Verksamhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Verksamhetschef, hälso- och sjukvård i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Verksamhetschef till Vardaga Linköping

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 3
Om Vardaga

Vardaga driver drygt 100 boenden runt om i Sverige och vi erbjuder en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se

Under våren 2023 startade en ny era i Linköpings äldreomsorg - Framtidens vård och omsorg i hemmet. Vardaga är med och formar äldreomsorg och hemsjukvård i Linköpings kommun och vill leverera stort till våra äldre. Du också? Och du har dessutom erfarenhet av hemtjänst och är sugen på såväl nystart som att forma din verksamhet? Toppen!

Vi på Vardaga är ödmjuka inför det uppdrag som uppdragsgivaren, Linköpings kommun, gett oss förtroende till. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan göra skillnad och göra världen lite bättre - en människa i taget.

Din roll

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med start på 6 månaders provanställning.

I rollen som verksamhetschef kommer du att leda verksamheten i det dagliga arbetet där målet är att ge de boende förutsättningar för att klara det dagliga livet efter sina behov och önskemål.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Säkerställa att verksamheten arbetar utifrån gällande lagar, avtal, aktuella koncept, policy- och styrdokument.

- Arbetsmiljöarbete

- Ekonomiskt resultat - budget, förändringsarbete osv.

Din profil

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (ex. socionom, social omsorg) och tidigare erfarenhet från äldreomsorg. Du har minst två års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord kring ledarskap. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som hemtjänstutförare, antingen som medarbetare eller chef/arbetsledare.

Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du gillar att ge och ta emot feedback och bryta ned och arbeta mot uppsatta mål. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.

Det här får du av Vardaga

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Vardaga samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära

- Ledarskapsprogram för samtliga blivande chefer via Lära

- Förmånsportal med rabatter och förmåner

- Coachande och stöttande chefer nära dig

- Tydliga styrdokument och rutiner för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare

- Karriär- och utvecklingsmöjligheter

- Kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Rekryteringsprocessen

I denna rekryteringsprocess samarbetar Clevry med konsult- och rekryteringsföretaget Clevry. Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta oss på telefonnummer +46704629320. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om Clevry

I över 30 år har Clevry legat i framkant för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst.

Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden (https://www.linkedin.com/company/clevry/mycompany/)

Ansök nu

Verksamhetschef för Munhälsoenheten

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 13
Brinner du för folkhälsofrågor och en jämlik munhälsa? Vill du arbeta med det som är viktigt på riktigt?

Vårt erbjudande
Vi är en organisation med fokus på framtid, hållbarhet och jämlik munhälsa.

Genom nära samarbete mellan våra kliniker bedriver vi utvecklingsarbeten och omformar våra arbetssätt för att klara framtidens krav på tandvården, samtidigt som vi själva får en hållbar arbetsmiljö och ett yrke som vi kan utvecklas inom hela livet.

Vi är ungefär 600 medarbetare på ett trettiotal kliniker som erbjuder både allmäntandvård och specialisttandvård efter behov. Här finns alla utvecklingsmöjligheter för dig, vare sig du vill bli klinisk expert, specialist, chef eller något helt annat. Om du vill nå långt så finns vi bakom dig.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef för Munhälsoenheten har du:

- ett strategiskt ansvar för att utveckla Folktandvården Östergötlands befolkningsansvar för barn och unga liksom Folktandvårdens folkhälsouppdrag
- ett strategiskt ansvar för att utveckla barn- och ungdomstandvården inom Folktandvården Östergötland i samarbete med verksamhetscheferna inom allmän- och specialisttandvården
- ett ledningsansvar för Munhälsoenheten för barn och unga
- ett chefsansvar för vårdenhetschefen på Munhälsoenheten för barn och unga

Som verksamhetschef för Munhälsoenheten:

- stöttar du vårdenhetschefen för Munhälsoenheten i det operativa ansvaret att planera, genomföra och följa upp insatser inom befolkningsansvaret, med fokus på att förbättra munhälsan i områden med störst behov
- kvalitetssäkrar du Munhälsoenhetens insatser
- driver och utvecklar du personcentrerad samt kunskapsbaserad vård med patientens involvering och delaktighet
- deltar du i folkhälsoarbetet inom Region Östergötland där du lyfter munhälsan som en viktig del av den allmänna hälsan och ser möjligheter till samverkan
- deltar du i olika samverkansforum mellan regionala och kommunala verksamheter
- fokuserar du på det samhällsodontologiska perspektivet vilket du ansvarar för att lyfta, tillföra och driva i alla sammanhang och forum du finns med i

Du ingår i Folktandvårdens chefsgrupp och arbetar nära övriga chefer inom Folktandvården för att utveckla verksamheten, samt strävar efter att genom dina uppdrag skapa förutsättningar för en jämlik munhälsa i länet.

Verksamhetschefsuppdraget kombineras med klinisk tjänstgöring enligt överenskommelse.

Om dig
Vi söker dig som är tandläkare eller tandhygienist, du har minst några års klinisk erfarenhet i din grundprofession.

Du har ett stort intresse för folkhälsoarbete och det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med samhällsodontologiska frågor eller har samhällsodontologisk utbildning. Det är också meriterande om du är ledarutbildad och har erfarenhet av chefs- eller ledningsuppdrag.

Vi värdesätter väl utvecklad samarbetsförmåga och goda kommunikativa egenskaper. Därtill att du har förmåga att strukturera, nå resultat och se komplexa helheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning
Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef inom LSS Funktionsstöd

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 7
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Uppdraget som verksamhetschef innebär ett ledningsansvar för delverksamheter inom området. I detta ingår ansvar för ekonomi, personal och verksamhet. Delverksamheterna är gruppbostäder för barn och vuxna personer med intellektuella funktionshinder och/eller personlig assistans enligt LSS-lagstiftningen. Det finns även korttidshem för barn och vuxna och annan avlösarverksamhet. Samtliga verksamheter bedrivs dygnet runt. Du har direktansvar för 30-35 medarbetare. Du medverkar i LSS Funktionsstöds ledningsgrupp tillsammans med övriga verksamhetschefer, 2 områdeschefer och avdelningschef med stödfunktioner (administratörer, HR, ekonom och verksamhetsutvecklare). I det här uppdraget kommer du att leda medarbetarna delvis på distans.

Tjänsten utgår från vårt kontor på Hertig Karlsgatan 5A.

Vi söker nya kollegor till både tillsvidareanställningar och till tidsbegränsade anställningar. 

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen med ett tidsbegränsat förordnande som chef.

Din arbetsplats
Är du vår nya kollega som vill skapa bra dagar tillsammans med oss? LSS Funktionsstöd inom Leanlink tillhandahåller verksamhet på Social- och omsorgsnämndens uppdrag enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS-lagen). LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Med våra ca 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalité, där vi utgår ifrån Leanlinks kärnvärden samt vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor. Inom affärsområdet LSS Funktionsstöd arbetar idag 18 verksamhetschefer.

Leanlink står inför en stor förändringsresa som berör flera delar inom organisationen och vi söker nu flera verksamhetschefer som vill vara med på den resan!

Du som söker
Vi söker dig med en högskoleexamen inom beteendevetenskap /socionom/sjuksköterska/HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du som söker har erfarenhet av chef- och ledarskap och har du erhållit den erfarenheten inom vård- och omsorg så är det meriterande. För de tidsbegränsade anställningarna ser vi det som meriterande med erfarenhet av chef- och ledarskap. För uppdraget ser vi gärna också att du har arbetat inom vård, stöd och/eller omsorg samt att du gärna har erfarenhet av arbete inom LSS- verksamhet samt kännedom om LSS-lagstiftningen. Då tjänsten innebär kontakt med såväl kunder, brukare och dess närstående har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Som person tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar själv ditt arbetssätt för att driva dina processer framåt. Du är van att hantera ett högt tempo och är lugn och trygg i dig själv. Då vi är en föränderlig verksamhet är det viktigt att du har förmågan att anpassa dig efter ändrade förutsättningar och drivs av utveckling.

Som ledare arbetar du med dina medarbetare för att effektivt nå gemensamma mål, och har förmågan att delegera och använda de stödresurser som finns. Att samarbeta med andra är en självklarhet och du har förmågan att vara lyhörd genom att lyssna in medarbetares och kunders behov. Du har förståelse för hur kostnader, intäkter och effektivitet påverkar verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv.

I denna rekrytering använder vi oss av tester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: 1 tillsvidareanställning och 1 tidsbegränsade anställningar (vikariat under 2024)

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 11434

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Medicinsk Strålningsfysik i Linköping söker en ny Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 26
Vill du arbeta på ett av Sveriges bästa Universitetssjukhus?

Region Östergötland är en arbetsplats med fokus på högspecialiserad vård, undervisning, utveckling och forskning.

Medicinsk strålningsfysiks uppdrag är att arbeta med strålsäkerhet inom hela Region Östergötland. Vi bedriver verksamhet inom områdena strålterapi, röntgen, MR, nuklearmedicin och strålskydd. På avdelningen arbetar sjukhusfysiker, MR-fysiker och ingenjörer, cirka 35 personer. Vi är experter på strålningens effekter och hur den bäst kan användas inom diagnostik och för behandling i sjukvården. Vi är certifierade enligt ISO 9001:15 vilket innebär att vi har en väl strukturerad och kvalitetssäkrad verksamhet. Som verksamhetschef på Medicinsk strålningsfysik kan du förvänta dig en välkomnande attityd, en engagerad medarbetargrupp och där vi har kul på jobbet.

 

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef för medicinsk strålningsfysik har du stora möjligheter att vidareutveckla en verksamhet som redan idag vågar ligga i framkant och där det finns ett brinnande intresse för utveckling och forskning. Verksamheten präglas av bred allmän kompetens, stor flexibilitet, specialistkompetens och högteknologisk utrustning. Forskning och undervisning ingår som viktiga uppdrag. Vi är sedan 2017 en universitetssjukvårdsenhet (USV-klinik).

Uppdraget innebär att du har det samlade ansvaret för verksamhet, kvalitet, resultat och ekonomi, forskning och utveckling samt medarbetare och arbetsmiljö. Till din hjälp finns engagerade medarbetare och 5 sektionsledare.

Du leder och organiserar arbetet i verksamhetens lednings- och samverkansgrupp och skapar förutsättningar för deltagarna att bidra till den samlade driften och utvecklingen av verksamheten.

I ditt uppdrag ingår att bidra till att aktivt samverka med verksamheter inom Region Östergötland, företrädare för medicinsk strålningsfysik inom främst Sydöstra sjukvårdsregionen, Linköpings Universitet samt nationellt och internationellt.

Tillsammans med övriga verksamhetschefer inom Bild-och funktionsmedicin ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Samtliga verksamhetschefer är direkt underställda och rapporterar till Bild-och funktionsmedicins verksamhetsområdeschef. 

Möjligheter till övriga uppdrag inom Region Östergötland, till exempel utvecklingsarbeten eller egen forskning finns.

#LI-Onsite 

Utbildning och erfarenhet
Högskoleexamen inom relevant område, vi ser det som särskilt meriterande om du är disputerad då vår verksamhet är en USV-klinik. Erfarenhet av strålningsrelaterad verksamhet är meriterande.

Tidigare chefs-och ledarerfarenhet är ett krav då uppdraget kräver goda ledaregenskaper och hög grad av ansvarstagande. Din yrkesmässiga erfarenhet som ledare kan du ha förvärvat inom hälso- och sjukvård eller annan verksamhet. Erfarenhet av förändringsledning och ledarutbildning är meriterande.

Tjänsten kräver kunskap och färdigheter i strategiskt ledarskap på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

 Vid tillsättning av denna tjänst lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. 

Personliga egenskaper
Som person har du förmågan att engagera, motivera och skapa delaktighet hos dina medarbetare. Samtidigt har du ett strategiskt tänkande och ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett tydligt, lyhört och smidigt sätt, och visar omdöme vid uttalande, agerande och beslut.

 

Ansökan och anställning
Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef sökes till Kvinnokliniken US

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 16
Som biträdande verksamhetschef har du ett övergripande omvårdnadsansvar för klinikens vårdavdelningar och mottagningar. Vi söker dig som trivs att arbeta i team och med intresse för omvårdnad och utveckling. Tillsammans med verksamhetschefen har du ansvar för arbetsmiljö, patientsäkerhet, kompetensförsörjning och ekonomi. Arbetet innebär ett dagligt nära samarbete med verksamhetschef och att vara ställföreträdande för denna vid behov.

Kvinnokliniken US/ Motala är en del av Barn- och kvinnocentrum som bedriver alla former av gynekologisk öppen- och slutenvård inklusive mödravård, obstetrik, förlossning- och BB-vård. Kliniken har profilering mot högspecialiserad vård med regionala uppdrag inom cancerkirurgi och infertilitetsbehandlingar samt 2 nationella uppdrag inom komplicerade förlossningsskador och vulvacancer. Forskning, utveckling och utbildning är viktiga delar av verksamheten. Inom forskning är vi framgångsrika inom exempelvis graviditet och förlossning, infertilitet, psykosocialt omhändertagande, samt inom gynekologi och cancerkirurgi. Inom FoU har vi ett nära samarbete med Linköpings universitet.

Vården bedrivs i nära samarbete med kvinnokliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping med gemensam vision: "Tillsammans - för kvinnans bästa hälsa genom livet".

Centrum är ISO- certifierat inom kvalitet och miljö.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som biträdande verksamhetschef innebär att du har ett övergripande omvårdnadsansvar för klinikens vårdavdelningar och mottagningar. Du är chef för vårdenhetschefer och enhetschefer. Tillsammans med verksamhetschefen har du ansvar för arbetsmiljö, patientsäkerhet, kompetensförsörjning och ekonomi. I uppdraget har du självständigt ansvar för övergripande utvecklingsprojekt på kliniken. Arbetet innebär ett dagligt nära samarbete med verksamhetschef och att vara ställföreträdande för denna vid behov.

Utbildning och erfarenhet

Vi vill att du har grundprofession motsvarande högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Vi söker dig som har tidigare chef- och ledarerfarenhet. Erfarenhet av kvinnosjukvård är meriterande.

Personliga egenskaper

Du bör vara stresstålig och ha en stor initiativförmåga samt god förmåga att ta eget ansvar. Vi ställer stora krav på din förmåga att kommunicera och samverka. Du är intresserad av att leda förändrings- och kvalitetsutvecklingsarbete i en kvalificerad kunskapsorganisation. Du trivs med att arbeta i team med andra yrkeskategorier. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Anställning och information

Vi söker en biträdande verksamhetschef på heltid. Chefsuppdraget är tidsbegränsat till fyra år. Du har din anställning inom din grundprofession på kliniken. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Tf Verksamhetschef, Tobias Ekenlie, 010-1041665

Fackliga företrädare för:

SACO: annika.barth@regionostergotland.se

VISION: jasmine.astrom@regionostergotland.se

Vårdförbundet: asa.fransen.salminen@regionostergotland.se

Kommunal: erica.carlsson@regionostergotland.se

Östergötlands läkarförening: madelene.wedin@regionostergotland.se

Önskas kontakt med annan facklig organisation, kontakta HR ansvarig Mats Cleve, 010- 1047599

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Wisth på 011-191897 eller eva.wisth@jeffersonwells.se

Sista ansökningsdag är 13 augusti 2023. Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Verksamhetschef till Resurs och kompetens

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 19
Resurs- och kompetens består av flera enheter och finns lokaliserat på Universitetssjukhuset i Linköping (US) och på Vrinnevisjukhuset i Norrköping (ViN).

Organisatoriskt har verksamheten sin placering inom Närsjukvården i centrala Östergötland (NSC) och verksamhetschefen är direkt underställd centrumchefen.

Verksamheten förmedlar sjuksköterskor, undersköterskor, barnskötare, skötare och vårdadministratörer till sjukhusens samtliga sjukvårdande enheter samt primärvården vid behov av korttidsvikarier (1-14 dagar).

Arbetsbeskrivning
Uppdraget som verksamhetschef innebär att:

- Ha ett samlat administrativt lednings- och arbetsmiljöansvar för verksamheten
- Leda, vara delaktig i det dagliga arbetet och utveckla såväl verksamhet som medarbetare
- Utifrån uppdrag tillsammans med medarbetare formulera och följa upp mål för verksamheten
- Skapa förutsättningar för förändrings- och utvecklingsarbete för att möta verksamheternas behov av bemanning
- Arbeta för en hälsofrämjande arbetsplats med ett gott arbetsklimat, god kommunikation och gott samarbete mellan medarbetare
- Samverka med samtliga aktörer 

#LI-Onsite

Utbildning och erfarenhet
Du har en högskoleutbildning inom för verksamheten relevant område. Vi vill att du har tidigare chefserfarenhet och erfarenhet från arbete med bemanning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård och att du har god kunskap om sjukvårdssystemet. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med utvecklings- och förbättringsarbete och samverkan.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har självinsikt samt ett situations anpassat förhållningssätt där du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är tydlig i din kommunikation och leder genom att skapa engagemang och delaktighet. Som person har du en god samarbetsförmåga, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är strategisk och målinriktad i ditt synsätt och ser till hela verksamheten bästa, i både agerande och beslutsfattande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Ansökan och anställning
Uppdraget som verksamhetschef är tidsbegränsat och du erbjuds tillsvidareanställning inom Region Östergötland i din grundprofession.

Vi kommer att genomföra intervjuer onsdagen den 16 augusti och om du blir aktuell för det kontaktar vi dig den 14 augusti.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef inom LSS Funktionsstöd

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 9
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Uppdraget som verksamhetschef innebär ett ledningsansvar för delverksamheter inom området. I detta ingår ansvar för ekonomi, personal och verksamhet. Delverksamheterna är gruppbostäder för barn och vuxna personer med intellektuella funktionshinder och/eller personlig assistans enligt LSS-lagstiftningen. Det finns även korttidshem för barn och vuxna och annan avlösarverksamhet. Samtliga verksamheter bedrivs dygnet runt. Du har direktansvar för 30-35 medarbetare. Du medverkar i LSS Funktionsstöds ledningsgrupp tillsammans med övriga verksamhetschefer, 2 områdeschefer och avdelningschef med stödfunktioner (administratörer, HR, ekonom och verksamhetsutvecklare). I det här uppdraget kommer du att leda medarbetarna delvis på distans.

Tjänsten utgår från vårt kontor på Hertig Karlsgatan 5A.

Vi söker nya kollegor till både tillsvidareanställningar och till tidsbegränsade anställningar. 

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen med ett tidsbegränsat förordnande som chef.

Din arbetsplats
Är du vår nya kollega som vill skapa bra dagar tillsammans med oss? LSS Funktionsstöd inom Leanlink tillhandahåller verksamhet på Social- och omsorgsnämndens uppdrag enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS-lagen). LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Med våra ca 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalité, där vi utgår ifrån Leanlinks kärnvärden samt vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor. Inom affärsområdet LSS Funktionsstöd arbetar idag 18 verksamhetschefer.

Leanlink står inför en stor förändringsresa som berör flera delar inom organisationen och vi söker nu flera verksamhetschefer som vill vara med på den resan!

Du som söker
Vi söker dig med en högskoleexamen inom beteendevetenskap /socionom/sjuksköterska/HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du som söker har erfarenhet av chef- och ledarskap och har du erhållit den erfarenheten inom vård- och omsorg så är det meriterande. För de tidsbegränsade anställningarna ser vi det som meriterande med erfarenhet av chef- och ledarskap. För uppdraget ser vi gärna också att du har arbetat inom vård, stöd och/eller omsorg samt att du gärna har erfarenhet av arbete inom LSS- verksamhet samt kännedom om LSS-lagstiftningen. Då tjänsten innebär kontakt med såväl kunder, brukare och dess närstående har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Som person tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar själv ditt arbetssätt för att driva dina processer framåt. Du är van att hantera ett högt tempo och är lugn och trygg i dig själv. Då vi är en föränderlig verksamhet är det viktigt att du har förmågan att anpassa dig efter ändrade förutsättningar och drivs av utveckling.

Som ledare arbetar du med dina medarbetare för att effektivt nå gemensamma mål, och har förmågan att delegera och använda de stödresurser som finns. Att samarbeta med andra är en självklarhet och du har förmågan att vara lyhörd genom att lyssna in medarbetares och kunders behov. Du har förståelse för hur kostnader, intäkter och effektivitet påverkar verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv.

I denna rekrytering använder vi oss av tester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: 5 tillsvidareanställningar och 2 tidsbegränsade anställningar till och med 2024.07.31 och 2024.09.30

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal lediga befattningar: 7

Ref. nr: 11434

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Verksamhetschef till Thorax-Kärlkliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 12
Vill du vara med och utveckla vård i världsklass? 
Thorax-kärlkliniken på Universitetssjukhuset i Linköping är en del av Hjärtcentrum och omfattar thoraxkirurgi, kärlkirurgi, thoraxanestesi och intensivvård.

Hos oss utförs bland annat högspecialiserad kärlkirurgi samt kirurgisk behandling, inklusive postoperativt omhändertagande av sjukdomar i bröstkorgen, hjärtat och lungorna. Forskning och undervisning ingår som viktiga uppdrag. Vi är sedan 2017 en universitetssjukvårdsenhet (USV-klinik). Våra patienter kommer huvudsakligen från Sydöstra sjukvårdsregionen.Kliniken ingår i Hjärtcentrum tillsammans Fysiologiska kliniken i Linköping och Kardiologiska klinikerna i Linköping och Norrköping. Vi arbetar processorienterat inom Hjärtcentrum inklusive Seldingerenheten, som samlar 8 laboratorier för kateterburna åtgärder. Kliniken rymmer operations-, intensivvårds-, uppvaknings- samt vårdavdelningar samt kärlmottagning i Linköping och i Norrköping med sammanlagt 265 medarbetare.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill leda och, tillsammans med dina medarbetare, utveckla en högspecialiserad verksamhet med höga kvalitetskrav. Huvuduppdraget är att tillsammans med centrumet skapa förutsättningar för att kunna möta framtidens thorax-kärlvård.

Uppdraget innebär ett samlat ansvar för vård, forskning och undervisning och därmed för medicinsk- och omvårdnadskvalitet, tillgänglighet, utveckling, ekonomi samt medarbetare och arbetsmiljö. Du leder processorienterat mot tydliga mål och arbetar nära medarbetarna med systematiskt förbättringsarbete. Målet är att ge och vidareutveckla vård med hög nationell och internationell kvalitet, tillgänglighet och patientdelaktighet på ett kostnadseffektivt sätt. 

Du rapporterar till centrumchef och ingår i Hjärtcentrums ledningsgrupp. Du tar, förutom för din klinik, även ansvar för helheten gentemot angränsande verksamheter.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är disputerad med ledarerfarenhet från sjukvårdande verksamhet. Du har relevant utbildning på högskolenivå och gedigen erfarenhet från högspecialiserad och forskningsintensiv verksamhet. Erfarenhet av att leda förändrings-/förbättringsarbete är en förutsättning för uppdraget som verksamhetschef.

Det är meriterande är om du har erfarenhet av att vara chef. Det är också meriterande om du har erfarenhet av ekonomi samt erfarenhet av organisationsutveckling.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har god strategisk förmåga, är en god förebild i organisationen och stödjer medarbetarna och verksamhetens utveckling utifrån uppdrag och mål. Du har en god samarbetsförmåga och kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt. Vidare har du helhetssyn och tar hänsyn till verksamhetens bästa med patienten i fokus. Som person är du trygg, stabil och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du trivs i rollen att leda och stimuleras av att bidra till framgångsrikt forsknings- och utvecklingsarbete. Tjänsten kräver att du är bra på att skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen samt stödja arbetsprocesser där olika professioner ingår i samverkan runt patienten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Ansökan och anställning
Tjänsten är ett tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning inom din grundprofession. 

I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn på 0722-00 40 86 alternativt mailto:erik.svahn@jeffersonwells.se.

Välkommen med din ansökan!

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef till Thorax-Kärlkliniken på US

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 4
Vill du vara med och utveckla vård i världsklass?

Thorax-kärlkliniken på Universitetssjukhuset i Linköping är en del av Hjärtcentrum och omfattar thoraxkirurgi, kärlkirurgi, thoraxanestesi och intensivvård. Hos oss utförs bland annat högspecialiserad kärlkirurgi samt kirurgisk behandling, inklusive postoperativt omhändertagande av sjukdomar i bröstkorgen, hjärtat och lungorna. Forskning och undervisning ingår som viktiga uppdrag. Vi är sedan 2017 en universitetssjukvårdsenhet (USV-klinik). Våra patienter kommer huvudsakligen från Sydöstra sjukvårdsregionen.

Kliniken ingår i Hjärtcentrum tillsammans Fysiologiska kliniken i Linköping och Kardiologiska klinikerna i Linköping och Norrköping. Vi arbetar processorienterat inom Hjärtcentrum inklusive Seldingerenheten, som samlar 8 laboratorier för kateterburna åtgärder. Kliniken rymmer operations-, intensivvårds-, uppvaknings- samt vårdavdelningar samt kärlmottagning i Linköping och i Norrköping med sammanlagt 265 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill leda och, tillsammans med dina medarbetare, utveckla en högspecialiserad verksamhet med höga kvalitetskrav. Huvuduppdraget är att tillsammans med centrumet skapa förutsättningar för att kunna möta framtidens thorax-kärlvård.

Uppdraget innebär ett samlat ansvar för vård, forskning och undervisning och därmed för medicinsk- och omvårdnadskvalitet, tillgänglighet, utveckling, ekonomi samt medarbetare och arbetsmiljö. Du leder processorienterat mot tydliga mål och arbetar nära medarbetarna med systematiskt förbättringsarbete. Målet är att ge och vidareutveckla vård med hög nationell och internationell kvalitet, tillgänglighet och patientdelaktighet på ett kostnadseffektivt sätt.

Du rapporterar till centrumchef och ingår i Hjärtcentrums ledningsgrupp. Du tar, förutom för din klinik, även ansvar för helheten gentemot angränsande verksamheter.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är disputerad med ledarerfarenhet från sjukvårdande verksamhet. Du har relevant utbildning på högskolenivå och gedigen erfarenhet från högspecialiserad och forskningsintensiv verksamhet. Erfarenhet av att leda förändrings-/förbättringsarbete är en förutsättning för uppdraget som verksamhetschef.

Det är meriterande är om du har erfarenhet av att vara chef. Det är också meriterande om du har erfarenhet av ekonomi samt erfarenhet av organisationsutveckling.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har god strategisk förmåga, är en god förebild i organisationen och stödjer medarbetarna och verksamhetens utveckling utifrån uppdrag och mål. Du har en god samarbetsförmåga och kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt. Vidare har du helhetssyn och tar hänsyn till verksamhetens bästa med patienten i fokus. Som person är du trygg, stabil och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du trivs i rollen att leda och stimuleras av att bidra till framgångsrikt forsknings- och utvecklingsarbete. Tjänsten kräver att du är bra på att skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen samt stödja arbetsprocesser där olika professioner ingår i samverkan runt patienten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Tjänsten är ett tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning inom din grundprofession.

I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn på 0722-00 40 86 alternativt erik.svahn@jeffersonwells.se.

Välkommen med din ansökan!


Läs gärna här om dina förmåner.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en hälsodeklaration.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.Läs mer och ansök tjänsten via länken nedan:
https://regionostergotland.varbi.com/se/what:job/jobID:615396/type:job/where:4/apply:1Sista ansökningsdag2023-04-23

Ansök nu

Verksamhetschef till Kvinnokliniken Universitetssjukhuset

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 1
Som verksamhetschef blir ditt uppdrag att leda verksamheten och du driver systematiska förbättringsarbeten utifrån patient, process, och medarbetarperspektiv.

Du har ett verksamhets-, ekonomi-, och personalansvar samt strategiskt ansvar att driva utvecklingsarbete på övergripande verksamhetsnivå och för kvinnosjukvården i regionen. Många delar av uppdraget sköts i samverkan med andra kliniker och verksamheter inom och utanför regionen.

Barn- och kvinnocentrum är en länsövergripande enhet inom Region Östergötland. Kvinnokliniken US/ Motala är en del av Barn- och kvinnocentrum som bedriver alla former av gynekologisk öppen- och slutenvård inklusive mödravård, obstetrik, förlossning- och BB-vård. Kliniken har profilering mot högspecialiserad vård med regionala uppdrag inom cancerkirurgi och infertilitetsbehandlingar samt 2 nationella uppdrag inom komplicerade förlossningsskador och vulvacancer. Forskning, utveckling och utbildning är viktiga delar av verksamheten. Inom forskning är vi framgångsrika inom exempelvis graviditet och förlossning, infertilitet, psykosocialt omhändertagande, samt inom gynekologi och cancerkirurgi. Inom FoU har vi ett nära samarbete med Linköpings universitet.

Vården bedrivs i nära samarbete med kvinnokliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping med gemensam vision: "Tillsammans - för kvinnans bästa hälsa genom livet".

Centrum är ISO- certifierade inom kvalitet och miljö.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef blir ditt uppdrag att leda verksamheten och utifrån uppdraget, skapa förutsättningar att uppnå bästa patientsäkerhet, vårdkvalitet, forskning och utbildning, effektiva arbetssätt och god arbetsmiljö. Du driver det systematiska förbättringsarbeten utifrån patient, process, och medarbetarperspektiv. Med dig har du cirka 330 skickliga och högt motiverade medarbetare.

Du har ett verksamhets-, ekonomi-, och personalansvar samt strategiskt ansvar att driva utvecklingsarbete på övergripande verksamhetsnivå och för kvinnosjukvården i regionen. Du ingår i ledningsgruppen för Barn- och kvinnocentrum i Region Östergötland och rapporterar till centrumchefen. Många delar av uppdraget sköts i samverkan med andra kliniker och verksamheter inom och utanför regionen. En viktig del i uppdraget är fortlöpande kontakt och samverkan med de fackliga organisationerna. I ditt uppdrag är du ordförande i och leder klinikens samverkansgrupp som också är skyddskommitté.

Utbildning och erfarenhet
Du har utbildning på högskolenivå samt erfarenhet av chef- och/eller ledaruppdrag inom hälso- och sjukvård.

Vi ser det som meriterande om du är utbildad läkare eller specialist inom obstetrik och gynekologi. Har du akademiska meriter med erfarenhet av forskning och undervisning eller att du är disputerad är också en fördel. Det är även meriterande om du har erfarenhet från regionalt, nationellt och/eller internationellt samarbete och att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av komplexiteten på en Universitetsklinik med tre huvuduppgifter (Klinik/Forskning/Utveckling) och många externa samverkansparter.

Personliga egenskaper
Med ett tydligt ledarskap skapar du delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare att växa och ta ansvar i ett klimat som inspirerar till engagemang och samarbete. Du har helhetssyn, skapar och uppehåller relationer med samverkansparter och kan med handlingskraft och struktur leda en verksamhet mot uppsatta mål. För att bli framgångsrik i tjänsten behövs intresse och kompetens inom utvecklingsarbete, undervisning och forskning.

Anställning och information
Detta är ett tidsbegränsat chefsuppdrag med en tillsvidaretjänst i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Centrumchef Tobias Ekenlie 010-1041664, mailto:tobias.ekenlie@regionostergotland.se

För kontakt med facklig part:
Östergötlands läkarförening: mailto:bo.tillander@regionostergotland.se
SACO: mailto:annika.barth@regionostergotland.se
VISION: mailto:eleanor.thuresson@regionostergotland.se
Vårdförbundet: mailto:asa.fransen.salminen@regionostergotland.se

Önskas kontakt med annan facklig organisation, kontakta HR ansvarig Mats Cleve, 010- 1047599

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Wisth på 011-191897 eller mailto:eva.wisth@jeffersonwells.se

Sök tjänsten https://www.jeffersonwells.se/sv/jobb/9e4e90e4-84e5-415f-868c-4fc0bfb5e867/verksamhetschef-kvinnokliniken-universitetssjukhuset-

Sista ansökningsdag är 21 februari 2023. Välkommen med din ansökan.
Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef, Kardiologiska kliniken, Universitetssjukhuset i Linköping

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 15
Vill du vara med och utveckla vård i världsklass? Just nu söker Kardiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping en verksamhetschef.

Vi har en stor kardiologisk verksamhet bestående av flera enheter; hjärtintensivvårdsavdelning (HIA), hjärtmedicinsk akutvårdsavdelning (avdelning 7), avdelning för elektiv vård (avdelning 8), Seldingerenheten med åtta interventionslab samt kardiologimottagning. Vi behandlar huvudsakligen patienter från Sydöstra sjukvårdsregionen. På vår klinik bedrivs bred klinisk forskning av flera yrkesprofessioner, vilket genomsyrar vår verksamhet. Vi är en kunskapsintensiv klinik och vi är stolta över våra medarbetare som tillsammans bidrar till en god arbetsmiljö. Sedan 2017 är kliniken en universitetsjukvårdsenhet.

Sedan länge arbetar vi processorienterat i nära samarbete med Thorax-kärlkliniken, Fysiologiska kliniken och Röntgenkliniken. Kliniken har cirka 330 medarbetare.

Inom kliniken vårdas årligen cirka 3 800 patienter inneliggande med en medelvårdtid på
2,7 dagar. Drygt 18 000 polikliniska besök genomförs. Under 2022 genomfördes på Seldingerenheten 4 500 interventioner bland annat drygt 2 050 koronarangiografier/PCI:er, 200 TAVI-interventioner, 620 kateterablationer och 700 pacemaker- och ICD-implantationer.

På kliniken finns en omfattande vetenskaplig kompetens med fyra professorer, en biträdande professor, fyra docenter, 16 disputerade och åtta doktorander. Årligen publiceras 80–100 vetenskapliga artiklar utgående från Kardiologiska kliniken.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget innebär ett samlat ansvar för vård, forskning och undervisning och därmed för medicinsk- och omvårdnadskvalitet, tillgänglighet, utveckling, ekonomi samt medarbetare och arbetsmiljö. Vi söker dig som tillsammans med medarbetare vill leda och utveckla en högspecialiserad verksamhet med höga kvalitetskrav. Som verksamhetschef har du för närvarande personalansvar för läkarna på kliniken och en vårdchef.

Du leder processorienterat mot tydliga mål och arbetar nära medarbetarna med systematiskt förbättringsarbete. Målet är att ge och vidareutveckla vård och forskning av hög nationell och internationell kvalitet, tillgänglighet och patientdelaktighet på ett kostnadseffektivt sätt. I uppdraget ingår att ansvara för kliniken och även för samverkan med angränsande verksamheter med syfte att ge invånarna i sydöstra sjukvårdsregionen vård i världsklass. Du rapporterar till centrumchef och ingår i Hjärtcentrums (HC) ledningsgrupp. 

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är disputerad och har ledarerfarenhet från hjärtverksamhet. Du har relevant utbildning på högskolenivå och gedigen erfarenhet från högspecialiserad och forskningsintensiv verksamhet. Erfarenhet av att leda förändrings-/förbättringsarbete är en förutsättning för uppdraget som verksamhetschef. Undervisningserfarenhet och kunskaper i ekonomi är meriterande.

Personliga egenskaper


Uppdraget som verksamhetschef kräver en förmåga och vilja att leda andra och att du engagerat motiverar medarbetarna på kliniken. Du har en stark empatisk förmåga och trivs i ledarrollen samt stimuleras av att bidra till framgångsrikt forsknings- och utvecklingsarbete.

Du har ett strategiskt och stabilt arbetssätt och drivs av att utveckla arbetsmetoder och rutiner. Vidare har du en god samarbetsförmåga och en god helhetssyn. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställning och information
Tjänsten är ett tidsbegränsat chefsförordnade med tillsvidareanställning inom din grundprofession. Välkommen med din ansökan senast den 19 mars 2023.

För att ta del av klinikens verksamhetsplan, var god kontakta någon av nedanstående kontaktpersoner.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef Kvinnokliniken Universitetssjukhuset Linköping

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 31
Som verksamhetschef blir ditt uppdrag att leda verksamheten och du driver systematiska förbättringsarbeten utifrån patient, process, och medarbetarperspektiv. Du har ett verksamhets-, ekonomi-, och personalansvar samt strategiskt ansvar att driva utvecklingsarbete på övergripande verksamhetsnivå och för kvinnosjukvården i regionen. Många delar av uppdraget sköts i samverkan med andra kliniker och verksamheter inom och utanför regionen.

Barn- och kvinnocentrum är en länsövergripande enhet inom Region Östergötland. Kvinnokliniken US/ Motala är en del av Barn- och kvinnocentrum som bedriver alla former av gynekologisk öppen- och slutenvård inklusive mödravård, obstetrik, förlossning- och BB-vård. Kliniken har profilering mot högspecialiserad vård med regionala uppdrag inom cancerkirurgi och infertilitetsbehandlingar samt 2 nationella uppdrag inom komplicerade förlossningsskador och vulvacancer. Forskning, utveckling och utbildning är viktiga delar av verksamheten. Inom forskning är vi framgångsrika inom exempelvis graviditet och förlossning, infertilitet, psykosocialt omhändertagande, samt inom gynekologi och cancerkirurgi. Inom FoU har vi ett nära samarbete med Linköpings universitet.

Vården bedrivs i nära samarbete med kvinnokliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping med gemensam vision: "Tillsammans - för kvinnans bästa hälsa genom livet".

Centrum är ISO- certifierade inom kvalitet och miljö.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef blir ditt uppdrag att leda verksamheten och utifrån uppdraget, skapa förutsättningar att uppnå bästa patientsäkerhet, vårdkvalitet, forskning och utbildning, effektiva arbetssätt och god arbetsmiljö. Du driver det systematiska förbättringsarbeten utifrån patient, process, och medarbetarperspektiv. Med dig har du cirka 330 skickliga och högt motiverade medarbetare.

Du har ett verksamhets-, ekonomi-, och personalansvar samt strategiskt ansvar att driva utvecklingsarbete på övergripande verksamhetsnivå och för kvinnosjukvården i regionen. Du ingår i ledningsgruppen för Barn- och kvinnocentrum i Region Östergötland och rapporterar till centrumchefen. Många delar av uppdraget sköts i samverkan med andra kliniker och verksamheter inom och utanför regionen. En viktig del i uppdraget är fortlöpande kontakt och samverkan med de fackliga organisationerna. I ditt uppdrag är du ordförande i och leder klinikens samverkansgrupp som också är skyddskommitté.

Utbildning och erfarenhet
Du har utbildning på högskolenivå samt erfarenhet av chef- och/eller ledaruppdrag inom hälso- och sjukvård.
Vi ser det som meriterande om du är utbildad läkare eller specialist inom obstetrik och gynekologi. Har du akademiska meriter med erfarenhet av forskning och undervisning eller att du är disputerad är också en fördel. Det är även meriterande om du har erfarenhet från regionalt, nationellt och/eller internationellt samarbete och att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av komplexiteten på en Universitetsklinik med tre huvuduppgifter (Klinik/Forskning/Utveckling) och många externa samverkansparter.

Personliga egenskaper
Med ett tydligt ledarskap skapar du delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare att växa och ta ansvar i ett klimat som inspirerar till engagemang och samarbete. Du har helhetssyn, skapar och uppehåller relationer med samverkansparter och kan med handlingskraft och struktur leda en verksamhet mot uppsatta mål. För att bli framgångsrik i tjänsten behövs intresse och kompetens inom utvecklingsarbete, undervisning och forskning.

Anställning och information
Detta är ett tidsbegränsat chefsuppdrag med en tillsvidaretjänst i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Centrumchef, Tobias Ekenlie 010-1041664, tobias.ekenlie@regionostergotland.se

För kontakt med facklig part:
Östergötlands läkarförening: bo.tillander@regionostergotland.se
SACO: annika.barth@regionostergotland.se
VISION: eleanor.thuresson@regionostergotland.se
Vårdförbundet: asa.fransen.salminen@regionostergotland.se

Önskas kontakt med annan facklig organisation, kontakta HR ansvarig Mats Cleve, 010- 1047599

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Wisth på 011-191897 eller eva.wisth@jeffersonwells.se

Sista ansökningsdag är 14 mars 2023. Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Verksamhetschef till Thorax-Kärlkliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 31
Vill du vara med och utveckla vård i världsklass? 
Thorax-Kärlkliniken på Universitetssjukhuset i Linköping är en del av Hjärtcentrum och omfattar thoraxkirurgi, kärlkirurgi, thoraxanestesi och intensivvård.

Hos oss utförs bland annat högspecialiserad kärlkirurgi samt kirurgisk behandling, inklusive postoperativt omhändertagande av sjukdomar i bröstkorgen, hjärtat och lungorna.  Forskning och undervisning ingår som viktiga uppdrag. Vi är sedan 2017 en universitetssjukvårdsenhet (USV-klinik). Våra patienter kommer huvudsakligen från Sydöstra sjukvårdsregionen. 

Kliniken ingår i Hjärtcentrum tillsammans Fysiologiska kliniken i Linköping och Kardiologiska klinikerna i Linköping och Norrköping. Vi arbetar processorienterat inom Hjärtcentrum inklusive Seldingerenheten, som samlar 8 laboratorier för kateterburna åtgärder. Kliniken har cirka 265 medarbetare.

Inom thoraxkirurgi utförs årligen cirka 800 hjärtoperationer och 300 lungoperationer samt avancerat cirkulationsunderstöd. Thoraxintensivavdelningen hanterar förutom thorax- och kärlkirurgiska patienter även intensivvårdskrävande kardiologiska patienter. Inom kärlkirurgi utförs cirka 850 åtgärder årligen. Inom kliniken ryms operations-, intensivvårds-, uppvaknings- och vårdavdelningar samt kärlmottagning både i Linköping och i Norrköping.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill leda och, tillsammans med dina medarbetare, utveckla en högspecialiserad verksamhet med höga kvalitetskrav. Huvuduppdraget är att tillsammans med centrumet skapa förutsättningar för att kunna möta framtidens thorax-kärlvård.

Uppdraget innebär ett samlat ansvar för vård, forskning och undervisning och därmed för medicinsk- och omvårdnadskvalitet, tillgänglighet, utveckling, ekonomi samt medarbetare och arbetsmiljö. Du leder processorienterat mot tydliga mål och arbetar nära medarbetarna med systematiskt förbättringsarbete. Målet är att ge och vidareutveckla vård med hög nationell och internationell kvalitet, tillgänglighet och patientdelaktighet på ett kostnadseffektivt sätt. 

Du rapporterar till centrumchef och ingår i Hjärtcentrums ledningsgrupp. Du tar, förutom för din klinik, även ansvar för helheten gentemot angränsande verksamheter.

Tjänsten är ett tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning inom din grundprofession. 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är disputerad med ledarerfarenhet från sjukvårdande verksamhet. Du har relevant utbildning på högskolenivå och gedigen erfarenhet från högspecialiserad och forskningsintensiv verksamhet. Erfarenhet av att leda förändrings-/förbättringsarbete är en förutsättning för uppdraget som verksamhetschef. Erfarenhet som chef och kunskaper i ekonomi och organisationsutveckling är meriterande.  

Personliga egenskaper
Vi söker dig som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har god strategisk förmåga, är en god förebild i organisationen och stödjer medarbetarna och verksamhetens utveckling utifrån uppdrag och mål. Du har en god samarbetsförmåga och kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt. Vidare har du helhetssyn och tar hänsyn till verksamhetens bästa med patienten i fokus. Som person är du trygg, stabil och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du trivs i rollen att leda och stimuleras av att bidra till framgångsrikt forsknings- och utvecklingsarbete. Tjänsten kräver att du är bra på att skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen samt stödja arbetsprocesser där olika professioner ingår i samverkan runt patienten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef till Njurmedicinska kliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 24
Njurmedicinska kliniken är en universitetssjukvårdsenhet och en del av Medicincentrum.

Vår klinik kännetecknas av ett öppet klimat med hög delaktighet och ansvarskänsla och med ett gott samarbete mellan yrkesgrupperna.

Klinikens verksamhet är organiserad i flera enheter med totalt drygt 100 medarbetare. Njurmedicinska kliniken ansvarar för njursjukvården i centrala och västra Östergötland. På Universitetssjukhuset i Linköping finns avdelning B173 som är en kombinerad njur- och reumatologavdelning där patienter med njursjukdomar och reumatologiska sjukdomar utreds, diagnostiseras och behandlas. I Linköping finns även njurmedicinsk mottagning, dialys samt självdialys som är utlokaliserad på garnisonsområdet. Dialys finns även på lasarettet i Motala. Vi bedriver en aktiv forskningsverksamhet på kliniken och vid Linköpings Universitet finns en professur i njurmedicin där även klinisk verksamhet ingår.

 

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är en framåtblickande chef och ledare som stimuleras av utmaningar. Du möjliggör engagemang och delaktighet för att tillsammans och effektivt uppnå mål. Din framgång speglas av ett tillitsbaserat ledarskap där din uppgift är att utveckla verksamheten och dina medarbetare på ett sätt som främjar en god arbetsmiljö.

Du kommer att ha det samlade resultatansvaret för njurklinikens verksamhet. Det innebär bland annat att ansvara för kvalitet, patientsäkerhet, ekonomi och arbetsmiljöfrågor. Din uppgift är också att stimulera till fortsatt forskning och utveckling inom klinikens område.


Kliniken har fyra vårdenhetschefer vilka är ansvariga för avdelning, mottagning och dialysverksamhet. Arbetet innebär nära samverkan med centrumchef, verksamhetschefer, vårdenhetschefer och medarbetare. Du ingår i Medicincentrums ledningsgrupp där du tillsammans med dina chefskollegor i ledningsgruppen bidrar till det strategiska arbetet. Målet är en verksamhet med patienten i fokus där kvalitet, delaktighet och hög tillgänglighet är ledord.

Som stöd i ditt arbete finns ekonomi, HR och verksamhetsutveckling på stabsnivå. För dig som inte själv är läkare finns medicinskt ledningsansvarig läkare till stöd.

Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. I grunden har du en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.

 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är en utpräglad ledare med starkt engagemang och förmåga att utveckla verksamheten. Du har akademisk bakgrund och erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård. Tidigare chefs- och/ eller ledarerfarenhet samt att du genomgått någon form av ledarutvecklingsprogram är starkt meriterande. Vi ser det även som meriterande med forskningsutbildning och/ eller erfarenhet av forskningsarbete.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som arbetar utifrån ett tydligt, närvarande och tillitsbaserat ledarskap. I ditt ledarskap sätter du mål, uppnår resultat med kvalité och följer upp din verksamhet. Ditt ledarskap präglas av ett utvecklande förhållningssätt med fokus på förbättring och utveckling. Du har god förmåga att strategiskt organisera och bedriva din verksamhet. Utifrån ett helhetsperspektiv tar du hänsyn till faktorer som kan komma att påverka kliniken.

Utöver detta är du trygg som person med en god förmåga att samarbeta. Att bidra till engagemang och delaktighet ser du som en självklarhet där ni tillsammans utvecklar kliniken och regionen varje dag och livet framåt. Dessutom är du en tydlig kommunikatör både muntligt och skriftligt.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef för Laboratoriemedicin Sjukhus - Linköping

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 27
Var med och skapa framtidens hälso- och sjukvård!

Medicinsk diagnostik är en förutsättning för effektiva vårdprocesser då diagnostik är en viktig del i alla vårdkedjor och inom kliniska forskningsprojekt. Vår förmåga att leverera precisa analyser, i rätt tid är avgörande för fortsatt medicinsk behandling. Våra möjligheter att ta till oss och använda ny teknik fungerar som en hävstång i utvecklingen av effektivare vårdprocesser och behandlingar.

Verksamheten Laboratoriemedicin Sjukhus är en länsövergripande och ackrediterad verksamhet inom Diagnostikcentrum i Region Östergötland som utför diagnostiska analyser, oavsett disciplin, på länets tre sjukhus (Linköping, Norrköping och Motala). Verksamheten ingår i Verksamhetsområde (VO) laboratoriemedicin tillsammans med ytterligare åtta verksamheter.

I verksamheten arbetar 135 medarbetare som utför ca 5 miljoner analyser per år åt 1500 olika kunder på uppdrag av de olika medicinska specialiteterna inom laboratoriemedicin. Verksamheten är kompetenstung med bl.a. BMA och biologer som med stor metodkunskap arbetar med att utveckla nya analyser tillsammans med läkare från de olika specialitetsklinikerna. Verksamheten är samtidigt högteknologisk och flödesorienterad med en utvecklad automation med kapacitet att svara ut upp till 10 000 analyser under dygnets alla timmar. Verksamheten utmärks av smarta logistiska och tekniska lösningar och effektivitet för att möjliggöra snabba och säkra analyssvar.Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef för Laboratoriemedicin Sjukhus har du tillsammans med medarbetarna stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen och forma morgondagens verksamhet där patientens behov på kort och lång sikt genomsyrar verksamheten.

Som Verksamhetschef för Laboratoriemedicin Sjukhus på Region Östergötland har du övergripande ansvar för enhetens forskning, utveckling, personal, budget, resultat, arbetsmiljö och verksamhet. Utifrån Region Östergötlands visioner och målbilder formulerar du, tillsammans med medarbetarna, mål och planer för verksamheten. I rollen har du också det övergripande ansvaret för den medicintekniska säkerheten och patientsäkerheten. Du ansvarar för uppföljning och redovisning av verksamhetens prestation, ekonomi, resultat, forskning och kvalitet.

I ditt personalansvar leder, planerar, fördelar och organiserar du arbetet inom enheten. Du motiverar och stöttar din personal för att skapa ett gott arbetsklimat där medarbetarna trivs, har möjlighet till utveckling och samarbetar för att tillsammans nå uppsatta mål. Att skapa optimala förutsättningar för forsknings, utvecklings- och kvalitetsarbete ingår också i dina arbetsuppgifter. I tjänsten är du direkt underställd Verksamhetsområdeschefen för verksamhetsområdet Laboratoriemedicin och du ingår i Laboratoriemedicins ledningsgrupp.

En stor utmaning och möjlighet för verksamheten är den snabba teknik- och metodutvecklingen som möjliggör mer avancerade analyser men även mer automation och effektivisering, vilket bl.a. ställer krav på att följa med i teknikutvecklingen, utveckla kompetens och inte minst att kunna samverka med de olika specialitetsklinikerna.Utbildning och erfarenhet
För att vara framgångsrik i rollen som Verksamhetschef för Laboratoriemedicin Sjukhus på Region Östergötland ser vi att du har en högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annat relevant område, gärna inom laboratoriemedicin. Du har tidigare dokumenterad chefserfarenhet, där du har haft personalansvar och ekonomiskt ansvar. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. Om du har erfarenhet av arbete inom forskning eller diagnostik är detta mycket meriterande. Har du kunskaper inom ledningsmodeller, styrningsmodeller eller produktionsstyrning är detta ett plus.Personliga egenskaper
Ditt stabila och trygga ledarskap tillsammans med din tydliga kommunikation och ditt diplomatiska sätt gör att du kan förmedla beslut och information på ett positivt sätt som motiverar och engagerar medarbetarna att tillsammans nå enhetens mål. I ditt arbete värdesätter du hållbara relationer, god arbetsmiljö, lyhördhet och nytänkande. Du genomför ditt arbete utifrån ett helhetsperspektiv, där du använder ditt strategiska tänkande för att agera i verksamhetens bästa. Genom din flexibilitet och ditt målfokus kan du med gott omdöme hantera hastigt förändrade förutsättningar och nya situationer som uppstår. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.Anställning och information
Uppdraget som Verksamhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. I grunden har du en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Andreas Käll - andreas.kall@regionostergotland.seFackliga företrädare:
Vårdförbundet: Stina Blom, 010-103 44 90
Kommunal: Nurhan Ovabasli, 010-103 44 90
SACO: Linda Toftgård, 010-103 44 90Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn på 0722-00 40 86 alternativt erik.svahn@jeffersonwells.se. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Verksamhetschef för Ortopeden - Linköping

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 6
Centrum för Kirurgi, Ortopedi och Cancervård (CKOC) bedriver länsövergripande sjukvård inom ortopedi, kirurgi, urologi, onkologi, hematologi samt lungmedicin i Östergötland och i sydöstra sjukvårdsregionen. Utöver sjukvård bedriver även CKOC forskning, utveckling och utbildning.

Ortopediska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping är en del av CKOC och består av vårdavdelning med undervisningsavdelning, mottagning och rehabenhet, där både akuta och planerade ortopediska patienter behandlas. Förutom basortopedi är klinikens specialistområden barnortopedi, övre och nedre extremitetskirurgi, ryggkirurgi samt tumörkirurgi med uppdrag att handlägga patienter från hela sydöstra sjukvårdsregionen. Kliniken är väl bemannad och har en stark, utvecklingsdriven ledning. Arbetet i team i ledning såväl som mellan medarbetare gör att det är en attraktiv arbetsplats. Vi söker nu en Verksamhetschef till Ortopediska kliniken som vill delta i det fortsatta arbetet med att utveckla dagens såväl som morgondagens ortopediska specialistsjukvård.

Brinner du för att leda, förbättra och utveckla ortopedisk specialistvård? Har du en utbildningsbakgrund inom sjukvård, ledarerfarenhet samt en stark utvecklingsvilja? Då kanske du är rätt person för tjänsten som Verksamhetschef för Ortopediska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping!Arbetsbeskrivning
Som Verksamhetschef kommer du att ha det yttersta ansvaret för verksamheten inklusive kvalitet forskning, ekonomi, patientsäkerhet och arbetsmiljö. Du har stöd av verksamhetsutvecklare samt chefssekreterare. Du kommer att ha möjlighet att själv forma den ledningsstruktur som passar dig och medarbetarna, men har initialt direkt personalansvar för fem vårdenhets-/enhetschefer samt läkarna.

Du uppmuntrar och stimulerar till fortsatt forskning och utveckling inom den ortopediska specialistsjukvården. Ditt ledarskap utövas på ett processorienterat sätt och genom sidledsansvar, både inom och utanför CKOC samt i regionen.Utbildning och erfarenhet
För att lyckas i rollen som Verksamhetschef för Ortopediska kliniken på Region Östergötland ser vi att du har en högskoleexamen inom hälso- och sjukvård samt tidigare arbetslivserfarenhet och ledarskapserfarenhet inom sjukvårdsområdet, gärna inom liknande verksamhet.

Det är meriterande för tjänsten om du är legitimerad läkare, har forskningserfarenhet och/eller har genomfört någon form av ledarskapsutbildning. Tidigare arbete inom akademisk verksamhet ses också som meriterande. Har du kunskap eller erfarenhet inom ortopedisk sjukvård är detta meriterande. Är du disputerad, samt har erfarenhet av att leda genom andra chefer är detta också meriterande.Personliga egenskaper
Som Verksamhetschef leder och motiverar du din personal genom att vara lyhörd och förtroendeingivande. Din tydliga kommunikation och din goda samarbetsförmåga skapar hållbara relationer med kollegor, chefer och patienter. Du arbetar utifrån ett strategisk och målinriktat perspektiv där du, med en helhetssyn, ser de långsiktiga planer för den ortopediska verksamheten. Du är trygg i din kompetens och i de beslut du tar. Du arbetar metodiskt, vilket gör att du förblir stabil i din roll även när förutsättningar och situationer förändras. I den här rekryteringen läggs det stor vikt vid dina personliga egenskaper som ledare.Anställning och information
Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. I grunden har du en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Centrumchef, Ida Dånmark 010-1039224, ida.danmark@regionostergotland.seKontakt
I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn på 0722-00 40 86 alternativt erik.svahn@jeffersonwells.se. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Verksamhetschef Kvinnokliniken Universitetssjukhuset Linköping

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 9
Som verksamhetschef för Kvinnokliniken är ditt uppdrag att leda verksamheten och skapa förutsättningar att uppnå bästa patientsäkerhet, vårdkvalitet, forskning och utbildning, effektiva arbetssätt och god arbetsmiljö. Du skapar och uppehåller relationer med samverkansparter och kan med handlingskraft och struktur leda en verksamhet mot uppsatta mål.

Barn- och kvinnocentrum är en länsövergripande enhet inom Region Östergötland. Kvinnokliniken US/ Motala är en del av Barn- och kvinnocentrum som bedriver alla former av gynekologisk öppen- och slutenvård inklusive mödravård, obstetrik, förlossning- och BB-vård. Kliniken har profilering mot högspecialiserad vård med regionala uppdrag inom cancerkirurgi och infertilitetsbehandlingar samt 2 nationella uppdrag inom komplicerade förlossningsskador och vulvacancer. Forskning, utveckling och utbildning är viktiga delar av verksamheten. Inom forskning är vi framgångsrika inom exempelvis graviditet och förlossning, infertilitet, psykosocialt omhändertagande, samt inom gynekologi och cancerkirurgi. Inom FoU har vi ett nära samarbete med Linköpings universitet. Läs gärna mer om vår klinik HÄR.

Vården bedrivs i nära samarbete med kvinnokliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping med gemensam vision: "Tillsammans - för kvinnans bästa hälsa genom livet".

Centrum är ISO- certifierade inom kvalitet och miljö.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef blir ditt uppdrag att leda verksamheten och utifrån uppdraget, skapa förutsättningar att uppnå bästa patientsäkerhet, vårdkvalitet, forskning och utbildning, effektiva arbetssätt och god arbetsmiljö. Du driver det systematiska förbättringsarbeten utifrån patient, process, och medarbetarperspektiv. Med dig har du cirka 330 skickliga och högt motiverade medarbetare.

Du har ett verksamhets-, ekonomi-, och personalansvar samt strategiskt ansvar att driva utvecklingsarbete på övergripande verksamhetsnivå och för kvinnosjukvården i regionen. Du ingår i ledningsgruppen för Barn- och kvinnocentrum i Region Östergötland och rapporterar till centrumchefen. Många delar av uppdraget sköts i samverkan med andra kliniker och verksamheter inom och utanför regionen. En viktig del i uppdraget är fortlöpande kontakt och samverkan med de fackliga organisationerna. I ditt uppdrag är du ordförande i och leder klinikens samverkansgrupp som också är skyddskommitté.

Utbildning och erfarenhet
Du har utbildning på högskolenivå samt erfarenhet av chef- och/eller ledaruppdrag inom hälso- och sjukvård.

Vi ser det som meriterande om du är utbildad läkare eller specialist inom obstetrik och gynekologi. Har du akademiska meriter med erfarenhet av forskning och undervisning eller att du är disputerad är också en fördel. Det är även meriterande om du har erfarenhet från regionalt, nationellt och/eller internationellt samarbete och att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av komplexiteten på en Universitetsklinik med tre huvuduppgifter (Klinik/Forskning/Utveckling) och många externa samverkansparter.

Personliga egenskaper
Med ett tydligt ledarskap skapar du delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare att växa och ta ansvar i ett klimat som inspirerar till engagemang och samarbete. Du har helhetssyn, skapar och uppehåller relationer med samverkansparter och kan med handlingskraft och struktur leda en verksamhet mot uppsatta mål. För att bli framgångsrik i tjänsten behövs intresse och kompetens inom utvecklingsarbete, undervisning och forskning.

Anställning och information
Detta är ett tidsbegränsat chefsuppdrag med en tillsvidaretjänst i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Centrumchef, Tobias Ekenlie 010-1041664, tobias.ekenlie@regionostergotland.se

För kontakt med facklig part:
Östergötlands läkarförening: Bo.tillander@regionostergotland.se
SACO: annika.barth@regionostergotland.se
VISION: eleanor.thuresson@regionostergotland.se
Vårdförbundet: asa.fransen.salminen@regionostergotland.se

Önskas kontakt med annan facklig organisation, kontakta HR ansvarig Mats Cleve, 010-1047599

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Wisth på 011-191897 eller eva.wisth@jeffersonwells.se

Sista ansökningsdag är 29 januari 2023. Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Verksamhetschef för Urologiska kliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 23
Centrum för Kirurgi, Ortopedi och Cancervård (CKOC) bedriver länsövergripande sjukvård i Östergötland samt högspecialiserad regionsjukvård i Sydöstra sjukvårdsregionen. I uppdraget ligger även att bedriva och stimulera till forskning, utveckling och utbildning. Inom CKOC bedrivs verksamhet inom ortopedi, kirurgi, urologi, onkologi, hematologi samt lungmedicin.

Urologiska kliniken i Linköping och Norrköping har totalt cirka 100 anställda och ingår i CKOC. Kliniken bedriver specialiserad och högspecialiserad urologi och ansvarar för den egna regionen, men är också regionklinik för Sydöstra sjukvårdsregionen med sammanlagt 1 miljon invånare. Verksamheten är uppdelad på Universitetssjukhuset i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping.


Brinner du för att leda, förbättra och utveckla den urologiska specialistsjukvården? Har du en utbildningsbakgrund och ledarskapserfarenhet inom sjukvården? Har du dessutom en stark vilja att leda och driva arbete i utveckling och förbättring? Då kanske du är rätt person för tjänsten som Verksamhetschef för Urologiska kliniken på Region Östergötland!

Arbetsbeskrivning

Som Verksamhetschef för Urologiska kliniken har Du det yttersta ansvaret för klinikens personal, verksamhetsutveckling, ekonomi, kvalitet, patientsäkerhet och arbetsmiljö. Du kommer att dela din arbetstid mellan klinikens verksamheter i Norrköping och Linköping och arbeta på plats på båda orter. Du kommer att ha direkt personalansvar för läkargruppen samt fyra vårdenhetschefer.

Du uppmuntrar och stimulerar till fortsatt forskning, utbildning och utveckling inom den urologiska specialistsjukvården. Ditt ledarskap utövas på ett processorienterat sätt och genom sidledsansvar, både inom och utanför CKOC samt i regionen. Du som Verksamhetschef kommer att spela en mycket viktig roll i att göra kliniken än mer konkurrenskraftig och attraktiv för nuvarande och kommande medarbetare.


Utbildning och erfarenhet
För att lyckas i rollen som Verksamhetschef för Urologiska kliniken på Region Östergötland ser vi att du har en högskoleexamen inom hälso- och sjukvård samt tidigare arbetslivserfarenhet och ledarskapserfarenhet inom sjukvårdsområdet, det är starkt meriterande med tidigare erfarenhet av urologi eller annan opererande specialitet. Det är också meriterande om du är legitimerad läkare, har forskningserfarenhet och/eller har genomfört någon form av ledarskapsutbildning. Tidigare arbete inom akademisk verksamhet ses också som en fördel i tjänsten.

Personliga egenskaper
Som Verksamhetschef leder och engagerar du din personal genom att vara lyhörd, prestigelös och ödmjuk. Du är trygg i din kompetens, i ditt ledarskap och i de beslut du tar. Ditt förtroendeingivande sätt, din goda samarbetsförmåga och din tydliga kommunikation skapar hållbara relationer med kollegor, chefer och patienter. Som ledare arbetar du utifrån ett strukturerat arbetssätt, ett utvecklingsinriktat perspektiv samt med en långsiktig strategisk helhetssyn på verksamheten. Du arbetar metodiskt, vilket gör att du förblir stabil i din roll även när förutsättningar och situationer förändras. I den här rekryteringen läggs det stor vikt vid dina personliga egenskaper som ledare.Anställning och information
Uppdraget som Verksamhetschef för Urologiska kliniken är ett tidsbegränsat chefsförordnande. I grunden har du en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.Ansökan
Sista ansökningsdag är den 22/1 - 2023. Tillträdesdag enligt överenskommelse. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.


Upplysningar angående tjänsten lämnas av
Ida Dånmark, centrumchef, Ida.Danmark@regionostergotland.se


Facklig företrädare
Anna Eva Wiklund, Läkarföreningen, Anna.Eva.Wiklund@regionostergotland.se
Camilla Johansson, Vision, Camilla.Johansson@regionostergotland.se
Carolin Berggren, Vårdförbundet, Carolin.Berggren@regionostergotland.se
Marianne Rydsmark, Kommunal, Marianne.Rydsmark@regionostergotland.seKontakt
I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn på 0722-00 40 86 alternativt erik.svahn@jeffersonwells.se. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Verksamhetschef till Njurmedicinska kliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 7
Njurmedicinska kliniken är en universitetssjukvårdsenhet och en del av Medicincentrum.

Vår klinik kännetecknas av ett öppet klimat med hög delaktighet och ansvarskänsla och med ett gott samarbete mellan yrkesgrupperna.

Klinikens verksamhet är organiserad i flera enheter med totalt drygt 100 medarbetare. Njurmedicinska kliniken ansvarar för njursjukvården i centrala och västra Östergötland. På Universitetssjukhuset i Linköping finns avdelning B173 som är en kombinerad njur- och reumatologavdelning där patienter med njursjukdomar och reumatologiska sjukdomar utreds, diagnostiseras och behandlas. I Linköping finns även njurmedicinsk mottagning, dialys samt självdialys som är utlokaliserad på garnisonsområdet. Dialys finns även på Lasarettet i Motala. Vi bedriver en aktiv forskningsverksamhet på kliniken och vid LiU finns en professur i njurmedicin där även klinisk verksamhet ingår.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är en framåtblickande chef och ledare som stimuleras av utmaningar. Du möjliggör engagemang och delaktighet för att tillsammans och effektivt uppnå mål. Din framgång speglas av ett tillitsbaserat ledarskap där din uppgift är att utveckla verksamheten och dina medarbetare på ett sätt som främjar en god arbetsmiljö.

Du kommer att ha det samlade resultatansvaret för njurklinikens verksamhet. Det innebär bland annat att ansvara för kvalitet, patientsäkerhet, ekonomi och arbetsmiljöfrågor. Din uppgift är också att stimulera till fortsatt forskning och utveckling inom klinikens område.


Kliniken har fyra vårdenhetschefer vilka är ansvariga för avdelning, mottagning och dialysverksamhet. Arbetet innebär nära samverkan med centrumchef, verksamhetschefer, vårdenhetschefer och medarbetare. Du ingår i Medicincentrums ledningsgrupp där du tillsammans med dina chefskollegor i ledningsgruppen bidrar till det strategiska arbetet. Målet är en verksamhet med patienten i fokus där kvalitet, delaktighet och hög tillgänglighet är ledord.

Som stöd i ditt arbete finns ekonomi, HR och verksamhetsutveckling på stabsnivå. För dig som inte själv är läkare finns medicinskt ledningsansvarig läkare till stöd.

Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. I grunden har du en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är en utpräglad ledare med starkt engagemang och förmåga att utveckla verksamheten. Du har akademisk bakgrund och erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård. Tidigare chefs- och/ eller ledarerfarenhet samt att du genomgått någon form av ledarutvecklings-program är starkt meriterande. Vi ser det även som meriterande med forskningsutbildning och/ eller erfarenhet av forskningsarbete.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som arbetar utifrån ett tydligt, närvarande och tillitsbaserat ledarskap. I ditt ledarskap sätter du mål, uppnår resultat med kvalité och följer upp din verksamhet. Ditt ledarskap präglas av ett utvecklande förhållningssätt med fokus på förbättring och utveckling. Du har god förmåga att strategiskt organisera och bedriva din verksamhet. Utifrån ett helhetsperspektiv tar du hänsyn till faktorer som kan komma att påverka kliniken.

Utöver detta är du trygg som person med en god förmåga att samarbeta. Att bidra till engagemang och delaktighet ser du som en självklarhet där ni tillsammans utvecklar kliniken och regionen varje dag och livet framåt. Dessutom är du en tydlig kommunikatör både muntligt och skriftligt.

 

 

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef till Attendo, LSS i Linköping

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 5
Arbetsbeskrivning
Vi söker en engagerad chef i Linköping för LSS-boenden.
I din roll som Verksamhetschef arbetar du självständigt med att driva, leda och utveckla verksamheten. Du rapporterar direkt till Regionchef. Du ingår i en kompetent ledningsgrupp där du får stöd och vägledning för att nå framgång i din roll. Vi har en decentraliserad organisation där du får utrymme att utveckla dina idéer och ledarstil.

Ansvarsområden
Som verksamhetschef ansvarar du för verksamhetens medarbetare, kvalitet, ekonomi och kundkontakter. Du får tillgång till ett färdigt koncept som grundar sig på ett väl inarbetat kvalitetsarbete och ett systematiskt arbetsmiljöarbete med stöd från regionala resurser samt kvalitets-, ekonomi-, marknads- och HR-avdelning.

Vi erbjuder
* Utbildningar
* Utvecklingsmöjligheter
* Personalförmåner
* Trygga anställningsvillkor
* Digitala arbetsverktyg

Ansökan 
Senaste ansökningsdag: 22-12-11. Intervjuer sker löpande så ansök redan idag. 
Randstad Care ansvarar för rekryteringsprocessen men du blir anställd av Attendo. 
För mer information om tjänsten kontakta gärna: Pernilla Håkansson Rekryteringskonsult Randstad Care 070-1606446 alt. pernilla.hakansson@randstad.se

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning så som socionom eller annan liknande eftergymnasial utbildning som ger likvärdig kompetens. Tjänsten kräver att du har minst 3 års erfarenhet av ledande befattning inom LSS, meriterande inom privat omsorg.

Vi söker dig som sätter kunden i centrum och vill skapa värde för dem och deras anhöriga. Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och förtroendeingivande. Vi lägger vikt vid att du är resultatorienterad och drivs av ständig förbättring. Du är engagerad, flexibel och arbetar strukturerat så väl i grupp som självständigt.

Du har goda kunskaper i Officepaketet och hanterar svenska språket obehindrat i tal och skrift. Ytterligare erfarenhet från servicesektorn och/eller erfarenheter inom försäljning är meriterande.

Om företaget
Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. På Attendo arbetar vi tillsammans för vår vision att stärka individen. Detta gör vi genom våra värderingar kompetens, omtanke och engagemang som fungerar som ledord i vårt dagliga arbete. Med din värdefulla kunskap och kompetens är du en nyckelperson i företaget och du ses som en viktig lagspelare för att utveckla verksamheten i nära samarbete med din chef.

Ansök nu

Verksamhetschefer till vårdboende

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 24
Om Leanlink
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som verksamhetschef arbetar du med att leda och utveckla verksamheten inom de tre ansvarsområdena verksamhet, medarbetarskap och ekonomi. Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du tillsammans med kollegor i ledningsgruppen och dina medarbetare har stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten. I din roll ingår det att leda och tillsammans med medarbetarna utveckla verksamheten gällande kvalité, arbetssätt och kundbemötande vilket sker utifrån vision, värdegrund, politiska beslut och gällande styrdokument. 

För att trivas i rollen som verksamhetschef tror vi att du gillar att arbeta med att skapa strukturer, rutiner och tydliga arbetssätt. För att tillsammans med dina chefskollegor på bästa sätt driva verksamheten framåt krävs att du har en god förmåga att se till verksamhetens bästa ur ett helhetsperspektiv. Som stöd i verksamheten finns dessutom bland annat resurser inom verksamhetsutveckling, HR och ekonomi. 

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under tre år som chef.

Din arbetsplats
Leanlink Äldreomsorg har cirka 1 200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Vi är det kommunala alternativet som bedriver verksamhet utan vinstintresse, med stor öppenhet och möjlighet till insyn för allmänheten. Vi har en lång tradition och erfarenhet av äldreomsorg. Vi arbetar utifrån IBIC, Individens Behov I Centrum, med individens bästa i fokus.

Äldreomsorgen är organiserad i två delar; Öppna former och Heldygnsvård. Öppna vårdformer (hemtjänst, servicehus/trygghetsboende, hemsjukvård, rehabilitering i hemmet, dagverksamheter, biståndsbedömt trygghetsboende) drivs sammanhållet i de geografiska områdena av områdeschef med övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Arbetet bedrivs via multifunktionella team med demenskompetens samt spetskompetens. HSL-organisationen jobbar riktat mot de multifunktionella teamen.

Heldygnsvård (vårdboenden) och specifika verksamheter drivs sammanhållet i de geografiska områdena utifrån sin specifika inriktning av områdeschef med övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Vissa verksamhetschefer har ett uppdrag som omfattar flera vårdboenden (beroende på omfattning) samt specialist verksamheter såsom BPSD m.m. Arbetet bedrivs via multifunktionella team med demenskompetens samt spetskompetens. HSL-organisationen jobbar riktat mot vårdboendena.

Vi söker nu tre verksamhetschefer där en kommer att anställas till Berga vårdboende, den andra till Åleryd och den tredje till Vretaliden/Ekhult. 


• Berga vårdboende med inriktning vårdbostad för personer med demenssjukdom ligger centralt och naturnära beläget i stadsdelen Berga. Här finns fyra boendegrupper med totalt 42 platser. 
• Vretalidens vårdboende finner du centralt i fina och naturbelägna Ljungsbro. I huset finns förutom vårdboendet även servicehus med tillhörande lägenheter. På Vretalidens vårdboende finns det 18 platser varav 8 platser är för personer med demenssjukdom. Ekhult vårdboende ligger strax utanför Ljungsbro och har totalt 20 lägenheter. Här finns, förutom en fin trädgård och uteplats, även en vacker utsikt över sjön. Även Ekhults vårdboende har en inriktning vårdbostad för personer med demenssjukdom. 
• Åleryds vårdboende är ett stort boende som ligger i Ekholmen. Vårdboendets verksamhet har ca 180 platser fördelat på sjukhem, demens, korttidsboende, växelvård och dagverksamhet. Här finns ett café och ett gym, stor samlingssal och en fin trädgård. Tjänsten är riktad till korttidsverksamhet.

 

Du som söker
Vi söker dig med högskoleutbildning med socionom/sjuksköterska/beteendevetenskaplig inriktning/HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har erfarenhet av vård- och omsorgsarbete. Du som söker har även minst 2 års erfarenhet av chef- och ledarskap och har du erhållit den erfarenheten inom vård- och omsorg så är det meriterande.

Det är meriterande om du har kunskap inom demens. Då tjänsten innebär kontakt med såväl kunder, brukare och dess närstående har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift. 

För att lyckas i tjänsten är du trygg i din roll som ledare, du leder och motiverar andra för att nå gemensamma mål. Du arbetar bra tillsammans med andra människor och kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du har en realistisk tro på din egen förmåga och är medveten om dina styrkor och svagheter. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser dessa förändringar som positiva. Likväl som du arbetar bra och strukturerat med komplexa frågor gör korrekta avvägningar och prioriteringar i ditt arbete.

I denna rekrytering kan vi komma att använda tester. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 10381

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Röntgenkliniken Linköping söker en ny Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 22
Var med och skapa framtidens hälso- och sjukvård!

Medicinsk diagnostik är en förutsättning för effektiva vårdprocesser då diagnostik är en central del i alla vårdkedjor och är en avgörande part i flertalet kliniska forskningsprojekt.

Vår förmåga att leverera i rätt tid är avgörande för fortsatt medicinsk behandling. Våra möjligheter att ta till oss och använda ny teknik fungerar som en hävstång i utvecklingen av effektivare vårdprocesser och behandlingar

Röntgenkliniken i Linköping är en högspecialiserad klinik med hög utvecklingstakt. Vi bedriver, utöver den kliniska verksamheten, både utveckling och forskning tillsammans med forsknings-enheten Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV).

Röntgenklinikens organisation består av sex enheter med följande modaliteter; CT, MR, PET/CT, Ultraljud, angio/intervention samt konventionell röntgen. En stor del av verksamheten är akut och vår akutröntgenverksamhet ligger i direkt anslutning till akutmottagningen. Universitetssjukhuset i Linköping är bland annat centrum för trauma, neurokirurgi och leverkirurgi.

Kliniken sorterar under Diagnostikcentrum och ingår där i verksamhetsområdet Bild- och funktionsmedicin tillsammans med Röntgenklinikerna i Norrköping och Motala, Medicinsk strålningsfysik samt Fysiologiska kliniken i Norrköping.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef för röntgenkliniken har du stora möjligheter att vidareutveckla en verksamhet som redan idag vågar ligga i framkant och där det finns ett brinnande intresse för utveckling och forskning. Kliniken präglas av bred allmän kompetens med stor flexibilitet i kombination med specialistkompetens och högteknologisk utrustning.

Uppdraget innebär att du har det samlade ansvaret för verksamhet, kvalitet, resultat och ekonomi, forskning och utveckling samt medarbetare och arbetsmiljö. Till din hjälp finns engagerade medarbetare och däribland nio direktrapporterande enhetschefer/sektionschefer.

Du leder och organiserar arbetet i klinikens lednings- och samverkansgrupp och skapar förutsättningar för deltagarna att bidra till den samlade driften och utvecklingen av kliniken. Uppdraget som verksamhetschef innefattar även ett medicinskt ledningsansvar och innebär ett chefsansvar för att underställd personal fullgör sina medicinska uppgifter inom ramen för vetenskap och beprövad erfarenhet.

I ditt uppdrag ingår att bidra till en aktiv samverkan med bland annat klinikens remittenter och övriga verksamheter inom Diagnostikcentrum. Du samverkar även med företrädare för radiologin inom främst Sydöstra sjukvårdsregionen, men även nationellt och internationellt.

Tillsammans med övriga verksamhetschefer inom Bild-och funktionsmedicin ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Samtliga verksamhetschefer är direkt underställda och rapporterar till Bild-och funktionsmedicins verksamhetsområdeschef. 

Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande.

Utbildning och erfarenhet
Du har en högskoleexamen inom relevant område, gärna kompletterad med utbildning inom ledarområdet. Du har erfarenhet av arbete inom radiologi/bild-och funktionsmedicin. Har du dessutom en medicinsk utbildning inom området samt erfarenhet av forskning är det meriterande.

Tidigare chefs-och ledarerfarenhet är ett krav då uppdraget kräver goda ledaregenskaper och hög grad av ansvarstagande. Din yrkesmässiga erfarenhet som ledare kan du ha förvärvat inom hälso- och sjukvård eller annan verksamhet. Erfarenhet av att leda chefer, förändringsledning och produktionsstyrning är meriterande.

Tjänsten kräver kunskap och färdigheter i strategiskt ledarskap på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

 Vid tillsättning av denna tjänst lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. 

Personliga egenskaper
Som person har du förmågan att engagera, motivera och skapa delaktighet hos dina medarbetare. Samtidigt har du ett strategiskt tänkande och ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt, och visar omdöme vid uttalande, agerande och beslut.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef till Attendo, LSS i Linköping

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 31
Arbetsbeskrivning
Vi söker en engagerad chef i Linköping för LSS-boenden.
I din roll som Verksamhetschef arbetar du självständigt med att driva, leda och utveckla verksamheten. Du rapporterar direkt till Regionchef. Du ingår i en kompetent ledningsgrupp där du får stöd och vägledning för att nå framgång i din roll. Vi har en decentraliserad organisation där du får utrymme att utveckla dina idéer och ledarstil.

Ansvarsområden
Som verksamhetschef ansvarar du för verksamhetens medarbetare, kvalitet, ekonomi och kundkontakter. Du får tillgång till ett färdigt koncept som grundar sig på ett väl inarbetat kvalitetsarbete och ett systematiskt arbetsmiljöarbete med stöd från regionala resurser samt kvalitets-, ekonomi-, marknads- och HR-avdelning.

Vi erbjuder
* Utbildningar
* Utvecklingsmöjligheter
* Personalförmåner
* Trygga anställningsvillkor
* Digitala arbetsverktyg

Ansökan 
Senaste ansökningsdag: 22-11-27. Intervjuer sker löpande så ansök redan idag. 
Randstad Care ansvarar för rekryteringsprocessen men du blir anställd av Attendo. 
För mer information om tjänsten kontakta gärna: Pernilla Håkansson Rekryteringskonsult Randstad Care 070-1606446 alt. pernilla.hakansson@randstad.se

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning så som socionom eller annan liknande eftergymnasial utbildning som ger likvärdig kompetens. Tjänsten kräver att du har minst 3 års erfarenhet av ledande befattning inom LSS, meriterande inom privat omsorg.

Vi söker dig som sätter kunden i centrum och vill skapa värde för dem och deras anhöriga. Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och förtroendeingivande. Vi lägger vikt vid att du är resultatorienterad och drivs av ständig förbättring. Du är engagerad, flexibel och arbetar strukturerat så väl i grupp som självständigt.

Du har goda kunskaper i Officepaketet och hanterar svenska språket obehindrat i tal och skrift. Ytterligare erfarenhet från servicesektorn och/eller erfarenheter inom försäljning är meriterande.

Ansökan
Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch!
Varmt välkommen med din ansökan!
Senaste ansökningsdag: 22-10-16. Intervjuer sker löpande så ansök redan idag. 
Randstad Care ansvarar för rekryteringsprocessen men du blir anställd av Attendo. För mer information om tjänsten eller för ett förutsättningslöst samtal kontakta gärna: Pernilla Håkansson, Rekryteringskonsult Randstad Care 0701-606446 alt pernilla.hakansson@randstad.se

Om företaget
Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. På Attendo arbetar vi tillsammans för vår vision att stärka individen. Detta gör vi genom våra värderingar kompetens, omtanke och engagemang som fungerar som ledord i vårt dagliga arbete. Med din värdefulla kunskap och kompetens är du en nyckelperson i företaget och du ses som en viktig lagspelare för att utveckla verksamheten i nära samarbete med din chef.

Ansök nu

Verksamhetschef till Nytida, Linköping

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 7
Nu söker vi en driven verksamhetschef till vårt team i Linköping. Vi erbjuder ledarskapsprogram, ett meningsfullt arbete och möjligheten att göra skillnad!

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Ledarskapsprogram för samtliga blivande chefer via Lära
- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter


Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Om rollen
För oss är det viktigt att du som verksamhetschef vill vara aktiv och nära verksamheterna. Det är en förutsättning för att du ska kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheterna, kan du också säkerställa att företagets värderingar, det pedagogiska ramverket och gällande lagstiftning efterlevs på dina verksamheter.

Du både vill och har förmågan att styra och följa upp verksamheterna utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har budget- och resultatansvar samt rapporterar till regionchefen och ingår i regionens ledningsgrupp. I ledningsgruppen ingår tio verksamhetschefer samt regionchef.

Om verksamheterna
Vi söker en verksamhetschef till tre gruppbostäder och en servicebostad belägna i Linköpings kommun. Vi driver verksamheterna på uppdrag av Linköpings kommun via entreprenadavtal. Inriktning LSS, personkrets 1. På gruppbostäderna och servicebostaden bor 5 till 6 personer och i varje verksamhet tjänstgör 7-12 medarbetare. I varje verksamhet finns också en gruppchef.

I Linköping driver Nytida via entreprenadavtal just nu 22 verksamheter.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via Läras ledarprogram. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor.

Din erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (ex. socionom, social omsorg) och erfarenhet från omsorgsverksamhet. Du har minst två års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord kring ledarskap.

Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du gillar att ge och ta emot feedback och bryta ned och arbeta mot uppsatta mål. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 1 september 2022
Sista ansökningsdag: 31 juli 2022
För mer information kontakta: Nytida Per Johansson, per.johansson@nytida.se
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Verksamhetschef till mobilt team

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 4
Om Leanlink
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu två verksamhetschefer till ett nystartat mobilt team inom Öppna vårdformer. Det mobila teamet kommer till en början bestå av 4-5 medarbetare samt verksamhetschef. Samtliga tjänster är tillsvidare med en sysselsättningsgrad på 100%. 

Utgångspunkten i det mobila teamet är att alla har sin grundanställning i våra verksamheter, men som vid belastning, uppstarter, sjukdom eller av andra särskilda behov ska kunna stötta upp och bemanna enskilda eller flera verksamheter. Detta i syfte för att avlasta övriga kollegor och stötta verksamhetschefer tills dess att bemanningen är mer stabil på verksamheten. 

Som mobil verksamhetschef kommer du avlasta ordinarie verksamhetschef vid hög belastning eller sjukdom, gå in som interimschef för vårdboende eller hemtjänst samt driva och medverka i specifika projekt inom området.

En av de två verksamhetscheferna kommer att ha ett direkt personalansvar för medarbetarna i det mobila teamet.

Det är av vikt att du är trygg med varierande arbetsuppgifter och schema för såväl hemtjänst som vårdboende. Inledningsvis kommer enheten för det mobila teamet vara förlagd mot Öppna Vårdformer, men i takt med att enheten etableras så kommer det mobila teamet även arbeta gentemot vårdboenden. 

Då det mobila teamet inom Öppna Vårdformer är en nyetablerad enhet förväntas du bidra till att bygga och upprätthålla ett strukturerat arbetssätt. Inom Leanlink strävar vi ständigt efter att utveckla våra verksamheter. Därför kommer du, tillsammans med dina kollegor, arbeta för att kontinuerligt förbättra våra verksamheter och dess arbetssätt utefter målgruppens behov. 

Hos oss får du arbeta med att tillgodose verksamheternas behov. Tillsammans med dina kollegor och medarbetare  är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra kunder. 

Din arbetsplats
Leanlink är förvaltningen som bedriver äldreomsorg i kommunal regi i Linköping. Här finns det cirka 1200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Linköpings kommun har lång och väletablerad erfarenhet av vård och omsorg för våra äldre invånare. 

Leanlink är just nu i en förändringsprocess där vi ställer om till områdesbaserad vård och omsorg. Genom att vi har ett helheltsansvar i det geografiska området har vi möjlighet att ytterligare förstärka arbetet i vårdkedjan och utveckla teamsamverkan. Vi gör en satsning på våra medarbetare som är vår främsta och viktigaste resurs. Vi kommer öka möjligheterna till kompetensutveckling, erbjuda alla rätt till önskad högre sysselsättningsgrad och minska antal medarbetare per chef. Vi är övertygade om att mer fokus på teamarbete kommer bidra till både bättre arbetsmiljö och bättre kvalitet för kunden och patienten. Vi vill gärna ha med dig på resan!

Du som söker
Vi söker dig som har en högskoleutbildning (minst 180hp) med beteendevetenskaplig inriktning HR/socionom/sjuksköterska alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har erfarenhet av arbetsledande funktion inom äldreomsorgen. Har du erfarenhet av chef- och ledarskap inom vård- och omsorg ser vi det som meriterande. 

Arbetet som verksamhetschef innebär mycket kommunikation med interna och externa parter samt dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. 

Du som söker är trygg i din roll som ledare, du motiverar och förser medarbetare med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Genom ditt ledarskap skapar du engagemang och delaktighet. Då du kommer att gå in i nya verksamheter i behov tror vi att du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och ser möjligheterna som kommer i förändring. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Att arbeta med god planering och prioritera dina uppgifter på ett effektivt sätt är en självklarhet för dig. Du har förmågan att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet genom att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 10319

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Röntgenkliniken Linköping söker en ny Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 31
Var med och skapa framtidens hälso- och sjukvård!

Medicinsk diagnostik är en förutsättning för effektiva vårdprocesser då diagnostik är en central del i alla vårdkedjor och är en avgörande part i flertalet kliniska forskningsprojekt.

Vår förmåga att leverera i rätt tid är avgörande för fortsatt medicinsk behandling. Våra möjligheter att ta till oss och använda ny teknik fungerar som en hävstång i utvecklingen av effektivare vårdprocesser och behandlingar

Röntgenkliniken i Linköping är en högspecialiserad klinik med hög utvecklingstakt. Vi bedriver, utöver den kliniska verksamheten, både utveckling och forskning tillsammans med forskningsenheten Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV).

Röntgenklinikens organisation består av sex enheter med följande modaliteter; CT, MR, PET/CT, Ultraljud, angio/intervention samt konventionell röntgen. En stor del av verksamheten är akut och vår akutröntgenverksamhet ligger i direkt anslutning till akutmottagningen. Universitetssjukhuset i Linköping är bland annat centrum för trauma, neurokirurgi och leverkirurgi.

Kliniken sorterar under Diagnostikcentrum och ingår där i verksamhetsområdet Bild- och funktionsmedicin tillsammans med Röntgenklinikerna i Norrköping och Motala, Medicinsk strålningsfysik samt Fysiologiska kliniken i Norrköping.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef för röntgenkliniken har du stora möjligheter att vidareutveckla en verksamhet som redan idag vågar ligga i framkant och där det finns ett brinnande intresse för utveckling och forskning. Kliniken präglas av bred allmän kompetens med stor flexibilitet i kombination med specialistkompetens och högteknologisk utrustning.

Uppdraget innebär att du har det samlade ansvaret för verksamhet, kvalitet, resultat och ekonomi, forskning och utveckling samt medarbetare och arbetsmiljö. Till din hjälp finns engagerade medarbetare och däribland nio direktrapporterande enhetschefer/sektionschefer.

Du leder och organiserar arbetet i klinikens lednings- och samverkansgrupp och skapar förutsättningar för deltagarna att bidra till den samlade driften och utvecklingen av kliniken. Uppdraget som verksamhetschef innefattar även ett medicinskt ledningsansvar och innebär ett chefsansvar för att underställd personal fullgör sina medicinska uppgifter inom ramen för vetenskap och beprövad erfarenhet.

I ditt uppdrag ingår att bidra till en aktiv samverkan med bland annat klinikens remittenter och övriga verksamheter inom Diagnostikcentrum. Du samverkar även med företrädare för radiologin inom främst sydöstra sjukvårdsregionen, men även nationellt och internationellt.

Tillsammans med övriga verksamhetschefer inom Bild-och funktionsmedicin ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Samtliga verksamhetschefer är direkt underställda och rapporterar till Bild-och funktionsmedicins verksamhetsområdeschef. 

Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Intervjuer planeras att genomföras v 47-48.

Utbildning och erfarenhet
Du är specialistläkare inom radiologi/bild-och funktionsmedicin eller annan relevant specialitet, gärna kompletterad med utbildning inom ledarområdet. Har du erfarenhet av forskning är det en merit.

Tidigare chefs-och ledarerfarenhet är ett krav då uppdraget kräver goda ledaregenskaper och hög grad av ansvarstagande. Din yrkesmässiga erfarenhet som ledare kan du ha skaffat från såväl hälso- och sjukvård som annan verksamhet. Erfarenhet av att leda chefer, förändringsledning och produktionsstyrning är meriterande.

Tjänsten kräver kunskap och färdigheter i strategiskt ledarskap på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

 Vid tillsättning av denna tjänst lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. 

Personliga egenskaper
Som person har du förmågan att engagera, motivera och skapa delaktighet hos dina medarbetare. Samtidigt har du ett strategiskt tänkande och ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt, och visar omdöme vid uttalande, agerande och beslut.

 

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Fysiologiska kliniken, US, Linköping söker en ny verksamhetschef.

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 19
Vill du vara med och utveckla vård i världsklass?

Fysiologiska kliniken, US, Linköping söker en ny verksamhetschef.

Fysiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping är en del av Hjärtcentrum. Klinikens uppdrag är att bedriva och utveckla diagnostiska metoder inom klinisk fysiologi och nuklearmedicin. Forskning och undervisning ingår som viktiga uppdrag och vi är sedan 2017 en universitetssjukvårdsenhet (USV-klinik).

Sedan länge arbetar vi processorienterat i nära samarbete med flera kliniker inom Hjärtcentrum, främst Kardiologiska kliniken och Thorax-Kärlkliniken och även Seldingerenheten som samlar 8 laboratorier för kateterburna åtgärder. Fysiologiska kliniken betjänar också övriga centrum inom Region Östergötland inkluderande även privata vårdgivare. Inom fysiologiska kliniken utförs årligen drygt 30 000 undersökningar.

Kliniken är indelad i olika team. Avancerad funktionsdiagnostik och intervention bedrivs bland annat inom hjärt- och kärlområdet med hjälp av ultraljud, MR- och gammakamera och PET/CT. Vidare utförs avancerad lungfunktionsdiagnostik och arbetsfysiologi samt EKG. På kliniken arbetar läkare, biomedicinska analytiker, undersköterskor och vårdadministratörer. Fysiker och ingenjörer ingår också i teamen. Kliniken har i dagsläget cirka 80 medarbetare.

Fysiologiska klinikens vision är att ständigt utvecklas för att ge patienten bästa möjliga diagnostik och därmed förutsättningar för bästa behandling och uppföljning.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill leda och, tillsammans med dina medarbetare, utveckla en högspecialiserad verksamhet med höga kvalitetskrav.

Ett av huvuduppdragen är att skapa förutsättningar för framtidens verksamhet inom klinisk fysiologi. Du är en god företrädare för specialiteten, både inom regionen och nationellt.

Uppdraget som verksamhetschef innebär ett samlat ansvar för vård, forskning och undervisning och därmed för medicinsk- och omvårdnadskvalitet, tillgänglighet, utveckling, ekonomi samt medarbetare och arbetsmiljö.  

Du leder processorienterat mot tydliga mål och arbetar nära medarbetarna med systematiskt förbättringsarbete. Målet är att ge och vidareutveckla diagnostik och vård med hög nationell och internationell kvalitet, tillgänglighet och patientdelaktighet på ett kostnadseffektivt sätt.

Du rapporterar till centrumchef och ingår i Hjärtcentrums ledningsgrupp. Du tar, förutom för din klinik, även ansvar för helheten gentemot angränsande verksamheter, såväl inom som utom Hjärtcentrum.

Tjänsten är ett tidsbegränsat chefsförordnade med tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är disputerad med chefs-och ledarerfarenhet från sjukvårdande verksamhet. Du har relevant utbildning på högskolenivå och gedigen erfarenhet från högspecialiserad och forskningsintensiv verksamhet. Erfarenhet av att leda förändrings-/förbättringsarbete är en förutsättning för uppdraget som verksamhetschef. Kunskaper i ekonomi och organisationsutveckling är meriterande. Forsknings- och undervisningserfarenhet är betydande i bedömningen.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har förmåga att se långsiktigt och tar ett brett perspektiv. Du är också en god förebild i organisationen och stödjer medarbetarna och verksamhetens utveckling utifrån uppdrag och mål. Tjänsten ställer krav på god prioriterings- och delegeringsförmåga.

Ditt sätt att skapa engagemang och delaktighet bidrar till verksamhetens utveckling. Vidare har du en god samarbetsförmåga och kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt. Du trivs i rollen att leda och stimuleras av att bidra till framgångsrikt forsknings- och utvecklingsarbete. Du använder dig av ditt goda omdöme som ett verktyg i ledarskapet och sätter alltid din verksamhet i första rummet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef Öron-, näs- och halskliniken i Östergötland

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 3
Vill du vara med och göra skillnad på riktigt? Som verksamhetschef för Öron-, näs-, och halskliniken (ÖNH) ansvarar du för ett mycket viktigt område som tillhandahåller såväl länssjukvård som högspecialiserad vård till våra medborgare.

Kliniken är forskningsaktiv och har universitetssjukvårdsenhetsstatus. På ÖNH-kliniken är man stolt över det som åstad-kommits hittills och med drivet att vilja åstadkomma ännu mer behöver vi Dig som är utvecklingsintresserad, kan se såväl helheter som detaljer och vill leda kliniken till nästa nivå.

Öron-, näs- och halskliniken (ÖNH) är en länsklinik inom Sinnescentrum, Region Östergötland. ÖNH-kliniken består av flera olika subspecialiserade områden exempelvis öronkirurgi, onkologi, audiologi, foniatri, vestibulogi, logopedi och rhinologi. Verksamheten bedrivs på två orter där man förutom länssjukvården inom respektive upptagningsområde har lite olika inriktning. I Norrköping har man tonvikt på dagkirurgi och i Linköping på den högspecialiserade vården. Vid ÖNH-kliniken arbetar cirka 250 kompetenta och engagerade medarbetare och du som verksamhetschef har ett stort ansvar, att tillsammans med dina medarbetare, forma framtidens vård, forskning och utbildning inom ÖNH.
Att omfamna komplexiteten, skapa tillsammans, ta ett utvecklande förhållningssätt och att skapa tillit är Region Östergötlands syn på ledarskap i syfte att forma miljöer som skapar förutsättning för en god och säker vård.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef har du ett övergripande verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. Verksamhetschefen leder klinikens ledningsgrupp och förväntas att driva, förbättra, utveckla och följa upp verksamhet, forskning och utvecklingsarbete. Verksamhetschefen har även det yttersta medicinska ansvaret för kliniken. Organisatoriskt är verksamhetschefen direkt underställd centrumchefen. Verksamhetschefen ingår i Sinnecentrums ledningsgrupp där du förväntas delta aktivt genom att engagera dig i övergripande frågor. Verksamhetschefen skall med kunskap, erfarenhet, sidledsansvar och omdömesgill tyngd kunna företräda verksamheten både inom och utanför Region Östergötland.

Chefsuppdraget är tidsbegränsat till en början på 4 år och du erbjuds en tillsvidareanställning inom Region Östergötland i din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en akademisk examen gärna inom hälso- och sjukvård. Tidigare ledarerfarenhet relevant för tjänsten är meriterande. Det är meriterande med forsknings-utbildning och/eller erfarenhet av forskningsarbete.

Tjänsten kräver kunskap och färdigheter i strategiskt ledarskap på individ-, grupp- och organisationsnivå. Som verksamhetschef behöver du kunna leda verksamheten genom andra chefer. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift förväntas. Körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du arbetar bra med andra människor och relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du leder, motiverar och förser medarbetare med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du har förmåga att samordna grupper och blir en referens-punkt för andra. Du skapar engagemang och delaktighet. Du har förmågan att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. 

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef till Attendo, LSS i Linköping

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 16
Arbetsbeskrivning
Vi söker en engagerad chef i Linköping för LSS-boenden.
I din roll som Verksamhetschef arbetar du självständigt med att driva, leda och utveckla verksamheten. Du rapporterar direkt till Regionchef. Du ingår i en kompetent ledningsgrupp där du får stöd och vägledning för att nå framgång i din roll. Vi har en decentraliserad organisation där du får utrymme att utveckla dina idéer och ledarstil.

Ansvarsområden
Som verksamhetschef ansvarar du för verksamhetens medarbetare, kvalitet, ekonomi och kundkontakter. Du får tillgång till ett färdigt koncept som grundar sig på ett väl inarbetat kvalitetsarbete och ett systematiskt arbetsmiljöarbete med stöd från regionala resurser samt kvalitets-, ekonomi-, marknads- och HR-avdelning.

Vi erbjuder
* Utbildningar
* Utvecklingsmöjligheter
* Personalförmåner
* Trygga anställningsvillkor
* Digitala arbetsverktyg

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning så som socionom eller annan liknande eftergymnasial utbildning som ger likvärdig kompetens. Tjänsten kräver att du har minst 3 års erfarenhet av ledande befattning inom LSS, meriterande inom privat omsorg.

Vi söker dig som sätter kunden i centrum och vill skapa värde för dem och deras anhöriga. Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och förtroendeingivande. Vi lägger vikt vid att du är resultatorienterad och drivs av ständig förbättring. Du är engagerad, flexibel och arbetar strukturerat så väl i grupp som självständigt.

Du har goda kunskaper i Officepaketet och hanterar svenska språket obehindrat i tal och skrift. Ytterligare erfarenhet från servicesektorn och/eller erfarenheter inom försäljning är meriterande.

Ansökan
Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch!
Varmt välkommen med din ansökan!
Senaste ansökningsdag: 22-10-16. Intervjuer sker löpande så ansök redan idag. 
Randstad Care ansvarar för rekryteringsprocessen men du blir anställd av Attendo. För mer information om tjänsten eller för ett förutsättningslöst samtal kontakta gärna: Pernilla Håkansson, Rekryteringskonsult Randstad Care 0701-606446 alt pernilla.hakansson@randstad.se

Om företaget
Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. På Attendo arbetar vi tillsammans för vår vision att stärka individen. Detta gör vi genom våra värderingar kompetens, omtanke och engagemang som fungerar som ledord i vårt dagliga arbete. Med din värdefulla kunskap och kompetens är du en nyckelperson i företaget och du ses som en viktig lagspelare för att utveckla verksamheten i nära samarbete med din chef.

Ansök nu

Verksamhetschef till Kommunrehab

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 20
Om Leanlink
Leanlink är förvaltningen i Linköpings kommun som arbetar med verksamhet inom vård, stöd och omsorg. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Det gör vi tillsammans med våra medarbetare där vårt mål är att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är med och skapar samt utvecklar en god kvalitet och professionalitet för våra omsorgstagare, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för de Linköpingsbor som behöver oss nu men också för dem som kommer att behöva oss i framtiden.

Leanlinks ledning sitter i lokaler i centrala Linköping. På arbetsplatsen arbetar chefer och stödfunktioner.

Leanlink befinner sig i en utvecklingsresa från en kommunal utförare till en medskapare som driver utveckling av vård, stöd och omsorg. Vill du vara en del av detta och ha ett meningsfullt arbete med högt tempo så är chansen stor att du kommer trivas hos oss inom Leanlink! 
Om arbetsplatsen
Leanlink Äldreomsorg har cirka 1 000 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Vi är det kommunala alternativet som bedriver verksamhet utan vinstintresse, med stor öppenhet och möjlighet till insyn för allmänheten. Vi har en lång tradition och erfarenhet av äldreomsorg.

Äldreomsorgen är organiserad i två delar; Öppna former och vårdboende. Öppna vårdformer (hemtjänst, servicehus/trygghetsboende, hemsjukvård, rehabilitering i hemmet, dagverksamheter, biståndsbedömt trygghetsboende) drivs sammanhållet i de geografiska områdena av områdeschef med övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Arbetet bedrivs via multifunktionella team med demenskompetens samt spetskompetens. HSL-organisationen jobbar riktat mot de multifunktionella teamen.

Vårdboenden och specifika verksamheter drivs sammanhållet i de geografiska områdena utifrån sin specifika inriktning av områdeschef med övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Vissa verksamhetschefer har ett uppdrag som omfattar flera vårdboenden (beroende på omfattning) samt specialist verksamheter såsom BPSD m.m. Arbetet bedrivs via multifunktionella team med demenskompetens samt spetskompetens. HSL-organisationen jobbar riktat mot vårdboendena.

Hälso- och sjukvården inom Leanlink Äldreomsorg kommer framåt organiseras i ovanstående två spår; öppna vårdformer med hemrehabilitering och hemsjukvård samt vårdboende som omfattar rehabilitering och sjukvård inom våra vårdboendeformer. 

Inom rehabilitering i vårdboende arbetar ca 20 st arbetsterapeuter och fysioterapeuter som ansvarar för personlig hjälpmedelsförskrivning och rehabilitering samt handledning av vårdpersonal inom Leanlinks vårdboenden. 

Arbetsbeskrivning
Vår verksamhet är nu inne i ett starkt utvecklingsskede och till vår nya organisation söker vi nu dig som vill arbeta i en dynamisk och förändringsorienterad verksamhet.

Vi söker en verksamhetschef, med ansvar riktat mot rehabilitering inom vårdboende, vilket omfattar särskilt boende och korttidsverksamhet. Du kommer ha linjechefsansvar för arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeuter. Som verksamhetschef kommer du att ha uppdraget att leda och utveckla verksamheten inom de tre ansvarsområdena verksamhet, medarbetarskap och ekonomi. 

Du kommer att ingå i ledningsgruppen inom vårdboende och vara direkt underställd områdeschefen. Arbetet sker i nära samverkan med verksamhetschef för sjuksköterskor inom vårdboende och verksamhetschef för rehabilitering inom öppna vårdformer (hemrehabilitering) samt verksamhetschefer för Leanlinks vårdboenden.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du tillsammans med kollegor i ledningsgruppen och dina medarbetare har möjlighet att påverka och utveckla verksamheten. Som stöd i verksamheten finns samordnare samt resurser inom bland annat verksamhetsutveckling, HR och ekonomi.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under tre år som chef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av rehabilitering inom vård och omsorg och minst två års erfarenhet som chef. Du har goda kunskaper om lagar och författningar inom hälso- och sjukvård samt äldreomsorg. Du har en akademisk examen motsvarande arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. B-körkort är ett krav.

Som person söker vi dig som är självständig, lyhörd och flexibel. Det är också viktigt att du är drivande och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska ha god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt. Du arbetar i nära samverkan med andra chefer vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga och lojalitet.

I denna rekrytering kan vi komma att använda tester. Sista ansökningsdag är 2/10.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9952

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Verksamhetschef Vardaga hemsjukvård, Linköping

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 25
Våren 2023 startar en ny era i Linköpings äldreomsorg och hemsjukvård - Framtidens vård och omsorg i hemmet. Vardaga är med och formar äldreomsorg och hemsjukvård i Linköpings kommun och vill leverera stort till våra äldre. Du också? Och du är dessutom sjuksköterska och sugen på såväl nystart som högkvalitativ hemsjukvård? Toppen!

Med den äldre i fokus och i multiprofessionella team arbetar hemsjukvård och hemtjänstpersonal sida vid sida i en dynamisk verksamhet med hög kvalitet och stort patientfokus. Den medicinska, sociala och hälsomässiga aspekten vägs samman och tillsammans kan vi på riktigt göra skillnad för våra medborgare och nå nya höjder.

Om uppdraget

Som verksamhetschef arbetar du med att leda och utveckla arbetet i hemsjukvården på ett pedagogiskt och affärsmässigt sätt, du är ansvarig över medarbetare samt verksamhet och ekonomi. Du leder ett team bestående av HSL-personal - sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och specialistundersköterskor. Uppdraget innefattar medicinska insatser i hemmet inkl. hemrehabilitering, prova ut hjälpmedel samt samverka med och handleda omvårdnadspersonalen i hemtjänsten. Här finns goda möjligheter att tänka nytt, och tänka stort, i ett stöttande och klokt företag.

För oss är det viktigt att du vill vara aktiv och ha ett närvarande ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Du har en prestigelös inställning och låter ”laget gå före jaget” samt får saker och ting att hända. Att ha en dynamisk och flexibel inställning samt tycka om att det händer saker är ett måste för att trivas i rollen.

Uppdraget är geografiskt avgränsat till Linköpings södra delar, från Brokind till stadsdelen Johannelund. I området finns 5 trygghetsboenden samt 1 mindre särskilt boende med demensinriktning. Beroende på uppdragets omfattning kan ytterligare uppdrag komma att adderas.

Din erfarenhet och kunskap

Du är utbildad sjuksköterska och har erfarenhet inom äldreomsorgen. Vidare har du gärna ett par års erfarenhet som chef samt goda vitsord från tidigare uppdrag. Alla Verksamhetschefer genomgår vårt ledarprogram där du får möjlighet att utvecklas inom ledarskap via vår utbildningsorganisation Lära. Du kommunicerar på god svenska i tal och skrift. Körkort är ett krav.

Övrigt

Vi har kollektivavtal. I övrigt erbjuder vi friskvårdbidrag och skobidrag samt har en förmånsportal med rabatter och erbjudanden. Vi har ett eget ledarprogram, är en sund organisation och har duktiga stödfunktioner samt stöttande och närvarande chefer.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse under våren 2023

Sista ansökningsdag: 2022-09-25

Har du frågor? Kontakta gärna: Anna Bergdahl, 0735-26 99 33 eller anna.bergdahl@vardaga.se Observera att det inte går att ansöka via E-post.

Facklig kontakt: Vårdförbundet; Hampus Kalpakas, 076-6217703

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här (https://vardaga.teamtailor.com/).

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du blir kallad till intervju kommer du att behöva uppvisa ett vaccinationsintyg för covid-19. Detta krav har vi för att minimera risken för våra äldre kunder/omsorgstagare eller medarbetare som tillhör en riskgrupp. Har du istället ett intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl behöver du kunna uppvisa ett sådant vid intervjun.

På Vardagas drygt 115 boenden/hemtjänstområden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se (http://www.vardaga.se)

Ansök nu

Verksamhetschef till Kommunrehab

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 1
Om Leanlink
Leanlink är förvaltningen i Linköpings kommun som arbetar med verksamhet inom vård, stöd och omsorg. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Det gör vi tillsammans med våra medarbetare där vårt mål är att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är med och skapar samt utvecklar en god kvalitet och professionalitet för våra omsorgstagare, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för de Linköpingsbor som behöver oss nu men också för dem som kommer att behöva oss i framtiden.

Leanlinks ledning sitter i lokaler i centrala Linköping. På arbetsplatsen arbetar chefer och stödfunktioner.

Leanlink befinner sig i en utvecklingsresa från en kommunal utförare till en medskapare som driver utveckling av vård, stöd och omsorg. Vill du vara en del av detta och ha ett meningsfullt arbete med högt tempo så är chansen stor att du kommer trivas hos oss inom Leanlink! 
Om arbetsplatsen
Leanlink Äldreomsorg har cirka 1 000 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Vi är det kommunala alternativet som bedriver verksamhet utan vinstintresse, med stor öppenhet och möjlighet till insyn för allmänheten. Vi har en lång tradition och erfarenhet av äldreomsorg.

Äldreomsorgen är organiserad i två delar; Öppna former och vårdboende. Öppna vårdformer (hemtjänst, servicehus/trygghetsboende, hemsjukvård, rehabilitering i hemmet, dagverksamheter, biståndsbedömt trygghetsboende) drivs sammanhållet i de geografiska områdena av områdeschef med övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Arbetet bedrivs via multifunktionella team med demenskompetens samt spetskompetens. HSL-organisationen jobbar riktat mot de multifunktionella teamen.

Vårdboenden och specifika verksamheter drivs sammanhållet i de geografiska områdena utifrån sin specifika inriktning av områdeschef med övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Vissa verksamhetschefer har ett uppdrag som omfattar flera vårdboenden (beroende på omfattning) samt specialist verksamheter såsom BPSD m.m. Arbetet bedrivs via multifunktionella team med demenskompetens samt spetskompetens. HSL-organisationen jobbar riktat mot vårdboendena.

Hälso- och sjukvården inom Leanlink Äldreomsorg kommer framåt organiseras i ovanstående två spår; öppna vårdformer med hemrehabilitering och hemsjukvård samt vårdboende som omfattar rehabilitering och sjukvård inom våra vårdboendeformer. 

Inom rehabilitering i vårdboende arbetar ca 20 st arbetsterapeuter och fysioterapeuter som ansvarar för personlig hjälpmedelsförskrivning och rehabilitering samt handledning av vårdpersonal inom Leanlinks vårdboenden. 

Arbetsbeskrivning
Vår verksamhet är nu inne i ett starkt utvecklingsskede och till vår nya organisation söker vi nu dig som vill arbeta i en dynamisk och förändringsorienterad verksamhet.

Vi söker en verksamhetschef, med ansvar riktat mot rehabilitering inom vårdboende, vilket omfattar särskilt boende och korttidsverksamhet. Du kommer ha linjechefsansvar för arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeuter. Som verksamhetschef kommer du att ha uppdraget att leda och utveckla verksamheten inom de tre ansvarsområdena verksamhet, medarbetarskap och ekonomi. 

Du kommer att ingå i ledningsgruppen inom vårdboende och vara direkt underställd områdeschefen. Arbetet sker i nära samverkan med verksamhetschef för sjuksköterskor inom vårdboende och verksamhetschef för rehabilitering inom öppna vårdformer (hemrehabilitering) samt verksamhetschefer för Leanlinks vårdboenden.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du tillsammans med kollegor i ledningsgruppen och dina medarbetare har möjlighet att påverka och utveckla verksamheten. Som stöd i verksamheten finns samordnare samt resurser inom bland annat verksamhetsutveckling, HR och ekonomi.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under tre år som chef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av rehabilitering inom vård och omsorg och minst två års erfarenhet som chef. Du har goda kunskaper om lagar och författningar inom hälso- och sjukvård samt äldreomsorg. Du har en akademisk examen motsvarande arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. B-körkort är ett krav.

Som person söker vi dig som är självständig, lyhörd och flexibel. Det är också viktigt att du är drivande och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska ha god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt. Du arbetar i nära samverkan med andra chefer vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga och lojalitet.

I denna rekrytering kan vi komma att använda tester. Initiala intervjuer genomförs preliminärt v38 &39;.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9952

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Verksamhetschef Precisionsmedicinskt laboratorium

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 26
Var med och skapa framtidens hälso- och sjukvård!

Medicinsk diagnostik är en förutsättning för effektiva vårdprocesser då diagnostik är en viktig del i alla vårdkedjor och inom kliniska forskningsprojekt.

Vår förmåga att leverera precisa analyser, i rätt tid är avgörande för fortsatt medicinsk behandling. Våra möjligheter att ta till oss och använda ny teknik fungerar som en hävstång i utvecklingen av effektivare vårdprocesser och behandlingar.
Precisionsmedicinskt laboratorium kommer från årsskiftet 2022-2023 att vara en självständig verksamhet inom Laboratoriemedicin som är ett av två verksamhetsområden inom Diagnostikcentrum i Region Östergötland.

Verksamheten är gemensam för samtliga specialiteter inom Diagnostikcentrum (DC). Den ska fungera som ett kompetenscentrum för molekylärbiologisk diagnostik för sjukvård, forskning, utveckling och utbildning och tillhandahålla spetskompetens och den senaste tekniken/apparaturen. Uppdraget är att utveckla, implementera och erbjuda evidensbaserade, patientsäkra, kostnadseffektiva och diagnostiska laborativa analyser med behovsanpassad kvalitet och tillgänglighet. Verksamheten har nära samverkan med såväl Linköpings universitet som liknande verksamheter vid övriga universitetssjukhus.

Precisionsmedicinskt laboratoriums 30-tal medarbetare består bland annat av biomedicinska analytiker, medicinska biologer, molekylär biologer, bioinformatiker samt administrativ personal. Personalen arbetar tätt ihop med bl.a. de olika specialitetsklinikernas läkare och sjukhusgenetiker. Mycket interaktion sker med Klinisk patologi, Klinisk genetik, Klinisk farmakologi, Klinisk kemi, Klinisk mikrobiologi samt Klinisk immunologi och transfusionsmedicin.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef för Precisionsmedicinskt laboratorium kommer du att ha det mycket intressanta uppdraget att etablera verksamheten och se till att förutsättningar skapas för att uppfylla verksamhetens ”kärnverksamhet” d v s att utveckla, implementera och erbjuda evidensbaserade, patientsäkra, kostnadseffektiva och diagnostiska molekylärbiologiska analyser med behovsanpassad kvalitet och tillgänglighet åt övriga kliniker inom Laboratoriemedicin. Du kommer som ny verksamhetschef att kunna påverka utformningen av organisationen.

Tillsammans med övriga verksamheter inom laboratoriemedicin skapar du förutsättningar för gemensam utveckling och samverkan som gynnar patient och medborgare. Du initierar och håller samman möten med specialitetskliniker som Precisionsmedicinskt laboratorium utför analyser åt och därigenom fångar upp specialitetsklinikernas behov. Du ser till att samordning av utrustning och metoder görs för att optimera instrument och undvika suboptimering.

Du stimulerar till ett gott arbetsklimat där medarbetare trivs och har möjlighet att utvecklas, samt skapar förutsättningar för forskning, utvecklings- och kvalitetsarbete såväl som undervisning inom verksamheten. I samverkan med medarbetarna formulerar du mål och verksamhetsplaner för verksamheten och ansvarar för regelbunden uppföljning och redovisning av resultat enligt gemensam målbild. I nära samarbete med medicinsk ledning inom respektive specialitet omvärldsbevakar och driver du utveckling inom området för att säkerställa att verksamheten har kunskap och förutsättningar för att vara en av de nationella noderna för utveckling och implementering av precisionsmedicinskt laboratorium. Vidare är du ansvarig för verksamhetens ekonomi, att godkänd budget hålls samt att planerat resultat för verksamheten uppnås.

Du är direkt underställd verksamhetsområdeschef och deltar i Diagnostikcentrums ledningsgrupp samt i ledningsgrupp för Verksamhetsområdet Laboratoriemedicin. Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att genomföras v38.

Utbildning och erfarenhet

En högskoleexamen inom relevant område är ett krav och utbildning inom laboratoriemedicin är meriterande. Det är också meriterande med forskningserfarenhet. Att du tidigare arbetat med molekylärbiologiska analyser är ett starkt önskemål liksom att du har tidigare chefs- och laberfarenhet. Yrkesmässiga erfarenheter som chef/ledare kan ha inskaffats från såväl hälso- och sjukvård som annan verksamhet – såväl offentlig som privat. Kunskap om lednings- och styrningsmodeller för daglig drift, verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete samt erfarenhet av arbetsmiljöarbete är meriterande. Goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper

Som person är du mål och resultatorienterad. Du leder, motiverar och förser dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att effektiv nå gemensamma mål. Tjänsten förutsätter vidare att du har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad, ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt/förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef till Nytida, Linköping

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 21
Nu söker vi en driven verksamhetschef till vårt team i Linköping. Vi erbjuder ledarskapsprogram, ett meningsfullt arbete och möjligheten att göra skillnad!

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Ledarskapsprogram för samtliga blivande chefer via Lära
- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter


Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Om rollen
För oss är det viktigt att du som verksamhetschef vill vara aktiv och nära verksamheterna. Det är en förutsättning för att du ska kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheterna, kan du också säkerställa att företagets värderingar, det pedagogiska ramverket och gällande lagstiftning efterlevs på dina verksamheter.

Du både vill och har förmågan att styra och följa upp verksamheterna utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har budget- och resultatansvar samt rapporterar till regionchefen och ingår i regionens ledningsgrupp. I ledningsgruppen ingår tio verksamhetschefer samt regionchef.

Om verksamheterna
Vi söker en verksamhetschef till tre gruppbostäder och en servicebostad belägna i Linköpings kommun. Vi driver verksamheterna på uppdrag av Linköpings kommun via entreprenadavtal. Inriktning LSS, personkrets 1. På gruppbostäderna och servicebostaden bor 5 till 6 personer och i varje verksamhet tjänstgör 7-12 medarbetare. I varje verksamhet finns också en gruppchef.

I Linköping driver Nytida via entreprenadavtal just nu 22 verksamheter.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via Läras ledarprogram. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor.

Din erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (ex. socionom, social omsorg) och erfarenhet från omsorgsverksamhet. Du har minst två års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord kring ledarskap.

Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du gillar att ge och ta emot feedback och bryta ned och arbeta mot uppsatta mål. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 1 september 2022
Sista ansökningsdag: 31 juli 2022
För mer information kontakta: Nytida Per Johansson, per.johansson@nytida.se
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Verksamhetschef till Vaccinationskliniken inom Primärvårdscentrum

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 16
Vill du vara med och utveckla framtidens hälso- och sjukvård? Vill du utvecklas inom ditt ledarskap och bidra i en kunskapsintensiv organisation med utvecklingsinriktade medarbetare? Vi söker dig med driv, ambitioner och mod att våga anta utmaningen som vår nya verksamhetschef till vaccinationskliniken.

Vi erbjuder ett spännande uppdrag i en organisation präglad av hög professionell kompetens.

Region Östergötland ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och regional utveckling i Östergötland. Region Östergötland är en politiskt styrd organisation och länets största arbetsgivare med drygt 13 000 medarbetare. Hälso- och sjukvård som genomförs i Region Östergötlands regi bedrivs därmed i hela länet och i samtliga kommuner, från förebyggande insatser i primärvården till högspecialiserad vård på sjukhus.

Vi vill skapa en stark primärvård i länet för att klara hälso- och sjukvårdens framtida utmaningar och för att kunna ge en god och kostnadseffektiv vård samt utveckla den nära vården. I Primärvårdscentrum ingår 33 regiondrivna vårdcentraler, 4 jourcentraler, barnhälsovårdsenheten, allmänmedicinskt utbildningscentrum, 1177 Vårdguiden på telefon, Vårdcentrum Finspång och vaccinationskliniken.

Vi söker nu en framåtblickande chef och ledare till vår vaccinationsklinik inom Primärvårdscentrum.  

Vaccinationskliniken har ansvaret för vaccineringen av östgötarna vad gäller covid, säsongsinfluensa, TBE, pneumokockvaccination samt catch up vaccination HPV. Enheten skapades under pandemin och ska nu hitta sin framtida och mer permanenta form. Kliniken behöver ha en stor flexibilitet då uppdragets omfattning varierar över tid. Det finns tre vaccinationscentraler i regionen, Linköping, Norrköping och i Motala. Vid kliniken finns det två stycken enhetschefer som rapporterar till verksamhetschefen. Vid varje vaccinations-central finns det fast anställd personal, administratörer och värdar. Det flesta personer som arbetar vid kliniken är vaccinatörer, ofta sjuksköterskor, med tidsbegränsade kontrakt. Verksamheten bedrivs dagtid 7 dagar per vecka

 Arbetsbeskrivning
Hälso- och sjukvården befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Detta innebär bland annat nya samarbetsformer och arbetssätt, digitalisering och fokus på personcentrerad och nära vård. I din roll får du vara med och bidra till dessa lösningar samtidigt som du har det samlade ansvaret för verksamheten, dess ekonomi och medarbetare. Som verksamhetschef för vaccinationskliniken kommer du leda verksamheten och driva utveckling av verksamheten för att möta Hälso- och sjukvårdens behov av både nuvarande och framtida behov av vaccinationer. Du har sidledsansvar såväl inom som utom verksamhetsområdet och utvecklar goda relationer och god samverkan med olika parter inom den egna organisationen och kommunerna.

Som verksamhetschef är du ansvarig för det praktiska genomförandet av vaccineringen av covid, influensa, TBE, pneumokockvaccination samt för catch up vaccination HPV. Du är ytterst ansvarig för de tre vaccinationscentralerna och mobil vaccination. Du arbetar nära regionens vaccinationssamordnare där du deltar i framtagande av medicinska riktlinjer, diskussioner inför beslut om vilka och i vilken ordning vaccinationer ska erbjudas utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. I grunden har du en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.

Utbildning och erfarenhet
För att lyckas som verksamhetschef för vaccinationskliniken ser vi att du har en relevant akademisk examen. Har du examen inom hälso- och sjukvård och har arbetat kliniskt är det meriterande. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet från chefsbefattningar. Du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person har du goda ledaregenskaper. Du leder, motiverar, delegerar och följer upp för att effektivt uppnå kontinuerliga förbättringar och gemensamma mål. Du har ett strategiskt tänkande, vilket gör att du prioriterar rätt saker och ser kopplingar mellan handlingar och konsekvenser, både på kort och lång sikt. Du har även förmåga att strukturera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har god samarbetsförmåga och din kommunikationsstil är varm men tydlig. Du motiverar och engagerar dina medarbetare med hjälp av ditt positiva, öppna och sociala sätt. Därtill har du ett professionellt förhållningssätt, är trygg och stabil med god självinsikt.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef, Klinisk patologi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 5
Var med och skapa framtidens hälso- och sjukvård.

Medicinsk diagnostik är en förutsättning för effektiva vårdprocesser då diagnostik är en viktig del i alla vårdkedjor och är dessutom en kritisk part i stort sett alla kliniska forskningsprojekt. Vår förmåga att leverera precisa analyser, i rätt tid är avgörande för fortsatt medicinsk behandling. Våra möjligheter att ta till oss och använda ny teknik fungerar som en hävstång i utvecklingen av effektivare vårdprocesser och behandlingar.

Klinisk patologi är en länsövergripande och ackrediterad verksamhet inom Diagnostikcentrum i Region Östergötland. Kliniken ingår i Verksamhetsområde (VO) Laboratoriemedicin tillsammans med ytterligare fem laboratoriemedicinska specialitetskliniker och två multidisciplinära laboratorieverksamheter.

Klinisk patologi analyserar cell- och vävnadsprover (histopatologi och cytologi) från hela sjukvården för fastställande av diagnos och behandlingsstyrande faktorer, till stor del inom cancersjukvården. Vi arbetar i subspecialiserade team med både väletablerade och nyare diagnostiska metoder såsom molekylärpatologi och vi är världsledande inom användningen av digital patologi. Klinisk patologi är även ansvarig för länets bårhusverksamhet.

Klinikens ungefär 120 medarbetare består av bland annat av obduktionstekniker, biomedicinska analytiker, medicinska biologer, cytodiagnostiker, specialistläkare inom patologi samt vårdadministrativ personal.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef för Klinisk patologi har du tillsammans med medarbetarna stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen samt forma morgondagens klinik där patienters behov på kort och lång sikt genomsyrar verksamheten. Det arbete kliniken utför gör stor skillnad för att enskilda patienter ska få rätt diagnos i rätt tid för att kunna rädda liv. Under 2021 mottogs nästan 90 000 remisser och den siffran ökar årligen.

Förutom ökningen av remisser ökar även efterfrågan på alltmer avancerade analyser, vilket ställer krav på att följa med i teknikutvecklingen, utveckla kompetens och samverka med olika aktörer både internt och externt. En tydlig utvecklingsriktning vi ser framåt för hälso- och sjukvården är precisionsmedicin vilket för Klinisk patologi innebär alltmer molekylärbiologiska analyser med hjälp av gensekvensering. Här finns det många möjligheter för kliniken att utvecklas i takt med forskning för att ge så bra vård som möjlighet till våra patienter.

Kompetensförsörjningen är en nyckel för att klara framtidens utmaningar varför det är viktigt att bevara den goda arbetsmiljö och sammanhållning som finns inom kliniken. Det är även viktigt behålla och utveckla klinikens högkvalitativa forskningsarbete samt att stimulera unga forskare. Dessa parametrar, tillsammans med implementation av ny teknik och förändrade arbetssätt är en förutsättning för vår ambition att även fortsättningsvis ligga i framkant och vara en konkurrenskraftig samarbetspartner inom hälso- och sjukvården i regionen.

Ditt uppdrag som verksamhetschef innebär att ansvar för verksamhet, forskning och utveckling, kvalitet, resultat och ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö. Du har ett samlat medicinsk och administrativt ledningsansvar för Klinisk patologi. Du ansvarar för att i samverkan med medarbetare och klinikens ledningsgrupp ta fram verksamhetsplan och formulera mål för verksamheten. I ditt uppdrag ingår regelbunden uppföljning och redovisning av resultat enligt uppdrag, målbild och verksamhetsplan.

I ditt uppdrag ingår att bidra till en aktiv samverkan med bl.a. klinikens remittenter, övriga verksamheter inom VO Laboratoriemedicin samt patologiska kliniker inom främst sydöstra sjukvårdsregionen. För att lyckas med detta behöver du ha ett helhetsperspektiv då ditt ansvar sträcker sig även utanför klinikens gränser.
Du är direkt underställd verksamhetsområdeschef och deltar i Diagnostikcentrums ledningsgrupp samt i ledningsgrupp för VO Laboratoriemedicin. Som verksamhetschef är du närmsta chef över klinikens enhetschefer som också formar klinikens ledningsgrupp.

Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Beroende på sökandes bakgrund kan uppdraget kombineras med kliniskt arbete och/eller forskning/forskningstjänst. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att genomföras v36.

Utbildning och erfarenhet

En högskoleexamen inom relevant område är ett krav och medicinsk utbildning är meriterande. Att du har tidigare chefserfarenhet är ett starkt önskemål. Vidare ses gärna att du har forskningserfarenhet, exempelvis genom att du är disputerad. Om du har erfarenhet från arbete inom patologi och/eller laboratorieverksamhet är det meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person har du goda ledaregenskaper som har sin grund i tillit. Du arbetar mot gemensamma mål och fokuserar på resultat. Du är strategisk och ser till helhetsbilden där du med din kommunikativa förmåga säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetchef till vårdcentralen i Lambohov

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 3
Lambohov är en stadsdel i södra Linköping med närhet till Linköpings universitet och Linköpings Science Park. Vårdcentralen är en av 33 regiondrivna vårdcentraler inom Primärvårdscentrum i Östergötland och har 12 400 listade patienter.

Vi har en stabil bemanning med specialister i allmänmedicin, distriktssköterskor, undersköterskor, psykologer, rehabkoordinator, dietist och vårdadministratörer. Vi har specialistmottagning för astma, diabetes, inkontinens och äldre. Tillsammans med psykolog och rehabkoordinator arbetar vi enligt integrerad beteendehälsa (IBH) med psykisk ohälsa bland våra listade patienter.Vi är cirka 40 medarbetare som arbetar tillsammans med vårt uppdrag för patienten. Tillsammans bedriver vi en bred primärvårdsverksamhet som består av allt från akutsjukvård till kommunens äldre boende.Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och driva den fortsatta utvecklingen av Lambohovs vårdcentral.

Uppdraget som verksamhetschef innebär ansvar för verksamhet, ekonomi, personal, kvalitet, utveckling och arbetsmiljö på vårdcentralen. Ledningen på vårdcentralen har tidigare bestått av verksamhetschef och en Medicinskt ansvarig läkare (MLA) i nära samarbete med medarbetare och samverkansgrupp. Möjlighet till introduktion och överlämning av uppdraget från tidigare verksamhetschef kommer finnas liksom en frihet att inom vissa ramar bygga en ny ledningsorganisation för vårdcentralen.

Som verksamhetschef är du också med och bidrar till den gemensamma utvecklingen av primärvården inom Region Östergötland. Det finns även möjlighet till kompetensutveckling för dig som chef inom Regionen.Utbildning och erfarenhet
Du har en examen inom hälso- och sjukvård eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant eller likvärdig. Det är ett krav att du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska.

Tidigare arbete inom hälso- och sjukvård liksom tidigare ledarskapserfarenhet är meriterande. Har du även en ledarskapsutbildning anses det också som meriterande.Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Verksamhetschef är det viktigt att du är en närvarande chef som leder, motiverar och förser medarbetare med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är teamorienterad och lägger stor vikt vid att uppnå god samverkan. Du skapar engagemang, delaktighet och tar vara på kompetenser och involverar andra för att utveckla verksamheten. Vi ser också att du är duktig på att arbeta strukturerat genom att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har en förmåga att se helheten och tar hänsyn till det större perspektivet.

Vidare kommunicerar du på ett tydligt och lyhört sätt, du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du bidrar till att lösa eventuella konflikter och duktig på att skapa och bygga relationer. Vidare förväntas du kunna arbeta mot mål som fokuserar på bland annat vårdkvalitet och medarbetares välmående. Du trivs med att arbeta med måluppfyllelse i prioriteringar, planering och agerande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst.Anställning och information
Tjänsten är en tillsvidareanställning inom din grundprofession med ett tidsbegränsat chefsförordnande. Tjänsten är på 100 % med tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta Rekryteringskonsult Erik Svahn på erik.svahn@jeffersonwells.se eller på 013-35 56 54.


Kontaktpersoner (Fackliga kontaktpersoner):

Läkarföreningen, Hanna Fernemark, hanna.fernemark@regionostergotland.se

Kommunal, Unemo Birgitta Birgitta.Unemo@regionostergotland.se

SACO, Palm Joachim Joachim.Palm@regionostergotland.se

Vision, Lena Karlsson, lena.m.karlsson@regionostergotland.se

Vårdförbundet, Hägg Maria, Maria.Hagg@regionostergotland.seRekryterande chef
Primärvårdsområdeschef, Leek Henrik Henrik.Leek@regionostergotland.seAnsökan

Sista ansökningsdag är den 14 augusti 2022. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Ansök nu

Verksamhetschef till HSL-organisationen

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 1
Om Leanlink
Leanlink är förvaltningen i Linköpings kommun som arbetar med verksamhet inom vård, stöd och omsorg. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Det gör vi tillsammans med våra medarbetare där vårt mål är att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är med och skapar samt utvecklar en god kvalitet och professionalitet för våra omsorgstagare, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för de Linköpingsbor som behöver oss nu men också för dem som kommer att behöva oss i framtiden.

Leanlinks ledning sitter i lokaler i centrala Linköping. På arbetsplatsen arbetar chefer och stödfunktioner.

Leanlink befinner sig i en utvecklingsresa från en kommunal utförare till en medskapare som driver utveckling av vård, stöd och omsorg. Vill du vara en del av detta och ha ett meningsfullt arbete med högt tempo så är chansen stor att du kommer trivas hos oss inom Leanlink!Om arbetsplatsen
LSS Funktionsstöd inom Leanlink tillhandahåller verksamhet på Social- och omsorgsnämndens uppdrag enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS-lagen). LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Med våra ca 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalité, där vi utgår ifrån Leanlinks kärnvärden samt vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Råd & Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ och familjeomsorg och Socialpsykiatri. Vi arbetar på uppdrag av Social-och omsorgsnämnden. Råd & Stöd har ca 550 medarbetare och hos oss finns många olika verksamheter och medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. Att samverka är en naturlig del av vårt arbete inom Råd & Stöd liksom att vara drivande när det gäller utveckling och förändringsarbete. Ett arbete där du som medarbetare är viktig. Här finns goda möjligheter för kompetensutveckling och breda karriärvägar inom organisationen.

Vill du skapa bra dagar tillsammans med oss och vara med på Leanlinks förändringsresa? Vi söker dig som vill arbeta som verksamhetschef i vår sammanslagna HSL-organisation för LSS funktionsstöd och Råd & stöd. I verksamheten finns flera olika professioner såsom sjuksköterskor, arbetsterapeuter, specialist undersköterskor, fysioterapeuter och en dietist.


Arbetsbeskrivning
Uppdraget som verksamhetschef innebär ett ledningsansvar för HSL-organisationen för LSS funktionsstöd och Råd & Stöd. I tjänsten ingår ansvar för ekonomi, personal och verksamhet. Du har personalansvar för 20-25 medarbetare. Du medverkar i ledningsgrupp tillsammans med andra verksamhetschefer och affärsområdeschef med stödfunktioner (administratörer, HR, ekonom och verksamhetsutvecklare). I tjänsten kommer du vara delaktig i utvecklingen av arbetet Nära vård. Samverkan med interna och externa aktörer är en viktigt del i tjänsten.

Arbetsplatsen är centralt belägen i Linköping.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under tre år som chef. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har studerat en specialistutbildning till distriktssköterska eller psykiatrisjuksköterska. För uppdraget vill vi att du har tidigare erfarenhet av arbetsledning och flerårig erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av rehabiliteringsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom kommunal hälso och sjukvård.

Som person tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar själv ditt arbetssätt för att driva dina processer framåt. Du tar initiativ i ditt arbete och uppnår goda resultat. Du är van att hantera ett högt tempo och är lugn och trygg i dig själv. Då vi är en föränderlig verksamhet är det viktigt att du har förmågan att anpassa dig efter ändrade förutsättningar och drivs av utveckling. 

Som ledare arbetar du med dina medarbetare för att effektivt nå gemensamma mål, och har förmågan att delegera och använda de stödresurser som finns. Att samarbeta med andra är en självklarhet och du har förmågan att vara lyhörd genom att lyssna in medarbetares och kunders behov. Du har förståelse för hur kostnader, intäkter och effektivitet påverkar verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överrenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9504

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Verksamhetschef till Fysiologiska kliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 29
Vill du vara med och utveckla vård i världsklass?
Fysiologiska kliniken, Universitetssjukhuset, Linköping söker en ny verksamhetschef.

Fysiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping är en del av Hjärtcentrum. Klinikens uppdrag är att bedriva och utveckla diagnostiska metoder inom klinisk fysiologi och nuklear-medicin. Forskning och undervisning ingår som viktiga uppdrag och vi är sedan 2017 en universitetssjukvårdsenhet (USV-klinik).

Sedan länge arbetar vi processorienterat i nära samarbete med flera kliniker inom Hjärtcentrum, främst kardiologiska kliniken och thorax-kärlkliniken och även seldingerenheten som samlar 8 laboratorier för kateterburna åtgärder. Fysiologiska kliniken betjänar också övriga centrum inom Region Östergötland inkluderande även privata vårdgivare. Inom fysiologiska kliniken utförs årligen drygt 30 000 undersökningar.

Kliniken är indelad i olika team. Avancerad funktionsdiagnostik och intervention bedrivs bland annat inom hjärt- och kärlområdet med hjälp av ultraljud, MR- och gammakamera och PET/CT. Vidare utförs avancerad lungfunktionsdiagnostik och arbetsfysiologi samt EKG. På kliniken arbetar läkare, biomedicinska analytiker, undersköterskor och vårdadministratörer. Fysiker och ingenjörer ingår också i teamen. Kliniken har i dagsläget cirka 80 medarbetare.

Fysiologiska klinikens vision är att ständigt utvecklas för att ge patienten bästa möjliga diagnostik och därmed förutsättningar för bästa behandling och uppföljning.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill leda och, tillsammans med dina medarbetare, utveckla en högspecialiserad verksamhet med höga kvalitetskrav.

Ett av huvuduppdragen är att skapa förutsättningar för framtidens verksamhet inom klinisk fysiologi. Du är en god företrädare för specialiteten, både inom regionen och nationellt.

Uppdraget som verksamhetschef innebär ett samlat ansvar för vård, forskning och undervisning och därmed för medicinsk- och omvårdnadskvalitet, tillgänglighet, utveckling, ekonomi samt medarbetare och arbetsmiljö.

Du leder processorienterat mot tydliga mål och arbetar nära medarbetarna med systematiskt förbättringsarbete. Målet är att ge och vidareutveckla diagnostik och vård med hög nationell och internationell kvalitet, tillgänglighet och patientdelaktighet på ett kostnadseffektivt sätt.

Du rapporterar till centrumchef och ingår i Hjärtcentrums ledningsgrupp. Du tar, förutom för din klinik, även ansvar för helheten gentemot angränsande verksamheter, såväl inom som utom Hjärtcentrum.

Förordnandet som verksamhetschef är fyraårigt med en tillsvidareanställning inom Region Östergötland som grund.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig med chefs-och ledarerfarenhet från sjukvårdande verksamhet. Du har relevant utbildning på högskolenivå och gedigen erfarenhet från högspecialiserad och forskningsintensiv verksamhet. Erfarenhet av att leda förändrings-/förbättringsarbete är en förutsättning för uppdraget som verksamhetschef. Kunskaper i ekonomi och organisationsutveckling är meriterande. Forsknings- och undervisningserfarenhet är betydande i bedömningen. Vi ser gärna att du är disputerad.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har förmåga att se långsiktigt och tar ett brett perspektiv. Du är också en god förebild i organisationen och stödjer medarbetarna och verksamhetens utveckling utifrån uppdrag och mål. Tjänsten ställer krav på god prioriterings- och delegeringsförmåga. Ditt sätt att skapa engagemang och delaktighet bidrar till verksamhetens utveckling. Vidare har du en god samarbetsförmåga och kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt. Du trivs i rollen att leda och stimuleras av att bidra till framgångsrikt forsknings- och utvecklingsarbete. Du använder dig av ditt goda omdöme som ett verktyg i ledarskapet och sätter alltid din verksamhet i första rummet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

För att ta del av klinikens verksamhets- och kvalitetsrapport, var god kontakta någon av nedanstående kontaktpersoner.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Bitr Verksamhetschef - Bli en av oss!

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 6
Välkommen till en värderingsstyrd organisation

Attendo Nykil ligger ca 2 mil utanför Linköping. Attendo Nykil består av servicehuset Eklunden med tillhörande trygghetsboende och demensboendet Ekero samt tillhörande hemtjänstområde. Med våra medarbetares engagemang och erfarenhet kan du förvänta dig en underbar medarbetargrupp i en idyllisk miljö.

I din roll som bitr verksamhetschef arbetar du självständigt med att driva, leda och utveckla verksamheten. Detta är en kombinerad tjänst där du kommer ha huvudansvar för planering, bemanning och rekrytering på verksamheten. Du rapporterar direkt till verksamhetschef. Du ingår i en kompetent ledningsgrupp där du får stöd och vägledning för att nå framgång i din roll. Vi har en decentraliserad organisation där du får utrymme att utveckla dina idéer och ledarstil.

Beskrivning av tjänsten

Som bitr verksamhetschef har du i samråd med verksamhetschef ansvar för verksamhetens medarbetare, kvalitet, ekonomi och kundkontakter. Du får tillgång till ett färdigt koncept som grundar sig på ett väl inarbetat kvalitetsarbete och ett systematiskt arbetsmiljöarbete med stöd från regionala resurser samt kvalitets-, ekonomi-, marknads- och HR-avdelning.

Vi erbjuder

- Utbildningar
- Utvecklingsmöjligheter
- Personalförmåner
- Trygga anställningsvillkor
- Digitala arbetsverktyg


Kvalifikationer

Yrkeshögskola, exempelvis serviceinriktad vård- och omsorgsplanering, samordnare med arbetsledaransvar eller annan relevant utbildning. Meriterande är utbildning med 180 hp inom vård och omsorg. God datorvana. B-körkort är krav. Behärska det svenska språket väl i tal och skrift. Tidigare arbete i hemtjänst eller andra serviceyrken inom samordning eller planering är meriterat.

Vi söker dig som sätter kunden i centrum och vill skapa värde för dem och deras anhöriga. Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och förtroendeingivande. Vi lägger vikt vid att du är resultatorienterad och drivs av ständig förbättring. Du är engagerad, flexibel och arbetar strukturerat så väl i grupp som självständigt.

Du har goda kunskaper i Officepaketet och hanterar svenska språket obehindrat i tal och skrift. Ytterligare erfarenhet från servicesektorn och/eller erfarenheter inom försäljning är meriterande.

Om Attendo

Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. På Attendo arbetar vi tillsammans för vår vision att stärka individen. Detta gör vi genom våra värderingar kompetens, omtanke och engagemang som fungerar som ledord i vårt dagliga arbete. Med din värdefulla kunskap och kompetens är du en nyckelperson i företaget och du ses som en viktig lagspelare för att utveckla verksamheten i nära samarbete med din chef.

Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch!

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi går igenom ansökningar löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Ansök nu

Bitr verksamhetschef/planeringsledare sökes till Attendo!

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 2
Välkommen till en värderingsstyrd organisation

Attendo hemtjänst Linköping, Nykil, söker en biträdande verksamhetschef/planeringsledare!

Attendo Nykil ligger ca 2 mil utanför Linköping. Attendo Nykil består av servicehuset Eklunden med tillhörande trygghetsboende och demensboendet Ekero samt tillhörande hemtjänstområde. Med våra medarbetares engagemang och erfarenhet kan du förvänta dig en underbar medarbetargrupp i en idyllisk miljö.

Beskrivning av tjänsten

Letar du efter ett spännande kombinerat chefsuppdrag där du kan utvecklas och växa in i rollen som chef i framtidens äldreomsorg?

Som biträdande verksamhetschef/planeringsledare biträder du verksamhetschefens arbete med medarbetare, kvalitet, ekonomi och kundkontakter. Du kommer att ha ansvar för planering av hemtjänstinsatser, bemanning och rekrytering. Du arbetar även självständigt med att leda och utveckla verksamheten och rapporterar direkt till verksamhetschefen. Du ingår i en stor organisation där du introduceras i Attendos väl inarbetade koncept för kvalitets- och arbetsmiljöarbete. Till ditt stöd har du regionala resurser samt kvalitets-, ekonomi-, marknads- och HR - avdelning.

Du arbetar med ett strategiskt tänk i ett omväxlande tempo. Du har förmåga att skapa en god och samverkande anda i medarbetargruppen liksom med externa kontakter.

Tillsammans med verksamhetschefen arbetar du systematiskt för att utveckla verksamheten så att den ger medarbetarna de bästa förutsättningarna för att ge god omsorg med kvalité.

Du ges möjlighet att växa in i rollen genom ett väl utvecklat introduktionsprogram och god handledning.

Stämmer beskrivningen in på dig? Sök redan idag!

Yrkeshögskola, exempelvis serviceinriktad vård- och omsorgsplanering, samordnare med arbetsledaransvar eller annan relevant utbildning. Meriterande är utbildning med 180 hp inom vård och omsorg. God datorvana. B-körkort. Behärska det svenska språket väl i tal och skrift. Tidigare arbete i hemtjänst eller andra serviceyrken inom samordning eller planering är meriterat.

Du trivs med att ge god service, skapa fina relationer och vill ge livskvalité till våra kunder. Du är en självständig, ödmjuk och ansvarsfull person som brinner för vård av äldre och kan se individens behov. Att ha en arbetsledande roll är stimulerande och du gillar att handleda dina kollegor i hälso- och sjukvårdsfrågor.

Om Attendo

Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. Mångfald värderas högt, vårt arbete ska stärka individen och vi arbetar för att ge utmärkt service både till våra kunder och kollegor. Attendo verkar i en platt organisation och är en trygg arbetsgivare, med kollektivavtal, avtalsförsäkringar och det finns stora möjligheter att göra karriär.

Vi går igenom ansökningarna löpande.

Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch!

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 18
Nu söker vi i Nytida en Verksamhetschef till våra gruppbostäder i Linköpings kommun. Vi erbjuder ledarskapsprogram och flera förmåner.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Ledarskapsprogram för samtliga blivande chefer via Lära
- Förmånsportal med rabatter och förmåner
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter


Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Om rollen
För oss är det viktigt att du som verksamhetschef vill vara aktiv och nära verksamheten. Det är en förutsättning för att du ska kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att företagets värderingar, det pedagogiska ramverket och gällande lagstiftning efterlevs på din verksamhet/verksamheter.

Du både vill och har förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har budget- och resultatansvar samt rapporterar till regionchefen och ingår i hens ledningsgrupp.

Om verksamheterna
Du kommer ansvara för tre till fyra av våra gruppbostäder, inriktning LSS. Verksamheterna ligger inom Linköpings tätort. Nytida har bedrivit verksamheter i Linköpings kommun under många år och vi har idag 22 gruppbostäder och servicebostäder, med inriktning LSS och Socialpsykiatri. Samtliga via entreprenadavtal med Linköpings kommun som uppdragsgivare.

Du kommer ingå i Regionens ledningsgrupp bestående av tio Verksamhetschefer samt Regionchef. Sex av verksamhetscheferna tjänstgör mot våra verksamheter i Linköping och utgår från vårt regionkontor som är beläget centralt i Linköping.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via Läras ledarprogram. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor. Det är självklart att du som verksamhetschef lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Din erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (ex. socionom, social omsorg) och erfarenhet från omsorgsverksamhet. Du har några års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord kring ledarskap.

Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du gillar att ge och ta emot feedback och bryta ned och arbeta mot uppsatta mål. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 2022-05-02 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2022-01-31
För mer information kontakta:
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Regionchef: Per Johansson, per.johansson@nytida.se

Verksamhetschef och regionalt verksamhetsstöd: Annicka Brattberg, annicka.brattberg@nytida.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Verksamhetschef till Neurologiska kliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 18
Vi söker en verksamhetschef som med nyfikenhet, uthållighet och engagemang vill leda vår framgångsrika klinik in i framtiden tillsammans med oss.

Neurologiska kliniken bedriver högspecialiserad vård med regionsansvar för Sydöstra Sjukvårdsregionen. Verksamheten är mycket forskningsaktiv och bedriver ett stort undervisnings- och kliniskt handledningsarbete. Alldeles nyligen har vi, mycket glädjande, fått tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård för neuromuskulära sjukdomar, en enhet med unik integration av klinisk verksamhet och laboratorieverksamhet. Neurologiska kliniken har verksamhet både på Universitetssjukhuset i Linköping och på Vrinnevisjukhuset i Norrköping och organiseras, tillsammans med tio klinikgrannar, i Sinnescentrum, Region Östergötland.

Slutenvården är indelad i en akutneurologisk enhet, en strokeenhet, en högspecialiserad utredningsenhet samt en övervakningsenhet och på mottagningen bedrivs omfattande verksamhet inom samtliga neurologiska diagnosområden. Kliniken delas in sex sektioner som leds av en specialistläkare och en specialistsjuksköterska. Dessa funktioner, tillsammans med chefer och controllers, ingår i klinikledningen. På kliniken arbetar cirka 220 medarbetare.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef har du ett övergripande verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. Verksamhetschefen leder klinikens ledningsgrupp och förväntas att driva, förbättra, utveckla och följa upp verksamhet, forskning och utvecklingsarbete. Verksamhetschefen har även det yttersta medicinska ansvaret för kliniken. Organisatoriskt är verksamhetschefen direkt underställd centrumchefen. Verksamhetschefen ingår i Sinnecentrums ledningsgrupp där du förväntas delta aktivt genom att engagera dig i frågor inte bara rörande den egna kliniken. Verksamhetschefen skall med kunskap, erfarenhet, sidledsansvar och omdömesgill tyngd kunna företräda verksamheten både inom och utanför Region Östergötland. Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen inom kliniken. 

Utbildning och erfarenhet
Universitetsexamen är ett krav. Tidigare ledarerfarenhet relevant för tjänsten är starkt meriterande. Det är viktigt och meriterande med forskningsutbildning och/eller erfarenhet av forskningsarbete.

Tjänsten kräver kunskap och färdigheter i strategiskt ledarskap på individ-, grupp- och organisationsnivå. Som verksamhetschef behöver du kunna leda verksamheten genom andra chefer. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift förväntas.

Personliga egenskaper
Du leder, motiverar och förser medarbetare med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du har förmåga att samordna grupper och blir en referenspunkt för andra. Du skapar engagemang och delaktighet. Som person är du utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, du har lätt för att skapa kontakter och underhåller relationer. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar samt väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Centrumchef Eva-Lena Zetterlund, 010-103 12 37, eva-lena.zetterlund@regionostergotland.se
Enhetschef Wiktoria Jakobsson, 010-103 27 77, wiktoria.jakobsson@regionostergotland.se
Vårdenhetschef Pernilla Jonsson, 010-103 12 32, pernilla.jonsson@regionostergotland.se
HR-ansvarig Ola Jishammar, 010-103 12 93, ola.jishammar@regionostergotland.se

Fackliga företrädare för:
Vision är Elisabeth Fransson, 010-103 41 68, elisabeth.b.fransson@regionostergotland.se
SACO är Sara Malmberg, sara.malmberg@regionostergotland.se
Kommunal är Susanna Sundelin, 010-103 26 97
Vårdförbundet är Malin Grankvist, 010-103 09 67, malin.grankvist@regionostergotland.se
Läkarförbundet är Robert Rynkowski , robert.rynkowski@regionostergotland.se

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Två verksamhetschefer till Klaragården

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 1
Om tjänsten

Till Klaragården söker vi nu två verksamhetschefer som vill driva vidare och utveckla våra gruppbostäder. Vi vänder vi oss till personer som omfattas av personkrets 1 och 3 (LSS) och på vardera gruppbostad finns sex lägenheter. På Klaragården arbetar vi med ett lågaffektivt bemötande och utgår från den enskilda individens styrkor, intressen och drömmar.

Verksamhetschefen ingår i ett team bestående av fem andra verksamhetschefer, kvalitetskoordinator, HSL-ansvarig och regionchef, som man också rapporterar till. Klaragården är en del av Team Olivia, vilket innebär att du som verksamhetschef har du tillgång till HR, kvalitetskoordinatorer och andra stödfunktioner inom Marknadsområdet.

Som verksamhetschef är du tillståndsbärare för enheterna och har fullt personal- arbetsmiljö- och budgetansvar. I personalarbetet ingår att coacha medarbetarna och vara ett stöd i det dagliga arbetet. Du bidrar till att dina medarbetare utvecklas i sina roller och har individens behov i fokus.

Klaragården befinner sig i en förändringsresa. Den består i att stärka det viktiga arbetet med kvalitet och arbetsmetodik i verksamheterna samtidigt som vi befinner oss i ett expansivt skede, där vi planerar att starta ytterligare verksamheter för våra målgrupper.

Om dig

Vi söker dig som trivs i samarbete och med att arbeta verksamhetsnära. För att du ska lyckas i rollen hos oss ser vi att du är en trygg och självgående ledare med erfarenhet av målgruppen. Ingen dag är den andra lik i våra verksamheter och Klaragården befinner sig i en utvecklingsresa. Därför söker vi dig som hittar lösningar i de situationer som uppstår och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med förändringsledning.

Vi finns till för de individer som bor hos oss och våra medarbetare har det viktiga uppdraget att bemöta och stödja individer i deras vardag. För att vi ska lyckas med vårt uppdrag tror vi att du som bli vår verksamhetschef har ett teamorienterat förhållningssätt. Vi tror att du med prestigelöshet och kommunikation skapar delaktighet, förtroende och trygghet hos dina medarbetare. Vi letar efter dig som har kreativitet, mod och engagemang och som tillsammans med medarbetarna vill bygga en verksamhet som bäst gagnar våra boende.Vi vill att du som söker har:

- Högskole-/universitetsexamen inom relevant område, t.ex: beteendevetenskap, socionom eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig och som kvalificerar dig för att stå på tillstånd (IVO) för aktuella verksamheter
- Dokumenterad erfarenhet av personal-budget- och arbetsmiljöansvar inom omsorg
- Dokumenterad erfarenhet av arbete med målgruppen, LSS
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- Körkort, resor i tjänsten förekommer


Vi ser det som meriterande om du därtill har:

- Erfarenhet av arbetsledande befattning inom LSS, gruppbostad
- Utbildning i, och erfarenhet av att arbeta utifrån lågaffektivt bemötande
- Dokumenterat goda erfarenheter av att leda i förändring


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Sista ansökningsdag är 14/4, men rekrytering sker löpande och tjänsten kan tillsättas under ansökningstiden. Vi gör bakgrundskontroller och tillämpar provanställning. En grundförutsättning för att den ska kunna förlängas är att IVO beviljar vår ansökan om att du ska stå på tillståndet för respektive verksamhet.

Välkommen med din ansökan!

Om oss

Klaragården AB är ett etablerat växande omsorgsbolag inom Team Olivia som erbjuder boendelösningar inom LSS personkrets 1 och 3. Våra boenden ligger belägna i lantliga miljöer med närhet till natursköna och kulturellt historiska platser. Vi erbjuder dig som vill jobba med människor en attraktiv arbetsplats med goda möjligheter till variation och utveckling. Våra ledord är kunskap, omtanke och känsla. Vi satsar på vår personal genom friskvård, kompetensutveckling, möjligheter att påverka sin arbetssituation och våra chefer bedriver ett nära ledarskap.

Inom Team Olivia tror vi på att du som ledare vill och kan göra skillnad. För att vi gemensamt ska kunna ta hand om och utveckla vår verksamhet krävs ett enhetligt, samspelande och utvecklande ledarskap. Vi använder vår modell Ledarskapskompassen för att kunna navigera tryggt på vår resa. Ledarskapskompassen omfattar fyra egenskaper; Teamorientering, Samarbetsorientering, Affärsorientering och Förändringsorientering. Det är egenskaper som våra ledare behöver för att bygga verksamheter med teamarbete som ryggrad.

Läs gärna mer om oss på: www.klaragarden.se (http://www.klaragarden.se) , www.teamolivia.se (http://www.teamolivia.se)

Ansök nu

Två verksamhetschefer till Klaragården

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 24
Om tjänsten

Till Klaragården söker vi nu två verksamhetschefer som vill driva vidare och utveckla våra gruppbostäder. Vi vänder vi oss till personer som omfattas av personkrets 1 och 3 (LSS) och på vardera gruppbostad finns sex lägenheter. På Klaragården arbetar vi med ett lågaffektivt bemötande och utgår från den enskilda individens styrkor, intressen och drömmar.

Verksamhetschefen ingår i ett team bestående av fem andra verksamhetschefer, kvalitetskoordinator, HSL-ansvarig och regionchef, som man också rapporterar till.

Som verksamhetschef är du tillståndsbärare för enheterna och har fullt personal- arbetsmiljö- och budgetansvar. I personalarbetet ingår att coacha medarbetarna och vara ett stöd i det dagliga arbetet. Du bidrar till att dina medarbetare utvecklas i sina roller och har individens behov i fokus.

Klaragården befinner sig i en förändringsresa. Den består i att stärka det viktiga arbetet med kvalitet och arbetsmetodik i verksamheterna samtidigt som vi befinner oss i ett expansivt skede, där vi planerar att starta ytterligare verksamheter för våra målgrupper.

Om dig

Vi söker dig som trivs i samarbete och med att arbeta verksamhetsnära. För att du ska lyckas i rollen hos oss ser vi att du är en trygg och självgående ledare med erfarenhet av målgruppen. Ingen dag är den andra lik i våra verksamheter och Klaragården befinner sig i en utvecklingsresa. Därför söker vi dig som hittar lösningar i de situationer som uppstår och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med förändringsledning.

Vi finns till för de individer som bor hos oss och våra medarbetare har det viktiga uppdraget att bemöta och stödja individer i deras vardag. För att vi ska lyckas med vårt uppdrag tror vi att du som bli vår verksamhetschef har ett teamorienterat förhållningssätt. Vi tror att du med prestigelöshet och kommunikation skapar delaktighet, förtroende och trygghet hos dina medarbetare. Vi letar efter dig som har kreativitet, mod och engagemang och som tillsammans med medarbetarna vill bygga en verksamhet som bäst gagnar våra boende.Vi vill att du som söker har:

- Högskole-/universitetsexamen inom relevant område, t.ex: beteendevetenskap, socionom eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig och som kvalificerar dig för att stå på tillstånd (IVO) för aktuella verksamheter
- Dokumenterad erfarenhet av personal-budget- och arbetsmiljöansvar inom omsorg
- Dokumenterad erfarenhet av arbete med målgruppen, LSS
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- Körkort, resor i tjänsten förekommer


Vi ser det som meriterande om du därtill har:

- Erfarenhet av arbetsledande befattning inom LSS, gruppbostad
- Utbildning i, och erfarenhet av att arbeta utifrån lågaffektivt bemötande
- Dokumenterat goda erfarenheter av att leda i förändring


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Rekrytering sker löpande, tjänsten kan tillsättas under ansökningstiden. Vi gör bakgrundskontroller och tillämpar provanställning. En grundförutsättning för att den ska kunna förlängas är att IVO beviljar vår ansökan om att du ska stå på tillståndet för respektive verksamhet.

Välkommen med din ansökan!

Om oss

Klaragården AB är ett etablerat växande omsorgsbolag inom Team Olivia som erbjuder boendelösningar inom LSS personkrets 1 och 3. Våra boenden ligger belägna i lantliga miljöer med närhet till natursköna och kulturellt historiska platser. Vi erbjuder dig som vill jobba med människor en attraktiv arbetsplats med goda möjligheter till variation och utveckling. Våra ledord är kunskap, omtanke och känsla. Vi satsar på vår personal genom friskvård, kompetensutveckling, möjligheter att påverka sin arbetssituation och våra chefer bedriver ett nära ledarskap.

Inom Team Olivia tror vi på att du som ledare vill och kan göra skillnad. För att vi gemensamt ska kunna ta hand om och utveckla vår verksamhet krävs ett enhetligt, samspelande och utvecklande ledarskap. Vi använder vår modell Ledarskapskompassen för att kunna navigera tryggt på vår resa. Ledarskapskompassen omfattar fyra egenskaper; Teamorientering, Samarbetsorientering, Affärsorientering och Förändringsorientering. Det är egenskaper som våra ledare behöver för att bygga verksamheter med teamarbete som ryggrad.

Läs gärna mer om oss på: www.klaragarden.se (http://www.klaragarden.se) , www.teamolivia.se (http://www.teamolivia.se)

Ansök nu

Verksamhetschef, Onkologiska kliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 7
Vi söker dig som vill leda vårt arbete med att utveckla dagens såväl som morgondagens onkologiska specialistsjukvård!


Onkologiska kliniken har, förutom ett sjukvårdsregionalt ansvar för cancerbehandlingar i Sydöstra regionen, även uppdraget att utföra gyn-onkologiska behandlingar för Västmanland samt har ett riksupptag för vulvacancer.

Kliniken är organiserad i öppenvård med separat enhet för strål-behandling samt en egen klinisk prövningsenhet. Slutenvården bedrivs av Cancer- och lungsjukvårdsenheten medan onkologiska kliniken ansvarar för bemanningen av läkare, paramedicinsk personal och vårdadministratörer.

Kliniken är en universitetssjukvårdsenhet. De övergripande målen för kliniken är att tillhandahålla högkvalitativ onkologisk sjukvård med hög tillgänglighet samt vara ett kompetenscentrum för onkologisk sjukvård, utbildning, forskning och utveckling. Kliniken ska bedriva en resurseffektiv och långsiktig verksamhet samt vara en attraktiv arbetsplats för nuvarande och kommande medarbetare.

Kliniken är en del av Centrum för Kirurgi, Ortopedi och Cancervård, CKOC, som förutom onkologi bedriver sjukvård inom ortopedi, kirurgi, urologi, hematologi, mag-tarm- och lungmedicin

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef har du ett direkt personalansvar för klinikens läkare, 4 vårdenhets-/enhetschefer och ledningssekreteraren.  Du leder utifrån ett processorienterat arbetssätt vilket bland annat innebär att ansvara för verksamhetsutveckling, ekonomi, kvalitet, patientsäkerhet samt arbetsmiljö. Eftersom kliniken är en universitetssjukvårdsenhet ansvarar du även för att det bedrivs klinisk forskning och utbildning inom det onkologiska verksamhets-området. Som verksamhetschef har du ett sidledsansvar såväl inom som utom centrumet samt i regionen.

Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. I grunden har du en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.

Vi arbetar med löpande urval ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer beräknas ske den 26 och/eller 27 april.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård, gärna är läkare, har erfarenhet inom onkologi erfarenhet av att leda en forskningsintensiv verksamhet samt har tidigare ledarskapserfarenhet inom ett komplext sjukvårdsområde.

Som meriterande ses även att du är onkolog och att du har disputerat inom relevant område.

Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid dina personliga ledaregenskaper där vi ser att du har en förmåga att samordna och leda grupper. Du arbetar för att skapa engagemang och delaktighet samt har en god förmåga att samarbeta, lyssna och kommunicera. Du kan sätta dig in i en stor och komplex verksamhet och tänker strategiskt och långsiktigt.

Vi är en stor klinik med härliga medarbetare som är dedikerade att ge den bästa vården till våra cancerpatienter och vi hoppas att du vill komma och träffa oss så vi får berätta mer!

Fackliga företrädare:
Läkarföreningen, Bo Tillander, mailto:bo.tillander@regionostergotland.se
Lokal representant Arvid Elinder, mailto:arvid.elinder@regionostergotland.se
Vårdförbundet, Stefan Forsén, mailto:stefan.forsen@regionostergotland.se
Kommunal, mailto:Johans Spets, johan.spets@regionostergotland.se
SACO, Karin Fransén, mailto:karin.fransen@regionostergotland.se 

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef till Hälso- och sjukvårdsorganisationen

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 25
Om Leanlink
Leanlink är förvaltningen i Linköpings kommun som arbetar med verksamhet inom vård, stöd och omsorg. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Det gör vi tillsammans med våra medarbetare där vårt mål är att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är med och skapar samt utvecklar en god kvalitet och professionalitet för våra omsorgstagare, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för de Linköpingsbor som behöver oss nu men också för dem som kommer att behöva oss i framtiden.

Leanlinks ledning sitter i lokaler i centrala Linköping. På arbetsplatsen arbetar chefer och stödfunktioner.

Leanlink befinner sig i en utvecklingsresa från en kommunal utförare till en medskapare som driver utveckling av vård, stöd och omsorg. Vill du vara en del av detta och ha ett meningsfullt arbete med högt tempo så är chansen stor att du kommer trivas hos oss inom Leanlink!Om arbetsplatsen
Leanlink äldreomsorg driver vårdboenden, servicehus, hemtjänst, trygghetsboende och hemsjukvård i Linköpings kommun. I våra verksamheter arbetar vi med rehabilitering, dagverksamhet samt kultur- och fritidsverksamhet. Leanlink Äldreomsorg har cirka 1200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Vi är det kommunala alternativet som bedriver verksamhet utan vinstintresse, med stor öppenhet och möjlighet till insyn för allmänheten. Vår tradition och erfarenhet av hälso- sjukvård och äldreomsorg går långt tillbaka i tiden. Vi arbetar utifrån IBIC, Individens Behov I Centrum, med syfte att sätta individens bästa i fokus. Som en del i vårt kvalitetsarbete arbetar vi med att se det friska hos varje individ och att få möjligheten leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. 

Hälso- och sjukvårdsorganisationen (HSL-organisationen) är en verksamhet inom Leanlink äldreomsorg. I vår verksamhet arbetar sjuksköterskor, undersköterskor med olika specialistutbildningar samt fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Verksamhetens övergripande mål är att säkerställa god och säker hälso- sjukvård inom hemsjukvården i Linköpings kommun.

Arbetsplatsen ligger på Ålerydsvägen 5.

Nu söker vi dig som vill leda och driva utveckling inom hälso- och sjukvården inom hemsjukvård/kommunsjukvård!

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill driva utveckling av multiprofessionella team och leda och utveckla hälso- och sjukvården inom hemsjukvård/kommunsjukvård. Det är en tjänst för dig som brinner för samverkan och att utveckla såväl verksamhet som fantastiska medarbetare. Du välkomnas till en organisation som präglas av kundfokus, utvecklingsvilja och vilja att bidra till hög patientsäkerhet.

Som biträdande verksamhetschef i HSL-organisationen ansvar man för sjuksköterskor inom hemsjukvården. Tjänsten är direkt underställd verksamhetschef och samverkan sker med övriga chefer i verksamheten, samt med verksamhetschefer inom hela äldreomsorgen. Dessutom sker samarbete med sjuksköterskor/undersköterskor i hela HSL-organisationen samt med externa parter, såsom Regionen, Social- och omsorgsförvaltningen etc. Tjänsten innebär att du leder dina medarbetare på distans.

De medarbetare du kommer att samarbeta med är sjuksköterskor och specialistundersköterskor. Som biträdande verksamhetschef ingår du i ledningsgruppen.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under tre år som chef. Om chefsförordnandet skulle avslutas har du som arbetstagare kvar din tjänst i grundprofessionen. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har sjuksköterskeexamen, socionomexamen eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av verksamhet inom vård- och omsorg sedan tidigare samt har goda kunskaper kring lagar och författningar gällande hälso- sjukvård och äldreomsorg. Har du utbildning inom hälso- och sjukvård och/eller ledarskap, tidigare chefserfarenhet, erfarenhet av arbete med arbetsmiljö samt erfarenhet av samverkan ser vi det som meriterande. God svenska i tal och skrift är nödvändigt, för att kunna nå ut med budskap i verksamheten och ha förmågan att ta till dig skrivna underlag. B-körkort är ett krav då du behöver kunna ta dig runt till de olika verksamheterna.

Som person uppskattar du arbete som innebär samverkan, utveckling och ledarskap. Det är också inom dessa områden vi önskar hitta dina främsta förmågor, likväl som drivkrafter. Du är trygg och stabil, har självinsikt och en realistisk tro på din egen förmåga. Att arbeta gentemot gemensamma mål är både självklart och  stimulerande för dig. Vidare kan du leda, motivera och förse andra med befogenheter som krävs för att nå gemensamma mål. För att bli framgångsrik i tjänsten har du förmåga att tänka strategisk och med ett brett perspektiv på frågor, då tjänsten till stor del innebär utvecklingsarbete.

Välkommen med din ansökan!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten
Tillträde:Enligt överrenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8730

Ansök nu

Verksamhetschef till Vårdcentralen Ryd

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 4
Inom Primärvårdscentrum Östergötland ryms 33 regiondrivna vårdcentraler, tre jourcentraler, barnhälsovårdsenheten och allmänmedicinskt utbildningscentrum.

Vårdcentralen Ryd är en av vårdcentralerna i PVC, Primärvårdscentrum och har cirka 9 500 listade patienter. En stor del av befolkningen har mångkulturell bakgrund. Vårdcentralen är bemannad med specialister i allmänmedicin, läkare under utbildning, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdadministratörer, psykolog, kurator, rehabkoordinator och dietist samt har tillgång till ett välutrustat laboratorium. Vårt mål är att vårdcentralen ska vara en attraktiv arbetsplats genom att främja en arbetsmiljö som ger balans mellan arbete och privatliv. Vårdcentralen kännetecknas av ett gott samarbetsklimat där vi hjälper och stöttar varandra.

Här har vi roligt tillsammans och söker nu dig som vill bli en del av vårt team. Välkommen att jobba med oss på Vårdcentralen Ryd!

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och driva den fortsatta utvecklingen av Ryds vårdcentral. Uppdraget som verksamhetschef innebär ansvar för verksamhet, ekonomi, personal, kvalitet, utveckling och arbetsmiljö på vårdcentralen. Du arbetar i nära samarbete med en Medicinskt ansvarig läkare (MLA), samverkansgrupp och medarbetare.

Uppdraget som verksamhetschef innebär att:

- Ha ett samlat medicinskt och administrativt lednings- och arbetsmiljöansvar för verksamheten
- Leda, vara delaktig i det dagliga arbetet och utveckla såväl verksamhet som medarbetare
- Utifrån uppdrag tillsammans med medarbetare formulera och följa upp mål för verksamheten
- Skapa förutsättningar för förändrings- och utvecklingsarbete för att möta befolkningens behov av god hälso- och sjukvård
- Arbeta för en hälsofrämjande arbetsplats med ett gott arbetsklimat, god kommunikation och gott samarbete mellan medarbetare
- Samverka med sjukhus, kommun och andra aktörer

Som verksamhetschef är du också med och bidrar till den gemensamma utvecklingen av primärvården inom Region Östergötland. Det finns även möjlighet till kompetensutveckling för dig som chef inom Region Östergötland. Tjänsten är en tillsvidareanställning inom din grundprofession med ett tidsbegränsat chefsförordnande.

Utbildning och erfarenhet
Du har en högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller enligt arbetsgivaren annan relevant utbildning för uppdraget. Erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård är ett krav, liksom tidigare erfarenhet av chefs- eller ledarskap. Erfarenhet från primärvård är särskilt meriterande. Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du är närvarande, leder och motiverar dina medarbetare samtidigt som du skapar engagemang och delaktighet. Du är strukturerad, beslutsam och har förmåga att lösa problem och kommunicera på ett tydligt sätt. Vidare har du ett helhetsperspektiv och bidrar till att vårdcentralens resurser används på bästa sätt. Du har förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskaper och erfarenheter för att tillsammans med dem driva förbättrings- och kvalitetsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Facklig företrädare för:
Läkarföreningen är Xhavit Shatri, xhavit.shatri@regionostergotland.se
Vision är Helene Sjögren, helene.sjogren@regionostergotland.se
Vårdförbundet är Cecilia Auvoja, cecilia.auvoja@regionostergotland.se  
Kommunal är Helene Rask, helene.rask@regionostergotland.se
Saco är Maria Lindgren, maria.b.lindgren@regionostergotland.se

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Verksamhetschef, Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 28
På Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Linköping bedrivs kvalificerat psykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete.

Kärnverksamheten består av öppen-, sluten- och mellanvård samt av flera subspecialiserade enheter. På kliniken eftersträvar vi ett varmt och öppet arbetsklimat. Vi ser positivt på viljan och kraften i personlig och professionell utveckling varför vi erbjuder goda utbildningsmöjligheter. Kliniken är en universitetssjukvårdande enhet, vilket innebär att kärnverksamheter är, jämte hälso- och sjukvård, klinisk forskning och utbildning, liksom kunskapstillämpning och kunskapsspridning för hälso- och sjukvårdens utveckling. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en del av vår vardag och vi bedriver även undervisning och forskning. Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, med sina cirka 160 anställda, är i dagsläget inne i en spännande utvecklingsfas där vi tillsammans får möjlighet att påverka och utforma framtidens barnpsykiatri. Välkommen att bli en av oss!

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för den kliniska verksamheten, ekonomi, forskning och utvecklingsfrågor, liksom medarbetare. I rollen ingår att leda och fördela arbetsuppgifter samt följa upp verksamheten. Arbetsmiljöarbete, patientperspektiv och patientsäkerhet är självklart för dig och du ska tillsammans med medarbetarna vidareutveckla verksamheten i linje med de uppsatta målen. Du entusiasmerar till fortsatt gott arbete och ständig förbättring. Arbetet som verksamhetschef ger dig möjligheter att utvecklas i din ledarroll och Region Östergötland erbjuder relevanta ledarskapsutbildningar samt forum för erfarenhets- och idéutbyte med chefskollegor. Du är direkt underställd centrumchef och ingår i centrumets ledningsgrupp där du, tillsammans med övriga verksamhetschefer och stabsledning, bidrar till att leda och utveckla psykiatricentrums verksamhet.

Chefsuppdraget är tidsbegränsat (4 år) och du kommer att erbjudas en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Utbildning och erfarenhet
Du har en högskoleexamen inom för verksamheten relevant område. Vi ser det som meriterande om du har dokumenterad ledarskapsutbildning eller forskarutbildning. Vidare ser vi att du ska ha chefs- och/eller ledarskapserfarenhet och gärna erfarenhet av forskning och utvecklingsfrågor. Om du har erfarenhet av att arbeta med psykiatrisk verksamhet eller arbetat med barn och unga ser vi som positivt. Då barn och ungdomspsykiatriska kliniken ständigt utvecklas ser vi gärna att du har erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete. Goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift, är en förutsättning då stora delar av arbetet innebär att kunna kommunicera med medarbetare, samarbetspartner, patienter och närstående.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Som person arbetar du på tills projekt är avslutade eller resultat är uppnått och du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Då det är en roll med många kontaktytor lägger vi stor vikt vid att du arbetar bra med andra människor och att du kan kommunicerar på ett tydligt sätt och även säkerställer att budskap når fram så att alla förväntningar är klara för berörda parter.

Fackliga företrädare:
Camilla Berlin, Vision, mailto:camilla.berlin@regionostergotland.se
Susanne Augustsson, Vårdförbundet, mailto:susanne.augustsson@regionostergotland.se
Erica Adolfsson, SACO, mailto:erica.adolfsson@regionostergotland.se
Hilma Gawrieh, Kommunal,mailto:hilma.gawrieh@regionostergotland.se
Ruxandra Doanca, Läkarföreningen, mailto:ruxandra.doanca@regionostergotland.se

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef till Spinnrocken, Gläntan och Sandrinoparken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 14
Om Leanlink
Leanlink är förvaltningen i Linköpings kommun som arbetar med verksamhet inom vård, stöd och omsorg. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Det gör vi tillsammans med våra medarbetare där vårt mål är att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är med och skapar samt utvecklar en god kvalitet och professionalitet för våra omsorgstagare, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för de Linköpingsbor som behöver oss nu men också för dem som kommer att behöva oss i framtiden.

Leanlinks ledning sitter i lokaler i centrala Linköping. På arbetsplatsen arbetar chefer och stödfunktioner.

Leanlink befinner sig i en utvecklingsresa från en kommunal utförare till en medskapare som driver utveckling av vård, stöd och omsorg. Vill du vara en del av detta och ha ett meningsfullt arbete med högt tempo så är chansen stor att du kommer trivas hos oss inom Leanlink!Om arbetsplatsen
Leanlink äldreomsorg driver vårdboenden, servicehus, hemtjänst, trygghetsboende och hemsjukvård i Linköpings kommun. I våra verksamheter arbetar vi även med rehabilitering, dagverksamhet, demenscenter samt kultur- och fritidsverksamhet. Leanlink Äldreomsorg har cirka 1200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Vi är det kommunala alternativet som bedriver verksamhet utan vinstintresse, med stor öppenhet och möjlighet till insyn för allmänheten. Vår tradition och erfarenhet av äldreomsorg går långt tillbaka i tiden. Vi arbetar utifrån IBIC, Individens Behov I Centrum, med syfte att sätta individens bästa i fokus. Som en del i vårt kvalitetsarbete arbetar vi med att se det friska hos varje individ och se till att dom får leva det liv dom vill i så stor utsträckning det bara går.

Sandrinoparkens vårdboende är beläget i centrala Linköping och har cirka 50 lägenheter med inriktning demens. Arbetsplatsen består av 46 medarbetare. Spinnrocken och Gläntans vårdboenden ligger belägna i Valla/T1. Gläntan har 6 lägenheter för personer med demenssjukdom och Spinnrocken har 4 lägenheter med växelvård och 3 korttidsplatser för personer med demenssjukdom. Personalen på Spinnrocken och Gläntan består av 17 medarbetare. Hos oss arbetar samordnare, undersköterskor, vårdbiträden m.fl. Vi har också sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter kopplade till verksamheterna.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen med ett tidsbegränsat förordnande som chef. När chefsförordnandet avslutas har du som arbetstagare kvar din tjänst i grundprofessionen

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta i team och vara direkt underställd verksamhetschefen i området. Du kommer ha linjechefsansvar över ett antal medarbetare. Arbetssättet spänner dock över hela verksamheten vilket innebär att vi gemensamt hjälps åt i arbetet.

Våra tre ansvarsområden; medarbetare, verksamhet och ekonomi, är verksamhetschefen ytterst ansvarig över. Du som biträdande verksamhetschef har på uppdrag av verksamhetschefen ansvar för delar av den samlade verksamheten. Vad gäller verksamhetsdelen ligger det på ditt ansvar att leda och tillsammans med medarbetarna utveckla verksamheten gällande kvalité, arbetssätt och kund vilket sker utifrån vision, affärsidé, politiska beslut och gällande styrdokument. Vi är en verksamhet i utveckling där vi arbetar tillsammans för att driva arbetet framåt med att utforma arbetssätt för framtiden. Som chef behöver du ha inställningen att vi ska se och lyfta fram det friska hos våra kunder och hyresgäster och ha en vilja att hjälpa denne att leva ett värdigt liv och känna välbefinnande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har social omsorgsutbildning, socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har erfarenhet av verksamhet inom vård- och omsorg sedan tidigare samt har goda kunskaper kring lagar och författningar gällande äldreomsorg. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av ledarskap.

God svenska i tal och skrift är nödvändigt för att kunna nå ut med budskap i verksamheten och ha förmåga att ta till sig skrivna underlag. Grundläggande datakunskaper är ett måste. Du har ett driv och en vilja för utveckling och ett intresse av att skapa gemensamma rutiner och arbetssätt i syfte att utveckla verksamheten.

Du har ett inkluderande arbetssätt och har ett engagemang i arbetet som smittar av på andra där ditt arbetssätt skapar trygghet och kollegial anda och får medarbetare att känna delaktighet och gemenskap. Du arbetar bra tillsammans med andra människor och relaterar till dom på ett lyhört och smidigt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt sätter och håller tidsramar. Vidare är du flexibel och har lätt att anpassa ditt synsätt och förhållningssätt. Det är viktigt för dig att lyssna på kunder, hyresgästers och medarbetares behov och du ger konstruktiv feedback. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8866
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu