Linköpings Stadsmission jobb i Linköping

Hitta lediga jobb hos Linköpings Stadsmission i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Linköping.

Vill du arbeta med barn i utsatta livssituationer?

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 24
VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG
Linköpings Stadsmissions verksamhet Familjestödjande insatser som stöttar barn och ungdomar (0-20 år) samt deras familjer till ett bättre liv söker medarbetare.

Barn och ungas rättigheter har en naturlig och central plats i verksamhetens uppbyggnad, utveckling och utförande. Målgruppen har varierande social och psykosocial problematik t.ex.  relations eller skolproblem, psykisk ohälsa, samarbetssvårigheter, våld eller annan relationsproblematik mellan föräldrarna och inom familjen förekomma. 

Vi söker nu engagerade akademiker så som socionom, beteendevetare, förskolelärare eller arbetsterapeut som vill vara med och göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. 

 

OM JOBBET 
Utifrån uppdrag främst från socialtjänst kommer du ge barn och unga stödjande och/eller behandlande insatser där målet kan vara att hantera en uppkommen krissituation eller påfrestande livssituation genom att underlätta kommunikation och samspel i familjen, stärka relationer, arbeta med konflikthantering och gränssättning eller skapa förutsättningar för struktur. Uppdraget tydliggörs i faserna uppsöka, kartlägga, stärka, bygga egenmakt och utvärdera. Insatserna kan ges i form av motivationsarbete, familjebehandling och nätverksorienterat arbete och främst i hemmiljö. Samverkan med socialtjänst, vård, skola och andra instanser som kan komma att vara av vikt för uppdraget är en viktig det av arbetet. 

 
ÄR DET HÄR DU? 
Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder inom ramen för verksamhetens uppdrag. Som person är du kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer, allians och trygghet med deltagare. Du arbetar flexibelt och självständigt i dina ärenden men också tillsammans med kollegor samt interna och externa samarbetsparter. Du samarbetar bland annat med Stadsmissionens övriga verksamheter och främst Trygg Uppväxt för att ge deltagaren möjlighet till ett gynnsamt vidare verksamhetsinnehåll. Du behöver därför ha en mycket god förmåga att arbeta i team samtidigt som du självgående och initiativtagande i ditt uppdrag. Kultur- och språkkompetens är önskvärd.

Vi vill att du har

- Kandidatexamen främst inom det beteendevetenskapliga fältet eller annan kandidatexamen som arbetsgivaren finner likvärdig
- Kunskap kring barn och ungas utveckling och särskilda utsatthet samt barns förutsättningar inom våld i nära relation, beroendesjukdom och särskilt utsatta gruppers situation
- B-körkort 

Det är meriterande om du har 

- Kunskap och utbildning i en eller flera metoder och utredningsverktyg som kan vara tillämpbara så som IHF, MI, FREDA, PATRIARK, BRA-samtal, BBIC och TMO 
- Erfarenhet av socialt arbete så som behandlande/stödjande insatser riktat till barn och unga samt familjer 

ÖVRIG
Välkommen med din ansökan snarast, rekryteringen sker löpande!

Arbetstiden är förlagd dagtid men innebär även en del obekväm arbetstid, kvällar och helgdagar beroende på uppdragens karaktär, innehåll och barnets behov. 

Anställningen föregås av en sex månaders provanställning. Inför nyanställning begär vi utdrag ur belastningsregistret.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

OM OSS
Linköpings Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Ansök nu

Boendestödjare sökes till Stadsmissionens stödboenden

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 7
Stadsmissionen behövs nu mer än någonsin.

Vi söker fyra boendestödjare till Stadsmissionens stödboenden. Uppdraget passar dig som har en längtan efter ett arbete där du kan göra meningsfull skillnad för människor i utsatta livssituationer. Du får möjlighet att jobba med vuxna med aktiv beroendeproblematik, boende med stöd och tillsyn dygnet runt, ett brett och varierande uppdrag. Vi erbjuder dig ett socialt och stimulerande arbete i ett öppet och dynamiskt klimat där ingen dag är den andra lik.

 

Din framtida utmaning
Som boendestödjare ger du daglig tillsyn och insatser, både internt och externt, utifrån deltagarnas behov och förutsättningar. Uppdraget innebär att stödja personer med olika behov i strävan för ett självständigt leverne. Du arbetar med kontaktmannaskap och utgår från individuella genomförandeplaner. Vi samverkar dagligen med interna och externa aktörer som deltagarna har anknytningar till. Inom ramen för ditt uppdrag har du också ett administrativt ansvar för daglig dokumentation, uppföljningsrapporter och är den primära kontakten gentemot myndigheter. 

Du ingår i en arbetsgrupp med olika professioner. Tillsammans arbetar ni utifrån en gemensam planering där verksamhetens uppdrag och deltagarens behov styr arbetsinsatserna. Allt stödjande och omvårdande arbete baseras på evidensbaserad forskning och praktik.

 

Är det här du?
Vi söker dig som har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i arbetsgrupp som hos våra deltagare. Du är en relationsskapande och inkännande person, samtidigt kan du sätta gränser på ett konsekvent sätt. Eftersom verksamheten baseras på deltagarnas varierande behov och förutsättningar krävs att du är stresstålig och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är självgående och initiativtagande i ditt uppdrag med ett sinne för struktur, ordning och reda.  Vidare har du en personlig mognad och god självinsikt samt gillar att jobba tillsammans med andra. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har vana av journalföring.

För att lyckas i rollen tror vi att du

- Är utbildad behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Har god kunskap om- och erfarenhet av arbete med förändringsprocesser
- Har B-körkort

Meriterande:

- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, psykisk ohälsa samt funktionsvariationer.
- ÅP, ASI och/eller MI utbildning.
- Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter så som arkivering och dokumentation. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

 

Övrigt
Arbetstiderna är förlagda kväll/natt och helg med sovandejour samt dagtid.

En utannonserad tillsvidareanställning föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Rekryteringen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

 

Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Timvikarier till Stadsmissions stödboenden

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Nov 7
Vårt erbjudande till dig
Vi söker nu flera vikarier till våra två stödboenden i Linköping.

Som vikarie får du möjlighet att få värdefull arbetslivserfarenhet inom socialt arbete. Du är en viktig länk i att det dagliga arbetet ska kunna fortgå vid ordinarie personals ledighet. Dina arbetsuppgifter och aktiviteter är varierande och utgår ifrån verksamhetens planering och beslut. Allt stödjande och omvårdande arbete baseras på evidensbaserad forskning och praktik. Arbetstiden varierar då verksamheten bedrivs dygnet runt. Passen är förlagda dag, kväll och helg med sovande jour.

 

Din framtida utmaning
På Stadsmissionens stödboenden bor människor med aktiv beroendeproblematik. Som boendestödjare utgår du ifrån individuella genomförandeplaner för att stödja deltagarna med olika behov i syfte att uppnå ett självständigt liv. Du har nära samarbete med både interna och externa samverkansparter som deltagarna har anknytning till. Tillsammans med kollegor arbetar du utifrån en gemensam planering där verksamhetens uppdrag och deltagarnas behov styr arbetsinsatserna. I uppdraget ger du också boendestödjande insatser till deltagare som bor i eget boende. I tjänsten ingår också ett administrativt ansvar för daglig dokumentation.

 

Är det här du?
Du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär i såväl personalgrupp som hos våra deltagare. Eftersom verksamheten baseras på deltagarnas varierande behov och förutsättningar krävs att du är flexibel och lösningsfokuserad. Arbetet kräver ett engagemang och intresse för människor i utsatta livssituationer och vi söker dig som vill lära dig mer om målgruppen. Vi ser att du är en inkännande person med en personlig mognad och god självinsikt. Du delar Stadsmissionens människosyn och värdegrund och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

Vi söker vi dig som:

- Är utbildad eller studerande behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift och har vana av journalföring 
- har B-körkort

Meriterande:

- Pågående högskolestudier inom socialt arbete 
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, psykisk ohälsa samt funktionsvariationer
- ÅP, ASI och/eller MI utbildning

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna en stor mångfald i våra arbetsgrupper. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

 

Övrigt 
Arbetstider är förlagda dagtid, kvällar/nätter med sovande jour och helger när ordinarie personals frånvaro. 

Inför en anställning kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret. 

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan! 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle. Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Redovisningscontroller till Stadsmissionen

Redovisningsekonom
Läs mer Nov 4
Vårt erbjudande till dig
Stadsmissionen behövs nu mer än någonsin.

Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas då vi ska göra mer för fler. Vi söker dig som har en längtan efter ett arbete där du kan göra meningsfull skillnad för människor i utsatta livssituationer. Utifrån vår idé om ett mänskligare samhälle arbetar vi varje dag för de människor som har det allra tuffast i vår region. Idag finns vi Linköping, Motala och Norrköping och vi har målsättning om att etablera oss i fler städer i Östergötland.

Vi söker en redovisningscontroller som vill bidra till Stadsmissionens fortsatta utveckling under vår tillväxtresa. Hos oss får du möjlighet att arbeta med ett brett och varierande uppdrag. Vi erbjuder dig ett socialt och stimulerande arbete i ett öppet och dynamiskt klimat där ingen dag är den andra lik.

 

Din framtida utmaning
Som redovisningscontroller medverkar du i arbetet för Stadsmissionens mål om en ekonomisk hållbarhet över tid och att säkerställa att vi vid var tid visar ett rättvisande ekonomiskt resultat och ekonomisk ställning. I ditt uppdrag är du delaktig i ekonomisk planering genom såväl budget som prognos och kalkyl. Du arbetar också med projektmedel i form av kalkylering, planering, redovisning, uppföljning och rapportering. Du genomför också ekonomisk uppföljning av verksamheter och adhoc-analyser vid behov. Dessutom är du delaktig i arbetet med bokslut och årsredovisning. I rollen som redovisningscontroller arbetar du mycket nära organisationens chefer samt är kontaktperson gällande ändamålsbestämda medel och projekt.

Du kommer att arbeta nära dina kollegor inom ekonomifunktionen. Vi är en arbetsgrupp med högt till tak och en öppen, nära, dialog. Vi söker en kollega som är nyfiken och har viljan att jobba utvecklingsfokuserat samt vågar testa nya idéer.

 

Är det här du?
Vi söker dig som är analytisk och har god förmåga att se de ekonomiska sambanden som finns i en verksamhet. Du har ett nyfiket och lösningsorienterat förhållningssätt samt har lätt för att växla perspektiv för att se både detaljer och helhetsperspektivet. Eftersom vi befinner oss i en tillväxtperiod söker vi dig som gillar att se nya möjligheter och drivs av att utveckla metoder och verktyg. Du trivs med att självständigt driva ditt arbete framåt på ett strukturerat sätt genom planering, genomförande och uppföljning mot uppsatta mål.  Du är prestigelös och social, en kommunikativ relationsbyggare som engagerar och samverkar med människor omkring dig. Vidare har du ett starkt samhällsengagemang, kunskap och intresse för samhälls-, jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Du delar Stadsmissionens värdegrund och vision om ett mänskligare samhälle.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

- Relevant akademisk utbildning inom ekonomiområdet
- Flera års erfarenhet av arbete inom redovisning och bokslut
- Kunskap och erfarenhet av projektredovisning, gärna från ansökan, uppföljning och rapportering av projektmedel inom den idéburna sektorn
- God förståelse för den digitala utvecklingen
- Kunskap och erfarenhet av olika system för såväl redovisning och uppföljning samt planering och beslutsstöd

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi eftersträvar en heterogen arbetsgrupp och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

 

Övrigt
Välkommen med din ansökan, vi gör vårt urval löpande!

Stadsmissionen är medlem i FREMIA och följer kollektivavtal HVO (Hälsa vård och omsorg).

Arbetet utförs främst på plats på Stadsmissionens kontor, Ågatan 3 och vi använder flexibel arbetsplats efter dialog med närmaste chef.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 
Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Ansök nu

Vägledare sökes till Kontaktcentrum

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Okt 20
Linköpings Stadsmissions verksamhet Kontaktcentrum är en öppen dagverksamhet som finns till för människor som på olika sätt lever i utsatta livssituationer.

Besökarna på Kontaktcentrum lever ofta i hemlöshet, har pågående beroendeproblematik, våldsutsatthet och/eller psykisk ohälsa. Uppdraget innebär att stödja personer med olika behov i strävan för ett självständigt leverne och ökad egenmakt. 

Vi söker nu en engagerad vägledare som vill vara med och göra meningsfull skillnad för människor, varje dag.

 

Om jobbet
Som vägledare arbetar du med varierande stödjande och hjälpande insatser på olika sätt utifrån våra besökares behov. Du arbetar för att möjliggöra tillgång till rätt insatser så som boende, ekonomiskt bistånd och sjukvård. Du ger motiverande samtal och vägleder besökarna i kontakter med myndigheter, sjukvård och andra externa instanser för att säkerställa att besökarens basbehov och sociala rättigheter tillgodoses. Som vägledare serverar du också frukost och lunch samt planerar, samordnar, genomför och utvärderar sociala aktiviteter för. Du utför också boendestödjande insatser. I rollen ingår viss administration så som dokumentation och rapportering. 

 

Om dig
Vi söker dig som har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i medarbetargrupp som hos våra deltagare. Du är en relationsskapande och inkännande person. Samtidigt kan du sätta gränser på ett konsekvent sätt. Eftersom verksamheten baseras på deltagarnas varierande behov och förutsättningar krävs att du är flexibel och lösningsfokuserad. Vidare har du en personlig mognad och god självinsikt samt gillar att jobba tillsammans med andra. Samtidigt är du självgående och initiativtagande i ditt uppdrag. Du delar Stadsmissionens värdegrund, människosyn och vision om ett mänskligare samhälle.  

Vi söker dig som har: 

- Avslutad eftergymnasial utbildning som behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Erfarenhet av att möta människor i utsatta livssituationer
- B-körkort

Meriterande:

- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, psykisk ohälsa samt funktionsvariationer
- ÅP, ASI och/eller MI utbildning

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna en stor mångfald i våra arbetsgrupper. 

 
Övrigt
Välkommen med din ansökan snarast, urval sker löpande. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut. Vi söker både behovsanställda som kan jobba vid ordinarie personals frånvaro och sommarvikarier för heltidsarbete under 8-10 veckor under sommarperioden. 

I denna verksamhet begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Timvikarie till Familjestödjande insatser

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 17
Vi söker nu semester- och timvikarier som kan arbeta vid behov för att sedan arbeta en längre sammanhängande period under sommaren 2023, under ca 7 veckor i slutet av juni-augusti.

Som vikarie får du möjlighet att få värdefull arbetslivserfarenhet från flera verksamheter. Du kommer arbeta både inom Familjestödjande insatser och Skyddat boende med barnrättsperspektiv. Du är en viktig länk i att det dagliga arbetet ska kunna fortgå utan störningar vid ordinarie personals ledighet. Dina arbetsuppgifter och aktiviteter är varierande och utgår ifrån verksamhetens planering och beslut, du arbetar riktat både mot familjer, kvinnor och barn. Allt stödjande och omvårdande arbete baseras på evidensbaserad forskning och praktik.

Arbetstiden är framförallt på vardagar, dagtid och det är även då behovet av vikarier är som störst men  även övriga arbetstider kan bli aktuella. 

Om dig
Vi tror att du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i personalgrupp som hos våra klienter. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du stresstålig, initiativtagande och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är en relationsskapande och inkännande person som kan ge varje enskild individ ett anpassat bemötande. Du är kommunikativ och inspirerande i ditt förhållningssätt. Vidare är du trygg i dig själv, har god självinsikt och gillar att arbeta tillsammans med andra, men är inte främmande för att hantera situationer självständigt. 

Vi söker dig som:

- Minst har en pågående utbildning till socionom, beteendevetare, behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 
- Kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har vana av journalföring/dokumentation.
- Har B-körkort

I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Ansök nu

Timvikarie till Familjestödjande insatser

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 14
Vi söker nu semester- och timvikarier som kan arbeta vid behov för att sedan arbeta en längre sammanhängande period under sommaren 2023, under ca 7 veckor i slutet av juni-augusti.

Som vikarie får du möjlighet att få värdefull arbetslivserfarenhet från flera verksamheter. Du kommer arbeta både inom Familjestödjande insatser och Skyddat boende med barnrättsperspektiv. Du är en viktig länk i att det dagliga arbetet ska kunna fortgå utan störningar vid ordinarie personals ledighet. Dina arbetsuppgifter och aktiviteter är varierande och utgår ifrån verksamhetens planering och beslut, du arbetar riktat både mot familjer, kvinnor och barn. Allt stödjande och omvårdande arbete baseras på evidensbaserad forskning och praktik.

Arbetstiden är framförallt på vardagar, dagtid och det är även då behovet av vikarier är som störst men  även övriga arbetstider kan bli aktuella. 

Om dig
Vi tror att du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i personalgrupp som hos våra klienter. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du stresstålig, initiativtagande och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är en relationsskapande och inkännande person som kan ge varje enskild individ ett anpassat bemötande. Du är kommunikativ och inspirerande i ditt förhållningssätt. Vidare är du trygg i dig själv, har god självinsikt och gillar att arbeta tillsammans med andra, men är inte främmande för att hantera situationer självständigt. 

Vi söker dig som:

- Minst har en pågående utbildning till socionom, beteendevetare, behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 
- Kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har vana av journalföring/dokumentation.
- Har B-körkort

I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Ansök nu

Socialpedagog till Skyddat boende med barnrättsperspektiv

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 3
Linköpings Stadsmissions skyddade boende med barnrättsperspektiv erbjuder skydd och individanpassat kvalificerat stöd för kvinnor och barn utsatta för våld.

Målet är ett fortsatt liv i självständighet, välmående och frihet från våld. Vårt uttalade barnrättsperspektiv innebär att alla barn såväl som kvinnor bemöts som egna rättssubjekt och får ett individanpassat stöd utifrån sina egna unika behov. Linköpings stadsmission står inför en utvecklingsresa med målet att göra ”mer för fler”, vill du vara med på resan?

Om jobbet

Som socialpedagog är du kontaktperson för kvinnor och barn i verksamheten och utifrån deras genomförandeplan ansvarar du för att driva deras process framåt. Du har individanpassade stödsamtal och stöttar i hanteringen av kontakter med myndigheter, skola, hälso- och sjukvård. Du stöttar varje kvinna och barnen till ett välfungerande och meningsfullt vardagsliv på skyddat boende och processen till självständighet och utflytt. I uppdraget ingår också att ansvara för att dokumentera arbetet och samarbeta med placerande socialsekreterare och andra aktuella aktörer. Du finns med i det som krävs och ser möjligheter och kreativa lösningar i olika typer av utmaningar, du ser vad som behöver göras och säkerställer att det blir gjort.

Stadsmissionen har för vana att utveckla våra verksamheter i takt med att omvärlden förändras. Som medarbetare ingår det därför att ha ett kritiskt och innovativt förhållningssätt till arbetet, för att utveckla nya metoder som än bättre tillgodoser varje kvinna och varje barns rättigheter och behov. Verksamheten har idag en liten arbetsgrupp varför tjänsten också inkluderar praktiska och administrativa arbetsuppgifter såväl som delaktighet i verksamhetsutveckling.

Till tjänsten i skyddat boende med barnrättsperspektiv anställer vi enbart kvinnor.


Om dig
Vi söker en engagerad och professionell socialpedagog som förstår konsekvenser av våldsutsatthet och vikten av ett kvalitativt stöd på skyddat boende för både kvinnor och barn. Du har förståelse för människors olika livssituationer och förmåga att möta varje individ där just den befinner sig, oavsett ålder. Du är lyhörd för varje persons individuella behov, positiv och lösningsfokuserad. Du har god självkännedom och ett lugn även i mötet med det svåra och tunga samtal och situationer samt har förmåga att skapa lugna, trygga och motiverande miljöer för människor i kris. Du ser vikten av ett gott och innovativt samarbete med olika aktörer, såsom socialtjänst, skola, myndigheter, sjukvård och andra betydelsefulla personer i klienternas liv. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ samt prioritera bland arbetsuppgifter vid behov. Du har ett intresse för barnrättsfrågor och trivs i förändring och utveckling.

Du är bekväm med att initiera utåtriktade kontakter med tidigare och potentiella placerare samt andra intressenter i syfte att skapa och öka kännedom om verksamheten och möjliggöra nya samarbeten och placeringar. Du behöver kunna ta ett stort ansvar för dig själv, dina kollegor och för verksamheten i stort. Viktigt att du kan och vill arbeta självständigt och fattar snabba beslut när så krävs, men har förmåga att involvera övriga och synka vardagen med kollegor. Du står upp för dina klienter och sätter deras behov i främsta rummet.


Vi söker dig som har

- Akademisk examen inom det beteendevetenskapliga fältet, så som socionom, beteendevetare, samhälls- och kulturanalytiker, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med våld i nära relationer
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med barn
- God kunskap om socialt arbete och samhällets aktörer

Det är meriterande om du utbildning i MI, riskbedömning enligt PATRIARK/FREDA, trauma och traumamedveten omsorg, socialrätt och/eller annat som kan vara till nytta i arbetet.

 

Övrigt 
Tjänsten tillsätts endast om erforderliga beslut fattas. Vi arbetar med ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Behandlingsansvarig för våldsutsatta kvinnor i boeroende på Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 4
Linköpings Stadsmission

Oasen HVB

Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med samsjuklighet från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell modern behandling har vi följt klienter som lämnat både beroende och destruktiva relationer bakom sig. Oasen HVB är ett av få behandlingshem som erbjuder en komplett multimodal behandling utifrån samsjuklighetsperspektivet, där våldsutsatthetens konsekvenser är en viktig del för att för att förstå beroendets uppkomst och andra samsjuka symptom. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling, men Oasen ligger även i framkant gällande metodtillämpning för målgruppen genom exempelvis neurofeedback training och traumabehandlingen COPE. 

Vi utökar vår verksamhet och söker nu ytterligare en behandlingsansvarig till Oasen, där du arbetar i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Som behandlingsansvarig ansvarar du för all myndighetskontakt och struktur samt planering under klientens behandlingstid. Du ansvarar för att säkerställa att klientprocessen fortlöper högkvalitativt utifrån planering och vårdbehov. Du planerar, genomför och utvärderar självständigt  gruppbehandling så som återfallsprevention och psykoeduaktion kring våld, samt har enskilda stödjande samtal. Dokumentation kring kartläggning, bedömningar, behandlingens genomförande och uppföljning samt att tillse att beställarens krav uppfylls är en viktig del av uppdraget. 

På Oasen arbetar du i ett team av behandlingsansvariga, socialpedagoger och terapeut där alla har olika roller men utgör en nödvändig helhet för att kvinnan ska få sina behov tillgodosedda av behandling, stöd och trygghet. Målet är att klienten efter fullföljd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från inslag av våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger.

OM DIG

Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Vi söker dig som är kommunikativ och inspirerande i ditt sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv samt en god förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Du behöver ha förmåga att arbeta akutstyrt och integrerande som en del av ett lag, samtidigt som du behöver kunna ta självständiga beslut, samordna andra i arbetet runt dina klienter och planera din tid väl. Du har dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer. Du förstår vikten av och har god förmåga att bibehålla och vårda kontakten och nöjdheten hos våra uppdragsgivare i form av placerande socialsekreterare. Då Oasen HVB är inne i en utvecklingsperiod är det viktigt att du har ett reflekterande sinne tillsammans med mod och engagemang samt trivs med nya utmaningar. 

Vi söker dig som har:

- akademisk examen såsom socionom, beteendevetare eller samhälls- och
kulturanalytiker alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- kunskap kring beroende och våld i nära relation
- läst socialrätt och/eller har erfarenhet av dokumentation och samverkan med myndighet
- B-körkort

Det är meriterande om du

- har behandlings- och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård eller annan professionell vård 
- har kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling
- har vidareutbildning i MI, TMO, CRA, ÅP, FREDA och PATRIARK 
- är legitimerad sjuksköterska eller har genomfört psykoterapi steg 1

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. I denna verksamhet anställer vi enbart kvinnlig personal.

OBS! Vänta inte med din ansökan då rekrytering kommer att ske löpande.

ÖVRIGT

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster


Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


 


OM STADSMISSIONEN

Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.


Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Socionom till Familjestödjande insatser

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 19
VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG
Linköpings Stadsmissions verksamhet Familjestödjande insatser som stöttar barn och ungdomar (0-20 år) samt deras familjer till ett bättre liv söker medarbetare.

Barn och ungas rättigheter har en naturlig och central plats i verksamhetens uppbyggnad, utveckling och utförande. Målgruppen har varierande social och psykosocial problematik t.ex.  relations eller skolproblem, psykisk ohälsa, samarbetssvårigheter, våld eller annan relationsproblematik mellan föräldrarna och inom familjen förekomma. 

Vi söker nu engagerade socionomer eller akademiker med motsvarande utbildning som vill vara med och göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. 

 

OM JOBBET 
Utifrån uppdrag från socialtjänst kommer du ge barn och unga stödjande och/eller behandlande insatser där målet kan vara att hantera en uppkommen krissituation eller påfrestande livssituation genom att underlätta kommunikation och samspel i familjen, stärka relationer, arbeta med konflikthantering och gränssättning eller skapa förutsättningar för struktur. Uppdraget tydliggörs i faserna uppsöka, kartlägga, stärka, bygga egenmakt och utvärdera. Insatserna kan ges i form av motivationsarbete, familjebehandling och nätverksorienterat arbete och främst i hemmiljö. Samverkan med socialtjänst, vård, skola och andra instanser som kan komma att vara av vikt för uppdraget är en viktig det av arbetet. 

 
ÄR DET HÄR DU? 
Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder inom ramen för verksamhetens uppdrag. Som person är du kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer, allians och trygghet med deltagare. Som socialpedagog arbetar du flexibelt och självständigt i dina ärenden men också tillsammans med kollegor samt interna och externa samarbetsparter. Du samarbetar bland annat med Stadsmissionens övriga verksamheter och främst Trygg Uppväxt för att ge deltagaren möjlighet till ett gynnsamt vidare verksamhetsinnehåll. Du behöver därför ha en mycket god förmåga att arbeta i team samtidigt som du självgående och initiativtagande i ditt uppdrag. Kultur- och språkkompetens är önskvärd.

Vi vill att du har

- Socionomexamen alternativt kandidatexamen inom det beteendevetenskapliga fältet som arbetsgivaren finner likvärdig
- Kunskap och utbildning i en eller flera metoder och utredningsverktyg som kan vara tillämpbara så som IHF, MI, FREDA, PATRIARK, BRA-samtal, BBIC och TMO
- Kunskap kring barn och ungas utveckling och särskilda utsatthet samt barns förutsättningar inom våld i nära relation, beroendesjukdom och särskilt utsatta gruppers situation
- Erfarenhet av socialt arbete så som behandlande/stödjande insatser riktat till barn och unga samt familjer
- B-körkort 

 

ÖVRIG
Välkommen med din ansökan snarast, rekryteringen sker löpande!

Arbetstiden är förlagd dagtid men innebära även till viss del obekväm arbetstid, kvällar och helgdagar beroende på uppdragens karaktär och innehåll.

Anställningen föregås av en sex månaders provanställning. Inför nyanställning begär vi utdrag ur belastningsregistret.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

OM OSS
Linköpings Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Ansök nu

Socialpedagog till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 4
OASEN
Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som bearbetat sin våldsutsatthet och lämnat sitt beroende bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.OM JOBBET
Vi söker nu nya nyfikna och engagerade kollegor till vår arbetsgrupp! Som socialpedagog på Oasen ingår du i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär tjänsten att arbeta relationellt för att stötta klienterna i sina behandlingsprocesser, ge trygghet och stabilitet i vardagen såväl som att stötta i praktiska frågor. I uppdraget ingår även att strukturera och planera den dagliga verksamheten samt i viss mån hålla i olika typer av grupper. Målet är att klienten efter genomförd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger. Vi erbjuder handledning och fortbildning utifrån aktuella metoder.OM DIG
Vi söker dig som har kunskaper om systemteori och ett relationellt perspektiv. Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Du har ett kommunikativ och inspirerande sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv. Din förmåga att arbeta i team såväl som att göra självständiga prioriteringar behöver vara mycket god, likaså din förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Vidare har du dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer.

Vi söker dig som har:

- Akademisk examen såsom socionom, socialpedagog, behandlingspedagog, beteendevetare eller samhälls- och kulturanalytiker. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig så som relevant yrkeshögskoleutbildning
- Grundkunskaper om beroendeproblematik
- B-körkort

Meriterande:

- Kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling
- Vidareutbildning i CRA, ASI, MI eller ÅP
- Behandling och/eller handläggningserfarenhet av beroendevårdÖVRIGT
Vi rekryterar löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi söker nya medarbetare för ett långtidsvikariat till januari 2024 (med goda möjligheter till fast anställning) samt timvikarier. Vi anställer enbart kvinnlig personal i denna verksamhet. Arbetstiderna följer ett 8-veckorsschema med oregelbunden arbetstid och nattjour.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning. I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Socialpedagog till Skyddat boende med barnrättsperspektiv

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 15
Linköpings Stadsmissions skyddade boende med barnrättsperspektiv erbjuder skydd och individanpassat kvalificerat stöd för kvinnor och barn utsatta för våld.

Målet är ett fortsatt liv i självständighet, välmående och frihet från våld. Vårt uttalade barnrättsperspektiv innebär att alla barn såväl som kvinnor bemöts som egna rättssubjekt och får ett individanpassat stöd utifrån sina egna unika behov. Linköpings stadsmission står inför en utvecklingsresa med målet att göra ”mer för fler”, vill du vara med på resan?

Om jobbet

Som socialpedagog är du kontaktperson för kvinnor och barn i verksamheten och utifrån deras genomförandeplan ansvarar du för att driva deras process framåt. Du har individanpassade stödsamtal och stöttar i hanteringen av kontakter med myndigheter, skola, hälso- och sjukvård. Du stöttar varje kvinna och barnen till ett välfungerande och meningsfullt vardagsliv på skyddat boende och processen till självständighet och utflytt. I uppdraget ingår också att ansvara för att dokumentera arbetet och samarbeta med placerande socialsekreterare och andra aktuella aktörer. Du finns med i det som krävs och ser möjligheter och kreativa lösningar i olika typer av utmaningar, du ser vad som behöver göras och säkerställer att det blir gjort.

Stadsmissionen har för vana att utveckla våra verksamheter i takt med att omvärlden förändras. Som medarbetare ingår det därför att ha ett kritiskt och innovativt förhållningssätt till arbetet, för att utveckla nya metoder som än bättre tillgodoser varje kvinna och varje barns rättigheter och behov. Verksamheten har idag en liten arbetsgrupp varför tjänsten också inkluderar praktiska och administrativa arbetsuppgifter såväl som delaktighet i verksamhetsutveckling.

Till tjänsten i skyddat boende med barnrättsperspektiv anställer vi enbart kvinnor.


Om dig
Vi söker en engagerad och professionell socialpedagog som förstår konsekvenser av våldsutsatthet och vikten av ett kvalitativt stöd på skyddat boende för både kvinnor och barn. Du har förståelse för människors olika livssituationer och förmåga att möta varje individ där just den befinner sig, oavsett ålder. Du är lyhörd för varje persons individuella behov, positiv och lösningsfokuserad. Du har god självkännedom och ett lugn även i mötet med det svåra och tunga samtal och situationer samt har förmåga att skapa lugna, trygga och motiverande miljöer för människor i kris. Du ser vikten av ett gott och innovativt samarbete med olika aktörer, såsom socialtjänst, skola, myndigheter, sjukvård och andra betydelsefulla personer i klienternas liv. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ samt prioritera bland arbetsuppgifter vid behov. Du har ett intresse för barnrättsfrågor och trivs i förändring och utveckling.

Du är bekväm med att initiera utåtriktade kontakter med tidigare och potentiella placerare samt andra intressenter i syfte att skapa och öka kännedom om verksamheten och möjliggöra nya samarbeten och placeringar. Du behöver kunna ta ett stort ansvar för dig själv, dina kollegor och för verksamheten i stort. Viktigt att du kan och vill arbeta självständigt och fattar snabba beslut när så krävs, men har förmåga att involvera övriga och synka vardagen med kollegor. Du står upp för dina klienter och sätter deras behov i främsta rummet.


Vi söker dig som har

- Akademisk examen inom det beteendevetenskapliga fältet, så som socionom, beteendevetare, samhälls- och kulturanalytiker, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med våld i nära relationer
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med barn
- God kunskap om socialt arbete och samhällets aktörer

Det är meriterande om du utbildning i MI, riskbedömning enligt PATRIARK/FREDA, trauma och traumamedveten omsorg, socialrätt och/eller annat som kan vara till nytta i arbetet.

 

Övrigt 
Tjänsten tillsätts endast om erforderliga beslut fattas. Vi arbetar med ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Timvikarier till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 15
OASEN
Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som bearbetat sin våldsutsatthet och lämnat sitt beroende bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.

OM JOBBET
Vi söker nu timvikarier som kan arbeta vid behov. Som vikarie på Oasen är du en viktig länk till att det dagliga arbetet ska kunna fortgå utan störningar vid ordinarie personals ledighet. Dina arbetsuppgifter är varierande och utgår ifrån verksamhetens planering och beslut. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär arbetet att vara nära klienterna, ge omsorg, trygghet och stabilitet i vardagen. Det är viktigt att verka för att skapa gynnsamma relationer i klientgruppen.

Som vikarier arbetar du varierande tider på dygnet med sovande jour nattetid. Vi ser gärna att du har möjlighet att arbeta regelbundet minst någon gång i månaden. Pass är tillgängliga både med lång framförhållning och kort varsel.

OM DIG
Vi tror att du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär för våra klienter. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du är stresstålig och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är en relationsskapande och inkännande person. Du är kommunikativ och engagerande i ditt förhållningssätt. Vidare är du trygg i dig själv, har god självinsikt och gillar att jobba tillsammans med andra.

Vi söker dig som:

- Studerar till eller har examen som behandlingspedagog, behandlingsassistent alternativt läser eller har examen i en akademisk utbildning inom det beteendevetenskaplig fältet
- Kan uttrycka dig väl i tal och skrift, önskvärt med erfarenhet av journalföring/dokumentation
- Har B-körkort

Erfarenhet av att arbeta med människor med substansberoende, psykiatri och/eller våld i nära relation ses som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

 
ÖVRIGT
I verksamheten jobbar endast kvinnlig personal och vi begär utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Vänta inte med din ansökan då vi kommer att rekrytera löpande. 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Läxhjälpare till Stadsmissionens barn och ungdomsverksamheter

Ungdomsledare
Läs mer Aug 24
OM JOBBET
Linköpings Stadsmission samarbetar med den ideella föreningen Drivkraft för att bedriva läxhjälp för barn och ungdomar i Östergötland.

Ambitionen är att läxhjälpen ska bidra till att elever från mellanstadiet och uppåt höjer sina studieresultat och ökar sina chanser till sommarjobb.  Förutom att hjälpa till med skolarbete är förhoppningen att bidra till att eleverna får sunda värderingar och lär sig respektera varandra. Som läxhjälpare ingår du i ett team och tillsammans agerar ni som stöd och bollplank gentemot eleverna som deltar i läxhjälpen. Vi söker nu 10st läxhjälpare över 18år som vill ha ett meningsfullt och givande uppdrag i Linköping.  Är du en av dem vi söker?   

 

OM DIG
Vi söker dig som vill ha ett meningsfullt och givande uppdrag som timanställd läxhjälpare till Stadsmissionens barn och ungdomsverksamheter under höst och vårterminen.  Du delar Stadsmissionens värdegrund och grundläggande tro om alla människors lika värde och har ett starkt samhällsengagemang och intresse för jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Du vill engagera dig och vara en förebild för barn och ungdomar som går på mellan- och högstadiet. Att bygga relationer och engagera andra faller sig naturligt för dig eftersom du är en utåtriktad och social person. Du kan motivera andra att delta i aktiveter och tycker det är roligt att komma på nya kreativa idéer till framtida aktiviteter i verksamheten.  

Uppdraget passar dig som
• Vill engagera dig och vara en förebild för elever från åk 4 och uppåt. 
• Behärskar svenska i tal och skrift. 
• Har ett eller fler skolämnen som du känner att du kan hjälpa till med. 
• Delar vår människosyn och värdegrund om alla människors lika värde. 
• Har fyllt 18 år. Går självklart bra att vara äldre än så! 

Då behovet av läxhjälp i matte är stort ser vi att kunskap i matte upp till gymnasienivå är meriterande.

Det finns inget krav på specifik pedagogisk utbildning eller arbetslivserfarenhet, vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet och personlig mognad.  Som läxhjälpare får du introduktion och Drivkraft läxhjälpsutbildning. Vi eftersträvar en heterogen arbetsgrupp och ser mångfald som en styrka.

 

ÖVRIGT   
I denna verksamhet begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Som läxhjälpare arbetar du på eftermiddagar och kvällar på olika skolor/ fritidsgårdar i Ljungsbro, Berga, Skäggetorp och Lambohov.  Du engagerar dig med en regelbundenhet minst en gång i veckan under höst och vårterminen. Uppehåll är det dock under alla skollov då vi utför fritidsaktiviteter i stället.   

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Boendestödjare sökes till skyddat boende för kvinnor i våldsutsatthet

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Aug 22
Vårt erbjudande till dig
Stadsmissionen är en idéburen organisation som genom innovativt och professionellt socialt arbete, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete, gör skillnad för människor som lever i utsatta livssituationer.

De samhällsproblem Stadsmissionen fokuserar på tenderar inte att minska, utan snarare öka. Nu mer än någonsin behövs Stadsmissionen, vi ska därför växa och "göra mer för fler".

Vi söker nu flera timvikarier till ett socialt och stimulerande arbete i en verksamhet där ingen dag är den andra lik. Hos oss får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för kvinnor i vår stad samtidigt som du utvecklar din kompetens inom social omsorg och får värdefull arbetslivserfarenhet. 

 

Din framtida utmaning
På vårt skyddade boende bor våldsutsatta kvinnor med aktiv beroendeproblematik. Som boendestödjare utgår du ifrån individuella genomförandeplaner för att stödja kvinnorna med olika behov i syfte att uppnå ett självständigt liv. Du har nära samarbete med både interna och externa samverkansparter som kvinnorna har anknytning till. Tillsammans med kollegor arbetar du utifrån en gemensam planering där verksamhetens uppdrag och kvinnornas behov styr arbetsinsatserna. I uppdraget ger du också boendestödjande insatser till deltagare som bor i eget boende. I tjänsten ingår också ett administrativt ansvar för daglig dokumentation.

 

Om dig
Du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär i såväl personalgrupp som hos våra deltagare. Eftersom verksamheten baseras på deltagarnas varierande behov och förutsättningar krävs att du är flexibel och lösningsfokuserad. Arbetet kräver ett engagemang och intresse för människor i utsatta livssituationer och vi söker dig som vill lära dig mer om målgruppen. Vi ser att du är en inkännande person med en personlig mognad och god självinsikt. Du delar Stadsmissionens människosyn och värdegrund och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

Vi söker vi dig som:

- är utbildad alternativt pågående utbildning inom det beteendevetenskapliga fältet så som socionom, behandlingspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift och har vana av journalföring 
- har B-körkort  

 Meriterande:

- Pågående högskolestudier inom socialt arbete 
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, psykisk ohälsa samt funktionsvariationer
- ÅP, ASI och/eller MI utbildning

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet  I verksamheten arbetar endast kvinnor. 

 

Övrigt 
Arbetstider är förlagda dagtid, kvällar och helger under ordinarie personals frånvaro. 

Inför en anställning kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret. 

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan snarast! 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle. Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Socialpedagog till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jul 26
OASEN
Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som bearbetat sin våldsutsatthet och lämnat sitt beroende bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.

 
OM JOBBET
Vi söker nu nya nyfikna och engagerade kollegor till vår arbetsgrupp! Som socialpedagog på Oasen ingår du i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär tjänsten att arbeta relationellt för att stötta klienterna i sina behandlingsprocesser, ge trygghet och stabilitet i vardagen såväl som att stötta i praktiska frågor. I uppdraget ingår även att strukturera och planera den dagliga verksamheten samt i viss mån hålla i olika typer av grupper. Målet är att klienten efter genomförd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger. Vi erbjuder handledning och fortbildning utifrån aktuella metoder.

 
OM DIG
Vi söker dig som har kunskaper om systemteori och ett relationellt perspektiv. Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Du har ett kommunikativ och inspirerande sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv. Din förmåga att arbeta i team såväl som att göra självständiga prioriteringar behöver vara mycket god, likaså din förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Vidare har du dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer.

Vi söker dig som har:

- Akademisk examen såsom socionom, socialpedagog, behandlingspedagog, beteendevetare eller samhälls- och kulturanalytiker. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig så som relevant yrkeshögskoleutbildning
- Grundkunskaper om beroendeproblematik
- B-körkort

Meriterande:

- Kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling
- Vidareutbildning i CRA, ASI, MI eller ÅP
- Behandling och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård

 
ÖVRIGT
Vi rekryterar löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi söker nya medarbetare för ett långtidsvikariat till januari 2024 (med goda möjligheter till fast anställning) samt timvikarier. Vi anställer enbart kvinnlig personal i denna verksamhet. Arbetstiderna följer ett 8-veckorsschema med oregelbunden arbetstid och nattjour.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning. I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Behandlingsansvarig för våldsutsatta kvinnor i förändringsprocess

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 1
Linköpings Stadsmission

Oasen HVB

Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med samsjuklighet från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell modern behandling har vi följt klienter som lämnat både beroende och destruktiva relationer bakom sig. Oasen HVB är ett av få behandlingshem som erbjuder en komplett multimodal behandling utifrån samsjuklighetsperspektivet, där våldsutsatthetens konsekvenser är en viktig del för att för att förstå beroendets uppkomst och andra samsjuka symptom. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling, men Oasen ligger även i framkant gällande metodtillämpning för målgruppen genom exempelvis neurofeedback training och traumabehandlingen COPE. 

Vi söker nu en behandlingsansvarig till Oasen, där du arbetar i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Som behandlingsansvarig ansvarar du för all myndighetskontakt och struktur samt planering under klientens behandlingstid. Du ansvarar för att säkerställa att klientprocessen fortlöper högkvalitativt utifrån planering och vårdbehov. Du planerar, genomför och utvärderar självständigt  gruppbehandling så som återfallsprevention och psykoeduaktion kring våld, samt har enskilda stödjande samtal. Dokumentation kring kartläggning, bedömningar, behandlingens genomförande och uppföljning samt att tillse att beställarens krav uppfylls är en viktig del av uppdraget. 

På Oasen arbetar du i ett team av behandlingsansvariga, socialpedagoger och terapeut där alla har olika roller men utgör en nödvändig helhet för att kvinnan ska få sina behov tillgodosedda av behandling, stöd och trygghet. Målet är att klienten efter fullföljd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från inslag av våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger.

OM DIG

Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Vi söker dig som är kommunikativ och inspirerande i ditt sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv samt en god förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Du behöver ha förmåga att arbeta akutstyrt och integrerande som en del av ett lag, samtidigt som du behöver kunna ta självständiga beslut, samordna andra i arbetet runt dina klienter och planera din tid väl. Du har dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer. Då Oasen HVB är inne i en utvecklingsperiod är det viktigt att du har ett reflekterande sinne tillsammans med mod och engagemang samt trivs med nya utmaningar. 

Vi söker dig som har:

Akademisk examen såsom socionom, beteendevetare eller samhälls- och
kulturanalytiker alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Kunskap kring beroende och våld i nära relation

Läst socialrätt och/eller har erfarenhet av dokumentation och samverkan med myndighet

B-körkort

Det är meriterande om du

Har behandlings- och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård eller annan professionell vård 

Har kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling

Har vidareutbildning i MI, TMO, CRA, ÅP, FREDA och PATRIARK 

Är legitimerad sjuksköterska eller har genomfört psykoterapi steg 1

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. I denna verksamhet anställer vi enbart kvinnlig personal.

OBS! Vänta inte med din ansökan då rekrytering kommer att ske löpande.

ÖVRIGT

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster


Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


 


OM STADSMISSIONEN

Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.


Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare till spännande uppdrag på Linköpings Stadsmission

Organisationsutvecklare
Läs mer Jun 23
Vårt erbjudande till dig
Stadsmissionen behövs nu mer än någonsin.

Vi befinner oss just nu i en spännande tillväxtfas då vi ska göra mer för fler. Vi söker dig som har en längtan efter ett arbete där du kan göra meningsfull skillnad för människor i utsatta livssituationer. Utifrån vår idé om ett mänskligare samhälle arbetar vi varje dag för de människor som har det allra tuffast i vår region. Idag finns vi Linköping, Motala och Norrköping och vi har målsättning om att etablera oss i fler städer i Östergötland.

Vi söker en verksamhetsutvecklare som vill bidra till att Stadsmissionen fortsätta utveckling under vår tillväxtresa. Hos oss får du möjlighet att arbeta med ett brett och varierande uppdrag. Vi erbjuder dig ett socialt och stimulerande arbete i ett öppet och dynamiskt klimat där ingen dag är den andra lik. Vill du vara med?

 

Din framtida utmaning
Som verksamhetsutvecklare kommer du ha ett brett uppdrag som innehåller både strategiskt och operativt arbete i samverkan med olika grupper, både internt och externt. Ditt uppdrag fokuserar på att säkerställa finansiella medel för utveckling av egenfinansierad verksamhet genom att söka medel via olika stiftelser, fonder och myndigheter. Du stöttar cheferna vid framtagning av finansieringsstrategier genom att utifrån verksamheternas behov i relation till omvärldsanalys, framföra möjligheter till finansiering genom bidragsansökningar. Du bevakar och bygger relation med intressenter för finansiella medel och skriver ansökningar samt följer upp och återrapporterar utfall av bidrag och medel. Rollen innebär även att medverka vid verksamhetsutveckling och implementering av projekt samt att rita processer som stöttar organisationens arbete och uppföljning. 

I ditt uppdrag ingår att öka organisationens innovativa förmåga genom att leda organisationens innovationsarbete och bidra till en innovationskultur. Utifrån fastställd strategi tar du fram struktur och plan för implementering av organisationens innovationsarbete samt etablerar och leder olika innovationsforum. Du kommer att arbeta nära Operativ chef, Stadsmissionens chefer och medarbetare och ingå i många olika sammanhang, både internt och externt.    

 

Är det här du?
Vi söker dig som har ett nyfiket förhållningssätt, tycker om att tänka nytt och kreativt samt mod att testa och angripa utmaningar. För dig är motgångar en möjlighet att utvecklas. Du har förmågan att självständigt driva ditt arbete framåt på ett strukturerat sätt genom planering, genomförande och uppföljning mot uppsatta mål. Som person är du analytisk, lösningsorienterad och initiativrik med vana att samarbeta med andra, både internt och externt. Du är prestigelös, social och ödmjuk, en kommunikativ relationsbyggare som engagerar människor omkring dig. Vidare har du ett starkt samhällsengagemang, kunskap och intresse för samhälls-, jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Du delar Stadsmissionens värdegrund och vision om ett mänskligare samhälle.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:
- Avslutad akademisk utbildning inom företagsekonomi alternativ annan akademisk utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig
- Erfarenhet av att genomföra omvärldsanalyser
- Erfarenhet av att skriva projektansökningar och söka medel
- Erfarenhet av administration så som dokumentation, effektmätning och kvalitetsarbete
- Erfarenhet av processarbete/projektarbete

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi eftersträvar en heterogen arbetsgrupp och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

 

Övrigt
Välkommen med din ansökan, vi gör vårt urval löpande under sommaren!

Stadsmissionen är medlem i FREMIA och följer kollektivavtal HVO (Hälsa vård och omsorg).

Arbetet utförs främst på plats på Stadsmissionens kontor, Ågatan 3 och vi använder flexibel arbetsplats efter dialog med närmaste chef.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Socialpedagog till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 26
OASEN
Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som bearbetat sin våldsutsatthet och lämnat sitt beroende bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.

 
OM JOBBET
Vi söker nu nya nyfikna och engagerade kollegor till vår arbetsgrupp! Som socialpedagog på Oasen ingår du i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär tjänsten att arbeta relationellt för att stötta klienterna i sina behandlingsprocesser, ge trygghet och stabilitet i vardagen såväl som att stötta i praktiska frågor. I uppdraget ingår även att strukturera och planera den dagliga verksamheten samt i viss mån hålla i olika typer av grupper. Målet är att klienten efter genomförd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger. Vi erbjuder handledning och fortbildning utifrån aktuella metoder.

 
OM DIG
Vi söker dig som har kunskaper om systemteori och ett relationellt perspektiv. Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Du har ett kommunikativ och inspirerande sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv. Din förmåga att arbeta i team såväl som att göra självständiga prioriteringar behöver vara mycket god, likaså din förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Vidare har du dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer.

Vi söker dig som har:

- Akademisk examen såsom socionom, socialpedagog, behandlingspedagog, beteendevetare eller samhälls- och kulturanalytiker. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig så som relevant yrkeshögskoleutbildning
- Grundkunskaper om beroendeproblematik
- B-körkort

Meriterande:

- Kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling
- Vidareutbildning i CRA, ASI, MI eller ÅP
- Behandling och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård

 
ÖVRIGT
Vi rekryterar löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi söker nya medarbetare till fasta tjänster samt timvikarier. Vi anställer enbart kvinnlig personal i denna verksamhet. Arbetstiderna följer ett 8-veckorsschema med oregelbunden arbetstid och nattjour.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning. I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Semestervikarier och timvikarier till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 2
OM JOBBET
Vi söker nu timvikarier och semestervikarier som kan arbeta vid behov.

Som vikarie på Oasen är du en viktig länk till att det dagliga arbetet ska kunna fortgå utan störningar vid ordinarie personals ledighet. Dina arbetsuppgifter är varierande och utgår ifrån verksamhetens planering och beslut. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär arbetet att vara nära klienterna, ge omsorg, trygghet och stabilitet i vardagen. Det är viktigt att verka för att skapa gynnsamma relationer i klientgruppen.

Som vikarier arbetar du varierande tider på dygnet med sovande jour nattetid.

 
OM DIG
Vi tror att du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär för våra klienter. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du är stresstålig och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är en relationsskapande och inkännande person. Du är kommunikativ och engagerande i ditt förhållningssätt. Vidare är du trygg i dig själv, har god självinsikt och gillar att jobba tillsammans med andra.

Vi söker dig som:

- Studerar till behandlingspedagog, behandlingsassistent alternativt läser en akademisk utbildning inom det beteendevetenskaplig fältet
- Kan uttrycka dig väl i tal och skrift, önskvärt med erfarenhet av journalföring/dokumentation
- Har B-körkort

Erfarenhet av att arbeta med människor med substansberoende, psykiatri och/eller våld i nära relation ses som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

 
ÖVRIGT
I verksamheten jobbar endast kvinnlig personal och vi begär utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Vänta inte med din ansökan då vi kommer att rekrytera löpande. 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Fritidsledare till Stadsmissionens sommaraktiviteter för barn och ungdomar

Fritidsledare
Läs mer Jun 10
OM JOBBET
Verksamheten Barn och unga arbetar inom fyra områden: basbehov, fritid, egen utveckling och arbete/sysselsättning.

Vi arrangerar bl.a. meningsfulla fritidsaktiviteter för barn och ungdomar. Aktiviteterna syftar till att skapa en rikare fritid och möjlighet till gemenskap med andra barn/ungdomar.  Du ingår i ett team och tillsammans skapar ni meningsfulla aktiviteter och goda minnen under barnen/ungdomarnas uppväxt. Uppdraget handlar om att bygga relation med de som deltar i aktiviteterna, skapa en inkluderande miljö och förhoppningsvis motivera till fortsatta aktiviteter.

 

OM DIG
Vi söker dig som vill arbeta som vill ha ett meningsfullt och givande deltidsjobb under sommaren. Du delar Stadsmissionens värdegrund och grundläggande tro om alla människors lika värde och har ett starkt samhällsengagemang och intresse för jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Du vill engagera dig och vara en förebild för ungdomar som är i behov av trygga vuxna och stöd i vardagen.  Att bygga relationer och engagera andra faller sig naturligt för dig eftersom du är en utåtriktad och social person. Du kan motivera andra att delta i aktiveter och tycker det är roligt att komma på nya kreativa idéer till framtida aktiviteter i verksamheten.  

Vi söker dig som

- Är över 18 år
- Har erfarenhet av arbete med barn och unga
- Behärskar svenska i tal och skrift   
- Har B-körkort 

Utbildning eller arbetslivserfarenhet inom det pedagogiska fältet är meriterande. 

Vi  sätter stor vikt vid personlig lämplighet och mognad. Vi eftersträvar en heterogen arbetsgrupp och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

ÖVRIGT   
I denna verksamhet begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Arbete kan komma att utföras dagtid och/eller kvällstid samt övernattning på lägret. Som timvikarie ser vi helst att du kan jobba flera dagar eller veckor under sommaren upp till v 32.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

ÖVRIGT

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster


Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


 


OM STADSMISSIONEN

Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.


Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Behandlingsansvarig för våldsutsatta kvinnor i förändringsprocess

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 3
Linköpings Stadsmission

Oasen HVB

Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med samsjuklighet från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell modern behandling har vi följt klienter som lämnat både beroende och destruktiva relationer bakom sig. Oasen HVB är ett av få behandlingshem som erbjuder en komplett multimodal behandling utifrån samsjuklighetsperspektivet, där våldsutsatthetens konsekvenser är en viktig del för att för att förstå beroendets uppkomst och andra samsjuka symptom. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling, men Oasen ligger även i framkant gällande metodtillämpning för målgruppen genom exempelvis neurofeedback training och traumabehandlingen COPE. 

Vi söker nu en behandlingsansvarig till Oasen, där du arbetar i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Som behandlingsansvarig ansvarar du för all myndighetskontakt och struktur samt planering under klientens behandlingstid. Du ansvarar för att säkerställa att klientprocessen fortlöper högkvalitativt utifrån planering och vårdbehov i alla faser: kartläggning, behandling och utsluss. Du planerar, genomför och utvärderar självständigt  gruppbehandling så som återfallsprevention och psykoeduaktion kring våld, samt har enskilda stödjande samtal. Dokumentation kring kartläggning, bedömningar, behandlingens genomförande och uppföljning samt att tillse att beställarens krav uppfylls är en viktig del av uppdraget. 

På Oasen arbetar du i ett team av behandlingsansvariga, socialpedagoger och terapeut där alla har olika roller men utgör en nödvändig helhet för att kvinnan ska få sina behov tillgodosedda av behandling, stöd och trygghet. Målet är att klienten efter fullföljd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från inslag av våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger.

OM DIG

Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Vi söker dig som är kommunikativ och inspirerande i ditt sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv samt en god förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Du behöver ha förmåga att arbeta akutstyrt och integrerande som en del av ett lag, samtidigt som du behöver kunna ta självständiga beslut, samordna andra i arbetet runt dina klienter och planera din tid väl. Du har dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer. Då Oasen HVB är inne i en utvecklingsperiod är det viktigt att du har ett reflekterande sinne tillsammans med mod och engagemang samt trivs med nya utmaningar. 

Vi söker dig som har:

Akademisk examen såsom socionom, beteendevetare eller samhälls- och
kulturanalytiker alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Kunskap kring beroende och våld i nära relation

Läst socialrätt och/eller har erfarenhet av dokumentation och samverkan med myndighet

B-körkort

Det är meriterande om du

Har behandlings- och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård eller annan professionell vård 

Har kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling

Har vidareutbildning i MI, TMO, CRA, ÅP, FREDA och PATRIARK 

Är legitimerad sjuksköterska eller har genomfört psykoterapi steg 1

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. I denna verksamhet anställer vi enbart kvinnlig personal.

OBS! Vänta inte med din ansökan då rekrytering kommer att ske löpande.

ÖVRIGT

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster


Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


 


OM STADSMISSIONEN

Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.


Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Trauma-intresserad steg 1 sökes till spännande behandlande verksamhet!

Samtalsterapeut
Läs mer Maj 3
Linköpings Stadsmission

Oasen HVB

Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med samsjuklighet från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell modern behandling har vi följt klienter som lämnat både beroende och destruktiva relationer bakom sig. Oasen HVB är ett av få behandlingshem som erbjuder en komplett multimodal behandling utifrån samsjuklighetsperspektivet, där våldsutsatthetens konsekvenser är en viktig del för att för att förstå beroendets uppkomst och andra samsjuka symptom. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling, men Oasen ligger även i framkant gällande metodtillämpning för målgruppen genom exempelvis neurofeedback training och traumabehandlingen COPE. 

Om jobbet

Vi söker nu en samtalsterapeut om minst steg 1. Som samtalsterapeut genomför du psykoterapeutiska samtal och traumabehandling enligt metoden COPE.

Vi erbjuder handledning och utbildning utifrån aktuella metoder. Om dig

Du tycker det är givande att vara en del av klientens förändrings- behandlingsprocess och ser det relationella perspektivet som läkande. Vi söker dig som är kommunikativ och inspirerande i ditt sätt att vara, gärna metod- och forskningsintresserad och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Du ska ha god förståelse för samsjuklighet och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv. Du har dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer.

Vi söker dig som har:

Akademisk examen såsom socionom, beteendevetare eller samhälls- och
kulturanalytiker med inriktning genusvetenskap. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Steg 1 utbildning i psykoterapi

Kunskap kring beroende och våld i nära relation är meriterande

Kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling är meriterande

B-körkort

Vi anställer enbart kvinnlig personal i denna verksamhet

OBS! Vänta inte med din ansökan då rekrytering kommer att ske löpande.

ÖVRIGT

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster


Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


 


OM STADSMISSIONEN

Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.


Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Engagerad socialpedagog till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 9
OASEN
Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som bearbetat sin våldsutsatthet och lämnat sitt beroende bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.

 
OM JOBBET
Vi söker nu nya nyfikna och engagerade kollegor till vår arbetsgrupp! Som socialpedagog på Oasen ingår du i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär tjänsten att arbeta relationellt för att stötta klienterna i sina behandlingsprocesser, ge trygghet och stabilitet i vardagen såväl som att stötta i praktiska frågor. I uppdraget ingår även att strukturera och planera den dagliga verksamheten samt i viss mån hålla i olika typer av grupper. Målet är att klienten efter genomförd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger. Vi erbjuder handledning och fortbildning utifrån aktuella metoder.

 
OM DIG
Vi söker dig som har kunskaper om systemteori och ett relationellt perspektiv. Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Du har ett kommunikativ och inspirerande sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv. Din förmåga att arbeta i team såväl som att göra självständiga prioriteringar behöver vara mycket god, likaså din förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Vidare har du dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer.

Vi söker dig som har:

- Akademisk examen såsom socionom, socialpedagog, behandlingspedagog, beteendevetare eller samhälls- och kulturanalytiker. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig så som relevant yrkeshögskoleutbildning
- Grundkunskaper om beroendeproblematik
- B-körkort

Meriterande:

- Kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling
- Vidareutbildning i CRA, ASI, MI eller ÅP
- Behandling och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård

 
ÖVRIGT
Vi rekryterar löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi söker nya medarbetare till fasta tjänster samt timvikarier. Vi anställer enbart kvinnlig personal i denna verksamhet. Arbetstiderna följer ett 8-veckorsschema med oregelbunden arbetstid och nattjour.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning. I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Marknads- och insamlingschef till Stadsmissionen

Marknadschef
Läs mer Maj 11
Vi utökar i Östergötland, följ med på resan!

Har du en längtan efter att göra skillnad? Skapa förutsättningar för människor utsatta livssituationer?

Nu mer än någonsin behövs Stadsmissionen.

Vi befinner oss i en spännande expansionsfas då vi ska växa och "göra mer för fler". Utifrån vår idé om ett mänskligare samhälle arbetar vi varje dag för de människor som har det allra tuffast i vår region. Idag finns vi Linköping, Motala och Norrköping och vi har målsättning om att etablera oss i fler städer i Östergötland. Våra 20 verksamheter finns på flera olika marknader med varierande målgrupper. Vi driver allt från ungdomsverksamheter, olika typer av boenden, till Second Hand butiker. Genom insamling från bland annat privatpersoner och företag möjliggör vi fortsatt utveckling.

Vi söker en stark ledare som kan fortsätta utveckla vårt marknads– och insamlingsarbete tillsammans med ett team som idag består av 5 specialister inom insamling, kommunikation och påverkan, digital marknadsföring och grafisk produktion. Vi erbjuder dig ett socialt och stimulerande arbete i ett öppet och dynamiskt klimat där ingen dag är den andra lik.

 

Din framtida utmaning
Hos oss får du möjlighet att jobba med ett brett och varierande uppdrag. Genom insamling, kommunikation, opinion och marknadsföring stöttar du och ditt team våra verksamheter och skapar förutsättningar för organisationens tillväxt. Uppdraget innebär att stärka och förtydliga varumärket, utöka insamling, driva opinionsarbete och att stötta verksamhetens säljaktiviteter. Vi agerar också som Stadsmissionen i Norrköping och en spännande varumärkesprocess pågår. Tillsammans med ditt team kommer du bland annat implementera en anpassad varumärkeshierarki för fortsatt expansion, en ny grafisk profil och kommunikationsplattform.

I rollen ingår att

- Leda marknads- och insamlingsarbetet
- Leda fortsatt arbete inom varumärkesstrategi samt implementering
- Ansvara, initiera, driva och genomföra strategier och marknadsplaner
- Ansvara för och analysera samt följa upp insamlingskampanjer och marknadsaktiviteter
- Delta i nationellt samarbete för påverkan och varumärke inom RSS (Sveriges Stadsmissioner)
- Ansvara för budgetering och måluppfyllelse
- Ha personalansvar för fem medarbetare

 

Din bakgrund
Vi söker dig som har intresse och förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. Du är en självgående, initiativrik med van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du gillar att självständigt planera, strukturera och följa upp ditt och ditt teams arbete mot uppsatta mål. Som person är du en relationsbyggare som inspirerar människor och brinner för att se dina medarbetare lyckas och utvecklas. Du är prestigelös, social, inspirerande, och lyhörd.  

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

- Minst fem års erfarenhet som marknads- eller försäljningschef
- Universitets- eller högskoleutbildning sannolikt inom ekonomi, marknadsföring eller kommunikation och du är väl insatt i frågorna inom området
- Flera års erfarenhet av att leda med goda resultat och trygg i ditt ledarskap i förändring och utveckling

Erfarenhet av arbete i liknande verksamhet är meriterande. 

Vi eftersträvar en heterogen arbetsgrupp och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

 

Övrigt
Välkommen med din ansökan, urval sker löpande!

Stadsmissionen är medlem i FREMIA och följer kollektivavtal HVO (Hälsa vård och omsorg).

Arbetet utförs främst på plats på Stadsmissionens kontor, Ågatan 3 och vi använder flexibel arbetsplats efter dialog med närmaste chef.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Semestervikarier sökes till Stadsmissions stödboenden

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Maj 3
Vårt erbjudande till dig
Stadsmissionen är en idéburen organisation som genom innovativt och professionellt socialt arbete, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete, gör skillnad för människor som lever i utsatta livssituationer.

De samhällsproblem Stadsmissionen fokuserar på tenderar inte att minska, utan snarare öka. Nu mer än någonsin behövs Stadsmissionen, vi ska därför växa och "göra mer för fler".

Vi söker nu flera tim- och semestervikarier till ett socialt och stimulerande arbete i en verksamhet där ingen dag är den andra lik. Hos oss får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor i vår region samtidigt som du utvecklar din kompetens inom social omsorg och får värdefull arbetslivserfarenhet. Under våren får du möjlighet att arbeta extra vid behov för att sedan arbeta en längre sammanhängande period under sommaren, ca 8 veckor i slutet av juni-augusti.

 

Din framtida utmaning
På Stadsmissionens stödboenden bor människor med aktiv beroendeproblematik. Som boendestödjare utgår du ifrån individuella genomförandeplaner för att stödja deltagarna med olika behov i syfte att uppnå ett självständigt liv. Du har nära samarbete med både interna och externa samverkansparter som deltagarna har anknytning till. Tillsammans med kollegor arbetar du utifrån en gemensam planering där verksamhetens uppdrag och deltagarnas behov styr arbetsinsatserna. I uppdraget ger du också boendestödjande insatser till deltagare som bor i eget boende. I tjänsten ingår också ett administrativt ansvar för daglig dokumentation.

 

Om dig
Du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär i såväl personalgrupp som hos våra deltagare. Eftersom verksamheten baseras på deltagarnas varierande behov och förutsättningar krävs att du är flexibel och lösningsfokuserad. Arbetet kräver ett engagemang och intresse för människor i utsatta livssituationer och vi söker dig som vill lära dig mer om målgruppen. Vi ser att du är en inkännande person med en personlig mognad och god självinsikt. Du delar Stadsmissionens människosyn och värdegrund och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

Vi söker vi dig som:

- är utbildad till behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift och har vana av journalföring 
- har B-körkort

Meriterande:

- Pågående högskolestudier inom socialt arbete 
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, psykisk ohälsa samt funktionsvariationer
- ÅP, ASI och/eller MI utbildning

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna en stor mångfald i våra arbetsgrupper. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

 

Övrigt 
Arbetstider är förlagda dagtid, kvällar och helger när ordinarie personals frånvaro. 

Inför en anställning kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret. 

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan! 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle. Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Socialpedagog till Stadsmissionens Öppna verksamhet Villa Ådala

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 28
Vårt erbjudande till dig
Stadsmissionen behövs nu mer än någonsin.

Vi befinner oss just nu i en spännande tillväxtfas då vi ska göra mer för fler. Vi söker nu en socialpedagog spännande uppdrag där du gör meningsfull skillnad för människor, varje dag. Du får möjlighet bidra med dina erfarenheter och kunskap när du tillsammans med chef och kollegor. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med? 

 

Om jobbet
Stadsmissionens öppna verksamhet Villa Ådala är en mötesplats för vuxna personer som strävar mot att klara ett självständigt liv och en meningsfull vardag, utan alkohol och droger. Målgruppen har varierad problematik kopplat till psykisk ohälsa och substansberoende. Målsättningen är att deltagarna vi möter ska uppnå egenmakt och öka sina förutsättningar att komma ut i sysselsättning, få egen stabil boendesituation samt ha tillgång till sunda och fungerande nätverk. 

Som socialpedagog arbetar du motiverande till förändring och återfallsprevention genom olika former av stödinsatser så som individ- och gruppsamtal, aktiviteter och social samvaro. I samverkan med Stadsmissionens sociala företag arbetar du för att nå deltagarens och verksamhetens mål. Inom ramen för uppdraget ingår också att arbeta med boendestödjande insatser. Uppdraget innebär att stödja personer med olika behov i strävan för ett självständigt leverne. Du arbetar med kontaktmannaskap och utgår från individuella genomförandeplaner och deltagarens förutsättningar. 

 

Om dig
Vi söker dig som har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i medarbetargrupp som hos våra deltagare. Du är en relationsskapande och inkännande person. Samtidigt kan du sätta gränser på ett konsekvent sätt. Eftersom verksamheten baseras på deltagarnas varierande behov och förutsättningar krävs att du är flexibel och lösningsfokuserad. Vidare har du en personlig mognad och god självinsikt samt gillar att jobba tillsammans med andra. Samtidigt är du självgående och initiativtagande i ditt uppdrag. Du delar Stadsmissionens värdegrund, människosyn och vision om ett mänskligare samhälle.

Vi söker dig som har:

- Avslutad eftergymnasial utbildning som behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Erfarenhet av att möta människor i utsatta livssituationer
- B-körkort

Meriterande:

- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, psykisk ohälsa samt funktionsvariationer
- ÅP, ASI och/eller MI utbildning

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna en stor mångfald i våra arbetsgrupper. 

 

Övrigt
Välkommen med din ansökan snarast, urval sker löpande.

En tillsvidareanställning kan föregås av en 6 månaders provanställning.

I denna verksamhet begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Koordinator till arbetsintegrationsenheten

Socialkonsulent, Arbetsförmedlingen
Läs mer Apr 26
Vårt erbjudande till dig
Stadsmissionen behövs nu mer än någonsin.

Vi befinner oss just nu i en spännande tillväxtfas då vi ska göra mer för fler. Under våren kommer vi starta en ny enhet för arbetsintegrerande insatser, en verksamhet som vänder sig till människor som ännu inte är etablerade på arbetsmarknaden.

Uppdraget för kommunal arbetsmarknadspolitik står under förändring. För att möta både omvärldens påverkan på verksamheten och de behov Stadsmissionen identifierat söker vi nu koordinatorer till ett nytt och spännande uppdrag där du gör meningsfull skillnad för människor, varje dag. Du får möjlighet bidra med dina erfarenheter och kunskap när du tillsammans med chef och kollegor bygger upp verksamheten och tar fram ett nytt koncept för arbetsintegrerande insatser.

 

Din framtida utmaning
Som koordinator på Stadsmissionen arbetar du med coachande och stödjande insatser för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden. Rollen är ambulerande och du arbetar nära deltagarna som arbetstränar på våra sociala företag eller ute hos samarbetspartners. Tillsammans med deltagaren planerar du och följer upp insatser enligt individens utvecklingsplan för att uppnå arbete/sysselsättning. Du deltar i träffar med handläggare från uppdragsgivare (ex AF och Försäkringskassan. En del av uppdraget innebär att arbeta nätverkande och relationsskapande med företag och andra samarbetsparter för att säkerställa leverans av arbetsplatser till våra deltagare. Du utför ett aktivt försäljningsarbete mot AG och kommun för att möjliggöra ytterligare placeringar. Dessutom har du tät kontakt med yrkeshögskolor och övriga utbildningsaktörer samt inhämtar kunskap om utbildningsvägar för att kunna vägleda och förmedla deltagarna vidare till utbildning. Du kvalitetssäkrar leverans i relation till avtal, följa upp och rapportera efterfrågade nyckeltal och bidra till att de verksamhetsmässiga målen nås.

 

Är det här du?
Vi söker dig som lockas av ett varierande uppdrag med stort utrymme att bidra till att utveckla helt nya arbetssätt och koncept. Du har ett nyfiket förhållningssätt, tycker om att tänka nytt och mod att våga testa. Med en naturlig drivkraft framåt är du flexibel och lösningsorienterad, för dig är motgångar en möjlighet att utvecklas. Du har förmågan att självständigt strukturera och driva ditt arbete framåt. Som person är du ödmjuk, relationsskapande och kommunikativ samt har mycket god förmåga att samarbeta med andra, både internt och externt. Du har en personlig mognad, är trygg i dig själv samt har mycket god förmåga att engagera dina medmänniskor. För att lyckas i rollen behöver du ha ett starkt samhällsengagemang, stor kunskap om- och erfarenhet av att arbeta med arbetsmarknadspolitiska frågor och arbetsintegrerande insatser. För dig är det en självklarhet att kontinuerligt omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad om arbetsmarknaden och yrkesutbildningar i syfte att hitta vägarna framåt för verksamhetens målgrupp.

Vi söker dig som har

- Akademisk utbildning inom beteende/samhällsvetenskap, arbetsterapi, HR, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig för tjänsten?? 
- Gedigen kunskap om yrkesutbildningar och dagens arbetsmarknad
- Erfarenhet av arbete med yrkescoachning och arbetsintegrerande insatser  
- Har arbetat nätverkande med företagsrelationer och arbetsplatsrelaterad matchning 
- B-körkort

Du delar Stadsmissionens värdegrund och vision om ett mänskligare samhälle. Vi eftersträvar en heterogen arbetsgrupp och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan snarast, rekrytering sker löpande!

 

Övrigt
Anställningen föregås av en sex månaders provanställning. Inför nyanställning begär vi utdrag ur belastningsregistret.

Vi driver idag arbetsintegrerande verksamhet i Linköping och Norrköping och har en målsättning att starta upp verksamhet på fler orter. Resor inom regionen i tjänsten förekommer.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Ansök nu

Engagerad medarbetare till Skyddat boende med barnrättsperspektiv

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 21
Linköpings Stadsmissions skyddade boende med barnrättsperspektiv erbjuder skydd och individanpassat kvalificerat stöd för kvinnor och barn utsatta för våld.

Målet är ett fortsatt liv i självständighet, välmående och frihet från våld. Vårt uttalade barnrättsperspektiv innebär att alla barn såväl som kvinnor bemöts som egna rättssubjekt och får ett individanpassat stöd utifrån sina egna unika behov. Linköpings stadsmission står inför en utvecklingsresa med målet att göra ”mer för fler”, vill du vara med på resan?

Om jobbet

Som socialpedagog är du kontaktperson för kvinnor och barn i verksamheten och utifrån deras genomförandeplan ansvarar du för att driva deras process framåt. Du har individanpassade stödsamtal och stöttar i hanteringen av kontakter med myndigheter, skola, hälso- och sjukvård. Du stöttar varje kvinna och barnen till ett välfungerande och meningsfullt vardagsliv på skyddat boende och processen till självständighet och utflytt. I uppdraget ingår också att ansvara för att dokumentera arbetet och samarbeta med placerande socialsekreterare och andra aktuella aktörer. Du finns med i det som krävs och ser möjligheter och kreativa lösningar i olika typer av utmaningar, du ser vad som behöver göras och säkerställer att det blir gjort.

Stadsmissionen har för vana att utveckla våra verksamheter i takt med att omvärlden förändras. Som medarbetare ingår det därför att ha ett kritiskt och innovativt förhållningssätt till arbetet, för att utveckla nya metoder som än bättre tillgodoser varje kvinna och varje barns rättigheter och behov. Verksamheten har idag en liten arbetsgrupp varför tjänsten också inkluderar praktiska och administrativa arbetsuppgifter såväl som delaktighet i verksamhetsutveckling.

Till tjänsten i skyddat boende med barnrättsperspektiv anställer vi enbart kvinnor.


Om dig
Vi söker en engagerad och professionell socialpedagog som förstår konsekvenser av våldsutsatthet och vikten av ett kvalitativt stöd på skyddat boende för både kvinnor och barn. Du har förståelse för människors olika livssituationer och förmåga att möta varje individ där just den befinner sig, oavsett ålder. Du är lyhörd för varje persons individuella behov, positiv och lösningsfokuserad. Du har god självkännedom och ett lugn även i mötet med det svåra och tunga samtal och situationer samt har förmåga att skapa lugna, trygga och motiverande miljöer för människor i kris. Du ser vikten av ett gott och innovativt samarbete med olika aktörer, såsom socialtjänst, skola, myndigheter, sjukvård och andra betydelsefulla personer i klienternas liv. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ samt prioritera bland arbetsuppgifter vid behov. Du har ett intresse för barnrättsfrågor och trivs i förändring och utveckling.

Du är bekväm med att initiera utåtriktade kontakter med tidigare och potentiella placerare samt andra intressenter i syfte att skapa och öka kännedom om verksamheten och möjliggöra nya samarbeten och placeringar. Du behöver kunna ta ett stort ansvar för dig själv, dina kollegor och för verksamheten i stort. Viktigt att du kan och vill arbeta självständigt och fattar snabba beslut när så krävs, men har förmåga att involvera övriga och synka vardagen med kollegor. Du står upp för dina klienter och sätter deras behov i främsta rummet.


Vi söker dig som har

- Akademisk examen inom det beteendevetenskapliga fältet, så som socionom, beteendevetare, samhälls- och kulturanalytiker, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med våld i nära relationer
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med barn
- God kunskap om socialt arbete och samhällets aktörer

Det är meriterande om du utbildning i MI, riskbedömning enligt PATRIARK/FREDA, trauma och traumamedveten omsorg, socialrätt och/eller annat som kan vara till nytta i arbetet.

 

Övrigt 
Tjänsten tillsätts endast om erforderliga beslut fattas. Vi arbetar med ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Semester- och timvikarier sökes till Crossroads

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Apr 7
OM JOBBET
Crossroads arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer.

Verksamheten vänder sig till EU-medborgare och tredjelandsmedborgare med eller utan permanent uppehållstillstånd i Sverige. Som medarbetare på Crossroads arbetar du med alla verksamhetens delar. På Matserveringen erbjuder vi kostnadsfri sopplunch och en varm dusch varje vardag. På Rådgivningen ger vi råd- och vägledning om vilka rättigheter och skyldigheter en EU-medborgare i Sverige har när det gäller exempelvis sjukvård, att söka arbete, försörjning, boende samt vilka alternativ som finns i den aktuella livssituationen för att kunna fatta realistiska självständiga beslut om framtiden. Vi har även utdelning av kläder och hygienartiklar, bjuder på kvällsmat och anordnar språkkurser vid efterfrågan. Våra gäster får också möjlighet att träffa läkare och sjuksköterska på Stadsmissionshälsan. 

 

OM DIG
Vi söker dig som har viljan och förmågan att möta många människor samtidigt som du kan fånga individens behov. Du gillar att arbeta i en verksamhet med ett högt tempo som är flexibel och föränderlig. Du är anpassningsbar till arbetsuppgifterna som varierar i samråd med andra i partnerskap, årstid och deltagarnas behov. Du är självgående och initiativtagande i ditt uppdrag samtidigt som du har förmågan att samverka med andra. Vidare har du mycket god kunskap om hur samhället fungerar och vana att kontakta myndigheterna angående olika typer av ärenden som rör migrationsfrågor såsom invandring och återvandring, EU-rätt angående fri rörlighet, etablering i Sverige, osv.

Vi söker dig som 

- är utbildad behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig alternativt pågående akademisk utbildning inom det beteendevetenskapliga fältet.
- har erfarenhet av socialt arbete eller av att jobba med människor i social utsatthet

Det är meriterande om du har: 

- B-körkort
- goda språkkunskaper inom arabiska, bulgariska eller rumänska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan, rekrytering sker löpande!

 

ÖVRIGT
Som semester och timvikarie arbetar du vid behov och vid ordinarie personals frånvaro under sommaren. 
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 
OM STADSMISSIONEN
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Semester- och timvikarier till skyddat boende för kvinnor i våldsutsatthet

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Apr 12
Vårt erbjudande till dig
Stadsmissionen är en idéburen organisation som genom innovativt och professionellt socialt arbete, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete, gör skillnad för människor som lever i utsatta livssituationer.

De samhällsproblem Stadsmissionen fokuserar på tenderar inte att minska, utan snarare öka. Nu mer än någonsin behövs Stadsmissionen, vi ska därför växa och "göra mer för fler".

Vi söker nu flera tim- och semestervikarier till ett socialt och stimulerande arbete i en verksamhet där ingen dag är den andra lik. Hos oss får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor i vår region samtidigt som du utvecklar din kompetens inom social omsorg och får värdefull arbetslivserfarenhet. Under våren får du möjlighet att arbeta extra vid behov för att sedan arbeta en längre sammanhängande period under sommaren, ca 7 veckor i slutet av juni-augusti.

 
Din framtida utmaning
På Ödegårdsgatans skyddade boende bor våldsutsatta kvinnor med aktiv beroendeproblematik. Som boendestödjare utgår du ifrån individuella genomförandeplaner för att stödja kvinnorna med olika behov i syfte att uppnå ett självständigt liv. Du har nära samarbete med både interna och externa samverkansparter som kvinnorna har anknytning till. Tillsammans med kollegor arbetar du utifrån en gemensam planering där verksamhetens uppdrag och kvinnornas behov styr arbetsinsatserna. I uppdraget ger du också boendestödjande insatser till deltagare som bor i eget boende. I tjänsten ingår också ett administrativt ansvar för daglig dokumentation.

 
Om dig
Du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär i såväl personalgrupp som hos våra deltagare. Eftersom verksamheten baseras på deltagarnas varierande behov och förutsättningar krävs att du är flexibel och lösningsfokuserad. Arbetet kräver ett engagemang och intresse för människor i utsatta livssituationer och vi söker dej som vill lära dej mer om målgruppen. Vi ser att du är en inkännande person med en personlig mognad och god självinsikt. Du delar Stadsmissionens människosyn och värdegrund och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

Vi söker vi dig som:

- är utbildad eller i pågående utbildning till behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift och har vana av journalföring 
- har B-körkort

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I verksamheten arbetar bara kvinnor.

 
Övrigt
Arbetspassen förläggs dag, kväll och helg samt sovande jour.  I denna verksamhet arbetar endast kvinnlig personal. I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Välkommen med din ansökan snarast, rekryteringen sker löpande.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 
Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Ansök nu

Samordnande socialpedagog till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 11
Socialpedagog med samordningsuppdrag
OASEN

Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som bearbetat sin våldsutsatthet och lämnat sitt beroende bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.

 

OM JOBBET

Vi växer och söker nu en erfaren och engagerad kollega till vår arbetsgrupp! På Oasen ingår du i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra sin livssituation. Som samordnare är du den röda tråden i socialpedagogernas arbete, strukturerar och delegerar allt som behöver ske i den dagliga verksamheten. Du kommer ha en ledande roll i socialpedagogernas arbete, organisera och strukturera såväl rutiner och daglig verksamhet samt ta beslut och delegera arbetsuppgifter i akuta skeenden.

 Med fokus på ett relationellt förhållningssätt innebär tjänsten att arbeta relationellt för att stötta klienterna i sina behandlingsprocesser, ge trygghet och stabilitet i vardagen såväl som att stötta i praktiska frågor. I arbetet ingår att jobba både enskilt såväl som med hela klientgruppen.

På Oasen arbetar du i ett team av behandlingsansvariga, socialpedagoger och terapeuter där alla har olika roller men utgör en nödvändig helhet för att kvinnan ska få sina behov tillgodosedda av behandling, stöd och trygghet. Målet är att klienten efter fullföljd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från inslag av våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger.

 

OM DIG

Vi söker dig som finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Du har erfarenhet av arbete på HVB och utifrån en helhetssyn, är trygg i dig själv och kan vägleda kollegor utan prestige. Du har ett kommunikativ och inspirerande sätt att vara och har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv. Du behöver ha förmåga att arbeta akutstyrt och integrerande som en del av ett lag, samtidigt som du behöver kunna ta självständiga beslut och planera din tid väl. Då Oasen HVB är inne i en utvecklingsperiod är det viktigt att du har ett reflekterande sinne tillsammans med mod och engagemang samt trivs med nya utmaningar. 

Vi söker dig som har:

Akademisk examen såsom socionom, socialpedagog, behandlingspedagog, beteendevetare eller samhälls- och kulturanalytiker. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig så som relevant yrkeshögskoleutbildning Grundkunskaper om beroendeproblematik B-körkort

Meriterande:

Kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling Vidareutbildning i CRA, ASI, MI eller ÅP Behandling och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård eller annan HVB-vård.

 

ÖVRIGT

Vi rekryterar löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi anställer enbart kvinnlig personal i denna verksamhet. Arbetstiderna följer ett 8-veckorsschema med oregelbunden arbetstid och nattjour.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning. I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

ÖVRIGT

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster


Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


 


OM STADSMISSIONEN

Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.


Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Behandlingsansvarig/psykoterapeut till Oasen HVB

Samtalsterapeut
Läs mer Mar 10
BEHANDLINGSHEMMET OASEN

Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som lämnat både beroende och destruktiva relationer bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.OM JOBBET

Vi har nu en kombinerad tjänst som behandlingsansvarig och samtalsterapeut till Oasen. Som behandlingsansvarig arbetar du i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Som behandlingsansvarig ansvarar du för all myndighetskontakt och struktur samt planering under klientens behandlingstid. Du ansvarar för att säkerställa att klientprocessen fortlöper högkvalitativt utifrån planering och vårdbehov i alla faser: kartläggning, behandling och utsluss. Du planerar, genomför och utvärderar självständigt gruppbehandling såsom återfallsprevention och psykoeduaktion kring våld, samt har enskilda stödjande samtal. Dokumentation kring kartläggning, bedömningar, behandlingens genomförande och uppföljning samt att tillse att beställarens krav uppfylls är en viktig del av uppdraget. 

Som samtalsterapeut genomför du psykoterapeutiska samtal under handledning och traumabehandling enligt metoden COPE.

På Oasen arbetar du i ett team av behandlingsansvariga, socialpedagoger och terapeuter där alla har olika roller men utgör en nödvändig helhet för att kvinnan ska få sina behov tillgodosedda av behandling, stöd och trygghet. Målet är att klienten efter fullföljd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från inslag av våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger.OM DIG

Du har kunskaper om systemteori och ett relationellt perspektiv. Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Vi söker dig som är kommunikativ och inspirerande i ditt sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv samt en god förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Du behöver ha förmåga att arbeta akutstyrt och integrerande som en del av ett lag, samtidigt som du behöver kunna ta självständiga beslut, samordna andra i arbetet runt dina klienter och planera din tid väl. Du har dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer. Då Oasen HVB är inne i en utvecklingsperiod är det viktigt att du har ett reflekterande sinne tillsammans med mod och engagemang samt trivs med nya utmaningar. 

Vi söker dig som har:

- Akademisk examen såsom socionom, beteendevetare eller samhälls- och
kulturanalytiker alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Minst steg 1 utbildning i psykoterapi
- Kunskap kring beroende och våld i nära relation
- Läst socialrätt och/eller har erfarenhet av dokumentation och samverkan med myndighet
- B-körkort

Det är meriterande om du

- Har behandlings- och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård eller annan professionell vård 
- Har kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling
- Har vidareutbildning i MI, TMO, CRA, ÅP, FREDA, Neurofeedback och PATRIARK 
- Är legitimerad sjuksköterska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. 

OBS! Vänta inte med din ansökan då rekrytering kommer att ske löpande. I denna verksamhet anställer vi enbart kvinnlig personal.

ÖVRIGT

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster


Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


 


OM STADSMISSIONEN

Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.


Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Semestervikarier och timvikarier till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 13
OM JOBBET
Vi söker nu timvikarier och semestervikarier som kan arbeta vid behov.

Som vikarie på Oasen är du en viktig länk till att det dagliga arbetet ska kunna fortgå utan störningar vid ordinarie personals ledighet. Dina arbetsuppgifter är varierande och utgår ifrån verksamhetens planering och beslut. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär arbetet att vara nära klienterna, ge omsorg, trygghet och stabilitet i vardagen. Det är viktigt att verka för att skapa gynnsamma relationer i klientgruppen.

Som vikarier arbetar du varierande tider på dygnet med sovande jour nattetid.

 
OM DIG
Vi tror att du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär för våra klienter. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du är stresstålig och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är en relationsskapande och inkännande person. Du är kommunikativ och engagerande i ditt förhållningssätt. Vidare är du trygg i dig själv, har god självinsikt och gillar att jobba tillsammans med andra.

Vi söker dig som:

- Studerar till behandlingspedagog, behandlingsassistent alternativt läser en akademisk utbildning inom det beteendevetenskaplig fältet
- Kan uttrycka dig väl i tal och skrift, önskvärt med erfarenhet av journalföring/dokumentation
- Har B-körkort

Erfarenhet av att arbeta med människor med substansberoende, psykiatri och/eller våld i nära relation ses som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

 
ÖVRIGT
I verksamheten jobbar endast kvinnlig personal och vi begär utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Vänta inte med din ansökan då vi kommer att rekrytera löpande. 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Bulgarisktalande tolkbiträde sökes till Stadsmissionen

Tolk
Läs mer Apr 7
Crossroads arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer.

Verksamheten vänder sig till EU-medborgare och tredjelandsmedborgare med eller utan permanent uppehållstillstånd i Sverige. Syftet är att motverka socialt utanförskap, stärka varje människa och fungera som länk till myndigheter. Crossroads tillgodoser deltagarnas basbehov av mat och dusch samt erbjuder rådgivning, samhällsinformation och stöd vid myndighetskontakter. Genom Stadsmissionshälsan erbjuder vi hälsorådgivning och läkarbesök. Många av våra besökare är EU-migranter från Rumänien och Bulgarien och inte kan prata svenska. Crossroads verksamheterna är därför beroende av tolkbiträden för kommunikation.

 

Om jobbet
Som tolkbiträde har du en betydelsefull roll när det gäller att skapa goda relationer och tillit mellan besökare och medarbetare. Din huvudsakliga uppgift är att översätta från bulgariska till svenska eller engelska mellan besökare och personal, sjukvårdspersonal och volontärer. Det handlar om tolksituationer i enskilda samtal, i storgrupp, läkarundersökning eller skriftliga översättningar.

Du kan också arbeta kontakt- och uppsökande för att fånga upp nya människor som kommer till verksamheten. En stor del handlar om att ge rådgivning och att i samråd med medarbetare samtala med människor som befinner sig i extrem utsatthet och fattigdom i vårt samhälle.

 

Om dig 
Du har förmågan att förhålla dig opartisk i ditt arbete som tolkbiträde och har en professionell distans mellan dig och besökare. Du har förståelse och respekt för de människor vi möter och den aktuella livssituation de befinner sig i. Vidare har du en förmåga att skapa tillit och bygga goda relationer med människor du möter. 

Vi söker dig som

- har minst gymnasiekompetens
- talar bulgariska 
- har tidigare erfarenhet som tolk eller socialt arbete

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och lämplighet att arbeta med denna målgrupp. Vi erbjuder en kortare tolkkurs hos oss i början av ditt arbete.

 
Övrigt 
Crossroads Rådgivning har öppet torsdagar kl 18-20. Arbetstiden för tolkbiträden är kl 17.30-20.30. Kortare tolkning dagtid kan också bli aktuellt vid behov.

Vänta inte med din ansökan, urval sker löpande och rekryteringen kan komma att avslutas innan sista ansökningsdatum. 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Linköpings Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Enhetschef sökes till Stadsmissionens arbetsintegrerande insatser

Enhetschef inom social omsorg
Läs mer Mar 16
Vårt erbjudande till dig
Stadsmissionen söker en enhetschef för ett nytt och spännande uppdrag.

Under våren kommer vi starta en ny enhet för arbetsintegrerande insatser. Verksamheten vänder sig till människor som ännu inte är etablerade på arbetsmarknaden. Som chef kommer du kunna sätta din prägel på verksamheten utifrån din erfarenhet och kunskap.

Stadsmissionen behövs nu mer än någonsin. Vi befinner oss just nu i en spännande tillväxtfas då vi ska göra mer för fler. Hos oss får du göra meningsfull skillnad för människor, varje dag.

 

Om jobbet
Som enhetschef får du möjlighet att rekrytera, leda och utveckla en helt ny arbetsgrupp. Du leder och fördelar arbetet för dina två medarbetare samt har helhetsansvar för verksamheten gällande medarbetare, arbetsmiljö, budget och kvalitet. Tillsammans arbetar ni fram ett nytt koncept för Stadsmissionens arbetsintegration där processer som skapar utveckling för deltagare och högt kundfokus är centrala. Du säkerställer att enheten levererar utifrån uppsatta mål, har ekonomisk hållbarhet och en god arbetsmiljö. Dessutom arbetar du relationsskapande för att etablera ett stort nätverk av företag och samarbetspartners som bidrar till vägar in på arbetsmarknaden för målgruppen. Jobbet som enhetschef är mycket varierande då du förväntas arbeta både strategiskt och vara en operativ del av verksamheten genom coachande och stödjande insatser till målgruppen.

 

Är det här du?
Vi söker dig som lockas av ett varierande uppdrag är du arbetar både strategiskt och operativt, med stort utrymme att utveckla helt nya arbetssätt och koncept. Du har ett nyfiket förhållningssätt, tycker om att tänka nytt och mod att våga testa. Med en naturlig drivkraft framåt är du flexibel och lösningsorienterad, för dig är motgångar en möjlighet att utvecklas. Du har en personlig mognad, är trygg i dig själv som chef samt har mycket god förmåga att engagera och leda dina medarbetare.

Som person är du ödmjuk, relationsskapande och kommunikativ samt har god förmåga att samarbeta med andra, både internt och externt. Du har ett stort och väletablerat yrkesnätverk inom regionen. För att lyckas i rollen behöver du ha ett starkt samhällsengagemang, stor kunskap om- och erfarenhet av att arbeta med arbetsmarknadspolitiska frågor och arbetsintegrerande insatser. För dig är det en självklarhet att kontinuerligt omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad om arbetsmarknaden och yrkesutbildningar i syfte att hitta vägarna framåt för verksamhetens målgrupp.

Vi söker dig som har

- Akademisk utbildning inom beteendevetenskap, samhällsvetenskap, HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Erfarenhet av att vara ledare eller chef för arbetsintegrerande verksamhet
- Erfarenhet av att starta och bygga upp verksamhet eller projekt
- God kunskap om- och erfarenhet av att arbeta med arbetetsmarknadspolitiska frågor och arbetsintegrerande insatser
- B-körkort

Du delar Stadsmissionens värdegrund och vision om ett mänskligare samhälle. Vi eftersträvar en heterogen arbetsgrupp och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Välkommen med din ansökan snarast, rekrytering sker löpande!

 

Övrigt
Anställningen föregås av en sex månaders provanställning. Inför nyanställning begär vi utdrag ur belastningsregistret.

Vi driver idag arbetsintegrerande verksamhet i Linköping och Norrköping och har en målsättning att starta upp verksamhet på fler orter. Resor inom regionen förekommer.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Ansök nu

Stadsmissionen söker boendestödjare till samordnande uppdrag

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Mar 28
OM JOBBET
Vi söker en boendestödjare till ett samordnande uppdrag.

Under 2022 kommer tjänsten vara tudelad, du jobbar ca 50% som boendestödjare och 50% utifrån ett samordnande uppdrag. Som boendestödjare stöttar du deltagare som bor i egna boenden men som har behov av stöd och insatser. Uppdraget innebär att stödja personer med olika behov i strävan för ett självständigt leverne. Du arbetar med kontaktmannaskap och utgår från individuella genomförandeplaner. Vi samverkar dagligen med interna och externa aktörer som deltagarna har anknytningar till. Som boendestödjare har du också ett administrativt ansvar för daglig dokumentation, uppföljningsrapporter och är den primära kontakten gentemot myndigheter. 

I det samordnande uppdraget ingår det att planera för insatser och se till att två eller flera medarbetare samarbetar för att åstadkomma de uppsatta målen samt följa upp. Du har en övergripande förståelse för uppdragets alla delar för att kunna planera, genomför och utvärdera. I samordningen ingår det administration, handläggning och systemansvar. Du har ett nära samarbete med enhetschefen som du rapporterar till. Du förväntas bidra till utvecklings- och förändringsarbete i verksamheterna för att kunna säkerställa att våra insatser möter omvärldens krav på uppdrag och kvalité.  Detta kan innebära att kvalitetssäkra och uppdatera rutiner och arbetssätt inom verksamheten.

 

OM DIG
Vi söker dig som har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i personalgrupp som hos våra klienter. Du är en relationsskapande och inkännande person. Samtidigt kan du sätta gränser på ett konsekvent sätt. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du är stresstålig och flexibel med god problemlösningsförmåga. Vidare har du en personlig mognad och god självinsikt samt gillar att jobba tillsammans med andra. Samtidigt är du självgående och initiativtagande i ditt uppdrag. Du är administrativt kunnig, har ett sinne för struktur, ordning och reda. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har god vana av journalföring.

Vi söker dig som: 

- Är utbildad behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Har god kunskap om- och erfarenhet av arbete med förändringsprocesser
- Har god kunskap och erfarenhet av att arbeta i officepaketet
- Har B-körkort

Meriterande:

- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, psykisk ohälsa samt funktionsvariationer.
- ÅP, ASI och/eller MI utbildning.
- Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter så som arkivering och dokumentation samt framtagning av rutiner. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

 
ÖVRIGT 
Arbetstiderna är förlagda dagtid men arbete kan även förekomma kvällar och helger.  

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Rekryteringen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

 

OM STADSMISSIONEN
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Samordnande socialpedagog till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 28
Socialpedagog med samordningsuppdrag
OASEN

Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som bearbetat sin våldsutsatthet och lämnat sitt beroende bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.

 

OM JOBBET

Vi växer och söker nu en erfaren och engagerad kollega till vår arbetsgrupp! På Oasen ingår du i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra sin livssituation. Som samordnare är du den röda tråden i socialpedagogernas arbete, strukturerar och delegerar allt som behöver ske i den dagliga verksamheten. Du kommer ha en ledande roll i socialpedagogernas arbete, organisera och strukturera såväl rutiner och daglig verksamhet samt ta beslut och delegera arbetsuppgifter i akuta skeenden.

 Med fokus på ett relationellt förhållningssätt innebär tjänsten att arbeta relationellt för att stötta klienterna i sina behandlingsprocesser, ge trygghet och stabilitet i vardagen såväl som att stötta i praktiska frågor. I arbetet ingår att jobba både enskilt såväl som med hela klientgruppen.

På Oasen arbetar du i ett team av behandlingsansvariga, socialpedagoger och terapeuter där alla har olika roller men utgör en nödvändig helhet för att kvinnan ska få sina behov tillgodosedda av behandling, stöd och trygghet. Målet är att klienten efter fullföljd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från inslag av våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger.

 

OM DIG

Vi söker dig som finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Du har erfarenhet av arbete på HVB och utifrån en helhetssyn, är trygg i dig själv och kan vägleda kollegor utan prestige. Du har ett kommunikativ och inspirerande sätt att vara och har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv. Du behöver ha förmåga att arbeta akutstyrt och integrerande som en del av ett lag, samtidigt som du behöver kunna ta självständiga beslut och planera din tid väl. Då Oasen HVB är inne i en utvecklingsperiod är det viktigt att du har ett reflekterande sinne tillsammans med mod och engagemang samt trivs med nya utmaningar. 

Vi söker dig som har:

Akademisk examen såsom socionom, socialpedagog, behandlingspedagog, beteendevetare eller samhälls- och kulturanalytiker. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig så som relevant yrkeshögskoleutbildning Grundkunskaper om beroendeproblematik B-körkort

Meriterande:

Kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling Vidareutbildning i CRA, ASI, MI eller ÅP Behandling och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård eller annan HVB-vård.

 

ÖVRIGT

Vi rekryterar löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi anställer enbart kvinnlig personal i denna verksamhet. Arbetstiderna följer ett 8-veckorsschema med oregelbunden arbetstid och nattjour.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning. I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

ÖVRIGT

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster


Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


 


OM STADSMISSIONEN

Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.


Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Semester och timvikarier till skyddat boende för kvinnor i våldsutsatthet

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Mar 4
OM JOBBET
Vi söker nu semester- och timvikarier som kan arbeta vid behov under våren för att sedan arbeta en längre sammanhängande period under sommaren, ca 7 veckor i slutet av juni-augusti.

Som boendestödjare på Stadsmissionens stödboende för våldsutsatta kvinnor med beroendeproblematik ger du daglig tillsyn och insatser, både internt och externt, utifrån deltagarens behov och förutsättningar. Du ger också boendestödjande insatser till deltagare som bor i eget boende. Uppdraget innebär att utifrån individuella genomförandeplaner stödja personer med olika behov i strävan för ett självständigt leverne. Du samverkar dagligen med interna och externa aktörer som deltagarna har anknytningar till. I tjänsten ingår också ett administrativt ansvar för daglig dokumentation.

Arbetsgruppen arbetar utifrån en gemensam planering där verksamhetens uppdrag och deltagare behov styr arbetsinsatserna. Allt stödjande och omvårdande arbete baseras på evidensbaserad forskning och praktik. 

OM DIG 
Du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär i såväl personalgrupp som hos våra deltagare. Eftersom verksamheten baseras på deltagarnas varierande behov och förutsättningar krävs att du är flexibel och lösningsfokuserad. Arbetet kräver ett engagemang och intresse för människor i utsatta livssituationer. Vi ser därför att du är en inkännande person med en personlig mognad och god självinsikt. Du är dessutom självgående och initiativtagande i ditt uppdrag samtidigt gillar du att arbeta tillsammans med andra. Du delar Stadsmissionens människosyn och värdegrund och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

Vi söker vi dig som:

- är utbildad behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig alternativt pågående akademisk utbildning inom det beteendevetenskapliga fältet.
- har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift och har vana av journalföring 
- har B-körkort

Meriterande:

- kunskap om- och erfarenhet av arbete med förändringsprocesser
- kunskap om- och erfarenhet av arbete med våldsutsatthet
- TMO, ASI, FREDA och/eller MI-utbildning

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

 

ÖVRIGT
Arbetspassen förläggs dag, kväll och helg samt sovande jour.  I denna verksamhet arbetar endast kvinnlig personal. I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Välkommen med din ansökan snarast, rekryteringen sker löpande.

 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Lager- och transportmedarbetare sökes till Stadsmissionens Matcentral

Lagerarbetare
Läs mer Mar 17
Vårt erbjudande till dig
Stadsmissionen behövs nu mer än någonsin.

Vi befinner oss just nu i en spännande tillväxtfas då vi ska göra mer för fler. Vi etablerar snart Matcentralen, en lager- och logistikverksamhet som tar emot stora volymer mat som annars skulle slängts. Maten doneras främst från livsmedelsbranschen pga. avkorta datum, utgående artiklar, krossade förpackningar eller felmärkningar. Vi förmedlar maten till människor som lever i social och ekonomisk utsatthet, samt till våra egna verksamheter där vi lagar hundratals måltider varje dag. På Matcentralen jobbar vi också med arbetsintegrerande insatser för människor som ännu inte etablerat sig på arbetsmarknaden. Här får deltagaren erfarenhet av arbete i lagermiljö och andra arbetsuppgifter som matchar dagens behov på arbetsmarknaden.

Vi söker nu en engagerad lager- och transportmedarbetare som vill vara med och göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Vi erbjuder dig en unik möjlighet att vara med och bygga upp en helt ny verksamhet. 

 
Om jobbet
Uppdraget som lager- och transportmedarbetare en stor variation av arbetsuppgifter. Du kommer att jobba tillsammans med kollegor, volontärer och deltagare utifrån olika uppdrag. Som medarbetare ansvarar du för att lagerprocessen fungerar kring hantering av inkommande och utgående livsmedel.  Du arbetar med godsmottagning, kontroll, packning, inventering och lastning samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom lagerhantering. Du planerar utleveranser till egna verksamheter och samarbetspartners samt för dokumentation och rapportering i relevanta system.  Dessutom är du behjälplig vår transportverksamhet genom att köra transportbilen vid behov. Inom ramen för uppdraget möter och coachar du deltagare utifrån deras olika bakgrund och behov.

 
Vem är du?
Vi söker dig som har förmågan att arbeta självständigt och strukturerat samt ta egna initiativ. Du tycker om att hugga i där det behövs, är flexibel i ditt arbetssätt och kan behålla lugnet även vid arbetstoppar eller när förutsättningarna ändras. Du är en nyfiken och relationsskapande person som med god förmåga att stödja och coacha deltagare utifrån deras olika bakgrund och behov.

Vi söker dig som har

- Erfarenhet av arbete i lager och logistikverksamhet
- Erfarenhet av att leda deltagare inom arbetsintegration eller annan likvärdig erfarenhet av socialt arbetet
- God datorvana
- Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
- God fysik då jobbet innebär både lyft och mycket fysisk aktivitet under arbetsdagen
- B-körkort

Du delar Stadsmissionens värdegrund och vision om ett mänskligare samhälle. Vi eftersträvar en heterogen arbetsgrupp och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan snarast, rekrytering sker löpande!

 
Övrigt
Anställningen föregås av en sex månaders provanställning.

Inför nyanställning begär vi utdrag ur belastningsregistret.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 
Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Ansök nu

Direktorskoordinator sökes till Stadsmissionen

VD-sekreterare
Läs mer Mar 17
Vårt erbjudande till dig
Stadsmissionen är en idéburen organisation som genom innovativt och professionellt socialt arbete, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete, gör skillnad för människor som lever i utsatta livssituationer.

De samhällsproblem Stadsmissionen fokuserar på tenderar inte att minska, utan snarare öka. Nu mer än någonsin behövs Stadsmissionen, vi ska därför växa och "göra mer för fler".

Vi söker nu en koordinator till Direktor; vår högsta operativa chef, som vill vara med och bidra till professionella, effektiva och utvecklande miljöer för styrelse, ledningsgrupp och på Stadsmissionens kansli. Under året finns även ett uppdrag som administratör till Riksföreningen för Sveriges Stadsmissioners styrelse. Vi erbjuder dig ett socialt och stimulerande arbete i ett öppet och dynamiskt klimat där ingen dag är den andra lik.

 

Din framtida utmaning
Som direktors koordinator bidrar du till ordning i Direktors kalender inklusive samordning och förberedelser av möten. Du är ett administrativt stöd till direktor och ledningsgruppen i form av framtagande av handlingar och presentationer, bokningar, dokumentationshantering, utskick, kallelser, inbjudningar och mötesstuktur. Du kommer även att ha hand om resebokningar, fakturakontering samt koordinering och administration samt praktiska förberedelser av möten, konferenser och andra aktiviteter.

På Stadsmissionen utvecklar vi hela tiden vårt arbetssätt och du deltar även i förbättringsgrupper inom kansliets verksamhet såsom att digitalisera processer, vara administrativt stöd vid upphandlingar och inköp, du svarar till viss del i växeltelefon och möter människor som söker upp oss för stöd till vidare kontakter i organisationen. Tillsammans med direktor är du en kreativ kraft för att föra dialog och möten med medlemmar, styrelse och ledningsgrupp.

 

För att lyckas i rollen
Som direktors koordinator på Stadsmissionen har du en central roll inom organisationen och vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper som ett noggrant arbetssätt med känsla för detaljer. Du är självgående, drivande och trivs när du får ta mycket eget ansvar.

För att vara rätt person för denna roll har du en stark administrativ förmåga och trivs i en roll som innebär att arbeta högt som lågt. Vi tror att du har ett intresse för digitalisering och enkelt för att ta till dig av digitala system – du är driven digitalt och en fördel är erfarenhet av Statsys. Arbetsuppgifterna är varierande utifrån de behov som finns, dag för dag, du behöver därför kunna prioritera, vara flexibel och lösningsfokuserad för att se lösningar. Vidare är du kvalitetsmedveten, och van att hantera många arbetsuppgifter parallellt med varandra. Förmågan att självständigt driva ditt arbete framåt på ett strukturerat sätt genom planering, genomförande och uppföljning är därför en förutsättning.

Som person är du utåtriktad och social. Du har ett relationsskapande förhållningssätt gentemot intressenter till Stadsmissionen och bidrar till en öppen kultur där vår värdegrund präglar möten med partners, intressenter och medarbetare i organisationen. Samtidigt förstår du vikten av absolut diskretion och sekretess och har hög integritet.

Vi söker dig som har:

- Minst gymnasieutbildning
- Mycket goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
- Minst 3 års erfarenhet av att ha arbetat som VD-assistent/GD-assistent/Executive assistant/chefssekreterare eller motsvarande.
- Erfarenhet av kvalificerat administrativt och koordinerande stöd
- Erfarenhet av avancerad kalenderbokning
- Tidigare erfarenhet av inköpsarbete och resebokningar
- Mycket kommunikativ med god språklig och stilistisk förmåga som kan kommunicera obehindrat på svenska såväl i tal som skrift

Du delar Stadsmissionens värdegrund och vision om ett mänskligare samhälle och har ett intresse för jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Vi eftersträvar en heterogen arbetsgrupp och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Urval kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

 

Övrigt
Anställningen föregås av en sex månaders provanställning. Inför nyanställning begär vi utdrag ur belastningsregistret.

Stadsmissionen är medlem i FREMIA och följer kollektivavtal HVO (Hälsa vård och omsorg).

Arbetet utförs främst på plats på Stadsmissionens kontor, Ågatan 3 eller där direktor har möten med möjligt att till viss del arbeta på distans. Arbetstiden är flexibel enligt överenskommelse.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Stadsmissionen söker HR-student!

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Mar 9
Vårt erbjudande till dig
Stadsmissionen är en idéburen organisation som genom innovativt och professionellt socialt arbete, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete, gör skillnad för människor som lever i utsatta livssituationer.

De samhällsproblem Stadsmissionen fokuserar på tenderar inte att minska, utan snarare öka. Nu mer än någonsin behövs Stadsmissionen, vi ska därför växa och "göra mer för fler".

Vi söker nu en HR-student som har läst minst fyra terminer inom HR-området. Vi erbjuder dig ett socialt och stimulerande arbete i ett öppet och dynamiskt klimat där ingen dag är den andra lik. Hos oss får du möjlighet utveckla din kompetens inom HR och få värdefull arbetslivserfarenhet. Under terminerna kommer du att jobba ca 25% med stor flexibilitet att förlägga din egen arbetstid och under juni-augusti arbetar du heltid som vår sommarvikarie.

 

Din framtida utmaning
Som HR-student arbetar du med varierande HR-processer relaterade till lön, anställning, förmåner och myndighetskontakter samt hanterar inkommande HR-relaterade frågor från chefer. Du ges möjlighet att växa in i rollen och utveckla din kompetens. Under våren kommer du läras upp i vår löneprocess för att sedan genomföra lönekörningen självständigt tillsammans med extern leverantör under semesterperioden. Dessutom kommer du vara ledande HR-stöd i arbetsrätt och arbetsmiljöfrågor inom projektet ”Sommarjobb” under vår och sommar. 

Stadsmissionen står inför en digitaliseringsinsats där du kommer ha en viktig roll. Du får möjlighet att utveckla Stadsmissionens digitala plattformar genom att skapa informations- och utbildningsmaterial, både i text och rörligt format. Arbetet innebär många olika kontaktytor och förutsätter ett brett samarbete inom HR-teamet, med andra stödfunktioner och med chefer. Rollen innebär en stor variation av arbetsuppgifter och fokusområden. Kunskap kan man alltid lära sig, det är bara du själv som sätter gränserna för hur rollen utvecklas över tid.

 

För att lyckas i rollen
Som person är du utåtriktad, relationsskapande och har lätt för att samarbeta med andra. Du har en naturlig drivkraft framåt, vågar vara kreativ, prova nya saker och utvecklas. För att vara rätt person för denna roll har du en stark administrativ förmåga och trivs i en roll som innebär att arbeta högt som lågt. Arbetsuppgifterna är varierande utifrån de behov som finns, dag för dag, du behöver därför kunna prioritera och vara flexibel. Du trivs när du får ta ett stort eget ansvar och du har en förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt. Vi tror att du har ett intresse för digitalisering och enkelt för att ta till dig av digitala system.

Vi söker dig som:

- Studerar akademisk utbildning inom HR-området (minst 4 terminer godkända studier)
- Kan tillgodoräkna dig minst 15 hp arbetsrätt
- Har minst ett par års eftergymnasial arbetslivserfarenhet, gärna inom social omsorg
- Har kunskap om- och förmåga att skapa attraktiva digitala miljöer
- Kan jobba 25% under terminerna och heltid under sommaren

Det är meriterande om du också har

- Tidigare erfarenhet av att arbeta med lön
- Kunskap om kompetensbaserade rekryteringsmetoder
- Kunskap i Sharepoint

Du delar Stadsmissionens värdegrund och vision om ett mänskligare samhälle och har ett intresse för jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Vi eftersträvar en heterogen arbetsgrupp och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Urval kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

 
Övrigt
Jobbet är en tidsbegränsad anställning fram till 2022-12-31. Du kommer arbeta ca 25% under terminerna och heltid juni-augusti

Stadsmissionen är medlem i FREMIA och följer kollektivavtal HVO (Hälsa vård och omsorg).

Arbetet utförs främst på på plats på Stadsmissionens kontor, Ågatan 3 med möjligt att till viss del arbeta på distans. Arbetstiden är flexibel enligt överenskommelse. 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Timvikarier sökes till behandlingshemmet Oasen

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 26
OM JOBBET
Vi söker nu timvikarier som kan arbeta vid behov.

Som timvikarie på Oasen är du en viktig länk till att det dagliga arbetet ska kunna fortgå utan störningar vid ordinarie personals ledighet. Dina arbetsuppgifter är varierande och utgår ifrån verksamhetens planering och beslut. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär arbetet att vara nära klienterna, ge omsorg, trygghet och stabilitet i vardagen. Det är viktigt att verka för att skapa gynnsamma relationer i klientgruppen.

Som timvikarie arbetar du varierande tider på dygnet med sovande jour nattetid.

 
OM DIG
Vi tror att du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär för våra klienter. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du är stresstålig och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är en relationsskapande och inkännande person. Du är kommunikativ och engagerande i ditt förhållningssätt. Vidare är du trygg i dig själv, har god självinsikt och gillar att jobba tillsammans med andra.

Vi söker dig som:

- Studerar till behandlingspedagog, behandlingsassistent alternativt läser en akademisk utbildning inom det beteendevetenskaplig fältet
- Kan uttrycka dig väl i tal och skrift, önskvärt med erfarenhet av journalföring/dokumentation
- Har B-körkort

Erfarenhet av att arbeta med människor med substansberoende, psykiatri och/eller våld i nära relation ses som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

 
ÖVRIGT
I verksamheten jobbar endast kvinnlig personal och vi begär utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Vänta inte med din ansökan då vi kommer att rekrytera löpande. 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Semester- och timvikarie till Skyddat boende med barnrättsperspektiv

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 4
Vi söker nu semester- och timvikarier som kan arbeta vid behov under våren för att sedan arbeta en längre sammanhängande period under sommaren, under ca 7 veckor i slutet av juni-augusti.

Som vikarie på Skyddat boende med barnrättsperspektiv är du en viktig länk i att det dagliga arbetet ska kunna fortgå utan störningar vid ordinarie personals ledighet. Dina arbetsuppgifter och aktiviteter är varierande och utgår ifrån verksamhetens planering och beslut, du arbetar riktat både mot kvinnor och barn beroende på behov. Allt stödjande och omvårdande arbete baseras på evidensbaserad forskning och praktik.

Skyddat boende med barnrättsperspektiv har personal på plats framförallt på vardagar, dagtid och det är även då behovet av vikarier är som störst. Även övriga arbetstider kan bli aktuella. De tre verksamheter som arbetar inom verksamhetsområdet Skydd & Behandling har ett nära samarbete varpå det kan finnas möjlighet att vara vikarie på fler enheter, önskvärt att det är av intresse. 

Om dig
Vi tror att du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i personalgrupp som hos våra klienter. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du stresstålig, initiativtagande och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är en relationsskapande och inkännande person som kan ge varje enskild individ ett anpassat bemötande. Du är kommunikativ och inspirerande i ditt förhållningssätt. Vidare är du trygg i dig själv, har god självinsikt och gillar att arbeta tillsammans med andra, men är inte främmande för att hantera situationer självständigt. 

Vi söker dig som:

- Minst har en pågående utbildning till socionom, beteendevetare, behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 
- Kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har vana av journalföring/dokumentation.
- Har B-körkort

Erfarenhet av att arbeta på andra liknande boenden och/eller inom området Våld i nära relation ses som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

I verksamheten arbetar endast kvinnlig personal.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

ÖVRIGT

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster


Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


 


OM STADSMISSIONEN

Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.


Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Sommarvikarier och behovsanställda sökes till Kontaktcentrum

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Feb 25
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer.

Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle. Som sommarvikarie och behovsanställd på Stadsmissionen får du värdefull erfarenhet av socialt arbete och möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

 

Om jobbet
Kontaktcentrum i Linköping är en öppen dagverksamhet som finns till för människor som på olika sätt lever i utsatta livssituationer. Gästerna på Kontaktcentrum lever ofta i hemlöshet, har pågående missbruks- och beroendeproblematik och/eller psykisk ohälsa. Som vägledare arbetar du med varierande stödjande och hjälpande insatser på olika sätt utifrån våra deltagare. Du serverar frukost och lunch samt anordnar aktiviteter som bidrar till social gemenskap. Du jobbar med individsamtal, hjälper deltagare i kontakter med myndigheter, sjukvård och andra externa instanser. Inom ramen för uppdraget ingår också att arbeta med boendestödjande insatser. Uppdraget innebär att stödja personer med olika behov i strävan för ett självständigt leverne. Du arbetar med kontaktmannaskap och utgår från individuella genomförandeplaner och deltagarens förutsättningar. 

 
OM DIG
Vi söker dig som har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i medarbetargrupp som hos våra deltagare. Du är en relationsskapande och inkännande person. Samtidigt kan du sätta gränser på ett konsekvent sätt. Eftersom verksamheten baseras på deltagarnas varierande behov och förutsättningar krävs att du är flexibel och lösningsfokuserad. Vidare har du en personlig mognad och god självinsikt samt gillar att jobba tillsammans med andra. Samtidigt är du självgående och initiativtagande i ditt uppdrag. Du delar Stadsmissionens värdegrund, människosyn och vision om ett mänskligare samhälle.  

Vi söker dig som har: 

- Avslutad eftergymnasial utbildning som behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Erfarenhet av att möta människor i utsatta livssituationer
- B-körkort

Meriterande:

- Pågående högskolestudier inom socialt arbete 
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, psykisk ohälsa samt funktionsvariationer
- ÅP, ASI och/eller MI utbildning

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna en stor mångfald i våra arbetsgrupper. 

 
ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan snarast, urval sker löpande. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut. Vi söker både behovsanställda som kan jobba vid ordinarie personals frånvaro och sommarvikarier för heltidsarbete under 8-10 veckor under sommarperioden. 

I denna verksamhet begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Socialpedagog sökes till Stadsmissionens verksamhet för barn och unga

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 27
Stadsmissionen behövs nu mer än någonsin.

Vi befinner oss just nu i en spännande tillväxtfas då vi ska göra ”Mer för fler” i Östergötland. Inom verksamhetsområdet Trygg uppväxt skapar vi nytänkande och kreativa insatser för barn, ungdomar och unga vuxna som befinner sig i utanförskap, fattigdom, segregation i socioekonomiskt utsatta områden. Verksamheten ska utvecklas inom områdets fyra delar; basbehov, fritid, personlig utveckling och jobb först. 

Vi söker nu en engagerad socialpedagog som vill vara med och göra meningsfull skillnad för barn och unga, varje dag. Som medarbetare är du med skapar förutsättningar för barn att få en trygg uppväxt och förutsättningar för att både få vara barn och att växa upp till trygga vuxna.  Vi erbjuder dig en unik möjlighet att med kollegor tillsammans utveckla verksamheten under en spännande expansionsfas. 

 

OM JOBBET 
Som socialpedagog planerar, genomför och utvärderar du aktiviteter för barn och unga inom "Trygg Uppväxts" fyra fokusområden; Basbehov, Fritid, Personlig utveckling och Jobb först. Inom ditt uppdrag arbetar du uppsökande, relationsbyggande, motiverande och nätverksorienterande gentemot unga som befinner sig i destruktiva miljöer och en negativ spiral så som riskbeteende för brottslig verksamhet, låg skolnärvaro och sysselsättning. Inom ramen för uppdraget arbetar du med syfte till att öka skolnärvaro, ge en meningsfull fritid, möjlighet till arbete och/eller sysselsättning samt stöd i kontakter med olika samhällsfunktioner. Exempelvis anordnar du läxhjälp och mentorskap på skolor i Östergötland, fritidsaktiviteter för ungdomar inom motion, natur och kultur. Du genomför även enskilda samtal och leder samtalsgrupper samt genomför motiverande och stärkande aktiviteter för att öka självledarskap och förbättra framtidsutsikter för ungdomar. Du ansvarar för individuell deltagarprocess från målplan, aktiviteter till utvärdering. 

 

OM DIG 
Vi söker dig som är kommunikativ, utåtriktad och relationsskapande. Du har lätt för att nätverka, skapa allians och trygghet med människor oavsett bakgrund. För dig är det en självklarhet att se möjligheter i mötet med varje människa och lösningar i stället för hinder inom ramen för verksamhetens uppdrag. Du har en naturlig drivkraft framåt, är flexibel och lösningsorienterad. Som socialpedagog arbetar du flexibelt och självständigt med deltagare men också tillsammans med kollegor samt interna och externa samarbetsparter. Du delar Stadsmissionens värdegrund, människosyn och vision om ett mänskligare samhälle.  

Vi söker dig som har 

- Eftergymnasial utbildning så som beteendevetare, socialpedagog, fritidspedagog, fritidsledare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 
- Erfarenhet av att arbeta med unga i social problematik och utsatta livssituationer.
- Erfarenhet av lotsande/coachande samtal både i grupp och individuellt för att uppnå uppsatta mål.
- Erfarenhet av arbete med grupprocesser och nätverkande.

Språk- och kulturkompetens för att arbeta i socioekonomiskt utsatta områden är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

 

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan snarast, rekrytering sker löpande. 

Arbetstiden är förlagd dagtid men kommer även att innebära obekväm arbetstid, kvällar och helg beroende på uppdragens karaktär och innehåll.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som föregås av en provanställning. I samband med nyanställning begär vi utdrag ur belastningsregistret.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

OM STADSMISSIONEN
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Ansök nu

Sommarvikarier och behovsanställda sökes till Villa ådalas öppna verksamhet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 18
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer.

Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Som sommarvikarie och behovsanställd på Stadsmissionen får du värdefull erfarenhet av socialt arbete och möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med? 

 
OM JOBBET
Stadsmissionens öppna verksamhet Villa Ådala är en mötesplats för vuxna personer som strävar mot att klara ett självständigt liv och en meningsfull vardag, utan alkohol och droger. Målgruppen har varierad problematik kopplat till psykisk ohälsa och substansberoende. Målsättningen är att deltagarna vi möter ska uppnå egenmakt och öka sina förutsättningar att komma ut i sysselsättning, få egen stabil boendesituation samt ha tillgång till sunda och fungerande nätverk. 

Som socialpedagog arbetar du motiverande till förändring och återfallsprevention genom olika former av stödinsatser så som individ- och gruppsamtal, aktiviteter och social samvaro.  I samverkan med Stadsmissionens sociala företag arbetar du för att nå deltagarens och verksamhetens mål. Inom ramen för uppdraget ingår också att arbeta med boendestödjande insatser. Uppdraget innebär att stödja personer med olika behov i strävan för ett självständigt leverne. Du arbetar med kontaktmannaskap och utgår från individuella genomförandeplaner och deltagarens förutsättningar. 

 
OM DIG
Vi söker dig som har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i medarbetargrupp som hos våra deltagare. Du är en relationsskapande och inkännande person. Samtidigt kan du sätta gränser på ett konsekvent sätt. Eftersom verksamheten baseras på deltagarnas varierande behov och förutsättningar krävs att du är flexibel och lösningsfokuserad. Vidare har du en personlig mognad och god självinsikt samt gillar att jobba tillsammans med andra. Samtidigt är du självgående och initiativtagande i ditt uppdrag. Du delar Stadsmissionens värdegrund, människosyn och vision om ett mänskligare samhälle.

Vi söker dig som har:

- Avslutad eftergymnasial utbildning som behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Erfarenhet av att möta människor i utsatta livssituationer
- B-körkort

Meriterande:

- Pågående högskolestudier inom socialt arbete
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, psykisk ohälsa samt funktionsvariationer
- ÅP, ASI och/eller MI utbildning

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna en stor mångfald i våra arbetsgrupper. 

 

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan snarast, urval sker löpande. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut. Vi söker både behovsanställda som kan jobba vid ordinarie personals frånvaro och sommarvikarier för heltidsarbete under 8-10 veckor under sommarperioden. 

I denna verksamhet begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Engagerad socialpedagog till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 17
OASEN
Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som bearbetat sin våldsutsatthet och lämnat sitt beroende bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.

 
OM JOBBET
Vi växer och söker nu nya nyfikna och engagerade kollegor till vår arbetsgrupp! Som socialpedagog på Oasen ingår du i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär tjänsten att arbeta relationellt för att stötta klienterna i sina behandlingsprocesser, ge trygghet och stabilitet i vardagen såväl som att stötta i praktiska frågor. I uppdraget ingår även att strukturera och planera behandlingsinnehåll samt i viss mån hålla i olika typer av grupper. Målet är att klienten efter genomförd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger. Vi erbjuder handledning och fortbildning utifrån aktuella metoder.

 
OM DIG
Vi söker dig som har kunskaper om systemteori och ett relationellt perspektiv. Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Du har ett kommunikativ och inspirerande sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv. Din förmåga att arbeta i team såväl som att göra självständiga prioriteringar behöver vara mycket god, likaså din förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Vidare har du dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer.

Vi söker dig som har:

- Akademisk examen såsom socionom, socialpedagog, behandlingspedagog, beteendevetare eller samhälls- och kulturanalytiker. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig så som relevant yrkeshögskoleutbildning
- Grundkunskaper om beroendeproblematik
- B-körkort

Meriterande:

- Kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling
- Vidareutbildning i CRA, ASI, MI eller ÅP
- Behandling och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård

 
ÖVRIGT
Vi rekryterar löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi söker nya medarbetare till fasta tjänster samt till längre och kortare vikariat med möjlighet till förlängning. Vi söker även timvikarier. Vi anställer enbart kvinnlig personal i denna verksamhet. Arbetstiderna följer ett 8-veckorsschema med oregelbunden arbetstid och nattjour.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning. I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Timvikarier sökes till Stadsmissions stödboenden

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Dec 7
OM JOBBET
Vi söker nu flera timvikarier till Götgatans och Valhallagatans stödboenden i Linköping.

Som boendestödjare ger du daglig tillsyn och insatser, både internt och externt, utifrån klientens behov och förutsättningar. Uppdraget innebär att stödja personer med olika behov i strävan för ett självständigt leverne. Du arbetar utifrån individuella genomförandeplaner. Vi samverkar dagligen med interna och externa aktörer som klienterna har anknytningar till. Som boendestödjare har du också ett administrativt ansvar för daglig dokumentation och är den primära kontakten gentemot myndigheter. 

Du ingår i en arbetsgrupp med olika professioner. Tillsammans arbetar ni utifrån en gemensam planering där verksamhetens uppdrag och klientens behov styr arbetsinsatserna. Allt stödjande och omvårdande arbete baseras på evidensbaserad forskning och praktik. Du förväntas även bidra till förändringsarbete i verksamheterna för att kunna säkerställa att våra insatser möter omvärldens krav på uppdrag och kvalité. 

 

OM DIG
Vi söker dig som har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i personalgrupp som hos våra klienter. Du är en relationsskapande och inkännande person. Samtidigt kan du sätta gränser på ett konsekvent sätt. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du är stresstålig och flexibel med god problemlösningsförmåga. Vidare har du en personlig mognad och god självinsikt samt gillar att jobba tillsammans med andra. Samtidigt är du självgående och initiativtagande i ditt uppdrag. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har vana av journalföring.

Vi söker dig som: 

- Är utbildad eller studerande behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Har B-körkort

Meriterande:

- Pågående högskolestudier inom socialt arbete 
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, psykisk ohälsa samt funktionsvariationer
- ÅP, ASI och/eller MI utbildning

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna en stor mångfald i våra arbetsgrupper. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

 
Övrigt 
Arbetstider är förlagda dagtid, kvällar och helger när ordinarie personals frånvaro. 

Inför en anställning kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret. 

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan! 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

OM STADSMISSIONEN
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle. Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Behandlingsansvarig till Oasen behandlingshem

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 13
BEHANDLINGSHEMMET OASEN
Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som lämnat både beroende och destruktiva relationer bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.

 
OM JOBBET
Vi söker nu en behandlingsansvarig till Oasen, där du arbetar i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Som behandlingsansvarig ansvarar du för all myndighetskontakt och struktur samt planering under klientens behandlingstid. Du ansvarar för att säkerställa att klientprocessen fortlöper högkvalitativt utifrån planering och vårdbehov i alla faser: kartläggning, behandling och utsluss. Du planerar, genomför och utvärderar självständigt  gruppbehandling så som återfallsprevention och psykoeduaktion kring våld, samt har enskilda stödjande samtal. Dokumentation kring kartläggning, bedömningar, behandlingens genomförande och uppföljning samt att tillse att beställarens krav uppfylls är en viktig del av uppdraget. 

På Oasen arbetar du i ett team av behandlingsansvariga, socialpedagoger och terapeut där alla har olika roller men utgör en nödvändig helhet för att kvinnan ska få sina behov tillgodosedda av behandling, stöd och trygghet. Målet är att klienten efter fullföljd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från inslag av våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger.

 

OM DIG
Du har kunskaper om systemteori och ett relationellt perspektiv. Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Vi söker dig som är kommunikativ och inspirerande i ditt sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv samt en god förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Du behöver ha förmåga att arbeta akutstyrt och integrerande som en del av ett lag, samtidigt som du behöver kunna ta självständiga beslut, samordna andra i arbetet runt dina klienter och planera din tid väl. Du har dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer. Då Oasen HVB är inne i en utvecklingsperiod är det viktigt att du har ett reflekterande sinne tillsammans med mod och engagemang samt trivs med nya utmaningar. 

Vi söker dig som har:

- Akademisk examen såsom socionom, beteendevetare eller samhälls- och
kulturanalytiker alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Kunskap kring beroende och våld i nära relation
- Läst socialrätt och/eller har erfarenhet av dokumentation och samverkan med myndighet
- B-körkort

Det är meriterande om du

- Har behandlings- och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård eller annan professionell vård 
- Har kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling
- Har vidareutbildning i MI, TMO, CRA, ÅP, FREDA och PATRIARK 
- Är legitimering som sjuksköterska eller genomförd psykoterapi steg 1

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. I denna verksamhet anställer vi enbart kvinnlig personal.

OBS! Vänta inte med din ansökan då rekrytering kommer att ske löpande.

ÖVRIGT

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster


Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


 


OM STADSMISSIONEN

Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.


Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu