Miljö- och klimatstrateg jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Miljö- och klimatstrateg i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Junior Energistrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jun 30
Nu söker vi en junior Energistrateg!
Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av vår vision - att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste vi våga tänka innovativt och utveckla nya, smarta lösningar för framtidens energiförsörjning och det är här vi energistrateger kommer in.

Tekniska verkens energisystem, och därmed ditt uppdrag, omfattar elproduktion från sol-, vind-, vattenkraft och kraftvärme, ett väl utbyggt fjärrvärmesystem, flera fjärrkylasystem, biogasproduktion och dessutom elnät. Nya komponenter i vårt framtida energisystem kan till exempel vara koldioxidinfångning och vätgas. Vi utreder även framtida fjärrvärmelösningar för att ersätta ett av våra kraftvärmeverk i centrala Linköping.

För att bemöta den högre efterfrågan inom energibranschen behöver vi nu bli fler i vårt team och därför söker vi nu en ny kollega. Så, vill du arbeta med utveckling som bidrar till en hållbar och enkel vardag? Fortsätt läs, för då har du hittat helt rätt!

Hos oss får du även:

- Möjligheten att balansera ditt arbets- och privatliv
- Ett självständigt arbete med mycket eget ansvar
- Trygg arbetsgivare med fokus på medarbetarskap och god arbetsmiljö
- Möjlighet till vidareutbildning

Dina arbetsuppgifter:
Som Energistrateg hos oss kommer du, tillsammans med dina 5 kollegor, att vara ett stöd till alla koncernens affärsområden och staber i energisystemfrågor. Vi och våra verksamheter har mycket kunskap att dela med oss av samtidigt som vi gärna vill ta del av vad just du kan bidra med hos oss! Du kommer bland annat att:

- Göra tekniska analyser av komponenter i dagens och framtidens energisystem.
- Arbeta med omvärldsbevakning och påverkan så väl i branschen, nationellt som inom EU.
- Göra beräkningar, teknoekonomiska analyser och ta fram underlag för beslut. Det kan till exempel vara lönsamhetsberäkningar och investeringsunderlag för nya komponenter i energisystemet eller underlag vid försäljning eller förvärv.

Under det första året kommer du att, under delar av din tid, arbeta med planeringen av kraftvärmeproduktionen. Här kommer du att ha en samordnande funktion som innebär nära samarbete med vår driftorganisation. Ditt arbete kommer att ha en direkt påverkan på hur vi styr driften av våra anläggningar och du får genom detta arbete goda möjligheter att sätta dig in i vårt energisystem och bredda kontaktnätet inom koncernen.

Vem är du?
Som person ser du samarbete som en naturlig del av ditt arbete och du interagerar med din omgivning på ett engagerande och positivt sätt. För att lyckas i rollen bör du trivas med att arbeta strukturerat samtidigt som du har en förmåga att självständigt ta dig framåt i dina arbetsuppgifter. Det är en fördel om du tycker om problemlösning och att använda din analytiska förmåga i ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och färdigheter, samt på de sätt som du kan komplettera vårt befintliga team.

Vad vill vi att du har med dig?
Du har en civilingenjörsexamen med teknisk inriktning alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Då vi letar efter en junior Energistrateg är det inget krav att du har arbetslivserfarenhet sedan tidigare. Har du kunskap om energiprocesser eller tekniskt arbete i industrisektorn ser vi det som meriterande. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. För att underlätta ditt arbete behöver du ha goda kunskaper inom Excel.

Vill du veta mer?
Är du intresserad av tjänsten och vill ha mer information, välkommen att kontakta rekryterande chef Stina Berg 013-20 80 73.

Välkommen med din ansökan!
Då annonseringen sker över semesterperiod reserverar vi för att det kan vara svårare att få tag i oss för frågor. Urvalet kommer att ske efter semesterperioden men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 6 augusti.

Tekniska verken bedriver samhällsviktig verksamhet, och det kan därför bli aktuellt med en säkerhetsprövning i vissa rekryteringsprocesser. När det ska genomföras så informerar vi alltid kandidaterna om detta.


Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av vår vision - att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste vi våga tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar. Totalt är vi cirka 1000 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord: drivande, positiva och trovärdiga.

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg.

Ansök nu

Miljösamordnare

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Maj 23
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu en vikarierande miljösamordnare med nya kunskaper inom området.


Om jobbet

Linköpings universitet har en viktig roll inom miljö- och hållbarhetsområdet både som källa till kunskap genom undervisning, forskning och samverkan men även som förebild och aktör med möjlighet att påverka via upphandling av varor och tjänster. Som statlig myndighet omfattas lärosäten av krav på att arbeta systematiskt med miljöfrågor men LiU har även beslutat att miljöledningssystemet ska uppnå status ”certifierbart”.

Som miljösamordnare är du delaktig i arbetet med att driva, koordinera och utveckla miljö och hållbarhetsarbetet utifrån LiU:s miljömål. Anställningen innefattar arbete med fokus på ökad kunskap om miljö- och hållbar utveckling, bättre resurshushållning och minskad klimatpåverkan. Universitetets miljöarbete bedrivs i samarbete med olika delar av verksamheten och externa parter. Du kan utifrån intresse och behov även få möjlighet att arbeta med andra typer av miljö- och hållbarhetsfrågor. Du förväntas kunna arbeta självständigt med tilldelade arbetsuppgifter under ledning av mer seniora kollegor men även bidra med nytänkande som kan omsättas i praktiken.

Om dig

Vi söker dig med gymnasiekompetens och har du en högskoleutbildning inom miljö och hållbar utveckling är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av miljö- och hållbarhetsarbete på ett större lärosäte. Du har mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift. 

För att lyckas i rollen som miljösamordnare är du initiativtagande och uppnår resultat i ditt arbete. Som person är du självgående och strukturerad samt tar med lätthet till dig ny kunskap. Du arbetar bra tillsammans med andra, kommer med idéer och har ett nytänkande.

Din arbetsplats

Linköpings universitet, LiU, bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom många områden. Här finns idag 36000 studenter och 4000 medarbetare. Studenterna är eftertraktade på arbetsmarknaden och LiU placerar sig högt på internationella rankningar och är dessutom en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Du blir en del av Miljö- och säkerhetsenheten, som samlar central kompetens i miljö- och säkerhetsfrågor och har som huvudsakligt uppdrag att driva, utveckla och koordinera universitetets interna miljö-, labbsäkerhets-, brandskydds- och säkerhetsarbete.

Anställningens omfattning

Vikariat på 25% i 5 månader.

Tillträde

1 augusti eller enligt överenskommelse.

Lön och förmåner

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. 

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2 juni 2023. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.


 
Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Group Environmental Manager, Saab

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Apr 11
Vi söker dig som vill hjälpa till att utveckla och driva Saabs miljöarbete framåt genom att leda och koordinera arbetet med prioriterade miljöfrågor. Du vill bidra i ett team där vi uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans.

Din roll

Den strategiska rollen som Group Environmental Manager ger goda möjligheter för dig att kunna påverka Saabs miljöarbete, vilket får en allt mer betydande roll för företaget. Du kommer att rapportera till Saab-koncernens miljöchef som också blir din närmaste chef. Jobbet innebär resor i tjänsten, främst mellan Saabs siter i Sverige, men resor utomlands kan också förekomma.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

*

Driva, leda och samordna Saabs miljöarbete inom utvalda prioriterade områden
*

Samordna arbetet med Saabs miljöprocesser
*

Stödja verksamheten i miljörelaterade frågor
*

Driva miljöprojekt

Din profil

Vi söker dig som har god kännedom om hur dagens miljöagenda påverkar industrin. För att trivas i rollen är du självgående inom ditt ansvar och kompetensområde. Du har god kommunikationsförmåga och är van vid att effektivt samarbeta inom organisationen såväl som med andra intressenter. Du är trygg i dig själv och har god struktur, vilket gör att du kan anpassa dig till olika omständigheter och personligheter. Att vara noggrann, analytisk och att ha förmåga till problemlösning är kännetecknande för din person.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

*

Akademisk utbildning i form av kandidat- eller magisterexamen inom exempelvis teknik eller naturvetenskap
*

Flerårig erfarenhet inom miljöområdet
*

Goda kunskaper inom miljölagstiftning
*

Goda kunskaper i svenska och engelska språketDet är fördelaktigt om du dessutom har någon/några av följande kunskaper/erfarenheter:

*

Kunskaper inom förorenade områden och tolkning av lagstiftning
*

Erfarenhet av miljöarbete inom ett större internationellt företag
*

Erfarenhet av att leda projektVad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

I rollen som Group Environmental manager blir du en del av Saabkoncernens miljöfunktion (Group Environment). Miljöfunktionen arbetar med strategiska frågor inom yttre miljöområdet vilket omfattar allt ifrån omvärldsbevakning, framtagning av strategier och mål, uppföljning av genomförande och kravefterlevnad samt global stöttning av verksamheterna i miljöfrågor.

Enheten Group Environment besitter unika kompetenser inom för Saab prioriterade miljöområden som exempelvis farliga kemiska ämnen, klimat, cirkularitet och föroreningsfrågor. Du kommer att jobba i nära samarbete med kollegor i teamet samt med de olika affärsområdenas miljöfunktioner och andra interna och externa intressenter.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Strateg med energisystemprofil till Energikontoret i Östergötland

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 7
Har du en bakgrund inom energisystem och vill ha en viktig roll i att öka takten i Sveriges energiomställning? Då har du hittat rätt! Energikontoret främjar energi- och resurseffektivisering samt användning av förnybar energi på lokal och regional nivå i Östergötland.

Det gör vi genom att leda och utveckla projekt som skapar mervärden för företag, fastighetsägare och offentliga organisationer. Börja arbeta på Energikontoret och få energi genom att bidra till att utveckla ett hållbart och framtidssäkrat Östergötland, ansök redan idag!

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av höga ambitioner och starkt fokus för att nå en hållbar utveckling. Du kommer att stärka ditt kontaktnät genom samverkan med många olika externa aktörer inom en rad olika branscher. Hos oss kan du använda och utveckla din kompetens för att göra skillnad. Du har stor möjlighet att påverka och forma hur arbetet utförs. Du får ett stimulerande arbete med stort kollegialt stöd och hög trivsel. Här är samarbete och samverkan nyckelord för framgång, både inom våra team och med våra samarbetspartners.

Arbetsbeskrivning
Hållbarhetsenheten i Region Östergötland arbetar för hållbar utveckling inom Region Östergötlands tre verksamhetsområden Hälso- och sjukvård, Kollektivtrafik och Regional utveckling, där Agenda 2030 är grunden i arbetet. Enhetens uppdrag är att stärka Region Östergötlands förmåga att vara en positiv kraft i omställningen till det hållbara samhället, där vi tar ansvar över miljö och klimat samt att goda livsvillkor och jämlik hälsa står i centrum. I enheten finns energikontoret som arbetar brett med utvecklingsinsatser inom energi- och klimatområdet. Energikontoret driver projekt och kompetensutvecklingsinsatser inom energisystem, energieffektivisering och cirkulära resursflöden utifrån Östergötlands förutsättningar och behov.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen bestå av att leda utvecklingsprojekt inom energisystem och energieffektivisering. Här kommer du få ett varierat arbete, där du får:
- Planera, prioritera, initiera, styra och följa upp utvecklingsarbete.
- Genomföra analyser och utarbeta strategier inom energisystemområdet.
- Genomföra energi- och effektgenomgångar med företag och analysera energieffektiviseringsåtgärder.
- Arbeta med breda energisystemfrågor för att stärka kommunernas strategiska energiplanering.
- Främja utvecklandet av energitjänster som möter näringslivets behov av ett mer tillförlitligt, prisstabilt och hållbart energisystem.
- Samverka med nyckelaktörer i energiomställningsarbetet och bidra till att skapa goda relationer med organisationer runt om i hela Östergötland.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har viljan, engagemanget och kompetensen att driva utveckling inom energisystem. Vi lägger stor vikt vid förmåga till helhetssyn och systemperspektiv. Vi ser att du har du en relevant högskoleutbildning med energiinriktning, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

Tidigare arbetslivserfarenhet inom energieffektivisering, energisystem- och elsystemfrågor är meriterande.

Personliga egenskaper
I din roll kommer du ha täta kontakter med andra aktörer i samhället. Du är därför relationsskapande, kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Du har god verbal och skriftlig förmåga, är lyhörd och anpassar din kommunikation utifrån situation.

Arbetet innefattar stort egenansvar och ett nära samarbete med andra. Du har därför förmåga att självständigt planera ditt arbete, är lyhörd, kommer snabbt in i nya arbetsuppgifter. Du gillar att ta ansvar och motiveras av att ta dig an nya arbetsuppgifter samt är resultat och målorienterad.

Vi lägger ett stort fokus på dina personliga egenskaper.

Tjänsten innebär krav på B-körkort samt goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Anställning och ansökan
Anställningen är en projektanställning under 4 år.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Utvecklingsstrateg med inriktning inom social hållbarhet

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 13
Om Kommunledningsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Kommunledningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar med kommunövergripande strategiska frågor och ger stöd och service till hela kommunen, näringsliv, organisationer samt kommunens politiska ledning. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att bli en del av Hållbarhetsenheten som idag består av 9 personer. Som utvecklingsstrateg kommer du bland annat att bistå i arbetet med att samordna och processleda effektutvärdering och lärande kopplat till kommunens arbete med segregation utifrån den lednings- och samordningsmodell kommunen arbetar utifrån. Även andra uppgifter och områden inom hållbar utveckling kommer att bli aktuella. Det handlar om de områden inom socialt hållbar utveckling som enheten arbetar med och som beskrivs under rubriken “Om arbetsplatsen”. Exakt vilket/vilka områden utöver processledning inom segregation som du kommer att få arbeta med påverkas av de kompetenser du och gruppen i övrigt besitter.

Som utvecklingsstrateg kommer du i huvudsak att arbeta med att leda processer, utreda och utvärdera samt ta fram och stödja implementering av styrdokument inom social hållbarhet. I arbetet ingår samverkan med kontaktpersoner, både inom ditt team men även med kontaktpersoner inom kommunens olika förvaltningar och bolag, såväl som med externa aktörer.

Din arbetsplats
Vi söker dig som vill arbeta strategiskt och drivande för en hållbar samhällsutveckling med det kommunala uppdraget som grund. I Linköpings kommun arbetar vi för att utveckla hela kommunens hållbarhetsarbete, utifrån Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen och med höga ambitioner inom såväl mänskliga rättigheter som miljömål. Vi strävar efter att fortsätta utveckla Linköpings kommun som en av Sveriges ledande kommuner inom hållbarhet.

Tjänsten är placerad på Hållbarhetsenheten, en grupp om ca 9 personer där utvecklingsstrateger inom social respektive ekologisk hållbarhet arbetar tillsammans med hållbarhetschef.

Hållbarhetsenheten har ansvar för kommunens övergripande strategiska arbete med frågor relaterade till hållbar utveckling. Exempel på strategiska kompetensområden inom gruppen är processledning inom segregation, folkhälsa, jämställdhet, miljö och klimat.

Inom social hållbarhet arbetar enheten, förutom med områdena ovan, även för att vidareutveckla och stärka kommunens arbete inom demokrati- och mångfaldsfrågor, mänskliga rättigheter och samverkan med civilsamhället.

Inom ekologiskt hållbar utveckling arbetar enheten exempelvis med områden som giftfri miljö, minskade klimatutsläpp, klimatanpassning och cirkulär ekonomi.

Du som söker
Vi söker dig som har en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har kunskaper om segregation eller tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter kopplat till segregation. Vidare är det även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en kommun eller en annan politiskt styrd organisation. 

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt och tydligt sätt. Du säkerställer att budskap når fram till mottagaren och påminner och följer upp. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Att hantera stressade situationer är någonting du hanterar genom ditt lugn och din stabilitet. Vidare tillför du entusiasm och energi i arbetet och motiverar personer i din omgivning.

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10737

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Energi och klimatstrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 25
När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din spetskunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i den östgötska vardagen. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland.Länsstyrelsen Östergötland söker en energi- och klimatstrateg med huvudfokus på att arbeta i olika projekt och du kommer att tillhöra Enheten för energi, klimat och regional tillväxt.

På enheten är vi 12 medarbetare som arbetar med frågor som rör energi- och klimatomställning, Agenda 2030, klimatanpassning, miljömål och regional tillväxt. Som medarbetare hos oss får du ta ansvar, fatta beslut och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor inom många olika yrkesområden.

Dina arbetsuppgifter blir att arbeta i flera projekt som vi driver för att skapa ökat engagemang och fler insatser vilket bidrar till att nå länets energi- och klimatmål. Arbetet innefattar samordning och samverkan med externa parter. Detta kommer främst ske genom projekt med bland annat kommuner, Region Östergötland, Linköpings universitet, Östergötlands näringsliv och andra länsstyrelser. Dina arbetsuppgifter inom de olika projekten kommer att variera. Du kan exempelvis arbeta som förändrings-/samverkansledare, mötesorganisatör och leda delar av projekt. Ett av projekten som du kommer arbeta inom handlar om att samordna länets energi- och klimatstrategiska arbete och skapa engagemang kring det hos länets aktörer. Rent konkret handlar det exempelvis om att ge stöd till kommuner genom kunskapshöjande insatser.

Vi vill att du har utbildning på minst högskolenivå, gärna med inriktning mot miljöstrategiskt arbete och/eller hållbar utveckling eller utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har kunskap om metoder och verktyg för att nå fastställda energi- och klimatmål och för att ställa om till ett hållbart samhälle. Det är meriterande om du har erfarenhet av tidigare arbete med energi- och klimatomställningen genom samverkan med samhällets aktörer i projektform. Då uppgifterna innebär många kontakter är det en förutsättning att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. 

Som person är du positiv, utåtriktad, samarbetsvillig och kan engagera andra. Du har analytisk förmåga och tycker om att arbeta i projekt. Du kan under eget ansvar planera och driva arbete till avslut inom föreskriven tid. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

Anställningen är en visstidsanställning som längst till 30 juni 2023.  Tillträde behöver ske under mars 2023.

Din ansökan ska ha inkommit senast den 2023-01-30, ange ref nr 1403.

Vill du veta mer kontakta Joakim Svensson, tfn 010-223 54 65. Fackliga företrädare för SACO är Magnus Roback, tel. 010-223 54 89 och för ST Nina Stenmark, tel 010-223 53 04.

Övriga villkor
Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

Läs mer om våra förmåner och hur det är att arbeta hos oss på vår hemsida.

https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/om-oss/jobba-hos-oss.html

Ansök nu

Energi - och klimatstrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jun 23
När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din spetskunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i den östgötska vardagen. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland.

Länsstyrelsen Östergötland söker en energi- och klimatstrateg med huvudfokus på att arbeta i olika projekt och du kommer att tillhöra Enheten för Energi och klimat. På enheten är vi knappt 20 medarbetare som arbetar med frågor som rör energi- och klimatomställning, Agenda 2030, klimatanpassning, miljömål, investeringsstöd inom bostäder och energiomställning. Som medarbetare hos oss får du ta ansvar, fatta beslut och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor inom många olika yrkesområden.

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter blir att arbeta i flera projekt som vi driver för att skapa ökat engagemang och fler insatser vilket bidrar till att nå länets energi- och klimatmål. Arbetet innefattar samordning och samverkan med externa parter. Detta kommer främst ske genom projekt med bland annat kommuner, Region Östergötland, Linköpings universitet, Östergötlands näringsliv och andra länsstyrelser. Dina arbetsuppgifter inom de olika projekten kommer att variera. Du kan exempelvis arbeta som förändrings-/samverkansledare, mötesorganisatör och leda delar av projekt. Ett av projekten som du kommer arbeta inom handlar om ökad cykling inom kommunerna. Rent konkret handlar det om att ge stöd till och samordna kommunerna i att exempelvis ha lånecyklar som invånarna kan nyttja.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har utbildning på minst högskolenivå, gärna med inriktning mot miljöstrategiskt arbete och/eller transporter eller utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har kunskap om metoder och verktyg för att nå fastställda energi- och klimatmål och för att ställa om till ett hållbart samhälle. Det är meriterande om du har erfarenhet av tidigare arbete med energi- och klimatomställningen i projektform. Då uppgifterna innebär många kontakter är det en förutsättning att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Som person är du positiv, utåtriktad, samarbetsvillig och kan engagera andra. Du har analytisk förmåga och tycker om att arbeta i projekt. Du kan under eget ansvar planera och driva arbete till avslut inom föreskriven tid. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Ansök nu

Strateg med inriktning mänskliga rättigheter till Hållbarhetsenheten

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Maj 18
Hållbarhetsenheten arbetar för hållbar utveckling inom Region Östergötlands tre verksamhets-områden Hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och Regional utveckling.

Enhetens uppdrag är att stärka Region Östergötlands förmåga att vara en positiv kraft i omställningen till det hållbara samhället, där vi tar ansvar över miljö och klimat samt att goda livsvillkor och jämlik hälsa står i centrum. Enheten består av 15 medarbetare och tillhör regionledningskontoret. På enheten hanteras uppdrag både internt och externt med fokus på mänskliga rättigheter samt på miljö och klimat.

Hållbarhetsenheten söker nu en strateg med inriktning mänskliga rättigheter.

Arbetsbeskrivning
I rollen som strateg med inriktning mänskliga rättigheter driver och utvecklar du strategiskt arbete inom området i Region Östergötlands organisation. Rollen innebär att samordna och utveckla strategiskt arbete inom den idéburna sektorn, nationella minoriteter samt det funktionshinder-politiska programmet. Det innebär att upprätta en helhetssyn inom respektive område och verka för att områdena samordnas och utvecklas inom regionen. Inom den idéburna sektorn finns en så kallad Överenskommelse mellan idéburna aktörer och Region Östergötland. Det finns även ett upprättat funktionshinderpolitiskt program som sätter ramarna inom området. Region Östergötland har lagstadgat ansvar för nationella minoriteter

Du är relationsskapande och kommunikativ. Du planerar, leder och följer upp arbetet i nära samverkan med medarbetare runt om i organisationen. Inom hållbarhetsenheten bidrar du i det interna förbättringsarbetet som utgår från agenda 2030 och tillhörande mål. Inom arbetet ingår även att utveckla ett normkritiskt och intersektionellt perspektiv.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av att driva strategiskt förbättrings- och utvecklingsarbete. Du ska ha relevant akademisk utbildning från högskola, universitet eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av arbete inom mänskliga rättigheter samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift är ett krav. Tidigare erfarenheter av arbete med nationella minoriteter, funktionshinder eller idéburen sektor är meriterande.

Personliga egenskaper
Din förmåga att prioritera och organisera är avgörande, liksom god samarbetsförmåga. Du har initiativförmåga, slutför aktiviteter och uppnår resultat. Din kommunikativa kompetens är av stor betydelse och innefattar bland annat, förmåga att anpassa budskap efter målgrupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Miljöspecialist inom klimat

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 17
Som Miljöspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Miljöspecialist inom klimat

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bidra till att minska klimatpåverkan i transportsystemet? När vi anlägger nya vägar och järnvägar eller bygger om befintliga sådana genereras utsläpp av växthusgaser. Vår utmaning är att hitta lösningar för att minska dessa. Ditt huvudsakliga fokus som klimatspecialist kommer därför att ligga på klimatpåverkan från genomförande av Trafikverkets investeringsprojekt. Uppdraget är att som klimatspecialist stötta och vägleda investeringsprojekten med frågor kopplat till klimatpåverkan i enlighet med Trafikverkets riktlinjer. I detta ingår att delta i möten och kontakter med konsulter, entreprenörer, klimatspecialister inom och utom Trafikverket mm.
Uppdraget som klimatspecialist innebär även strategiskt arbete med utveckling av klimatkrav och arbetssätt för att öka och utveckla kunskapen inom det strategiska området klimat. Det finns också stora möjligheter att utveckla och delta i vårt FOI-arbete. Både det strategiska arbetet och arbetet i projekt ger dig förutsättningar för samverkan och utbyte av erfarenheter i ett stort nätverk av miljöspecialister och andra kompetenser - såväl internationellt som nationellt och regionalt.
Du blir en del av en nationell enhet med nästan 90 specialister inom miljö och arkitektur som är fördelade på fem regioner. För att kunna hantera komplexa och utmanande miljöfrågor i projekten har vi specialistkompetenser inom olika miljöområden. Trafikverket kan som en ledande beställare påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Vi skapar samhällsnytta och utvecklingsvägar för dig!

Övrig information

Möjliga placeringsorter för denna tjänst är Jönköping, Kristianstad, Linköping, Malmö, Solna, Uppsala eller Umeå.
Ansökan
De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Det är därför viktigt att du tar dig tid att besvara dessa och inte hänvisar till CV eller endast svarar ja eller nej. I denna rekrytering kan webbaserade tester användas som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Tidplan
Urvalsarbetet pågår under v. 4 och intervjuer kommer att genomföras under v. 5 och sker digitalt via Skype.

Kvalifikationer

Vem är du?
Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med olika personer och intressenter. Du engagerar din omgivning och förmedlar ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt. Du har också en analytisk förmåga, är strukturerad och kan planera ditt arbete väl, eftersom du kommer att jobba i flera parallella projekt. Du tar initiativ och driver ditt arbete självständigt och tar ansvar för dina frågor utifrån ett lösningsorienterat perspektiv. Du har även förmåga att tänka strategisk och se helheter utifrån olika aspekter.
Vi söker dig som har
en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
flerårig arbetslivserfarenhet från arbete som klimatspecialist inom samhällsplanering och/eller samhällsbyggande, där du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med klimatkrav och klimatmål
kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
B-körkort

Det är meriterande om du har
erfarenhet av miljöarbete kopplat till planering och byggande av väg och järnväg
erfarenhet av att arbeta med klimatkrav och klimatmål kopplat till förändringsarbete i större komplexa organisationer
erfarenhet inom något eller några av följande områden: samhällsekonomiska bedömningar, arbete med BIM, kunskap om utveckling av drivmedel och maskiner eller erfarenhet av entreprenadarbete.


Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu

Miljöstrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Nov 9
Om Kommunledningsförvaltningen
I en stor och innovativ kommun som Linköping, har Kommunledningsförvaltningen en viktig samordnande roll. Vi ger stöd och service till hela kommunen, företag och organisationer. På så sätt skapas goda möjligheter att utveckla och förverkliga idéer. Att arbeta hos oss är att vara med och göra skillnad – att påverka samhällsutvecklingen. Vårt arbete berör de flesta Linköpingsbors vardag och bidrar till ökad social och ekologisk hållbarhet samt förbättrad tillgänglighet. Vi arbetar med kommunövergripande strategiska frågor och ger stöd till den politiska ledningen. Inom vår förvaltning ryms också modern kommunikation, effektiv administration och ett ambitiöst arbete med kompetensförsörjning, säkerhet och digitalisering. Allt det grundläggande som behövs i en kommun som växer och utvecklas.Om arbetsplatsen
I Linköpings kommun arbetar vi för att utveckla hela kommunens hållbarhetsarbete, utifrån Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen och med höga ambitioner inom såväl mänskliga rättigheter som miljömål. Linköping är en Fairtrade City och vi strävar efter att fortsätta utveckla Linköpings kommun som en av Sveriges ledande kommuner inom hållbarhet.

Tjänsten är placerad på Hållbarhetsenheten, en grupp om ca 9 personer där strateger inom social respektive ekologisk hållbarhet arbetar tillsammans med hållbarhetschef. Hållbarhetsenheten har ansvar för kommunens strategiska arbete med frågor relaterade till hållbar utveckling. Exempel på strategiska kompetensområden inom gruppen är demokrati och mänskliga rättigheter, folkhälsa, miljö och klimat.

Inom ekologiskt hållbar utveckling ingår exempelvis områden som giftfri miljö och cirkulär resurshantering. En stor del av arbetet utgår från kommunens mål om att vara koldioxidneutral till 2025. Målet gör att direkta insatser för att minska utsläpp från bland annat transporter och energianvändning behövs, liksom kommunikation och insatser som möjliggör för medborgarna att agera klimatsmart. Arbete pågår även med framtagande av ett förslag till klimat- och energiprogram med än mer långsiktiga mål.


Vi söker nu dig som vill arbeta strategiskt och drivande för en hållbar samhällsutveckling med det kommunala uppdraget som grund!

Arbetsbeskrivning
Uppdraget innebär att arbeta med kommunens miljö- och klimatfrågor på en strategisk nivå, där din inriktning främst blir mot kommunkoncernens arbete för hållbara transporter där stöd vid upphandlingar är en del av arbetet. 

Arbetet innebär genomgående en hög grad av samverkan och dialog. Det inkluderar att driva nätverk och utvecklingsarbete, bistå vid upphandlingar, samt vara en kompetensresurs för de kommunala förvaltningarna. I arbetet ingår även att bereda ärenden för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Uppdraget innebär också att processleda framtagande och implementering av program och handlingsplaner inom miljö- och klimatområdet, likväl som uppföljning av desamma.

Arbetsplatsen är belägen i centrala Linköping och arbetstiderna är företrädesvis förlagda till kontorstider. Flextidsavtal tillämpas. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom naturvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har tidigare erfarenhet av liknande uppgifter, gärna med dokumenterat ansvar för arbete med strategiska program, uppföljning och utvecklingsarbete.

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en kommun eller en annan politiskt styrd organisation samt om du har erfarenheter av kravställning i upphandling. Arbetsuppgifterna som miljöstrateg kräver också god svenska i tal och skrift.

Som person söker vi dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och olika förhållningssätt då det i tjänsten kan innebära att förutsättningar snabbt ändras. I denna tjänst är det viktigt att du arbetar mot mål och fokuserar på resultat, samt också att du arbetar bra med komplexa frågor. Du tillämpar en helhetssyn i din roll och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Vi ser också att du besitter en god samarbetsförmåga då tjänsten innefattar en stor kontaktyta men även samarbete med kollegor.

Inget personligt brev i din ansökan
Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Som en del i rekryteringsprocessen använder vi oss utav tester vid bedömningen. Urval kommer att påbörjas när annonstiden har löpt ut 2021-11-28. 

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8019
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Utvecklingsstrateg till Hållbarhetsenheten

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Sep 27
Om Kommunledningsförvaltningen
I en stor och innovativ kommun som Linköping, har Kommunledningsförvaltningen en viktig samordnande roll. Vi ger stöd och service till hela kommunen, företag och organisationer. På så sätt skapas goda möjligheter att utveckla och förverkliga idéer. Att arbeta hos oss är att vara med och göra skillnad – att påverka samhällsutvecklingen. Vårt arbete berör de flesta Linköpingsbors vardag och bidrar till ökad social och ekologisk hållbarhet samt förbättrad tillgänglighet. Vi arbetar med kommunövergripande strategiska frågor och ger stöd till den politiska ledningen. Inom vår förvaltning ryms också modern kommunikation, effektiv administration och ett ambitiöst arbete med kompetensförsörjning, säkerhet och digitalisering. Allt det grundläggande som behövs i en kommun som växer och utvecklas.Om arbetsplatsen
I Linköpings kommun arbetar vi för att utveckla hela kommunens hållbarhetsarbete, utifrån Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen och med höga ambitioner inom såväl mänskliga rättigheter som miljömål. Linköping är en Fairtrade City och vi strävar efter att fortsätta utveckla Linköpings kommun som en av Sveriges ledande kommuner inom hållbarhet.

Tjänsten är placerad på Hållbarhetsenheten, en grupp om ca 8 personer där strateger inom social respektive ekologisk hållbarhet arbetar tillsammans med hållbarhetschef. Hållbarhetsenheten har ansvar för kommunens övergripande strategiska arbete med frågor relaterade till hållbar utveckling. Exempel på strategiska kompetensområden inom gruppen är demokrati och mänskliga rättigheter, folkhälsa, miljö och klimat.

Ur ett socialt hållbarhetsperspektiv innebär det bland annat att vi, tillsammans med kommunens förvaltningar och bolag, arbetar för att vidareutveckla och stärka medborgardialog, samverkan med civilsamhället och likvärdiga möjligheter för kommunens invånare.

Inom ekologiskt hållbar utveckling ligger stort fokus på giftfri miljö och kommunens mål om att vara koldioxidneutral till 2025. 

Vi söker nu dig som vill arbeta strategiskt och drivande för en hållbar samhällsutveckling med det kommunala uppdraget som grund!

Arbetsbeskrivning
Som utvecklingsstrateg kommer du att ingå i arbetet med att samordna och processleda effektvärdering och lärande utifrån kommunens arbete och åtgärdsplan mot segregation.

Arbetet innebär genomgående en hög grad av samverkan och dialog med kommunens förvaltningar och andra aktörer. Det inkluderar även att driva nätverk och utvecklingsarbete, liksom att bereda ärenden för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Även andra uppgifter inom socialt hållbar utveckling kan komma att bli aktuella. Det kan innebära att processleda framtagande och implementering av program och handlingsplaner inom området, likväl som uppföljning av desamma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har kunskap inom området och tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en kommun eller en annan politiskt styrd organisation.

Som person söker vi dig som ser helheter, tillför energi i arbetet samt skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskapet når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du tycker om att driva processer framåt, tar initiativ och uppnår resultat. Vidare är du lugn i stressade situationer. Då tjänsten innefattar en stor kontaktyta är det viktigt att du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang samt besitter en god samarbetsförmåga.

Inget personligt brev i din ansökan
Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7813
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Miljöstrateg till Hållbarhetsenheten

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 1
Om Kommunledningsförvaltningen
I en stor och innovativ kommun som Linköping, har Kommunledningsförvaltningen en viktig samordnande roll. Vi ger stöd och service till hela kommunen, företag och organisationer. På så sätt skapas goda möjligheter att utveckla och förverkliga idéer. Att arbeta hos oss är att vara med och göra skillnad – att påverka samhällsutvecklingen. Vårt arbete berör de flesta Linköpingsbors vardag och bidrar till ökad social och ekologisk hållbarhet samt förbättrad tillgänglighet. Vi arbetar med kommunövergripande strategiska frågor och ger stöd till den politiska ledningen. Inom vår förvaltning ryms också modern kommunikation, effektiv administration och ett ambitiöst arbete med kompetensförsörjning, säkerhet och digitalisering. Allt det grundläggande som behövs i en kommun som växer och utvecklas.Om arbetsplatsen
I Linköpings kommun arbetar vi för att utveckla hela kommunens hållbarhetsarbete, utifrån Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen och med höga ambitioner inom såväl mänskliga rättigheter som miljömål. Linköping är en Fairtrade City och vi strävar efter att fortsätta utveckla Linköpings kommun som en av Sveriges ledande kommuner inom hållbarhet.

Tjänsten är placerad på Hållbarhetsenheten, en grupp om ca 8 personer där strateger inom social respektive ekologisk hållbarhet arbetar tillsammans med hållbarhetschef. Hållbarhetsenheten har ansvar för kommunens strategiska arbete med frågor relaterade till hållbar utveckling. Exempel på strategiska kompetensområden inom gruppen är demokrati och mänskliga rättigheter, folkhälsa, miljö och klimat.

Inom ekologiskt hållbar utveckling ingår exempelvis områden som giftfri miljö och cirkulär resurshantering. En stor del av arbetet utgår från kommunens mål om att vara koldioxidneutral till 2025. Målet gör att direkta insatser för att minska utsläpp från bland annat transporter och energianvändning behövs, liksom kommunikation och insatser som möjliggör för medborgarna att agera klimatsmart. Arbete pågår även med framtagande av ett förslag till klimat- och energiprogram med än mer långsiktiga mål.

Vi söker nu dig som vill arbeta strategiskt och drivande för en hållbar samhällsutveckling med det kommunala uppdraget som grund!

Arbetsbeskrivning
Uppdraget innebär att arbeta med kommunens miljö- och klimatfrågor på en strategisk nivå, där din inriktning främst blir mot kommunkoncernens arbete för resurseffektivitet (cirkulär ekonomi i praktiken) och giftfri miljö.

Arbetet innebär genomgående en hög grad av samverkan och dialog. Det inkluderar att driva nätverk och utvecklingsarbete, bistå vid upphandlingar, samt vara en kompetensresurs för de kommunala förvaltningarna. I arbetet ingår även att bereda ärenden för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Uppdraget innebär också att processleda framtagande och implementering av program och handlingsplaner inom miljö- och klimatområdet, likväl som uppföljning av desamma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom naturvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har utbildning inom cirkulär ekonomi och giftfri miljö. Du har tidigare erfarenhet av liknande uppgifter, gärna med dokumenterat ansvar för arbete med strategiska program, uppföljning och utvecklingsarbete.

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en kommun eller en annan politiskt styrd organisation samt om du har erfarenheter av kravställning i upphandling. Arbetsuppgifterna som miljöstrateg kräver också god svenska i tal och skrift.

Som person söker vi dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och olika förhållningssätt. I denna tjänst är det viktigt att du arbetar mot mål och fokuserar på resultat, samt också att du arbetar bra med komplexa frågor. Du tillämpar en helhetssyn i din roll och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Vi ser också att du besitter en god samarbetsförmåga då tjänsten innefattar en stor kontaktyta. 

Denna tjänst kommer att vara annonserad under semesterperioden. Urvalsarbete och återkoppling kommer att påbörjas under v.35. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv upplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7229
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Hållbarhetsstrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Apr 23
Nu söker vi en engagerad och driven hållbarhetsstrateg!
Hållbarhetsavdelningen arbetar med klimat- och hållbarhetsfrågor och är vägledande i vårt arbete med Agenda 2030, nationella, lokala och våra egna klimat- och hållbarhetsmål. I avdelningens uppdrag ingår också att vara ett stöd till koncernens affärsområden, bolag och verksamheter i olika hållbarhetsfrågor.

Hållbarhetsavdelningen består av 12 personer varav 5 personer i dagsläget arbetar som hållbarhetstrateger. Du kommer ingå i en sammansvetsad grupp men som också arbetar mycket tillsammans med andra runt om i koncernen.

Dina arbetsuppgifter består av att arbeta strategiskt och utveckla våra arbetssätt kopplat till bl.a.:

- klimatfrågor för koncernen, där systemanalyser och klimatberäkningar är viktiga delar, t ex kopplat till EU:s taxonomi, green house gas protocol, livscykelberäkningar och konsekvensperspektivberäkningar
- hållbarhet inom våra produkter och tjänster
- krav och uppföljning gällande hållbarhet i våra leverantörsled
- utredningar och projekt med hållbarhetsfokus, till exempel gällande bränslen.

Vem är du?
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och drivande. Vi tror att du, precis som vi, brinner för hållbarhet och vill kunna gå till ett jobb där du gör skillnad. Du trivs när du får samarbeta med andra och bidra till att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och färdigheter, samt på de sätt som du kan komplettera vårt befintliga team.

Erfarenheter du tar med och delar med oss:

- För att lyckas i tjänsten behöver du ha relevant högskoleexamen eller annan likvärdig utbildning, till exempel inom teknik, naturvetenskap, statsvetenskap eller ekonomi.
- Du har minst fem års arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten.
- Projektledarerfarenhet är meriterande.
- Har du tidigare jobbat med systemanalyser, klimatberäkningar eller Agenda 2030-arbete är det extra meriterande.

Vill du veta mer?
Är du intresserad av tjänsten och vill ha mer information, välkommen att kontakta rekryterande chef Charlotte Billgren, 013-20 94 02. Facklig information lämnas av Carina Norberg, Unionen, 013-20 92 46, Henrik Kruuse af Verchou, Akademikerföreningen, 013-20 83 56 eller Andreas Berlin, SEKO, 013-20 92 18. För rekryteringsprocessen svarar rekryterare Ida Danieluk, 013-20 81 42.

Välkommen med din ansökan
Vi vill ha din ansökan senast den 16 maj.Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av vår vision - att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste vi våga tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar. Totalt är vi cirka 1000 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord: drivande, positiva och trovärdiga.

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg.

Ansök nu

Studentmedarbetare till Hållbarhetsenheten

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 23
Om Kommunledningsförvaltningen
I en stor och innovativ kommun som Linköping, har Kommunledningsförvaltningen en viktig samordnande roll. Vi ger stöd och service till hela kommunen, företag och organisationer. På så sätt skapas goda möjligheter att utveckla och förverkliga idéer. Att arbeta hos oss är att vara med och göra skillnad – att påverka samhällsutvecklingen. Vårt arbete berör de flesta Linköpingsbors vardag och bidrar till ökad social och ekologisk hållbarhet samt förbättrad tillgänglighet. Vi arbetar med kommunövergripande strategiska frågor och ger stöd till den politiska ledningen. Inom vår förvaltning ryms också modern kommunikation, effektiv administration och ett ambitiöst arbete med kompetensförsörjning, säkerhet och digitalisering. Allt det grundläggande som behövs i en kommun som växer och utvecklas.

Om arbetsplatsen
Som studentmedarbetare kommer du att vara anställd på kommunens hållbarhetsenhet som består av hållbarhetschef och strateger inom ekologisk och social hållbarhet.

Hållbarhetsenheten ansvarar för kommunens strategiska arbete med frågor relaterade till hållbar utveckling. Exempel på strategiska kompetensområden inom gruppen är demokrati och mänskliga rättigheter, folkhälsa, miljö och klimat.

Ur ett socialt hållbarhetsperspektiv innebär det bland annat att vi, tillsammans med kommunens förvaltningar och bolag, arbetar för att vidareutveckla och stärka medborgardialog, samverkan med civilsamhället och likvärdiga möjligheter för kommunens invånare.

Arbetsbeskrivning
Som studentmedarbetare erbjuds du en möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper till praktik samt få värdefull arbetslivserfarenhet. Våra arbetsplatser får dessutom ta del av nya perspektiv och ny forskning genom din input. Du får en personlig handledare under tiden som studentmedarbetare och tillsammans upprättar vi en plan som utgår från dina förutsättningar och som inte hindrar dig i dina studier.

Som studentmedarbetare på Hållbarhetsenheten bidrar du till att vidareutveckla kommunens arbete mot strukturell rasism. Detta genom ett planerat pilotprojekt och genom att vidareutveckla och testa metoder för att analysera, förklara och förändra strukturell rasism. Det kan handla om att definiera vad en antirasistisk praktik är i kommunens verksamheter liksom att ta fram jämlikhetsdata. Här får du möjlighet att tillämpa dina teoretiska kunskaper med praktiskt jämlikhetsarbete i ett brett kommunövergripande perspektiv.

Kvalifikationer
Linköpings kommun arbetar tillsammans med andra kommuner och flera kommunala bolag i regionen gällande studentmedarbetare. Konceptet är en överenskommelse mellan samtliga kommuner och Linköpings universitet. För att kunna anställas som studentmedarbetare ska du påbörja ditt sista utbildningsår på en kandidat-, magister- eller masterutbildning.

Vi söker dig som till hösten kommer att påbörja ditt sista utbildningsår inom Globala studier, Samhälls- och kulturanalys eller annan relevant utbildning för uppdraget.

Du som söker har kunskaper om strukturella maktordningar och rasism, till exempel intersektionella och postkoloniala perspektiv. Erfarenhet av att ha arbetat med inkluderings- och diskrimineringsfrågor genom yrke eller ideellt engagemang är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskaper om statistiska metoder och analys av statistisk data. Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenheter inom maktanalys, pedagogik, nudging, idéutveckling eller annat som bedöms vara relevant för arbetsuppgifterna.

Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift och och driver dina processer vidare. Du arbetar bra med komplexa frågor genom att bryta ner problem i sina beståndsdelar. Du har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. I samarbetet med andra relaterar du dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar till andras olika behov.

I denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i bedömningen. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Tillträde: augusti/september 2021

Anställningsform: Visstidsanställning studentmedarbetare till juni 2022 

Sysselsättningsgrad: 20-25 % 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 6625


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Miljöspecialist

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Nov 2
Som miljöspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.


Miljöspecialist

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta som miljöspecialist i en framtidsbransch? Som miljöspecialist i Trafikverkets investeringsprojekt hanterar du miljöfrågorna i projekten och samordnar specialister inom miljö och arkitektur. Det innebär att du vägleder projektorganisationen så att Trafikverket ställer korrekta och relevanta miljökrav utifrån miljölagstiftningen och verksamhetens krav och mål. Du identifierar och bedömer miljöaspekter i projekten och planerar, styr och följer upp miljöarbetet från tidigt planskede till genomförande. Exempel på miljöaktiviteter är anmälningar och tillståndsprövningar enligt MB, MKB/MB samt egenkontroll och miljösäkring.

Du deltar i möten och samarbetar med projektledning, kollegor och andra specialister, konsulter, myndigheter och entreprenörer och du arbetar i flera olika parallella investeringsprojekt.

Uppdraget som miljöspecialist innebär även strategiskt miljöarbete med utveckling av till exempel riktlinjer och arbetssätt för att öka och utveckla kunskapen inom olika miljöstrategiska områden. Det finns också stora möjligheter att utveckla och delta i vårt FOI-arbete. Både det strategiska arbetet och arbetet i projekt ger dig förutsättningar för samverkan och utbyte av erfarenheter i ett stort nätverk av miljöspecialister - både nationellt och regionalt.

Du blir en del av en nationell enhet med nästan 90 miljöspecialister. För att kunna hantera komplexa och utmanande miljöfrågor i projekten har vi specialistkompetenser inom varje miljöområde. I region Stockholm/öst är vi 20 miljöspecialister med olika specialistområden som sitter på fem olika orter.

Trafikverket kan som en ledande beställare påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med olika personer och intressenter. Du engagerar din omgivning och förmedlar ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt.

Du har också en analytisk förmåga, är strukturerad och kan planera ditt arbete väl, eftersom du kommer att jobba i flera parallella projekt. Du tar initiativ och driver ditt arbete självständigt och tar ansvar för dina frågor utifrån ett lösningsorienterat perspektiv. Du har även förmåga att tänka strategiskt och se helheter utifrån olika aspekter.

Vi söker dig som


har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 HP inom miljöområdet, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig

har flerårig arbetslivserfarenhet från miljöarbete inom samhällsplanering och samhällsbyggande eller liknande

har bred kompetens inom många olika miljöområden, i en samordnande roll

kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

har körkort för personbilDet är meriterande om du


har erfarenhet av miljöarbete kopplat till planering och byggande av väg samt järnväg

har kunskap inom områdena naturmiljö och/eller vattenverksamhetAnsökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu

Miljökoordinator till Saab Dynamics i Malmslätt

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Okt 29
Ingen dag är den andra lik i rollen som Miljökoordinator på Saab Dynamics. Vi erbjuder dig en bred och viktig roll i verksamheten där du agerar expert inom miljö. Klappar ditt hjärta extra hårt för struktur, ISO-certifiering och koordinering? Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget
Som Miljökoordinator kommer du att tillhöra affärsenheten Saab Dynamics i Malmslätt. Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. Verksamheten präglas av tillverkning av komponenter i komposit såsom utskjutningsrör, radomer, fenor etc. Kompositområdet är en kärnverksamhet för Dynamics.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.


Dina arbetsuppgifter
Saab Dynamics genomgår en hel del spännande förändringar då företaget expanderar och utvecklas. Just nu söker vi dig som vill vara med på resan i rollen som Miljökoordinator. Du kommer att arbeta som stöd till Saab Dynamics tillverkning av militära föremål i komposit. Detta är en tvådelad tjänst där du dels arbetar med planering och koordinering av kemikalier som rör kompositverksamheten, men även stöttar verksamheten med miljökoodinering vilket rör viktiga frågor kring miljöarbete.

I planeringen och koordineringen av kemikalier har du huvudansvaret för att verksamheten tillhandahåller kemikalierna på rätt sätt. Detta innebär att du säkerställer att rätt kemikalier används, du hanterar beställningen av kemikalier samt ser över vilka kvantiteter som köps in för att undvika ett överskott. Du ser även över att kemikalierna handskas på rätt sätt inom produktionen och inom andra funktioner.

I den andra delen av tjänsten stöttar du Saab Dynamics miljökonsult med en mängd olika miljörelaterade bitar. Detta innebär bland annat att du ser över miljötillstånd, brandfarliga produkter, är väl insatt i lagar och regler kring miljö och säkerställer att verksamheten följer standarder utifrån ISO-certifieringar.


Din profil
För denna tjänst är det viktigt att du har tidigare erfarenhet av arbete med miljö, gärna kopplat mot produktionsverksamhet. Du har god kunskap kring miljökrav, standarder, lagar och regler. Du har tidigare arbetat med ISO certifieringar, med fördel ISO 45001 (arbetsmiljöcertifiering), ISO 14001 (miljöledning) och ISO 9001 (kvalitetsledning).

Känsla för struktur och organisering är dina starka egenskaper och du slutför alltid processer som du påbörjat. I denna roll så kommer du att arbeta brett och därmed är det viktigt att du kan hantera flera parallella processer. Som Miljökoordinator har du ett stort kontaktnät och med din kommunikativa förmåga har du enkelt för att hantera olika typer av människor. Dokumentation är ett viktigt inslag i tjänsten och du har förmågan att på ett noggrant sätt formalisera processer och även grotta ner dig i lagar och regler.

Vi tror att du har en administrativ bakgrund inom planering/koordinering och även en utbildning inom lämpligt område, med fördel inom logistik och/eller miljö. Ett krav för tjänsten är goda språkkunskaper i både svenska och engelska, i både tal och skrift.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Ansökningsförfarande
Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Josefine Bolling (josefine.bolling@skill.se)

Låter det som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Ansök nu

Studentmedarbetare inom klimatanpassning

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Okt 9
Du kommer att tillhöra enheten Energi och klimat som arbetar med frågor som rör Agenda 2030, energi och klimat, klimatanpassning och miljömål. Utöver det arbetar enheten med investeringsstöd inom bostäder, energiomställning och radon samt särskilda stöd som tillkommit för att lindra effekterna av Covid-19. Som medarbetare hos oss får du ta ansvar, fatta beslut och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor inom många olika yrkesområden.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss kommer du att arbeta nära våra medarbetare som arbetar med klimatanpassning med att stödja olika uppdrag. Arbetsuppgifterna kommer att formas beroende på din erfarenhet. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att delta i projekt, medverka i framtagandet av miljökonsekvensbeskrivning, delta i rapportskrivning, bistå vid genomförande av konferenser, handläggning, ta minnesanteckningar och andra varierande administrativa uppgifter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som läser en miljövetenskaplig eller likvärdig utbildning på universitet eller högskola och vill få en inblick i hur klimatanpassningsarbete fungerar i praktiken. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom klimatanpassning men även energi, samhällsplanering och projektledning. Du är en van systemanvändare och kan Officepaketet.

Som person är du öppen, positiv, social och lätt att samarbeta med. Frihet under ansvar är något som tilltalar dig och du har en förmåga att se organisationens behov, ta fram passande aktiviteter och driva processer tillsammans med projektledningen och ibland självständigt. Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är strukturerad, självständig och har förmågan att hitta balansen mellan att leverera god kvalitet och att hålla tidsplaner. För att lyckas i denna roll behöver du vara prestigelös, serviceinriktad och öppen för att hjälpa till där det behövs. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att vara aktuell som studentmedarbetare måste du ha en pågående akademisk utbildning på heltid och det är ett krav att du har fullgjort minst 60 högskolepoäng inom området.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Ansök nu

Utvecklingsstrateg med inriktning mot folkhälsa och barnrätt

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 25
Om Kommunledningsförvaltningen
I en stor och innovativ kommun som Linköping, har Kommunledningsförvaltningen en viktig samordnande roll. Vi ger stöd och service till hela kommunen, företag och organisationer. På så sätt skapas goda möjligheter att utveckla och förverkliga idéer. Att arbeta hos oss är att vara med och göra skillnad – att påverka samhällsutvecklingen. Vårt arbete berör de flesta Linköpingsbors vardag och bidrar till ökad social och ekologisk hållbarhet samt förbättrad tillgänglighet. Vi arbetar med kommunövergripande strategiska frågor och ger stöd till den politiska ledningen. Inom vår förvaltning ryms också modern kommunikation, effektiv administration och ett ambitiöst arbete med kompetensförsörjning, säkerhet och digitalisering. Allt det grundläggande som behövs i en kommun som växer och utvecklas.

Om arbetsplatsen
Vi söker dig som vill arbeta strategiskt och drivande för en hållbar samhällsutveckling med det kommunala uppdraget som grund. I Linköpings kommun arbetar vi för att utveckla hela kommunens hållbarhetsarbete, med höga ambitioner inom såväl mänskliga rättigheter som miljömål. Vi strävar efter att Linköpings kommun ska bli en av Sveriges ledande kommuner inom hållbarhet.

Ur ett hållbarhetsperspektiv innebär det bland annat att vi, tillsammans med kommunens förvaltningar och bolag, arbetar för att vidareutveckla och stärka medborgardialog, samverkan med civilsamhället och lika möjligheter för kommunens invånare. Det innebär även att vi till exempel arbetar för att Linköping ska vara en koldioxidneutral kommun år 2025, och att kommunen bidrar till en giftfri miljö.

Tjänsten är placerad på Kommunledningsförvaltningen, hållbarhetsenheten. Hållbarhetsenheten har ansvar för kommunens strategiska arbete med frågor relaterade till hållbar utveckling och för att bidra till Agenda 2030. Exempel på strategiska kompetensområden inom gruppen är demokrati och mänskliga rättigheter, folkhälsa, miljö och klimat.

Arbetsbeskrivning
Som strateg arbetar du tillsammans med hållbarhetschefen och övriga medarbetare i hållbarhetsenheten, likväl som med kollegor inom andra förvaltningar. Uppdraget innebär att arbeta med kommunens frågor inom främst social hållbarhet, med inriktning mot folkhälsa och barnrätt, på en strategisk och övergripande nivå. Uppdraget kan till exempel innebära att processleda framtagande och implementering av program och handlingsplaner inom hållbar utveckling, likväl som uppföljning av detsamma. Uppdraget innebär genomgående en hög grad av samverkan och dialog, och kan även innebära att driva nätverk och utvecklingsarbete samt vara en kompetensresurs för de kommunala förvaltningarnas arbete. I arbetet ingår även att bereda ärenden för kommunstyrelsen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom samhällsvetenskap, gärna inom folkhälsovetenskap eller annan utbildning som Linköpings kommun bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna med dokumenterat ansvar för arbete inom processledning och framtagande, implementering och uppföljning av strategiska program. Erfarenhet från arbete i en kommun eller annan politiskt styrd organisation är meriterande, liksom erfarenhet av strategiskt arbete kopplat till jämlik hälsa i befolkningen. Då arbetet bland annat innebär att författa skriftliga underlag samt kommunicera med olika verksamheter inom kommunen är det ett krav att du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Du är trygg, stabil som person och du trivs med att leda projekt och processer, du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer och relaterar till människor på ett lyhört och smidigt sätt. För dig är helhetssyn ett nyckelord och du har lätt för att skapa dig överblick inom nya områden, ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vidare arbetar du bra med komplexa frågor, tar ansvar och driver ditt arbete framåt och strukturerar själv ditt arbetssätt. När du utmanas besitter du ett lugn och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Information om tjänsten
Tillträde: 2020-08-17 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med 2021-04-30

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 4804


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.


Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Miljöstrateg med inriktning Energi och Klimat

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 25
Om Kommunledningsförvaltningen
I en stor och innovativ kommun som Linköping, har Kommunledningsförvaltningen en viktig samordnande roll. Vi ger stöd och service till hela kommunen, företag och organisationer. På så sätt skapas goda möjligheter att utveckla och förverkliga idéer. Att arbeta hos oss är att vara med och göra skillnad – att påverka samhällsutvecklingen. Vårt arbete berör de flesta Linköpingsbors vardag och bidrar till ökad social och ekologisk hållbarhet samt förbättrad tillgänglighet. Vi arbetar med kommunövergripande strategiska frågor och ger stöd till den politiska ledningen. Inom vår förvaltning ryms också modern kommunikation, effektiv administration och ett ambitiöst arbete med kompetensförsörjning, säkerhet och digitalisering. Allt det grundläggande som behövs i en kommun som växer och utvecklas.

Om arbetsplatsen
Vi söker dig som vill arbeta strategiskt och drivande för en hållbar samhällsutveckling med det kommunala ansvaret som verktyg.

I Linköpings kommun arbetar vi för att utveckla hela kommunens hållbarhetsarbete, med höga ambitioner inom såväl mänskliga rättigheter som miljömål. Linköping är en Fairtrade City och vi strävar efter att Linköpings kommun ska bli en av Sveriges ledande kommuner inom hållbarhet. Ur ett miljöperspektiv innebär det bland annat att vi jobbar i riktning mot en giftfri miljö och för att Linköping ska vara en koldioxidneutral kommun år 2025. Vi arbetar även för att den biologiska mångfalden ska utvecklas och bevaras.

En av våra miljöstrateger ska vara föräldraledig. Vi söker därför en miljöstrateg med inriktning mot energi och klimat, som vill vara med att styra, utveckla och leda den kommunala verksamheten genom att implementera internationella, nationella, regionala och lokala miljö- och klimatmål i Linköping.

Tjänsten är placerad på Kommunledningsförvaltningen, hållbarhetsenheten. Hållbarhetsenheten har ansvar för kommunens strategiska arbete med frågor relaterade till hållbar utveckling och för att bidra till de globala målen, Agenda 2030. Exempel på strategiska kompetensområden inom gruppen är miljö, klimat och energi, folkhälsa, jämställdhet och demokrati.

Arbetsbeskrivning
Som Miljöstrateg arbetar du tillsammans med hållbarhetschefen och övriga medarbetare i hållbarhetsenheten. Uppdraget innebär att arbeta med kommunens miljö - och klimatfrågor på en strategisk nivå, där din inriktning främst blir mot energi och klimat.

Uppdraget kan till exempel innebära att processleda framtagande och implementering av program och handlingsplaner inom energi och klimat, likväl som uppföljning av desamma. Arbetet innebär genomgående en hög grad av samverkan och dialog, och kan även innebära att driva nätverk och utvecklingsarbete, samt vara en kompetensresurs för de kommunala förvaltningarnas energi- och klimatarbete. I arbetet ingår även att bereda ärenden för kommunstyrelsen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskoleutbildning inom energi/klimatområdet eller annan utbildning som Linköpings kommun bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna med dokumenterat ansvar för arbete med strategiska program och uppföljning. Erfarenhet från arbete i en kommun eller annan politiskt styrd organisation är meriterande. Då arbetet bland annat innebär att författa skriftliga underlag samt kommunicera med olika verksamheter inom kommunen är det ett krav att du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Du är trygg, stabil som person och du trivs med att leda projekt och processer, du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer och relaterar till människor på ett lyhört och smidigt sätt. För dig är helhetssyn ett nyckelord och du har lätt för att skapa dig överblick inom nya områden, ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vidare arbetar du bra med komplexa frågor, tar ansvar och driver ditt arbete framåt och strukturerar själv ditt arbetssätt. När du utmanas besitter du ett lugn och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Information om tjänsten
Tillträde: 2020-08-17 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstid, till och med 2021-08-31 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 4803


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.


Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Miljöplanerare till Miljö - och samhällsbyggnadsförvaltningen

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 11
Om Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen
Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa en levande och trygg kommun för alla. Tillsammans utvecklar vi den attraktiva, spännande och hållbara staden!

Samhällsbyggnad handlar om hur städer, byggnader och infrastruktur kan utformas för att ge en bra livsmiljö för våra invånare. Linköping är en av Sveriges snabbast växande städer. Det gör jobbet på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen spännande och ansvarsfullt. Som medarbetare på denna förvaltning får vi ofta vara med från att till exempel ett nytt område planeras, till att det står klart. Det gör att vi får en helhetsbild av de olika stegen i samhällsbyggnadsprocessen. Vi har en bred kompetens kring samhällsbyggnad inom förvaltningen. Det gör jobbet inspirerande, kul och mycket utvecklande. Vi ser till att staden planeras optimalt och att många värden tas till vara: kultur och näringsliv, trafik och miljö. Nu och i framtiden.

Om arbetsplatsen
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner med många spännande projekt på gång, såväl förtätningsprojekt i innerstaden som helt nya bostadsområden i ytterstaden och kommunen i övrigt. Ostlänken, en ny dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Stockholm (Järna) och Linköping, innebär att Linköpings kommun står inför ett av de största stadsutvecklingsprojekten i stadens i historia. Satsningen på Ostlänken omfattar bland annat ett nytt resecentrum i nytt läge öster om Stångån samt utveckling av den nya stadsdelen Stångebro och av miljön runt Stångån. Vi söker nu dig som i rollen som miljöplanerare vill vara med och driva kommunens stadsutveckling framåt.

Det är du och dina kollegor som lägger grunden för ett hållbart Linköping och skapar beredskap för dagens och framtidens utmaningar. Kommunen är i ett spännande expansivt skede och står inför flera utvecklande och strategiska stadsbyggnadsfrågor som du kan förvänta dig att arbeta med.

Plankontoret arbetar både på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen och består av tre avdelningar; översiktsplanering, detaljplanering samt mark och exploatering. Gruppen Hållbarhet och miljökommunikation är placerad under översiktsplanering och arbetar med uppdrag inom miljö- och klimatområdet såsom miljöbedömningar, energi- och klimatrådgivning, miljökommunikation, hållbart resande, åtgärdsprogram för luftkvalitét och omgivningsbuller. 

Arbetsbeskrivning
Som miljöplanerare kommer du att arbeta med miljöfrågor, konsekvensbeskrivningar, analyser, utredningar och strategier för att skapa en hållbar stadsutveckling. Du är sammanhållande i miljöfrågor kopplat till kommunens arbete med Ostlänkens passage genom Linköping. Din kompetens inom miljöområdet kommer tas tillvara genom ditt deltagande i projektgrupper för översiktsplaner, detaljplaner och exploateringsprojekt. Du kan även komma att projektleda och driva framtagandet av styrdokument inom miljö- och hållbarhetsfrågor. I ditt arbete ingår att aktivt omvärldsbevaka förändringar och utveckling inom miljöområdet knutet till fysisk planering

Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljöområdet, samhällsbyggnad med inriktning mot miljö eller annan utbildning som av oss bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att upprätta miljökonsekvensbeskrivningar och att samordna och bedöma specialistutredningar såsom buller-, luft-, dagvatten- och markföroreningar. För att lyckas i rollen har du ett intresse för stadsutveckling och erfarenhet av arbete med miljöfrågor i stadsplanering. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet och/eller projektledning.

Vi söker en person som är engagerad, serviceinriktad och lösningsorienterad. Du ser möjligheter och anpassar dig till förändrade krav och nya förutsättningar. Ditt arbete drivs strukturerat och målmedvetet och din förmåga att samarbeta är god. Det är viktigt att du har gedigen kunskap om, och ständigt vill utvecklas inom miljöområdet och att du förstår din specialistinriktade roll i projekten. Då arbetet innebär många skrivna underlag behöver du behärska det svenska språket väl i tal och skrift. Vill du vara med och påverka Linköpings stads framtid, bli en av oss!

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 2612


Om Linköpings kommun
I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök nu

Miljökoordinator på Saab Aeronautics

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 4
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.
Du kommer att verka inom avdelningen Governance and management support som ansvarar för att driva, förändra och förbättra verksamhetsförmågan för civila och militära produkter inom hela eller delar av Aeronautics, och du kommer att bli en del av området Quality and Environmental management som ansvarar för att styra, samordna och utbilda inom Kvalitets- Miljö-, Informations- och Processledning samt Revisionsverksamhet. Områdets medarbetare idag består av ett positivt gäng med mycket bred kompetens, och en blandning av kvinnor och män.
Miljöfrågor är ett prioriterat arbetsområde för Saab. För att uppnå tekniska lösningar som möter Saab ABs miljöpolicy, lagstiftning och kundkrav krävs aktiva insatser att hitta och kvalificera nya material som har mindre miljöpåverkan som kan ersätta farliga ämnen och komponenter.
Miljöfunktionen är idag en grupp på tre personer som gemensamt driver miljöarbetet framåt och fördelar upp arbetsuppgifter efter intresse och kompetens, och som nu behöver expandera.Din framtida utmaning
Rollen som miljökoordinator innebär att du:• Kan göra kemikaliebedömningar (erfarenhet kring lagstiftning, riskbedömning i verksamhet etc)• Arbetar med produktrelaterade miljöfrågor och medverkar till upprättande av strategier, samordnar och utvecklar riktlinjer, processer och verktyg.• Deltar i och koordinerar miljöarbete/leverabler/frågor inom och mellan utvecklingsprojekt• Kontakter med kund, leverantörer och partners inom och utanför Sverige kring miljöfrågor och utfasning av farliga ämnen• Är med och utvecklar området, ta fram nya arbetssätt och metoder för hantering av miljöfrågor• Kan agera teamledare/projektledare i produktmiljö-frågor, • Utför alternativt assisterar vid externa och interna revisioner• Utbildar anställda inom sakområdet• Utför miljögranskningar inom verksamheten • Driver strategiskt miljöledningsarbete• Arbetar med klimat-, energi- och avfallsrelaterade frågor

Den du är idag
Den du är idagSom person är du kommunikativ, strukturerad och pedagogisk.Du är självgående, bryter mark,och sätter egna mål.Du är drivande, engagerad, flexibel och har god förmåga att samarbeta, också internationellt.Du har integritet och vågar stå för beslutDu har kompetens- och/eller erfarenhet av arbete med miljöfrågor och miljökrav inklusive kemikalielagstiftningDu har en relevant högskoleexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet.Du har goda kunskaper i och talar och skriver svenska och engelska utan problem.
Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.
Det är meriterande att:Ha arbetat med interna revisionerHa erfarenhet från konstruktion, produktion eller laboratoriearbete Ha arbetat i och med utvecklingsprojektHa erfarenhet från arbete med materialval
Välkommen in med din ansökan!

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Ansök nu

Utvecklingsstrateg inom social hållbarhet

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 3
Om Kommunledningsförvaltningen
I en stor och innovativ kommun som Linköping har Kommunledningsförvaltningen en viktig central samordnande roll. Genom att ge service och stöd till medborgare, företag, organisationer och andra förvaltningar skapas goda möjligheter att utveckla och förverkliga idéer.

Att arbeta inom denna mångfacetterade förvaltning är att vara med och göra skillnad – att faktiskt påverka samhällsutvecklingen. De många olika uppdragen berör de flesta linköpingsbors liv och bidrar med ett långsiktigt perspektiv till bland annat ökad social och ekologisk hållbarhet samt förbättrad tillgänglighet i samhället.

Inom förvaltningen ryms allt från framåtblickande strategiarbete, modern kommunikation och effektiv administration till ett ambitiöst arbete med kompetensförsörjning samt trygghet och säkerhet i hela kommunen. Allt det där grundläggande som behövs i en kommun som växer och utvecklas.

Om arbetsplatsen
Vi söker dig som vill arbeta strategiskt och drivande för en hållbar samhällsutveckling med det kommunala uppdraget som grund. I Linköpings kommun arbetar vi för att utveckla hela kommunens hållbarhetsarbete, med höga ambitioner inom såväl mänskliga rättigheter som miljömål. Linköping är en Fairtrade City och vi strävar efter att Linköpings kommun ska bli en av Sveriges ledande kommuner inom hållbarhet.

Ur ett socialt hållbarhetsperspektiv innebär det bland annat att vi, tillsammans med kommunens förvaltningar och bolag, arbetar för att vidareutveckla och stärka medborgardialog, samverkan med civilsamhället och lika möjligheter för kommunens invånare.

Vi söker en utvecklingsstrateg inom social hållbarhet, som vill vara med och bidra i att utveckla, leda och följa upp den kommunala verksamheten.

Tjänsten är placerad på Kommunledningsförvaltningen, hållbarhetsgruppen. Hållbarhetsgruppen har ansvar för kommunens strategiska arbete med frågor relaterade till hållbar utveckling och för att bidra till de globala målen, Agenda 2030. Exempel på strategiska

kompetensområden inom gruppen är demokrati och mänskliga rättigheter, folkhälsa, miljö och klimat.

 

Arbetsbeskrivning
Som utvecklingsstrateg arbetar du tillsammans med hållbarhetschefen och övriga medarbetare i hållbarhetsgruppen, likväl som med kollegor inom andra förvaltningar. Uppdraget innebär att arbeta med kommunens frågor inom social hållbarhet på en strategisk nivå. Det kan handla om samverkan med civilsamhället, mänskliga rättigheter och/eller andra områden där din bakgrund och kompetens kan komma att styra inriktningen. Uppdraget innebär till exempel att leda arbetet med att ta fram och implementera program och handlingsplaner inom social hållbarhet, samt att vara en kompetensresurs för de kommunala förvaltningarnas arbete. I arbetet ingår även att bereda ärenden för kommunstyrelsen 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom samhällsvetenskap eller annan utbildning som Linköpings kommun bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna med dokumenterat ansvar för arbete med strategiska program och uppföljning. Erfarenhet från arbete i en kommun eller annan politiskt styrd organisation är meriterande.

För dig är helhetssyn ett nyckelord och du har lätt för att skapa dig överblick inom nya områden. Vidare är du analytisk och drivande, med en god initiativförmåga. Du trivs med att leda projekt

och processer, och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

 

Information om tjänsten
Tillträde: enl överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 1473


Om Linköpings kommun
I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök nu

Jobba med energikartläggning på EW Group

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 14
Om tjänsten:

Är du en student som letar efter ett extrajobb och sätter miljön i första hand? Då ska du jobba med energikartläggning på European Wenture Group. EW Group söker just nu en strukturerad och driven medarbetare som vill jobba med energikartläggning. Arbetet innebär att utreda och kartlägga energianvändningen av en fabrik, arbetstiderna är flexibla och du arbetar med projektet utefter din tid och önskemål.

Vi söker dig som::

Vi ser att du som söker är student och vill jobba vid sidan av studierna och eventuellt under sommaren. Du har erfarenhet inom energikartläggning då du ansvarar över projektet. Som person är du strukturerad och självgående och gillar utmaningar!

Om företaget::

På European Wenture Group handlar en central del av arbetet om att utveckla nya möjligheter och arbetssätt när det gäller miljösaneringar. EW Group jobbar med lösningar inom miljöteknik som att samla upp, hantera och transportera avfall. Stämningen är sammanhållen med ett öppet klimat där medarbetarna har lång erfarenhet trots att företaget startades 2013.

Om anställningen:

Detta är en projektanställning med chans till förlängning.

Startdatum::

Flexibelt uppstartsdatum, innan sommaren.

Allmän information::

Ansök genom länken nedan eller skicka din ansökan och ditt CV direkt via mail till elin@xamera.se. Märk ansökningen med ”EW Group Energikartläggare”. Detta uppdrag tillsätts löpande så ansök så snart som möjligt.

Ansök nu

Samordnare av klimatanpassningsfrågor

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 17
Länsstyrelsen Östergötland är en modern myndighet som arbetar med samhällsutveckling i hela länet. Vi får våra uppdrag från regeringen och har många kontakter med myndigheter, kommuner och andra intressenter. Som medarbetare hos oss får du ta ansvar, fatta beslut och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor inom många olika yrkesområden.

Länsstyrelsen har regeringens uppdrag att samordna arbetet i länet med anpassningen till ett förändrat klimat och som samordnare blir din uppgift att samordna och driva hur detta arbete ska genomföras.
Tjänsten ingår i krisberedskapsfunktionen som leds av försvarsdirektören och består av tio personer som arbetar med samhällets beredskap, skydd mot olyckor, krisledning- och krishantering, klimatanpassning, kommunal räddningstjänst samt tillsynsfrågor inom området. Vårt övergripande mål är att arbeta för ett hållbart samhälle som har en effektiv beredskap vid allvarliga kriser. Ett stort fokus ligger på att förebygga och förbereda innan en allvarlig kris händer.

Krisberedskapsfunktionen ingår i Kultur- och samhällsbyggnadsenheten som består av ca 28 medarbetare som arbetar med frågor som rör bland annat hållbar samhälls-planering, boende, krisberedskap, kulturmiljö, klimatanpassning och infrastrukturplanering. Främst arbetar vi med handläggning av ärenden, projekt och remisser inom de olika områdena samt tillsyn enligt berörda lagstiftningar.

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter blir att samordna och driva hur arbetet med anpassning till förändrat klimat ska
genomföras. Agenda 2030 är ett av Länsstyrelsens fokusområden och utgör en viktig grund för arbetet.
Du driver arbetet med Länsstyrelsens regionala handlingsplan för klimatanpassning genom nära samverkan med berörda aktörer. Du stöttar kommunerna i deras arbete med anpassning till ett förändrat klimat och integrerar klimatanpassningsuppdraget internt inom länsstyrelsen.
Du deltar aktivt i länsstyrelsens arbete med regionala risk- och sårbarhetsanalyser och fysisk planering, håller dig uppdaterad inom klimatanpassningsforskning och sprider kunskapen lokalt och regionalt.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har relevant högskoleutbildning inom miljö-, natur- eller samhällsvetenskap eller annan utbildning vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med klimatanpassningsfrågor, samhällsplanering och/eller riskhantering. Det är en fördel om du har erfarenhet av att planera och leda projekt eller processer.
Vi förutsätter att du har körkort då tjänsten innebär resor inom länet.

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och drivande. Resultatinriktad med en analytisk och strategisk förmåga är andra ord som beskriver dig väl. Du har väl utvecklad kommunikativ förmåga och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Eftersom att en stor del av arbetet sker i olika arbetsgrupper är god samarbetsförmåga en förutsättning. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Ansök nu