Framtiden i Sverige AB jobb i Linköping

Hitta lediga jobb hos Framtiden i Sverige AB i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Linköping.

Embeddedutvecklare till SAAB i Huskvarna

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 27
Vill du bli en del av ett av Europas vassaste utvecklingsteam inom området inbyggda system? Har du intresse för realtidsprogrammering och vill utvecklas inom området? Se hit!
Om SAAB
Företaget du kommer arbeta på är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Företaget utvecklar och leverera högteknologisk utrustning mot framför allt den globala försvarsindustrin. För den här tjänsten kommer du arbeta på avdelningen som utvecklar och tillverkar olika mekaniska och elektroniska komponenter till flygfarkoster.

Dina arbetsuppgifter
I denna roll kommer du arbeta med hårdvarunära mjukvaruutveckling inom olika områden t.ex. stridsfordon/skyddsvästar/radar. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av utveckling av drivrutiner till operativsystem samt avancerad utveckling av applikationsmjukvara. Programmeringsspråket C är vanligast förekommande, men även C++ kan förekomma. Inledningsvis kommer du tillbringa mycket tid att sätta dig in i dokumentation och i labbet för att sedan arbeta med implementering av tester för att sätta dig in i metoder och arbetssätt. När du känner dig bekväm kommer du få ta större ansvar som innefattar bland annat felsökning under produktens livscykel. Dokumentation av arbetet skrivs i första hand på engelska.

Arbetsuppgifterna sker främst från kontoret i Huskvarna där du har möjligheten till stöttning av duktiga och hjälpsamma kollegor som gärna diskuterar spännande problem och lösningar. Resor i tjänsten kan förekomma både internationellt och nationellt.

Din profil
Vi ser att du är en person som är nyfiken på ny teknik och som alltid strävar efter att lära dig mer! Du kanske tycker det är extra spännande att få arbeta mot flygindustrin och vill vara med och utveckla och förbättra flygsäkerheten. Du tycker om ordning och redan och att arbeta i metodiska processerna. Du gillar att få arbeta med långsiktiga projekt. Då arbetet sker i projektgrupper är en person som uppskattar lagarbete och ett ömsesidigt erfarenhetsutbyte.

Vi söker dig som har en öppen personlighet och är intresserad av att arbeta med moderna tekniker och verktyg. Stora och komplexa produkter med flera tusen rader kod, begrepp som testdriven utveckling, parprogrammering och kontinuerlig integration skrämmer inte utan lockar.

Skallkrav för tjänsten:
•Kandidatexamen inom datateknik/inbyggda system/elektroteknik/motsvarande
•Svenska & engelska i tal och skrift
•Krav på visst medborgarskap pga. arbete inom säkerhetsklassat område

Meriterande för tjänsten:
•Erfarenhet av likande arbetsuppgifter

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju order i Sverige samt i Oslo.

För tjänsten som Embeddedutvecklare kommer du inledningsvis vara anställd konsult via Framtiden AB. Därefter finns mycket goda möjligheter att gå över i anställning direkt hos försvarsföretaget.

VillkorStartdatum: Omgående el. ö.k.
Placeringsort: Huskvarna
Arbetstider: Dagtid mån-fre, flex
Omfattning: Heltid

Ansök nu

Produktionsingenjör till Epishine

Produktionsingenjör, maskin
Läs mer Nov 24
Vill du förändra världen till det bättre? Vill du arbeta med något meningsfullt och större? Kanske få arbeta med fantastiska produkter som kan komma att revolutionera morgondagens energiförsörjning? Om detta är något du drömmer om – då ska du söka tjänsten som Produktionsingenjör till Epishine!

Om Epishine
Epishine är ett innovativt solcellsföretag som forskar, utvecklar och säljer solceller som plockar upp energi från inomhusbelysning. Epishine är ett svenskt bolag med stor potential och med många tunga investerare i ryggen. Bolaget består idag av ett 40-tal dedikerade medarbetare med olika spännande kompetenser. Nu har du möjlighet att bli en i gänget då företaget växer och utökar sin produktionskapacitet.

För att trivas på Epishine bör du vara en teknikintresserad person vill vara med på resan att bygga upp och utveckla en helt ny verksamhet och produkt. Du gillar att ta reda på saker och hitta nya innovativa lösningar på olika problem. Du trivs i en miljö med häftiga produkter och ser ett större syfte i ditt arbete – att på riktigt få vara med och påverka utvecklingen av morgondagens förnyelsebara och innovativa teknik!

Epishine erbjuder din en tjänst på ett toppmoderna kontorslokaler och produktion. Du blir en del av ett prestigelöst och vänligt gäng som gärna delar med sig av sina kunskaper och brainstormar ihop. Som anställd tar du del av personalförmåner som förtroendetid, hybridarbete, friskvårdbidrag, möjlighet till utdelning av optioner, kollektivavtalade försäkringar och företagshälsovård. Framför allt erbjuds du stora frihetsgrader i ditt arbete och att få utvecklas i din yrkesroll!

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Produktionsingenjör kommer du få arbeta i fin produktionsmiljö tillsammans med andra ingenjörer och operatörer. Du kommer mycket kontakt med både kollegor och leverantörer i olika ärenden. Du kommer ansvara för utveckling, säkerställande av kvalitet och produktionskapacitet samt implementera nya tekniska lösningar. Detta gör genom automatisering och digitalisering av olika processer. Vidare kommer du att designa och konstruera hjälpmedel och fixturer, underhålla och analysera driften av maskinerna för att identifiera avvikelser och förbättringspotentialer. Du kommer också att implementera och förvalta kalibreringssystem för mätutrustning. Du bör vara praktiskt lagd då du kommer få skruva och arbeta i produktionsmiljö tillsammans med dina operatörskollegor. Du kommer även hjälpa och fortbilda operatörerna i deras dagliga arbete samt uppdatera olika tekniska specifikationer till kollegorna. Du ansvarar också för att arbetet utförs enligt lagar och bestämmelse kring säker arbetsmiljö och ergonomi.

Din profil
För att lyckas i rollen som Produktionsingenjör ska ha du ett stort tekniskt intresse och en stor vilja att förstå hur saker fungerar. När du ser olika tekniska problem eller möjligheter så tar du tag i det och försöker hitta lösningar. Vi tror även att du har ett stort intresse för ny teknologi och förnyelsebar energi. Du ser en större mening i att få vara med och arbeta fram produkter som kan revolutionera marknaden och bidra till minskad klimatpåverkan. Vidare är det viktigt att du har en vänlig framtoning mot kollegor och externa aktörer samt en ödmjukhet inför andras kunskap. Detta pga. att alla i bolaget sitter inne på viktig och värdefull kompetens att delge med varandra. Sist men inte minst tror vi att du har en förmåga att driva dig själv och ditt arbete framåt, för att hålla ordning i ditt arbete samt driva olika idéer och processer framåt!

Skallkrav för tjänsten:
Relevant eftergymnasial utbildning inom Automation/Mekatronik/Mekanik/Industriell Ekonomi/Miljöteknik/Motsvarande
Arbetslivserfarenhet inom relevant område, tex. produktionsprocesser
Engelska i tal och skrift

Meriterande för tjänsten:
Svenska i tal och skrift

Hur du ansöker
För att söka tjänsten som Produktionsingenjör, vänligen ansök via: https://www.framtiden.com/. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Lisa Hannerz: lisa.hannerz@framtiden.com alt. 073–5168995. Vi arbetar med löpande urval, välkommen in med din ansökan redan idag!

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju order i Sverige samt i Oslo.

För tjänsten som Produktionsingenjör kommer du inledningsvis vara anställd konsult via Framtiden AB. Därefter finns mycket goda möjligheter att gå över i anställning direkt hos Epishine.

Villkor
Startdatum: Januari/februari 2024
Placeringsort: Linköping
Arbetstider: Mån-fre
Omfattning: Heltid

Ansök nu

Bli en del av SAABs framgångsrika team som junior mjukvaruutvecklare!

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Dec 2
Är du en driven och nyfiken person som vill arbeta med spännande och utmanande projekt inom mjukvaruutveckling? Vill du vara med och bidra till SAABs vision att skapa ett tryggare samhälle? Då har vi jobbet för dig!

Om rollen
Du kommer att arbeta som utvecklare på området Avionik och vara delaktig i utvecklingskedjan kring Gripen E/F. Du kommer att skapa mjukvara för flygplanen och de verktyg som behövs för att konfigurera dem. Du kommer att ingå i ett team som har ett nära samarbete mellan systemingenjörer och mjukvaruingenjörer. Det kan handla om att utveckla nya funktioner, diskutera design med andra team, testa mjukvara, designa mjukvaruarkitektur eller testa system i flygsimulator. Ni programmerar främst i C++, C och Python.

Vi söker dig med
•En universitetsutbildning inom datateknik, teknisk fysik, systemvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet
•Erfarenhet av att programmera i C, C++ eller Python
•Kunskaper i operativsystemet Linux
•Ett stort teknikintresse och en vilja att lära dig nya saker
•En god samarbetsförmåga och en positiv inställning
•Flytande svenska och engelska i tal och skrift
Uppdraget är placerat i säkerhetsklass. Inför anställning kommer du därför genomgå en säkerhetsprövning, vilket här innebär krav på svenskt medborgarskap.

Du erbjuds
•En stimulerande och utvecklande arbetsmiljö där du får arbeta med spetskompetens inom ditt område.
•En attraktiv anställning med konkurrenskraftig lön, friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider och andra förmåner
•En möjlighet att vara med och göra skillnad i samhället genom att arbeta med innovativa lösningar som bidrar till säkerhet och trygghet
•En karriärväg som ger dig möjlighet att växa inom SAAB
•Du kommer tilldelas en fadder som finns tillgänglig för alla dina frågor för att ge dig som junior bästa möjliga start på din karriär. Om vår kund
SAAB är ett globalt företag som levererar världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. SAAB har verksamhet och kunder i över 100 länder och har cirka 20 000 medarbetare. SAAB är ett företag som står för innovation, kvalitet, professionalism och ansvarstagande. SAAB har en stark företagskultur som präglas av öppenhet, respekt, engagemang och kundfokus.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocessen för det här jobbet består för dig som kandidat av följande steg: telefonintervju, intervju med rekryterare på Framtiden AB, referenstagning, personlighetstest, intervju med avdelningschef på Saab och slutligen säkerhetsprövning.
För att söka tjänsten skickar du in CV via länken. Då vi arbetar kompetensbaserat baserar vi ej urvalet på personligt brev, därav inget vi efterfrågar. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Julia Wennerholm via e-post: Julia.wennerholm@framtiden.com alt telefonnummer: 072-2080393.
Tjänsten är på heltid med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Linköping. Arbete sker på plats hos SAAB.

Låter det intressant? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök nu

Resande servicetekniker till Trekomp

Servicetekniker, maskin
Läs mer Nov 24
Tycker DU om att arbeta med maskiner och automation och framför allt underhåll inom industriautomation? Har du arbetslivserfarenhet och/eller ett brinnande intresse för maskin och mek? Då är detta en roll som passar dig!

Om tjänsten
I rollen som resande servicetekniker så arbetar man med service, underhåll och felsökningar av kantpressar och gradsaxar. Man rycker in vid oplanerade produktionsstopp hos Trekomps kunder som befinner sig på olika platser i Sverige. Proaktivt arbete för att effektivisera kundens anläggning inom funktion, driftsäkerhet och miljö ingår i de vardagliga arbetsuppgifterna. Man kommer att utgå från hemmet i tjänsten med förmånsbil.

Vidare arbetsuppgifter kan vara:
• Felsökning inom el och hydraulik
• Installation och utbildning
• Eventuella uppgraderingar och ombyggnationer
• Säkerhetskontroller


Vem söker vi?
Vi söker dig som trivs som resande servicetekniker och som gillar att t.ex. meka med bilar/maskiner på fritiden eller har arbetat med det. Är du en kreativ, lösningsorienterad person som tycker om att hjälpa kunder så är detta rätt roll för dig. Ett tekniskt intresse behöver ligga dig varmt om hjärtat och är du dessutom en idérik problemlösare så kommer du trivas i denna roll hos Trekomp. Vi ser det även som en självklarhet att du är självständig och en självgående person.

Kompetenskrav:
• Svenska & engelska i tal & skrift
• B-körkort
• Relevant teknisk gymnasial utbildning
• Arbetslivserfarenhet inom relevant område

Meriterande:
• Arbetslivserfarenhet som servicetekniker

Om Trekomp
Trekomp Maskinservice AB grundades 1993, så vi är 30 år 2023. Vi är en märkesoberoende leverantör av service och underhåll för kantpressar och gradsaxar samt försäljning av tillhörande reservdelar och verktyg mm. Vi är servicepartner av styrsystem från Cybelec.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder ett fritt och självständigt arbete där du får möjlighet att växa och utvecklas. Du kommer att få arbeta i ett företag som har gott renommé med stor kundnöjdhet och snabba beslutsvägar. På Trekomp ser vi våra medarbetare som vår viktigaste tillgång. Vi bryr oss om varandra och arbetar aktivt för att skapa en attraktiv arbetsplats.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

Vi behandlar ansökningar löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag passerat. Välkommen med din ansökan redan idag!

Villkor:
Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Ort: Valfritt
Befattning: Dagtid
Lön: Enligt överenskommelse

Ansök nu

Supportingenjör medicinskt IT till Linköping eller Örebro

Medicinteknisk ingenjör
Läs mer Dec 5
Nytt
Nu har du chansen att arbeta för att förbättra hälso- och sjukvården världen över! Vi söker dig som är intresserad av en karriär inom medicinsk IT där du direkt kommer kunna se resultat av ditt arbete. Tveka inte, sök redan idag.

Om tjänsten
Har du ett starkt intresse för IT och en stor nyfikenhet för teknik i sjukvården? Här kommer du arbeta med att förstå och hjälpa kunder, vars arbete är att rädda liv. Det dagliga arbetet kommer bland annat bestå av att utföra kvalitativ problemlösning som håller kundens verksamhetskritiska system ständigt fungerande. Arbetsuppgifterna innebär varierande utmaningar men tillsammans med kollegor har du chansen att utvecklas och ständigt lära dig nya saker.

Arbetsuppgifter du ställs inför under en dag kan exempelvis vara:

Använda och utveckla dina kunskaper inom IT och bli produktexpert
Lära dig arbeta med företages produkter som säljs till sjukhus runt i världen
Ge teknisk support av produkter i kundsupportteam
Arbeta med tekniska utredningar i kundernas system inhouse men också få möjlighet att besöka kunder på plats
Ha ett varierande arbete med såväl avancerad felsökning och problemlösning som proaktivt arbete i kommunikation med kunder
Arbetet kan utföras från Linköping eller Örebro.

Om dig
Du som söker ska ha en civil/master-, högskoleingenjör eller motsvarande examen inom exempelvis IT, medicinsk teknik, teknisk biologi eller likvärdigt. Du har ett stort intresse för IT och kan obehindrat kommunicera i svenska och engelska.
Det är meriterande om du dessutom har ett intresse eller erfarenheter av:

Teknisk kundsupport
Medicinska IT-system
Windows Server-plattform, clustering, MS , Server eller Oracle.
Virtuella miljöer som VMware.

Vi ser gärna också att du behärskar fler språk. Har du dessutom erfarenhet av sjukvård och medicin är det meriterande. För att trivas i rollen tror vi att du är en positiv person som tycker om att dela med dig av din kunskap. Du tar egna initiativ till att driva din egen utveckling inom bolaget och du är flexibel. Du motiveras av att lösa IT-problem och du vill alltid lösa kundens problem på bästa sätt. Vi vill att du har en stark analytisk ådra där vi särskilt värdesätter förmågan att förstå, bryta ner och därmed kunna börja lösa även komplexa problem. Vi vill att du kan kommunicera och interagera med kollegor, partners och kunder på ett tydligt, konstruktivt och effektivt sätt.

Om företaget
Här kommer du vara en del av ett företag som alltid prioriterar attityd och förmåga. Vem du är och din potential är mycket viktigare än den kunskap du har idag eller vilka jobb du tidigare haft. Här söker vi efter viljan och förmågan att lära sig nya saker och att ta sig an nya uppgifter och utmaningar snabbt. Med kunskap och passion är företagets vision att bidra till ett hälsosammare och säkrare samhälle. Här utvecklas och säljs en framgångsrik lösning inom medicinsk IT och cybersäkerhet.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo. För denna tjänst kommer du att bli direktanställd hos kunden.

Övrig information
Startdatum: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Linköping alternativt Örebro
Omfattning: Heltid
Arbetstider: 8-17 vardagar

Ansök nu

Utveckla din karriär inom Linux som Applikationstekniker hos Saab Group IT!

Systemadministratör
Läs mer Dec 1
Har du erfarenhet av och ett starkt intresse för Linux och vill förvalta dina kunskaper i en utvecklande roll på Saab? Då är du personen vi söker!

Om rollen
I rollen som applikationstekniker kommer du vara en del av Software Solutions på Saab Group IT. Här kommer du att arbeta med förvaltning och utveckling av IT-systemen inom Saab. Du kommer hantera krav, metodstöd och teknisk användarsupport mot interna kunder. Baserat på dina kunskaper kommer du även vara delaktig i IT-projekt för att införa nya tekniska lösningar samt ingå i ett förvaltningsteam som har uppdraget att se till att applikationerna upprätthåller system och informationssäkerhet. På denna avdelning arbetar med allt från ax till limpa där ingen dag är den andra lik. I denna tjänst kommer du främst att arbeta med fokus på linuxbaserade miljöer. Här kommer du ha stora möjligheter att växa i din roll och utvecklas både på kompetens och personlighetsplan.

Vi söker dig med…
•God erfarenhet av Linux
•Erfarenhet från programmering, helst i Bash och/eller Python
•Svenska och engelska i tal och skrift
Uppdraget är placerat i säkerhetsklass. Inför anställning kommer du därför genomgå en säkerhetsprövning, vilket här innebär krav på svenskt medborgarskap.

Meriterande för tjänsten
•Eftergymnasial utbildning inom relevant område
•Erfarenhet av en eller flera av följande: CentOS, AlmaLinux, Puppet, Bash, Python

Du erbjuds
Som systemadministratör hos SAAB Group IT har du alla möjligheter att utvecklas i din roll. De erbjuder en långsiktighet med en stor teknikutveckling inom hela bolaget. De erbjuder utbildningar till sina anställda för att ta vara på den kompetens som finns och uppmuntrar till ständigt lärande.
Här kommer du bli en del av ett seniort kompetent gäng som varmt kommer att välkomna dig. Dina utvecklingsmöjligheter tar inte slut och du kommer vara med och utvecklas inom ny teknik.

Om SAAB Group IT
Sektionen Software Solutions inom området Business Applications hos Saab Group IT ansvarar för IT-lösningar, metodstöd och strategiska frågor kopplade till verktyg och processer som används vid utveckling av mjukvara. På denna enhet är de omkring 20 personer idag där 3 personer kommer vara dina närmaste kollegor som arbetar med samma sak med olika specialistområden.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Referenstagning
•Intervju SAAB
•Beslut
•Säkerhetsprövning

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 7.30–16.30 med möjlighet till flex
•Ort: Linköping, 100% på plats.
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Elkonstruktör till DevPort!

Elkonstruktör
Läs mer Nov 24
Bli en del av framtiden som Harness Designer hos DevPort!

Är du en driven och kreativ elkonstruktör som vill arbeta med spännande projekt? Har du erfarenhet av att konstruera kablage i 3D samt rita elscheman i 2D? Då har vi jobbet för dig!

Om rollen:

Som Harness Designer kommer du att arbeta med att konstruera och utveckla elsystem. Du kommer konstruera kablage i 3D med hjälp av CAD-programmet Catia för att sedan skapa en 2D-ritning i SEE Electrical. Även montering och testning av prototypkablage förekommer. Du kommer att vara en del av ett kompetent och engagerat team med familjär stämning.

Vi söker dig med

• Minst YH-utbildning som elkonstruktör eller motsvarande
• Erfarenhet av att använda CAD-program inom el
• Erfarenhet av att rita elscheman i 2D
• Ett tekniskt intresse och en vilja att lära dig nya saker
• En god samarbetsförmåga och en positiv inställning

Du erbjuds

Som Harness Designer hos DevPort får du:
• Arbeta i ett stort konsultbolag med många spännande uppdrag och kunder
• Ett friskvårdsbidrag på 4500 kr per år
• En trevlig arbetsmiljö med engagerade kollegor och god stämning
• Möjlighet att utveckla dina kunskaper och din karriär

Om vår kund
DevPort är ett konsultbolag som erbjuder tjänster inom produktutveckling, IT och management. De har över 500 anställda på 5 orter i Sverige, och har kunder inom bland annat fordons-, försvars- och energisektorn. DevPort Öst AB är en del av DevPort-koncernen, som är noterad på Nasdaq First North.
Om Framtiden AB

Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos DevPort Öst AB.
Rekryteringsprocess
Rekryteringsprocessen består av följande steg:
• Intervjuer med oss på Framtiden
• Tester för att bedöma din kompetens och personlighet
• Referenstagning för att få en helhetsbild av dig som kandidat
• Intervju med kunden för att se om det finns en god matchning

Villkor

Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning som inleds med provanställning
Plats: Linköping, Östergötlands län
Lön: Individuell lönesättning

Är du intresserad av att bli en del av framtiden som Harness Designer hos DevPort? Skicka in din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök nu

Systemadministratör med utvecklingsfokus

Systemadministratör
Läs mer Nov 22
Är du en nyfiken och utvecklingsdriven person som vill vara med och utveckla IT-tjänster inom Saab? Då kan du vara den vi söker!

Om rollen
I rollen som systemadministratör kommer du att vara med och utveckla, förvalta och stödja IT-tjänster inom elektronikområdet på Saab. Du kommer arbeta med att säkerställa att applikationerna uppdateras regelbundet för att möta säkerhetskrav och behov, du kommer även underhålla och uppdatera tekniska dokument och rutiner samt till viss del hantera supportförfrågningar och incidenter. Du kommer även vara med i projekt för implementering av nya lösningar. Här kommer du vara med och bidra till att förbättra och anpassa applikationerna efter verksamhetens behov.

För att trivas i rollen ser vi att du är en självgående, kommunikativ person med ett starkt personligt driv.

Vi söker dig med…
•Generell förståelse för IT
•Eftergymnasial utbildning inom IT, gärna system management eller liknande
•Programmeringskunskaper (gärna Java)
•Svenska och engelska i tal och skrift

Uppdraget är placerat i säkerhetsklass. Inför anställning kommer du därför genomgå en säkerhetsprövning, vilket här innebär krav på svenskt medborgarskap.

Meriterande för tjänsten
•Programmeringskunskaper inom bl.a. JavaScript, C++, PS
•Windows-serverkunskap med logghantering, brandväggar, portar, nätverk m.m.
•Databaskunskaper
•Kunskap inom elektroniktillverkningsområdet (EDA/Harness)
Du erbjuds
Som systemadministratör hos SAAB Group IT har du alla möjligheter att utvecklas i din roll. De erbjuder en långsiktighet med en stor teknikutveckling inom hela bolaget. De erbjuder utbildningar till sina anställda för att ta vara på den kompetens som finns och uppmuntrar till ständigt lärande.
Här kommer du bli del av ett varmt och omhändertagande gäng men som också är hungriga på lärande och bolla idéer med varandra.

Om SAAB Group IT
Sektionen Software Application inom området Development and Manufacturing IT Services hos Saab Group IT ansvarar för IT-lösningar, metodstöd och strategiska frågor kopplade till verktyg och processer som används vid utveckling av mjukvara. På denna enhet är de omkring 25 personer idag.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Referenstagning
•Intervju SAAB
•Beslut
•Säkerhetsprövning

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 8–17 med flex.
•Ort: Linköping - Mjärdevi
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Flygprovingenjör för Gripen!

Provningsingenjör, maskin
Läs mer Nov 20
Uppskattar du en varierande vardag där den ena dagen aldrig är den andra lik? Vill du arbeta nära Gripen tillsammans med dess piloter? Ta fram ditt CV och sök den här tjänsten!

Om rollen
I rollen som flygprovingenjör kommer du få en stimulerande kombination av teori och praktiskt produktnära arbete. Du kommer genomföra provning av system på olika provstationer som exempelvis simulatorer, riggar, bassänger, centrifuger och flygplan. Detta kommer du göra i nära samarbete med piloter, systemutvecklare, underleverantörer och kunder för att minimera riskerna vid flygning.

Här kommer du vara en del av ett team som arbetar med allt från utvecklingsfasen till slutlig verifierad och valideras produkt där din del kommer vara att arbeta med de provrelaterade frågorna. Du kommer bland annat ta fram provmetodik och provprogram. Du kommer även förbereda, leda, analysera och slutligen utvärdera resultaten. Felsökning och problemlösning av komplexa system i flygplan och riggar är något du också kommer att kunna sysselsätta dig med. Den största mängden utprovningar sker i Gripen.

För att lyckas i rollen som flygprovingenjör ser vi att du är en analytisk, flexibel, driven och strukturerad person med god förmåga att samarbeta i grupp.

Vi söker dig med…
•Högskola/civilingenjörsexamen inom maskin, konstruktion eller liknande
•Svenska och engelska i tal och skrift
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.

Meriterande för tjänsten
•Erfarenhet av flygteknisk utprovning, systemutveckling
•Erfarenhet av Python eller MATLAB
•Erfarenhet av anatomi och fysiologi
•Erfarenhet från praktiskt arbete

Du erbjuds
Som flygprovingenjör hos SAAB Aeronautics har du alla möjligheter att utvecklas i din roll. De erbjuder en långsiktighet med en stor teknikutveckling inom hela bolaget. De erbjuder utbildningar till sina anställda för att ta vara på den kompetens som finns och uppmuntrar till ständigt lärande. Här kommer du bli del av en sektion som ansvarar för grundflugplansutprovning av Saabs flygande system. Här erbjuds du att jobba i en roll som få personer gör och där det finns stor potential att få vidareutveckla sin kompetens inom området.

Om SAAB Aeronautics
Hos SAAB Aeronautics kommer du bli del av en växande utvecklingsorganiation. De är en innovativ leverantör av flygvapensystem i världsklass. De har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Här bedrivs det utveckling, forskning och produktion av flygplanssystem.

Sektionen för utprovning av grundflygplanssystem tillhör området Grundflygplansystem och Flygdynamik som är en del av Flygprov och Verifiering. Vi är idag ca 30 flygprovingenjörer som ansvarar för grundflygplansutprovning av Saabs flygande system. Den största mängden utprovning sker i Gripen, men även prov inom civila program och SK60 förekommer.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Referenstagning
•Intervju SAAB
•Beslut
•Säkerhetsprövning
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 7.30–16.30 med flex
•Ort: Linköping
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Nyexad? Vill du testa dina vingar som mjukvaruutvecklare?

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Nov 20
Söker du ett jobb där du får arbeta med felsökning och support av testverktyg för mjukvara till Gripen?

Arbetsuppgifter
Som mjukvaruutvecklare kommer du arbeta med C, C++ och Python i Linux som utvecklingsmiljö. Du kommer att ingå i ett team med 15 andra mjukvaruutvecklare och har därmed god stöttning i form av kollegor och tekniska ledare som är mer seniora och har möjlighet att stötta nyexaminerade kollegor. Utveckling sker av befintlig produkt som används för utvecklingstester i ett tidigt stadie i framtagande av ny mjukvara till Gripen.

Vi söker dig med..
•Goda kunskaper i svenska och engelska
•Grundläggande kunskaper från studier i C++, Python och C.
•Erfarenhet av Linux
•Kandidatexamen eller ingenjörsexamen inom till exempel datavetenskap, systemvetenskap eller innovativ programmering

Meriterande för tjänsten är kunskap i git, Ada, QT och hårdvarusystem.

Om SAAB
Hos Östergötlands största privata arbetsgivare bedrivs verksamhet inom försvar och säkerhet. Du kommer att arbeta i en sektion där du har goda möjligheter att få utvecklas, om du önskar, till någon form av ledande position på sikt.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
Urval sker löpande
Intervju (Framtiden)
Personlighetstest och referenstagning
Möte SAAB
Beslut
Säkerhetsprövning

Villkor
Start: April 2024 eller enligt överenskommelse
Arbetstider: 7.30–16.30 med flex
Ort: Linköping
Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Spännande tjänst som mjukvaruutvecklare eller systemingenjör!

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 20
Vill du arbeta med riktigt coola produkter i en unik bransch?
ArbetsuppgifterI arbetet hos SAAB kommer du att vara med i utvecklingen av komplexa sensorsystem. Beroende på vilken sektion du arbetar på kan du arbeta med exempelvis system som ska identifiera avsikten av flygande och markbaserade transportmedel, radar för olika funktionaliteter som beskydd, identifiering och störning.

Arbetsdagar startar med morgonmöten där man tillsammans pratar om föregående dag samt planering för dagen. Under dagen kommer du arbeta med sensorsystemen, antingen individuellt eller i multifunktionella team. Beroende på roll kommer du arbeta med mjukvaruutveckling i C++ av nya funktioner eller systemdesign. Arbetet sker i verktyg som t.ex. Git/Bitbucket, Jira och Confluence.

Du som söker ska ha studerat eftergymnasial utbildning inom Datateknik, Mjukvaruutveckling, systemutveckling eller liknande samt ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Skallkrav för tjänsten som Mjukvaruutvecklare:
•God erfarenhet av C++ samt erfarenhet av något av följande: Git/bitbucket, Jira eller Confluence.
•Minst 2 års arbetslivserfarenhet inom mjukvaruutveckling.

Skallkrav för tjänsten som Systemingenjör:
•Grundläggande kunskap i C++, från tex studier.
•Minst 2 års arbetslivserfarenhet inom systemdesign eller systemutveckling.

Meriterande för tjänsterna är:
•Kunskap i Python och Matlab
•DOORS eller erfarenhet av kravhantering.
Vad får du?
•Du kommer i starten av din anställning tilldelas en fadder och sektion.
•Du kommer arbeta med riktigt coola produkter tillsammans med dina engagerade kollegor.
•Du kommer att få arbeta hos en av länets största arbetsgivare som har ett väl utarbetat förmånspaket för sina medarbetare.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Personlighetstest och referenstagning
•Intervju hos SAAB
•Beslut
•Säkerhetsprövning
Villkor
Start: Enligt överenskommelse
Arbetstider: Kontorstider med flex
Ort: Linköping, arbetet sker på plats ute hos SAAB.
Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Är du en tekniker som vill bli teamleader?

Teamledare
Läs mer Dec 2
Vill du ta nästa kliv i din karriär och bli teamleader inom telekombranschen? Kanske jobbar du som tekniker inom telekombranschen idag och är redo för nästa utmaning? Vill du vara med och bygga upp bättre förutsättningar för samhällets digitalisering? Sök då tjänsten till vår kund Axians.

Om rollen
I rollen som teamleader kommer du att ansvara för ett antal team med att planera och samordna teamets arbete. Du kommer främst att arbeta ute på fält med att förbereda, planera och kvalitetssäkra de projekt du har ansvar för. Du kommer dagligen ha kontakt med ditt team, kunder och projektledare. Du styr och planerar dina dagar självständigt. Då och då behöver du kunna sova borta i tjänsten då dina projekt är på olika håll i landet.

För att du ska trivas i rollen som teamleader ser vi att du är en social och ansvarstagande person. Vi ser gärna att du är en självgående person som har ett driv att alltid lära dig mer och har en god planeringsförmåga. Har du ett tekniskt intresse kommer det att hjälpa dig att utvecklas i din roll.

Vi söker dig med…
•Minst 2-års erfarenhet som teamledare alt. om man arbetat som tekniker och vill avancera i karriären.
•Körkort-B
•Svenska och engelska i tal och skrift
•Kunna resa/sova ute. Uppskattningsvis mellan 35–40% och var fjärde vecka (beror på projekt)
Meriterande:
•Erfarenhet från personalansvar, projektansvar och budgetansvar.
•Mastcertifikat?

Du erbjuds
Hos Axians kommer du att bli en del av ett engagerat gäng som drivs av att ta sig framåt. Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna kollegor som kommer att hjälpa dig på din väg i utvecklingen. Axians är övertygande om att de medarbetare som trivs på jobbet även är de som gör ett bra jobb. Då och då bjuder Axians på lokal nivå på aktiviteter utanför jobbet. Du kommer erbjudas en trevlig jobbtelefon som du även kommer få använda privat med ett generöst abonnemang.

Om Axians
Axians jobbar med utbyggnad av mobilnät så som 3G, 4G, 5G och på sikt även 6G. Samhällets digitalisering ställer höga krav på förbättringar inom telekommunikationsbranschen. Det handlar om allt ifrån en problemfri uppkoppling till högsta möjliga nedladdningstjänst. I Axians företagskultur står relationerna i centrum, det betyder att de har sina intressenter och slutanvändare i åtanke. Deras värdeord är solidaritet, tillit, entreprenörskap, ansvar och autonomi.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Axians.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Personlighetstest
•Intervju hos Axians
•Beslut
Villkor
•Start: Omgående
•Arbetstider: 8–17. 7-17.30 och ledig fredagar kan förekomma
•Ort: Linköping
•Omfattning: 100% Heltid

Ansök nu

Teknikintresserad ingenjör som söker ett varierande jobb!

Maskinkonstruktör
Läs mer Dec 2
Som GSE-ingenjör arbetar du med att förse Gripen-kunder med tekniskt stöd, utveckling och support kopplat mot produktflora av markbaserad underhållsutrustning. Detta genom att medverka i hela flödet från utredningar, anbudsarbete och kalkyler till utveckling, anskaffning och leverans. Utifrån tidigare erfarenheter arbetar du själv eller i mindre team, du kommer i tjänsten att få ett stort kontaktnät internt och extern. Resor i tjänst kan förekomma.

Vem är du?•Högskoleingenjör inom tex maskin eller mekanik.
•Kommunikativ med goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

Meriterande:
•Tidigare erfarenhet inom flygområdet och flygunderhåll
•Erfarenhet inom ILS- och underhållsberedning
•Kravhantering
•Erfarenhet av praktiskt arbete med teknik.

Om SAAB
Avdelning Ground Support Equipment består idag av ca 110 medarbetare med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. De är en del av affärsområde Aeronautics inom Saab AB. Deras avdelning arbetar med affärer riktade mot underhållssystem för flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer. Deras uppdrag består av att försörja underhållssystemen med rätt utrustning så att förebyggande och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder och slutanvändare.
Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.
Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
Urval sker löpande
Intervju (Framtiden)
Personlighetstest och referenstagning
Möte SAAB
Beslut
Säkerhetsprövning

Villkor
Start: Enligt överenskommelse
Arbetstider: 7.30–16.30 med flex
Ort: Linköping
Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Anslut dig till SAAB's nätverksteam som Network Engineer!

Nätverkstekniker
Läs mer Nov 7
Vill du arbeta med spännande och utmanande projekt på ett företag som är ledande inom försvars- och säkerhetslösningar? Då har vi jobbet för dig!

Om rollen
Som nätverkstekniker hos SAAB ingår du i ett team som arbetar med olika uppgifter inom nätverksområdet. Du kommer att delta i olika projekt där du kan bidra med din tekniska expertis och eventuellt även ta en delvis projektledarroll.
Du kommer att ha ansvaret för att sköta, utveckla och uppgradera SAAB's system så att de uppfyller de säkerhets- och funktionskrav som gäller. Du och dina kollegor kommer också att hålla er uppdaterade om den senaste utvecklingen och BI inom ert område. Ibland kan det förekomma kvällsarbete för att utföra planerade serviceåtgärder.

Vi söker dig med..
•Relevant vidareutbildning eller ett par års arbetslivserfarenhet inom nätverksteknik
•Erfarenhet av nätverksdesign, nätverkssäkerhet eller nätverksdrift
•Certifiering och/eller erfarenhet av någon/några av Cisco, Checkpoint, Fortinet, Citrix eller F5
•B-körkort
Uppdraget är placerat i säkerhetsklass. Inför anställning kommer du därför genomgå en säkerhetsprövning, vilket här innebär krav på svenskt medborgarskap.

Meriterande för tjänsten är:
•Erfarenhet av arbete enligt ITIL och ISO 27001
•Dokumenterad erfarenhet av NSX, Ansible och CyberArk
•Arbetat utifrån projektledningsprocesser och ramverk
•Erfarenhet av scripting och automatisering
•Erfarenhet av att leverera nätverks-IT-lösningar som en intern eller extern leverantör till flera kunder
•Att kunna översätta säkerhetskraven som NIST och CMMC till andra tekniska lösningar
Du erbjuds
•En spännande och utvecklande roll på ett innovativt och framgångsrikt företag
•Friskvårdsbidrag och andra förmåner
•Stora utvecklingsmöjligheter och karriärvägar
•Resor i tjänsten och möjlighet att arbeta i internationella projekt
•Aktiesparprogram
Om vår kund
SAAB är ett globalt företag som levererar världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. SAAB har verksamhet och kunder i över 100 länder och har cirka 20 000 medarbetare. SAAB är ett företag som står för innovation, kvalitet, professionalism och ansvarstagande. SAAB har en stark företagskultur som präglas av öppenhet, respekt, engagemang och kundfokus.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocessen för det här jobbet består för dig som kandidat av följande steg: telefonintervju, intervju med rekryterare på Framtiden AB, referenstagning, intervju med avdelningschef på Saab och slutligen säkerhetsprövning.

Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetstid: Heltid, dagtid
Lön: Enligt överenskommelse
Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse
Plats: Linköping

Är du intresserad av att bli en del av SAABs nätverksteam som Network Engineer? Skicka in din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök nu

Linux systemadministratör – utveckla din karriär hos SAAB

Databasadministratör
Läs mer Nov 15
Är du en driven och serviceinriktad Linux systemadministratör som vill arbeta i en spännande och innovativ miljö? Vill du vara en del av ett globalt företag som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter och attraktiva villkor? Då kan detta vara jobbet för dig!

Om rollen:
Som Linux systemadministratör hos SAAB Group IT kommer du att ansvara för att förvalta och utveckla de IT-verktyg som används i SAAB's verksamhet. Du kommer att arbeta med att tolka och tillgodose de behov som interna kunder och processer har. Detta innebär att du kommer att sköta drift, underhåll, felavhjälpning och uppdatering av systemen.

Du kommer också att ha möjlighet att delta i IT-projekt där du bidrar med din kompetens för att implementera nya tekniska lösningar. Du kommer även att ingå i ett team som har ansvaret för att säkerställa att applikationerna fungerar med hög system- och informationssäkerhet.

Vi söker dig med:
•Goda kunskaper i Svenska och Engelska
•Goda kunskaper, antingen att du är självlärd eller jobbat/studerat Linux-servrar/Unix system (konfigurera med Linux, servrar, terminaler).
•Antingen Container-erfarenhet så som Podman/Docker eller Scriptning i Bash och/eller Perl
Uppdraget är placerat i säkerhetsklass. Inför anställning kommer du därför genomgå en säkerhetsprövning, vilket här innebär krav på svenskt medborgarskap.

Meriterande för tjänsten är:
•Relevant vidareutbildning och relevant arbetslivserfarenhet
•Kompetens eller intresse av att även utvecklas inom något eller några av nedanstående områden: DOORS/Jazz, Atlassian, Git, Kubernetes, Docker, Jenkins, Python
Du erbjuds:
•En utmanande och stimulerande tjänst i ett framgångsrikt och internationellt företag
•Friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, aktiesparprogram och möjlighet till karriärsutveckling till service manager.
•En trevlig och engagerad arbetsmiljö med kompetenta och hjälpsamma kollegor
•En anställning genom Framtiden AB med möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB efter en inledande period
Om vår kund:
Söker du en arbetsgivare som är tekniskt ledande i många områden? Hos Saab arbetar idag ca 19 000 medarbetare och de är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag som bedriver verksamhet inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik.
Om Framtiden AB:
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess:
Intervju med Framtiden AB
Referenstagning
Intervju med SAAB Group IT
Villkor:
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Lön: Enligt överenskommelse
Plats: Linköping
Är du intresserad av denna tjänst? Skicka in din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare till simulatorerna för Gripen!

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Nov 15
Är du nyexaminerad civilingenjör inom datateknik eller teknisk fysik? Söker du en tjänst där du får vara med och utveckla framtidens simulatorer till Gripen? Då ska du söka tjänsten som mjukvaruutvecklare till Saab Aeronautics!

Om rollen
I rollen som hårdvarunära mjukvaruutvecklare på Saab Aeronautics kommer du att arbeta varierande på STS-sektionen, Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem. Du kommer tillhöra en verksamhet som utvecklar Gripens framtid. Sektionen ansvarar för drift, utveckling och förvaltning av dataplattformar för Gripens utvecklingssimulatorer. Arbetsuppgifterna är varierande och berör områden så som hårdvara, operativsystem, realtidsystem, I/O-system, nätverk och IT-säkerhet. Du kommer att arbeta med ett kompetent team och vara involverad i hela livscykeln, allt från konceptstudier, kravarbete och design till implementering, drift och förvaltning.

Vi ser att du är van vid att arbeta i operativsystemen Linux eller Solaris och kan programmera i C och C++.

För att lyckas i rollen som hårdvarunära mjukvaruutvecklare ser vi att du har ett gediget dataintresse. Du är en kommunikativ person som är skarp på det du gör, är du även en analytiker kommer det gynna dig i rollen.

Vi söker dig med…
•Civilingenjörexamen inom datateknik (D) alternativt teknisk fysik och elektronik (Y) eller motsvarande
•Svenska och engelska i tal och skrift
•Erfarenhet av C och C++
•Kunskaper i operativsystemet Linux
•Kunskaper i Python
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydslagen.
Meriterande för tjänsten
•Erfarenhet av realtidsprogrammering
•Erfarenhet av operativsystemet Solaris

Du erbjuds
Som hårdvarunära mjukvaruutvecklare hos SAAB Aeronautics har du alla möjligheter att utvecklas i din roll. De erbjuder en långsiktighet med en stor teknikutveckling inom hela bolaget. De erbjuder utbildningar till sina anställda för att ta vara på den kompetens som finns. Var tredje fredag har de något som kallas för ”Learning Day”, under denna dag har du möjlighet att själva välja vad du skulle vilja bli bättre på inom din yrkesroll. På SAAB Aeronautics finns tillgång till ett motionsområde som bedrivs av korpen. Du har också tillgång till friskvård. Då och då passar de på att göra något tillsammans utanför arbetstid.

Om SAAB Aeronautics
Hos SAAB Aeronautics kommer du bli del av en växande utvecklingsorganiation. Sektionen Computer Platsforms for Simulatorns tillhör avdelningen STS-Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem. Sektionen är en del av ett teknikområde med ett tätt samarbete mellan de 6 sektioner som finns för att ta fram dataplattformar för simulatorer, träningsyssytem och stödsystem.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Intervju digital med SAAB
•Möte SAAB
•Beslut
•Säkerhetsprövning
Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 7.30–16.30 med flex
•Ort: Linköping
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Spontanansökan - Examen 2024 inom teknikområde

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Nov 14
Är du en student som tar din examen till sommaren 2024 inom IT/Teknik? Vill du få hjälp att hitta ditt första jobb efter studierna? Då har vi på Framtiden en perfekt möjlighet för dig!

Framtiden är ett rekryteringsbolag som specialiserar sig på att matcha nyexaminerade studenter med spännande arbetsgivare. Vi har uppdrag både på små, medelstora och stora företag inom olika branscher och sektorer. Vi erbjuder även populära talangprogram. Vi vill lyssna in vad du har för kommande önskemål om framtida anställningar och hjälpa dig att hitta en roll som passar din profil, kompetens och personlighet.

Som kandidat hos oss får du:
•Möjlighet att söka flera olika tjänster med en enda ansökan
•Tillgång till ett stort nätverk av attraktiva arbetsgivare
•En trygg och smidig övergång från studier till arbetsliv
Vi söker dig som…
•Tar din högskoleexamen under 2024 inom IT/Teknik
•Har ett stort intresse för teknik och vill utvecklas inom ditt område
•Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
•Är öppen för nya utmaningar och möjligheter
Du erbjuds
Vi värdesätter våra konsulters trygghet och välbefinnande. Därför erbjuder vi såklart kontinuerlig kontakt med vår konsultansvarig samt förmåner som friskvårdbidrag, kollektivavtal som ger dig avtalsenliga semesterdagar, försäkring, pension och sjuklön. Vi erbjuder också marknadsmässig lön.
Dessutom får du som konsult hos oss rabatt på hotell, gym och andra aktiviteter.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
Under inledande period kommer du att vara anställd hos Framtiden för att ha goda möjligheter att anställas direkt hos kundföretaget. Mer information ges för varje enskild tjänst.

Villkor
Start: Vår/sommar/höst 2024
Arbetstider: kontorstider
Ort: Linköping
Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Systemsäkerhetsingenjör till Saab Dynamics

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Nov 13
Är du analytisk som person och uppskattar variation i din vardag? Vill du vara med på en tillväxtresa på ett attraktivt företag? Tveka då inte på att söka denna tjänst!

Om rollen
I rollen som systemsäkerhetsingenjör på Saab Dynamics kommer du att ha en viktig roll i säkerhetsbevisningen för att de tekniska systemen ska bli godkända för användning. Du kommer arbeta med att analysera, identifiera och minimera systemets risker med syftet att förebygga potentiella olyckor. Analyserna kommer att omfatta hela systemets livscykel med hårdvara, mjukvara och interaktion med användare och andra externa system.

Här kommer du ha möjlighet att skapa dig ett brett kontaktnät som ger dig insyn inom flera områden. Du kommer ha stor möjlighet att utvecklas, både på det professionella och personliga planet.

För att lyckas i rollen som systemsäkerhetsingenjör ser vi att du har en stark teknisk förståelse. Du är självgående som person och har en god samarbetsförmåga. Därtill ser vi även att du har en problemlösande och analytisk sida.

Vi söker dig med…
•Eftergymnasial utbildning inom systemsäkerhet eller teknisk fysik eller liknande teknisk utbildning
•Tidigare arbetat med systemsäkerhet om inte ovan utbildning
•Svenska och engelska i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.

Meriterande för tjänsten
•Erfarenhet av att ha jobbat som systemsäkerhetsingenjör
•Tidigare jobbat inom mekanik eller elektronik-tjänster
•Tidigare jobbat med CE-märkningar

Du erbjuds
Som systemsäkerhetsingenjör hos SAAB Dynamics har du alla möjligheter att utvecklas i din roll. De erbjuder en långsiktighet med en stor teknikutveckling inom hela bolaget. De erbjuder utbildningar till sina anställda för att ta vara på den kompetens som finns och uppmuntrar till ständigt lärande. Här kommer du bli en av 11 personer på sektionen system Safety i Linköping som är en del av Specialty Engineering and Verification på Saab Dynamics. De står inför en tillväxtresa och spännande utmaningar för att möta kundernas behov. Som anställd på SAAB kommer du ha tillgång till flertalet förmåner.

Om SAAB Dynamics
Hos SAAB Dynamics kommer du bli del av en växande utvecklingsorganiation. Här delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. De jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Referenstagning
•Intervju SAAB
•Möte med teamet
•Beslut
•Säkerhetsprövning

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 8-17 med flex.
•Ort: Linköping
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Systemadministratör till SAAB Group IT

Systemadministratör
Läs mer Nov 6
Är du en kompetenssökare med ett starkt IT-intresse? Söker du en trygg arbetsplats med stora möjligheter till utveckling? Då har du hittat rätt.

Om rollen
I rollen som systemadministratör kommer du att jobba i ett agilt team vars huvudsyfte är att utveckla, drifta och stödja Kubernetes-baserade körningsmiljöer. Du kommer arbeta med att utveckla programvara och verktyg som stöd för design, infrastruktur och teknikplattformar. Du kommer också arbeta med operativsystem, kompilatorer, routrar, nätverk, databaser och internetrelaterade verktyg. Här arbetar du främst med container-teknik.

Som team kommer ni att ansvara för att lösa mycket tekniska och komplexa problem i flera uppdrag och ge rådgivande stöd till intern personal.

För att trivas i rollen ser vi att du är en ödmjuk och prestigelös person som har en stark vilja att lära.

Vi söker dig med…
•Eftergymnasial utbildning inom systemutveckling eller likvärdig
•Goda kunskaper inom Kubernetes
•Kunskap inom containerteknik, ex Docker eller Helm
•Svenska och engelska i tal och skrift

Uppdraget är placerat i säkerhetsklass. Inför anställning kommer du därför genomgå en säkerhetsprövning, vilket här innebär krav på svenskt medborgarskap.

Meriterande för tjänsten
•Tidigare erfarenhet inom en tjänst som mjukvaruutvecklare

Du erbjuds
Som systemadministratör hos SAAB Group IT har du alla möjligheter att utvecklas i din roll. De erbjuder en långsiktighet med en stor teknikutveckling inom hela bolaget. De erbjuder utbildningar till sina anställda för att ta vara på den kompetens som finns och uppmuntrar till ständigt lärande.

Här kommer du bli en del av ett kompetent gäng som besitter stora kunskaper inom sitt område. Här arbetar de mycket med ”par-programmering” för att utvecklas tillsammans. Som anställd på SAAB kommer du ha tillgång till flertalet förmåner.

Om SAAB Group IT
Sektionen Software Application inom området Development and Manufacturing IT Services hos Saab Group IT ansvarar för IT-lösningar, metodstöd och strategiska frågor kopplade till verktyg och processer som används vid utveckling av mjukvara. På denna enhet är de omkring 25 personer idag.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Referenstagning
•Intervju SAAB
•Beslut
•Säkerhetsintervju

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 8–17 med flex.
•Ort: Linköping, kontor i Mjärdevi
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Chefsassistent/Administratör till Saab

VD-sekreterare
Läs mer Okt 6
Nu kan du söka en omväxlande och utmanade roll som Chefsassistent/Administratör till Saab. I den här rollen kommer du vara en viktig nyckelspelare för IT-organisationens räkning. Tjänsten passar dig som önskar ett varierat arbete, där du ena stunden är med på ledningsgruppsmöten och andra stunden assisterar Saabs medarbetare med olika ärenden.

Om rollen
Som Chefsassistent/Administratör kommer du att ha en viktig pusselbit inom Saabs IT-organisation. Det är en stöttande roll där du kommer få hjälpa till med både större och mindre ärenden. Du kommer vara IT-chefens högra hand och tillsammans med en annan kollega assistera IT-organisationens 200 medarbetare med olika ärenden. Dokumentation och kommunikation kommer ske både på svenska och på engelska. Du kommer arbeta i Saabs olika IT-system samt i Office-paketet med diverse olika arbetsuppgifter. Dina arbetsveckor kommer innehålla både återkommande möten och arbetsuppgifter och ibland uppstår akuta ärenden som du får vara med och hjälpa till i.

Exempel på arbetsuppgifter:
•Planera, dokumentera och koordinera ledningsgruppsmöten
•Strukturera organisationens dokumentation
•Dokumentera och hantera olika IT-system
•Hålla dig välinformerad om nya rutiner och system
•Hålla ihop och följa upp aktiviteter och handlingsplaner kring arbetsmiljöarbete
•Hantera beställningar, inköp, fakturor, konsultbeställningar, resebokningar och reseräkningar
Din profil
För att lyckas i rollen som Chefsassistent/Administratör till Saab ska du inte vara rädd att hugga i när det behövs. Eftersom du kommer bistå IT-chef och resterande medarbetare med större och mindre ärenden, tror vi att du är en person som kan både planera ditt arbete samt stuva om ditt schema om plötsliga ärenden dyker upp. Du kommer ha ett brett kontaktnät i organisationen och ska kunna tala med kollegor på olika nivåer. Därför ska du vara en utåtriktad och trevlig person som trivs med att träffa olika människor och visar stor hänsyn för personerna du möter.

Skallkrav för tjänsten:
•Gymnasial utbildning samt flerårig relevant arbetslivserfarenhet inom administration/ekonomi/lön/it/motsvarande
•Svenska och engelska i tal och skrift
•God system- och datavana

Meriterande för tjänsten:
•Eftergymnasial utbildning inom relevant område
•B-körkort
•Du erbjuds
•En utmanade och stimulerande där du kommer få lära dig mycket nytt
•Arbeta i ett stabilt bolag i teknikens framkant
•Kollektivavtal, friskvårsbidrag, flextid, mm.

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Företaget utvecklar och leverera högteknologisk utrustning mot både civil industri samt försvarsindustrin. I rollen som Chefsassistent/Administratör kommer du tillhöra bolaget Saab Aeronautics som utvecklar och levererar olika flyg och flygsystem. Mer information om företaget på: https://www.saab.com/.

Hur du ansöker
För att söka tjänsten som Chefsassistent/Administratör, vänligen ansök via:https://www.framtiden.com/. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Lisa Hannerz: lisa.hannerz@framtiden.com alt. 073–5168995. Vi arbetar med löpande urval, välkommen in med din ansökan redan idag! Om du går vidare i processen och erbjuds en tjänst kommer du att få genomgå en säkerhetsprövning som måste bli godkänd för att du ska kunna börja arbeta på Saab.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju order i Sverige samt i Oslo.

För tjänsten som Chefsassistent/Administratör kommer du inledningsvis vara anställd konsult via Framtiden AB. Därefter finns mycket goda möjligheter att gå över i anställning direkt hos Saab.

Villkor
Startdatum: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Linköping
Arbetstider: Mån-fre, flex
Omfattning: Heltid

Ansök nu

Säljare till Smart Solkraft!

Utesäljare
Läs mer Nov 10
Detta perfekt för dig som vill arbeta med sälj, i en utvecklande bransch och där du samtidigt gör en insats för miljön! Nu söker på Smart Solkraft en utesäljare som vill vara med i gemenskapen, tycker det är roligt med teknik och försäljning. Låter detta som något för dig? Tveka inte att söka!

DINA ARBETSUPPGIFTER

Tjänsten är en heltidstjänst som säljare och du kommer hjälpa villa- och fastighetsägare att äntligen få nyckelfärdiga solcellsanläggningar till sina hus. Som säljare på Smart Solkraft så kommer du till stor del vistas ute på fält och utföra hembesök hos kunder.

Ett urval av dina huvudsakliga arbetsuppgifter

•Besöka befintliga kunder och även arbeta aktivt med nykundsbearbetning
•Referensförsäljning
•Konsultera kunder att hitta det bästa lösningen utifrån deras behov, utveckla och optimera affärer.
•Offerera, avtalsförhandling och uppföljning.
•Samarbeta med resterande medarbetare på företaget

Du utgår från kontoret i Linköping där du erhåller alla verktyg för att kunna planera och utföra ditt jobb effektivt. Förmåner så som mobiltelefon, headset, bil, dator med mera finns redo.

Länk till Smart Solkraft i Sverige ABs hemsida:
Smart Solkraft – Solceller - Solpaneler solel Linköping

DIN PROFIL

Vi söker någon som är en skicklig relationsbyggare, lyhörd och kommunikativ och som uttrycker sig obehindrat på både svenska och helst även engelska

Du är van att självständigt planera och strukturera ditt arbete och trivs i en roll där du får stor möjlighet att själv påverka resultatet. Du är även duktig på självledarskap genom att ta ansvar men förstår också vikten i gott samarbete med dina kollegor.

Vi söker dig med...

•B-körkort
•Du talar och skriver svenska obehindrat
•Tidigare erfarenhet inom relevant yrke
•God Datavana

Något inom följande är meriterande:

•Erfarenhet av försäljning, extra plus med uppsökande försäljning
•Erfarenhet inom tekniskt yrke så som el/bygg/anläggning eller liknande

Låter tjänsten intressant?

För att söka tjänsten skickar du in CV och personligt brev via länken. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Sofia Flogén via e-post: sofia.flogen@framtiden.com

Rekryteringsprocessen:
•Urval sker löpande
•Intervju
•Referenstagning
•Intervju Smart Solkraft
•Beslut
Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Vi ser fram emot din ansökan!

OM OSS

Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo. För denna tjänst kommer du bli anställd direkt hos kund.

VILLKOR

Startdatum: Omgående eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Linköping
Arbetstider: Dagtid
Omfattning: Heltid
Löneform: Garantilön + provisionsbaserad

Ansök nu

Bli en del av SAABs framgångsrika team som junior mjukvaruutvecklare!

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Nov 1
Är du en driven och nyfiken person som vill arbeta med spännande och utmanande projekt inom mjukvaruutveckling? Vill du vara med och bidra till SAABs vision att skapa ett tryggare samhälle? Då har vi jobbet för dig!

Om rollen
Du kommer att arbeta som utvecklare på området Avionik och vara delaktig i utvecklingskedjan kring Gripen E/F. Du kommer att skapa mjukvara för flygplanen och de verktyg som behövs för att konfigurera dem. Du kommer att ingå i ett team som har ett nära samarbete mellan systemingenjörer och mjukvaruingenjörer. Det kan handla om att utveckla nya funktioner, diskutera design med andra team, testa mjukvara, designa mjukvaruarkitektur eller testa system i flygsimulator. Ni programmerar främst i C++, C och Python.

Vi söker dig med
•En universitetsutbildning inom datateknik, teknisk fysik, systemvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet
•Erfarenhet av att programmera i C, C++ eller Python
•Kunskaper i operativsystemet Linux
•Ett stort teknikintresse och en vilja att lära dig nya saker
•En god samarbetsförmåga och en positiv inställning
•Flytande svenska och engelska i tal och skrift
Uppdraget är placerat i säkerhetsklass. Inför anställning kommer du därför genomgå en säkerhetsprövning, vilket här innebär krav på svenskt medborgarskap.

Du erbjuds
•En stimulerande och utvecklande arbetsmiljö där du får arbeta med spetskompetens inom ditt område.
•En attraktiv anställning med konkurrenskraftig lön, friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider och andra förmåner
•En möjlighet att vara med och göra skillnad i samhället genom att arbeta med innovativa lösningar som bidrar till säkerhet och trygghet
•En karriärväg som ger dig möjlighet att växa inom SAAB
•Du kommer tilldelas en fadder som finns tillgänglig för alla dina frågor för att ge dig som junior bästa möjliga start på din karriär. Om vår kund
SAAB är ett globalt företag som levererar världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. SAAB har verksamhet och kunder i över 100 länder och har cirka 20 000 medarbetare. SAAB är ett företag som står för innovation, kvalitet, professionalism och ansvarstagande. SAAB har en stark företagskultur som präglas av öppenhet, respekt, engagemang och kundfokus.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocessen för det här jobbet består för dig som kandidat av följande steg: telefonintervju, intervju med rekryterare på Framtiden AB, referenstagning, personlighetstest, intervju med avdelningschef på Saab och slutligen säkerhetsprövning.
För att söka tjänsten skickar du in CV via länken. Då vi arbetar kompetensbaserat baserar vi ej urvalet på personligt brev, därav inget vi efterfrågar. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Julia Wennerholm via e-post: Julia.wennerholm@framtiden.com alt telefonnummer: 072-2080393.
Tjänsten är på heltid med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Linköping. Arbete sker på plats hos SAAB.

Låter det intressant? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök nu

Qualcomm söker ressugna Testförare!

Testförare
Läs mer Okt 16
Är du en erfaren bilförare som vill ut och köra bil i Europa? Tycker du att det låter spännande och intressant att få uppleva alla olika typer av vägar i Europa och kan vara på resande fot i ett par veckor i sträck?

Tycker du detta låter intressant? Då har vi jobbet för dig!

DINA ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten som testförare hos Qualcomm kommer du att få arbeta med utvecklingen av Qualcomm kamerabaserade säkerhetssystem, nämligen att samla in data och köra moderna bilar installerade med nästa generations kamerasystem. Du kommer att få lära dig hantera unik testutrustning, felsöka, kalibrera, verifiera och testköra. Är du tekniskt kunnig är det med andra ord en stor fördel, då du kommer i kontakt med både hård – och mjukvara.

Denna tjänst är placerad i Linköping men resor inom EU kommer att ske ofta. Resorna kan innebära att vara utomlands under 2–3 veckor i sträck.

DIN PROFIL
Vi ser gärna att du som söker tjänsten besitter en god teamkänsla, gillar att arbeta med andra människor och kunna hjälpas åt när det behövs. Gruppen arbetar projektstyrt vilket gör att det kommer snabba beslut och ändringar på kort tid vilket gör att man behöver vara flexibel. Du behöver även känna dig bekväm i sociala sammanhang då du kommer vara ansiktet utåt för Qualcomm och för oss på Framtiden.

Skallkrav:
•B-Körkort i minst ca 5 år
•God erfarenhet av säker bilkörning
•Svenska och engelska i både tal- och skrift
Meriterande:
•Övriga körkortsbehörigheter
•Förarutbildning
•Flerspråkig
•Bilintresserad
•Teknikintresserad
•Tidigare erfarenhet av körning i trafik utanför Sveriges gränser
OM OSS PÅ FRAMTIDEN AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo. För denna tjänst kommer du vara anställd genom oss på Framtiden och arbeta som konsult hos Qualcomm.

OM QUALCOMM
Qualcomm utvecklar nästa generations avancerade förarassistanssystem (ADAS) och autonom körning (AD) av fordon. Qualcomm finns på tre kontinenter: Europa, USA och Asien. I Sverige arbetar över 500 personer främst i fyra städer: Linköping, Stockholm, Göteborg och Lund.

VILLKOR
Start: Omgående
Omfattning: Heltid
Ort: Linköping och resor inom EU
Lön: Månadslön 26 000 kr
Visstidsanställning på 6 månader med chans till förlängning

Vi kommer behandla ansökningarna löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

KONTAKTPERSON
Julia Wennerholm
Rekryterare Framtiden AB
Julia.wennerholm@framtiden.com

Ansök nu

Spännande tjänst som mjukvaruutvecklare eller systemingenjör!

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 1
Vill du arbeta med riktigt coola produkter i en unik bransch?
Arbetsuppgifter
I arbetet hos SAAB kommer du att vara med i utvecklingen av komplexa sensorsystem. Beroende på vilken sektion du arbetar på kan du arbeta med exempelvis system som ska identifiera avsikten av flygande och markbaserade transportmedel, radar för olika funktionaliteter som beskydd, identifiering och störning.

Arbetsdagar startar med morgonmöten där man tillsammans pratar om föregående dag samt planering för dagen. Under dagen kommer du arbeta med sensorsystemen, antingen individuellt eller i multifunktionella team. Beroende på roll kommer du arbeta med mjukvaruutveckling i C++ av nya funktioner eller systemdesign. Arbetet sker i verktyg som t.ex. Git/Bitbucket, Jira och Confluence.

Du som söker ska ha studerat eftergymnasial utbildning inom Datateknik, Mjukvaruutveckling, systemutveckling eller liknande samt ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Skallkrav för tjänsten som Mjukvaruutvecklare:
•God erfarenhet av C++ samt erfarenhet av något av följande: Git/bitbucket, Jira eller Confluence.
•Minst 2 års arbetslivserfarenhet inom mjukvaruutveckling.

Skallkrav för tjänsten som Systemingenjör:
•Grundläggande kunskap i C++, från tex studier.
•Minst 2 års arbetslivserfarenhet inom systemdesign eller systemutveckling.

Meriterande för tjänsterna är:
•Kunskap i Python och Matlab
•DOORS eller erfarenhet av kravhantering.

Vad får du?
•Du kommer i starten av din anställning tilldelas en fadder och sektion.
•Du kommer arbeta med riktigt coola produkter tillsammans med dina engagerade kollegor.
•Du kommer att få arbeta hos en av länets största arbetsgivare som har ett väl utarbetat förmånspaket för sina medarbetare.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Personlighetstest och referenstagning
•Intervju hos SAAB
•Beslut
•Säkerhetsprövning

Villkor
Start: Enligt överenskommelse
Arbetstider: Kontorstider med flex
Ort: Linköping, arbetet sker på plats ute hos SAAB.
Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Stort IT-intresse utan utbildning? Vi letar efter dig!

Databasdesigner
Läs mer Nov 1
Nu finns möjligheten att läras upp och utvecklas till att bli en infrastrukturutvecklare, du blir en del av IT-avdelningen utan att primärt ha som arbetsuppgift att sitta i supporten. Ditt arbete når inte slutanvändaren och blir därför inte lika kritiskt. Du kommer att ingå i ett team och läras upp av mer seniora, tillsammans ansvarar ni för förvaltning och vidareutveckling av tekniska tjänster till Aeronautics verksamhet.

Exempel på arbetsuppgifter:
•Aktivt arbeta med teknikförbättringsarbete
•Standardisera, effektivisera och automatisera arbetssätt och system
•Delta i projekt kopplat till tekniska plattformar och infrastruktur
•Livscykelhantering av tekniska plattformar
•Säkerställa efterlevnad av gällande säkerhetskrav
•Virtuella servrar
•Patcharbete

Vi söker dig med ett stort tekniskt intresse, du behöver även ha goda kunskaper i Svenska och Engelska.

Meriterande för tjänsten är något av följande:
•Unix – som användare
•VMware – som användare
•Kubernetes och kontrainrar
•Erfarenhet av arbete i en IT-support roll (first eller second line)
•Erfarenhet av större IT-miljöer
•Redhat baserad kunskap
•IT-intresse även på fritiden
•Tidigare genomgått RK klassning.

Om SAAB
Söker du en arbetsgivare som är tekniskt ledande i många områden? Hos Saab arbetar idag ca 19 000 medarbetare och de är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag som bedriver verksamhet inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Här blir du en del av affärsområde Aeronautics som är leverantör av flygsystem, flygplansstrukturer och ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
Urval sker löpande
Intervju (Framtiden)
Personlighetstest och referenstagning
Möte SAAB
Beslut
Säkerhetsprövning

Villkor
Start: Enligt överenskommelse
Arbetstider: 7.30–16.30 med flex
Ort: Linköping
Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Teknikintresserad ingenjör som söker ett varierande jobb!

Maskinkonstruktör
Läs mer Nov 1
Som GSE-ingenjör arbetar du med att förse Gripen-kunder med tekniskt stöd, utveckling och support kopplat mot produktflora av markbaserad underhållsutrustning. Detta genom att medverka i hela flödet från utredningar, anbudsarbete och kalkyler till utveckling, anskaffning och leverans. Utifrån tidigare erfarenheter arbetar du själv eller i mindre team, du kommer i tjänsten att få ett stort kontaktnät internt och extern. Resor i tjänst kan förekomma.

Vem är du?•Högskoleingenjör inom tex maskin eller mekanik.
•Kommunikativ med goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

Meriterande:
•Tidigare erfarenhet inom flygområdet och flygunderhåll
•Erfarenhet inom ILS- och underhållsberedning
•Kravhantering
•Erfarenhet av praktiskt arbete med teknik.

Om SAAB
Avdelning Ground Support Equipment består idag av ca 110 medarbetare med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. De är en del av affärsområde Aeronautics inom Saab AB. Deras avdelning arbetar med affärer riktade mot underhållssystem för flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer. Deras uppdrag består av att försörja underhållssystemen med rätt utrustning så att förebyggande och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder och slutanvändare.
Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.
Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
Urval sker löpande
Intervju (Framtiden)
Personlighetstest och referenstagning
Möte SAAB
Beslut
Säkerhetsprövning

Villkor
Start: Enligt överenskommelse
Arbetstider: 7.30–16.30 med flex
Ort: Linköping
Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

IT-support sökes till Atea!

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Nov 3
Detta är en unik chans att omvandla ditt största intresse till ditt första heltidsjobb!
Vi söker dig med ett stort intresse för IT, du behöver inte ha jobbat tidigare inom liknande område men du bör känna dig bekväm med förekommande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta som supporttekniker till Atea hos en av deras större kunder i Ljungsbro.

Om rollen
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innebära att ge support med felavhjälpning av IT-utrustning. Skulle exempelvis en dator, kringutrustning, nätverkskomponent, hårdvara eller mjukvara inte fungerar som förväntat ger du support på plats och felsöker detta åt kund i Ljungsbro.

Rollen som supporttekniker innefattar även hantering av incidenter och inkommande ärenden som hanteras via ärendehanteringssystem, mail och telefon.

Du kommer dagligen hantera mjukvara som Office365, Outlook, Windows, nätverk samt använda TeamViewer när du kommunicerar med kunder som behöver din hjälp. Du bör därmed ha god kännedom om dessa system för att kunna utföra ditt jobb på bästa sätt.

För att passa in i rollen som supporttekniker ser vi att du har en gymnasieutbildning inom IT/Teknik och ett stort fritidsintresse av att hålla på med datorer och kanske hjälpa nära o kära, eller så har du erfarenhet av branschen sedan tidigare. Vi ser gärna att du besitter en hög grad av service- och samarbetsförmåga samt att du gillar att arbeta självständigt. Din anställning kommer att börja med 2 veckors introduktion.

Vad tar du med dig?
•Gymnasiekompetens med IT/Teknik/ El och Energi inriktning
•God svenska och engelska i både tal- och skrift
•Du har erfarenhet av Office365, Outlook, skrivare, Windows samt nätverk
Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av support.

Du erbjuds
Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, de har ca 7000 medarbetare och är marknadsledare i Norden och Baltikum och är den tredje största IT-infrastrukturleverantören i Europa. För detta uppdrag kommer du sitta ute hos en av deras kunder i deras servicedesk i Ljungsbro. De har ett heltäckande utbud av produkter och tjänster, och hjälper dig med hela kedjan – från design, utveckling och produktförsörjning till funktion och underhåll. Genom att skapa en IT-infrastruktur i världsklass är denna kund med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du vara anställd av oss på Framtiden och arbeta som konsult till Atea, efter 6 månader är tanken att din anställning kommer att övergå direkt till slutkund i Ljungsbro där du kommer bli tillsvidareanställd.

Villkor
Startdatum: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Ljungsbro
Arbetstider: Kontorstider
Omfattning: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Urval sker löpande så passa på att söka tjänsten redan idag!

Ansök nu

Junior elektronikingenjör till SAAB Dynamics

Elingenjör
Läs mer Okt 2
Är du nyutexaminerad och vill arbeta i ett team med stor kunskap? Vill du jobba mot elektronikdesign och utvecklas inom området? Då ska du söka jobbet som elektronikingenjör till SAAB Dynamics.

OM ROLLEN
Som elektronikingenjör hos SAAB Dynamics kommer du att arbeta med elektronikutveckling. Du kommer att ingå i sektionen Electronic Systems där du dels kommer skriva kravspecifikationer, ta fram prototyper, serieanpassa produkterna och sedan verifiera dom. Du kommer arbeta bland flera kontaktytor med dels leverantörer och kunder. Som elektronikingenjör kommer du främst jobba i större projekt som varierar både i storlek och omfång vilket ställer krav på att kunna arbeta självständigt såväl som i team. Du kommer ges möjlighet att utvecklas i din roll utifrån dina tidigare erfarenheter.

För att lyckas i rollen som elektronikingenjör ser vi att du är en engagerad och driven person som vill utvecklas och föra projekt framåt i positiv anda. Det är viktigt att du har en kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta.


Vi söker dig med…
•Eftergymnasial utbildning inom elektronikdesign eller motsvarande
•Flytande svenska i tal och skrift
•God engelska i tal och skrift

Meriterande för tjänsten
•Tekniskt intresse
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskyddslagen.

DU ERBJUDS
Som elektronikingenjör hos SAAB Dynamics har du alla möjligheter att utvecklas i din roll. De erbjuder en långsiktighet med en stor teknikutveckling inom hela bolaget. De erbjuder utbildningar till sina anställda för att ta vara på den kompetens som finns. På SAAB Dynamics finns tillgång till ett motionsområde som bedrivs av korpen. Du har också tillgång till friskvård. Varje fredag äter teamet frukost tillsammans för att få en trevlig stund tillsammans inför helgen. Dina arbetstider är huvudsakligen 8–17 men du har tillgång till flextid.

OM SAAB Dynamics
Hos SAAB Dynamics kommer du bli del av en växande utvecklingsorganiation och arbeta med en bred produktportfölj av olika försvarssystem. Dynamics som du kommer vara en del av erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, träningssystem för försvarsmakten med mera. Det innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. Sektionen Electronic systems ligger under elektronikavdelningen med ca 200 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan, från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård.


OM FRAMTIDEN AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.


För denna tjänst kommer du att bli anställd direkt hos SAAB Dynamics.

REKRYTERINGSPROCESS
•Intervju (Framtiden)
•Intervju hos SAAB
•Säkerhetsprövning
•Beslut
VILLKOR
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 8–17 med flex
•Ort: Linköping
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Är du en tekniker som vill bli teamleader?

Teamledare
Läs mer Nov 1
Vill du ta nästa kliv i din karriär och bli teamleader inom telekombranschen? Kanske jobbar du som tekniker inom telekombranschen idag och är redo för nästa utmaning? Vill du vara med och bygga upp bättre förutsättningar för samhällets digitalisering? Sök då tjänsten till vår kund Axians.

Om rollen
I rollen som teamleader kommer du att ansvara för ett antal team med att planera och samordna teamets arbete. Du kommer främst att arbeta ute på fält med att förbereda, planera och kvalitetssäkra de projekt du har ansvar för. Du kommer dagligen ha kontakt med ditt team, kunder och projektledare. Du styr och planerar dina dagar självständigt. Då och då behöver du kunna sova borta i tjänsten då dina projekt är på olika håll i landet.

För att du ska trivas i rollen som teamleader ser vi att du är en social och ansvarstagande person. Vi ser gärna att du är en självgående person som har ett driv att alltid lära dig mer och har en god planeringsförmåga. Har du ett tekniskt intresse kommer det att hjälpa dig att utvecklas i din roll.

Vi söker dig med…
•Minst 2-års erfarenhet som teamledare alt. om man arbetat som tekniker och vill avancera i karriären.
•Körkort-B
•Svenska och engelska i tal och skrift
•Kunna resa/sova ute. Uppskattningsvis mellan 35–40% och var fjärde vecka (beror på projekt)
Meriterande:
•Erfarenhet från personalansvar, projektansvar och budgetansvar.
•Mastcertifikat?

Du erbjuds
Hos Axians kommer du att bli en del av ett engagerat gäng som drivs av att ta sig framåt. Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna kollegor som kommer att hjälpa dig på din väg i utvecklingen. Axians är övertygande om att de medarbetare som trivs på jobbet även är de som gör ett bra jobb. Då och då bjuder Axians på lokal nivå på aktiviteter utanför jobbet. Du kommer erbjudas en trevlig jobbtelefon som du även kommer få använda privat med ett generöst abonnemang.

Om Axians
Axians jobbar med utbyggnad av mobilnät så som 3G, 4G, 5G och på sikt även 6G. Samhällets digitalisering ställer höga krav på förbättringar inom telekommunikationsbranschen. Det handlar om allt ifrån en problemfri uppkoppling till högsta möjliga nedladdningstjänst. I Axians företagskultur står relationerna i centrum, det betyder att de har sina intressenter och slutanvändare i åtanke. Deras värdeord är solidaritet, tillit, entreprenörskap, ansvar och autonomi.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Axians.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Personlighetstest
•Intervju hos Axians
•Beslut
Villkor
•Start: Omgående
•Arbetstider: 8–17. 7-17.30 och ledig fredagar kan förekomma
•Ort: Linköping
•Omfattning: 100% Heltid

Ansök nu

Supportingenjör medicinskt IT till Linköping eller Örebro

Medicinteknisk ingenjör
Läs mer Okt 31
Nu har du chansen att arbeta för att förbättra hälso- och sjukvården världen över! Vi söker dig som är intresserad av en karriär inom medicinsk IT där du direkt kommer kunna se resultat av ditt arbete. Tveka inte, sök redan idag.

Om tjänsten
Har du ett starkt intresse för IT och en stor nyfikenhet för teknik i sjukvården? Här kommer du arbeta med att förstå och hjälpa kunder, vars arbete är att rädda liv. Det dagliga arbetet kommer bland annat bestå av att utföra kvalitativ problemlösning som håller kundens verksamhetskritiska system ständigt fungerande. Arbetsuppgifterna innebär varierande utmaningar men tillsammans med kollegor har du chansen att utvecklas och ständigt lära dig nya saker.

Arbetsuppgifter du ställs inför under en dag kan exempelvis vara:

Använda och utveckla dina kunskaper inom IT och bli produktexpert
Lära dig arbeta med företages produkter som säljs till sjukhus runt i världen
Ge teknisk support av produkter i kundsupportteam
Arbeta med tekniska utredningar i kundernas system inhouse men också få möjlighet att besöka kunder på plats
Ha ett varierande arbete med såväl avancerad felsökning och problemlösning som proaktivt arbete i kommunikation med kunder
Arbetet kan utföras från Linköping eller Örebro.

Om dig
Du som söker ska ha en civil/master-, högskoleingenjör eller motsvarande examen inom exempelvis IT, medicinsk teknik, teknisk biologi eller likvärdigt. Du har ett stort intresse för IT och kan obehindrat kommunicera i svenska och engelska.
Det är meriterande om du dessutom har ett intresse eller erfarenheter av:

Teknisk kundsupport
Medicinska IT-system
Windows Server-plattform, clustering, MS , Server eller Oracle.
Virtuella miljöer som VMware.

Vi ser gärna också att du behärskar fler språk. Har du dessutom erfarenhet av sjukvård och medicin är det meriterande. För att trivas i rollen tror vi att du är en positiv person som tycker om att dela med dig av din kunskap. Du tar egna initiativ till att driva din egen utveckling inom bolaget och du är flexibel. Du motiveras av att lösa IT-problem och du vill alltid lösa kundens problem på bästa sätt. Vi vill att du har en stark analytisk ådra där vi särskilt värdesätter förmågan att förstå, bryta ner och därmed kunna börja lösa även komplexa problem. Vi vill att du kan kommunicera och interagera med kollegor, partners och kunder på ett tydligt, konstruktivt och effektivt sätt.

Om företaget
Här kommer du vara en del av ett företag som alltid prioriterar attityd och förmåga. Vem du är och din potential är mycket viktigare än den kunskap du har idag eller vilka jobb du tidigare haft. Här söker vi efter viljan och förmågan att lära sig nya saker och att ta sig an nya uppgifter och utmaningar snabbt. Med kunskap och passion är företagets vision att bidra till ett hälsosammare och säkrare samhälle. Här utvecklas och säljs en framgångsrik lösning inom medicinsk IT och cybersäkerhet.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo. För denna tjänst kommer du att bli direktanställd hos kunden.

Övrig information
Startdatum: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Linköping alternativt Örebro
Omfattning: Heltid
Arbetstider: 8-17 vardagar

Ansök nu

Senior teknikinformatör sökes till Linköping!

Teknikinformatör
Läs mer Nov 1
Vill du arbeta som teknikinformatör hos ett företag som är ledande i sin branch, fokuserar på utveckling och trygga anställningsvillkor?
Dina arbetsuppgifter
Som teknikinformatör arbetar du med att skriva teknisk information med moderna verktyg mot kunder inom Östergötland i långvariga projekt. Du inhämtar information för att sammanställa tillexempel produktbeskrivningar, reservdelskataloger, instruktionsmanualer för produktion eller slutanvändare.

Du erbjuds:
•En företagskultur som uppmuntrar trygghet och balans i livet
•Flexibla arbetstider och hybrida arbetssätt
•En välplanerad introduktion
•Vidareutveckling i form av utbildningar
•Förmånsprogram via partner Benify
•Friskvårdsbidrag
•Möjlighet att göra karriär inom Combitech
•Förmånsbil
Om Combitech
Combitech är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab. De är 2100 medarbetare som hjälper företag, industri och offentlig sektor att dra nytta av teknik och digitalisering för ett hållbart och säkert samhälle.

Combitech satsar på sina medarbetare – de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i verksamheten. Genom forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram: Combitech GROW sätter de medarbetare i fokus. Dessutom står de på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

Din profil
Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga i både svenska och engelska. Vi söker dig med minst 5 års arbetslivserfarenhet som teknikinformatör.

Låter detta intressant?

Rekryteringsprocessen består för dig som kandidat av telefonintervju, personlighetstest, teamsintervju, intervju hos Combitech och slutligen referenstagning.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Combitech.

Villkor
Start: Enligt överenskommelse
Arbetstider: Kontorstid med flex
Ort: Linköping med omnejd

Ansök nu

Elektronikkonstruktör till Sigma Technology i Linköping

Elkonstruktör
Läs mer Nov 13
Vi hjälper nu vår kund Sigma Technology att hitta nästa stjärna till deras team. Har du några års erfarenhet som elektronikingenjör och känner att du är redo för nya utmaningar? Är du en praktisk lagd person som gärna jobbar nära hårdvaran? Då tror vi och Sigma att detta kan vara helt rätt jobb för dig!

Om rollen
I rollen som elektronikkonstruktör hos Sigma Technology kommer du främst att jobba hos någon av företagets spännande kunder. Du kommer i rollen främst att fokusera på design och konstruktion av elektronik i inbyggda system.
Då du även kommer att testa hårdvaran är det viktigt att du är praktiskt lagd och gillar att jobba nära hårdvaran.

Rollen är såklart varierande men du kommer till exempel att jobba med att både konstruera och skapa mönsterkortslayouter, utveckla den senaste elektroniken inom navigation, sensorteknik, artificiell intelligens, kamera/optik, elektrifiering inom fordon, elektronikutveckling av handhållna produkter och robotgräsklippare, autonoma lösningar, bildhantering, mm.

Du kommer att få möta spännande utmaningar inom segment som fordon, flygande applikationer, industri och konsument.
Projekten kan komma att variera beroende på vilken kund du kommer att jobba hos, men fokusområdet kommer alltid att vara inom inbyggda system.
Mer information om tjänsten ges såklart vid eventuellt intervjutillfälle

Vem är du?

Vi ser helst att du:
- Har minst 3 års erfarenhet som elektronikkonstruktör
- Har minst en YH-utbildning som bedöms som relevant
- Har goda kunskaper i elektronikkonstruktion och design
- Är väl bekant med Altium och OrCAD eller liknande program
- Har erfarenhet av PCB-design
Det är helt klart en fördel om du:
- Har kunskaper inom EMC
- Har vana av att jobba med IPC-standarder
- Har erfarenhet av utvecklingsprojekt inom elektronik och då både inom digital, analog, och kraftelektronik.
- Har kunskap i simuleringsverktyg som LT-spice eller Qspice
- Talar svenska
- Har körkort

För att trivas i rollen på Sigma Technology ser vi att du är en driftig och självständig person som naturligt tar egna initiativ. Du driver många processer själv varför det är viktigt att du är självgående. Då du kommer att vara ute hos kund ser vi att du är en social person med vana av att ta olika typer av människor. Du är samtidigt en person som gillar när det är ordning och reda runt dig.

Om Sigma Technology

Sigma Technology är ett företag med fokus på teknik och som arbetar nära sina kunder. Uppdragen är hos kunden och/eller i inhouse-projekt på kontoret i Linköping. På Sigma Technology Embedded Solutions AB får du fantastiska kollegor med djup teknisk kompetens och en arbetsgivare som är engagerad och närvarande i din utveckling.

Företagskulturen på Sigma trycker mycket på det familjära och där företaget jobbar mycket för att skapa lokal kultur på de olika kontoren. Även om man som anställd på
Sigma Technology är ute mycket hos kund så anordnar företaget gemensamma frukostar, luncher och roliga aktiviteter, allt i syfte att skapa en härlig gemenskap och kultur. Som grädde på moset åker hela företaget en gång per år på en resa tillsammans till varmare breddgrader.

På Sigma Technology har du också såklart bra förmåner, som till exempel ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, förmånsbil och föräldralön.

Om oss
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo. För denna tjänst kommer du vara anställd genom oss på Framtiden och arbeta som konsult hos kund.

Villkor:
Placeringsort: Linköping
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid

Ansök nu

Kundansvarig säljare till Framtiden i Linköping

Account manager
Läs mer Nov 13
Vill du vara en del av företag som hjälper personer till deras första jobb eller nästa steg i karriären?
Drivs du av att bygga och utveckla relationer med en massa spännande människor på spännande företag?

Då är du varmt välkommen att söka vår roll som kundansvarig säljare till vårt kontor i Linköping

Arbetsbeskrivning

Att jobba som Kundansvarig säljare hos oss på Framtiden innebär först och främst att du är den som identifierar personalbehov hos nya och befintliga kunder och att det är du som är vårt ansikte utåt mot dessa och hjälper dem att skräddarsy de bästa lösningarna gällande bemanning och rekrytering. För varje samarbete med kund hjälper vi företagen med sina utmaningar men även personer att ta sitt första eller nästa steg i karriären!

Det finns många aktörer i vår bransch men genom att vara engagerad, arbeta med tempo, nyfikenhet och med excellens så kommer du tillsammans med vårt erbjudande kunna utvecklas och nå nya nivåer inom din försäljning.


Vi ser gärna att du har följande:

• Arbetslivserfarenhet inom försäljning
• Svenska i tal och skrift
• Körkort B

Meriterande:

• Bransch eller närliggande branscherfarenhet
• Tidigare erfarenhet av uppsökande försäljning
• Eget kontaktnät
• Relevant utbildning inom t.ex. försäljning

Genom att skapa möten mellan företag och talanger sammanför Framtiden rätt person med rätt plats och därför söker vi nu efter en Kundansvarig säljare med ett stort intresse av att skapa möjligheter för människor och driva affärer från start till mål.

Vi söker dig som är målmedveten, tar ansvar och arbetar proaktivt med nyfikenhet för att skapa långsiktiga samarbeten med företag. Du är driven, engagerad och har stort intresse av försäljning. Vi ser att du är trygg i dig själv, har mod, har en positiv grundsyn och bidrar med glädje!

Rekryteringsprocessen:

Vår rekryteringsprocess kommer bestå av nedan steg:
- CV-granskning
- Kortare telefonintervju
- Personlighets- och logiktest
- Kompetensbaserad intervju
- Referenstagning
- Intervju med närmaste chef
- Träff med teamet

Om Framtiden

Några av våra förmåner:

• Förtroendetid
• Utbildningspaket
• Friskvård
• Attraktiv lön och bonusmodell
• Möjlighet till delägarskap

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Vi gör skillnad genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera talanger till rätt företag främst inom IT/Teknik, ekonomi och kontor. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

Som medarbetare på Framtiden skall det vara roligt att gå till jobbet! Vi är ett ambitiöst och härligt gäng som gillar att umgås med varandra och samtidigt utvecklas. Här strävar vi alltid efter att bli vårt bästa jag genom utbildning, träning och ständig utveckling i våra roller.

För oss på Framtiden är balansen mellan jobb och privatliv viktigt, därför tillämpar vi förtroendetid och flexibel arbetsplats. Vi har också väl tilltaget friskvårdsbidrag och gemensam frukost varje dag.

Vi står för hög service, kvalitet och har ett klimat som är familjärt och grundat i sunda värderingar. Om du vill ha en arbetsplats präglad av en positiv kultur där vi, medarbetarna, är i fokus är Framtiden rätt ställe för dig.
Välkommen med din ansökan!

Villkor:
Startdatum: November eller enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, 100%
Lön: Fast månadslön + provision
Placering: Linköping

Ansök nu

Duktig mjukvaruutvecklare som vill utvecklas till systemingenjör?

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Okt 24
SAAB vill investera i dig och se dig utvecklas till deras nästa systemingenjör!

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta som systemingenjör med ett helhetsperspektiv och arbeta med funktion, istället för utveckling av funktion. I tjänsten ingår ett mer övergripande perspektiv att forma systemet och vara med i uppbyggnaden. För att bli trygg i din roll som systemingenjör kommer du få en gedigen introduktion och starta som mjukvaruutvecklare för att sedan övergå mer mot systemutveckling när du känner dig redo för nästa spännande steg i karriären.

Som mjukvaruutvecklare kommer du arbeta med C, C++ och Python i Linux som utvecklingsmiljö. Du kommer att ingå i ett team med 15 andra mjukvaruutvecklare och har därmed god stöttning i form av kollegor och tekniska ledare som är mer seniora. Utveckling sker av befintlig produkt som används för utvecklingstester i ett tidigt stadie i framtagande av ny mjukvara till Gripen.

Vi söker dig med..•Goda kunskaper i svenska och engelska
•Goda kunskaper i C++, Python eller C.
•Erfarenhet av Linux
•Några års arbetslivserfarenhet som mjukvaruutvecklare, systemutvecklare, systemingenjör eller systemdesign
Meriterande för tjänsten är relevant utbildning, intresse för hårdvarunära system, kunskap i XML, Bitbucket, Git, QT och Rasberry Pie.

Om SAAB
Hos Östergötlands största privata arbetsgivare bedrivs verksamhet inom försvar och säkerhet. Du kommer att arbeta i en sektion där du har goda möjligheter att få utvecklas, om du önskar, till någon form av ledande position på sikt.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
Urval sker löpande
Intervju (Framtiden)
Personlighetstest och referenstagning
Möte SAAB
Beslut
Säkerhetsprövning

Villkor
Start: April 2024 eller enligt överenskommelse
Arbetstider: 7.30–16.30 med flex
Ort: Linköping
Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Teknisk skribent till Etteplan

Teknikinformatör
Läs mer Okt 23
Har du ett allmänt tekniskt intresse? Tycker du om att skriva texter och vill ha möjlighet att testa på olika typer av uppdrag? Inga problem, här har vi tjänsten!

Om rollen
I rollen som teknisk skribent kommer du arbeta med att inhämta och skriva om tekniska texter för att göra de användarvänliga och lättförståeliga. Sammanställningarna som du gör kommer exempelvis användas som användarmanualer, produktbeskrivningar, reservdelskataloger för produktion eller användare. Här kommer du fungera som länken mellan produktutvecklarna och slutanvändaren. Här jobbar du ofta i projektform med ofta flera projekt parallellt. Som anställd på Etteplan kan du även ha möjlighet att få byta uppdrag när du känner att du inte längre har mer att lära eller utvecklas inom.
För att lyckas i rollen som teknisk skribent ser vi att du är en driven, social och trevlig person som är villig att alltid utvecklas. Du är inte rädd för att driva din egen kompetens framåt och gillar att lära dig nya saker.

Vi söker dig med…
•Teknisk förståelse
•Engelska och svenska i tal och skrift

Meriterande för tjänsten
•Eftergymnasial utbildning inom teknikinformation
•Relevant arbetslivserfarenhet
•Tidigare arbetat som konstruktör
•Erfarenhet av STE-skrivande
•Erfarenhet av InDesign och FrameMaker
•Erfarenhet av CMS-system

Du erbjuds
Som teknisk skribent hos Etteplan har du stora möjligheter att utvecklas i din roll. Här kommer du ha möjlighet att testa olika typer av uppdrag och kommer aldrig ha tråkigt på jobbet. Som anställd på Etteplan kommer du ha tillgång till bra förmåner så som friskvårdsbidrag, telefonbidrag, tillgång till rabatter via Visma. Finns även frivilliga aktiviteter att göra tillsammans med dina kollegor utanför arbetstid. Vill du ta en pingismatch när du är på Etteplans kontor? Inga problem, det finns alltid någon som antar den utmaningen!

Om Etteplan
Etteplan är ett tekniktjänstföretag som är specialiserade på mjukvara, inbyggda lösningar, tekniska lösningar och teknisk dokumentation. De hjälper sina kunder att skapa en bättre värld genom teknik, innovation och digitalisering. Etteplan arbetar med att skräddarsy sina tekniska tjänster efter kundernas specifika behov. De är ett snabbt växande företag som idag har över 4,000 medarbetare på tre kontinenter, finns i 8 länder och har över 800 mjukvaruutvecklare. I Norrköping och Linköping sitter idag totalt 14 personer.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Etteplan.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Referenstagning
•Intervju Etteplan
•Beslut
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 7–16 med flex ardagar, pendling kan förekomma
•Ort: Linköping/Norrköping
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

ICT-tekniker till Transtema

Installationstekniker
Läs mer Okt 23
Är du händig, tekniskt intresserad och gillar att arbeta med frihet under ansvar?
Känner du igen dig - tveka inte på att söka tjänsten!

Om rollen
I rollen som ICT-tekniker kommer du jobba både praktiskt och administrativt i en datacentermiljö med bland annat hårdvaruinstallation, driftsättning genom data, kraft och fiberkablage samt förvaltning och felsökning. Du kommer hjälpa främst hjälpa till med den dagliga skötseln av datacentret med ett team på omkring 5–8 personer. Du kommer ha ett varierande jobb där ingen dag är den andra lik. Du kan komma att jobba inom IT eller Telecom. Här kommer du att vara med och installera framtidens teknik.
För att lyckas i rollen som ICT-tekniker ser vi att du är en driven, noggrann och social person som har en vilja att vidareutvecklas.

Vi söker dig med…
•Avslutad gymnasieutbildning inom el, tele, teknik, nätverk eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
•Tekniskt intresse
•Svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande för tjänsten
•Erfarenhet av att ha jobbat som larm/fibertekniker
•Någon form av tidigare tekniskt jobb
•YH-utbildning inom relevant område

Du erbjuds
Som ICT-tekniker hos Transtema har du alla möjligheter att utvecklas i din roll. Här kommer du bli del ett gäng som trivs ihop och har kul på jobbet. Transtema har generellt låg personalomsättning och är måna om sina medarbetare. Du kommer vara en del av Transtema Network Services som har ungefär 65 personer lokalt på enheten Site Services med ungefär 25 stycken på kontoret i Linköping. När du blir anställd på Transtema kommer du ha tillgång till flertalet förmåner.

Om Transtema
Transtema Network services är en av de ledande leverantörerna inom projektering, byggnation och underhåll av infrastrukturer för tekniskt avancerade kommunikationsnät. Transtema levererar tjänster och lösningar till kunder som efterfrågar ett brett tekniskt kunnande inom nätverk och kommunikation. Transtema Network Services ingår i Transtema Group och är ett dotterbolag i en större koncern, som bland annat har affärsområden inom fibernät, nätverksanslutning och teknik.
Transtema Network Services har som målsättning att 2025 vara Sveriges mest kompetenta och engagerade entreprenörer.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Transtema.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Referenstagning
•Intervju Transtema
•Intervju slutkund
•Beslut

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 7.30–16.30 med möjlighet till att jobba ex 7-16.
•Ort: Linköping
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Nyexad? Vill du testa dina vingar som mjukvaruutvecklare?

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Okt 19
Söker du ett jobb där du får arbeta med felsökning och support av testverktyg för mjukvara till Gripen?

Arbetsuppgifter
Som mjukvaruutvecklare kommer du arbeta med C, C++ och Python i Linux som utvecklingsmiljö. Du kommer att ingå i ett team med 15 andra mjukvaruutvecklare och har därmed god stöttning i form av kollegor och tekniska ledare som är mer seniora och har möjlighet att stötta nyexaminerade kollegor. Utveckling sker av befintlig produkt som används för utvecklingstester i ett tidigt stadie i framtagande av ny mjukvara till Gripen.

Vi söker dig med..
•Goda kunskaper i svenska och engelska
•Grundläggande kunskaper från studier i C++, Python och C.
•Erfarenhet av Linux
•Kandidatexamen eller ingenjörsexamen inom till exempel datavetenskap, systemvetenskap eller innovativ programmering

Meriterande för tjänsten är kunskap i git, Ada, QT och hårdvarusystem.

Om SAAB
Hos Östergötlands största privata arbetsgivare bedrivs verksamhet inom försvar och säkerhet. Du kommer att arbeta i en sektion där du har goda möjligheter att få utvecklas, om du önskar, till någon form av ledande position på sikt.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
Urval sker löpande
Intervju (Framtiden)
Personlighetstest och referenstagning
Möte SAAB
Beslut
Säkerhetsprövning

Villkor
Start: April 2024 eller enligt överenskommelse
Arbetstider: 7.30–16.30 med flex
Ort: Linköping
Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Flygprovingenjör för Gripen!

Provningsingenjör, maskin
Läs mer Okt 23
Uppskattar du en varierande vardag där den ena dagen aldrig är den andra lik? Vill du arbeta nära Gripen tillsammans med dess piloter? Ta fram ditt CV och sök den här tjänsten!

Om rollen
I rollen som flygprovingenjör kommer du få en stimulerande kombination av teori och praktiskt produktnära arbete. Du kommer genomföra provning av system på olika provstationer som exempelvis simulatorer, riggar, bassänger, centrifuger och flygplan. Detta kommer du göra i nära samarbete med piloter, systemutvecklare, underleverantörer och kunder för att minimera riskerna vid flygning.

Här kommer du vara en del av ett team som arbetar med allt från utvecklingsfasen till slutlig verifierad och valideras produkt där din del kommer vara att arbeta med de provrelaterade frågorna. Du kommer bland annat ta fram provmetodik och provprogram. Du kommer även förbereda, leda, analysera och slutligen utvärdera resultaten. Felsökning och problemlösning av komplexa system i flygplan och riggar är något du också kommer att kunna sysselsätta dig med. Den största mängden utprovningar sker i Gripen.

För att lyckas i rollen som flygprovingenjör ser vi att du är en analytisk, flexibel, driven och strukturerad person med god förmåga att samarbeta i grupp.

Vi söker dig med…
•Högskola/civilingenjörsexamen inom maskin, konstruktion eller liknande
•Svenska och engelska i tal och skrift
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.

Meriterande för tjänsten
•Erfarenhet av flygteknisk utprovning, systemutveckling
•Erfarenhet av Python eller MATLAB
•Erfarenhet av anatomi och fysiologi
•Erfarenhet från praktiskt arbete

Du erbjuds
Som flygprovingenjör hos SAAB Aeronautics har du alla möjligheter att utvecklas i din roll. De erbjuder en långsiktighet med en stor teknikutveckling inom hela bolaget. De erbjuder utbildningar till sina anställda för att ta vara på den kompetens som finns och uppmuntrar till ständigt lärande. Här kommer du bli del av en sektion som ansvarar för grundflugplansutprovning av Saabs flygande system. Här erbjuds du att jobba i en roll som få personer gör och där det finns stor potential att få vidareutveckla sin kompetens inom området.

Om SAAB Aeronautics
Hos SAAB Aeronautics kommer du bli del av en växande utvecklingsorganiation. De är en innovativ leverantör av flygvapensystem i världsklass. De har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Här bedrivs det utveckling, forskning och produktion av flygplanssystem.

Sektionen för utprovning av grundflygplanssystem tillhör området Grundflygplansystem och Flygdynamik som är en del av Flygprov och Verifiering. Vi är idag ca 30 flygprovingenjörer som ansvarar för grundflygplansutprovning av Saabs flygande system. Den största mängden utprovning sker i Gripen, men även prov inom civila program och SK60 förekommer.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Referenstagning
•Intervju SAAB
•Beslut
•Säkerhetsprövning
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 7.30–16.30 med flex
•Ort: Linköping
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare till Sigma Technology i Linköping

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Okt 18
Är du en passionerad mjukvaruutvecklare som vill arbeta med spännande projekt inom inbyggda system? Vill du vara en del av ett innovativt och engagerat team som levererar lösningar till kunder inom olika branscher? Då tycker vi att du ska söka det här spännande jobbet!

Om rollen:
I många av de uppdrag som du kommer att vara involverad i, är du med många gånger under hela utvecklingscykeln. Från idén om en ny funktion tills den är implementerad och fullt testad. I andra uppdrag har du en specialistroll där du kommer in för att fylla kundens kompetensbehov. Du kommer att arbeta i agila miljöer där scrum-teamen ansvarar för att lösa de utmaningar som ska lösas.
Vem är du?

Vi ser helst du har:
• Minst 3 års erfarenhet av mjukvaruutveckling
• Kunskaper inom C och C++
• Kunskaper i Python
• Kunskaper i algoritmutveckling
• Kunskaper i versionshantering, helst i Git
Det är helt klart meriterande om du har:
• Erfarenhet av att arbeta med utveckling i Linuxp
• Erfarenhet av att arbeta med testramverk i C-Unit, Gtest, Cantata
• Erfarenhet av att arbeta med byggsystem Make, CMake, Bazel
• Erfarenhet av att arbeta med kravhantering i Doors, Polarion eller motsvarande

För att trivas i rollen på Sigma Technology ser vi att du är en driftig och självständig person som naturligt tar egna initiativ. Du driver många processer själv varför det är viktigt att du är självgående. Då du kommer att vara ute hos kund ser vi att du är en social person med vana av att ta olika typer av människor. Du är samtidigt en person som gillar när det är ordning och reda runt dig.

Om Sigma Technology
Sigma Technology är ett företag med fokus på teknik och som arbetar nära sina kunder. Uppdragen är hos kunden och/eller i projekt inhouse på kontoret i Linköping. På Sigma Technology Embedded Solutions AB får du fantastiska kollegor med djup teknisk kompetens och en arbetsgivare som är engagerad och närvarande i din utveckling.

Företagskulturen på Sigma trycker mycket på det familjära och där företaget jobbar mycket för att skapa lokal kultur på de olika kontoren. Även om man som anställd på Sigma Technology är ute mycket hos kund så anordnar företaget gemensamma frukostar, luncher och roliga aktiviteter, allt i syfte att skapa en härlig gemenskap och kultur.

Som grädde på moset åker hela företaget en gång per år på en resa tillsammans till varmare breddgrader.
På Sigma Technology har du också såklart bra förmåner, som till exempel ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, förmånsbil och föräldralön.

Om oss
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo. För denna tjänst kommer du vara anställd genom oss på Framtiden och arbeta som konsult hos kund.

Villkor:
Placeringsort: Linköping
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid

Ansök nu

Junior hårdvarunära mjukvaruutvecklare till SAAB Dynamics

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Okt 16
Är du nyutexaminerad och vill påbörja din karriär med att arbeta hos en stor och trygg arbetsgivare? Vill du samtidigt arbeta med spännande produkter och med framtidens teknik? Sök då tjänsten som hårdvarunära mjukvaruutvecklare till SAAB Dynamics!

OM ROLLEN
Som hårdvarunära mjukvaruutvecklare kommer du att arbeta på en plats med en stor och bred produktportfölj. Detta innebär att du kommer ha varierande arbetsområden och arbeta brett och inte enbart hands-on. Du ser dina arbetsuppgifter ur ett större perspektiv och tillämpar tekniska principer och metoder för att nå fram till ett resultat. Du kommer vara en del av ett agilt team som kommer stötta dig och din personliga utveckling. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av drivrutinutveckling, olika kommunikationsprotokoll, signalbehandling, microcontrollers, hårdvarunära programmering etc. Du kommer jobba i sektionen ground combat, missile system och/eller underwater.

Som hårdvarunära mjukvaruutvecklare ser vi att du har ett stort tekniskt intresse med goda kunskaper i C och C++. Vi ser gärna att du har erfarenhet av systemdesign, realtidssystem och operativsystemet Linux/Ubuntu. Som person ser vi att du är en nyfiken problemlösare som gillar att arbeta i team.

Vi söker dig med…
•Högskola/universitetsexamen inom datateknik, elektronik, robotik, fysik eller liknande
•Flytande svenska i tal och skrift
•God engelska i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydslagen.

Meriterande för tjänsten
•Erfarenhet av inbyggda system, applikationsutveckling eller liknande
•Erfarenhet av testmetodik
•Kravskrivning
•Erfarenhet av Python och BSP
DU ERBJUDS
Som mjukvaruutvecklare hos SAAB Dynamics har du alla möjligheter att utvecklas i din roll. Det finns ett stort tekniskt kunnande hos seniora kollegor som du kommer få lära dig av. SAAB Dynamics erbjuder en långsiktighet med en stor teknikutveckling inom hela bolaget. De erbjuder utbildningar till sina anställda för att ta vara på den kompetens som finns. På SAAB Dynamics finns tillgång till ett motionsområde som bedrivs av korpen. Du har också tillgång till friskvård. En dag varje vecka äter teamet frukost tillsammans. Dina arbetstider är huvudsakligen 7–16 men du har tillgång till flextid. De har en bra företagskultur med en familjär stämning och gott samarbete.

OM SAAB Dynamics
Hos SAAB Dynamics kommer du bli del av en växande utvecklingsorganiation och arbeta med en bred produktportfölj av olika försvarssystem. Dynamics som du kommer vara en del av erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, träningssystem för Försvarsmakten med mera. Det innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

OM FRAMTIDEN AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB Dynamics.

REKRYTERINGSPROCESS
•Intervju (Framtiden)
•Intervju hos SAAB
•Beslut
•Säkerhetsprövning

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

VILLKOR
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 7–16 med flex
•Ort: Linköping
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Nyexaminerad mjukvaruutvecklare till Saab Aeronautics

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Okt 16
Är du nyexaminerad civilingenjör inom datateknik eller teknisk fysik? Söker du en tjänst där du får vara med och utveckla framtidens simulatorer till Gripen? Då ska du söka tjänsten som mjukvaruutvecklare till Saab Aeronautics!

Om rollen
I rollen som hårdvarunära mjukvaruutvecklare på Saab Aeronautics kommer du att arbeta varierande på STS-sektionen, Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem. Du kommer tillhöra en verksamhet som utvecklar Gripens framtid. Sektionen ansvarar för drift, utveckling och förvaltning av dataplattformar för Gripens utvecklingssimulatorer. Arbetsuppgifterna är varierande och berör områden så som hårdvara, operativsystem, realtidsystem, I/O-system, nätverk och IT-säkerhet. Du kommer att arbeta med ett kompetent team och vara involverad i hela livscykeln, allt från konceptstudier, kravarbete och design till implementering, drift och förvaltning.

Vi ser att du är van vid att arbeta i operativsystemen Linux eller Solaris och kan programmera i C och C++.

För att lyckas i rollen som hårdvarunära mjukvaruutvecklare ser vi att du har ett gediget dataintresse. Du är en kommunikativ person som är skarp på det du gör, är du även en analytiker kommer det gynna dig i rollen.

Vi söker dig med…
•Civilingenjörexamen inom datateknik (D) alternativt teknisk fysik och elektronik (Y) eller motsvarande
•Svenska och engelska i tal och skrift
•Erfarenhet av C och C++
•Kunskaper i operativsystemet Linux
•Kunskaper i Python
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydslagen.
Meriterande för tjänsten
•Erfarenhet av realtidsprogrammering
•Erfarenhet av operativsystemet Solaris

Du erbjuds
Som hårdvarunära mjukvaruutvecklare hos SAAB Aeronautics har du alla möjligheter att utvecklas i din roll. De erbjuder en långsiktighet med en stor teknikutveckling inom hela bolaget. De erbjuder utbildningar till sina anställda för att ta vara på den kompetens som finns. Var tredje fredag har de något som kallas för ”Learning Day”, under denna dag har du möjlighet att själva välja vad du skulle vilja bli bättre på inom din yrkesroll. På SAAB Aeronautics finns tillgång till ett motionsområde som bedrivs av korpen. Du har också tillgång till friskvård. Då och då passar de på att göra något tillsammans utanför arbetstid.

Om SAAB Aeronautics
Hos SAAB Aeronautics kommer du bli del av en växande utvecklingsorganiation. Sektionen Computer Platsforms for Simulatorns tillhör avdelningen STS-Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem. Sektionen är en del av ett teknikområde med ett tätt samarbete mellan de 6 sektioner som finns för att ta fram dataplattformar för simulatorer, träningsyssytem och stödsystem.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Intervju digital med SAAB
•Möte SAAB
•Beslut
•Säkerhetsprövning
Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 7.30–16.30 med flex
•Ort: Linköping
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Ska ditt första heltidsjobb efter gymnasiet bli inom IT?

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Okt 12
Detta är en unik chans att omvandla ditt största intresse till ditt första heltidsjobb!
Vi söker dig med ett stort intresse för IT, du behöver inte ha jobbat tidigare inom liknande område men du bör känna dig bekväm med förekommande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta som supporttekniker till Atea hos en av deras större kunder i Ljungsbro.

Om rollen
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innebära att ge support med felavhjälpning av IT-utrustning. Skulle exempelvis en dator, kringutrustning, nätverkskomponent, hårdvara eller mjukvara inte fungerar som förväntat ger du support på plats och felsöker detta åt kund i Ljungsbro.

Rollen som supporttekniker innefattar även hantering av incidenter och inkommande ärenden som hanteras via ärendehanteringssystem, mail och telefon.

Du kommer dagligen hantera mjukvara som Office365, Outlook, Windows, nätverk samt använda TeamViewer när du kommunicerar med kunder som behöver din hjälp. Du bör därmed ha god kännedom om dessa system för att kunna utföra ditt jobb på bästa sätt.

För att passa in i rollen som supporttekniker ser vi att du har en gymnasieutbildning inom IT/Teknik och ett stort fritidsintresse av att hålla på med datorer och kanske hjälpa nära o kära, eller så har du erfarenhet av branschen sedan tidigare. Vi ser gärna att du besitter en hög grad av service- och samarbetsförmåga samt att du gillar att arbeta självständigt. Din anställning kommer att börja med 2 veckors introduktion.

Vad tar du med dig?
•Gymnasiekompetens med IT/Teknik inriktning
•God svenska och engelska i både tal- och skrift
•Du har erfarenhet av Office365, Outlook, skrivare, Windows samt nätverk
Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av support.

Du erbjuds
Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, de har ca 7000 medarbetare och är marknadsledare i Norden och Baltikum och är den tredje största IT-infrastrukturleverantören i Europa. För detta uppdrag kommer du sitta ute hos en av deras kunder i deras servicedesk i Ljungsbro. De har ett heltäckande utbud av produkter och tjänster, och hjälper dig med hela kedjan – från design, utveckling och produktförsörjning till funktion och underhåll. Genom att skapa en IT-infrastruktur i världsklass är denna kund med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du vara anställd av oss på Framtiden och arbeta som konsult till Atea, efter 6 månader är tanken att din anställning kommer att övergå direkt till slutkund i Ljungsbro där du kommer bli tillsvidareanställd.

Villkor
Startdatum: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Ljungsbro
Arbetstider: Kontorstider
Omfattning: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Urval sker löpande så passa på att söka tjänsten redan idag!

Ansök nu

Systemsäkerhetsingenjör till Saab Dynamics

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Okt 11
Är du analytisk som person och uppskattar variation i din vardag? Vill du vara med på en tillväxtresa på ett attraktivt företag? Tveka då inte på att söka denna tjänst!

Om rollen
I rollen som systemsäkerhetsingenjör på Saab Dynamics kommer du att ha en viktig roll i säkerhetsbevisningen för att de tekniska systemen ska bli godkända för användning. Du kommer arbeta med att analysera, identifiera och minimera systemets risker med syftet att förebygga potentiella olyckor. Analyserna kommer att omfatta hela systemets livscykel med hårdvara, mjukvara och interaktion med användare och andra externa system.

Här kommer du ha möjlighet att skapa dig ett brett kontaktnät som ger dig insyn inom flera områden. Du kommer ha stor möjlighet att utvecklas, både på det professionella och personliga planet.

För att lyckas i rollen som systemsäkerhetsingenjör ser vi att du har en stark teknisk förståelse. Du är självgående som person och har en god samarbetsförmåga. Därtill ser vi även att du har en problemlösande och analytisk sida.

Vi söker dig med…
•Eftergymnasial utbildning inom systemsäkerhet eller teknisk fysik
•Tidigare arbetat med systemsäkerhet om inte ovan utbildning
•Svenska och engelska i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.

Meriterande för tjänsten
•Erfarenhet av att ha jobbat som systemsäkerhetsingenjör
•Tidigare jobbat inom mekanik eller elektronik-tjänster
•Tidigare jobbat med CE-märkningar

Du erbjuds
Som systemsäkerhetsingenjör hos SAAB Dynamics har du alla möjligheter att utvecklas i din roll. De erbjuder en långsiktighet med en stor teknikutveckling inom hela bolaget. De erbjuder utbildningar till sina anställda för att ta vara på den kompetens som finns och uppmuntrar till ständigt lärande. Här kommer du bli en av 11 personer på sektionen system Safety i Linköping som är en del av Specialty Engineering and Verification på Saab Dynamics. De står inför en tillväxtresa och spännande utmaningar för att möta kundernas behov. Som anställd på SAAB kommer du ha tillgång till flertalet förmåner.

Om SAAB Dynamics
Hos SAAB Dynamics kommer du bli del av en växande utvecklingsorganiation. Här delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. De jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Referenstagning
•Intervju SAAB
•Möte med teamet
•Beslut
•Säkerhetsprövning

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 8-17 med flex.
•Ort: Linköping
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Elektronikkonstruktör till Sigma Technology i Linköping

Elkonstruktör
Läs mer Okt 16
Vi hjälper nu vår kund Sigma Technology att hitta nästa stjärna till deras team. Har du några års erfarenhet som elektronikingenjör och känner att du är redo för nya utmaningar? Är du en praktisk lagd person som gärna jobbar nära hårdvaran? Då tror vi och Sigma att detta kan vara helt rätt jobb för dig!

Om rollen
I rollen som elektronikkonstruktör hos Sigma Technology kommer du främst att jobba hos någon av företagets spännande kunder. Du kommer i rollen främst att fokusera på design och konstruktion av elektronik i inbyggda system.
Då du även kommer att testa hårdvaran är det viktigt att du är praktiskt lagd och gillar att jobba nära hårdvaran.

Rollen är såklart varierande men du kommer till exempel att jobba med att både konstruera och skapa mönsterkortslayouter, utveckla den senaste elektroniken inom navigation, sensorteknik, artificiell intelligens, kamera/optik, elektrifiering inom fordon, elektronikutveckling av handhållna produkter och robotgräsklippare, autonoma lösningar, bildhantering, mm.

Du kommer att få möta spännande utmaningar inom segment som fordon, flygande applikationer, industri och konsument.
Projekten kan komma att variera beroende på vilken kund du kommer att jobba hos, men fokusområdet kommer alltid att vara inom inbyggda system.
Mer information om tjänsten ges såklart vid eventuellt intervjutillfälle

Vem är du?

Vi ser helst att du:
- Har minst 3 års erfarenhet som elektronikkonstruktör
- Har minst en YH-utbildning som bedöms som relevant
- Har goda kunskaper i elektronikkonstruktion och design
- Är väl bekant med Altium och OrCAD eller liknande program
- Har erfarenhet av PCB-design
Det är helt klart en fördel om du:
- Har kunskaper inom EMC
- Har vana av att jobba med IPC-standarder
- Har erfarenhet av utvecklingsprojekt inom elektronik och då både inom digital, analog, och kraftelektronik.
- Har kunskap i simuleringsverktyg som LT-spice eller Qspice
- Talar svenska
- Har körkort

För att trivas i rollen på Sigma Technology ser vi att du är en driftig och självständig person som naturligt tar egna initiativ. Du driver många processer själv varför det är viktigt att du är självgående. Då du kommer att vara ute hos kund ser vi att du är en social person med vana av att ta olika typer av människor. Du är samtidigt en person som gillar när det är ordning och reda runt dig.

Om Sigma Technology

Sigma Technology är ett företag med fokus på teknik och som arbetar nära sina kunder. Uppdragen är hos kunden och/eller i inhouse-projekt på kontoret i Linköping. På Sigma Technology Embedded Solutions AB får du fantastiska kollegor med djup teknisk kompetens och en arbetsgivare som är engagerad och närvarande i din utveckling.

Företagskulturen på Sigma trycker mycket på det familjära och där företaget jobbar mycket för att skapa lokal kultur på de olika kontoren. Även om man som anställd på
Sigma Technology är ute mycket hos kund så anordnar företaget gemensamma frukostar, luncher och roliga aktiviteter, allt i syfte att skapa en härlig gemenskap och kultur. Som grädde på moset åker hela företaget en gång per år på en resa tillsammans till varmare breddgrader.

På Sigma Technology har du också såklart bra förmåner, som till exempel ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, förmånsbil och föräldralön.

Om oss
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo. För denna tjänst kommer du vara anställd genom oss på Framtiden och arbeta som konsult hos kund.

Villkor:
Placeringsort: Linköping
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid

Ansök nu

Embeddedutvecklare till TransponderTech

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Sep 7
Letar du efter en arbetsplats där du har oändliga möjligheter att utvecklas? Brinner du för embeddedutveckling och vill ha utmanade och roliga arbetsuppgifter? Då är det precis det här jobbet du ska söka!

Om rollen
I rollen som embeddedutvecklare kommer du vara en del av TransponderTech som är en del av Saab AB. Du kommer ingå i ett utvecklingsteam om ungefär 25 personer som utför en mängd olika utvecklingsuppgifter i olika moderna och häftiga projekt. Det är allt från forskning inom framtida teknik till att upprätthålla tillgängligheten av befintliga produkter. Teamet designar och implementerar alla delar av produkten. TransponderTech levererar avancerade plattformar för hav, luft och rymd.

I din roll kommer du att vara en del av applikationsteamet som arbetar med embeddedutveckling i C++, Linux och VHDL för olika komplexa system. Du kommer få och behöva ha förståelse för den elektroniska designen, gränssnittstandarder, kommunikationslänkar och kryptoalgoritmer. Därtill kommer du att arbeta med flera hårdvarulattformar och mot olika kundsegment. Dina arbetsuppgifter kommer vara både lärorika, utmanade och varierande. Man lär sig inte om man inte testar och är nyfiken!

För att lyckas i rollen som embeddedutvecklare här ser vi att du är en tekniskt intresserad lagspelare som har ett stort engagemang och ansvarstagande i ditt arbete. Vi ser gärna att du är kreativ och kommer med nya idéer. Du kommer främst arbeta i team så att vara samarbetsvillig är en förutsättning.

Vi söker dig med…
•Eftergymnasial högskoleingenjörsutbildning inom datateknik, teknisk fysik eller motsvarande
•Svenska och engelska i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskyddslagen.

Meriterande för tjänsten
•Intresse av embeddedutveckling på fritiden
•Någon form av tidigare erfarenhet av LIA-praktik eller privat utförande av liknande uppgifter
•Relevant arbetslivserfarenhet

Du erbjuds
Som utvecklare på TransponderTech kommer du bli en del av ett oerhört kompetent gäng där du kommer ha stor möjlighet att lära och utvecklas. Det är en varm och trevlig jargong där du snabbt kommer kunna få ansvarsområden när du har tillräckligt med erfarenhet och kunskap. Dina kollegor och din chef kommer stötta dig väl i början och du kommer känna en meningsfullhet tidigt i din roll. Du har stora möjligheter att utvecklas och uppmuntras att vilja ta dig framåt i din karriär. Här pratar man om ”när din egen utveckling står still stannar vi som företag”.

Du har tillgång till alla förmåner som Saabs anställda har, utbildningsprogram, aktiesparprogram, friskvårdsbidrag och en trygg arbetsplats.

Om TransponderTech
Hos SAAB TransponderTech kommer du bli del av en växande utvecklingsorganisation men ändå ha känslan av det ”lilla företaget”. Linköpingskontoret består just nu av 35 personer som arbetar på den globala civila marknaden och där är marknadsledande inom just det produktsegmentet. Portföljen består av VDES radiosändtagare för land, fartyg, satelliter och flygplan samt avancerade navigations och presensationssystem. Arbetsplatsen innehåller alla funktioner, från marknadsföring och försäljning till produktutveckling, produktionsplanering och logistik. Det finns ett tydligt samband mellan egna arbetsinsatser och företagets resultat.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Referenstagning
•Intervju SAAB
•Beslut
•Säkerhetsprövning

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 40h/veckan. Kärntid 8.45-15, resterande tid flex
•Ort: Linköping
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Kundansvarig säljare till Framtiden i Linköping

Account manager
Läs mer Okt 6
Vill du vara en del av företag som hjälper personer till deras första jobb eller nästa steg i karriären?
Drivs du av att bygga och utveckla relationer med en massa spännande människor på spännande företag?

Då är du varmt välkommen att söka vår roll som kundansvarig säljare till vårt kontor i Linköping

Arbetsbeskrivning

Att jobba som Kundansvarig säljare hos oss på Framtiden innebär först och främst att du är den som identifierar personalbehov hos nya och befintliga kunder och att det är du som är vårt ansikte utåt mot dessa och hjälper dem att skräddarsy de bästa lösningarna gällande bemanning och rekrytering. För varje samarbete med kund hjälper vi företagen med sina utmaningar men även personer att ta sitt första eller nästa steg i karriären!

Det finns många aktörer i vår bransch men genom att vara engagerad, arbeta med tempo, nyfikenhet och med excellens så kommer du tillsammans med vårt erbjudande kunna utvecklas och nå nya nivåer inom din försäljning.


Vi ser gärna att du har följande:

• Arbetslivserfarenhet inom försäljning
• Svenska i tal och skrift
• Körkort B

Meriterande:

• Bransch eller närliggande branscherfarenhet
• Tidigare erfarenhet av uppsökande försäljning
• Eget kontaktnät
• Relevant utbildning inom t.ex. försäljning

Genom att skapa möten mellan företag och talanger sammanför Framtiden rätt person med rätt plats och därför söker vi nu efter en Kundansvarig säljare med ett stort intresse av att skapa möjligheter för människor och driva affärer från start till mål.

Vi söker dig som är målmedveten, tar ansvar och arbetar proaktivt med nyfikenhet för att skapa långsiktiga samarbeten med företag. Du är driven, engagerad och har stort intresse av försäljning. Vi ser att du är trygg i dig själv, har mod, har en positiv grundsyn och bidrar med glädje!

Rekryteringsprocessen:

Vår rekryteringsprocess kommer bestå av nedan steg:
- CV-granskning
- Kortare telefonintervju
- Personlighets- och logiktest
- Kompetensbaserad intervju
- Referenstagning
- Intervju med närmaste chef
- Träff med teamet

Om Framtiden

Några av våra förmåner:

• Förtroendetid
• Utbildningspaket
• Friskvård
• Attraktiv lön och bonusmodell
• Möjlighet till delägarskap

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Vi gör skillnad genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera talanger till rätt företag främst inom IT/Teknik, ekonomi och kontor. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

Som medarbetare på Framtiden skall det vara roligt att gå till jobbet! Vi är ett ambitiöst och härligt gäng som gillar att umgås med varandra och samtidigt utvecklas. Här strävar vi alltid efter att bli vårt bästa jag genom utbildning, träning och ständig utveckling i våra roller.

För oss på Framtiden är balansen mellan jobb och privatliv viktigt, därför tillämpar vi förtroendetid och flexibel arbetsplats. Vi har också väl tilltaget friskvårdsbidrag och gemensam frukost varje dag.

Vi står för hög service, kvalitet och har ett klimat som är familjärt och grundat i sunda värderingar. Om du vill ha en arbetsplats präglad av en positiv kultur där vi, medarbetarna, är i fokus är Framtiden rätt ställe för dig.
Välkommen med din ansökan!

Villkor:
Startdatum: November eller enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, 100%
Lön: Fast månadslön + provision
Placering: Linköping

Ansök nu

Säljare till Smart Solkraft!

Utesäljare
Läs mer Okt 6
Detta perfekt för dig som vill arbeta med sälj, i en utvecklande bransch och där du samtidigt gör en insats för miljön! Nu söker på Smart Solkraft en utesäljare som vill vara med i gemenskapen, tycker det är roligt med teknik och försäljning. Låter detta som något för dig? Tveka inte att söka!

DINA ARBETSUPPGIFTER

Tjänsten är en heltidstjänst som säljare och du kommer hjälpa villa- och fastighetsägare att äntligen få nyckelfärdiga solcellsanläggningar till sina hus. Som säljare på Smart Solkraft så kommer du till stor del vistas ute på fält och utföra hembesök hos kunder.

Ett urval av dina huvudsakliga arbetsuppgifter

•Besöka befintliga kunder och även arbeta aktivt med nykundsbearbetning
•Referensförsäljning
•Konsultera kunder att hitta det bästa lösningen utifrån deras behov, utveckla och optimera affärer.
•Offerera, avtalsförhandling och uppföljning.
•Samarbeta med resterande medarbetare på företaget

Du utgår från kontoret i Linköping där du erhåller alla verktyg för att kunna planera och utföra ditt jobb effektivt. Förmåner så som mobiltelefon, headset, bil, dator med mera finns redo.

Länk till Smart Solkraft i Sverige ABs hemsida:
Smart Solkraft – Solceller - Solpaneler solel Linköping

DIN PROFIL

Vi söker någon som är en skicklig relationsbyggare, lyhörd och kommunikativ och som uttrycker sig obehindrat på både svenska och helst även engelska

Du är van att självständigt planera och strukturera ditt arbete och trivs i en roll där du får stor möjlighet att själv påverka resultatet. Du är även duktig på självledarskap genom att ta ansvar men förstår också vikten i gott samarbete med dina kollegor.

Skallkrav:

•B-körkort
•Du talar och skriver svenska obehindrat
•Tidigare erfarenhet inom relevant yrke
•God Datavana

Något inom följande är meriterande:

•Erfarenhet av försäljning, extra plus med uppsökande försäljning
•Erfarenhet inom tekniskt yrke så som el/bygg/anläggning eller liknande

Låter tjänsten intressant?

För att söka tjänsten skickar du in CV och personligt brev via länken. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Ida Kindbom via e-post: ida.kindbom@framtiden.com eller telefonnummer: 0722027812.
Rekryteringsprocessen för det här jobbet består för dig som kandidat av följande steg: telefonintervju, videointervju, referenstagning och intervju på plats.
Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Vi ser fram emot din ansökan!

OM OSS

Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo. För denna tjänst kommer du bli anställd direkt hos kund.

VILLKOR

Startdatum: Omgående eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Linköping
Arbetstider: Dagtid
Omfattning: Heltid
Löneform: Garantilön + provisionsbaserad

Ansök nu

Är du en tekniker som vill bli teamleader?

Teamledare
Läs mer Okt 10
Vill du ta nästa kliv i din karriär och bli teamleader inom telekombranschen? Kanske jobbar du som tekniker inom telekombranschen idag och är redo för nästa utmaning? Vill du vara med och bygga upp bättre förutsättningar för samhällets digitalisering? Sök då tjänsten till vår kund Axians.

Om rollen
I rollen som teamleader kommer du att ansvara för ett antal team med att planera och samordna teamets arbete. Du kommer främst att arbeta ute på fält med att förbereda, planera och kvalitetssäkra de projekt du har ansvar för. Du kommer dagligen ha kontakt med ditt team, kunder och projektledare. Du styr och planerar dina dagar självständigt. Då och då behöver du kunna sova borta i tjänsten då dina projekt är på olika håll i landet.

För att du ska trivas i rollen som teamleader ser vi att du är en social och ansvarstagande person. Vi ser gärna att du är en självgående person som har ett driv att alltid lära dig mer och har en god planeringsförmåga. Har du ett tekniskt intresse kommer det att hjälpa dig att utvecklas i din roll.

Vi söker dig med…
•Minst 2-års erfarenhet som teamledare alt. om man arbetat som tekniker och vill avancera i karriären.
•Körkort-B
•Svenska och engelska i tal och skrift
•Kunna resa/sova ute. Uppskattningsvis mellan 35–40% och var fjärde vecka (beror på projekt)
Meriterande:
•Erfarenhet från personalansvar, projektansvar och budgetansvar.
•Mastcertifikat?

Du erbjuds
Hos Axians kommer du att bli en del av ett engagerat gäng som drivs av att ta sig framåt. Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna kollegor som kommer att hjälpa dig på din väg i utvecklingen. Axians är övertygande om att de medarbetare som trivs på jobbet även är de som gör ett bra jobb. Då och då bjuder Axians på lokal nivå på aktiviteter utanför jobbet. Du kommer erbjudas en trevlig jobbtelefon som du även kommer få använda privat med ett generöst abonnemang.

Om Axians
Axians jobbar med utbyggnad av mobilnät så som 3G, 4G, 5G och på sikt även 6G. Samhällets digitalisering ställer höga krav på förbättringar inom telekommunikationsbranschen. Det handlar om allt ifrån en problemfri uppkoppling till högsta möjliga nedladdningstjänst. I Axians företagskultur står relationerna i centrum, det betyder att de har sina intressenter och slutanvändare i åtanke. Deras värdeord är solidaritet, tillit, entreprenörskap, ansvar och autonomi.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Axians.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Personlighetstest
•Intervju hos Axians
•Beslut
Villkor
•Start: Omgående
•Arbetstider: 8–17. 7-17.30 och ledig fredagar kan förekomma
•Ort: Linköping
•Omfattning: 100% Heltid

Ansök nu

RemaSawco söker efter resande Servicetekniker!

Servicetekniker, maskin
Läs mer Aug 11
RemaSawco söker efter resande Servicetekniker!
”Vi på RemaSawco är på en transformationsresa tillsammans med sågverksindustrin. Vår portfölj av framgångsrika produkter är bara början – för i slutändan handlar det om människorna. Kunskapen, lagarbetet och dela en gemensam vision. Det är dessa saker som gör oss framgångsrika – och det är därför vi vill se dig bli en del av vårt team” - RemaSawco

Anser du sig själv som händig och har en bakgrund som elmontör eller mekaniker? Eller arbetar du idag som servicetekniker och vill komma till ett arbete som inkluderar resor, både inom och utanför Sverige?

Vår kund RemaSawco söker nu efter förstärkning till deras serviceteam i Linköping!

VÅRT ERBJUDANDE
Här kommer du att få arbeta i ett företag med stor utvecklingsanda och med stora utvecklingsmöjligheter för Dig!

Du kommer att få arbeta med driftsättning, service samt support av deras system. Att jobba som servicetekniker innebär arbete med både avancerade mät- och styrsystem och optimering av deras kunders processer.
Arbetet innebär resor till våra kunder där även akuta resor förekommer. Omfattningen av resor varierar, men ligger normalt mellan 60 och 100 dagar per år, främst inom Sverige men även utomlands.

DIN PROFIL
För att trivas bra som Servicetekniker hos RemaSawco så behöver du gilla att styra upp din arbetstid efter vad som behövs göras. Du behöver gilla att resa och vara ansvarstagande i din roll. Att du är lösningsorienterad, driven och gillar kundrelationer ser vi som en självklarhet hos dig.

Skallkrav:
•Utbildning som tex automationstekniker/maskintekniker eller arbetslivserfarenhet som elmontör, mekaniker eller servicetekniker.
•B körkort
•Svenska och Engelska i tal- och skrift

Meriterande:•Kunskaper och erfarenhet av PLC
•Programmeringskunskaper i C++
•Erfarenhet att läsa elscheman

VÅR KUND REMASAWCO
RemaSawco levererar smarta lösningar till sågverksindustrin. Det digitala sågverket - ökad automationsgrad och optimerade processer ger förbättrad produktionseffektivitet för våra kunder. De kan hela sågverksprocessen från timmersortering till hyvlerier.
Huvudområdet är kvalificerade mät- och optimeringssystem för att bättre nyttja råvaran. De är även specialister på styrning av sågverksmaskiner. Deras produkter ligger i teknisk framkant och utvecklas ständigt för att erbjuda bästa möjliga förutsättningar för sina kunders framgång.
Systemen inkluderar bland annat röntgen- och 3D-mätning av timmer, optimering och olika måttkontroller i såglinjen samt automatisk kvalitetsavsyning och sortering av brädor och plank. Mättekniken använder allt från röntgen och laser till vision med RGBbilder. Deras digitala produkter hjälper sina kunder att ännu bättre nyttja råvara, maskiner och processer för att nå bättre lönsamhet.

RemaSawco ingår i Image Systems AB och har verksamhet i Västerås, Nyköping, Linköping, Skellefteå, Finland och Norge.

RemaSawcos kunder finns i hela världen, med fokus i Norden och Europa. Som medarbetare på RemaSawco är du en viktig del i att bygga framtidens biobaserade samhälle. Deras system hjälper sågverken att på ett effektivt sätt hushålla med naturresurserna och samtidigt producera högkvalitativa byggmaterial som bidrar till att minska samhällets koldioxidavtryck.

OM OSS PÅ FRAMTIDEN AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du att bli direktanställd hos RemaSawco.

Låter detta intressant?

Rekryteringsprocessen består för dig som kandidat av telefonintervju, personlighetstest, intervju, referenstagning och slutligen intervju hos RemaSawco.

VILLKOR
Startdatum: Så snart som möjligt men med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Placeringsort: Linköping
Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdatumet är 2023-08-31, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Nyexad? Vill du testa dina vingar som mjukvaruutvecklare?

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Maj 24
Söker du ett jobb där du får arbeta med felsökning och support av testverktyg för mjukvara till Gripen?

Arbetsuppgifter
Som mjukvaruutvecklare kommer du arbeta med C, C++ och Python i Linux som utvecklingsmiljö. Du kommer att ingå i ett team med 15 andra mjukvaruutvecklare och har därmed god stöttning i form av kollegor och tekniska ledare som är mer seniora och har möjlighet att stötta nyexaminerade kollegor. Utveckling sker av befintlig produkt som används för utvecklingstester i ett tidigt stadie i framtagande av ny mjukvara till Gripen.

Vi söker dig med..
•Goda kunskaper i svenska och engelska
•Grundläggande kunskaper från studier i C++, Python och C.
•Erfarenhet av Linux
•Kandidatexamen eller ingenjörsexamen inom till exempel datavetenskap, systemvetenskap eller innovativ programmering

Meriterande för tjänsten är kunskap i git, Ada, QT och hårdvarusystem.

Om SAAB
Hos Östergötlands största privata arbetsgivare bedrivs verksamhet inom försvar och säkerhet. Du kommer att arbeta i en sektion där du har goda möjligheter att få utvecklas, om du önskar, till någon form av ledande position på sikt.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocess
Urval sker löpande
Intervju (Framtiden)
Personlighetstest och referenstagning
Möte SAAB
Beslut
Säkerhetsprövning

Villkor
Start: September eller enligt överenskommelse
Arbetstider: 7.30–16.30 med flex
Ort: Linköping
Omfattning: 100% heltid

Ansök nu