Kultur, media, design jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Kultur, media, design i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Digital designer

Grafisk formgivare
Läs mer Mar 27
Nu behöver vi på Kreativ Kraft stärka upp vårt team med en digital designer!
Hos oss kommer du få ta fram logotyper, grafiska profiler, webbdesign, UX- design, trycksaks original, bildredigering, filmproduktion, powerpointmallar mm.
Även om du primärt inte kommer jobba med textproduktion så bör du ha goda kunskaper i framförallt svenska då våra kunder oftast kommunicerar på detta språk. Du bör även ha goda kunskaper i engelska.
Du kommer även få möjligheten att hjälpa våra kunder att planera och skapa inlägg i sociala medier och implementera innehåll på hemsidor.
Vi vill att du är passionerad och brinner för design och kommunikation. Att du är grym på Adobe Creative Suite programmen.
Du har relevant utbildning och arbetslivserfarenhet från branschen. Du har antingen jobbat på en byrå eller på inohouse byrå. Eller så har du drivit eget inom branschen.
Du sätter en stolthet i det du levererar och att göra det i tid.
Vi tror att du bor i Linköpings området eller i kranskommunerna.
Du kommer delta på fysiska kundmöten och majoriteten av våra kunder bor i Linköping med omnejd.
Vi tror också att du vill och kan vara en del i vårt kreativa team.
Du kommer jobba med ett team som består av digital strateg, projektledare, webbutvecklare, originalare, copywriters, social media och content creator.
Rekryteringen sker på löpande urval.
Tjänsten är på deltid och behöver tillsättas omgående.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Maila din ansökan, portfolio, CV och personligt brev till michael@kreativ-kraft.se.
Eventuella frågor, maila michael@kreativ-kraft.se

Ansök nu

Teknisk skribent med passion för teknik & kommunikation

Teknikinformatör
Läs mer Mar 11
Vill du utvecklas vidare i din karriär och arbeta tillsammans med ett mindre och engagerat team som strävar efter att leverera högkvalitativ teknikinformation?

Vad rollen innebär

Som teknikinformatör hos oss kommer du vara bryggan mellan tekniken och människan och arbeta som konsult hos våra kunder.

Du kommer bl.a. arbeta med att:

- Analysera, strukturera samt utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer rikta sig till olika målgrupper som behöver förstå produkten på olika sätt, så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare.

- Vara experten ute hos kund, men ha nära kontakt och samarbete med dina kollegor på Aleido för att få hjälp och stöttning när det behövs.

- På bästa sätt hjälpa kunden, du behöver förstå deras produkter och kunna anpassa din leverans utifrån behovet, vilket ställer krav på nära kunddialog och relationer.

Vem du är

Vi söker dig som:

- Har erfarenhet inom teknisk dokumentation eller annan likvärdig erfarenhet t.ex. metodframtagning
av reperationsmetoder

- Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande om du har:

- Kunskap inom Uptime4 och S1000D

- Erfarenhet av att arbeta i XML-miljö

Som person tror vi att du drivs av struktur och har ett öga för detaljer. Det faller sig dessutom naturligt för dig att samarbeta med andra människor, då du har förmågan att lyssna in och förhålla dig till olika perspektiv. Slutligen tror vi att du har förmågan att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Bibliotekarie till Medicinska biblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Mar 25
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
 
Om jobbet
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara undervisning och handledning i informationssökning. Du kommer att ingå i vårt undervisningsteam där du tillsammans med kollegor i Linköping och Norrköping planerar, genomför och utvecklar undervisning i olika former inom informationssökning för i första hand studenter. Du kommer dessutom att ingå i bibliotekets sökgrupp som arbetar med handledning i informationssökning för forskare. En del av arbetet innebär att stötta våra användare i att utveckla digitala färdigheter inom vårt Digimaker. Utöver detta kommer du att arbeta i bibliotekets informationsdisk och möta våra användare där.

Om dig
Vi söker dig som tycker om att arbeta i mötet med bibliotekets användare, både enskilt och i grupp. Du kommer att ha omfattande kontakter med kollegor och bibliotekets olika användare. Du behöver därför ha lätt för att samarbeta och vara bra på att skapa kontakter och relationer.

Du har en förståelse för och insikt i pedagogiska frågor med ett intresse för undervisning i olika former. Områdena undervisning och informationssökning är under ständig utveckling, så för att trivas hos oss behöver du vara nyfiken och ha förmåga att lära nytt, exempelvis kring nya digitala verktyg för tillämpning inom bibliotekets olika områden. Arbetsuppgifterna kräver att du som person är flexibel, noggrann, har egen drivkraft och ett serviceinriktat förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.

Vi vill att du har:


• examen inom biblioteks- och informationsvetenskap
• mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
• erfarenhet av undervisning och/eller programverksamhet

Det är meriterande om du har:


• Kännedom om vetenskapliga källor och databaser
• Erfarenhet och/eller intresse för bild, ljud och filmhantering

Din arbetsplats

Du kommer att samarbeta med bibliotekskollegor på alla campus, men din placering kommer att vara på Medicinska biblioteket. Detta är ett av universitetsbibliotekets fyra bibliotek, placerat på Campus US vid Universitetssjukhuset i Linköping. Biblioteket ger omfattande biblioteks- och informationsservice till studenter, lärare och forskare vid Medicinska fakulteten. Personalgruppen består av 11 anställda.

Läs mer om vår verksamhet här

Om anställningen

Tills vidare, heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde enligt överenskommelse 

Lön och förmåner

Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning.

Vi erbjuder möjlighet till distansarbete viss del av din arbetstid när verksamhetens behov och arbetsuppgifterna medger detta.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 22 april, 2024. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Medarbetare till Linköpings Formverkstad

Formgivare
Läs mer Mar 28
Här är en riktigt spännande och utvecklande roll för dig som vill arbeta kreativt med både händer och maskiner och vill ha en varierande vardag med nya utmaningar.
Om rollen:
Vi söker en medarbetare till vår formverkstad. Här arbetar vi med design, avformning, gjutning, laserskärning, vakuumformning och scenografi. Vi tillverkar skyltar, stenciler, statyetter, restaureringar, förpackningar, konst, design med färg och form. Vi arbetar ofta med mindre serier och specialjobb där andra går bet. Men har även en löpande produktion på många produkter.
Om dig:
För att du ska trivas hos oss krävs det att du är kvicktänkt, har en mycket god social förmåga och är extremt lösningsorienterad. Du vill ha ett arbete som verkligen är varierande. Du är mycket praktiskt lagd och har säkert arbetat med lera, betong, epoxi, alginat, färg, dekorationer, trä, akrylplast och andra material tidigare. Du har ett stort intresse för saker som vakuumformning, 3D-print, laserskärning, gjutning och hantverk överlag. Det är viktigt att du är nyfiken och orädd för att prova nya tekniker och arbetssätt. Du har även ett väldigt bra öga för detaljer.
Du är strukturerad och tar gärna på dig att planera upp och hålla ordning på inkommande jobb. Det betyder frekvent kundkontakt och uppföljningar både vid möten, telefon och mail.
Självklart är du en glädjespridare. Du har mycket energi som du gärna delar med dig till dina kollegor och våra uppdragsgivare. Du är mångsidig och hugger i där det behövs. Vår formverkstad, och Cria, är under uppbyggnad. Detta betyder att vi är ett ganska litet gäng, ca. 6 personer. Att ställa upp på sina kollegor, ha en mycket god kommunikation och gilla att bygga upp och utveckla din roll faller dig naturligt.
Om oss. Vilka är Cria och Linköpings formverkstad?
Det är Linköpings formverkstad som är din arbetsplats. Vi har en liten lokal på Sunnorpsgatan 14 i Linköping och det är oftast i verkstaden du arbetar. Här är vi ett litet gäng på ett par personer, men vi tillhör Cria. Cria är ett företag inom hobby- och konstnärsmaterial och öppnar butik i Tornby Linköping under april månad. Här har du fler kollegor i e-handeln och butiken. Här arbetar även du då och då. Det kan vara en demo i butiken för våra kunder, hålla en kurs i någonting kreativt, hjälpa våra kunder eller fylla på med varor. Formverkstaden tillverkar nämligen många kreativa produkter till butiken. Det är styrofoambokstäver, kreativa gjutformar, träartiklar, stenciler och mycket annat roligt.
Ansökan:
Det är en bred roll. Att hitta någon som har erfarenhet inom allt blir nog knepigt, men rätt person känner nog redan att den är rätt person. Övertyga oss! Skicka in det du tror vi vill ha av dig, men gör det snabbt, vi anställer så snart vi har hittat rätt person.
Deltid till heltid 50-100%
Arbetstider vardagar 8-17. Arbetstiderna kan påverkas vid vissa projektarbeten och deadlines.
Besök oss på linkopingsformverkstad.com, instagram.com/linkopingsformverkstad/ och cria.se

Ansök nu

Kyrkomusiker till Berga församling

Kantor/Kyrkomusiker
Läs mer Mar 27
Berga församling i Linköpings domkyrkopastorat är en stor och växande mångfaldsförsamling med två kyrkor och med ca 9 000 tillhöriga Svenska kyrkan. Berga kyrka ligger nära Berga centrum och här bor många människor från andra länder, vilket gör att området präglas av stor kulturell mångfald. Församlingens andra kyrka ligger i Vidingsjö, vid en gammal gård i ett naturskönt område med fruktträd och en närliggande bäck. I båda kyrkorna firar vi mässa varje söndag.Nu söker vi en kyrkomusiker som vill vara med och utveckla vårt musikaliska arbete, både inom verksamheten och utåt i Berga som område. Vi arbetar nära varandra som arbetslag och tillsammans med ideella och andra organisationer.

Om tjänsten
I rollen som kyrkomusiker får du möjlighet att musicera med människor i alla åldrar i olika sammanhang. Musiken är ett språk i sig själv som bygger broar och bidrar till integration, vi har ett fokus på musiken och dess samspel mellan kyrkans tro och liv. Du kommer bland annat att tjänstgöra vid huvudgudstjänster, veckomässor, kyrkliga handlingar och servicehusandakter. Tillsammans med församlingens organist driver du musikprojekt och utvecklar församlingens körliv.

Vi sätter stort värde på vår musikverksamhet och som musiker hos oss har du fina instrument att tillgå. I Berga församling finns ett arbetslag bestående av 12 personer, varav 2 kyrkomusiker. Med ledorden öppenhet, nyfikenhet och varsamhet utvecklar vi församlingens liv, tillsammans med ideellt engagerade. Här får du möjlighet att verka i det lokala sammanhanget samtidigt som du också är en del i det stora pastoratsgemensamma arbetet. 

Du blir en del av Collegium Musicum där pastoratets samtliga musiker träffas för dialog, reflektion och utveckling. Pastoratet har en omtalad musikskola för orgelelever där du kommer ingå i lärarkollegiet och där igenom också få möjlighet att ta del av musikskolans fortbildning för yrkesverksamma. 

Om dig
Vi söker dig som är utbildad kantor eller har motsvarande kompentens förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du har stort hjärta för gudstjänsten och har erfarenhet av och vill arbeta med barn och ungdomar i alla åldrar, både i enskild undervisning och i kör.

Arbetet sker i samarbete med kollegor inom våra barn-, ungdoms- och diakoniverksamheter samt tillsammans med församlingsbor och lokala aktörer. Därför är det viktigt att du trivs med att leda grupper och att du uppskattar att samverka med andra. Vi ser gärna att du är en öppen och kreativ person som tar vara på utvecklingsmöjligheter. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående och driven samtidigt som du har en god förmåga att skapa relationer och ge utrymme åt mångfalden.

Varaktighet
Tillsvidare.

Placering
Berga församling

Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är 15 april. Skicka din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar du vill åberopa via länken nedan. Märk din ansökan med dnr P 2024-0141. Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Linköpings domkyrkopastorat – ett pastorat med resurser.

Linköpings domkyrkopastorat – ett pastorat som gör skillnad.

I Linköpings domkyrkopastorat verkar människor med djup kompetens inom teologi, diakoni, pedagogik, musik, administration och service. Mellan och inom varje yrkesgrupp finns plats för kunskapsutbyte, reflektion, skratt och goda samtal. Vårt mål är att på bästa sätt använda oss av varandras resurser, arbeta tillsammans och att ständigt utvecklas utifrån vår vision ”För att världen ska leva”. Pastoratets mål är att bidra till det goda samhället och ett särskilt fokus på dop och konfirmation. Domkyrkopastoratet består av nio församlingar. Vi firar gudstjänst i 11 kyrkor där ideella medarbetare i hög grad bidrar till ett levande församlingsliv. Här finns fler än 200 anställda medarbetare med en gemensam förvaltning som tillhandahåller ett professionellt stöd med relevant kompetens inom ekonomi, HR, begravnings- och fastighetsfrågor, lokalvård, kommunikation och IT.

Ansök nu

Fokusbibliotekarie till Himnaskolan

Bibliotekarie
Läs mer Mar 28
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som fokusbibliotekarie arbetar du läsfrämjande tillsammans med skolans pedagogiska personal. Du har ett nära samarbete med pedagogerna och ni planerar hur ni ska lägga upp undervisningen kring läsning för att arbeta läsfrämjande och göra eleverna delaktiga.

I dina arbetsuppgifter ingår även att presentera böcker, arbeta med källkritik mm i alla årskurser.  Du arbetar för att för att stärka studiemiljön i biblioteket, bland annat genom möblering och inredning. Du ansvarar och tar hand om bibliotekets resurser så som böcker och annan media.

Din arbetsplats
Himnaskolan är belägen centralt i Linghem och har ca 550 elever i årskurserna F-6 samt 70 pedagoger som arbetar i skolan och på fritidshemmet.

Personalen är organiserad i fem arbetslag där skolans personal samverkar med personalen i fritidshemmet för elevernas bästa. Vi har behörig och kompetent personal som ständigt arbetar för att utveckla verksamheten med stort fokus på kollegialt lärande. Vi arbetar aktivt med att skapa tillgängliga lärmiljöer för att ge de bästa förutsättningarna för alla elever att lyckas i skolan. Vårt mål och vår vision är att skapa en skola som genomsyras av trygghet, lärande och respekt.

Du som söker
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap eller pedagogisk utbildning med inriktning svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta på skolbibliotek och/eller av att ha arbetat i grundskolan F-6. 

Då du kommer arbeta nära våra elever krävs det att du har lätt för att få kontakt med och skapa relationer med barn och unga.

För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, samtidigt måste du tycka om att arbeta självgående och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa samsyn kring verksamheten och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi förutsätter att du sätter eleven i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-07 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12786

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Kommunarkivarie

Arkivarie
Läs mer Mar 28
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Verksamhetsstöd och service som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Inom förvaltningen finns kommunens interna tjänster och servicefunktioner samlade. Vi bidrar till utveckling av kommunens verksamheter och kommunövergripande servicelösningar. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Stadsarkivet är just nu inne på en spännande digitaliseringsresa. I maj 2024 införs ett nytt e-arkiv (iipax archive) som ersätter vårt gamla system och vi söker nu dig som är nyfiken på att vara med på vår resa mot ett mer digitaliserat arkiv och arbetssätt! 

Som kommunarkivarie hos oss kommer du att praktiskt arbeta med både E-arkivet och det analoga arkivet. I arbetet ingår att arbeta med tillsynsarbete kopplat till arkivering mot kommunens olika förvaltningar samt att föra in elektroniska leveranser i e-arkivet. Du förväntas att aktivt samverka inom tillsynsgruppen, medverka vid och driva på övergången till digital arkivering och även aktivt arbeta med utlämnande av både analog- och digital information. Du håller även i interna utbildningar kopplat till arkivering inom kommunen.

Precis som alla andra i gruppen kommer du vara med och dela på det praktiska arbetet i magasinen och andra gemensamma sysslor.

Din arbetsplats
Stadsarkivet är arkivmyndighetens verkställighetsorgan och har som uppgift att utöva tillsyn i arkivfrågor i kommunen. Genom utbildning, rådgivning och inspektioner stödjer Stadsarkivet kommunens medarbetare i frågor som rör dokument- och arkivhantering. Stadsarkivet finns även tillgängligt för medborgare som söker information från olika arkiv.

Stadsarkivet arbetar även aktivt för att göra arkiven tillgängliga både för återanvändning i administrationen och som en tillgång för allmänhet och forskning. I detta arbete verkar Stadsarkivet för en ökad digitalisering bland annat genom ett pågående digitalt förteckningsarbete. Dessutom är Stadsarkivet en mycket aktiv part i en stegvis övergång till digital arkivering.

Den närmaste arbetsgruppen består av sju medarbetare och leds av en chef. Stadsarkivet är beläget i stadsbiblioteket i centrala Linköping. Arbetstiden är förlagd dagtid måndag-fredag. Flextidsavtal tillämpas.

Du som söker
Vi ser att du som söker har en akademisk utbildning inom arkivvetenskap om minst 60 hp / 40 p alternativt att du innehar en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Det är dessutom meriterande om du har en akademisk utbildning om minst 180 hp / 120 p.  Du har tidigare erfarenhet eller kompetens inom e-arkivsområdet samt erfarenhet av att arbeta med arkiv. Det är starkt meriterande om du har praktiskt erfarenhet av just e-arkivering. Har du tidigare erfarenhet av att hålla i utbildningar eller har erfarenhet av administration inom offentlig förvaltning är det positivt. 

Då du i rollen kommer att samverka tätt med såväl kollegor inom kommunen som medborgaren så ställer tjänsten krav på goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Då du kommer arbeta med e-arkivet förutsätter vi dessutom att du har en god datorvana och trivs med digitala arbetsverktyg.

Som person ser vi att du har en god samarbetsförmåga och intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra i ditt arbete. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Vidare ser vi att du är utåtriktad och skapar kontakter och underhåller relationer. Du tar stort ansvar för dina uppgifter och har ett eget driv i ditt arbete.

Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Intervjuer kommer preliminärt att hållas vecka 17. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12735

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Kreativ bostadsfotograf -Linköping

Fotograf
Läs mer Okt 16
Varje dag tar bostadssökare runtom i världen ett av de viktigaste besluten i sina liv med hjälp av visualiseringslösningar som vi levererar till fastighetsbranschen världen över. Vår framgång har vuxit från en sann entreprenörsanda som ständigt strävar efter att utmana branschens standard, våra kunders förväntningar och vår egna förmåga. Med teknikutveckling och digitalisering som vind i seglen, fortsätter vi nu vår resa på nya marknader med nya innovationer

DIAKRIT söker nu en fotograf i Linköping. Dina arbetsuppgifter består i att åt fastighetsmäklare fotografera bostäder till försäljning. Tjänstens omfattning är ca 50-100 %. Vi söker dig som har jobbat som fotograf under minst två år, eller har motsvarande utbildning, och har ett gott öga för komposition av bilder, ljussättning mm.

Du behöver vara en kreativ och engagerad person, noga med detaljer och ha ett genuint intresse i att träffa och arbeta med andra människor. Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i en internationell organisation där du ges utrymme att utveckla din fotografiska förmåga och känsla för bild inom fastighetsbranschen.

Ansökan:

Ansök online på career.diakrit.com genom att bifoga ditt CV och personliga brev tillsammans med arbetsprover bestående av ca 5st egenproducerade bilder, gärna med anknytning till interiör och inredning. Bilderna ska vara sparade i jpeg och ca 2000 pixlar på längden. För att kunna gå vidare med din ansökan behöver vi även veta vad du har för fotoutrustning.

Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Om DIAKRIT:

DIAKRIT har sedan 2001 strävat efter att förändra sättet som människor köper och säljer fastigheter på. Att göra sökandet efter ett nytt hem enklare, säkrare och mer engagerande online. Vi hjälper människor att se den fulla potentialen av deras framtida hem med digitala marknadsföringslösningar som möjliggör för köpare att planera, inreda och dekorera sina drömhem.

Med våra talangfulla fotografer, molnbaserade mjukvaror, 2D och 3D planlösningstjänster, fotoredigering och retuscheringsarbete, bildspel, avancerade 3D-visualiseringar, animeringar och mycket mer, ser vi till att varje produkt som DIAKRIT utvecklar och producerar är skräddarsydd för att hjälpa fastighetsmäklare och byggbolag att attrahera fler köpare och säljare. Med över 450 anställda globalt, levererar vi våra tjänster till mer än 2,000 stora fastighetskunder runt om i världen.

Ansök nu

Junior standardskribent!

Teknikinformatör
Läs mer Mar 26
Beskrivning
För vår spännande kund i expansiv fas söker vi nu en junior standardskribent till en avdelning.

Rollen inkluderar också hantering av ärenden som uppstår efter revision av leverantörer för att säkerställa att deras åtgärder och grundorsaksanalyser uppfyller förväntad nivå.Arbetsuppgifter
I rollen kommer du att vara delaktig i att uppdatera och skriva artikel- och konstruktionsstandarder samt tekniska specifikationer. Du kommer att utföra utredningar, samla in information och analysera standarder. Dessutom kommer du att säkerställa ledtider för svar på revisionsärenden från leverantörer samt övervaka kvaliteten på deras svar. Rollen kräver tydlig förmåga att arbeta mot deadlines, vara noggrann och ansvarstagande samt att kunna hantera flera uppgifter samtidigt. 

Kvalifikationer
- Högskoleutbildning inom maskin, elektronik eller materialteknik, eller motsvarande erfarenhet alternativt motsvarande arbetserfarenhet inom relevant område;
- Erfarenhet från standardarbete;
- Tidigare erfarenhet som skribent;
- Kommunikativ förmåga och van att arbeta i team;
- Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Villkor
Tjänsten är ett konsultuppdrag där du blir anställd av oss på Q och arbetar på heltid på plats hos vår kund. För rätt person finns goda möjligheter till ett långt uppdrag. Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot att ta del av din ansökan snarast. Vänta därför inte med din ansökan!

Q har kollektivavtal och är medlem i branschorganisationen Almega samt i Svenskt Näringsliv. Företaget erbjuder interims- och rekryteringslösningar inom branscherna IT, teknik, administration, ekonomi, industri samt lager/logistik med personallösningar inom olika befattningsnivåer.

Ansök nu

Sommarjobba på Corren!

Journalist/Reporter
Läs mer Jan 22
Vill du jobba och växa på en framåtlutad och livfull redaktion i sommar? Då är Corren platsen för dig! Här jobbar vi i högt tempo för att varje skapa en nyhetsledande, jämställd bevakning av vårt område.

Vårt ledord är nära och det ska genomsyra allt vi gör, från kortaste klipp till längsta gräv. Det innebär att vi ska engagera, vara modiga, och komma nära i både det vi skildrar och hos den som tar del av vår journalistik.

Correns redaktion är en lärande organisation där vi tar feedbacken på allvar. Det är så vi växer och utvecklas både som individer och grupp. Och vi har väldigt roligt tillsammans!

Känns det rätt för dig?

Tveka då inte att lämna in din ansökan till oss. Vi söker sommarvikarier till alla delar av vår redaktion, reportrar såväl som redaktörer.
Vi söker dig som har ett stort intresse för lokal journalistik. Du drivs av att berätta om det som påverkar människors vardag. Du stimuleras av att snabbt kunna sätta dig in i nya frågor, rapportera från många olika ämnesområden och att skapa intresse hos läsaren. Du ska trivas med att jobba i en kreativ miljö och i högt tempo. Våra reportrar jobbar med text, bild och video. B-körkort är ett krav då bilkörning ingår i arbetet. Arbetstiden är schemalagd dag och kväll, helgarbete förekommer.

Vi är en värderingsstyrd organisation som eftersträvar jämställdhet och mångfald och vi värdesätter därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Urval och intervjuer sker löpande och vikariaten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Eventuella frågor om tjänsterna besvaras av Christer Kustvik, chefredaktör, 0708-280092. Fackliga företrädare för SJF är Jan Novotny, 0761-421145, och Zenaida Hadzimahovic, 0708-280531.

Om Corren

Mediehuset Corren verkar för ett välmående lokalsamhälle. Kärnan i vår verksamhet är en fri och oberoende journalistik som skapar lokal samhällsnytta och värnar demokrati. Vi är en del av NTM, en stiftelseägd koncern med hjärtat i den lokala journalistiken. Vi värdesätter mångfald och utvecklas genom att ta vara på våra medarbetares skilda erfarenheter och perspektiv, men vi samlas under en gemensam värdegrund: Vi är lyhörda, målinriktade och nyfikna och därför snabba till förändring. Vi har en positiv anda och vi är förlåtande, toleranta och inkluderande.

NTM är en av Sveriges största koncerner för lokal media, en stiftelseägd koncern med hjärtat i den lokala journalistiken.

Vi har medarbetare på lokal marknad från Småland till Norrbotten. Våra medierådgivare och reklambyrån Fluid hjälper företag med kampanjer, innehåll och strategi. Flertalet av våra egna tidningar trycks hos Pressgrannar och Tryck i Norr, och delas ut av vårt distributionsbolag Svensk Hemleverans, som också erbjuder morgonpigga hemleveranser för både brev och paket, tex från vår egen e-handel.

Vi har höga ambitioner i vårt dagliga arbete och som arbetsgivare. Vi arbetar aktivt med vår arbetsmiljö, kompetens och ledarskap för att skapa en välmående verksamhet.

Vi värdesätter mångfald och utvecklas genom att ta vara på våra medarbetares skilda erfarenheter och perspektiv, men vi samlas under en gemensam värdegrund: Vi är lyhörda, målinriktade och nyfikna och därför snabba till förändring. Vi har en positiv anda och vi är förlåtande, toleranta och inkluderande.

Ansök nu

Teknikinformatör hos SAAB Underwater Systems - En Innovativ Framtid Väntar!

Teknikinformatör
Läs mer Feb 1
Är du redo att dyka in i en värld av innovation och teknik? SAAB Underwater Systems söker nu en teknikinformatör som är redo att ta nästa steg i sin karriär!

Om rollen
Som teknikinformatör hos Saab Underwater Systems kommer du att ha en dynamisk roll med varierande uppgifter i olika projekt för deras avancerade produkter. En central del av ditt arbete kommer att vara att förstå både tekniken och användaren för att kunna anpassa informationen på bästa sätt.

Din roll kommer att innebära att du planerar och producerar olika typer av teknisk dokumentation inom ramen för deras utvecklingsprojekt eller vid uppgraderingar av befintliga produkter. Detta kommer du att göra genom att:
•Samla in och analysera olika tekniska källdata, såsom designspecifikationer och scheman, genom att kommunicera med utvecklare och konstruktörer, och ibland även genom att undersöka produkterna själva.
•Strukturera och skriva klara tekniska instruktioner och beskrivningar, samt specificera och beställa eller producera tekniska illustrationer.
•Delta i förbättrings- och utvecklingsarbetet för processer, metoder och verktyg.
Du kommer att ha ett stort ansvar för ditt arbete, dina leveranser och din personliga utveckling. För att stödja dig i ditt arbete kommer du att ha tillgång till:
•Djup och bred teknisk expertis om våra produkter.
•Militära standarder och skrivregler att följa.
•Processer, metoder och verktyg för vår produktinformation.
•Stora möjligheter till utveckling, både inom ditt område och mer generellt.
Vi söker dig med
•Teknisk högskole- eller universitetsutbildning som ingenjör, systemvetare, kognitionsvetare eller liknande.
•Utmärkta kunskaper i att skriva och kommunicera på svenska, och gärna även på engelska.
•Hög förmåga att utvärdera och strukturera komplex teknisk information, på både detalj- och helhetsnivå, samt anpassa den till olika målgrupper.
Meriterande för tjänsten är
•Tidigare arbetslivserfarenhet av teknikinformation.
•Erfarenhet av att skapa tydlig och korrekt teknisk modulbaserad information i XML-miljö.
•Erfarenhet av exempelvis UpTime, S1000D, Adobe Suite och CAD.
Du erbjuds
•Stora utvecklingsmöjligheter och karriärvägar
•En del av en senior arbetsgrupp som har goda möjligheter till mentorskap och välplanerad introduktion
•En kreativ miljö med omväxlande arbetsuppgifter
•Attraktiva förmåner som Friskvårdsbidrag och Aktiesparprogram
Om vår kund
SAAB är ett globalt företag som levererar världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. SAAB har verksamhet och kunder i över 100 länder och har cirka 20 000 medarbetare. SAAB är ett företag som står för innovation, kvalitet, professionalism och ansvarstagande. SAAB har en stark företagskultur som präglas av öppenhet, respekt, engagemang och kundfokus.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos SAAB.

Rekryteringsprocessen för det här jobbet består för dig som kandidat av följande steg: telefonintervju, intervju med rekryterare på Framtiden AB, referenstagning, intervju med avdelningschef på Saab och slutligen säkerhetsprövning.Villkor

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Linköping

Låter det intressant? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök nu

Junior standardskribent!

Teknikinformatör
Läs mer Mar 15
Beskrivning
För vår spännande kund i expansiv fas söker vi nu en junior standardskribent till en avdelning.

Rollen inkluderar också hantering av ärenden som uppstår efter revision av leverantörer för att säkerställa att deras åtgärder och grundorsaksanalyser uppfyller förväntad nivå.Arbetsuppgifter
I rollen kommer du att vara delaktig i att uppdatera och skriva artikel- och konstruktionsstandarder samt tekniska specifikationer. Du kommer att utföra utredningar, samla in information och analysera standarder. Dessutom kommer du att säkerställa ledtider för svar på revisionsärenden från leverantörer samt övervaka kvaliteten på deras svar. Rollen kräver tydlig förmåga att arbeta mot deadlines, vara noggrann och ansvarstagande samt att kunna hantera flera uppgifter samtidigt. 

Kvalifikationer
- Högskoleutbildning inom maskin, elektronik eller materialteknik, eller motsvarande erfarenhet alternativt motsvarande arbetserfarenhet inom relevant område;
- Erfarenhet från standardarbete;
- Tidigare erfarenhet som skribent;
- Kommunikativ förmåga och van att arbeta i team;
- Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Villkor
Tjänsten är ett konsultuppdrag där du blir anställd av oss på Q och arbetar på heltid på plats hos vår kund. För rätt person finns goda möjligheter till ett långt uppdrag. Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot att ta del av din ansökan snarast. Vänta därför inte med din ansökan!

Q har kollektivavtal och är medlem i branschorganisationen Almega samt i Svenskt Näringsliv. Företaget erbjuder interims- och rekryteringslösningar inom branscherna IT, teknik, administration, ekonomi, industri samt lager/logistik med personallösningar inom olika befattningsnivåer.

Ansök nu

Teknisk skribent inom IT-säkerhet till välkänt bolag i Linköping

Teknikinformatör
Läs mer Mar 11
Är du en erfaren teknisk skribent med fokus på IT-säkerhet? Har du vad som krävs för att säkerställa dokumentation och rutiner för höga standarder och krav? Då kan detta vara din nästa utmaning!

Om Rollen:

Vi letar efter en teknisk skribent för att stärka vår kunds team inom Simulatorer i Sverige. Ditt huvudansvar kommer att vara att säkerställa att dokumentation och rutiner för IT-säkerhet uppfyller höga standarder och krav. Du kommer också att vara delaktig i utvecklingen av en ny stor simulator och förvaltningen av datorplattformarna.

Krav:

Flera års arbetslivserfarenhet inom IT-säkerhet.
Stark förmåga att producera högkvalitativ dokumentation.
Förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.
En passion för IT och teknik är meriterande.


Fördelar:

Möjlighet att arbeta i ett trevligt och stöttande team.
Spännande arbete inom tekniksektorn.
God introduktion till verksamheten och möjligheter till personlig utveckling.


Fortsatt intresserad av rollen?

Vad kul! Då får du mer än gärna ansöka med ett CV så hör vi av oss för ett eventuellt nästa steg i processen.

Den här rekryteringsprocessen administreras av Job Solution Consulting, och kunden har begärt att alla frågor angående tjänsten hanteras av Job Solution Consulting. Om du blir antagen till den här rollen kommer du att agera som konsult via Job Solution Consulting. Under tiden som konsult hos oss är du ansluten till kollektivavtal med mera.

För eventuella frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till mig. Du når mig på fredrik.hovstadius@jobsolution.se.

Ansök nu

Simulerade patienter till Clinicum vid Medicinska fakulteten

Statist
Läs mer Feb 26
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Clinicum vid Medicinska fakulteten behöver utöka sin pool med Simulerade patienter

Om uppdraget
Som simulerad patient kommer du gestalta olika roller i fiktiva verksamhetsituationer som utspelas i sjukhus- och vårdmiljöer. I uppdraget ingår att utifrån förutbestämda manus agera patient och simulera olika symptom och reaktioner på behandling och läkemedel. I vissa fall ingår att ge feedback till studenter efter genomförda simuleringar.

Som simulerad patient får du inte återkoppling från de studenter som deltar i undervisningssituationerna utan återkoppling ges av Clinicums simuleringskoordinator, dramapedagog och i vissa fall berörda lärare. Det är avgörande att du som simulerad patient har förmåga att gå i och ur olika roller och kan förhålla dig till den tystnadsplikt som gäller för det som sker under utbildningsmomenten.

Förberedelser i form av inläsning och repetitioner ingår inför de roller och scener som ska spelas.

Vi erbjuder dramaträning ett tillfälle per termin.

Om dig

Utifrån verksamhetens behov söker vi nu framför allt manliga simulerade patienter i alla åldrar samt män och kvinnor som utöver svenska också talar annat språk flytande.

Som person är du bra på att kommunicera, är öppen och intresserad av att möta nya situationer. Du har tålamod och lätt för att ta emot
instruktioner och omsätta dem i handling och agerande. Din samarbetsförmåga är god och du kan agera professionellt
både före, under och efter simuleringar i kontakten med studenter, lärare, medarbetare på Clinicum och andra simulerade patienter. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Vi vill att du:


• Är intresserad av att agera som simulerad patient i fiktiva vårdsituationer där studenter övar på praktiska färdigheter, kommunikation och samarbete i undervisningssyfte.
• Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
• Har grundläggande IT-vana.

Det är meriterande om du:


• Har utbildning inom teater och tidigare erfarenhet av teater och iscensättning.
• Har tidigare erfarenhet av att agera som simulerad patient.
• Talar fler språk flytande, utöver svenska.

Din arbetsplats

Du kommer arbeta på Clinicum som har verksamhet både i Linköping och Norrköping. På Clinicum tränar studenter från fakultetens utbildningsprogram på olika färdigheter, laborationer och simuleringar. Som simulerad patient kommer du att ha uppdrag både på campus US ingång 54 och på Campus Norrköping (Kåkenhus och Vingården).

Om anställningen

Anställningen avser en intermittent anställning, max ett år med möjlighet till förlängning.
Uppdragen utförs dagtid under universitetets terminsttid, med start nu under vårterminen 2024.
Urval för tillsättning av uppdragen kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden så inkom med din ansökan så snart som möjligt.

Lön och förmåner

Lön enligt LiU:s centrala avtal för Simuleringspatienter. Denna anställning avser en intermittent anställning med ersättning per timme efter utfört uppdrag.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 18 mars 2024. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Kyrkomusiker till Skäggetorp församling

Kantor/Kyrkomusiker
Läs mer Feb 26
Skäggetorps församling i Linköpings domkyrkopastorat är en öppen mångkulturell församling. Hit kommer många människor från olika kulturer, i alla åldrar, för gemenskap, samtal, fördjupning och för att fira gudstjänst. Församlingen präglas av en stor gudstjänstfirande gemenskap och ett diakonalt förhållningssätt, där samverkan med civilnätverk och kommunala aktörer är viktigt. Församlingen är också en del av nätverket ”Framtiden bor hos oss”, FBHO. Därför är frågor som rör integration och inkludering viktiga värden i vårt församlingsarbete.

Nu söker vi en kyrkomusiker som vill vara med och utveckla vårt musikaliska arbete, både inom verksamheten och utåt i Skäggetorp som området. Vi arbetar nära varandra som arbetslag och tillsammans med ideella och andra organisationer.

Om tjänsten
I rollen som kyrkomusiker får du möjlighet att arbeta med människor i alla åldrar i olika sammanhang. Musiken är ett språk i sig själv som bygger broar och bidrar till integration, vi har ett fokus på musiken och dess samspel mellan kyrkans tro och liv. Du kommer att tjänstgöra vid olika mässor, musikgudstjänster och kyrkliga handlingar. I tjänsten så ansvarar du också för att arbeta med församlingens barnkör och det utåtriktade musikaliska arbetet mot förskolor och skolor.

Du är en del av ett team som idag består av 9 personer och här får du möjlighet att verka i det lokala sammanhanget samtidigt som du också är en del i det stora pastoratsgemensamma arbetet.

Vi söker dig som tycker om att arbeta med gudstjänster och som vill vara med och utveckla vårt arbete med barn och unga. I Skäggetorp är vi ett arbetslag som öppet, nyfiket, gemensamt och engagerat arbetar med människor i alla åldrar för att utveckla församlingens liv.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad kantor eller har motsvarande kompentens förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du har stort hjärta för gudstjänsten och har erfarenhet av och vill arbeta med barn i olika åldrar och ungdomar, både i enskild undervisning och i kör.

Arbetet sker i samarbete med kollegor, församlingsbor och lokala aktörer. Därför är det viktigt att du trivs med att leda grupper och att du uppskattar att samverka med andra. Vi ser gärna att du är en öppen och kreativ person som tar vara på utvecklingsmöjligheter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående och driven samtidigt som du har en god förmåga att skapa relationer och ge utrymme åt mångfalden.

Varaktighet
Tillsvidare.

Placering
Skäggetorps församling

Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är 17 mars men urval görs löpande. Skicka din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar du vill åberopa via länken nedan. Märk din ansökan med dnr P 2024-0071. Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Linköpings domkyrkopastorat – ett pastorat med resurser.

Linköpings domkyrkopastorat – ett pastorat som gör skillnad.

I Linköpings domkyrkopastorat verkar människor med djup kompetens inom teologi, diakoni, pedagogik, musik, administration och service. Mellan och inom varje yrkesgrupp finns plats för kunskapsutbyte, reflektion, skratt och goda samtal. Vårt mål är att på bästa sätt använda oss av varandras resurser, arbeta tillsammans och att ständigt utvecklas utifrån vår vision ”För att världen ska leva”. Pastoratets mål är att bidra till det goda samhället och ett särskilt fokus på dop och konfirmation. Domkyrkopastoratet består av nio församlingar. Vi firar gudstjänst i 11 kyrkor där ideella medarbetare i hög grad bidrar till ett levande församlingsliv. Här finns fler än 200 anställda medarbetare med en gemensam förvaltning som tillhandahåller ett professionellt stöd med relevant kompetens inom ekonomi, HR, begravnings- och fastighetsfrågor, lokalvård, kommunikation och IT.

Ansök nu

Bebyggelseantikvarie- vårda och utveckla länets kulturhistoriska miljöer!

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Feb 16
När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland!Vi söker nu dig som vill vara med att vårda och utveckla länets rika kulturhistoriska miljöer.

Du kommer att tillhöra enheten för kulturmiljö och vi arbetar med frågor som rör hållbar
samhällsplanering, boende, och kulturmiljö. Främst arbetar vi med ärendehandläggning och tillsyn samt deltar i utredningar och utvecklingsprojekt inom de olika områdena. Totalt är vi ca 15 medarbetare på enheten. På vår arbetsplats har du roligt, utvecklas och arbetar tillsammans med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare. Vårt arbete är meningsfullt och hållbart.

Dina arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter är rådgivning kring och bevakning av kulturmiljöfrågor i Länsstyrelsens arbete med kommunala områdesbestämmelser, detaljplaner och översiktsplaner. Du kommer arbeta med sammanställningar, analysarbete och tillsyn inom kulturmiljöområdet kopplat till kulturlandskap och bebyggelse/byggnader. Arbetsuppgifterna omfattar också handläggning av bebyggelseantikvariska frågor rörande byggnadsminnen enligt kulturmiljölagen liksom diarieföring och kommunikation med myndigheter, allmänheten och organisationer. Det kan förekomma andra arbetsuppgifter inom kulturmiljöarbetet, som informationsspridning och utveckling av kulturmiljöenhetens verksamhet tillsammans med dina kollegor.   

Krav för tjänsten

Vi vill att du har akademisk examen omfattande minst tre år från högskola eller universitet med huvudinriktning mot landets bebyggelsehistoria, byggnadsvård, arkitekturhistoria, alternativt utbildning inom samhällsplanering med bebyggelseantikvarisk inriktning eller annan utbildning som vi som arbetsgivare bedömer lämplig för tjänsten. Vi vill att du har erfarenhet av byggnadsantikvariskt myndighetsarbete från statlig eller kommunal verksamhet eller från myndighetsrelaterade uppgifter i privat antikvarisk verksamhet. Mycket goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som skrift samt god förtrogenhet med arbete i Officepaketet (Word, Excel, PowerPoint) är krav. 

Meriterande 

Särskilt meriterande för tjänsten är erfarenhet av arbete med kommunala områdesbestämmelser, detaljplaner och översiktsplaner. Även annan erfarenhet av antikvarisk ärendehandläggning inom Plan -och bygglagen är särskilt meriterande. 

Det är även meriterande att ha: 

-  Kunskap och erfarenhet från stadsplanering med antikvarisk koppling
- Erfarenhet av arbete med byggnadsminnen inom statlig antikvarisk organisation
- Erfarenhet från arbetsuppgifter som ovan från museum eller konsultverksamhet
- God insikt i kulturmiljölagens, miljöbalkens[GI1] [BP2] - och plan- och bygglagens bestämmelser kopplat till bebyggelse-, byggnads- och kulturmiljövård 
- Kunskap om länets kulturmiljöer
- Övrigt arbete inom statlig myndighet/kommunal förvaltning som innefattar myndighetsutövning 
- B-körkort är ett önskemål

Som person är du initiativrik samt har god helhetssyn och intresse för lägesöverblick. Du levererar resultat inom utsatt tidsram. Du kan prioritera dina arbetsuppgifter satt i ett bredare sammanhang, arbeta självständigt då uppdragen kräver det men också samarbeta bra med andra då arbetet till viss del sker i projekt och arbetsgrupper. Du är strukturerad, noggrann och metodisk som gör att du kan arbeta resultatinriktat utan att påverkas negativt av annat arbete som väntar. Du är lyhörd eftersom samtal med allmänheten och aktörer ställer krav på att vara en god lyssnare och förstå och uppfatta omständigheter som är relevanta i bestämda situationer och att i kontakten med olika parter ha förmågan att sakligt meddela beslut utan att blanda in egna värderingar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

 

Anställningen är en särskild visstidsanställning till och med 2024-12-31. Tillträde enligt överenskommelse. 

Om oss som myndighet, våra förmåner och övriga villkor 
Länsstyrelsen Östergötland är en statlig myndighet och vårt kontor ligger i centrala Linköping. Som anställd hos oss har du bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, utökad föräldrapenning och flexarbetstid. Vi erbjuder möjligheten till distansarbete om verksamheten tillåter.

För oss är det viktigt att vår arbetsplats präglas av omtanke, respekt och kommunikation och enligt den statliga värdegrunden. Läs mer om oss, våra förmåner, vår värdegrund och hur det är att arbeta hos oss.

https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/om-oss/jobba-hos-oss.html

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

 

Vill du veta mer kontakta

Enhetschef Patrick Björklund, tel. 010-223 53 48. 

Fackliga företrädare för SACO är Lovisa Granberg, tel. 010-223 54 90 och för ST är Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.com. Din ansökan ska ha inkommit senast 3 mars, ange ref nr: 2696.

Ansök nu

Vi söker en antikvarie med inriktning arkeologi inom Ostlänken

Antikvarie
Läs mer Feb 17
När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland!Du kommer att tillhöra enheten för kulturmiljö och vi arbetar med frågor som rör hållbar
samhällsplanering, boende, och kulturmiljö.

Främst arbetar vi med ärendehandläggning och tillsyn samt deltar i utredningar och utvecklingsprojekt inom de olika områdena. Totalt är vi ca 15 medarbetare på enheten. På vår arbetsplats har du roligt, utvecklas och arbetar tillsammans med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare. Vårt arbete är meningsfullt och hållbart.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak vara kopplade till järnvägsprojektet Ostlänken. Arbetsuppgifterna innefattar alla typer av arkeologiärenden enligt 2 kap kulturmiljölagen inom projektet. Det handlar tex om förfrågningar, samråd och ansökan om ingrepp i fornlämning, arkeologiska utredningar och undersökningar. Du kommer att göra bedömningar av och kommunicera förekomster av fornlämningar och arkeologiska åtgärder inför exploateringar. Bedömning av omständigheter i ärenden gör du med stöd av de lagar, styrdokument och rättslig praxis som gäller i området. Det ingår också att göra bedömningar av fornlämningar och kulturlandskap i riksintressen för kulturmiljövården.   

Arbetet innebär kontakt med exploatörer, kommuner och myndigheter och andra sakområden på Länsstyrelsen. Arbetet innebär i viss mån andra uppgifter inom kulturmiljöarbetet, exempelvis förebyggande arbete med information genom att hålla utbildningar och föredrag inom arbetsområdet samt att svara på remisser av olika slag. Det ingår även att medverka till att vidareutveckla enhetens verksamhet. Övriga förekommande arbetsuppgifter är arkeologiska anbudsförfaranden, internremisser rörande planärenden inom Ostlänksprojektet, och bedömningar enligt miljöbalken. Arbete med Miljökonsekvensbeskrivningar och väg-/järnvägsplaner förekommer liksom med upphandling av kunskapsunderlag inom ramen för lagen om offentlig upphandling.

Vi vill att du har akademisk examen omfattande minst tre år från högskola eller universitet med inriktning mot nordisk arkeologi. Du har erfarenhet av uppdragsarkeologi, helst i arbetsledande ställning/projektledare och att ha upprättat och bedömt undersökningsplaner och kostnadsberäkningar och du har goda kunskaper om bestämmelserna i 2 kap Kulturmiljölagen. Du uttrycker dig väl i svenska språket, såväl i tal som skrift. Digitalt arbete är naturligt för dig och du hanterar och kan Officepaketet och ArcGIS väl.

Det är meriterande om du har utbildning i nordisk historisk kulturgeografi, kulturegendomsrätt eller motsvarande och därigenom har god kunskap om kulturmiljölagens bestämmelser. En bra överblick över lagstiftning som rör kulturmiljövård i planering, byggande och järnvägsbyggande är meriterande. Det är positivt om du har kunskaper om länets kulturlandskap.

Vidare är det meriterande om du har:

- erfarenhet av administrativt arbete med arkeologifrågor, granskning av inkomna handlingar från sökande och bereda beslut
- arbetat med detaljplanehantering, väg-/järnvägsplanering eller miljökonsekvensbeskrivningar med ett kulturmiljöfokus
- erfarenhet av övrigt arbete inom statlig myndighet/kommunal förvaltning som innefattar myndighetsutövning inom kulturmiljövården
- erfarenhet av arkeologiska anbudsförfaranden
- sakkunnig i kulturmiljöfrågor
- bra överblick över lagstiftning som rör planering, byggande och järnvägsbyggande, PBL, MB och järnvägslagen
- liknande arbetsuppgifter som arkeolog från museum eller konsultverksamhet, tex fornminnes- eller kulturlandskapsinventering.
- erfarenhet av länsstyrelsernas handläggningssystem Platina, ASK (fornlämningar) och Fornreg
- B-körkort är önskvärt

Som person är du initiativrik och driven och levererar resultat inom utsatt tidsram. Du kan prioritera dina arbetsuppgifter satt i ett bredare sammanhang, arbeta självständigt då uppdragen kräver det men också samarbeta bra med andra då arbetet till viss del sker i projekt och arbetsgrupper. Du är strukturerad, noggrann och metodisk som gör att du kan arbeta resultatinriktat utan att påverkas negativt av annat arbete som väntar. Du har god analytisk förmåga och är trygg i dina bedömningar. Du är lyhörd eftersom samtal med aktörer inom Ostlänkenprojektet ställer krav på att vara en god lyssnare och att i kontakten med olika parter ha förmågan att sakligt meddela besked och beslut utan att blanda in egna värderingar. God förståelse för ekonomi och kunskap om för sektorn förekommande tekniska begrepp är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är en särskild visstidsanställning till och med 2024-12-31. Tillträde enligt överenskommelse. 

Om oss som myndighet, våra förmåner och övriga villkor 
Länsstyrelsen Östergötland är en statlig myndighet och vårt kontor ligger i centrala Linköping. Som anställd hos oss har du bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, utökad föräldrapenning och flexarbetstid. Vi erbjuder möjligheten till distansarbete om verksamheten tillåter. För oss är det viktigt att vår arbetsplats präglas av omtanke, respekt och kommunikation och enligt den statliga värdegrunden. Läs mer om oss, våra förmåner, vår värdegrund och hur det är att arbeta hos oss.

https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/om-oss/jobba-hos-oss.html

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

Vill du veta mer kontakta

Enhetschef Patrick Björklund, tel. 010-223 53 48.

Fackliga företrädare för SACO är Lovisa Granberg, tel. 010-223 54 90 och för ST är Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.com. Din ansökan ska ha inkommit senast 3 mars, ange ref nr: 2886.

Ansök nu

Vi söker en antikvarie med inriktning allmän arkeologi

Antikvarie
Läs mer Feb 17
När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland!Vi söker nu dig som vill vara med att vårda och utveckla länets rika kulturhistoriska miljöer.

Du kommer att tillhöra enheten för kulturmiljö och vi arbetar med frågor som rör hållbar
samhällsplanering, boende, och kulturmiljö. Främst arbetar vi med ärendehandläggning och tillsyn samt deltar i utredningar och utvecklingsprojekt inom de olika områdena. Totalt är vi ca 15 medarbetare på enheten. På vår arbetsplats har du roligt, utvecklas och arbetar tillsammans med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare. Vårt arbete är meningsfullt och hållbart.

Dina arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter för tjänsten är olika typer av ärenden om ingrepp i fornlämningar, till exempel att bereda ärenden om arkeologiska undersökningar. Du kommer att göra bedömningar av och kommunicera förekomster av fornlämningar och arkeologiska åtgärder inför olika exploateringar.  I arbetet ingår att göra bedömning av omständigheter i ärenden med stöd av de lagar, andra styrdokument och rättslig praxis som gäller inom området. I arbetet ingår också att göra riksintressebedömningar kopplade till det östgötska kulturlandskapet. 

Beroende på bakgrund kan kvalificerad handläggning av alla typer av arkeologiärenden enligt 2 kap kulturmiljölagen komma att ingå. I huvudsak berörs ärenden som gäller:

- samråd och ansökan om ingrepp i fornlämning

- arkeologiska utredningar och undersökningar

- fornlämningar i skog, vid vattendrag, i skyddad natur och i riksintressen för kulturmiljövården.

Arbetet innebär även i viss mån andra uppgifter inom kulturmiljöarbetet, exempelvis att jobba förebyggande med information genom att hålla utbildningar och föredrag inom arbetsområdet samt att svara på remisser av olika slag. I arbetet ingår även att medverka till att vidareutveckla enhetens verksamhet.

Vi söker dig som har akademisk examen omfattande minst tre år från högskola eller universitet medinriktning mot nordisk arkeologi. Du har erfarenhet av fältarkeologisk verksamhet, till exempel forskningsundersökningar, utredningar eller uppdragsarkeologi, och du har goda kunskaper om bestämmelserna i 2 kap Kulturmiljölagen. Du uttrycker dig väl i svenska språket, såväl i tal som skrift. Digitalt arbete är naturligt för dig och du hanterar och kan Officepaketet och ArcGIS väl.

Det är meriterande om du har utbildning i nordisk historisk kulturgeografi, marinarkeologi, kulturegendomsrätt eller motsvarande och därigenom har god kunskap om kulturmiljölagens bestämmelser. Det är positivt om du har kunskaper om länets kulturlandskap. Vi ser gärna att du har B-körkort.

Vidare är det meriterande om du har:

- arbetat med detaljplanehantering, väg-/järnvägsplanering eller miljökonsekvensbeskrivningar, med ett kulturmiljöfokus
- längre erfarenhet av uppdragsarkeologi, gärna i arbetsledande ställning/projektledare
- erfarenhet av att ha bedömt, upprättat eller använt förfrågningsunderlag/ undersökningsplaner och kostnadsberäkningar.
- erfarenhet av administrativt arbete med arkeologifrågor, granskning av inkomna handlingar från sökande och bereda beslut.
- bra överblick över lagstiftning som rör planering, byggande och järnvägsbyggande, PBL, MB och järnvägslagen.
- erfarenhet av övrigt arbete inom statlig myndighet/kommunal förvaltning som innefattar myndighetsutövning inom kulturmiljövården.
- erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som ovan, antingen som arkeolog från museum eller konsultverksamhet, tex fornminnes- eller kulturlandskapsinventering.
- erfarenhet av länsstyrelsernas handläggningssystem Platina, ASK (fornlämningar) och Fornreg.
- god förståelse för ekonomi och kunskap om för sektorn förekommande tekniska begrepp är meriterande.

Som person är du initiativrik och driven och levererar resultat inom utsatt tidsram. Du kan prioritera dina arbetsuppgifter satt i ett bredare sammanhang, arbeta självständigt då uppdragen kräver det men också samarbeta bra andra då arbetet till viss del sker i projekt och arbetsgrupper. Du är strukturerad, noggrann och metodisk som gör att du kan arbeta resultatinriktat utan att påverkas negativt av annat arbete som väntar. Du har god analytisk förmåga och är trygg i dina bedömningar. Du är lyhörd eftersom samtal med allmänheten och aktörer ställer krav på att vara en god lyssnare och att i kontakten med olika parter ha förmågan att sakligt meddela beslut utan att blanda in egna värderingar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är en särskild visstidsanställning till och med 2024-12-31. Tillträde enligt överenskommelse. 

 

Om oss som myndighet, våra förmåner och övriga villkor 
Länsstyrelsen Östergötland är en statlig myndighet och vårt kontor ligger i centrala Linköping. Som anställd hos oss har du bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, utökad föräldrapenning och flexarbetstid. Vi erbjuder möjligheten till distansarbete om verksamheten tillåter. För oss är det viktigt att vår arbetsplats präglas av omtanke, respekt och kommunikation och enligt den statliga värdegrunden. Läs mer om oss, våra förmåner, vår värdegrund och hur det är att arbeta hos oss.

https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/om-oss/jobba-hos-oss.html

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

 

Vill du veta mer kontakta

Enhetschef Patrick Björklund, tel. 010-223 53 48.

Fackliga företrädare för SACO är Lovisa Granberg, tel. 010-223 54 90 och för ST är Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.com. Din ansökan ska ha inkommit senast 3 mars, ange ref nr: 2885.

Ansök nu

Intendent inom offentlig konst

Konstintendent
Läs mer Feb 12
Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu en intendent med ett spännande uppdrag till Linköpings Konsthall Passagen. Som intendent leder du Linköpings kommuns arbete med offentlig konstnärlig gestaltning. 

I tjänsten får du vara med om att starta upp och genomföra projekt med konstnärlig gestaltning inom Linköpings kommun. Detta kommer att ske i samverkan med såväl interna som externa parter; konstnärer, landskapsarkitekter, konstprojektledare, byggprojektledare, etc. Uppdraget går i huvudsak ut på att starta upp och följa olika konstprojekt från början till slut.I uppdraget är du den som synliggör arbetet med offentlig konst, både genom att vara ansiktet utåt för media, men även genom att hålla i visningar/vandringar eller olika föredrag inom offentlig konst. I uppdragen finns det alltid ett anslag att förhålla sig till, därför ingår det också att ha koll på budgeten. Vissa administrativa uppgifter ingår även i tjänsten, samt arbete med registersystemet Primus.

Din arbetsplats
Tjänsten som intendent är placerad vid Linköpings konsthall Passagen, en del av enheten Linköpings Konst & Museer. På Passagen skapar vi möten och samtal mellan människor, konst och konstnärliga processer. 

 

Förutom offentlig konst arbetar konsthallen med utställningar av samtidskonst samt hanterar inköp, registrering och handhavande av Linköpings kommuns konstsamling. Samlingen är omfattande, och är till största delen utplacerad i kommunens olika verksamheter. Övrig verksamhet inom enheten är Gamla Linköping och Bild Linköping. Vår arbetsplats är belägen på Stora torget 2. Arbetstiderna är kontorstider måndagar till fredagar, visst helgarbete kan förekomma.

Du som söker
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom konstvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser även att du tidigare har arbetat professionellt med offentlig konst i någon form. Har du yrkeserfarenheter av samverkansprojekt med andra aktörer ser vi det som meriterande. Kunskap om budgethantering och erfarenhet av registersystem är önskvärt. I arbetet ingår det att skriva texter och hålla i visningar, därför är det ett krav att ha goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift.

För att lyckas i rollen ser vi att du som söker är självgående och har lätt för att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du trivs i en utåtriktad yrkesroll och har förmåga att skapa nya samarbeten. Du förstår vikten av att följa de beslut och styrdokument som verksamheten omfattas av och du skiljer på ditt personliga konstintresse och ditt uppdrag som intendent.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-06-01

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12554

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Kyrkomusiker till Skäggetorps församling

Kantor/Kyrkomusiker
Läs mer Feb 2
Skäggetorps församling i Linköpings domkyrkopastorat är en öppen mångkulturell församling. Hit kommer många människor från olika kulturer, i alla åldrar, för gemenskap, samtal, fördjupning och för att fira gudstjänst. Församlingen präglas av en stor gudstjänstfirande gemenskap och ett diakonalt förhållningssätt, där samverkan med civilnätverk och kommunala aktörer är viktigt. Församlingen är också en del av nätverket ”Framtiden bor hos oss”, FBHO. Därför är frågor som rör integration och inkludering viktiga värden i vårt församlingsarbete.

Nu söker vi en kyrkomusiker som vill vara med och utveckla vårt musikaliska arbete, både inom verksamheten och utåt i Skäggetorp som området. Vi arbetar nära varandra som arbetslag och tillsammans med ideella och andra organisationer.

Om tjänsten
I rollen som kyrkomusiker får du möjlighet att arbeta med människor i alla åldrar i olika sammanhang. Musiken är ett språk i sig själv som bygger broar och bidrar till integration, vi har ett fokus på musiken och dess samspel mellan kyrkans tro och liv. Du kommer att tjänstgöra vid olika mässor, musikgudstjänster och kyrkliga handlingar. I tjänsten så ansvarar du också för att arbeta med församlingens barnkör och det utåtriktade musikaliska arbetet mot förskolor och skolor.

Du är en del av ett team som idag består av 9 personer och här får du möjlighet att verka i det lokala sammanhanget samtidigt som du också är en del i det stora pastoratsgemensamma arbetet.

Vi söker dig som tycker om att arbeta med gudstjänster och som vill vara med och utveckla vårt arbete med barn och unga. I Skäggetorp är vi ett arbetslag som öppet, nyfiket, gemensamt och engagerat arbetar med människor i alla åldrar för att utveckla församlingens liv.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad kantor eller har motsvarande kompentens förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du har stort hjärta för gudstjänsten och har erfarenhet av och vill arbeta med barn i olika åldrar och ungdomar, både i enskild undervisning och i kör.

Arbetet sker i samarbete med kollegor, församlingsbor och lokala aktörer. Därför är det viktigt att du trivs med att leda grupper och att du uppskattar att samverka med andra. Vi ser gärna att du är en öppen och kreativ person som tar vara på utvecklingsmöjligheter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående och driven samtidigt som du har en god förmåga att skapa relationer och ge utrymme åt mångfalden.

Varaktighet
Tillsvidare.

Placering
Skäggetorps församling

Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är 25 februari. Skicka din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar du vill åberopa via länken nedan. Märk din ansökan med dnr P 2024-0071. Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Linköpings domkyrkopastorat – ett pastorat med resurser.

Linköpings domkyrkopastorat – ett pastorat som gör skillnad.

I Linköpings domkyrkopastorat verkar människor med djup kompetens inom teologi, diakoni, pedagogik, musik, administration och service. Mellan och inom varje yrkesgrupp finns plats för kunskapsutbyte, reflektion, skratt och goda samtal. Vårt mål är att på bästa sätt använda oss av varandras resurser, arbeta tillsammans och att ständigt utvecklas utifrån vår vision ”För att världen ska leva”. Pastoratets mål är att bidra till det goda samhället och ett särskilt fokus på dop och konfirmation. Domkyrkopastoratet består av nio församlingar. Vi firar gudstjänst i 11 kyrkor där ideella medarbetare i hög grad bidrar till ett levande församlingsliv. Här finns fler än 200 anställda medarbetare med en gemensam förvaltning som tillhandahåller ett professionellt stöd med relevant kompetens inom ekonomi, HR, begravnings- och fastighetsfrågor, lokalvård, kommunikation och IT.

Ansök nu

Bibliotekarie med verksamhetsansvar

Bibliotekarie
Läs mer Feb 2
Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som bibliotekarie med verksamhetsansvar för Lambohov och Ryds närbibliotek ser du till att teamets uppdrag fullföljs, du samordnar, omvärldsbevakar och driver på utvecklingen av teamets verksamhet. Du arbetar med att skaffa kunskap om lokalsamhället, bygga relationer med biblioteksbesökare och lokala aktörer och du kommer ha ett visst budgetansvar. Möjlighet att delta i arbete med övergripande frågor som rör biblioteket som helhet finns. 

Utöver verksamhetsansvaret ingår mediearbete och tjänstgöring i låne- och informationsdisk med tillhörande arbetsuppgifter. Du arbetar även med att utveckla vuxenverksamheten, exempelvis med att erbjuda program och utställningar. Du arbetar utåtriktat i dialog med allmänhet, lokala aktörer och andra samarbetspartners både internt och externt. 

Du kommer att arbeta tillsammans i ett team med 4 kollegor och du kommer att dela din tid mellan Lambohovs och Ryds närbibliotek. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll samt helg. 

Din arbetsplats
Linköpings stadsbibliotek består av 12 biblioteksenheter som tillsammans arbetar för att driva och utveckla Linköpings stadsbibliotek. Vi vill att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats för alla. Centralt för oss är att jobba med demokrati, bildning och kultur. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter och att öka deltagandekulturen. Vi ska skapa plats för nytänkande, öppna upp för nya kulturyttringar i nära samverkan med övriga kulturverksamheter.

Linköpings stadsbibliotek bildar tillsammans med övriga folkbibliotek i Östergötland och Tranås Götabiblioteken. Målet för Götabiblioteken är att vi sammanför människor, gör kunskap levande, väcker fantasi och möjliggör att alla kan upptäcka och lära för att skapa ett starkt och hållbart samhälle där alla kan nå sina drömmar. 

Närbiblioteket i Lambohov ligger i stadsdelens centrum med närhet till vårdcentral och mataffär. Närbilioteket i Ryd ligger inne i Ryds centrum. Våra besökare är i spridda åldrar med vida intressen. Vi samverkar med andra aktörer i närområdet. 

Du som söker
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med utvecklingsarbete och/eller arbetat i en arbetsledande roll. Tidigare erfarenhet av att arbeta på bibliotek är önskvärt.

Då du kommer att ha mycket kontakter både internt och externt krävs det att du behärskar svenska i tal och skrift. Du känner dig bekväm med att kommunicera muntligt på engelska och det ses som meriterande om du kan fler språk då våra besökare talar många olika språk.

För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Du organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, kommer med idéer, tar initiativ och ser till att idéerna blir verklighet. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa samsyn kring verksamheten och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi förutsätter att du sätter besökaren i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt. 

Övrig information
Tillträde: 20240501 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12541

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Tekniker inom ljud och ljus

Ljudtekniker
Läs mer Jan 23
Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
Som tekniker hos oss har du en viktig roll vid våra evenemang. Du ingår i ett team av tekniker som tillsammans ansvarar för tekniken inom enhetens scener både inför, under och efter genomförandet av våra egna och våra samverkanspartners arrangemang. Du ingår även i olika projektgrupper och samverkar med kulturaktörer i olika projekt, där du bidrar med din tekniska kunskap. I samverkan genomför vi en stor bredd av evenemang inom scenkonstens alla genrer, till exempel musik, dans och teater, men också föreläsningar och konferenser.

Tillsammans med våra andra tekniker ansvarar du för planering av inköp, underhåll, tillsyn och utveckling av vår scenteknik. Du arbetar lösningsorienterat i verksamheten i frågor som rör teknik, evenemang och bokningar. Som tekniker är du en viktig del av Kultursceners arbetslag, där du stöttar upp vid behov. 

Din arbetsplats
Vi erbjuder en spännande arbetsplats med stort engagemang och driv, där vi gärna vill ta del av dina kunskaper och idéer. Kulturscener tillhör enheten Kultur och Ungdom inom Kultur- och fritidsförvaltningen.

Kulturscener består av flera olika kulturhus, mötesplatser och scener där verksamheterna Agora, Arbis, Dansens hus, Saga, Skylten och Slottet i Berga by ingår. Kulturscener verkar för lokal, regional, nationell och internationell samverkan samt det demokratiska samhällets utveckling genom kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet och mångfald där både upplevelser och det egna skapandet står i fokus. 

Som anställd hos oss förekommer både dag-, kvälls-, och helgarbete regelbundet, cirka två kvällar i veckan. Vi erbjuder flextid, vilket ger dig möjlighet att påverka dina arbetstider för att få balans mellan arbete och fritid. 

Mer info om våra förmåner hittar du här: https://www.linkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/vart-erbjudande/

Du som söker
Vi söker dig som har en utbildning inom ljud- och ljusteknik alternativt att du har tidigare dokumenterad erfarenhet från arbete i en liknande roll. Du har gedigen erfarenhet av ljudteknik vid liveframträdanden och ett gott tekniskt kunnande avseende relevanta datorsystem samt mobila och digitala verktyg. B-körkort för manuell växel är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av ljusteknik vid liveframträdanden samt kunskap om scensäkerhet vid evenemang.

Då arbetet innehåller många kontakter är det önskvärt att du har tidigare erfarenhet från ett serviceyrke och är van vid att arbeta med ett serviceinriktat förhållningssätt. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav med anledning av att arbetet innebär att ge service och kommunicera instruktioner till andra människor. 

För att trivas i rollen ser vi att du som söker har ett serviceinriktat förhållningssätt och är tillmötesgående i ditt bemötande av såväl kollegor som externa kontakter. Då arbetet även i viss mån innebär att lära ut teknik till andra ser vi att du har förmåga att skapa delaktighet och engagemang i det scentekniska, samt att du tillför entusiasm i gruppen. Vidare behöver du vara självgående och själv kunna strukturera ditt arbete för att driva ditt arbete framåt. Vi ser även att du har ett flexibelt förhållningssätt och har förmåga att snabbt ställa om vid ändrade omständigheter.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12454

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Regionarkivet söker två arkivarier med hjärta för arkivfrågor

Arkivarie
Läs mer Jan 23
Nu finns möjligheten för dig som söker utmaning och vill arbeta med informationshantering och arkivfrågor i en stor och komplex organisation!
Vi förstärker vårt arbetslag med två arkivarier till sektionen Depå/Tillsyn.

Regionarkivet, med placering i fina och välkomnande lokaler i Linköping, ansvarar för både strategisk informationshantering i Region Östergötland och för de analoga såväl som de digitala arkiv som har överlämnats till oss, arkivmyndigheten. Regionarkivet är indelat i två sektioner, Depå/Tillsyn och Ärende/Visa. Hela arbetslaget består av 20 personer: arkivarier, regionarkivarie, arkivhandläggare, administratör och chef.

Region Östergötlands analoga arkiv finns samlade i regionarkivets lokaler. Vi ingår i det landsomfattande samarbetet R7e som är Region Östergötlands e-arkiv.

Välkommen att bli en del av en arbetsgrupp med hjärta för arkivfrågor.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det handlar om att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

På regionarkivet kommer du få individanpassad introduktion, interna genomgångar och möjlighet att lära känna dina nya kollegor.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att tillhöra sektionen Depå/Tillsyn. I arbetet ingår att ge råd och stöd till Region Östergötlands olika verksamheter i arkivfrågor. Du kommer att genomföra gallringsutredningar, ta fram dokumenthanteringsplaner, förbereda och ta emot leveranser av analoga och digitala handlingar. I tjänsten ingår att förmedla/föra dialog med verksamheterna genom att till exempel hålla utbildningar för arkivredogörare.
I dagsläget producerar Region Östergötland nästan enbart digitala handlingar vilket gör digitala leveranser till en prioriterad del av ditt arbete. Digital arkivering genomförs i projektform och förutsätter att du har ett nära samarbete med verksamhet, regionens IT-enhet, leverantör samt objektspecialister för e-arkivet R7e. I arbetet med digitala leveranser ingår bedömning av informationsvärde och möjliga tekniska lösningar.
Inom sektionen Depå/Tillsyn kommer du arbeta med arkivvård av levererade arkiv, till exempel slutförtecknande, ordna och gallra samt löpande registrera in uppgifter för bättre sökbarhet i förteckningssystemet Visual arkiv. Sektionen ansvarar även för vård av själva arkivlokalerna.

På regionarkivet arbetar vi ständigt med utvecklings- och förbättringsarbete kring till exempel arkivets arbetssätt, rutiner, metoder och kommunikation. Det säkerställer hög kvalitet i både vår service och beslutsfattande men skapar även ansvarstagande och delaktighet för en trygg arbetsvardag. För närvarande pågår ett projekt kring hur vi mer aktivt och metodiskt ska arbeta med digital arkivering. Vi har även startat en fotogrupp där vi tillsammans ordnar och förtecknar regionarkivets fotografier. Det finns stora möjligheter för dig att finna ett eget specialområde inom Depå/Tillsyn.

I arbetet ingår resor till verksamheterna inom Region Östergötland.

Om dig

Vi söker dig som har akademisk utbildning (minst 60 högskolepoäng) inom arkiv- och informationsvetenskap, samt ett stort engagemang för arkivfrågor. Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av arkivsektorn samt kännedom om relevant lagstiftning (till exempel offentlighets- och sekretesslagen, förvaltningsrätt, hälso- och sjukvårdsrätt). Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med digital arkivering.

För att trivas och passa in hos oss är dina personliga egenskaper viktiga. Du har lätt för att skapa dig en överblick inom nya områden, se och ta tillvara på möjligheter. Det är viktigt att du är lyhörd för regionarkivets och de olika verksamheternas behov. I tjänsten behöver du kunna förmedla information och samarbeta med olika professioner och grupper. Du ska kunna agera självständigt samtidigt som du tar aktiv del av vårt teamarbete. Du är en positiv driven person, som är strukturerad och engagerad i ditt arbete. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och att du passar väl in i gruppen.Ansökan och anställning
Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Trubadur till sommaren

Sångare
Läs mer Jan 16
Bli Sommarens Stjärna på Kanalkrogen vid Bergs Slussar!
Kanalkrogen, belägen vid de natursköna Bergs Slussarna, är inte bara känd för sin fantastiska mat utan också för sin livliga sommaratmosfär. I år söker vi två talangfulla trubadurer som kan förgylla våra kvällar med musik och sång.
Vem Vi Söker
Vi letar efter musikaliska talanger som brinner för att uppträda. Är du en musikstuderande, en hängiven gitarrist, eller bara någon som älskar att sjunga och underhålla? Då kan detta vara det perfekta sommarjobbet för dig. Vi söker personer som kan skapa en avslappnad och njutbar atmosfär för våra gäster genom sin musik och sitt framträdande.
Arbetsuppgifter
Som trubadur på Kanalkrogen kommer du att spela en viktig roll i att skapa en minnesvärd upplevelse för våra gäster. Du kommer att uppträda solo med din gitarr och sjunga en blandning av både klassiska och moderna låtar. Tiderna för framträdanden är kvällstid mellan 17-21. Vi erbjuder flexibilitet med schemaläggning, så att du kan vila rösten varannan dag och uppträda utvilad och redo.
Kanalkrogen är en fantastisk plats att visa upp dina talanger, med en vacker utsikt över Bergs Slussar och en publik som uppskattar god musik.
Ansök Nu!
Är du redo att ta scenen på Kanalkrogen denna sommar? Skicka din ansökan och berätta lite om dig själv, din musikaliska bakgrund och varför du vill uppträda hos oss.
Vi ser fram emot att höra din musik och välkomna dig som en del av vårt sommarteam!

Ansök nu

Vi söker arkivarie till en dynamisk arkivverksamhet

Arkivarie
Läs mer Jan 18
När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland!Du kommer att tillhöra Enheten för Centraldiariet som är Länsstyrelsen Östergötlands väg in till myndigheten.

Enheten ansvarar för diarieföring och arkivverksamhet och erbjuder service i form av styrning, stöd, information och råd internt och externt. Tillsammans med övriga enheter på Avdelningen för verksamhetsstöd jobbar vi mot visionen att ”Vara ett expertstöd för myndighetens bästa”. Centraldiariets framåtriktade avsiktsförklaring är ”Vi är den registratur som andra länsstyrelser vill vara genom att säkra nutiden för framtiden” och nu när vår arkivarie går vidare till en annan verksamhet söker vi en ny kollega som vill bidra till vår fortsatta utveckling.

Centraldiariet är en förhållandevis ny verksamhet präglad av utveckling och förändring och vi söker dig som vill vara med och fortsätta arbetet med en framåtblickande verksamhet. Du arbetar i nära samarbete med våra arkivassistenter och registratorer och får möjlighet att vara en drivande del i ett spännande utvecklingsarbete kopplat till utformandet av en modern arkivorganisation. Du kommer också att ha kontakter med Länsstyrelsernas nationella organisation inom ärendehantering.

 

Dina arbetsuppgifter innebär att du ger stöd och råd till hela myndigheten i frågor rörande informationsförvaltning. I arbetsuppgifterna ingår bland annat ordnings- och förteckningsarbeten, gallring, inventering samt att delta i leveranser och ge allmän arkivservice. I rollen ingår även intern tillsyn samt utbildning i arkivfrågor.

Det finns stora möjligheter att välja om du vill lägga fokus på att ordna och förteckna analoga arkivhandlingar och hantera beställningar, stödja löpande informationsförvaltning genom dokumentplaner och andra styr- och stöddokument eller engagera dig mer i framkant av informationens skapande genom deltagande i olika nationella förvaltningsobjekt. Inför förestående ombyggnation av Länsstyrelsens lokaler har du som arkivarie en viktig roll och kommer delta i utformandet av nya lokaler.

Som arkivarie har du flera arkivassistenter till hjälp samt registratorer med goda kunskaper om arkivmaterialet. Som arkivarie vid Länsstyrelsen i Östergötland har du ett utvecklat kontaktnät med arkivarier från andra länsstyrelser.

 

Vi vill att du är sakkunnig inom arkiv- och dokumenthantering och har erfarenhet av arbete med gallringsföreskrifter och dokumentplaner samt har högskoleutbildning om minst 60 hp/40 hp arkivvetenskap (eller utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig). Vidare vill vi att du har aktuell erfarenhet av arbete som arkivarie inom offentlig sektor, erfarenhet av ordnings- och förteckningsarbete och god kännedom om arkiv- och offentlighetslagstiftningen genom utbildning och arbetslivserfarenhet.

 

Som person är du självständig, ordningsam och strukturerad. Vidare har du god förmåga och vana att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och är van vid att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt utifrån verksamhetens behov och förutsättningar.

Vi ser det som meriterande med erfarenhet av arbete med sekretessprövning och säkerhetsskyddsklassade handlingar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Övriga förmåner och villkor
Myndigheten finns i lokaler i centrala Linköping. Länsstyrelsen erbjuder möjligheten till distansarbete om verksamheten tillåter. Som anställd hos oss har du bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, utökad föräldrapenning och flexarbetstid.

Läs mer om oss, våra förmåner, vår värdegrund och hur det är att arbeta hos oss.

https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/om-oss/jobba-hos-oss.html

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

 

Vill du veta mer kontakta

Enhetschef, Annika Hallgren, tel. 010-2235310.

Fackliga företrädare för SACO är Lovisa Granberg, tel. 010-223 54 90 och för ST är Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.se. Din ansökan ska ha inkommit senast 2024-02-09, ange ref nr: 1004.

Ansök nu

Samordnare på deltid sökes till Linköping Pride

Projektledare: kultur, media, film, scen
Läs mer Jan 24
RFSL Linköping arrangerar i månadsskiftet maj/juni en pridevecka med kulturinslag, prideparad, föreläsningar, fest och möjlighet till mötesplatser för hbtqia+personer i Linköping. Arrangemanget genomförs i samarbete med Linköpings kommun. Det finns en ideell planeringsgrupp. Vi söker nu en anställd samordnare som har ett övergripande ansvar. Tjänsten är på 20% utslaget på fem månader. Vi tror att inledningsvis arbetar du kanske 10 % i veckan och 30% när arrangemanget närmar sig, utifrån de behov som finns för arrangemanget.


ARBETSUPPGIFTER
Som samordnare träffar du planeringsgruppen för Pride regelbundet. Du bidrar med dina egna idéer och kontakter till planeringsarbetet. Planeringsgruppen fördelar arbetet, både till idéella krafter och dig som samordnare. Du har kontakt, både via mail, telefon och i möten med RFSL Linköpings styrelse, planeringsgrupp och andra samarbetspartners inför genomförandet av Linköping Pride 2024. Du ansvarar för kommunikation och eventuell formgivning av posters och program. Efter genomförd Pridevecka utför du tillsammans med planeringsgruppen och RFSL Linköpings styrelse en utvärdering av arrangemanget.


Arbetstiderna kan variera då möten ibland genomförs på eftermiddagar/kvällstid/helger. Under veckan då Linköping Pride genomförs kommer du ha en viktig funktion och du får räkna med att arbeta mer än 20%. Övrigt har du möjlighet att anpassa tjänsten på ett relativt fritt sätt. Att finnas på plats i Linköping är viktigt, tjänsten går inte att genomföra på distans.
Din profil
- Du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med kommunikation; produktion av grafiskt material, innehåll till sociala medier, meta-annonsering och pressmeddelanden.
- Du har kunskap och erfarenheter av att arbeta med arrangemang, events och/eller projekt.
- Du är en duktig organisatör, kan prioritera i ditt uppdrag och samarbeta med andra. Du behöver vara lyhörd, ta egna initiativ och hitta lösningar inom givna ramar.
- Du har egna erfarenheter av hbtqia+. Du har goda kunskaper om frågor som är viktiga för hbtqia+ personer i Sverige och Linköping.
- Du har lätt för att skapa kontakt. Du har lätt för att kommunicera med olika målgrupper och bygga relationer.
- Du har erfarenhet av att följa en budget och administrativa rutiner.
- Du känner dig bekväm med att tala och skriva på både engelska och svenska.


Meriterande
- Du har ett upparbetat kontaktnät i Östergötland och Sverige, inom till hbtqia+
- Kunskaper/erfarenhet av föreningsliv.
- Körkort och tillgång till bil
- Kunskap och kompetens kring frågor som rör trans, intersex och antirasism är meriterande.
Vi erbjuder dig
En visstidsanställning på 20% med start snarast och avslut i juni. Tjänsten är målstyrd och delar av arbetet kommer att ske under kvällar och helger.
Tillträde snarast.
Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan, dock senast den 7 februari 2024. Ansök genom att skicka CV och personligt brev till ordforande@linkoping.rfsl.se
RFSL Linköping strävar efter att våra medarbetare ska avspegla den mångfald av identiteter och erfarenheter som finns i hbtqia+ gruppen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till en bred representation i arbetsgruppen.
Vid frågor om tjänsten kontakta ordförande i RFSL Linköping , Lisa Nissen (ordforande@linkoping.rfsl.se )
Kollektivavtal finns via Arbetsgivaralliansen.
Vi undanber oss kontakt med samt hjälp av bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Erfaren Teknikinformatör

Teknikinformatör
Läs mer Dec 15
Vi söker dig med erfarenhet av teknisk dokumentation och som är expert på att göra det komplexa enkelt. Vill du bli en del av en grupp med andra experter där du får fortsätta utvecklas inom teknikinformation och samtidigt hjälpa våra kunder att bygga unika informationslösningar med användaren i fokus?

Vad rollen innebär
Som teknikinformatör hos oss kommer du vara bryggan mellan tekniken och människan och arbeta som konsult hos våra kunder.

Du kommer bl.a. arbeta med att:

- Analysera, strukturera samt utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer rikta sig till olika målgrupper som behöver förstå produkten på olika sätt, så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare.

- Vara experten ute hos kund, men ha nära kontakt och samarbete med dina kollegor på Aleido för att få hjälp och stöttning när det behövs.

- På bästa sätt hjälpa kunden, du behöver förstå deras produkter och kunna anpassa din leverans utifrån behovet, vilket ställer krav på nära kunddialog och relationer.

Vem du är

Vi söker dig som har:

- Erfarenhet som teknikinformatör

- God förmåga att uttrycka dig på engelska och svenska i både tal och skrift

- Erfarenhet inom XML eller VMS är meriterande

Vi tror att du har ett stort tekniskt intresse och trivs i en roll som innebär många kontaktytor och möjligheter till samarbete. Du trivs mycket bra som konsult, eftersom du får ha en nära dialog med våra kunder. Du efterfrågar dessutom en roll där du får vara med att bidra till att hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering av eftermarknadsinformation. Slutligen är du även skicklig på att skapa och upprätthålla struktur, är noggrann och har ett öga för detaljer - vilket gör dig till en pålitlig och effektiv teknikinformatör.

Vad vi erbjuder
På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är
Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Tekniker med intresse för AV och hybridteknik

AV-tekniker
Läs mer Dec 22
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu Tekniker med intresse och kompetens inom AV och hybridteknik

Som en av regionens största arbetsgivare erbjuder vi dig:


• ett spännande och aktivt jobb med samhällsnytta
• möjligheter att vidareutveckla dig själv och din kompetens
• stort utrymme att ta egna initiativ till tekniska utvecklingar och förbättringar

Om jobbet
Vi söker dig som vill och kan arbeta serviceinriktat och strukturerat med teknik i universitetets undervisnings- och konferenslokaler. Arbetsuppgifterna innebär 


• Drift och underhåll av teknik i våra undervisningsmiljöer.
• Bevakning av felanmälningar, montage och reparationer
• Drift av system för distansmöten och undervisning

Du kommer ingå i ett team med flera erfarna och serviceinriktade kollegor. Hos oss finns det utrymme för att ta egna initiativ till utveckling av arbetssätt och andra förbättringar och plats att växa och lära sig. Arbetsuppgifterna kan vara fysiskt krävande, för att klara arbetet behöver du ha god fysik.

Om dig
Vi söker dig som är händig och har ett genuint intresse för teknik. Du är mån om att ge god service och anstränger dig för att leverera bra och innovativa lösningar och tar ansvar för din uppgift. Genom ett strukturerat arbetssätt hanterar du arbetsuppgifter och kan sätta upp samt hålla givna tidsramar. Du har god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i team. 

Vi vill att du har:


• gymnasieexamen med teknisk inriktning eller motsvarande utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig
• tidigare erfarenhet av praktiskt arbete, såsom exempelvis  snickeri, installation eller teknisk support
• kunskap om ljud, ljus och olika förutsättningar för möten via plattformar såsom Teams och Zoom
• mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
• god förmåga att på kommunicera på engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet av drift och/eller support av presentations- och eller distansteknik, gärna inom större organisationer. 
• B-körkort 

Din arbetsplats
Du kommer tillhöra Digitaliseringsavdelningen som tillsammans med lärare och forskare skapar, undervisning och forskning i utvecklingens framkant. Som medarbetare på Digitaliseringsavdelningen är du en del av detta dynamiska och utmanande arbete. Vi på Linköpings universitet har sedan flera år tillbaka en strategi att tidigt ta till oss och använda ny teknik. 

Digitala resursenheten skapar gemensamma lösningar för datorsalar och hanterar ljud och bild i undervisningssalar. Genom att tillhandahålla universitetsgemensamma innovativa och ändamålsenliga digitala resurser ska studenternas förutsättningar för lärande ökas och utbildningarnas kvalitet stärkas. Uppgifter på enheten hanteras i team och vi arbetar tillsammans över  våra olika Campus.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Digitaliseringsavdelningen och träffa flera av våra medarbetare.

Möt några blivande kollegor:

IT-arkitekten Johan: ”Vi hjälps åt och vi samarbetar”

Marcus och Thibault: Tillit, frihet och möjligheten att hela tiden lära sig nytt gör att vi trivs med jobbet

Här kan du läsa mer om att jobba på Linköpings universitet.

Om anställningen
Tillsvidareanställning. Heltid.

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön och förmåner
Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning. 

Våra förmåner omfattar bland annat friskvård och goda semester- och pensionsvillkor. Vi erbjuder möjlighet till distansarbete viss del av din arbetstid när verksamhetens behov och arbetsuppgifterna medger detta.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 22 januari. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie inom barn och unga

Bibliotekarie
Läs mer Jan 3
Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter.  

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en bibliotekarie som kommer arbeta med att utveckla och förnya verksamheten kring barn 0-10 år, med inriktning språkutveckling, läsfrämjande och uppsökande arbete gentemot samma målgrupp. Du kommer att arbeta på två av Linköpings stadsbiblioteks närbibliotek, vårt största närbibliotek i Ekholmen och det lite mindre i Berga. I Berga kommer du att jobba med Bokstart, det vill säga arbeta med att främja språkutvecklingen hos de allra yngsta barnen och bygger på samverkan mellan folkbibliotek, barnhälsovård och förskola.

I tjänsten ingår också vanliga bibliotekssysslor som yttre tjänst i bibliotekets diskar, mediahantering, medieinköp, programverksamhet och samverkan med utomstående aktörer som BVC, förskolor med flera. I arbetet ingår även kvälls- och eventuellt helgtjänstgöring.

Din arbetsplats
Linköpings stadsbibliotek består av 12 biblioteksenheter som tillsammans arbetar för att driva och utveckla Linköpings stadsbibliotek. Vi vill att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats för alla. Centralt för oss är att jobba med demokrati, bildning och kultur. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter och att öka deltagandekulturen. Vi ska skapa plats för nytänkande, öppna upp för nya kulturyttringar i nära samverkan med övriga kulturverksamheter.

Linköpings stadsbibliotek bildar tillsammans med övriga folkbibliotek i Östergötland och Tranås Götabiblioteken. Målet för Götabiblioteken är att vi sammanför människor, gör kunskap levande, väcker fantasi och möjliggör att alla kan upptäcka och lära för att skapa ett starkt och hållbart samhälle där alla kan nå sina drömmar.

I Ekholmen finns ett välbesökt närbibliotek med många aktiva besökare och ett stort utbud av medier. Hit kommer besökare i alla åldrar och med vida intressen. Berga bibliotek är ett litet bibliotek som ligger i Berga slott tillsammans med Kontakt Linköping. Tillsammans med Råd och stöd samt Ung Puls utgör verksamheterna mötesplatsen Berga By.

Du som söker
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som till exempel biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i bibliotek och vi ser gärna att du har god kunskap om litteratur för barn och unga. Det är även meriterande om du har kunskap om barns språkutveckling och läsfrämjande arbete. Goda svenskakunskaper i tal och skrift är ett krav. 

Vi tror att du är en engagerad och kreativ person som gillar verksamhetsutveckling och att samarbeta med andra aktörer. Vi vill gärna att du är självgående och har mod att jobba självständigt, du tar egna initiativ och kommer ofta med nya idéer till teamet. Du har god samarbetsförmåga, hög servicekänsla och stort engagemang i mötet med kollegor och besökare. Vi söker också en person som förstår värdet i människors olikheter.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12399

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Teknikinformatör med teknisk bakgrund

Teknikinformatör
Läs mer Dec 8
Går du i tankarna kring nytt jobb? Vill du fortsätta utvecklas tillsammans med oss inom teknikinformation och samtidigt hjälpa våra kunder att bygga unika informationslösningar med användaren i fokus? Sök då tjänsten som Teknikinformatör idag!

Vad rollen innebär

Som teknikinformatör hos oss kommer du vara bryggan mellan tekniken och människan och arbeta som konsult hos våra kunder.

Du kommer bl.a. arbeta med att:

- Analysera, strukturera samt utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer rikta sig till olika målgrupper som behöver förstå produkten på olika sätt, så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare.

- Vara experten ute hos kund, men ha nära kontakt och samarbete med dina kollegor på Aleido för att få hjälp och stöttning när det behövs.

- På bästa sätt hjälpa kunden, du behöver förstå deras produkter och kunna anpassa din leverans utifrån behovet, vilket ställer krav på nära kunddialog och relationer.

Vem du är

Har du tidigare arbetat i en tjänst liknande Technical communicator, Teknikinformatör eller Technical Writer. Oavsett hur du titulerat dig tidigare, så letar vi efter just din expertis!

Vi söker dig som:

- Har teknisk bakgrund, från utbildning och/eller arbete.

- Drivs av struktur och har ett öga för detaljer.

- Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

- Har en god förmåga att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering av eftermarknadsinformation.

- Har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen.

- Är du utbildad teknikinformatör eller har tidigare erfarenhet inom området är det mycket meriterande.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Teknikinformatör med teknisk bakgrund

Teknikinformatör
Läs mer Dec 18
Går du i tankarna kring nytt jobb? Vill du fortsätta utvecklas tillsammans med oss inom teknikinformation och samtidigt hjälpa våra kunder att bygga unika informationslösningar med användaren i fokus? Sök då tjänsten som Teknikinformatör idag!

Vad rollen innebär

Som teknikinformatör hos oss kommer du vara bryggan mellan tekniken och människan och arbeta som konsult hos våra kunder.

Du kommer bl.a. arbeta med att:

- Analysera, strukturera samt utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer rikta sig till olika målgrupper som behöver förstå produkten på olika sätt, så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare.

- Vara experten ute hos kund, men ha nära kontakt och samarbete med dina kollegor på Aleido för att få hjälp och stöttning när det behövs.

- På bästa sätt hjälpa kunden, du behöver förstå deras produkter och kunna anpassa din leverans utifrån behovet, vilket ställer krav på nära kunddialog och relationer.

Vem du är

Har du tidigare arbetat i en tjänst liknande Technical communicator, Teknikinformatör eller Technical Writer. Oavsett hur du titulerat dig tidigare, så letar vi efter just din expertis!

Vi söker dig som:

- Har teknisk bakgrund, från utbildning och/eller arbete.

- Drivs av struktur och har ett öga för detaljer.

- Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

- Har en god förmåga att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering av eftermarknadsinformation.

- Har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen.

- Är du utbildad teknikinformatör eller har tidigare erfarenhet inom området är det mycket meriterande.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Koordinator med inriktning datahantering

Informationsspecialist
Läs mer Dec 21
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu en koordinator inom Linköpings universitetsbibliotek. 

Om jobbet 
Vi söker en koordinator med inriktning datahantering för forskare. Anställningen är placerad vid avdelningen Publiceringens infrastruktur vilket är en av universitetsbibliotekets sex avdelningar.  

I rollen som koordinator kommer du att erbjuda vägledning för hantering av forskningsdata. Du kommer arbeta i teamet som bygger upp UB:s stöd till forskare kring datahantering och tillgängliggörande av öppen vetenskap. Arbetet innebär praktiska moment inom området forskningsdata och bidra till det kunskapsstöd som behövs för att möta forskares behov kring datahantering.  

Utöver datahantering ingår att hålla dragningar och workshops i digitala metoder där syftet är att hitta, hantera, analysera och visualisera data. I rollen som koordinator kommer det även finnas arbetsuppgifter som publicering av rapporter och konferensproceedings inom bibliotekets publiceringsstöd. 

Om dig 
Vi söker dig som trivs med att arbeta i team. Du har lätt för att samarbeta och är bra på att skapa kontakter och relationer. Du är också serviceinriktad och har ett flexibelt förhållningssätt samt förmågan att anpassa ditt arbete till verksamhetens behov.  

Vi vill att du har: 


• Akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant 
• God inblick i forskningsmiljö 
• God inblick i forskningsdatalandskapet 
• Kunskaper om FAIR och dess konsekvenser för hantering av forskningsdata 
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska  
• Pedagogisk förmåga 
• Kunskap i sökning av forskningsdata 
• Erfarenhet av att hantera datamängder  
• Fördjupade kunskaper i Excel eller motsvarande. 

 Det är meriterande om du har: 


• Erfarenhet av arbete i DataCite Fabrica och DiVA 
• Erfarenhet av att arbeta med API:er 

Din arbetsplats 
Anställningen är placerad vid avdelningen Publiceringens infrastruktur vilket är en av universitetsbibliotekets sex avdelningar och är placerad i Studenthuset på Campus Valla. Publiceringens infrastruktur arbetar med bibliotekets systemtekniska miljö och forskningsstöd och omfattar bland annat publiceringsverksamhet och spridning av forskningspublikationer. Personalgruppen består av 14 anställda. 
Läs mer om vår verksamhet här här.

Om anställningen 
Tillsvidareanställning, 100%, provanställning kan komma att tillämpas. 
Tillträde enligt överenskommelse 

Lön och förmåner 
Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning. 

Vi erbjuder möjlighet till distansarbete viss del av din arbetstid när verksamhetens behov och arbetsuppgifterna medger detta. 
Läs mer om förmåner för anställda här. 

Fackliga kontaktpersoner 
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande. 

Ansökan 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 11 januari 2024 Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. 

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Östergötlands museum söker en utställningsproducent

Producent: kultur, media, film, scen, dataspel
Läs mer Dec 19
Nu söker Årets museum 2023 - Östergötlands museum - en utställningsproducent!

Välkommen till Östergötlands museum - en livfull mötesplats som förutom att förvalta och visa konst- och kulturhistoria också bjuder in våra besökare till guidade visningar, workshops, restaurangbesök, museibutik, kreativa och personliga konferenser samt studiecirklar och nätverk. Förutom den publika verksamheten förvaltar vi också ett flertal kulturfastigheter i Östergötland så som Löfstad slott och Smedstorp dubbelgård samt bedriver affärsverksamhet inom arkeologi, konservering och byggnadsvård.

Om tjänsten
Som utställningsproducent är din huvudsakliga uppgift att projektleda produktion av museets tillfälliga utställningar både inom kulturhistoria och konst. Utställningsproducentens roll är att samordna innehållsproduktion och se till att innehåll och form blir en kommunicerbar helhet för tilltänkta målgrupper. Du ansvarar för produktionen från idéskiss till invigning, dvs. projektplanerar, arbetsleder, beställer tjänster, följer upp budgetar och tidplaner och slutrapporterar projekten, i nära dialog med projektgrupper och beställare. Intern förankring och dialog med publik i anslutning till utställningsprojekt är viktiga beståndsdelar i tjänsten.

Du är även sammankallande i museets beredningsgrupp för utställningar, där du tillsammans med övriga kompetenser inom museet tar fram ett utställningsprogram och, utifrån våra mål och visioner, hittar en variation av utställningar som lockar och överraskar våra besökare.

Om dig
Vi söker dig som är en engagerad och praktiskt lagd producent som inte är främmande för att projektleda flera utställningar parallellt. Du är van att leda arbetsgrupper i kreativa processer, har god förståelse för interaktionsdesign och för hur innehåll och den rumsliga gestaltningen skapar en framgångsrik helhet. Du är en problemlösare med god samarbets- och planeringsförmåga. Rollen handlar om att kunna hantera flera samtidigt pågående aktiviteter, vilket innebär att du behöver ha förmågan att kommunicera tydligt och fördela arbetsuppgifter inom arbetsgruppen.

Du har en relevant universitets- eller högskoleutbildning, minst fem års erfarenhet av att producera utställningar och leda projekt, samt mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Körkort B är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde efter överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast 2024-01-07.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Gabriela Huk på tel. 013-23 03 62, gabriela.huk@ostergotlandsmuseum.se

Facklig kontaktperson är Emma Karlsson, fackförbundet DIK tel. 013-23 03 68, emma.karlsson@ostergotlandsmuseum.se

Östergötlands museum har kollektivavtal vilket bland annat innebär trygga försäkringar och tjänstepension. Vi tillämpar flextid, har friskvårdsbidrag och jobbar halv dag dag före röd dag. Möjlighet att arbeta viss del på distans finns också för de flesta hos oss.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss vänligt men bestämt kontakt från säljare av rekryterings- och bemanningstjänster samt andra rekryteringskanaler.

Läs mer om oss och vår verksamhet på www.ostergotlandsmuseum.se (http://www.ostergotlandsmuseum.se).

Välkommen till Östergötlands museum!

Ansök nu

Projektplanerare- direktrekrytering till Eltel!

Produktionskoordinator
Läs mer Nov 27
Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är operatörer, nätägare och myndigheter samt statliga verk.

Eltels affärsområde Smart Grid är verksamt inom elmätning och har vunnit flera stora projekt som kommer att pågå till minst 2025. Eltel har med sin långa erfarenhet av elmätarprojekt i hela Norden utvecklat ett unikt framgångsrikt arbetssätt, uppskattat av både medarbetare och kunder!

Projektplanerare direktrekrytering till Eltel!

Är du duktig på Excel och söker en omväxlande och kvalificerad tjänst som planerare i ett stort och komplext projekt?

Vi söker en projektplanerare för arbete i Eltels elmätarprojekt där de byter samtliga Vattenfalls elmätare. Du kommer ansvara för planeringen av installationer för ett team av tekniker. När du arbetar på annan ort än din hemort står Eltel för boende och resekostnader, så därmed kan du bo varsomhelst i Sverige så länge du är villig att resa i tjänsten. Framförallt under dina första månader kommer du resa mycket i tjänsten som en del av din introduktion och upplärning.

Som projektplanerare har du en nyckelroll i projektet och ditt arbete innebär att sätta och följa upp tidsplaner samt att säkerställa att resurserna fördelas på ett bra sätt. Det är ett komplext arbete med många parametrar att ta hänsyn till. En viktig del av arbetet är att analysera den data som kommer från Eltels beställare. Tjänsten är en blandning av långsiktig planering i förväg och att löpande anpassa planeringen efter utmaningar som uppstår.

I rollen som projektplanerare har du inget personalansvar. Du rapporterar till huvudprojektledare, arbetar självständigt och har kontaktytor både internt och externt.

Vi erbjuder

• En gedigen utbildning och introduktion inklusive besök ute i fält!
• Arbete i ett väl fungerande och erfaret projektteam!
• Mycket frihet och möjlighet att påverka!
• Arbete på lång sikt eftersom Eltel löpande vinner nya avtal

Kvalifikationer
Vi söker dig som har väldigt god datorvana, särskilt viktigt är att du är duktig på Microsoft Excel. Grundläggande kunskaper inom Officepaketet är till exempel inte tillräckligt. Du är också en analytisk person med en förmåga att förstå hur data fungerar och du snabbt kan filtrera fram relevant statistik och annan viktig information ur stora datamängder. Erfarenhet av liknande arbete/projekt i närtid är meriterande.

Obehindrad svenska och engelska i tal och skrift eftersom kontakt med medarbetare från andra nordiska länder. Körkort är ett krav på grund av resor och besök ute i fält.

Lön: Individuell lönesättning. Övriga villkor enligt kollektivavtal.
Start: Så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Omfattning: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning.

För den här tjänsten kommer ett utdrag ur belastningsregistret att krävas innan anställning.

Ansökan
Ansök direkt då rekryteringen sker löpande. Så länge annonsen är publicerad är tjänsterna inte tillsatta.

Du kan söka tjänsten även om du saknar CV eller Linkedinprofil och komplettera med det senare i processen.

Eltel har anlitat MTX Rekrytering & Bemanning för den här rekryteringen och det är Eltels önskemål att alla frågor kring tjänsten hanteras av MTX Rekrytering & Bemanning.

Ansök nu

Producent till ung scen/öst

Producent: kultur, media, film, scen, dataspel
Läs mer Dec 4
Ung scen öst är en självständig del av Östgötateatern och har sedan starten 2001 varit en av Sveriges ledande scener inom scenkonst för barn och unga. Uppdraget är att göra scenkonst för barn och unga från 6 år och uppåt i Östergötlands län, vilket gör skolor till den huvudsakliga målgruppen. Varje år producerar vi 4–5 egna uppsättningar som spelas på fast scen i Linköping och Norrköping och i klassrum runt om i Östergötland.
SCENKONST ÖST
Ung scen öst är en del av Scenkonst Öst som bildades 2016, där ingår Norrköpings Symfoniorkester, Östgötamusiken och Östgötateatern med ung scen öst. Sammanlagt har Scenkonst Öst ca 230 fast anställda och omsätter ca 200 mkr per år. Ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.
OM ARBETET
Vi erbjuder dig ett utvecklande och kvalificerat arbete där du jobbar såväl strategiskt som operativt. Som producent har du Linköping som placeringsort och arbetar på plats i ung scen östs teaterhus.
Producenten ansvarar för att leda och planera produktionerna, i samarbete med biträdande enhetschef, teknisk samordnare och konstnärlig ledare.
Producenten har budget- och resultatansvar, deltar i marknadsplaneringen och turnéläggning av produktioner samt utför administrativt arbete inom ramen för funktionen.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning inom och erfarenhet av scenkonstproduktion och projektledning eller erfarenheter och kunskaper som vi bedömer som likvärdiga.
Som person är du samarbetsinriktad, lyhörd och öppen för utveckling och lärande. Du är bekväm i sociala sammanhang, såväl interna som externa, och är kommunikativ. Du är mål- och resultatinriktad och tar ansvar för helheten. Du har goda administrativa kunskaper, är ordningsam och strukturerad.
Arbetet kräver hög självständighet samt goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. Arbetets karaktär ställer också höga krav på kreativitet och initiativförmåga, samt ett prestigelöst förhållningssätt.
Vi ser gärna att du har kunskap om ekonomi och ekonomiuppföljning och att du har kunskap om och förståelse för teaterns konstnärliga, tekniska och kommunikativa processer.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation.
Vi välkomnar olika livserfarenheter och bakgrunder till tjänsten och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
ANSÖKAN
Ditt CV med en motivationstext om varför du är rätt person för jobbet skickar du via mail till jobb@ostgotateatern.se.
Sista ansökningsdag 22/12. Märk mailet med Producent ung scen öst.
Varmt välkommen med din ansökan!
Planerade dagar för intervjuer är 3/1 samt 5/1 2024.
Vid anställning ska ett utdrag ur belastningsregistret uppvisas, enligt Lagen om belastningsregister (2013:852).
Placeringsort: Linköping
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Kontakt:
Ida Lindfors 070-878 53 35, Producent och biträdande enhetschef ung scen öst.
Jenny Sandström 013-37 77 71, Facklig företrädare, Fackförbundet Scen & Film
Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

En koordinator sökes för spännande möjlighet i Linköping

Platskoordinator
Läs mer Dec 5
För en ledande global aktör inom kommunikationsinfrastruktur och teknologilösningar söker vi efter en driven koordinator för ett spännande uppdrag. I rollen som Koordinator kommer du att vara spindeln i nätet för att säkerställa en effektiv och smidig insamling av viktiga data. Ditt huvudansvar kommer vara att koordinera och planera insamlingen av data från olika geografiska platser genom att kommunicera med förare nationellt men också utomlands. Här är en översikt över vad rollen innebär.
Huvudsakliga Ansvarsområden:
Datakoordinering: Du kommer att vara ansvarig för att definiera vilken typ av data som behöver samlas in och sedan koordinera insatsen för att säkerställa noggrannhet och relevans.
Förarkontakt: Genom aktiv kommunikation kommer du att hålla kontakt med förare som befinner sig i närheten av de platser där datainsamlingen ska äga rum. Detta kräver en god koll på var förarna befinner sig i realtid.
Uppdragstildelning: Efter att ha identifierat tillgängliga förare kommer du att delegera uppdrag för datainsamling och se till att alla inblandade förstår och kan utföra sina uppgifter.
Om bolaget:
Företaget du kommer tillhöra är engagerat i att skapa framtidssäkra lösningar som möter de ständigt ökande kraven på snabb och pålitlig kommunikation. Genom att integrera avancerad teknologi strävar bolaget efter att forma framtiden för anslutning och uppkoppling.
Bolaget är specialiserat inom flera kritiska områden, inklusive trådlös kommunikation, fiberoptisk teknik, nätverksinfrastruktur och andra avancerade teknologilösningar. Expertisen sträcker sig över hela spektrumet av kommunikationsbehov, från småskaliga lösningar till storskaliga nätverksprojekt.
För att lyckas i rollen är nedanstående krav för tjänsten:
· Du har någon form av relaterad erfarenhet samt kan behärska engelska flytande
· Kommunikativ: Du är skicklig på att kommunicera tydligt och effektivt, vilket är avgörande för att samordna och informera förare om deras uppgifter.
· Stresstålig: I en dynamisk miljö är förmågan att hantera och lösa problem under press en viktig egenskap.
· Social: Eftersom rollen innebär kontakt med olika förare och teammedlemmar är social kompetens en viktig tillgång.
· Lösningsorienterad: Du är van vid att möta utmaningar och hitta kreativa lösningar för att säkerställa att datainsamlingen går smidigt.

Vidare är nedan meriterande för rollen:
· Erfarenhet av Factory Planning och Logistics: Tidigare erfarenhet av arbete inom produktionsplanering eller logistik anses vara en fördel.
· Produktionsbakgrund: Erfarenhet av att ha arbetat direkt inom produktion och planering är meriterande
· Du är van att behärska Excel
Varför är detta en bra möjlighet för dig?
· En spännande och varierad roll som ger möjlighet att påverka och optimera datainsamling
· En dynamisk arbetsmiljö där lösningar och innovation uppmuntras.
· Möjlighet att arbeta med engagerade teammedlemmar och utvecklas i din karriär.
Fortsatt intresserad av rollen?
Vad kul! Då får du mer än gärna ansöka med ett CV så hör vi av oss för ett eventuellt nästa steg i processen.
Den här rekryteringsprocessen administreras av Job Solution Consulting, och kunden har begärt att alla frågor angående tjänsten hanteras av Job Solution Consulting. Om du blir antagen till den här rollen kommer du att agera som konsult via Job Solution Consulting. Under tiden som konsult hos oss är du ansluten till kollektivavtal med mera.
För eventuella frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till mig. Du ser mina kontaktuppgifter under "kontakt”.

Ansök nu

Bibliotekarie till fokusbibliotek vid Ånestadsskolan

Skolbibliotekarie
Läs mer Dec 1
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utmärkande för fokusbiblioteken är att arbetet sker i nära samarbete med pedagogerna och biblioteket ses som en viktig resurs för ökad måluppfyllelse. Ditt uppdrag som fokusbibliotekarie innebär att du i samarbete med lärarna inspirerar till elevernas läsutveckling samt utvecklar deras medie- och informationskunnighet.

Förutom kollegorna på skolan finns det i Linköpings kommun dessutom cirka 25 fokusbibliotekarier att samarbeta med. Som bibliotekarie ingår du i ett väl inarbetat nätverk som träffas regelbundet och leds av en samordnare. I gruppen får du tillgång till hög samlad kompetens, naturlig kunskapsöverföring och ett öppet diskussionsklimat.

Din arbetsplats
I Linköping pågår sedan flera år tillbaka ett utvecklingsarbete för skolbiblioteken i grundskolan. Det är en utvecklingsmodell som heter fokusbibliotek. Denna centrala satsning har fått nationell uppmärksamhet och Linköping ses som en av Sveriges främsta kommuner när det gäller skolbiblioteksutveckling. Vi har två fokusbibliotek som fått utmärkelsen Årets skolbibliotek och flera har årligen fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass.

Nu söker vi en bibliotekarie till Ånestadsskolans fokusbibliotek. Ånestadsskolan ligger i naturskönt område söder om Linköpings centrum i området Berga-Vimanshäll. Tillsammans med Ånestadsskolan F-9 har vi ca 650 elever som huvudsakligen kommer från närområdet. Vi är ca 100 kollegor som arbetar för att våra elever ska trivas och uppnå goda studieresultat. Vi är en mångfacetterad verksamhet som präglas av engagemang, kreativitet, dynamik och glädje. I åk F-6 är vi drygt 370 elever fördelade på två klasser per årskurs. Vi har 5 avdelningar i fritidshemmet där årskurserna förskoleklass till åk 3 har sina egna avdelningar och vårt Eftis har elever från åk 4-6. Det är ett nära samarbete mellan klasserna, årskurserna och verksamheterna.

Vi erbjuder en arbetsplats där vi fokuserar på skolutveckling utifrån maximalt lärande, likvärdighet, lust och engagemang. Med ökad måluppfyllelse, goda kunskaper, behöriga lärare med hög kompetens och ett stort engagemang utvecklar vi ständigt verksamhetens arbetsmetoder för att nå en högre måluppfyllelse för alla elever och med målet att varje skoldag ska bli den bästa. Ett utvecklingsområde som vi satsar på framåt är vår rastverksamhet och utemiljö där fritidshemmet har ett stort ansvar tillsammans med våra trivselledare.

Du som söker
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller har annan akademisk utbildning med inriktning media, kommunikation eller information som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig för uppdraget. Du har goda kunskaper i tal och skrift i svenska språket så att du kan bidra till skol- och fritidsverksamhetens mål att utifrån läroplanen organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av läsfrämjande arbete bland barn eller ungdomar samt att du har erfarenhet av handledning och undervisning i medie- och informationskunnighet. Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som bibliotekarie i skolbibliotek. Du bör även kunna hantera olika biblioteksdatasystem.

För att trivas i rollen har du intresse av att arbeta med pedagogiska frågor i närhet till barn eller ungdomar. Du har även ett intresse för och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur och du ser informationssökning och källkritiskt tänkande som självklara delar i ditt arbete. Du är utåtriktad och socialt aktiv för att skapa och underhålla relationer i ditt arbete. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra att leverera lösningar. Vidare kan du ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter och driva dina processer framåt för att nå såväl individuella som gemensamma mål. Du tillför entusiasm, energi och lust och du påverkar aktivt både diskussioners inriktning och andras motivation. Din goda förståelse för hur människan tar till sig kunskap gör det möjligt för dig att skickligt anpassa ditt sätt att förmedla budskap till mottagarens förutsättningar. 

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12195

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Kommunikatör/ grafisk designer - Garageportexperten

Grafisk formgivare
Läs mer Nov 23
På Garageportexperten är vi stolta över att
vara Sveriges ledande leverantör av garageportar, från Kiruna i norr till Malmö
i söder. Vårt varumärke är starkt och expansivt och när många andra branscher
påverkas av ändrade konsumtionsmönster står vi kvar på en trygg och stadig
grund.

På vår kreativa marknadsavdelning lyfter vi
gärna idéer och gör dem till verklighet. Som
grafisk designer med konceptansvar blir du en del av ett engagerat och
projektinriktat marknadsteam. Din
roll kommer erbjuda en rolig och spännande utveckling där du
ges ett stort mandat att driva och utveckla våra
grafiska element och koncept framåt, både
självständigt
och som lagspelare. Vi
värdesätter
din trivsel högt och ser fram emot att hitta en ny stjärna
till vårt team.

Om tjänsten

I din roll som kommunikatör/grafisk designer
med konceptansvar kommer du att arbeta med kedjans grafiska element i din
dagliga kontakt med våra franchisetagare runt om i landet. Med vår grafiska
profil som stöd arbetar du med både stora penseldrag och små detaljer för
att hålla den röda tråden i allt material. I nära samarbete med
marknadsavdelningens innehållsansvariga copywriter producerar du som exempel,
nationella och lokala kampanjupplägg, annonser för digital och traditionell
annonsering samt säljmaterial för både vardag och mässor.

Vi driver i stora delar branschens utveckling
och du blir en viktig del av kommande spännande utvecklingsprojekt där din
kompetens och expertis behövs för bästa resultat. För
oss är det viktigt att du trivs, har roligt och känner
att du utvecklas i din roll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har öga för färg, form och
struktur. Du har en flerårig bakgrund på en inhouse
marknads-/kommunikationsavdelning eller motsvarande, där du haft en roll som
spänt över flera olika kompetenser. Du får lätt arbetsuppgifter ur händerna, är
nyfiken, målinriktad och flexibel. För att lyckas i rollen ser vi även att du
är strukturerad och prestigelös. Du uppskattar att höra till ett sammansvetsat
team samtidigt som du är trygg i att interagera med nya människor och
självständigt driva ditt arbete framåt.

Dina kunskaper i Photoshop, InDesign och i svenska
både i tal och skrift) är mycket goda. Om du har grundläggande
färdigheter
inom videoproduktion samt erfarenhet av Adobe Lightroom, Illustrator, Adobe
Animate/Aftereffects och Microsoft Officepaketet är detta meriterande. Du
har körkort.

Ansökan

Välkommen att registrera din ansökan, gärna
omgående men dock senast den 14 december 2023 via www.sententiarekrytering.se (http://www.sententiarekrytering.se/). Frågor besvaras av
Eva Andersson, Sententia Rekrytering, tfn 0706-15 32 30.

Här är ett urval av arbetsexempel från marknadsavdelningen:

Garageportexperten är Sveriges största leverantör av garageportar med ca 30 franchisetagare på närmare 50 orter över hela landet, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Sedan starten 1995 har kedjan som helhet levererat och monterat 300 000 garageportar. Huvudkontoret ligger i Linköping där tolv personer stöttar verksamheterna med bland annat marknad, ekonomi, affärsstöd och inköp. Sammantaget har kedjan cirka 170 personer anställda och omsättningen uppgår till drygt 370 miljoner. Läs mer på www.garageportexperten.se

Ansök nu

Delprojektledare eller Projektledare inom Informationshantering

Teknikinformatör
Läs mer Nov 8
Nu söker vi dig som vill bli en nyckelspelare hos oss i rollen som projektledare/delprojektledare! Här får du möjlighet att arbeta nära kunden i en roll där du kan göra skillnad. Har du en förmåga av att skapa struktur och engagemang? Samt teknisk bakgrund och vill utvecklas som projektledare? Då kan detta vara rollen för dig!

Vad rollen innebär

Som projektledare/delprojektledare hos oss på Aleido kommer du att få arbeta med de ledande företagen i Östergötland. Du kommer att driva processer inom informationshantering för produkter där det ställs stora krav på tydlig och aktuell information. Projekten löper ofta över flera år och kräver långsiktig planering, samt regelbunden kontakt med interna och externa kravställare. Våra kunder producerar avancerade och tekniska produkter som många gånger är anpassade efter slutkundens unika behov, vilket ställer krav på flexibilitet och situationsanpassning.

I arbetet kommer du bland annat:

- Driva informationshanteringen i ett antal delprojekt i olika faser

- Analysera hur produktförändringar påverkar befintlig information och dokumentation

- Driva och koordinera aktiviteter med andra projektmedlemmar

- Säkerställa att information som lagras är tillgänglig, pålitlig, relevant, spårbar och aktuell

- Bidra till en effektiv och kvalitetssäkrad process för informationshantering

Vem du är

Vi söker dig som:

- Har en teknisk högskoleutbildning - eller likvärdig arbetserfarenhet

- Är flytande i svenska och engelska i tal och skrift

- Tidigare erfarenhet av projektledning/delprojektledning är meriternade

- Erfarenhet av information eller dokumentation i teknisk miljö är meriterande

Vi söker dig som ser struktur, tydlig kommunikation och målfokus som några av dina främsta styrkor. Detta syns i din förmåga att samspela med flera aktörer samtidigt och få dina arbetsuppgifter i mål. Du har en förmåga att kommunicera med andra människor på ett sätt som skapar engagemang och driv samt är trygg med att ställa krav på dina projektmedlemmar. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen, och vi tror därför att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Delprojektledare eller Projektledare inom Informationshantering

Teknikinformatör
Läs mer Okt 16
Nu söker vi dig som vill bli en nyckelspelare hos oss i rollen som projektledare/delprojektledare! Här får du möjlighet att arbeta nära kunden i en roll där du kan göra skillnad. Har du en förmåga av att skapa struktur och engagemang? Samt teknisk bakgrund och vill utvecklas som projektledare? Då kan detta vara rollen för dig!

Vad rollen innebär

Som projektledare/delprojektledare hos oss på Product Information kommer du att få arbeta med de ledande företagen i Östergötland. Du kommer att driva processer inom informationshantering för produkter där det ställs stora krav på tydlig och aktuell information. Projekten löper ofta över flera år och kräver långsiktig planering, samt regelbunden kontakt med interna och externa kravställare. Våra kunder producerar avancerade och tekniska produkter som många gånger är anpassade efter slutkundens unika behov, vilket ställer krav på flexibilitet och situationsanpassning.

I arbetet kommer du bland annat:

- Driva informationshanteringen i ett antal delprojekt i olika faser

- Analysera hur produktförändringar påverkar befintlig information och dokumentation

- Driva och koordinera aktiviteter med andra projektmedlemmar

- Säkerställa att information som lagras är tillgänglig, pålitlig, relevant, spårbar och aktuell

- Bidra till en effektiv och kvalitetssäkrad process för informationshantering

Vem du är

Vi söker dig som:

- Har en teknisk högskoleutbildning - eller likvärdig arbetserfarenhet

- Är flytande i svenska och engelska i tal och skrift

- Tidigare erfarenhet av projektledning/delprojektledning är meriternade

- Erfarenhet av information eller dokumentation i teknisk miljö är meriterande

Vi söker dig som ser struktur, tydlig kommunikation och målfokus som några av dina främsta styrkor. Detta syns i din förmåga att samspela med flera aktörer samtidigt och få dina arbetsuppgifter i mål. Du har en förmåga att kommunicera med andra människor på ett sätt som skapar engagemang och driv samt är trygg med att ställa krav på dina projektmedlemmar. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen, och vi tror därför att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Teknikinformatör sökes till Linköping!

Teknikinformatör
Läs mer Okt 16
Går du i tankarna kring nytt jobb? Vill du fortsätta utvecklas tillsammans med oss inom teknikinformation och samtidigt hjälpa våra kunder att bygga unika informationslösningar med användaren i fokus? Sök då tjänsten som Teknikinformatör idag!

Vad rollen innebär

Som teknikinformatör hos oss kommer du vara bryggan mellan tekniken och människan och arbeta som konsult hos våra kunder.

Du kommer bl.a. arbeta med att:

- Analysera, strukturera samt utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer rikta sig till olika målgrupper som behöver förstå produkten på olika sätt, så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare.

- Vara experten ute hos kund, men ha nära kontakt och samarbete med dina kollegor på Aleido för att få hjälp och stöttning när det behövs.

- På bästa sätt hjälpa kunden, du behöver förstå deras produkter och kunna anpassa din leverans utifrån behovet, vilket ställer krav på nära kunddialog och relationer.

Vem du är

Har du tidigare arbetat i en tjänst liknande Technical communicator, Teknikinformatör eller Technical Writer. Oavsett hur du titulerat dig tidigare, så letar vi efter just din expertis!

Vi söker dig som:

- Har teknisk bakgrund, från utbildning och/eller arbete.

- Drivs av struktur och har ett öga för detaljer.

- Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

- Har en god förmåga att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering av eftermarknadsinformation.

- Har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen.

- Är du utbildad teknikinformatör eller har tidigare erfarenhet inom området är det mycket meriterande.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Delprojektledare eller Projektledare inom Informationshantering

Teknikinformatör
Läs mer Okt 16
Nu söker vi dig som vill bli en nyckelspelare hos oss i rollen som projektledare/delprojektledare! Här får du möjlighet att arbeta nära kunden i en roll där du kan göra skillnad. Har du en förmåga av att skapa struktur och engagemang? Samt teknisk bakgrund och vill utvecklas som projektledare? Då kan detta vara rollen för dig!

Vad rollen innebär

Som projektledare/delprojektledare hos oss på Product Information kommer du att få arbeta med de ledande företagen i Östergötland. Du kommer att driva processer inom informationshantering för produkter där det ställs stora krav på tydlig och aktuell information. Projekten löper ofta över flera år och kräver långsiktig planering, samt regelbunden kontakt med interna och externa kravställare. Våra kunder producerar avancerade och tekniska produkter som många gånger är anpassade efter slutkundens unika behov, vilket ställer krav på flexibilitet och situationsanpassning.

I arbetet kommer du bland annat:

- Driva informationshanteringen i ett antal delprojekt i olika faser

- Analysera hur produktförändringar påverkar befintlig information och dokumentation

- Driva och koordinera aktiviteter med andra projektmedlemmar

- Säkerställa att information som lagras är tillgänglig, pålitlig, relevant, spårbar och aktuell

- Bidra till en effektiv och kvalitetssäkrad process för informationshantering

Vem du är

Vi söker dig som:

- Har en teknisk högskoleutbildning - eller likvärdig arbetserfarenhet

- Är flytande i svenska och engelska i tal och skrift

- Tidigare erfarenhet av projektledning/delprojektledning är meriternade

- Erfarenhet av information eller dokumentation i teknisk miljö är meriterande

Vi söker dig som ser struktur, tydlig kommunikation och målfokus som några av dina främsta styrkor. Detta syns i din förmåga att samspela med flera aktörer samtidigt och få dina arbetsuppgifter i mål. Du har en förmåga att kommunicera med andra människor på ett sätt som skapar engagemang och driv samt är trygg med att ställa krav på dina projektmedlemmar. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen, och vi tror därför att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Teknikinformatör sökes till Linköping!

Teknikinformatör
Läs mer Okt 16
Går du i tankarna kring nytt jobb? Vill du fortsätta utvecklas tillsammans med oss inom teknikinformation och samtidigt hjälpa våra kunder att bygga unika informationslösningar med användaren i fokus? Sök då tjänsten som Teknikinformatör idag!

Vad rollen innebär

Som teknikinformatör hos oss kommer du vara bryggan mellan tekniken och människan och arbeta som konsult hos våra kunder.

Du kommer bl.a. arbeta med att:

- Analysera, strukturera samt utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer rikta sig till olika målgrupper som behöver förstå produkten på olika sätt, så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare.

- Vara experten ute hos kund, men ha nära kontakt och samarbete med dina kollegor på Aleido för att få hjälp och stöttning när det behövs.

- På bästa sätt hjälpa kunden, du behöver förstå deras produkter och kunna anpassa din leverans utifrån behovet, vilket ställer krav på nära kunddialog och relationer.

Vem du är

Har du tidigare arbetat i en tjänst liknande Technical communicator, Teknikinformatör eller Technical Writer. Oavsett hur du titulerat dig tidigare, så letar vi efter just din expertis!

Vi söker dig som:

- Har teknisk bakgrund, från utbildning och/eller arbete.

- Drivs av struktur och har ett öga för detaljer.

- Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

- Har en god förmåga att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering av eftermarknadsinformation.

- Har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen.

- Är du utbildad teknikinformatör eller har tidigare erfarenhet inom området är det mycket meriterande.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

- Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.

- Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.

- Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.

- Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.

- Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den - genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök nu

Senior teknikinformatör sökes till Linköping!

Teknikinformatör
Läs mer Nov 1
Vill du arbeta som teknikinformatör hos ett företag som är ledande i sin branch, fokuserar på utveckling och trygga anställningsvillkor?
Dina arbetsuppgifter
Som teknikinformatör arbetar du med att skriva teknisk information med moderna verktyg mot kunder inom Östergötland i långvariga projekt. Du inhämtar information för att sammanställa tillexempel produktbeskrivningar, reservdelskataloger, instruktionsmanualer för produktion eller slutanvändare.

Du erbjuds:
•En företagskultur som uppmuntrar trygghet och balans i livet
•Flexibla arbetstider och hybrida arbetssätt
•En välplanerad introduktion
•Vidareutveckling i form av utbildningar
•Förmånsprogram via partner Benify
•Friskvårdsbidrag
•Möjlighet att göra karriär inom Combitech
•Förmånsbil
Om Combitech
Combitech är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab. De är 2100 medarbetare som hjälper företag, industri och offentlig sektor att dra nytta av teknik och digitalisering för ett hållbart och säkert samhälle.

Combitech satsar på sina medarbetare – de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i verksamheten. Genom forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram: Combitech GROW sätter de medarbetare i fokus. Dessutom står de på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

Din profil
Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga i både svenska och engelska. Vi söker dig med minst 5 års arbetslivserfarenhet som teknikinformatör.

Låter detta intressant?

Rekryteringsprocessen består för dig som kandidat av telefonintervju, personlighetstest, teamsintervju, intervju hos Combitech och slutligen referenstagning.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Combitech.

Villkor
Start: Enligt överenskommelse
Arbetstider: Kontorstid med flex
Ort: Linköping med omnejd

Ansök nu

Språkteknolog eller fonetiker till NFC, Linköping

Språkteknolog
Läs mer Okt 27
Är du redo för en större uppgift?
Vi söker nu en språkteknolog eller fonetiker till vår grupp Bild- och ljudjämförelse på Informationstekniksektionen. Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Nationell forensiskt centrum
Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför NFC forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Avdelningen verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Vi har tolv driftställen, vårt största labb och vårt avdelningskansli finns i Linköping.

Informationstekniksektionen
Informationstekniksektionen har en samlad kompetens inom det it-forensiska området som innefattar data, bild, video, ljud, sensorteknik, elektronik och mobiltelefoni. Förutom it-forensiska undersökningar arbetar vi också med undersökningar av handstil, dokument och sedlar. Sektionens har i uppdrag att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra it-forensiken som utförs i hela polisen. Vi är placerade i Linköping.

ARBETSUPPGIFTER
Gruppen Bild- och ljudjämförelse består idag av elva medarbetare som främst arbetar med att utföra jämförande forensiska undersökningar med koppling till bild och tal. En forensisk talarjämförelse utförs i syfte att bedöma huruvida inspelat tal som förekommer i olika ljudinspelningar härrör från samma talare. Undersökningen innefattar dels en jämförande analys av det inspelade materialet, och dels en resultatvärdering som syftar till att bedöma hur förväntade resultaten är sett till de hypoteser man prövar. Du kommer via ett internt utbildningsprogram lära dig kunskaper inom forensik samt inom ämnesområdet, och under utbildningstiden varvas teoretisk utbildning med praktiskt arbete i den ordinarie verksamheten. Tjänsten omfattar även gruppens övriga forensiska verksamhet som t.ex. forskning och metodutveckling för att säkerställa och framtidssäkra gruppens expertkompetens. Därför söker vi nu dig som vill kombinera analysarbete med utvecklingsarbete för att lösa brott och bidra till ett tryggare samhälle.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kan komma att vara:
• utföra talarjämförelser åt rättsväsendet där det ingår att
dokumentera, sammanställa och redovisa
undersökningar
• på begäran svara som sakkunnig i domstol
• bedriva forskning och utveckling av talarjämförelser ur ett
biometriskt perspektiv
• samverka internt och externt inom ämnesområdet för att
främja kontinuerlig metodutveckling,
informationsutbyte och kunskapsinhämtning.
• arbeta med kvalitetssäkring och validering av verksamheten
inom ämnesområdet
• utbilda övriga intressenter inom rättsväsendet utveckling och
forskning inom talarjämförelser.

KVALIFIKATIONER
Krav
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Godkänd och avslutad magister-/masterexamen i
språkvetenskap med inriktning
datalingvistik och/eller fonetik/fonologi
• Mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och i skrift
• Goda kunskaper i engelska språket, både i tal och skrift
• Erfarenhet av att arbeta inom analys av röst, från exempelvis
examensarbete eller arbetsliv

Meriterande kunskaper
Det är meriterande om du även:
• Har erfarenhet av automatisk röstanalys
• Har erfarenhet av metodutveckling inom området biometrisk
röstanalys
• Har erfarenhet inom tillämpning av artificiell intelligens
• Har erfarenhet av statistiska metoder relevant för
ämnesområdena lingvistik och fonetik
• Har lingvistisk och fonetisk kunskap om andra språk utöver
svenska
• Talar flera språk.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är kvalitetsmedveten och självgående samt som tar ansvar för din uppgift. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samarbetar och kommunicerar med andra på ett lyhört sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du är strukturerad och att du prioriterar på ett effektivt sätt för att hålla tidsramar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Linköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Teknisk skribent till Etteplan

Teknikinformatör
Läs mer Okt 23
Har du ett allmänt tekniskt intresse? Tycker du om att skriva texter och vill ha möjlighet att testa på olika typer av uppdrag? Inga problem, här har vi tjänsten!

Om rollen
I rollen som teknisk skribent kommer du arbeta med att inhämta och skriva om tekniska texter för att göra de användarvänliga och lättförståeliga. Sammanställningarna som du gör kommer exempelvis användas som användarmanualer, produktbeskrivningar, reservdelskataloger för produktion eller användare. Här kommer du fungera som länken mellan produktutvecklarna och slutanvändaren. Här jobbar du ofta i projektform med ofta flera projekt parallellt. Som anställd på Etteplan kan du även ha möjlighet att få byta uppdrag när du känner att du inte längre har mer att lära eller utvecklas inom.
För att lyckas i rollen som teknisk skribent ser vi att du är en driven, social och trevlig person som är villig att alltid utvecklas. Du är inte rädd för att driva din egen kompetens framåt och gillar att lära dig nya saker.

Vi söker dig med…
•Teknisk förståelse
•Engelska och svenska i tal och skrift

Meriterande för tjänsten
•Eftergymnasial utbildning inom teknikinformation
•Relevant arbetslivserfarenhet
•Tidigare arbetat som konstruktör
•Erfarenhet av STE-skrivande
•Erfarenhet av InDesign och FrameMaker
•Erfarenhet av CMS-system

Du erbjuds
Som teknisk skribent hos Etteplan har du stora möjligheter att utvecklas i din roll. Här kommer du ha möjlighet att testa olika typer av uppdrag och kommer aldrig ha tråkigt på jobbet. Som anställd på Etteplan kommer du ha tillgång till bra förmåner så som friskvårdsbidrag, telefonbidrag, tillgång till rabatter via Visma. Finns även frivilliga aktiviteter att göra tillsammans med dina kollegor utanför arbetstid. Vill du ta en pingismatch när du är på Etteplans kontor? Inga problem, det finns alltid någon som antar den utmaningen!

Om Etteplan
Etteplan är ett tekniktjänstföretag som är specialiserade på mjukvara, inbyggda lösningar, tekniska lösningar och teknisk dokumentation. De hjälper sina kunder att skapa en bättre värld genom teknik, innovation och digitalisering. Etteplan arbetar med att skräddarsy sina tekniska tjänster efter kundernas specifika behov. De är ett snabbt växande företag som idag har över 4,000 medarbetare på tre kontinenter, finns i 8 länder och har över 800 mjukvaruutvecklare. I Norrköping och Linköping sitter idag totalt 14 personer.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Etteplan.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Referenstagning
•Intervju Etteplan
•Beslut
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 7–16 med flex ardagar, pendling kan förekomma
•Ort: Linköping/Norrköping
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Kyrkomusiker till Skäggetorp församling

Kantor
Läs mer Okt 31
Skäggetorps församling i Linköpings domkyrkopastorat är en öppen mångkulturell församling. Hit kommer många människor från olika kulturer, i alla åldrar, för gemenskap, samtal, fördjupning och för att fira gudstjänst. Församlingen präglas av en stor gudstjänstfirande gemenskap och ett diakonalt förhållningssätt, där samverkan med civilnätverk och kommunala aktörer är viktigt. Församlingen är också en del av nätverket ”Framtiden bor hos oss”, FBHO. Därför är frågor som rör integration och inkludering viktiga värden i vårt församlingsarbete.

Nu söker vi en kyrkomusiker som vill vara med och utveckla vår musikaliska verksamhet tillsammans med kyrkomusiker, präster och pedagoger.

Om tjänsten
I rollen som kyrkomusiker får du möjligheten att arbeta med människor i alla åldrar i olika sammanhang. Musiken är ett språk i sig själv som bygger broar och bidrar till integration, vi har ett fokus på musiken och dess samspel mellan kyrkans tro och liv. Du kommer att tjänstgöra vid olika mässor, musikgudstjänster, kyrkliga handlingar och äldreboenden.

Du blir en del av ett team som idag består av 9 personer och här får du möjlighet att verka i det lokala sammanhanget samtidigt som du också är en del i det stora pastoratsgemensamma arbetet. Vi förstärker nu verksamheten med ytterligare en musiker och totalt blir ni då två musiker som kan samverka i församlingen.

Vi söker dig som tycker om att arbeta med gudstjänster och som vill vara med och utveckla vår kör-och musikverksamhet tillsammans med församlingens andra kyrkomusiker.  I Skäggetorp är vi ett arbetslag som öppet, nyfiket, gemensamt och engagerat arbetar med människor i alla åldrar för att utveckla församlingens liv.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad kantor eller har motsvarande kompentens förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare. Vi värdesätter erfarenhet av att spela vid kyrkliga handlingar såsom bröllop och begravning.

Arbetet sker i samarbete med kollegor, församlingsbor och lokala aktörer. Därför är det viktigt att du uppskattar att samverka med andra och trivs med att leda grupper. Vi ser gärna att du är en kreativ person som tar vara på utvecklingsmöjligheter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående och driven samtidigt som du har en god förmåga att skapa relationer och ge utrymme åt mångfalden.

Varaktighet
Tillsvidare.

Placering
Skäggetorps församling

Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är 19 november. Skicka din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar du vill åberopa via länken nedan. Märk din ansökan med dnr P-2023-241. Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida.

Linköpings domkyrkopastorat – ett pastorat som gör skillnad.

I Linköpings domkyrkopastorat verkar människor med djup kompetens inom teologi, diakoni, pedagogik, musik, administration och service. Mellan och inom varje yrkesgrupp finns plats för kunskapsutbyte, reflektion, skratt och goda samtal. Vårt mål är att på bästa sätt använda oss av varandras resurser, arbeta tillsammans och att ständigt utvecklas utifrån vår vision ”För att världen ska leva”. Pastoratets mål är att bidra till det goda samhället och ett särskilt fokus på dop och konfirmation. Domkyrkopastoratet består av nio församlingar. Vi firar gudstjänst i 11 kyrkor där ideella medarbetare i hög grad bidrar till ett levande församlingsliv. Här finns fler än 200 anställda medarbetare med en gemensam förvaltning som tillhandahåller ett professionellt stöd med relevant kompetens inom ekonomi, HR, begravnings- och fastighetsfrågor, lokalvård, kommunikation och IT.

Ansök nu

Bibliotekarie med verksamhetsansvar

Bibliotekarie
Läs mer Okt 27
Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som bibliotekarie med verksamhetsansvar för Berga och Johannelunds närbibliotek ser du till att teamets uppdrag fullföljs, du samordnar, omvärldsbevakar och driver på utvecklingen av teamets verksamhet. Du arbetar med att skaffa kunskap om lokalsamhället, bygga relationer med biblioteksbesökare och lokala aktörer och du kommer ha ett visst budgetansvar. Möjlighet att delta i arbete med övergripande frågor som rör biblioteket som helhet finns. 

Utöver verksamhetsansvaret ingår mediearbete och tjänstgöring i låne- och informationsdisk med tillhörande arbetsuppgifter. Du arbetar även med att utveckla vuxenverksamheten, exempelvis med att erbjuda program och utställningar. Du arbetar utåtriktat i dialog med allmänhet, lokala aktörer och andra samarbetspartners både internt och externt. 

Du kommer att arbeta tillsammans i ett team med 5 kollegor och du kommer att dela din tid mellan Berga och Johannelunds närbibliotek. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll samt helg. 

Din arbetsplats
Linköpings stadsbibliotek består av 12 biblioteksenheter som tillsammans arbetar för att driva och utveckla Linköpings stadsbibliotek. Vi vill att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats för alla. Centralt för oss är att jobba med demokrati, bildning och kultur. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter och att öka deltagandekulturen. Vi ska skapa plats för nytänkande, öppna upp för nya kulturyttringar i nära samverkan med övriga kulturverksamheter.

Linköpings stadsbibliotek bildar tillsammans med övriga folkbibliotek i Östergötland och Tranås Götabiblioteken. Målet för Götabiblioteken är att vi sammanför människor, gör kunskap levande, väcker fantasi och möjliggör att alla kan upptäcka och lära för att skapa ett starkt och hållbart samhälle där alla kan nå sina drömmar. 

Berga bibliotek ligger i Berga slott tillsammans med Kontakt Linköping. Tillsammans med Råd och stöd samt Ung Puls utgör vi mötesplatsen Berga By. Under slottets öppettider kan du alltid lämna tillbaka dina böcker samt hämta och låna dina reservationer i vår självservicemaskin, även när biblioteket är stängt. Närbilioteket i Johannelund ligger i stadsdelens centrum. Våra besökare är i spridda åldrar med vida intressen. Vi samverkar med andra aktörer i närområdet. 

Du som söker
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap samt har tidigare erfarenhet av att arbeta på bibliotek. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med utvecklingsarbete och/eller arbetat i en arbetsledande roll. 

Då du kommer att ha mycket kontakter både internt och externt krävs det att du  behärskar svenska i tal och skrift. Du känner dig bekväm med att kommunicera muntligt på engelska och det ses som meriterande om du kan fler språk då våra besökare talar många olika språk.

För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Du organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, kommer med idéer, tar initiativ och ser till att ideérna blir verklighet. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa samsyn kring verksamheten och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi förutsätter att du sätter besökaren i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt. 

Övrig information
Tillträde: 240201

Anställningsform: Tillsvidare 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12047

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Östgötamusiken söker Producent 70 %

Producent: kultur, media, film
Läs mer Okt 25
Vilka är vi?
Scenkonst Öst skapar scenkonst med både bredd och spets och verksamheten är till för alla i Östergötland. Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester, Östgötamusiken och Östgötateatern med Ung Scen Öst. Organisationen består också av ett verksamhetsstöd där det ingår avdelningar för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har ca 230 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är ca 200 mkr per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.
Östgötamusiken har ett regionalt uppdrag att erbjuda alla i Östergötland tillgång till levande musik med hög kvalitet på professionell nivå och verka brett inom flera genrer. Östgötamusiken har en bred folklig förankring i hela Östergötland och arbetar aktivt för att hitta nya utmaningar, i samarbeten med frilansartister, dirigenter, solister och ensembler. Hundratals konserter ges varje år i regionen. Vi har 17 anställda heltidsmusiker som är verksamma i Östgöta Blåsarsymfoniker och i ensemblerna Östgöta Brasskvintett, Crusellkvintetten och Östgötabandet.
Arbetsuppgifter
Som producent leder du olika projekt, främst offentliga produktioner på Östgötamusiken för Östgöta Blåsarsymfoniker samt till våra tre professionella kammarensembler. Du ansvarar för att alla interna funktioner samverkar, arbetar tätt tillsammans med Östgötamusikens Konstnärliga chef, administrativa kollegor och musiker. Som producent har du ekonomiskt ansvar för beslutade produktioner liksom övergripande ansvar för arrangemangens praktiska genomförande.
Du kommunicerar med våra gästande musiker, dirigenter och samarbetspartners, arbetar med administration och planering av produktioner. I arbetet ingår ansvar för avtalsskrivning, turnéläggning, underlag för marknadsföring och trycksaker. Som producent rapporterar du till Konstnärlig chef.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom musik, kultur eller annan eftergymnasial utbildning inom produktion alternativt annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som producent inom musikverksamhet. I rollen behöver du ha en god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som engelska. Vi förutsätter att du är strukturerad och tycker om att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vidare är du en social och kreativ person som är bra på att samarbeta med andra. Du har förmåga att se saker ur ett helikopterperspektiv men värnar också om de små och viktiga detaljerna.
Önskvärda och meriterande kvalifikationer:
Erfarenhet av att ta fram och utveckla programinnehåll till konserter och/eller kulturarrangemang
Erfarenhet av orkesterproduktioner och projektledning
Erfarenhet av budgetarbete och ekonomi

Kännedom av konstmusik och bakgrunden inom blåsmusiken är ett plus.


Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidare som inleds med en provanställning på 6 månader.
Omfattning: 70 % Kvälls- och helgarbete förekommer.
Tillträde: 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse.
Placering: Linköping


För frågor om tjänsten:
Maria Eklund, Konstnärlig chef
maria.eklund@ostgotamusiken.se
076 - 569 99 31
Charlotte Träff, HR-chef
charlotte.traff@scenkonstost.se
070 - 436 11 76
Fackliga kontaktpersoner
Jenny Sandström, Fackförbundet Scen & Film
jenny.sandstrom@ostgotateatern.se
073 - 335 96 20


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, till jobb@ostgotamusiken.se. Skriv ”Producent” i ämnesraden på mejlet.
Senast den 8 november vill vi ha din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande.
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Östgötamusiken söker Nationell projektledare 50 %

Projektledare: kultur, media, film
Läs mer Okt 25
Vilka är vi?
Scenkonst Öst skapar scenkonst med både bredd och spets och verksamheten är till för alla i Östergötland. Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester, Östgötamusiken och Östgötateatern med Ung Scen Öst. Organisationen består också av ett verksamhetsstöd där det ingår avdelningar för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har ca 230 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är ca 200 mkr per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.
Östgötamusiken har ett regionalt uppdrag att erbjuda alla i Östergötland tillgång till levande musik med hög kvalitet på professionell nivå och verka brett inom flera genrer. Östgötamusiken har en bred folklig förankring i hela Östergötland och arbetar aktivt för att hitta nya utmaningar, i samarbeten med frilansartister, dirigenter, solister och ensembler. Hundratals konserter ges varje år i regionen. Vi har 17 anställda heltidsmusiker som är verksamma i Östgöta Blåsarsymfoniker och i ensemblerna Östgöta Brasskvintett, Crusellkvintetten och Östgötabandet.
Arbetsuppgifter
Som Nationell projektledare har du tillsammans med konstnärlig chef för Östgötamusiken en nyckelroll i utvecklingen av ett Nationellt Blåsmusikcentrum i Linköping. I rollen ansvarar du för att hålla i kontakterna med olika aktörer i Sverige. Du initierar och producerar gemensamma aktiviteter exempelvis workshops, masterclass, konserter och konferenser. I arbetsuppgifterna ingår att samarbeta med en mängd olika aktörer såväl professionella som amatörer och med olika utbildningsverksamheter i hela landet.
Tillsammans med Konstnärlig chef ska du utforma projektet utifrån ansökan till Kulturrådet, planera och utföra projektets olika faser. Vidare ska du redovisa och skriva nya ansökningar, ta egna initiativ samt utveckla både Blåsmusikcentrum och Lilla Blåsmusikcentrum. Som Nationell projektledare rapporterar du till Konstnärlig chef.
Du kommunicerar med gästande musiker, dirigenter och samarbetspartners, arbetar med administration och planering. I arbetet ingår ansvar för avtalsskrivning, dokumentation och underlag för marknadsföring och trycksaker.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom konstmusik med särskild fokus på blåsmusik alternativt annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är väl insatt i det svenska musiklivet på professionell nivå och har ett brett nätverk inom professionell orkester/blåsorkesterverksamhet. Tidigare erfarenhet inom nationell projektledning är ett plus. I rollen behöver du ha en god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som engelska. Vi förutsätter att du är strukturerad och tycker om att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vidare är du en social och kreativ person, är bra på att samarbeta med andra och tycker om att arbeta i projektform. Du har förmåga att se saker ur ett helikopterperspektiv men värnar också om de små och viktiga detaljerna.
Önskvärda och meriterande kvalifikationer:
Nationell projektledarerfarenhet
Erfarenhet av att ta fram och utveckla programinnehåll till konserter och/eller kulturarrangemang
Erfarenhet av orkesterproduktion och/eller projektledning
Erfarenhet av budgetarbete och ekonomi

Har du ett brett nationellt nätverk är det ett plus.


Övrig information:
Anställningsform: Avtalad visstidsanställning på 1 år som inleds med en provanställning på 3 månader med möjlighet till förlängning till max 3 år.
Omfattning: 50 % Kvälls- och helgarbete förekommer vid konserter/evenemang.
Tillträde: 1 januari eller enligt överenskommelse.
Placering: Enligt överenskommelse.


För frågor om tjänsten:
Maria Eklund, Konstnärlig chef
maria.eklund@ostgotamusiken.se
076 - 569 99 31
Charlotte Träff, HR-chef
charlotte.traff@scenkonstost.se
070 - 436 11 76
Fackliga kontaktpersoner
Jenny Sandström, Fackförbundet Scen & Film
jenny.sandstrom@ostgotateatern.se
073 - 335 96 20


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, till jobb@scenkonstost.se. Skriv ”Nationell projektledare” i ämnesraden på mejlet.
Senast den 8 november vill vi ha din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande.
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu