

Vi är stolta över vår fina verksamhet och visar gärna upp den, hör av dig så kan vi planera in en hospiteringsdag eller ring oss om du vill veta mer om tjänsten! Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Skogslärare

Lärare i gymnasieskolan
Läs mer Apr 19
Region Östergötland driver tre skolor, vilka är samlade i en enhet under Regionutvecklingsnämnden.

Vreta utbildningscentrum ligger strax utanför Linköping, Himmelstalunds utbildningscentrum är beläget i Norrköping, och Lunnevads folkhögskola ligger mellan Vikingstad och Mantorp.
Vid Vreta utbildningscentrum bedrivs Naturbruksprogrammets inriktningar lantbruk, hästhållning och skogsbruk, samt Fordons- och transportprogrammets transportinriktning. Nationell idrottsutbildning (NIU) erbjuds inom ridsport (dressyr eller hoppning). Yrkesvuxutbildningar samt yrkeshögskoleutbildningar finns inom lantbruk, hästhållning och skogsbruk. Anpassad gymnasieskola erbjuder det nationella programmet Skog, mark och djur.
Läs gärna mer om naturbruksskolorna på www.nbg.nu samt om Lunnevads folkhögskola på www.lunnevad.se


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det handlar om att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi behöver förstärka vårt team med en skogslärare. Uppdraget innebär att du ska undervisa elever på naturbruksprogrammets skogliga inriktning såväl teoretiskt som praktiskt. Exempel på kurser som är aktuella är: Mångbruk av skog, Naturbruk, Virkeslära, Motor- och röj-motorsåg samt skogsskötsel. Undervisning i andra kurser kan förekomma beroende på din kompetens. Du ska ha lätt för att samarbeta och aktivt arbeta för skolans värdegrund.

Arbetsgrupp

Du kommer att organisatoriskt tillhöra Skogsenheten på Vreta Utbildningscentrum, som består av både lärare och instruktörer.

Om dig

Skoglig högskoleutbildning eller motsvarande samt ha förtrogenhet med moderna arbetsmetoder i skogsbruket. Lärarlegitimation är meriterande. Vi värdesätter om du jobbat med ungdomar tidigare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Du ska inneha lägst B-körkort.

Du ska ha ett stort intresse av att undervisa ungdomar och vill verka för att alla elever ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förmågor. Du är pedagogiskt lagd och kan möta elever både individuellt och i grupp. Du är flexibel, målinriktad och kan ta egna initiativ. Du är duktig på att samarbeta och har ett professionellt förhållningssätt

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Led och utveckla på Magtarmmedicinska kliniken - bli vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 19
Bli medskapare i vår verksamhet som vårdenhetschef på Magtarmmedicinska kliniken! Vi söker dig som, i samarbete med vårt fantastiska team, vill leda och utveckla vår verksamhet, driva processförbättringar och skapa en trivsam arbetsmiljö för våra dedikerade medarbetare.

”Magtarm är en stimulerande arbetsplats där man får chans att vårda flertal olika patientgrupper och vårdinriktningar. Jag uppskattar att jobba med ett glatt gäng som gör sitt bästa för att ge våra patienter den bästa möjliga vården.” – Matilda Engberg, Sjuksköterska

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Vi är mycket stolta över att vi de senaste åren haft en välfungerande verksamhet med fantastiska medarbetare, goda resultat och fungerande processer. Vi har haft goda rekryteringsmöjligheter och många av våra studenter har valt att stanna kvar för att börja arbeta hos oss. Avdelningen är också inne i en spännande utvecklingsfas. I Linköping har vi sedan många år en mycket hög kompetens kring inflammatorisk tarmsjukdom (IBD). Under hösten 2024 ansöker vi om nationellt uppdrag för IBD vård och som en del i det arbetet öppnade vi 2021 elektiva kirurgiska vårdplatser på avdelningen för IBD-patienter.

Som ny chef får du stöd av HR, chefskollegor och har även möjlighet att få en mentor i en erfaren chef. Allteftersom du växer in i din roll finns det utbildningar och ledarskapsprogram för att stötta dig i din utveckling.

Läs även gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag som vårdenhetschef är att leda, planera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med avdelningens fantastiska medarbetare.

Du arbetar i nära samarbete med övriga vårdenhetschefer på kliniken samt ingår i klinikens ledningsgrupp. Ledningsgruppsarbetet ger dig goda möjligheter att påverka både vårdavdelningens och klinikens strategiska utveckling. Vår vårdavdelning har ca 45 medarbetare som du har chefsansvar för, vilket innebär delegerat personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

Det finns även planer på att införa parledarskap i verksamheten framöver, vilket innebär ett nära samarbete med vårdenhetschefskollega där man kan stötta varandra och utvecklas tillsammans.

Arbetsgrupp

Mag-tarmmedicinska kliniken är en attraktiv klinik med positiv utveckling och bred verksamhet. Vi arbetar med ett kontinuerligt förbättringsarbete som bygger på medarbetarnas engagemang och ansvar i aktiva vårdteam, en hög tilltro till medarbetarnas förmåga och stark tro på personcentrerad vård med patientdelaktighet och egenvård. 2018 flyttade avdelningen till helt nyrenoverade lokaler på plan 19 på US. Avdelningens vårdplatser fördelar vi på två vårdlag med Mag-tarm och endokrinmedicinska patienter. Dessutom har vi i anslutning till avdelningen en poliklinisk Dagvårdsverksamhet för klinikens patienter.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad sjuksköterska. Du behöver inte ha tidigare ledarerfarenheter men detta är meriterande. Även ledarutbildningar av olika slag ser vi med fördel att du har med dig in i rollen.

Då kommunikation är en viktig del av ledarskap och samarbete behöver du ha svenskkunskaper motsvarande C1-nivå.

Vi söker en engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap där du ser och lyfter dina medarbetare och deras kompetens. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet tillsammans med dina medarbetare för verksamheten och patientens bästa. Du är lyhörd i ditt ledarskap och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du trygg och stabil med god självinsikt, vilket för oss innebär att kunna ge och ta feedback. Du har lätt för att skapa dig en bild av verksamhetens olika delar och hur de samverkar för att kunna se till hela verksamhetens bästa i olika beslut. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen och är en förebild för andra.

Ansökan och anställning

I denna rekrytering kommer vi arbeta löpande med urval och kan komma att kalla till intervjuer innan sista ansökningsdatum - slutgiltigt besked ges dock först efter sista ansökningsdatum.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin, Vårdcentralen Vårdcentralen Tannefors

ST-läkare
Läs mer Apr 5
Vi har nu chansen att anställa ytterligare en ST-läkare inom allmänmedicin och ser fram emot att träffa vår nästa kollega!

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, fyra jourcentraler, Vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum.

Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om AMC (klicka på länken).

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om ST-kansliet (klicka på länken).

Läs också gärna vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare hos oss har du ett självständigt och omväxlande arbete med lättakuta besvär, utredningar, planerade kontroller av kroniska sjukdomar och mycket annat. Du har en personlig handledare och möjligheter att rådfråga specialister i ditt dagliga arbete. Du och din handledare lägger tillsammans, med en studierektor upp en individuell studieplan för att tillgodose alla krav i Socialstyrelsens målbeskrivning för en specialisttjänstgöring. Handledning av studenter och utbildningsläkare är en viktig del av arbetet, likaså engagemang i vårdcentralens utvecklings- och kvalitetsarbete. Vårdcentralens läkare deltar även i primär- och bakjoursuppdrag.

Vårdcentralen Tannefors finns cirka 10 minuters promenadväg från centrala Linköping. Cirka 13 100 personer från både landsbygd och stad är listade hos oss, varav en stor del är barnfamiljer. Vi är 65 medarbetare som bedriver en komplett mottagningsverksamhet med bl.a. läkarmottagning, BVC, sexualrådgivning, specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes, inkontinens, sårvård, äldremottagning, dietist- och samtalsmottagning. På vårdcentralen finns också en Familjecentral samt ett välfungerande kliniskt laboratorium. Tillsammans arbetar vi för att ge våra patienter god och kvalitativ vård i rätt tid. Vi är ett bra team som har roligt ihop. Vårdcentralen har mycket höga resultat i regionens medarbetarenkät och vi jobbar aktivt för att vara Linköpings bästa vårdcentral, för medarbetare och patient.

Arbetsgrupp

Vi är 65 medarbetare som bedriver en komplett mottagningsverksamhet med band annat läkarmottagning, BVC, sexualrådgivning, specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes, inkontinens, sårvård, äldremottagning, dietist- och samtalsmottagning. På vårdcentralen finns också en Familjecentral samt ett välfungerande kliniskt laboratorium.

Mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här.

Om dig

Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen, samt svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå C1, då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat. Du har genomfört AT. Behöver du göra bastjänstgöring (BT) enligt (HSLF-FS 2021:8) så ingår det som en integrerad del av din specialisttjänstgöring (ST) hos oss.

Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning

Det här är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas.

Urval kommer att ske löpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut. Bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sommarvikariat heltid Arbetsterapeut Rehabenheten US Linköping

Arbetsterapeut
Läs mer Apr 22
Arbetsterapeut till ett härligt gäng på rehabenheten slutenvården

Rehabenheten är en egen resultatenhet som ingår i Medicin centrum (MC).

Enheten tillhandahåller arbetsterapeuter, fysioterapeuter och kuratorer för klinikerna inom MC. Rehabenheten ska erbjuda patienterna: - bästa möjliga rehabilitering och psykosocialt stöd - insatser som ger förutsättningar och stöd för patientens eget ansvar för sin hälsa.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det handlar om att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en legitimerad arbetsterapeut som kommer arbeta på slutenvårdsavdelning med fokus på njurmedicin/reumatologi samt Infektionssjukdomar på universitetssjukhuset i Linköping. Arbetsuppgifterna är omväxlande och du får arbeta både självständigt och i tvärprofessionella team med bred kompetens och erfarenhet. Du kommer arbeta med sedvanliga arbetsterapeutiska arbetsuppgifter så som att skriva ut hjälpmedel, arbete runt utskrivningsprocessen och ADL-bedömningar samt mobiliseringar tillsammans med fysioterapeut. 

Om dig

Legitimerad arbetsterapeut. Meriterande om du tidigare arbetat inom slutenvård samt liknande verksamhet.

Som person är du engagerad och ansvarstagande. Du är självgående samt har god samarbetsförmåga. Du är lugn och trygg i dig själv. Att vara flexibel i arbetet och kunna kasta om aktiviteter efter behov är viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Goda kunskaper i svenska, tal och skrift.

Ansökan och anställning

Sommarvikariat från och med 24 juni 2024 till och med 27 juli 2024. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

USKA/omvårdnadsassistent eller skötare, sommarvik hälso- och sjukvården

Undersköterska, vård- och specialavdelning och mottagning
Läs mer Feb 14
Hälso- och sjukvården i Region Östergötland håller hög klass och vi har höga ambitioner.

Vi vill göra vården bättre – varje dag, året om. I en verksamhet som rymmer allt från högspecialiserade sjukhus till mindre mottagningar och vårdcentraler. Oavsett om du jobbar på sjukhus eller på en vårdcentral, med somatisk eller psykiatrisk specialistvård så gör du verkligen skillnad, för både patienter och närstående.

Vårt erbjudande

Ett sommarvikariat är en möjlighet att bredda dina erfarenheter och kunskaper samtidigt som du knyter värdefulla kontakter inför framtiden. Kanske hamnar du rätt direkt och när du gör det – då vet du. Du är rätt person på rätt plats. Och i vården behöver vi sådana som dig.

Arbetsbeskrivning

Som undersköterska/omvårdnadsassistent är du en nyckelspelare för att få tillvaron att fungera på bästa sätt för patienter som på olika sätt behöver hjälp, stöd och vård. Du är därmed en viktig del i vårdlaget där du samarbetar med olika professioner för att utföra behandlingar och undersökningar.

Som skötare är du en nyckelspelare för att få tillvaron att fungera på bästa sätt för patienter som på olika sätt behöver hjälp och stöd att komma på rätt väg igen. Du är därmed en viktig del i ett team där du samarbetar med andra skötare, sjuksköterskor, läkare, kuratorer och psykologer. I teamen samordnas omvårdnad och behandling tillsammans med patenten och närstående utifrån patientens individuella behov.

Om dig

För att arbeta som undersköterska/omvårdnadsassistent krävs det att du är utbildad undersköterska. Inom somatisk sjukhusvård är det, på de flesta enheter, ett krav med akutsjukvård 200 poäng samt godkänd APL för den kursen. För att arbeta som skötare krävs det att du är utbildad skötare eller undersköterska. Du kan även vara sjuksköterske-/eller läkarstuderande som vid anställningens start är godkänd på termin 3. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter en god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare kan kommunicera på svenska i tal och i skrift.

Våra förväntningar på dig är att du gör det bästa du kan utifrån din kunskap och förmåga och att alltid ha fokus på det vi finns till för – våra patienter. Oavsett var du jobbar så kommer du att vara en del av ett team som tillsammans jobbar för att ge bästa möjliga vård och omsorg. Här kommer du att få användning för din naturliga förmåga att kommunicera och skapa bra samarbeten. Samtidigt arbetar du för att varje patient ska känna sig trygg och väl omhändertagen. Det gör du genom att du är inkännande, uppmärksam, lyhörd och ha en förståelse för människors olika förutsättningar och behov.

Ansökan och anställning

Är din ansökan aktuell kommer en förfrågan skickas ut via Refapp där du ska ange dina referenser för en digital referenstagning. När referenserna är klara kommer vi att ringa upp dig för en kortare avstämning där du bland annat kommer få ange vilken/vilka verksamheter du är intresserad av att arbeta på. Komplett ansökan innehåller:

Bifogat personligt brev och ett CV där du beskriver dina tidigare arbetslivserfarenheter. Har du gjort praktik kan du inkludera detta.
Bifogade intyg från utbildningar, legitimation eller examensbevis. Om du ännu inte har examen, bifoga ett utdrag från de kurser du läst (Ladok-utdrag eller gymnasiebetyg).
Att du fyller i de veckor du preliminärt tror att du kan arbeta under sommaren 2024.

Om din ansökan saknar något av ovanstående kan vi komma att be dig att göra en komplettering.

Läst gärna mer om rekryteringsprocessen HÄR. 
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska, välkommen att utvecklas i vår kirurgfamilj

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Apr 16
Välkommen till avdelning B191 Kirurgi! Hos oss vårdas främst patienter med cancer i bukorganen som genomgår planerad kirurgi eller undersökningar som en del av en cancerutredning.

På avdelningen arbetar många professioner och yrkeskategorier och vi har stort fokus på samverkan i teamet, där patienten är central. Som sjuksköterska på avdelning B191 är relationsskapandet med patienten en förutsättning för att kunna ge patienten en god vård och se varje enskild persons behov och vi strävar därför efter små vårdlag med 4-5 patienter per sjuksköterska.

Vårt erbjudande

För att öka tryggheten i arbetet lägger vi på avdelning B191 stor vikt vid introduktion och kontinuerligt stöd i yrket. På kliniken finns ett väl utarbetat introduktionsprogram. Där har Du som nyanställd sjuksköterska sex veckors klinisk introduktion samt teoretiska introduktionsdagar med föreläsningar och praktiska moment. Under hela första året hålls schemalagda professionsträffar tillsammans med nya kollegor som leds av specialistsjuksköterskor samt avsatt schemalagd tid för fördjupning inom kirurgi. Du erbjuds en klinisk coach och längre fram kommer Du även att få en tilldelad mentor. Som nyutexaminerad sjuksköterska erbjuds Du även att delta i ett fördjupat introduktionsprogram via Region Östergötland, så kallat kliniskt basår.

Vi skapar trygghet för dig som medarbetare med hjälp av flera stödfunktioner som exempelvis specialistsjuksköterska i klinisk tjänst, apotekare och farmaceut. På avdelningen finns det alltid erfarna kollegor att få hjälp av vid bedömningar, prioriteringar och beslut. Det är högt i tak och vi vill alla hjälpas åt att utveckla varandra och ge patienten den bästa vården.

På avdelning B191 värderar vi en bra arbetsmiljö och kompetensutveckling högt. Vi tror på små vårdlag där du som sjuksköterska får möjlighet att arbeta personcentrerat med erfarna kollegor som stöd. Vi har täta interna utbildningar i syfte att öka kunskapsnivån. Våra specialistsjuksköterskor bjuder in till teamronder där fokus ligger på det tvärprofessionella samarbetet kring patienten för en god patientsäkerhet och kvalitativ vård. 

På kliniken är vi måna om att Du som sjuksköterska ska få möjlighet till karriärutveckling till exempel genom möjligheten att studera vidare till specialistsjuksköterska i kirurgisk vård på betald arbetstid.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor.

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för omvårdnaden av patienterna i ditt vårdlag. Arbetet innefattar specifik pre- och postoperativ omvårdnad efter kirurgi. Vi arbetar utifrån standardiserade vårdplaner och när patienter inte följer sina förväntade vårdförlopp skapas individuella vårdplaner tillsammans med erfarna specialistsjuksköterskor. Du är omvårdnadsledare och samverkar med alla i teamet runt patienten, med målet att optimera patientens återhämtning efter kirurgi och återgå till tidigare funktionsförmåga.

Arbetsgrupp

Hos oss är trivsel viktigt så vi serverar alltid fredagsfika, vi har återkommande afterwork och en mycket engagerad festkommitté som planerar härliga sommar- och julfester!

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska eller beräknas ha slutfört din sjuksköterskeutbildning senast datum för tillträde till tjänsten.

Tidigare arbetslivserfarenhet inom kirurgisk vård är meriterande.

Du är en engagerad, nyfiken och en positiv teamspelare som vill utvecklas inom sjuksköterskeyrket. 

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till kirurgiska mottagningen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 8
Kirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping är en del av Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård i Östergötland.

Verksamheten är indelad i fem huvudsektioner; kolorektal-, övre abdominell-, bröst- och endokrinsektionerna samt sektionen för akut- och traumakirurgi.

Vi söker nu dig som tillsammans med övriga vårdenhetschefer och medarbetarna vill leda och utveckla verksamheten.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Kirurgiska kliniken ansvarar för patienter från såväl Östergötland som från den Sydöstra sjukvårdsregionen samt patienter från övriga landet. Vid kliniken bedrivs slutenvård på avdelning med vårdplatser för akut- och planerad vård samt öppenvård på mottagning. Vår målsättning är att på ett optimalt sätt vårda patienter som har behov av kirurgisk diagnostik och behandling.

Kirurgiska mottagningen bedriver öppenvård för 4 av klinikens 6 sektioner. Arbetet bedrivs utifrån patientens behov processorienterat. En stor del av patienterna behandlas för cancersjukdomar och kontaktsköterskefunktionen är central. Vi har ett nära samarbete med slutenvårdensamt rehabkompetens för att stärka patientens sömlösa övergång mellan öppenvård och slutenvård.

Vi vill även skapa en god arbetsmiljö för alla medarbetare för att utveckla professionalism, kreativitet och samarbete. Hos oss arbetar vi personcentrerat, inte bara gentemot patienten utan även mot varandra som kollegor. Vi månar om samarbete, att lyfta varandra och vi respekterar balansen mellan arbets- och privatliv.

Läs gärna mer om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag som vårdenhetschef är att leda, planera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med mottagningens medarbetare. Du arbetar i nära samarbete med övriga vårdenhetschefer samt ingår i klinikens ledningsgrupp. Ledningsgruppsarbetet ger dig goda möjligheter att påverka både vårdavdelningens och klinikens strategiska utveckling. Uppdraget innebär ett chefsansvar för cirka 30 medarbetare, vilket består av delegerat personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

Du är en viktigt del i ledningsgruppen och vi söker dig som lägger stor vikt vid att utveckla arbetsplatsen.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av chef- och ledningsarbete och gärna ledarutbildning. Vidare vill vi att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård, gärna som sjuksköterska och med intresse för kirurgi- och cancervård. Har du arbetat processinriktat och med förändringsarbete är även det meriterande. För att fungera bra i denna roll är kommunikation viktigt och vi ser därmed att du har språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1.

Vi söker en engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet tillsammans med dina medarbetare för verksamheten och patientens bästa. Du trivs i rollen som förändringsledare och har ett driv att omsätta idéer till praktik som sen leder till resultat, även om det ibland krävs en del uthållighet.

Du är strukturerad i ditt arbetssätt och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du trygg och stabil med god självinsikt, vilket för oss innebär att kunna ge och ta feedback. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen och är en förebild för andra.

Ansökan och anställning

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat förordnande under fyra år med en tillsvidareanställning inom din grundprofession.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska sökes till vårt team på hand- och plastikkirurgiska kliniken

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Apr 10
Är du en idéspruta som gillar att jobba i team och driva förändring?

Vårt erbjudande

Hand- och plastikkirurgiska kliniken med brännskadecentrum har utveckling och förändring i sitt DNA - vi erbjuder goda möjligheter för dig att skapa både djup och bredd i din profession - flera av dina kommande kollegor har valt spetsområden, rotation inom kliniken eller forskning som en del av sitt arbetsliv hos oss.

Kirurgisk omvårdnad är hjärtat och starten på din resa hos oss och det är bara början.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och läs även gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Gillar du att utveckla och utvecklas kommer du att trivas hos oss! I vår spännande och föränderliga värld jobbar vi nära varandra i team, där alla yrkesgrupper bidrar och behövs. Vårt kirurgiska omvårdnadsuppdrag omfattar två NHVE-uppdrag; vård av svåra brännskador och könskorrigerande kirurgi, andra patientkategorier är svåra handskador, kirurgi vid hudcancer och vid trycksår. Vi finns där tillsammans för att bistå våra patienter och driva vården framåt. 

Arbetsgruppen

På din blivande arbetsplats finns det både nyexaminerade och de som varit här i både 10, 20 år och ännu längre. Vi ser det som en styrka att ha de med erfarenhet som en stabil platå och kunskapsbank för de nyexaminerade och nyanställda. Överföring av kunskap är viktigt och det delas gärna med av både forskningsresultat och beprövade/empiriska metoder.  

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller som kommer att vara nyexaminerad till jul/nyår.

Dialog med patienter och kollegor är en stor del av ditt arbete och därför är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift. 

För att trivas hos oss arbetar du strukturerat med dina uppgifter och kan initiativ för att lösa dem självständigt. Samtidigt kan du samarbeta med andra i de moment som kräver detta. Vi ser också att du har en förståelse för din roll i helheten och ser verksamhetens behov i sin helhet.

Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till hand- och plastikkirurgiska kliniken brännskadecentrum

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Apr 4
Är du en idéspruta som gillar att jobba i team och driva förändring? 

Vårt erbjudande

För livet framåt.

Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Hand- och plastikkirurgiska kliniken med brännskadecentrum har utveckling och förändring i sitt DNA - vi erbjuder goda möjligheter för dig att skapa både djup och bredd i din profession - flera av dina kommande kollegor har valt spetsområden, rotation inom kliniken eller forskning som en del av sitt arbetsliv hos oss. Kirurgisk omvårdnad är hjärtat och starten på din resa hos oss och det är bara början. 

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Gillar du att utveckla och utvecklas kommer du att trivas hos oss! I vår spännande och föränderliga värld jobbar vi nära varandra i team, där alla yrkesgrupper bidrar och behövs. Vårt kirurgiska omvårdnadsuppdrag omfattar två NHVE-uppdrag; vård av svåra brännskador och könskorrigerande kirurgi, andra patientkategorier är svåra handskador, kirurgi vid hudcancer och vid trycksår. Vi finns där tillsammans för att bistå våra patienter och driva vården framåt.

Arbetsgrupp

På din blivande arbetsplats finns det både nyexaminerade och de som varit här i både 10, 20 år och ännu längre. Vi ser det som en styrka att ha de med erfarenhet som en stabil platå och kunskapsbank för de nyexaminerade och nyanställda. Överföring av kunskap är viktigt och det delas gärna med av både forskningsresultat och beprövade/empiriska metoder. Om dig V

Om dig

Vi söker dig som är erfaren legitimerad sjuksköterska eller som kommer att vara nyexaminerad till sommaren. Dialog med patienter och kollegor är en stor del av ditt arbete och därför är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

För att trivas hos oss arbetar du strukturerat med dina uppgifter och kan initiativ för att lösa dem självständigt. Samtidigt kan du samarbeta med andra i de moment som kräver detta. Vi ser också att du har en förståelse för din roll i helheten och ser verksamhetens behov i sin helhet.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Nu öppnar vi fler vårdplatser på KAVA och söker sjuksköterska

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Feb 8
Nu öppnar vi fler vårdplatser och söker sjuksköterskekollegor! Hoppa på tåget, nu åker vi!
KAVA är en del av kirurgiska kliniken på universitetssjukhuset i Linköping.

Här bedrivs vård och behandling av patienter inom akutkirurgi och trauma. KAVA är en akutvårdsavdelning som består av fyra vårdlag där vi strävar efter att vårda 5-6 patienter i varje vårdlag. På KAVA sätter vi Din trygghet och Din utveckling i första rummet.

Stämmer det här?


Du vill:
• utveckla dig inom din yrkesprofession på en trygg och omhändertagande arbetsplats
• jobba utifrån en personcentrerad vård
• ingå i ett professionellt team som hjälper akut sjuka patienter 24/7
• vara delaktig, påverka och utveckla kirurgisk akutsjukvård på ett universitetssjukhus
• arbeta på en klinik där forskning och kliniskt arbete går hand i hand

Då ska du lämna in din ansökan till oss!


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Vi jobbar med fortbildning på arbetstid för att öka din kunskap, bland annat genom utbildning i olika ämnen varje tisdag, temavecka i omvårdnad varje termin och schemalagd administrativ tid för egen påbyggnad. Det finns möjlighet att vidareutbilda sig inom kirurgisk omvårdnad och bli specialistsjuksköterska efter några år i klinisk tjänst.

Vi erbjuder schemaläggning utifrån schemaverktyget Tessa. Din återhämtning och hälsa är viktig för oss. Vi har reflektionsstunder varje vecka där vi diskuterar och funderar kring olika teman. Vi håller också på att utveckla den dagliga reflektionen i teamen. Det är viktigt att gå hem från jobbet med en bra känsla och ett sug på att komma tillbaka till nästa pass. Vi har ett gäng med specialistutbildade sjuksköterskor inom kirurgi som är ett viktigt stöd och bollplank i den dagliga verksamheten för dig som ny kollega hos oss. Vi vårdenhetschefer sätter stor vikt vid att vara närvarande för våra medarbetare. Vi finns både på ”golvet” och på kontoret. Vi är båda gamla KAVA-syrror som älskar kirurgisk akutsjukvård. På tal om hälsa och återhämtning har vi en trivselgrupp som ordnar för oss på kliniken samt en fantastisk festfixargrupp som ser till att vi kan ses utanför kliniken och ha roligt regelbundet. Givetvis har vi fredagsfika som stående inslag.

Här kan du läsa om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Du som sjuksköterska kommer att ingå i ett team med flertal professioner så som läkare, specialistsjuksköterska, avancerad specialistsjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist och kurator. Vi har farmaceut och apotekare dagligen för att underlätta och säkerställa säkerheten kring läkemedelshanteringen exempelvis inför hemgång, det ger Dig som sjuksköterska förutsättningar att få mer tid till patienterna.

Arbetsgrupp

Vi på KAVA kan erbjuda ett utvecklande och roligt arbete i moderna lokaler med grymt bra utsikt och med fantastiska kollegor. Vi ser det av största vikt att du ska trivas och känna dig trygg och välkommen!

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska och har några års arbetserfarenhet inom slutenvård. Erfarenhet av nattarbete är meriterande då vi jobbar på rotationsschema. Har Du önskan om att jobba mycket natt kan vi ordna en ren nattjänst.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

I arbetet som sjuksköterska på vår klinik är det viktigt att skapa en professionell relation med patienter, närstående och vårdgrannar. I teamet där Du ingår jobbar vi utifrån en personcentrerad vård. Patienten ska känna sig trygg och välinformerad under hela vårdtiden. Vi ser att du kommer att trivas hos oss om du är en driven person och tycker om att utvecklas inom din profession. Du är ansvarstagande, vill utföra ett arbete av god kvalitet med patienten i fokus genom att prioritera, planera och strukturera ditt arbete ihop med kollegorna i teamet.

Ansökan och anställning

Visstid eller fast anställning på rotationsschema. Inskolning på nattpass efter ett år av dag och kvällstjänstgöring om Du saknar erfarenhet av nattjänstgöring.

Har du Instagram kan du kika in på vårt konto, kava182linkoping, för att få en inblick i delar av vår vardag.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Timvikarier/semestervikarie som servicevärd till Service US

Städare/Lokalvårdare
Läs mer Feb 7
Vill du vara med på en spännande resa där vi tillsammans skapar service i världsklass? Då är du rätt person för oss på Service US.

Vi levererar tjänster inom lokalvård och inre logistik på Universitetssjukhuset i Linköping. Verksamheten har ca 220 medarbetare och vårt uppdrag är bland annat att stödja vården med olika typer av servicetjänster inom lokalvård och inre logistik.

Arbetsbeskrivning

Vi söker timvikarier/semestervikarier som servicevärd på service US

Som servicevärd avlastar du vårdpersonalen med varierande uppgifter. I arbetet ingår det bland annat att ta upp mat beställningar från patienterna och registrera dessa i beställningssystemet, dela ut och plocka in matbrickor samt beställa matvaror till patient­köket. Det är därför viktigt att du har ett stort intresse för mat och måltidens betydelse för patientens tillfrisknande. Andra arbetsuppgifter är att utföra daglig patientnära städning, slutstädning när patient gått hem och fylla på patientnära förråd.

Här är det viktigt att du är noggrann och förstår servicevärdens roll i arbetet med att bryta smittvägar vilket är en viktig del i arbetet med att minska vårdrelaterade infektioner. Vissa patienttransporter, bland annat till taxi, förekommer också. Måltidshantering, städning och förrådshantering kommer att vara dina huvudsakliga arbetsuppgifter men nya kan tillkomma allt utifrån vårdens behov.

Som servicevärd arbetar du till största delen tillsammans med dina servicevärdskollegor, men det är också mycket nära samarbete med vårdpersonalen, framförallt med undersköterskorna. Du blir en del av teamet på avdelningen och ditt arbete är betydelsefullt för att det ska fungera kring patienten. Det finns tydliga arbetsbeskrivningar för vad servicevärden ska göra under ett arbetspass.

Om dig

Har du erfarenhet från vård, omsorg och lokalvård eller något serviceyrke är det meriterande. Du har gymnasie­kompetens eller motsvarande och behärskar svenska språket i både tal och skrift.

Som person har du intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du är lugn, uppmärksam och tillmötes­gående i ditt bemötande mot patienter och anhöriga.

Då du är en del i teamet på avdelningen är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Det är också viktigt att du är ansvarstagande, flexibel och strukturerad då förutsättningarna för arbetet snabbt kan ändras. 

Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Semestervikariat BMA/biolog, laboratoriemedicin

Biomedicinsk analytiker/BMA
Läs mer Nov 28
Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler.

Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligger Diagnostikcentrum steget före och visar vägen till bra vård och bättre hälsa.

Arbetsbeskrivning
Till sommaren 2024 söker vi semestervikarier till:

-Linköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus, patientnära laboratoriemedicin (primärvården), klinisk mikrobiologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin (inklusive GeBlod), klinisk patologi, klinisk genetik samt klinisk farmakologi.

-Motala som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus och patientnära laboratoriemedicin.

-Norrköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus och patientnära laboratoriemedicin.

Inom patientnära laboratoriemedicin kommer du främst att arbeta med provtagning och analysarbete, nära patienten och i samverkan med primärvården. Inom sjukhuslaboratorierna kommer du att arbeta både med högautomatiserade analysinstrument och manuellt laborerande inom de olika laboratoriespecialiteterna. På GeBlod kommer du arbeta med blodgivning i Linköping och på vår blodbuss. Du behöver också kunna hantera våra olika IT-stöd.

Semestervikariaten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vi kan komma att bearbeta ansökningshandlingar till och med juni månad. Välkommen att anmäla ditt intresse via vårt rekryteringssystem. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis, betyg eller legitimation med din ansökan.

Om mig
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller student inom biomedicinska analytikerprogrammet. Alternativt är du medicinsk biolog eller student inom medicinsk biologi eller motsvarande biomedicinsk utbildning som vi bedömer likvärdig. Även du som är student på läkarprogrammet, lägst termin fyra, är välkommen att söka. Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Som person är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och noggrann, samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Vi söker därför dig som är bra på att samarbeta, har god förmåga att både lyssna och vara tydlig i din kommunikation samt trivs med problemlösning.

Ansökan och anställning
Läs gärna https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner om våra villkor och förmåner.

Vi ser helst att man kan arbeta hela sommarperioden. Urval sker löpande så varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

 

 

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin, Vårdcentralen Nygatan

ST-läkare
Läs mer Mar 26
Vill du jobba som ST-läkare på Vårdcentralen Nygatan? Nu har du chansen! Vi har nu möjlighet att rekrytera ST-läkare till ett stimulerande arbete med människor i alla åldrar och med fokus på helhetssyn.

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, fyra jourcentraler, Vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum. Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om AMC (klicka på länken).

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om ST-kansliet (klicka på länken).

Läs också gärna vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Du har din grundplacering på Vårdcentralen Nygatan. Till att börja med är det mycket patientmottagning på enheten, men efter randutbildningar kommer du också att jobba med både BVC och äldreboende. Du får också ansvar för en egen lista. Viss jourtjänstgöring ingår också i uppdraget. Likaså ska handledning av studenter ingå i uppdraget.

Vårdcentralen Nygatan ligger mitt i centrala Linköping. Vårt närområde expanderar med mycket nybyggnation och vi har en åldersmässig och socioekonomisk blandad befolkning som är listad hos oss. Vi har idag drygt 12 000 listade patienter. 

Vi är drygt 40 medarbetare som bedriver en komplett mottagningsverksamhet med bland annat läkarmottagning, BVC, specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes, inkontinens, sårvård, blodtryck, dietist- och samtalsmottagning samt fotvård. Tillsammans arbetar vi för att ge våra patienter god och kvalitativ vård i rätt tid. Vi söker nu ST-läkare. Har du rätt kompetens och motivation för att vara med och utveckla vår vårdcentral in i en spännande framtid där vi skapar framtidens primärvård? Då är du välkommen att bli en av oss!

Mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här.

Om dig

Du har svensk läkarlegitimation (bifogas ansökan) och du kan kommunicera obehindrat på svenska i tal och skrift med patienter, anhöriga och kollegor.

Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera i ditt arbete. Du klarar att jobba under stundtals pressade förhållanden, har gott omdöme, och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att jobba i team och bidrar till ett positivt arbetsklimat på enheten. Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper. Du ska ha utvecklingsfokus, driv och ett intresse för att vara en bidragande part i skapandet av framtidens primärvård. Du trivs i en dynamisk miljö där du kan vara med och utveckla verksamheten med övriga teamet på vårdcentralen. Du är engagerad, har ett professionellt förhållningssätt och intresse för att utveckla olika frågor med koppling till primärvård.  

Ansökan och anställning

Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse. Urval kommer att ske löpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut. Bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Skötare till Psykiatriska kliniken i Linköping

Skötare (inom psykiatrisk vård)
Läs mer Mar 22
Psykiatriska kliniken i Linköping erbjuder psykiatrisk och beroendemedicinsk specialistvård.

Vi samverkar med andra vårdgivare och samhällsaktörer på både organisatorisk nivå och i enskilda ärenden. 

Slutenvården och viss öppenvård har nu befunnit sig i Tinnerbäckhuset i snart 2 år. Detta nya hus innebär inte bara nya fina lokaler utan också nya möjligheter och arbetssätt. Att samlas i ett och samma hus ger förutsättningar för ökad samverkan inom och mellan psykiatrins olika vårdområden, vilket gynnar både patienter och medarbetare. Vår storlek, vårt omfattande uppdrag och vår samverkan är vår styrka.

Vi söker nu dig som vill arbeta som skötare inom slutenvården. Din kompetens gör skillnad!

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Här kan du läsa om vår karriärstege för skötare.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Kliniken består av 4 slutenvårdsavdelningar s80,s81,s90,s91, en akutenhet, en tillnyktringsenhet, psykiatriska öppenvårdsmottagningen, beroendemottagningen samt MiniMaria som vänder sig till ungdomar med alkohol- och drogproblematik. Vi har ett nära samarbete med den psykiatriska och beroendemedicinska forskning som bedrivs på CSAN.

På avdelningarna för slutenvård arbetar sjuksköterskor, skötare och läkare i ett tätt samarbete. Arbetsuppgifterna är omväxlande och du kommer att ansvara för att ge en kvalitativ och god omvårdnad till våra patienter. Du erbjuds goda möjligheter till utveckling i din roll. Vårdkedjan består av en god samverkan mellan klinikens öppen- och slutenvård samt övriga vårdgrannar.

Vår nya avdelning s80 är i nuläget endast bemannad med skötare, vilket innebär att du får chansen att ta ett större ansvar som skötare, detta kan innebära uppgifter som medicindelegering och arbetsledaransvar vissa pass.

.
Arbetsgrupp

Kliniken har cirka 300 medarbetare och hos oss arbetar läkare, sjuk-sköterskor, psykologer, skötare, kuratorer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, dietist och vårdadministratörer. 

Om dig

Vi söker dig som är utbildad skötare/undersköterska och vill arbeta inom psykiatrin. Vi ser helst att du har tidigare erfarenhet från arbete inom psykiatrin/missbruksvård. Då du ska kommunicera med patienter, närstående och kollegor är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Meriterande för dig som söker tjänst på s80 är att du sedan tidigare har erfarenhet av att medverka och leda möten med kommunens handläggare, samt känner dig bekväm med att leda/delegera.

Vi söker dig som är trygg, arbetar bra med andra människor och kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och är lösningsfokuserad. Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har en empatisk förmåga. Du är stabil och kontrollerad i stressituationer. Du bidrar med positiv attityd till arbetsgruppen, har ett gott omdöme och god förmåga att anpassa dig till olika situationer. Du kan skilja på det personliga och professionella och har lätt för att se möjligheter i förändringar.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Tjänsterna är vikariat på 3 månaders med stor möjlighet till förlängning. På avdelningen har vi rotationstjänstgöring vilket innebär dag-, kväll- och nattjänstgöring. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Nattsjuksköterska till lungsektionen vid cancer och lungsjukvårdsenheten

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Mar 12
Cancer och lungsjukvårdsenheten (CoL) är en enhet som bedriver onkologisk och lungmedicinsk slutenvård.

Vi finns i O-huset med närhet till öppenvård, strålbehandling och röntgen. På lungsektionen ges högspecialiserad vård till personer som behöver inneliggande vård med lungmedicinska sjukdomar. Vi vårdar personer med lungcancer, cystisk fibros och KOL och lungtransplantation. Slutenvården arbetar nära Lungmedicinska kliniken och tillsammans med öppenvården ansvarar vi även för personer som behöver hemrespirator eller syrgasbehandling i hemmet. Under natten samverkar medarbetare på lungsektionen och onkologsektionen.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Veckoarbetstiden utgörs av 32 timmar per vecka för heltidsanställd arbetstagare som bara arbetar natt. Introduktion planeras utifrån dina behov. På CoL arbetar vi med ett personcentrerat ledarskap.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och läs även gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Lungsektionen bedriver både elektiv och akut verksamhet och vårdar patienter i utrednings- behandlings- och palliativt skede. Ditt arbete kommer således innehålla många olika praktiska arbetsuppgifter som non-invasiv behandling, antibiotikaadministrering, transfusioner, thorax-dränage, centralvenösa infarter och smärtbehandling. En viktig del i ditt arbete är att kunna bedöma tidiga tecken på svikt i vitalparametrar, göra uppföljning av nutrition-, elektrolyt- och vätskebalans som följer av infektionskänslighet samt komplikationer av strål-och cytostatikabehandling. På CoL får möjlighet till en bred kunskap och kompetens om svårt sjuka patienter och specifik kunskap inom lungsjukvård. Du har möjlighet att med tiden även tjänstgöra inom onkologi.

Arbetsgrupp

Som sjuksköterska på natten arbetar du tillsammans med två kollegor. Beroende på patienternas medicinska behov kan det vara ytterligare en leg. sjuksköterska och en undersköterska eller en sjuksköterska och två undersköterskor. Du ansvarar för den specifika omvårdnaden på natten och att leda omvårdnadsarbetet. Vi arbetar utifrån sjuksköterskans kärnkompetenser. Ett gott samarbete i teamet och aktivt lärande är för oss viktigt. Alla medarbetare har specifika ansvarsområden. På enheten finns sektionsledare som bistår med stöd och handledning i det dagliga arbetet både till nya och erfarna kollegor. Lungsektionen har 12-15 vårdplatser som är indelade i två-tre vårdlag. På natten ansvarar ni tillsammans för alla vårdlag.

Vi söker en medarbetare som är bra på att leda och fördela arbetet genom en god kommunikation. Samverkan med kollegor är mycket viktig på natten.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Vi söker dig som är självgående och kan ta ansvar för dina egna uppgifter. Du har möjlighet att samarbeta och kommunicera med andra, patienter såväl som kollegor. Du väger samman information och tar hänsyn till olika faktorer i dina beslut och lägger stor vikt vid att hålla en hög kvalitet i ditt utförda arbete.

Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Fysioterapeut

Fysioterapeut
Läs mer Apr 19
I O-huset finns 3 olika kliniker och 2 slutenvårdsavdelningar (hematologen samt cancer- och lungsjukvårdsenheten) som under flera år haft en gemensam sommarvikarie.

Detta ger en möjlighet att arbeta inom ett bredare område med stöd av vana kollegor.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Här kan du läsa om vår karriärstege för fysioterapeuter.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Du kommer främst arbeta inom slutenvården på våra avdelningar där patienter med behov av andningsträning, mobilisering och allmän träning är inneliggande. Kompressionsbehandling vid DVT, bedömning och utprovning (samt eventuellt förskrivning) av hjälpmedel ingår också.

Om dig

Vi söker i första hand dig som är legitimerad fysioterapeut eller klar med din utbildning till sommaren. Introduktion ges under cirka en vecka av ordinarie fysioterapeut på klinikerna. Då du ska kommunicera med patienter, närstående och medarbetare är det viktigt att du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Anställningen är ett sommarvikariat på minst 75% under fem veckor, från 1 juli till och med 2 augusti 2024. Vi ser helst att du kan arbeta hela perioden. Arbetstid är vardagar under dagtid.

Som person har du god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team med andra professioner. Du är självständig och kan ta egna initiativ. Du är trygg som person och gillar att arbete med varierande arbetsuppgifter. Du är ansvarstagande och vi ser att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete med patienten i fokus. För oss är det viktigt med rätt person är på rätt plats. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och referenser om tidigare arbetsprestation är avgörande för oss.

Ansökan och anställning

Examensbevis och legitimation bifogas med ansökan.

Det är meriterande med tidigare erfarenhet inom någon av de tre klinikerna.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Leg psykolog nationell högspecialiserad vård inom könsdysfori barn och unga

Psykolog
Läs mer Feb 2
Då vi med stolthet har fått uppdraget att bedriva nationell högspecialiserad vård inom könsdysfori ska vi nu expandera vår Könsidentitetsmottagning för barn och unga (KIM).

Teamet kommer bestå av psykologer, kuratorer, läkare och vårdadministratörer.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

I denna tjänst får du vara med och utveckla och arbeta i en nationell högspecialiserad vård för barn och unga.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som psykolog på Könsidentitetsmottagningen (KIM) ansvarar du för den psykologiska bedömningen och utredningen av eventuell könsdysfori. Det sker bland annat med hjälp av utforskande samtal, intervjuer, föräldrasamtal och olika skattningar. Bedömning och utredning ligger till grund för eventuell könsbekräftande behandling och ansökan om byte av juridiskt kön längre fram. Patienterna remitteras in från en BUP-mottagning och KIM ansvarar för att utreda patienterna samt konsultera och stötta övriga BUP-mottagningar i frågor rörande könsdysfori.

Som psykolog följer du även upp patienter som är pågående i behandling, har samtal med föräldrar/anhöriga och samarbetar med vårdgivare av eventuella behandlingar såsom endokrinologer, logopeder, psykiatrin mm. Vi stöttar även vid ansökan till Rättsliga rådet i samarbete med KIM vuxen. Du kommer vara med och utveckla och senare leda samtalsgrupper för patienter och deras anhöriga. Vi följer Socialstyrelsens nationella kunskapsstöd för barn och unga med könsdysfori.

Som medarbetare hos oss ges du möjlighet att vidareutbilda dig i för arbetet relevanta områden samt delta vid nationella konferenser och utbildningar, vi ser både handledning och yrkesspecifika träffar som viktigt.

Då vi eftersträvar en sammanhållen vårdprocess över hela kliniken så ser vi gärna att du som psykolog vill jobba både brett med vårt basuppdrag och specialiserat i könsdysforiteamet i omfattning som passar dig, verksamheten och våra patienters behov. Vi ser också fördelar med att ha många kollegor i samma och andra professioner för att dra nytta av varandras kunskap och kompetens på bästa sätt.

Arbetsgrupp

Du kommer arbeta tätt tillsammans med dina teamkollegor. Teamet är under uppbyggnad och kommer bestå av psykologer, kuratorer, läkare och vårdadministratörer. Vi har ett nära samarbete med såväl KIM Vuxen i Linköping samt med motsvarande KIM-enheter i Region Skåne.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med några års erfarenhet inom yrket. Då du ska kommunicera med patienter, närstående och kollegor är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom psykiatri och med vana av att arbeta med utredning, breda bedömningar samt behandling. Det är meriterande om du har vana/intresse av att möta HBTQ - personer och har en förståelse för gruppen.

Vi söker dig som har engagemang och drivkraft att jobba självständigt men också stor del tillsammans i tvärprofessionellt team. Vi vill att du har intresse av att arbeta med förbättring och utveckling av teamet och vårdprocessen med patientens bästa i fokus. Viktiga förmågor är lyhördhet, god samarbetsförmåga, och trygghet i yrkesrollen. Du trivs med att ha varierande arbetsuppgifter och arbetar givetvis i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet enligt framtagna riktlinjer.

Vi sätter stort värde på den sociala arbetsmiljön och vill att du också tycker det är viktigt att bidra och ha trevligt tillsammans på jobbet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska avdelning 71, neurokirurgiska kliniken

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jan 12
Neurokirurgiska kliniken i Linköping är en av verksamheterna inom sinnescentrum i Östergötland.

Upptagningsområdet är Sydöstra sjukvårdsregionen med cirka en miljon invånare. Verksamheten bedrivs som sluten och öppenvård. Kliniken har cirka 210 medarbetare. Neurokirurgen består av en vårdavdelning inklusive postop och NIMA; avdelning 71, och en intensivvårdsavdelning; NIVA. Vi behandlar patienter med tumörer, blödningar, kärlmissbildningar, trauma, hydrocephalus, olika smärttillstånd, rörelserubbningar, epilepsi och andra sjukdomar i centrala nervsystemet. Den neurokirurgiska verksamheten är en högkvalificerad disciplin med avancerade kirurgiska åtgärder.

Vi söker nu förstärkning till sjuksköterskegruppen då flera ska vara föräldralediga.

Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

På neurokirurgiska kliniken har du möjlighet att påverka din arbetstid med individuellt schema då vi arbetar med rotationstjänst dag, kväll och natt. Vi använder oss av poängmodellen vilket innebär att du arbetar färre arbetspass med bibehållen lön och mer tid till återhämtning.
Vi välkomnar både dig som är nyutexaminerad sjuksköterska och dig med erfarenhet. Vi kommer att anpassa introduktionen beroende på din bakgrund och erfarenhet. Allt för att du ska komma in i dina arbetsuppgifter och få en så bra start som möjligt hos oss på neurokirurgen. Vi har ett väl utarbetat introduktionsprogram och en anpassad inskolningstid utifrån dina förutsättningar och erfarenheter.

https://dokument.regionostergotland.se/regsam/Övergripande dokument webben/HR/Karriärstege Sjuksköterska Barnmorska version 2.0.pdf kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta i en utvecklingsfokuserad och händelserik miljö och bli en del av ett team där samarbete och engagemang värdesätts högt.

Du kommer att arbeta med vanligt förekommande sjuksköterskeuppgifter på vårdavdelning, med fokus på pre- och postoperativ vård. Vi har en egen postoperativ enhet där de nyopererade patienterna kommer direkt från operation. Till avdelning hör även NIMA, intermediärvårdsenhet. Efter klinisk erfarenhet görs en individuell bedömning när rotationstjänstgöring kan påbörjas till neurokirurgens postop och NIMA. Där får du möjlighet till ytterligare kompetensutveckling genom att arbeta med kontinuerlig högteknologisk övervakning av nyopererade patienter.


Arbetsgrupp
Du kommer att jobba i ett nära samarbeta med andra professioner; läkare, undersköterska, kurator, fysioterapeut och arbetsterapeut.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Erfarenhet av tidigare postoperativ vård är meriterande. Vi ser gärna att du är flerspråkig.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Du beskrivs av tidigare medarbetare som engagerad och lyhörd. Vidare är du handlingskraftig och ditt arbetssätt kännetecknas av att du får saker och ting gjorda. Du arbetar självständigt med stor ansvarskänsla samtidigt som du trivs med att vara en del av ett tvärprofessionellt team, där alla yrkeskategorier lär av varandra. Du trivs i en föränderlig miljö och arbetar effektivt samtidigt som du lägger ner stor vikt vid att leva upp till verksamhetens kvalitetsstandard.

Ansökan och anställning
Detta är ett vikariat på heltid med möjlighet till tillsvidareanställning. Tveka inte att höra av dig till oss för mer information och rundvandring på kliniken. Vid önskemål för rundvandring kontakta Åsa Dahl för bokning med sjuksköterska. Se kontaktuppgifter till Åsa nedan.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sommarvikarier till lokalvård och storstäd på universitetssjukhuset

Städare/Lokalvårdare
Läs mer Feb 2
Vill du vara med på en spännande resa där vi skall skapa service i världsklass? Då är du rätt person för oss.

Den 1 februari 2019 tog Region Östergötland över Lokalvård och inrelogistik på universitetssjukhuset i Linköping. skapas ett nytt verksamhetsområde som kommer att drivas i egen regi med cirka 220 anställda. Verksamhetens uppdrag är bland annat att stödja vården med olika typer av servicetjänster inom lokalvård och inre logistik.

Arbetsbeskrivning

Vi söker tim- och sommarvikarier till Lokalvård på Service US. Lokalvård arbetar med lokalvårdstjänster på universitetssjukhuset i Linköping. Det innefattar bland annat lokalvård i vårdsalar, mottagningar, kund och patientkontakt. Inom enheten står man inför spännande utmaningar framöver med bland annat i-pads, städflöden med mera. I rollen som servicemedarbetare inom Lokalvård är du en del av en medarbetar-gruppering på 35-40 antal medarbetare som jobbar i 5 antal team.
Som servicemedarbetare kommer du arbeta med lokalvårds tjänster till vården.
Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:
-Hygienstädning, bryta smittvägar.
-Städning med krav på hög kvalitét.

Utbildning och erfarenhet

Du som söker har gymnasieexamen

1-2 års erfarenhet av arbete inom serviceyrken sedan tidigare då främst inom lokalvård

Du behärskar det svenska språket flytande i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du serviceinriktad och anstränger dig lite extra för att leverera tjänster och hjälpa andra. Du samarbetar bra med andra människor och är flexibel i ditt förhållningssätt. Det innebär att du inte har några bekymmer att ändra arbetsuppgifter och ser möjligheter i förändringar. Då kvalité är ett centralt begrepp i vår verksamhet är det viktigt att du som person är noggrann och följsam till de kvalitetsstandarder vi har. Som servicemedarbetare krävs det att du har god fysik och ett gott ordningssinne samt tycker om att ha ordning och reda.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Ortopeden söker sjuksköterskor till härligt gäng med stor arbetsglädje

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Mar 28
Vill du bli en del av ett härligt gäng där arbetsglädjen är stor? Då kan det här vara tjänsten för dig! Ortopeden söker just nu sjuksköterskor som vill bli våra nya kollegor.

Ortopediska kliniken vid universitetssjukhuset i Linköping är en del av centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård (CKOC) inom Region Östergötland. Kliniken består av vårdavdelning med undervisningsavdelning, mottagning och rehabenhet där både akuta- och planerade ortopediska patienter behandlas. Förutom basortopedi är klinikens specialistområden barnortopedi, övre- och nedre extremitetskirurgi, ryggkirurgi samt tumörkirurgi med uppdrag att handlägga patienter från hela Sydöstra sjukvårdsregionen. Vi är en stor klinik med många engagerade och duktiga medarbetare där vi arbetar tillsammans.

Vi månar om att ha en positiv arbetsmiljö och värdesätter ett öppet och nyfiket klimat där vi alla hjälps åt där det behövs. Som medarbetare beskriver man att som ny känner du dig mycket välkommen och snabbt blir en i gänget. Här finns alltid erfarna kollegor på plats och alltid en vänlig hjälpande hand. Vi erbjuder en trevlig och spännande arbetsplats och anordnar gärna afterwork, här serveras alltid fredagsfika.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Hos oss är det mycket viktigt med en bra introduktion som är individanpassad du går bredvid din/dina handledare i sex veckor. Alla nyutexaminerade sjuksköterskor deltar i ett fördjupat introduktionsprogram under första året, kliniskt basår, samt att alla tilldelas en mentor.

För att ta hand om våra patienter på bästa sätt erbjuder vi löpande intern kompetensutveckling och utvecklingsarbete samt möjligheten att på betald arbetstid studera till specialistsjuksköterska.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska hos får du ett roligt, stimulerande och utvecklande arbete inom ortopedi där vi diagnostiserar, behandlar och vårdar patienter med akuta och kroniska problem i rörelseapparaten. Dina arbetsuppgifter består till stor del av pre- och postoperativ vård, smärtbehandling samt mobilisering. Du kommer att arbeta i en utvecklingsfokuserad och händelserik miljö och bli en del av ett team där samarbete och engagemang värdesätts högt.Den vanligaste åkomman som vi behandlar är akuta frakturer där de mest förekommande frakturerna är höft, fotleds-, handleds- och axelfrakturer. De vanligaste ryggdiagnoserna som vi behandlar är diskbråck- spinal stenos, kotfraktur och skolios.

Arbetsgrupp

Vi arbetar i team som bemannas av en sjuksköterska och två undersköterskor. Detta ger dig som sjuksköterska goda förutsättningar att fokusera på den medicinska omvårdnaden. På avdelningen har vi en avdelningsansvarig läkare med lång medicinsk erfarenhet samt erfarna specialistsjuksköterskor som finns som stöd och bollplank vid mer komplexa patientfall. Kliniken har en stor rehabenhet med arbetsterapeuter och fysioterapeuter som dagligen arbetar på avdelning. Du samverkar även med kurator och dietist. Runt dig finns också viktiga funktioner såsom apotekare, koordinator och servicevärdar. Tillsammans skapar vi det team som är så viktigt för att vi ska kunna bedriva den bästa vården för våra patienter.

Om dig

Du som söker är legitimerad sjuksköterska.

Har du arbetslivserfarenhet från hälso- och sjukvård är det meriterande.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och bidrar genom en positiv attityd till en god arbetsmiljö. Du gillar ett varierande tempo, är lugn i ditt sätt, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Teamarbete på avdelningen kräver lyhördhet och tydlig kommunikation.

Ansökan och anställning

Vi erbjuder fyra tillsvidaretjänster och ett vikariat till och med 31 maj 2025. 
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Skötare till Psykiatriska kliniken i Linköping sommaren 2024

Skötare (inom psykiatrisk vård)
Läs mer Apr 4
”Känslan av att se framsteg hos en patient, man får så mycket tillbaka, varje dag.

Vi arbetar med hela patienten, inte bara en del. Jag gillar att man får använda hela sin kompetens, både psykiatrisk omvårdnad men även den somatiska hälsan. Det gör att det är en varierande vardag och självutvecklande. Jobbet handlar ofta om kommunikation – att förstå vem jag har framför mig och hur kan jag anpassa min kommunikation för att möta personen, där den befinner sig nu. Att arbeta så intensivt med människor gör att man utvecklas hela tiden, även själv som person.”

…. såhär beskriver en av våra medarbetare om hur det är att arbeta som skötare inom Region Östergötland. Vill du göra en viktig insats och stor skillnad i människors liv?

Medarbetarna inom psykiatrin möter människor i alla livets skeden – människor som på ett eller annat sätt behöver hjälp och stöd att komma på rätt väg igen. Oavsett om du jobbar med barn, vuxna eller äldre så gör du verkligen skillnad, för både patienter och närstående.

Kanske är detta ditt första jobb som färdigutbildad skötare, eller så läser du till sjuksköterska eller läkare. Ett sommarvikariat är en möjlighet att bredda dina erfarenheter och kunskaper samtidigt som du knyter värdefulla kontakter inför framtiden. Kanske hamnar du rätt direkt, och när du gör det – då vet du. Du är rätt person på rätt plats. Och i vården behöver vi sådana som dig.

Arbetsbeskrivning

Som skötare är du en nyckelspelare för att få tillvaron att fungera på bästa sätt för patienter som på olika sätt behöver hjälp och stöd att komma på rätt väg igen. Du är därmed en viktig del i ett team där du samarbetar med andra skötare, sjuksköterskor, läkare, kuratorer och psykologer. I teamen samordnas omvårdnad och behandling tillsammans med patenten och närstående utifrån patientens individuella behov.

Exempel på arbetsuppgifter är:

Att stödja patienterna så att de upptäcker och utvecklar sin egen förmåga att klara sin vardag genom samtal.
Stödja patienten i vardagliga aktiviteter som exempelvis laga mat, städa och träna.
Ta prover, ge injektioner och dokumentera.
Dela ut läkemedel, efter delegering från sjuksköterska. Arbeta för att skapa trygghet, både för patienter och anhöriga.
Från introduktion till karriär och kompetensutveckling

Eftersom vi tror att kompetens och säker vård är grunden till en trygg arbetsmiljö, lägger vi stort fokus vid introduktion. Utöver introduktionen på avdelningen kommer du att gå ett regionövergripande introduktionsprogram för skötare med 14 olika programsteg. Allt för att du ska känna dig trygg in i din anställning i regionen. Region Östergötland har ett långsiktigt, strukturerat arbetssätt för karriär- och kompetensutveckling för medarbetare.

Utbildning och erfarenhet

För att arbeta som skötare krävs det att du är utbildad skötare/undersköterska eller sjuksköterske- eller läkarstuderande som vid anställningens start är godkänd på termin 3. Det är meriterande om du är godkänd i kursen Psykiatri 2, 200 poäng, samt godkänd arbetsplatsförlagt lärande (APL) för den kursen. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från psykiatri, beroende, primärvård eller vård och omsorg och/eller arbete med fokus på god service. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter en god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare kan kommunicera på svenska i tal och i skrift.

Är din ansökan aktuell kommer en förfrågan skickas ut via Refapp där du ska ange dina referenser för en digital referenstagning. När referenserna är klara kommer vi att ringa upp dig för en kortare avstämning där du bland annat kommer få ange vilken/vilka verksamheter du är intresserad av att arbeta på. Komplett ansökan innehåller:

Bifogat personligt brev och ett CV där du beskriver dina tidigare arbetslivserfarenheter. Har du gjort praktik kan du inkludera detta.
Bifogade intyg från utbildningar, legitimation eller examensbevis. Om du ännu inte har examen, bifoga ett utdrag från de kurser du läst (Ladok-utdrag eller gymnasiebetyg).
Att du fyller i de veckor du preliminärt tror att du kan arbeta under sommaren 2024.

Om din ansökan saknar något av ovanstående kan vi komma att be dig att göra en komplettering.

Läst gärna mer om rekryteringsprocessen HÄR. 
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sommarvikariat som fysioterapibiträde

Fysioterapeut
Läs mer Mar 28
Vi söker dig som studerar eller redan är utbildad fysioterapeut och som vill arbeta hos oss under sommaren år 2024.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Hand- och plastikkirurgiska kliniken med brännskadecentrum (HPK) ingår som en av 12 kliniker i sinnescentrum i Östergötland och är placerade på universitetssjukhuset i Linköping. HPK är en utpräglad region- och riksenhet med omfattande högspecialiserad klinisk verksamhet, utbildning och forskning. Klinikens upptagningsområde för handkirurgi och plastikkirurgi omfattar Sydöstra sjukvårdsregionen med cirka en miljon invånare. Brännskadeenheten är en av Sveriges riksenheter för avancerad brännskadevård. Verksamheten är både planerad och akut, dygnet runt och årets alla dagar. Vården bedrivs som både sluten- och öppenvård. Kliniken har cirka 160 medarbetare och vi arbetar i team kring patienten. HPK utgör ett kompetenscentrum för sårvård. Vår målsättning är att ge en kvalitativ och tillgänglig vård för våra patienten, genom hög kompetens, engagerade medarbetare och en god arbetsmiljö.

Här kan du läsa om vår karriärstege för fysioterapeuter och om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Inom hand- och plastikkirurgiska kliniken med brännskadecentrum arbetar vi med högspecialiserad rehabilitering av på kliniken förekommande patienter; handkirurgiska patienter, plastik- och brännskadepatienter. Som fysioterapibiträde kommer du arbeta med rehabilitering av dag-/öppenvårdspatienter, slutenvårdspatienter samt intensivvårdspatienter. Arbetsuppgifter för dig under sommaren kommer framför allt att vara postoperativ träning för brännskade- och plastikpatienter men det kan även innebär utprovning av hjälpmedel och fysioterapeutisk intensivvård.

Arbetsgrupp

I rollen som fysioterapibiträde jobbar du i en grupp bestående av fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Vår klinik präglas av hög kompetens, aktivt forskningsarbete och vi är ett utbildningscenter för samtliga yrkeskategorier. Arbetet hos oss utförs i multiprofessionella team.

Om dig

Du studerar till fysioterapeut och har slutfört minst termin 4. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården och särskilt inom intensivvård, plastikkirurgi eller handrehabilitering. Det är även meriterande med erfarenhet och utbildning inom smärtproblematik.

Som person är du ansvarstagande och samarbetsvillig. Du är strukturerad men kan anpassa dig efter situationen och tar självständiga beslut utifrån din profession. Du bemöter både patienter och kollegor med respekt. Du värdesätter trivsel och den sociala arbetsmiljön.

Ansökan och anställning

Detta är ett semestervikariat från och med vecka 25 till och med vecka 35.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till hjärtintensivavdelningen kardiologiska kliniken

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Mar 28
Kardiologiska kliniken på universitetssjukhuset i Linköping ingår i hjärtcentrum (HC).

Vi bedriver hälso- och sjukvård inom området hjärtsjukdomar hos vuxna i alla åldrar och erbjuder högspecialiserad vård till Jönköping, Kalmar och Östergötland samt har riksspecialitetsvård.

Vi har en stor kardiologisk verksamhet bestående av flera enheter: Hjärtintensivavdelning (HIA), akutvårdsavdelning kardiologi (avdelning C117), pre- och postoperativ enhet (ÖVA och avdelning C118), Seldingerenheten samt mottagning. Hos oss vårdas akuta patienter från akutmottagningen och andra sjukhus i regionen.

Vill du vara med i vårt team och bedriva den bästa möjliga hjärtsjukvården?

Här är vi stolta över det vi gör och vi har en stämning som är väldigt unik. För att behålla vår goda arbetsmiljö söker vi nu en sjuksköterska till HIA, kardiologens hjärtintensivavdelning.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

På HIA hamnar de svårast sjuka kardiologiska patienterna i väntan på hjärtoperation eller intervention av kranskärl och klaffar. Vi vårdar patienter som blivit akut dåliga med hjärtsvikt, lungödem och maligna arytmier där en del kräver inotropa läkemedel. Till vår hjälp har vi medicinteknisk utrustning bland annat i form av andningsstöd som optiflow och avancerad övervakning av rytm och arteriellt blodtryck.

En stor patientgrupp är de som precis genomgått PCI på grund av hjärtinfarkt och där vårdar vi dem i den akuta fasen tills de stabiliserats. Som sjuksköterska på HIA tolkar vi även de EKG:n som ambulanserna skickar in från hela regionen.

Vi erbjuder ett varierat arbete med bra utvecklingsmöjligheter. Tjänsten är på HIA men kliniken har en väl utvecklad rotation mellan enheterna, så på sikt kan det finnas möjlighet till rotation om intresse finns. Rotationen kan vara till annan vårdavdelning, mottagning eller labbverksamhet. Vi är måna om att man som medarbetare känner sig trygg hos oss och därför är vår målsättning att individanpassa introduktionen efter dina behov. Du har kontinuerliga uppföljningssamtal med chef och har en individuell utvecklingsplan. På kliniken finns möjlighet att vidareutbilda sig exempelvis inom kardiologi, med bibehållen lön. Du kommer få möjlighet att utvecklas inom kardiologisk akutsjukvård med både teoretisk och praktisk kunskap.

Kunskap är viktigt för oss och därför anordnar vi introduktionsdagar, utbildningstimmar, interna kurser och EKG-kurser. Vi är en framstående forskningsklinik och ser positivt på medarbetare som vill bedriva forskning.

Arbetsgrupp

Hos oss arbetar vi ”för hjärtat med hjärtat” där vi värnar om varandra och har en stöttande och välkomnande kultur med god stämning och ett gott frågeklimat. Laganda står i fokus där målet är för patientens bästa. Som sjuksköterska på HIA kommer du arbeta i tvärprofessionella team bestående i första hand av undersköterskor, sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, kardiologer och fysioterapeuter. Vi samarbetar mycket med specialiteter inom klinisk fysiologi, ischemi, arytmi, kärl och thorax.

Sjuksköterskeuppgifter på HIA innefattar eget ansvar och egna bedömningar tillsammans med övriga i teamet. Våra medarbetare har varierad erfarenhet och ålder, vilket vi ser som positivt. Vi ser även dina tidigare jobberfarenheter som en stor tillgång för att kunna förbättra vår verksamhet ytterligare.

Om du är nyfiken på att se vår verksamhet och träffa oss på HIA så är du välkommen att göra studiebesök. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om tjänsten eller vår verksamhet.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet, gärna från slutenvård med akutvårdsinriktning, akuten, ambulansen eller annan motsvarande verksamhet. Erfarenhet från kardiologi är meriterande men inte ett krav, utbildning tillhandahålls av kliniken. 

Som person är du trygg och stabil med en god självinsikt. Du har lätt för att anpassa dig till olika situationer och förmåga att arbeta bra tillsammans med andra. Som sjuksköterska på HIA är det viktigt att du är driven i din egen utveckling och lärandet i uppdraget. Du trivs med att vara en del av ett tvärprofessionellt team med patienten i fokus.

Ansökan och anställningInför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Specialistsjuksköterskor intensivvård/sjuksköterskor till CIVA/CIMA/Postop

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Apr 4
Vill du ta ett nytt steg i din karriär ska du söka dig till oss på ANOPIVA.

Vi bedriver intensivvård, postoperativ vård samt har öppnat en helt ny intermediärvårdsavdelning. Hos oss får du möjlighet till ett omväxlande och stimulerande arbete då du kan rotera mellan våra olika enheter.

På CIVA bedriver vi högspecialiserad vård och tar emot alltifrån små barn till äldre vuxna. CIVA har i nuläget åtta vårdplatser och vårdar ca 800 patienter årligen. Medelvårdtiden är knappt tre dygn.

Under våren startar vi upp en helt ny intermediärvårdsavdelning (CIMA) i nya lokaler. CIMA är en del av intensivvårdsavdelningen (CIVA och Postop) och fungerar som en step down-enhet efter intensivvård, innan patienten sedan kan gå tillbaka till vårdavdelningen. Här vårdas även patienter som genomgått stor kirurgi, lättare traumapatienter eller har andra tillstånd som kräver extra övervakning men inte intensivvård.

Postop tar emot patienter från de flesta av sjukhusets operationsavdelningar. På enheten vårdas både barn och vuxna. Patienterna övervakas alltifrån några timmar till dygn, ingreppen varierar mellan lättare till avancerad kirurgi. Årligen vårdas cirka 10 000 patienter på våra 24 platser.

Vårt erbjudande

Här tillhör du en trivsam arbetsplats med teamarbete som präglas av engagemang, nyfikenhet, ansvar och respekt för patienten och varandra. Vi utgår från patienten och kommer lägga stor vikt vid att varje medarbetare ska få rätt kompetens och stöd för att kunna upprätthålla en hög vårdkvalitet och patientsäkerhet. Hos oss får du:

Introduktion om 6-8 veckor, individuellt anpassad.
Introduktionsprogram
Läkarföreläsningar för sjuksköterskor, terminsvisa föreläsningar om 10 stycken.
Mentorsprogram
Kontinuerlig kompetensutveckling med simuleringar och föreläsningar varannan vecka.

Hos oss har du möjlighet att påverka din arbetstid och lön med individuellt digitalt schema (TESSA) och poängmodellen. Tjänsten är en rotationstjänst dag, natt, kväll samt helg. 

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och läs även gärna om dina förmåner hos oss. 

Arbetsbeskrivning

Om du vill arbeta i en utvecklingsfokuserad och händelserik miljö är det här rätt arbetsplats för dig!

På CIVA vårdas patienter med svåra sjukdomstillstånd, till exempel svikt i ett eller flera organsystem, trauma, hjärtstopp, svåra infektioner eller har genomgått ett omfattande kirurgiskt ingrepp. CIVA tar emot patienter från sjukhusets alla kliniker samt hela sydöstra sjukvårdsregionen. Som intensivvårdssjuksköterska arbetar du i team tillsammans med anestesiläkare, fysioterapeuter och undersköterskor. Du har stor möjlighet att vara med och utveckla verksamheten och vara delaktig i förbättringsarbeten. Du får möjlighet att arbeta med högspecialiserad och avancerad medicinsk- och kirurgisk vård. Vi erbjuder en individanpassad introduktion och tillsammans med din chef utformar du en plan för din framtida fortbildning och kompetensutveckling.

Du arbetar med avancerad basal stödjande behandling, övervakning och täta kontroller i syfte att förhindra försämring av vitalfunktion med risk för intensivvård. Du kommer arbeta med andningsunderstödjande behandling såsom noninvasiv ventilation (NIV), optiflow och CPAP. Du kommer även att hantera artärnålar, centrala infarter, thoraxdränage och EEG-övervakning. Omvårdnad och samarbete med fysioterapeuter är en viktig del i behandlingen av patienten med syfte att optimera behandlingen.

Postop tar emot patienter från samtliga specialiteter på centraloperation, exklusive neurokirurgi. Du vårdar patienter postoperativt och ansvarar för övervakning och behandling av cirkulation, respiration, smärta och illamående. Du förväntas göra självständiga bedömningar, planera och utföra omvårdnadsinsatser samt ge ordinerad behandling. Vi arbetar med avancerad omvårdnad och med målstyrda ordinationer. Därmed är det viktigt att i rollen vara trygg i att kunna se skillnad på att följa direktiv gentemot att granska och själv fatta beslut. Här arbetar både du som är grundutbildad eller specialistsjuksköterska.

Arbetsgrupp

Som sjuksköterska på CIVA/CIMA/Postop arbetar du i tvärprofessionella team med anestesiläkare, IVA-sjuksköterskor, fysioterapeuter och undersköterskor. Du har tillsammans med två undersköterskor ansvaret för upp till tre patienter. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Du bör ha några års erfarenhet inom yrket och tidigare erfarenhet av akutsjukvård, kirurgisk vård, intermediärvård eller postoperativ vård är positivt. Har du en specialistutbildning inom kirurgisk, intensiv, anestesi eller akutsjukvård är det meriterande. Tjänsten kräver goda svenska språkkunskaper i såväl tal som skrift.

Den här tjänsten passar dig som är trygg, tar ansvar och kan arbeta självständigt. Du är handlingskraftig och ditt arbetssätt kännetecknas av att du tar initiativ och driver vården framåt. Du stimuleras av att arbeta i en dynamisk miljö med varierande patientkategorier. Du har god samarbetsförmåga och är lyhörd. Då du arbetar i ständig dialog med patienter, närstående, kollegor och andra verksamheter är det viktigt att du kan kommunicera på ett professionellt sätt. I din yrkesroll har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter istället för svårigheter. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin, Vårdcentralen Kärna

ST-läkare
Läs mer Mar 15
Vill du utvecklas som människa och i din roll som läkare? Vill du må bra och ha kul på jobbet? Vill du vara med och påverka primärvårdens framtid och utveckling? Då ska du absolut söka dig till oss på Vårdcentralen Kärna!

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, 4 jourcentraler, Vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum.

Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om AMC (klicka på länken).

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om ST-kansliet (klicka på länken).

Läs också vår karriärstege för läkare och även gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare kommer du utifrån din individuella utbildningsplan utvecklas med målet att nå specialistkompetens i allmänmedicin, dels genom arbete på vårdcentralen men också genom externa klinikplaceringar.

Fortbildning premieras och du ges utrymme att utvecklas i din takt tillsammans med andra utbildningsläkare. Det finns en välfungerande struktur kring handledning med god tillgång till specialistkompetenta handledare. Ditt arbete formas dels utifrån utbildningsmål men också efter eget intresse.

Vårdcentralen Kärna ingår i Primärvårdscentrum(PVC) och ligger i Malmslätt på bekvämt cykelavstånd från centrala Linköping. 

Vårdcentralen har drygt 11 700 listade patienter och vid vårdcentralen bedrivs en komplett primärvård som består av läkarmottagning, BVC, distriktssköterskemottagning, specialistmottagningar för diabetes, astma/KOL, blodtryck, sår, äldre och inkontinens. Vårdcentralen har även psykologer, psykiatrisjuksköterska, rehabkoordinator och fotvårdsterapeut. Vi är en akademisk vårdcentral med hög forskningskompetens och om du är intresserad av forskning och utveckling finns det goda förutsättningar för vidare forskningsarbete.

Vårt upptagningsområde är Malmslätt/Tokarp, Björkeberg, Västerlösa, Vikingstad, Nykil och Ulrika vilket innebär en befolkningsstruktur inom såväl stad- som landsort och med en mycket blandad åldersfördelning.

Arbetsgrupp

Vi är en vårdcentral med ca 45 anställda, vi har en fin mix av olika professioner och vi kompletterar varandra i kunskap och erfarenheter.

Mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här.

Om dig

Du har svensk läkarlegitimation alternativt är i slutet av din AT-utbildning. Du har svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå C1, då en förutsättning är att kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat.

Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Ansökan och anställning

Urval kommer att ske löpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut. Bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker sjuksköterskor till vår högspecialiserade vårdavdelning

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Mar 11
På urologiska avdelningen B192 universitetssjukhuset (US) finner ni vår slutenvårdsavdelning där vi vårdar patienter pre- och postoperativt i samband med högspecialiserad urologisk kirurgi.

Vi har även ett högt inflöde av akuta inläggningar från akutmottagningen, våra grannsjukhus, direkt från hemmet eller via vår mottagning. Det kan handla om allt från blödning i urinvägarna, avflödeshinder på grund av stenar till akut urosepsis.

Trots uppfattningen om att vi enbart byter katetrar - är arbetet på avdelningen mycket varierande och stimulerande då vårt största uppdrag riktar sig mot planerad kirurgi av urologisk malignitet.

Vi söker dig som är sjuksköterska och vill jobba i ett trevligt gäng där vårt mål är att ge god vård och möjlighet till utveckling genom en god arbetsmiljö.

Urologiska kliniken i Östergötland är en del av Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård (CKOC). Kliniken ansvarar för den egna regionen samt är regionklinik för Sydöstra sjukvårdsregionen. Kliniken har cirka 100 anställda och består av en vårdavdelning på Universitetssjukhuset, avdelning B192, samt mottagningar i Linköping och Norrköping.

Välkommen att söka till ett fantastiskt gäng och stimulerande arbete!

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Arbetsbeskrivning

Vi arbetar i vårdteam kring patienter där teamet består av sjuksköterskor, undersköterskor, specialistsjuksköterskor, läkare, kurator och fysioterapeut. Dagtid finns även en koordinator som ansvarar för patientflödet på avdelningen. Jobbet som sjuksköterska innebär ansvar för att omvårdnaden i varje given situation håller rätt kvalitet och utgår från patientens enskilda behov och resurser.

I din roll ingår det att leda och fördela arbetet i teamet samt verka för ett positivt klimat på arbetsplatsen. Som sjuksköterska roterar du mellan dag, kväll och natt.

Introduktionen skräddarsys efter dina behov, oftast är den 4 veckor. Vi är måna om att du ska känna dig välkommen och trygg i din roll. Vi ser även positivt på fortsatt kompetensutveckling där du kan få utvecklas genom betald vidareutbildning till specialistsjuksköterska eller utbildning i urologisk omvårdnad. Vi är inne i ett skede där vi kommer satsa på forskning och det kan finnas möjlighet att vara delaktig i detta.

Vi har ett nära samarbete med våra urologmottagningar och möjlighet till rotation mellan våra enheter finns!

Vi arbetar med önskeschema och har som mål att arbeta 2 helger av 5. (Schemaläggningen sker i Tessa, ett schemaläggningsprogram där man lägger sitt eget schema via dator eller mobil.)

Om mig

Du är legitimerad sjuksköterska. Du kommer att kommunicera med patienter, närstående och kollegor vilket betyder att det är viktigt att du har goda svenska språkkunskaper i såväl tal som skrift. Erfarenhet av kirurgisk/urologisk omvårdnad är meriterande.

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du har förmågan att planera och prioritera ditt arbete samt behålla lugnet i stressade situationer. Du samarbetar väl med andra människor, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Anställning och ansökan

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Mar 19
Vill du ha ett stimulerande och utvecklande arbete med inriktning mot barn och ungdomar med kirurgiska diagnoser? Då är du den vi söker!

På avdelning B15, barnkirurgi har vi 14 vårdplatser för barn och ungdomar från 0-18 år med diagnoser inom hand- och plastikkirurgi, urologi, barnkirurgi, ortopedi, ryggkirurgi, öron, näs-och halskirurgi samt kärlmissbildningar.

Vården består till största delen av elektiv kirurgi med fokus på pre- och postoperativ omvårdnad men också akut verksamhet med intag dygnet runt.

Vi eftersträvar att ha en god kommunikation och ett gott arbetsklimat, där vi respekterar varandra och delger varandra kunskap samt har ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vi arbetar i team och driver ständigt förbättringsarbete. Som sjuksköterska hos oss får du egna ansvarsområden och ingå i team för olika diagnoser/utvecklingsområden.

Så här beskriver några medarbetare sitt arbete på avdelning B151 barnkirurgi:


”Arbetet med barn i olika åldrar är roligt, varierat och stimulerande, ingen dag är den andra lik, mycket lärorikt med många olika diagnoser.”


”Mötet med barn och familjer, att få hjälpa och stötta hela familjen till ett, oftast, bättre resultat.”

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss eller komma och hospitera om du är nyfiken på barnkirurgisk vård.


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Du får sex veckors individanpassad inskolning och en utsedd handledare på barnkirurgen och ytterligare en vecka för att lära känna våra andra vårdenheter. Vi arbetar även med mentorskap på avdelningen och du har tillsammans med mentor och vårdenhetschef kontinuerlig avstämning under inskolningsperioden. Du har stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och blir snabbt en i gänget då vi arbetar aktivt för en bra arbetsmiljö. Vi ser positivt på fortsatt kompetensutveckling samt vidareutbildning.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och läs även gärna om dina förmåner hos oss. Bland annat har Region Östergötland egen gym- och träningslokal och som medarbetare har du rätt till friskvårdspeng, i nuläget 3 500 kr/år.

Arbetsbeskrivning

Vi arbetar med patientnära vård och du som sjuksköterska leder och har ansvar för patienten och dess enskilda behov. Vi arbetar även tillsammans med de andra vårdenheterna inom H.K.H Kronprinsessan Victorias barn-och ungdomssjukhus, exempelvis. barnakuten/BAVA, BOND och öppenvården.

Arbetsgrupp

På avdelning B151 barnkirurgi arbetar vi i team, sjuksköterska och barnsköterska. I teamet runt patienten ingår även läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, lekterapeut, kurator och vi har även ett nära samarbete med barnsmärtenheten. På samma våningsplan finns även tillgång till lekterapi, skola och sjukhusclowner.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning inom barn- och ungdomssjukvård är meriterande men inget krav. Du har hos oss möjlighet till betald specialistutbildning

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Du är intresserad av att arbeta med barn och deras familjer. Som person är du lyhörd, flexibel samt har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har förmågan att arbeta självständigt och kan prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vi vill att du bidrar med ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Din anställning blir på H.K.H kronprinsessan Victorias barn-och ungdomssjukhus med huvudsaklig placering på avdelning B151, Barnkirurgi. Vi har poängmodellen samt schema enligt ”önskeschemamodellen” och arbetar med schemaverktyget Tessa.

Vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. 
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Allmäntandläkare till Folktandvården Berga/meriteringstjänst i Pedodonti

Tandläkare
Läs mer Mar 22
Nu har du som är allmäntandläkare chansen att söka en meriteringstjänst i Pedodonti i Linköping.

Tjänsten kombineras med en tillsvidareanställning som allmäntandläkare på Folktandvården Berga i Linköping.

Du arbetar två dagar i veckan inom specialiteten och tre dagar på din allmäntandvårdsklinik. Du får möjlighet att fördjupa dig och utvecklas inom ämnesområdet, samtidigt som du som allmäntandläkare förstärker en av våra allmäntandvårdskliniker där behovet av din kompetens just nu är extra angeläget.

Vårt erbjudande

Vi är en organisation med fokus på framtid, hållbarhet och jämlik munhälsa. Vi bedriver utvecklingsarbeten och omformar våra arbetssätt för att klara framtidens krav på tandvården, samtidigt som vi själva får en hållbar arbetsmiljö och ett yrke där vi kan utvecklas hela livet.

Vi har ett tjugotal allmäntandvårdskliniker med varierande vårdpanorama och bedriver länsövergripande specialisttandvård inom specialiteterna bettfysiologi, endodonti, oral protetik, orofacial medicin, ortodonti, parodontologi och pedodonti. Vi arbetar aktivt med forskning i samverkan med odontologiska fakulteter och Linköpings universitet, erbjuder ST-utbildningar och arbetar med odontologisk kvalitetsutveckling.

Genom ett riktigt nära samarbete inom och mellan specialist- och allmäntandvården stöttar och lär vi av varandra i en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö. Om du vill nå långt så finns vi bakom dig.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som allmäntandläkare hos oss arbetar du med allmäntandvårdens alla delar och du behandlar patienter i alla åldrar, från små barn till äldre vuxna. Du ges möjligheten att nyttja och utveckla hela din odontologiska kompetens. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete och att få arbeta hälsoinriktat med hög kvalitet och service tillsammans med både nya och erfarna kollegor.

Som meriteringstandläkare inom ämnesområdet Pedodonti kommer du att utföra patientbehandling under handledning av specialisttandläkare. I dina arbetsuppgifter ingår att undersöka, ställa diagnos och behandla patienter som remitterats till kliniken. På kliniken arbetar olika specialiteter nära varandra vilket ger utrymme för erfarenhetsutbyte och unika möjligheter till utveckling och fördjupad kunskap.

Tjänstgöringen är meriterande vid eventuell framtida ansökan om specialiseringstjänstgöring. 

Om dig

Vi söker dig som är allmäntandläkare med minst två års dokumenterad heltidsverksamhet inom allmäntandvård. Du har goda kliniska färdigheter och ett uttalat intresse för ämnet Pedodonti. Du har, eller genomgår, utbildning för att kunna behandla patienter under lustgassedering.

Vi vill att din ansökan ska innehålla ett personligt brev samt en meritförteckning där vi kan tydligt se vad du har med dig för erfarenheter. Eftersom du i arbetet kommer att kommunicera med patienter, närstående, kollegor och i vissa fall myndigheter är det viktigt att du har goda svenska språkkunskaper i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid både din kliniska kompetens och din personliga lämplighet. Vi tror att du som vi ser den odontologiska kvaliteten som basen för ditt arbete, att du möter alla människor med förståelse, respekt och omtanke och att du sätter högt värde i god service.

Ansökan och anställning

Tjänsten är tillsvidareanställning på 100 % vid Folktandvården Berga. Meriteringstjänsten är tidsatt till ett år.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterskor till Hematologen

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Feb 22
Är du driven, gillar att arbeta i team samt interprofessionellt, driver förändring och är intresserad av utveckling? På hematologiska kliniken erbjuder vi en arbetsplats med omväxlande, god arbetsmiljö, spännande sjuksköterskeuppgifter; både medicinskt och omvårdnadsmässigt samt goda karriärmöjligheter.

Vårt erbjudande

Hematologiska kliniken i Linköping ingår i Sydöstra sjukvårdsregionen och hela verksamheten är belägen i O-huset på Universitetssjukhuset i Linköping. Vi driver högspecialiserad vård och jobbar aktivt med kvalitetsarbetet engagerat sedan många år tillbaka - vi är till och med en ackrediterad stamcellstransplantationsverksamhet (JAICE) vilket vi varit sedan juli 2021.

På vårdavdelningen, där du kommer vara verksam, jobbar vi med allmän och specifik medicinsk vård kopplat till medicin och hematologi samt högspecialiserad vård i form av stamcellstransplantation. Vi utför avancerade behandlingar och vårdar patienter med tumör- och bristsjukdomar inom det blodbildande systemet så som anemier, leukemi, lymfom och myelom.

Avdelningen har enkelrum och intermediärvårdsplatser med högre hygienisk standard för våra stamcellstransplanterade patienter. Vi har både akuta och planerade inläggningar, patienterna är från 18 år och uppåt och vårdtiden uppgår ofta till flera veckor. Vi utför senaste behandlingarna inom cellterapi behandling så kallad CAR-T cells behandling (Chimeric Antigen Receptor) och jobbar med flera projekt - bland annat poliklinisering av cytostatikabehandling. 

Din introduktion planeras utifrån tidigare erfarenheter och behov är ca sex veckor. Mentor erbjuds till alla nyanställda. Utbildning inom säker läkemedel- och cytostatika hantering sker under introduktionen.

Vi erbjuder individuell schemaplanering i det digitala schemaverktyget, Tessa. Vi jobbar aktivt för hälsosamma arbetstider och vi jobbar var 3:e helg. Internutbildningstid finns varje vecka och du erbjuds ett brett introduktionspaket inklusive extern utbildning. Vi har också karriärutvecklingsprogram inom Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård (CKOC) med möjlighet att specialisera dig inom något av våra kärnområden.

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig, eller varför inte komma till oss några timmar och hospitera? Läs även gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska ansvarar du för den specifika omvårdnaden. Du gör självständiga bedömningar, planerar och utför omvårdnadsinsatser samt ger ordinerad behandling. Dygnet runt finns det erfarna sjuksköterskekollegor som bistår med stöd och handledning i det dagliga arbetet. Du har gott stöd av erfarna specialistläkare inom internmedicin och hematologi som finns på plats alla vardagar dagtid. På jourtid kontaktar du utsedd hematologläkare för telefonkonsultation och medicinjour på huset för bedömning av akuta tillstånd.

Du är med och bidrar till god stämning och öppet klimat. Att skratta och reflektera tillsammans tycker vi är viktigt. Som ny medarbetare söker du kunskap och ställer frågor och som erfaren kollega delar du med dig. Utöver spetskompetens inom hematologi och transplantationsvård får du bred kunskap, utbildning och handledning inom det internmedicinska området, infektionssjukvård och presepsis.

Arbetsgrupp

Vårdplatserna är indelade i vårdlag om 2-4 patienter och det närmsta teamet består av sjuksköterska, undersköterska samt resurssjuksköterska. Apotekare och farmaceut finns som stöd i arbetet med läkemedel och samordnare bistår i det administrativa.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska eller har pågående studier med examen 2024. Erfarenhet från slutenvård är meriterande men inget krav. Är du vetgirig får du en bred grund att stå på och har du tidigare erfarenhet möter du nya utmaningar inom det specifika.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter, närstående, kollegor och andra verksamheter är det krav på bra förmåga till kommunikation och kunskap i svenska språket, såväl tal som skrift

Som sjuksköterska söker du utveckling och fördjupning inom din sjuksköterskeprofession. Du vill applicera dina kunskaper från utbildningen eller tidigare arbete. Du gillar att vara en del av ett tvärprofessionellt team, där alla yrkeskategorier lär av varandra och samarbetar. Som person är du trygg, har lätt för att anpassa dig till olika situationer och god förmåga till samarbete.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Arbetsterapeut, sommarvikariat

Arbetsterapeut
Läs mer Mar 12
Välkommen att bli en del av en arbetsgrupp som värnar om varandra och har roligt ihop.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg.

Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av att ansvara för arbetsterapi på vårdavdelning och mottagning. På vårdavdelningen arbetar du med utredning, behandling och utvärdering av patientens aktivitetsförmåga. Förskrivning av hjälpmedel förekommer. En viktig roll är att säkerställa en trygg hemgång för patienten. Här ingår samverkan med externa aktörer såsom kommuner såväl som andra rehabiliterande enheter. Du får möjlighet att vara med och utveckla arbetet på vårdavdelningen och arbetar i nära kontakt med övrig vårdpersonal och kollegor. På mottagningen kommer du att arbeta mot någon eller några av våra olika sektioner med exempelvis inskrivning inför planerad kirurgi (främst gällande höfter, axlar och ryggar) och uppföljning efter kirurgi (främst gällande händer och ryggar). Som medarbetare på ortopediska klinikens rehabenhet förväntas du delta i teamarbete, verksamhetsutveckling och nätverksarbete.

Arbetsgrupp

Ortopediska kliniken vid universitetssjukhuset i Linköping är en del av Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård (CKOC) inom Region Östergötland. Kliniken består av vårdavdelning 31 samt mottagning och rehabenhet. Verksamheten omfattar akut och planerad kirurgi samt behandling. Förutom basortopedi är klinikens specialistområden barnortopedi, övre och nedre extremitetskirurgi, ryggkirurgi samt tumörkirurgi.

På rehabenheten arbetar 6 arbetsterapeuter och 10 fysioterapeuter. I vårt uppdrag ingår det att arbeta i interprofessionella team och sektioner inom kliniken specialistinriktningar. Vi bedriver rehabilitering inom högspecialiserad sjukvård, forskning och utveckling och ansvarar för klinisk utbildning av studenter som läser till arbetsterapeuter och fysioterapeuter, inom vår basverksamhet samt på vår studentavdelning (KUA).

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut.

Det är en fördel om du har klinisk erfarenhet av arbete inom rehabiliterande verksamhet och särskilt meriterande med erfarenhet inom slutenvård, barn eller handrehabilitering. Det är en styrka om du tidigare har arbetat i team med andra professioner och har arbetat i system som Cosmic och LINK.

För att trivas och passa in hos oss är dina personliga egenskaper viktiga.

Du har en god förmåga att samarbeta med andra professioner och vårdgrannar. För att trivas hos oss bör du kunna arbeta i omväxlande högt tempo med varierade arbetsuppgifter. Du är flexibel, kan hantera snabba förändringar och har god förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du tycker om att arbeta i team men litar också till din egen förmåga och känner dig trygg med att arbeta självständigt och har mod att möta det okända. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till påsdialysmottagningen, Garnisonens självdialys

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Mar 7
Garnisonens självdialys är en av enheterna på Njurmedicinska kliniken, Universitetssjukhuset i Linköping .

På Garnisonens självdialys bedrivs både själv- och hemdialys. Kliniken består även av en slutenvårdsavdelning där patienter med njurmedicinska och reumatologiska sjukdomar utreds och behandlas, en öppenvårdsmottagning, en forskningsenhet samt två ytterligare dialysenheter. En av dialysenheterna är belägen på Universitetssjukhuset och på lasarettet i Motala. 

Nu har du ett unikt tillfälle att söka arbete på den lilla enheten med de stora möjligheterna! Garnisonens självdialys ligger på Brigadgatan 22, cirka 7 minuters promenad från Universitetssjukhuset i Linköping. Här får personer med kronisk njursvikt och dialysbehov utbildning och träning i att sköta sin behandling självständigt. Att ha roligt på jobbet samt delaktighet och egenvård är våra honnörsord. Vill du komma och hospitera en dag är du varmt välkommen.

Citat från medarbetare på enheten:
" På Garnisonens självdialys ser vi våra patienter som en samarbetspartner. Vi jobbar i en hemtrevlig miljö och vi får ta stort eget ansvar."


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

En av våra två sjuksköterskor på påsdialysmottagningen ska nu gå vidare till annan tjänst inom kliniken och vi behöver därför en ny kollega. 

Vi söker dig som är utbildad sjuksköterska och som framför allt vill arbeta med påsdialys (peritoneladialys) Arbetet innebär att du, efter en gedigen introduktion, får utbilda och träna personer som ska ha denna behandlingsform. Du vägleder och stöttar personen till en självständig behandling. Då även hembesök hos patienten förekommer, behöver du ha B-körkort.
Introduktionen individanpassas utifrån dina tidigare erfarenheter.
Enheten är öppen dagtid måndag till fredag. Arbete på röda dagar förekommer. Under sommaren samarbetar enheterna på Garnisonens självdialys med varandra vilket innebär att man delvis arbetar med bloddialys.

Arbetsgrupp

Arbetsgruppen på hela Garnisonens självdialys består idag av 7 sjuksköterskor och 1 undersköterska som arbetar i nära samarbete med varandra men har olika ansvarsområden. Vi har naturligtvis också ett nära samarbete med läkare som finns på plats 2 dagar/vecka. Andra viktiga resurser på enheten är våra paramedicinare i form av dietist, kurator och fysioterapeut.
På Garnisonens självdialys finns tre mindre enheter under samma tak. Alla tre enheterna arbetar med någon form av självdialys som antingen utförs på enheten eller av personen helt själv/med viss assistans i hemmet.

Om dig

Du är utbildad sjuksköterska. Tidigare erfarenhet gällande påsdialys eller hemodialys kan vara meriterande.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Som person är du driven och har framåtanda. Du tycker om att ta ansvar och att arbeta självständigt och tar gärna egna initiativ. Du har lätt för att kommunicera och har ett lyhört sätt. Du är ansvarsfull och pålitlig och för en rak och ärlig dialog med dina kollegor. Du tänker gärna "utanför boxen" och ser människans egna resurser som en tillgång.

Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Specialisttandläkare i Ortodonti till Folktandvården Östergötland

Specialisttandläkare
Läs mer Mar 7
Nu utvecklar och stärker vi specialisttandvården inom Folktandvården Östergötland.

Du som är specialisttandläkare och vill bygga på din profession har nu möjligheten att bli en viktig medarbetare hos oss. Välkommen att söka!

Vårt erbjudande

Vi är en organisation med fokus på framtid, hållbarhet och jämlik munhälsa. Vi bedriver utvecklingsarbeten och omformar våra arbetssätt för att klara framtidens krav på tandvården, samtidigt som vi själva får en hållbar arbetsmiljö och ett yrke där vi kan utvecklas hela livet.

Vi har ett tjugotal allmäntandvårdskliniker med varierande vårdpanorama och bedriver länsövergripande specialisttandvård inom specialiteterna bettfysiologi, endodonti, oral protetik, orofacial medicin, ortodonti, parodontologi och pedodonti. Vi arbetar aktivt med forskning i samverkan med odontologiska fakulteter och Linköpings universitet, erbjuder ST-utbildningar och arbetar med odontologisk kvalitetsutveckling.

Genom ett riktigt nära samarbete inom och mellan specialist- och allmäntandvården stöttar och lär vi av varandra i en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö. Om du vill nå långt så finns vi bakom dig.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som specialisttandläkare i ortodonti arbetar du med ortodontisk specialistbehandling av barn, unga och vuxna. Tillsammans med våra ortodontiassistenter har vi ett uttalat delegerat arbetssätt. Du behandlar patienter som kräver multidisciplinärt omhändertagande, ger konsultationer till dina kollegor inom allmäntandvården och medverkar i utbildning.

Att bidra till klinikens fortlöpande utvecklingsarbete och att bedriva fortbildning i kombination med att kliniskt handleda våra ST-tandläkare är också en del av din vardag. För den som vill finns goda möjligheter att bedriva forskning och utvecklingsarbeten.

Arbetsgrupp

Vid Centrum för ortodonti/pedodonti bedriver vi specialisttandvård för barn och unga samt utbildning och forskning inom de odontologiska specialiteterna ortodonti och pedodonti. Verksamheten är länsövergripande och vi har verksamheter i Norrköping, Linköping och Motala. Våra medarbetare är specialisttandläkare, ortodontiassistenter, tandsköterskor, tandhygienister, tandtekniker och vårdadministratörer. Totalt arbetar cirka 60 personer hos oss inom våra tre enheter. Vi har en spännande verksamhet som är i ständig utveckling. Nytänkande och lärande är en del av vår tradition. 

Om dig

Vi söker dig med svensk legitimation som tandläkare och godkänd specialistutbildning inom ortodonti. Eftersom du i arbetet kommer att kommunicera med patienter, närstående, kollegor och i vissa fall myndigheter är det viktigt att du har goda svenska språkkunskaper i både tal och skrift. 

Vi lägger stor vikt vid både din kliniska kompetens och din personliga lämplighet. Vi tror att du som vi ser den odontologiska kvaliteten som basen för ditt arbete, att du möter alla människor med förståelse, respekt och omtanke och att du sätter högt värde i god service. Du underhåller kontinuerligt dina specialistkunskaper och är en kunskapsresurs för kollegor. Vi vill att du har god samarbetsförmåga, kan arbeta självständigt och tycker om att utvecklas i ditt arbete.

Vi ser gärna att du har arbetserfarenhet inom specialiteten ortodonti och vi välkomnar även dig som nyligen blivit färdig med din specialistutbildning. ST-tandläkare i slutet av utbildning är också välkomna att söka.

Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Specialisttandläkare i Pedodonti till Folktandvården Östergötland

Tandläkare
Läs mer Mar 7
Nu utvecklar och stärker vi specialisttandvården inom Folktandvården Östergötland.

Du som är specialisttandläkare och vill bygga på din profession har nu möjligheten att bli en viktig medarbetare hos oss. Välkommen att söka!

Vårt erbjudande

Vi är en organisation med fokus på framtid, hållbarhet och jämlik munhälsa. Vi bedriver utvecklingsarbeten och omformar våra arbetssätt för att klara framtidens krav på tandvården, samtidigt som vi själva får en hållbar arbetsmiljö och ett yrke där vi kan utvecklas hela livet.

Vi har ett tjugotal allmäntandvårdskliniker med varierande vårdpanorama och bedriver länsövergripande specialisttandvård inom specialiteterna bettfysiologi, endodonti, oral protetik, orofacial medicin, ortodonti, parodontologi och pedodonti. Vi arbetar aktivt med forskning i samverkan med odontologiska fakulteter och Linköpings universitet, erbjuder ST-utbildningar och arbetar med odontologisk kvalitetsutveckling.

Genom ett riktigt nära samarbete inom och mellan specialist- och allmäntandvården stöttar och lär vi av varandra i en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö. Om du vill nå långt så finns vi bakom dig.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som specialisttandläkare i pedodonti arbetar du inom pedodontins hela behandlingspanorama. Du behandlar patienter som kräver multidisciplinärt omhändertagande, ger konsultationer till dina kollegor inom allmäntandvården och medverkar i utbildning.

Att bidra till klinikens fortlöpande utvecklingsarbete och att bedriva fortbildning i kombination med klinisk handledning är också en del av din vardag. För den som vill finns goda möjligheter att bedriva forskning och utvecklingsarbeten.

Arbetsgrupp

Vid centrum för ortodonti/pedodonti bedriver vi specialisttandvård för barn och unga samt utbildning och forskning inom de odontologiska specialiteterna ortodonti och pedodonti. Verksamheten är länsövergripande och vi har verksamheter i Norrköping, Linköping och Motala. Våra medarbetare är specialisttandläkare, ortodontiassistenter, tandsköterskor, tandhygienister, tandtekniker och vårdadministratörer. Totalt arbetar cirka 60 personer hos oss inom våra tre enheter. Vi har en spännande verksamhet som är i ständig utveckling. Nytänkande och lärande är en del av vår tradition. 

Om dig

Vi söker dig med svensk legitimation som tandläkare och godkänd specialistutbildning inom pedodonti. Eftersom du i arbetet kommer att kommunicera med patienter, närstående, kollegor och i vissa fall myndigheter är det viktigt att du har goda svenska språkkunskaper i både tal och skrift. 

Vi lägger stor vikt vid både din kliniska kompetens och din personliga lämplighet. Vi tror att du som vi ser den odontologiska kvaliteten som basen för ditt arbete, att du möter alla människor med förståelse, respekt och omtanke och att du sätter högt värde i god service. Du underhåller kontinuerligt dina specialistkunskaper och är en kunskapsresurs för kollegor. Vi vill att du har god samarbetsförmåga, kan arbeta självständigt och tycker om att utvecklas i ditt arbete.

Vi ser gärna att du har arbetserfarenhet inom specialiteten pedodonti och vi välkomnar även dig som nyligen blivit färdig med din specialistutbildning. ST-tandläkare i slutet av utbildning är också välkomna att söka.

Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Specialistläkare i allmänmedicin till Vårdcentralen Lambohov

Specialistläkare
Läs mer Jan 29
Vill du vara med och utveckla framtidens primärvård med oss på vår vårdcentral?

Vi har precis slagit upp dörrarna till våra nyrenoverade och utbyggda lokaler.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill utveckla allmänmedicinens visioner och hitta nya arbetssätt. Här erbjuder vi ett omväxlande och stimulerande arbete på en arbetsplats med god stämning, bra laganda, där vi hjälps åt med patienten i centrum. Vi har en positiv inställning till nya idéer och arbetssätt där du kommer vara en viktig del.


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs mer om vår karriärstege för läkare och om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår sedvanligt mottagningsarbete inom primärvårsuppdraget Du får möjlighet att tillsammans med övriga medarbetare utveckla verksamheten. Handledning av studenter och utbildningsläkare ingår i arbetet. Vårdcentralen ingår även i bemanningen av jourcentralen i Linköping samt har beredskap i hemmet jourtid för medicinska bedömningar och hembesök i förekommande fall. Hos oss kommer du att få ett varierat uppdrag, bland annat kommer du att ha en egen mottagning på vårdcentralen och vi arbetar gärna i team med varandra på vårdcentralen. Tid för fortbildning och medicinskt resonemang med kollegor finns regelbundet. Möjlighet till flexibilitet gällande arbetsförutsättningar. Vi strävar efter att arbetet ska vara avgränsat och arbetsbelastningen rimlig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsgrupp

Vårdcentralen Lambohov har cirka 11 500 listade och ligger i centralt men har både stad och landsbygd sitt upptagningsområde. Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet som består av allt från akutsjukvård och planeradmottagningsarbete, från BVC till äldre. Vi arbetar ofta i team med distriktssköterskor, psykologer, dietist, rehab koordinator, vårdadministratörer och BVC sköterskor.

Om dig

Specialistläkare i allmänmedicin. Behärskar svenska språket i tal och skrift. Har svenska språkkunskaper motsvarande nivå Svenska C1. Erfarenhet av svensk sjukvård och intresse för handledning är meriterande. B-körkort krävs.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Som person är du trygg i dig själv, har god samarbetsförmåga med övriga i teamet, är effektiv och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du bidrar till ett gott arbetsklimat samt har ett positivt och professionellt förhållningssätt. Du har gott omdöme och tycker om teamarbete. Vi värdesätter att du har ett engagemang för verksamhetsutveckling och att du har social kompetens och kan möta olika människor utifrån deras behov.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare (klicka HÄR). Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Vi hoppas att du vill bli en del av vårt team på Vårdcentralen Lambohov.Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Efterlängtad sjuksköterska till Brännskadecentrum

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Feb 5
Tycker du om omväxlande och stimulerande arbete där det finns utrymme för utveckling, vidareutbildning och forskning? Välkommen till riksenheten för avancerad brännskadevård och svåra sår!

Det här är Brännskadecentrum: Hand- och plastikkirurgiska kliniken med Brännskadecentrum är en region- och riksenhet med omfattande högspecialiserad klinisk verksamhet.

Brännskadecentrum är en av två nationella enheter för avancerad brännskadevård. Verksamheten består av intensivvård (BRIVA), kirurgisk akutsjukvård (BRAVA) och mottagningsvård.

Vi är ett stort kompetenscentrum för sårvård. Forskning och undervisning är en stor del i vardagen för att föra verksamheten framåt. Brännskadecentrum vårdar patienter med brännskador och svåra sår. Som högteknologisk och specialiserad enhet ger vi våra medarbetare goda möjligheter till individuell utveckling och spjutspetskompetens.

Här får du en unikmöjlighet att följa patienten under hela vårdtiden, från det akuta omhändertagandet, under intensivvårdsfasen, pre- och postoperativ omvårdnad, sår- och smärtbehandling, nutrition, rehabilitering, forskning och utveckling. Vi arbetar i multidisciplinära team med patienten i fokus.

Arbetsdagen hos oss kan vara intensiv och kräva mycket av dig som medarbetare samtidigt som det ger dig möjlighet till utveckling genom bred erfarenhet då vi bedriver en specialiserad vård för de svåraste intensivvårdspatienterna i landet.


”Häftigt att få vara del av en unik verksamhet.” Amanda Wiklund, Intensivvårdssjuksköterska Brännskadecentrum. 

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete, hos oss så får du möjlighet att arbeta med olika ansvarsområden och här förväntas alla bidra till förbättringar i vårt dagliga arbete för oss medarbetare och för våra patienter, vi tar därför dina ideér på allvar. För att du ska vara trygg i ditt arbete men också för att vi ska ligga i framkant och fortsätta vara en högspecialiserad enhet så är din kompetensutveckling viktig för oss. Vi har dagliga avstämningar i teamet för att säkerställa en god och säker vård, ett gott samarbete och ett öppet klimat. 

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och om dina förmåner hos oss.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet inom yrket. Erfarenhet och utbildning i sårvård, nutrition, smärta och rehabilitering är till stor nytta hos oss.

Sjuksköterskan vi söker är trygg, tar ansvar och egna initiativ. Du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. För att du ska fungera väl i våra team så ska du trivas att samarbeta med andra, vara lyhörd och smidig i ditt sätt. I din yrkesroll har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Stor vikt läggs på personliglämplighet och mognad. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att hitta lösningar.

Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Flyttledare till Inre Logistik på Service US

Sjukhusvaktmästare
Läs mer Feb 19
Vill du vara med på en spännande resa där vi skapar service i världsklass? Då är du rätt person för oss.

Service US ansvarar för servicetjänster inom lokalvård och inre logistik på Universitetssjukhuset i Linköping och verksamheten har 210 anställda.


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Arbetsbeskrivning


Vi söker en flyttledare till Inre Logistik, Service US. Som flyttledare på Inre Logistik kommer du att ansvara för och aktivt delta i flyttuppdrag på sjukhuset, det kan innefatta allt från att flytta en hel verksamhet till att leverera ett skrivbord till en avdelning.

Inre Logistik arbetar med logistiktjänster på Universitetssjukhuset i Linköping. Det innefattar bland annat patienttransporter, matleveranser, avfallshantering och påfyllnad av sjukhusmaterial. Inom enheten står man inför spännande utmaningar framöver, till exempel digitalisering, smartare flöden samt nya servicetjänster för att underlätta för vården. I rollen som servicemedarbetare inom Inre Logistik är du en del av en medarbetargruppering på ett 70-tal medarbetare som jobbar i 3 team.

Som servicemedarbetare kan du även få arbeta med övriga logistiktjänster till vården som till exempel:

Patienttransporter
Avfallshantering
Kost transporter
Materialhantering
Underhåll av uppsamlingsrum
Vårdnära service
Om dig


Du som söker har gymnasieexamen och minst sex månaders erfarenhet av arbete inom flyttservice. Det är meriterande om du har truckkörkort, men det är inget krav. Du behärskar det svenska språket flytande i tal och skrift.

Som person är du serviceinriktad och anstränger dig lite extra för att leverera tjänster och hjälpa andra. Du samarbetar bra med andra människor och är flexibel i ditt förhållningssätt. Det innebär att du inte har några bekymmer att ändra arbetsuppgifter och du ser möjligheter i förändringar.

Då kvalité är ett centralt begrepp i vår verksamhet är det viktigt att du som person är noggrann och följsam till de kvalitetsstandarder vi har. Till tjänsten som flyttledare krävs det att du har god fysik då arbetet innefattar tunga lyft.

Du som söker ska ha fyllt 18 år.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska för sommarjobb inom hjärtsjukvård

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Mar 14
Vill du vara med i vårt hjärtliga team och bedriva bästa möjliga hjärtsjukvård?

Kardiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping ingår i hjärtcentrum (HC).

Vi bedriver hälso- och sjukvård inom området hjärtsjukdomar hos vuxna i alla åldrar och erbjuder högspecialiserad vård till Jönköping, Kalmar och Östergötland samt har riksspecialitetvård.

Vi har en stor kardiologisk verksamhet bestående av flera enheter: Hjärtintensivavdelning (HIA), akutvårdsavdelning inom kardiologi (avdelning 7), pre- och postoperativ enhet (ÖVA och avdelning 8), Seldingerenheten samt mottagning. Hos oss vårdas akuta patienter från akutmottagningen och andra sjukhus i regionen.

På kliniken ser vi en positiv trend vad gäller utveckling, forskning och medarbetarskap. Vi är stolta över det vi gör och vi har en stämning som är väldigt unik. Inför sommaren söker vi nu sjuksköterskor till HIA, kardiologens hjärtintensivavdelning samt till vårdavdelning 7 för arbete under juni, juli och augusti.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Hos oss arbetar vi ”för hjärtat med hjärtat”. Vi erbjuder ett varierat arbete där det kliniska arbetet utförs i tvärprofessionella team med ett personcentrerat förhållningssätt.

I vår akuta verksamhet har vi öppet dygnet runt. Vi har både en hjärtintensivavdelning, HIA, och en akutvårdsavdelning, avdelning 7. Den akuta verksamheten passar dig som trivs med ett högt tempo, patienter med varierande komplexitet och om du trivs med nya utmaningar. Vår elektiva verksamhet, avdelning 8, har ett högt patientflöde och korta vårdtider, vårdnivån varierar från lätt till medel. Den elektiva enheten passar dig som tycker om tempoväxlingar och att planeringen av dagen är mer förutsägbar.

Om en förlängning av anställningen skulle komma att bli aktuell så går vi igenom din utveckling hos oss och anpassar utbildning och vidare introduktion inom kliniken utifrån dina förutsättningar och önskemål.

Arbetsgrupp

Laganda står i fokus där målet är för patientens bästa. De tvärprofessionella teamen består av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, fysioterapeuter, arbetsterapeut, dietist och kurator. Arbetet sker i nära samarbete med intilliggande enheter. På kliniken samarbetar vi mycket med specialiteter inom klinisk fysiologi, ischemi, arytmi, kärl och thorax.

Sjuksköterskeuppgifter innefattar eget ansvar och egna bedömningar tillsammans med övriga i teamet. Våra medarbetare har varierad erfarenhet och ålder, vilket vi ser som positivt. Vi ser även dina tidigare jobberfarenheter som en stor tillgång för att kunna förbättra vår verksamhet ytterligare.

Om du är nyfiken på att se vår verksamhet och träffa oss på avdelningen så är du välkommen att göra ett studiebesök. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om tjänsten eller vår verksamhet.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet, gärna från slutenvård med akutvårdsinriktning, akuten, ambulansen eller annan motsvarande verksamhet. Erfarenhet från kardiologi är meriterande men inte ett krav, utbildning tillhandahålls av kliniken. 

Som person är du trygg och stabil, har lätt för att anpassa dig till olika situationer och har en god samarbetsförmåga. Du trivs med att vara en del av ett tvärprofessionellt team med patienten i fokus.

Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till medicinsk akutsjukvård och intermediärvård

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 13
Vi söker dig som är intresserad av akutsjukvård.

Du har ett genuint intresse för varje patient som individ och att göra det bästa möjliga utifrån var och ens unika situation i ett akut insjuknande. Vi ser fram mot att träffa dig!Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Medicinska och geriatriska akutkliniken är en universitetssjukvårdsenhet som tillhör Närsjukvården i centrala Östergötland. Kliniken har cirka 200 anställda. Kliniken består av två sektioner. Sektionen för akut internmedicin består av medicinska akutvårdsavdelningen (MAVA), medicinsk intermediärvårdsavdelning (MIMA) och koagulationsmottagning. Geriatriska sektionen består av slutenvårdsavdelning (GAVA), en öppenvårdsmottagning, ett mobilt demensteam i samverkan med kommunen samt en klinisk undervisningsavdelning, KUA. Klinikens vårdadministration har ett uppdrag som är övergripande över hela kliniken.
På plan 17 där medicinska och geriatriska akutkliniken ligger finns också njurmedicinska klinikens slutenvårdsenhet. Alla dessa verksamheter tillsammans har startat upp ett samarbete -GEMINI- för att utveckla ett gediget medicin plan. Vi letar och hittar nya samarbetsmöjligheter i detta. Den som är intresserad av ännu bredare erfarenhet har möjlighet att rotera mellan enheterna på planet.
https://dokument.regionostergotland.se/regsam/Övergripande dokument webben/HR/Karriärstege Sjuksköterska Barnmorska version 2.0.pdf kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Den breda akut internmedicinska inriktningen på MAVA/MIMA ger ett stimulerande och omväxlande arbete med olika patientkategorier. Dina arbetsuppgifter är att bedöma, planera och utföra insatser utifrån patientens behov av vård på MAVA/MIMA. Vi arbetar i team där samarbete och god kommunikation är en avgörande faktor för god vård och arbetsmiljö. Som oerfaren är detta en arbetsplats där du skaffar dig en gedigen grund att stå på i framtiden inom yrket. Kompetensutveckling ges på flera olika sätt och vårt motto är att genom att satsa på personalen blir det bäst för patienten. Det finns alltid erfaren personal att rådfråga dygnet runt på vårt MIMA. På MIMA bedrivs en högre vårdnivå, intermediärvård, med fokus på respiration och cirkulation. Har du en specialistsjuksköterskeexamen har du möjlighet att ingå i vårt viktiga omvårdnadsledarteam. Som omvårdnadsledare hos oss har du en särskild roll i att stötta övrig personal och bidra till att komplext sjuka patienter vårdas med rätt helhetsperspektiv. Du får också arbeta med verksamhetsutveckling och internutbildningar inom kliniken.

Arbetsgrupp
I vår akutverksamhet utvecklas du i att hantera olika situationer på ett konstruktivt sätt. Vi kan erbjuda dig en arbetsplats som har en god struktur med inarbetade rutiner och stöttande kringfunktioner i form av koordinator, samordnare, vårdsamordnare, farmaceuttjänst och måltidsvärd. Vi har högt i tak och kul tillsammans. Vi är måna om en god och hållbar arbetsmiljö där du kan utvecklas i din profession. Du får en introduktion på 4-5 veckor samt en mentor under cirka 1 år. Under din introduktion ingår också administrationstid för kompetensutveckling. Detta fortsätter sen under cirka ett halvår.

Inom kliniken finns goda kompetens- och utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar med korta internutbildningar flera gånger per vecka samt 2 heldagsutbildningar/termin/medarbetare. Vill du specialist utbilda dig mot medicinsk vård eller intensivvård finns också möjlighet till detta inom ramen för din anställning hos oss. Alla MIMA sjuksköterskor bjuds till exempel in till mellanjoursutbildningar utöver de yrkesspecifika tillfällen som ges på avdelningen. Det är också möjligt att rotera till vår systersektion geriatriska akutvårdsavdelningen, GAVA. Rotation mot andra enheter kan också diskuteras.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet i yrket. Meriterande är om du har en specialistsjuksköterskeutbildning och/eller erfarenhet från arbete inom akutsjukvård. Är du nyexaminerad sjuksköterska är du också varmt välkommen att söka då vi anställer både nyexaminerade och erfarna sjuksköterskor.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Som sjuksköterska söker du utveckling och fördjupning inom din sjuksköterskeprofession. Du vill applicera dina kunskaper och utmanas av den högre vårdnivån av de komplexa patienter som behöver ses av erfarna ögon. Du trivs med ansvar och tar gärna initiativ till aktiviteter som du strukturerar upp och driver framåt för att uppnå resultat. Med en positiv inställning bidrar du till teamet och du efterfrågar och ger återkoppling på ett konstruktivt sätt i det dagliga arbetet för att vi tillsammans ska utföra en så bra vård och arbetsmiljö som möjligt. Som oerfaren sjuksköterska har du ambitionen att växa över tid i en miljö där det finns mycket stöttning och erfaren personal.

Ansökan och anställning
Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till 1177

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jan 3
Vill du vara med in i framtida digitala vården som sjuksköterska?

Vi är en driftig verksamhet med framåtanda, där utveckling sker gällande digitala besök in till framtidens sjukvård.

Vill du vara en del av den nya digitala vården? Lockas du av förändring och nya arbetssätt? Gillar du IT, teknik och är nyfiken på ett nytt sätt att möta patienter? Vill du ha ett arbete där det finns möjlighet till distansarbete hemifrån en stor del av din arbetstid? Vill du vara i en verksamhet som är mån om att du ska få en bra introduktion och där du får kontinuerlig kompetensutveckling? Vill du hamna i ett erfaret, glatt och kompetent gäng som ser fram emot att få dig som kollega? Vill du arbeta på en flexibel arbetsplats där du tillsammans med kollegor och chefer kan styra över din tid och hur du lägger upp ditt arbete? Är det JA på dessa frågor, då finns det stora möjligheter för att du ska trivas hos oss och då är du rätt person att söka tjänsten. Vi ser fram emot din ansökan!


Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

1177 är en nationell tjänst som bedrivs dygnet runt och som finns i alla regioner i Sverige. Via tjänsten ger våra sjuksköterskor råd till allmänheten baserad på kvalificerade medicinska bedömningar antingen via telefon eller vår chatt. I Region Östergötland är 1177-enheten placerad i Linköping, nära resecentrum i nyrenoverade lokaler.

Via tjänsten ger sjuksköterskorna råd till allmänheten baserade på medicinska bedömningar.
Till sin hjälp har sjuksköterskorna ett evidensbaserat rådgivningsstöd. Till verksamheten söker vi sjuksköterskor som vill vara med och utveckla första linjens digitala vård och få vara med i ett nytt sätt att möta våra patienter på digitalt.
När du börjar arbeta hos oss startar ett väl genomtänkt introduktionsprogram, främst fysiskt på plats. I det ingår teoretisk och praktisk utbildning, du får även egna handledare som du kan ha som stöd och bollplank. Vi är måna om att skapa förutsättningar så du ska känna dig välkommen och trygg i din roll hos oss.

Du har möjlighet att påverka din lön genom hur du förlägger din arbetstid och du måste kunna arbeta både dag, kväll och natt hos oss.

https://dokument.regionostergotland.se/regsam/Övergripande dokument webben/HR/Karriärstege Sjuksköterska Barnmorska version 2.0.pdf kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder dig ett omväxlande, stimulerande och självständigt arbete. Du har möjlighet att efter överenskommelse med din närmsta chef att arbeta cirka 95 % av din arbetstid på distans. Vid möten, utbildningar, medarbetarsamtal, driftstörningar i tekniken i hemmet ska du infinna dig fysiskt på arbetsplatsen. Arbetet innebär att ge sjukvårdsrådgivning till befolkningen via telefon eller chatt och att hänvisa till rätt vårdnivå eller att tillsammans med andra kompetenser sluthandlägga ärendet digitalt. Till din hjälp i arbetet använder du ett symtombaserat rådgivningsstöd och arbetar utifrån ett integrerat arbetssätt. Förutom kärnuppgiften bidrar du också till verksamhetens utveckling.
Välkommen att söka en tjänst som innebär att du kommer arbeta i en verksamhet som befinner sig i en stark utvecklingsfas och som är viktigt i vårdkedjan!

Arbetsgrupp
Du kommer att ingå i en arbetsgrupp av sjuksköterskor som har en bred kompetens till exempel öppen hälso- och sjukvård, barnsjukvård, akutsjukvård, kvinnosjukvård.

Om dig
Du är legitimerad sjuksköterska och har gärna några års klinisk erfarenhet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av rådgivning per telefon och digital chatt som kräver en väl utvecklad samtalsteknik, ett aktivt lyssnande/skrivande och en förmåga att ta snabba beslut. Förutom medicinska kunskaper ställs också stora krav på din förmåga att kommunicera och ha en god simultankapacitet. Vi värderar flerspråkighet och du ska ha god kunskap i både tal och skrift i svenska språket. God IT-kompetens och vana är ett krav.

För att trivas och passa in hos oss är dina personliga egenskaper viktiga.
Vi söker dig som har ett positivt förhållningssätt, tycker om att arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta. Då arbetet innebär kontakt med både patienter och kollegor är det viktigt att du har en empatisk förmåga samt har lätt för att uttrycka dig i tal och text. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, har ett gott omdöme även under tidspress, är noggrann och har initiativförmåga. Genom din erfarenhet och medicinska kunskap är du trygg och stabil i arbetet och du har även god självinsikt.

Ansökan och anställning
Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Två nationella ST-platser i ortodonti

ST-tandläkare
Läs mer Feb 29
Är du tandläkare och vill utvecklas vidare genom specialistutbildning i ortodonti? Vi erbjuder nu två nationella ST-tjänster inom ortodonti.

Välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

Vi är en organisation med fokus på framtid, hållbarhet och jämlik munhälsa. Vi bedriver utvecklingsarbeten och omformar våra arbetssätt för att klara framtidens krav på tandvården, samtidigt som vi själva får en hållbar arbetsmiljö och ett yrke där vi kan utvecklas hela livet.

Vi har ett tjugotal allmäntandvårdskliniker med varierande vårdpanorama och bedriver länsövergripande specialisttandvård inom specialiteterna bettfysiologi, endodonti, oral protetik, orofacial medicin, ortodonti, parodontologi och pedodonti. Vi arbetar aktivt med forskning i samverkan med odontologiska fakulteter och Linköpings universitet, erbjuder ST-utbildningar och arbetar med odontologisk kvalitetsutveckling.

Genom ett riktigt nära samarbete inom och mellan specialist- och allmäntandvården stöttar och lär vi av varandra i en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö. Om du vill nå långt så finns vi bakom dig.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Specialiseringstjänstgöringen omfattar 3 års heltidsarbete där du arbetar under handledning på en specialistklinik. En tredjedel av utbildningen består av teoretisk undervisning i form av seminarieprogram och kurser. Övrig tid består av klinisk träning inom ortodonti och sidotjänstgöring i andra odontologiska specialiteter. Både den teoretiska delen av utbildningen och den kliniska tjänstgöringen kommer till största delen att vara förlagd på specialistkliniken i Linköping. Utbildningen är målrelaterad med fortlöpande kunskapskontroller och avslutande examination. Målet med specialiseringstjänstgöringen är att du ska få den kompetens som krävs för specialistuppdraget. Den treåriga utbildningen ger dig en bred akademisk och klinisk helhetssyn, samt leder till goda insikter i behandling, pedagogik, vårdetik och ledarskap.

Utbildningen genomförs i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tandläkarnas specialiseringstjänstgöring, HSLF-FS 2017:77. ST-platserna är nationellt finansierad av NSATS (Nationell Samordning för tandläkares specialiseringstjänstgöring). 

Om dig

Du har svensk tandläkarlegitimation och minst två års allmänpraktik omräknat till heltid, inkl. både barn- och vuxentandvård. Du har en mycket god kommunikativ förmåga i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vidare ska du ha visat ett målinriktat intresse för specialiteten både vad gäller kompetensutveckling och tidigare klinisk tjänstgöring. Rollen som ortodontist ställer höga krav på klinisk mognad och social kompetens.

Meriterande för uppdraget är yrkeserfarenhet som allmäntandläkare upp till fem år, tjänstgöring på specialistklinik under handledning av specialist upp till ett år på heltid samt vetenskapliga meriter.

Vid tillsättning av de nationella ST-tjänsterna tillämpas alltid den nationella meritvärderingen utarbetat av Nationella Samordningsgruppen för tandläkarnas specialiseringstjänstgöring (NSATS). 

Ansökan och anställning

Tjänsten är en nationell ST-plats med en visstidsanställning på 100 %. Utbildningen omfattar tre års heltidsarbete med planerad start hösten 2024.

I rekryteringsprocessen görs en meritvärdering enligt tillsättning av nationella ST-platser. Vi vill att din ansökan ska innehålla ett personligt brev samt en meritförteckning, där vi kan tydligt se vad du har med dig för erfarenheter och att du uppfyller de krav som ställs för att bli antagen för en ST-plats. Spara meritförteckningen och tillhörande bilagor i vårt rekryteringssystem tillsammans med din ansökan.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till barn- och ungdomspsykiatriska kliniken

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Feb 28
Vill du vara med i arbetet för barn och ungdomar? Vi erbjuder en spännande, varierande och utvecklande arbetsplats med kollegor som har stor professionalitet och kompetens.

Välkommen att bli en av oss!

På barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Linköping bedrivs kvalificerat psykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete. Vi är cirka 165 anställda som tillsammans utformar framtidens barnpsykiatri. Kärnverksamheten består av öppen- och slutenvård samt av flera subspecialiserade enheter. På kliniken har vi en god arbetsmiljö samt ett varmt och öppet arbetsklimat med högt i tak. Vi ser positivt på viljan och kraften i personlig och professionell utveckling varför vi erbjuder goda utbildningsmöjligheter. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en del av vår vardag och vi bedriver även undervisning och forskning.

Avdelning S102 är den enda barnpsykiatriska slutenvården i Östergötland och har sex vårdplatser. Här vårdas barn och ungdomar som har behov av dygnetruntvård relaterat till psykiatrisk problematik. Avdelningen arbetar dels utifrån ett akut uppdrag men också utifrån ett mer planerat utredande uppdrag.


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Vi erbjuder dig en trygg introduktion, utifrån dina erfarenheter och behov. Vi tillämpar mentorskap med kontinuerliga uppföljningar. Arbetsgruppen har grupphandledning av legitimerad psykoterapeut samt ”spegling” där man kan få kollegialt stöd i arbete. I vårt arbete är samtalet och mötet mellan dig och patient det viktiga. När du arbetar på avdelning S102 får du tid för patienten och möjlighet att göra skillnad.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på avdelning S102 får du arbeta med det viktigaste som finns, våra barn och ungdomar. Du kommer att ha en central roll i omvårdnadsarbetet med de ungdomar som vistas på avdelningen. Förutom att arbetsleda kommer arbetsuppgifterna att innefatta läkemedelshantering, måltidsstöd, sondhantering, provtagning, samtal med patienter och föräldrar samt samverkan med övrigt team på avdelningen. Tjänsten innefattar också samverkan med boenden, myndigheter och vårdgrannar. Vidare finns gott om möjlighet för vidare utveckling och utbildning

Arbetsgrupp

Vi är ett positivt och ambitiöst gäng bestående av läkare, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, socionom, dietist och psykolog. Tillsammans ansvarar vi för att vården håller hög kvalitet och utgår från den enskilda patientens behov.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du för verksamheten relevant vidareutbildning är detta meriterande.

Vi ser gärna att du har arbetat några år som sjuksköterska men det är inget krav. Har du erfarenhet inom psykiatri- och/ eller barnsjukvård är det en fördel.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift. Du som sjuksköterska behöver känna dig trygg med samtalet som verktyg och trivas i varierande arbetstempo.

För att trivas och passa in hos oss är dina personliga egenskaper viktiga. Till den här tjänsten söker vi någon som är trygg i sig själv, har förmåga att lyft blicken, ta in andras perspektiv och som vågar leda andra mot ett gemensamt mål. Den som söker behöver också tycka om att jobba med relationsskapande då vi på avdelningen använder oss av oss själva som främsta redskap.

Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Maskinteknik- och växtodlingslärare

Yrkeslärare
Läs mer Mar 4
Region Östergötland driver tre skolor, vilka är samlade i en enhet under regionutvecklingsnämnden.

Vreta utbildningscentrum ligger strax utanför Linköping, Himmelstalunds utbildningscentrum är beläget i Norrköping, och Lunnevads folkhögskola ligger mellan Vikingstad och Mantorp.
Vid Vreta utbildningscentrum bedrivs Naturbruksprogrammets inriktningar lantbruk, hästhållning och skogsbruk, samt Fordons- och transportprogrammets transportinriktning. Nationell idrottsutbildning (NIU) erbjuds inom ridsport (dressyr eller hoppning). Yrkesvuxutbildningar samt yrkeshögskoleutbildningar finns inom lantbruk, hästhållning och skogsbruk. Anpassad gymnasieskola erbjuder det nationella programmet Skog, mark och djur.
Läs gärna mer om naturbruksskolorna på www.nbg.nu samt om Lunnevads folkhögskola på www.lunnevad.se


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det handlar om att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en lärare med kompetens inom maskinteknik och växtodling. Du ska undervisa elever och studenter på gymnasie-, komvux och yrkeshögskolenivå i kurser som fordon & redskap, serviceteknik och växtodling. Du är uppdaterad inom ämnena och känner dig bekväm att undervisa både teoretiskt i sal och praktiskt i verkstan eller på fält. Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och hålla tidsramar för att uppnå goda resultat. Du ingår i arbetslag och är drivande i vårt utvecklingsarbete, skapar och vårdar branschkontakter samt arbetar aktivt för skolans värdegrund och genom samverkan med skolans övriga personal bidrar du till ett ämnesövergripande arbetssätt.

Arbetsgrupp

Du ingår i jordenheten som består av lärare, mentorer och elevassistenter och som leds av enhetschef. Du arbetar nära kollegor både inom enheten och på skoljordbruket med både egen och gemensam planering av undervisning samt utveckling av verksamheten.

Om dig

Du har lärarlegitimation och vi tror att du är lantmästar- eller agronomutbildad med stort kunnande inom maskinteknik och växtodling. Vid avsaknad av lärarutbildning är tidigare arbete med ungdomar och vuxna i en lärande miljö meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och kan leda, engagera och motivera för att få dem att vilja utvecklas inom ditt ämnesområde. I ditt pedagogiska arbete är du också utåtriktad och socialt aktiv, tycker om att skapa kontakter och underhålla relationer. Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Tjänsten förutsätter dessutom att du har god samarbetsförmåga, kan lyssna och kommunicera samt föregår med gott exempel. 

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer så skicka in din ansökan så snart möjligt.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Distriktsläkare till Vårdcentralen Ljungsbro

Specialistläkare
Läs mer Jan 5
Vill du vara med på en utvecklingsresa? Vill du vara med och påverka primvårdens framtid och utveckling? Har du lust, ork och tålamod att bygga långsiktigt tillsammans med oss.

Då ska du absolut söka dig till Vårdcentralen Ljungsbro.

Vår ambition är att vi med gemensamma krafter ska kunna skapa en ny och modern arbetsplats som möter morgondagens krav på ett fint patientomhändertagande och ett sunt och hållbart arbetsliv.


Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Vårdcentralen Ljungsbro är en del av Region Östergötlands Primärvårdscentrum tillsammans med 32 andra regiondrivna vårdcentraler. Vårdcentralen är belägen i utkanten av Linköping med vackra, natursköna omgivningar. Här har du möjlighet att ta en promenad på lunchen längs Göta Kanal. Vi är idag cirka 45 medarbetare med bred kompetens inom yrkeskategorierna och en god struktur i arbetet. Vi har som mål att alla medarbetare ska trivas på arbetet och är övertygade om att det märks i patientkontakten. Vi är fullbemannade inom samtliga yrkesgrupper förutom läkarna, vi håller successivt på att rekrytera ordinarie distriktsläkare och söker nu ytterligare några kollegor. Under tiden vi rekryterar ordinarie läkare har vi möjligheten att få hjälp av hyrläkare. Som nyanställd specialistläkare hos oss får du 1100–1 500 listade patienter och i övrigt erbjuder vi en väldigt god arbetsmiljö med möjlighet till välmående och utveckling.

Vi ser positivt på kompetensutveckling och hos oss får du vidareutveckla dig inom för verksamheten intressanta och relevanta utvecklingsområden på schemalagd arbetstid.
Vårdcentralen har idag cirka 10 900 listade patienter med specialistmottagningar inom barn-hälsovård, diabetes, äldrevård, astma/KOL, sår- och fotvård samt inkontinens. Vid Vårdcentralen Ljungsbro ser vi positivt på forskning. Vi tar emot studenter och utbildningsläkare och får återkommande goda vitsord från våra adepter som många gånger aktivt söker sig tillbaka till oss för fortsatta placeringar och anställningar.

Läs mer om vår https://dokument.regionostergotland.se/regsam/övergripande dokument webben/HR/58766-v.1.0 Klinisk karriärstege Läkare.pdf för läkare och om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Vi söker specialistläkare i allmänmedicin till vår läkarmottagning. I tjänsten ingår sedvanligt mottagningsarbete inom primärvårsuppdraget såsom läkarmottagning, barnhälsovård och konsultation med hemsjukvården och särskilda boenden. Till viss del kan omfattningen och fördelningen av dessa uppdrag utformas utifrån ditt individuella intresse. Du kommer att ingå i jourverksamhet, dels gemensam primärvårdsjour på jourcentral samt bakjourslinje. Handledning av studenter och utbildningsläkare ser du som en självklar del i arbetet. Detta sker på särskilt avsatt tid i schemat. Vi vill skapa utrymme för nya metoder och arbetssätt bland annat genom att möta våra patienter på alternativa sätt, exempelvis genom videobesök och egenmonitorering.

Arbetsgrupp
Vi har arbetsterapeut och fysioterapeuter i våra lokaler som inbjuder till nära och informellt samarbete. Vi har också dietist och en välfungerande samtalsmottagning med samtalsterapeut/rehabkoordinator, kurator, psykolog samt psykiatri sjuksköterska.
Vår ambition är att erbjuda våra patienter vård av bästa möjliga kvalitet. Vi arbetar i team för att värna om kontinuiteten och stärka samhörigheten. Vi har väl inarbetade rutiner kring uppföljning av våra svårast sjuka patienter inklusive utarbetade ansvarsområden för att driva utvecklingen framåt.

Om dig
Du är specialist inom allmänmedicin alternativt i slutet av din ST-utbildning. Du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat i primärvård. Du har svensk läkarlegitimation (bifogas ansökan) samt svenska språkkunskaper motsvarande nivå Svenska C1. Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Du har giltigt B-körkort.

Som person är du trygg i dig själv, har god samarbetsförmåga med övriga i teamet, är effektiv och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och tycker om teamarbete. Du är prestigelös och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi värdesätter att du har ett engagemang för verksamhetsutveckling och att du har social kompetens och kan möta olika människor utifrån deras behov. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning
Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare vilket du hittar https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=1144. Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska till avdelning B173 njurmedicinska kliniken

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Mar 13
Njurmedicinska avdelningen B 173 på universitetssjukhuset i Linköping, US, är en del av njurmedicinska kliniken som ingår i medicincentrum.

Klinikens huvuduppgift är att utreda och behandla patienter med medicinska njursjukdomar och att behandla patienter med kronisk njursvikt. Klinikens verksamhet är organiserad i flera olika enheter med totalt drygt 100 medarbetare. På avdelning B173 arbetar cirka 25 medarbetare. Avdelningen är en kombinerad njur- och reumatologavdelning där patienter med njursjukdomar och reumatologiska sjukdomar utreds, diagnostiseras och behandlas. Vi vårdar även patienter med andra internmedicinska diagnoser som kommer via akutmottagningen. På kliniken har vi av tradition ett gott samarbete mellan yrkesgrupperna och vi arbetar teambaserat med våra patienter i fokus! För dig som önskar engagera dig lite extra kan det finnas möjlighet till att vara delaktig i våra utvecklingsprojekt och ta sig an en del administrativa uppgifter.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Forskning och utbildning ingår i klinikuppdraget och en aktiv forskningsverksamhet bedrivs på kliniken. Undervisning och forskning bedrivs i nära samarbete med Linköpings Universitet.
Vi arbetar för samverkan mellan MAVA och GAVA på Plan 17, i det så kallade Geminiprojektet, som ger dig som sjuksköterska ytterligare möjligheter att vidga din kompetens om du så önskar.
Vi är en avdelning med nybyggaranda, vi drivs med stor entusiasm och engagemang. Vi arbetar för ett öppet och hjälpsamt klimat där vi uppmanar till frågor och förslag till förbättringar. Vill du vara med att skapa en blomstrande och alldeles fantastisk avdelning? Vi och våra patienter behöver just dig med driv, lust och energi!

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Hos oss arbetar vi i tvärprofessionella team där alla bidrar med sin kompetens för en hög omvårdnadskvalitet och patientsäkerhet- där personerna vi vårdar står i centrum. Som sjuksköterska ansvara du i snitt för 6 patienter tillsammans med 1-2 undersköterskor i tät samverkan med fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kurator, dietist, läkare med flera.
Dagtid finns en koordinator som avlastar teamen genom att boka transporter, svara i telefon, ta hand om patienter som ska läggas in och den dagliga bemanningen. För att bidra med trygghet och vara ett stöd för dig som ny sjuksköterska finns vardagar en erfaren mentorssjuksköterska. Hon kan bland annat avlasta vid hög arbetsbelastning och svara på frågor som kan uppkomma från olika håll.
Vi är en avdelning som kommit långt i den digitala utvecklingen och arbetar med Ipads (NOVA tablet) där vi skapar digitala checklistor med vad som ska göras under dagen. I Ipaden finns även tillgång till Cosmic för lättare dokumentation, läsa journal samt administrera läkemedel. För att underlätta i det dagliga arbetet får därför alla medarbetare låna en varsin Ipad!
Din kompetensutveckling tycker vi är viktig varför vi kommer ha flertalet schemalagda utbildningsdagar under året. För att du ska få de byggstenar för att känna dig trygg hos, erbjuder vi en individuellt anpassad introduktion i samråd med chef och instruktionssjuksköterska.

Vi erbjuder kliniskt basår till dig som är helt ny i regionen eller i professionen
Vi erbjuder fortlöpande schemalagd utbildning
Vi erbjuder möjlighet till olika karriärvägar inom forskning, ledarskap, omvårdnad med mera
Vi erbjuder en platt organisation där allas röster får höras
Vi erbjuder möjlighet till individuellt planeringsschema
Arbetsgrupp

På kliniken har vi av tradition ett gott samarbete mellan yrkesgrupperna. Vi arbetar i tvärprofessionella team där alla bidrar med sin kompetens för en hög omvårdnadskvalitet och patientsäkerhet.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, med eller utan erfarenhet. Då du arbetar i ständig dialog med kollegor samt de personer du vårdar, är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Du är trygg, stabil och visar på en stor empatisk förmåga. Du gillar att arbeta i team med andra professioner och har en kreativ och problemlösande förmåga.. Du har lätt för att anpassa dig utifrån olika situationer du ställs inför och du drivs av att arbeta med patientens bästa i fokus.

Ansökan och anställning

Har du några funderingar? Du är varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller önskar hospitera! Kontaktuppgifter hittar du nedan.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu