Väderstad AB jobb i Linköping

Hitta lediga jobb hos Väderstad AB i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Linköping.

Application Specialist ERP (IFS)

Applikationsingenjör
Läs mer Feb 16
Väderstad AB genomför en spännande förändringresa med fokus på globalisering och söker därför flera Applikationsspecialister som vill vara med på denna resa. Inom ramen för vårt globaliseringsarbete bygger vi en modern affärsplattform där IFS Cloud blir en central del.
Om rollen
Du ingår i teamet Business Applications som består av applikationsspecialister, systemarkitekter och förvaltningsledare. Teamet har ett brett ansvarsområde som innefattar systemstöd inom både ERP, BI, CAD och PLM. Ditt fokus kommer vara ERP där du tillsammans med dina kollegor blir en viktig del i det pågående implementationsprojektet och den framtida förvaltningen och vidareutvecklingen av vår IFS Cloud-lösning.
Teamet präglas av kundfokus, hjälpsamhet, prestigelöshet, flexibilitet och ansvarstagande vilket är egenskaper som vi vill att även du känner igen dig i.
Exakt hur din roll kommer se ut påverkas av din nuvarande erfarenhet och kompetens samt hur du vill utvecklas framåt. Du kommer vid behov arbeta ganska brett, i kombination med att du blir specialiserad inom ett begränsat antal områden som kan vara både tekniska, applikationsnära och kopplade till affärsprocesserna.
Exempel på arbetsuppgifter inom teamet:
I samarbete med verksamheten omsätta dess behov till lämpliga lösningar
Genomföra löpande förvaltningsarbete såsom incident, request, problem och change management
Delta i, alternativt driva, projekt i syfte att vidareutveckla vår affärsplattform
Säkerställa stabil drift och tillgänglighet
Planera för och genomföra uppdateringar och releaser
Utföra nyutveckling, anpassningar, konfigurering
Skapa och underhålla systemdokumentation och instruktioner
Genomföra utbildningar i verksamheten eller inom IT-avdelningen
Samarbeta med externa leverantörer
Arbeta proaktivt genom bland annat omvärldsbevakning
Arbeta med ständiga förbättringarDet kan finnas en matchning mellan Väderstad och Dig om…
… Du har erfarenhet av att arbeta med IFS ERP-system utifrån något eller några av de tre perspektiven Verksamhet (tillverkande industri), Applikation eller Teknik/Systemutveckling. Du har sannolikt IT-relaterad högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du talar och skriver flytande svenska och engelska.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av projektledning och koordinering.
Då din roll kommer vara väldigt varierande krävs det att du tar stort eget ansvar och har eget driv. Vidare är det viktigt att du är kommunikativ och tycker om att samarbeta. En av dina viktigaste drivkrafter är kundnytta.
Övrig information
Rollen rapporterar till Director Business Applications IT, Eva Ahlin.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Eva på 0142-81636 eller eva.ahlin@vaderstad.com.
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Specialist på 0142-81436 eller patrik.schultzen@vaderstad.com.
Placeringsort är antingen Väderstad eller Linköping.
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV senaste den 3:e mars 2024.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.
Vill du ha mer info så kolla gärna på denna film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

UX-designer inom Smart Machines

UX-designer
Läs mer Dec 22
UX-designer inom Smart Machines
Vi söker dig som vill anta utmaningen att tillgängliggöra avancerad teknik inom lantbruk för en kundgrupp som inte alltid har mjukvara närmast hjärtat.


Våra maskiner hjälper till att säkerställa matproduktionen över hela världen och samtidigt minska dess påverkan på miljö och klimat. Vi genomför nu en resa där mjukvara utvecklas för att göra våra maskiner ännu smartare och bättre. Detta är ett led i att förbereda inför framtidens autonoma jordbruk.


Nu behöver vi din hjälp för att skapa mjukvara i världsklass som hjälper våra kunder att använda maskinerna på bästa sätt så att upplevelsen är så smidig, rolig och enkel som möjligt.
I den här rollen kommer du att komma in i ett helt nytt område, Smart Machines, som just nu skapas på Väderstad och får därmed stora möjligheter att anta nya utmaningar, forma rollen och sprida din UX-kunskap inom företaget. Vi tror att avancerad hårdvara tillsammans med användarvänlig och smart mjukvara kommer att skapa nästa stora grej inom lantbruk. Häng med på resan!


Om rollen...
Du kommer tillsammans med UX-gruppen att arbeta med hela UX-processen från lösa tankar och idéer i diskussioner med produktägare till att skapa wire-frames, site-maps, storyboards, prototyper, etc.
Tillsammans kommer ni att planera, genomföra och analysera användartester för att kontinuerligt förfina och förbättra design och funktion i våra produkter för att tillse att användarnas behov och målsättningar uppfylls.
Du kommer tillsammans med UX-gruppen på företaget bygga upp interna processer och sprida kunskap om UX och dess verktyg på alla nivåer i företaget.Utöver detta kommer du bli en naturlig del i det mjukvaruutvecklingsarbete som pågår på avdelningen och hjälpa till med din kunskap för att hjälpa utvecklarna att förstå kundens behov och problem.


Den vi söker…
Du har en kandidatexamen med relevant inriktning inom produktutveckling, UX-design, HMI, interaktionsdesign eller motsvarande utbildning.
Du har minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet eller på annat sätt god erfarenhet av att arbeta praktiskt med UX.
Du har en passion att presentera avancerad teknik på ett lättillgängligt sätt.
Du har utmärkta kommunikationsfärdigheter i tal och skrift på svenska och engelska.Det är meriterande om du sedan tidigare har en portfölj med exempel på tidigare projekt att visa upp. Även kunskap inom mjukvaruutveckling (React.js eller liknande) och tidigare erfarenheter av lantbruk är meriterande men inget krav. Du kommer att ha möjlighet att lära dig det du behöver för jobbet när du är på plats hos oss.
För att trivas i rollen
Stort fokus kommer att ligga på kunden, vi ser det som naturligt att du håller med i denna bedömning. Vi söker efter en person som drivs av att leverera goda resultat, trivs med att ta egna initiativ och är duktig på att kommunicera mellan olika funktioner.
Vårt erbjudande till dig
Du kommer arbeta på ett företag som verkar för att säkra tillgången på mat i framtiden och samtidigt minska matproduktionens påverkan på klimat- och miljö.
Du kommer att anta en stor utmaning i att designa UX för avancerad teknik till en kundgrupp som är ovan med mjukvara.
Du kommer att erbjudas en bred roll på en ny avdelning med stora möjligheter att växa samt utveckla din kompetens.
Du kommer kunna medverka i att utveckla UX-processer och bygga ett UX-team på Väderstad och sätta området på agendan inom företaget.
Du kommer att arbeta på ett fint och modernt kontor i mitten av Linköping Science Park i Mjärdevi.Övrig information
Placeringsort är Linköping men resor och arbete på vårt kontor i Väderstad förekommer.
Rollen rapporterar till Roger Wahlström som arbetar som Director för avdelningen Smart Machines på R&D. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Roger på roger.wahlstrom@vaderstad.com.
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på 0142–81436 eller Patrik.Schultzen@vaderstad.com.


Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senaste den 21 januari 2024.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.


Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.


Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2 000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.
Vill du ha mer information om företaget, kolla gärna på denna korta film:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Algoritmutvecklare inom Smart Machines

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Dec 18
Algoritmutvecklare inom Smart Machines
Vi söker dig som brinner för att utveckla nya smarta algoritmer som gör vardagen för våra kunder enklare.
Våra maskiner hjälper till att säkerställa matproduktionen över hela världen och samtidigt minska dess påverkan på miljö och klimat. Vi genomför nu en resa där mjukvara utvecklas för att göra våra maskiner ännu smartare och bättre. Detta är ett led i att förbereda inför framtidens autonoma jordbruk. Maskinerna är avancerade tekniska produkter där mycket kan gå fel. Därför är det viktigt att maskinerna själva kan upptäcka problem och föreslå lösningar för våra kunder så att maskiner kan användas som det är tänkt under den stressiga odlingssäsongen.
I den här rollen kommer du att spela en nyckelroll i ett helt nytt område Smart Machines som just nu skapas på Väderstad och får därmed stora möjligheter att anta nya utmaningar, forma rollen och sprida din kunskap inom företaget. Vi tror att avancerad hårdvara tillsammans med användarvänlig och smart mjukvara kommer att skapa nästa stora grej inom lantbruk. Häng med på resan!
Om rollen…
Du kommer att genomföra dataanalys, sensorfusion och signalbehandling för att hitta mönster i data och skapa algoritmer som kopplar detta till diagnostik.
Du kommer att vara med och ta ett helhetsgrepp för nästa generations diagnostiklösningar på våra maskiner och vara med i allt från val av sensorer till utveckling av algoritmer.
Du kommer att arbeta på systemnivå och kartlägga nuvarande diagnostiklösningar för att hitta utvecklingsområden och initiera arbetet med att förbättra dessa tillsammans med interna produktägare och tekniska produktchefer.

Utöver detta kommer du bli en naturlig del i det mjukvaruutvecklingsarbete som pågår på avdelningen och hjälpa till med din kunskap för att hjälpa utvecklarna att förstå avancerade algoritmer för att kunna implementera dem i vårt styrsystem.
?
Den vi söker…
Du har en civilingenjörsexamen (eller motsvarande) inom ett relevant område som exempelvis: elektroteknik, teknisk fysik, maskinteknik eller liknande.
Du har mycket goda teoretiska kunskaper och praktisk erfarenhet av arbete inom något eller några följande områden: signalbehandling, diagnostik, sensorfusion, bildbehandling, statistik, maskininlärning och/eller liknande.
Du har goda kunskaper inom något programmeringsspråk så att du kan skapa prototyper av algoritmer i Matlab, Python eller liknande.
Du har utmärkta kommunikationsfärdigheter i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har kunskap inom mjukvaruutveckling (C++, React.js eller liknande) och tidigare erfarenheter av lantbruk är meriterande men inget krav. Du kommer att ha möjlighet att lära dig det du behöver för jobbet när du är på plats hos oss.
För att trivas i rollen?
I denna roll så kommer det ställas krav på dina färdigheter inom problemlösning. Du är resultatorienterad och trivs i en organisation där du får ta egna initiativ. Vi söker också efter en person som trivs i en samarbetande kontext.
?
Vårt erbjudande till dig
Du kommer arbeta på ett företag som verkar för att säkra tillgången på mat i framtiden och samtidigt minska matproduktionens påverkan på klimat- och miljö.
Du kommer att arbeta med avancerad teknik för produkter i världsklass på ett mycket innovativt företag med stor möjlighet att förverkliga egna idéer.
Du kommer att erbjudas en bred roll på en ny avdelning med stora möjligheter att växa samt utveckla din kompetens.
Du kommer att arbeta på ett fint och modernt kontor tillsammans med kompetenta medarbetare i mitten av Linköping Science Park i Mjärdevi.

Övrig information
Placeringsort är Linköping men resor och arbete på vårt kontor i Väderstad förekommer.
Rollen rapporterar till Roger Wahlström som arbetar som Director för avdelningen Smart Machines på R&D. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Roger på roger.wahlstrom@vaderstad.com.
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på 0142–81436 eller Patrik.Schultzen@vaderstad.com.
?
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senaste den 7:e januari 2024.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2 000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.
Vill du ha mer information om företaget, kolla gärna på denna korta film:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Förvaltningsledare

Systemförvaltare
Läs mer Dec 18
Väderstad AB genomför en spännande förändringsresa med fokus på globalisering och digitalisering och förstärker därför med en Förvaltningsledare, som vill vara en del av detta.
Du blir en del av teamet Business Applications som består av Applikationsspecialister, Systemarkitekter och Förvaltningsledare. Teamet arbetar globalt och har ett brett ansvarsområde som innefattar systemstöd inom både ERP, BI, CAD och PLM. Ditt fokus kommer vara inom CAD och PLM där du tillsammans med dina kollegor förvaltar systemen samt deltar i projekt kopplade till Väderstads förändringsarbete.
Teamet präglas av kundfokus, hjälpsamhet, prestigelöshet, flexibilitet och ansvarstagande vilket är egenskaper som vi vill att även du känner igen dig i.
Om rollen
Du kommer ansvara för i dagsläget fyra olika förvaltningsobjekt bestående av ett tjugotal olika systemlösningar inom produktutvecklingsområdet, där tyngdpunkten ligger på CREO och Windchill.
Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:
Globalt ansvara för förvaltningsobjektens totala IT-leverans samt dess budget
Planera förvaltningsarbetet tillsammans med verksamheten och andra relevanta parter
Genomföra regelbundna förvaltningsmöten
Leda det löpande förvaltningsarbetet med incident, request, problem och change
Hantera mjukvarulicenser
Ha kontakt med leverantörer gällande operativa och affärsrelaterade frågor
Följa upp leveranskvalitet och ekonomiskt utfall samt rapportera resultat och avvikelser
Säkerställa proaktivitet och bevaka trender och utveckling på marknaden
Delta i/leda projekt som rör förvaltningsobjektenDet kan finnas en matchning mellan Väderstad och Dig om…
…Du har erfarenhet av förvaltnings- och projektledning och med fördel goda kunskaper inom de processer som systemen stödjer, såsom tillverkande industri, produktutveckling och mekanisk konstruktion. Vidare har du sannolikt en högskoleutbildning inom IT, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du talar och skriver flytande svenska och engelska.
I rollen krävs ett stort eget ansvarstagande och driv. Det är även viktigt att du är kommunikativ och lyhörd samt att du har en mycket god förmåga att leda och samarbeta. Några av dina starkaste drivkrafter är kundnytta, affärsmässighet och ordning och reda.
Övrig information
Rollen rapporterar till Director Business Applications IT, Eva Ahlin.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Eva på 0142-81636 eller eva.ahlin@vaderstad.com.
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Specialist på 0142-81436 eller patrik.schultzen@vaderstad.com.
Placeringsort är antingen Väderstad eller Linköping.
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV senaste den 7:e januari 2024.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.
Vill du ha mer info så kolla gärna på denna film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Spännande Studentjobb som Hydraulic Engineer hos Väderstad AB!

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Nov 2
Spännande Studentjobb som Hydraulic Engineer hos Väderstad AB!
Söker du efter en meningsfull möjlighet att utvecklas inom hydraulik, produktutveckling och systemdesign samtidigt som du pluggar?
Är du redo att ta steget in i den spännande världen av jordbruksautomation?
Gillar du att jobba i team med andra ingenjörer?

Då har vi ett stimulerande och utvecklande jobb att erbjuda dig!
Om oss
Väderstad AB är en ledande aktör inom jordbruksindustrin, och vi är på en resa mot en mer avancerad och automatiserad framtid. Våra jordbearbetnings- och såmaskiner utrustas med avancerade hydrauliska system, och du kan vara en del av det här spännande utvecklingsarbetet. Som Hydraulic Engineer hos oss kommer du att spela en nyckelroll i att utforma och driva innovation inom hydraulik för våra produkter.
Ditt uppdrag
Hos Väderstad AB kommer du att vara en del av vårt team bestående av cirka 18 ingenjörer som arbetar med att utveckla och förvalta hydraulsystemen för våra jordbearbetnings-, så- och precisionssåmaskiner. Ditt arbete kommer att inkludera allt från konstruktion och simulering till prototypbyggnation och testning. Här är några av de spännande ansvarsområden du kan förvänta dig:
Designa och dimensionera hydrauliska system, komponenter och scheman
Designa hydraulsystemens installation och placering på maskinerna
Bidra till hydraulikavdelningens metodik och arbetssätt vad gäller systemdesign, installation och simulering
Stötta vid prototypbyggnation och testning

En tidigare students erfarenheter hos R&D Hydraulics:
"Jag tycker att det viktigaste med studentjobbandet har varit att jag fått andra perspektiv på ingenjörsyrket, produktionsindustrier, utvecklingsarbete och de tekniska discipliner jag pluggat. Det har varit lättare att ta till sig studierna när man kan sätta dem i en kontext. Jag tycker också att det har varit viktigt att få vara en del av ett team ingenjörer. Det finns mycket att lära av sina kollegor!"
Vi tror att du har
En pågående utbildning inom mekanik, hydraulik eller relaterat område
Intresse för hydraulik, produktutveckling och systemdesign
Förmåga att kommunicera på svenska och engelska

Meriterande är
Praktisk erfarenhet inom hydraulik, till exempel testning eller montering
Erfarenhet av simuleringsverktyg för hydraulik, som Matlab Simulink eller Automation Studio
Erfarenhet av CAD-verktyg
Kunskaper inom reglerteknik och styrsystem
Intresse eller kunskap inom jordbruk och agronomi

Personliga Egenskaper
Vi söker någon med en stark analytisk förmåga som kan arbeta självständigt och ansvarsfullt. Du kommer att vara en del av ett team och bör trivas med samarbete och vara flexibel nog att anpassa dig till förändrade omständigheter. Din entusiasm och ditt engagemang är värdefullt för oss.
Om du är redo att ta nästa steg i din karriär inom hydraulik och systemdesign och vill vara en del av en dynamisk och innovativ arbetsmiljö, då är detta studentjobb för dig! Ansök nu och bli en viktig del av Väderstad AB:s framtida framgång!
Vi ser fram emot din ansökan!
Övrig information:
Du kommer att jobba hos Gustav Marmelid, Design Manager Hydraulic Systems. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Gustav på 0142-814 25 eller Gustav.Marmelid@vaderstad.com.
Har du frågor gällande processen så får du gärna höra av dig till Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på 0142-814 36.

Ansök nu

Director Project Management Office (PMO)

Projekteringsingenjör, maskin
Läs mer Nov 20
Inom R&D söker vi nu en engagerad Director PMO. Denna roll är avgörande för att forma framtidens produktutvecklingsprojekt och utgör en nyckelposition inom Väderstad.


Du kommer att arbeta med att skapa förutsättningar för att långsiktig utveckla, styra och förbättra vår produktutveckling genom att värna innovation och standardiserade arbetssätt Du kommer även arbeta med resursdimensionering och planering i samband med utvecklingen av nya och befintliga produkter.

Om rollen...


Utveckla och leda vårt projektledarkontor (PMO).


Fungera som processägare för företagets globala huvudprocess för ny produktutveckling och ändringar (PUM).


Upprätta riktlinjer och skapa förutsättningar för att driva affärsutveckling inom PMO och över hela organisationen i samband med utveckling, implementering och förvaltning av huvudprocessen ”Utveckla Produkter” på Väderstad.


Se till att teamet har de nödvändiga resurserna för att leverera kompetens och resurs i enlighet med Väderstads värderingar.
Vår utvecklingsprocess är global och arbetet kommer att innebära flera kontakter och samarbeten internationellt.

Den vi söker...


Har en teknisk utbildning på högskolenivå (högskola/teknisk högskola eller motsvarande teknisk utbildning). Du har flera års erfarenhet av utvecklingsarbete, projektledning samt ledarskap. Vi ser gärna att du har en dokumenterad hög leveransförmåga. Du anses även vara flytande i både svenska och engelska.

Som person…


Har du förmågan att skapa engagemang och en positiv atmosfär i de grupper som du tidigare arbetat i. Du är samtidigt självgående och målinriktad, något som du kan påvisa genom tidigare erfarenheter. Du trivs i en roll där du förväntas ta mycket ansvar och engagera dina medarbetare.

Vårt erbjudande till dig
Möjligheter att utvecklas och bygga din roll inom avdelningen.


En kreativ och positiv arbetsmiljö.


Chansen att vara en del av ett framgångsrikt företag med en vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst.

Övrig information


Rollen rapporterar till Senior Vice President R&D, Johan von Mecklenburg som är baserad i Väderstad.


För frågor gällande rollen vänligen kontakta Johan på Johan.vonmecklenburg@vaderstad.com.

För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Acquisition & Employer Branding Specialist, Patrik Schultzén på antingen patrik.schultzen@vaderstad.com eller 0142-81436

Ansökan


Är du intresserad av tjänsten och uppfyller kraven, är du välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev senast 10:e december.

Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.


Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Om Väderstad


Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.

Vill du ha mer information? Kolla gärna på denna korta film om Väderstad AB:


https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Business Controller

Business controller
Läs mer Nov 14
Att självständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste tradition som familjen Stark fört vidare genom generationer i Väderstad. Detta genomsyrar hela vår verksamhet inom Väderstad Group, där vi nu söker efter två Business Controllers till vår R&D funktion samt till våra Supportfunktioner.
Vi har idag vårt huvudkontor i Väderstad vilken också blir din placeringsort.
Bonden står bakom den mat vi äter. Vi står bakom bonden. Vill du vara med?
Som Business Controller är du delaktig i arbetet med att skapa och upprätthålla en effektiv och proaktiv controllerfunktion för koncernen som tillser att operationella siffror och nyckeltal följs upp inom alla funktioner inom Väderstad Group.
Dina arbetsuppgifter inom vår globala verksamhet kommer bland annat bestå av:
Ansvara för analys och uppföljning av koncernens R&D funktion eller Supportfunktioner, samt föreslå och genomföra förändringar och förbättringar samt vidta övriga åtgärder som krävs för att utveckla koncernen.
Vara medlem i ett antal ledningsgrupper och däri utveckla verksamheten och dess medarbetare genom ett tydligt, målinriktat och drivande arbete inom ekonomiskuppföljning och analys.
Vara med och ta fram strategier och hitta och implementera förbättringsarbete inom verksamheten.
Aktivt driva finansiell analys och support vid budgetarbete, prognos och uppföljning.
Implementera effektiva och rationella arbetssätt och systemstöd inom controllerfunktionen.
Ansvara för att bolagen i koncernen tillämpar gällande interna regler och policys samt uppfyller de interna krav som ställs gällande rapportering av ekonomiska data.

Du kommer att ingå i ett team av 7 Business Controllers och du rapporterar till Director of Group Business Control, som ligger inom funktionen Finance & Legal. I det löpande arbetet kommer du jobba mycket tätt med våra respektive funktioner. Du samarbetar inte bara med din egen grupp, utan har omfattande kontakter internt i vår globala verksamhet samt externa mot leverantörer och andra samarbetspartners.
För att lyckas i rollen…
Vi ser gärna att du har en solid finansiell bakgrund inom Business Control, både med avseende på utbildning och erfarenhet. Erfarenhet från arbete med ekonomiska analyser, budgetering och verksamhetsuppföljning i en internationell miljö är till din fördel. Du bör dessutom ha några års erfarenhet från Business Controlling i ett tillverkande företag.
Då samarbetsytorna både internt och externt är är din kommunikativa förmåga, både muntligt och skriftligt viktig för oss. Som person är du driven, analytisk, ansvarstagande och initiativrik. Du kan arbeta självständigt och har förmåga till helhetssyn men vet också behovet att ha koll på detaljerna. Vi lägger stor vikt vid en bra attityd med engagemang och positiva värderingar och ser att du trivs i en affärsorienterad och föränderlig miljö. Väderstad Group har ett stort kundfokus, där vi tror att egenskaper som affärsmässighet och kundförståelse är av största vikt. Då du kommer att vara verksam i en global organisation krävs det att du har mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
Övrig information
Rollen rapporterar till Patrick Östring, Director Group Business Control.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Patrick på telefonnummer 0142-81933 eller Patrick.Ostring@Vaderstad.com
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Acquisition Specialist Patrik Schultzén på telefonnummer 0142-81436 eller Patrik.Schultzen@Vaderstad.com
Ansökan Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senaste den 30:e november 2023.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.

Ansök nu

Examensarbete

Civilingenjör, produktion, maskin
Läs mer Okt 3
Bonden står bakom den mat vi äter. Vi står bakom bonden.
Bonden har världens viktigaste jobb - att förse jordens befolkning med mat. På Väderstad är vi en del av detta uppdrag, då vi utvecklar maskiner och banbrytande metoder som inte bara underlättar bondens arbete på fälten, utan även förbättrar deras resultat och möjliggör en mer hållbar framtid.
Vad du kan förvänta dig hos oss:
En företagskultur som omfamnar dina idéer: Vi tror att allt är möjligt när passion och innovation möts. Här är dina idéer inte bara välkomna - de är drivkraften bakom vår framgång.


En miljö som främjar din personliga och professionella tillväxt: Hos Väderstad är varje dag en möjlighet att lära sig, utvecklas och sträva efter det bästa. Vi tror att vår framgång är beroende av din framgång.


Högteknologisk utveckling och toppmodern produktion: Vi är stolta över att vara teknikpionjärer inom jordbruksindustrin. Här kommer du att vara en del av ett team som arbetar med den senaste tekniken och skapar produkter som formar framtiden.


En globalt växande marknad med internationella kontakter: Vårt arbete har global påverkan, och du kommer att ha möjlighet att samarbeta med och lära dig från experter över hela världen.


Ett familjeägt företag med en sund och innovativ företagskultur: Vi är mer än ett företag; vi är en familj. Här är vi alla dedikerade till att göra skillnad och förändra jordbruket för det bättre.

Ditt examensarbete hos Väderstad:
Vill du vara med och skapa maskiner som spelar en avgörande roll för att förse världens befolkning med mat? Då har du hamnat rätt. På Väderstad arbetar vi ständigt med att utveckla och förbättra produkter och metoder för det moderna lantbruket. Vi tror på hållbarhet och en teknikorienterad framtid, och vi vill att du ska vara med oss på den resan.
Ditt examensarbete är mer än bara en del av din utbildning; det är en möjlighet för oss att få kontakt med framtida medarbetare som delar vår passion. Vi värdesätter ditt arbete och dina idéer som en viktig del av vår innovationsprocess och långsiktiga utveckling.
Har du en brinnande frågeställning som du vill testa i en engagerande och utmanande yrkesmässig verklighet? Då vill vi höra från dig!
Tillsammans kan vi göra skillnad och forma framtiden för jordbruket.
Skulle du ha några frågor gällande detta så får du mer än gärna kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på antingen patrik.schultzen@vaderstad.com eller 0142-81436.

Ansök nu

Digital Communication Coordinator

Marknadskommunikatör
Läs mer Nov 2
Digital Communication Coordinator


Att självständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste tradition som familjen Stark fört vidare genom generationer i Väderstad.


Nu söker vi en Digital kommunikatör till vår avdelning?Communication. Inom Digital Communication är vi fyra personer och vi har 15 kollegor till inom funktionerna Corporate Communication och Inhouse Production.


Vi är ett gäng som har roligt tillsammans?och som i vårt arbete får möjlighet att påverka och vara nytänkande i olika globala projekt och kommunikationsinsatser.

Om rollen
Som Digital kommunikatör?planerar, samordnar och driver du innehållet i våra digitala kanaler, både på uppdrag av samarbetspartners inom koncernen och proaktivt med projekt som initierats av oss på kommunikationsavdelningen. Allt i linje med Väderstads varumärke, mål och verksamhet.
Du skapar både självständigt och i samverkan?med Corporate Communication, Inhouse Production och ibland med externa leverantörer.


I dina arbetsuppgifter ingår även att:


Stötta, utbilda?och upprätthålla?ett gott samarbete med våra?redaktörer på respektive lokal marknad och på företagets olika avdelningar


Ansvara för att skapa och publicera målgruppsanpassat innehåll i Väderstads interna och externa digitala kanaler
Den vi söker
Du är en van skribent som gillar att skriva och har förmågan att förstå och anpassa innehåll och tonläge?efter målgrupp och kanal samt är van att arbeta mot deadlines.
Din kreativa ådra med känsla för färg och form tillsammans med ditt intresse för den digitala utvecklingen kommer väl till pass hos oss.


Att ta initiativ, bolla idéer, bygga relationer och samarbeta med kollegor är motiverande för dig.?Då du kommer att ha många kontaktytor inom företaget trivs du med att samarbeta och samverka tvärfunktionellt.


För att trivas hos oss behöver du vara prestigelös och ta?dig an såväl enkla som större uppgifter och vi?värdesätter att du som person är självständig och?vågar ta beslut. Du har en analytisk förmåga och är strukturerad och noggrann i ditt arbete.

Du har:


Eftergymnasial utbildning inom digital kommunikation och marknadsföring


God kunskap om CMS uppbyggnad och?responsivitet med mobile first som utgångspunkt


Erfarenhet av att skriva för web


Goda kunskaper i svenska och engelska
Vårt erbjudande till dig
Att arbeta hos oss på Väderstad innebär möjlighet till både personlig och professionell utveckling. Det är lätt att trivas då företagskulturen präglas av familjekänsla, en sammanhållning som skapar trygghet och glädje samt omtanke om medarbetarna. Det finns en stor stolthet över de innovativa premiumprodukter som vi producerar.Övrig information
Tjänsten är initialt ett vikariat för föräldraledighet, fram till februari 2025. Placeringsort är Väderstad. Arbetstiden är förlagd till dagtid med flexibel arbetsplats.
För frågor om tjänsten, välkommen att kontakta Charlotta Björklund,?Director Digital Communication,?0142-816 10. För frågor gällande rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist, på 0142-814 36.

Vill du ha mer info så titta gärna på denna korta film om Väderstad AB:


https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansökan
Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan senast den 19:e november.

Ansök nu

Teknisk Projektledare

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Nov 2
Att självständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste tradition som familjen Stark fört vidare genom generationer i Väderstad.


Inom Research & Development finns tre olika produktkärnor som har det tekniska ansvaret för Väderstads produktsortiment. Nu har vi behov av att stärka upp produktkärnorna Drills och Tillage med ytterligare Tekniska projektledare.

Som Teknisk Projektledare blir du en viktig del inom R&D på Väderstad. Ditt uppdrag är övergripande och ger utrymme för både kreativitet och analys.
Om rollen
Tjänsten innebär att leda och koordinera det tekniska utvecklingsarbetet med fokus på konstruktion. Rollen innebär också samordning gentemot andra tekniska funktioner i företaget såsom R&D:s olika teknikområden, produktion och inköp.
Du har bland annat ansvar för att ta fram och följa upp konstruktions- och verifieringsplaner, utföra riskanalyser, ta fram produktkalkyler samt att planera och följa upp prototypbyggnationer. Vidare handlar tjänsten om att samarbeta tätt med konstruktörerna som ingår i projektteamet.
I dina arbetsuppgifter ingår även att:
Du kommer att sköta den daglig styrningen och prioriteringen av arbetsuppgifter
Vägleda konstruktörerna när det handlar om att hitta rätt tekniska lösningar
Du rapporterar till gruppchef samt till projektledaren för respektive projekt

Den vi söker
Din tekniska förståelse är mycket hög och du har lång erfarenhet av att jobba med mekanisk konstruktion. Att kunna bedöma funktion och kvalitet på ett bra sätt samt förmåga att se helheten i konstruktionsarbetet är ett krav.
Som person är du analytisk och strukturerad samt har förmågan att skapa engagemang och driv i en grupp. Då du kommer att ha många kontaktytor inom företaget trivs du med att samarbeta och samverka. Vidare är det ett plus om du har tidigare ledarerfarenhet.
Du har en eftergymnasial ingenjörsutbildning eller har på annat sätt införskaffat motsvarande erfarenhet
Dina kunskaper i svenska och engelska är goda
Det är meriterande om du har kunskaper inom lantbruk


Vårt erbjudande till dig
Att arbeta hos oss på Väderstad innebär möjlighet till både personlig och professionell utveckling. Det är lätt att trivas då företagskulturen präglas av familjekänsla, en sammanhållning som skapar trygghet och glädje samt omtanke om medarbetarna. Det finns en stor stolthet över de innovativa premiumprodukter som vi producerar. Väderstad utsågs till Årets Employer Brandingföretag 2020. Samma år utsågs också familjen Stark till Årets Företagare 2020 av Dagens Industri.
Övrig information
Du kommer att rapportera till antingen Gunnar Blackert, Director R&D Drills eller Hans Pettersen, Director R&D Tillage.
För övriga frågor, vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på 0142-81436 eller på Patrik.Schultzen@vaderstad.com
Vill du ha mer info så titta gärna på denna korta film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg
Ansökan
Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan senast den 19:e november.

Ansök nu

Software Developer till vårat kontor i Linköping

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Okt 31
Software Developer till vårat kontor i Linköping
Hur kan du via teknik vara med och förse världens befolkning med hållbart producerad mat? Sök rollen så kan vi utforska det tillsammans!
Software Developer


Vi är stolta över att skapa maskiner som förser världens befolkning med hållbart producerat livsmedel. I vår high-tech-präglade utvecklingsavdelning ger idéerna all den näring som behövs för att blomma ut i effektivare odlingsmetoder och nya innovativa koncept.
Nu söker vi en Software Developer med några års erfarenhet inom inbyggda system som vill vara med oss på vår resa framåt. Bonden står bakom den mat vi äter, vi står bakom bonden.
Rollen är placerad på vårt kontor i Linköping.


Om rollen…
Som Software Developer är du med i hela kedjan från produktidé till test på fysisk maskin. Du arbetar med programmering av inbyggda system, regleralgoritmer, kommunikationsprotokoll, användargränssnitt och mycket mer. Vi befinner oss i framkant när det gäller styrsystem för jordbruksmaskiner, vilket betyder att nya idéer är nödvändiga och innovation tillåts att ta plats.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Utveckla mjukvara för Väderstads styrsystem, både som nyutveckling och vidareutveckling av befintliga system
Vara delaktig i att ta fram teknisk specifikation på nyutveckling/vidareutveckling av system för att kvalitetssäkra tidsåtgång och planering
Stödja framtagandet av användardokumentation
Samarbeta tätt ihop med andra avdelningar internt och externtDen vi söker…
… har ett intresse för mjukvaruutveckling och vill jobba med ett högre syfte. Vi expanderar vårt team och söker dig som har hunnit skaffa dig några års erfarenhet som utvecklare inom inbyggda system. Du har goda kunskaper i C/C++ från praktisk erfarenhet och/eller studier.
Har du arbetat med testdriven utveckling, javascript, reglerteknik och kanske mjukvaruarkitetur är det också meriterande.


Har du dessutom en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå är du en ännu bättre matchning.


För att vara tydlig är det allra viktigaste att du är rätt person. Vi är ett gott team med härlig stämning och ser att driv och initiativtagande är viktiga egenskaper hos dig för att trivas. För att sedan kunna göra jobbet med kvalité är noggrannhet, analytisk förmåga och problemlösning till din nytta. Att arbeta självständigt tillsammans med andra för att nå bra resultat är inte en utmaning för dig!


Övrig information
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Christian Ganbrant på 0142-812 21 eller christian.ganbrant@vaderstad.com
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Acquisition & Employer Branding Specialist Patrik Schultzén på 0142-81436 eller Patrik.Schultzen@Vaderstad.com


Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV senaste den 19:e november 2023.


Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.


Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.


Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.


Vill du ha mer info så kolla gärna på denna korta film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Mechanical Design Engineer

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Okt 3
Mechanical Design Engineer
Att självständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste tradition som familjen Stark fört vidare genom generationer i Väderstad. Vi arbetar ständigt för att ligga i framkant när det gäller såväl teknikutveckling som att vara en attraktiv arbetsgivare.
Nu söker vi Mechanical Design Engineer/ Konstruktörer som vill vara med och stärka vår konstruktionsgrupp.
Som Mechanical Design Engineer/ Konstruktör hos oss kommer du nära såväl kund som produkt, och arbetar både med nyutveckling och förbättringar av befintliga produkter. Du blir en del av ett team, där fokus ligger på mekanisk konstruktion med en spännvidd från tyngre svetsade konstruktioner till ren finmekanik. Du följer din konstruktion via prototypverkstaden, vår högteknologiska produktionsanläggning och vidare till praktisk utvärdering i närområdet eller på plats hos kund.
Som konstruktör hos oss blir du en viktig del inom R&D på Väderstad och deltar i ett eller flera utvecklingsprojekt åt gången. Du kommer att ha en viktig roll i det tekniska utvecklingsarbetet och är utöver mekanikkonstruktör i Creo ett tekniskt stöd till andra funktioner så som provning, prototypbyggnationer, produktion och inköp.
Det kan finnas en matchning mellan Väderstad och dig, om…
… Du har en utbildning på högskolenivå inom maskinteknik eller tillgodosett dig motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Vi söker dig som har arbetat några år med mekanisk konstruktion och produktutveckling.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du en analytisk, strukturerad och en prestigelös lagspelare. Du har god kommunikationsförmåga och samarbetar gärna både inom den egna gruppen och med andra inom Väderstad. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda i tal och skrift.
Du rapporterar till konstruktionsgruppchef men samarbetar i det dagliga arbetet tätt med den tekniska projektledaren och ditt team för att hitta bästa tekniska och ekonomiska lösning.
Övrig information
För frågor gällande roll och process, vänligen kontakta Patrik Schultzén på Patrik.Schultzen@vaderstad.com
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV senaste den 5:e november.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Ansök nu

Förvaltningsansvarig inom CAD/PLM

Systemförvaltare
Läs mer Okt 16
Väderstad AB genomför en spännande förändringsresa med fokus på globalisering och digitalisering och förstärker därför med en Förvaltningsansvarig inom området CAD/PLM, som vill vara en del av detta.


Du blir en del av teamet Business Applications som består av Applikationsspecialister, Systemarkitekter och Förvaltningsansvariga. Teamet arbetar globalt och har ett brett ansvarsområde som innefattar systemstöd inom både ERP, BI, CAD och PLM. Ditt fokus kommer vara inom CAD och PLM där du tillsammans med dina kollegor förvaltar systemen samt deltar i projekt kopplade till Väderstads förändringsarbete.
Teamet präglas av kundfokus, hjälpsamhet, prestigelöshet, flexibilitet och ansvarstagande vilket är egenskaper som vi vill att även du känner igen dig i.


Om rollen
Du kommer ansvara för i dagsläget fyra olika förvaltningsobjekt bestående av ett tjugotal olika systemlösningar inom produktutvecklingsområdet, där tyngdpunkten ligger på CREO och Windchill.


Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:
Globalt ansvara för förvaltningsobjektens totala IT-leverans samt dess budget
Planera förvaltningsarbetet tillsammans med verksamheten och andra relevanta parter
Genomföra regelbundna förvaltningsmöten
Leda det löpande förvaltningsarbetet med incident, request, problem och change
Hantera mjukvarulicenser
Ha kontakt med leverantörer gällande operativa och affärsrelaterade frågor
Följa upp leveranskvalitet och ekonomiskt utfall samt rapportera resultat och avvikelser
Säkerställa proaktivitet och bevaka trender och utveckling på marknaden
Delta i/leda projekt som rör förvaltningsobjektenDet kan finnas en matchning mellan Väderstad och Dig om…
…Du har en gedigen erfarenhet av förvaltnings- och projektledning och med fördel goda kunskaper inom de processer som systemen stödjer, såsom tillverkande industri, produktutveckling och mekanisk konstruktion. Vidare har du sannolikt en högskoleutbildning inom IT, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du talar och skriver flytande svenska och engelska.


I rollen krävs ett stort eget ansvarstagande och driv. Det är även viktigt att du är kommunikativ och lyhörd samt att du har en mycket god förmåga att leda och samarbeta. Några av dina starkaste drivkrafter är kundnytta, affärsmässighet och ordning och reda.


Övrig information
Rollen rapporterar till Director Business Applications IT, Eva Ahlin.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Eva på 0142-81636 eller eva.ahlin@vaderstad.com.
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Specialist på 0142-81436 eller patrik.schultzen@vaderstad.com.


Placeringsort är antingen Väderstad eller Linköping.


Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV senaste den 29:e oktober 2023.


Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.


Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.


Vill du ha mer info så kolla gärna på denna film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Testprojektledare

Projekteringsingenjör, maskin
Läs mer Sep 29
Inom Väderstad AB vet vi att lantbrukarna har jordens viktigaste jobb. De är de osynliga hjältarna som ser till att vi alla har mat på bordet. Det är de som håller världen igång. Vi är stolta över att vara en del av detta uppdrag, och vi är fast beslutna att göra allt vi kan för att stödja dem.
Hos oss på Väderstad AB är vi övertygade om att vi har en avgörande roll att spela i detta stora uppdrag. Vi tror på att ständigt utveckla maskiner och metoder i världsklass för att effektivisera lantbrukarnas arbete och därigenom förbättra resultatet.
Nu har du chansen att delta på denna resa då vi söker efter en Testprojektledare.
Vad du kommer att göra hos oss:
Som Testprojektledare hos oss på Väderstad AB blir du en central figur i vår R&D-organisation och en viktig länk i vår kedja för att leverera kvalitetssäkrade maskiner till våra lantbrukare runt om i världen. Du kommer att vara en del av vårt Test Center-team, bestående av cirka 50 medarbetare med olika bakgrunder inom jordbruk och teknik.
Ditt uppdrag är att stödja våra utvecklingsprojekt genom samordning av testning och verifiering så våra produkter når högsta kvalitetsstandard. Du kommer att arbeta i spännande områden som mekanisk konstruktion, såsystem, hydraulik, hårdvara/mjukvara och agrart. Du är en viktig spelare som arbetar med att se till att våra maskiner presterar på topp och lever upp till förväntningarna.
Dina dagliga ansvarsområden inkluderar:
Att leda, planera och koordinera testarbetet i olika utvecklingsprojekt.
Att skapa och upprätthålla detaljerade testplaner.
Att samordna och förbereda provningar i nära samarbete med vårt kompetenta team.
Att vara bryggan mellan testbeställare och testutförare.
Att fungera som rådgivare inom test- och kvalitetsfrågor för projektets olika funktioner.
Att utvärdera och uttala dig om den övergripande produktkvaliteten.
Att delta i riskanalyser och andra viktiga arbetsprocesser.
Att aktivt bidra till metodutveckling inom din befattning och inom hela avdelningen.

Vad vi letar efter hos dig:
Vi ser gärna att du har en högskole-/civilingenjörsexamen eller motsvarande inom ett relevant område. Du har erfarenhet inom testning, fältförsök, jordbruksarbete eller projektledning (är ett stort plus). Du har även en djup förståelse för testtekniker inom mekanisk konstruktion.
Stark produktkännedom och agrar kunskap ses som meriterande
Som person är du tydlig, ödmjuk och en lyhörd ledare. Du som person kan inspirera och engagera ditt team. Du gillar att arbeta på ett strukturerar sätt.
Övrig Information
Du kommer att rapportera till Mikael Albrecht, vår Director R&D Test Center. Om du har frågor om tjänsten, tveka inte att kontakta Mikael på 0142–81858 eller Mikael.Albrecht@vaderstad.com.
För andra frågor, kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist, på 0142–81436 eller Patrik.Schultzen@vaderstad.com.
Placering är i Väderstad.
Hur du ansöker:
Om du är entusiastisk över att vara en del av vårt team och uppfyller våra krav, uppmanar vi dig att skicka in din ansökan, tillsammans med ditt CV och ett personligt brev, senast den 15:e oktober 2023.
Kom ihåg att vi endast accepterar ansökningar via vår webbplats. Vi gör urval löpande, så vänta inte för länge med din ansökan.
På Väderstad använder vi tester som en del av vår rekryteringsprocess för att säkerställa att vi väljer rätt person till vårt team. Vi ser fram emot att höra från dig och tillsammans göra en verklig skillnad inom jordbruket!

Ansök nu

Business & Demand Planner

Orderplanerare
Läs mer Sep 26
Vill du arbeta i en dynamisk roll som kombinerar operativa och strategiska ansvarsområden inom behovsplanering och affärsstyrning i en global kontext. Vi söker just nu efter en:
Business & Demand Planner
Tjänsten är placerad inom Väderstads globala Sales & Marketing avdelning och har som syfte att stötta avdelningen i frågor kring säljprognoser, kampanjer och uppföljning. Placering är i Väderstad men finns möjlighet att delvis arbeta från Väderstads kontor i Mjärdevi/Linköping eller hemifrån.
Om rollen…
Som Business & Demand Planner är du ansvarig för att analysera och uppdatera våra säljprognoser i nära samarbete med vår försäljningsorganisation och andra intressenter. Du är en viktig del i vår behovsplanering och är involverad i att prognostisera och planera för vår försäljning/kampanjer för att säkerställa att våra prognoser och planer är så exakta och effektiva som möjligt.
Dina huvudsakliga ansvarsområden är säljprognoser/behovsplanering, affärsplanering samt affärsrapportering och uppföljning. Detta innefattar bland annat att:
Ta ansvar för säljprognos-/behovsplaneringsprocessen och systemstöd.
Arbeta i nära samarbete med säljledningen för att regelbundet uppdatera sälj-/behovsprognoser och planer. Koordinera uppdatering av månatliga säljprognosen och koordinera med övriga avdelningar inom företaget för att hitta balansen mellan behov och tillgänglighet inom ramen för S&OP;-processen.
Koordinera uppföljning av försäljning och andra operativa mål inom Sales & Marketing funktionen.
Koordinera kampanjer och andra säljaktiviteter.

Den vi söker…
Relevant eftergymnasial utbildning inom teknik eller ekonomi alternativt motsvarande erfarenheter via arbetslivserfarenhet.
Några års erfarenhet från en snarlik roll. God förståelse för affärsmodeller, säljprocesser och deras påverka på säljprognoser. Du talar och skriver flytande engelska och svenska.
Har ett stort intresse av att analys och uppföljning.
God kompetens att jobba med olika IT verktyg (ERP, BI, Excel etc.) för säljprognosticering, analys och rapportering/uppföljning.

Vi ser det som meriterande om du har kompetens inom IFS (Demand Planner) samt Power BI. Har du även god teknisk förståelse så är det till din fördel.
Du är en duktig kommunikatör med förmågan att förenkla och beskriva komplexa analyser till rätt målgrupp. Du är självgående i ditt arbete och trivs i en roll där du har många kontaktytor.

Övrig information
Rollen rapporterar till Robin Falk, Director Sales & Business Support.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Robin Falk på robin.falk@vaderstad.com.
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på patrik.schultzen@vaderstad.com eller 0142–81436.
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senaste den 12:e oktober 2023.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Ansök nu

Senior Frontend Developer React

Frontend-utvecklare
Läs mer Sep 26
Vill du hänga med på vår resa där vi bygger en lättanvänd och toppmodern IoT-plattform för våra kunder som finns över hela världen? Vi söker utvecklare som brinner för att skapa enkla men kraftfulla applikationer för webb och mobil. Tillsammans med våra utvecklare kommer du skapa morgondagens mjukvara för lantbrukare som hjälper dem att odla mer mat med mindre påverkan på klimat och miljö.
Tajming är allt inom lantbruk så apparna måste vara enkla att förstå och robusta så att de fungerar i alla lägen. Arbetsflödet måste också passa kunderna så att de enkelt kan komma igång med att använda plattformen. Speciellt mitt under en stressig odlingssäsong när lantbrukarna vill se var deras maskiner är, justera inställningar för att hjälpa förare och kalla på hjälp från våra servicetekniker.
Som vår nästa frontendutvecklare kommer du bli en viktig medlem i vårt korsfunktionella team. Du kommer att samarbeta med UX-designers för att skapa snygga och lättanvända användargränssnitt. Samtidigt kommer du att koordinera med våra duktiga backendutvecklare för att skapa robusta och snabba appar som flyter bra när lantbrukarna använder dem ute i fält, på kontoret eller i soffan hemma.
Om du vill ta dig an en ny utmaning i en bransch i förändring som har en viktig påverkan på folks vardag? Samtidigt som du brinner för att tillgängliggöra avancerad teknik till en kundgrupp som inte ofta är alltför intresserad av mjukvara? Då tycker vi att du ska söka denna tjänst!
Den framtida rollen
I rollen som frontendutvecklare hos oss skulle du:
Bli en del av ett “green field”-projekt där du bygger upp en IoT-plattform från grunden i ett korsfunktionellt team har stora möjligheter att påverka val av arkitektur, teknik, verktyg, ramverk, processer och lösningar.


Ansvara för att bygga appar för webb, smartphones och surfplattor för både iOS och Android så att våra kunder kan använda våra tjänster vart än de befinner sig.


Driva arbetet med frontend gällande design, utveckling och optimering av arkitektur och tillse att implementationen följer “best practices”, håller hög kodkvalité och bra prestanda.


Coacha och agera mentor till juniora utvecklare för att skapa en lärande miljö.

Bli en del av vårt team
Väderstad är ett familjeföretag och vi erbjuder en arbetsmiljö som präglas av en stark sammanhållning, trygghet, glädje och omtanke om medarbetarna. På IT-avdelningen arbetar idag ungefär 40 personer som tar hand om alla företagets IT-system både on-prem i fabrikerna samt i molnet.
Utöver detta erbjuder vi även ett arbete där du kommer att:
Arbeta på ett företag som verkar för att säkra tillgången på mat i framtiden och samtidigt minska matproduktionens påverkan på klimat och miljö.


Erbjudas en bred roll med stora möjligheter att växa samt utveckla din kompetens.


Arbeta på ett fint och modernt kontor tillsammans med kompetenta medarbetare i mitten av Linköping Science Park i Mjärdevi.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:
Mångårig erfarenhet av utveckling av appar för stora och små skärmar i JavaScript/TypeScript samt ramverk som React och React Native.


En passion för att bygga snabba, snygga och lättanvända appar tillsammans med UX-designers som överträffar kundernas krav och förväntningar.


Breda kunskaper och ett stort intresse för mjukvaruutveckling med agila metoder, DevOps och kan hjälpa till med mycket av det som behövs för att sätta upp ett “green field”-projekt.


En högskole- eller civilingenjörsexamen (eller motsvarande) inom ett relevant område som exempelvis: datateknik, mjukvaruutveckling, medieteknik eller liknande.

Utöver detta är det meriterande men inget krav om du har kunskaper om molnmiljöer som Azure, databaser ( och No), mikrotjänster, meddelandetjänster som Kafka/RabbitMQ samt REST-APIs.
Vi fäster även stor vikt vid din personlighet så att du passar in i vår företagskultur och som en medarbetare på avdelningen. Vi ser därför gärna att du är en person som gillar att ta egna initiativ till att lösa problem och är resultatorienterad i ditt arbete. Du gillar även att arbeta nära tillsammans med andra och du respekterar dina kollegor och värdesätter deras åsikter och tankar.
Övrig information
Placeringsort är Linköping och din arbetstid är förlagd till dagtid. Vi tillämpar hybrida arbetsformer där du förväntas vara på kontoret två-tre dagar per vecka.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Director Enterprise Application Services IT, Lejla Rajkovic Karlsson på lejla.karlsson@vaderstad.com eller 0142-810 82. För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Acquisition & Employer Branding Specialist Patrik Schultzén på patrik.schultzen@vaderstad.com eller 0142-81436.
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 5:e oktober 2023.
Notera att ansökningar via e-post inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2 000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.
Vill du ha mer information om företaget, titta gärna på denna korta film:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Senior UX Designer

Användbarhetsexpert
Läs mer Sep 26
Vill du hänga med på vår resa där vi bygger en lättanvänd och toppmodern IoT-plattform för våra kunder som finns över hela världen? Vi söker UX-designers som brinner för att skapa enkla men kraftfulla applikationer för webb och mobil. Tillsammans med våra utvecklare kommer du skapa morgondagens mjukvara för lantbrukare som hjälper dem att odla mer mat med mindre påverkan på klimat och miljö.
Tajming är allt inom lantbruk så apparna måste vara enkla att förstå och robusta så att de fungerar i alla lägen. Arbetsflödet måste också passa kunderna så att de enkelt kan komma igång med att använda plattformen. Speciellt mitt under en stressig odlingssäsong när lantbrukarna vill se var deras maskiner är, justera inställningar för att hjälpa förare och kalla på hjälp från våra servicetekniker.
Som vår nästa UX-designer kommer du bli en viktig medlem i vårt korsfunktionella team. Du kommer att samarbeta med utvecklarna för att skapa snygga och lättanvända användargränssnitt. Samtidigt som du kommer att koordinera med vår produktägare för att skapa relevanta och värdeskapande funktioner som möter lantbrukarnas behov när de använder dem ute i fält, på kontoret eller i soffan hemma.
Om du vill ta dig an en ny utmaning i en bransch i förändring som har en viktig påverkan på folks vardag? Samtidigt som du brinner för att tillgängliggöra avancerad teknik till en kundgrupp som inte ofta är alltför intresserad av mjukvara? Då tycker vi att du ska söka denna tjänst!
Den framtida rollen
I rollen som UX-designer hos oss skulle du:
Bli en del av ett “green field”-projekt där du bygger upp en IoT-plattform från grunden i ett korsfunktionellt team har stora möjligheter att påverka val av verktyg, och processer.


Arbeta självständigt med hela UX-processen från lösa tankar och idéer i diskussioner med produktägare till att skapa wire-frames, site-maps, storyboards, prototyper, etc.


Planera, genomföra och analysera användartester för att kontinuerligt förfina och förbättra design och funktion i våra produkter för att tillse att användarnas behov uppfylls.


Leda arbetet med att utveckla UX-processer på avdelningen och tillse att de följer “best practices” och håller hög kvalité.


Coacha och agera mentor till juniora UX-designers för att skapa en lärande miljö.

Bli en del av vårt team
Väderstad är ett familjeföretag och vi erbjuder en arbetsmiljö som präglas av en stark sammanhållning, trygghet, glädje och omtanke om medarbetarna. På IT-avdelningen arbetar idag ungefär 40 personer som tar hand om alla företagets IT-system både on-prem i fabrikerna samt i molnet.
Utöver detta erbjuder vi även ett arbete där du kommer att:
Arbeta på ett företag som verkar för att säkra tillgången på mat i framtiden och samtidigt minska matproduktionens påverkan på klimat och miljö.


Erbjudas en bred roll med stora möjligheter att växa samt utveckla din kompetens.


Arbeta på ett fint och modernt kontor tillsammans med kompetenta medarbetare i mitten av Linköping Science Park i Mjärdevi.

Din profil
För att lyckas i rollen tror vi att du har:
Ett par års relevant arbetslivserfarenhet eller på annat sätt god erfarenhet av att arbeta praktiskt med UX, UI och eventuellt grafisk design.


En passion för att presentera avancerad teknik på ett lättillgängligt sätt för en kundgrupp som inte ofta är alltför kunniga inom mjukvara och digitala verktyg.


Goda kunskaper inom mjukvaror som Figma, Adobe XD eller liknande.


Ett intresse för att sprida dina kunskaper om UX inom företaget.


Utmärkta kommunikationsfärdigheter i tal och skrift på svenska och engelska.


En akademisk examen (minst 3 år) med relevant inriktning inom produktutveckling, UX-design, HMI, interaktionsdesign eller liknande.

Utöver detta är det meriterande men inget krav om du har kunskaper inom mjukvaruutveckling med fokus på frontend inom Javascript/Typescript och ramverk som React och React Native.
Vi fäster även stor vikt vid din personlighet så att du passar in i vår företagskultur och som en medarbetare på avdelningen. Vi ser därför gärna att du är en person som gillar att ta egna initiativ till att lösa problem och är resultatorienterad i ditt arbete. Du gillar även att arbeta nära tillsammans med andra och du respekterar dina kollegor och värdesätter deras åsikter och tankar.
Övrig information
Placeringsort är Linköping och din arbetstid är förlagd till dagtid. Vi tillämpar hybrida arbetsformer där du förväntas vara på kontoret två-tre dagar per vecka.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Director Enterprise Application Services IT, Lejla Rajkovic Karlsson på lejla.karlsson@vaderstad.com eller 0142-810 82. För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Acquisition & Employer Branding Specialist Patrik Schultzén på patrik.schultzen@vaderstad.com eller 0142-814 36.
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 5:e oktober 2023.
Notera att ansökningar via e-post inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2 000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.
Vill du ha mer information om företaget, titta gärna på denna korta film:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

C# Backend Developer

Backend-utvecklare
Läs mer Sep 26
Vill du vara med och bygga upp vår IoT-plattform från grunden? Just nu söker vi utvecklare med fokus på backend som vill hänga med i vår resa där vi bygger en molnlösning som kopplar ihop våra kunder med sina maskiner var de än befinner sig. Lösningen kommer att användas av tiotusentals kunder spridda över hela världen där mängder av data ska strömma i realtid. Våra kunder bedriver lantbruk där tajming betyder allt och därför får inte plattformen strula utan måste vara tillgänglig och fungerande under hela året och dygnets alla timmar. Vi måste därför som vår grundare Rune Stark sa: “Ta i så att det håller”.
Som vår nästa utvecklare kommer du bli en viktig medarbetade i vårt team som med hjälp av moderna tekniker och ramverk bygger upp plattformen i Microsoft Azure. Vi kommer även att bygga flera digitala tjänster för webben och för smartphones där din expertis kommer vara viktig för att serva apparna med den data och de tjänster som de behöver för att fungera.
Om du vill ta dig an en ny utmaning i en snabbt föränderlig bransch som har en viktig påverkan på folks vardag? Då tycker vi att du ska söka denna tjänst!
Den framtida rollen
I rollen som backendutvecklare hos oss skulle du:
Bli en del av ett “green field”-projekt där du bygger upp en IoT-plattform från grunden i ett korsfunktionellt team har stora möjligheter att påverka val av arkitektur, teknik, verktyg, ramverk, processer och lösningar.


Ansvara för att apparnas och tjänsternas backend är stabilt så att de fungerar i alla lägen när än och var än våra kunder befinner sig i världen.


Ha stora möjligheter att påverka allt ifrån arkitektur och teknikval till vår agila arbetsmodell.

Bli en del av vårt team
Väderstad är ett familjeföretag och vi erbjuder en arbetsmiljö som präglas av en stark sammanhållning, trygghet, glädje och omtanke om medarbetarna. På IT-avdelningen arbetar idag ungefär 40 personer som tar hand om alla företagets IT-system både on-prem i fabrikerna samt i molnet.
Utöver detta erbjuder vi även ett arbete där du kommer att:
Arbeta på ett företag som verkar för att säkra tillgången på mat i framtiden och samtidigt minska matproduktionens påverkan på klimat och miljö.


Erbjudas en bred roll med stora möjligheter att växa samt utveckla din kompetens.


Arbeta på ett fint och modernt kontor tillsammans med kompetenta medarbetare i mitten av Linköping Science Park i Mjärdevi.

Din profil
För att lyckas i rollen tror vi att du har:
Goda kunskaper och erfarenhet av utveckling med C# och .NET.


Bra koll på ett antal av följande områden: cybersäkerhet, databaser ( och No) och lösningar för microservices/serverless på Azure.


Breda kunskaper och ett stort intresse för mjukvaruutveckling med agila metoder, DevOps och kan hjälpa till med mycket av det som behövs för att sätta upp ett “green field”-projekt.


En högskole- eller civilingenjörsexamen (eller motsvarande) inom ett relevant område som exempelvis: datateknik, mjukvaruutveckling, medieteknik eller liknande.

Utöver detta fäster vi stor vikt vid din personlighet så att du passar in i vår företagskultur och som en medarbetare på avdelningen. Vi ser därför gärna att du är en person som gillar att ta egna initiativ till att lösa problem och är resultatorienterad i ditt arbete. Du gillar även att arbeta nära tillsammans med andra och du respekterar dina kollegor och värdesätter deras åsikter och tankar.
Övrig information
Placeringsort är Linköping och din arbetstid är förlagd till dagtid. Vi tillämpar hybrida arbetsformer där du förväntas vara på kontoret två-tre dagar per vecka.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Director Enterprise Application Services IT, Lejla Rajkovic Karlsson på lejla.karlsson@vaderstad.com eller 0142-810 82. För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Acquisition & Employer Branding Specialist Patrik Schultzén på patrik.schultzen@vaderstad.com eller 0142-81436.
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 5:e oktober2023.
Notera att ansökningar via e-post inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2 000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.
Vill du ha mer information om företaget, titta gärna på denna korta film:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Elkonstruktör till vårt Linköpingskontor sökes

Elkonstruktör
Läs mer Sep 5
Nu söker Väderstad elkonstruktörer till gruppen Electronics som är en del av avdelningen Software and Electronics Engineering.
Software and Electronics Engineering har ansvaret för sensorer, elektriska styrsystem, kablage, motorer, programvara och grafiska interface. Vi befinner oss i absolut framkant när det gäller styrsystem för jordbruksmaskiner, vilket innebär att nya idéer är nödvändiga och innovation uppmuntras.
Som elkonstruktör tillhör du gruppen Electronics men arbetar tillsammans med övriga grupper inom avdelningen som arbetar med mjukvara för våra styrsystem. Du kommer också att arbeta tätt tillsammans med övriga avdelningar där utveckling av Väderstads olika såmaskiner och jordbearbetningsmaskiner sker.
Huvudsakliga ansvarsområden
Du kommer främst arbeta med framtagning av ritningsunderlag för elinstallation på Väderstads olika produkter: Gruppen du kommer tillhöra arbetar med designfrågor inom elektriska system och komponenter.
Verksamheten är bred och vad du arbetar med av ovanstående avgörs av verksamhetens behov.
Huvudsakliga ansvarsområden
Som elkonstruktör tillhör du gruppen Electronics men arbetar tillsammans med övriga grupper inom avdelningen som arbetar med mjukvara för våra styrsystem. Du kommer också att arbeta tätt tillsammans med övriga avdelningar där utveckling av Väderstads olika såmaskiner och jordbearbetningsmaskiner sker.
Vi förväntar oss att du har/är:
Vi tror att du har eftergymnasial utbildning inom elkonstruktion eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Då vi arbetar mycket med CAD-modellering i 3D inom både inbyggda system och för ritningsunderlag är kunskaper inom detta område baskunskaper. Vi använder PTC Creo Parametric & Cabling, så erfarenhet av dessa verktyg är meriterande.
Erfarenhet av systemutveckling inom inbyggda system är meriterande, liksom kunskap om miljötålighet, driftsäkerhet och kvalitetspåverkande faktorer.
Du har även nytta av nyfikenhet, ett tekniskt intresse, praktiskt handlag och ett intresse för industriell tillverkning i volym.
Då Väderstad verkar på en internationell marknad krävs goda kunskaper både i svenska och engelska och du behöver kunna ta fram teknisk dokumentation obehindrat.
Vårt arbetssätt är agilt och bygger på hög samarbetsförmåga, inte bara inom den egna gruppen utan även med andra verksamheter inom företaget.
Placeringsorten är Linköping. Resor till Väderstad, där vårt huvudkontor och produktion finns, förekommer.
Ytterligare information
Placeringsort är Linköping.
Du kommer att rapportera till Design Manager Per Hedberg.
För frågor gällande rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på Patrik.Schultzen@Vaderstad.com eller +4672 401 5779.
Hur du ansöker
Om du är intresserad och uppfyller ovanstående krav, vänligen skicka in din ansökan med CV senast den 19:e september. Vi kommer att granska kandidater löpande allteftersom de ansöker.
För mer information gällande Väderstad, vänligen följ denna länk:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Software Design Manager

Driftchef, data
Läs mer Jul 6
Design Manager Software
Att självständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste tradition som familjen Stark fört vidare genom generationer i Väderstad. Detta märks i vårt eget växthus – vår produktutvecklingsavdelning. Nu söker vi efter en Design Manager till en av våra mjukvarugrupper på avdelningen Software & Electronics Engineering. På avdelningen arbetar idag drygt 60 medarbetare som skapar marknadsledande system i våra såmaskiner och jordbearbetningsmaskiner. Inom teknologier som mjukvara, elektronik, reglerteknik, sensorer med mera, gör våra idéer skillnad för hur världens jordar brukas!
Rollen är placerad på vårt kontor i Linköping, men resor till Väderstad förekommer.

Bonden står bakom den mat vi äter. Vi står bakom bonden. Vill du vara med?
Som Design Manager Software kommer du att leda en av två mjukvarugrupper inom avdelningen Software & Electronics Engineering. Gruppen består av ca 20 medarbetare och jobbar med inbyggda system, regleralgoritmer, kommunikationsprotokoll, användargränssnitt och mycket mer. I den här rollen kommer du att vara del av en högmotiverad ingenjörsmiljö och leda design- och testaktiviteter. Du har personalansvar för ingenjörerna i gruppen och kommer att vara ansvarig för leveranser, kvalitet, samt prioritering och resursallokering. Du kommer också att vara en del av avdelningens ledningsgrupp. Där kommer du att delta i utveckling av metoder och system samt taktiskt och strategiskt produktarbete.
För att lyckas i rollen…
… tror vi att du har teknisk högskoleutbildning och för tjänsten motsvarande arbetslivserfarenhet. En bakgrund som tidigare chef med personalansvar gör dig till den trygga ledare vi söker efter. Vidare ser vi gärna att du har tillräcklig god förståelse för gruppens huvudområden för att kunna leda utvecklingen på både strategisk och operativ nivå.
Som person är du affärsmässig och förstår vår verksamhets strategier och prioriteringar, där du också har möjlighet att tillämpa din kunskap i affärsdrivande faktorer. Gruppen kommer att vara involverad i många olika utvecklingsaktiviteter, vilket kräver en ledare med förmåga att se lösningar på problem. För att hålla reda på leveranser, kvalitet, samt prioritering och resursallokering krävs en fallenhet för planering, beslutade processer och rutiner. Vi ser att du har en förmåga att kommunicera tydligt och enkelt, i både tal och skrift på svenska och engelska.
Vi vill att våra medarbetare skall trivas och vara produktiva. Det förutsätter en bra arbetsmiljö, ett öppet klimat, och en ledare som lyssnar. Vi lägger därför stor vikt vid personliga egenskaper så som färdigheter i kommunikation, förutsättningar att utöva ett coachande ledarskap samt att du agerar enligt The Väderstad Way - innovativt, tillgängligt och pålitligt.
Övrig information
Du kommer att rapportera till Magnus Karlsson, Director R&D - Software & Electronics Engineering. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Magnus på magnus.karlsson@vaderstad.com.
För övriga frågor vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på 0142–81436 eller Patrik.Schultzen@vaderstad.com.

Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senaste den 27:e augusti 2023.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Software Developers

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Jul 7
Software Developers
Hur kan du via teknik vara med och förse världens befolkning med hållbart producerad mat? Sök rollen så kan vi utforska det tillsammans!
Software Developer
Vi är stolta över att skapa maskiner som förser världens befolkning med hållbart producerat livsmedel. I vår high-tech-präglade utvecklingsavdelning ger idéerna all den näring som behövs för att blomma ut i effektivare odlingsmetoder och nya innovativa koncept.
Nu söker vi flera Software Developers, med olika erfarenheter och senioritet, som vill vara med oss på vår resa framåt. Bonden står bakom den mat vi äter, vi står bakom bonden.
Rollen är placerad på vårt kontor i Linköping.
Om rollen…
Som Software Developer är du med i hela kedjan från produktidé till test på fysisk maskin. I denna roll stöttar du produktområdet Smart Machines, vilket är Väderstads nya satsning inom uppkopplade och autonoma maskiner, med programmering av Internet-of-Things-lösningar för att koppla upp maskinerna till molnet. Mjukvaran du utvecklar kommer köras på tusentals maskiner över hela världen och möjliggöra en mer effektiv och hållbar växtodling. Vi befinner oss i framkant när det gäller mjukvara för jordbruksmaskiner, vilket betyder att nya idéer är nödvändiga och innovation tillåts att ta plats.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Utveckla mjukvara för Väderstads uppkopplade maskiner, både som nyutveckling och vidareutveckling av befintliga system
Vara delaktig i att ta fram teknisk specifikation på nyutveckling/vidareutveckling av system för att kvalitetssäkra tidsåtgång och planering
Stödja framtagandet av användardokumentation
Samarbeta tätt ihop med andra avdelningar internt och externt

Den vi söker…
… har ett intresse för mjukvaruutveckling och vill jobba med ett högre syfte. Vi expanderar vårt team med flera utvecklare och söker både dig som är nyexaminerad och dig som är erfaren. Du har goda kunskaper i C/C++ från praktisk erfarenhet och/eller studier.
Har du arbetat med testdriven utveckling, IoT-lösningar, machine learning, cloud och eller mjukvaruarkitetur är det också meriterande.
Har du dessutom en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå är du en ännu bättre matchning.
För att vara tydlig är det allra viktigaste att du är rätt person. Vi är ett gott team med härlig stämning och ser att driv och initiativtagande är viktiga egenskaper hos dig för att trivas. För att sedan kunna göra jobbet med kvalité är noggrannhet, analytisk förmåga och problemlösning till din nytta. Att arbeta självständigt tillsammans med andra för att nå bra resultat är inte en utmaning för dig!
Övrig information
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Magnus Karlsson på 0142-81733 eller Magnus.Karlsson@Vaderstad.com
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Acquisition & Employer Branding Specialist Patrik Schultzén på 0142-81436 eller Patrik.Schultzen@Vaderstad.com
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV senaste den 27:e augusti 2023.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.
Vill du ha mer info så kolla gärna på denna korta film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Algoritmutvecklare

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Jul 7
Algoritmutvecklare inom Smart Machines
Vi söker dig som brinner för att utveckla nya smarta algoritmer som gör vardagen för våra kunder enklare. Våra maskiner hjälper till att säkerställa matproduktionen över hela världen och samtidigt minska dess påverkan på miljö och klimat. Vi genomför nu en resa där mjukvara utvecklas för att göra våra maskiner ännu smartare och bättre. Detta är ett led i att förbereda inför framtidens autonoma jordbruk.
Våra maskiner är avancerade tekniska produkter där mycket kan gå fel. Därför är det viktigt att maskinerna själva kan upptäcka problem och föreslå lösningar för våra kunder så att maskiner kan användas som det är tänkt under den stressiga odlingssäsongen. I den här rollen kommer du att spela en nyckelroll i ett helt nytt område “Smart Machines” som just nu skapas på Väderstad och får därmed stora möjligheter att anta nya utmaningar, forma rollen och sprida din kunskap inom företaget. Vi tror att avancerad hårdvara tillsammans med användarvänlig och smart mjukvara kommer att skapa nästa stora grej inom lantbruk. Häng med på resan!
Om rollen…
Du kommer att ta ett helhetsgrepp för nästa generations diagnostiklösningar på våra maskiner och vara med i diskussioner om allt från val av sensorer till utveckling av algoritmer.


Du kommer att arbeta på systemnivå och kartlägga nuvarande diagnostiklösningar för att hitta utvecklingsområden och initiera arbetet med att förbättra dessa tillsammans med interna produktägare och tekniska produktchefer.


Du kommer att genomföra dataanalys, sensorfusion och signalbehandling för att hitta mönster i data och skapa algoritmer som kopplar detta till diagnostik.


Du kommer att agera som en resurs och bollplank i andra utvecklingsprojekt på avdelningen där signalbehandling, maskininlärning och liknande metoder kommer att användas.

Utöver detta kommer du bli en naturlig del i det mjukvaruutvecklingsarbete som pågår på avdelningen och hjälpa till med din kunskap för att hjälpa utvecklarna att förstå avancerade algoritmer för att kunna implementera dem i vårt styrsystem.
?
Den vi söker…
Du har en civilingenjörsexamen (eller motsvarande) inom ett relevant område som exempelvis: elektroteknik, teknisk fysik, maskinteknik eller liknande.


Du har mycket goda teoretiska kunskaper och praktisk erfarenhet av arbete inom ett antal av följande områden: signalbehandling, diagnostik, sensorfusion, bildbehandling, statistik, maskininlärning och/eller liknande.
Du har goda kunskaper inom något programmeringsspråk så att du kan skapa prototyper av algoritmer i Matlab, Python eller liknande.


Du har utmärkta kommunikationsfärdigheter i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har kunskap inom mjukvaruutveckling (C++, React.js eller liknande) och tidigare erfarenheter av lantbruk är meriterande men inget krav. Du kommer att ha möjlighet att lära dig det du behöver för jobbet när du är på plats hos oss.
För att trivas i rollen?
I denna roll så kommer det ställas krav på dina färdigheter inom problemlösning. Du är resultatorienterad och trivs i en organisation där du får ta egna inititativ. Vi söker också efter en person som trivs i en samarbetande kontext.
?
Vårt erbjudande till dig
Du kommer arbeta på ett företag som verkar för att säkra tillgången på mat i framtiden och samtidigt minska matproduktionens påverkan på klimat- och miljö.


Du kommer att arbeta med avancerad teknik för produkter i världsklass på ett mycket innovativt företag med stor möjlighet att förverkliga egna idéer.


Du kommer att erbjudas en bred roll på en ny avdelning med stora möjligheter att växa samt utveckla din kompetens.


Du kommer att arbeta på ett fint och modernt kontor tillsammans med kompetenta medarbetare i mitten av Linköping Science Park i Mjärdevi.

Övrig information
Placeringsort är Linköping men resor och arbete på vårt kontor i Väderstad förekommer.
Rollen rapporterar till Magnus Karlson som arbetar som Director för avdelningen Software & Electronics Engineering. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Magnus på magnus.karlsson@vaderstad.com.
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på 0142–81436 eller Patrik.Schultzen@vaderstad.com.
?
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senaste den 27:e augusti 2023.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2 000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.
Vill du ha mer information om företaget, kolla gärna på denna korta film:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Manager Smart Machine IT

Driftchef, data
Läs mer Jul 7
Manager Smart Machine IT
Väderstad is seeking an experienced and dedicated Manager Smart Machine IT to join our innovative team. As a leading agricultural machinery company, we are committed to revolutionizing the industry through the development of cutting-edge Smart Machines products and services. This is an exciting opportunity for a motivated individual who thrives in a collaborative environment and has a passion for driving successful projects.
As our new manager, you will work in a new and exciting business area at Väderstad called Smart Machines. This business area is responsible for making our machines connected and autonomous. As a first step, you will lead the team tasked with building up the cloud infrastructure to receive telemetry and other data from our machines via the Internet-of-Things and then storing, analyzing and presenting this information in apps developed for the farmers who are our end-customers.
Key responsibilities
Manage the Smart Machines team at IT: recruiting, developing and coaching members of the various development teams.
Act as the technical product owner for Smart Machines products and services at IT. This includes management the products’ backlogs, communicating product strategies, participating in sprint planning, sprint reviews, backlog refinements, and retrospectives together with the developer teams.
Plan, coordinate and execute projects as well as supporting in the work to develop product strategies and roadmaps together with Smart Machines representatives at Business Development and Research and Development.
Other IT management roles?

Leading and developing employees by setting clear business objectives and providing coaching and leadership to maximize business success and support local- and IT enterprise initiatives, maintaining continuous communication with key stakeholders, ensuring they are informed about the progress, deviations, delays, and any other project-related issues. You are collaborating closely with the Director of Product Management Smart Machines and Director of Product Development Smart Machines to develop, execute, and maintain product strategies, budgets, recruitments, and projects.
You are also leading and coordinating IT work in Smart Machines projects as determined by the Product Board, Product Business Team Smart Machines, or Director of Product Management Smart Machines.
We expect you to have/be
Bachelor’s or master's degree in computer science, information systems, business administration, related field, or equivalent work experience.
You have previously worked with leading development of modern end customer solutions, you have vast experience from working within IT and additionally to this you have experience from leadership responsibilities, including strategy, budgeting, and staffing.
You have a proven track record of implementing Agile teams
Additional information
This position is to be based in Linköping.
You will report to Anders Karlsson, Vice President IT.
For questions regarding the recruitment process, please contact Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist at Patrik.Schultzen@Vaderstad.com or +4672 401 5779.
How to apply
If you are interested and meet the above requirements, please submit your application with CV, no later than the 27th of August. We will review candidates continuously as they apply.
For more information about Väderstad, please follow this linc:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Senior Frontend Developer React

Frontend-utvecklare
Läs mer Jul 5
Vill du hänga med på vår resa där vi bygger en lättanvänd och toppmodern IoT-plattform för våra kunder som finns över hela världen? Vi söker utvecklare som brinner för att skapa enkla men kraftfulla applikationer för webb och mobil. Tillsammans med våra utvecklare kommer du skapa morgondagens mjukvara för lantbrukare som hjälper dem att odla mer mat med mindre påverkan på klimat och miljö.
Tajming är allt inom lantbruk så apparna måste vara enkla att förstå och robusta så att de fungerar i alla lägen. Arbetsflödet måste också passa kunderna så att de enkelt kan komma igång med att använda plattformen. Speciellt mitt under en stressig odlingssäsong när lantbrukarna vill se var deras maskiner är, justera inställningar för att hjälpa förare och kalla på hjälp från våra servicetekniker.
Som vår nästa frontendutvecklare kommer du bli en viktig medlem i vårt korsfunktionella team. Du kommer att samarbeta med UX-designers för att skapa snygga och lättanvända användargränssnitt. Samtidigt kommer du att koordinera med våra duktiga backendutvecklare för att skapa robusta och snabba appar som flyter bra när lantbrukarna använder dem ute i fält, på kontoret eller i soffan hemma.
Om du vill ta dig an en ny utmaning i en bransch i förändring som har en viktig påverkan på folks vardag? Samtidigt som du brinner för att tillgängliggöra avancerad teknik till en kundgrupp som inte ofta är alltför intresserad av mjukvara? Då tycker vi att du ska söka denna tjänst!
Den framtida rollen
I rollen som frontendutvecklare hos oss skulle du:
Bli en del av ett “green field”-projekt där du bygger upp en IoT-plattform från grunden i ett korsfunktionellt team har stora möjligheter att påverka val av arkitektur, teknik, verktyg, ramverk, processer och lösningar.


Ansvara för att bygga appar för webb, smartphones och surfplattor för både iOS och Android så att våra kunder kan använda våra tjänster vart än de befinner sig.


Driva arbetet med frontend gällande design, utveckling och optimering av arkitektur och tillse att implementationen följer “best practices”, håller hög kodkvalité och bra prestanda.


Coacha och agera mentor till juniora utvecklare för att skapa en lärande miljö.

Bli en del av vårt team
Väderstad är ett familjeföretag och vi erbjuder en arbetsmiljö som präglas av en stark sammanhållning, trygghet, glädje och omtanke om medarbetarna. På IT-avdelningen arbetar idag ungefär 40 personer som tar hand om alla företagets IT-system både on-prem i fabrikerna samt i molnet.
Utöver detta erbjuder vi även ett arbete där du kommer att:
Arbeta på ett företag som verkar för att säkra tillgången på mat i framtiden och samtidigt minska matproduktionens påverkan på klimat och miljö.


Erbjudas en bred roll med stora möjligheter att växa samt utveckla din kompetens.


Arbeta på ett fint och modernt kontor tillsammans med kompetenta medarbetare i mitten av Linköping Science Park i Mjärdevi.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:
Mångårig erfarenhet av utveckling av appar för stora och små skärmar i JavaScript/TypeScript samt ramverk som React och React Native.


En passion för att bygga snabba, snygga och lättanvända appar tillsammans med UX-designers som överträffar kundernas krav och förväntningar.


Breda kunskaper och ett stort intresse för mjukvaruutveckling med agila metoder, DevOps och kan hjälpa till med mycket av det som behövs för att sätta upp ett “green field”-projekt.


En högskole- eller civilingenjörsexamen (eller motsvarande) inom ett relevant område som exempelvis: datateknik, mjukvaruutveckling, medieteknik eller liknande.

Utöver detta är det meriterande men inget krav om du har kunskaper om molnmiljöer som Azure, databaser ( och No), mikrotjänster, meddelandetjänster som Kafka/RabbitMQ samt REST-APIs.
Vi fäster även stor vikt vid din personlighet så att du passar in i vår företagskultur och som en medarbetare på avdelningen. Vi ser därför gärna att du är en person som gillar att ta egna initiativ till att lösa problem och är resultatorienterad i ditt arbete. Du gillar även att arbeta nära tillsammans med andra och du respekterar dina kollegor och värdesätter deras åsikter och tankar.
Övrig information
Placeringsort är Linköping och din arbetstid är förlagd till dagtid. Vi tillämpar hybrida arbetsformer där du förväntas vara på kontoret två-tre dagar per vecka.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Director Enterprise Application Services IT, Lejla Rajkovic Karlsson på lejla.karlsson@vaderstad.com eller 0142-810 82. För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Acquisition & Employer Branding Specialist Patrik Schultzén på patrik.schultzen@vaderstad.com eller 0142-81436.
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 13:e augusti 2023.
Notera att ansökningar via e-post inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2 000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.
Vill du ha mer information om företaget, titta gärna på denna korta film:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Application Specialist ERP

Applikationsingenjör
Läs mer Jul 5
Brinner du för att verksamheten ska få mesta möjliga nytta av sitt affärssystem? Är det viktigt för dig att känna delaktighet, ha ett gott samarbetsklimat och få ständiga möjligheter att utvecklas? Har du dessutom erfarenhet från ERP-system ur ett tekniskt, verksamhets- eller applikationsperspektiv, då tror vi att du både kan passa och trivas hos oss.
Application Specialist ERP
Väderstad AB står inför en spännande förändringresa med fokus på globalisering och söker därför flera Applikationsspecialister som vill vara med på denna resa. Inom ramen för vårt globaliseringsarbete bygger vi en modern affärsplattform där IFS Cloud blir en central del.
Vi behöver Din expertis…
Du blir en del av teamet Business Applications som består av ca 15 applikationsspecialister och systemarkitekter. Teamet har ett brett ansvarsområde som innefattar systemstöd inom både ERP, BI, CAD och PLM. Ditt fokus kommer vara ERP där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för att både förvalta befintliga ERP-lösningar (Jeeves, iScala) samt delta i implementationen av – och övergången till – IFS Cloud.
Teamet präglas av kundfokus, hjälpsamhet, prestigelöshet, flexibilitet och ansvarstagande vilket är egenskaper som vi vill att även du känner igen dig i.
Exakt hur din roll kommer se ut påverkas av din nuvarande erfarenhet och kompetens samt hur du vill utvecklas framåt. Du kommer vid behov arbeta ganska brett, i kombination med att du blir specialiserad inom ett begränsat antal områden som kan vara både tekniska, applikationsnära och kopplade till affärsprocesserna.
Exempel på arbetsuppgifter inom teamet:
I samarbete med verksamheten omsätta dess behov till lämpliga lösningar
Löpande förvaltningsarbete såsom incident, request, problem och change mangement
Delta i, alternativt driva, projekt i syfte att vidareutveckla vår affärsplattform
Säkerställa stabil drift och tillgänglighet
Planera för och genomföra patchningar, releaser och uppgraderingar
Utföra nyutveckling, anpassningar, konfigurering
Skapa och underhålla systemdokumentation och instruktioner
Genomföra utbildningar i verksamheten eller inom IT-avdelningen
Samarbeta med externa leverantörer
Proaktivt arbete och omvärldsbevakning
Arbeta med ständiga förbättringarDet kan finnas en matchning mellan Väderstad och Dig om…
… Du har erfarenhet av ERP-system utifrån något eller några av de tre perspektiven Verksamhet (tillverkande industri), Applikation eller Systemutveckling. Du har sannolikt IT-relaterad högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du talar och skriver flytande svenska och engelska.
Vi ser det som meriterande om du har en projektledande bakgrund.
Då din roll kommer vara väldigt varierande krävs det att du tar stort eget ansvar och har eget driv. Vidare är det viktigt att du är kommunikativ och tycker om att samarbeta. En av dina viktigaste drivkrafter är kundnytta.
Övrig information
Rollen rapporterar till Director Business Applications IT, Eva Ahlin.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Eva på 0142-81636 eller eva.ahlin@vaderstad.com.
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Specialist på 0142-81436 eller patrik.schultzen@vaderstad.com.
Placeringsort är antingen Väderstad eller Linköping.
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV senaste den 13:e augusti 2023.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Senior UX Designer

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Jul 5
Vill du hänga med på vår resa där vi bygger en lättanvänd och toppmodern IoT-plattform för våra kunder som finns över hela världen? Vi söker UX-designers som brinner för att skapa enkla men kraftfulla applikationer för webb och mobil. Tillsammans med våra utvecklare kommer du skapa morgondagens mjukvara för lantbrukare som hjälper dem att odla mer mat med mindre påverkan på klimat och miljö.
Tajming är allt inom lantbruk så apparna måste vara enkla att förstå och robusta så att de fungerar i alla lägen. Arbetsflödet måste också passa kunderna så att de enkelt kan komma igång med att använda plattformen. Speciellt mitt under en stressig odlingssäsong när lantbrukarna vill se var deras maskiner är, justera inställningar för att hjälpa förare och kalla på hjälp från våra servicetekniker.
Som vår nästa UX-designer kommer du bli en viktig medlem i vårt korsfunktionella team. Du kommer att samarbeta med utvecklarna för att skapa snygga och lättanvända användargränssnitt. Samtidigt som du kommer att koordinera med vår produktägare för att skapa relevanta och värdeskapande funktioner som möter lantbrukarnas behov när de använder dem ute i fält, på kontoret eller i soffan hemma.
Om du vill ta dig an en ny utmaning i en bransch i förändring som har en viktig påverkan på folks vardag? Samtidigt som du brinner för att tillgängliggöra avancerad teknik till en kundgrupp som inte ofta är alltför intresserad av mjukvara? Då tycker vi att du ska söka denna tjänst!
Den framtida rollen
I rollen som UX-designer hos oss skulle du:
Bli en del av ett “green field”-projekt där du bygger upp en IoT-plattform från grunden i ett korsfunktionellt team har stora möjligheter att påverka val av verktyg, och processer.


Arbeta självständigt med hela UX-processen från lösa tankar och idéer i diskussioner med produktägare till att skapa wire-frames, site-maps, storyboards, prototyper, etc.


Planera, genomföra och analysera användartester för att kontinuerligt förfina och förbättra design och funktion i våra produkter för att tillse att användarnas behov uppfylls.


Leda arbetet med att utveckla UX-processer på avdelningen och tillse att de följer “best practices” och håller hög kvalité.


Coacha och agera mentor till juniora UX-designers för att skapa en lärande miljö.

Bli en del av vårt team
Väderstad är ett familjeföretag och vi erbjuder en arbetsmiljö som präglas av en stark sammanhållning, trygghet, glädje och omtanke om medarbetarna. På IT-avdelningen arbetar idag ungefär 40 personer som tar hand om alla företagets IT-system både on-prem i fabrikerna samt i molnet.
Utöver detta erbjuder vi även ett arbete där du kommer att:
Arbeta på ett företag som verkar för att säkra tillgången på mat i framtiden och samtidigt minska matproduktionens påverkan på klimat och miljö.


Erbjudas en bred roll med stora möjligheter att växa samt utveckla din kompetens.


Arbeta på ett fint och modernt kontor tillsammans med kompetenta medarbetare i mitten av Linköping Science Park i Mjärdevi.

Din profil
För att lyckas i rollen tror vi att du har:
Ett par års relevant arbetslivserfarenhet eller på annat sätt god erfarenhet av att arbeta praktiskt med UX, UI och eventuellt grafisk design.


En passion för att presentera avancerad teknik på ett lättillgängligt sätt för en kundgrupp som inte ofta är alltför kunniga inom mjukvara och digitala verktyg.


Goda kunskaper inom mjukvaror som Figma, Adobe XD eller liknande.


Ett intresse för att sprida dina kunskaper om UX inom företaget.


Utmärkta kommunikationsfärdigheter i tal och skrift på svenska och engelska.


En akademisk examen (minst 3 år) med relevant inriktning inom produktutveckling, UX-design, HMI, interaktionsdesign eller liknande.

Utöver detta är det meriterande men inget krav om du har kunskaper inom mjukvaruutveckling med fokus på frontend inom Javascript/Typescript och ramverk som React och React Native.
Vi fäster även stor vikt vid din personlighet så att du passar in i vår företagskultur och som en medarbetare på avdelningen. Vi ser därför gärna att du är en person som gillar att ta egna initiativ till att lösa problem och är resultatorienterad i ditt arbete. Du gillar även att arbeta nära tillsammans med andra och du respekterar dina kollegor och värdesätter deras åsikter och tankar.
Övrig information
Placeringsort är Linköping och din arbetstid är förlagd till dagtid. Vi tillämpar hybrida arbetsformer där du förväntas vara på kontoret två-tre dagar per vecka.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Director Enterprise Application Services IT, Lejla Rajkovic Karlsson på lejla.karlsson@vaderstad.com eller 0142-810 82. För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Acquisition & Employer Branding Specialist Patrik Schultzén på patrik.schultzen@vaderstad.com eller 0142-814 36.
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 13:e augusti 2023.
Notera att ansökningar via e-post inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2 000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.
Vill du ha mer information om företaget, titta gärna på denna korta film:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

C# Backend Developer

Backend-utvecklare
Läs mer Jul 5
Vill du vara med och bygga upp vår IoT-plattform från grunden? Just nu söker vi utvecklare med fokus på backend som vill hänga med i vår resa där vi bygger en molnlösning som kopplar ihop våra kunder med sina maskiner var de än befinner sig. Lösningen kommer att användas av tiotusentals kunder spridda över hela världen där mängder av data ska strömma i realtid. Våra kunder bedriver lantbruk där tajming betyder allt och därför får inte plattformen strula utan måste vara tillgänglig och fungerande under hela året och dygnets alla timmar. Vi måste därför som vår grundare Rune Stark sa: “Ta i så att det håller”.
Som vår nästa utvecklare kommer du bli en viktig medarbetade i vårt team som med hjälp av moderna tekniker och ramverk bygger upp plattformen i Microsoft Azure. Vi kommer även att bygga flera digitala tjänster för webben och för smartphones där din expertis kommer vara viktig för att serva apparna med den data och de tjänster som de behöver för att fungera.
Om du vill ta dig an en ny utmaning i en snabbt föränderlig bransch som har en viktig påverkan på folks vardag? Då tycker vi att du ska söka denna tjänst!
Den framtida rollen
I rollen som backendutvecklare hos oss skulle du:
Bli en del av ett “green field”-projekt där du bygger upp en IoT-plattform från grunden i ett korsfunktionellt team har stora möjligheter att påverka val av arkitektur, teknik, verktyg, ramverk, processer och lösningar.


Ansvara för att apparnas och tjänsternas backend är stabilt så att de fungerar i alla lägen när än och var än våra kunder befinner sig i världen.


Ha stora möjligheter att påverka allt ifrån arkitektur och teknikval till vår agila arbetsmodell.

Bli en del av vårt team
Väderstad är ett familjeföretag och vi erbjuder en arbetsmiljö som präglas av en stark sammanhållning, trygghet, glädje och omtanke om medarbetarna. På IT-avdelningen arbetar idag ungefär 40 personer som tar hand om alla företagets IT-system både on-prem i fabrikerna samt i molnet.
Utöver detta erbjuder vi även ett arbete där du kommer att:
Arbeta på ett företag som verkar för att säkra tillgången på mat i framtiden och samtidigt minska matproduktionens påverkan på klimat och miljö.


Erbjudas en bred roll med stora möjligheter att växa samt utveckla din kompetens.


Arbeta på ett fint och modernt kontor tillsammans med kompetenta medarbetare i mitten av Linköping Science Park i Mjärdevi.

Din profil
För att lyckas i rollen tror vi att du har:
Goda kunskaper och erfarenhet av utveckling med C# och .NET.


Bra koll på ett antal av följande områden: cybersäkerhet, databaser ( och No) och lösningar för microservices/serverless på Azure.


Breda kunskaper och ett stort intresse för mjukvaruutveckling med agila metoder, DevOps och kan hjälpa till med mycket av det som behövs för att sätta upp ett “green field”-projekt.


En högskole- eller civilingenjörsexamen (eller motsvarande) inom ett relevant område som exempelvis: datateknik, mjukvaruutveckling, medieteknik eller liknande.

Utöver detta fäster vi stor vikt vid din personlighet så att du passar in i vår företagskultur och som en medarbetare på avdelningen. Vi ser därför gärna att du är en person som gillar att ta egna initiativ till att lösa problem och är resultatorienterad i ditt arbete. Du gillar även att arbeta nära tillsammans med andra och du respekterar dina kollegor och värdesätter deras åsikter och tankar.
Övrig information
Placeringsort är Linköping och din arbetstid är förlagd till dagtid. Vi tillämpar hybrida arbetsformer där du förväntas vara på kontoret två-tre dagar per vecka.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Director Enterprise Application Services IT, Lejla Rajkovic Karlsson på lejla.karlsson@vaderstad.com eller 0142-810 82. För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Acquisition & Employer Branding Specialist Patrik Schultzén på patrik.schultzen@vaderstad.com eller 0142-81436.
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 13:e augusti 2023.
Notera att ansökningar via e-post inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2 000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.
Vill du ha mer information om företaget, titta gärna på denna korta film:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Application Specialist CAD/PLM

Applikationsingenjör
Läs mer Jul 5
Brinner du för att verksamheten ska få mesta möjliga nytta av sina IT-lösningar inom CAD och PLM-området? Är det viktigt för dig att känna delaktighet, ha ett gott samarbetsklimat och få ständiga möjligheter att utvecklas? Då tror vi att du både kan passa och trivas hos oss.


Application Specialist CAD/PLM


Väderstad AB genomför en spännande förändringsresa med fokus på globalisering och digitalisering och söker därför en Applikationsspecialist CAD/PLM som vill vara en del av detta.


Vi behöver Din expertis…
Du blir en del av teamet Business Applications som består av ca 15 Applikationsspecialister och Systemarkitekter. Teamet har ett brett ansvarsområde som innefattar systemstöd inom både ERP, BI, CAD och PLM. Ditt fokus kommer vara inom CAD och PLM där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för att både förvalta våra system (CREO, Windchill mfl.) samt delta i olika projekt kopplade till Väderstads förändringsarbete.


Teamet präglas av kundfokus, hjälpsamhet, prestigelöshet, flexibilitet och ansvarstagande vilket är egenskaper som vi vill att även du känner igen dig i.


Exakt hur din roll kommer se ut påverkas av din nuvarande erfarenhet och kompetens samt hur du vill utvecklas framåt. Du kommer vid behov arbeta ganska brett, i kombination med att du blir specialiserad inom ett begränsat antal områden som kan vara både tekniska, systemnära och kopplade processer och metodik.


Exempel på arbetsuppgifter inom teamet:
I samarbete med verksamheten omsätta dess behov till lämpliga lösningar
Löpande support– och förvaltningsarbete såsom incident, request, problem och change management
Delta i, alternativt driva, projekt i syfte att vidareutveckla våra systemlösningar
Säkerställa stabil drift och tillgänglighet
Planera för och genomföra patchningar, releaser och uppgraderingar
Utföra nyutveckling, anpassningar, konfigurering
Skapa och underhålla systemdokumentation och instruktioner
Genomföra utbildningar i verksamheten eller inom IT-avdelningen
Samarbeta med externa leverantörer
Proaktivt arbete och omvärldsbevakning
Arbeta med ständiga förbättringarDet kan finnas en matchning mellan Väderstad och Dig om…
… Du har ett par års erfarenhet av att arbeta med CAD- och PLM-system (med fördel Creo och Windchill) och har goda kunskaper inom de processer som systemen stödjer, såsom tillverkande industri, produktutveckling och mekanisk konstruktion. Vidare har du sannolikt en ingenjörsutbildning, exempelvis inom maskinteknik, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du talar och skriver flytande svenska och engelska.


Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av projektledning.


Då din roll kommer vara väldigt varierande krävs det att du tar stort eget ansvar och har eget driv. Vidare är det viktigt att du är kommunikativ och tycker om att samarbeta. Några av dina starkaste drivkrafter är kundnytta och problemlösning.


Övrig information
Rollen rapporterar till Director Business Applications IT, Eva Ahlin.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Eva på 0142-81636 eller eva.ahlin@vaderstad.com.
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Specialist på 0142-81436 eller patrik.schultzen@vaderstad.com.
Placeringsort är antingen Väderstad eller Linköping.


Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV senaste den 13:e augusti 2023.


Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval ske
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Provningsingenjör med inriktning mot komponentprovning

Provningsingenjör, maskin
Läs mer Maj 8
Väderstad fortsätter sin satsning på provning och söker nu en provningsingenjör till vår System Testgrupp. Vi är idag 10 st medarbetare inom området System Test och vårt uppdrag är att ansvara för verifiering och validering av komponenter och delsystem. Om du känner att det är spännande att bidra till teknikutveckling tillsammans med andra kan detta vara något för dig.
Nu har vi rollen för dig som är ingenjör och vill arbeta med provning med inriktning mot komponentprovning. Vi söker dig som vill ha ett varierande arbete med tekniskt avancerade produkter som bidrar till ett hållbart samhälle och som har intresse och erfarenhet av att meka med maskiner eller fordon, antingen professionellt eller på fritiden, då rollen kräver både teoretisk och praktisk erfarenhet. I rollen får du kombinera teori med praktik.


Huvudsakliga ansvarsområden
Som Test Engineer blir din huvudsakliga uppgift att utveckla delsystem och komponenter som ingår i våra olika produktfamiljer. I rollen kommer du i kontakt med flera tekniska områden såsom hydraulik, elektromekanik och mjukvara. Du arbetar tätt tillsammans med både tekniker och konstruktörer samt andra medarbetare på utvecklingsavdelningen, för att säkerställa att Väderstad AB’s produkter håller premium-nivå.
Som Test Engineer har du en viktig roll när det kommer till att utveckla våra maskiner och du bidrar aktivt till att utveckla processer och metoder inom ditt område.
Vi tror att du som söker har
Du är utbildad ingenjör med teknisk inriktning eller motsvarande teknisk kompetens förvärvad på annat sätt och som motiveras av en tjänst där du får arbeta brett inom flera olika teknikområden. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom framställning av testutrustning- och riggar eller dylikt – både kring programmering och konstruktion av dessa, kunskap av program såsom matlab, labview och CREO är meriterande. Då tjänsten innebär internationell kontakt med såväl medarbetare som externa kontakter talar och skriver du svenska och engelska obehindrat.
Som person agerar du på eget initiativ och får saker att hända. Du är analytisk samt har ett metodiskt och systematiskt arbetssätt. Vidare samarbetar du effektivt med andra och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du är stabil och pålitlig och trivs med att utvecklas i din yrkesroll. Vi som avdelning lägger stor vikt vid att förbättras och lägger därför stor vikt vid ditt engagemang att se just förbättringar i det dagliga och framtida arbetet.
Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning
Du kommer att rapportera till Fredrik Smitterlöf, System Test Manager. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Fredrik på 0142-812 39 eller Fredrik.Smitterlof@vaderstad.com.
Har du frågor gällande processen så får du gärna höra av dig till Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på 0142-814 36 eller Patrik.Schultzen@vaderstad.com.
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senaste den 21:e maj.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2 000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.
Vill du ha mer info så kolla gärna på denna film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg
For questions regarding the recruitment process, please contact Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist at patrik.schultzen@vaderstad.com or +46 (72) 4015779.

Ansök nu

Service Owner

Systemförvaltare
Läs mer Feb 8
Att självständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste tradition som familjen Stark fört vidare genom generationer i Väderstad.
Väderstads behov av digitalisering och moderna IT-stöd ökar i takt med att vi växer såväl lokalt som globalt och nu behöver vi förstärka vårt team med en System & Förvaltningsansvarig. Du kommer att bli en del av ett fantastiskt gäng med stort leveransfokus på IT Entreprise Application.
Om rollen
Du har erfarenhet av att arbeta som systemansvarig och lockas av att ta ett ansvar för flera system inom förvaltning.
Som System och Förvaltningsansvarig ansvarar du för objektens samtliga leveranser gällande kostnad och kvalitet. Du kommer hantera löpande förvaltningsarbete med incident, request, problem och change, samt säkerställa att förvaltningsobjektet sker enligt SLA/förvaltningsplan.
Dina arbetsuppgifter består även av att:
Driva och vara delaktig i förvaltningsmöten tillsammans med verksamheten
Planera kortsiktiga aktiviteter samt ha kontakt med externa systemleverantörer angående support och underhåll ingår likväl i arbetsuppgifterna.
Bevaka trender och utveckling på marknaden samt rekommendera/driva förändringsarbetet för att säkerställa framtida funktioner samt vidareutveckling av befintliga system
Den vi söker
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med modern förvaltning och vill vara med och skapa det stöd som behövs för att kunna erbjuda högteknologiska lösningar till våra bönder världen över. Som person verkar du för en väl fungerande arbetsgrupp med bra samarbete både inom gruppen och med externa kontakter. Du är en god kommunikatör och kan hantera många kontaktytor på ett pedagogiskt sätt. I din personliga profil värdesätter vi särskilt att du har ett gott bemötande med hög professionalitet och förmåga att lösa problem på ett pedagogiskt sätt.
Du har:
En relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper
Erfarenhet av förvaltning av IT-system och agilt arbete
Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.
Erfarenhet av SAFe samt av att leda IT projekt från industrin är meriterande.
Vårt erbjudande till dig
Att arbeta hos oss på Väderstad innebär möjlighet till både personlig och professionell utveckling. Det är lätt att trivas då företagskulturen präglas av familjekänsla, en sammanhållning som skapar trygghet och glädje samt omtanke om medarbetarna. Det finns en stor stolthet över de innovativa premiumprodukter som vi producerar.
Övrig information
Placeringsort är Linköping eller Väderstad.  Arbetstiden är förlagd till dagtid och vi tillämpar flexibel arbetsplats.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Director Enterprise Application Services IT, Lejla Rajkovic Karlsson, på 0142-81082. För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta HRBP Kristina Toomväli på 0142-818 42.
Vill du ha mer info så titta gärna på denna korta film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansökan
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan senast den 14/3.

Ansök nu

Azure Developer

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Feb 10
Att självständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste tradition som familjen Stark fört vidare genom generationer i Väderstad.
IT-avdelningen på Väderstad söker nu erfarna systemutvecklare och integrationsspecialister som kommer att arbeta med oss på vår Azure-plattform.
Är du en erfaren Microsoft Azure-utvecklare är du välkommen att ingå i ett team som kännetecknas av kundfokus och prestigelöshet.
Om rollen
Vi utökar vår molnstrategi och skapar en solid grund för integration, analys, övervakning och uppföljning med hjälp av Azure.
Som utvecklare av Azure kommer du att bli en viktig del i att utveckla, testa och leverera nya integrationer med Azure Integrations Services.Du deltari utveckling och förvaltning av metoder för nyutveckling, vidareutveckling, loggning, testning och dokumentation.
I dina arbetsuppgifter ingår även att:
Förvalta och supportera vår Azure-plattform samt våra onprem-lösningar.
Säkerställa att arbete utförs enligt gällande principer/policys för systemutveckling, källkods- och versionshantering, säkerhet, loggning, releasehantering samt Privacy by Design (GDPR)
Den vi söker
Du har har flera års erfarenhet som Azure-utvecklare trivs i en teambaserad miljö med hög utvecklingstakt där du tillsammans med dina kollegor arbetar mot gemensamma mål. Som person tar du ansvar för ditt arbete, håller hög kvalitet och delar gärna med dig av kunskap inom teamet. Du respekterar och värdesätter dina kollegor samt har förmågan att själv hitta lösningar på problem och är självgående. Du har en god kommunikativ förmåga då tjänsten innebär mycket tvärfunktionella kontakter inom Väderstad.

Du har:
Microsoft Azure-utveckling generellt men i synnerhet Microsoft Azure Integration Services
API-utveckling i Microsoft Azure med Azure API Management.
Azure DevOps och CI/CD.
Integration i SaaS-miljö
Gärna certifieringar inom utveckling i Microsoft Azure.
Kunskap om modernt jordbruk.

Vårt erbjudande till dig
Att arbeta hos oss på Väderstad innebär möjlighet till både personlig och professionell utveckling. Det är lätt att trivas då företagskulturen präglas av familjekänsla, en sammanhållning som skapar trygghet och glädje samt omtanke om medarbetarna. Det finns en stor stolthet över de innovativa premiumprodukter som vi producerar.
Övrig information
Placeringsort är Linköping eller Väderstad. Arbetstiden är förlagd till dagtid och vi tillämpar flexibel arbetsplats.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Director Enterprise Application Services IT, Lejla Rajkovic Karlsson, på 0142-81082. För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta HRBP Kristina Toomväli på 0142-818 42.
Vill du ha mer info så titta gärna på denna korta film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg
Ansökan
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan senast den 14/3.

Ansök nu

Algoritmutvecklare

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Feb 24
Algoritmutvecklare inom Smart Machines 


Vi söker dig som brinner för att utveckla nya smarta algoritmer som gör vardagen för våra kunder enklare. Våra maskiner hjälper till att säkerställa matproduktionen över hela världen och samtidigt minska dess påverkan på miljö och klimat. Vi genomför nu en resa där mjukvara utvecklas för att göra våra maskiner ännu smartare och bättre. Detta är ett led i att förbereda inför framtidens autonoma jordbruk. 


Våra maskiner är avancerade tekniska produkter där mycket kan gå fel. Därför är det viktigt att maskinerna själva kan upptäcka problem och föreslå lösningar för våra kunder så att maskiner kan användas som det är tänkt under den stressiga odlingssäsongen. I den här rollen kommer du att spela en nyckelroll i ett helt nytt område “Smart Machines” som just nu skapas på Väderstad och får därmed stora möjligheter att anta nya utmaningar, forma rollen och sprida din kunskap inom företaget. Vi tror att avancerad hårdvara tillsammans med användarvänlig och smart mjukvara kommer att skapa nästa stora grej inom lantbruk. Häng med på resan! 


 


Om rollen… 
Du kommer att ta ett helhetsgrepp för nästa generations diagnostiklösningar på våra maskiner och vara med i diskussioner om allt från val av sensorer till utveckling av algoritmer. Du kommer att arbeta på systemnivå och kartlägga nuvarande diagnostiklösningar för att hitta utvecklingsområden och initiera arbetet med att förbättra dessa tillsammans med interna produktägare och tekniska produktchefer. Du kommer att genomföra dataanalys, sensorfusion och signalbehandling för att hitta mönster i data och skapa algoritmer som kopplar detta till diagnostik. Du kommer att agera som en resurs och bollplank i andra utvecklingsprojekt på avdelningen där signalbehandling, maskininlärning och liknande metoder kommer att användas. 
Utöver detta kommer du bli en naturlig del i det mjukvaruutvecklingsarbete som pågår på avdelningen och hjälpa till med din kunskap för att hjälpa utvecklarna att förstå avancerade algoritmer för att kunna implementera dem i vårt styrsystem. 

Den vi söker… 
Du har en civilingenjörsexamen (eller motsvarande) inom ett relevant område som exempelvis: elektroteknik, teknisk fysik, maskinteknik eller liknande. Du har mycket goda teoretiska kunskaper och praktisk erfarenhet av arbete inom ett antal av följande områden: signalbehandling, diagnostik, sensorfusion, bildbehandling, statistik, maskininlärning och/eller liknande. 


Du har goda kunskaper inom något programmeringsspråk så att du kan skapa prototyper av algoritmer i Matlab, Python eller liknande. Du har utmärkta kommunikationsfärdigheter i tal och skrift på svenska och engelska. 
 


Det är meriterande om du har kunskap inom mjukvaruutveckling (C++, React.js eller liknande) och tidigare erfarenheter av lantbruk är meriterande men inget krav. Du kommer att ha möjlighet att lära dig det du behöver för jobbet när du är på plats hos oss. 


 


För att trivas i rollen? 


I denna roll så kommer det ställas krav på dina färdigheter inom problemlösning. Du är resultatorienterad och trivs i en organisation där du får ta egna inititativ. Vi söker också efter en person som trivs i en samarbetande kontext. 

Vårt erbjudande till dig 
Du kommer arbeta på ett företag som verkar för att säkra tillgången på mat i framtiden och samtidigt minska matproduktionens påverkan på klimat- och miljö. Du kommer att arbeta med avancerad teknik för produkter i världsklass på ett mycket innovativt företag med stor möjlighet att förverkliga egna idéer. Du kommer att erbjudas en bred roll på en ny avdelning med stora möjligheter att växa samt utveckla din kompetens.  Du kommer att arbeta på ett fint och modernt kontor tillsammans med kompetenta medarbetare i mitten av Linköping Science Park i Mjärdevi. 
 


Övrig information 

Placeringsort är Linköping men resor och arbete på vårt kontor i Väderstad förekommer.  


Rollen rapporterar till Magnus Karlson som arbetar som Director för avdelningen Software & Electronics Engineering. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Magnus på magnus.karlsson@vaderstad.com. 


För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på 0142–81436 eller Patrik.Schultzen@vaderstad.com.     

Ansökan 

Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senaste den 14:e mars 2023. 


Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.  


Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. 


 


Om Väderstad 


Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2 000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor. 


Vill du ha mer information om företaget, kolla gärna på denna korta film:  


https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

UX Designer

Användbarhetsexpert
Läs mer Feb 24
UX-designer inom Smart Machines 


Vi söker dig som vill anta utmaningen att tillgängliggöra avancerad teknik inom lantbruk för en kundgrupp som inte alltid har mjukvara närmast hjärtat. Våra maskiner hjälper till att säkerställa matproduktionen över hela världen och samtidigt minska dess påverkan på miljö och klimat. Vi genomför nu en resa där mjukvara utvecklas för att göra våra maskiner ännu smartare och bättre. Detta är ett led i att förbereda inför framtidens autonoma jordbruk. 


Nu behöver vi din hjälp för att skapa mjukvara i världsklass som hjälper våra kunder att använda maskinerna på bästa sätt så att upplevelsen är så smidig, rolig och enkel som möjligt. I den här rollen kommer du att komma in i ett helt nytt område som just nu skapas på Väderstad och får därmed stora möjligheter att anta nya utmaningar, forma rollen och sprida din UX-kunskap inom företaget. Vi tror att avancerad hårdvara tillsammans med användarvänlig och smart mjukvara kommer att skapa nästa stora grej inom lantbruk. Häng med på resan! 


Om rollen...
Du kommer självständigt arbeta med hela UX-processen från lösa tankar och idéer i diskussioner med produktägare till att skapa wire-frames, site-maps, storyboards, prototyper, etc. Du kommer att planera, genomföra och analysera användartester för att kontinuerligt förfina och förbättra design och funktion i våra produkter för att tillse att användarnas behov och målsättningar uppfylls. Du kommer tillsammans med UX-gruppen på företaget bygga upp interna processer och sprida kunskap om UX och dess verktyg på alla nivåer i företaget. 
Utöver detta kommer du bli en naturlig del i det mjukvaruutvecklingsarbete som pågår på avdelningen och hjälpa till med din kunskap för att hjälpa utvecklarna att förstå kundens behov och problem.   


 


Den vi söker… 
Du har en akademisk examen (minst 3 år) med relevant inriktning inom produktutveckling, UX-design, HMI, interaktionsdesign eller liknande. Du har minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet eller på annat sätt god erfarenhet av att arbeta praktiskt med UX. Du har en passion att presentera avancerad teknik på ett lättillgängligt sätt. Du har utmärkta kommunikationsfärdigheter i tal och skrift på svenska och engelska. 
Det är meriterande om du sedan tidigare har en portfölj med exempel på tidigare projekt att visa upp. Även kunskap inom mjukvaruutveckling (React.js eller liknande) och tidigare erfarenheter av lantbruk är meriterande men inget krav. Du kommer att ha möjlighet att lära dig det du behöver för jobbet när du är på plats hos oss. 

För att trivas i rollen? 


Stort fokus kommer att ligga på kunden, vi ser det som naturligt att du håller med i denna bedömning. Vi söker efter en person som drivs av att leverera goda resultat, trivs med att ta egna initiativ och är duktig på att kommunicera mellan olika funktioner.  

Vårt erbjudande till dig 
Du kommer arbeta på ett företag som verkar för att säkra tillgången på mat i framtiden och samtidigt minska matproduktionens påverkan på klimat- och miljö. 


Du kommer att anta en stor utmaning i att designa UX för avancerad teknik till en kundgrupp som är ovan med mjukvara. Du kommer att erbjudas en bred roll på en ny avdelning med stora möjligheter att växa samt utveckla din kompetens.  Du kommer kunna medverka i att utveckla UX-processer och bygga ett UX-team på Väderstad och sätta området på agendan inom företaget. Du kommer att arbeta på ett fint och modernt kontor i mitten av Linköping Science Park i Mjärdevi. 
 


Övrig information 

Placeringsort är Linköping men resor och arbete på vårt kontor i Väderstad förekommer. 


Rollen rapporterar till Magnus Karlson som arbetar som Director för avdelningen Software & Electronics Engineering. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Magnus på magnus.karlsson@vaderstad.com. 


För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på 0142–81436 eller Patrik.Schultzen@vaderstad.com.    


 


Ansökan 

Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senaste den 14:e mars 2023 


Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.  


Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. 


 


Om Väderstad 


Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2 000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor. 


Vill du ha mer information om företaget, kolla gärna på denna korta film:  


https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Commercial Product Specialist

Internationell säljare
Läs mer Jan 18
Interested in working both hands-on and theoretically with Agriculture methods and machinery in an international context and environment? Look no further and send us your application!

Commercial Product Specialist

We are proud over our product portfolio of agriculture machinery, developed together with ground-breaking agronomy concepts. With state-of-the-art machinery comes demands of continuous knowledge development about machine set-up, functionalities, and service. Here is where our Sales Enablement team plays a crucial part regarding knowledge transfer, both internally within Väderstad Group and externally to our customers and partners worldwide.
To further develop and improve the support to our customers, partners and colleagues we are expanding our Sales Enablement team with more Commercial Product Specialists.

Purpose and content of the position
Act as an ambassador for products and concepts, to spread knowledge, know-how and best practice. As a Commercial Product Specialist will you work close to the markets in order understand the needs and secure that our colleagues and partners have the preconditions for a professional sales & service approach.
The Commercial Product Specialist will have ownership of competence and training in regards of products usage and product sales. You will conduct or support trainings physically or digitally within Väderstad Academy, as well as developing the product training offering in the Learning Management system.
The role also includes the responsibility of bringing market input back to Väderstad, to communicate improvements needed and conceptual ideas.
Main tasks:
Ambassador and speaking partner for products and concepts within our Sales & Marketing organization
Transfer knowledge of products and ensure suitable material is available for partners
Ownership of training content
Conduct and support trainings and educations
Identify needs and contribute to development of marketing material and technical documentation
Lead the Regional Product Specialists and create a well functional competence team
Close work with Business Development and Research & Development for continuous improvements of products and concepts
Participate in exhibitions and customer events
Monitor market and industry developments
If necessary, be available for other tasks within the company

Qualifications
We are looking for a person with practical experience of agriculture machinery, with knowledge and experience of crop production and with communicative skills.
We also believe that you:
Have some form of relevant academic higher degree/education.
Have a self-propelled, “hands-on” mentality and a structured way of working.
Have analytical ability and problem-solving skills
Experience in working both independently or together with others to deliver quality and reach set targets
English language skills, both verbal and written, it would be beneficial if you have additional language skills as well.
Driver’s license and the willingness to travel about 100 days per year is needed.
Most importantly is however that you are the right person for this position. We have a great atmosphere where we value drive and encourage initiatives – these qualities are important in you to thrive. Depending on your interest, experience and personal character can this role be tailored to either a product specific specialisation or to a broader area of responsibility for machine concept analysis and communication.

Other information
For questions regarding the role, please contact Sales Enablement Manager Lucas Ljunggren, by phone +46 73 036 36 94 or by email to lucas.ljunggren@vaderstad.com

For questions regarding the recruitment process, please contact Talent Acquisition & Employer Branding Specialist Patrik Schultzén, by phone +46 142 814 36 or by email to patrik.schultzen@vaderstad.com


Application
If you are interested in the position and meet the requirements, you are welcome to submit your application with CV no later than the 5th of February.
Please note that applications via email are not accepted. Selection takes place on an ongoing basis and appointments can take place before the application deadline.
Väderstad uses tests as part of the recruitment process in order to make as quality-assured and fair assessments as possible.

About Väderstad
Väderstad supplies the modern agriculture with innovative and high-efficient agriculture machinery and methods. By simplifying the work and result for the farmer is the vision of Väderstad to become the worlds leading partner for outstanding emergence. Väderstad Group is family owned and headquartered in Väderstad, Sweden. Väderstad is represented in 40 countries and in all continents. In 2021, Väderstad had 1 900 employees and a turnover of 420 MEUR.

Ansök nu

Director Product Management Smart Machines,

Utvecklingschef
Läs mer Jan 16
Director Product Management Nexat,
Are you an entrepreneurial spirit who would you like to take on responsibility and the challenge of developing a new business area with world-class agricultural machinery for the Nexat-system?  Would you like to lead the process of determining the future Väderstad product offering for one of the most innovative companies in the industry? Then maybe you could join the Väderstad team of Director product management!

About the job
As Director product management, you will assume responsibility for introducing new products, sales volumes and profitability throughout the product lifecycle for a segment of the company's product portfolio. The responsibility includes the product offering, product cost and pricing. You are responsible for the product strategy within your business area and in cooperation with your fellow product managers also for the development of Väderstad Group's entire product portfolio. This area will consist of shared technology from our other product segments which makes an ability for cross-functional cooperation a necessity.

Your main responsibilities include:
To set goals and take responsibility for the development of the total business for your products
To create and develop the product strategy for your business area
Take responsibility for product cost, pricing, volume and profitability
To gather, summarize and prioritize between different customer preferences
Lead competence teams with employees and distributors to ensure that we drive product issues and concepts in the right direction
Visit our and our partners different markets to develop your own sense of customer preferences and trends in the industry
Represent your product segment in external contexts e.g. towards customers, press and at exhibitions
You will operate in an environment with short decision paths and a flat organization in close cooperation with our main processes; Sales & Marketing, Research & Development and Order to Delivery. You will report to our VP Business Development.

Your profile
We are looking for an entrepreneurial minded person with a deep understanding of the global agricultural market. You are focused on results with strong communicative skills and have a structured approach. We want you to take on a responsible leadership role within cross functional teams and to perform with courage and integrity.
We think our candidate has an academic degree in engineering, agronomy or finance. We are also looking for multiple years of working experience within sales, business development and/or product management in a producing company within an international setting. Past experience from working with startups is meritorious. You will need a very good understanding of business in general combined with know-how from modern crop farming with a deep technical interest. You need to master English in speech and writing, and if you master additional languages such as German or Spanish, it is meritorious. Place of placement is flexible and we are happy to see candidates from outside of Sweden.

Interested?We look forward to your application no later than the 20th of November. Please note that we do not accept applications through e-mail. The selection process takes place on an ongoing basis, so don’t wait with sharing your application with us. For questions regarding the position, please contact Jörgen Dahl. For questions regarding the recruitment process, please contact Talent Acquisition Specialist, Patrik Schultzén, 0142-81436.

Ansök nu

Software Developers

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Dec 23
Hur kan du via teknik vara med och förse världens befolkning med mat? Sök rollen så kan vi utforska det tillsammans!


Software Developer

Vi är stolta över att skapa maskiner som förser världens befolkning med livsmedel.  I vår high-tech-präglade utvecklingsavdelning ger idéerna all den näring som behövs för att blomma ut i effektivare odlingsmetoder och nya innovativa koncept.
Nu söker vi flera Software Developers, med olika erfarenheter och senioritet, som vill vara med oss på vår resa framåt. Bonden står bakom den mat vi äter, vi står bakom bonden.
Rollen är placerad på vårt kontor i Linköping.

Om rollen…
Som Software Developer är du med i hela kedjan från produktidé till test på fysisk maskin. Du arbetar med programmering av inbyggda system, regleralgoritmer, kommunikationsprotokoll, användargränssnitt och mycket mer. Vi befinner oss i framkant när det gäller styrsystem för jordbruksmaskiner, vilket betyder att nya idéer är nödvändiga och innovation tillåts att ta plats.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Utveckla mjukvara för Väderstads styrsystem, både som nyutveckling och vidareutveckling av befintliga system
Vara delaktig i att ta fram teknisk specifikation på nyutveckling/vidareutveckling av system för att kvalitetssäkra tidsåtgång och planering
Stödja framtagandet av användardokumentation
Samarbeta tätt ihop med andra avdelningar internt och externt

Den vi söker…
… har ett intresse för mjukvaruutveckling och vill jobba med ett högre syfte. Vi expanderar vårt team med flera utvecklare och söker både dig som är nyexaminerad och dig som är erfaren. Du har goda kunskaper i C/C++ från praktisk erfarenhet och/eller studier.  
Har du arbetat med testdriven utveckling, javascript, reglerteknik och kanske mjukvaruarkitetur är det också meriterande.

Har du dessutom en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå är du en ännu bättre matchning.
För att vara tydlig är det allra viktigaste att du är rätt person. Vi är ett gott team med härlig stämning och ser att driv och initiativtagande är viktiga egenskaper hos dig för att trivas. För att sedan kunna göra jobbet med kvalité är noggrannhet, analytisk förmåga och problemlösning till din nytta. Att arbeta självständigt tillsammans med andra för att nå bra resultat är inte en utmaning för dig!  
Övrig information
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Kristofer Brobäck på 0142-88214 eller Kristofer.Broback@Vaderstad.com
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Acquisition & Employer Branding Specialist Patrik Schultzén på 0142-81436 eller Patrik.Schultzen@Vaderstad.com

Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV senaste den 29:e januari 2023.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2021 hade Väderstad 1 900 medarbetare och omsatte 4,2 miljarder kronor.

Vill du ha mer info så kolla gärna på denna korta film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Design Manager Smart Machines

Utvecklingschef
Läs mer Dec 2
Design Manager Smart Machines 
Att självständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste tradition som familjen Stark fört vidare genom generationer i Väderstad. Detta märks i vårt eget växthus – vår produktutvecklingsavdelning. Nu söker vi efter en Design Manager till vår nya grupp Smart Machines på avdelningen Software & Electronics Engineering. På avdelningen arbetar idag drygt 50 medarbetare som skapar marknadsledande system i våra såmaskiner och jordbearbetningsmaskiner. Inom teknologier som mjukvara, elektronik, reglerteknik, sensorer med mera, gör våra idéer skillnad för hur världens jordar brukas! 
Rollen är placerad på vårt kontor i Linköping, men resor till Väderstad förekommer. 

Bonden står bakom den mat vi äter. Vi står bakom bonden. Vill du vara med? 
Vår nya grupp inom Smart Machines kommer att hand om utveckling av nya algoritmer i världsklass som banar väg för framtidens autonoma jordbruksmaskiner. Detta för att möta nästa stora steg inom jordbruk där förarna lämnar hytten och maskinerna sköter sig själva på fälten. Gruppen kommer att arbeta med att ta idéer baserade på kundbehov till en fungerande prototyp som kombinerar sensorer, data och smarta algoritmer på ett användarvänligt sätt. Gruppen kommer att ha huvudansvaret för att välja ut och utveckla algoritmer samt agera beställare för nya sensorlösningar och annan hårdvara från systergruppen Electronics. Vidare kommer gruppen att samarbeta nära med gruppen Software som kommer att ansvara för att implementera prototyperna från Smart Machines i produktionskod. 
Några exempel på områden som gruppen Smart Machines kommer att arbeta inom är: Connectivity/Internet-of-Things, diagnostik, UX inom mjukvara, avancerade reglersystem, perception, planering, AI och autonomi.  
Som Design Manager Smart Machines kommer du att rekrytera medlemmar till Smart Machines samt utveckla strategier, roadmaps och arbetssätt inom området tillsammans med andra på företaget. Du kommer att få personalansvar för dina medarbetare i gruppen och kommer att vara ansvarig för leveranser, kvalitet, samt prioritering och resursallokering. Du kommer också att vara en del av avdelningens ledningsgrupp.  

För att lyckas i rollen… 
… tror vi att du har teknisk högskoleutbildning och för tjänsten motsvarande arbetslivserfarenhet. En bakgrund som tidigare chef med personalansvar gör dig till den trygga ledare vi söker efter. Vidare ser vi gärna att du har tillräcklig god förståelse för gruppens huvudområden för att kunna leda utvecklingen på både strategisk och operativ nivå.  
Eftersom detta är en ny gruppering är det mycket viktigt att du är initiativtagande, entreprenöriell och självgående i ditt arbete. Vidare är du affärsmässig och förstår vår verksamhets strategier och prioriteringar, där du också har möjlighet att tillämpa din kunskap i affärsdrivande faktorer. Gruppen kommer att vara involverad i många olika utvecklingsaktiviteter, vilket kräver en ledare med förmåga att se lösningar på problem. För att hålla reda på leveranser, kvalitet, samt prioritering och resursallokering krävs en fallenhet för planering samt utveckla, utvärdera och förbättra processer och rutiner. Vi ser att du har en förmåga att kommunicera tydligt och enkelt, i både tal och skrift på svenska och engelska. 
Vi vill att våra medarbetare skall trivas och vara produktiva. Det förutsätter en bra arbetsmiljö, ett öppet klimat, och en ledare som lyssnar. Vi lägger därför stor vikt vid personliga egenskaper så som färdigheter i kommunikation, förutsättningar att utöva ett coachande ledarskap samt att du agerar enligt The Väderstad Way – innovativt, tillgängligt och pålitligt.  

Övrig information 
Du kommer att rapportera till Magnus Karlsson, Director R&D - Software & Electronics Engineering. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Magnus på magnus.karlsson@vaderstad.com. 
För övriga frågor vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på 0142–81436 eller Patrik.Schultzen@vaderstad.com.   

Ansökan 
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senaste den 29:e januari 2023. 
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. 
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Ansök nu

Finance System Specialist

Systemförvaltare
Läs mer Dec 23
Brinner du för att verksamheten ska få mesta möjliga nytta av sitt affärssystem? Är det viktigt för dig att känna delaktighet, ha ett gott samarbetsklimat och få ständiga möjligheter att utvecklas? Har du gedigen kunskap inom ekonomi och dessutom erfarenhet från ERP-system ur ett tekniskt, verksamhets- eller applikationsperspektiv, då tror vi att du både kan passa och trivas hos oss.

Finance System Specialist

Vi behöver Din expertis…
I rollen som Finance System Specialist hos oss på Väderstad kommer du att vara en nyckelperson mellan finans och övriga delar i verksamheten gällande affärssystemet. I början av 2023 så startar vi vår resa med att implementera ett nytt affärssystem, IFS. Vi kommer byta affärssystem i alla våra koncernbolag med start i Väderstad AB. Du kommer att ha en nyckelroll i denna implementering. Fokus under de första två till tre åren kommer att vara implementeringen av vårt nya affärssystem. Du ingår i ett större team, men ansvarar tillsammans med Director Group Reporting & Accounting för delar av den finansiella delen. Efter implementeringen kommer du jobba med ständiga förbättringar av systemstödet för koncernen. Tjänsten kommer innebära en del resor.
Arbetsuppgifterna innebär bland annat att:
Implementera och vara drivande i att utveckla affärssystemet framåt
I samarbete med verksamheten omsätta dess behov till lämpliga lösningar
Erbjuda utbildning inom internt utvecklade systemlösningar
Implementera förbättringsåtgärder i projektform
Aktivt leda och delta i verksamhetsprojekt för att utveckla arbetet inom ekonomi
Vid behov delta i andra arbetsuppgifter inom ekonomifunktionen

Det kan finnas en matchning mellan Väderstad och Dig om…
…du som söker denna roll har eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av IT och förstår det ekonomiska flödet i ett affärssystem. Optimalt så har du varit involverad i snarlika projekt sedan tidigare och drivs av möjligheten att vara med och skapa något helt nytt hos oss. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.
Har du arbetat i projekt samt har erfarenhet av IFS så anses detta meriterande.
Då din roll kommer vara väldigt varierande krävs det att du tar stort eget ansvar och har eget driv. Vidare är det viktigt att du är drivande och tycker om att samarbeta. Du förväntas även vara målinriktad, strukturerad och kommunikativ.

Övrig information
Rollen rapporterar till Director Group Reporting & Accounting, Anna-Carin Martinsson.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Anna-Carin på 0142-81676 eller anna-carin.martinsson@vaderstad.com.
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Specialist på 0142-81436 eller patrik.schultzen@vaderstad.com.
Placeringsort är Väderstad med möjlighet att delvis jobba på vårt kontor i Linköping.

Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV senaste den 15:e januari 2023.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2021 hade Väderstad 1 900 medarbetare och omsatte 4,2 miljarder kronor.

Vill du ha mer info så kolla gärna på denna film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Application Specialist ERP

Applikationskonsult
Läs mer Dec 8
Brinner du för att verksamheten ska få mesta möjliga nytta av sitt affärssystem? Är det viktigt för dig att känna delaktighet, ha ett gott samarbetsklimat och få ständiga möjligheter att utvecklas? Har du dessutom erfarenhet från ERP-system ur ett tekniskt, verksamhets- eller applikationsperspektiv, då tror vi att du både kan passa och trivas hos oss.
Application Specialist ERP
Väderstad AB står inför en spännande förändringresa med fokus på globalisering och söker därför flera Applikationsspecialister som vill vara med på denna resa. Inom ramen för vårt globaliseringsarbete bygger vi en modern affärsplattform där IFS Cloud blir en central del.

Vi behöver Din expertis…
Du blir en del av teamet Business Applications som består av ca 15 applikationsspecialister och systemarkitekter. Teamet har ett brett ansvarsområde som innefattar systemstöd inom både ERP, BI, CAD och PLM. Ditt fokus kommer vara ERP där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för att både förvalta befintliga ERP-lösningar (Jeeves, iScala) samt delta i implementationen av – och övergången till – IFS Cloud.
Teamet präglas av kundfokus, hjälpsamhet, prestigelöshet, flexibilitet och ansvarstagande vilket är egenskaper som vi vill att även du känner igen dig i.
Exakt hur din roll kommer se ut påverkas av din nuvarande erfarenhet och kompetens samt hur du vill utvecklas framåt. Du kommer vid behov arbeta ganska brett, i kombination med att du blir specialiserad inom ett begränsat antal områden som kan vara både tekniska, applikationsnära och kopplade till affärsprocesserna.  

Exempel på arbetsuppgifter inom teamet:
I samarbete med verksamheten omsätta dess behov till lämpliga lösningar
Löpande förvaltningsarbete såsom incident, request, problem och change mangement
Delta i, alternativt driva, projekt i syfte att vidareutveckla vår affärsplattform
Säkerställa stabil drift och tillgänglighet
Planera för och genomföra patchningar, releaser och uppgraderingar
Utföra nyutveckling, anpassningar, konfigurering
Skapa och underhålla systemdokumentation och instruktioner
Genomföra utbildningar i verksamheten eller inom IT-avdelningen
Samarbeta med externa leverantörer
Proaktivt arbete och omvärldsbevakning
Arbeta med ständiga förbättringar

Det kan finnas en matchning mellan Väderstad och Dig om…
… Du har erfarenhet av ERP-system utifrån något eller några av de tre perspektiven Verksamhet (tillverkande industri), Applikation eller Systemutveckling. Du har sannolikt IT-relaterad högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du talar och skriver flytande svenska och engelska.
Vi ser det som meriterande om du har en projektledande bakgrund.
Då din roll kommer vara väldigt varierande krävs det att du tar stort eget ansvar och har eget driv. Vidare är det viktigt att du är kommunikativ och tycker om att samarbeta. En av dina viktigaste drivkrafter är kundnytta.

Övrig information
Rollen rapporterar till Director Business Applications IT, Eva Ahlin.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Eva på 0142-81636 eller eva.ahlin@vaderstad.com.
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Specialist på 0142-81436 eller patrik.schultzen@vaderstad.com.
Placeringsort är antingen Väderstad eller Linköping.

Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV senaste den 15:e januari 2023.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2021 hade Väderstad 1 900 medarbetare och omsatte 4,2 miljarder kronor.

Vill du ha mer info så kolla gärna på denna film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Exjobb - Design för säkerhet

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Nov 16
Examensarbete Väderstad AB - Design för säkerhet

Bakgrund
Väderstad Group har ett brett utbud av lantbruksmaskiner som används för att skapa en enastående uppkomst för lantbrukare världen över. Säkerhet är av högsta prioritet för Väderstad, både för våra anställda och kunder. Att vara lantbrukare är ett yrke som genom historien har inneburit en hel del risker och just dessa risker vill Väderstad bidra till att minska.

Syfte
Examenarbetet är en del i Väderstads arbete med att ständigt förbättra säkerheten för våra kunder. I examensarbetet ingår det att undersöka och analysera de vanligaste skadorna i lantbruket kopplat till användning av lantbruksmaskiner. Analysen baseras på både externa och interna data samt användarundersökningar. Resultatet av denna analys ska användas som underlag vid utvärdering av en av Väderstads produkter där ett designkoncept ska tas fram med syftet att göra maskinen säkrare utifrån en ergonomisk och skadeförebyggande utgångspunkt.

Mål
Målet med examensarbetet är att kartlägga användarprocessen för en av Väderstad produkter och analysera vilka förbättringar som kan utföras inom just säkerhet. En eller flera av förbättringsåtgärderna som tas fram utifrån analysen ska mynna ut i ett designkoncept som ger en säkrare maskin.

Avgränsningar
Datainsamlingen vad gäller skadestatistiken inom lantbruk ska ha Sveriges lantbrukare som huvudfokus. Om relevant data hittas som gäller lantbruk i Europa eller i Nordamerika ska examensarbetsutförarna samråda med sin mentor på Väderstad vad gäller eventuell avgränsning. Användarprocessen ska kartläggas för en av Väderstads produkter och designkonceptet ska presenteras i skrift, med illustrationer och/eller renderingar.

Omfattning
Omfattningen är 30hp, ca 20 veckors arbete, för en eller två personer. Detta inkluderar då skriftlig rapport och presentationer enligt LiU:s regler för exjobb på master-nivå.

Utvecklingsmiljö
Arbetet omfattar både teori och praktik. Simulering och validering av koncept och strategier ska göras med lämpliga programvaror. Maskiner, komponenter, övrigt prototypmaterial, handledare och möjligheter till fältprov tillhandahålls av Väderstad AB.

Placering
Vi tror att det är viktigt med besök på plats i Väderstad tidigt under arbetet för att se maskiner, utvecklingsmiljö mm på nära håll. Möjlighet till plats för prototypbygge och testkörning finns på plats hos Väderstad AB. Kontakten med användare behöver i någon mån ske på plats hos kund men i vissa fall kan den ske digitalt.

Kompetenskrav
Arbetet ska ske som ett examensarbete för civilingenjörsutbildning, med fördel inom programmet Design och Produktutveckling.

Arbetet är planerat att utföras under våren 2023.

Ansök nu

Manager Cybersecurity

Datasäkerhetsansvarig
Läs mer Okt 25
Väderstads behov av digitalisering och modernt IT-stöd ökar i takt med att vi växer både lokalt och globalt. Vi behöver nu stärka vår IT-säkerhetsavdelning och söker en erfaren cybersäkerhetschef för våra globala IT-tjänster. Vill du vara med och säkerställa ett arbetssätt i världsklass som levererar i linje med koncernens och företagets mål? Då kan du vara den vi söker!

Manager Cybersecurity

Som ansvarig för Cybersecurity kommer du att vara en värdefull medlem till att stärka och upprätthålla Väderstads globala informationssäkerhetsarbete. Du kommer ansvara för att leda IT-säkerhetsarbetet, följa teknikens utveckling och skapa säkerhetsmedvetenhet hos användarna samt leda säkerhetsrelaterade projekt och genomföra säkerhetsutredningar.

Dina huvudsakliga uppgifter:
Etablering av säkerhetsramverk och efterlevnadsutbildning
Utveckla rutiner och processer för hantering av säkerhetsincidenter
Upprätta kontroller för att förhindra, upptäcka eller minimera säkerhetsrisker för alla fysiska tillgångar och elektroniska tillgångar
Bevaka och analysera utvecklingen av de säkerhetshot som finns i omvärlden för att kunna informera ledning om potentiella risker.
Säkerställa kravbilden in i vår infrastruktur och globala arkitektur
Arbeta fram behörighets principer för att minimera risker i applikationer
Ta fram och genomföra utbildning i säkerhetsmedvetenhet
Du kommer att se över säkerhetsavsnitten i företagets IT-policyer årligen.
Denna tjänst innefattar inte bara Sverige, utan detta är en global roll. Resor förekommer.

Den vi söker…
…har sedan tidigare ett stort intresse för IT-säkerhet. Du har relevant eftergymnasial utbildning inom IT/IT säkerhet. Du har tidigare erfarenhet av en liknande roll, på en mer strategisk nivå. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Vi kommer lägga stor vikt vid personlighet.
För att trivas i rollen
Som person är du väldigt kommunikativ. Det är viktigt för oss att du klarar av att anpassa din kommunikation till mottagaren. Du anses vara en effektiv relationsskapare med goda förmågor att motivera och engagera din omgivning.

Övrig information
Rollen rapporterar till Anders Karlsson, Vice President IT och funktionellt till Olabisi Ogundele, Director North America.
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Anders på 0142–81624 eller anders.karlsson@vaderstad.com
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på 0142–81436 eller patrik.schultzen@vaderstad.com

Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV senaste den 13:e november 2022
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Ansök nu

Software Developers

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Okt 18
Hur kan du via teknik vara med och förse världens befolkning med mat? Sök rollen så kan vi utforska det tillsammans!


Software Developer

Vi är stolta över att skapa maskiner som förser världens befolkning med livsmedel.  I vår high-tech-präglade utvecklingsavdelning år idéerna all den näring som behövs för att blomma ut i effektivare odlingsmetoder och nya innovativa koncept.
Nu söker vi flera Software Developers, med olika erfarenheter och senioritet, som vill vara med oss på vår resa framåt. Bonden står bakom den mat vi äter, vi står bakom bonden.
Rollen är placerad på vårt kontor i Linköping.

Om rollen…
Som Software Developer är du med i hela kedjan från produktidé till testpå fysisk maskin. Du arbetar med programmering av inbyggda system, regleralgoritmer, kommunikationsprotokoll, användargränssnitt och mycket mer. Vi befinner oss i framkantnär det gäller styrsystem för jordbruksmaskiner, vilketbetyder att nya idéer är nödvändiga och innovation tillåts att ta plats.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Utveckla mjukvara för Väderstads styrsystem, både som nyutveckling och vidareutveckling av befintliga system
Vara delaktig i att ta fram teknisk specifikation på nyutveckling/vidareutveckling av system för att kvalitetssäkra tidsåtgång och planering
Stödja framtagandet av användardokumentation
Samarbeta tätt ihop med andra avdelningar internt och externt

Den vi söker…
… har ett intresse för mjukvaruutveckling och vill jobba med ett högre syfte. Vi expanderar vårt team med flera utvecklare och söker både dig som är nyexaminerad och dig som är erfaren. Du har goda kunskaper i C/C# från praktisk erfarenhet och/eller studier.  Skulle du tidigare ha arbetat agilt, med JavaScript, Wi-fieller reglerteknik kan det vara till din hjälp, men är inte ett krav.
Har du arbetat med testdriven utveckling och kanske mjukvaruarkitetur är det också meriterande.

Har du dessutom en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå är du en ännu bättre matchning.
För att vara tydlig är det allra viktigaste att du är rätt person. Vi är ett gott team med härlig stämning och ser att driv och initiativtagande är viktiga egenskaper hos dig för att trivas. För att sedan kunna göra jobbet med kvalité är noggrannhet, analytisk förmåga och problemlösning till din nytta. Att arbeta självständigt tillsammans med andra för att nå bra resultat är inte en utmaning för dig!
Övrig information
För frågor gällande rollen vänligen kontakta Kristofer Brobäck på 0142-88214 eller Kristofer.Broback@Vaderstad.com
För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Acquisition & Employer Branding Specialist Patrik Schultzén på 0142-81436 eller Patrik.Schultzen@Vaderstad.com

Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV senaste den 6:e november 2022.
Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2021 hade Väderstad 1 900 medarbetare och omsatte 4,2 miljarder kronor.

Vill du ha mer info så kolla gärna på denna korta film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Ansök nu

Manager Electronic

Kvalitetschef
Läs mer Sep 15
Manager Electronics
Att självständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste tradition som familjen Stark fört vidare genom generationer i Väderstad. Detta märks i vårt eget växthus – vår produktutvecklingsavdelning. Nu söker vi efter en Design Manager till vår grupp Electronics. På avdelningen arbetar idag drygt 70 medarbetare som skapar marknadsledande system i våra såmaskiner och jordbearbetningsmaskiner. Inom teknologier som mjukvara, hårdvara, luftsystem, hydraulik med mera, gör våra idéer skillnad för hur världens jordar brukas!
?Rollen är placerad på vårt kontor i Linköping, men resor till Väderstad förekommer.

Bonden står bakom den mat vi äter. Vi står bakom bonden. Vill du vara med?
Som Design Manager Electronics kommer du att leda System & Components elektronikgrupp som består av ca 17 ingenjörer. Rollens ansvar inkluderar att leda gruppen till att uppnå sina mål och att kontinuerligt förbättra effektiviteten hos medarbetarna och gruppen.
I den här rollen kommer du att vara del av en högmotiverad ingenjörsmiljö och leda design- och testaktiviteter. Du har personalansvar för ingenjörerna i gruppen och kommer att vara ansvarig för leveranser, kvalitet, samt prioritering och resursallokering. Du kommer också att vara en del av avdelningens ledningsgrupp. Där kommer du att delta i utveckling av metoder och system samt taktiskt och strategiskt produktarbete.


För att lyckas i rollen…
… tror vi att du har teknisk högskoleutbildning och för tjänsten motsvarande arbetslivserfarenhet. Vidare ser vi gärna att du har några års erfarenhet av produktutveckling, gärna inom elektronik eller styrsystem. Våra system och komponenter finns på ett stort antal olika maskiner som produceras i varierande volymer i våra fabriker. En bakgrund som tidigare chef med personalansvar gör dig till den trygga ledare vi söker efter.
Som person är du affärsmässig och förstår vår verksamhets strategier och prioriteringar, där du också har möjlighet att tillämpa din kunskap i affärsdrivande faktorer. Gruppen kommer att vara involverad i många olika utvecklingsaktiviteter, vilket kräver en ledare med förmåga att se lösningar på problem. För att hålla reda på leveranser, kvalitet, samt prioritering och resursallokering krävs en fallenhet för planering, beslutade processer och rutiner. Vi ser att du har en förmåga att kommunicera tydligt och enkelt, i både tal och skrift på svenska och engelska.
Vi vill att våra medarbetare skall trivas och vara produktiva. Det förutsätter en bra arbetsmiljö, ett öppet klimat, och en ledare som lyssnar. Vi lägger därför stor vikt vid personliga egenskaper så som färdigheter i kommunikation, förutsättningar att utöva ett coachande ledarskap samt att du agerar enligt The Väderstad Way – innovativt, tillgängligt och pålitligt.
Övrig information
Du kommer att rapportera till Magnus Karlsson, Systems & Components Manager. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Magnus på magnus.karlsson@vaderstad.com.
För övriga frågor vänligen kontakta Patrik Schultzén, Talent Aqcuisition & Employer Branding Specialist på 0142–81436 eller Patrik.Schultzen@vaderstad.com.
Ansökan
Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senaste den 13:e oktober 2022.


Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.


Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Configuration Manager

Configuration Manager/CM
Läs mer Jun 3
R&D  utökar nu vårt team inom utveckling för att stärka framtida behov av fortsatt kvalitéfokus. Placeringsort för tjänsten är Linköping i Mjärdevi tillsammans med övriga utvecklingsavdelningen inom Software och Electronics.
Om rollen
Som Configuration Manager kommer du att vara en nyckelspelare inom vår organisation med att utveckla gemensamma arbetssätt. Du definierar och upprätthåller strukturer i processer, samt skapar systematiska arbetsflöden. Tillsammans med våra utvecklare vidareutvecklar du verktygs-, test-och utvecklingsmiljöer.
Du arbetar bland annat med attupprätthålla och vidareutveckla processer och metoder för förändringsarbete inom mjukvaruutveckling, som till exempel Continuous integration (CI) och Continuous Delivery (CD).
I dina arbetsuppgifter ingår även att utveckla och förvalta metoder för utveckling, förvaltning, källkodshantering, teknisk dokumentation, testmetoder samt kravhantering inom mjukvaruutveckling.
Du organiserar och driver CCB (Change Control Board) samt utbildar och stödjer organisationen inom Configuration Management.

Den vi söker
Som person är du noggrann och tycker om att arbeta på ett strukturerat sätt. Du är öppen och kommunikativ med en självklarhet att dela med dig av din kunskap till både ditt team och dina kollegor. Vidare är du initiativtagande med en stark självkänsla och har ett driv att utmana dig själv och andra med nya möjligheter.
Du har några års erfarenhet och intresse av att jobba med process- och förändringsarbete.
Har du dessutom jobbat som ledare, eller med system- och mjukvaruutveckling är det meriterande.
Du har:
Erfarenhet från att ha arbetat med Configuration Management
God teknisk förståelse av mjukvaruutveckling
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Vårt erbjudande till dig
Att arbeta hos oss på Väderstad innebär möjlighet till både personlig och professionell utveckling. Det är lätt att trivas då företagskulturen präglas av familjekänsla, en sammanhållning som skapar trygghet och glädje samt omtanke om medarbetarna. Det finns en stor stolthet över de innovativa premiumprodukter som vi producerar. Väderstad utsågs till Årets Employer Brandingföretag 2020. Samma år utsågs också familjen Stark till Årets Företagare 2020 av Dagens Industri.
Övrig information
Placeringsort är Linköping. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Kristofer Brobäck, Design Manager Software på 0142-882 14. För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR Business Partner, Kristina Toomväli, på 0142-818 12.
Vill du ha mer info så kolla gärna på denna korta film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg
Ansökan
Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan senast den 21/6.

Ansök nu

Director – Enterprise Application Services

Gruppchef, teknik
Läs mer Maj 31
Väderstads behov av digitalisering och moderna IT-stöd ökar i takt med att vi växer både lokalt och globalt. Vi behöver nu förstärka vår IT-avdelning och söker en erfaren ledare till vårt applikations- och integrationsteam. Vill du vara med och säkerställa ett arbetssätt i världsklass som levererar i linje med gruppens och företagets mål? Då kan du vara den vi söker!
Om rollen
Som Director Governance and Integration leder du arbetet kring Väderstads globala leverans av systemlösningar och integrationer. Du kommer ingå i IT:s ledningsgrupp och ansvarar för att strategiskt och operativt utveckla verksamheten i frågor om organisation, personal, processer, målstyrning och arbetssätt. Du kommer att säkerställa metoder och processer för bl.a. förvaltning, applikationsutveckling och testmetoder. Du ansvarar självständigt för att driva och leda arbetet i teamet och för att ta fram strategier för att utveckla arbetet. I rollen som Director Governance and Integration leder du avdelningens personal och ansvarar för arbetsuppgifter kopplade till detta såsom rekrytering, lönesamtal samt mål/- och utvecklingssamtal. Gruppen består idag av 12 personer.
Den vi söker
Du är en trygg och ödmjuk ledare med flera års erfarenhet från ledarroller inom IT och teknik. Du ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap till både ditt team och dina kollegor. Du har ett intresse för och gillar att leda andra människor och styra arbetet mot uppsatta mål. För att trivas i rollen ser vi att du är en resultat- och målinriktad person med en affärsmässig approach. En vana att pendla mellan det strategiska och operativa perspektivet i arbetet är av stor vikt. Att vara verksamhetsorienterad och handlingskraftig är en av dina styrkor. Som ledare har du en god kommunikativ förmåga, är analytisk och flexibel.
Du har:
akademisk utbildning, gärna med teknisk inriktning
arbetslivserfarenhet från liknande roller
goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
Vårt erbjudande till dig
Att arbeta hos oss på Väderstad innebär möjlighet till både personlig och professionell utveckling. Det är lätt att trivas då företagskulturen präglas av familjekänsla, en sammanhållning som skapar trygghet och glädje samt omtanke om medarbetarna. Det finns en stor stolthet över de innovativa premiumprodukter som vi producerar. Väderstad utsågs till Årets Employer Brandingföretag 2020. Samma år utsågs också familjen Stark till Årets Företagare 2020 av Dagens Industri.
Övrig information
Rollen rapporterar till Vice President IT som sitter i Väderstad Groups koncernledning. Placeringsort är Väderstad eller Linköping. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Vice President IT, Anders Karlsson, på 0142-816 24. För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta HRBP, Ida Evertsson 0142-814 35.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2021 hade Väderstad 1 900 medarbetare och omsatte 4,2 miljarder kronor.
Vill du ha mer info så kolla gärna på denna korta film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg
Ansökan
Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Vi ser framemot din ansökan senast den 29/5.

Ansök nu

Director Governance and Integration

Gruppchef, teknik
Läs mer Maj 11
Väderstads behov av digitalisering och moderna IT-stöd ökar i takt med att vi växer både lokalt och globalt. Vi behöver nu förstärka vår IT-avdelning och söker en erfaren ledare till vårt applikations- och integrationsteam. Vill du vara med och säkerställa ett arbetssätt i världsklass som levererar i linje med gruppens och företagets mål? Då kan du vara den vi söker!
Om rollen
Som Director Governance and Integration leder du arbetet kring Väderstads globala leverans av systemlösningar och integrationer. Du kommer ingå i IT:s ledningsgrupp och ansvarar för att strategiskt och operativt utveckla verksamheten i frågor om organisation, personal, processer, målstyrning och arbetssätt. Du kommer att säkerställa metoder och processer för bl.a. förvaltning, applikationsutveckling och testmetoder. Du ansvarar självständigt för att driva och leda arbetet i teamet och för att ta fram strategier för att utveckla arbetet. I rollen som Director Governance and Integration leder du avdelningens personal och ansvarar för arbetsuppgifter kopplade till detta såsom rekrytering, lönesamtal samt mål/- och utvecklingssamtal. Gruppen består idag av 12 personer.
Den vi söker
Du är en trygg och ödmjuk ledare med flera års erfarenhet från ledarroller inom IT och teknik. Du ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap till både ditt team och dina kollegor. Du har ett intresse för och gillar att leda andra människor och styra arbetet mot uppsatta mål. För att trivas i rollen ser vi att du är en resultat- och målinriktad person med en affärsmässig approach. En vana att pendla mellan det strategiska och operativa perspektivet i arbetet är av stor vikt. Att vara verksamhetsorienterad och handlingskraftig är en av dina styrkor. Som ledare har du en god kommunikativ förmåga, är analytisk och flexibel.
Du har:
akademisk utbildning, gärna med teknisk inriktning
arbetslivserfarenhet från liknande roller
goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
Vårt erbjudande till dig
Att arbeta hos oss på Väderstad innebär möjlighet till både personlig och professionell utveckling. Det är lätt att trivas då företagskulturen präglas av familjekänsla, en sammanhållning som skapar trygghet och glädje samt omtanke om medarbetarna. Det finns en stor stolthet över de innovativa premiumprodukter som vi producerar. Väderstad utsågs till Årets Employer Brandingföretag 2020. Samma år utsågs också familjen Stark till Årets Företagare 2020 av Dagens Industri.
Övrig information
Rollen rapporterar till Vice President IT som sitter i Väderstad Groups koncernledning. Placeringsort är Väderstad eller Linköping. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Vice President IT, Anders Karlsson, på 0142-816 24. För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta HRBP, Ida Evertsson 0142-815 35.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2021 hade Väderstad 1 900 medarbetare och omsatte 4,2 miljarder kronor.
Vill du ha mer info så kolla gärna på denna korta film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg
Ansökan
Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Vi ser framemot din ansökan senast den 29/5.

Ansök nu

Director – Enterprise Application Services

Gruppchef, teknik
Läs mer Maj 24
Väderstads behov av digitalisering och moderna IT-stöd ökar i takt med att vi växer både lokalt och globalt. Vi behöver nu förstärka vår IT-avdelning och söker en erfaren ledare till vårt applikations- och integrationsteam. Vill du vara med och säkerställa ett arbetssätt i världsklass som levererar i linje med gruppens och företagets mål? Då kan du vara den vi söker!
Om rollen
Som Director Governance and Integration leder du arbetet kring Väderstads globala leverans av systemlösningar och integrationer. Du kommer ingå i IT:s ledningsgrupp och ansvarar för att strategiskt och operativt utveckla verksamheten i frågor om organisation, personal, processer, målstyrning och arbetssätt. Du kommer att säkerställa metoder och processer för bl.a. förvaltning, applikationsutveckling och testmetoder. Du ansvarar självständigt för att driva och leda arbetet i teamet och för att ta fram strategier för att utveckla arbetet. I rollen som Director Governance and Integration leder du avdelningens personal och ansvarar för arbetsuppgifter kopplade till detta såsom rekrytering, lönesamtal samt mål/- och utvecklingssamtal. Gruppen består idag av 12 personer.
Den vi söker
Du är en trygg och ödmjuk ledare med flera års erfarenhet från ledarroller inom IT och teknik. Du ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap till både ditt team och dina kollegor. Du har ett intresse för och gillar att leda andra människor och styra arbetet mot uppsatta mål. För att trivas i rollen ser vi att du är en resultat- och målinriktad person med en affärsmässig approach. En vana att pendla mellan det strategiska och operativa perspektivet i arbetet är av stor vikt. Att vara verksamhetsorienterad och handlingskraftig är en av dina styrkor. Som ledare har du en god kommunikativ förmåga, är analytisk och flexibel.
Du har:
akademisk utbildning, gärna med teknisk inriktning
arbetslivserfarenhet från liknande roller
goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
Vårt erbjudande till dig
Att arbeta hos oss på Väderstad innebär möjlighet till både personlig och professionell utveckling. Det är lätt att trivas då företagskulturen präglas av familjekänsla, en sammanhållning som skapar trygghet och glädje samt omtanke om medarbetarna. Det finns en stor stolthet över de innovativa premiumprodukter som vi producerar. Väderstad utsågs till Årets Employer Brandingföretag 2020. Samma år utsågs också familjen Stark till Årets Företagare 2020 av Dagens Industri.
Övrig information
Rollen rapporterar till Vice President IT som sitter i Väderstad Groups koncernledning. Placeringsort är Väderstad eller Linköping. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Vice President IT, Anders Karlsson, på 0142-816 24. För frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta HRBP, Ida Evertsson 0142-815 35.
Om Väderstad
Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2021 hade Väderstad 1 900 medarbetare och omsatte 4,2 miljarder kronor.
Vill du ha mer info så kolla gärna på denna korta film om Väderstad AB:
https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg
Ansökan
Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Vi ser framemot din ansökan senast den 29/5.

Ansök nu

Test Engineer

Utvecklingsingenjör, maskin
Läs mer Jan 20
Motiveras du av att utveckla verksamheter och har ett stort intresse för teknik?  Hos vår high-tech-präglade utvecklingsavdelning får idéerna all den näring som behövs för att blomma ut i effektivare odlingsmetoder och nya innovativa koncept. Vi är stolta över att skapa maskiner som förser världens befolkning med livsmedel. Vi arbetar kontinuerligt för att ligga i framkant när det gäller såväl teknikutveckling som att vara en attraktiv arbetsgivare.
Tjänsten som Test Engineer är placerad på vårt nya kontor i Linköping. Vi på avdelningen Electronics ingår som en del i utvecklingsavdelningen med totalt cirka 140 medarbetare.
Hur kan du via teknik vara med och förse världens befolkning med mat?
Som Test Engineer är du med i hela kedjan från produktidé till test på fysisk maskin.. Arbetsuppgifterna består främst av att arbeta med testning och kvalitetssäkring av mjukvaran i våra inbyggda system, men också en del hårdvara.  Vi befinner oss i fronten när det gäller styrsystem för jordbruksmaskiner, det betyder att nya idéer är nödvändiga och innovation tillåts att ta plats.
I dina arbetsuppgifter ingår även att:
Utveckla våra simulatorer och testriggar för att möjliggöra manuella och automatiska testfall
Verifiera våra styrsystem genom att skapa och exekvera manuella och automatiska testfall
Förbättra våra testprocesser och testmetoder
Bygga upp och underhålla testautomationsmiljön på vår Jenkins-server
Det kan finnas en matchning mellan Väderstad och dig om…
…du har några års erfarenhet som mjukvarutestare.  Du är initiativtagande och har ett driv att tillsammans med teamet leverera kvalité i dina arbetsuppgifter och nå uppsatta mål. Vidare är du som person noggrann och besitter en analytisk och problemlösande förmåga.
Att arbeta självständigt tillsammans med andra för att nå bra resultat är något du stimuleras och motiveras av.
Du har ett utpräglat intresse i utveckling av programvara med fokus på verifiering och automatisering av test samtkunskap om testning och felsökning.
Vidare har du goda kunskaper och erfarenheter av följande program:
C/C++  alternativt C# /.NET.
Jenkins och automatiserade testmiljöer 
Testmiljöer i form av HIL
Vector CANoe, CANBUS/ISOBUS och med konstruktion av testramverk är meriterande
Intresserad? Vi ser fram emot din ansökan senast den 6/2 2022. Vänligen inkludera CV och personligt brev i din ansökan och notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
För frågor gällande tjänsten, kontakta Design Manager Anders Nilsson, på +46 10 2155751.
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta HR Business Partner, Kristina Toomväli på 0142-81812.

Ansök nu

Software Developer

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Dec 22
Vi började som ett litet familjeföretag och det är fortfarande själen och hjärtat i verksamheten. Likt en lantbrukarfamilj bygger vi långsiktiga relationer som svetsar samman människor, jordar och maskiner. Med olika styrkor och perspektiv jobbar vi ihop som ett välkomnande team. Trots att vi är ett globalt högteknologiskt företag och en banbrytare i jordbruksbranschen, fortsätter vi göra saker och ting på The Väderstad Way och vi är fortfarande jordnära och prestigelösa. Men när en kund är stolt över att äga en av våra maskiner, då kan vi också vara stolta över vad vi byggt tillsammans.
Vi är stolta över att skapa maskiner som förser världens befolkning med livsmedel.  I vår high-tech-präglade utvecklingsavdelningen får idéerna all den näring som behövs för att blomma ut i effektivare odlingsmetoder och nya innovativa koncept.
Nu söker vi en mjukvaruutvecklare som vill vara med oss på vår resa framåt. Bonden står bakom den mat vi äter, vi står bakom bonden!
Rollen är placerad på vårt kontor i Linköping.
Hur kan du via teknik vara med och förse världens befolkning med mat?
Som mjukvaruutvecklare är du med i hela kedjan från produktidé till test på fysisk maskin. Du arbetar med programmering av inbyggda system, regleralgoritmer, kommunikationsprotokoll, användargränssnitt och mycket mer. Vi befinner oss i fronten när det gäller styrsystem för jordbruksmaskiner, det betyder att nya idéer är nödvändiga och innovation tillåts att ta plats. Tillsammans står vi bakom bonden.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara följande:
Utföra nyutveckling samt vidareutveckling av befintliga system
Vara delaktig med att ta fram teknisk specifikation på nyutveckling/vidareutveckling av system för att kvalitetssäkra tidsåtgång och planering
Stödja framtagandet av användardokumentation
Samarbeta tätt ihop med andra avdelningar internt och externt
Avdelningen består idag av ca 20 mjukvaruutvecklare som utvecklar och underhåller styrsystemen på Väderstads maskiner. Vi ingår som en del i utvecklingsavdelningen med totalt ca 160 medarbetare. Tillsammans växer vi.
Det kan finnas en matchning mellan Väderstad och dig om…
… du har ett intresse för mjukvaruutveckling och vill jobba med ett högre syfte. Vi söker nu en dig som har arbetslivserfarenhet av att arbeta med inbyggd programmering. Du har goda kunskaper C++ från praktisk erfarenhet och/eller studier.
Har du dessutom en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå är du en ännu bättre matchning. För att vara tydlig är det allra viktigaste att du är rätt person. Vi är ett gott team med härlig stämning och ser att driv och initiativtagande är viktiga egenskaper hos dig ör att trivas. För att sedan kunna göra jobbet med kvalité, är noggrannhet, analytisk förmåga och problemlösning till din nytta. Att arbeta självständigt tillsammans med andra för att nå bra resultat – är inte en utmaning för dig!
Passar någon eller flera av önskade krav in på dig? Välkommen med din ansökan!Vi ser framemot din ansökan senast den 23/1. Vänligen inkludera CV och personligt brev i din ansökan och notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
För fler frågor gällande rollen, kontakta Software Manager Kristofer Brobäck på tfn. 0142-882 14. För frågor gällande rekryteringsprocessen välkommen att kontakta Talent Acquisition Specialist, Lotta Henriksson på charlotte.henriksson@vaderstad.com.

Ansök nu

Test Engineer

Utvecklingsingenjör, maskin
Läs mer Nov 19
Motiveras du av att utveckla verksamheter och har ett stort intresse för teknik?  Hos vår high-tech-präglade utvecklingsavdelning får idéerna all den näring som behövs för att blomma ut i effektivare odlingsmetoder och nya innovativa koncept. Vi är stolta över att skapa maskiner som förser världens befolkning med livsmedel. Vi arbetar kontinuerligt för att ligga i framkant när det gäller såväl teknikutveckling som att vara en attraktiv arbetsgivare.
Tjänsten som Test Engineer är placerad på vårt nya kontor i Linköping. Vi på avdelningen Electronics ingår som en del i utvecklingsavdelningen med totalt cirka 140 medarbetare.
Hur kan du via teknik vara med och förse världens befolkning med mat?
Som Test Engineer är du med i hela kedjan från produktidé till test på fysisk maskin.. Arbetsuppgifterna består främst av att arbeta med testning och kvalitetssäkring av mjukvaran i våra inbyggda system, men också en del hårdvara.  Vi befinner oss i fronten när det gäller styrsystem för jordbruksmaskiner, det betyder att nya idéer är nödvändiga och innovation tillåts att ta plats.
I dina arbetsuppgifter ingår även att::
Utveckla våra simulatorer och testriggar för att möjliggöra manuella och automatiska testfall
Verifiera våra styrsystem genom att skapa och exekvera manuella och automatiska testfall
Förbättra våra testprocesser och testmetoder
Bygga upp och underhålla testautomationsmiljön på vår Jenkins-server

Det kan finnas en matchning mellan Väderstad och dig om…
…du har några års erfarenhet som mjukvarutestare.  Du är initiativtagande och har ett driv att tillsammans med teamet leverera kvalité i dina arbetsuppgifter och nå uppsatta mål. Vidare är du som person noggrann och besitter en analytisk och problemlösande förmåga.
Att arbeta självständigt tillsammans med andra för att nå bra resultat är något du stimuleras och motiveras av.
Du har ett utpräglat intresse i utveckling av programvara med fokus på verifiering och automatisering av test samtkunskap om testning och felsökning.
Vidare har du goda kunskaper och erfarenheter av följande program:
C/C++  alternativt C# /.NET.
Jenkins och automatiserade testmiljöer .
Testmiljöer i form av HIL
Vector CANoe, CANBUS/ISOBUS och med konstruktion av testramverk är meriterande
Intresserad? Vi ser fram emot din ansökan senast den 12/12. Vänligen inkludera CV och personligt brev i din ansökan och notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
För frågor gällande tjänsten, kontakta Design Manager Anders Nilsson, på +46 10 2155751.
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta HR Business Partner, Kristina Toomväli på 0142-81812.

Ansök nu