ST-läkare jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som ST-läkare i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Vi söker en ST-läkare i klinisk kemi

ST-läkare
Läs mer Jun 28
Vill du bli vår nya kollega?

Vårt erbjudande

Klinisk kemi är en länsövergripande, ackrediterad universitetssjukvårdsenhet inom Diagnostikcentrum Region Östergötland som medicinskt ansvarar för analysmetoder på länets tre sjukhuslaboratorier på Universitetssjukhuset i Linköping, Vrinnevisjukhuset i Norrköping och Lasarettet i Motala samt på såväl regionens primärvårdslaboratorier som på patientnära instrument i vården.

Du kommer att ha en utåtriktad roll med nära kontakt med såväl kolleger inom andra laboratoriemedicinska verksamheter som med kliniska kolleger i vården och som färdig specialist kommer du att representera kliniken i både lokala, regionala och nationella grupperingar.

Inom klinisk kemi utförs ett stort antal automatiserade rutinanalyser men också flera specialanalyser med såväl immunkemiska, kromatografiska, molekylärbiologiska som flödescytometriska tekniker. Vi bedriver även undervisning inom flera utbildningsprogram i samverkan med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet och har en aktiv forskningsverksamhet kopplad till Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper.

Här kan du läsa om vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare hos oss kommer du att få en bred utbildning inom klinisk kemi. ST-utbildningen följer socialstyrelsens målbeskrivning och tjänstgöringens upplägg bestäms i samråd med handledare, verksamhetschef och ST-studierektor. Vi har en väl fungerande fortbildning och vi avsätter tid för både interna och externa kurser. Du kommer få en bred erfarenhet samtidigt som möjligheter ges till fördjupande kunskaper inom specifika ansvarområden. Möjligheterna att integrera forskning i tjänsten är goda.

Arbetsgrupp

Då klinikens samtliga läkare idag är placerade i vid Universitetssjukhuset i Linköping (US) kommer också ST-utbildningen huvudsakligen att ske där men arbetsuppgifter kan förekomma vid laboratorieverksamheterna på alla länets sjukhus och i den patientnära verksamheten som vi medicinskt ansvarar för.

Om dig

För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation (bifogas i ansökan). Det är därför viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift (minst C1) Erfarenhet av undervisning och forskningserfarenhet inom specialitetsområdet klinisk kemi är meriterande men vi ser även positivt på annan akademisk meritering.

För att lyckas väl i rollen krävs samarbetsförmåga och en god och säker kommunikation med både kollegor, patienter och övriga kontakter. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in ansökan så snart som möjligt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Klinisk kemi och Klinisk immunologi och transfusionsmedicin

ST-läkare
Läs mer Apr 19
Vi söker nu en ST-läkare med målsättning att erhålla dubbelspecialist-kompetens inom Klinisk kemi och Klinisk immunologi och transfusionsmedicin,.

Vårt erbjudande

Klinisk kemi och Klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KITM) är länsövergripande, ackrediterade universitetssjukvårdsenheter som tillhör diagnostikcentrum, Region Östergötland. Du kommer att ha en utåtriktad roll med nära kontakt med våra remittenter i vården och som färdig specialist kommer du att representera kliniken i både lokala, regionala eller nationella grupperingar. Då klinikernas samtliga läkare idag är placerade i vid universitetssjukhuset i Linköping (US) kommer också ST-utbildningen huvudsakligen att ske där men arbetsuppgifter kan förekomma som berör blodtappningsverksamhet och blodutlämning utanför US eller vid laboratorieverksamheterna på alla länets sjukhus och i den patientnära verksamheten som vi medicinskt ansvarar för. Inom klinisk kemi utförs ett stort antal automatiserade rutinanalyser men också flera specialanalyser med såväl immunkemiska, kromatografiska, molekylärbiologiska som flödescytometriska tekniker. KITM har ett stort utbud av analyser för diagnostik inom klinisk immunologi. KITM ansvarar för regionens blodförsörjning liksom regionens stamcellsverksamhet där vävnadstypningar inför stamcellstransplantationer ingår. Dessutom utförs patientbehandlingar med aferesteknik. Vi bedriver även undervisning inom flera utbildningsprogram i samverkan med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet och har en aktiv forskningsverksamhet kopplad till Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper.

Här kan du läsa om vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare hos oss kommer du att få en bred utbildning inom specialitetsområdena klinisk kemi och KITM. ST-utbildningen följer socialstyrelsens målbeskrivning och tjänstgöringens upplägg bestäms i samråd med handledare, verksamhetschef och ST-studierektor. Vi har en väl fungerande fortbildning och vi avsätter tid för både interna och externa kurser. Du kommer få en bred erfarenhet samtidigt som möjligheter ges till fördjupande kunskaper inom specifika ansvarområden. Möjligheterna att integrera forskning i tjänsten är goda. Viss beredskapstjänstgöring ingår inom transfusionsmedicin efter uppfyllt utbildningsmål.

Om dig

För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation (bifogas i ansökan). F Det är därför viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift (minst C1)

Erfarenhet av undervisning och forskningserfarenhet eller akademisk meritering inom specialitetsområdet klinisk kemi eller klinisk immunologi och transfusionsmedicin är meriterande.

För att lyckas väl i rollen krävs samarbetsförmåga och en god och säker kommunikation med både kollegor, patienter och övriga kontakter. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin, Vårdcentralen Ekholmen

ST-läkare
Läs mer Maj 27
Då en av kollegorna i vår fina och stora ST-grupp byter bostadsort så har vi möjlighet att utannonsera ett ledigt ST-tjänsteutrymme.

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, fyra jourcentraler, Vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum. Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om AMC (klicka på länken).

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om ST-kansliet (klicka på länken).

Läs också gärna vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en ST-läkare till ett stimulerande arbete med människor i alla åldrar, fokus på helhetssyn och ett gott patientomhändertagande. Förutom mottagningsverksamhet, BVC och hemsjukvård inklusive äldreboende, jourverksamhet, handledning av studenter, liksom deltagande i utvecklingsverksamhet. Vårdcentralen Ekholmen är en av sex akademiska vårdcentraler i regionen och del av primärvårdens Universitetssjukvårdsenhet. Vi ser positivt på intresse för forskning. På vårdcentralen arbetar idag en professor i allmänmedicin, två forskningssköterskor, disputerad medarbetare och fyra doktorander.

Vi är organiserade i team med läkare, sjuksköterska och undersköterska för samarbete runt patienterna och möjlighet till kompetensutbyte. Specialistsköterskemottagning finns för patienter med bensår, diabetes, astma och inkontinens. Vi har även dietist-, medicinsk fotvård - och en väl utbyggd samtalsmottagning med KBT-kompetens och rehab koordinator i huset. Inom BVC sker ett samarbete med kommunen i form av vår Familjecentral.

Vårdcentralen Ekholmen ligger i södra delen av Linköping och ansvarar för både stad - och landsbygd. Vi har idag ungefär 21 700 listade personer. Området är expansivt med stor nybyggnation. Befolkningen är åldersmässigt och socioekonomiskt blandad. Mottagningen har flera kollegor med lång och gedigen erfarenhet, en entusiastisk grupp unga specialister och fantastiska ST-läkare. 

Tycker du om ett omväxlande arbete där du jobbar nära våra invånare och kan göra skillnad för deras hälsa varje dag? Då tror vi att du kommer att trivas med att jobba hos oss!

Som ST-läkare hos oss får du:

Runt 550 invånare som heltidsarbetande ST läkare när du är i mitten på din ST och som nybliven specialistläkare är riktmärket 1100 invånare.
Stabil handledning av erfarna specialistläkare
Arbetsgrupp

.På enheten finns idag 15 anställda specialistläkare, 8 ST-läkare (där du blir en), samt ett flertal yngre duktiga underläkarvikarier och framtida kollegor.

Mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här.

Om dig

Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen, samt svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå C1, då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat. 

Behöver du göra bastjänstgöring (BT) enligt (HSLF-FS 2021:8) så ingår det som en integrerad del av din specialisttjänstgöring (ST) hos oss.

Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös, flexibel och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning

Det här är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas.

Urval kommer att ske löpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut. Bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till fysiologiska kliniken Linköping

ST-läkare
Läs mer Apr 25
Fysiologiska kliniken i Linköping är en verksamhet inom hjärt- och medicincentrum, universitetssjukhuset (US) i Linköping som innefattar såväl klinisk fysiologi som nuklearmedicin.

avancerad funktionsdiagnostik bedrivs bland annat inom hjärt- och kärlområdet med hjälp av ultraljud, MR- och gammakamera samt PET.

Vill du ingå i en högkompetent arbetsgrupp med stor arbetsglädje och arbeta i nära samarbete med andra specialiteter, sjukhusfysiker, ingenjörer och remittenter? Gillar du även kvalitets- och utvecklingsarbete och vill ha möjlighet till forskning i framkant, ser vi gärna att Du blir vår nya kollega!


Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Fysiologiska kliniken har traditionellt ett starkt forskningsintresse och deltar dessutom aktivt i kvalitetsarbete bland annat genom Equalis, det nationella kvalitetssäkrings-systemet, för nuklearmedicin, ekokardiografi, perifer cirkulation, samt arbetsfysiologi.

Här kan du läsa om vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder specialisttjänstgöring under handledning av erfarna kollegor på en välfungerande klinik. Tjänstgöringen läggs upp enligt Socialstyrelsens målbeskrivning och i specialisttjänstgöringen ingår randtjänstgöring/utbildning på andra kliniker i Region Östergötland. Vi har ett brett utbud av undersökningsmetoder som omfattar både vuxna och barn inom ultraljudsdiagnostik (hjärta, kärl och njurar), arbets- och lungfysiologi, nuklearmedicin och PET, MR-hjärta. Vi utför även invasiv hjärtdiagnostik och behandling, bland annat kateterburen PFO-slutning, PTMV, TAVI och mitraclip. I det dagliga arbetet finns ett nära samarbete med kliniska specialiteter kring patienten, till exempel med gemensamma VOC, GUCH- och kärlmottagningar samt ronder med stort kunskapsutbyte. För klinisk fysiologi finns beredskaps-/jourlinje.

Arbetsgrupp

Kliniken har drygt åttio medarbetare varav tjugoåtta läkare. Verksamheten har nära samverkan med den medicinska fakulteten vid Linköpings universitet, vilket bäddar för ett öppet forskningsklimat och en levande sjukvårdsutveckling.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare med intresse för klinisk fysiologi samt närliggande medicinska områden. Vi ser gärna att du har intresse för forskning och undervisning. Klinisk erfarenhet och/eller pågående forskning inom relevant område är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Har du inte genomfört AT eller har godkänd Baskompetens enligt BT så finns möjligheten att göra BT under anställningens första år.

Som person har du lätt för att samarbeta och anpassa dig till ändrade omständigheter samt ser möjlighet i förändringar. Du har ett gott omdöme och arbetar bra tillsammans med andra människor genom att lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Flygskolans medicinska undersökningsavdelning söker läkare

ST-läkare
Läs mer Apr 30
Försvarsmaktens Luftstridsskola (LSS) söker undersökningsläkare till den medicinska undersökningsavdelningen (MedUA) vid Flygskolan i Linköping.  MedUA har till huvuduppgift att undersöka personer som söker tjänst i Försvarsmaktens flygande besättningar samt andra personalkategorier i Försvarsmakten där särskild antagning krävs.

Flygskolan är belägen på Linköpings garnison, men är en del av Luftstridsskolan som är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utbildning och utveckling. Chefen för Luftstridsskolan med stab är beläget på Uppsala garnison. MedUA är geografiskt placerad i Malmslätt, Linköping. Vid avdelningen genomförs en rad tester med bland annat audiometri, spirometri, arbetsprov, ultraljud hjärta, provtagningar, kroppsmätningar med mera i syfte att säkerställa att sökanden uppfyller de krav som ställs på främst flygande personal. Utöver detta bistår MedUA som medicinsk resurs vid övningar och övningar och utbildningar för flygande personal. 

Arbete på avdelningen kräver flygläkarkompetens, vilket arbetsgivaren kan bistå med om den sökande inte har det sedan tidigare. Vidare är dykmedicinsk utbildning fördelaktigt. Även detta kan fås internt inom Försvarsmakten.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som undersökningsläkare arbetar du i nära samarbete med övriga läkare samt vårdpersonal och chefen för MedUA, där ni kommer att handlägga administrativa ärenden i den dagliga verksamheten.

 I arbetet ingår bland annat att:


• Koordinera och utföra de medicinska undersökningarna vid avdelningen
• I samråd med övriga flygläkare bedöma de undersökta personernas tjänstbarhet gentemot specifika yrkeskrav
• Journalföra undersökningsresultat
• Förvalta och utveckla den medicinska undersökningsverksamheten
• Bistå utbildningsläkaren i bedrivandet av undervisning och medicinsk övervakning av flygande personal

Kvalifikationer


• Giltig svensk läkarlegitimation samt bevis på specialistutbildning inom lämpligt område
• Goda kunskaper i det svenska och engelska språket, både i tal och i skrift
• Körkort, lägst klass B

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god förmåga att arbeta såväl i team som självständigt och som har förmåga att ta egna initiativ. I ditt arbete kommer du att få stöd och hjälp av dina kollegor samtidigt som du kommer att få frihet och utrymme för att utvecklas på egen hand med eget ansvar.  Vi söker dig som är systematisk och strukturerad. Du ifrågasätter, har egna idéer och hjälper oss att se möjligheter, men är lojal mot de beslut som tagits. Du är serviceinriktad och har lätt för att knyta nya kontakter såväl inom som utanför den egna organisationen. För oss är det viktigt att vara en lärande organisation där vi lyssnar på varandra och delar med oss av egen kunskap. Vid tillsättandet av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.


Meriterande


• Specialistkompetens inom kardiologi, klinisk fysiologi, öron eller ögon.
• Tidigare arbete inom Försvarsmakten.
• Tidigare arbete inom företagshälsovård eller arbetsmedicin
• Flygläkarutbildning
• God datorvana med fokus på journalsystem och Office-program

 För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Vi erbjuder


• Vidareutbildning inom för arbetet relevanta ämnesområden
• Eget gym i våra lokaler och tre timmars träning i arbetstiden
• Träningsfaciliteter på området
• Arbetstidsreglering
• Fri arbetstelefon
• Möjlighet till klinisk tjänstgöring inom egen specialitet

 Tillträde mm.

Tillträde: Enligt överenskommelse, inriktning november 2024 till februari 2025.

Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Linköping, tillfälliga arbetsuppgifter kan förekomma på annan ort.

Befattningen är civil.

Intern utbildning kommer att genomföras löpande och i samband med ordinarie arbetsuppgifter. Säkerhetsprövning kommer att genomföras före en eventuell anställning.

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:

Chef MedUA Sanna Sjölund 070-646 68 68

Fackliga företrädare:

OFR/O Ärna, Tim Björklund,  070-690 10 08.

OFR/S & Försvarsförbundet, Helena Lemnell,  070-836 10 28.

SEKO, Jens Larsson, 072-984 90 67.

SACO nås via växeln: 018-19 60 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-24. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin, Vårdcentralen Vårdcentralen Tannefors

ST-läkare
Läs mer Apr 5
Vi har nu chansen att anställa ytterligare en ST-läkare inom allmänmedicin och ser fram emot att träffa vår nästa kollega!

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, fyra jourcentraler, Vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum.

Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om AMC (klicka på länken).

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om ST-kansliet (klicka på länken).

Läs också gärna vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare hos oss har du ett självständigt och omväxlande arbete med lättakuta besvär, utredningar, planerade kontroller av kroniska sjukdomar och mycket annat. Du har en personlig handledare och möjligheter att rådfråga specialister i ditt dagliga arbete. Du och din handledare lägger tillsammans, med en studierektor upp en individuell studieplan för att tillgodose alla krav i Socialstyrelsens målbeskrivning för en specialisttjänstgöring. Handledning av studenter och utbildningsläkare är en viktig del av arbetet, likaså engagemang i vårdcentralens utvecklings- och kvalitetsarbete. Vårdcentralens läkare deltar även i primär- och bakjoursuppdrag.

Vårdcentralen Tannefors finns cirka 10 minuters promenadväg från centrala Linköping. Cirka 13 100 personer från både landsbygd och stad är listade hos oss, varav en stor del är barnfamiljer. Vi är 65 medarbetare som bedriver en komplett mottagningsverksamhet med bl.a. läkarmottagning, BVC, sexualrådgivning, specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes, inkontinens, sårvård, äldremottagning, dietist- och samtalsmottagning. På vårdcentralen finns också en Familjecentral samt ett välfungerande kliniskt laboratorium. Tillsammans arbetar vi för att ge våra patienter god och kvalitativ vård i rätt tid. Vi är ett bra team som har roligt ihop. Vårdcentralen har mycket höga resultat i regionens medarbetarenkät och vi jobbar aktivt för att vara Linköpings bästa vårdcentral, för medarbetare och patient.

Arbetsgrupp

Vi är 65 medarbetare som bedriver en komplett mottagningsverksamhet med band annat läkarmottagning, BVC, sexualrådgivning, specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes, inkontinens, sårvård, äldremottagning, dietist- och samtalsmottagning. På vårdcentralen finns också en Familjecentral samt ett välfungerande kliniskt laboratorium.

Mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här.

Om dig

Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen, samt svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå C1, då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat. Du har genomfört AT. Behöver du göra bastjänstgöring (BT) enligt (HSLF-FS 2021:8) så ingår det som en integrerad del av din specialisttjänstgöring (ST) hos oss.

Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning

Det här är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas.

Urval kommer att ske löpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut. Bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin, Vårdcentralen Nygatan

ST-läkare
Läs mer Mar 26
Vill du jobba som ST-läkare på Vårdcentralen Nygatan? Nu har du chansen! Vi har nu möjlighet att rekrytera ST-läkare till ett stimulerande arbete med människor i alla åldrar och med fokus på helhetssyn.

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, fyra jourcentraler, Vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum. Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om AMC (klicka på länken).

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om ST-kansliet (klicka på länken).

Läs också gärna vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Du har din grundplacering på Vårdcentralen Nygatan. Till att börja med är det mycket patientmottagning på enheten, men efter randutbildningar kommer du också att jobba med både BVC och äldreboende. Du får också ansvar för en egen lista. Viss jourtjänstgöring ingår också i uppdraget. Likaså ska handledning av studenter ingå i uppdraget.

Vårdcentralen Nygatan ligger mitt i centrala Linköping. Vårt närområde expanderar med mycket nybyggnation och vi har en åldersmässig och socioekonomisk blandad befolkning som är listad hos oss. Vi har idag drygt 12 000 listade patienter. 

Vi är drygt 40 medarbetare som bedriver en komplett mottagningsverksamhet med bland annat läkarmottagning, BVC, specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes, inkontinens, sårvård, blodtryck, dietist- och samtalsmottagning samt fotvård. Tillsammans arbetar vi för att ge våra patienter god och kvalitativ vård i rätt tid. Vi söker nu ST-läkare. Har du rätt kompetens och motivation för att vara med och utveckla vår vårdcentral in i en spännande framtid där vi skapar framtidens primärvård? Då är du välkommen att bli en av oss!

Mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här.

Om dig

Du har svensk läkarlegitimation (bifogas ansökan) och du kan kommunicera obehindrat på svenska i tal och skrift med patienter, anhöriga och kollegor.

Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera i ditt arbete. Du klarar att jobba under stundtals pressade förhållanden, har gott omdöme, och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att jobba i team och bidrar till ett positivt arbetsklimat på enheten. Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper. Du ska ha utvecklingsfokus, driv och ett intresse för att vara en bidragande part i skapandet av framtidens primärvård. Du trivs i en dynamisk miljö där du kan vara med och utveckla verksamheten med övriga teamet på vårdcentralen. Du är engagerad, har ett professionellt förhållningssätt och intresse för att utveckla olika frågor med koppling till primärvård.  

Ansökan och anställning

Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse. Urval kommer att ske löpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut. Bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin, Vårdcentralen Kärna

ST-läkare
Läs mer Mar 15
Vill du utvecklas som människa och i din roll som läkare? Vill du må bra och ha kul på jobbet? Vill du vara med och påverka primärvårdens framtid och utveckling? Då ska du absolut söka dig till oss på Vårdcentralen Kärna!

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, 4 jourcentraler, Vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum.

Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om AMC (klicka på länken).

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om ST-kansliet (klicka på länken).

Läs också vår karriärstege för läkare och även gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare kommer du utifrån din individuella utbildningsplan utvecklas med målet att nå specialistkompetens i allmänmedicin, dels genom arbete på vårdcentralen men också genom externa klinikplaceringar.

Fortbildning premieras och du ges utrymme att utvecklas i din takt tillsammans med andra utbildningsläkare. Det finns en välfungerande struktur kring handledning med god tillgång till specialistkompetenta handledare. Ditt arbete formas dels utifrån utbildningsmål men också efter eget intresse.

Vårdcentralen Kärna ingår i Primärvårdscentrum(PVC) och ligger i Malmslätt på bekvämt cykelavstånd från centrala Linköping. 

Vårdcentralen har drygt 11 700 listade patienter och vid vårdcentralen bedrivs en komplett primärvård som består av läkarmottagning, BVC, distriktssköterskemottagning, specialistmottagningar för diabetes, astma/KOL, blodtryck, sår, äldre och inkontinens. Vårdcentralen har även psykologer, psykiatrisjuksköterska, rehabkoordinator och fotvårdsterapeut. Vi är en akademisk vårdcentral med hög forskningskompetens och om du är intresserad av forskning och utveckling finns det goda förutsättningar för vidare forskningsarbete.

Vårt upptagningsområde är Malmslätt/Tokarp, Björkeberg, Västerlösa, Vikingstad, Nykil och Ulrika vilket innebär en befolkningsstruktur inom såväl stad- som landsort och med en mycket blandad åldersfördelning.

Arbetsgrupp

Vi är en vårdcentral med ca 45 anställda, vi har en fin mix av olika professioner och vi kompletterar varandra i kunskap och erfarenheter.

Mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här.

Om dig

Du har svensk läkarlegitimation alternativt är i slutet av din AT-utbildning. Du har svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå C1, då en förutsättning är att kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat.

Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Ansökan och anställning

Urval kommer att ske löpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut. Bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare

ST-läkare
Läs mer Mar 13
Om oss
Vi utökar med en ST-tjänst i allmänmedicin och söker dig som utöver det sedvanliga mottagningsarbetet också har ett genuint intresse för utvecklingsarbete. Hos oss har du stora möjligheter att påverka och driva primärvården framåt. Capio vårdcentral Johannelund ligger strax utanför Linköpings centrum. Vi har 8300 listade patienter med stor bredd på ålder, bakgrund och erfarenheter. Vi är cirka 30 medarbetare. Vi arbetar för att göra varje dag till den bästa och vårt fokus är kvalitet och att möta alla individer.

Arbetsglädjen och trivselfaktorn är hög både som medarbetare och patient. Utöver läkarmottagning har vi BVC, distriktssköterskemottagning och specialistsköterskemottagning för bland annat hjärtsvikt, diabetes, astma/KOL, inkontinens och hälsosamtal. Vi ansvarar också för två SÄBO och har gott samarbete både hemsjukvård och hemtjänst. Vi arbetar med patienten i fokus och värdesätter hög professionalitet, engagemang och glädje.

Spännande saker är på gång inom Capio Närsjukvård och Capio vårdcentral Johannelund. Vi satsar bland annat stort på modernisering av våra vårdtjänster och olika typer av effektivisering för ökad vårdkvalitet. Vi har dessutom sjösatt vår nya utbildningsinstitution, Capio Academy, som ska ta oss ett steg närmare vår vision - att bli kunskaps- och kvalitetsledande inom svensk primärvård. Inom Capio vill vi skapa långsiktiga relationer med våra medarbetare - vi arbetar aktivt för att utveckla våra medarbetares potential. För engagerade och kunniga medarbetare finns goda karriärmöjligheter och vägar till utveckling inom organisationen.

Din roll
I tjänsten som ST-läkare ingår bl.a. att undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter. Du är en viktig del av verksamhetens utveckling och är med och driver mottagningens arbete framåt. Vi har ett starkt fokus på kvalitet och uppföljning av kvalitetsmål är därför en del av det löpande arbetet.

Hos oss får du god handledning och det stöd du behöver för att utvecklas i din roll. Vi strävar efter att din utbildning ska bli så givande och intressant som möjligt för att ge dig de kunskaper och erfarenheter du behöver för ditt framtida arbete som specialist i allmänmedicin. Vi erbjuder en marknadsmässig lön, därutöver har vi en lönestege för positiv löneutveckling. Utöver de utbildningsinsatser som anordnas gemensamt för alla ST-läkare i region/landsting erbjuder vi även egna ST-läkardagar och ST-läkarnätverk i Capios regi för att ytterligare stimulera utbildningsklimatet.

Vi erbjuder dig
Kollektivavtal
Närvarande chef och ledningsgrupp
Kompetensutveckling, både internt och externt
Friskvårdsbidrag
Frukost varje fredag
Engagerade kollegor
En inkluderande arbetsplats där vi lär av varandra

Om dig
Du är leg. läkare med ett genuint intresse för allmänmedicinens bredd och variation och vill, tillsammans med oss, arbeta för en god vård av hög kvalitet. Att bidra till verksamhetens utveckling ser du som en naturlig del av ditt arbete och du har lätt för att skapa bra möten med både patienter, arbetskamrater och samverkansparter. Du skall kunna kommunicera på ett tydligt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du är en person som bidrar med engagemang och arbetsglädje.

Sista ansökningsdag: 20240414

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin till Vårdcentralen Kungsgatan

ST-läkare
Läs mer Mar 4
Vill du arbeta som ST-läkare på Vårdcentralen Kungsgatan? Detta är tjänsten för dig som söker möjligheten att forma din egen utveckling och arbete!

Vårt erbjudande

Vårdcentralen Kungsgatan är en del av Region Östergötlands primärvårdscentrum.

Vårdcentralen ligger centralt i Linköping och har idag cirka 13 000 listade patienter. Vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt och bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi möter patienter i alla åldrar med många olika symtom. På vårdcentralen finns läkarmottagning, specialistsköterskemottagningar, sjuksköterskemottagning, barnhälsovård, psykosocial kompetens, fotvård och laboratorium. Vi ansvarar även för ett antal äldreboenden.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om AMC (klicka på länken).
Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om ST-kansliet (klicka på länken).

Läsa gärna vår karriärstege för läkare och om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en ST-läkare i allmänmedicin till vår läkarmottagning. Vi erbjuder dig ett utmanande och omväxlande arbete. Vi tror att du söker dig till primärvård för att du är intresserad av bredden av specialistområdet allmänmedicin och kan tänka dig en framtid inom primärvården. Som ST-läkare hos oss kommer du få regelbunden handledning och utöver deltagande på ST-möten, möjlighet att delta i utbildning tillsammans med andra underläkare, AT-läkare och ST-läkare på vårdcentralen.

Om dig

Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen samt svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå Svenska C1. Du har genomfört AT eller har godkänd Baskompetens enligt BT

Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning

Provanställning kan komma att tillämpas. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden har gått ut. Bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin till Vårdcentralen i Österbymo

ST-läkare
Läs mer Dec 22
Detta är tjänsten för dig som söker möjligheten att få en gedigen allmänläkarutbildning i en trygg, stimulerande och utvecklande miljö.

Vårdcentralen är en del av Region Östergötlands Primärvårdscentrum tillsammans med 32 andra regiondrivna vårdcentraler. Vårdcentralen ligger på landsbygden 9 mil från Universitetssjukhuset i Linköping och på gränsen mot Region Jönköping med 3 mil till Höglandssjukhuset i Eksjö. Vårdcentralen har drygt 3 000 listade patienter. Vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt och bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi möter patienter i alla åldrar och med många olika symtom. Patienterna är i hög grad mer sjuka, komplexa, utmanande men samtidigt tacksamma och meningsfulla att arbeta med.

Som läkare här får man en mycket bred kunskap och prova på mer än man gör på många vårdcentraler som ligger närmare sjukhusen. På vårdcentralen finns förutom läkarmottagning även specialistsköterskemottagningar, sjuksköterskemottagning, barnhälsovård, samtals mottagning, rehabkoordinator och laboratorium. Vi arbetar även nära paramedicinare på Rörelse och Hälsa. Vi ansvarar för ett äldreboende inklusive korttidsboende och har ett nära samarbete med Ydre kommun.

Läsa gärna vår https://dokument.regionostergotland.se/regsam/övergripande dokument webben/HR/58766-v.1.0 Klinisk karriärstege Läkare.pdf för läkare och om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.


Vårt erbjudande

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om https://intranat.regionostergotland.se/om-regionen/halso--och-sjukvarden/primarvardscentrum/verksamheter-primarvardscentrum/allmanmedicinskt-utbildningscentrum (klicka på länken).

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer omhttps://intranat.regionostergotland.se/anstallning/karriar-och-utveckling/st-i-ostergotland (klicka på länken).

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en ST-läkare i allmänmedicin till vår läkarmottagning i Österbymo som i dagsläget bemannas av 2 stycken heltidsanställda, erfarna specialister i allmänmedicin. Delar av tjänstgöringen kan komma att förläggas på vår syster vårdcentral i Kisa för att bland annat möjliggöra handledarskap för studenter med mera Vi erbjuder dig ett utmanande och omväxlande arbete. Vi tror att du söker dig till primärvård för att du är intresserad av bredden av specialistområdet allmänmedicin och kan tänka dig en framtid inom primärvården. Som ST-läkare hos oss kommer du få regelbunden, schemalagd handledning, avsatt studietid samt deltaga på ST-möten och ST-utbildningar. Vi har mycket duktiga specialistläkare som tycker om att handleda och kommer att hjälpa och stötta dig i att utvecklas både som läkare och som individ. Vi kan erbjuda ett brett patientklientel utifrån ett glesbygdsperspektiv som är både spännande, lärorikt och utmanande.

Arbetsgrupp
I Österbymo arbetar cirka 15 stycken fast anställda medarbetare. Vi trivs tillsammans i ett öppet och stöttande arbetsklimat där vi främjar och tar vara på varje individs unika engagemang, kompetens och personlighet. Verksamhetschefen är själv läkare.

Österbymo ligger i Ydre kommun, en mycket naturskön plats fyllt av öppna landskap, skogar och sjöar. Kommunen är mån om alla sina medborgare. Boenden är billigare. Här finns möjlighet till rekreation, avkoppling och kanske en mer avskalad livsstil. Om du har frågor om området och vill ha hjälp att få tips om boende mm så finns vi till hands. Vill du istället pendla så tittar vi på det tillsammans.

Om dig
Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen samt svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå Svenska C1. Du har genomfört AT eller har godkänd Baskompetens enligt BT.

Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning
Det här är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Välkommen som ST-läkare till vårt Vårdcentrals Ekholmenlag

ST-läkare
Läs mer Dec 8
Vårdcentralen Ekholmen ligger i södra delen av Linköping och ansvarar för både stad - och landsbygd.

Vi har idag ungefär 21 700 listade personer. Området är expansivt med stor nybyggnation. Befolkningen är åldersmässigt och socioekonomiskt blandad.
.
Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter.


Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läsa gärna vår https://dokument.regionostergotland.se/regsam/övergripande dokument webben/HR/58766-v.1.0 Klinisk karriärstege Läkare.pdf för läkare och om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu ST-läkare till ett stimulerande arbete med människor i alla åldrar, fokus på helhetssyn och ett gott patientomhändertagande. Förutom mottagningsverksamhet, BVC och hemsjukvård inklusive äldreboende, ingår jourverksamhet, handledning av studenter, liksom deltagande i utvecklingsverksamhet. Vårdcentralen Ekholmen är en av fem akademiska vårdcentraler i regionen och del av primärvårdens universitetssjukvårdsenhet. Vi ser positivt på intresse för forskning. På vårdcentralen arbetar idag en professor i allmänmedicin, lektorer, forskningssköterskor, flera disputerad medarbetare och tre doktorander.

Arbetsgrupp
Mottagningen har flera kollegor med lång och gedigen erfarenhet, en entusiastisk grupp unga specialister och fantastiska ST-läkare. På enheten finns idag 15 anställda specialistläkare, 7 ST-läkare (där flera förväntas bli färdiga specialister inom kort) samt ett flertal yngre duktiga underläkarvikarier och framtida kollegor.

Vi är organiserade i team med läkare, sjuksköterska och undersköterska för samarbete runt patienterna och möjlighet till kompetensutbyte. Specialistsköterskemottagning finns för patienter med bensår, diabetes, astma och inkontinens. Vi har även dietist-, medicinsk fotvård - och en väl utbyggd samtalsmottagning med KBT-kompetens och rehab koordinator i huset. Inom BVC sker ett samarbete med kommunen i form av vår Familjecentral. Vårdcentralen har också en väl fungerande äldrevårdsmottagning.

Om dig
Legitimerad läkare. Tjänstgöring inom primärvården är meriterande.

Du är ansvarstagande, strukturerad, har god samarbetsförmåga, flexibilitet och entusiasm i ditt arbete. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat på enheten. Du är engagerad och nyfiken och kommunicerar obehindrat i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Positiv inställning till handledningsuppdrag är ett måste.

Ansökan och anställning
Tjänstgöringsgrad kan diskuteras liksom möjlighet till kombinationstjänstgöring med andra uppdrag.  

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Två ST-läkare inom geriatrik, Medicinska och geriatriska akutkliniken

ST-läkare
Läs mer Okt 9
Medicinska och Geriatriska akutkliniken är en forskningsaktiv universitetssjukvårdsenhet som tillhör Närsjukvården i centrala Östergötland.

Kliniken har cirka 200 anställda, varav cirka hälften arbetar inom sektionen för Geriatrik. Geriatriska sektionen karakteriseras av arbete i multiprofessionella team och ligger i framkant avseende vård, undervisning och forskning. Slutenvården inom sektionen för Geriatrik består av geriatrisk akutvårdsavdelningen (GAVA) med inriktning mot akutgeriatrik och demens/konfusion. Öppenvårdsmottagningen består av minnesmottagning (med ett mobilt demensteam i samverkan med kommunen), Parkinsonmottagning och en akutgeriatrisk mottagning. På kliniken finns också osteoporosmottagning där vi ansvarar för regionens samtliga bentäthetsmätningar samt följer upp patienter med svår osteoporos eller medfödda benmetabola sjukdomar. Geriatriska sektionen är också delaktig i läkaransvaret för Linköpings kommuns korttidsboenden.

Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.
 Kliniken har ett stort undervisningsuppdrag och inom geriatriska sektionen finns även en klinisk undervisningsavdelning, KUA. Goda möjligheter finns för forskning.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är legitimerad läkare och som tycker att geriatrik är spännande och utmanande. Du ser behovet av att bedöma och utreda, behandla och rehabilitera geriatriska patienter. Vi erbjuder en fem år lång utbildning inom geriatrik. Vi erbjuder en god arbetsmiljö att utvecklas i för att bli en kompetent specialist i geriatrik.

Om dig
Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation med goda kunskaper i svenska språket.

Som person är du trygg och stabil och har god samarbetsförmåga. Du har god analytisk förmåga, gott omdöme, initiativkraft, är bra på att kommunicera och arbeta i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.Ansökan och anställning
Provanställning kan tillämpas. Starttid under 2023 men är flexibel. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

BT/ST-läkare till Vårdcentralen Ryd

ST-läkare
Läs mer Okt 16
Vill du jobba som BT/ST-läkare på Vårdcentralen Ryd?

Detta är tjänsten för dig som söker möjligheten att forma din egen utveckling och arbete!

Vårdcentralen Ryd är en del av Region Östergötlands primärvårdscentrum tillsammans med 32 andra regiondrivna vårdcentraler.

Vårdcentralen ligger i utkanten av Linköping med närhet till fina fritids-/strövområden. Stadsdelen består av en blandning av villor och lägenheter. Närheten till Linköpings universitet har gjort Ryd attraktivt att bo i som student vilket leder till att området präglas av en relativt ung befolkning. Vårdcentralen har idag cirka 9 600 listade patienter. Vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt och bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi möter patienter i alla åldrar med många olika symtom. På vårdcentralen finns läkarmottagning, specialist-sköterskemottagningar, sjuksköterskemottagning, barnhälsovård, psykosocial kompetens, fotvård och laboratorium. Vi ansvarar även för ett antal äldreboenden. Vi är cirka 39 medarbetare som trivs tillsammans i ett öppet arbetsklimat.

Region Östergötlands BT/ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum https://intranat.regionostergotland.se/om-regionen/halso--och-sjukvarden/primarvardscentrum/verksamheter-primarvardscentrum/allmanmedicinskt-utbildningscentrum, där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av BT/ST-läkarens utbildningsplan.

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om https://intranat.regionostergotland.se/anstallning/karriar-och-utveckling/st-i-ostergotland (klicka på länken).


Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.Läsa gärna vår https://dokument.regionostergotland.se/regsam/övergripande dokument webben/HR/58766-v.1.0 Klinisk karriärstege Läkare.pdf för läkare.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder dig ett utmanande och omväxlande arbete. Vi tror att du söker dig till primärvård för att du är intresserad av bredden av specialistområdet allmänmedicin och kan tänka dig en framtid inom primärvården. Som ST-läkare hos oss kommer du få regelbunden handledning och utöver deltagande på ST-möten, möjlighet att delta i utbildning tillsammans med andra underläkare, AT-läkare och ST-läkare på vårdcentralen.Arbetsgrupp
Vi söker en ST-läkare i allmänmedicin till vår läkarmottagning, som i dagsläget består av fyra specialistläkare, två ST-läkare och två läkare under utbildning.

Om dig
Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen samt svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå Svenska C1. Du har genomfört AT eller har godkänd Baskompetens enligt BT.. Du som behöver göra en integrerad BT kan också söka.

Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning
Det här är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse, provanställning i 6 månader kan komma att tillämpas.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST läkare/Specialistläkare i neurologi

ST-läkare
Läs mer Okt 9
Neurologiska kliniken är en högspecialiserad klinik med regionsansvar för hela Sydöstra Sjukvårdsregionen.

Kliniken omfattar en avdelning med en akutneurologisk enhet, en strokeenhet, en högspecialiserad utredningsenhet och en övervakningsenhet. Vidare finns en mottagning samt ett neuromuskulärt laboratorium. Kliniken har cirka 160 medarbetare.

Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Neurologiska kliniken är en högspecialiserad klinik med regionsansvar för hela Sydöstra Sjukvårdsregionen. Kliniken omfattar en avdelning med en akutneurologisk enhet, en strokeenhet, en högspecialiserad utredningsenhet och en övervakningsenhet. Vidare finns en mottagning samt ett neuromuskulärt laboratorium.

Läsa gärna vår https://dokument.regionostergotland.se/regsam/övergripande dokument webben/HR/58766-v.1.0 Klinisk karriärstege Läkare.pdf för läkare och läs även gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder en ST- alt. specialisttjänst som omfattar arbete inom jourverksamhet med uppdrag att tillgodose behov av neurologisk rådgivning och omhändertagande av neurologiska patienter, såväl lokalt som regionalt, samt även avdelningsarbete och mottagningsverksamhet. Vår verksamhet är uppdelad i sju olika sektioner där mycket av arbetet sker i multiprofessionella team. Förutom allmän neurologisk kompetens förutsätts även en subspecialisering inom ett eller flera sektionsområden för specialisttjänsten. Om du redan har en sådan kompetens är det meriterande men det finns annars möjlighet att utveckla en sådan kompetens hos oss. Förutsättningarna att bedriva forskning är mycket goda.

Om dig
För den aktuella tjänsten erfordras svensk läkarlegitimation och/ eller specialistkompetensbevis inom neurologi. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat. Forskningserfarenhet är meriterade.

Som person är du stabil och har lätt för att anpassa dig till olika situationer samt har en god samarbetsförmåga. Du är lugn och kontrollerad i stressiga situationer. Vi ser att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete, där patienten alltid är i fokus.

Ansökan och anställning
Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, intervjuer kan komma att hållas innan sista ansökningsdag.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Akutkliniken i Linköping

ST-läkare
Läs mer Aug 21
Akutkliniken Universitetssjukhuset i Linköping (US) ingår i Närsjukvården i centrala Östergötland med cirka 200 anställda, varav 66 läkare (39 specialister i akutsjukvård).

Vi utreder och behandlar cirka 50 000 patienter årligen varav mindre än 20 % läggs in på sjukhuset för fortsatt vård. 

Vi är den akutklinik i Sverige som kommit längst vad gäller införande av akutläkare. Vården bedrivs på ett processorienterat arbetssätt där alla yrkesprofessioner arbetar i team. Vår ambition är att med hög medicinsk kompetens samt empati och respekt för den enskilde patienten erbjuda bästa akuta omhändertagande.

Akutkliniken har ett stort utbildningsuppdrag för AT-läkare och ST-läkare inom andra specialiteter. Vår klinik bedriver också forskning och undervisning inom akutsjukvård, vi har en forskningsenhet och blev första universitetsklinik i Sverige som bedriver akutsjukvård.

Från och med den 1 januari 2021 bemannar vi specialistläkarlinje på akutmottagning vid Motala Lasarettet, (LiM), dygnet runt. Flera av våra specialister tjänstgör redan på LiM så det finns goda möjligheter att vara med och utveckla akutsjukvården på LiM.

Då ett par av våra läkare som går vidare till nya roller inom Region Östergötland söker vi nu nya kollegor. Vill du vara med och driva vår fortsatta utveckling!

Arbetsbeskrivning
På Akutkliniken arbetar vi i team, du som ST-läkare tjänstgör som läkare i olika team och arbetar tillsammans med sjuksköterskor och undersköterskor. Ett av våra team inriktas mer mot kritiskt sjuka och instabila patienter.

Utbildningsplanen utformas tillsammans med dig och studierektor med målet att du ska få specialistkompetens i akutsjukvård enligt Socialstyrelsens målbeskrivning med hänsyn till SWESEM:s rekommendationer.

Vi har varje termin återkommande vidareutbildning för våra ST-läkare för hela Region Östergötland och veckovis fallbaserad STÅR-utbildning med direkt handledning av erfarna specialister i akutsjukvård. Du har därmed tillgång till kontinuerlig kompetensutveckling och goda möjligheter att påverka specialitetens framtida utveckling.

Som första akutklinik i Sverige bemannar vi bakjourslinje i akutsjukvård dygnet runt. Bakjouren har det operativa ansvaret för akutmottagningen, är teamledare på akutrum, handleder kollegor och ger medicinska råd till ambulanssjukvården.

Ett att våra senaste projekt är sektionering inom olika område som akutgeriatik, barnakutsjukvård, critical Care, POCUS (Patientnära ultraljud), katastrof och prehospital medicin med stark tvärprofessionell utbildning.

Som första klinik i Sverige är Akutkliniken US en USV enhet med ett omfattande undervisningsuppdrag och en stark forskningsmiljö. Erfarenhet av forskning och undervisning är meriterande vid tillsättning, och delaktighet i undervisning och forskning förväntas av alla medarbetare.
#LI-Onsite

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation (bifogas i ansökan). Goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift krävs (minst C1).

Erfarenhet av undervisning och forskning samt tidigare klinisk tjänstgöring inom specialitetsområdet är meriterande.

Är du specialist i annan närliggande specialitet till exempel internmedicin, intensivvård, gärna med erfarenhet av akutsjukvård och har ambition att bli akutläkare då är du också välkommen.

 

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, framför allt avseende beslutsamhet, teamarbete och samarbetsförmåga.

Ansökan och anställning
Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation i din ansökan. Provanställning kan komma att tillämpas.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare

ST-läkare
Läs mer Sep 18
Nu utökar vi med ytterligare en ST-tjänst i allmänmedicin och söker dig som utöver det sedvanliga mottagningsarbetet också har ett genuint intresse för utvecklingsarbete.

Hos oss har du stora möjligheter att påverka och driva primärvården framåt. Capio vårdcentral Johannelund ligger strax utanför Linköpings centrum. Vi har 8300 listade patienter med stor bredd på ålder, bakgrund och erfarenheter. Vi är cirka 30 medarbetare. Arbetsglädjen och trivselfaktorn är hög både som medarbetare och patient. Utöver läkarmottagning har vi BVC, distriktssköterskemottagning och specialistsköterskemottagning för bland annat hjärtsvikt, diabetes, astma/KOL, inkontinens och hälsosamtal. Vi ansvarar också för två SÄBO och har gott samarbete både hemsjukvård och hemtjänst. Vi arbetar med patienten i fokus och värdesätter hög professionalitet, engagemang och glädje.

Spännande saker är på gång inom Capio Närsjukvård. Vi satsar bland annat stort på modernisering av våra vårdtjänster och olika typer av effektivisering för ökad vårdkvalitet. Vi har dessutom sjösatt vår nya utbildningsinstitution, Capio Academy, som ska ta oss ett steg närmare vår vision – att bli kunskaps- och kvalitetsledande inom svensk primärvård. Inom Capio vill vi skapa långsiktiga relationer med våra medarbetare - vi arbetar aktivt för att utveckla våra medarbetares potential. För engagerade och kunniga medarbetare finns goda karriärmöjligheter och vägar till utveckling inom organisationen.

Arbetsbeskrivning
I tjänsten som ST-läkare ingår bl.a. att undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter. Du är en viktig del av verksamhetens utveckling och är med och driver mottagningens arbete framåt. Vi har ett starkt fokus på kvalitet och uppföljning av kvalitetsmål är därför en del av det löpande arbetet.

Hos oss får du god handledning och det stöd du behöver för att utvecklas i din roll. Vi strävar efter att din utbildning ska bli så givande och intressant som möjligt för att ge dig de kunskaper och erfarenheter du behöver för ditt framtida arbete som specialist i allmänmedicin. Vi erbjuder en marknadsmässig lön, därutöver har vi en lönestege för positiv löneutveckling. Utöver de utbildningsinsatser som anordnas gemensamt för alla ST-läkare i region/landsting erbjuder vi även egna ST-läkardagar och ST-läkarnätverk i Capios regi för att ytterligare stimulera utbildningsklimatet.

Kvalifikationer
Du är leg. läkare med ett genuint intresse för allmänmedicinens bredd och variation och vill, tillsammans med oss, arbeta för en god vård av hög kvalitet. Att bidra till verksamhetens utveckling ser du som en naturlig del av ditt arbete och du har lätt för att skapa bra möten med både patienter, arbetskamrater och samverkansparter. Du skall kunna kommunicera på ett tydligt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du är en person som bidrar med engagemang och arbetsglädje.

Övrig information
Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: kvalitet, samhällsansvar, innovation och empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök https://capio.se/.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin till Vårdcentralen Ljungsbro

ST-läkare
Läs mer Sep 12
Vill du trivas, må bra och utvecklas som ST-läkare? Vill du vara med och påverka primärvårdens framtid och utveckling? Då är du välkommen att söka dig till oss på Vårdcentralen Ljungsbro!

Vi vill tillsammans med dig skapa en ny och modern arbetsplats som möter morgondagens krav på ett fint patientomhändertagande och ett sunt och hållbart arbetsliv.

Vårdcentralen Ljungsbro är en del av Region Östergötlands Primärvårdscentrum tillsammans med 32 andra regiondrivna vårdcentraler. Vårdcentralen är belägen i utkanten av Linköping med vackra, natursköna omgivningar.

Vårdcentralen har idag cirka 10 900 listade patienter med specialistmottagningar inom barn-hälsovård, diabetes, äldrevård, astma/KOL, sår- och fotvård samt inkontinens. Vi har också dietist och en välfungerande samtalsmottagning med samtalsterapeut/rehabkoordinator, kurator och psykolog. Även arbetsterapeut och fysioterapeuter finns i verksamheten.

Vid Vårdcentralen Ljungsbro ser vi positivt på forskning. Vi tar regelbundet emot studenter och får återkommande goda vitsord från våra adepter som många gånger aktivt söker sig tillbaka till oss för fortsatta placeringar och anställningar.

Region Östergötlands ST utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (https://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Verksamheter/Primarvardsportal/AMC-Allmanmedicinskt-utbildningscentrum/), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, anordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Region Östergötland har också ett specialistövergripande https://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Arbetsplats-Region-Ostergotland/AT-och-ST/ST-lakare-i-Ostergotland/Om-studierektorskansliet/, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter.

Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.


Läsa gärna vår https://dokument.regionostergotland.se/regsam/övergripande dokument webben/HR/58766-v.1.0 Klinisk karriärstege Läkare.pdf för läkare.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Som ST-läkare kommer du utifrån din individuella utbildningsplan utvecklas med målet att nå specialistkompetens i allmänmedicin, dels genom arbete på vårdcentralen men också genom externa klinikplaceringar.

Fortbildning premieras och du ges utrymme att utvecklas i din takt tillsammans med andra utbildningsläkare. Det finns en välfungerande struktur kring handledning med god tillgång till specialistkompetenta handledare. Ditt arbete formas dels utifrån utbildningsmål men också efter eget intresse.

Arbetsgrupp
Vi är cirka 45 medarbetare med hög kompetens, medarbetare med lång och gedigen erfarenhet blandas med kollegor som är mer nya inom primärvården, en fin mix som bidrar till bra kvalitet och god utveckling.

Vi har som mål att alla medarbetare ska trivas på arbetet och är övertygade om att god trivsel märks i mötet med patienten. Vår ambition är att erbjuda alla patienter vård av bästa möjliga kvalitet. Vi arbetar i team för att värna om kontinuiteten och stärka samhörigheten.

 

Om dig
Du har svensk läkarlegitimation. (bifogas ansökan).  
Du har svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå C1, då en förutsättning är att kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat. Meriterande om du tidigare arbetat inom primärvård.

Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.Ansökan och anställning
Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation i din ansökan. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Resident Physician in Clinical Chemistry, Sweden (County of Östergötland)

ST-läkare
Läs mer Mar 6
Region Östergötland is the main health care provider in Östergötland county with approximately 14000 employees, 11600 of which in healthcare.

Three hospitals and 43 primary care centres are available for the general population, as well as 40 public dental clinics. The university hospital in Linköping serves the south-eastern part of Sweden with 1.2 million inhabitants.

Our mission is to provide excellent care to all our inhabitants. We collaborate closely with Linköping University, one of Sweden´s leading research institutes in healthcare, life science and education. Both Region Östergötland and Linköping University are top ranking in the national level of education and as providers of health care. Our departments offer good opportunities for your professional development.

The region offers a broad range of leisure activities with a stunning countryside, rivers, lakes and the Baltic Sea, as well as a rich cultural life. Here you find direct connections to the cities of Stockholm, Amsterdam and Copenhagen, and four international airports within one hour of travel.

Clinical chemistry is a countywide, accredited university healthcare unit within the Diagnostic center at the county of Östergötland in the south-east of Sweden.

The department bears the medical responsibility for a wide range of analyzes within specialized medical diagnostics performed at the county's three hospital laboratories as well as at patient-near laboratories at the majority of the county's health care centers and at point-of-care units within the hospitals' care departments. The clinic is also responsible for a large range of self-test instruments within the entire county. Our mission also includes a close dialogue with clinical specialties regarding investigations, diagnostics and treatment follow-up within Clinical chemistry, a field in constant development. Our staff consists of long-term trained employees where the medical team today consists of five senior doctors/consultants and three resident doctors who are also responsible for teaching as well as research and development.

Job description
Within the department's area of responsibility, not only a large number of automated routine analyzes are performed, but also highly specialized analyzes using chromatography, mass spectrometry, molecular biology and flow cytometric techniques. In addition, clinical and research consultancy activities are carried out with other departments within the county as well as nationally and internationally. The employees also teach on several educational programs in collaboration with the Faculty of Medicine and Health Sciences at Linköping University and conduct active research activities linked to the Department of Biomedical and Clinical Sciences.

During the residency, you will be trained under supervision in the following tasks with the aim of gradually being able to perform them independently:
-    Monitor and be responsible for quality and method validation in the relevant area.
-    Monitor the development within the field and to ensure that the range of available analyzes corresponds to the medical need and is updated according to current recommendation.
-    Contribute with medical expertise in connection with procurements regarding new products within the field of Clinical Chemistry.
-    Participate in operational planning in order to create medical safety routines and instructions at the different laboratory units.
-    Conduct a constant dialogue with clinical doctors and referring physicians and to design written information concerning new routine or analyzes.
-    Create and provide sufficient support to referring physicians regarding pre-analytic and post-analytic management in order to optimize test utilization.
-    Format test reports and provide interpretations for specific analyzes or requisitions.
-    Participate in the training of students and staff.

As a resident physician you participate in on-call work 08-17, weekdays. There is an opportunity to participate in or conduct your own research.

Requirements
Registered medical license within the EU/EEA.
Experience in teaching and research as well as previous clinical service in the specialty area is meritorious.
Basic computer skills.
English and Swedish language skills.

Personal characteristics
We will place great emphasis on your personal qualities, but we are looking for you who:
-    Have a professional medical approach
-    Have a personal maturity and is confident in yourself
-    Are structured and quality conscious
-    Are responsible and has the ability to prioritize
-    Enjoy working in a team and has good collaboration skills
-    Have good communication skills towards patients, colleagues and employees
-    Have an interest in research and development 
-    Have an interest in pedagogics and teaching

Terms of employment
Before moving to Sweden you need to reach a certain level in the Swedish language and have your medical training recognized by the Swedish National Board of Health and Welfare https://legitimation.socialstyrelsen.se/en/licence-application/.

The employment will start with a trial period, combined with further language studies. If the trial period will be proved satisfactory and you demonstrate required skills recognized by the County Council of Östergötland, it will automatically turn into a permanent employment.

All contracts follow local and national collective agreements. Salary is set individually depending on your qualification and experience.

Support during recruitment process
You will receive continuous information and support from the International Office in Region Östergötland, regarding relocation, establishment and language education.

If you are an EU/EEA citizen you may be eligible for support from EURES Targeted Mobility Scheme, an EU mobility scheme with the aim to increase mobility of workers and match those to employers with shortages in EU.  https://arbetsformedlingen.se/other-languages/english-engelska/eures-targeted-mobility-scheme

You are welcome to read more about your employee benefits https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Welcome with your application in our digital application system. If you are in need of technical support regarding your registration in teh recruitment system you are welcome to contact our Customer Service at +4610-103 60 00 (touchtone 3) during office hours (08:00 – 17:00 mon – fri).

Ansök nu

ST-läkare inom allmänmedicin till Vårdcentralen Tannefors

ST-läkare
Läs mer Jul 31
Vill du vara med och utveckla den bästa vårdcentralen för patienter och medarbetare? Sök då till Vårdcentralen Tannefors.

Vår ambition är att skapa en arbetsplats där vi möter patienternas behov och samtidigt behålla ett sunt arbetsliv.

Vårdcentralen Tannefors finns cirka 10 minuters promenadväg från centrala Linköping. Cirka 13 200 personer från både landsbygd och stad är listade hos oss, varav en stor del är barnfamiljer. Vi är 65 medarbetare som bedriver en komplett mottagningsverksamhet med bland annat läkarmottagning, BVC, sexualrådgivning, specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes, inkontinens, sårvård, äldremottagning, dietist- och samtalsmottagning. På vårdcentralen finns också en Familjecentral samt ett välfungerande kliniskt laboratorium. Tillsammans arbetar vi för att ge våra patienter god och kvalitativ vård i rätt tid. Vi är ett bra team som har roligt ihop. Vårdcentralen har mycket höga resultat i regionens medarbetarenkät och vi jobbar aktivt för att vara Linköpings bästa vårdcentral, för medarbetare och patient.

Vi har nu chansen att anställa ytterligare en ST-läkare inom allmänmedicin och ser fram emot att träffa vår nästa kollega!

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (https://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Verksamheter/Primarvardsportal/AMC-Allmanmedicinskt-utbildningscentrum/), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Region Östergötland har också ett specialistövergripandehttps://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Arbetsplats-Region-Ostergotland/AT-och-ST/ST-lakare-i-Ostergotland/Om-studierektorskansliet/, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter.

Arbetsbeskrivning
Som ST-läkare hos oss har du ett självständigt och omväxlande arbete med akuta besvär, utredningar, planerade kontroller av kroniska sjukdomar och mycket annat. Du har en personlig handledare och möjligheter att rådfråga andra specialister som har avsatt tid, i ditt dagliga arbete. Du och din handledare lägger tillsammans med studierektor upp en individuell studieplan för att tillgodose alla krav i Socialstyrelsens målbeskrivning för en specialisttjänstgöring. Handledning av studenter och utbildningsläkare är en viktig del av arbetet, likaså engagemang i vårdcentralens utvecklings- och kvalitetsarbete. Vårdcentralens läkare deltar även i primär- och bakjoursuppdrag. Hos oss är du med och vidareutvecklar en arbetsplats där vi möter patienternas behov och behåller ett sunt arbetsliv.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen, samt svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå C1, då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat. Du har genomfört AT eller har godkänd Baskompetens enligt BT.

Personliga egenskaper
Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning
Det här är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation i din ansökan.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Vårdcentralen Ryd

ST-läkare
Läs mer Jul 11
Vill du jobba som ST-läkare på Vårdcentralen Ryd?

Detta är tjänsten för dig som söker möjligheten att forma din egen utveckling och arbete! 

Vårdcentralen Ryd är en del av Region Östergötlands Primärvårdscentrum tillsammans med 32 andra regiondrivna vårdcentraler.

Vårdcentralen ligger i utkanten av Linköping med närhet till fina fritids-/strövområden. Stadsdelen består av en blandning av villor och lägenheter. Närheten till Linköpings universitet har gjort Ryd attraktivt att bo i som student vilket leder till att området präglas av en relativt ung befolkning. Vårdcentralen har idag cirka 9 600 listade patienter. Vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt och bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi möter patienter i alla åldrar med många olika symtom. På vårdcentralen finns läkarmottagning, specialist-sköterskemottagningar, sjuksköterskemottagning, barnhälsovård, psykosocial kompetens, fotvård och laboratorium. Vi ansvarar även för ett antal äldreboenden. Vi är cirka 44 medarbetare som trivs tillsammans i ett öppet arbetsklimat.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum https://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Verksamheter/Primarvardsportal/AMC-Allmanmedicinskt-utbildningscentrum/, där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. 

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om https://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Arbetsplats-Region-Ostergotland/AT-och-ST/ST-lakare-i-Ostergotland/Om-studierektorskansliet/ (klicka på länken).

Arbetsbeskrivning
Vi söker en ST-läkare i allmänmedicin till vår läkarmottagning, som i dagsläget består av fyra specialistläkare, två ST-läkare och två läkare under utbildning. Vi erbjuder dig ett utmanande och omväxlande arbete. Vi tror att du söker dig till primärvård för att du är intresserad av bredden av specialistområdet allmänmedicin och kan tänka dig en framtid inom primärvården. Som ST-läkare hos oss kommer du få regelbunden handledning och utöver deltagande på ST-möten, möjlighet att delta i utbildning tillsammans med andra underläkare, AT-läkare och ST-läkare på vårdcentralen.

Det här är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen samt svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå Svenska C1. Du har genomfört AT eller har godkänd Baskompetens enligt BT.

Personliga egenskaper
Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställning och ansökan
Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Fysiologiska kliniken

ST-läkare
Läs mer Jun 16
Fysiologiska kliniken i Linköping är en verksamhet inom Hjärtcentrum, Universitetssjukhuset (US) i Linköping som innefattar såväl Klinisk fysiologi som Nuklearmedicin.

Avancerad funktionsdiagnostik bedrivs bland annat inom hjärt- och kärlområdet med hjälp av ultraljud, MR- och gammakamera samt PET. Kliniken har drygt 80 medarbetare varav 28 läkare.

Verksamheten har nära samverkan med den medicinska fakulteten vid Linköpings universitet, vilket bäddar för ett öppet forskningsklimat och en levande sjukvårdsutveckling.

Vill du ingå i en högkompetent arbetsgrupp med stor arbetsglädje och arbeta i nära samarbete med andra specialiteter, sjukhusfysiker, ingenjörer och remittenter? Gillar du även kvalitets- och utvecklingsarbete och vill ha möjlighet till forskning i framkant, ser vi gärna att du blir vår nya kollega!

Arbetsbeskrivning
Fysiologiska kliniken i Linköping söker nu en ST-läkare. Vi erbjuder specialisttjänstgöring under handledning av erfarna kollegor på en välfungerande klinik. Tjänstgöringen läggs upp enligt Socialstyrelsens målbeskrivning och i specialisttjänstgöringen ingår randtjänstgöring/utbildning på andra kliniker i Region Östergötland.

Vi har ett brett utbud av undersökningsmetoder som omfattar både vuxna och barn inom ultraljudsdiagnostik (hjärta, kärl och njurar), arbets- och lungfysiologi, nuklearmedicin och PET, MR-hjärta. Vi utför även invasiv hjärtdiagnostik och behandling, bland annat kateterburen PFO-slutning, PTMV, TAVI och mitraclip. I det dagliga arbetet finns ett nära samarbete med kliniska specialiteter kring patienten, till exempel med gemensamma VOC, GUCH- och kärlmottagningar samt ronder med stort kunskapsutbyte. För klinisk fysiologi finns beredskaps-/jourlinje. Fysiologiska kliniken har traditionellt ett starkt forskningsintresse och deltar dessutom aktivt i kvalitetsarbete bland annat genom Equalis, det nationella kvalitetssäkringssystemet, för nuklearmedicin, ekokardiografi, perifer cirkulation, samt arbetsfysiologi.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad läkare med intresse för klinisk fysiologi samt närliggande medicinska områden. Vi ser gärna att du har intresse för forskning och undervisning. Klinisk erfarenhet och/eller pågående forskning inom relevant område är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person har du lätt för att samarbeta och anpassa dig till ändrade omständigheter samt ser möjlighet i förändringar. Du har ett gott omdöme och arbetar bra tillsammans med andra människor genom att lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Ansökan och anställning
Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation i din ansökan.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Njurmedicinska kliniken

ST-läkare
Läs mer Jun 20
Njurmedicinska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping söker dig som vill bli ST-läkare inom 
njurmedicin och som vill arbeta patientnära och personcentrerat.

Njurmedicinska kliniken ansvarar för njursjukvården i centrala och västra Östergötland. Vår 
huvuduppgift är att utreda och behandla patienter med medicinska njursjukdomar och att behandla patienter med kronisk njursvikt. I behandlingen av kronisk njursvikt ingår PD, hemodialys (inklusive ”limited care” och hem-HD) samt utredning inför och omhändertagande efter njurtransplantation. 

På kliniken är vi lite över 100 medarbetare, varav ett femtontal engagerade, pålästa läkarkollegor 
med utvecklingsfokus, där alla har en viktig roll och bidrar till en klinik i framkant. För närvarande 
finns det sex ST-läkare vid kliniken, i olika stadier av sin specialistutbildning. ST-gruppen har 
regelbunden, gemensam internutbildning i nära dialog med ST-studierektor. Vår klinik kännetecknas av ett öppet klimat, där vi känner oss delaktiga och tar ansvar. Samarbete och allas lika värde lägger vi stor vikt vid. Vi har ett nära samarbete med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet när det gäller forskning och undervisning av läkarstuderande och andra yrkeskategorier under utbildning. Vid LiU finns en professur i njurmedicin, där det även ingår klinisk verksamhet. Klinikens forskning berör flera centrala delar inom njurmedicin, framför allt att utnyttja tekniska landvinningar för att förbättra dialysvården samt inom glomerulonefrit/vaskulit.

Arbetsbeskrivning
Verksamheten består av en njurmottagning, tre dialysenheter (två i Linköping och en i Motala) 
samt en vårdavdelning (B173) i ljusa och verksamhetsanpassade lokaler. På avdelningen vårdas 
även patienter med reumatologiska sjukdomar vilka rondas av läkare från Reumatologiska 
kliniken. Som ST-läkare hos oss erbjuds du stimulerande och varierande arbetsuppgifter och möter patienter i både öppen och sluten sjukvård. Arbetet inom slutenvården består av bland annat utredning, diagnostisering och behandling av patienter med medicinska njursjukdomar, men vi tar även hand om medicinpatienter som läggs in från akutmottagningen. Vi arbetar patientnära och teambaserat på vårdavdelningen. I anslutning till avdelning B173 finns även en dagvårds- och akutdialysenhet. 
Arbetet inom öppenvården består av tjänstgöring inom dialysverksamheten och sedvanlig 
mottagningsverksamhet. Förutom kliniskt arbete utgör forskning, utvecklingsarbete och undervisning en viss del av verksamheten och dokumenterade färdigheter/intresse inom dessa områden är därför en merit. 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en svensk läkarlegitimation. Tidigare erfarenhet inom njurmedicin är 
meriterande.  Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift (svenska C1), då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat.  Bifoga en kopia på din legitimation med din ansökan.  

Personliga egenskaper
Som person är du bra på att lyssna och är tydlig i din kommunikation. Du samarbetar bra och 
utbyter gärna kunskap och erfarenheter med andra inom arbetsgruppen, oavsett profession. Du 
har ett positivt tänkande och ser möjlighet i förändringar. Du har ett intresse för utbildning och 
forskning, samt är en kunskapsresurs för andra. Du tar ansvar för ditt arbete på ett engagerat sätt och tar gärna initiativ till förbättringar i verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv.

Ansökan och anställning
Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation i din ansökan.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Läkarstudenter fr T7 sökes till sommaren, Linköping

ST-läkare
Läs mer Maj 29
Om Svea Vaccin 

Svea Vaccin grundades år 2005 på Sveavägen 16 i Stockholm. Idag har Svea Vaccin 40 mottagningar runt om i landet. På alla mottagningar erbjuds vaccination och rådgivning inför resa, såsom grundskydd bestående av stelkramp, difteri, kikhosta och polio, influensavaccination samt vaccination av barn mot mässling, påssjuka och röda hund m.m. 

Om jobbet 

Nu söker vi Läkarstudenter/Underläkare (fr o m Termin 7) som är intresserade av sommarjobb hos oss på vår mottagning i Linköping. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Vi behöver fler duktiga och engagerade medarbetare som vill vara med och arbeta preventivt och motverka sjukdomar som går att vaccinera sig mot. Vi står inför många spännande utmaningar och söker dig som kan ta initiativ, brinner för ditt uppdrag och gärna delar med dig av din kunskap. Som medarbetare på Svea Vaccin spelar du en viktig roll där du varje dag är med och formar vår gemensamma framtid. 

Kvalifikationer 

Du är läkarstudent med en positiv inställning, som hellre ser möjligheter än hinder. Som person är du självständig, lyhörd, ansvarstagande, tydlig samt noggrann. Vi söker dig som är kreativ och flexibel. Tidigare vaccinationsvana är en merit men inget krav. 

Arbetsuppgifter 

Som läkarstudent på Svea vaccin arbetar du med rådgivning inför resor samt vaccinationer av både vuxna och barn. Arbetet är självständigt med nära samarbete med våra erfarna läkare och sjuksköterskor. 

Våra arbetstider är vardagar 10:00-18:30 och lördagar 10:00–15:00. 

Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev per e-post till kicki@sveavaccin.se 

Märk din ansökan med ”Läkarestudent till Linköping” 

Bifoga ditt CV, personligt brev och studieintyg på senast avklarad termin i din ansökan så hoppas jag att vi hörs snart! 

Jobbtyp: Heltid, Visstid, Sommarjobb 

Avtalslängd: 3 månader

Ansök nu

ST-läkare i intermedicin till Medicinska och geriatriska akutkliniken

ST-läkare
Läs mer Jun 12
Medicinska och geriatriska akutkliniken är en universitetssjukvårdsenhet som tillhör Närsjukvården i centrala Östergötland.

Kliniken har cirka 200 anställda och består av sektionen för geriatrik och sektionen för akut internmedicin. Sektionen för akut internmedicin består av medicinska akutvårdsavdelningen (MAVA), medicinsk intermediärvårdsavdelning (MIMA) och koagulationsmottagningen.

Arbetsbeskrivning
På sektionen för akut internmedicin vårdas patienter med akuta internmedicinska sjukdomstillstånd. Du kommer att ingå i en läkargrupp med öppet klimat där vi för en ständig dialog med varandra kring bedömning, utredning och behandling av våra patienter.

Vi arbetar i team tillsammans med sjuksköterskor och undersköterskor och här finns också arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist och farmaceut. I tjänsten ingår undervisning och handledning (av yngre kollegor, studenter och elever av olika professioner).

Du erbjuds en utbildning under handledning där fokus är på bred internmedicin med stora möjligheter till fördjupning inom exempelvis medicinsk intermediärvård samt koagulations- och blödningsrubbningar.


Vi är en universitetssjukvårdsenhet med pågående forskning så möjligheter till fördjupning finns.

#LI-Onsite 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad läkare och intresserad av att påbörja en specialiseringstjänstgöring inom intermedicin.

Personliga egenskaper
Du har ett genuint intresse och engagemang för bred internmedicin och akuta internmedicinska tillstånd. Vi vill att du har initiativkraft, flexibilitet och god samarbetsförmåga. Vi vill också att du har inspiration och intresse att delta i vidareutvecklingen av vår verksamhet. Har du forskningsintresse är det välkommet men det är viktigt att du har ett genuint kliniskt fokus även då. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Ansökan och anställning
Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation i din ansökan.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare inom kardiologi till Kardiologiska kliniken

ST-läkare
Läs mer Maj 15
Kardiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping är en del av Hjärtcentrum (HC).

Vi utreder och behandlar vuxna patienter med alla typer av hjärtsjukdomar där de största grupperna är ischemisk hjärtsjukdom, rytmrubbningar, klaffel och hjärtsvikt. Här ges högspecialiserad vård till patienter från Jönköping, Kalmar och Östergötland och vi har även riksspecialitetsvård. Det är en stor kardiologisk verksamhet bestående av flera enheter: HIA, akutvårdsavdelning (avd 7), elektiv avdelning (avd 8), seldingerenheten och hjärtmottagningen.

Utöver hälso- och sjukvård bedriver vi forskning och utveckling av internationell klass i nära samverkan med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet. Verksamheten är ett utbildnings- och kompetenscentrum för hela Sydöstra sjukvårdsregionen.

Arbetsbeskrivning
Nu utlyser vi tre ST-tjänster inom kardiologi med möjlighet till dubbelspecialisering inom kardiologi/internmedicin utifrån egna önskemål. Tjänstgöringen läggs upp enligt Socialstyrelsens målbeskrivning och basen för tjänstgöringen är på Kardiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping. Forsknings- och utvecklingsarbete ingår.

Som ST-läkare kan vi erbjuda dig ett intressant och utvecklande arbete vid en av Sveriges främsta kliniker inom hjärtsjukvård.

Utbildning och erfarenhet
Du har svensk läkarlegitimation. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Aktiv forskning är klart meriterande, likaså ett utbildningsintresse.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg och stabil. Du samarbetar bra med andra människor och har en god kommunikativ förmåga. Du är ambitiös och drivande. Du ser möjligheter i förändringar och har förmågan att hantera komplexa frågor. Det är viktigt för dig att kontinuerligt vidareutveckla din kunskap och du har ett stort intresse av att bedriva forskning och/eller utbildning. Den personliga lämpligheten värderas högt.

Ansökan och anställning
Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation i din ansökan.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i Klinisk patologi

ST-läkare
Läs mer Maj 9
Tag chansen att bli en del av den moderna sjukvårdens nav! Bli en av oss på klinisk patologi vid
Universitetssjukhuset i Linköping, en del av Diagnostikcentrum.

Vi analyserar cell- och vävnadsprover (histopatologi och cytologi) från hela sjukvården för fastställande av diagnos och behandlingsstyrande faktorer, till stor del inom cancersjukvården. Vi arbetar i subspecialiserade team med både väletablerade och nyare diagnostiska metoder såsom molekylärpatologi och är världsledande inom användningen av digital patologi.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att ingå i den dagliga verksamheten men vara förankrad i subspecialiserade områden, där du byter dessa regelbundet så att du får god kunskap och erfarenhet inom alla relevanta områden inom klinisk patologi. Ju längre du kommer i utbildningen, desto mer självständigt kommer du att arbeta. Arbetet är såväl praktiskt orienterat med hantering av operationspreparat och obduktioner som innefattande visuell granskning av vävnadsprover på cellnivå kopplat till bakomliggande förståelse för patofysiologiska mekanismer i syfte att diagnosticera sjukdomar samt prognostiska och prediktiva faktorer. Det diagnostiska arbetet sker övervägande digitalt i likhet med radiologi, men glasbunden mikroskopi ingår också i utbildningen.

Det finns goda förutsättningar för forsknings- och utvecklingsarbete samt subspecialisering mot slutet av din ST-utbildning. I tjänsten ingår även utbildningsmoment för läkarstudenter och annan vårdpersonal och samverkan med patientansvariga läkare. Inom enheten finns studierektor och huvudhandledare, med vilka du planerar din ST-utbildning som sker enligt målbeskrivning och utbildningsbok för klinisk patologi https://svfp.se/) och Socialstyrelsens författning. Utbildningen är förlagd till Universitetssjukhuset i Linköping.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation (bifogas i ansökan). Goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift krävs (minst C1).

Tidigare klinisk tjänstgöring inom specialitetsområdet samt erfarenhet av undervisning och forskning är meriterande.

Detta är en utbildningstjänst, och tidigare yrkeserfarenhet inom området är inget måste, men du ska ha svensk läkarlegitimation. Det är en viss fördel om du har arbetat som läkare inom andra specialiteter (ex hud, onkologi, radiologi, kirurgi).Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig med personlig mognad och gott omdöme. Du är strukturerad, noggrann, kvalitetsmedveten och har god samarbetsförmåga. Då arbetet innebär samverkan inom den egna och med andra specialiteter såsom deltagande i multidisciplinära konferenser är god samarbetsförmåga en förutsättning.

Ansökan och anställning
Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation i din ansökan.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin till Vårdcentralen Lambohov

ST-läkare
Läs mer Apr 3
Ingressens syfte är att ge en snabb bild av verksamheten och tjänsten.

Kandidat ska få en känsla om vart i organisationen hen kommer att verka. Lyft gärna det som är unikt för just er arbetsplats och tjänst.

Arbetsbeskrivning
Syftet med detta stycke är att ge en tydligare bakgrund till anledningen till att vi rekryterar, var i organisationen man kommer att verka, vart arbetsplatsen är belägen och hur den fysiska och psykosociala arbetsmiljön är. Efter att ha läst hela avsnittet om Arbetsbeskrivning bör kandidaten ha en tydlig bild av vad jobbet innebär.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation (bifogas i ansökan). Goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift krävs (minst C1).

Erfarenhet av undervisning och forskning samt tidigare klinisk tjänstgöring inom specialitetsområdet är meriterande.

Personliga egenskaper
Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning
Urval kommer att ske löpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation i din ansökan.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare anestesi- och intensivvård till ANOPIVA

ST-läkare
Läs mer Apr 6
Anestesi- operation- och intensivvårdskliniken (ANOPIVA), Universitetssjukhuset i Linköping, ingår i Sinnescentrum, Östergötland.

Vår verksamhetsidé är att bedriva en högklassig anestesi- och operationsverksamhet samt intensivvård för medborgare i Östergötland, i regionen och nationellt. Forskning och undervisning ingår i vår åtagande.

Arbetsbeskrivning
ANOPIVA-kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping erbjuder tjänster för specialistutbildning i anestesi- och intensivvård. Kvälls- och nattjourstjänstgöring ingår i arbetsuppgifterna.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad läkare med behörighet att verka i svensk sjukvård och har genomgått svensk AT (allmäntjänstgöring) eller BT (bastjänstgöring). Tidigare erfarenhet av kliniskt arbete, forskning och undervisning är meriterande. Du har goda svenska språkkunskaper i såväl tal som skrift. Du bör ha ett brett intresse för fysiologi, patofysiologi och farmakologi.

Personliga egenskaper
Du är intresserad av multidisciplinärt teamarbete och har lätt för att samarbeta och relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar ansvar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Du visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du är lugn och behåller ett realistiskt perspektiv i stressituationer. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Ansökan och anställning

Tjänstgöringen inleds med nio månaders visstidsanställning, som om tjänstgöringen förlängs inräknas i tills vidare specialisttjänstgöring. Tjänstgöringens innehåll och längd planeras utifrån Socialstyrelsens föreskrifter och i samråd med handledare, studierektor och verksamhetschef. ST-läkaren deltar i jourarbete. Möjlighet till forskning finns.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

 

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Arbets- och Miljömedicin

ST-läkare
Läs mer Apr 24
Arbets- och miljömedicin i Linköping är en universitetssjukvårdsenhet som bedriver verksamhet inom områdena, klinik, forskning och undervisning och har ett laboratorium.

Arbets- och miljömedicin (AMM) har uppdrag att förebygga och minska arbets- och miljörelaterad ohälsa i Region Östergötland, Region Kalmar och Region Jönköping.

På AMM utreds patienter med misstänkt arbetssjukdom, i huvudsak remitterade av andra specialister. Det kan röra sig om luftvägssjukdomar, vibrationsskador i händerna, cancer, förgiftningar, sjukdomar i nacke/skuldra eller psykosocial problematik. Dessutom görs miljömedicinska utredningar av luftföroreningar, innemiljöproblem, miljögifter som kan utgöra hälsorisker för befolkningen.

Du finner mer information på http://www.regionostergotland.se/amm.

Arbetsbeskrivning
På AMM arbetar förutom läkare bl.a. psykolog, ergonomer, yrkeshygieniker, kemister, biologer, undersköterska och vårdadministratörer. Verksamheten kännetecknas av ett gott och nära samarbete mellan olika yrkeskategorier. Arbetet på AMM är omväxlande då vi förutom mottagningsarbetet även arbetar med konsultation, rådgivning, riskbedömningar, forskning, utbildning och kunskapsspridande insatser. Vi arbetar utåtriktat och vänder oss till hälso- och sjukvård, företagshälsovård, kommuner, myndigheter, organisationer, universitet och högskolor, näringsliv samt allmänheten.

Vi söker nu en specialistläkare i Arbets- och Miljömedicin alternativt en ST-läkare för specialistutbildning i Arbets- och miljömedicin. Utbildningen till specialistläkare tar ca fem år och innehåller tjänstgöring under handledning på Arbets- och miljömedicin, företagshälsovård och andra kliniker enligt individuellt studieprogram. Redan fullgjord/påbörjad tjänstgöring inom allmänmedicin eller andra kliniska specialiteter kan ofta tillgodoräknas (helt eller delvis).

Patienterna vid kliniken representerar ett brett sjukdomspanorama. I arbetet ingår att genomföra patientutredningar men även att värdera risker med olika exponeringar i arbetslivet och omgivningsmiljön. Arbetet är omväxlande och spännande. I arbetet ingår bl.a. möjlighet att vara ute i fält (på arbetsplatser, skolor eller bostadsmiljöer) i samband med medicinska utredningar.

AMM är en forskningsintensiv sektion. Möjligheterna att bedriva forskning under tjänstgöringen är goda.

Läs gärna mer om regionens karriärstege för läkare https://dokument.regionostergotland.se/regsam/övergripande dokument webben/HR/58766-v.1.0 Klinisk karriärstege Läkare.pdf. 

Utbildning och erfarenhet
Du har svensk läkarlegitimation (bifogas ansökan) och goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift (svenska C1), då du ska kunna kommunicera med patienter, kunder och kollegor obehindrat samt skriva utlåtande att bifoga ansökan om arbetsskada. 

Dokumenterad forskningserfarenhet är meriterande. 

Personliga egenskaper
I rollen som läkare kommer du att arbeta självständigt och vi söker dig som drivs av att kunna planera, organisera och prioritera ditt eget arbete. Du visar prov på ett gott omdöme gentemot både patienter, befolkning och dina kollegor och har en god förmåga att kunna göra korrekta avvägningar. Du behöver även ha en god kommunikativ förmåga. Vi söker dig som är nyfiken och engagerad med en stark vilja att utvecklas i din roll! 

Stor vikt läggs vid den sökandes personliga egenskaper. 

Ansökan och anställning
Vi erbjuder en tillsvidaretjänst. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare vilket du hittar https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=1144. Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Sök tjänsten https://regionostergotland.varbi.com/se/?jobtoken=128dc1d8521acc5b702ba9b10f93b919dd892a624!

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Läkarstudenter fr T7 sökes till sommaren, Linköping

ST-läkare
Läs mer Apr 6
Om Svea Vaccin 

Svea Vaccin grundades år 2005 på Sveavägen 16 i Stockholm. Idag har Svea Vaccin 40 mottagningar runt om i landet. På alla mottagningar erbjuds vaccination och rådgivning inför resa, såsom grundskydd bestående av stelkramp, difteri, kikhosta och polio, influensavaccination samt vaccination av barn mot mässling, påssjuka och röda hund m.m. 

Om jobbet 

Nu söker vi Läkarstudenter/Underläkare (fr o m Termin 7) som är intresserade av sommarjobb hos oss på vår mottagning i Linköping. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Vi behöver fler duktiga och engagerade medarbetare som vill vara med och arbeta preventivt och motverka sjukdomar som går att vaccinera sig mot. Vi står inför många spännande utmaningar och söker dig som kan ta initiativ, brinner för ditt uppdrag och gärna delar med dig av din kunskap. Som medarbetare på Svea Vaccin spelar du en viktig roll där du varje dag är med och formar vår gemensamma framtid. 

Kvalifikationer 

Du är läkarstudent med en positiv inställning, som hellre ser möjligheter än hinder. Som person är du självständig, lyhörd, ansvarstagande, tydlig samt noggrann. Vi söker dig som är kreativ och flexibel. Tidigare vaccinationsvana är en merit men inget krav. 

Arbetsuppgifter 

Som läkarstudent på Svea vaccin arbetar du med rådgivning inför resor samt vaccinationer av både vuxna och barn. Arbetet är självständigt med nära samarbete med våra erfarna läkare och sjuksköterskor. 

Våra arbetstider är vardagar 10:00-18:30 och lördagar 10:00–15:00. 

Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev per e-post till kicki@sveavaccin.se 

Märk din ansökan med ”Läkarestudent till Linköping” 

Bifoga ditt CV, personligt brev och studieintyg på senast avklarad termin i din ansökan så hoppas jag att vi hörs snart! 

Jobbtyp: Heltid, Visstid, Sommarjobb 

Avtalslängd: 3 månader

Ansök nu

Medicinska och geriatriska akutkliniken söker ST-läkare i internmedicin

ST-läkare
Läs mer Mar 24
Medicinska och geriatriska akutkliniken är en universitetssjukvårdsenhet som tillhör Närsjukvården i centrala Östergötland.

Kliniken har cirka 200 anställda och består av sektionen för geriatrik och sektionen för akut internmedicin. Sektionen för akut internmedicin består av medicinska akutvårdsavdelningen (MAVA), medicinsk intermediärvårdsavdelning (MIMA) och koagulationsmottagningen. 

Välkommen till en teambaserad arbetsplats med patientens bästa i fokus och möjligheter att utveckla din kompetens!

Arbetsbeskrivning
På sektionen för akut internmedicin vårdas patienter med akuta internmedicinska sjukdomstillstånd. Du kommer att ingå i en läkargrupp med öppet klimat där vi för en ständig dialog med varandra kring bedömning, utredning och behandling av våra patienter.

Vi arbetar i team tillsammans med sjuksköterskor och undersköterskor och här finns också arbetsterapeut, sjukgymnast, dietist och farmaceut. I tjänsten ingår undervisning och handledning (av juniora kollegor, studenter och elever av olika professioner).

Du erbjuds en utbildning under handledning där fokus är på bred internmedicin med stora möjligheter till fördjupning inom exempelvis medicinsk intermediärvård samt koagulations- och blödningsrubbningar.

Vi är en universitetssjukvårdsenhet med pågående forskning så möjligheter till fördjupning finns.

Läs också gärna mer om dina möjligheter till karriär hos oss i vår https://dokument.regionostergotland.se/regsam/övergripande dokument webben/HR/58766-v.1.0 Klinisk karriärstege Läkare.pdf. 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad läkare och intresserad av att påbörja en specialiseringstjänstgöring inom intermedicin. Goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift krävs (minst C1).

Personliga egenskaper
Du har ett genuint intresse och engagemang för bred internmedicin och akuta internmedicinska tillstånd. Vi vill att du har initiativkraft, flexibilitet och god samarbetsförmåga. Vi vill också att du har inspiration och intresse att delta i vidareutvecklingen av vår verksamhet. Har du forskningsintresse är det välkommet men det är viktigt att du har ett genuint kliniskt fokus även då. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Ansökan och anställning
Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare (finns ifyllningsbar för nedladdning) bland Dokument i annonsens högerspalt på regionostergotland.se. Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Klinisk Kemi

ST-läkare
Läs mer Feb 20
Vill du vara med och utforma framtidens laboratoriemedicin? Vår vision är att med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligga steget före och visa vägen till bra vård och bättre hälsa.

Klinisk kemi är en länsövergripande, ackrediterad universitetssjukvårdsenhet inom Diagnostik-centrum med medicinskt ansvar för ett brett sortiment av analyser inom kvalificerad medicinsk diagnostik som utförs av Laboratoriemedicin sjukhus vid länets tre sjukhus och andra laboratorie-medicinska verksamheter inom organisationen samt av Patientnära laboratoriemedicin på de flesta av länets vårdcentraler samt ett stort antal kundutförda enheter i vården. Det finns också ett väl utbyggt sortiment av patientnära analyser inom hela regionen som klinisk kemi har det övergripande medicinska ansvaret för. I vårt uppdrag ingår även en tät dialog med de flesta kliniska specialiteter kring utredning, diagnostik och behandlingsuppföljning inom ämnesområdet.

 Klinisk kemi som är en verksamhet i ständig utveckling bemannas av långtidsutbildade medarbetare där läkargruppen idag utgörs av 5 överläkare/specialistläkare och 3 ST-läkare som även ansvarar för undervisning, utvecklingsverksamhet och forskning.

Arbetsbeskrivning
Inom klinikens ansvarsområde utförs ett stort antal automatiserade rutinanalyser men också flera specialanalyser med såväl kromatografiska, molekylärbiologiska som flödescytometriska tekniker. Dessutom bedrivs klinisk och forskningsstödjande konsultverksamhet såväl internt inom regionen som mot externa verksamheter. Kliniskens medarbetare bedriver även undervisning inom flera utbildningsprogram i samverkan med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet och har en aktiv forskningsverksamhet kopplad till Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper.

Under ST-utbildningen kommer du under handledning att tränas i följande uppgifter med mål att successivt kunna utföra dem självständigt:

- Att övervaka och ansvara för analyskvalitet och metodvalidering inom aktuellt område.

Bevaka utvecklingen och se till att analyssortimentet motsvarar det medicinska behovet. Bidra med medicinsk kompetens i samband med upphandlingar. Medverka i verksamhetsplanering för att utforma medicinskt säkra rutiner och instruktioner. Föra en dialog med kunder/beställare och utforma skriftlig information. Undersöka och ge stöd till kunder/beställare avseende preanalys och beställningsmönster. Lämna utlåtanden och tolkningar för vissa analyser och analyspaket.

- Medverka vid utbildning av studenter och personal.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och vi förutsätter att du vill vara med och fortsatt förbättra verksamheten för att ligga i framkant.

Utbildning och erfarenhet
För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation (bifogas i ansökan).

Goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift krävs (minst C1).

Erfarenhet av undervisning och forskning samt tidigare klinisk tjänstgöring inom specialitetsområdet är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper men vi letar efter dig som:

- Har ett professionellt förhållningssätt
- Har en personlig mognad och är trygg i dig själv
- Är strukturerad och kvalitetsmedveten
- Är ansvarstagande och har förmågan att prioritera
- Tycker om att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga
- Har god kommunikationsförmåga gentemot patienter och medarbetare
- Har intresse för utvecklingsarbete och forskning
- Har intresse för pedagogik och undervisning

Anställning och ansökan
Tjänsten är på heltid med tillträde 20 april 2023 eller efter överenskommelse.

Tjänstgöringens innehåll och längd planeras utifrån Socialstyrelsens föreskrifter, läkarens specialiseringstjänstgöring och i samråd med handledare, studierektor och verksamhetschef.

ST-läkaren deltar i jourarbete 08-17, vardagar. Möjlighet till att medverka i eller bedriva egen forskning finns.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare. Denna ska vara vidimerad. Glöm inte att bifoga kopia på ditt examensbevis eller legitimation med din ansökan.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt! 

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin till Vårdcentralen Valla

ST-läkare
Läs mer Mar 9
Vårdcentralen Valla har nu möjlighet att anställa en ny ST-läkare i allmänmedicin.

Vårdcentralen ingår i Region Östergötlands Primärvårdscentrum. Vi finns i Ebbepark i centrala Linköping och har drygt 17000 listade patienter. Vi är idag cirka 60 medarbetare som trivs ihop och arbetar tillsammans för ett professionellt omhändertagande av våra patienter. På vårdcentralen finns, förutom läkarmottagning och barnavårdscentral, en rad specialistmottagningar inklusive samtalsmottagning med KBT-kompetens och psykolog. Vi har också rehabkoordinator och dietist.

Hos oss pågår alltid någon form av utvecklings- och förbättringsarbete. Vi är måna om och arbetar för att förbättra vår kontinuitet så att vi oftare kan se våra egna patienter. Vi ansvarar för flera äldreboenden och har ett nära samarbete med den kommunala hemsjukvården i vårt område. Vi tycker det är viktigt med utbildning av studenter och nya medarbetare.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om AMC (klicka på länken).

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om ST-kansliet (klicka på länken).

Vi har en god arbetsmiljö och är stolta över vår arbetsplats.

Nu välkomnar vi dig som bestämt dig för ett fortsatt yrkesliv inom allmänmedicin och tillsammans med oss vill bidra till och vara med och utveckla vår verksamhet!

Arbetsbeskrivning
Tjänsten innebär sedvanligt mottagningsarbete som bedrivs på en vårdcentral, med ansvar för en mindre lista. I takt med ökad erfarenhet tillkommer uppgifter som exempelvis BVC, rond på SÄBO och arbete i hemsjukvården. Hur sidotjänstgöring ska se ut beslutas i samråd med studierektor och handledare. I arbetet ingår delaktighet på våra interna möten och i våra utvecklingsarbeten. Som ST-läkare hos oss har du regelbunden handledning och deltar på ST-möten och –utbildningar.

Vi har mycket duktiga och erfarna specialistläkare som tycker om att handleda och kommer att hjälpa och stötta dig i att utvecklas både som läkare och som individ.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen samt svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå Svenska C1. Du har genomfört AT eller har godkänd Baskompetens enligt BT.

Personliga egenskaper
Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning
Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation i din ansökan. 

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Vårdcentralen Ryd

ST-läkare
Läs mer Mar 2
Vill du jobba som ST-läkare på Vårdcentralen Ryd?

Detta är tjänsten för dig som söker möjligheten att forma din egen utveckling och arbete! 

Vårdcentralen Ryd är en del av Region Östergötlands Primärvårdscentrum tillsammans med 32 andra regiondrivna vårdcentraler.

Vårdcentralen ligger i utkanten av Linköping med närhet till fina fritids-/strövområden. Stadsdelen består av en blandning av villor och lägenheter. Närheten till Linköpings universitet har gjort Ryd attraktivt att bo i som student vilket leder till att området präglas av en relativt ung befolkning. Vårdcentralen har idag cirka 9 600 listade patienter. Vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt och bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi möter patienter i alla åldrar med många olika symtom. På vårdcentralen finns läkarmottagning, specialist-sköterskemottagningar, sjuksköterskemottagning, barnhälsovård, psykosocial kompetens, fotvård och laboratorium. Vi ansvarar även för ett antal äldreboenden. Vi är cirka 44 medarbetare som trivs tillsammans i ett öppet arbetsklimat.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. 

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om https://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Arbetsplats-Region-Ostergotland/AT-och-ST/Om-studierektorskansliet/ (klicka på länken).

Arbetsbeskrivning
Vi söker en ST-läkare i allmänmedicin till vår läkarmottagning, som i dagsläget består av fyra specialistläkare, två ST-läkare och två läkare under utbildning. Vi erbjuder dig ett utmanande och omväxlande arbete. Vi tror att du söker dig till primärvård för att du är intresserad av bredden av specialistområdet allmänmedicin och kan tänka dig en framtid inom primärvården. Som ST-läkare hos oss kommer du få regelbunden handledning och utöver deltagande på ST-möten, möjlighet att delta i utbildning tillsammans med andra underläkare, AT-läkare och ST-läkare på vårdcentralen.

Det här är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas.

Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen samt svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå Svenska C1. Du har genomfört AT eller har godkänd Baskompetens enligt BT.

Personliga egenskaper
Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställning och ansökan
Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare Rehabiliteringsmedicinska kliniken

ST-läkare
Läs mer Jan 18
Rehabiliteringsmedicinska kliniken ansvarar för (hög-)specialiserad rehabilitering i Sydöstra sjukvårdsregionen.

Vi har ansvar för framför allt patienter med ryggmärgsskador och förvärvade hjärnskador. Arbetet är teambaserat och syftar till att utifrån patientens perspektiv och aktiva deltagande optimera förutsättningarna för att återgå till ett aktivt liv. Vi arbetar med fokus på kvalitet och med att integrera ny och evidensbaserad kunskap för att uppnå effektivitet och patientsäkerhet. I samverkan med Medicinska fakulteten vid Linköpings Universitet bedrivs utbildning och forskning inom området rehabiliteringsmedicin. Vi har en adjungerad professor samt erfaren FoU-ledare. Genom utbildningsinsatser och diskussioner ska vi sprida och utveckla aktuell kunskap i regionen, nationellt och internationellt med målet att nå en mer jämlik vård.
Vi har 16 slutenvårdsplatser och tar emot patienter i ett tidigt skede efter akut sjukdom/skada. 1-2 av platserna är till för svårt sjuka patienter med både övervaknings- och rehabiliteringsbehov (intermediärvård). Därtill har kliniken en specialiserad öppenvårdsverksamhet med flera olika team för rehabilitering och behandling.

Kliniken är belägen i nybyggda lokaler i Universitetssjukhuset i Linköping med möjlighet till verksamhet även i utemiljö på våra terrasser. Vi har i ett samarbete med barnkliniken startat ett av landets få barnrehabiliteringsteam. I och med ett utökat uppdrag inom både sluten- och öppenvård ser vi spännande utveckling framför oss och möjlighet att ytterligare utveckla vår nationella och internationella spetskompetens inom flera områden.

Arbetsbeskrivning
Vi söker ST-läkare till rehabiliteringsmedicin. Som ST-läkare är du ansvarig för att tillsammans med teamen driva rehabilitering i enskilda patientfall samt att vara delaktig och drivande i klinikens utveckling. Tjänsten innebär arbete i både sluten- och öppenvård samt jourarbete med beredskap i hemmet med stöd av bakjour. Som ST-läkare hos oss blir du en del av ett specialiserat rehabiliteringsteam och ingår i en läkargrupp med många erfarna specialister i rehabiliterings-medicin samt läkare under utbildning där vi regelbundet utbyter erfarenheter. Det finns goda möjligheter till forskning. Vi strävar efter hög kompetens och att hålla oss kunskapsmässigt i framkant.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt,

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Utbildning och erfarenhet
För den aktuella tjänsten krävs svensk läkarlegitimation. Det är meriterande om du har intresse för utveckling och forskning samt har klinikkännedom. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat.

Personliga egenskaper
Som person är du/har du följande egenskaper:

- Samarbetsinriktad. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till de på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
- Självgående. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt arbete och driver processer vidare.
- Problemlösande analysförmåga. Du arbetar bra med komplexa frågor, analyserar, bryter ner och löser komplicerade problem.
- Omdöme. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden till ett omdömesfullt agerande och beslut.
- Flexibel. Arbetet innebär att du behöver kunna arbeta både i slutenvård och öppenvård samt eventuellt till viss del utanför universitetssjukhuset.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Mag-tarmmedicinska kliniken

ST-läkare
Läs mer Dec 14
Mag-tarmmedicinska kliniken, MT-kliniken, är gastroenterologisk regionklinik för Sydöstra sjukvårdsregionen.

Kliniken består av en öppenvårdsmottagning, bäckenfunktionsenhet (BFE), dagvårdsenhet, slutenvårdsavdelning och endoskopienhet. Klinikens samtliga lokaler är nybyggda eller nyligen renoverade. Endoskopienheten tillhör MT-kliniken och där arbetar både kirurgiska och medicinska gastroenterologer. Vi är 21 läkare av drygt 130 anställda på kliniken.

Universitetsjukhuset i Linköping har rankats i topp tre i den årliga rankingen av universitetssjukhus som Dagens medicin genomför årligen sedan 2015 och hamnar bland de bästa universitetssjukhusen i AT-rankingen som utförs av SYLF.


Arbetsbeskrivning
Under hösten 2018 genomfördes en SPUR-inspektion av MT-kliniken. Vi fick genomgående mycket höga betyg för utbildningsklimatet och bedömdes ha ”ett gott arbetsklimat, högt i tak, kompetenta kollegor, ett välfungerande studierektorskap samt goda möjligheter till forskning och extern fortbildning.”. Våra ST-läkare får vid sidotjänstgöring på andra kliniker genomgående goda omdömen för sin höga kompetens.

På MT-kliniken får du en personlig handledare och en strukturerad ST-utbildning inom gastroenterologi och hepatologi med fördjupning inom hepatologi på Karolinska sjukhuset/Huddinge. Utbildningsplanen utformas tillsammans med dig, med målet att du ska få specialistkompetens i medicinsk gastroenterologi och hepatologi samt allmän invärtesmedicin, enligt Socialstyrelsens målbeskrivning. Klinisk handledning är ett prioriterat område hos oss och vi har en tydlig schemastruktur där såväl klinisk som professionell handledning finns schemalagd varje vecka.

Vår inställning är att man som läkare på kliniken ska hinna med sina arbetsuppgifter under arbetstid och vi har därför administrativ tid inlagd i veckoschemat. Vi tycker det är viktigt att känna arbetsglädje och att man vid arbetsdagens slut känner att man gjort ett bra jobb. ST-läkare från andra kliniker som gör sidotjänstgöring hos oss påpekar ofta att stämningen är mycket god på kliniken.

Akutmottagningen på universitetssjukhuset (US) bemannas av akutläkare och din akutmedicinska utbildning blir i form av sammanhållen randning på akutmottagningen. Efter fullgjord randning och två års internmedicin arbetar du som mellanjour med ansvar för de internmedicinska vårdavdelningarna på US.

På kliniken finns goda forskningsmöjligheter inom alla våra specialområden. Vi har aktiva forskare och goda resurser med förutsättningar att bedriva forskning av hög klass. Arbetet på ett universitetssjukhus innebär också möjlighet att engagera sig i utbildningen av läkarstudenter.

Om du vill veta hur det är att jobba hos oss får du gärna kontakta överläkare Andreas Münch, 010-103 21 79, mobil 070-675 35 37 eller specialistläkare Märta Borghede, 010-103 47 27

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare klicka https://www.regionostergotland.se/contentassets/5ce54c3a75a947dab28e812e411c199d/meritsammanstallning_for_lakare---2015.docx&wdOrigin=BROWSELINK). Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Provanställning kan komma att tillämpas

Utbildning och erfarenhet
Du har svensk läkarlegitimation (bifogas ansökan) och goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift (svenska C1), då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat. Du ska ha genomgått allmäntjänstgöring under minst 18 månader.

Personliga egenskaper
Vi erbjuder dig en roll där du ingår i ett multiprofessionellt team med olika yrkeskategorier och därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du träffar patienter och anhöriga dagligen vilket innebär att du behöver ha en god kommunikativ förmåga. I rollen kommer du att arbeta självständigt och därför söker vi dig som drivs av att kunna planera, organisera och prioritera ditt eget arbete. Du visar prov på ett gott omdöme gentemot både patienter, anhöriga och dina kollegor och har en god förmåga att kunna göra korrekta avvägningar. Vi söker dig som är nyfiken och engagerad med en stark vilja att utvecklas som läkare! Stor vikt läggs vid den sökandes personliga egenskaper.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare lungmedicin

ST-läkare
Läs mer Dec 15
Är du intresserad av en varierad specialitet med möjlighet till bredd och fördjupning? Inom lungmedicin finns möjligheter till både och!

På lungkliniken i Linköping utreder och behandlar vi patienten med de flesta lungmedicinska sjukdomar med särskilt fokus på:

- Utredning av patienter med olika typer av lung- och lungsäcksförändringar med bronkoskopier och andra ingrepp.

- Behandling av patienter med lungcancer där vi har även ett välfungerande samarbete med strålonkologen och thoraxkirurgen och är stolta över att kunna erbjuda våra patienter allt bättre behandling pga många framsteg med nya läkemedel de senaste åren.
- Omhändertagande av svår KOL med fokus på teamarbete mellan olika professioner.
- Utredning och behandling av interstitiella lungsjukdomar; fibrosmottagning med stor erfarenhet av de nya antifibrotiska läkemedlen.
- Utprovning av hemrespiratorbehandling för patienter med nedsatt andningsmuskelkraft
- Omhändertagande av vuxna patienter med cystisk fibros i Östergötland. Nyligen har ny typ av läkemedel för behandling av sjukdomen godkänts i Sverige och många patienter förväntas få väsentligt förbättrad livskvalitet och liv. Även här har vi ett välutvecklat  multiprofessionellt teamarbete som är viktigast för dessa patienter.
- Uppföljning av lungtransplanterade patienter i samarbete med transplantationscentra i Sverige.

På kliniken har vi olika undervisningsuppdrag och tar emot studenter inom olika vårdutbildningar. Vi vill gärna stärka undervisnings- och forskningsintresse hos våra medarbetare.

För närvarande jobbar 14 specialister i en blandad åldersgrupp på kliniken som till största del har utbildats på Lungkliniken. Dessutom har vi 7 ST läkare och vår ambition är en kontinuerlig rekrytering av nya ST läkare för att säkerställa återväxten av lungspecialister!  

Arbetsbeskrivning
Du blir en av klinikens ST-läkare. På vägen mot specialistkompetens inom lungmedicin deltar du i klinikens arbete. Tjänstgöringens innehåll och längd planeras utifrån Socialstyrelsens föreskrifter, läkarens specialiseringstjänstgöring och i samråd med handledare, studierektor och verksamhetschef. Deltagande i klinikens jouråtagande under ST som sk ”mellanjour” för inneliggande patienter ingår. Du arbetar successivt, i takt med ökad kompetens, mot mer självständig handläggning av först mer typiska fall och med tiden med ökad komplexitet. Råd och stöd ges av handledare och kollegor på kliniken. Lungsjuka patienter har ofta kroniska svåra tillstånd med längre vårdkontakter på kliniken. I takt med utveckling av medicinsk kunskap sker för närvarande mycket utveckling inom det lungmedicinska området till gagn för patienterna.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad läkare. Du bör ha intresse av utvecklingsarbete och undervisning. Vi ser positivt på forskningsintresse. Region Östergötland kan erbjuda BT som en integrerad del av ST om det är aktuellt.

Personliga egenskaper
Som person har du lätt för att samarbeta och kommunicera med andra människor. Du är lugn och stabil och har en god självinsikt. Du är strukturerad och kan arbeta mot uppsatta mål. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift.  

Anställning och information
Om du tidigare inte tjänstgjort på kliniken så inleds anställningen med 6 månaders visstidsanställning, som om tjänstgöringen förlängs inräknas i tillsvidare specialiseringstjänstgöring.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare, du hittar blanketten https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https://www.regionostergotland.se/contentassets/5ce54c3a75a947dab28e812e411c199d/meritsammanstallning_for_lakare---2015.docx&wdOrigin=BROWSELINK. Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

 

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vill du bli en ST-läkare i vårt Ekholmenslag?

ST-läkare
Läs mer Dec 27
Vårdcentralen Ekholmen ligger i södra delen av Linköping och ansvarar för både stad - och landsbygd.

Vi har idag ungefär 21 500 listade personer. Området är expansivt med stor nybyggnation. Befolkningen är åldersmässigt och socioekonomiskt blandad. Mottagningen har flera kollegor med lång och gedigen erfarenhet, en entusiastisk grupp unga specialister och fantastiska ST-läkare. På enheten finns idag 13 anställda specialistläkare, 8 ST-läkare (där flera förväntas bli färdiga specialister inom kort) samt ett flertal yngre duktiga underläkarvikarier och framtida kollegor.

 

Som ST-läkare hos oss får du:

- 550 invånare som heltidsarbetande ST läkare när du är i mitten på din ST och som nybliven specialistläkare är riktmärket 1 100 invånare.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer https://www.regionostergotland.se/Om-regionen/Verksamheter/halso--och-sjukvard/Primarvardscentrum/Allmanmedicinskt-utbildningscentrum/

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter. Läs merhttps://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/AT-och-ST/ST-hos-oss/

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en ST-läkare till ett stimulerande arbete med människor i alla åldrar, fokus på helhetssyn och ett gott patientomhändertagande. Förutom mottagningsverksamhet, BVC och hemsjukvård inklusive äldreboende, ingår jourverksamhet, handledning av studenter, liksom deltagande i utvecklingsverksamhet. Ekholmen är en av fyra akademiska vårdcentraler i regionen och del av primärvårdens Universitetssjukvårdsenhet. Vi ser positivt på intresse för forskning. På vårdcentralen arbetar idag en professor i allmänmedicin, två forskningssköterskor, en disputerad medarbetare och två doktorander.

Vi är organiserade i team med läkare, sjuksköterska och undersköterska för samarbete runt patienterna och möjlighet till kompetensutbyte. Specialistsköterskemottagning finns för patienter med bensår, diabetes, astma och inkontinens. Vi har även dietist-, medicinsk fotvård - och en väl utbyggd samtalsmottagning med KBT-kompetens och rehab koordinator i huset. Inom BVC sker ett samarbete med kommunen i form av vår Familjecentral.

Tjänstgöringsgrad kan diskuteras liksom möjlighet till kombinationstjänstgöring med andra uppdrag.  

Utbildning och erfarenhet
Legitimerad läkare. Tjänstgöring inom primärvården är meriterande. 

Personliga egenskaper
Du är ansvarstagande, strukturerad, har god samarbetsförmåga, flexibilitet och entusiasm i ditt arbete. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat på enheten. Du är engagerad och nyfiken och kommunicerar obehindrat i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Positiv inställning till handledningsuppdrag är ett måste.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare, Klinisk Kemi

ST-läkare
Läs mer Sep 21
Klinisk kemi är en länsövergripande, ackrediterad universitetssjukvårdsenhet inom Diagnostikcentrum med medicinskt ansvar för ett brett sortiment av analyser inom kvalificerad medicinsk diagnostik som utförs av Laboratoriemedicin sjukhus vid länets tre sjukhus och andra laboratoriemedicinska verksamheter inom organisationen samt av Patientnära laboratoriemedicin på de flesta av länets vårdcentraler samt ett stort antal kundutförda enheter i vården.

Det finns också ett väl utbyggt sortiment av patientnära analyser inom hela regionen som Klinisk kemi har det övergripande medicinska ansvaret för. I vårt uppdrag ingår även en tät dialog med de flesta kliniska specialiteter kring utredning, diagnostik och behandlingsuppföljning inom ämnesområdet.
Klinisk kemi som är en verksamhet i ständig utveckling bemannas av långtidsutbildade medarbetare där läkargruppen idag utgörs av 5 överläkare/specialistläkare och 3 ST-läkare som även ansvarar för undervisning, utvecklingsverksamhet och forskning.
Vill du vara med och utforma framtidens laboratoriemedicin? Vår vision är att med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligga steget före och visa vägen till bra vård och bättre hälsa.

Arbetsbeskrivning

Inom klinikens ansvarsområde utförs ett stort antal automatiserade rutinanalyser men också flera specialanalyser med såväl kromatografiska, molekylärbiologiska som flödescytometriska tekniker. Dessutom bedrivs klinisk och forskningsstödjande konsultverksamhet såväl internt inom regionen som mot externa verksamheter. Kliniskens medarbetare bedriver även undervisning inom flera utbildningsprogram i samverkan med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet och har en aktiv forskningsverksamhet kopplad till Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper.
Under ST-utbildningen kommer du under handledning att tränas i följande uppgifter med mål att successivt kunna utföra dem självständigt:
• Att övervaka och ansvara för analyskvalitet och metodvalidering inom aktuellt område.
• Bevaka utvecklingen och se till att analyssortimentet motsvarar det medicinska behovet.
• Bidra med medicinsk kompetens i samband med upphandlingar.
• Medverka i verksamhetsplanering för att utforma medicinskt säkra rutiner och instruktioner.
• Föra en dialog med kunder/beställare och utforma skriftlig information.
• Undersöka och ge stöd till kunder/beställare avseende preanalys och beställningsmönster.
• Lämna utlåtanden och tolkningar för vissa analyser och analyspaket.
• Medverka vid utbildning av studenter och personal.
Vår verksamhet är i ständig utveckling och vi förutsätter att du vill vara med och fortsatt förbättra verksamheten för att ligga i framkant.

Tjänstgöringens innehåll och längd planeras utifrån Socialstyrelsens föreskrifter, läkarens specialiseringstjänstgöring och i samråd med handledare, studierektor och verksamhetschef.

ST-läkaren deltar i jourarbete 08-17, vardagar. Möjlighet till att medverka i eller bedriva egen forskning finns.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare (finns ifyllningsbar för nedladdning bland Dokument i annonsens högerspalt på regionostergotland.se. Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Utbildning och erfarenhet

För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation (bifogas i ansökan).
Goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift krävs (minst C1).
Erfarenhet av undervisning och forskning samt tidigare klinisk tjänstgöring inom specialitetsområdet är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper men vi letar efter dig som:

- Har ett professionellt förhållningssätt
- Har en personlig mognad och är trygg i dig själv
- Är strukturerad och kvalitetsmedveten
- Är ansvarstagande och har förmågan att prioritera
- Tycker om att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga
- Har god kommunikationsförmåga gentemot patienter och medarbetare
- Har intresse för utvecklingsarbete och forskning
- Har intresse för pedagogik och undervisning

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i Klinisk farmakologi

ST-läkare
Läs mer Nov 22
Var med och skapa framtidens hälso- och sjukvård!

Klinisk farmakologis uppdrag är att verka för en säker och effektiv läkemedelsanvändning i alla delar av hälso- och sjukvården.

Vi omfattar en bred verksamhet med läkemedelsanalyser, läkemedelsinformationscentral, klinisk prövningsenhet, uppdrag för läkemedelskommitté, klinisk farmaci, värdering av nya läkemedel och en rad stödfunktioner för säker läkemedelsanvändning via regionens journalsystem och webbplats. Från och med maj 2022 ansvarar klinisk farmakologi även för de delar av Region Östergötlands läkemedelsförsörjning som bedrivs i egen regi på länets tre sjukhus. Som en universitetssjukvårdsenhet arbetar vi också aktivt med forskning, utveckling och undervisning.

Arbetsbeskrivning
Tillsammans med din handledare planerar du din ST-utbildning utifrån målbeskrivningen för klinisk farmakologi. I arbetet ingår att utreda och besvara kliniska konsultationer till läkemedels-informationscentralen, att medicinskt bedöma behov av och vetenskapligt underlag för läkemedelsanalyser och att fortlöpande bedöma och kommentera enskilda provsvar. Värdering av läkemedels effekter och säkerhet är centralt i arbetet, inte minst för regionens läkemedels-kommitté och dess expertgrupper. Kunskaper inom klinisk prövning, hälsoekonomi och läkemedelsepidemiologi ingår i utbildningen. I samarbetet med avdelningarnas kemister, biomedicinska analytiker, apotekare och sjuksköterskor bidrar du med ditt medicinska perspektiv i projekt och förvaltningsuppdrag kopplade till läkemedel i sjukvårdsregionen och nationellt. Det finns goda möjligheter att bedriva forskning och utveckling.

Tjänsten inleds med en provtjänstgöring i sex månader, följt av en möjlig tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. 

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad läkare, med eller utan erfarenhet från annan klinisk specialitet. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig med intresse för vårdens och samhällets läkemedelsfrågor. Du besitter personlig mognad och ett eget driv och vilja att utveckla både dig själv och ämnet. Du har god samarbets-förmåga och är serviceinriktad, med ett intresse för att förmedla information och kunskap till andra. Du har också ett analytiskt tankesätt, förmåga att effektivt planera och prioritera ditt eget arbete, samt ett intresse för forskning.

Anställning och information
Tjänsten inleds med en provtjänstgöring i sex månader, följt av en möjlig tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.


Verksamhetschef Ylva Böttiger, ylva.bottiger@regionostergotland.se, tel 073-9852556

Specialistläkare Katarzyna Nordström, facklig företrädare Läkarförbundet, katarzyna.nordstrom@regionostergotland.se, tel 010-103 7741

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2022-12-11. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du under registrering stöter på problem med systemet, kontakta IT-akuten på 010-103 30 00.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.


Region Östergötland

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST läkare/ Specialistläkare i neurologi, Neurologiska kliniken

ST-läkare
Läs mer Nov 22
Neurologiska kliniken är en högspecialiserad klinik med regionsansvar för hela Sydöstra sjukvårdsregionen.

Kliniken omfattar en avdelning med en akutneurologisk enhet, en strokeenhet, en högspecialiserad utredningsenhet och en övervakningsenhet. Vidare finns en mottagning samt ett neuromuskulärt laboratorium. Kliniken har cirka 160 medarbetare. Mottagningen har en omfattande verksamhet inom samtliga neurologiska diagnosområden. Neuromuskulära enheten har en unik integration av klinik och laboratorieverksamhet inom sitt område och har i konkurrens med andra enheter i landet erhållit status som nationellt högspecialiserad enhet.

Sedan januari 2022 ingår den neurologiska öppenvårdsmottagningen vid Vrinnevisjukhuset, Norrköping, i neurologiska kliniken, vilket medför behov av ytterligare medarbetare till den gemensamma kliniken.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder en ST- alternativt specialisttjänst som omfattar arbete inom jourverksamhet med uppdrag att tillgodose behov av neurologisk rådgivning och omhändertagande av neurologiska patienter, såväl lokalt som regionalt, samt även avdelningsarbete och mottagningsverksamhet. Vår verksamhet är uppdelad i sju olika sektioner där mycket av arbetet sker i multiprofessionella team. Förutom allmän neurologisk kompetens förutsätts även en subspecialisering inom ett eller flera sektionsområden för specialisttjänsten. Om du redan har en sådan kompetens är det meriterande men det finns annars möjlighet att utveckla en sådan kompetens hos oss. Förutsättningarna att bedriva forskning är mycket goda.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, intervjuer kan komma att hållas innan sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare klicka https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https://www.regionostergotland.se/contentassets/5ce54c3a75a947dab28e812e411c199d/meritsammanstallning_for_lakare---2015.docx&wdOrigin=BROWSELINK). Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

 

Utbildning och erfarenhet
För den aktuella tjänsten erfordras svensk läkarlegitimation och/ eller specialistkompetensbevis inom neurologi. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat. Forskningserfarenhet är meriterade.

Personliga egenskaper
Som person är du stabil och har lätt för att anpassa dig till olika situationer samt har en god samarbetsförmåga. Du är lugn och kontrollerad i stressiga situationer. Vi ser att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete, där patienten alltid är i fokus.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i Klinisk patologi

ST-läkare
Läs mer Nov 21
Tag chansen att bli en del av den moderna sjukvårdens nav! Bli en av oss på klinisk patologi vid Universitetssjukhuset i Linköping, en del av Diagnostikcentrum.

Vi analyserar vävnads- och cellprover (histopatologi och cytologi) från hela sjukvården för fastställande av diagnos och behandlingsstyrande faktorer, till stor del inom cancersjukvården. Vi arbetar i subspecialiserade team med både väletablerade och nyare diagnostiska metoder såsom molekylärpatologi och är världsledande inom användningen av digital patologi.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i den dagliga verksamheten men vara förankrad i subspecialiserade områden, där du regelbundet byter område så att du får god kunskap och erfarenhet inom alla relevanta områden inom klinisk patologi. Ju längre du kommer i utbildningen, desto mer självständigt kommer du att arbeta. Arbetet är dels praktiskt orienterat med hantering av operationspreparat och obduktioner och utgörs dels av visuell granskning av vävnadsprover på cellnivå kopplat till bakomliggande förståelse till patofysiologiska mekanismer för diagnosticering av sjukdomar samt prognostiska och prediktiva faktorer. Det diagnostiska arbetet sker övervägande digitalt i likhet med radiologi men glasbunden mikroskopi ingår också i utbildningen.

Det finns goda förutsättningar för forsknings- och utvecklingsarbete samt subspecialisering mot slutet av din ST-utbildning. I tjänsten ingår även utbildningsmoment för läkarstudenter och annan vårdpersonal och samverkan med patientansvariga läkare. Inom enheten finns studierektor och huvudhandledare, med vilka du planerar din ST-utbildning, vilken sker enligt målbeskrivning och utbildningsbok för klinisk patologi (www.svfp.se) samt Socialstyrelsens författning. Utbildningen är förlagd till Universitetssjukhuset i Linköping.

Utbildning och erfarenhet

För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation. Arbetet kräver goda språkkunskaper i svenska (lägst nivå C1). Meriterande är tidigare erfarenhet från klinisk patologi. 

Detta är en utbildningstjänst, tidigare yrkeserfarenhet inom området är inget måste, men du ska ha svensk läkarlegitimation. Det är en viss fördel om du har arbetat som läkare inom andra specialiteter (t.ex. hud, onkologi, radiologi, kirurgi).

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https://www.regionostergotland.se/contentassets/5ce54c3a75a947dab28e812e411c199d/meritsammanstallning_for_lakare---2015.docx&wdOrigin=BROWSELINK Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig med personlig mognad och gott omdöme. Du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten. Då arbetet innebär samverkan inom den egna och med andra specialiteter är god samarbetsförmåga en förutsättning.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare, till Neurokirurgiska kliniken

ST-läkare
Läs mer Okt 18
Neurokirurgiska kliniken i Linköping är en av verksamheterna inom Sinnescentrum i Östergötland.

Upptagningsområdet är Sydöstra sjukvårdsregionen med drygt en miljon invånare. Verksamheten bedrivs som sluten och öppen vård. Kliniken har cirka 220 medarbetare. Neurokirurgiska kliniken består av en vårdavdelning; avdelning 71 inklusive postoperativ avdelning och NIMA (intermediärvårdsenhet), och en intensivvårdsavdelning; NIVA. Vi behandlar patienter med tumörer, blödningar, kärlmissbildningar, trauma, ryggsjukdomar, hydrocephalus, olika smärttillstånd, rörelserubbningar, epilepsi och andra sjukdomar i centrala nervsystemet. Den neurokirurgiska verksamheten är en högkvalificerad disciplin med avancerade kirurgiska och neurointensivvårdsmässiga åtgärder.

Arbetsbeskrivning
Neurokirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping erbjuder tjänst för specialist-utbildning i neurokirurgi. Kvälls- och nattjourstjänstgöring samt undervisning av läkar-kandidater och annan vårdpersonal ingår i arbetsuppgifterna.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde 1 januari 2023. Utbildningen är målstyrd och ska leda till specialistkompetens i neurokirurgi i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter om läkares specialiseringstjänstgöring samt rekommendationer från Svensk Neurokirurgisk Förening, i samråd mellan ST-läkaren, handledare, ST-studierektor och verksamhetschef. ST-läkaren deltar i jourarbete och möjlighet till forskning finns,

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare (finns ifyllningsbar för nedladdning bland Dokument i annonsens högerspalt på regionostergotland.se, du kan även klicka https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https://www.regionostergotland.se/contentassets/5ce54c3a75a947dab28e812e411c199d/meritsammanstallning_for_lakare---2015.docx&wdOrigin=BROWSELINK). Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Utbildning och erfarenhet
Behörig sökande är legitimerad läkare. Tidigare klinisk tjänstgöring inom neurokirurgi är ett krav. Sökande bör ha brett intresse för neurokirurgi inklusive neurointensivvård. Erfarenhet av och intresse för forskning och undervisning är meriterande.

Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid den sökandes personliga egenskaper. Du bör ha god förmåga till och intresse för multidisciplinärt teamarbete. Sökande bör kunna arbeta och kommunicera under stress.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Två stycken ST-läkare i allmänmedicin till Vårdcentralen Nygatan

ST-läkare
Läs mer Okt 21
Vill du jobba som ST-läkare på Vårdcentralen Nygatan? Nu har du chansen! Vi har nu möjlighet att rekrytera ytterligare två ST-läkare till ett stimulerande arbete med människor i alla åldrar och fokus på helhetssyn.

Vårdcentralen Nygatan ligger mitt i centrala Linköping. Vårt närområde expanderar med mycket nybyggnation och vi har åldersmässig och socioekonomisk blandad befolkning som är listad hos oss. Vi har idag drygt 12 000 listade patienter. Vi är drygt 40 medarbetare som bedriver en komplett mottagningsverksamhet med bland annat läkarmottagning, BVC, specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes, inkontinens, sårvård, blodtryck, dietist- och samtalsmottagning samt fotvård. Tillsammans arbetar vi för att ge våra patienter god och kvalitativ vård i rätt tid. Vi söker nu fler ST-läkare. Har du rätt kompetens och motivation för att vara med och utveckla vår vårdcentral in i en spännande framtid där vi skapar framtidens primärvård? Då är du välkommen att bli en av oss!

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om https://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Verksamheter/Primarvardsportal/AMC-Allmanmedicinskt-utbildningscentrum/(klicka på länken). Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om https://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Arbetsplats-Region-Ostergotland/AT-och-ST/Om-studierektorskansliet/ (klicka på länken). Vi är angelägna att ST-utbildningen blir bra vilket innebär flera krav på dig men också att det finns förutsättningar för bra handledning och stöd, allt för att få dig att utvecklas och för att du ska uppnå dina mål.

Det är en tillsvidareanställning, heltid med tillträde 1 februari respektive 1 mars 2023.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din anmälan så snart som möjligt. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan. 

Arbetsbeskrivning
Du har din grundplacering på Vårdcentralen Nygatan. Till att börja med är det mycket patientmottagning på enheten, men efter randutbildningar kommer du också att jobba med både barnavårdscentral och äldreboende. Du får också ansvar för en egen lista. Viss jourtjänstgöring ingår också i uppdraget. Likaså kan handledning av studenter ingå i uppdraget.

Utbildning och erfarenhet
Du har svensk läkarlegitimation (bifogas ansökan) och kan kommunicera obehindrat på svenska i tal och skrift med patienter, anhöriga och kollegor.

Personliga egenskaper
Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera i ditt arbete. Du klarar att jobba under stundtals pressade förhållanden, har gott omdöme, och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att jobba i team och bidrar till ett positivt arbetsklimat på enheten. Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper. Du ska ha utvecklingsfokus, driv och ett intresse för att vara en bidragande part i skapandet av framtidens primärvård. Du trivs i en dynamisk miljö där du kan vara med och utveckla verksamheten med övriga teamet på vårdcentralen. Du är engagerad, har ett professionellt förhållningssätt och kommunicerar obehindrat på svenska språket i tal och skrift.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare onkologiska kliniken

ST-läkare
Läs mer Okt 10
Utvecklingen inom onkologin går allt snabbare, ständigt blir nya behandlingsmöjligheter tillgängliga och behandlingsalternativen allt fler.

Vi får därför allt bättre möjlighet att behandla våra patienter, bota fler och förlänga livet för de patienter där bot inte längre är möjlig. Vi behöver därför följa med utvecklingen och hålla oss uppdaterade.

Onkologiska kliniken i Linköping är en stor klinik med 200 medarbetare. Vi är drygt 30 läkare och av dessa är 12 ST-läkare, men vi behöver bli fler. På kliniken finns en behandlingsmottagning där poliklinisk medicinsk onkologisk behandling ges, en strålbehandlingsavdelning med en brachyterapienhet och isotopenhet, samt öppenvårdsenhet. Inom denna finns en mottagning, KPE, paramedicinare och en uppföljningsenhet. Den onkologiska slutenvården bedrivs via CoL. Vården består av länssjukvård för östgötar och regionsjukvård för Sydöstra sjukvårdsregionen samt gyn-onkologisk specialistsjukvård för patienter från Västmanland och Södermanlands län.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare hos oss kommer du till stor del bedriva egen mottagning under handledning av erfarna kollegor och i nära samarbete med våra sjuksköterskor, men även i samverkan med bl.a. kirurg-, röntgen- och patologkliniken. Din ST planeras tillsammans med handledare, studierektor och läkarchef.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders vikariat. Vi rekryterar för den kommande 12-månaders perioden och är flexibla gällande startdatum. Start efter överenskommelse.

Utbildning och erfarenhet

Du är legitimerad läkare med behörighet att verka i svensk sjukvård och har genomgått svensk AT (allmäntjänstgöring) eller BT (bastjänstgöring). Tidigare erfarenhet av kliniskt arbete, forskning och undervisning är meriterande. Du har goda svenska språkkunskaper i såväl tal som skrift.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare (finns ifyllningsbar för nedladdning bland Dokument i annonsens högerspalt på regionostergotland.se. Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation. 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och har ett genuint intresse för onkologi. Som person tycker du om och har lätt för att samarbeta med andra. Du har god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Då arbetet som onkolog ofta innebär kontakt med patienter och anhöriga i en mycket svår livssituation är det viktigt att du har god empatisk förmåga, är bra på att bemöta patienter och anhöriga och att skapa ett förtroende. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i Neonatologi

ST-läkare
Läs mer Sep 22
Du kommer att arbeta i en miljö som präglas av glädje, ansvarstagande och respekt, där familjecentrerad vård är i centrum.

Nu söker vi dig som vill bidra till vår verksamhet i att utveckla framtidens barn- och ungdomssjukhus. Välkommen att söka tjänsten!

Barn- och kvinnocentrum är en länsövergripande produktionsenhet inom Region Östergötland. Barn- och ungdomssjukvården sker inom två kliniker, dels vid Barn- och ungdomssjukhuset i Linköping/Motala och dels vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

På H.K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus i Linköping vårdas barn och ungdomar mellan 0-18 år för både medicinska och kirurgiska sjukdomar. Forskning och utvecklingsarbete är högprioriterat på vårt barn- och ungdomssjukhus. Hos oss arbetar många olika yrkesgrupper tillsammans med målet att ge barnen och ungdomarna bästa möjliga vård och omhändertagande.

Vid Neo-IVA i Linköping bedriver vi länssjukvård och högspecialiserad regionsjukvård. Vi tar emot prematura barn och andra intensivvårdskrävande barn från Norrköping, Jönköping, Kalmar och Västervik. Vi arbetar med att utöka vår transportorganisation för att kunna utföra fler transporter av nyfödda barn i behov av intensivvård i Sydöstra sjukvårdsregionen.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder två utbildningstjänster med subspecialisering inom neonatologi för dig som är färdig/snart färdig barnspecialist. Tjänsterna är förlagda till Barn- och Ungdomssjukhuset i Linköping och i tjänsterna ingår jourtjänstgöring som sjukhusbunden neonataljour.  Vi arbetar med familjecentrerad vård med ett tydligt teamarbete mellan olika professioner, och där rätt medicinska prioriteringar ger oss förutsättningar att skapa mervärde för patienten. Utvecklingsarbete och forskning inom barn- och ungdomssjukhuset bedrivs kontinuerligt.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som delar vår ambition att ständigt bli bättre, tillsammans, för barn- och ungdomars bästa hälsa genom livet. Barn- och ungdomssjukhusets framgång är teamarbete och därför är det viktigt att du samarbetar bra med andra.  Du är lyhörd och uppmärksam på andras synpunkter, kompetenser och prestationer. Din förmåga att agera lugnt och kontrollerat är hög, och du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete där familjecentrerad vård står i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Utbildning och erfarenhet
Svensk läkarlegitimation. Du har genomfört AT eller innehar godkänd baskompetens enligt BT. Vi ser gärna att du har eller är på väg att erhålla svensk pediatrik behörighet. Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Forskningsintresse/forskning är meriterande.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin till Vårdcentralen Linghem

ST-läkare
Läs mer Okt 12
Vill du jobba som ST-läkare på Vårdcentralen Linghem? 

Detta är tjänsten för dig som vill forma ditt arbete och egen utveckling! 

Vårdcentralen Linghem är en del av Region Östergötlands Primärvårdscentrum tillsammans med 32 andra regiondrivna vårdcentraler.

Linghem är samhället med närhet till både storstad och natur. Med pendeltåget når du Linköping på 7 minuter och Norrköping på 20 minuter. Vårdcentralen har cirka 6 700 listade personer, som kommer från såväl samhälle som landsbygd. Verksamheten omfattar allt från barn-, akut-, till äldresjukvård. Vårdcentralen Linghem är den lilla vårdcentralen med de stora möjligheterna. Vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt och bedriver en bred primärvårds-verksamhet där vi möter patienter i alla åldrar med många olika symtom. På vårdcentralen finns läkarmottagning, specialistsköterskemottagningar, sjuksköterskemottagning, barnhälsovård, psykosocial kompetens, fotvård och laboratorium. Vi ansvarar även för ett äldreboende. Vi är en liten arbetsgrupp som arbetar nära varandra i ett öppet arbetsklimat.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om https://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Verksamheter/Primarvardsportal/AMC-Allmanmedicinskt-utbildningscentrum/ (klicka på länken).

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om https://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Arbetsplats-Region-Ostergotland/AT-och-ST/Om-studierektorskansliet/ (klicka på länken).

Arbetsbeskrivning
Vi söker en ST-läkare i allmänmedicin till vår läkarmottagning, som i dagsläget består av 4 specialistläkare, 1 legitimerad läkare och 1 läkare under utbildning. Vi erbjuder dig ett utmanande och omväxlande arbete. Vi tror att du söker dig till primärvård för att du är intresserad av bredden av specialistområdet allmänmedicin och ser en framtid inom primärvården. Som ST-läkare hos oss kommer du få regelbunden handledning och utöver deltagande på ST-möten, möjlighet att delta i utbildning tillsammans med andra underläkare, AT-läkare och ST-läkare på vårdcentralen.

Det här är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.

Upplysningar om hur det är att arbeta hos oss på Vårdcentralen Linghem lämnas av verksamhetschef Anna-Karin Nilsson, (se kontaktuppgifter längre ner i annonsen).

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen samt svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå Svenska C1. Du har genomfört AT eller har godkänd Baskompetens enligt BT.

Personliga egenskaper
Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare, Barn- och Ungdomspsykiatriska kliniken

ST-läkare
Läs mer Sep 30
På Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Linköping bedrivs kvalificerat psykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete.

Kärnverksamheten består av öppen-, sluten- och mellanvård samt av flera subspecialiserade enheter. På kliniken har vi en väldigt god arbetsmiljö samt ett varmt och öppet arbetsklimat med högt i tak. Vi ser mycket positivt på viljan och kraften i personlig och professionell utveckling varför vi erbjuder goda utbildningsmöjligheter. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en del av vår vardag och vi bedriver även undervisning och forskning.

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, med sina cirka 160 anställda, är i dagsläget inne i en spännande utvecklingsfas där vi tillsammans får möjlighet att påverka och utforma framtidens barnpsykiatri. Vill du vara med i arbetet för barn och ungdomar? Vi erbjuder en spännande arbetsplats med ett väldigt viktigt uppdrag och kollegor som har stor professionalitet och kompetens. Välkommen att bli en av oss!

Arbetsbeskrivning
Som ST-läkare ingår du i barnpsykiatrins olika uppdrag, både inom öppen- och slutenvård. I arbetsuppgifterna inom barnpsykiatrin ingår medicinska och psykiatriska bedömningar, både akuta och icke akuta samt behandling av olika psykiatriska tillstånd med evidensbaserade metoder. Du kommer, tillsammans med andra professioner, dessutom arbeta med barn och ungdomar, deras familjer och nätverk för att få en helhetsbild över patientens situation och ge patienterna en så bra behandling som möjligt.

Du får handledning av överläkare/specialistläkare inom barn- och ungdomspsykiatri. Jour/beredskapsarbete ingår som en viktig del i dina arbetsuppgifter för att hantera akuta barnpsykiatriska tillstånd.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare (finns ifyllningsbar för nedladdning bland Dokument i annonsens högerspalt på regionostergotland.se, du kan även klicka https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https://www.regionostergotland.se/contentassets/5ce54c3a75a947dab28e812e411c199d/meritsammanstallning_for_lakare---2015.docx&wdOrigin=BROWSELINK). Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad läkare med intresse för barn- och ungdomspsykiatri. Goda kunskaper i svenska språket. Vana av journalsystemet Cosmic samt mottagningsarbete är meriterande. 

 

Personliga egenskaper
Viktiga egenskaper är flexibilitet och samarbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-/Specialistläkare Barnallergologi, Linköping och Motala

ST-läkare
Läs mer Sep 27
Välkommen att söka en spännande tjänst som Barnallergolog alternativt ST-läkare med mål att bli Barnallergolog.

I denna tjänst har du fördelen att få jobba både på Allergicentrum i Linköping och på H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus i Motala.

Lite om verksamheterna:

Allergicentrum i Linköping är en del av Medicincentrum. Det är en nytänkande klinik med 32 engagerade medarbetare som utreder och behandlar barn och vuxna med astma, allergi och överkänslighet. Här arbetar specialister i barn- och vuxenallergologi, hudsjukdomar och ÖNH-sjukdomar. Vi bedriver utbildning och forskning inom allergi och astmaområdena samt satsar på att vara ett nationellt kunskapscentrum inom området.

Vi arbetar över klinikgränser och har ett nära samarbete med barnkliniken och primärvården för att ge den bästa vården till patienter i Östergötland. Verksamheten kännetecknas av gott samarbete mellan olika yrkeskategorier och vi är en arbetsplats med god stämning och förbättringsfokus.

Barn- och ungdomsmottagningen vid Lasarettet i Motala ingår H.K.H Kronprinsessan Victorias Barn- och ungdomssjukhus, som ligger under Barn- och Kvinnocentrum. Mottagningen bedriver högspecialiserad sjukvård för barn och ungdomar upp till 18 år inom de flesta sjukdomsgrupper och till mottagningen hör en dagvårdsverksamhet och ett team som arbetar med lasarettsansluten hemsjukvård. Barnmottagningen är bemannad med flera specialister och utbildningsläkare i barnmedicin varje dag förutom sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, kurator och dietist. Mottagningen har ett stort uppdrag inom barnallergologi i västra länsdelen och konsultläkare från Allergicentrum i Linköping arbetar på mottagningen regelbundet. Utmärkande för Barnmottagningen i Motala är den goda stämningen och starka teamkänslan med fokus på det bästa för barnen.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder en barnallergologtjänst, alternativt en ST-tjänst där du som är färdig barnläkare ges möjlighet att specialisera dig ytterligare och bli Barnallergolog. I denna tjänst har du fördelen att få jobba i två olika verksamheter vilket ger dig en extra bredd och bra bas att stå på som färdig specialist. Du arbetar halva din tid på plats i Motala och resterande arbetstid på Allergicentrum i Linköping, där handledning inom barnallergologi utgår ifrån. Tjänsten kan till viss del anpassas utifrån dina önskemål och din bakgrund.

I arbetsuppgifterna ingår utredning och behandling av barn med astma och allergi samt utbildning och möjlighet till forskning inom området.

På Allergicentrum finns forum för remissronder, allergikonferenser och forskningsmöten som stöd för det gemensamma arbetet. Forskningsteamet på kliniken är nytt och arbetar strukturerat tillsammans med våra läkare och bistår i olika uppgifter som rör våra studier. Du har möjlighet att delta i läkemedelsstudier initierade av industrin men även möjlighet att bedriva egen forskning. Som ST-läkare erbjuds du en huvudhandledare där ni tillsammans lägger upp en utbildningsplan anpassad till dina behov och önskemål.

På barnmottagningen i Motala bedrivs den breda pediatriken och du träffar kollegor från alla barnmedicinens subspecialiteter. Man kommunicerar dagligen med Barnsjukhuset i Linköping angående aktuella fall och har gemensamma vidareutbildningar och forskningsseminarier varje vecka. Här arbetar du i barnallergiteamet tillsammans med en erfaren barnallergisjuksköterska och konsultläkaren från Allergicentrum. Du arbetar tillsammans med våra seniora barnläkare på plats och deltar i handledning av ST läkare inom både pediatrik och allmänmedicin.

Vill du arbeta inom ett område som är i ständig utveckling inom allergologi och astma så kan du vara den vi söker. 

Utbildning och erfarenhet 
Vi söker dig som är färdig barnläkare med svensk legitimation och som nu vill vidareutbilda dig till barnallergolog. Är du redan färdig barnallergolog så är du också välkommen att söka.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat. Att även behärska engelska både muntligt och skriftligt är en fördel.

Vi ser gärna att du har ett forskningsintresse. Har du erfarenhet av forskning ses det som meriterande.

 Personliga egenskaper

- Vi söker dig som har ett stort intresse för att jobba med Allergologi och då speciellt med barn.
- Då detta är ett område som hela tiden är under utveckling så är det viktigt att du som går in i denna roll stimuleras av att ta till dig ny kunskap och aktuell forskning.

 

- Som person är du trygg och stabil. Då du kommer jobba i två olika verksamheter är det extra viktigt att du har lätt för att anpassa dig till olika situationer och i skilda sammanhang.
- Du trivs i en självständig roll där du har stort eget ansvar (med stöd av handledare). Samtidigt tilltalar det dig att samarbeta med läkare och kollegor i andra professioner som del av ett team. Det krävs därför att du har en mycket god samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu