Enhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Enhetschef, Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 25
På Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Linköping bedrivs kvalificerat psykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete.

Kärnverksamheten består av öppen-, sluten- och mellanvård samt av flera subspecialiserade enheter. På kliniken eftersträvar vi ett varmt och öppet arbetsklimat. Vi ser positivt på viljan och kraften i personlig och professionell utveckling varför vi erbjuder goda utbildningsmöjligheter. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en del av vår vardag och vi bedriver även undervisning och forskning. Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken har cirka 160 anställda. Välkommen att bli en av oss!

Vi söker nu två enhetschefer till våra enheter.

Arbetsbeskrivning
Som enhetschef har du budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för dina verksamheter. I rollen ingår att leda och fördela arbetsuppgifter samt följa upp verksamheten. Tillsammans med medarbetarna omsätter du övergripande mål i dagligt arbete och har fokus på utveckling och förbättring. Du ingår i klinikens ledningsgrupp där du, tillsammans med verksamhetschef samt övriga kollegor, bidrar till att leda klinikens verksamhet enligt våra riktlinjer och uppdrag. Just nu ser vi över organiseringen av våra öppenvårdsenheter och söker därför två nya enhetschefer för dessa.

Chefsuppdraget är tidsbegränsat (4 år) och du kommer att erbjudas en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. 

Intervjuer kommer att genomföras vecka 2 och 3 2023.

Utbildning och erfarenhet
Du har en högskoleexamen inom för verksamheten relevant område. Särskilt meriterande är om du har erfarenhet från en arbetsledande befattning och gärna erfarenhet och kunskap av arbete inom Hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, samt har erfarenhet av att arbeta med samverkan då vi har många kontaktytor såväl internt inom regionen som med externa parter. Goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift, är en förutsättning då stora delar av arbetet innebär att kommunicera med medarbetare, samarbetspartner, patienter och närstående. Vi ser gärna att du har erfarenhet av, eller intresse för, forsknings- och utvecklingsfrågor. 

Personliga egenskaper
Vi förutsätter engagemang och intresse för barnpsykiatri samt arbete med barn och familjer. Du är en person som leder, motiverar och förser andra med befogenheter samt skapar engagemang och delaktighet. Du är målinriktad och strukturerad med god förmåga att prioritera och organisera arbetet. Du har god samarbetsförmåga och kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har också förmågan att anpassa dig till ändrade omständigheter. I ditt ledarskap kommunicerar du på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Psykiatriska kliniken i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 18
Psykiatriska Kliniken i Linköping är den största psykiatriska kliniken i Östergötland och vi satsar på att bli den bästa psykiatrin i Sverige.

Vi är en Universitetsklinik som verkar i samarbete med forskning och utbildning. Som Universitetsklinik tar vi på oss ledartröjan vad gäller att förbättra och förnya inte bara våra lokaler utan också sättet vi organiserar vården på och innehållet i vården. Vi är inte rädda för att prova nytt, utvärdera och tänka om när det behövs. Målet är alltid trygg och sammanhållen vård medpatientens behov i fokus. Vi utvecklar ständigt befintlig kompetens och vi attraherar ny. Vi vill också vara ledande när det gäller hållbarhet i arbetslivet och då behöver vi bland annat fler engagerade medarbetare!

Är du nyfiken på hur det är att jobba inom psykiatrin?

Vi söker nu en chef till avdelning S.80. Avdelningen är en allmänpsykiatrisk avdelning där vi vårdar patienter med bland annat affektiv sjukdom, ångesttillstånd och personlighetssyndrom. Verksamheten består av såväl sjuksköterskor som skötare där man också arbetar med nära kontakt med läkare.

Läs mer om kliniken https://www.regionostergotland.se/Om-regionen/Verksamheter/halso--och- sjukvard/psykiatricentrum/vuxenpsykiatriska-och-beroendekliniken-i-linkoping/

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med att bygga framtidens psykiatri i Linköping. Uppdraget innebär att tillsammans med vårdchef och klinikledning, leda enheten enligt riktlinjer och uppdrag. Som vårdenhetschef ska du säkerställa att patienterna får en säker vård av god kvalité. Du ska arbeta för att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att arbeta i en bra arbetsmiljö. Verksamheten kräver att du kan ta snabba beslut och har lätt att anpassa dig till nya situationer och omständigheter. Vidare innebär arbetet även verksamhetsutveckling, arbete med patientsäkerhetsfrågor, samt personal- och ekonomiansvar. Till uppdraget hör också att understödja forskning, utveckling och undervisning i samverkan med främst medicinska fakulteten, Linköpings universitet.

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du som söker har en utbildning inom hälso- och sjukvården alternativt för verksamheten relevant högskoleutbildning. Har du erfarenhet av arbete inom psykiatrisk verksamhet och/eller av arbete kring personer med personlighetssyndrom/självskadeproblematik, ser vi det som positivt. Vidare ser vi gärna att du som söker har tidigare chef/- ledarskapserfarenhet samt av att driva utvecklingsarbete. 

Personliga egenskaper

Då denna tjänst innebär ett tätt samarbete med övriga chefskollegor, lägger vi stor vikt på samarbetsförmåga. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du tar hänsyn till det större perspektivet vid beslutsfattande. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen där du skapar engagemang och delaktighethos dina kollegor och medarbetare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef för Mottagningen på ÖNH i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 14
Är du på jakt efter ett jobb som innebär att du får göra skillnad på riktigt och som dessutom ständigt bjuder på nya utmaningar? Då bör du läsa vidare! Just nu söker vi på Jefferson Wells en Enhetschef till Region Östergötland i Linköping. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Om oss
Öron-, näs- och halskliniken (ÖNH) Region Östergötland är en universitetssjukvårdsenhet med verksamhet i Linköping, Norrköping och i Motala. Kliniken omfattas av ÖNH- mottagning, logopedi, hörselvård, sekretariat, tolkenhet och vårdavdelning. På kliniken arbetar cirka 250 medarbetare.På Öron-, näs- och halskliniken samsas många olika typer av patienter i brett åldersspann och med mycket varierande sjukdomsbilder. För dessa åkommor finns olika subspecialiteter: Allmän ÖNH, onkologi, öron kirurgi, audiologi, foniatri, vestibulogi.På ÖNH-mott US sker både planerade och akuta öppenvårdsbesök inom olika sektioner som bland annat innefattar audiologi, foniatri, öron kirurgi och tumör/huvud-halscancer. På mottagningen görs även hörselprov, balansutredningar och mindre polikliniska operativa ingrepp. Verksamheten på mottagningen består av assistans och teamarbete med läkare, telefonrådgivning, operationsplanering, bokningsarbete och remisshantering. Vi jobbar med patienter tvärprofessionellt. Utifrån patientens diagnos och behov är läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, logopeder, dietist samt fysioterapeut involverade i handläggningen av patienter i olika åldersgrupper.Vi söker en driven och utvecklingsinriktad Enhetschef till vår mottagning på Universitetssjukhuset i Linköping. Vi ger oss nu in i en spännande framtid med många möjligheter till utveckling och nytänkande. Har du engagemanget och viljan att tillsammans med oss leda den fortsatta utvecklingen av den nya gemensamma ÖNH-kliniken?

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som ser utmaningar och möjligheter att vara med och påverka samt vidareutveckla verksamheten på kliniken. Du ingår i klinikens ledningsgrupp där strategiska mål för kliniken formuleras och gemensamma beslut fattas. I uppdraget ingår att leda och organisera mottagningens cirka 26 medarbetare där ditt chefsuppdrag innefattar verksamhets-, ekonomi-, personal och arbetsmiljöansvar samt ansvar för klinikens kvalitetsarbete och avvikelsehantering. Inom kliniken har vi ett tydligt sidledsansvar mellan klinikens alla enheter.

Utbildning och erfarenhet
Region Östergötland söker dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan inriktning som vi bedömer som relevant. Vi ser också att du har några års tidigare erfarenhet av att arbeta som chef.

Det är meriterande om du har en ledarskapsutbildning.Personliga egenskaper
Som person är du stabil, trygg och har god självinsikt. Du är initiativtagande och har lätt för att se helheten. Du ser möjligheter i förändringar och bidrar till utveckling genom ett nytänkande förhållningssätt samt fångar upp förbättringsförslag från andra. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra människor så väl internt på kliniken som i ett större regionperspektiv. Du är tydlig i ditt ledarskap och har lätt för att skapa engagemang och delaktighet och har en god förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Anställning och information
Den här rekryteringen innebär att vi på Jefferson Wells bistår Region Östergötland med att hitta rätt person till jobbet som Enhetschef, du kommer att bli anställd av Region Östergötland.

Uppdraget som Enhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning i grundprofessionen.Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef Tatiana Jaklovska, Tatiana.Jaklovska@regionostergotland.se
Rekryteringskonsult Erik Svahn, erik.svahn@jeffersonwells.seFackliga representanter:
Johanna Jonsson, Vision, 010-1059959
Karin Angvik, Vårdförbundet, 010-1031127
Carol Gustavsson, Kommunal, 010-1031127
Karin Frånlund, Läkarförbundet, 010-1032527

Ansök nu

Vårdenhetschef för Avd.27 slutenvården, på ÖNH i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 14
Ser du dig själv som en organisatoriskt medveten person som gärna kommer med egna initiativ och idéer? Skulle du vilja jobba tillsammans med ett prestigelöst och sammansvetsat team? Då bör du läsa vidare! Just nu söker vi på Jefferson Wells en Enhetschef till Avdelning 27 på Region Östergötland i Linköping. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Om oss
Öron-, näs- och halskliniken (ÖNH) Region Östergötland är en universitetssjukvårdsenhet med verksamhet i Linköping, Norrköping och i Motala. Kliniken omfattas av ÖNH- mottagning, logopedi, hörselvård, sekretariat, tolkenhet och vårdavdelning. På kliniken arbetar cirka 250 medarbetare.

Vi är en liten avdelning med stort hjärta positiva, engagerade, nära till skratt och trivs med att arbeta tillsammans, vilket märks då flertalet i gruppen har arbetat på avdelningen i många år.

Tillsammans arbetar vi för ett gott samarbete mellan vårdavdelning och mottagning då det skapar en ökad förståelse för patienten och för våra vårdprocesser. Detta bidrar också till en kompetenshöjning och trygghet i vår yrkesroll.

Avdelning 27 är en kirurgisk vårdenhet. Vi har ett stort flöde av patienter främst inom den planerade kirurgiska verksamheten samt en stor del av patienter av mer akut karaktär.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som ser utmaningar och möjligheter att vara med och påverka samt vidareutveckla verksamheten på kliniken. Du ingår i klinikens ledningsgrupp där strategiska mål för kliniken formuleras och gemensamma beslut fattas. I uppdraget ingår att leda och organisera avdelningens cirka 26 medarbetare. Ditt chefsuppdrag innefattar verksamhets-, ekonomi-, personal och arbetsmiljöansvar samt ansvar för klinikens kvalitetsarbete och avvikelsehantering. Inom kliniken har vi ett sidledsansvar mellan klinikens alla enheter.
Mentorskap kommer att erbjudas till nytillträdd chef.Utbildning och erfarenhet
Region Östergötland söker dig som har utbildning inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har några års tidigare erfarenhet av att arbeta som ledare samt ledarskapsutbildning. Det är även meriterande att du har tidigare erfarenhet av 24/7 verksamhet.Personliga egenskaper
Som person är du stabil, trygg och har god självinsikt. Du är initiativtagande och har lätt för att se helheten. Du ser möjligheter i förändringar och bidrar till utveckling genom ett nytänkande förhållningssätt samt fångar upp förbättringsförslag från andra. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra människor så väl internt på kliniken som i ett större regionperspektiv. Du är öppen och närvarande i ditt ledarskap och har lätt för att skapa engagemang och delaktighet och har en god förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.Anställning och information
Den här rekryteringen innebär att vi på Jefferson Wells bistår Region Östergötland med att hitta rätt person till jobbet som Vårdenhetschef, du kommer att bli anställd av Region Östergötland.

Uppdraget som Vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning i grundprofessionen.Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef Tatiana Jaklovska, tatiana.jaklovska@regionostergotland.se
Rekryteringskonsult Erik Svahn, erik.svahn@jeffersonwells.se

Fackliga representanter:

Johanna Jonsson, Vision, 010-1059959
Karin Angvik, Vårdförbundet, 010-1031127
Carol Gustavsson, Kommunal, 010-1031127
Karin Frånlund, Läkarförbundet, 010-1032527

Ansök nu

Två vårdenhetschefer - driv och utveckla ANOPIVA US tillsammans med oss

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 7
Vill du tillsammans med medarbetare och chefskollegor arbeta med evidensbaserad, person-centrerad vård och med att utveckla vårdens processer och flöden? Har du erfarenhet av chef- eller ledarskap och intresse för operationssjukvård och intensivvård? Välkommen till oss på ANOPIVA som vårdenhetschef!

ANOPIVA (anestesi, operation och intensivvård) är den största kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping och i Region Östergötland.

Kliniken är organiserad i tre sektioner – intensivvårdssektionen, operation nord, operation syd – samt den steriltekniska enheten, och har sammantaget drygt 500 medarbetare.

Till intensivvårdssektionen hör avdelningarna för intensivvård (IVA), postoperativ vård (Postop) och intermediärvård (IIMA). På operation nord och operation syd bedrivs operationssjukvård i samarbete med de flesta av regionens opererande specialiteter. ANOPIVA är en universitetssjukvårdsenhet där utbildning och forskning har central ställning, och patientsäkerhetskulturen är stark på kliniken.

Allt arbete på ANOPIVA vilar på fundamenten patientfokus, medicinsk kvalitet/patientsäkerhet, forskning/utbildning och medarbetarskap. ANOPIVA präglas av den gemensamma värdegrunden; att medarbetarna visar respekt för patienterna och varandra, tar ansvar för och främjar ett gott samarbete.

Vad vi erbjuder dig Hos oss kommer du att:

- Stärka din förmåga att leda, driva och utveckla vård i tvärprofessionellt och multidisciplinärt samarbete.
- Utöka ditt nätverk inom chef- och ledarskap, i synnerhet inom operationssjukvård och intensivvård.
- Utveckla såväl operativa som taktiska och strategiska delar av ditt chefs- och ledarskap, med stöd av HR- och ekonomifunktioner.
- Tillsammans med medarbetare, chefskollegor och företrädare för andra verksamheter forma framtidens operationssjukvård och intensivvård.

Arbetsbeskrivning
ANOPIVA söker nu två vårdenhetschefer; en till intensivvårdssektionen och en till operation nord. På intensivvårdssektionen kommer du beroende på intresse och lämplighet att ha huvudansvar för Postop och IIMA, alternativt, tillsammans med en vårdenhetschefskollega, för IVA. På operation nord kommer du att ansvara för enheten för ob/gyn- och uro-operation, även här tillsammans med en vårdenhetschefskollega.

Tillsammans med andra vårdenhetschefer, med medicinskt ansvariga sektionschefer och andra kliniker leder och utvecklar du verksamheten på enheten till gagn för patienter och medarbetare. Du har personalansvar och på uppdrag av verksamhetschefen ett sammanhållet ansvar för vård, forskning, utbildning, arbetsmiljö och ekonomi inom enheten.

Du är tillsammans andra vårdenhetschefer, sektionschefer, professor, biträdande verksamhetschef och verksamhetschef en del av klinikens ledningsgrupp. Du har gott stöd av funktioner för schemaläggning, HR och ekonomi. Du rapporterar till verksamhetschefen och du är, såväl internt som externt, en representant för ANOPIVA, Universitetssjukhuset i Linköping och Region Östergötland.

Ditt uppdrag som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat förordnande och du har samtidigt en tillsvidareanställning på ANOPIVA i din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad sjuksköterska, undersköterska eller har annan lämplig profession. Erfarenhet av operationssjukvård och/eller intensivvård är meriterande liksom ledarerfarenhet och/eller ledarutbildning, och vi ser gärna att du har erfarenhet av delat ledarskap.

Personliga egenskaper
Du har förmåga till helhetssyn och samarbete och du är trygg, stabil och har självinsikt. Du arbetar bra med andra människor och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du skapar engagemang och delaktighet, och du har god förmåga att bygga starka team med fokus på gott medarbetarskap. Du genomför beslut och kommunicerar dem väl. I ditt arbete är du strukturerad och du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt för att nå uppsatta mål. I rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till mottagning och administration, Mag-tarmmedicinska klin.

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 25
Vi söker en vårdenhetschef som vill vara med i vår fortsatta utveckling!

Mag-tarmmedicinska kliniken är en attraktiv klinik med positiv utveckling.

Vi arbetar med ett kontinuerligt förbättringsarbete som bygger på medarbetarnas engagemang och ansvar, en hög tilltro till medarbetarnas förmåga och stark tro på personcentrerad vård med patientdelaktighet och egenvård.

Mag- tarmmedicinska kliniken på Linköpings universitetssjukhus är gastroenterologisk regionklinik för Sydöstra sjukvårdsregionen. Kliniken består av en öppenvårdsmottagning för inflammatorisk tarmsjukdom, leversjukdom och funktionell magtarmsjukdom (neurogastroenterologi), endoskopienhet och slutenvårdsavdelning där även vår dagvård är lokaliserad. Kliniken erbjuder sjukvård, omvårdnad och utbildning genom kompetens, empati och fruktbar forskning i ett gott arbetsklimat.

Öppenvårdsmottagningen har medarbetare med mycket hög kompetens och arbetssätt som är nationellt ledande. Vi arbetar teambaserat och medarbetarna har en hög grad av självständighet och ansvarstagande i sitt arbete och driver utveckling med fokus på patientens perspektiv och säkerhet. Vi arbetar tvärprofessionellt utifrån patientens individuella behov av vård. Vi har väl uppbyggda nätverk och samarbeten sker bland annat genom regelbundna multidisciplinära träffar. Denna stimulerande och utvecklande arbetsmiljö bidrar till kompetensutveckling och att uppnå bästa möjliga vårdkvalitet.

Vårdadministrationen hos oss arbetar för hela kliniken och jobbar både på distans och på plats på enheterna. Det är en ganska ny grupp, men flera är mycket erfarna i sitt yrke. Vi önskar bli fler i gruppen då vi fått utökat uppdrag bl.a. inom endoskopi, men även p.g.a. att vi inte kunnat tillsätta vakans fullt ut under våren. Kliniken arbetar mycket med utveckling av arbetssätt och vi har nyligen t.ex. startat upp taligenkänning.


Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag som vårdenhetschef är att leda, planera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med enhetens fantastiska medarbetare. Du kommer att ha chefsansvar för cirka 30 medarbetare, vilket innebär delegerat personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. I medarbetargruppen ingår dietister, fysioterapeuter, kurator sjuksköterskor, undersköterskor och vårdadministratörer.

Du arbetar i nära samarbete med övriga vårdenhetschefer på kliniken samt ingår i klinikens ledningsgrupp. Ledningsgruppsarbetet ger dig goda möjligheter att påverka både enheten och klinikens strategiska utveckling.

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på 100% under fyra år med en tillsvidareanställning inom din grundprofession. 

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare vill vi att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård.

Vi ser helst att du har erfarenhet av chef- och ledningsarbete, gärna gentemot en eller flera av de yrkesgrupper som du här kommer att leda, och det är även meriterande med ledarutbildning. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din vilja att vara med att driva och utveckla mottagningsverksamheten samt det fortsatta arbetet inom kliniken som helhet.

Personliga egenskaper

Som vårdenhetschef hos oss kommer du leda en enhet med kompetenta och specialiserade medarbetare med stor klinisk kunskap. Vi söker därför dig som i ditt ledarskap leder, motiverar och skapar arenor för att gruppen ska nå sitt gemensamma mål. Du har lätt för att skapa dig en bild av verksamhetens olika delar och hur de samverkar för att kunna se till hela verksamhetens bästa i olika beslut. Du har ett tydligt ledarskap och som person är du även trygg och stabil med god självinsikt. Du har en god förmåga att kommunicera och är lyhörd. Då gruppen består av flera olika professioner med olika behov ser vi det som viktigt att du kan situationsanpassa ditt ledarskap.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Applikationsförvaltning, Vårdsystem

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 4
Vill du arbeta med teknik som räddar liv?
Medicinsk teknik söker en driven enhetschef till enheten
”Applikationsförvaltning vårdsystem”.

Medicinsk teknik (MT) är Region Östergötlands verksamhet för förvaltning av medicinteknisk utrustning och medicintekniska informationssystem.

MT tillhandahåller, förvaltar och utvecklar IT-stöd och medicintekniska system för att säkerställa hög säkerhet för patienter och god tillgänglighet med hög kostnadseffektivitet.

Inom enheten Applikationsförvaltning vårdsystem (AFV) arbetar främst applikationsspecialister med Region Östergötlands journalsystem och kringliggande applikationer med fokus på funktionalitet. De arbetar i gränslandet mellan vårdverksamheten och tekniken, och ansvarar för att anpassa IT-lösningarna i enlighet med behoven i vården. Det innebär exempelvis konfigurering, applikationssupport och releasehantering.

Enheten förser förvaltningsobjekten med specialistkompetens, vilket medför att det är viktigt att du både förstår och uppskattar att arbeta i en matrisorganisation.


Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill vara med i utvecklingen av framtidens medicintekniska organisation som hanterar både medicinteknisk utrustning och medicintekniska system tillsammans.

Uppdraget som enhetschef innebär ett verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du kommer främst att arbeta tätt tillsammans med dina två närmsta chefskollegor som hanterar medicintekniska informationssystem. Men även tillsammans med övriga 5 enhetschefer, tjänsteägare och andra roller i ledningen.

Som enhetschef rapporterar du direkt till verksamhetschefen för Medicinsk teknik och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Vi söker dig som utövar ett närvarande och coachande ledarskap. Ditt främsta uppdrag blir att skapa förutsättningar för dina medarbetare att göra ett bra jobb och att skapa en god arbetsmiljö. Dessutom följa upp och utveckla processer och arbetssätt. Du är således stark både inom kvalitetsledning och ledarskap.

Anställningen sker i din grundprofession med ett tidsbegränsat chefsförordnande.

Utbildning och erfarenhet
För att lyckas med uppdraget har du en utbildning som bedöms som relevant för arbetet eller motsvarande erfarenhet. Du har kompetens inom IT-området och förståelse hur helheten fungerar inom IT.

Erfarenhet av personalansvar eller projektledning är meriterande, liksom erfarenhet av förändringsledning eller verksamhetsutveckling.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha god erfarenhet av att arbeta genom processtyrning och ha erfarenhet av förvaltningsstyrning och förvaltning av IT-system. Även erfarenhet av PM3 och ITIL är meriterande.

Personliga egenskaper
Som ledare coachar du genom att motivera, leda och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet.

Ditt ledarskap utmärks av trygghet, stabilitet och god självinsikt, och du är duktig på att både bygga upp och underhålla dina relationer.

Att ta hänsyn till det större perspektivet och ha hela verksamhetens bästa för ögonen, i agerande och beslut, faller sig naturligt för dig. Du ser även sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du är noggrann och väl medveten om mål- och kvalitetsstandards, och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa.

För att lyckas med uppdraget är det en förutsättning att du är en lagspelare där samarbete är naturligt för dig som person.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Regionalt cancercentrum Sydöst

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 25
Regionalt cancercentrum (RCC) Sydöst, som är en del av Regionledningskontoret inom Region Östergötland, är ett kunskaps- och serviceorgan i sydöstra sjukvårdsregionen som tillsammans med övriga fem regionala cancercentrum ska utveckla cancervården utifrån ett tydligt patientperspektiv och målen i den nationella cancerstrategin.

Läs gärna mer om RCC Sydöst på vår hemsida. På kansliet arbetar idag 25 personer inom olika professioner som bland annat registeradministratörer, statistiker, processledare, projektledare, registerproduktägare och kommunikatör.

Arbetsbeskrivning
RCC ska verka för att cancerpatientens resa  genom vården  blir  mer  sammanhållen, effektiv  och utan  onödiga  väntetider.  Cancervården ska vara evidensbaserad och utgå från nationella riktlinjer och vårdprogram. Detta följs upp med hjälp av ett trettiotal nationella kvalitetsregister som handläggs tillsammans av landets sex RCC.

Vi söker nu dig som är en trygg ledare och som vill vara vår enhetschef för det operativa ledningsarbetet. Det innebär att vara närvarande genom coachning, samordning och uppföljning i det dagliga arbetet med medarbetarna i arbetsgruppen. Du kommer att vara närmsta chef för 25 medarbetare där du ger medarbetarna förutsättningar och stöd så att verksamheten kan nå sina mål. Du fördelar arbetsuppgifter i gruppen och är även drivande i det kontinuerliga förbättringsarbetet avseende metod och arbetssätt. Du har ett nära samarbete med din närmste chef, verksamhetschefen, om hur medarbetargruppen når resultat och mål och om hur resurserna ska fördelas. Du kommer också att ha budget och personalansvar i dialog med din chef. I din roll innebär det även att på ett tydligt sätt återkoppla resultat till dina medarbetare och att ge stöttning kring uppdrag och förutsättningar. RCC driver många utvecklingsprojekt i syfte att förbättra cancervården i Sydöstra sjukvårdsregionen. Vi ser därför positivt på att du kombinerar ditt ledaruppdrag med deltagande i regional och/ eller nationella utvecklingsaktiviteter utifrån ditt intresse och erfarenhet och det du brinner lite extra för.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du har goda förutsättningar att lyckas i ditt ledarskap. 

Du har din nuvarande tillsvidaretjänst/befattning i botten och får under en fyra-års period ett förordnande som enhetschef med start enligt överenskommelse.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning gärna inom hälso- och sjukvård. Det är starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av ledarskap eller har genomgått en ledarutbildning. Erfarenhet av regionövergripande eller nationella uppdrag är också meriterande. Du kan utrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. Genom ditt engagemang och entusiasm har du förmågan att bjuda in till delaktighet och skapa teamkänsla. Du är dessutom mål och resultatorienterad vilket gör att du prioriterar, planerar och agerar tillsammans med medarbetarna så att ni når resultat.

Cancervården är under snabb förändring och det ställer krav på dig att vara flexibel och ha förmågan att anpassa dig efter verksamhetsförändringar. Du måste känna dig trygg i att kunna leda i förändring.  För att trivas i rollen behöver du kunna hantera snabba beslut och förändrade omständigheter. Att förändra inriktning i ditt arbete är naturligt när målen/uppdragen ändrar sig.

Du är tydlig på att kommunicera och kan förmedla ditt budskap till mottagaren på ett anpassat sätt. Du är trygg, stabil och har självinsikt som skapar lugn i gruppen.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschefer sökes till samledarskap på Kvinnohälsan

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 12
Välkommen till oss på Kvinnohälsan!

Vi söker en trygg och utvecklingsorienterad vårdenhetschef som i ett samledarskap vill skapa en ledande universitetsklinik inom Kvinnosjukvården som nationellt och internationellt ligger i framkant. Verksamheten är kvalitets- och miljöcertifierad. Vi arbetar processorienterat med fokus på patient och familj.

Kvinnokliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping i samarbete med Lasarettet i Motala, arbetar med alla verksamhetsgrenar tillhörande kvinnosjukvården; alla former av gynekologisk öppen- och slutenvård med profilering mot högspecialiserad vård, cancerkirurgi, infertilitetsbehandlingar samt all typ av obstetrik. Mödravården är organiserad inom kliniken. Kvinnokliniken US med sina cirka 330 medarbetare, betjänar patienter i behov av avancerad kvinnosjukvård från hela Sydöstra sjukvårdsregionen, samt för cancerkirurgi även Södermanland och Västmanland. Kliniken har ett starkt engagemang för forskning och utveckling.

Arbetsplatsbeskrivning
Den obstetriska verksamheten är indelad i två samverkande ansvarsområden: Obstetrisk slutenvård med förlossning/BB och Obstetrisk öppenvård med Kvinnohälsan. Kvinnohälsan är en verksamhet med ca 65 medarbetare som innefattar Linköping, Motala, Mjölby, Österbymo, Åtvidaberg och Kisa.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som i samledarskap med vårdenhetschefskollega, verksamhetschef, läkarchef, mödrahälsovårdsöverläkare samt samordningsbarnmorska vill leda arbetet för en högkvalitativ och säker vård. Kvinnohälsan US, söker två vårdenhetschefer som tillsammans ska leda och utveckla enheten. Tillsammans kommer ni att ansvara för verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöfrågor. Uppdragsbeskrivning kommer att upprättas i dialog med verksamhetschef.

Utbildning och erfarenhet
För chefsuppdrag inom Kvinnohälsan krävs att du har utbildning inom hälso-sjukvårdsområdet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av kvinnosjukvård och gärna av barnmorskeyrket. Även tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap är meriterande liksom erfarenhet av förändringsledning och verksamhetsutveckling. Vi ser gärna att du har kunskap inom ekonomi, arbetsmiljö och personalfrågor.

Personliga egenskaper
Vi tror att du tycker om att arbeta som ledare och chef vid en enhet där vi sätter patienten i centrum. Som person är du stabil och stresstålig. Du har lätt för att anpassa dig till olika situationer och har en mycket god samarbetsförmåga. Du är duktig på att hantera konflikter och har ett tydligt förhållningssätt i din kommunikation. Du har också ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete och har förmåga att motivera och entusiasmera dina medarbetare. Vi tror också att du har en utvecklingsvilja, trivs med att implementera nya idéer och kan arbeta i team. Vi lägger extra vikt vid de personliga egenskaperna i denna rekrytering då rollen innebär samledarskap.

Anställning och information
Detta är ett tidsbegränsat chefsuppdrag på 100% under fyra år. Din grundanställning är på heltid och tillsvidare i ditt grundyrke vid Kvinnokliniken universitetssjukhuset, med placering på Kvinnohälsan.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef, Elizabeth Nedstrand, 010-1033134, elizabeth.nedstrand@regionostergotland.se

Facklig företrädare:
Vårdförbundet, Mirjam Arnell, mirjam.arnell@regionostergotland.se

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Wisth på 011-191897 eller eva.wisth@jeffersonwells.se

Sista ansökningsdag är 13 november 2022. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

ST-Läkarchef, Kronprinsessan Victorias barn-& ungdomssjukhus

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 18
Barn- och kvinnocentrum är en länsövergripande centrum inom Region Östergötland. Barn- och ungdomssjukvården sker inom två kliniker, dels vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping och vid Barn- och ungdomssjukhuset i Linköping/Motala.

På H.K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus vårdas barn och ungdomar mellan 0-18 år för både medicinska och kirurgiska sjukdomar. Vi bedriver länssjukvård och högspecialiserad region-och rikssjukvård. Forskning och utvecklingsarbete är högprioriterat på vårt barn- och ungdomssjukhus. Hos oss arbetar många olika yrkesgrupper tillsammans med målet att ge barnen och ungdomarna bästa möjliga vård och omhändertagande.

Du kommer att arbeta i en miljö som präglas av glädje, ansvarstagande och respekt, där familjecentrerad vård är i centrum. Nu söker vi dig som vill bidra till vår verksamhet i att utveckla framtidens barn- och ungdomssjukhus. Välkommen att söka tjänsten!
Arbetsbeskrivning
Vi arbetar med familjecentrerad vård med ett tydligt teamarbete mellan olika professioner och där rätt medicinska prioriteringar ger oss förutsättningar att skapa mervärde för patienten. Utvecklingsarbete och forskning inom barn- och ungdomssjukhuset bedrivs kontinuerligt.

Som en av tre chefer för läkargruppen får du ett spännande arbete i en verksamhet vars fokus ligger på utveckling. Här får du möjlighet att utveckla dina kompetenser inom ledarskap, men även bidra till verksamhetens förbättringsarbete. Som läkarchef kommer du att ingå i klinikens ledning, som består av medicinskt ansvariga läkare och enhetschefer, och vara direkt underställd verksamhetschefen.

I rollen bidrar du till att skapa en hälsofrämjande arbetsplats med ett arbetsklimat som är stimulerande och tillåtande. Arbetet som läkarchef innebär arbetsmiljö- och medarbetaransvar för våra vikarierande underläkare och ST läkare i pediatrik samt visst budgetansvar. Medarbetaransvaret innebär att du ser till att läkarnas kompetens utnyttjas på bästa sätt och att individens och verksamhetens mål går att förena.

Som läkarchef arbetar du med rekrytering av läkare till din grupp samt har ett övergripande ansvar för läkarschemat och den dagliga styrningen avseende läkargruppen tillsammans med verksamhetschef och läkarchef för neonatalvården.

Chefsuppdraget kombineras med arbete som specialist i barnmedicin på 50% av arbetstiden.
Utbildning/erfarenhet
Vi söker överläkare alternativt specialistläkare inom pediatrik med ett intresse för ledarskap. Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Har du erfarenhet av chefs- och ledarskap ser vi det som meriterande. I tjänsten ingår arbete som barnspecialist/ överläkare i öppen och/ eller sluten vård och möjlighet att utvecklas i klinisk verksamhet.Personliga egenskaper
Vi söker dig som delar vår ambition att ständigt bli bättre, tillsammans, för barn- och ungdomars bästa hälsa genom livet. För att bli framgångsrik i tjänsten krävs det att du har ett intresse för ledarskap och att du har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Du organiserar ditt arbete på ett sätt som skapar struktur i verksamheten. I ditt ledarskap kommunicerar du på ett tydligt sätt och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet. Barn- och ungdomssjukhusets framgångsfaktor är teamarbete och därför är det viktigt att du samarbetar bra med andra. Du är lyhörd och uppmärksam på andras synpunkter, kompetenser och prestationer. Din förmåga att agerar lugnt, stabilt och kontrollerat är hög och du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete där familjecentrerad vård av står i fokus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställning och information
Tjänstens omfattning och tillträdesdatum fastställs efter överenskommelse. Jourarbete ingår om inte annat överenskommits.

I denna rekrytering samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn, 0722-004086 alternativt erik.svahn@jeffersonwells.se Välkommen med din ansökan!


Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Catrin Furuhjelm, Verksamhetschef catrin.furuhjelm@regionostergotland.se.

Facklig företrädare är specialistläkare Viktor Säll: viktor.sall@regionostergotland.se

Ansök nu

Läkarchef Neonatal medicinskt ledningsansvarig

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 18
Barn- och kvinnocentrum är en länsövergripande centrum inom Region Östergötland. Barn- och ungdomssjukvården sker inom två kliniker, dels vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping och vid Barn- och ungdomssjukhuset i Linköping/Motala.

På H.K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus vårdas barn och ungdomar mellan 0-18 år för både medicinska och kirurgiska sjukdomar. Vi bedriver länssjukvård och högspecialiserad region-och rikssjukvård. Forskning och utvecklingsarbete är högprioriterat på vårt barn- och ungdomssjukhus. Hos oss arbetar många olika yrkesgrupper tillsammans med målet att ge barnen och ungdomarna bästa möjliga vård och omhändertagande.

Du kommer att arbeta i en miljö som präglas av glädje, ansvarstagande och respekt, där familjecentrerad vård är i centrum. Nu söker vi dig som vill bidra till vår verksamhet i att utveckla framtidens barn- och ungdomssjukhus. Välkommen att söka tjänsten!
Arbetsbeskrivning
Vi arbetar med familjecentrerad vård med ett tydligt teamarbete mellan olika professioner och där rätt medicinska prioriteringar ger oss förutsättningar att skapa mervärde för patienten. Utvecklingsarbete och forskning inom barn- och ungdomssjukhuset bedrivs kontinuerligt.

Som en av tre chefer för läkargruppen får du ett spännande arbete i en verksamhet vars fokus ligger på utveckling och samarbete. Här får du möjlighet att utveckla dina kompetenser inom ledarskap, men även bidra till verksamhetens förbättringsarbete. Som läkarchef kommer du att ingå i klinikens ledning, som består av medicinskt ansvariga läkare och enhetschefer, och vara direkt underställd verksamhetschefen.

I rollen bidrar du till att skapa en hälsofrämjande arbetsplats med ett arbetsklimat som är stimulerande och tillåtande. Arbetet som läkarchef innebär arbetsmiljö- och medarbetaransvar för våra ST läkare i neonatologi och våra färdiga neonatologer, samt visst budgetansvar. Medarbetaransvaret innebär att du ser till att läkarnas kompetens utnyttjas på bästa sätt och att individens och verksamhetens mål går att förena. Detta görs i samråd med neonatalläkarnas schemaläggare.Som läkarchef arbetar du med rekrytering av läkare till din grupp samt har ett övergripande ansvar för den dagliga styrningen när det gäller läkarbemanning.

Som medicinskt ledningsansvarig läkare på neonatal IVA har du det övergripande ansvaret för patientsäkerheten på enheten och arbetar i samråd med enhetens vårdenhetschefer, klinikens avvikelsesamordnare och verksamhetschefen i frågor relaterade till patientsäkerhetsrisker och avvikelser. Du driver utveckling och fortbildning på enheten tillsammans med vårdenhetescheferna och arbetar nära dem då ni utgör Neonatal IVAs högsta ledning.

Chefs/ MLA uppdraget kombineras med arbete som specialist i barnmedicin på 50% av arbetstiden.

Utbildning/erfarenhet
Vi söker dig som är neonatolog med ett intresse för ledarskap, utveckling och medicinsk säkerhet. Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Har du erfarenhet av chefs- och ledarskap ser vi det som meriterande. I tjänsten ingår arbete som neonatolog och det ger möjlighet att utvecklas i klinisk verksamhet.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som delar vår ambition att ständigt bli bättre, tillsammans, för barn- och ungdomars bästa hälsa genom livet. För att bli framgångsrik i tjänsten krävs det att du har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Du organiserar ditt arbete på ett sätt som skapar struktur i verksamheten. I ditt ledarskap kommunicerar du på ett tydligt sätt och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet. Barn- och ungdomssjukhusets framgångsfaktor är teamarbete och därför är det viktigt att du samarbetar bra med andra. Du är lyhörd och uppmärksam på andras synpunkter, kompetenser och prestationer. Din förmåga att agerar lugnt, stabilt och kontrollerat är hög och du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete där familjecentrerad vård av står i fokus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Anställning och information
Tjänstens omfattning och tillträdesdatum fastställs efter överenskommelse. Jourarbete ingår om inte annat överenskommits.I denna rekrytering samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn, 0722-004086 alternativt erik.svahn@jeffersonwells.se Välkommen med din ansökan!


Upplysningar om tjänsten lämnas av: Catrin Furuhjelm, Verksamhetschef catrin.furuhjelm@regionostergotland.se.

Facklig företrädare är specialistläkare Viktor Säll viktor.sall@regionostergotland.se

Ansök nu

Vårdenhetschef till Cancer och lungsjukvårdsenheten - Lungsektionen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 1
Vi söker en vårdenhetschef med stort intresse för ledarskap och lungmedicin!

Cancer och lungsjukvårdsenheten ingår i Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård i Region Östergötland.

Enheten består av två slutenvårdsavdelningar inom kärnområdena onkologi och lungmedicin. Cancer- och lungsjukvårdsenheten ansvarar för att utveckla och säkerställa slutenvårdens bemanning och kompetens inom omvårdnad för respektive specialistområde. Enheten arbetar i ett nära samarbete med Lungmedicinska kliniken och Onkologiska kliniken. Vi söker nu en vårdenhetschef med inriktning mot Lungsektionen!

Vårdavdelningarna är placerade i O-huset med närhet till öppenvård, strålbehandling och röntgen. På den onkologiska slutenvårdsenheten ges högspecialiserad vård till vuxna personer med tumörsjukdomar, med undantag för blodcancer. På den lungmedicinska slutenvårdsenheten ges högspecialiserad vård till personer i behov av inneliggande vård med lungmedicinska sjukdomar. Enheten ingår i Sydöstra sjukvårdsregionens kompetenscentrum gällande cancerbehandling och lungmedicin. Cancer och lungsjukvårdsenheten är en relativt nystartad enhet där lärande, utbildning och omvårdnad är i fokus!

Arbetsbeskrivning

Som vårdenhetschef har du en unik möjlighet att tillsammans med verksamhetschef, medicinskt ledningsansvariga läkare, verksamhetsutvecklare/biträdande vårdenhetschef och vårdenhetschef för kärnområdet onkologi att leda och utveckla framtidens slutenvård på cancer och lungsjukvårdsenheten. Arbetet sker i ett nära samarbete med lungmedicinska kliniken och onkologiska kliniken som ansvarar för läkarbemanningen på enheten.

Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Din roll är viktig då du tillsammans med medarbetarna översätter verksamhetens mål i dagligt arbete och har fokus på att utveckla och förbättra verksamheten. Uppdraget innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för enhetens medarbetare, arbetsmiljö, utveckling, kvalitet samt ekonomiska resultat.

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har akademiskutbildning med minst kandidatexamen inom hälso- och sjukvård. 
Det är meriterande om du är leg. sjuksköterska och har arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård, gärna inom lungmedicin. Utbildning och arbetslivserfarenhet inom chefs- och ledarskapsområdet är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som leder, motiverar och kommunicerar på ett tydligt sätt för att nå gemensamma mål. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet samt har förmåga att fokusera på rätt saker genom ett närvarande ledarskap.

Som person är du lugn, stabil och trygg med god självinsikt. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, lyssnar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har även en god förmåga att ta initiativ, lösa konflikter och sätter igång och följer upp aktiviteter för att uppnå resultat. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.

Det är viktigt att du har goda språkkunskaper i svenska och kan uttrycka dig i både tal och skrift. Vidare behöver du kunna hantera olika IT-system.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Biträdande vårdenhetschef och verksamhetsutvecklare till Hematologen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 6
Vi söker en biträdande vårdenhetschef och tjänsten kombineras med verksamhetsutveckling på kliniken.

På kliniken finns slutenvårdsavdelning, mottagning, dagvård, forskningsenhet samt stamcellstransplantation. I rollen som biträdande kommer du i första hand arbeta mot vårdavdelningen där gruppen består av undersköterskor och sjuksköterskor.

Arbetsbeskrivning
I uppdraget som biträdande vårdenhetschef ingår ansvar för daglig bemanning och korttidsfrånvaro samt att ha ett dagligt operativt ledarskap tillsammans med vårdenhetschef på vårdavdelningen. Tillsammans med samordnare på avdelningen ansvara för vårdplatskoordinering. Vidare bistår du i att fördela det operativa arbetet på avdelningen, vid behov utföra punktinsatser i kliniskt arbete samt närvara i den dagliga vården och stödja medarbetare vid behov. Andra arbetsuppgifter är att tillsammans med vårdenhetschef leda, planera och utveckla verksamheten, planera schemaläggning, delta i rekryteringsarbete och introduktion av nya medarbetare.

Delen som berör verksamhetsutveckling innebär att initiera och driva förbättringsarbete och omvårdnadsutveckling, ha egna ansvarsområden samt vara delaktig i planering av intern och extern kompetensutveckling. Det ingår att ersätta vårdenhetschef vid dennes frånvaro i ärenden som kan delegeras. Arbetet som biträdande vårdenhetschef innebär att vara arbetsgivarrepresentant.

Om du uppfyller kriterierna för utbildning och de personliga egenskaperna för uppdraget finns det möjligheter att anpassa innehåll efter vem du är och vilken erfarenhet och kvalifikationer du har med dig och kan också komma att förändras och anpassas efter tidens gång. Eget personalansvar ingår inte i nuläget.

Uppdraget som biträdande vårdenhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på fyra år med en tillsvidareanställning inom grundprofessionen på Hematologiska kliniken och kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Rekryteringsarbete och intervjuer kommer pågå mellan vecka 41-46. Målsättning är att tjänsten kan påbörjas våren 2023.

Kom ihåg att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan!

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant utbildning inom hälso- och sjukvård (sjuksköterska eller undersköterska). Erfarenhet inom hematologi, vidareutbildning inom medicin eller onkologi, ledarskapsutbildning, tidigare erfarenhet i arbetsledande position eller erfarenhet av personalplanering är också meriterande. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper
Vi tror att du är trygg, stabil och har god självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella och förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situation. Du tar ansvar och samarbetar, är en god lyssnare och kan kommunicera på ett tydligt sätt. Att fokusera och behålla lugnet, men också att ha en förmåga att se helhet, ta hänsyn till det större perspektivet och agera med hänsyn tagen till verksamhetens bästa. Att skapa engagemang och bidra till positiv arbetsmiljö är viktigt. De personliga egenskaperna väger tungt i denna tjänst. 

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef Bild, laboratorium och dialys, Universitetssjukhuset i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 25
Vill du arbeta med teknik som räddar liv? Medicinsk teknik söker en driven enhetschef till enheten ”Bild, laboratorium och dialys” vid Universitetssjukhuset i Linköping

Medicinsk teknik (MT) är Region Östergötlands verksamhet för förvaltning av medicinteknisk utrustning och medicintekniska informationssystem.

Verksamhetsområdet Medicinsk Teknik (MT) ansvarar bland annat för cirka 60 000 medicintekniska apparater som finns placerade på sjukhus, vårdcentraler och folktandvårdskliniker inom Region Östergötland.

Inom enheten ”Bild, laboratorium och dialys” (BLD) förvaltar medarbetarna medicinteknisk utrustning inom områdena röntgen, ultraljud, laboratorium och dialys.

Arbetsuppgifterna innebär exempelvis anskaffning, installation, förbyggande underhåll, felavhjälpning, support samt medverkan i utvecklingsprojekt och upphandlingar.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med i utvecklingen av framtidens medicintekniska organisation som hanterar både medicinteknisk utrustning och medicintekniska system tillsammans.
Uppdraget som enhetschef innebär ett verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du kommer främst att arbeta tätt tillsammans med dina två närmsta chefskollegor som hanterar medicinteknisk utrustning på US, men även tillsammans med övriga fem enhetschefer inom MT, tjänsteägare och andra roller i ledningen.

Som enhetschef rapporterar du direkt till verksamhetschefen för Medicinsk teknik och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Vi söker dig som utövar ett närvarande och coachande ledarskap. Ditt främsta uppdrag blir att skapa förutsättningar för dina medarbetare att göra ett bra jobb och att skapa en god arbetsmiljö. Dessutom följa upp och utveckla processer och arbetssätt. Du är således stark både inom kvalitetsledning och ledarskap.

Anställningen sker i din grundprofession med ett tidsbegränsat chefsförordnande.

Utbildning och erfarenhet

För att lyckas med uppdraget har du en utbildning som bedöms som relevant för arbetet eller motsvarande erfarenhet. Är du högskoleingenjör/civilingenjör är det meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att leda teknisk verksamhet.

Erfarenhet av personalansvar eller projektledning är meriterande, liksom erfarenhet av förändringsledning eller verksamhetsutveckling.

Personliga egenskaper

Som ledare coachar du genom att motivera, leda och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet.

Ditt ledarskap utmärks av trygghet, stabilitet och god självinsikt, och du är duktig på att både bygga upp och underhålla dina relationer.

Att ta hänsyn till det större perspektivet och ha hela verksamhetens bästa för ögonen, i agerande och beslut, faller sig naturligt för dig. Du ser även sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du är noggrann och väl medveten om mål- och kvalitetsstandards, och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa.

För att lyckas med uppdraget är det en förutsättning att du är en lagspelare där samarbete är naturligt för dig som person.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sektionschef, Röntgenkliniken i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 21
Röntgenkliniken i Linköping är en modern och högspecialiserad röntgenklinik med metoder i framkant och hög utvecklingstakt.

Kliniken är en del av Universitetssjukhuset i Linköping vilket speglas tydligt i vårt uppdrag där forskning och utbildning är en naturlig del av verksamheten. Kliniken har cirka 220 medarbetare och växer stadigt. Det tvärvetenskapliga forskningscentrumet Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV)som är ett samarbete mellan Region Östergötland, Linköpings Universitet och industrin återfinns direkt intill klinikens lokaler. På kliniken återfinns även Seldingerenheten som med sin specialistvård för hjärt- och kärlsjukdomar med avancerad kateterteknik är den enda i sitt slag i Sverige.

Arbetsbeskrivning
Till Röntgenkliniken i Linköping söker vi en sektionschef med ansvar för läkarna på sektionerna för thoraxradiologi, akutradiologi, muskuloskeletal radiologi och barnradiologi. Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare och som vill leda och utveckla sektionen samt trivs med blandningen av kliniskt och administrativt arbete.

Som sektionschef hos oss ingår du i klinikens ledningsgrupp och har personal-, arbetsmiljö- och resultatansvar samt bedriver förbättringsarbete löpande. Du har ansvar för cirka 20 läkare. Tillsammans med övriga sektionschefer, enhetschefer och verksamhetschef driver du kliniken framåt.

Som sektionschef engagerar, motiverar och utvecklar du dina medarbetare. Du stimulerar till kompetensutveckling och forskning samt håller utvecklingssamtal, deltar i löneöversyn med mera. Tjänsten innebär 70% kliniskt arbete och 30% chefsuppgifter.

De kliniska uppgifterna kan anpassas till dina styrkor men det är en fördel om man jobbar på minst en av sektionerna själv. Således är kunskap inom akut-, muskuloskeletal-, thorax- och barnradiologi meriterande. Kliniken arbetar i SECTRA RIS/PACS.

Uppdraget som sektionschef är ett tidsbegränsat chefsuppdrag med en tillsvidareanställning inom Region Östergötland. Tillträde enligt överenskommelse. I tjänsten ingår jour.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare (finns ifyllningsbar för nedladdning bland Dokument i annonsens högerspalt på regionostergotland.se, du kan även klicka https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https://www.regionostergotland.se/contentassets/5ce54c3a75a947dab28e812e411c199d/meritsammanstallning_for_lakare---2015.docx&wdOrigin=BROWSELINK). Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Utbildning och erfarenhet
Du är specialistläkare. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledningsuppdrag.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad, har god samarbetsförmåga och hög kvalitetsmedvetenhet. Du är trygg i dig själv och ditt ledarskap och du har förmågan att engagera, motivera och utveckla dina medarbetare.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Enhet BAVA/Barnakuten

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 19
På H.

K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus vårdas barn och ungdomar mellan 0-18 år för både medicinska och kirurgiska sjukdomar. Vi bedriver länssjukvård och högspecialiserad region- och rikssjukvård. Forskning och utvecklingsarbete är högprioriterat på vårt barn- och ungdomssjukhus. Hos oss arbetar många olika yrkesgrupper tillsammans med målet att ge barnen och ungdomarna bästa möjliga vård och omhändertagande.

Enheten BAVA/Barnakuten är en del av barn- och ungdomssjukhuset där vi har ett nära samarbete med våra övriga vårdavdelningar och akutmottagningen. Vi vårdar akut sjuka barn i åldrarna 0-18 år. Vi arbetar tillsammans med fokus på att ge god, säker vård på lika villkor med respekt för allas lika värde. Arbetet präglas av ett gott och nära samarbete mellan olika yrkeskategorier där vi har ett tydligt patientfokus och värnar om patientens och familjens delaktighet i vården. På vår arbetsplats råder en god stämning och stort engagemang i vården av barn och familjer. Medarbetargruppen deltar i olika kvalitets- och förbättringsarbeten. BAVA/Barnakuten är en vårdenhet med runt 50 medarbetare där du kommer att vara en av två vårdenhetschefer som delar på medarbetaransvaret på enheten.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som i team med medicinskt ledningsansvarig läkare på barnakuten vill leda arbetet för en högkvalitativ och säker barnsjukvård. Förutom det verksamhetsutvecklande uppdraget mot barnakuten har du tillsammans med vårdenhetschef med verksamhetsansvar BAVA ett delat ledarskap avseende budget, kompetensförsörjning samt arbetsmiljö. Du ingår i klinikens chefsgrupp samt strategiska ledningsgrupp.

Vi söker en vårdenhetschef. Chefsuppdraget är tidsbegränsat till fyra år. Din grundanställning är tillsvidare på heltid vid Barn- och ungdomssjukhuset med placering på Universitetssjukhuset i Linköping.

Vi arbetar med löpande urval i denna rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en vårdrelaterad utbildning. Har du arbetat som ledare och/eller har erfarenhet från barnsjukvård och/eller akutsjukvård ser vi det som en merit. Erfarenhet av organisationsutveckling och förbättringsarbete ses även det som meriterande liksom erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.

Personliga egenskaper
Du är en person med goda ledaregenskaper med en mycket god samarbetsförmåga samt goda kommunikativa egenskaper. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt förmåga att se din egen roll som chef. Du har förmåga att tänka strategiskt och att prioritera och strukturera ditt arbete. Du har ett tydligt patientfokus och ett starkt engagemang i ditt arbete och kan motivera och entusiasmera dina medarbetare. Kvalitet och patientsäkerhet är viktigt för dig i alla situationer. Du tar hänsyn till det större perspektivet genom att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Enhet BAVA/Barnakuten

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 14
På H.

K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus vårdas barn och ungdomar mellan 0-18 år för både medicinska och kirurgiska sjukdomar. Vi bedriver länssjukvård och högspecialiserad region- och rikssjukvård. Forskning och utvecklingsarbete är högprioriterat på vårt barn- och ungdomssjukhus. Hos oss arbetar många olika yrkesgrupper tillsammans med målet att ge barnen och ungdomarna bästa möjliga vård och omhändertagande.

Enheten BAVA/Barnakuten är en del av barn- och ungdomssjukhuset där vi har ett nära samarbete med våra övriga vårdavdelningar och akutmottagningen. Vi vårdar akut sjuka barn i åldrarna 0-18 år. Vi arbetar tillsammans med fokus på att ge god, säker vård på lika villkor med respekt för allas lika värde. Arbetet präglas av ett gott och nära samarbete mellan olika yrkeskategorier där vi har ett tydligt patientfokus och värnar om patientens och familjens delaktighet i vården. På vår arbetsplats råder en god stämning och stort engagemang i vården av barn och familjer. Medarbetargruppen deltar i olika kvalitets- och förbättringsarbeten. BAVA/Barnakuten är en vårdenhet med runt 50 medarbetare där du kommer att vara en av två vårdenhetschefer som delar på medarbetaransvaret på enheten.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som i team med medicinskt ledningsansvarig läkare på barnakuten vill leda arbetet för en högkvalitativ och säker barnsjukvård. Förutom det verksamhetsutvecklande uppdraget mot barnakuten har du tillsammans med vårdenhetschef med verksamhetsansvar BAVA ett delat ledarskap avseende budget, kompetensförsörjning samt arbetsmiljö. Du ingår i klinikens chefsgrupp samt strategiska ledningsgrupp.

Vi söker en vårdenhetschef. Chefsuppdraget är tidsbegränsat till fyra år. Din grundanställning är tillsvidare på heltid vid Barn- och ungdomssjukhuset med placering på Universitetssjukhuset i Linköping.

Vi arbetar med löpande urval i denna rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en vårdrelaterad utbildning. Har du arbetat som ledare och/eller har erfarenhet från barnsjukvård och/eller akutsjukvård ser vi det som en merit. Erfarenhet av organisationsutveckling och förbättringsarbete ses även det som meriterande liksom erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.

Personliga egenskaper
Du är en person med goda ledaregenskaper med en mycket god samarbetsförmåga samt goda kommunikativa egenskaper. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt förmåga att se din egen roll som chef. Du har förmåga att tänka strategiskt och att prioritera och strukturera ditt arbete. Du har ett tydligt patientfokus och ett starkt engagemang i ditt arbete och kan motivera och entusiasmera dina medarbetare. Kvalitet och patientsäkerhet är viktigt för dig i alla situationer. Du tar hänsyn till det större perspektivet genom att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef för Mottagningen på ÖNH-Kliniken i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 10
Är du på jakt efter ett jobb som innebär att du får göra skillnad på riktigt och som dessutom ständigt bjuder på nya utmaningar? Då bör du läsa vidare! Just nu söker vi på Jefferson Wells en Enhetschef till Region Östergötland i Linköping. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Om oss
Öron-, näs- och halskliniken (ÖNH) Region Östergötland är en universitetssjukvårdsenhet med verksamhet i Linköping, Norrköping och i Motala. Kliniken omfattas av ÖNH- mottagning, logopedi, hörselvård, sekretariat, tolkenhet och vårdavdelning. På kliniken arbetar cirka 250 medarbetare.På Öron-, näs- och halskliniken samsas många olika typer av patienter i brett åldersspann och med mycket varierande sjukdomsbilder. För dessa åkommor finns olika subspecialiteter: Allmän ÖNH, onkologi, öron kirurgi, audiologi, foniatri, vestibulogi.På ÖNH-mott US sker både planerade och akuta öppenvårdsbesök inom olika sektioner som bland annat innefattar audiologi, foniatri, öron kirurgi och tumör/huvud-halscancer. På mottagningen görs även hörselprov, balansutredningar och mindre polikliniska operativa ingrepp. Verksamheten på mottagningen består av assistans och teamarbete med läkare, telefonrådgivning, operationsplanering, bokningsarbete och remisshantering. Vi jobbar med patienter tvärprofessionellt. Utifrån patientens diagnos och behov är läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, logopeder, dietist samt fysioterapeut involverade i handläggningen av patienter i olika åldersgrupper.Vi söker en driven och utvecklingsinriktad Enhetschef till vår mottagning på Universitetssjukhuset i Linköping. Vi ger oss nu in i en spännande framtid med många möjligheter till utveckling och nytänkande. Har du engagemanget och viljan att tillsammans med oss leda den fortsatta utvecklingen av den nya gemensamma ÖNH-kliniken?

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som ser utmaningar och möjligheter att vara med och påverka samt vidareutveckla verksamheten på kliniken. Du ingår i klinikens ledningsgrupp där strategiska mål för kliniken formuleras och gemensamma beslut fattas. I uppdraget ingår att leda och organisera mottagningens cirka 26 medarbetare där ditt chefsuppdrag innefattar verksamhets-, ekonomi-, personal och arbetsmiljöansvar samt ansvar för klinikens kvalitetsarbete och avvikelsehantering. Inom kliniken har vi ett tydligt sidledsansvar mellan klinikens alla enheter.

Utbildning och erfarenhet
Region Östergötland söker dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Vi ser också att du har några års tidigare erfarenhet av att arbeta som chef.

Det är meriterande om du har en ledarskapsutbildning.
Personliga egenskaper
Som person är du stabil, trygg och har god självinsikt. Du är initiativtagande och har lätt för att se helheten. Du ser möjligheter i förändringar och bidrar till utveckling genom ett nytänkande förhållningssätt samt fångar upp förbättringsförslag från andra. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra människor så väl internt på kliniken som i ett större regionperspektiv. Du är tydlig i ditt ledarskap och har lätt för att skapa engagemang och delaktighet och har en god förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Anställning och information
Den här rekryteringen innebär att vi på Jefferson Wells bistår Region Östergötland med att hitta rätt person till jobbet som Enhetschef, du kommer att bli anställd av Region Östergötland.

Uppdraget som Enhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning i grundprofessionen.Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef Tatiana Jaklovska, Tatiana.Jaklovska@regionostergotland.se
Rekryteringskonsult Erik Svahn, erik.svahn@jeffersonwells.se
Fackliga representanter:
Johanna Jonsson, Vision, 010-1059959
Karin Angvik, Vårdförbundet, 010-1031127
Carol Gustavsson, Kommunal, 010-1031127
Karin Frånlund, Läkarförbundet, 010-1032527

Ansök nu

Enhetschef för sekretariatet på ÖNH-kliniken i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 10
Är du på jakt efter ett jobb som innebär att du får göra skillnad på riktigt och som dessutom ständigt bjuder på nya utmaningar? Då bör du läsa vidare! Just nu söker vi på Jefferson Wells en enhetschef till Region Östergötland i Linköping. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Om oss

Öron-, näs- och halskliniken (ÖNH) Region Östergötland är en universitetssjukvårdsenhet med verksamhet i Linköping, Norrköping och i Motala. Kliniken omfattas av ÖNH- mottagning, logopedi, hörselvård, sekretariat, tolkenhet och vårdavdelning. På kliniken arbetar cirka 250 medarbetare.Öron-, näs och halskliniken i Linköping behandlar många olika typer av patienter i brett åldersspann, med mycket varierande sjukdomsbilder. För dessa åkommor finns olika subspecialiteter: öron kirurgi, onkologi, audiologi, foniatri, vestibulogi, logopedi och rhinologi.


Öron-, näs- och halskliniken ingår i Sinnescentrum och har verksamhet på Universitetssjukhuset i Linköping, Vrinnevisjukhuset i Norrköping, Logopediska mottagningen på Brigaden i Linköping samt även Hörselvården i Motala. Inom den öppna och slutna vården har kliniken ansvar för Centrala, Östra och Västra länsdelen i Östergötland. Avseende högspecialiserad vård omfattar ansvarsområdet Östergötland, Kalmar och Jönköpings län.


Som chef för sekretariatet på Öron-, näs- och halskliniken kan vi erbjuda dig ett spännande arbete där du vara med och utveckla det administrativa arbetet. Vårdadministrationen består just nu av sex medarbetare som vi med din hjälp önskar att utöka med fler vårdadministratörer. Sekretariatet arbetar nära övriga yrkesgrupper på kliniken och vi arbetar aktivt med att utveckla processerna med sekretariatet i Norrköping, Vrinnevisjukhuset. Du kommer ha ett nära samarbete med enhetschefen på Vrinnevisjukhuset.Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som ser utmaningar och möjligheter att vara med och påverka samt vidareutveckla den administrativa verksamheten på kliniken, men också hela klinikens verksamhet. Du ingår i klinikens ledningsgrupp där strategiska mål för kliniken formuleras och gemensamma beslut fattas. I uppdraget ingår att leda och organisera arbetet för administratörer och vårdadministratörer, alla med olika roller i verksamhetens infrastruktur och logistik.


Ditt enhetschefsuppdrag innefattar verksamhets-, ekonomi-, personal och arbetsmiljöansvar samt ansvar för klinikens kvalitetsarbete och avvikelsehantering. Det innefattar även samarbete med Enhetschef i Norrköping i arbetet med att skapa patientsäkra flöden inom de vårdadministrativa områdena. Inom kliniken har vi ett tydligt sidledsansvar mellan klinikens alla enheter.

Utbildning och erfarenhet
Du har kännedom om Region Östergötlands administrativa processer. Du har utbildning inom hälso- och sjukvård eller annan inriktning som vi bedömer som relevant.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat som ledare samt genomfört en ledarskapsutbildning.

Personliga egenskaper
Som person är du stabil, trygg och har god självinsikt. Du är initiativtagande och har lätt för att se helheten. Du ser möjligheter i förändringar och bidrar till utveckling genom ett nytänkande förhållningssätt samt fångar upp förbättringsförslag från andra. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra människor så väl internt på kliniken som i ett större regionperspektiv. Du är tydlig i ditt ledarskap och har lätt för att skapa engagemang och delaktighet och har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vi ser också att du har ett problemlösande förhållningsätt i ditt ledarskap.Anställning och information
Den här rekryteringen innebär att vi på Jefferson Wells bistår Region Östergötland med att hitta rätt person till jobbet som Enhetschef, du kommer att bli anställd av Region Östergötland.

Uppdraget som Enhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef Tatiana Jaklovska, tatiana.jaklovska@regionostergotland.se
Rekryteringskonsult Erik Svahn, erik.svahn@jeffersonwells.seFackliga representanter:
Johanna Jonsson, Vision, 010-1059959
Karin Angvik, Vårdförbundet, 010-1031127
Carol Gustavsson, Kommunal, 010-1031127
Karin Frånlund, Läkarförbundet, 010-1032527

Ansök nu

Vårdenhetschef för Avd.27 slutenvården, i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 10
Ser du dig själv som en organisatoriskt medveten person som gärna kommer med egna initiativ och idéer? Skulle du vilja jobba tillsammans med ett prestigelöst och sammansvetsat team? Då bör du läsa vidare! Just nu söker vi på Jefferson Wells en Enhetschef till Avdelning 27 på Region Östergötland i Linköping. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Om oss
Öron-, näs- och halskliniken (ÖNH) Region Östergötland är en universitetssjukvårdsenhet med verksamhet i Linköping, Norrköping och i Motala. Kliniken omfattas av ÖNH- mottagning, logopedi, hörselvård, sekretariat, tolkenhet och vårdavdelning. På kliniken arbetar cirka 250 medarbetare.

Vi är en liten avdelning med stort hjärta positiva, engagerade, nära till skratt och trivs med att arbeta tillsammans, vilket märks då flertalet i gruppen har arbetat på avdelningen i många år.

Tillsammans arbetar vi för ett gott samarbete mellan vårdavdelning och mottagning då det skapar en ökad förståelse för patienten och för våra vårdprocesser. Detta bidrar också till en kompetenshöjning och trygghet i vår yrkesroll.

Avdelning 27 är en kirurgisk vårdenhet. Vi har ett stort flöde av patienter främst inom den planerade kirurgiska verksamheten samt en stor del av patienter av mer akut karaktär.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som ser utmaningar och möjligheter att vara med och påverka samt vidareutveckla verksamheten på kliniken. Du ingår i klinikens ledningsgrupp där strategiska mål för kliniken formuleras och gemensamma beslut fattas. I uppdraget ingår att leda och organisera avdelningens cirka 26 medarbetare. Ditt chefsuppdrag innefattar verksamhets-, ekonomi-, personal och arbetsmiljöansvar samt ansvar för klinikens kvalitetsarbete och avvikelsehantering. Inom kliniken har vi ett sidledsansvar mellan klinikens alla enheter.
Mentorskap kommer att erbjudas till nytillträdd chef.
Utbildning och erfarenhet
Region Östergötland söker dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har några års tidigare erfarenhet av att arbeta som ledare samt ledarskapsutbildning. Det är även meriterande att du har tidigare erfarenhet av 24/7 verksamhet.
Personliga egenskaper
Som person är du stabil, trygg och har god självinsikt. Du är initiativtagande och har lätt för att se helheten. Du ser möjligheter i förändringar och bidrar till utveckling genom ett nytänkande förhållningssätt samt fångar upp förbättringsförslag från andra. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra människor så väl internt på kliniken som i ett större regionperspektiv. Du är öppen och närvarande i ditt ledarskap och har lätt för att skapa engagemang och delaktighet och har en god förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.
Anställning och information
Den här rekryteringen innebär att vi på Jefferson Wells bistår Region Östergötland med att hitta rätt person till jobbet som Vårdenhetschef, du kommer att bli anställd av Region Östergötland.

Uppdraget som Vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning i grundprofessionen.Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef Tatiana Jaklovska, tatiana.jaklovska@regionostergotland.se
Rekryteringskonsult Erik Svahn, erik.svahn@jeffersonwells.se


Fackliga representanter:

Johanna Jonsson, Vision, 010-1059959
Karin Angvik, Vårdförbundet, 010-1031127
Carol Gustavsson, Kommunal, 010-1031127
Karin Frånlund, Läkarförbundet, 010-1032527

Ansök nu

Vi söker en vårdenhetschef/enhetschef till 1177 på telefon

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 22
Välkommen att söka en spännande tjänst till en verksamhet som befinner sig i en stark digital utveckling! Du kommer få möjligheter att vara delaktig i hur framtidens 1177 ska utformas och drivas för att möta upp våra medborgares krav på en god tillgänglighet och bra service.

Du kommer ingå i ett delat ledarskap och beroende på din bakgrund och profil ska vi försöka utforma uppdraget utifrån verksamhetens behov samt din kompetens och erfarenhet så att vi får den bästa kombinationen av er två som delar på ledarskapet.

1177 på telefon är en nationell tjänst som bedrivs dygnet runt och som finns i alla regioner/landsting i Sverige. Via tjänsten hjälper sjuksköterskan till att bedöma symtom, ge råd till allmänheten, vägleda rätt i vården genom kvalificerade medicinska bedömningar. Vår verksamhet är placerad centralt i Linköping i nya fina kontorslokaler som är anpassade för vår verksamhet.  

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill bli vår nya vårdenhetschef/enhetschef i ett delat chefsuppdrag. Det viktigaste är inte att du har vårdbakgrund utan att du gillar och är bra på att leda grupper och få andra att växa och utvecklas. Du kommer vara en viktig del av ledningsgruppen på 1177. I uppdraget ingår personal- arbetsmiljö-, kvalitets- och ekonomiansvar. Beroende på bakgrund så ingår ev. även patientsäkerhetsarbete och avvikelsehantering. Utöver chefsuppdraget ingår analyser av statistik som kommer av verksamheten, utvecklingsarbete och utredningar som initieras av verksamhetschefen. I vår verksamhet finns cirka 90 medarbetare och verksamheten är öppen dygnet runt sju dagar i veckan. 

Uppdraget som vårdenhetschef/enhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tjänstgöringsgrad är heltid och tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 30 oktober 2022, vänta dock inte med att söka vi kommer arbeta med fortlöpande urval.

Utbildning och erfarenhet

Du är legitimerad sjuksköterska alt har annan akademisk examen som kan passa uppdraget som enhetschef hos oss. Vi ser det som starkt meriterande om du har ledarerfarenhet och ledarutbildning. Har du tidigare arbetat med förändrings- och förbättringsarbete så är det också en merit.

Personliga egenskaper

Du har god struktur och är van att planera ditt arbete självständigt på ett effektivt sätt. Du gillar att arbeta i team och har lätt för att samarbeta med andra människor.
Som person är du trygg och har god självinsikt.  Du ser möjligheter i förändringar och bidrar med ett nytänkande förhållningssätt. Med ett tydligt ledarskap skapar du delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas i ett klimat som inspirerar till verksamhetsfokus, engagemang och samarbete.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Cancer och lungsjukvårdsenheten - Lungsektionen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 4
Vi söker en vårdenhetschef med stort intresse för ledarskap och lungmedicin!

Cancer och lungsjukvårdsenheten ingår i Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård i Region Östergötland.

Enheten består av två slutenvårdsavdelningar inom kärnområdena onkologi och lungmedicin. Cancer- och lungsjukvårdsenheten ansvarar för att utveckla och säkerställa slutenvårdens bemanning och kompetens inom omvårdnad för respektive specialistområde. Enheten arbetar i ett nära samarbete med Lungmedicinska kliniken och Onkologiska kliniken. Vi söker nu en vårdenhetschef med inriktning mot Lungsektionen!

Vårdavdelningarna är placerade i O-huset med närhet till öppenvård, strålbehandling och röntgen. På den onkologiska slutenvårdsenheten ges högspecialiserad vård till vuxna personer med tumörsjukdomar, med undantag för blodcancer. På den lungmedicinska slutenvårdsenheten ges högspecialiserad vård till personer i behov av inneliggande vård med lungmedicinska sjukdomar. Enheten ingår i Sydöstra sjukvårdsregionens kompetenscentrum gällande cancerbehandling och lungmedicin. Cancer och lungsjukvårdsenheten är en relativt nystartad enhet där lärande, utbildning och omvårdnad är i fokus!

Arbetsbeskrivning

Som vårdenhetschef har du en unik möjlighet att tillsammans med verksamhetschef, medicinskt ledningsansvariga läkare, verksamhetsutvecklare/biträdande vårdenhetschef och vårdenhetschef för kärnområdet onkologi att leda och utveckla framtidens slutenvård på cancer och lungsjukvårdsenheten. Arbetet sker i ett nära samarbete med lungmedicinska kliniken och onkologiska kliniken som ansvarar för läkarbemanningen på enheten.

Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Din roll är viktig då du tillsammans med medarbetarna översätter verksamhetens mål i dagligt arbete och har fokus på att utveckla och förbättra verksamheten. Uppdraget innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för enhetens medarbetare, arbetsmiljö, utveckling, kvalitet samt ekonomiska resultat.

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har akademiskutbildning med minst kandidatexamen inom hälso- och sjukvård. 
Det är meriterande om du är leg. sjuksköterska och har arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård, gärna inom lungmedicin. Utbildning och arbetslivserfarenhet inom chefs- och ledarskapsområdet är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som leder, motiverar och kommunicerar på ett tydligt sätt för att nå gemensamma mål. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet samt har förmåga att fokusera på rätt saker genom ett närvarande ledarskap.

Som person är du lugn, stabil och trygg med god självinsikt. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, lyssnar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har även en god förmåga att ta initiativ, lösa konflikter och sätter igång och följer upp aktiviteter för att uppnå resultat. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.

Det är viktigt att du har goda språkkunskaper i svenska och kan uttrycka dig i både tal och skrift. Vidare behöver du kunna hantera olika IT-system.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Vårdcentralen Ljungsbro

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 4
Vill du vara med på en utvecklingsresa och påverka primvårdens framtid? Vill du jobba långsiktigt med verksamhetsutveckling och få chansen att utveckla ditt ledarskap? Då ska du absolut söka dig till Vårdcentralen Ljungsbro, där vi nu söker en vårdenhetschef.

På Vårdcentralen Ljungsbro arbetar ett härligt team med mycket energi och ambition som tillsammans jobbar för att skapa en arbetsplats som möter morgondagens krav på patientomhändertagande och ett hållbart arbetsliv.

Vårdcentralen är en del av Region Östergötlands Primärvårdscentrum tillsammans med 32 andra regiondrivna vårdcentraler. I natursköna Ljungsbro i utkanten av Linköping finns vackra omgivningar där du kan ta en lunchpromenad längs Göta Kanal.

Idag har Vårdcentralen Ljungsbro cirka 30 medarbetare med bred kompetens inom yrkeskategorierna. Arbetsterapeut och fysioterapeuter finns i lokalerna, och man har också dietist och en samtalsmottagning med samtalsterapeut/rehabkoordinator, kurator och psykolog på plats. På vårdcentralen arbetar man i team för att värna om kontinuiteten och stärka samhörigheten, och har väl inarbetade rutiner och ansvarsområden.

Vårdcentralen har idag cirka 10 800 listade patienter med specialistmottagningar inom barn-hälsovård, diabetes, äldrevård, astma/KOL, sår- och fotvård samt inkontinens. Teamet på plats jobbar med ambitionen är att erbjuda sina patienter vård av bästa möjliga kvalitet.

 Arbetsbeskrivning
Vårdcentralen Ljungsbro erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete med möjlighet att forma ditt ledarskap och driva verksamheten framåt genom utveckling och förbättring. Du kommer att leda och planera verksamheten tillsammans med verksamhetschef och övriga medarbetare.

Som vårdenhetschef har du tillsammans med verksamhetschefen ett ansvar för budget, personal och arbetsmiljö. Tillsammans agerar ni självständigt inom ramen för vårdcentralens uppdrag och riktlinjer. Du har ett helhetsperspektiv och bidrar till att vårdcentralens resurser används på bästa sätt.

Som vårdenhetschef har du en viktig och värdefull roll där du tillsammans med medar-betarna översätta verksamhetens mål i dagligt arbete med fokus på att förvalta det positiva. Du kommer tillsammans med verksamhetschef och medicinskt ledningsansvarig ingå i vårdcentralens ledningsgrupp.

Det finns goda möjligheter till kontinuerlig kompetensutveckling och att stärka ditt ledarskap utifrån Region Östergötlands ledarmoduler och ledarskapsprogram.

Detta är en tillsvidareanställning på 100 % i din grundprofession inom Region Östergötland med ett tidsbegränsat chefsförordnande. Kliniskt arbete parallellt med chefsuppdrag kan vid önskemål diskuteras. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

 Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har:

- - Lämplig examen inom hälso- och sjukvårdssektorn
- - Tidigare erfarenhet av arbete inom vården, gärna inom primärvård

Det är meriterande om du har:

- - Ledarskapsutbildning
- - Erfarenhet av arbete som chef eller ledare

Du har ett genuint intresse av att få människor att trivas, växa och utvecklas. Ditt fokus ligger på att se till hela verksamhetens bästa, som du utvecklar genom ett aktivt och coachande ledarskap. För att lyckas i rollen har du en naturlig förmåga att samverka och kommunicera på olika nivåer och agera på ett sätt som skapar förtroende.

Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du ser möjligheter i det mesta och som är beredd att dela med dig av din outsinliga energi. Det passar också väldigt bra med ett stort mått av glädje och humor i din personlighet.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till hörselvården vid öron-, näs- och halskliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 26
Hörselvården är en enhet inom Öron-, näs- och halskliniken (ÖNH) vid Region Östergötland som ingår i Sinnescentrum.

Verksamheten är delvis länsövergripande och omfattar såväl länssjukvård som högspecialiserad vård, exempelvis cochleaimplantationer på barn och vuxna. 

Här finns alla yrkeskategorier inom svensk hörselvård representerade, det vill säga en sammanhållen hörselvård. Arbetet bedrivs ofta i multiprofessionella team med målsättningen att erbjuda diagnostik samt medicinsk, teknisk, pedagogisk och psykosocial hörselhabilitering/rehabilitering till patienter i alla åldrar utifrån deras individuella behov.

Kliniken var först i landet med att starta allmän hörselscreening av nyfödda. Hörselvården har även en lång tradition av gott samarbete med Linköpings universitet med flera pågående och framgångsrika forskningsprojekt där medarbetare inom hörselvården är involverade. Verksamheten ingår i vårdvalet för primär hörselrehabilitering till vuxna. En del av verksamheten ingår i auktorisationen medan en annan del av verksamheten finns kvar som den fördjupade hörselrehabiliteringen.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en enhetschef till Linköping/Motala för ett nära samarbete av totalt tre enhetschefer för hörselvården, två i Linköping/Motala och en i Norrköping. Samarbetet mellan de tre enhetscheferna är ett nära teamarbete, även om man har egna ansvarområden, där man har ett gemensamt uppdrag att driva hörselvården i Östergötland tillsammans med vårdchefen.

Totalt består hörselvården inom ÖNH av närmare 60 medarbetare bestående av multiprofessionella grupper. Som enhetschef kommer du, i samarbete med medarbetare och kollegor inom hörselvården samt klinikledning, att leda arbetet med att driva, förbättra, utveckla och följa upp verksamheten. Som enhetschef har du verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för hörselvården, samt adjungeras till klinikens ledningsgrupp. Din närmsta chef är vårdchefen för hörselvården.

Drivs du av att initiera och driva saker till förändring tillsammans med andra så kan denna roll passa dig. Du förväntas i ditt ledarskap bidra till Hörselvårdens framtida utveckling och tillsammans med medarbetarna nå uppsatta mål och driva igenom de förändringar som behövs för att nå de mål vi sätter upp för verksamheten.


Utbildning och erfarenhet
Du har en för uppdraget adekvat högskoleutbildning eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig. Erfarenhet inom rehabiliteringsområdet är en fördel men inget krav. Det är också en fördel om du har erfarenhet av arbete med multiprofessionella grupper. Meriterande är vidareutbildning inom ledarområdet. Starkt meriterande är det om du har några års erfarenhet som chef och ledare.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du arbetar bra tillsammans med andra människor, relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. I ditt ledarskap har du förmåga att engagera och motivera dina medarbetare samt skapa delaktighet genom att bland annat förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och förväntningar är klara. Vidare har du förmåga att arbeta strukturerat, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och detta inom satta tidsramar.


Anställning och information
Du får en tillsvidareanställning utifrån din grundprofession med ett tidsbegränsat chefsförordnande i fyra år med möjlighet till förlängning. 

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till operation syd, med huvudansvar för ortopedoperation

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 30
Vi söker nu vårdenhetschef till vårt chefsteam på operation syd, med huvudansvar för ortopedoperation.

Anestesi-, operations- och intensivvårdskliniken på Universitetssjukhuset i Linköping (ANOPIVA) består av flera olika avdelningar. På operationsavdelningen finns de två sammanbundna enheterna nord och syd, där anestesi- och operationsservice ges till olika kirurgiska inriktningar. Här bedrivs högteknologisk och avancerad operationssjukvård inom t.ex. neurokirurgi, bukkirurgi, ortopedi, öron-näs- och halskirurgi, käkkirurgi samt hand- och plastikkirurgi. Kliniken arbetar även med sedering och anestesi vid olika typer av procedurer och interventioner hos såväl vuxna som barn. Operationsavdelningen möter årligen cirka 15 000 patienter vilket ger totalt drygt 24 000 operationstimmar per år för de olika kirurgiska verksamheterna. Kliniken har cirka 500 medarbetare, varav drygt 300 arbetar på operation.

Klinikens fundament är patientfokus, medicinsk kvalitet, patientsäkerhet, forskning och arbetsglädje. Verksamheterna präglas av den gemensamma värdegrunden som är att medarbetarna visar respekt för patienterna och varandra, tar ansvar för och främjar ett gott samarbete.

Arbetsbeskrivning

Som vårdenhetschef har du ansvar för verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöfrågor, och du har personalansvar för cirka 40 medarbetare. Du kommer att ha delat ledarskap som innebär ett nära samarbete med nuvarande vårdenhetschefer på operation syd. Tillsammans driver och utvecklar ni operationsverksamheten på bästa sätt för våra patienter, medarbetare och opererande kliniker. Samverkan är en stor del av rollen, både med chefskollegor och opererande kliniker. Vår ledningsgrupp, som du deltar i, består av vårdenhets- och sektionschefer samt professor, biträdande verksamhetschef och verksamhetschef. Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen på ANOPIVA.

Utbildning och erfarenhet

Du är legitimerad sjuksköterska eller undersköterska. Det är meriterande med erfarenhet av operationssjukvård. Ledarerfarenhet och/eller ledarutbildning är meriterande och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från ett delat ledarskap.

Personliga egenskaper

Du har förmåga till helhetssyn och samarbete. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt arbetar bra med andra människor och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du skapar engagemang och delaktighet, och du har god förmåga att bygga starka team med fokus på gott medarbetarskap. Du genomför beslut och kommunicerar dem väl. I ditt arbete är du strukturerad och du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt för att nå uppsatta mål.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sektionsledare till mottagning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 3
Öron-, näs - och halskliniken ingår i Sinnescentrum och här ansvarar vi för högspecialiserad öron-näs-och halssjukvård inom den Sydöstra sjukvårdsregionen samt länssjukvård.

På Universitetssjukhuset i Linköping har ÖNH-kliniken en mottagning, logopedi, hörselvård, tolkenhet och vårdavdelning. Verksamheten i Linköping består av cirka 150 engagerade medarbetare av olika professioner som tillsammans arbetar för en patientsäker vård och en bra arbetsmiljö

Vår mottagning kännetecknas av en god stämning och ett gott samarbetsklimat där vi är måna om varandra och där vi hjälper och stöttar varandra. För oss är det viktigt att alla medarbetare känner sig betydelsefulla. Vi är en tvärprofessionell medarbetargrupp på femtiotal personer, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdadministratörer, fysioterapeuter och dietister. Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats som genomsyras av kompetens, gemenskap och god stämning.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en sektionsledare till Öronkliniken i ett uppdrag med ansvarsområden och kontaktytor både internt och externt. Du kommer i det dagliga arbetet ansvara för daglig styrning, närvara på planeringsmöten inom verksamheten samt APT. Tillsammans med vårdenhetschefen har ni ansvar för kompetensförsörjning där du blir behjälplig vid rekrytering och anställning av nya medarbetare som on-boardning till off-boardning av personal. Uppdraget innebär administrativa arbetsuppgifter som schemaläggning, hantering av frånvaro, kontakter med leverantörer, beställningar av material och läkemedel. Din yrkes- och arbetserfarenhet kan användas i kliniskt arbete.

Sektionsledare har ledningsansvar och är direkt underställd Vårdenhetschef. Som sektionsledare arbetar du i ett nära samarbete med ledning, verksamhetskoordinator, verksamhetsutvecklare och medarbetare att organisera och utveckla enheten. I din roll är du en förebild och du medverkar till att sätta tonen i gruppen. När vårdenhetschef inte är i tjänst är det du/ni som arbetsledare som ansvarar för mottagningen/avdelningen. I uppdraget ingår daglig styrning vilket innebär att planera det dagliga arbetet på enheten vid sjukfrånvaro, ledigheter och semestrar. I ditt uppdrag bistår du vårdenhetschef och andra sektionsledare när det gäller fördelning av tillgängliga personalresurser mellan enheterna på kliniken för att nyttja resurser optimalt.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser att du har arbetslivserfarenhet inom sjukvården. Har du tidigare erfarenhet av att arbetsleda grupper ser vi det som en merit. Om du har utbildning inom ledarskap ser vi även det som en merit.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som arbetar självständigt och som har lätt att ta initiativ, självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Då arbetet kräver många kontaktytor är du relationsskapande i mot såväl interna kontakter i till externa kontakter. Du skapar och underhåller dina kontakter på ett professionellt sätt och du kommunicerar tydligt i din roll. I ditt arbete har du förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt så att uppsatta mål håller tidsramar.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till vårdavdelningen på Magtarmmedicinska kliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 19
Mag-tarmmedicinska kliniken är en attraktiv klinik med positiv utveckling.

Vi arbetar med ett kontinuerligt förbättringsarbete som bygger på medarbetarnas engagemang och ansvar i aktiva vårdteam, en hög tilltro till medarbetarnas förmåga och stark tro på personcentrerad vård med patientdelaktighet och egenvård. 2018 flyttade avdelningen till helt nyrenoverade lokaler på plan 19 på US. Avdelningen har idag 12 vårdplatser fördelade på två vårdlag med Mag-tarm och endokrinmedicinska patienter. Dessutom har vi i anslutning till avdelningen en poliklinisk Dagvårdsverksamhet för klinikens patienter.

Vi är mycket stolta över att vi de senaste åren haft en välfungerande verksamhet med fantastiska medarbetare, goda resultat och fungerande processer. Vi har haft goda rekryteringsmöjligheter och många av våra studenter har valt att stanna kvar för att börja arbeta hos oss. Avdelningen är också inne i en spännande utvecklingsfas. I Linköping har vi sedan många år en mycket hög kompetens kring inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) Under hösten 2022 ansöker vi om nationellt uppdrag för IBD vård. Som en del i det har vi under 2021 öppnat elektiva kirurgiska vårdplatser på avdelningen för IBD-patienter.

I region Östergötland har det under sommaren varit en ansträngd vårdplatssituation på alla tre sjukhus vilket även påverkat vår avdelning. Nu befinner sig vår slutenvårdsverksamhet i en fas av återhämtning och vi i ledningen har därför valt att minska antalet vårdplatser tillfälligt. Detta sammanfaller också med att op-kapaciteten på sjukhuset dragits ner under hösten vilket i hög grad påverkar elektiv IBD-kirurgi. Vi planerar att återgå till full kapacitet igen efter årsskiftet.

Vi söker nu dig som tillsammans med nuvarande vårdenhetschef och medarbetarna vill leda och utveckla verksamheten, fortsätta att arbeta med processer och främja god arbetsmiljö för medarbetarna.

Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag som vårdenhetschef är att i parledarskap leda, planera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med avdelningens andra vårdenhetschef och avdelningens fantastiska medarbetare. Du arbetar i nära samarbete med övriga vårdenhetschefer på kliniken samt ingår i klinikens ledningsgrupp. Ledningsgruppsarbetet ger dig goda möjligheter att påverka både vårdavdelningens och klinikens strategiska utveckling. Vår vårdavdelning har ca 60 medarbetare som du och din närmsta vårdenhetschefskollega har delat chefsansvar för, vilket innebär delegerat personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. 

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat förordnande under fyra år med en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har erfarenhet av chef- och ledningsarbete och gärna ledarutbildning. Vidare vill vi att du har akademiskutbildning med minst kandidatexamen inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du är leg. sjuksköterska och har arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård, gärna från slutenvårdsarbete.

Personliga egenskaper
Vi söker en engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap där du ser och lyfter dina medarbetare och deras kompetens. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet tillsammans med dina medarbetare för verksamheten och patientens bästa. Du är lyhörd i ditt ledarskap och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du trygg och stabil med god självinsikt, vilket för oss innebär att kunna ge och ta feedback. Du har lätt för att skapa dig en bild av verksamhetens olika delar och hur de samverkar för att kunna se till hela verksamhetens bästa i olika beslut. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen och är en förebild för andra.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till sektion LAH inom Närvårdskliniken Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 26
Inom Närvårdskliniken ryms två sektioner: Sektion LAH och Sektion Närvård.

Sektion LAH ansvarar för att människor i Linköping och Åtvidaberg erbjuds en god palliativ vård utifrån var och ens unika behov, dels genom att bedriva specialiserad hemsjukvård och specialiserad palliativ slutenvård på avdelning 96, men också genom att utgöra stöd för andra vårdgivare i den palliativa vårdprocessen.

Sektion Närvård består idag av enheterna dagsjukvårdsmottagning, vårdcoach, mobil närvård och korttids Linköping.

På närvårdskliniken förväntar vi oss att alla medarbetare har ett genuint intresse av att möta varje patient, och dennes närstående utifrån deras unika situation och behov. Vi värderar tolerans och ett normkritiskt förhållningssätt, vi vill att alla skall känna sig välkomna och inkluderade.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu vårdenhetschef till sektion LAH vilket är ett uppdrag som innebär att:

- Du arbetar på uppdrag av verksamhetschef och samverkar med bland annat vårdenhetschefer och ledningssjuksköterskor.
- Ledningsansvar för medarbetarna inom den specialiserade hemsjukvården i sektion LAH
- En stor del av uppdraget innefattar samverkan med vårdgrannar inom kommunerna i centrala länsdelen och samt alla delar av region Östergötland.
- I uppdraget ingår att driva planerings- och utvecklingsarbete inom kliniken samt kompetensutveckling för medarbetarna.

Som vårdenhetschef har du budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för dina verksamheter. I rollen ingår att fördela arbetsuppgifter, leda och följa upp verksamheten. Tillsammans med medarbetarna omsätter du övergripande mål i dagligt arbete och har fokus på att utveckla och förbättra verksamheten. Du ingår i klinikens och sektionens ledningsgrupp där du, tillsammans med verksamhetschef och övriga kollegor, bidrar till att leda klinikens verksamhet enligt våra riktlinjer och uppdrag.

Chefsuppdraget är tidsbegränsat till en början på 4 år och du erbjuds en tillsvidareanställning inom Region Östergötland i din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet
Du har en högskoleutbildning och erfarenhet inom för verksamheten relevant område. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från arbete inom hemsjukvård och/eller ledande befattning eller har genomgått ledarskapsutbildning. Hos oss kommer du att ges möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Vi ser gärna att du har erfarenhet av eller intresse för forsknings- och utvecklingsfrågor. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt körkort.

Personliga egenskaper
Som person är du relationsskapande och du har en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du lyssnar, kommunicerar och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. I det enskilda mötet med medarbetare har du en förmåga att sätta dig in i andras perspektiv eller situationer utan att ta över dennes känslor. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till gynekologisk slutenvårdsenhet i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 13
Vi söker en trygg och utvecklingsorienterad vårdenhetschef som vill vara med och bidra till en ledande universitetsklinik inom Kvinnosjukvården som nationellt och internationellt ligger i framkant. Vi arbetar processinriktat och med ständiga förbättringar med fokus på patient.

Kvinnokliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping i samarbete med Lasarettet i Motala, arbetar med alla verksamhetsgrenar tillhörande kvinnosjukvården; alla former av gynekologisk öppen- och slutenvård med profilering mot högspecialiserad vård, cancerkirurgi, infertilitetsbehandlingar samt all typ av obstetrik. Mödravården är organiserad inom kliniken. Kvinnokliniken US med sina drygt 300 medarbetare, betjänar patienter i behov av avancerad kvinnosjukvård från hela Sydöstra sjukvårdsregionen, samt cancerkirurgi för Västmanland. Hela kliniken är ISO-certifierat i kvalitet och miljö.

Den gynekologiska slutenvårdsenheten B 164 Gynekologi är en modern enhet med 12 vpl som kan komma att utökas till 17. Det bedrivs högspecialiserad vård med nationella uppdrag där gynekologisk tumörkirurgi utgör den största delen av verksamheten. Från den 1 oktober 2022 tar vi också emot patienter från hela landet som är i behov av rekonstruktiv kirurgi efter förlossningsskador. Verksamheten bedrivs 24/7 och gruppen består av ca 40 medarbetare.Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som i team med medicinskt ledningsansvarig läkare vill leda arbetet för en säker och attraktiv kvinnosjukvård. Den psykologiska belastningen på avdelningen är ibland tung men då andan på arbetsplatsen präglas av att vi stöttar och hjälper varandra är trivseln god. Vi tror att du stimuleras av systematiskt kvalitetsarbete, att implementera nya idéer samt att du vill arbeta tillsammans med engagerade kollegor. Vi tror också att Du har ett starkt engagemang för den forskning som bedrivs på avdelningen och som är en naturlig del av vår vardag. Vill du dessutom vara en god ledare, ta tillvara på medarbetarnas kunskap och initiativkraft samt skapa bra förutsättningar för en god arbetsmiljö och arbetsglädje, då vill du bli en av oss. Du har ansvar för enhetens verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi.

Utbildning och erfarenhet
För chefsuppdraget krävs att du har utbildning inom hälso-sjukvårdsområdet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av 24/7-verksamhet och helst kvinnosjukvård. Tidigare erfarenhet av chef-och ledarskap är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändringsledning och verksamhetsutveckling samt att du är van att arbeta i olika system gällande lön och schema.


Personliga egenskaper
Vi tror att du tycker om att arbeta som ledare och chef vid en enhet där vi har patient i fokus. Som person är du stabil och stresstålig. Du har lätt för att anpassa dig till olika situationer och har en mycket god samarbetsförmåga. Du är duktig på att bygga relationer och har ett tydligt förhållningssätt i din kommunikation. Du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete och har förmåga att motivera och entusiasmera dina medarbetare. Vi önskar att du har ett starkt engagemang för forskning och utveckling. Vi tror också att du har en utvecklingsvilja, trivs med att implementera nya idéer och kan arbeta i team. Vi lägger extra vikt vid de personliga egenskaperna i denna rekrytering.Anställning och information
Detta är ett tidsbegränsat chefsuppdrag under fyra år. Din grundanställning är på heltid och tillsvidare i ditt grundyrke vid Kvinnokliniken universitetssjukhuset, med placering på enheten.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef, Elizabeth Nedstrand, 010-1033134 elizabeth.nedstrand@regionostergotland.se

Fackliga företrädare:
Vårdförbundet, Åsa Fransén Salminen asa.fransen.salminen@regionostergotland.se
Kommunal, Yvonne Eng yvonne.eng@regionostergotland.seAnsökan
I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Wisth på 011-191897 eller eva.wisth@jeffersonwells.se

Sista ansökningsdag är 4 oktober 2022. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Cancer och lungsjukvårdsenheten - Lungsektionen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 2
Vi söker en vårdenhetschef med stort intresse för ledarskap och lungmedicin!

Cancer och lungsjukvårdsenheten ingår i Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård i Region Östergötland.

Enheten består av två slutenvårdsavdelningar inom kärnområdena onkologi och lungmedicin. Cancer- och lungsjukvårdsenheten ansvarar för att utveckla och säkerställa slutenvårdens bemanning och kompetens inom omvårdnad för respektive specialistområde. Enheten arbetar i ett nära samarbete med Lungmedicinska kliniken och Onkologiska kliniken. Vi söker nu en vårdenhetschef med inriktning mot Lungsektionen!

Vårdavdelningarna är placerade i O-huset med närhet till öppenvård, strålbehandling och röntgen. På den onkologiska slutenvårdsenheten ges högspecialiserad vård till vuxna personer med tumörsjukdomar, med undantag för blodcancer. På den lungmedicinska slutenvårdsenheten ges högspecialiserad vård till personer i behov av inneliggande vård med lungmedicinska sjukdomar. Enheten ingår i Sydöstra sjukvårdsregionens kompetenscentrum gällande cancerbehandling och lungmedicin. Cancer och lungsjukvårdsenheten är en relativt nystartad enhet där lärande, utbildning och omvårdnad är i fokus!

Arbetsbeskrivning

Som vårdenhetschef har du en unik möjlighet att tillsammans med verksamhetschef, medicinskt ledningsansvariga läkare, verksamhetsutvecklare/biträdande vårdenhetschef och vårdenhetschef för kärnområdet onkologi att leda och utveckla framtidens slutenvård på cancer och lungsjukvårdsenheten. Arbetet sker i ett nära samarbete med lungmedicinska kliniken och onkologiska kliniken som ansvarar för läkarbemanningen på enheten.

Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Din roll är viktig då du tillsammans med medarbetarna översätter verksamhetens mål i dagligt arbete och har fokus på att utveckla och förbättra verksamheten. Uppdraget innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för enhetens medarbetare, arbetsmiljö, utveckling, kvalitet samt ekonomiska resultat.

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har akademiskutbildning med minst kandidatexamen inom hälso- och sjukvård. 
Det är meriterande om du är leg. sjuksköterska och har arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård, gärna inom lungmedicin. Utbildning och arbetslivserfarenhet inom chefs- och ledarskapsområdet är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som leder, motiverar och kommunicerar på ett tydligt sätt för att nå gemensamma mål. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet samt har förmåga att fokusera på rätt saker genom ett närvarande ledarskap.

Som person är du lugn, stabil och trygg med god självinsikt. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, lyssnar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har även en god förmåga att ta initiativ, lösa konflikter och sätter igång och följer upp aktiviteter för att uppnå resultat. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.

Det är viktigt att du har goda språkkunskaper i svenska och kan uttrycka dig i både tal och skrift. Vidare behöver du kunna hantera olika IT-system.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef - utveckla Rehabilitering i öppenvård tillsammans med oss!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 3
Rehabiliteringsmedicinska kliniken ansvarar för den specialiserade rehabiliteringen för patienter med ryggmärgsskador och förvärvade hjärnskador.

Kliniken har upp till 16 vårdplatser och är en resursenhet för Sydöstra sjukvårdsregionen. Vi tar emot patienter i ett tidigt skede efter akut sjukdom/skada. Inom öppenvården sker rehabilitering av personer med förvärvade eller medfödda hjärnskador och ryggmärgsskador. Vi erbjuder även insatser inom team för spasticitet, trafikmedicin och kommunikation.

Vi arbetar i interprofessionella team där patient, närstående och berörda professioner gemensamt formulerar mål för aktuell rehabilitering. Våra team kännetecknas av ett stort engagemang i arbetet, vi stöttar och hjälper varandra. Vi har en öppen och inbjudande kultur, med en lyhörd ledning. Vi är stolta över vår spetskompetens på kliniken och vi lär av varandra.

Under hösten 2022 kommer vi fortsätta utveckla vårt utökade specialistuppdrag mot Region Kalmar län. Det pågår även ett större utvecklingsprojekt när det gäller utnyttjande av stödfunktioner i journalsystemet Cosmic. Stort fokus ligger även på att utveckla klinikens forskningsverksamhet.
Vi söker nu en enhetschef som vill vara med och utveckla rehabilitering i öppenvård tillsammans med oss. Vi söker dig med drivkraft och vilja att leda när vi än mer specialiserar oss på rehabilitering i världsklass! Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Läs och se mer av kliniken https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Jobba-pa-nagon-av-vara-enheter/Jobba-pa-Rehabiliteringsmedicinska-kliniken-i-Linkoping/

Arbetsbeskrivning
Du kommer att ingå i ett ledningsteam där engagemang, eget ansvar och laganda värdesätts högt - här är det en självklarhet att du är mån om din arbetsgrupp.

Ditt uppdrag som enhetschef blir att i parledarskap med erfaren chefskollega stimulera fortsatt utvecklingsarbete, hög kvalitet i vården och god arbetsmiljö. Du ansvarar för budget, med möjlighet att ta många egna beslut, samt personalansvar för ett drivet team som har patienten i fokus och som tillsammans sträcker sig långt för att hitta lösningar. Vidare driver du självständigt det operativa arbetet i det dagliga samt det strategiska arbetet tillsammans i ledningsgruppen. Du ansvarar för kvalitetsuppföljningar och utvecklar system och register samt samverkar med andra regioner, kommuner och andra externa aktörer. Hos oss blir du en del av en stark laguppställning, vi är fullbemannade inom öppenvården och vi är expansiva inom forskningen. Administrativt stöd till ledningsteamet finns i form av klinikassistent.

Tjänsten är en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett chefsförordnande på heltid om 4 år med tillsättning enligt överenskommelse.

Utbildning och erfarenhet
Du har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård, social omsorg, beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Någon form av chefsutbildning liksom FoU-kompetens är meriterande. Det är en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av chefskap inom hälso- och sjukvård. Det är även meriterande om du har erfarenhet av rehabiliteringsmedicin. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna i denna tjänst.

Personliga egenskaper
Vi söker dig med ett tydligt och närvarande ledarskap. Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sina rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. I din ledarroll är du lyhörd och har lätt för att skapa engagemang och delaktighet för att effektivt nå verksamhetens mål. Du tänker analytiskt och strategiskt, har förmåga att se helheten och tar hänsyn till det större perspektivet samt förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du kommunicerar på ett tydligt och rakt sätt samt följer upp. Du kan arbeta självständigt utifrån beslut som fattas i ledningsteamet eller i samråd med chefskollega.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Rehabgruppen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 6
Vill du ha ett chefsuppdrag på en utvecklingsorienterad rehabiliteringsenhet med ansvar för primärvårdsrehabilitering? Vill du vara en del av en engagerad ledningsgrupp där du har ett nära samarbete med erfarna chefskollegor och leda kompetenta, forskningsintresserade och utvecklingsinriktade medarbetare? Då ska du läsa vidare!

Rörelse och hälsa, Närsjukvården i centrala Östergötland, vänder sig till patienter som i öppen- och slutenvård behöver rehabilitering på grund av sjukdom, skada eller livsstilsrelaterade besvär.

Rehabgruppens uppdrag är att arbeta med rehabilitering och psykosociala insatser inom Närsjukvårdens verksamheter på universitetssjukhuset. På enheten arbetar arbetsterapeuter, kuratorer och fysioterapeuter och de är cirka 35 till antalet. Till uppdraget för verksamheten hör också att bedriva forskning och utveckling samt undervisning i samverkan med Medicinska fakulteten vid Linköpings Universitet.

Arbetsbeskrivning
Som enhetschef på rehabgruppen ansvarar du för att leda och samordna en verksamhet där medarbetarna självständigt arbetar på olika kliniker på universitetssjukhuset. Du har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar och ingår i verksamhetens ledningsgrupp som utgörs av ytterligare fem enhetschefer, som ansvarar för öppenvårdsverksamhet, verksamhetsutvecklare med forskningsinriktning samt verksamhetschef. Inom rehabgruppen finns även sektionsledare med ansvar för det dagliga arbetet på enheten och verksamhetsutvecklare.

Tillsammans med medarbetarna och samarbetspartners på aktuella kliniker omsätter du övergripande mål i dagligt arbete och har fokus på att ständigt utveckla och förbättra verksamheten så att patienterna får bästa möjliga rehabilitering och psykosociala stöd.

Intervjuer planeras att genomföras den 4:e och 6:e oktober, varav vi kan komma att tillämpa löpande urval för intervjuer.

Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse. 

Utbildning och erfarenhet
Du har en högskoleutbildning inom för verksamheten relevant område. Vi ser att du har tidigare erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård, gärna från rehabiliterande verksamhet. Meriterande är om du har tidigare chefs-/ledarerfarenhet, och/eller tidigare arbetat med förändrings- och förbättringsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av, eller intresse för, forsknings- och utvecklingsfrågor. 

Personliga egenskaper 
Vi söker dig som har en god förmåga att skapa engagemang, delaktighet och som kommunicerar på ett tydligt sätt. Som chef och ledare ser du vikten av att vara närvarande och inlyssnande. Du trivs och drivs i mötet med dina medarbetare och har ett intresse i att se dem utvecklas. Då du kommer att samverka mycket med andra enheter är det av stor vikt att du har förmåga att utveckla goda relationer och samarbeta bra med andra människor. Verksamheten förändras och det är viktigt att vara flexibel i den utvecklingen samtidigt som det är viktigt att ta hänsyn till det större perspektivet och se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdchef till psykiatriska kliniken i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 10
Psykiatriska Kliniken i Linköping är den största psykiatriska kliniken i Östergötland och vi satsar på att bli den bästa psykiatrin i Sverige. Vi är en Universitetsklinik som verkar i samarbete med forskning och utbildning. Som Universitetsklinik tar vi på oss ledartröjan vad gäller att förbättra och förnya inte bara våra lokaler utan också sättet vi organiserar vården på och innehållet i vården. Vi är inte rädda för att prova nytt, utvärdera och tänka om när det behövs. Målet är alltid trygg och sammanhållen vård med patientens behov i fokus. Vi utvecklar ständigt befintlig kompetens och vi attraherar ny. Vi vill också vara ledande när det gäller hållbarhet i arbetslivet och då behöver vi bland annat fler engagerade medarbetare! Är du nyfiken på hur det är att jobba inom vid vår klinik?

Läs mer om kliniken https://www.regionostergotland.se/Om-regionen/Verksamheter/halso--och-sjukvard/psykiatricentrum/vuxenpsykiatriska-och-beroendekliniken-i-linkoping/

Vi söker nu en vårdchef till vår öppenvård. I rollen ingår det dels att vara chef över mottagningens fyra första linjen chefer, samt att vara närmsta chef för lämplig enhet. Du finns i psykiatriska klinikens ledningsgrupp där du har en viktig strategisk roll i att driva verksamhetens öppenvård framåt. Som vårdchef kommer du att arbeta med verksamhetsutveckling, arbete med patientsäkerhetsfrågor, samt personal- och ekonomiansvar.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill vara med att bygga framtidens psykiatri i Linköping. Uppdraget innebär att tillsammans med verksamhetschef och klinikledning, leda psykiatriska öppenvården enligt riktlinjer och uppdrag. Som vårdchef ska du säkerställa att patienterna får en säker vård av god kvalité. Du ska arbeta för att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att arbeta i en bra arbetsmiljö. Verksamheten kräver att du kan ta snabba beslut och har lätt att anpassa dig till nya situationer och omständigheter, samtidigt som du kan lyfta blicken och arbeta med strategiska frågor. Vidare innebär arbetet verksamhetsutveckling, arbete med patientsäkerhetsfrågor, samt personal- och ekonomiansvar. Till uppdraget hör också att understödja forskning, utveckling och undervisning i samverkan med Linköpings universitet.

Utbildning och erfarenhet
Vi ser att du som söker har en för verksamheten relevant eftergymnasial utbildning och vi ser gärna att du har minst en kandidatexamen. Om du har en utbildning inom psykiatri är det meriterande. Vidare är det även meriterande om du har dokumenterad chef-/ledarutbildning. För denna tjänst ser vi att du ska ha flerårig erfarenhet av chef-/ledarskap och du ska ha arbetat inom hälso- och sjukvården. Erfarenhet av att arbeta inom öppenvård och gärna inom psykiatri är meriterande.

Då psykiatriska kliniken är en universitetssjukhusklinik, så ser vi positivt på om du har forskarutbildning och/eller har erfarenhet av att arbeta med forskning och utveckling. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att driva och slutföra projekt och av att ha arbetat inom en politikerstyrd organisation.

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du tänker strategiskt, har ett brett perspektiv på frågor och ser på sakers långsiktiga betydelse. Vidare ser vi att du handlar i enlighet med fattade beslut och att du genom att skapa engagemang och delaktighet driver igenom dessa beslut Du har en förmåga att samarbeta med andra människor och du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning och information
Uppdraget som vårdchef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef, marita.strom@regionostergotland.se

Fackligt förtroendevalda:

Camilla Berlin, Vision Camilla.Berlin@regionostergotland.se
Hanna Åbergh, Vårdförbundet Hanna.Abergh@regionostergotland.se
Hanna Dufmats, SACO Hanna.Dufmats@regionostergotland.se
Martin Samuelsson, Läkarföreningen Martin.Samuelsson@regionostergotland.se
Fredrik Andersson, Kommunal fredrik.andersson@regionostergotland.seAnsökan

I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Wisth på 011-19 18 97 eller eva.wisth@jeffersonwells.se.

Sista ansökningsdag är den 5 september 2022. Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Enhetschef till Smärtenheterna, Smärt- och rehabiliteringscentrum

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 4
Smärt- och rehabiliteringscentrum är en specialistresurs för diagnostik, behandling och rehabilitering vid komplicerad smärta hos vuxna.

Kliniken har även uppdrag att vara specialistklinik för patienter med komplicerad trötthet samt patienter med Ehlers Danlos syndrom/Hypermobilitetsspektrumsstörning (EDS/HSD). I klinikens uppdrag ingår också att utföra försäkringsmedicinska utredningar åt Försäkringskassan. Verksamheten bedrivs vid Universitetssjukhuset i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping och samverkan finns mellan de olika enheterna. Den aktuella tjänsten är placerad på Smärtenheterna vid de båda sjukhusen. Där behandlas främst patienter med komplicerad smärtbild såsom cancerrelaterad och akut smärta men även långvarig smärtproblematik. Viss operativ verksamhet sker, bland annat genomförs smärtbehandlande anestesiologiska blockader och Spinal Cord Stimulation (SCS) i smärtlindrande syfte. Personalgrupper som finns på smärtenheterna är läkare, sjuksköterskor och vårdadministratörer. Ett arbete pågår med att också öka de rehabiliterande insatserna på enheterna.

Kliniken består i nuläget av cirka 75 medarbetare som innefattar bred kompetens utifrån läkare med flera medicinska specialiteter samt arbetsterapeuter, fysioterapeuter, psykologer, sjuksköterskor och vårdadministratörer. Kliniken arbetar teambaserat med betoning på samverkan mellan professioner och interdisciplinära modeller för bedömning och behandling. Kliniken är en universitetssjukvårdsenhet och ett kompetenscentrum vilket innebär arbete med utveckling av vårdprogram och kliniska riktlinjer liksom forskning och undervisning i nära samarbete med Linköpings universitet. Verksamheten arbetar strukturerat för att implementera evidensbaserad vård.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef på smärtenheterna har du verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. Totalt arbetar omkring 25 medarbetare på enheterna och dessa inkluderar yrkesgrupperna läkare, vårdadministratörer, sjuksköterskor och undersköterska. Du ingår i ledningsgruppen på kliniken och har ett nära samarbete med verksamhetschef, medicinskt ledningsansvariga läkare samt klinikens andra enhetschefer. Arbetet som enhetschef omfattar 75% och kan kombineras med kliniskt arbete i grundprofession. Om du inte har en klinisk bakgrund så kan det bli aktuellt med uppdrag som rör klinikövergripande verksamhetsutveckling. Arbetet sker endast dagtid vardagar och vi har ingen kvälls- eller helgverksamhet. Det är viktigt att du har ett intresse för att delta i utvecklingen av verksamheten som helhet. Vi är just nu inne i en spännande fas med fokus på utveckling av våra processer och ansvarsområden. En omfattande forskning bedrivs inom kliniken som det finns möjlighet att delta i.

Tillsvidareanställning i grundprofession på 100% med ett 4-årigt chefsförordnande på 75%. Placering är på Smärtenheten, Linköping, med kontinuerligt arbete på Smärtenheten i Norrköping. Tillträde till tjänsten enligt överenskommelse. Rekryteringen sker löpande och vi emotser din ansökan så snart som möjligt.

Utbildning och erfarenhet

Du som söker har en högskoleutbildning som är lämplig för verksamhetsområdet (såsom sjuksköterska, läkare, psykolog, fysioterapeut och arbetsterapeut). Det är meriterande om du har erfarenhet som chef eller ledare och om du har ledarskapsutbildning. Erfarenhet av smärtsjukvård med akutmedicinsk inriktning (gärna specialistsjuksköterska inom anestesi- eller intensivsjukvård) är också meriterande. Likaså erfarenhet från palliativ vård och/eller rehabiliteringsmedicin. Vi ser även positivt på erfarenhet av att samarbeta i team med andra yrkesgrupper och kunskap kring arbetsmiljöarbete. Intresse för forskning och erfarenhet av arbete med utvecklings- eller forskningsprojekt är andra meriterande områden.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du leder, motiverar, skapar tydlighet samt delaktighet och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du ser till hela verksamhetens och patienternas bästa i agerande och beslut och tar sidledsansvar gentemot andra verksamheter. Du arbetar bra med andra människor, lyssnar och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och sätter upp och håller tidsramar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Avdelningschef till TeamOlmed i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 9
TeamOlmed är ett av Sveriges största ortopedtekniska företag med verksamhet i nio regioner och med över 400 anställda. Vi på TeamOlmed har som vision att vara det främsta ortopedtekniska bolaget med de mest nöjda kunderna och medarbetarna. Vårat fokus och det vi arbetar med är att hjälpa människor till ett rörligare och bättre liv genom att tillverka, anpassa och förse patienter med ortopedtekniska hjälpmedel. Vår ambition är att resultatet ska överträffa våra offentliga och privata uppdrags-givares högt ställda krav; vi erbjuder en hög tillgänglighet, ett evidensbaserat arbetssätt och ett omsorgsfullt bemötande. TeamOlmed ägs av det isländska företaget Össur, ett globalt framgångsrikt företag med tillverkning av ortopedtekniska produkter. Våra värdeord är Ärlighet, Sparsamhet och Mod.
I Östergötland är vi idag verksamma på tre sjukhus: Universitetssjukhuset i Linköping, Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt lasarettet i Motala. I Linköping är vi cirka 19 anställda och i Östergötland är vi totalt 44 som genom vårt avtal med landstinget förser Region Östergötland med ortopedteknisk vård. På alla våra enheter har vi butiker i anslutning till den ortopedtekniska avdelningen som riktar sig mot den växande privatfinansierade vården.
Arbetsbeskrivning
Som avdelningschef i Linköping kommer du att ha ett övergripande ansvar för enheten. Du kommer att ha ett direkt personalansvar för medarbetarna med resursplanering, kompetensutveckling, medarbetar- och lönesamtal. I den dagliga driften ingår att ta hand om våra kundrelationer och utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Du ansvarar även för ekonomi, arbetsmiljö och kvalitetsutveckling lokalt. Du kommer att ha ett tätt samarbete med den lokala länsledningsgruppen i regionen.
Vem vi söker
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom hälso & sjukvård och har flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har ledarskapserfarenhet och har mycket god kännedom om vårdprocesser. Du har god datorvana, behärskar svenska flytande i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska. Det är meriterande ifall du har erfarenhet av ortopedtekniska branschen sedan tidigare.
Som person ser vi gärna att du är en ansvarstagande, trygg och ödmjuk ledare. Du är kommunikativ, lyhörd och brinner för att skapa bra teamkänsla. Du motiverar andra genom egen handling, har en god framtoning som ledare och är duktig på att inspirera andra. Du är dessutom resultat- och lösningsorienterad och har ett öga för helheten såväl som detaljer. Du är duktig på att samarbeta, har ett stort kundfokus och tycker om att arbeta i en miljö/organisation som är i ständig utveckling.
Vi erbjuder
Som avdelningschef kommer du att arbeta i en värderingsstyrd verksamhet som kännetecknas av högt engagemang och fokus på att hjälpa människor genom att ge bästa möjliga service. Du kommer att arbeta på en dynamisk arbetsplats tillsammans med ett gäng kunniga och engagerade medarbetare som gillar att ha kul på jobbet. Du erbjuds dessutom kontinuerlig utbildning och kompetensutveckling inom ditt yrkesområde.
Anställningen
Heltid, tillsvidare. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. TeamOlmed har kollektivavtal.
För mer information om tjänsten vänligen kontakta Verksamhetschef Michael Flodin Michael.Flodin@teamolmed.se
Ansökan
Vi tar emot ansökningar via Össurs hemsida, vänligen klicka på länken för att komma vidare: https://ossur.wd3.myworkdayjobs.com/sv-SE/OssurCareersGlobal/job/Linkping-Sweden/Avdelningschef-TeamOlmed-Linkping_REQ-2132
Om du redan är anställd hos TeamOlmed ber vi dig att ansöka internt via Workday. Vänligen logga in i Workday och klicka på ikonen ”Karriär” för att hitta jobbet.
Sista ansökningsdag är 2022-08-31. Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt, urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Kirurgisk Akutvårdsavdelning, Kirurgiska kliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 4
Kirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping är en del av Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård i Östergötland.

Verksamheten är indelad i fem huvudsektioner; kolorektal-, övre abdominell-, bröst- och endokrinsektionerna samt sektionen för akut- och traumakirurgi.

Kirurgiska kliniken ansvarar för patienter från såväl Östergötland som från den Sydöstra sjukvårdsregionen samt patienter från övriga landet. Vid kliniken bedrivs slutenvård på avdelning med vårdplatser för akut- och planerad vård samt öppenvård på mottagning. Vår målsättning är att på ett optimalt sätt vårda patienter som har behov av kirurgisk diagnostik och behandling. Vi vill även skapa en god arbetsmiljö för alla medarbetare för att utveckla professionalism, kreativitet och samarbete.

Sektionen för kirurgisk akutsjukvård bedriver ett ständigt förbättringsarbete där patientens process och delaktighet är i centrum genom framförallt samarbete med ortopediska och urologiska kliniken. B182 KAVA är sektionens avdelning där arbetet sker i multiprofessionella team. Omhändertagandet av multitrauma sker primärt på KAVA/IVA där KAVA koordinerar det multidisciplinära omhändertagandet av patienten.

Vi söker nu dig som tillsammans med övriga vårdenhetschefer och medarbetare vill leda och utveckla verksamheten.

Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag som vårdenhetschef är att i parledarskap leda, planera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med avdelningens andra vårdenhetschef och avdelningens medarbetare. Du arbetar i nära samarbete med övriga vårdenhetschefer samt ingår i klinikens ledningsgrupp. Ledningsgruppsarbetet ger dig goda möjligheter att påverka både vårdavdelningens och klinikens strategiska utveckling. Tillsammans med närmsta vårdenhetschefskollega kommer du att ha chefsansvar för cirka 70 medarbetare, vilket innebär delegerat personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. 

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat förordnande under fyra år med en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

 Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har erfarenhet av chef- och ledningsarbete och ser gärna att du har ledarutbildning. Vidare vill vi att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård, gärna med intresse och erfarenhet inom kirurgi- och cancervård. Är du specialistutbildad sjuksköterska inom kirurgi är det meriterande. Har du arbetat processinriktat och med förändringsarbete är även det meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker en engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet tillsammans med dina medarbetare för verksamheten och patientens bästa. Du trivs i rollen som förändringsledare och har ett driv att omsätta idéer till praktik som sen leder till resultat, även om det ibland krävs en del uthållighet. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du trygg och stabil med god självinsikt, vilket för oss innebär att kunna ge och ta feedback. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen och är en förebild för andra.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Läkemedelsförsörjningen i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 15
Var med och skapa framtidens hälso- och sjukvård!

Klinisk farmakologis uppdrag är att verka för en säker och effektiv läkemedelsanvändning i alla delar av hälso- och sjukvården.

Vi omfattar en bred verksamhet med läkemedelsanalyser, läkemedelsinformationscentral, klinisk prövningsenhet, uppdrag för läkemedelskommitté, klinisk farmaci, värdering av nya läkemedel och en rad stödfunktioner för säker läkemedels-användning via regionens journalsystem och webbplats. Från och med maj 2022 ansvarar klinisk farmakologi även för de delar av Region Östergötlands läkemedels-försörjning som bedrivs i egen regi på länets tre sjukhus. Som en universitetssjukvårdsenhet arbetar vi också aktivt med forskning, utveckling och undervisning.

Arbetsbeskrivning
Som enhetschef har du arbetsgivaransvar för dryga femtontalet farmaceuter och apotekstekniker vid universitetssjukhuset i Linköping. Du ansvarar för ekonomi, produktion/drift och arbetsmiljö inom din enhet. I nära samverkan med enhetschefen för läkemedelsförsörjningen i Norrköping och Motala driver du verksamheten på ett kvalitetssäkert sätt, skapar goda kundrelationer, sätter upp mål och följer upp resultat. Du ingår också i klinikens ledningsgrupp, vilket ger dig goda möjligheter att påverka klinikens strategiska utveckling.

Vi söker dig som har förutsättningar att: 

- bidra till god arbetsmiljö och arbetsglädje
- tillvarata medarbetarnas kompetens och initiativkraft att utveckla verksamheten
- skapa goda relationer och arbeta för en god patientsäkerhet
- i samverkan driva utvecklingen av läkemedelsförsörjningen inom Region Östergötland

Uppdraget som enhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession. Tjänsten är på 100 procent med tillträde efter överenskommelse.

Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan. Vi arbetar med löpande urval så välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Utbildning och erfarenhet
Du har en för uppdraget relevant utbildning. Tidigare erfarenhet av ledarskap och/eller chefskap med personalansvar är meriterande för tjänsten. Det är även meriterande om du har forskningserfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är en tydlig, kommunikativ ledare som genom din lyhördhet och ditt coachande förhållningssätt visar tillit till medarbetarna. Ditt engagemang och driv gör dig nytänkande och innovativ i din yrkesroll, samtidigt som du kan behålla en helhetssyn, grundad i sjukvårdens och patienternas behov. Vi ser även att du håller god struktur i ditt arbete och är tillgänglig för dina medarbetare.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef, Käkkliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 24
Käkkliniken har en bred verksamhet inom käkkirurgi, käkortopedi och oralmedicin.

Vi bedriver läns-, regions- och utomlänsvård. På käkkliniken arbetar vi på olika sätt med skelettkirurgi inom ansiktsområdet, såsom ortognatkirurgi (käkavvikelser), ansiktstrauma, käkrekonstruktion och dentoalveolär kirurgi. Vi arbetar också med mjukvävnadsåkommor såsom precancerösa förändringar. Specialiserad vård och forskning bedrivs i samarbete med andra specialiteter på plastikkirurgiska- och neurokirurgiska klinikerna och öronkliniken vid Universitetssjukhuset.

Kliniken är godkänd som specialistutbildningsklinik i käkkirurgi och bedriver en nationell utbildning av operationstandsköterskor. Vi är en liten klinik där alla strävar mot samma mål och har nära samarbete med varandra. Mottagningsverksamhet, poliklinisk kirurgi, verksamhet på centraloperation, administration och undervisning bedrivs i nya toppmoderna lokaler. Kliniken har medicinska ansvaret för inneliggande patienter dygnet runt, vi delar avdelningsplatser med neurokirurgiska kliniken på avdelning 71.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en vårdenhetschef som är nyfiken på den käkkirurgiska verksamheten. Som vårdenhetschef är du närmast chef över klinikens tandsköterskor, operationstandsköterskor, undersköterskor, sjuksköterskor och för den administrativa personalen. I chefskapet ingår ansvar för verksamhetens utveckling och resultat inom kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi. Ledarskapet präglas av engagemang, tydlighet och synlighet som stimulerar till ett aktivt medarbetarskap. Som vårdenhetschef ingår du i klinikens ledningsgrupp och tillsammans samverkar ni för att driva, förbättra och utveckla Käkklinikens olika enheter.

I dina arbetsuppgifter som vårdenhetschef ingår att leda det dagliga arbetet, men även mer långsiktig produktion- och schemaplanering, samt personal och kompetensförsörjning för din grupp tillsammans med kliniksamordnare. Du leder arbetet i att utveckla och förbättra rutiner och processer och värnar om hög patientsäkerhet.

Utbildning och erfarenhet

Du har en relevant högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi ser att du har erfarenhet som chef och/eller ledare samt någon form av ledarutbildning. Vidare vill vi att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård gärna med intresse för kirurgi.

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och sociala färdigheter. Du är närvarande och som person är du trygg, stabil och har god ledarskapsförmåga, vilket innebär att kunna ge och ta feedback, entusiasmera och motivera dina medarbetare. Du är lyhörd och tydlig i dina budskap och arbetar bra tillsammans med andra. Du tar initiativ, uppnår resultat och ser möjligheter i förändringar. Du är snarare entreprenör än förvaltare.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Biträdande vårdenhetschef till Hematologen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 14
Vår biträdande vårdenhetschef går tillbaks till kliniskt arbete så nu söker vi en ersättare.

På kliniken finns slutenvårdsavdelning, mottagning, dagvård, forsknings- samt stamcellstransplantation. Du kommer i första hand arbeta mot vårdavdelningen där gruppen består av undersköterskor och sjuksköterskor.

Arbetsbeskrivning
I uppdraget som biträdande vårdenhetschef kommer du i första hand ansvara för daglig bemanning och korttidsfrånvaro samt att ha ett direkt dagligt operativt ledarskap. Tillsammans med samordnare på avdelningen ansvara för vårdplatskoordinering. Vidare bistår du i att fördela det operativa arbetet på avdelningen, vid behov utföra punktinsatser i kliniskt arbete samt närvara i den dagliga vården och stödja medarbetare vid behov. Andra arbetsuppgifter är att tillsammans med vårdenhetschef leda, planera och utveckla verksamheten. Det innebär bland annat att planera schemaläggning, initiera och driva förbättringsarbete och omvårdnadsutveckling, ha egna ansvarsområden, delta i rekryteringsarbete, introduktion av nya medarbetare samt vara delaktig i planering av intern och extern kompetensutveckling. Det ingår att ersätta vårdenhetschef vid dennes frånvaro i ärenden som kan delegeras. Arbetet som biträdande vårdenhetschef innebär att vara arbetsgivarrepresentant.

Om du uppfyller kriterierna för utbildning och de personliga egenskaperna för uppdraget finns det möjligheter att anpassa innehåll efter vem du är och vilken erfarenhet och kvalifikationer du har med dig och kan också komma att förändras och anpassas efter tidens gång. Eget personalansvar ingår inte i nuläget.

Uppdraget som biträdande vårdenhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på två år med en tillsvidareanställning inom grundprofessionen på Hematologiska kliniken och kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Rekryteringsarbete och intervjuer kommer troligen pågå mellan vecka 33-35. Målsättning är att tjänsten kan påbörjas hösten 2022.

Kom ihåg att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan!

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant utbildning inom hälso- och sjukvård. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande och så även om du är sjuksköterska. Erfarenhet inom hematologi, vidareutbildning inom medicin eller onkologi, ledarskapsutbildning, tidigare erfarenhet i arbetsledande position eller erfarenhet av personalplanering är också meriterande. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper
Vi tror att du är trygg, stabil och har god självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella och förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situation. Du tar ansvar och samarbetar, är en god lyssnare och kan kommunicera på ett tydligt sätt. Att fokusera och behålla lugnet, men också att ha en förmåga att se helhet, ta hänsyn till det större perspektivet och agera med hänsyn tagen till verksamhetens bästa. Att skapa engagemang och bidra till positiv arbetsmiljö är viktigt. De personliga egenskaperna väger tungt i denna tjänst. 

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Vårdcentralen Skäggetorp

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 17
Välkommen till Skäggetorps vårdcentral, en vårdcentral med ett prestigelöst klimat där allas kunskaper tas tillvara.

Vårdcentralen har en god tillgänglighet och arbetar aktivt med att skapa tillit för vården.

Vårdcentralen är en av 33 Regiondriva vårdcentraler som ingår i Primärvårdscentrum och är centralt belägen i Skäggetorp i trevliga och funktionella lokaler. De dryga 9 300 patienter som är listade på vårdcentralen har till stor del en mångkulturell bakgrund och där får patientens möte och relation med vården en särskilt stor betydelse. På vårdcentralen arbetar idag 40 medarbetare inom olika professioner. Det finns även en utbildningsmottagning för läkare utbildade i andra länder.

Då vår enhetschef sedan många år nu går i pension, söker vi dig som vill fortsätta utveckla vårdcentralen Skäggetorp tillsammans med oss!

 Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som brinner för ledarskaps- och utvecklingsfrågor och som vill vara med och fortsätta att utveckla vårdcentralen Skäggetorp tillsammans med verksamhetschef och medarbetare. Du kommer leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med verksamhetschef, medicinsk ledningsansvarig läkare och medarbetare. Ditt uppdrag som vårdenhetschef innebär i stora drag att stimulera och utföra fortsatt utvecklingsarbete för att bibehålla och skapa hög kvalitet i vården, att i samråd med verksamhetschef fatta ekonomiska beslut samt inneha personalansvar. Du kommer att ha ett operativt uppdrag där ansvar för daglig styrning, bemanning och arbete med personalplanering och schemahantering ingår. Kliniskt arbete kan ingå i tjänsten.

Vi samverkar med andra vårdcentraler i regionen, men även med Universitetssjukhuset i Linköping, Linköpings universitet och kringliggande kommuner.

Chefsuppdraget är tidsbegränsat och du erbjuds en tillsvidareanställning i din grundprofession i Region Östergötland. Tillträde efter överenskommelse.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig med lämplig högskoleexamen inom hälso- och sjukvård och med erfarenhet av tidigare arbete inom vården. Ledarskapsutbildning, liksom tidigare chefs- eller ledarerfarenhet är meriterande. Erfarenhet och goda resultat av samverkan med andra på olika vårdnivåer är meriterande, primärvård likväl som specialiserad vård.

Personliga egenskaper
Vi söker en person som använder engagemang för att leda medarbetargruppen mot uppsatta mål. Det är av stor vikt att du har god självinsikt och att du kan göra relevanta avvägningar och prioriteringar både på kort och lång sikt. Du ska kunna arbeta mycket väl med andra och kunna lyssna, kommunicera och ha en god problemlösningsförmåga. För att vara framgångsrik i detta uppdrag vill vi att du har förmåga att både se konsekvenser av olika beslut samt beakta långsiktiga perspektiv. Du arbetar självständigt och är bra på att organisera och skapa struktur i ditt och dina medarbetares arbete.

Då vi även samarbetar med många andra samverkansparter är det av stor vikt att du har god förmåga att skapa och underhålla relationer med personer som är relevanta för dig i ditt uppdrag. Det är viktigt att du kan se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vi vill ha rätt person på rätt plats vilket innebär att personlig lämplighet kommer att värderas högt vid tillsättning av tjänsten.

 

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-Läkarchef till ögonkliniken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 18
På ögonkliniken möter vi patienter med i stort sett alla typer av ögonsjukdomar som vi diagnostiserar och behandlar.

Vi bedriver så väl öppenvård som slutenvård och kliniken består av mottagningar, operationsavdelningar, vårdplatser på annan klinik, samt syncentral. Kliniken ger länssjukvård till invånarna i centrala och västra länsdelarna inom Östergötland, och högspecialiserad vård till patienter från Jönköping, Kalmar och Östergötlands län. Vår verksamhet är i ständig utveckling och tillsammans driver och utvecklar vi klinikövergripande uppdrag som stärker vårt mål – att ge ögonsjukvård av hög klass.

Nu söker vi en ST-läkarchef för en tjänst delad mellan sin grundprofession och ett nära ledarskap för Ögonklinikens ST-läkare.

Arbetsbeskrivning
I ditt uppdrag som läkarchef för läkargruppen ingår det att leda, planera och bidra till att utveckla verksamheten i nära samarbete med klinikens övriga chefer och verksamhetschef, vilket innebär att du har arbetsmiljö- och arbetsgivaransvar för en välfungerande medarbetargrupp. Idag är vi ca 15 stycken ST-läkare.

Du kommer att arbeta nära verksamhetschef och biträdande verksamhetschef/Medicinskt ledningsansvarig (MLA) på kliniken. Vi har på kliniken ett tydligt sidledsansvar och där vi stöttar varandra när det gäller gemensamma processer. Tillsammans är vi ett team för hela kliniken. Ledarskapet ska präglas av engagemang och stimulera ett aktivt medarbetarskap där du som chef i ett nära ledarskap ska kunna entusiasmera, skapa förutsättningar och visa vägen för medarbetarna. Det ingår även i uppdraget att arbeta nära ST-studierektor för att säkerställa en god kvalitet på utbildningen.

Utbildning och erfarenhet
Du har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård samt erfarenhet av arbete inom området, gärna från Ögonsjukvård. Du har  även ledarskapsutbildning och erfarenhet av chef- och ledningsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning. Goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift är ett krav för tjänsten.

Personliga egenskaper
Som person har du ett genuint människointresse, är positiv och har ett uthålligt och strukturerat arbetssätt. Du har en god förmåga att leda andra och få delaktighet och engagemang i gruppen mot gemensamma mål. För att kunna använda din ledarskapsförmåga på bästa sätt så ser vi som en förutsättning att du har en personlig mognad, är trygg, stabil och har självinsikt och kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. På Ögonkliniken är samarbetet inom och utanför vår verksamhet viktigt och därmed behöver du ha en god förmåga att arbeta bra med andra och kunna relatera dig på ett lyhört och smidigt sätt, lyssna och kommunicera samt lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. I rollen som ST-läkarchef behöver du slutligen ha förmåga att ta hänsyn till helheten och förstå din roll och se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till barnkirurgisk avdelning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 8
På H.

K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus i Linköping vårdas barn och ungdomar mellan 0-18 år för både medicinska och kirurgiska sjukdomar. Vi bedriver länssjukvård och högspecialiserad region- och rikssjukvård. Forskning och utvecklingsarbete är högprioriterat på vårt barn- och ungdomssjukhus. Hos oss arbetar många olika yrkesgrupper tillsammans med målet att ge barnen och ungdomarna bästa möjliga vård och omhändertagande. Det råder en god stämning och stort engagemang i vården av barn och familjer.

På barnkirurgisk avdelning vårdas barn och ungdomar med bland annat diagnoser inom hand- och plastikkirurgi, kirurgi, ortopedi, ryggkirurgi, öron. näs – och halskirurgi. Vården består till största delen av elektiv kirurgi med fokus på pre- och postoperativ omvårdnad men också akut verksamhet med intag dygnet runt.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som tillsammans med medicinsk ledningsansvarig läkare har uppdraget att driva, förbättra och utveckla den verksamheten som du ansvarar för. I rollen som vårdenhetschef har du ett delegerat verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du deltar aktivt i klinikens strategiska ledningsgrupp och chefsgrupp. Vi söker dig som tillsammans med barnsjukhusets ledningsgrupp och övriga vill leda arbetet för en barnsjukvård med högsta kvalitet och patientsäkerhet.

Chefsuppdraget är tidsbegränsat till fyra år. Din grundanställning är på heltid vid Barn- och ungdomssjukhuset med placering på Universitetssjukhuset i Linköping. Tillträde enligt överenskommelse.

Vid rekrytering till tjänster inom barn och ungdomssjukvård har Region Östergötland som rutin att alltid göra ett utdrag ur belastningsregistret innan tillsättning av tjänst.

Vi arbetar med löpande urval i denna rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en vårdrelaterad utbildning, med minst fem års yrkeserfarenhet, gärna inom barnsjukvård. Har du dessutom arbetat som chef och/eller har erfarenhet av vård inom någon kirurgisk specialitet ser vi det som meriterande. Erfarenhet av organisationsutveckling och förbättringsarbete är värdefullt liksom erfarenhet av personalansvar och systematiskt arbetsmiljöarbete.

Personliga egenskaper
Du är en person med goda ledaregenskaper med en mycket god samarbetsförmåga samt ett tydligt förhållningssätt i din kommunikation. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt förmåga att se din egen roll som chef. Du har förmåga att tänka strategiskt och att prioritera och strukturera ditt arbete. Du har tydligt patientfokus och ett starkt engagemang och närvaro i ditt arbete och kan motivera och entusiasmera dina medarbetare. Kvalitet och patientsäkerhet är viktigt för dig i alla situationer. Du tar hänsyn till det större perspektivet genom att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna i denna rekrytering.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Vardagas HSL-patrull i Östergötland

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 10
Vi söker en enhetschef till Vardagas HSL-patrull i Östergötland. Tjänsten är dagtid måndag till fredag. Krav för att tjänsten är att du är utbildad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut och erfarenhet från äldreomsorg.

Som enhetschef ansvar du för att leda hela patrullen tillsammans med verksamhetschef och gruppchef. Du förväntas arbeta kliniskt vid behov och framförallt stötta och handleda dina medarbetare.

Inom Vardaga är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Här några av höjdpunkterna i vårt erbjudande till dig:

Ledarprogram via vår egen utbildningsorganisation Lära
Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
Coachande och stöttande chefer nära dig
Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende
Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Friskvårdsbidrag, skobidrag och arbetskläder
Kollektivavtal

Om HSL patrullen:
Vardagas HSL-patrull består av sjuksköterskor, specialistundersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, gruppchef samt verksamhetschef. Tillsammans med verksamhetscheferna har vi ansvaret för hälso & sjukvården på Vardagas 7 verksamheter som är placerade i Motala, Mantorp, Berg samt Linköping.

Du får ett varierat arbete där du kommer vara behjälplig i alla våra enheter. Som enhetschef står du utanför specifik verksamhet, men du ska kunna gå in och arbeta klinisk i verksamheten för att handleda eller stötta dina medarbetare.

Du har en verksamhetschef som större delen av sin tid arbetar nära dig. Tillsammans med verksamhetschefen och gruppchefen så planerar och utvecklar ni Vardagas HSL-patrull för att möta morgondagens utmaningar. Att bli verksamhetschef kan även vara en karriärmöjlighet för dig som enhetschef.

Om rollen
I rollen som enhetschef så leder och utvecklar du verksamheternas kvalitet på ett pedagogiskt och affärsmässigt sätt. För oss är det viktigt att du vill vara aktiv och engagerad i Vardagas verksamheter i Östergötland. Detta för att du ska kunna följa upp att företagets värderingar, aktuella avtal och att gällande lagstiftning efterlevs.

Du är underställd verksamhetschefen som har det yttersta organisatoriska ansvaret. Din uppgift är att leda gruppchefen och medarbetargruppen i de dagliga uppgifterna. Du planerar och följer upp resultat av den dagliga arbetet i medarbetargruppen. Du motiverar och utmanar medarbetargruppen till att nå högre kvalité och nya mål.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor. Det är självklart att du som Enhetschef lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Din erfarenhet och kunskap
Vi önskar att du:

- är coachande och vill att dina medarbetare växer, utvecklas och tar ansvar.
- tycker om att ge och ta emot feedback samt bryta ned och arbeta mot uppsatta mål.
- är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.
- är prestigelös, självständig och samarbetsvillig
- är affärsmässig genom att vilja och ha förmåga att styra och följa upp verksamheten utifrån kvalitetsmål och ekonomiska ramar.
- Är flexibel för att kunna anpassa ditt arbete utifrån verksamheternas behov.


Du har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut) och erfarenhet av äldreomsorg. Det är meriterande om du har några års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord gällande ledarskap.

Alla Verksamhetschefer genomgår vårt ledarprogram där du får möjlighet att utvecklas inom ledarskap via vår utbildningsorganisation Lära. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: 1 augusti eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 31 juli
Har du frågor? Kontakta gärna: Jenny Söderkvist, vice regionchef Vardaga Öst/Väst, jenny.soderkvist@vardaga.se. Observera att det inte går att ansöka via E-post.
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här (https://vardaga.teamtailor.com/).

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du blir kallad till intervju kommer du att behöva uppvisa ett vaccinationsintyg för covid-19. Detta krav har vi för att minimera risken för våra äldre kunder/omsorgstagare eller medarbetare som tillhör en riskgrupp. Har du istället ett intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl behöver du kunna uppvisa ett sådant vid intervjun.

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se (http://www.vardaga.se)

Ansök nu

Enhetschef till Vardagas HSL-patrull i Östergötland

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 9
Vi söker en enhetschef till Vardagas HSL-patrull i Östergötland. Tjänsten är dagtid måndag till fredag. Krav för att tjänsten är att du är utbildad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut och erfarenhet från äldreomsorg.

Som enhetschef ansvar du för att leda hela patrullen tillsammans med verksamhetschef och gruppchef. Du förväntas arbeta kliniskt vid behov och framförallt stötta och handleda dina medarbetare.

Inom Vardaga är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Här några av höjdpunkterna i vårt erbjudande till dig:

Ledarprogram via vår egen utbildningsorganisation Lära
Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
Coachande och stöttande chefer nära dig
Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende
Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Friskvårdsbidrag, skobidrag och arbetskläder
Kollektivavtal

Om HSL patrullen:
Vardagas HSL-patrull består av sjuksköterskor, specialistundersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, gruppchef samt verksamhetschef. Tillsammans har vi ansvaret för hälso & sjukvården på Vardagas 7 verksamheter som är placerade i Motala, Mantorp, Berg samt Linköping.

Du får ett varierat arbete där du kommer vara behjälplig i alla våra enheter. Som enhetschef står du utanför specifik verksamhet, men du ska kunna gå in och arbeta klinisk i verksamheten för att handleda eller stötta dina medarbetare.

Du har en verksamhetschef som större delen av sin tid arbetar nära dig. Tillsammans med verksamhetschefen och gruppchefen så planerar och utvecklar ni Vardagas HSL-patrull för att möta morgondagens utmaningar. Att bli verksamhetschef kan även vara en karriärmöjlighet för dig som enhetschef.

Om rollen
I rollen som enhetschef så leder och utvecklar du verksamheternas kvalitet på ett pedagogiskt och affärsmässigt sätt. För oss är det viktigt att du vill vara aktiv och engagerad i Vardagas verksamheter i Östergötland. Detta för att du ska kunna följa upp att företagets värderingar, aktuella avtal och att gällande lagstiftning efterlevs.

Du är underställd verksamhetschefen som har det yttersta organisatoriska ansvaret. Din uppgift är att leda gruppchefen och medarbetargruppen i de dagliga uppgifterna. Du planerar och följer upp resultat av den dagliga arbetet i medarbetargruppen. Du motiverar och utmanar medarbetargruppen till att nå högre kvalité och nya mål.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor. Det är självklart att du som Enhetschef lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Din erfarenhet och kunskap
Vi önskar att du:

- är coachande och vill att dina medarbetare växer, utvecklas och tar ansvar.
- tycker om att ge och ta emot feedback samt bryta ned och arbeta mot uppsatta mål.
- är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.
- är prestigelös, självständig och samarbetsvillig
- är affärsmässig genom att vilja och ha förmåga att styra och följa upp verksamheten utifrån kvalitetsmål och ekonomiska ramar.
- Är flexibel för att kunna anpassa ditt arbete utifrån verksamheternas behov.


Du har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut) och erfarenhet av äldreomsorg. Det är meriterande om du har några års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord gällande ledarskap.

Alla Verksamhetschefer genomgår vårt ledarprogram där du får möjlighet att utvecklas inom ledarskap via vår utbildningsorganisation Lära. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: 1 augusti eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 31 juli
Har du frågor? Kontakta gärna: Jenny Söderkvist, vice regionchef Vardaga Öst/Väst, jenny.soderkvist@vardaga.se. Observera att det inte går att ansöka via E-post.
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här (https://vardaga.teamtailor.com/).

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du blir kallad till intervju kommer du att behöva uppvisa ett vaccinationsintyg för covid-19. Detta krav har vi för att minimera risken för våra äldre kunder/omsorgstagare eller medarbetare som tillhör en riskgrupp. Har du istället ett intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl behöver du kunna uppvisa ett sådant vid intervjun.

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se (http://www.vardaga.se)

Ansök nu

Vårdenhetschef till Nygatans vårdcentral

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 24
Vårdcentralen Nygatan ligger i centrala Linköping med närhet till allt som stadskärnan har att erbjuda.

Nygatans vårdcentral är en av 33 vårdcentraler i PVC, Primärvårds-centrum och har cirka 12 300 listade patienter i en spridd åldersfördelning. På vårdcentralen finns förutom läkarmottagning och barnavårdscentral, en rad specialistsköterskemottagningar inklusive en samtalsmottagning med KBT-kompetens, rehabkoordinator och dietist. Vi har generellt en god bemanning och ett gott arbetsklimat och är idag drygt 40 anställda.

Vi jobbar tillsammans för ett professionellt omhändertagande av våra patienter inom primärvårdsuppdraget. Inom några år kommer också vårdcentralen flytta till helt nya lokaler och vi är i uppstartsarbetet inför denna stora förändring som också kommer erbjuda möjligheter till utvecklade arbetssätt och metoder. Vi kommer eftersträva en utveckling där vi ser teamarbete mellan yrkesgrupper som en viktig del för att kunna möta framtidens utmaningar. Detsamma gäller den utveckling vi ser inom teknikområdet samt de perspektiv som den utveckling av primärvård som begreppet Nära vård erbjuder.
Då nuvarande vårdenhetschef går vidare mot nya utmaningar söker vi nu dig som vill fortsätta utveckla vårdcentralen tillsammans med oss.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som brinner för ledarskaps- och utvecklingsfrågor och som vill vara med och fortsätta att utveckla Nygatans vårdcentral tillsammans med verksamhetschef och medarbetare. Du kommer leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med verksamhetschef, medicinsk ledningsansvarig läkare och verksamhetsutvecklare och medarbetare.

Ditt uppdrag som vårdenhetschef innebär i stora drag att stimulera och utföra fortsatt utvecklingsarbete för att bibehålla och skapa hög kvalitet i vården, att i samråd med verksamhetschef fatta ekonomiska beslut samt inneha personalansvar för ett drivet team som har patienten i fokus. I uppdraget ingår personalansvar för undersköterskor, sjuksköterskor och distriktssköterskor. Du kommer också att ha del av ansvar där daglig bemanning och arbete med personalplanering och schemahantering ingår. Kliniskt arbete kan ingå i tjänsten.

Vi samverkar med andra vårdcentraler i regionen, men även med Universitetssjukhuset, Linköpings universitet och kringliggande kommuner. Utformningen av uppdraget är till viss del även formbart utifrån intresse- och kompetensområde.

Chefsuppdraget är tidsbegränsat och du erbjuds en tillsvidareanställning i din grundprofession i Region Östergötland. 

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig med lämplig examen inom hälso- och sjukvård och med erfarenhet av tidigare arbete inom vården. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom Primärvård. Ledarskapsutbildning, liksom tidigare chefs- eller ledarerfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker en person som använder engagemang för att leda medarbetargruppen mot uppsatta mål. Det är av stor vikt att du har god självinsikt och att du kan göra relevanta avvägningar och prioriteringar både på kort- och lång sikt. Du ska kunna arbeta mycket väl med andra och kunna lyssna, kommunicera och ha en god problemlösningsförmåga. För att vara framgångsrik i detta uppdrag vill vi att du har förmåga att både se konsekvenser av olika beslut samt beakta långsiktiga perspektiv.

Då vi även samarbetar med många andra samverkansparter är det av stor vikt att du har god förmåga att skapa och underhålla relationer med personer som är relevanta för dig i ditt uppdrag. Det är viktigt att du kan se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vi vill ha rätt person på rätt plats vilket innebär att personlig lämplighet kommer att värderas högt vid tillsättning av tjänsten.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Sektionen för Geriatrik

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 27
Medicinska och Geriatriska akutkliniken är en forskningsaktiv universitetssjukvårdsenhet som tillhör Närsjukvården i centrala Östergötland.

Kliniken har cirka 200 anställda, varav cirka hälften arbetar inom sektionen för Geriatrik. Geriatriska sektionen karakteriseras av arbete i multiprofessionella team och ligger i framkant avseende vård, undervisning och forskning. Slutenvården inom sektionen för Geriatrik består av geriatrisk akutvårdsavdelningen (GAVA) med inriktning mot akutgeriatrik och demens/konfusion. Öppenvårdsmottagningen består av minnesmottagning (med ett mobilt demensteam i samverkan med kommunen), Parkinsonmottagning och en akutgeriatrisk mottagning. Geriatriska sektionen är också delaktig i läkaransvaret för Linköpings kommuns korttidsboenden. Kliniken har ett stort undervisningsuppdrag och inom geriatriska sektionen finns också en klinisk undervisningsavdelning, KUA.

På GAVA finns två vårdenhetschefer i ett parledarskap och en av dessa går nu vidare till nytt uppdrag. Därmed söker vi nu en ny vårdenhetschef för att leda den geriatriska sektionen i parledarskap. Vi söker dig som vill vara med och fortsätta jobba framåt och utveckla denna klinik.

Arbetsbeskrivning
På GAVA kommer du att vara en av två vårdenhetschefer med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för sjuksköterskor och undersköterskor. Arbetet kommer att innebära ett nära samarbete med din vårdenhetschefskollega i ett parledarskap. Du kommer också att samverka med klinikens två vårdenhetschefer på sektionen för akut internmedicin, klinikens vårdchef, läkarchefer, klinikens enhetschef för vårdadministration och verksamhetschef. Tillsammans är vi ett team för hela kliniken och vi stöttar varandra i det dagliga arbetet. Som vårdenhetschef kommer du att vara en del av klinikens ledningsgrupp tillsammans med övriga chefer inom kliniken. Din närmaste chef är klinikens vårdchef. Tillsammans med medarbetarna omsätter du övergripande mål i dagligt arbete och har fokus på att utveckla och förbättra verksamheten. Du ser möjligheterna i förändringar och har en positiv inställning. I ditt ledarskap vill du vara nära medarbetarna och bidra till att skapa en hälsofrämjande arbetsplats med ett arbetsklimat som är stimulerande och tillåtande.

Chefsuppdraget är tidsbegränsat och du erbjuds en tillsvidareanställning i din grundprofession i Region Östergötland. 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en vårdrelaterad högskoleutbildning eller en för verksamheten relevant utbildning. Du får gärna ha erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård, gärna slutenvård. Meriterande är tidigare ledar- eller chefserfarenhet samt erfarenhet av förbättrings- och utvecklingsarbete.

Personliga egenskaper
Som person trivs du i rollen som ledare och du har förmågan att motivera och att samordna grupper. Vidare leder du genom att skapa engagemang och delaktighet i ett nära ledarskap. Du tar hänsyn till det större perspektivet genom att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Samverkan är viktigt för dig och du har en god samarbetsförmåga och du kommunicerar på ett tydligt sätt. Som person är du strukturerad, trygg, stabil och har självinsikt. Du är en god lyssnare, har en positiv inställning och handlar i enlighet med fattade beslut och verksamhetens mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till psykiatriska kliniken i Linköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 19
Psykiatriska Kliniken i Linköping är den största psykiatriska kliniken i Östergötland och vi satsar på att bli den bästa psykiatrin i Sverige.

Vi är en Universitetsklinik som verkar i samarbete med forskning och utbildning. Som Universitetsklinik tar vi på oss ledartröjan vad gäller att förbättra och förnya inte bara våra lokaler utan också sättet vi organiserar vården på och innehållet i vården. Vi är inte rädda för att prova nytt, utvärdera och tänka om när det behövs. Målet är alltid trygg och sammanhållen vård med patientens behov i fokus. Vi utvecklar ständigt befintlig kompetens och vi attraherar ny. Vi vill också vara ledande när det gäller hållbarhet i arbetslivet och då behöver vi bland annat fler engagerade medarbetare!
Är du nyfiken på hur det är att jobba inom psykiatrin?

Vi söker nu en enhetschef till vår mottagning med inriktning mot psykos och autism. Verksamheterna arbetar idag i multiprofessionella team bestående av Arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer, psykiatrisjuksköterskor, psykologer, läkare samt skötare.

Läs mer om klinikenhttps://www.regionostergotland.se/Om-regionen/Verksamheter/halso--och-sjukvard/psykiatricentrum/vuxenpsykiatriska-och-beroendekliniken-i-linkoping/

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med att bygga framtidens psykiatri i Linköping. Uppdraget innebär att tillsammans med vårdchef och klinikledning, leda enheten enligt riktlinjer och uppdrag. Som enhetschef ska du säkerställa att patienterna får en säker vård av god kvalité. Du ska arbeta för att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att arbeta i en bra arbetsmiljö. Verksamheten kräver att du kan ta snabba beslut och har lätt att anpassa dig till nya situationer och omständigheter. Vidare innebär arbetet även verksamhetsutveckling, arbete med patientsäkerhetsfrågor, samt personal- och ekonomiansvar. Till uppdraget hör också att understödja forskning, utveckling och undervisning i samverkan med främst medicinska fakulteten, Linköpings universitet. Uppdraget som enhetschef är tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser att du som söker har en utbildning inom hälso- och sjukvården alternativt en för verksamheten relevant högskoleutbildning. Utbildning inom psykiatri ser vi som meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av chefs- eller ledarposition och om du även gått ledarskapsutbildningar ser vi det som positivt. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvården eller kommunal verksamhet och det är meriterande om du har erfarenhet av psykiatri, gärna inom psykos eller autism. Om du har erfarenhet av att arbeta med lagar och regler som styr hälso- och sjukvården är även detta meriterande.

Personliga egenskaper

Vi ser att du som person har lätt för att samarbeta med andra människor. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet samtidigt som du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och kan skapa engagemang och delaktighet hos människorna omkring dig. Vidare ser vi att du som person är trygg, stabil och har självinsikt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet 

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef AT Motala och Linköping inom Hälso- och sjukvården

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 18
Vill du vara med och utveckla framtidens hälso- och sjukvård och bidra i en kunskapsintensiv organisation med utvecklingsinriktade medarbetare?

Vi söker dig med driv, ambitioner och mod att våga anta utmaningen som vår nya enhetschef.

Vi erbjuder ett spännande uppdrag i en organisation präglad av hög professionell kompetens.

Vi söker nu en framåtblickande chef och ledare till AT-organisationen på Universitetssjukhuset i Linköping/Lasarettet i Motala.
AT-tjänstgöring i Region Östergötland sker, i kombinerad form, på Universitetssjukhuset i Linköping/Lasarettet i Motala och på Vrinnevisjukhuset inom Region Östergötland. Upplägget kan skilja sig åt något, men grunden är densamma. Vi erbjuder en personlig och professionell AT där medarbetarens kompetensutveckling står i centrum.

Arbetsbeskrivning

Hälso- och sjukvården befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Detta innebär bl a nya samarbetsformer och arbetssätt, digitalisering och fokus mot personcentrerad och nära vård. I din roll får du vara med och bidra till dessa lösningar samtidigt som du har det samlade ansvaret för verksamheten, dess ekonomi och medarbetare. Som enhetshetschef för AT US/LiM kommer du leda enheten och tillsammans med verksamhetschef driva utveckling av verksamheten för att möta Hälso- och sjukvårdens nuvarande och framtida behov av kompetensförsörjning. Du har sidledsansvar såväl inom som utom verksamhetsområdet och behöver ha en god samverkan med andra enheter.
I din roll kommer du att arbeta med strategisk planering, rekrytering, justering och vidareutveckling av AT för att säkerställa god kvalitet med fokus på utbildningsinnehåll och klinisk handledning, i samverkan med de verksamheter som tar emot AT-läkare. Du deltar aktivt i introduktion av nya AT-läkare, säkerställer utbildningsprogram och god planering för AT-placeringar. Du ansvarar för lönesättning och för medarbetares utveckling. Du har ett nära samarbete med AT-studierektorer och samordnare för AT-verksamheten.

Uppdraget som enhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. I grunden har du en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet

För att lyckas som enhetschef för AT US/LiM ser vi att du har en relevant akademisk examen. Har du examen inom hälso- och sjukvård och har arbetat kliniskt är det meriterande. Vidare är kunskap om läkares utbildning och fortbildning meriterande. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet av ledarskap. Du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. 

Personliga egenskaper

Du har ett strategiskt tänkande, vilket gör att du prioriterar rätt saker och ser kopplingar mellan handlingar och konsekvenser, både på kort och lång sikt. Du har även förmåga att strukturera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är engagerad, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga, din kommunikationsstil är varm men tydlig. Du motiverar och engagerar med hjälp av ditt positiva, öppna och sociala sätt. Därtill har du ett professionellt förhållningssätt, är trygg och stabil med god självinsikt.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till paramedicinska gruppen på Barn- och ungdomssjukhuset

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 5
På H.

K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus i Linköping vårdas barn och ungdomar mellan 0-18 år för både medicinska och kirurgiska sjukdomar. Vi bedriver länssjukvård och högspecialiserad region-och rikssjukvård. Forskning och utvecklingsarbete är högprioriterat på vårt barn- och ungdomssjukhus. Hos oss arbetar många olika yrkesgrupper tillsammans med målet att ge barnen och ungdomarna bästa möjliga vård och omhändertagande. Det råder en god stämning och stort engagemang i vården av barn och familjer.

Den paramedicinska gruppen består av flera olika yrkeskategorier som en del av hela barnsjukhuset inom öppen och slutenvård.

Läs mer om barn och ungdomssjukhuset; https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Jobba-pa-nagon-av-vara-enheter/Jobba-pa-Barn--och-ungdomssjukhuset-i-LinkopingMotala/

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som, i team med medicinsk ledningsansvarig läkare, ska ha uppdraget att driva, förbättra och utveckla den paramedicinska verksamheten på Barnsjukhuset. Du får insyn i och samarbetar med  Barnsjukhusets alla enheter för att våra patienter skall få bästa möjliga vård. I rollen som vårdenhetschef har du ett delegerat verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du deltar aktivt i klinikens chefsgrupper och klinikråd. Vi söker dig som vill leda arbetet för en barnsjukvård med högsta kvalitet och patientsäkerhet. 

Vi söker en vårdenhetschef. Chefsuppdraget är tidsbegränsat till fyra år. Din grundanställning är på heltid vid Barn- och ungdomssjukhuset med placering på Universitetssjukhuset i Linköping. Vi arbetar med löpande urval i denna rekrytering så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid rekrytering till tjänster inom barn och ungdomssjukvård har Region Östergötland som rutin att alltid göra ett utdrag ur belastningsregistret innan tillsättning av tjänst.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en vårdrelaterad utbildning. Du ska ha minst fem års yrkeserfarenhet samt erfarenhet av att arbeta som chef. Erfarenhet av organisationsutveckling och förbättringsarbete ses även det som meriterande liksom erfarenhet av personalansvar och systematiskt arbetsmiljöarbete.

Personliga egenskaper
Du är en person med goda ledaregenskaper såsom god samarbetsförmåga och ett tydligt förhållningssätt i din kommunikation. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt förmåga att se din egen roll som chef och ledare. Du tar hänsyn till det större perspektivet genom att se Barn- och ungdomssjukhusets bästa, tänka strategiskt, prioritera och strukturera ditt arbete. Du har tydligt patientfokus och ett starkt engagemang i ditt arbete och kan motivera och entusiasmera dina medarbetare. Kvalitet och patientsäkerhet är viktigt för dig i alla situationer.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna i denna rekrytering.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi förstärker och söker två enhetschefer till Primärvårdsrehabilitering

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 16
Vill du ha ett chefsuppdrag på en forskningsfokuserad och utvecklingsorienterad rehabiliteringsenhet med ansvar för primärvårdsrehabilitering? Vill du vara en del av en engagerad ledningsgrupp där du har ett nära samarbete med erfarna chefskollegor och leda kompetenta och utvecklingsinriktade medarbetare? Då ska du läsa vidare!

Rörelse och hälsa, Närsjukvården i centrala Östergötland, vänder sig till patienter som i öppen- och slutenvård behöver rehabilitering på grund av sjukdom, skada eller livsstilsrelaterade besvär.

I Rörelse och hälsa finns Primärvårdsrehabiliteringsenheten på Brigadgatan 20A, Linköping, som har i uppdrag att arbeta med rehabilitering för primärvårdens patienter i Linköping med omnejd. På enheten arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter, vårdadministratörer. Tillsammans är det närmare 80 medarbetare. Då enheten expanderat utökar vi nu med ytterligare en chef. Till uppdraget för verksamheten hör också att bedriva forskning och utveckling samt undervisning i samverkan med Medicinska fakulteten vid Linköpings Universitet. Du leder verksamheten i nära samverkan med chefskollegor på samma enhet där många frågor drivs gemensamt. Du kan läsa mer om vår verksamhethttps://www.regionostergotland.se/Om-regionen/Verksamheter/halso--och-sjukvard/Narsjukvarden-i-centrala-Ostergotland/Rorelse-och-halsa/

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef på Primärvårdsrehabiliteringsenheten ansvarar du för att leda och samordna en verksamhet med uppdrag att leverera primärvårdsrehabilitering i huvudsak inom områdena rörelse- och stöd, psykisk ohälsa och andning- och cirkulation. Medarbetarna arbetar självständigt med bedömning, behandling och uppföljning i första linjens sjukvård. Du har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar och ingår i verksamhetens ledningsgrupp som utgörs av ytterligare fem enhetschefer, verksamhetsutvecklare med forskningsinriktning samt verksamhetschef.

Tillsammans med medarbetarna och samarbetspartners på vårdcentraler omsätter du övergripande mål i dagligt arbete och har fokus på att ständigt utveckla och förbättra verksamheten så att patienterna får bästa möjliga rehabilitering. Nära samarbete sker också med övriga rehabiliteringsorganisationer inom Närsjukvården i Region Östergötland, vårdcentralerna i Linköping med omnejd och Linköpings Universitetet.

Utbildning och erfarenhet

Du har en högskoleutbildning inom för verksamheten relevant område. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård, gärna från rehabiliterande verksamhet. Meriterande är om du har tidigare chefs-/ledarerfarenhet, och/eller tidigare arbetat med förändrings- och förbättringsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av, eller intresse för, forsknings- och utvecklingsfrågor.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god förmåga att skapa engagemang, delaktighet och som kommunicerar på ett tydligt sätt. Som chef ser du vikten av att vara närvarande och inlyssnande. Du trivs och drivs i mötet med dina medarbetare och har ett intresse i att se dem utvecklas. Då du kommer att arbeta tätt tillsammans med dina chefskollegor och andra samarbetspartners är det av mycket stor vikt att du har förmåga att samverka och samarbeta bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Vi står inför spännande utveckling och det är av vikt att du kan planera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och tydligt sätt. Du har förmåga att se på sakers långsiktiga betydelse. Du tar initiativ och driver saker framåt och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer planeras att genomföras den 10:e och 13:e juni, varav vi kan komma att tillämpa löpande urval för intervjuer.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu