Enhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Avonova Hälsa söker hälsocenterchef till Östergötland

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 16
Vi leder vägen till ett hållbart arbetsliv – varje dag 

 




Avonova är Nordens ledande aktör inom företagshälsa och ledarutveckling.

Med bred kunskap och stort engagemang hjälper Avonova organisationer och dess medarbetare att bli mer hållbara, kommunicera effektivare och må bättre. Hälsa och arbetsmiljö är avgörande faktorer för att skapa långsiktigt framgångsrika organisationer. Våra 1300 medarbetare på 170 orter levererar varje dag hälsotjänster över hela Norden. Våra kunder finns inom såväl offentlig som privat sektor.

 

Är du vår nya hälsocenterchef?

Vi söker en hälsocenterchef med placering i Linköping eller Norrköping med ansvar för våra enheter i Östergötland. Tillsammans med trevliga, engagerade och kompetenta arbetslag på våra hälsocenter, erbjuder vi ett utvecklande arbete i ett företag som har stor tillväxtkraft i branschen. Vår kultur och arbetsgemenskap kännetecknas av innovation, helhetssyn och en stark vilja att åstadkomma goda resultat. Vi arbetar gentemot olika kundföretag i varierande branscher och områden och tjänsteresor ingår därmed i rollen.

Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta kundorienterat, är affärsmässig, har egen drivkraft och tycker om att arbeta i team. Du inspireras av att se din verksamhet växa och utvecklas och är intresserad av ett aktivt och nära ledarskap. 

Du har ett genuint intresse för människor, deras hälsa och arbetsmiljö och erfarenhet av arbete i ledande befattning med liknande verksamhet. Du har mycket goda ledaregenskaper och förmåga att skapa förutsättningar att öka motivationen hos medarbetarna. Våra medarbetare är experter inom olika områden och vi har många olika yrkeskategorier på varje hälsocenter. Det gör arbetet som hälsocenterchef varierande och rollen innefattar allt från att coacha och säkerställa att medarbetarna har rätt förutsättningar till att möta enhetens kunder, till att utveckla verksamheten och skapa långsiktiga affärsrelationer. En del i arbetet är att tillsammans med de kundansvariga och KAM bidra till att hälsocentrets medarbetare har en aktiv roll i kundarbetet för att skapa och utveckla befintliga och nya affärsmöjligheter. Du är också säljcoach för arbetsgruppen. En av våra viktigaste målsättningar i uppdragen är helhetssyn och ett konsultativt arbetssätt.

Du kommer att:

- Ha fullt ansvar för personal, budget och resultat.
- Hantera kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor och skapa en effektiv verksamhetsplanering.
- Tillsammans med säljare och områdeschef bidra till enhetens försäljning och ha en aktiv roll i kundarbetet för att skapa och utveckla befintliga och nya affärsmöjligheter.
- Ingå i ledningsgruppen för område Väst och rapportera till områdeschef.
- Vara en nyckelperson i arbetet att utveckla vårt arbetssätt i målet att vara Nordens bästa företagshälsa.

Du som söker har

- Chefs- och ledarerfarenhet av att leda specialister.
- Högskoleutbildning.
- Kunskap inom och erfarenhet av ekonomistyrning.
- Tidigare haft budget-och resultatansvar.
- Erfarenhet av sälj- och kundarbete.
- Erfarenhet från liknande bransch, bemannings- eller konsultverksamhet är meriterande.
- Gärna utbildning/erfarenhet inom försäljning och HR.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i ett företag med stor förändringsvilja och potential. Hos oss får du vara med och påverka och göra skillnad i människors liv. Du får frihet, stöd och möjlighet till utveckling. Självklart omfattas din anställning hos Avonova av kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension. Vi vill att du ska må bra och trivas och erbjuder därför friskvårdsbidrag och företagshälsovård. Vi har kollektivavtal mellan Almega Vårdföretagarna och Vårdförbundet, Fysioterapeuterna, Läkarförbundet och Vision.



Vill du veta mer kontakta gärna områdeschef Anna Fors via mail anna.fors@avonova.se

Tycker du detta låter intressant är du välkommen med din ansökan med CV och personligt brev. Vi arbetar med löpande urval så vi vill att du sänder din ansökan snarast möjligt. Utdrag ur belastningsregistret samt drogtest kommer att ske i samband med anställning.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 17
Falck Ambulans erbjuder tjänster inom prehospital akutsjukvård och utför ambulansverksamhet i Östergötland och Västerbotten. Våra verksamheter kännetecknas av att alltid sätta patientens bästa i centrum, en hög kvalitet, en väl utvecklad arbetsmiljö och fokus på utveckling av ambulanssjukvården.

Till vårt ledarteam i Östergötland söker vi nu en engagerad ledare till en nyinrättad tjänst som Enhetschef!

Tjänsten är en av fyra chefstjänster som tillsammans säkerställer leveransen av prehospital vård i ambulanserna i Linköping, Motala, Mjölby/Ödeshög, Kisa och Åtvidaberg.

Som enhetschef är ditt uppdrag att säkerställa en resurssmart, optimerad och kvalitetssäkrad leverans genom att bygga och upprätthålla förtroende hos kunder, medarbetare och övriga intressenter genom att agera som en ambassadör för Falck och som förebild genom att leda verksamheten utifrån Falcks Winning behaviours och ledarskapsmodell där tydlighet, transparens, kommunikation och medarbetarengagemang är i fokus.

Som chef på Falck kommer du till en verksamhet med korta beslutsvägar, möjlighet att bidra till utveckling av verksamhet och arbetssätt. I tjänsten ingår personal-, ekonomi-, kvalitets-, drifts-, arbetsmiljö- och miljöansvar.

Vi ser gärna att du är sjuksköterska i grunden och har en gedigen ledarerfarenhet, gärna från personalintensiv verksamhet och att du drivs av att skapa bästa förutsättningarna för dina medarbetare samt leverera resultat.

Har du också arbetat med team- och grupputveckling och har god kännedom om arbetsmarknadens spelregler, grunder i arbetsrätt och förhandlingar matchar det våra förväntningar För att trivas hos oss behöver du ha lätt för att sätta dig in i nya arbetssätt och vara en van användare av systemstöd för olika arbetsuppgifter som tex uppföljning av bemanning, ekonomi. Du behöver vara flytande svenska i tal och skrift samt god engelska i tal och skrift, då vi är ett globalt företag med kollegor i många olika länder.

Som person är du representativ och social, positiv och resultatorienterad, trygg och stabil. Självklart innehar du giltigt B-körkort.

Heltid 100% måndag- fredag, viss tjänstgöring övrig tid kan förekomma.

Tjänsten kommer vara placerad på någon av våra stationer i Östergötland.

Resor mellan de olika stationerna ingår i vardagen som enhetschef.

Kollektivavtal Almega Vårdföretagen - Unionen/Ledarna

För mer informationom tjänsten kontakta Mazella Redling mazella.redling@falck.com

Ansök nu

Led och utveckla på Magtarmmedicinska kliniken - bli vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 19
Bli medskapare i vår verksamhet som vårdenhetschef på Magtarmmedicinska kliniken! Vi söker dig som, i samarbete med vårt fantastiska team, vill leda och utveckla vår verksamhet, driva processförbättringar och skapa en trivsam arbetsmiljö för våra dedikerade medarbetare.

”Magtarm är en stimulerande arbetsplats där man får chans att vårda flertal olika patientgrupper och vårdinriktningar. Jag uppskattar att jobba med ett glatt gäng som gör sitt bästa för att ge våra patienter den bästa möjliga vården.” – Matilda Engberg, Sjuksköterska

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Vi är mycket stolta över att vi de senaste åren haft en välfungerande verksamhet med fantastiska medarbetare, goda resultat och fungerande processer. Vi har haft goda rekryteringsmöjligheter och många av våra studenter har valt att stanna kvar för att börja arbeta hos oss. Avdelningen är också inne i en spännande utvecklingsfas. I Linköping har vi sedan många år en mycket hög kompetens kring inflammatorisk tarmsjukdom (IBD). Under hösten 2024 ansöker vi om nationellt uppdrag för IBD vård och som en del i det arbetet öppnade vi 2021 elektiva kirurgiska vårdplatser på avdelningen för IBD-patienter.

Som ny chef får du stöd av HR, chefskollegor och har även möjlighet att få en mentor i en erfaren chef. Allteftersom du växer in i din roll finns det utbildningar och ledarskapsprogram för att stötta dig i din utveckling.

Läs även gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag som vårdenhetschef är att leda, planera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med avdelningens fantastiska medarbetare.

Du arbetar i nära samarbete med övriga vårdenhetschefer på kliniken samt ingår i klinikens ledningsgrupp. Ledningsgruppsarbetet ger dig goda möjligheter att påverka både vårdavdelningens och klinikens strategiska utveckling. Vår vårdavdelning har ca 45 medarbetare som du har chefsansvar för, vilket innebär delegerat personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

Det finns även planer på att införa parledarskap i verksamheten framöver, vilket innebär ett nära samarbete med vårdenhetschefskollega där man kan stötta varandra och utvecklas tillsammans.

Arbetsgrupp

Mag-tarmmedicinska kliniken är en attraktiv klinik med positiv utveckling och bred verksamhet. Vi arbetar med ett kontinuerligt förbättringsarbete som bygger på medarbetarnas engagemang och ansvar i aktiva vårdteam, en hög tilltro till medarbetarnas förmåga och stark tro på personcentrerad vård med patientdelaktighet och egenvård. 2018 flyttade avdelningen till helt nyrenoverade lokaler på plan 19 på US. Avdelningens vårdplatser fördelar vi på två vårdlag med Mag-tarm och endokrinmedicinska patienter. Dessutom har vi i anslutning till avdelningen en poliklinisk Dagvårdsverksamhet för klinikens patienter.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad sjuksköterska. Du behöver inte ha tidigare ledarerfarenheter men detta är meriterande. Även ledarutbildningar av olika slag ser vi med fördel att du har med dig in i rollen.

Då kommunikation är en viktig del av ledarskap och samarbete behöver du ha svenskkunskaper motsvarande C1-nivå.

Vi söker en engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap där du ser och lyfter dina medarbetare och deras kompetens. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet tillsammans med dina medarbetare för verksamheten och patientens bästa. Du är lyhörd i ditt ledarskap och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du trygg och stabil med god självinsikt, vilket för oss innebär att kunna ge och ta feedback. Du har lätt för att skapa dig en bild av verksamhetens olika delar och hur de samverkar för att kunna se till hela verksamhetens bästa i olika beslut. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen och är en förebild för andra.

Ansökan och anställning

I denna rekrytering kommer vi arbeta löpande med urval och kan komma att kalla till intervjuer innan sista ansökningsdatum - slutgiltigt besked ges dock först efter sista ansökningsdatum.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till kirurgiska mottagningen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 8
Kirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping är en del av Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård i Östergötland.

Verksamheten är indelad i fem huvudsektioner; kolorektal-, övre abdominell-, bröst- och endokrinsektionerna samt sektionen för akut- och traumakirurgi.

Vi söker nu dig som tillsammans med övriga vårdenhetschefer och medarbetarna vill leda och utveckla verksamheten.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Kirurgiska kliniken ansvarar för patienter från såväl Östergötland som från den Sydöstra sjukvårdsregionen samt patienter från övriga landet. Vid kliniken bedrivs slutenvård på avdelning med vårdplatser för akut- och planerad vård samt öppenvård på mottagning. Vår målsättning är att på ett optimalt sätt vårda patienter som har behov av kirurgisk diagnostik och behandling.

Kirurgiska mottagningen bedriver öppenvård för 4 av klinikens 6 sektioner. Arbetet bedrivs utifrån patientens behov processorienterat. En stor del av patienterna behandlas för cancersjukdomar och kontaktsköterskefunktionen är central. Vi har ett nära samarbete med slutenvårdensamt rehabkompetens för att stärka patientens sömlösa övergång mellan öppenvård och slutenvård.

Vi vill även skapa en god arbetsmiljö för alla medarbetare för att utveckla professionalism, kreativitet och samarbete. Hos oss arbetar vi personcentrerat, inte bara gentemot patienten utan även mot varandra som kollegor. Vi månar om samarbete, att lyfta varandra och vi respekterar balansen mellan arbets- och privatliv.

Läs gärna mer om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag som vårdenhetschef är att leda, planera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med mottagningens medarbetare. Du arbetar i nära samarbete med övriga vårdenhetschefer samt ingår i klinikens ledningsgrupp. Ledningsgruppsarbetet ger dig goda möjligheter att påverka både vårdavdelningens och klinikens strategiska utveckling. Uppdraget innebär ett chefsansvar för cirka 30 medarbetare, vilket består av delegerat personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

Du är en viktigt del i ledningsgruppen och vi söker dig som lägger stor vikt vid att utveckla arbetsplatsen.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av chef- och ledningsarbete och gärna ledarutbildning. Vidare vill vi att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård, gärna som sjuksköterska och med intresse för kirurgi- och cancervård. Har du arbetat processinriktat och med förändringsarbete är även det meriterande. För att fungera bra i denna roll är kommunikation viktigt och vi ser därmed att du har språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1.

Vi söker en engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet tillsammans med dina medarbetare för verksamheten och patientens bästa. Du trivs i rollen som förändringsledare och har ett driv att omsätta idéer till praktik som sen leder till resultat, även om det ibland krävs en del uthållighet.

Du är strukturerad i ditt arbetssätt och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du trygg och stabil med god självinsikt, vilket för oss innebär att kunna ge och ta feedback. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen och är en förebild för andra.

Ansökan och anställning

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat förordnande under fyra år med en tillsvidareanställning inom din grundprofession.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Regionchef för Falck ambulans i Östergötland

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 1
Är du vår nästa regionchef som kommer att revolutionera prehospital vård i Östergötland?
Om du brinner för service av högsta kvalitet, är en visionär ledare och söker en möjlighet att göra en verklig skillnad, då kan du vara den regionchef vi söker till Falck i Östergötland!
Om rollen
Som regionchef hos oss blir du en nyckelspelare och ambassadör i att driva Falcks uppdrag att rädda liv och erbjuda oöverträffad prehospital vård. Du kommer att vara ansvarig för att säkerställa en hög servicenivå och patientsäkerhet genom våra tjänster, som inkluderar ambulanssjukvård, liggande sjuktransporter och transport av avlidna. Du är en skicklig ledare som kan inspirera ditt team, främja innovation och ständigt sträva efter förbättringar i vår serviceleverans.
Du vårdar och utvecklar relationer med befintliga och potentiella kunder samt driver tillväxt genom nya affärsmöjligheter. Du analyserar, följer upp lönsamhet och resultat. Du planerar samt genomför korrigerande aktiviteter för att nå ekonomiska mål.
Vem är du?
Vi söker dig som:
Är utbildad sjuksköterska och har erfarenhet av ledarskap, gärna inom prehospital vård eller liknande områden.


Har dokumenterat goda resultat inom personalansvar, ekonomisk styrning och erfarenhet av personalintensiva verksamheter


Har förmågan att bygga och upprätthålla relationer med både interna och externa intressenter.


Har en stark affärsmässig förståelse och erfarenhet av att driva tillväxt och effektivitet.


Har utmärkt kommunikationsförmåga och förmåga att agera som ambassadör för Falck.


Är van användare av systemstöd för uppföljning av ekonomi, verksamhet, och kommunikation samt är väl insatt i officepaketets verktygslåda.


Har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, för att kunna kommunicera effektivt i en internationell miljö.

Varför Falck?
Falck är en plats där du kan växa både professionellt och personligt. Vi erbjuder en dynamisk och stödjande arbetsmiljö där innovation och engagemang värderas högt. Du kommer få delta Falcks globala ledarskapsutvecklingsprogram som rustar dig för ett värderingsstyrt ledarskap enligt modern organisationsteori. Du kommer bli en del av en organisationskultur som kretsar kring våra tre pelare: vi bygger förtroende, vi skapar mervärde tillsammans och vi bryr oss om.
På Falck väntar en karriär med verklig inverkan på livet!
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning. Arbetstiden är heltid, 40 timmar per vecka, främst måndag till fredag. Vi erbjuder ett flexibelt arbetsarrangemang med minst 80% närvaro på plats. Tjänsten är baserad i Östergötland med utgångspunkt från Linköping.
Vi tillämpar kollektivavtal, Almega Vårdföretagarna – Unionen/Ledarna.
Ansökan
Är du intresserad av att leda vår verksamhet i Östergötland och bidra till en meningsfull förändring? Skicka din ansökan, bestående av CV och personligt brev idag. Vi genomför intervjuer löpande och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Senaste ansökningsdagen är den 7 april.
För mer information om rollen eller rekryteringsprocessen, kontakta vår samarbetspartner Susanne Adawi på Adawi People & Growth på susanne@adawi.se eller 073-633 2990. Märk ansökan "Regionchef."
Tillsammans kan vi skapa en tryggare och hälsosammare framtid för alla.


I den här rekryteringen har vi valt samarbetspartners och annonsvägar. Vi tackar därför vänligt men bestämt nej till vidare kontakter med rekryterings- och bemanningsföretag.

Ansök nu

Regionchef för Falck ambulans i Östergötland

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 12
Är du vår nästa regionchef som kommer att revolutionera prehospital vård i Östergötland?
Om du brinner för service av högsta kvalitet, är en visionär ledare och söker en möjlighet att göra en verklig skillnad, då kan du vara den regionchef vi söker till Falck i Östergötland!
Om rollen
Som regionchef hos oss blir du en nyckelspelare och ambassadör i att driva Falcks uppdrag att rädda liv och erbjuda oöverträffad prehospital vård. Du kommer att vara ansvarig för att säkerställa en hög servicenivå och patientsäkerhet genom våra tjänster, som inkluderar ambulanssjukvård, liggande sjuktransporter och transport av avlidna. Du är en skicklig ledare som kan inspirera ditt team, främja innovation och ständigt sträva efter förbättringar i vår serviceleverans.
Du vårdar och utvecklar relationer med befintliga och potentiella kunder samt driver tillväxt genom nya affärsmöjligheter. Du analyserar, följer upp lönsamhet och resultat. Du planerar samt genomför korrigerande aktiviteter för att nå ekonomiska mål.
Vem är du?
Vi söker dig som:
Är utbildad sjuksköterska och har erfarenhet av ledarskap, gärna inom prehospital vård eller liknande områden.


Har dokumenterat goda resultat inom personalansvar, ekonomisk styrning och erfarenhet av personalintensiva verksamheter


Har förmågan att bygga och upprätthålla relationer med både interna och externa intressenter.


Har en stark affärsmässig förståelse och erfarenhet av att driva tillväxt och effektivitet.


Har utmärkt kommunikationsförmåga och förmåga att agera som ambassadör för Falck.


Är van användare av systemstöd för uppföljning av ekonomi, verksamhet, och kommunikation samt är väl insatt i officepaketets verktygslåda.


Har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, för att kunna kommunicera effektivt i en internationell miljö.

Varför Falck?
Falck är en plats där du kan växa både professionellt och personligt. Vi erbjuder en dynamisk och stödjande arbetsmiljö där innovation och engagemang värderas högt. Du kommer få delta Falcks globala ledarskapsutvecklingsprogram som rustar dig för ett värderingsstyrt ledarskap enligt modern organisationsteori. Du kommer bli en del av en organisationskultur som kretsar kring våra tre pelare: vi bygger förtroende, vi skapar mervärde tillsammans och vi bryr oss om.
På Falck väntar en karriär med verklig inverkan på livet!
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning. Arbetstiden är heltid, 40 timmar per vecka, främst måndag till fredag. Vi erbjuder ett flexibelt arbetsarrangemang med minst 80% närvaro på plats. Tjänsten är baserad i Östergötland med utgångspunkt från Linköping.
Vi tillämpar kollektivavtal, Almega Vårdföretagarna – Unionen/Ledarna.
Ansökan
Är du intresserad av att leda vår verksamhet i Östergötland och bidra till en meningsfull förändring? Skicka din ansökan, bestående av CV och personligt brev idag. Vi genomför intervjuer löpande och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Senaste ansökningsdagen är den 31 mars.
För mer information om rollen eller rekryteringsprocessen, kontakta vår samarbetspartner Susanne Adawi på Adawi People & Growth på susanne@adawi.se eller 073-633 2990. Märk ansökan "Regionchef."
Tillsammans kan vi skapa en tryggare och hälsosammare framtid för alla.


I den här rekryteringen har vi valt samarbetspartners och annonsvägar. Vi tackar därför vänligt men bestämt nej till vidare kontakter med rekryterings- och bemanningsföretag.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Psykiatriska kliniken i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 23
Psykiatriska kliniken på universitetssjukhuset i Linköping är en del av psykiatricentrum och omfattar öppen och sluten vård för centrala Östergötland.

Kliniken har ett brett basutbud från diagnostik till behandling och strävar samtidigt efter att vara ledande inom ett flertal spetsområden, som till exempel ECT, PTSD och beroende. Vi anstränger oss ständigt att implementera frontlinjen inom psykiatri i vardagsklinik och på så sätt integrera klinisk forskning i det patientnära arbetet.

Vi söker nu en chef till avdelning S.81. Avdelningen är en allmänpsykiatrisk avdelning där vi vårdar patienter med bland annat affektiv sjukdom, ångesttillstånd och personlighetssyndrom.

Vill du vara med och utveckla vård i världsklass? Välkommen att bli en av oss!


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Psykiatriska kliniken består av fyra slutenvårdavdelningar, psykiatrisk öppenvårdsmottagning och beroendemottagning samt MiniMaria för ungdomar med alkohol- och drogproblematik. Kliniken har ett nära samarbete med den psykiatriska och beroendemedicinska forskning som sker på CSAN (Linköpings Universitets Centrum för Social och Affektiv Neurovetenskap) och arbetar ständigt med att förbättra och utveckla vården inom såväl slutenvård som öppenvård. Vår storlek och vår samverkan är vår styrka och som arbetsgivare erbjuder kliniken olika typer av arbets-platser, flera utvecklings- och karriärvägar både för den som vill bygga bred kompetens och för den som vill satsa på fördjupat kunnande inom ett område.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med att bygga framtidens psykiatri i Linköping. Uppdraget innebär att tillsammans med vårdchef och klinikledning, leda enheten enligt riktlinjer och uppdrag. Som vårdenhetschef ska du säkerställa att patienterna får en säker vård av god kvalité. Du ska arbeta för att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att arbeta i en bra arbetsmiljö. Verksamheten kräver att du kan ta snabba beslut och har lätt att anpassa dig till nya situationer och omständigheter. Vidare innebär arbetet även verksamhetsutveckling, arbete med patientsäkerhetsfrågor, samt personal- och ekonomiansvar. Till uppdraget hör också att understödja forskning, utveckling och undervisning i samverkan med främst medicinska fakulteten, Linköpings universitet.

Arbetsgrupp

Medarbetargruppen består av cirka 30 medarbetare där det arbetar såväl sjuksköterskor som skötare och där man också arbetar med nära kontakt med läkare. Varje profession har sin roll och funktion när vi skapar god, trygg och säker vård för våra patienter. Du kommer ingå i sluten-vårdens ledningsgrupp där du arbetat nära tillsammans med de fyra andra vårdenhetschefer samt vårdchef på kliniken.

Om dig

Vi ser gärna att du som söker har en utbildning inom hälso- och sjukvården alternativt för verksamheten relevant högskoleutbildning. Har du erfarenhet av arbete inom psykiatrisk verksamhet ser vi som positivt. Vidare ser vi att det är meriterande att du som söker har tidigare chef/- ledarskapserfarenhet samt av att driva utvecklingsarbete.

Då det i denna tjänst innebär ett tätt samarbete med övriga chefskollegor, lägger vi stor vikt på samarbetsförmåga. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen där du skapar engagemang och delaktighet hos dina kollegor och medarbetare. Vi ser även att det är viktigt att du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet vid beslutsfattande. Goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift, är en förutsättning då stora delar av arbetet innebär att kunna kommunicera med medarbetare, samarbetspartner, patienter och närstående.

Ansökan och anställning

Uppdraget är ett chefsförordnande på 4 år och en anställning i din grundprofession.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till avdelning D 97 Infektionskliniken i Östergötland

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 6
Infektionskliniken i Östergötland är en länsövergripande klinik med verksamhet inom området Infektionssjukdomar.

Vi ingår i medicincentrum och finns på Universitetssjukhuset i Linköping (US), Vrinnevisjukhuset i Norrköping (ViN) samt har konsultverksamhet på Lasarettet i Motala (LiM). Kliniken har totalt cirka 160 medarbetare och det bedrivs dygnet runt verksamhet med sluten- och öppenvård på både US och ViN. Totalt finns det 38 vårdplatser, 19 på US och 19 på ViN.

Bland diagnoserna inom infektionskliniken kan nämnas HIV, tuberkulos, hepatit, MRSA, och immunbrist. Kliniken har också ett vaccinationsuppdrag. På US finns en högisoleringsenhet för vård av patienter med högsmittsamma sjukdomar. På ViN finns sedan några år en sprututbytesverksamhet där personer med intravenöst missbruk ges möjlighet att byta sina sprutor i hälsofrämjande och förebyggande syfte. På vår klinik bedrivs bred klinisk forskning, både nationell och internationell, av flera yrkesprofessioner vilket genomsyrar vår verksamhet. Undervisning och forskning genomförs också i nära samarbete med Linköpings Universitet. 

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

I ditt uppdrag som vårdenhetschef ingår det att leda, planera och utveckla verksamheten i nära samarbete med klinikens övriga fyra vårdenhetschefer, läkarchef och verksamhetschef. I klinikens ledningsarbete ingår också medicinskt ledningsansvariga läkare och sektionsledare vilket ger en bred och djup kompetens inom flera områden. Tillsammans driver vi och utvecklar verksamheten framåt. Du har ett arbetsmiljö- och arbetsgivaransvar för cirka 25-30 medarbetare, bestående av sjuksköterskor och undersköterskor. På avdelningen arbetar ytterligare en vårdenhetschef vilket innebär ett nära samarbete er emellan. Ledarskapet ska präglas av engagemang och stimulera till ett aktivt medarbetarskap. Din förmåga att skapa förtroende och bygga relationer kommer att vara avgörande för hur du lyckas med uppdraget. Uppdraget innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för enhetens medarbetare, arbetsmiljö och kvalitet. Utöver klinikledningen har du även andra stödfunktioner omkring dig.

Om dig

Vi söker dig som har stor förståelse för sjukvård och trivs i rollen att leda och utveckla verksamhet inom hälso- och sjukvård. Du har en vårdrelaterad utbildning samt erfarenhet av arbete inom sjukvård, gärna dygnet runt verksamhet. Det är meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet inom sjukvård samt om du genomgått någon form av ledarutvecklingsprogram. Arbete med forskning eller utveckling av vård som baseras på evidens är också meriterande.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du arbetar bra tillsammans med andra människor, relaterar till dem på ett lyhört sätt och löser konflikter konstruktivt om de uppstår. Genom att se helheter kan du ta hänsyn till det större perspektivet. Det gör också att du kan förstå din roll och se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och kan därmed också hålla tidsramar som sätts upp.

Ansökan och anställning

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. Du har en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.

 
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Vårdcentralen Valla

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 9
Vi söker dig som vill vara med och leda och utveckla vårdcentralen Valla tillsammans med oss!

Vårt erbjudande

Vårdcentralen ingår i Primärvårdscentrum Östergötland som en av 33 regiondrivna vårdcentraler.

Vi erbjuder en bred primärvårdsverksamhet med telefon- och digital rådgivning, mottagnings-verksamhet men också hemsjukvård, läkaransvar för särskilda boenden i området och vi deltar i bemanningen av primärvårdens jourverksamhet.

Vårdcentralen Valla ligger i Ebbepark i centrala Linköping. Vi är cirka 65 medarbetare och drygt 18 100 är listade hos oss. Vi bedriver läkar- och sköterskemottagning, BVC, samtals-behandling, specialistsköterskemottagningar för patienter med kroniska sjukdomar, men också hälso-mottagning, fotvård och dietistverksamhet. På vårdcentralen finns också en rehabkoordinator, ett laboratorium och familjecentral.

Vårdcentralen har höga resultat i medarbetarenkäten och tillsammans arbetar vi för att ge våra patienter en god och professionell vård. Vi är en välfungerande vårdcentral och ett bra team som trivs ihop!

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete där du i delat ledarskap har möjlighet att forma, driva och utveckla verksamheten. Du ingår i ledningsgruppen, som består av en verksamhetschef, två vårdenhetschefer och en verksamhetsutvecklare. Som vårdenhetschef har du, liksom verksamhetschefen, ansvar för budget, personal och arbetsmiljö. Du har befogenhet att i samråd med verksamhetschefen agera självständigt inom ramen för vårdcentralens uppdrag och riktlinjer. Du har ett helhetsperspektiv och verkar för att vårdcentralens resurser används på bästa sätt. I uppdraget ingår planering av den dagliga verksamheten, styrning med schemaläggning, uppföljning och personalansvar. Vi ser positivt på att del av arbetstiden är klinisk tjänstgöring på vårdcentralen.

Om dig

Vi söker dig som har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare chefs- eller ledarerfarenhet och ledarskapsutbildning. Erfarenhet av arbete inom primärvård är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Som vårdenhetschef hos oss ser du till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har förmåga att få medarbetare att växa och samarbeta genom ett närvarande ledarskap. Du är bra på att samverka och kommunicera på olika nivåer och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Som person är du tydlig, stabil, strukturerad och har god ledarskapsförmåga. Du kan ge och ta feedback, motivera, skapa engagemang och delaktighet, för att tillsammans med medarbetare uppnå verksamhetens mål. Då vårdcentralen är en föränderlig miljö är flexibilitet och förmåga att anpassa sig till nya omständigheter viktiga egenskaper hos dig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% i din grundprofession inom Region Östergötland med tidsbegränsat chefsförordnande. 
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till rehabenheten, ortopedkliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 26
Ortopediska kliniken i Linköping är en universitetssjukvårdsenhet (USV-enhet) som har en hög forskningsaktivitet med tydlig inriktning mot den högspecialiserade vården.

Kliniken består av en vårdavdelning, öppenvårdsmottagning och rehabenhet. Arbetet drivs sektionsvis och är indelat i fem olika sektioner. På vårdavdelningen finns för närvarande 18 vårdplatser för akut och planerad kirurgi. Det innefattar även en klinisk undervisningsavdelning (KUA) där studenter med stöd av handledare tränar sin förmåga att kunna organisera vård, omsorg och rehabilitering med ett helhetsperspektiv. På rehabenheten arbetar fysioterapeuter och arbetsterapeuter med bas- och spetskompetens inom klinikens olika sektioner. Rehabenheten bemannar mottagningen, vårdplatser på avdelning 31 samt barnkirurgisk avdelning.
Vi söker nu enhetschef för ortopediska klinikens rehabenhet. Vi ser gärna att du vill kombinera chefsuppdraget tillsammans med kliniskt uppdrag eller egen forskning.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Att vara enhetschef hos oss innebär ett operativt och strategiskt ledarskap. Du förväntas arbeta verksamhetsnära, samtidigt som du leder enheten utifrån ett helhetsperspektiv och planerar för den framtida inriktningen. Uppdraget innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för enhetens medarbetare, arbetsmiljö, utveckling, kvalitet samt ekonomiska resultat.

Du kommer att vara en del i det strategiska arbetet på kliniken genom olika forum, förstalinjechefs möten och ledningsmöten. Det dagliga arbetet förutsätter ett nära samarbete med övriga vårdenhetschefer och sektionsledare inom kliniken samt med biträdande verksamhetschef.

Ditt uppdrag går att kombinera med en viss del forskning eller klinisk tjänstgöring om du har en grundprofession som fysioterapeut eller arbetsterapeut.

Arbetsgrupp

Arbetsgruppen består av arbetsterapeuter, FOU-handläggare, fysioterapeuter och specialistfysioterapeut som tillsammans utgör en arbetsgrupp om cirka 25 medarbetare. I rollen förväntas du samverka med andra rehabaktörer inom och utanför Region Östergötland.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller arbetsterapeut eller med utbildning relevant för uppdraget. Du har ett intresse för ledarskaps- och chefsfrågor och vi ser gärna tidigare chefs- eller ledarerfarenhet. Att ha genomgått utbildning i förändringsledning och ledarutvecklingsprogram är meriterande, så även tidigare erfarenhet inom rehabilitering i slutenvård och forskningsuppdrag Region Östergötland erbjuder olika utvecklingsprogram för chefer och ledare på olika nivåer och vi kommer tillsammans överens om vilket program som passar dig utifrån tidigare kunskap och erfarenhet. Goda kliniska kunskaper i din grundprofession samt goda kunskaper i svenska språket är ett krav.

För att trivas i rollen är dina personliga egenskaper viktiga. På vår klinik arbetar vi nära varandra och behöver ha en god kommunikation för att lyckas lösa de uppgifter vi möter i vardagen.

Du är kommunikativ till ditt sätt och tar de kontakter som behövs för att komma framåt i frågor. Du ser möjligheter och har god förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har en förmåga att leda med tydlighet och värme samt kunna skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen. Du har tålamod och uppnår resultat samt har en god förmåga att organisera, strukturera och strategiskt långsiktigt driva och utveckla verksamheten. Om du kombinerar chefsroll med klinisk tjänst behöver du kunna växla mellan rollerna på ett professionellt sätt.

Ansökan och anställning

Uppdraget som enhetschef är ett tidsbegränsat förordnande under fyra år med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Intervjuer kommer att hållas löpande under rekryteringsprocessen, där vi planerar för intervjuer under veckorna 7 och 9.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef sökes till klinisk immunologi och transfusionsmedicin

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 15
Klinisk Immunologi och transfusionsmedicin (KITM) är en del av laboratoriemedicin inom diagnostikcentrum i Östergötland.

Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligger diagnostikcentrum steget före och visar vägen till bra vård och bättre hälsa. Vi söker nu dig som vill bli en av dem som leder laboratoriemedicin i Östergötland framåt! Kom till oss på KITM!

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig möjligheten att genom ett engagerat och inkluderande ledarskap:
• bidra till god arbetsmiljö och arbetsglädje
• tillvarata medarbetarnas kompetens och initiativkraft för att utveckla verksamheten genom fortlöpande förbättringsarbeten
• skapa goda relationer och arbeta för hög patientsäkerhet

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Vi söker enhetschef till klinisk Immunologi och transfusionsmedicin (KITM) med placering på universitetssjukhuset i Linköping.
KITM är en länsövergripande organisation som tillhandahåller diagnostik inom klinisk immunologi samt dygnet-runt laboratorieservice och medicinsk kompetens inför blodtransfusioner. KITM ansvarar också för blodgivningen i länet och utför även patientbehandlingar med aferesteknik. Här arbetar totalt cirka 90 personer som består av biomedicinska analytiker, biologer, sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Undervisning och forskning bedrivs i nära samarbete med medicinska fakulteten vid Linköpings universitet.

Uppdraget som chef innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för enhetens resultat, FoU, ekonomi, personal, kvalitet och arbetsmiljö. Tillsammans med verksamhetschef och medicinskt ansvariga läkare ingår du i klinikens ledningsgrupp.

Arbetsgrupp
Kliniken är indelad i två chefsområden där du ansvarar för blodgivarverksamheten (GeBlod) samt vår aferesverksamhet. Du arbetar i ett starkt team tillsammans med den enhetschef som ansvarar för 24/7 verksamhet inom transfusionsmedicin och immunologidiagnostik. Till stöd har du personalsamordnare och verksamhetssamordnare.
Du har personalansvar för cirka 30 medarbetare bestående av sjuksköterskor, undersköterskor och biomedicinska analytiker. GeBlods verksamhet är geografiskt utspridd och bedrivs på två fasta tappställen i Linköping och med en blodbuss som besöker ett 40-tal platser i länet. Aferesverksamheten utför patientbehandlingar på universitetssjukhuset i Linköping samt även tappning av plasma, trombocyter och skörd av stamceller inför transplantation.

Om dig
Du har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande för tjänsten är ledarutbildning och erfarenhet av ledarskap/chefskap med personalansvar samt att leda i nära samarbete med andra chefer. Har du dessutom erfarenhet från blodcentralsverksamhet ser vi det som ett plus.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god ledarskaps- och samarbetsförmåga. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt förmåga att se helheten. För rollen är det viktigt att du kommunicerar på ett tydligt sätt, skapar engagemang och delaktighet samt har lätt att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du har förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt så att mål och resultat uppnås.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god ledarskaps- och samarbetsförmåga. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt förmåga att se helheten. För rollen är det viktigt att du kommunicerar på ett tydligt sätt, skapar engagemang och delaktighet samt har lätt att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du har förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt så att mål och resultat uppnås.

Ansökan och anställning
Uppdraget som enhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på fyra år med en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession. 

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Ortopeden söker engagerade vårdenhetschefer till delat ledarskap

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 1
Vill du bli en del av och leda ett härligt gäng där arbetsglädjen är stor? Då kan det här vara tjänsten för dig! Ortopeden söker just nu två 2 vårdenhetschefer till parledarskap med möjlighet att påverkar och utforma uppdraget utifrån kompetens och intresse.

Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Som ny chef hos oss har du möjlighet att få en erfaren mentor. Vi har även ett utvecklat chefsintroduktionsprogram för nya chefer inom Region Östergötland som löper under chefsåret. Där i ingår det olika utbildningstillfällen exempelvis inom lön, rehabilitering och arbetsmiljö. Du har även tillgång till våra stödfunktioner inom HR, ekonomi, utveckling och systemsupport.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag som vårdenhetschef är att i delat ledarskap leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med vårdenhetschefskollega och medarbetare. I delat ledarskap kommer du att dela ansvaret tillsammans med chefskollega, vilket innebär delegerat personal, ekonomi och arbetsmiljöansvar för sjuksköterskor och undersköterskor. Du ingår i klinikens ledningsgrupp och samarbetar med dina chefskollegor i klinikens utvecklingsarbete. Du kommer ha biträdande verksamhetschef som närmsta chef.
Då Region Östergötland är i en förändringsfas är fokus för ortopediska kliniken framåt ekonomi i balans, öka andelen sjuksköterskor anställda på kliniken och minska bemanningssjuksköterskor. Det finns möjligheter att utforma uppdraget utifrån verksamhetens behov samt din kompetens och erfarenhet. På kliniknivå arbetar vi med implementering av ledningssystem, tydligare forskningsstruktur och förstärkt patientsäkerhetsarbete, vilket alla ledare på kliniken kommer vara engagerade i. Ett långsiktigt mål för kliniken är att öka antalet vårdplatser för att kunna möta medborgarnas vårdbehov.



Arbetsgrupp
Du arbetar närmast med arbetsgruppen du och din vårdenhetschefskollega ansvarar för samt ledningsgruppen. Du kommer att arbeta i en utvecklingsfokuserad och händelserik miljö samarbete och engagemang värdesätts högt.

Arbetsgruppen på avdelningen består av sjuksköterskor, undersköterskor och kurator. Samarbete sker dagligen mellan avdelning och mottagnings- sekretariat- och rehabpersonal. Ledningsgruppen består av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, vårdenhetschefskollega på mottagningen och enhetschefer inom mottagning/sekretariat samt rehab.

Vi värnar om ett närvarande ledarskap och det finns möjlighet att arbeta kliniskt en viss del av tjänsten. Vi har framarbetade rutiner där vårdenhetscheferna turas om att stötta medarbetarna som arbetar med vårdplatskoordinering och bemanning i det dagliga arbetet. Medicinskt ansvarig läkare arbetar nära avdelningen och finns tillgänglig för frågor gällande det medicinska.

Om dig
Vi söker dig som har utbildning inom hälso- och sjukvård, gärna som sjuksköterska.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom ett vårdyrke, gärna inom 24-7 verksamhet. För tjänsten ser vi att erfarenhet som chef och ledare är meriterande.

Tjänsten kan komma att innebära ett ansvar för KUA, klinisk undervisningsavdelning, ser vi det meriterande med forskning, utbildning och undervisningserfarenhet.



Vi ser det även som en fördel om du har arbetat och har erfarenhet i Region Östergötlands IT-system. För rollen är goda svenska språkkunskaper i tal och skrift ett krav då du behöver kunna kommunicera med medarbetare, andra verksamheter och organisationer.

För att trivas och passa in hos oss är dina personliga egenskaper viktiga. Till tjänsten söker vi dig som är trygg i dig själv och har ett situationsfokuserat arbetssätt. Vi arbetar mycket med multiprofessionella team där engagemang och samarbete värderas högt. Utifrån det ser vi att du leder andra genom att motivera och skapar engagemang för att nå gemensamma mål. Du arbetar bra med andra och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du månar om en bra arbetsmiljö och ett öppet, nyfiket klimat på arbetsplatsen. Utifrån förändringsfasen vi är i på kliniken och regionenen i stort är det viktigt att du har lätt att anpassa dig till ändrade förutsättningar och ser möjligheter i förändringar. För att värna om avdelningens bästa och klinikens mål agerar du med hänsyn till det större perspektivet och ser du helheter.

Ansökan och anställning
Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande på 100 % under fyra år med en tillsvidareanställning inom din grundprofession. 

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Neonatal IVA

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 3
På H.

K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus vårdas barn och ungdomar mellan 0-18 år för både medicinska och kirurgiska sjukdomar. Vi bedriver länssjukvård och högspecialiserad region-och rikssjukvård. Forskning och utvecklingsarbete är högprioriterat på vårt barn- och ungdomssjukhus. Hos oss arbetar många olika yrkesgrupper tillsammans med målet att ge barnen och ungdomarna bästa möjliga vård och omhändertagande.

Neonatal-IVA är en avdelning som bedriver högspecialiserad intensivvård. Den består av 7 IVA-platser, 6 familjevårdsvårdsplatser samt neonatal hemsjukvård. Upptagningsområde är hela sydöstra sjukvårdsregionen. Neonatal-IVA är ett av 6 universitetssjukhus i Sverige som vårdar de allra minsta och sjukaste barnen.

Neonatal-IVA är en vårdenhet med drygt 100 medarbetare. Vi söker nu en vårdenhetschef. Som vårdenhetschef ingår du i ett samledarskap, där du blir en av tre vårdenhetschefer. Samledarskap skapar förutsättning för ett närvarande ledarskap och för att stötta och lära av varandra.


Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som i team med verksamhetschef, medicinskt ledningsansvarig läkare och övriga chefer på neonatal-IVA vill leda arbetet för en högkvalitativ och patientsäker neonatalvård. Som vårdenhetschef har du ett delegerat verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du ska vara en god ledare, ha patient och familj i fokus och arbeta med att skapa bra förutsättningar för en god arbetsmiljö med hög psykologisk trygghet och arbetsglädje. Du är en ledare med ett strategiskt tänkande där visioner och handlingskraft är en del av ledarskapet. Du kommer att ingå i barn- och ungdomssjukhusets ledningsgrupp. Rollen innebär även ett nära samarbete med neonatalavdelningen på vrinnevisjukhuset, Kvinnoklinikerna i länet samt med andra neonatalavdelningar i Sverige.

Arbetsgrupp
Arbetet på neonatal-IVA präglas av ett gott och nära samarbete mellan olika yrkeskategorier och stor delaktighet av familjerna i omvårdnaden. Det råder en god stämning och stort engagemang i vården av barn och familjer, medarbetarna deltar i olika arbetsgrupper med kvalitets- och förbättringsarbeten. Avdelningen har också en anställd farmaceut. Till avdelningens och vårdenhetscheferna stöd finns en administrativ verksamhetsutvecklare, koordinator samt personalsamordnare.

Om dig
Vi söker dig som har en högskoleutbildning alt. vårdrelaterad utbildning. Har du dessutom arbetat som ledare för och/eller har erfarenhet från neonatalvård, barnsjukvård, eller annan slutenvård så ser vi det som en merit. Erfarenhet av organisationsutveckling och förbättringsarbete ses även det som meriterande, liksom erfarenhet av personalansvar och systematiskt arbetsmiljöarbete. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Du är en person med goda ledaregenskaper med en mycket god samarbetsförmåga samt ett tydligt förhållningssätt i din kommunikation. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt förmåga att se din egen roll som chef. Du har förmåga att tänka strategiskt och att prioritera och strukturera ditt arbete. Du har tydligt patientfokus och ett starkt engagemang i ditt arbete och kan motivera och entusiasmera dina medarbetare. Kvalitet och patientsäkerhet är viktigt för dig i alla situationer. Du tar hänsyn till det större perspektivet genom att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. I rollen ingår ett samledarskap vilket gör att vi lägger extra stor vikt vid de personliga egenskaperna i denna rekrytering.

Ansökan och anställning
Chefsuppdraget är tidsbegränsat till fyra år. Din grundanställning är på heltid vid barn- och ungdomssjukhuset med placering på Universitetssjukhuset i Linköping. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Teamchef, Klinisk och Pedagogisk Psykologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 6
Välkommen att söka en spännande tjänst som teamchef hos oss på Psykologpartners!

Vi på Psykologpartners

bidrar till skapandet av ett mer hållbart, friskare och bättre samhälle genom beteendeförändring och utveckling av individer, grupper och organisationer. Vi är ett värderingsstyrt kunskapsföretag och genomsyras av värderingarna värme, kunskap, utveckling och mod.

Du är…



en drivande, empatisk och stabil ledare och skulle älska att leda ett stort gäng erfarna kliniker. Du tycker om att utforska nya metoder och vill på ett prestigelöst sätt tillföra nya perspektiv. Du gillar affärsutveckling, att bygga kundrelationer och du vill utveckla Psykologpartners tillsammans med oss.

Vi är…

är en konsultorganisation med över 100 anställda på sju orter i Sverige. Våra kunder finns inom både privat och offentlig verksamhet. Psykologpartners består av specialiserade affärsområden inom Klinisk & Pedagogisk Psykologi, Digital psykologi och Organisation & Ledarskap. Affärsområdet Klinisk & Pedagogisk psykologi fokuserar på att tillgängliggöra och tillämpa psykologisk kunskap för våra kunder och klienter. Vår spetskompetens har vi inom utbildning, handledning, metodimplementering och psykologisk behandling.

Din framtida utmaning

Som Teamchef kommer du arbeta i en värderingsstyrd kontext tillsammans med fantastiska medarbetare med starkt driv att göra skillnad. På företaget finns en omfattande kompetens, fin kunskapsdelning och kollegial uppbackning. Du leder verksamheten och dess medarbetare, ansvarar för att säkerställa måluppfyllelse samt arbetar med affärs- och verksamhetsutveckling. Din personalgrupp består av 20 psykologer med bas i Norrköping och Linköping. Du rapporterar till Affärsområdeschef för Klinisk & Pedagogisk psykologi och är med i ledningsgruppen för detta affärsområde.

Utöver ditt arbete som Teamchef har du möjlighet att arbeta som psykologkonsult med exempelvis handledning, utbildning och behandling.



Detta tar du med dig in

- mod, värme och intresse av att skapa utveckling hos medarbetare, i teamet och i verksamheten

- psykologlegitimation och grundläggande psykoterapeutisk utbildning i KBT (Steg-1)

- erfarenhet av och intresse för affärsutveckling och att bygga starka, värderade kundrelationer

- förmågan att kunna arbeta självständigt och ta stort eget ansvar

- erfarenhet av ledarskap och chefsroll med budgetansvar

Vill du veta mer innan du söker är du välkommen att kontakta kommande affärsområdeschef Linda Stenbom, för Klinisk & Pedagogisk Psykologi, på linda.stenbom@psykologpartners.se eller personalchef Petra Rudin på 0721 84 95 61. Vi avser att rekrytera löpande men stänger annonsen den 20 november 2023.

Vi väntar nyfiket på dig!

Ansök nu

Vårdenhetschef till B173, njurmedicinska kliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 26
Njurmedicinska avdelningen B 173 på Universitetssjukhuset i Linköping, US, är en del av Njurmedicinska kliniken som ingår i Medicincentrum.

Klinikens huvuduppgift är att utreda och behandla patienter med medicinska njursjukdomar och att behandla patienter med kronisk njursvikt. Klinikens verksamhet är organiserad i flera olika enheter med totalt drygt 100 medarbetare. På avdelning B173 arbetar ca 25 medarbetare. Avdelningen är en kombinerad njur- och reumatologavdelning där patienter med njursjukdomar och reumatologiska sjukdomar utreds, diagnostiseras och behandlas. På kliniken har vi av tradition ett gott samarbete mellan yrkesgrupperna. Forskning och utbildning ingår i klinikuppdraget och en aktiv forskningsverksamhet bedrivs på kliniken. Undervisning och forskning bedrivs i nära samarbete med Linköpings Universitet.

Drivs du av att arbeta med ledarskap och att tillsammans med andra utveckla verksamheten? Då är rollen som vårdenhetschef på njurmedicinska klinikens avdelning något för dig.

Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.
Lyft specifika fördelar med den här tjänsten..
Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
I uppdraget som vårdenhetschef leder, planerar och utvecklar du verksamheten i nära samarbete med övrig klinikledning. Du har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för avdelningens medarbetare.
Vidare kommer du till stor del också att tillsammans med chefer på Medicinska och Geriatriska akutkliniken, att driva och utveckla samarbetet för ett gediget och hållbart medicinplan, som vi kallar för ”GEMINI”.

Vi vill att ledarskapet hos oss präglas av engagemang och stimulerar till ett engagerat medarbetarskap. I uppdraget ingår ett tydligt sidledsansvar och nära samarbete med verksamhetschef och vårdenhetschefer inom kliniken där vi tillsammans utvecklar och förbättrar kliniken. Du är en viktig del av klinikledningen och förväntas bidra med initiativ och kreativitet i arbetet med klinikövergripande frågor.

Om dig
Vi söker dig som har en vårdrelaterad högskoleutbildning eller en för verksamheten relevant utbildning. Du har en stor förståelse för sjukvård och trivs i rollen att leda och utveckla verksamhet inom hälso- och sjukvård. För uppdraget bör du ha tidigare chefserfarenhet eller ledarerfarenhet från sjukvårdande verksamhet.

För oss är det viktigt att du är rätt person för uppdraget. Vi lägger därför extra stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vid söker dig som är lugn med en övergripande helhetssyn. Du har förmåga att leda, skapar engagemang och delaktighet i arbetsgruppen och som är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du tar initiativ, utvecklar och drivs av att ta tag i utmaningar såväl i det dagliga som det strategiska arbetet. Vidare ser vi att du har en god samarbetsförmåga.

Ansökan och anställning
Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsuppdrag, med tillsvidareanställning i din grundprofession. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.




Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Patientnära Laboratoriemedicin, centrala länsdelen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 3
Vill du vara med och driva verksamhet inom laboratoriemedicin med fokus på nära vård, och bidra till den fortsatta utvecklingen för våra medborgares bästa? Då är det här jobbet för dig!

Patientnära laboratoriemedicin (PNL) är en specialitet inom Region Östergötlands laboratoriemedicinska verksamhet som finns nära medborgarna.

Vi bedriver laboratorieverksamhet på flertalet av Östergötlands vårdcentraler och på provtagningsenheterna på Universitetssjukhuset i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Vi ansvarar även för kundutförda laboratorier på sjukhusens vårdavdelningar samt stödjer hemsjukvårdens och kommunernas laborativa verksamhet.
PNL är uppdelat i tre länsdelar; den centrala, den östra och den västra länsdelen. Hos oss arbetar idag cirka 110 biomedicinska analytiker, biologer, undersköterskor och laboratorieinstruktörer.
Vi söker nu en enhetschef till den centrala länsdelen.


Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig möjligheten att genom ett engagerat och inkluderande ledarskap:
• bidra till god arbetsmiljö och arbetsglädje
• tillvarata medarbetarnas kompetens och initiativkraft för att utveckla verksamheten genom fortlöpande förbättringsarbeten
• skapa goda relationer och arbeta för hög patientsäkerhet

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.


Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Som enhetschef inom Patientnära laboratoriemedicin centrala ansvarar du för cirka 25 medarbetare som arbetar på fem olika vårdcentraler i Linköping, på provtagningsenheten på Universitetssjukhuset samt inom vår utbildnings- och supportgrupp (PNA-gruppen).
Du leder och organiserar arbetet samt skapar förutsättningar för medarbetarna att bidra till driften och utvecklingen av verksamheten. Uppdraget innebär att du har resultat-, arbetsmiljö- och personalansvar. Till ditt stöd i arbetet finns personalsamordnare som bland annat hanterar den kortsiktiga bemanningsplaneringen.

Du ingår i PNLs ledningsgrupp och är en av fyra enhetschefer som leder verksamheten tillsammans med verksamhetschefen. Här har du goda möjligheter att påverka och bidra till verksamhetens strategiska utveckling.

Den centrala länsdelen är uppdelat på två chefsområden där cheferna har ett nära samarbete. Som enhetschef har du ditt tjänsteställe på Universitetssjukhuset i Linköping men i uppdraget ingår kontinuerliga resor till de arbetsplatser som du ansvarar för.

Om dig
För att lyckas i rollen ser vi att du har en för uppdraget relevant högskoleutbildning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap och/eller chefskap med personalansvar. Det är meriterande om du har tidigare arbetserfarenheter inom laboratorieverksamhet eller arbetat inom hälso- och sjukvård. Erfarenheter inom förändringsledning, produktionsplanering eller teamutveckling är också meriterande för tjänsten.

Eftersom resor mellan våra olika arbetsplatser ingår behöver du ha B-körkort, tjänstebil finns att tillgå.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har ett genuint intresse av att leda människor.
Som person är du lyhörd, bra på att skapa engagemang och delaktighet i syfte att nå gemensamma mål. Du har lätt för att samverka och skapa goda relationer samt ser möjligheter i förändring och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. För rollen är det viktigt att du kommunicerar på ett tydligt sätt, är initiativtagande, sätter igång aktiviteter och når resultat. Du har förmågan att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet.



Ansökan och anställning
 Uppdraget är ett tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år med en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Avdelning 6, Thorax-Kärlkliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 4
Hjärtcentrum i Östergötland är ett länsövergripande centrum för specialiserad hjärtkärlsjukvård.

Centrumet omfattar specialiteterna thoraxkirurgi och intensivvård/thoraxanestesi, kardiologi/HIA, klinisk fysiologi/nuklearmedicin samt kärlkirurgi där verksamheterna utgör delar i en naturlig vårdkedja. Thorax-kärlkliniken ingår i Hjärtcentrum och arbetar mycket integrerat och samarbetet mellan de olika enheterna är välfungerande. Thorax-kärlklinikens olika specialiteter är hjärt-, lung- och kärl kirurgi. Kliniken är en USV-klinik.

Vårdavdelning 6 är bemannar delvis THUVA, en uppvakningsavdelning på en nivå mellan intensivvården och avdelningen. Många olika kategorier av studenter gör sin VFU på kliniken och är en viktig del i rekryteringsarbetet.

Vill du leda engagerade medarbetare och vidareutveckla en vårdavdelning inom hjärt- och kärlområdet? Nu söker vi en vårdenhetschef för att leda avdelning 6 på Thorax-kärlkliniken i ett parledarskap.

Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
I uppdraget som vårdenhetschef leder, planerar och utvecklar du verksamheten i nära samarbete med övrig klinikledning. Du kommer att vara en av två vårdenhetschefer med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för sjuksköterskor, undersköterskor och en fysioterapeut. Arbetet kommer att innebära ett nära samarbete med din vårdenhetschefskollega i ett parledarskap.
Ledarskapet ska präglas av engagemang och stimulera ett engagerat medarbetarskap, som är grunden till en god arbetsmiljö. Vi ska möta framtiden och utveckla kliniken med god kvalitet och patientsäkerhet. I uppdraget ingår även ett tydligt sidledsansvar och nära samarbete med verksamhetschef och vårdenhetschefer inom kliniken. Du är en viktig del av klinikledningen och förväntas bidra med initiativ och kreativitet i arbetet med klinikövergripande frågor.

Om dig
Vi söker dig som har en vårdrelaterad högskoleutbildning eller en för verksamheten relevant utbildning. Du har tidigare ledarerfarenhet och det är meriterade om du har chefserfarenhet från sjukvårdande verksamhet.

Vidare söker vi dig som brinner för arbetsmiljöfrågor och medarbetarskap. Du leder genom att skapa engagemang och delaktighet utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du är initiativtagande, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. För att lyckas i rollen krävs det att du har en helhetssyn, du förstår din roll och ser till hela klinikens bästa i ditt agerande och dina beslut. Som person är du trygg, har god självinsikt och arbetar bra med andra människor. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning
Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsuppdrag, med tillsvidareanställning i din grundprofession. 

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till barnkirurgisk avdelning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 15
På H.

K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus i Linköping vårdas barn och ungdomar mellan 0-18 år för både medicinska och kirurgiska sjukdomar. Vi bedriver länssjukvård och högspecialiserad region- och rikssjukvård. Forskning och utvecklingsarbete är högprioriterat på vårt barn- och ungdomssjukhus.

På barnkirurgisk avdelning vårdas barn och ungdomar med bland annat diagnoser inom hand- och plastikkirurgi, kirurgi, ortopedi, ryggkirurgi, öron. näs – och halskirurgi. Vården består till största delen av elektiv kirurgi med fokus på pre- och postoperativ omvårdnad men också akut verksamhet med intag dygnet runt.


Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som tillsammans med medicinsk ledningsansvarig läkare har uppdraget att driva, förbättra och utveckla den verksamheten som du ansvarar för men också tillsammans med övriga vårdenhetschefer samarbeta för att ge god vård till barnen och ungdomarna som vårdas på barnsjukhuset. I rollen som vårdenhetschef har du ett delegerat verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för barnkirurgisk avdelning. Du deltar aktivt i klinikens strategiska ledningsgrupp och chefsgrupp. Vi söker dig som tillsammans med barnsjukhusets ledningsgrupp och övriga vill leda arbetet för en barnsjukvård med högsta kvalitet och patientsäkerhet.

Arbetsgrupp
Hos oss arbetar många olika yrkesgrupper tillsammans med målet att ge barnen och ungdomarna bästa möjliga vård och omhändertagande. Det råder en god stämning och stort engagemang i vården av barn och familjer.

Om dig
Vi söker dig som har en högskoleutbildning alt. vårdrelaterad utbildning. Har du arbetat som ledare eller har erfarenhet från barnsjukvård och/eller övrig sjukvård gärna inom någon kirurgisk specialitet ser vi det som meriterande. Erfarenhet av organisationsutveckling och förbättringsarbete är värdefullt liksom erfarenhet av personalansvar och systematiskt arbetsmiljöarbete.

Har du arbetat som ledare eller har erfarenhet från barnsjukvård och/eller övrig sjukvård gärna inom någon kirurgisk specialitet ser vi det som meriterande. Erfarenhet av organisationsutveckling och förbättringsarbete är värdefullt liksom erfarenhet av personalansvar och systematiskt arbetsmiljöarbete.

Du är en person med goda ledaregenskaper med en mycket god samarbetsförmåga samt ett tydligt förhållningssätt i din kommunikation. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt förmåga att se din egen roll som chef. Du har förmåga att tänka strategiskt och att prioritera och strukturera ditt arbete. Du har tydligt patientfokus och ett starkt engagemang och närvaro i ditt arbete och kan motivera och entusiasmera dina medarbetare. Kvalitet och patientsäkerhet är viktigt för dig i alla situationer. Du tar hänsyn till det större perspektivet genom att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna i denna rekrytering.

Ansökan och anställning
Vi söker en vårdenhetschef. Chefsuppdraget är tidsbegränsat till fyra år. Din grundanställning är på heltid vid Barn- och ungdomssjukhuset med placering på Universitetssjukhuset i Linköping.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Bli vårdenhetschef på vår vårdavdelning!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 22
Bli medskapare i vår spännande tillväxtresa som vårdenhetschef på magtarmmedicinska kliniken! Vi söker dig som, i samarbete med vår nuvarande vårdenhetschef och vårt fantastiska team, vill leda och utveckla vår verksamhet, driva processförbättringar och skapa en trivsam arbetsmiljö för våra dedikerade medarbetare.

Vi är mycket stolta över att vi de senaste åren haft en välfungerande verksamhet med fantastiska medarbetare, goda resultat och fungerande processer. Vi har haft goda rekryteringsmöjligheter och många av våra studenter har valt att stanna kvar för att börja arbeta hos oss. Avdelningen är också inne i en spännande utvecklingsfas. I Linköping har vi sedan många år en mycket hög kompetens kring inflammatorisk tarmsjukdom (IBD). Under hösten 2023 ansöker vi om nationellt uppdrag för IBD vård och som en del i det arbetet öppnade vi 2021 elektiva kirurgiska vårdplatser på avdelningen för IBD-patienter.

Om magtarmmedicinska kliniken

Mag-tarmmedicinska kliniken är en attraktiv klinik med positiv utveckling. Vi arbetar med ett kontinuerligt förbättringsarbete som bygger på medarbetarnas engagemang och ansvar i aktiva vårdteam, en hög tilltro till medarbetarnas förmåga och stark tro på personcentrerad vård med patientdelaktighet och egenvård. 2018 flyttade avdelningen till helt nyrenoverade lokaler på plan 19 på universitetssjukhuset. Avdelningen har idag 12 vårdplatser fördelade på två vårdlag med mag-tarm och endokrinmedicinska patienter. Dessutom har vi i anslutning till avdelningen en poliklinisk dagvårdsverksamhet för klinikens patienter.

”Det är inspirerande att få arbeta med kompetent personal och få vara en del av en resa som Magtarmmedicinska kliniken på Linköpings universitetssjukhus gör för att ständigt bli ännu bättre. Jag har ett engagerat team omkring mig som ständigt strävar efter att utveckla och skapa verklig skillnad för patienterna som vårdas hos oss. Jag ser ljust på framtiden med ett tillsynes gott bemanningsläge inom alla professioner med bra förutsättningar att ta nästa kliv i att hitta nya arbetssätt för att kunna erbjuda medborgarna ännu bättre vård.” - Jeanette Wemmert, vårdenhetschef

Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag som vårdenhetschef är att i parledarskap leda, planera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med avdelningens andra vårdenhetschef och avdelningens fantastiska medarbetare. Du arbetar i nära samarbete med övriga vårdenhetschefer på kliniken samt ingår i klinikens ledningsgrupp. Ledningsgruppsarbetet ger dig goda möjligheter att påverka både vårdavdelningens och klinikens strategiska utveckling. Vår vårdavdelning har cirka 60 medarbetare som du och din närmsta vårdenhetschefskollega har delat chefsansvar för, vilket innebär delegerat personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har akademisk utbildning med minst kandidatexamen inom hälso- och sjukvård samt arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård, gärna från slutenvårdsarbete. Det är meriterande om du är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet av chef- och ledningsarbete, vidare ser vi gärna att du har genomfört ledarutbildning.

Personliga egenskaper
Vi söker en engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap där du ser och lyfter dina medarbetare och deras kompetens. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet tillsammans med dina medarbetare för verksamheten och patientens bästa. Du är lyhörd i ditt ledarskap och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du trygg och stabil med god självinsikt, vilket för oss innebär att kunna ge och ta feedback. Du har lätt för att skapa dig en bild av verksamhetens olika delar och hur de samverkar för att kunna se till hela verksamhetens bästa i olika beslut. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen och är en förebild för andra.

Ansökan och anställning
Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat förordnande under fyra år med en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Fysiologiska kliniken US

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 1
Fysiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping är en del av Hjärtcentrum. Klinikens uppdrag är att bedriva och utveckla diagnostiska metoder inom klinisk fysiologi och nuklearmedicin. Forskning och undervisning ingår som viktiga uppdrag och vi är sedan 2017 en universitetssjukvårdsenhet (USV- klinik).

Fysiologiska klinikens vision är att ständigt utvecklas för att ge patienten bästa möjliga diagnostik och därmed förutsättningar för bästa behandling och uppföljning.

Sedan länge arbetar vi processorienterat i nära samarbete med flera kliniker inom Hjärtcentrum, främst Kardiologiska kliniken och Thorax-Kärlkliniken och även Seldingerenheten som samlar 8 laboratorier för kateterburna åtgärder. Fysiologiska kliniken betjänar också övriga centrum inom Region Östergötland inkluderande även privata vårdgivare. Inom fysiologiska kliniken utförs årligen drygt 30000 undersökningar.

Kliniken är indelad i olika team. Avancerad funktionsdiagnostik och intervention bedrivs bland annat inom hjärt- och kärlområdet med hjälp av ultraljud, MR- och gammakamera och PET/CT. Vidare utförs avancerad lungfunktionsdiagnostik och arbetsfysiologi samt EKG. På kliniken arbetar läkare, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterska, undersköterskor, vårdadministratörer, fysiker och ingenjörer. Kliniken har i dagsläget cirka 80 medarbetare.



Arbetsbeskrivning

På kliniken arbetar två vårdenhetschefer som delar ansvaret för olika team. Du kommer i hög utsträckning samarbeta med klinikens andra vårdenhetschef och tillsammans driver ni verksamhetens olika processer. Du ingår också i Fysiologiska klinikens ledningsgrupp. Ditt ledarskap utövas nära verksamheten genom en kontinuerlig dialog med medarbetarna kring patient- och arbetsmiljöfrågor. Uppdraget innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för enhetens medarbetare, arbetsmiljö, utveckling och kvalitet. I tjänsten ingår, efter verksamhetens behov, en mindre del klinisk tjänstgöring.

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. Du har en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.



Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som trivs i rollen att leda och utveckla verksamhet inom hälso- och sjukvård. Vi ser att du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Det är meriterande om du är sjuksköterska eller legitimerad biomedicinsk analytiker med inriktning fysiologi samt arbetslivserfarenhet inom området. Det är meriterande om du har tidigare dokumenterad ledarerfarenhet samt genomgått någon form av ledarutvecklingsprogram.



Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Ditt sätt att leda bygger på tillit. Du har god samarbetsförmåga samt förmåga att leda och skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen. Du har förmågan att sätta saker i sitt sammanhang och tar ett helhetsperspektiv i frågor. Dessutom är du en
tydlig kommunikatör både muntligt och skriftligt. I ditt ledarskap är Du omdömesgill, stabil och trygg samt har ett utvecklat sinne för att växla mellan operativa och strategiska frågor.



Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https:// ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.



Kontakt
Verksamhetschef Meriam Åström Aneq. meriam.astrom.aneq@regionostergotland.se

Vårdenhetschef Therese Milton therese.milton@regionostergotland.se

Facklig företrädare
Aldona Wajda, Läkarföreningen aldona.wajda@regionostergotland.se

Monica Jonsson Vårdförbundet monica.a.jonsson@regionostergotland.se

Pia Ydremo Pettersson Vision pia.ydremo.petersson@regionostergotland.se

Sista ansökningsdag: 2023-09-24

I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn på 0722-00 40 86 alternativt erik.svahn@jeffersonwells.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Enhetschef till MR-enheten - Röntgenkliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 5
Medicinsk bilddiagnostik är en förutsättning för god vård då diagnostiken är en central del i många vårdkedjor och en avgörande part i flertalet kliniska forskningsprojekt. Vår förmåga att utföra diagnostiken i rätt tid, och med bästa kvalité, är avgörande för fortsatt medicinsk behandling. Som universitetsjukvårdsenhet har vi goda möjligheter att ta till oss ny forskning och ny teknik - och därmed vara del i utveckling av diagnostiken.

Röntgenkliniken i Linköping är en högspecialiserad klinik med hög utvecklingstakt. Vi bedriver, utöver den kliniska verksamheten, både utveckling och forskning tillsammans med forskningsenheten Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV). Årligen genomför kliniken cirka 180 000 st. undersökningar inom följande modaliteter: CT, MR, PET/CT, Ultraljud, angio/intervention samt konventionell röntgen.

Kliniken har cirka 200 medarbetare innefattandes bland annat radiologer, röntgensjuksköterskor, undersköterskor och vårdadministratörer. Här finns en bred allmän kompetens med stor flexibilitet i kombination med specialistkompetens och högteknologisk utrustning.

MR-enheten innefattar klinikens samlade MR-verksamhet. Utöver våra egna kameror ansvarar kliniken även för MR-kameror på CMIV och neurokirurgen. Verksamheten karaktäriseras av forskning, hög kvalité, utveckling och produktion. Enheten driver en egen beredskapslinje.

Arbetsbeskrivning

I rollen som enhetschef på röntgenkliniken US har du möjlighet att vara med och vidareutveckla en verksamhet som redan idag vågar ligga i framkant, där det finns ett brinnande intresse för utveckling och forskning. Vi söker en enhetschef som är engagerad och kommunikativ som ledare och som vill utveckla och driva kliniken framåt tillsammans med medarbetare och chefskollegor.

Uppdraget innebär att du har resultat-, arbetsmiljö- och personalansvar. Du ingår i klinikens ledningsgrupp och är en av sex enhetschefer som leder kliniken tillsammans med teamledare, sektionschefer och verksamhetschef. Du leder och organiserar arbetet samt skapar förutsättningar för medarbetarna att bidra till driften och utvecklingen av kliniken.


Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning inom relevant område för tjänsten. Vidare är det meriterande med tidigare erfarenhet av ledarskap och/eller chefskap med personalansvar.

Vi ser att du har en god förmåga att engagera, motivera och skapa delaktighet hos dina medarbetare. Samtidigt har du ett strategiskt tänk och ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt, och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst.



Ansökan och anställning

Uppdraget är ett tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse.



Kontakt

Verksamhetschef: Johan Blomma - johan.blomma@regionostergotland.se

Fackliga företrädare:
Vårdförbundet - Sven Johansson Sven.Johansson@regionostergotland.se
Kommunal - Malin Sjöström Östensson Malin.Sjostrom.Ostensson@regionostergotland.se

I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn på 0722-00 40 86 alternativt erik.svahn@jeffersonwells.se.

Sista ansökningsdag: 2023-09-24

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Enhetschef till Interventionsenheten - Röntgenkliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 5
Medicinsk bilddiagnostik är en förutsättning för god vård då diagnostiken är en central del i många vårdkedjor och en avgörande part i flertalet kliniska forskningsprojekt. Vår förmåga att utföra diagnostiken i rätt tid, och med bästa kvalité, är avgörande för fortsatt medicinsk behandling. Som universitetsjukvårdsenhet har vi goda möjligheter att ta till oss ny forskning och ny teknik - och därmed vara del i utveckling av diagnostiken.

Röntgenkliniken i Linköping är en högspecialiserad klinik med hög utvecklingstakt. Vi bedriver, utöver den kliniska verksamheten, både utveckling och forskning tillsammans med forskningsenheten Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV). Årligen genomför kliniken cirka 180 000 st. undersökningar inom följande modaliteter: CT, MR, PET/CT, Ultraljud, angio/intervention samt konventionell röntgen.

Kliniken har cirka 200 medarbetare innefattandes bland annat radiologer, röntgensjuksköterskor, undersköterskor och vårdadministratörer. Här finns en bred allmän kompetens med stor flexibilitet i kombination med specialistkompetens och högteknologisk utrustning.

Interventionsenheten innefattar ultraljudverksamheten, den endoskopiska verksamheten på röntgenkliniken samt del av den endovaskulära verksamheten på Seldingerenheten. Gemensamt för verksamheterna är att de ger möjlighet till diagnostik och behandling med minimalinvasiva metoder. Interventionell radiologi är en betydande del av vårt uppdrag och del i den högspecialiserade vård vi bistår omgivande regioner med. Enheten driver en beredskapslinje dygnet runt.

Arbetsbeskrivning

I rollen som enhetschef på röntgenkliniken US har du möjlighet att vara med och vidareutveckla en verksamhet som redan idag vågar ligga i framkant, där det finns ett brinnande intresse för utveckling och forskning. Vi söker en enhetschef som är engagerad och kommunikativ som ledare och som vill utveckla och driva kliniken framåt tillsammans med medarbetare och chefskollegor.

Uppdraget innebär att du har resultat-, arbetsmiljö- och personalansvar. Du ingår i klinikens ledningsgrupp och är en av sex enhetschefer som leder kliniken tillsammans med teamledare, sektionschefer och verksamhetschef. Du leder och organiserar arbetet samt skapar förutsättningar för medarbetarna att bidra till driften och utvecklingen av kliniken.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning inom relevant område för tjänsten. Vidare är det meriterande med erfarenhet av patientnära arbete inom slutenvård samt tidigare erfarenhet av ledarskap och/eller chefskap med personalansvar.

Vi ser att du har en god förmåga att engagera, motivera och skapa delaktighet hos dina medarbetare. Samtidigt har du ett strategiskt tänk och ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt, och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst.



Ansökan och anställning

Uppdraget är ett tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse.



Kontakt

Verksamhetschef: Johan Blomma - johan.blomma@regionostergotland.se

Fackliga företrädare:
Vårdförbundet - Sven Johansson Sven.Johansson@regionostergotland.se
Kommunal - Malin Sjöström Östensson Malin.Sjostrom.Ostensson@regionostergotland.se

I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn på 0722-00 40 86 alternativt erik.svahn@jeffersonwells.se.

Sista ansökningsdag: 2023-09-24

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vårdenhetschefer till lungsektionen på Cancer och lungsjukvårdsenheten

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 3
Vi söker två vårdenhetschefer med stort intresse för omvårdnadsledarskap och lungmedicin! Är du intresserad av att dela chefsuppdrag med klinisk tjänstgöring som legitimerad sjuksköterska är detta ett uppdrag för dig!

Cancer och lungsjukvårdsenheten (CoL) ingår i Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård i Region Östergötland.

Enheten består av två slutenvårdsavdelningar inom kärnområdena onkologi och lungmedicin. Vårdavdelningarna är placerade i O-huset med närhet till öppenvård, strålbehandling och röntgen. CoL ansvarar för att utveckla och säkerställa slutenvårdens bemanning och kompetens inom omvårdnad för respektive specialistområde. Enheten arbetar i ett nära samarbete med lungmedicinska kliniken och onkologiska kliniken.

På den lungmedicinska slutenvårdsenheten ges högspecialiserad vård till personer i behov av inneliggande vård med lungmedicinska sjukdomar. På den onkologiska slutenvårdsenheten ges högspecialiserad vård till vuxna personer med tumörsjukdomar, med undantag för blodcancer. Enheten ingår i Sydöstra sjukvårdsregionens kompetenscentrum gällande cancerbehandling och lungmedicin.

CoL är en enhet där lärande, utbildning och omvårdnad är i fokus!


Arbetsbeskrivning
Du kommer arbeta som vårdenhetschef på 60 % samt 40 % som sektionsledare/legitimerad sjuksköterska i den dagliga patientvården.

Som vårdenhetschef har du en unik möjlighet att tillsammans med verksamhetschef, medicinskt ledningsansvariga läkare och vårdenhetschef för kärnområdet onkologi att leda och utveckla framtidens slutenvård på CoL. Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Din roll är viktig då du tillsammans med medarbetarna översätter verksamhetens mål i dagligt arbete och har fokus på att utveckla och förbättra verksamheten.

På CoL arbetar ledningen aktivt med ett personcentrerat ledarskap, där medarbetare och chefer ges möjlighet att utvecklas utifrån sina specifika mål, personliga resurser och utvecklingsbehov. I rollen som sektionsledare kommer du arbeta med det operativa ledarskapet och få möjlighet att utveckla och behålla din kliniska kompetens som legitimerad sjuksköterska.

Uppdraget innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för enhetens medarbetare, arbetsmiljö, utveckling, kvalitet, forskning samt ekonomiska resultat. Du förväntas följa, uppdatera, implementera och utvärdera rutiner och riktlinjer tillsammans med verksamhetschef på kliniken. Arbetet sker i ett nära samarbete med lungmedicinska kliniken och onkologiska kliniken som ansvarar för läkarbemanningen på enheten.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska minst kandidatexamen inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du är specialistsjuksköterska och har klinisk kompetens inom lungmedicin. 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som leder, motiverar och kommunicerar på ett tydligt sätt för att nå gemensamma mål. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet samt har förmåga att fokusera på rätt saker genom ett närvarande ledarskap. Som person är du lugn, stabil och trygg med god självinsikt. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, lyssnar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har även en god förmåga att ta initiativ, lösa konflikter och sätter igång och följer upp aktiviteter för att uppnå resultat. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Det är viktigt att du har goda språkkunskaper i svenska och kan uttrycka dig i både tal och skrift. Vidare behöver du kunna hantera olika IT-system. 

Ansökan och anställning
Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Allergicentrum US

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 26
Vill du arbeta med att utveckla Allergicentrum i samverkan med medarbetare och ledning i en stimulerande miljö där vi är i ständig utveckling och förbättringar uppmuntras? Då passar du in hos oss!

Verksamheten är en del av Region Östergötland och Medicincentrum, en klinik med en aktiv forskningsmiljö med akademisk status, klinisk behandlar vi både barn och vuxna samt och har ett omfattande utbildningsuppdrag gentemot flertalet aktörer.

Vi finns i bra och trivsamma lokaler på Garnisonsområdet, nära Universitetssjukhuset i Linköping

Vi är 34 medarbetare som trivs tillsammans i ett lärande arbetsklimat som utreder och behandlar barn och vuxna med astma ,allergi och överkänslighet. Här arbetar vi tillsammans i team och vårt mål är att alla ska ha omväxlande arbetsuppgifter och kunna utvecklas i sin yrkesroll.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som har vana att leda medarbetare med olika kompetenser och vill driva den fortsatta utvecklingen av allergivården. Ledarskapet präglas av engagemang, tydlighet och utifrån ett synligt ledarskap bidrar du till att skapa arbetsglädje och trygghet på arbetsplatsen.

Du har arbetsgivaransvar för cirka 20 medarbetare från yrkeskategorierna sjuksköterska, distriktssköterska, undersköterska och vårdadministratör. Som vårdenhetschef hos oss kommer du bland annat att:

- arbeta med bemanningsplanering och daglig vårdprioritering
- ansvara för det systematiska arbetsmiljöarbetet
- planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten, tillsammans med dess medarbetare
-  skapa förutsättningar för en attraktiv arbetsplats, genom dialog och delaktighet.

Du ingår i ledningsgrupp och i Medicincentrums chefsgrupp, vilket ger dig goda möjligheter att påverka framtidens hälso- och sjukvård på bästa sätt.

I rollen som vårdenhetschef skapar du förutsättningar för utveckling av dina medarbetare och samarbete genom teamarbete.



Utbildning och erfarenhet
Du har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård. Du har chefserfarenhet samt erfarenhet av hälso- och sjukvård och att leda andra inom öppenvård.

Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att leda, samordna och följa upp förändrings- och utvecklingsarbete, utifrån ett processorienterat arbetssätt. Tidigare erfarenhet av allergivård är meriterande men inte ett krav. Du behärskar svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att leda, samarbeta och få människor att växa. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du tänker nytt och har en förmåga att omsätta idéer i handling för att nå verksamhetens mål.

Du samarbetar bra med andra och kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt. Du har förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och är mål- och resultatorienterad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Ansökan och anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning inom din grundprofession samt ett tidsbegränsat chefsförordnande. Intervjuer planeras till vecka 34-35.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till enhet BAVA/Barnakuten

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 20
På H.

K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus vårdas barn och ungdomar mellan 0-18 år för både medicinska och kirurgiska sjukdomar. Vi bedriver länssjukvård och högspecialiserad region-och rikssjukvård. Forskning och utvecklingsarbete är högprioriterat på vårt barn- och ungdomssjukhus. Hos oss arbetar många olika yrkesgrupper tillsammans med målet att ge barnen och ungdomarna bästa möjliga vård och omhändertagande.

Enheten BAVA/Barnakuten är en del av barn- och ungdomssjukhuset där vi har ett nära samarbete med våra övriga vårdavdelningar och akutmottagningen. Vi vårdar akut sjuka barn i åldrarna 0-18 år. Vi arbetar tillsammans med fokus på att ge god, säker vård på lika villkor med respekt för allas lika värde. Arbetet präglas av ett gott och nära samarbete mellan olika yrkeskategorier där vi har ett tydligt patientfokus och värnar om patientens och familjens delaktighet i vården. På vår arbetsplats råder en god stämning och stort engagemang i vården av barn och familjer. Medarbetargruppen deltar i olika kvalitets- och förbättringsarbeten. BAVA/Barnakuten är en vårdenhet med runt 50 medarbetare där du kommer att vara en av två vårdenhetschefer.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som i ett parledarskap tillsammans med medicinsk ledningsansvariga läkare, har uppdraget att driva, förbättra och utveckla verksamheten. I rollen som vårdenhetschef har man ett delegerat verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du deltar aktivt i klinikens chefsgrupp och strategiska ledningsgrupp. Vi söker dig som tillsammans med din närmaste kollega, verksamhetschef och övriga vårdenhetschefer vill leda arbetet för en barnsjukvård med högsta kvalitet och patientsäkerhet.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en högskoleutbildning alt. vårdrelaterad utbildning. Har du arbetat som ledare eller har erfarenhet från barnsjukvård och/eller övrig sjukvård, gärna i 24/7 verksamhet ser vi det som en merit. Erfarenhet av organisationsutveckling och förbättringsarbete ses även det som meriterande liksom erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.

Personliga egenskaper
Du är en person med goda ledaregenskaper med en mycket god samarbetsförmåga samt goda kommunikativa egenskaper. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt förmåga att se din egen roll som chef. Du har förmåga att tänka strategiskt och att prioritera och strukturera ditt arbete. Du har ett tydligt patientfokus och ett starkt engagemang i ditt arbete och kan motivera och entusiasmera dina medarbetare. Kvalitet och patientsäkerhet är viktigt för dig i alla situationer. Du tar hänsyn till det större perspektivet genom att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Ansökan och anställning
Chefsuppdraget är tidsbegränsat till fyra år. Din grundanställning är tillsvidareanställning på heltid vid Barn- och ungdomssjukhuset med placering på Universitetssjukhuset i Linköping.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Thiva, Thorax-Kärlkliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 22
Vill du leda engagerade medarbetare och vidareutveckla intensivvården inom hjärt- och kärlområdet? Nu söker vi en vårdenhetschef för att leda Thiva på Thorax-kärlkliniken i ett parledarskap.

Hjärtcentrum i Östergötland är ett länsövergripande centrum för specialiserad hjärtkärlsjukvård. Centrumet omfattar specialiteterna thoraxkirurgi och intensivvård/thoraxanestesi kardiologi/HIA, klinisk fysiologi/nuklearmedicin, kärlkirurgi där verksamheterna utgör delar i en naturlig vårdkedja. Thorax-kärlkliniken som ingår i Hjärtcentrum arbetar mycket integrerat och samarbetet mellan de olika enheterna är välfungerande. Thorax-kärlklinikens olika specialiteter är hjärt-, lung-, kärl- samt pacemakerkirurgi.

Thorax intensivvårdsavdelning (THIVA) ingår i Thorax-kärlkliniken. Kliniken, som för övrigt innehåller en operationsavdelning och två vårdavdelningar, bedriver en högspecialiserad, teknikintensiv verksamhet i framkant inom Hjärtcentrum på Universitetssjukhuset i Linköping. Vårt uppdrag innefattar patienter från Sydöstra sjukvårdsregionen, det vill säga Region Kalmar, Region Jönköping och Region Östergötland. THIVA har ca 80 medarbetare med 6 intensivvårdsplatser och 2 intermediärvårdplatser som bemannas dygnet runt måndag till fredag.

Arbetsbeskrivning
I uppdraget som vårdenhetschef leder, planerar och utvecklar du verksamheten i nära samarbete med övrig klinikledning. Du kommer att vara en av två vårdenhetschefer med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för sjuksköterskor, undersköterskor, kurator och vårdadministratör. Arbetet kommer att innebära ett nära samarbete med din vårdenhetschefskollega i ett parledarskap.

Ledarskapet ska präglas av engagemang och stimulera ett engagerat medarbetarskap. I uppdraget ingår även ett tydligt sidledsansvar och nära samarbete med verksamhetschef och vårdenhetschefer inom kliniken. Du är en viktig del av klinikledningen och förväntas bidra med initiativ och kreativitet i arbetet med klinikövergripande frågor.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en vårdrelaterad högskoleutbildning eller en för verksamheten relevant utbildning. Det är meriterande om du har en vidareutbildning inom exempelvis intensivvård, operation, anestesi eller ledarskapsområdet. Tidigare chefserfarenhet samt erfarenhet av förbättrings - och utvecklingsarbete från sjukvårdande verksamhet är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är bra på att leda och utveckla andra mot gemensamma mål, genom att skapa engagemang och delaktighet. Som person är du trygg, har god självinsikt och arbetar bra med andra människor. Du är bra på att lyssna och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du kommer med idéer, initierar och driver förbättringar och uppnår resultat. Vidare är du flexibel, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter och lösningar i förändringar och det dagliga arbetet. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.


Anställning och information
Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsuppdrag, med tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Verksamhetschef Mats Johansson, 010-103 383 47, Mats.Johansson@regionostergotland.se

Facklig företrädare för Vårdförbundet är Carina Staf, carina.staf@regionostergotland.se

Facklig företrädare för Kommunal är Pia Karlsson, Pia.G.Karlsson@regionostergotland.se

I denna rekrytering samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. Vid frågor kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Erik Svahn på 013-35 56 54 eller erik.svahn@jeffersonwells.se


Ansökan
Sista ansökningsdag är den 2023-08-17



Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Fysiologiska kliniken Vårdenhetschef till US

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 4
Fysiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping är en del av Hjärtcentrum. Klinikens uppdrag är att bedriva och utveckla diagnostiska metoder inom klinisk fysiologi och nuklearmedicin. Forskning och undervisning ingår som viktiga uppdrag och vi är sedan 2017 en universitetssjukvårdsenhet (USV- klinik).

Fysiologiska klinikens vision är att ständigt utvecklas för att ge patienten bästa möjliga diagnostik och därmed förutsättningar för bästa behandling och uppföljning.

Sedan länge arbetar vi processorienterat i nära samarbete med flera kliniker inom Hjärtcentrum, främst Kardiologiska kliniken och Thorax-Kärlkliniken och även Seldingerenheten som samlar 8 laboratorier för kateterburna åtgärder. Fysiologiska kliniken betjänar också övriga centrum inom Region Östergötland inkluderande även privata vårdgivare. Inom fysiologiska kliniken utförs årligen drygt 30000 undersökningar.

Kliniken är indelad i olika team. Avancerad funktionsdiagnostik och intervention bedrivs bland annat inom hjärt- och kärlområdet med hjälp av ultraljud, MR- och gammakamera och PET/CT. Vidare utförs avancerad lungfunktionsdiagnostik och arbetsfysiologi samt EKG. På kliniken arbetar läkare, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterska, undersköterskor, vårdadministratörer, fysiker och ingenjörer. Kliniken har i dagsläget cirka 80 medarbetare.



Arbetsbeskrivning

På kliniken arbetar två vårdenhetschefer som delar ansvaret för olika team. Du kommer i hög utsträckning samarbeta med klinikens andra vårdenhetschef och tillsammans driver ni verksamhetens olika processer. Du ingår också i Fysiologiska klinikens ledningsgrupp. Ditt ledarskap utövas nära verksamheten genom en kontinuerlig dialog med medarbetarna kring patient- och arbetsmiljöfrågor. Uppdraget innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för enhetens medarbetare, arbetsmiljö, utveckling och kvalitet. I tjänsten ingår, efter verksamhetens behov, en mindre del klinisk tjänstgöring.

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. Du har en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.



Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som trivs i rollen att leda och utveckla verksamhet inom hälso- och sjukvård. Vi ser att du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Det är meriterande om du är legitimerad biomedicinsk analytiker med inriktning fysiologi samt arbetslivserfarenhet inom området. Det är meriterande om du har tidigare dokumenterad ledarerfarenhet samt genomgått någon form av ledarutvecklingsprogram.



Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Ditt sätt att leda bygger på tillit. Du har god samarbetsförmåga samt förmåga att leda och skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen. Du har förmågan att sätta saker i sitt sammanhang och tar ett helhetsperspektiv i frågor. Dessutom är du en
tydlig kommunikatör både muntligt och skriftligt. I ditt ledarskap är Du omdömesgill, stabil och trygg samt har ett utvecklat sinne för att växla mellan operativa och strategiska frågor.



Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https:// ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.



Kontakt
Verksamhetschef Meriam Åström Aneq. meriam.astrom.aneq@regionostergotland.se

Vårdenhetschef Therese Milton therese.milton@regionostergotland.se

Facklig företrädare
Aldona Wajda, Läkarföreningen aldona.wajda@regionostergotland.se

Monica Jonsson Vårdförbundet monica.a.jonsson@regionostergotland.se

Pia Ydremo Pettersson Vision pia.ydremo.petersson@regionostergotland.se

Sista ansökningsdag: 2023-08-13

I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn på 0722-00 40 86 alternativt erik.svahn@jeffersonwells.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vårdenhetschef sökes till samledarskap på Kvinnohälsan US

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 30
Om du vill vara en del av en enhet där patienten står i centrum och där du får möjligheten att påverka och utveckla vården, så är detta en spännande möjlighet för dig! Sök rollen som vårdenhetschef hos Kvinnohälsan US idag och ta del av en meningsfull karriär inom hälso-sjukvården.

Välkommen till oss på Kvinnohälsan!

Vi söker en trygg och utvecklingsorienterad vårdenhetschef som i ett samledarskap vill skapa en ledande universitetsklinik inom Kvinnosjukvården som nationellt och internationellt ligger i framkant. Verksamheten är kvalitets- och miljöcertifierad. Vi arbetar processorienterat med fokus på patient och familj.

Kvinnokliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping i samarbete med Lasarettet i Motala, arbetar med alla verksamhetsgrenar tillhörande kvinnosjukvården; alla former av gynekologisk öppen- och slutenvård med profilering mot högspecialiserad vård, cancerkirurgi, infertilitetsbehandlingar samt all typ av obstetrik. Mödravården är organiserad inom kliniken. Kvinnokliniken US med sina cirka 330 medarbetare, betjänar patienter i behov av avancerad kvinnosjukvård från hela Sydöstra sjukvårdsregionen, samt för cancerkirurgi även Södermanland och Västmanland. Kliniken har ett starkt engagemang för forskning och utveckling.

Arbetsplatsbeskrivning
Den obstetriska verksamheten är indelad i två samverkande ansvarsområden: Obstetrisk slutenvård med förlossning/BB och Obstetrisk öppenvård med Kvinnohälsan. Kvinnohälsan är en verksamhet med ca 65 medarbetare som innefattar Linköping, Motala, Mjölby, Österbymo, Åtvidaberg och Kisa.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som i samledarskap med vårdenhetschefskollega, verksamhetschef, läkarchef, mödrahälsovårdsöverläkare samt samordningsbarnmorska vill leda arbetet för en högkvalitativ och säker vård. Kvinnohälsan US, söker en vårdenhetschef som i samledarskap vill leda och utveckla enheten. Tillsammans kommer ni att ansvara för verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöfrågor. Uppdragsbeskrivning kommer att upprättas i dialog med verksamhetschef.

Utbildning och erfarenhet
För chefsuppdrag inom Kvinnohälsan krävs att du har utbildning inom hälso-sjukvårdsområdet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av kvinnosjukvård och gärna av barnmorskeyrket. Även tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap är meriterande liksom erfarenhet av förändringsledning och verksamhetsutveckling. Vi ser gärna att du har kunskap inom ekonomi, arbetsmiljö och personalfrågor.

Personliga egenskaper
Vi tror att du tycker om att arbeta som ledare och chef vid en enhet där vi sätter patienten i centrum. Som person är du stabil och stresstålig. Du har lätt för att anpassa dig till olika situationer och har en mycket god samarbetsförmåga. Du är duktig på att hantera konflikter och har ett tydligt förhållningssätt i din kommunikation. Du har också ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete och har förmåga att motivera och entusiasmera dina medarbetare. Vi tror också att du har en utvecklingsvilja, trivs med att implementera nya idéer och kan arbeta i team. Vi lägger extra vikt vid de personliga egenskaperna i denna rekrytering då rollen innebär samledarskap.

Anställning och information
Detta är ett tidsbegränsat chefsuppdrag på 100% under fyra år. Din grundanställning är på heltid och tillsvidare i ditt grundyrke vid Kvinnokliniken universitetssjukhuset, med placering på Kvinnohälsan.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Tf Verksamhetschef, Tobias Ekenlie, 010-10 41665

Facklig företrädare:
Vårdförbundet, Mirjam Arnell, mirjam.arnell@regionostergotland.se

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Wisth på 011-191897 eller eva.wisth@jeffersonwells.se

Sista ansökningsdag är 13 augusti 2023. Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Infektionskliniken avd D97 söker en vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 31
Infektionskliniken i Östergötland är en länsövergripande klinik med verksamhet inom området Infektionssjukdomar.

Vi ingår i Medicincentrum och finns på Universitetssjukhuset i Linköping (US), Vrinnevisjukhuset i Norrköping (ViN) samt har konsultverksamhet på Lasarettet i Motala. Kliniken har totalt cirka 170 medarbetare och det bedrivs dygnet runt verksamhet med sluten- och öppenvård på både US och ViN. Totalt finns det 38 vårdplatser, 19 på US och 19 på ViN.

På mottagningarna handläggs infektionssjukdomar utifrån vår spetskompetens och vårt helhetsansvar. Bland diagnoserna kan nämnas HIV, tuberkulos, hepatit, MRSA, och immunbrist. Kliniken har också ett vaccinationsuppdrag. På US finns en högisoleringsenhet för vård av patienter med högsmittsamma sjukdomar. På ViN finns sedan några år en sprututbytesverksamhet där personer med intravenöst missbruk ges möjlighet att byta sina sprutor i hälsofrämjande och förebyggande syfte. På vår klinik bedrivs bred klinisk forskning, både nationell och internationell, av flera yrkesprofessioner vilket genomsyrar vår verksamhet. Undervisning och forskning genomförs också i nära samarbete med Linköpings Universitet.

Arbetsbeskrivning
I ditt uppdrag som vårdenhetschef ingår det att leda, planera och utveckla verksamheten i nära samarbete med klinikens övriga 4 vårdenhetschefer, läkarchef och verksamhetschef. I klinikens ledningsarbete ingår också medicinskt ledningsansvariga läkare och sektionsledare vilket ger en bred och djup kompetens inom flera områden. Tillsammans driver vi och utvecklar verksamheten framåt. Du har ett arbetsmiljö- och arbetsgivaransvar för ca 25-30 medarbetare, bestående av sjuksköterskor och undersköterskor.

På avdelningen arbetar ytterligare en vårdenhetschef vilket innebär ett nära samarbete er emellan. Ledarskapet ska präglas av engagemang och stimulera till ett aktivt medarbetarskap. Din förmåga att skapa förtroende och bygga relationer kommer att vara avgörande för hur du lyckas med uppdraget. Uppdraget innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för enhetens medarbetare, arbetsmiljö och kvalitet. Utöver klinikledningen har du även andra stödfunktioner omkring dig.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har stor förståelse för sjukvård och trivs i rollen att leda och utveckla verksamhet inom hälso- och sjukvård. Du har en vårdrelaterad utbildning samt erfarenhet av arbete inom sjukvård, gärna dygnet runt verksamhet. Det är meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet inom sjukvård samt om du genomgått någon form av ledarutvecklings-program. Arbete med forskning eller utveckling av vård som baseras på evidens är också meriterande.

Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du arbetar bra tillsammans med andra människor, relaterar till dem på ett lyhört sätt och löser konflikter konstruktivt om de uppstår. Genom att se helheter kan du ta hänsyn till det större perspektivet. Det gör också att du kan förstå din roll och se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och kan därmed också hålla tidsramar som sätts upp.  

Ansökan och anställning
Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. Du har en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.

Fackliga företrädare;

Elisabeth Johansson, Kommunal - elisabeth.Johansson@regionostergotland.se

Henrik Andersson, Kommunal - henrik.andersson@regionostergotland.se

Robin Jungmar-Ridell, Vårdförbundet -  robin.jungmar.ridell@regionostergotland.se

Ellinor Karlsson, Vårdförbundet - ellinor.l.karlsson@regionostergotland.se

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till onkologens öppenvård

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 8
Vi söker dig som brinner för att utveckla morgondagens cancervård, skapar engagemang och delaktighet och kan motivera och förse dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att uppnå gemensamma mål!

Onkologiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping har ett övergripande ansvar för cancerbehandlingar i sydöstra sjukvårdsregionen.

Verksamheten är organiserad i en öppenvård som inrymmer en behandlingsmottagning, en allmän mottagning, klinikens paramedicinska kompetens samt enhet för strålbehandling. I verksamheten inryms också den kliniska prövningsenheten (KPE) samt en uppföljningsenhet (UFE). Kliniken har cirka 200 medarbetare och i uppdraget ingår även att handleda studenter. Sedan 2020 vårdas Onkologiska klinikens patienter inneliggande på Cancer- och Lungsjukvårdsenheten (CoL) som är en gemensam slutenvårdsenhet i O-huset.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten är inom klinikens öppenvård där du kommer att ansvara för den allmänna mottagningen och vår kliniska prövningsenhet (KPE) .

Till mottagningen kommer patienter på nybesök och återbesök från hela sydöstra sjukvårdsregionen, här sker också vissa kontroller och uppföljning efter behandling. Till mottagningen hör kontaktsjuksköterskeverksamhet och sköterskeledda mottagningar och här finns även vårdplanerare. KPE ansvarar för arbetet runt de kliniska prövningar som bedrivs på kliniken.

Du kommer vara ansvarig för drygt 15 medarbetare där majoriteten är specialistsjuksköterskor.

Ditt uppdrag som vårdenhetschef är att leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna för att uppnå verksamhetens mål. Du har ett delegerat ansvar för verksamhet, budget, medarbetare och arbetsmiljö. På Onkologiska kliniken är samverkan mellan vårdenheter viktigt för att stödja patienterna i hela behandlingskedjan. Du kommer därför ha ett nära samarbete med öppenvårdens andra vårdenhetschefer, som i och med den här rekryteringen kommer att utökas till tre stycken.   

Som vårdenhetschef ingår du i klinikens ledningsgrupp där du tillsammans med övrig ledning arbetar med att uppnå klinikens mål och är med och formar klinikens långsiktiga strategi.

Utbildning och erfarenhet
Som vårdenhetschef hos oss kommer du leda en enhet med kompetenta och specialiserade medarbetare med stor klinisk kunskap. Vi söker därför dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare vill vi att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård, gärna inom onkologi.

Vi ser helst att du har erfarenhet av chef- och ledningsarbete, gärna gentemot den yrkesgrupp som du här kommer att leda, och det är även meriterande med ledarutbildning. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din vilja att vara med att driva och utveckla mottagningsverksamheten samt det fortsatta arbetet inom kliniken som helhet. Har du erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete och har god organisationskompetens ser vi det som meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som leder, motiverar och kommunicerar på ett tydligt sätt och där det är naturligt för dig att tillvarata medarbetarnas kunskaper och färdigheter samt vara lyhörd. Som person är du trygg i dig själv med god självinsikt. Då gruppen består av flera olika professioner med olika behov ser vi det som viktigt att du kan situationsanpassa ditt ledarskap. Du har lätt för att skapa dig en bild av verksamhetens olika delar och hur de samverkar för att kunna se till hela verksamhetens bästa i olika beslut. Verksamheten arbetar kontinuerligt med att förbättra arbetssätt utifrån en föränderlig omvärld. Det innebär att du som chef behöver ta hänsyn till hela verksamheten och utifrån det ta initiativ till att driva förbättrings- och utvecklingsarbete lokalt, samt skapa engagemang i medarbetargruppen för att uppnå målen.

Anställning och ansökan
Vi erbjuder ett fyraårigt förordnande som vårdenhetschef på Onkologiska kliniken. Start enligt överenskommelse. Din grundtjänst har du inom Region Östergötland och inom din grundprofession.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till onkologens öppenvård med fokus rehabilitering

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 9
Vi söker dig som brinner för att utveckla morgondagens cancervård, skapar engagemang och delaktighet och kan motivera och förse dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att uppnå gemensamma mål!

Onkologiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping har ett övergripande ansvar för cancerbehandlingar i sydöstra sjukvårdsregionen.

Verksamheten är organiserad i en öppenvård som inrymmer en behandlingsmottagning, en allmän mottagning, klinikens paramedicinska kompetens samt enhet för strålbehandling. I verksamheten inryms också den kliniska prövningsenheten (KPE) samt en uppföljningsenhet (UFE). Kliniken har cirka 200 medarbetare och i uppdraget ingår även att handleda studenter. Sedan 2020 vårdas Onkologiska klinikens patienter inneliggande på Cancer- och Lungsjukvårdsenheten (CoL) som är en gemensam slutenvårdsenhet i O-huset.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten är inom klinikens öppenvård där du kommer att ansvara för våra paramedicinare och uppföljningsenheten för de som behandlats för cancer i barndomen (UFE).

Du kommer vara ansvarig för cirka 10 medarbetare inom professionerna dietist, fysioterapeut, kurator och arbetsterapeut, men även medarbetare på UFE. I dagsläget arbetar läkare och sjuksköterska på UFE men rekrytering av psykolog och kurator planeras.

UFE är en relativt nystartad enhet som fortfarande är under uppbyggnad och utveckling. Utöver ditt uppdrag som vårdenhetschef ingår ett utvecklings- och processansvar för UFE, där det nationella nätverket för uppföljningsmottagningar, RCC och andra vårdgivare inom RÖ och sydöstra sjukvårdsregionen utgör några av kontaktytorna.

Cancerrehabilitering internt på kliniken är också ett växande område under stor utveckling. Även här kommer du ha en framträdande roll i utveckling och uppbyggnad av detta tillsammans med medarbetare från flera paramedicinska professioner.

Ditt uppdrag som vårdenhetschef är att leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna för att uppnå verksamhetens mål. Du har ett delegerat ansvar för verksamhet, budget, medarbetare och arbetsmiljö. På Onkologiska kliniken är samverkan mellan vårdenheter viktigt för att stödja patienterna i hela behandlingskedjan. Vår öppenvård kommer, i och med att vi rekryterar den här rollen, bestå av tre chefsområden och ni kommer att ha ett nära samarbete Du ingår även i klinikens ledningsgrupp där du är med och formar klinikens långsiktiga strategi.

Utbildning och erfarenhet
Som vårdenhetschef hos oss kommer du leda en enhet med kompetenta medarbetare med stor klinisk kunskap. Vi söker därför dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård är meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av chef- eller ledningsarbete, gärna gentemot en eller flera av de yrkesgrupper som du här kommer att leda, och det är även meriterande med ledarutbildning. Då arbetet även innebär ett stort fokus på utveckling av verksamheten och att hitta samverkansformer med andra enheter inom Region Östergötland och Sydöstra sjukvårdsregionen ser vi gärna att du har arbetat med liknande frågor. Kanske har du erfarenhet från arbete som verksamhetsutveckling? Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din vilja att vara med att driva och utveckla verksamheten samt det fortsatta arbetet inom kliniken som helhet. Har du erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete och har god organisationskompetens ser vi det som meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som leder, motiverar och kommunicerar på ett tydligt sätt och där det är naturligt för dig att tillvarata medarbetarnas kunskaper och färdigheter samt vara lyhörd. Som person är du trygg i dig själv med god självinsikt. Då gruppen består av flera olika professioner med olika behov ser vi det som viktigt att du kan situationsanpassa ditt ledarskap. Du har lätt för att skapa dig en bild av verksamhetens olika delar och hur de samverkar för att kunna se till hela verksamhetens bästa i olika beslut.  Då UFE befinner sig i en uppbyggnadsfas så trivs du med att hitta nya vägar och lösningar. Du bygger nya kontaktnät och trivs med att vara den som driver förändringsarbetet framåt.

Anställning och information
Vi erbjuder ett fyraårigt förordnande som vårdenhetschef på Onkologiska kliniken. Start enligt överenskommelse. Din grundtjänst har du inom Region Östergötland och inom din grundprofession.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Röntgenkliniken Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 15
Röntgenkliniken i Linköping är en högspecialiserad klinik med hög utvecklingstakt.

Kliniken genomför årligen cirka 180 000 röntgenundersökningar och interventionella åtgärder genom såväl traditionell slätröntgen som ultraljud, datortomografi (DT), magnetresonanstomografi (MR), genomlysning och nuklearmedicin (PET/CT).

Att kliniken är en del av ett universitetssjukhus speglas tydligt i uppdraget där forskning och utbildning är en naturlig del av verksamheten och det tvärvetenskapliga forskningscentrumet Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV) återfinns i direkt anslutning till kliniken. Kliniken har cirka 230 medarbetare innefattandes bland annat radiologer, röntgensjuksköterskor, undersköterskor och vårdadministratörer.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en enhetschef som är engagerad och kommunikativ som ledare och som vill utveckla och driva kliniken framåt tillsammans med medarbetare och chefskollegor. Utvecklingstakten på kliniken är hög då såväl teknik, forskning samt ökad efterfrågan på undersökningar ständigt skapar nya möjligheter och ställer nya krav på verksamheten.

Du blir enhetschef för MR-enheten. Uppdraget innefattar ansvar för verksamheten inom enheten och en arbetsgrupp som består av cirka 25 medarbetare. Som enhetschef ingår du i klinikens ledningsgrupp och har resultat-, arbetsmiljö- och personalansvar. Du blir en av sex enhetschefer som arbetar i nära samarbete med fokus på verksamheten som helhet.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig med en för uppdraget relevant högskoleutbildning och som har tidigare erfarenhet av ledarskap och/eller chefskap med personalansvar. Erfarenhet av att leda i nära samarbete med andra chefer är meriterande. Du behärskar god svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För denna tjänst lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Du har förmågan att engagera, motivera och skapa delaktighet hos dina medarbetare. Samtidigt har du ett strategiskt tänk och ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt, och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Ansökan och anställning
Uppdraget är ett tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Fysiologiska kliniken söker Vårdenhetschef till US

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Fysiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping är en del av Hjärtcentrum. Klinikens uppdrag är att bedriva och utveckla diagnostiska metoder inom klinisk fysiologi och nuklearmedicin. Forskning och undervisning ingår som viktiga uppdrag och vi är sedan 2017 en universitetssjukvårdsenhet (USV- klinik).

Fysiologiska klinikens vision är att ständigt utvecklas för att ge patienten bästa möjliga diagnostik och därmed förutsättningar för bästa behandling och uppföljning.

Sedan länge arbetar vi processorienterat i nära samarbete med flera kliniker inom Hjärtcentrum, främst Kardiologiska kliniken och Thorax-Kärlkliniken och även Seldingerenheten som samlar 8 laboratorier för kateterburna åtgärder. Fysiologiska kliniken betjänar också övriga centrum inom Region Östergötland inkluderande även privata vårdgivare. Inom fysiologiska kliniken utförs årligen drygt 30000 undersökningar.

Kliniken är indelad i olika team. Avancerad funktionsdiagnostik och intervention bedrivs bland annat inom hjärt- och kärlområdet med hjälp av ultraljud, MR- och gammakamera och PET/CT. Vidare utförs avancerad lungfunktionsdiagnostik och arbetsfysiologi samt EKG. På kliniken arbetar läkare, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterska, undersköterskor, vårdadministratörer, fysiker och ingenjörer. Kliniken har i dagsläget cirka 80 medarbetare.



Arbetsbeskrivning

På kliniken arbetar två vårdenhetschefer som delar ansvaret för olika team. Du kommer i hög utsträckning samarbeta med klinikens andra vårdenhetschef och tillsammans driver ni verksamhetens olika processer. Du ingår också i Fysiologiska klinikens ledningsgrupp. Ditt ledarskap utövas nära verksamheten genom en kontinuerlig dialog med medarbetarna kring patient- och arbetsmiljöfrågor. Uppdraget innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för enhetens medarbetare, arbetsmiljö, utveckling och kvalitet. I tjänsten ingår, efter verksamhetens behov, en mindre del klinisk tjänstgöring.

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. Du har en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.



Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som trivs i rollen att leda och utveckla verksamhet inom hälso- och sjukvård. Vi ser att du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Det är meriterande om du är legitimerad biomedicinsk analytiker med inriktning fysiologi samt arbetslivserfarenhet inom området. Det är meriterande om du har tidigare dokumenterad ledarerfarenhet samt genomgått någon form av ledarutvecklingsprogram.



Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Ditt sätt att leda bygger på tillit. Du har god samarbetsförmåga samt förmåga att leda och skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen. Du har förmågan att sätta saker i sitt sammanhang och tar ett helhetsperspektiv i frågor. Dessutom är du en
tydlig kommunikatör både muntligt och skriftligt. I ditt ledarskap är Du omdömesgill, stabil och trygg samt har ett utvecklat sinne för att växla mellan operativa och strategiska frågor.



Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https:// ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.



Kontakt
Verksamhetschef Meriam Åström Aneq. meriam.astrom.aneq@regionostergotland.se

Vårdenhetschef Therese Milton therese.milton@regionostergotland.se

Facklig företrädare
Aldona Wajda, Läkarföreningen aldona.wajda@regionostergotland.se

Monica Jonsson Vårdförbundet monica.a.jonsson@regionostergotland.se

Pia Ydremo Pettersson Vision pia.ydremo.petersson@regionostergotland.se

Sista ansökningsdag: 2023-05-29

I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn på 0722-00 40 86 alternativt erik.svahn@jeffersonwells.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Enhetschef till Smärt- och rehabiliteringsenheten

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 2
Vill du vara med leda och driva utveckling inom smärta och rehabilitering tillsammans med ett kompetent gäng är detta tjänsten för dig!

Smärt- och rehabkliniken är en specialistresurs för diagnostik, behandling och rehabilitering vid komplicerad smärta hos vuxna.

Kliniken har även uppdrag att vara specialistklinik för patienter med komplicerad trötthet samt patienter med Ehlers Danlos syndrom/hypermobilitetsspektrumsstörning (EDS/HSD). I klinikens uppdrag ingår också att utföra försäkringsmedicinska utredningar åt Försäkringskassan.

Verksamheten bedrivs vid Universitetssjukhuset och på Garnisonsområdet i Linköping samt Vrinnevisjukhuset i Norrköping och samverkan finns mellan de olika enheterna. Den aktuella tjänsten är placerad på Smärt- och rehabiliteringsenheten, belägen på Garnisonsområdet i Linköping. Inom kliniken finns kompetens från läkare med flera medicinska specialiteter samt arbetsterapeuter, fysioterapeuter, psykologer, sjuksköterskor, undersköterskor och vårdadministratörer, vilket ger en kompetent och blandad arbetsgrupp.

Arbetet är teambaserat, med betoning på samverkan mellan professioner och interdisciplinära modeller, för bedömning och behandling. Kliniken är ett kompetenscentrum och en Universitetssjukvårdsenhet, vilket innebär forskning och undervisning i nära samarbete med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet. Verksamheten arbetar strukturerat för att implementera evidensbaserad vård.


Arbetsbeskrivning
Som enhetschef på Smärt- och rehabiliteringsenheten har du verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. På enheten arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter, psykologer, vårdadministratörer, sjuksköterskor, undersköterska och läkare. Du kommer ha personalansvar för samtliga nämnda yrkesgrupper förutom läkarna. Du ingår i ledningsgruppen på kliniken och har ett nära samarbete med verksamhetschef, medicinskt ledningsansvariga läkare samt klinikens andra enhetschef.

Arbetet sker dagtid på vardagar och vi har ingen kvälls- eller helgverksamhet. Det är viktigt att du har ett intresse för att delta i utvecklingen av verksamheten som helhet. Vi är just nu inne i en spännande fas med fokus på utveckling av våra processer och ansvarsområden.

Utbildning och erfarenhet
Du som söker har en högskoleutbildning som är lämplig för verksamhetsområdet (såsom sjuksköterska, läkare, psykolog, fysioterapeut och arbetsterapeut). Det är meriterande med klinisk erfarenhet inom ditt yrke. Du har erfarenhet av att arbeta som chef eller haft annan ledande roll. Det är meriterande med ledarskapsutbildning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av smärtsjukvård och/eller rehabilitering. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av att samarbeta i team med andra yrkesgrupper. Intresse för evidensbasering och forskning samt erfarenhet av arbete med utvecklings- eller forskningsprojekt är andra meriterande områden.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Som person är du trygg och har lätt att samarbeta med andra. Du är van vid att driva processer framåt, är utvecklingsorienterad och trivs i en miljö som är komplex, där du kan bidra med att se till hela verksamheten och till patienternas bästa. Som ledare har du en förmåga att skapa engagemang, tydlighet samt delaktighet i medarbetargruppen för att tillsammans utvecklas. Du förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är lyhörd men vågar också ta beslut. Vi ser det som viktigt att du har en god förmåga att kommunicera tydligt samt följa upp och lösa utmaningar och problem på ett konstruktivt sätt.

Anställning och information
Tillsvidareanställning på heltid i din grundprofession med ett chefsförordnande om 4 år som kan förlängas. Tillträde till tjänsten enligt överenskommelse.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Hudkliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 2
Hudkliniken i Östergötland består av Hud- och STI-mottagning samt behandlingsavdelning.

Vi har verksamhet på Universitetssjukhuset i Linköping, Vrinnevisjukhuset i Norrköping och STI-mottagning vid Lasarettet i Motala. Vårt uppdrag är att bedriva kvalitativ och effektiv personcentrerad vård och prevention, samt utbildning och forskning inom specialiteten dermatologi och venereologi.

Arbetet på kliniken är organiserat med läkarmottagning, sjuksköterskemottagning och teammottagning anpassat efter patientens behov. Vi har operationsverksamhet och behandlingsavdelning och har mottagningstider måndag till fredag.

Arbetsbeskrivning
Vår vårdenhetschef kommer att gå vidare till ett annat uppdrag inom Region Östergötland och därför söker vi dig som vill ta över rollen som vårdenhetschef på Hudmottagningen på Universitetssjukhuset i Linköping! Hudmottagningen i Linköping är en verksamhet med engagerade medarbetare och ett stort patientflöde.

Vi söker dig som har erfarenhet att leda förändringsarbete, är bra på att kommunicera och skapa delaktighet. Som vårdenhetschef har du ansvar för mottagningens drift, utveckling och resultat (ekonomi och kvalitet) samt arbetsmiljö- /arbetsgivaransvar för idag cirka 20 medarbetare, sjuksköterskor och undersköterskor. Du har också ett nära dagligt samarbete med mottagningens läkare. Ledarskapet ska präglas av framåtanda, engagemang och stimulera ett engagerat medarbetarskap. Du ingår i klinikens ledningsgrupp och har ett nära samarbete med verksamhetschef, medicinskt ansvarig läkare, vårdenhetschef för mottagningen i Norrköping och enhetschef för vårdadministrativa gruppen. I uppdraget ingår ett sidledsansvar inom kliniken och Region Östergötland.

Utbildning och erfarenhet
Du har relevant vårdrelaterad högskoleutbildning och erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård. Tidigare erfarenhet av chefs- och ledningsarbete och ledarutbildning är meriterande. 

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och leder genom att skapa engagemang och delaktighet. Du tänker och agerar strategiskt och har en förmåga att omsätta idéer i handling för att nå verksamhetens mål. Du arbetar bra tillsammans med andra, har en positiv inställning och ett engagemang som smittar av sig.

Ansökan och anställning
Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande, med tillsvidareanställning i din grundprofession. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Neonatal IVA

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 21
På H.

K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus vårdas barn och ungdomar mellan 0-18 år för både medicinska och kirurgiska sjukdomar. Vi bedriver länssjukvård och högspecialiserad region-och rikssjukvård. Forskning och utvecklingsarbete är högprioriterat på vårt barn- och ungdomssjukhus. Hos oss arbetar många olika yrkesgrupper tillsammans med målet att ge barnen och ungdomarna bästa möjliga vård och omhändertagande.

Neonatal-IVA är en avdelning som bedriver högspecialiserad intensivvård. Den består av 7 IVA-platser, 6 familjevårdsvårdsplatser samt neonatal hemsjukvård. Upptagningsområde är hela sydöstra sjukvårdsregionen. Neonatal-IVA är ett av sex universitetssjukhus i Sverige som vårdar de allra minsta och sjukaste barnen.

Arbetet på Neonatal-IVA präglas av ett gott och nära samarbete mellan olika yrkeskategorier och stor delaktighet av familjerna i omvårdnaden. Det råder en god stämning och stort engagemang i vården av barn och familjer, medarbetarna deltar i olika arbetsgrupper med kvalitets- och förbättringsarbeten. Avdelningen har också en anställd farmaceut. Till avdelningens och vårdenhetscheferna stöd finns en administrativ verksamhetsutvecklare, koordinator samt personalsamordnare.

Arbetsbeskrivning
Neonatal-IVA är en vårdenhet med drygt 100 medarbetare. Vi söker nu en vårdenhetschef. Som vårdenhetschef ingår du i ett samledarskap, där du blir en av tre vårdenhetschefer. Samledarskap skapar förutsättning för ett närvarande ledarskap och för att stötta och lära av varandra.

Vi söker dig som i team med verksamhetschef, medicinskt ledningsansvarig läkare och övriga chefer på Neonatal-IVA vill leda arbetet för en högkvalitativ och patientsäker neonatalvård. Som vårdenhetschef har du ett delegerat verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar.

Du ska vara en god ledare, ha patient och familj i fokus och arbeta med att skapa bra förutsättningar för en god arbetsmiljö med hög psykologisk trygghet och arbetsglädje. Du är en ledare med ett strategiskt tänkande där visioner och handlingskraft är en del av ledarskapet. Du kommer att ingå i Barn- och ungdomssjukhusets ledningsgrupp. Rollen innebär även ett nära samarbete med Neonatalavdelningen på ViN, Kvinnoklinikerna i länet samt med andra neonatalavdelningar i Sverige

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en högskoleutbildning alt. vårdrelaterad utbildning. Har du dessutom arbetat som ledare för och/eller har erfarenhet från neonatalvård, barnsjukvård, eller annan slutenvård så ser vi det som en merit. Erfarenhet av organisationsutveckling och förbättringsarbete ses även det som meriterande, liksom erfarenhet av personalansvar och systematiskt arbetsmiljöarbete.

Personliga egenskaper
Du är en person med goda ledaregenskaper och mycket god samarbetsförmåga samt ett tydligt förhållningssätt i din kommunikation. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt förmåga att se din egen roll som chef. Du har förmåga att tänka strategiskt och att prioritera och strukturera ditt arbete. Du har tydligt patientfokus och ett starkt engagemang i ditt arbete och kan motivera och entusiasmera dina medarbetare. Kvalitet och patientsäkerhet är viktigt för dig i alla situationer. Du tar hänsyn till det större perspektivet genom att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

I rollen ingår ett samledarskap vilket gör att vi lägger extra stor vikt vid de personliga egenskaperna i denna rekrytering.

Ansökan och anställning
Vi söker en vårdenhetschef. Chefsuppdraget är tidsbegränsat till fyra år. Din grundanställning är på heltid vid Barn- och ungdomssjukhuset med placering på Universitetssjukhuset i Linköping.

Sista ansökningsdag är den 14 maj 2023. Intervjuer kommer att genomföras 16/5 fm, 25/5 em, 26/5 fm, em. 

Fackliga företrädare för:

Vårdförbundet är Cecilia Osvold & Linnéa Kämpe.

SACO är Lotta Haraldsson, 010-103 28 98

Kommunal är Emelie Samuelsson, 010-103 11 15, & arbetsplatsombud är Ellen Stävmo. 

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till mottagning/admin, Mag-tarmmedicinska klin.

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 7
Vi söker en vårdenhetschef som vill vara med i vår fortsatta utveckling!

Mag-tarmmedicinska kliniken är en attraktiv klinik med positiv utveckling. Vi arbetar med ett kontinuerligt förbättringsarbete som bygger på medarbetarnas engagemang och ansvar, en hög tilltro till medarbetarnas förmåga och stark tro på personcentrerad vård med patientdelaktighet och egenvård.

Mag- tarmmedicinska kliniken på Linköpings universitetssjukhus är gastroenterologisk regionklinik för Sydöstra sjukvårdsregionen. Kliniken består av en öppenvårdsmottagning för inflammatorisk tarmsjukdom, leversjukdom och funktionell magtarmsjukdom (neurogastroenterologi), endoskopienhet och slutenvårdsavdelning där även vår dagvård är lokaliserad. Kliniken erbjuder sjukvård, omvårdnad och utbildning genom kompetens, empati och fruktbar forskning i ett gott arbetsklimat.

Öppenvårdsmottagningen har medarbetare med mycket hög kompetens och arbetssätt som är nationellt ledande. Vi arbetar teambaserat och medarbetarna har en hög grad av självständighet och ansvarstagande i sitt arbete och driver utveckling med fokus på patientens perspektiv och säkerhet. Vi arbetar tvärprofessionellt utifrån patientens individuella behov av vård. Vi har väl uppbyggda nätverk och samarbeten sker bland annat genom regelbundna multidisciplinära träffar. Denna stimulerande och utvecklande arbetsmiljö bidrar till kompetensutveckling och att uppnå bästa möjliga vårdkvalitet.

Vårdadministrationen hos oss arbetar för hela kliniken och jobbar både på distans och på plats på enheterna. Det är en ganska ny grupp, men flera är mycket erfarna i sitt yrke. Vi önskar bli fler i gruppen då vi fått utökat uppdrag bl.a. inom endoskopi. Kliniken arbetar mycket med utveckling av arbetssätt och vi har nyligen t.ex. startat upp taligenkänning.



Några ord från nuvarande vårdenhetschef

"Jag är oerhört stolt över att ha fått förmånen att arbeta tillsammans med alla inom vår öppenvård och administration. Jag har haft förtroendet att vara vårdenhetschef för arbetsgruppen under dryga 10 år. När jag nu valt att inte förlänga mitt uppdrag går jag till andra uppdrag inom kliniken. Du som väljer att söka tjänsten kommer att få arbeta med en helt fantastisk arbetsgrupp. Vi har precis avslutat några rekryteringsprocesser under hösten/vintern och alla tjänster kommer att vara tillsatta strax efter årsskiftet. Det betyder att du i lugn och ro kan sätta dig in i arbetet och lära känna dina kommande medarbetare.

Om du är nyfiken vad arbetet innebär är du välkommen att ringa mig!"
Katarina Pihl Lesnovska, tel. 072 - 511 81 50



Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag som vårdenhetschef är att leda, planera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med enhetens fantastiska medarbetare. Du kommer att ha chefsansvar för cirka 30 medarbetare, vilket innebär delegerat personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. I medarbetargruppen ingår dietister, fysioterapeuter, kurator sjuksköterskor, undersköterskor och vårdadministratörer.

Du arbetar i nära samarbete med övriga vårdenhetschefer på kliniken samt ingår i klinikens ledningsgrupp. Ledningsgruppsarbetet ger dig goda möjligheter att påverka både enheten och klinikens strategiska utveckling.

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på 100% under fyra år med en tillsvidareanställning inom din grundprofession.



Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare vill vi att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård.

Vi ser helst att du har erfarenhet av chef- och ledningsarbete, gärna gentemot en eller flera av de yrkesgrupper som du här kommer att leda, och det är även meriterande med ledarutbildning. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din vilja att vara med att driva och utveckla mottagningsverksamheten samt det fortsatta arbetet inom kliniken som helhet.



Personliga egenskaper
Som vårdenhetschef hos oss kommer du leda en enhet med kompetenta och specialiserade medarbetare med stor klinisk kunskap. Vi söker därför dig som i ditt ledarskap leder, motiverar och skapar arenor för att gruppen ska nå sitt gemensamma mål. Du har lätt för att skapa dig en bild av verksamhetens olika delar och hur de samverkar för att kunna se till hela verksamhetens bästa i olika beslut. Du har ett tydligt ledarskap och som person är du även trygg och stabil med god självinsikt. Du har en god förmåga att kommunicera och är lyhörd. Då gruppen består av flera olika professioner med olika behov ser vi det som viktigt att du kan situationsanpassa ditt ledarskap.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuella löner tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping

Kontakt Henrik Hjortswang 010-1033895

Facklig företrädare
Hanna Winqvist, Vårdförbundet - Hanna.Winqvist@regionostergotland.se
Susanna Lindgren, Kommunal - Susanna.B.Lindgren@regionostergotland.se
Thérese Wilhelmsson, SACO - therese.wilhelmson@regionostergotland.se

I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn på 0722-00 40 86 alternativt erik.svahn@jeffersonwells.se.

Sista ansökningsdag 2023-05-07



Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Enhetschef till Precisionsmedicinskt Laboratorium

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 11
Var med och skapa framtidens hälso- och sjukvård!

Medicinsk diagnostik – en förutsättning för effektiva vårdprocesser.

Vill du arbeta inom ett viktigt område som utvecklas snabbt? Precisionsmedicinskt Laboratorium (PL) på Universitetsjukhuset i Linköping inom Diagnostikcentrum vid Region Östergötland söker en Enhetschef.

Diagnostikcentrum är Region Östergötlands samlade resurs och kompetens inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsmedicin. Centrumet försörjer länets vårdverksamheter med tjänster och produkter som underlättar för hälso- och sjukvården att ställa rätt diagnos till varje patient. Sammanlagt har Diagnostikcentrum cirka 1000 medarbetare.

PL är en nystartad verksamhet som bildades 1 januari 2023 som ett led i att samla den molekylärbiologiska kompetensen inom Diagnostikcentrum för att ytterligare öka kraften att driva utvecklingen inom området framåt. Verksamhetens uppdrag är att utföra och utveckla analyser åt samtliga specialitetskliniker inom laboratoriemedicin, såsom patologi, genetik, mikrobiologi, farmakologi, kemi och immunologi och transfusionsmedicin. Arbetet inom verksamheten är omväxlande med goda utvecklingsmöjligheter och sker i en miljö som ligger långt fram både gällande analyser och instrumentering. Verksamheten är forskningstät och metod- och verksamhetsutveckling är en naturlig del av arbetet.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en enhetschef för vår laborativa personal på PL vid Universitetssjukhuset i Linköping.

Vi söker dig som genom ett engagerat och inkluderande ledarskap har förutsättningar att: 

- bidra till god arbetsmiljö och arbetsglädje
- tillvarata medarbetarnas kompetens och initiativkraft för att utveckla verksamheten genom fortlöpande förbättringsarbeten
- skapa goda relationer och arbeta för en god patientsäkerhet
- driva olika typer av utvecklingsprojekt för att ytterligare förbättra vår verksamhet

I uppdraget ingår arbetsgivaransvar för cirka 30 medarbetare inom PL, med företrädesvis laborativa arbetsuppgifter. Här jobbar flera olika yrkeskategorier bl. a biomedicinska analytiker, biologer och bioinformatiker. Du kommer att ha ett nära samarbete i så väl operativa som strategiska frågor med verksamhetschef och representanter för specialitetskliniker inom Laboratoriemedicin vilka utgör PLs huvudsakliga uppdragsgivare..

Som enhetschef ansvarar du för ekonomi, produktion/drift, personal och arbetsmiljö inom ditt uppdrag och rapporterar till verksamhetschefen. I chefsuppdraget ingår även att driva enheten på ett kvalitetssäkert sätt, skapa bra kundrelationer, samarbeta med övriga verksamheter inom laboratoriemedicin, sätta upp mål och följa upp resultat för din enhet.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för PL som arbetar i ett nära samarbete med fokus på verksamheten som helhet, vilket ger dig goda möjligheter att vara med och påverka hela verksamhetens utveckling.                                                                                                             

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig med en för uppdraget relevant högskoleutbildning som har tidigare erfarenhet av ledarskap och/eller chefskap med personalansvar. Erfarenhet av laboratorieverksamhet är starkt meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med team- och verksamhetsutveckling. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har ett genuint intresse av att leda människor och har förmågan att skapa engagemang hos andra. Du har lätt för att samverka, är serviceinriktad och kan skapa goda relationer samt ser möjligheter i förändring och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi ser också att du har självinsikt och är lyhörd samt kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har förmågan att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Anställning och information
Uppdraget är ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till avdelningen på Neurologiska kliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 24
Just nu söker vi en vårdenhetschef som tillsammans med sin kollega och alla medarbetare ska utveckla både avdelningen och kliniken.

Neurologiska kliniken är en högspecialiserad klinik med regionsansvar för hela Sydöstra sjukvårdsregionen. Kliniken omfattar en avdelning med en akutneurologisk enhet, en strokeenhet, en högspecialiserad utredningsenhet och en övervakningsenhet. Vidare finns öppenvårdsmottagningar på både Universitetssjukhuset i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping med omfattande verksamhet inom samtliga neurologiska diagnosområden samt ett neuromuskulärt laboratorium/enhet med ett nationellt uppdrag för högspecialiserad vård. Avdelning B181 finns på Universitetssjukhuset i Linköping där vi huvudsakligen arbetar med neurologisk akutsjukvård men även viss del tidig rehabilitering.

Kliniken har cirka 170 medarbetare. Verksamheten på kliniken är uppdelad i sju olika sektioner där mycket av arbetet sker i multiprofessionella team. Stroke, epilepsi, MS och Parkinsons sjukdom är några av de vanligaste diagnoserna. Vi på Neurologiska kliniken värdesätter utveckling, utbildning och nytänkande. Vi är mycket måna om studenterna som gör sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU) på kliniken och år 2021 vann huvudhandledarna för sjuksköterskorna VFU-priset!

Arbetsbeskrivning
Uppdraget som vårdenhetschef på avdelningen innebär ett parledarskap med ytterligare en vårdenhetschef. I detta uppdrag ingår fullt personalansvar samt delegerat ansvar för verksamhetens resultat, forskning, utbildning, utveckling, arbetsmiljö samt ekonomi. Vi har också nyligen inrättat en tjänst som sektionsledare som, i nära samarbete med vårdenhetscheferna, kommer ha ett övergripande ansvar i det operativa arbetet där fokus på patientsäkerhet är centralt.

Vidare ingår du i klinikens ledningsgrupp som består av verksamhetschef, chefer från avdelningen, chef för mottagningarna, läkarchef samt utvecklingsledare.

Vårdenhetscheferna på avdelningen har personalansvar för sjuksköterskor, undersköterskor och logopeder. På avdelningen arbetar även paramedicinsk personal, vårdadministratörer och läkare som har andra chefer och flera av de paramedicinska medarbetarna har även annan kliniktillhörighet. För att bibehålla och utveckla arbetet tillsammans med dessa medarbetare ingår i ditt arbete som chef på avdelningen att ha en god dialog och samarbete med chefer både inom och utanför kliniken.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en utbildningsbakgrund inom hälso- och sjukvård och som har erfarenhet av arbete inom vården. Det är meriterande om du har erfarenhet från en verksamhet som bedrivs dygnet runt. Tidigare erfarenhet som chef med personalansvar är en stor fördel. Det är också positivt om du har någon form av ledarskapsutbildning.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god förmåga till samarbete och kommunikation, vilket genomsyras av att du är lyhörd, lyssnar och konstruktivt löser konflikter. I och med att du ska arbeta i ett parledskap ser vi det som extra viktig att du trivs med att arbeta tillsammans med andra. Som ledare motiverar och skapar du engagemang, bland medarbetarna och i ledningsgruppen, för att nå gemensamma mål. Du kommer ofta med idéer och förslag på nya arbetssätt som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Andra egenskaper vi värdesätter är förmågan till god struktur och planering där du arbetar effektivt och håller tidsramar.

Anställning och ansökan
Chefsförordnande på 4 år med en tillsvidareanställning på 100% i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Neurorehab söker engagerad enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 4
Vill du ha ett chefsuppdrag på en utvecklingsorienterad, personcentrerad och neurologiskt inriktad rehabiliteringsenhet med kompetenta och utvecklingsinriktade medarbetare? Vill du vara en del av en engagerad ledningsgrupp där du har ett nära samarbete med erfarna chefskollegor? Vill du utvecklas inom ledarskap? Då ska du läsa vidare!

Rörelse och hälsa, Närsjukvården i centrala Östergötland, vänder sig till patienter som i öppen- och slutenvård behöver rehabilitering på grund av sjukdom, skada eller livsstilsrelaterade besvär.

Rörelse och hälsas verksamhet är en akademisk enhet med stort fokus på utveckling, forskning och utbildning!

Neurorehab har ett huvudsakligt uppdrag inom neurologisk rehabilitering och på enheten arbetar cirka 25 personer (arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logopeder, rehabassistenter, kurator och verksamhetsutvecklare). Verksamheten bedriver rehabilitering för personer med neurologisk skada eller sjukdom som till exempel stroke, MS och Parkinsons sjukdom och ansvarar även för specialiserad rehabilitering i hemmet samt Gåskola för amputerade.


Arbetsbeskrivning
Som enhetschef på Neurorehab ansvarar du för att leda, samordna och utveckla en verksamhet med uppdrag att bedriva neurologisk rehabilitering. Medarbetarna arbetar självständigt med bedömning, behandling och uppföljning på den egna mottagningen och i patientens hem.
Du har budget-, medarbetar- och arbetsmiljöansvar och ingår i verksamhetens ledningsgrupp som utgörs av ytterligare fem enhetschefer, verksamhetsutvecklare med forskningsinriktning samt verksamhetschef.

Tillsammans med medarbetare och samverkansaktörer omsätter du övergripande mål i dagligt arbete och har fokus på att ständigt utveckla och förbättra verksamheten så att patienter och närstående får bästa möjliga rehabilitering. Nära samarbete sker med övriga rehabiliteringsorganisationer inom Närsjukvården i länet, specialistkliniker på universitetssjukhuset i Linköping, vårdcentraler och kommunal verksamhet i Linköping med omnejd, patientorganisationer samt Linköpings universitet.

Utbildning och erfarenhet
Du har en högskoleutbildning inom för verksamheten relevant område. Vi ser att du har tidigare erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård/omsorg, gärna från rehabiliterande verksamhet. Meriterande är om du har tidigare chefs-/ledarerfarenhet, och/eller tidigare arbetat med förändrings- och förbättringsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av, eller intresse för, forsknings- och utvecklingsfrågor. 

Personliga egenskaper
Som person har du god förmåga att skapa engagemang och delaktighet, du lyssnar in och skapar löpande dialog med dina medarbetare. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och håller gruppen informerad. Vidare ser du värde i att jobba systematiskt med utveckling på ett processorienterat sätt där du arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. I yrkesmässiga sammanhang är du socialt aktiv, har lätt för att knyta kontakter och skapa relationer. Du tar hänsyn till det större perspektivet, är drivande och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning och ansökan
Intervjuer planeras att hållas den 4 maj och förmiddag 5 maj.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till hjärtintensivvårdsavdelning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 20
Vill du vara med och utveckla vård i världsklass? Just nu söker Kardiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping en ny vårdenhetschef.

Kardiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping ingår i Hjärtcentrum (HC). Vi bedriver hälso- och sjukvård inom området hjärtkärlsjukdomar hos vuxna i alla åldrar och erbjuder högspecialiserad vård till Regionerna Jönköpings län, Kalmar län och Östergötland, samt tillhandahåller riksspecialitetsvård. 

Vi är en stor kardiologisk verksamhet bestående av flera enheter; Hjärtintensivavdelning (HIA), hjärtmedicinsk akutvårdsavdelning (Avdelning 7), elektiv vårdavdelning (Avdelning 8), Seldingerenheten och Kardiologmottagningen. Här på vår klinik bedrivs bred klinisk forskning av flera yrkesprofessioner vilket genomsyrar vår verksamhet. Vi är därmed en kunskapsintensiv klinik och vi är även stolta över våra fantastiska medarbetare som tillsammans bidrar till en god arbetsmiljö.

Arbetsbeskrivning
I ditt uppdrag som vårdenhetschef på Hjärtintensivavdelningen (HIA) ingår det att leda, planera och utveckla verksamheten i nära samarbete med klinikens övriga tre vårdenhetschefer, vårdchef och klinikens verksamhetschef. Du har ett arbetsmiljö- och arbetsgivaransvar för en medarbetargrupp på cirka ca 30 medarbetare.

Klinikens chefer stöttar varandra i de gemensamma processerna och i dialog kring det dagliga arbetet. Detta ger också våra medarbetare en trygghet, det finns alltid en chef att vända sig till. Varje enhet har också sektionsledare som har fokus på det dagliga operativa arbetet. Tillsammans är vi ett team för hela kliniken!

Ledarskapet ska präglas av engagemang och stimulera till ett aktivt medarbetarskap. Som vårdenhetschef utgör du en del av klinikledningen och förväntas där bidra i klinikövergripande frågor. Som vårdenhetschef har du ansvar för din enhets utveckling och resultat, både vad gäller kvalitet och ekonomi. Som vårdenhetschef har du även från verksamhetschefen ett delegerat ansvar för miljö-, strålskydd-, brandskydd- och arbetsmiljö.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en vårdrelaterad högskoleutbildning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har chefs- eller ledarerfarenhet, särskilt från sjukvårdande verksamhet och gärna från slutenvård/akutsjukvård.

Vi ser även att du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt har vana att arbeta med dataprogrammet Office.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs i en ledande roll och som är bra på att skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen och kring de gemensamma målen. Du är trygg och stabil samt har en god samarbetsförmåga. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett tydligt och konstruktivt sätt. För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad och ha en helhetssyn, där du förstår din roll och ser till hela klinikens bästa i ditt agerande och dina beslut.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning
Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande, med tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Urval sker fortlöpande, skicka gärna in din ansökan så snart du kan. 

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Två vårdenhetschefer till Thiva, Thorax-Kärlkliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 3
Hjärtcentrum i Östergötland är ett länsövergripande centrum för specialiserad hjärtkärlsjukvård.

Centrumet omfattar specialiteterna thoraxkirurgi och intensivvård/thoraxanestesi kardiologi/HIA, klinisk fysiologi/nuklearmedicin, kärlkirurgi där verksamheterna utgör delar i en naturlig vårdkedja. Thorax-kärlkliniken som ingår i Hjärtcentrum arbetar mycket integrerat och samarbetet mellan de olika enheterna är välfungerande. Thorax-kärlklinikens olika specialiteter är hjärt-, lung-, kärl- samt pacemakerkirurgi.

Thorax intensivvårdsavdelning (THIVA) ingår i Thorax-kärlkliniken. Kliniken, som för övrigt innehåller en operationsavdelning och två vårdavdelningar, bedriver en högspecialiserad, teknikintensiv verksamhet i framkant inom Hjärtcentrum på Universitetssjukhuset i Linköping. Vårt uppdrag innefattar patienter från Sydöstra sjukvårdsregionen, det vill säga Region Kalmar, Region Jönköping och Region Östergötland. THIVA har cirka 80 medarbetare med 8 intensivvårdsplatser och 2 intermediärvårdplatser som bemannas dygnet runt måndag till fredag.

Vill du leda engagerade medarbetare och vidareutveckla intensivvården inom hjärt- och kärlområdet? Nu söker vi två vårdenhetschefer för att leda Thiva på Thorax-kärlkliniken i ett parledarskap.

Arbetsbeskrivning
I uppdraget som vårdenhetschef leder, planerar och utvecklar du verksamheten i nära samarbete med övrig klinikledning. Du kommer att vara en av två vårdenhetschefer med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för sjuksköterskor, undersköterskor, kurator och vårdadministratör. Arbetet kommer att innebära ett nära samarbete med din vårdenhetschefskollega i ett parledarskap.

Ledarskapet ska präglas av engagemang och stimulera ett engagerat medarbetarskap. I uppdraget ingår även ett tydligt sidledsansvar och nära samarbete med verksamhetschef och vårdenhetschefer inom kliniken. Du är en viktig del av klinikledningen och förväntas bidra med initiativ och kreativitet i arbetet med klinikövergripande frågor.

 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en vårdrelaterad högskoleutbildning eller en för verksamheten relevant utbildning. Det är meriterande om du har en vidareutbildning inom exempelvis intensivvård, operation, anestesi eller ledarskapsområdet. Du bör ha erfarenhet av ledarskap samt ha en god inblick i arbetet på en intensivvårdsavdelning. Tidigare chefserfarenhet samt erfarenhet av förbättrings – och utvecklingsarbete från sjukvårdande verksamhet är meriterande. 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är bra på att leda och utveckla andra mot gemensamma mål, genom att skapa engagemang och delaktighet. Som person är du trygg, har god självinsikt och arbetar bra med andra människor. Du är bra på att lyssna och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du kommer med idéer, initierar och driver förbättringar och uppnår resultat. Vidare är du flexibel, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter och lösningar i förändringar och det dagliga arbetet. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning
Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsuppdrag, med tillsvidareanställning i din grundprofession. 

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Läkarchef till Onkologiska kliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 16
Vi söker dig som brinner för att utveckla morgondagens cancervård, skapar engagemang och delaktighet och kan motivera och förse dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att uppnå gemensamma mål!

Onkologiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping har ett övergripande ansvar för cancerbehandlingar i Sydöstra sjukvårdsregionen.

Verksamheten består av öppenvård och inrymmer en behandlingsmottagning, en allmän mottagning, paramedicinsk kompetens samt en strålbehandlingsavdelning och en enhet för vårdadministration. I verksamheten inryms också en klinisk prövningsenhet (KPE) samt en uppföljningsenhet. Kliniken har cirka 200 medarbetare och i uppdraget ingår även att handleda studenter samt att bedriva forskning. Onkologiska klinikens patienter som är i behov av slutenvård vårdas på cancer- och lungsjukvårdsenheten där onkologiska kliniken ansvarar för läkarbemanningen.

Arbetsbeskrivning

Du kommer vara ansvarig för cirka 35 medarbetare från underläkare till överläkare.

Ditt uppdrag som läkarchef är att leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna för att uppnå verksamhetens mål. Du har ett delegerat ansvar för budget, medarbetare och arbetsmiljö. I rollen som läkarchef bidrar du till att skapa en hälsofrämjande arbetsplats med ett arbetsklimat som är stimulerande och tillåtande. Medarbetaransvaret innebär att du ser till att läkarnas kompetens utnyttjas på bästa sätt och att individens och verksamhetens mål går att förena.

Som läkarchef ingår du i klinikens ledningsgrupp som består av medicinskt ansvariga läkare och vårdenhetschefer och är direkt underställd verksamhetschefen.

Beroende på din kompetens och dina intressen finns möjlighet att parallellt med chefskapet ha andra klinikspecifika uppdrag.

Utbildning och erfarenhet

Som läkarchef hos oss kommer du leda en enhet med kompetenta och specialiserade medarbetare med stor klinisk kunskap. Vi söker därför dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Det är starkt meriterande om du är läkare.

Erfarenhet av chef- och ledningsarbete inom hälso- och sjukvård ses som meriterande. Det är även meriterande med ledarutbildning. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din vilja att vara med och utveckla den onkologiska verksamheten tillsammans med dina medarbetare och ledningen inom onkologiska kliniken.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som leder, motiverar och kommunicerar på ett tydligt sätt och där det är naturligt för dig att tillvarata medarbetarnas kunskaper och färdigheter samt vara lyhörd. Som person är du trygg i dig själv med god självinsikt och genom ditt sätt att leda bidrar du till att skapa en hälsofrämjande arbetsplats där arbetsklimatet är stimulerande och tillåtande.

Verksamheten arbetar kontinuerligt med att utveckla och anpassa arbetssätt utifrån en föränderlig omvärld. Det innebär att du som chef behöver ta initiativ till att driva förbättrings- och utvecklingsarbete samt skapa engagemang i medarbetargruppen för att uppnå målen.

Anställning och ansökan

Vi erbjuder ett fyraårigt förordnande som läkarchef på onkologiska kliniken. Start enligt överenskommelse. Din grundtjänst har du inom Region Östergötland och inom din grundprofession.

Om du är läkare ska ansökan innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare vilket du hittar https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=1144. Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Smärtenheterna, Smärt- och rehabiliteringscentrum

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 13
Smärt- och rehabiliteringscentrum är en specialistresurs för diagnostik, behandling och rehabilitering vid komplicerad smärta hos vuxna.

Kliniken har även uppdrag att vara specialistklinik för patienter med komplicerad trötthet samt patienter med Ehlers Danlos syndrom/Hypermobilitetsspektrumsstörning (EDS/HSD). I klinikens uppdrag ingår också att utföra försäkringsmedicinska utredningar åt Försäkringskassan. Verksamheten bedrivs vid Universitetssjukhuset i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping och samverkan finns mellan de olika enheterna. Den aktuella tjänsten är placerad på Smärtenheterna vid de båda sjukhusen. Där behandlas främst patienter med komplicerad smärtbild såsom cancerrelaterad och akut smärta men även långvarig smärtproblematik. Viss operativ verksamhet sker, bland annat genomförs smärtbehandlande anestesiologiska blockader och Spinal Cord Stimulation (SCS) i smärtlindrande syfte.

Personalgrupper som finns på smärtenheterna är läkare, sjuksköterskor, vårdadministratörer och undersköterskor. Ett arbete pågår med att också öka de rehabiliterande insatserna på enheterna.
Kliniken består i nuläget av cirka 75 medarbetare som innefattar bred kompetens utifrån läkare med flera medicinska specialiteter samt arbetsterapeuter, fysioterapeuter, psykologer, sjuksköterskor, vårdadministratörer och undersköterskor. Kliniken arbetar teambaserat med betoning på samverkan mellan professioner och interdisciplinära modeller för bedömning och behandling. Kliniken är en universitetssjukvårdsenhet och ett kompetenscentrum vilket innebär arbete med utveckling av vårdprogram och kliniska riktlinjer liksom forskning och undervisning i nära samarbete med Linköpings universitet. Verksamheten arbetar strukturerat för att implementera evidensbaserad vård.

Arbetsbeskrivning
Som enhetschef på Smärtenheterna har du verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. Totalt arbetar omkring 25 medarbetare på enheterna och dessa inkluderar yrkesgrupperna läkare, vårdadministratörer, sjuksköterskor och undersköterska. I dagsläget är det dock verksamhetschef som har personalansvar för läkargruppen. Du ingår i ledningsgruppen på kliniken och har ett nära samarbete med verksamhetschef, medicinskt ledningsansvariga läkare samt klinikens andra enhetschef. Arbetet sker endast dagtid på vardagar då vi inte har någon kvälls- eller helgverksamhet. Det är viktigt att du har ett intresse för att delta i utvecklingen av verksamheten som helhet. Vi är just nu inne i en spännande fas med fokus på utveckling av våra processer och ansvarsområden, där en del av dina ansvarsområden kommer vara arbetet med vår smärtprocess som är klinikövergripande. 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en högskoleutbildning som är lämplig för verksamhetsområdet (såsom sjuksköterska, läkare, psykolog, fysioterapeut och arbetsterapeut) och som har arbetat kliniskt inom ditt yrke. Det är meriterande om du har ett intresse och/eller erfarenhet av smärtsjukvård. Du har erfarenhet av att arbeta som chef eller haft annan ledande roll. Det är meriterande med ledarskapsutbildning. Vi ser positivt på erfarenhet av att samarbeta i team med andra yrkesgrupper samt om du har kunskap kring arbetsmiljöarbete. Intresse för utvecklings- eller forskningsarbete är även meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig med ett tydligt och närvarande ledarskap. I din ledarroll är du lyhörd och har lätt för att skapa motivation, engagemang och delaktighet för att effektivt nå verksamhetens mål. Du är trygg, stabil och har självinsikt och kan skilja på det personliga och professionella. Du kommunicerar på ett tydligt och rakt sätt samt följer upp. Du arbetar bra med andra människor, lyssnar och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. När det kommer till ändrade omständigheter så har du lätt att anpassa dig och du ser möjligheter i förändringar.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning och information
Tillsvidareanställning i grundprofession på 100% med ett 4-årigt chefsförordnande. Placering är på Smärtenheten, Linköping, med kontinuerligt arbete på Smärtenheten i Norrköping. Tillträde till tjänsten enligt överenskommelse.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-chef till ANOPIVA

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 9
Är du specialist i anestesi och intensivvård med intresse för utbildning? Vill du vara med och utveckla framtidens specialistläkare och samtidigt själv utvecklas som ledare? Välkommen till oss på ANOPIVA som ST-chef!

Detta erbjuder vi dig!
Hos oss kommer du att:

- Ha en central roll i arbetet med strategisk kompetensförsörjning.

- Utöka ditt nätverk inom och öka din erfarenhet av chef- och ledarskap.
- Tillsammans med medarbetare, chefskollegor och företrädare för andra verksamheter forma framtidens anestesi- och intensivvårdsläkare.

ANOPIVA (anestesi, operation och intensivvård) är den största kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping och i Region Östergötland. Kliniken är organiserad i tre sektioner – intensivvårdssektionen, operation nord, operation syd – samt den steriltekniska enheten, och har sammantaget drygt 500 medarbetare.

Till intensivvårdssektionen hör avdelningarna för intensivvård (IVA), postoperativ vård (Postop) och intermediärvård (IIMA). På operation nord och operation syd bedrivs operationssjukvård i samarbete med de flesta av regionens opererande specialiteter. ANOPIVA är en universitetssjukvårdsenhet där utbildning och forskning har central ställning, och patientsäkerhetskulturen är stark på kliniken.

Allt arbete på ANOPIVA vilar på fundamenten patientfokus, medicinsk kvalitet/patientsäkerhet, forskning/utbildning och medarbetarskap. ANOPIVA präglas av den gemensamma värdegrunden; att medarbetarna visar respekt för patienterna och varandra, tar ansvar för och främjar ett gott samarbete.

Arbetsbeskrivning
ANOPIVA söker nu en ST-chef. ST-chefen har personalansvar för klinikens ST-läkare och därmed ansvar för rekrytering och lönesättning. ST-chefen har även övergripande utbildningsansvar för egna ST-läkare men också för läkare på sidoutbildning från andra sjukhus och från andra specialiteter. ST-chefen har ett nära samarbete med klinikens övriga chefer, är en del av klinikens ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetschefen. ST-chefen har gott stöd av HR-funktioner och är, internt och externt, en representant för ANOPIVA, för Universitetssjukhuset i Linköping och för Region Östergötland.

Uppdraget som ST-chef omfattar 30% av tjänstgöringstiden, är förenat med klinisk tjänstgöring och är ett fyraårigt förordnande under en samtidig tillsvidareanställning på ANOPIVA.

Utbildning och erfarenhet
Du som söker är specialistläkare eller överläkare i anestesi och intensivvård. Klinisk skicklighet, erfarenhet av ledarskap eller ledarutbildning, liksom forskningserfarenhet, är meriterande.

Personliga egenskaper
Du är trygg, stabil och har god självinsikt samt förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter omständigheterna, och du har god organisationsförmåga, förmåga att strukturera och samarbeta. Du har en god kommunikativ förmåga och visar gott omdöme gentemot patienter, anhöriga och kollegor. Du driver specialistutbildningen på kliniken framåt och är en kunskapsresurs för andra.

Ansökan och anställning
Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till cancer och lungsjukvårdsenheten

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 1
Vi söker en vårdenhetschef med stort intresse för ledarskap! Du kommer få möjlighet att utvecklas i en trygg miljö med stöd från erfaren chef! 

Cancer och lungsjukvårdsenheten ingår i Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård i Region Östergötland.

Enheten består av två slutenvårdsavdelningar inom kärnområdena onkologi och lungmedicin. Cancer- och lungsjukvårdsenheten ansvarar för att utveckla och säkerställa slutenvårdens bemanning och kompetens inom omvårdnad för respektive specialistområde. Enheten arbetar i ett nära samarbete med Lungmedicinska kliniken och Onkologiska kliniken. Vi söker nu en vårdenhetschef med inriktning mot Lungsektionen!

Vårdavdelningarna är placerade i O-huset med närhet till öppenvård, strålbehandling och röntgen. På den onkologiska slutenvårdsenheten ges högspecialiserad vård till vuxna personer med tumörsjukdomar, med undantag för blodcancer. På den lungmedicinska slutenvårdsenheten ges högspecialiserad vård till personer i behov av inneliggande vård med lungmedicinska sjukdomar. Enheten ingår i Sydöstra sjukvårdsregionens kompetenscentrum gällande cancerbehandling och lungmedicin. Cancer och lungsjukvårdsenheten är en relativt nystartad enhet där lärande, utbildning och omvårdnad är i fokus!

Arbetsbeskrivning
Som vårdenhetschef har du en unik möjlighet att tillsammans med verksamhetschef, medicinskt ledningsansvariga läkare, verksamhetsutvecklare/biträdande vårdenhetschef och vårdenhetschef för kärnområdet onkologi att leda och utveckla framtidens slutenvård på cancer och lungsjukvårdsenheten. Arbetet sker i ett nära samarbete med lungmedicinska kliniken och onkologiska kliniken som ansvarar för läkarbemanningen på enheten.

Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Din roll är viktig då du tillsammans med medarbetarna översätter verksamhetens mål i dagligt arbete och har fokus på att utveckla och förbättra verksamheten. Uppdraget innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för enhetens medarbetare, arbetsmiljö, utveckling, kvalitet samt ekonomiska resultat.

I chefsgruppen finns olika kompetenser vilket gör att vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Vi tycker alla om att hjälpas åt och arbeta i tillsammans.  Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är leg. sjuksköterska med minst kandidatexamen och arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du är Specialistsjuksköterska med arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Utbildning och arbetslivserfarenhet inom chefs- och ledarskapsområdet är meriterande. Det är viktigt att du har goda språkkunskaper i svenska och kan uttrycka dig i både tal och skrift. Vidare behöver du kunna hantera olika IT-system.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som leder, motiverar och kommunicerar på ett tydligt sätt för att nå gemensamma mål. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet samt har förmåga att fokusera på rätt saker genom ett närvarande ledarskap.

Som person är du lugn, stabil och trygg med god självinsikt. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, lyssnar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har även en god förmåga att ta initiativ, lösa konflikter och sätter igång och följer upp aktiviteter för att uppnå resultat. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vill du leda vårt framgångsrika team i Linköping?

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 17
Tillsammans med dig vill vi på MyDentist bygga Sveriges bästa tandvård och arbetsplats. Det betyder att du kommer att vara en viktig del i företagets framtid och utveckling. Samtidigt är du med och förbättrar munhälsan här i Linköping, så att människor mår bättre och vågar skratta mer. Tillsammans gör vi Sverige gladare. Det är vår mission.
 
MyDentists kultur präglas av att organisationen är i stark tillväxt och förändring, det händer mycket hela tiden. Vi har samtidigt en professionell och engagerad kultur med starkt verksamhetsfokus, mycket glädje och stor hjälpsamhet där vi bidrar i våra olika roller mot gemensamma mål. 
 
Motiveras du av att leda och koordinera klinikens drift och verka för att göra skillnad för våra patienter genom att skapa resultat tillsammans med andra? Ta chansen att bli en del av vår framgångssaga när vi växer och har allt fokus på att bli Linköpings bästa tandvårdsklinik och att bli en riktigt attraktiv arbetsplats.
 
Vår klinik i centrala Linköping
Hos oss får du arbeta i en mycket fin och fräsch klinik med modern utrustning. Vi arbetar bland annat med panoramaröntgen och intraorala kameror och skanner. Idag är vi 16 personer som arbetar på kliniken, varav 5 är tandläkare 1 kirurg samt 3 tandhygienister. Du kommer till ett härligt team som trivs ihop och brinner för mötet med patienten. Vi har roligt tillsammans och driver utvecklingen framåt. Vår klinik har även en unik tandvårdsbutik där våra patienter hittar allt för att kunna ta hand om sin tandhälsa.
 
Vill du leda vårt framgångsrika team i Linköping
Som platschef för kliniken är du en mycket viktig bärare av MyDentist missions och kulturarbete. Som ledare hos oss blir du en viktig del av ett ungt och expansivt företag. Ett företag som vill förändra branschen och som har som vision att vara den mest rekommenderade tandläkaren hos kunder och medarbetare. Vi växer snabbt och det har vi våra medarbetares engagemang att tacka för. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar som ger arbetsglädje. Att ha kul på jobbet, stimulerande patientmöten, utvecklande arbetsuppgifter och dessutom arbeta utifrån ett värderingsstyrt förhållningssätt tror vi är viktiga framgångsfaktorer, både för dig och MyDentist.
 
Du ansvarar för ledning och koordinering av din klinik och butik. Vilket bland annat innebär arbete med schemaläggning, bemanningsfrågor och optimering av tidboken. Du säkerställer rutiner och kommer att ansvara för Kundresan på kliniken. I rollen kommer du även att arbeta med rekrytering och introduktion av nyanställd personal. En viktig del av platschefens uppdrag är att engagera och motivera medarbetarna bland annat via personalmöten och medarbetarsamtal. I rollen är du naturligt närvarande och delaktig i det dagliga arbetet på klinik och rum.     
 
Vem söker vi?
Vi söker dig med tandvårdsbakgrund där du haft någon form av arbetsledande roll. Kanske har du varit klinikkoordinator eller så har du fått arbetsledande erfarenhet från annan verksamhet. Det är en fördel att även ha verkat i privat vinstdriven verksamhet. 
Du behöver vara kommunikativt tydlig, förtroendeingivande och engagerande för att få med dig personalen på vår gemensamma resa mot att bli Linköpings mest rekommenderade tandläkare. Du gillar det nära ledarskapet att verkligen vara delaktig i det dagliga på kliniken, att prestigelöst hugga i där det behövs. Du är målmedveten och kan stå upp för verksamhetens bästa. Du vet med dig att du har förmåga att lyfta blicken, prioritera och planera medarbetarnas arbetsuppgifter på kort och lång sikt. Nu är du sugen på att ta nästa steg i din utveckling och är redo att ansvara för vår klinik i linköping.
 
Vi erbjuder dig
Ett ovanligt roligt och varierande arbete där du kommer att få arbeta i en positiv växande verksamhet med trevliga och kompetenta kollegor. Vi har korta beslutsvägar, här finns utrymme att vara delaktig och få vara med att skapa något betydelsefullt med oss. Du är trygg och kompetent där du är nu men är nyfiken på en ny utmaning. 
 
Välkommen till oss på MyDentist!
Känner du igen dig i vår beskrivning? Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev snarast. Vi läser ansökningar och kallar till intervju löpande.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
 
Har du frågor eller vill veta mer kontakta gärna vår Regionchef Mathias Hugoh 076 492 79 76
 
Tillsammans gör vi Sverige gladare.


MyDentist är en snabbväxande tandvårdskedja i Sverige som sätter medarbetare och patienter i centrum med målet om att bli den ledande tandvårdskedjan i Norden. Vi finns idag på elva orter runt om i Sverige och siktar på 45 nya orter inom de närmsta åren.
MyDentist erbjuder professionell tandvård på ett lättillgängligt, enkelt och attraktivt sätt. Idag är vi över 200 drivna medarbetare som genom vårt samarbete hjälpt över 140 000 patienter till en bättre munhälsa. Vår kultur präglas av våra tre värderingar:

Vi gör det enkelt – Vi tror på förändring – Vi visar omtanke.

Tillsammans gör vi Sverige gladare!

Ansök nu

Enhetschef, Laboratoriemedicin Sjukhus, Universitetssjukhuset

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 14
Var med och skapa framtidens hälso- och sjukvård!

Medicinsk diagnostik – en förutsättning för effektiva vårdprocesser.

Vi är i princip med överallt, i alla vårdkedjor och är dessutom en kritisk part i stort sett alla kliniska forskningsprojekt. Vår förmåga att leverera precisa analyser, i rätt tid, har en direkt inverkan på vårdprocesserna. Våra möjligheter att ta till oss och använda ny teknik fungerar därför som en hävstång i utvecklingen av effektivare vårdprocesser och behandlingar.

Laboratoriemedicin Sjukhus är en ackrediterad 24/7 verksamhet som levererar med hög produktion, hög automationsgrad och korta svarstider på länets tre sjukhus. Hos oss arbetar cirka 130 mycket engagerade medarbetare som tycker om att göra skillnad för andra. Vi är en multidisciplinär verksamhet som samarbetar tätt med specialitetsverksamheterna inom laboratoriemedicin. Uppdraget är att samla och samordna laboratorieverksamheten och därigenom öka tillgängligheten och patientnyttan genom att bl.a. leverera effektivare, snabbare och mer precisa analyser. Vår verksamhet finns vid Universitetssjukhuset i Linköping, Lasarettet i Motala samt vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Vi söker nu en enhetschef till vår klinik på Universitetssjukhuset i Linköping. Vi söker dig som genom ett engagerat och inkluderande ledarskap har förutsättningar att:
• bidra till god arbetsmiljö och arbetsglädje
• tillvarata medarbetarnas kompetens och initiativkraft för att utveckla verksamheten genom fortlöpande förbättringsarbeten
• skapa goda relationer och arbeta för en god patientsäkerhet
• driva olika typer av utvecklingsprojekt för att ytterligare förbättra vår verksamhet

Arbetsbeskrivning
I uppdraget ingår arbetsgivaransvar för cirka 20 medarbetare på masspektrometri-sektionen, provinlämningen och för medarbetare inom administrativa uppdrag. Här jobbar flera olika yrkeskategorier bl a biomedicinska analytiker, biologer, kemister och undersköterskor. Du kommer att ha ett nära samarbete i så väl operativa som strategiska frågor med två andra enhetschefer som finns på kliniken.

Som enhetschef ansvarar du för ekonomi, produktion/drift, personal och arbetsmiljö inom ditt uppdrag och rapporterar till verksamhetschefen. I chefsuppdraget ingår även att driva enheten på ett kvalitetssäkert sätt, skapa bra kundrelationer, samarbeta med övriga verksamheter inom laboratoriemedicin, sätta upp mål och följa upp resultat för din enhet. Till din hjälp med bland annat schemaplanering finns personalsamordnare.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Laboratoriemedicin sjukhus som består av verksamhetschef och sex enhetschefer. Ledningsgruppen arbetar i ett nära samarbete med fokus på verksamheten som helhet, vilket ger dig goda möjligheter att vara med och påverka hela verksamhetens utveckling.

Uppdraget är ett 4-årigt chefsförordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av ledarskap och/eller chefskap med personalansvar. Du har en för uppdraget relevant utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med teamutveckling liksom erfarenhet av delat ledarskap med en eller flera andra ledare eller chefer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av laboratorieverksamhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har ett genuint intresse av att leda människor och har förmågan att skapa engagemang hos andra. Du har lätt för att samverka och skapa goda relationer samt ser möjligheter i förändring och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi ser också att du har självinsikt och är lyhörd samt kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har förmågan att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef, Laboratoriemedicin Sjukhus, Universitetssjukhuset

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 14
Var med och skapa framtidens hälso- och sjukvård!

Medicinsk diagnostik – en förutsättning för effektiva vårdprocesser.

Vi är i princip med överallt, i alla vårdkedjor och är dessutom en kritisk part i stort sett alla kliniska forskningsprojekt. Vår förmåga att leverera precisa analyser, i rätt tid, har en direkt inverkan på vårdprocesserna. Våra möjligheter att ta till oss och använda ny teknik fungerar därför som en hävstång i utvecklingen av effektivare vårdprocesser och behandlingar.

Laboratoriemedicin Sjukhus är en ackrediterad 24/7 verksamhet som levererar med hög produktion, hög automationsgrad och korta svarstider på länets tre sjukhus. Hos oss arbetar cirka 130 mycket engagerade medarbetare som tycker om att göra skillnad för andra. Vi är en multidisciplinär verksamhet som samarbetar tätt med specialitetsverksamheterna inom laboratoriemedicin. Uppdraget är att samla och samordna laboratorieverksamheten och därigenom öka tillgängligheten och patientnyttan genom att bl.a. leverera effektivare, snabbare och mer precisa analyser. Vår verksamhet finns vid Universitetssjukhuset i Linköping, Lasarettet i Motala samt vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Vi söker nu en enhetschef till vår klinik på Universitetssjukhuset i Linköping. Vi söker dig som genom ett engagerat och inkluderande ledarskap har förutsättningar att:
• bidra till god arbetsmiljö och arbetsglädje
• tillvarata medarbetarnas kompetens och initiativkraft för att utveckla verksamheten genom fortlöpande förbättringsarbeten
• skapa goda relationer och arbeta för en god patientsäkerhet
• driva olika typer av utvecklingsprojekt för att ytterligare förbättra vår verksamhet

Arbetsbeskrivning
I uppdraget ingår arbetsgivaransvar för cirka 20 medarbetare på masspektrometri-sektionen, provinlämningen och för medarbetare inom administrativa uppdrag. Här jobbar flera olika yrkeskategorier bl a biomedicinska analytiker, biologer, kemister och undersköterskor. Du kommer att ha ett nära samarbete i så väl operativa som strategiska frågor med två andra enhetschefer som finns på kliniken.

Som enhetschef ansvarar du för ekonomi, produktion/drift, personal och arbetsmiljö inom ditt uppdrag och rapporterar till verksamhetschefen. I chefsuppdraget ingår även att driva enheten på ett kvalitetssäkert sätt, skapa bra kundrelationer, samarbeta med övriga verksamheter inom laboratoriemedicin, sätta upp mål och följa upp resultat för din enhet. Till din hjälp med bland annat schemaplanering finns personalsamordnare.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Laboratoriemedicin sjukhus som består av verksamhetschef och sex enhetschefer. Ledningsgruppen arbetar i ett nära samarbete med fokus på verksamheten som helhet, vilket ger dig goda möjligheter att vara med och påverka hela verksamhetens utveckling.

 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av ledarskap och/eller chefskap med personalansvar. Du har en för uppdraget relevant utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med teamutveckling liksom erfarenhet av delat ledarskap med en eller flera andra ledare eller chefer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av laboratorieverksamhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har ett genuint intresse av att leda människor och har förmågan att skapa engagemang hos andra. Du har lätt för att samverka och skapa goda relationer samt ser möjligheter i förändring och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi ser också att du har självinsikt och är lyhörd samt kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har förmågan att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Anställning och information
Uppdraget är ett 4-årigt chefsförordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till onkologiska kliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 3
Vi söker dig som brinner för att utveckla morgondagens cancervård, skapar engagemang och delaktighet och kan motivera och förse dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att uppnå gemensamma mål!

Onkologiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping har ett övergripande ansvar för cancerbehandlingar i sydöstra sjukvårdsregionen.

Verksamheten är organiserad i en öppenvård som inrymmer en behandlingsmottagning, en allmän mottagning, klinikens paramedicinska kompetens samt enhet för strålbehandling. I verksamheten inryms också den kliniska prövningsenheten (KPE) samt en uppföljningsenhet. Kliniken har cirka 200 medarbetare och i uppdraget ingår även att handleda studenter. Sedan 2020 vårdas Onkologiska klinikens patienter inneliggande på Cancer- och Lungsjukvårdsenheten (CoL) som är en gemensam slutenvårdsenhet i O-huset.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten är inom klinikens öppenvård där du kommer att ansvara för den allmänna mottagningen, uppföljningsenheten (UFE), vår kliniska prövningsenhet (KPE) och våra paramedicinare.

Till mottagningen kommer patienter på nybesök och återbesök från hela sydöstra sjukvårdsregionen, här sker också vissa kontroller och uppföljning efter behandling. Till mottagningen hör kontaktsjuksköterskeverksamhet och sköterskeledda mottagningar och här finns även vårdplanerare. KPE ansvarar för arbetet runt de kliniska prövningar som bedrivs på kliniken. Våra paramedicinare arbetar över hela kliniken inklusive mot CoL.

Du kommer vara ansvarig för cirka 30 medarbetare inom professionerna dietist, fysioterapeut, kurator, arbetsterapeut och sjuksköterska där en stor del av sjuksköterskorna är specialistsjuksköterskor.

Ditt uppdrag som vårdenhetschef är att leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna för att uppnå verksamhetens mål. Du har ett delegerat ansvar för verksamhet, budget, medarbetare och arbetsmiljö. På Onkologiska kliniken är samverkan mellan vårdenheter viktigt för att stödja patienterna i hela behandlingskedjan. Du kommer därför ha ett nära samarbete med öppenvårdens andra vårdenhetschef.   

Som vårdenhetschef ingår du i klinikens ledningsgrupp där du tillsammans med övrig ledning arbetar med att uppnå klinikens mål och är med och formar klinikens långsiktiga strategi.

Utbildning och erfarenhet
Som vårdenhetschef hos oss kommer du leda en enhet med kompetenta och specialiserade medarbetare med stor klinisk kunskap. Vi söker därför dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare vill vi att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård, gärna inom onkologi.

Vi ser helst att du har erfarenhet av chef- och ledningsarbete, gärna gentemot en eller flera av de yrkesgrupper som du här kommer att leda, och det är även meriterande med ledarutbildning. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din vilja att vara med att driva och utveckla mottagningsverksamheten samt det fortsatta arbetet inom kliniken som helhet. Har du erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete och har god organisationskompetens ser vi det som meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som leder, motiverar och kommunicerar på ett tydligt sätt och där det är naturligt för dig att tillvarata medarbetarnas kunskaper och färdigheter samt vara lyhörd. Som person är du trygg i dig själv med god självinsikt. Då gruppen består av flera olika professioner med olika behov ser vi det som viktigt att du kan situationsanpassa ditt ledarskap. Du har lätt för att skapa dig en bild av verksamhetens olika delar och hur de samverkar för att kunna se till hela verksamhetens bästa i olika beslut. Verksamheten arbetar kontinuerligt med att förbättra arbetssätt utifrån en föränderlig omvärld. Det innebär att du som chef behöver ta hänsyn till hela verksamheten och utifrån det ta initiativ till att driva förbättrings- och utvecklingsarbete lokalt, samt skapa engagemang i medarbetargruppen för att uppnå målen.

Anställning och information

Vi erbjuder ett fyraårigt förordnande som vårdenhetschef på Onkologiska kliniken. Start enligt överenskommelse. Din grundtjänst har du inom Region Östergötland och inom din grundprofession.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu