Kultur, media, design jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Kultur, media, design i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Senior teknikinformatör sökes till Linköping!

Teknikinformatör
Läs mer Sep 19
Vill du arbeta som teknikinformatör hos ett företag som är ledande i sin branch, fokuserar på utveckling och trygga anställningsvillkor?
Dina arbetsuppgifter
Som teknikinformatör arbetar du med att skriva teknisk information med moderna verktyg mot kunder inom Östergötland i långvariga projekt. Du inhämtar information för att sammanställa tillexempel produktbeskrivningar, reservdelskataloger, instruktionsmanualer för produktion eller slutanvändare.

Du erbjuds:
•En företagskultur som uppmuntrar trygghet och balans i livet
•Flexibla arbetstider och hybrida arbetssätt
•En välplanerad introduktion
•Vidareutveckling i form av utbildningar
•Förmånsprogram via partner Benify
•Friskvårdsbidrag
•Möjlighet att göra karriär inom Combitech
•Förmånsbil
Om Combitech
Combitech är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab. De är 2100 medarbetare som hjälper företag, industri och offentlig sektor att dra nytta av teknik och digitalisering för ett hållbart och säkert samhälle.

Combitech satsar på sina medarbetare – de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i verksamheten. Genom forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram: Combitech GROW sätter de medarbetare i fokus. Dessutom står de på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

Din profil
Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga i både svenska och engelska. Vi söker dig med minst 5 års arbetslivserfarenhet som teknikinformatör.

Låter detta intressant?

Rekryteringsprocessen består för dig som kandidat av telefonintervju, personlighetstest, teamsintervju, intervju hos Combitech och slutligen referenstagning.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Combitech.

Villkor
Start: Enligt överenskommelse
Arbetstider: Kontorstid med flex
Ort: Linköping med omnejd

Ansök nu

Teknisk skribent till Etteplan

Teknikinformatör
Läs mer Sep 22
Har du ett allmänt tekniskt intresse? Tycker du om att skriva texter och vill ha möjlighet att testa på olika typer av uppdrag? Inga problem, här har vi tjänsten!

Om rollen
I rollen som teknisk skribent kommer du arbeta med att inhämta och skriva om tekniska texter för att göra de användarvänliga och lättförståeliga. Sammanställningarna som du gör kommer exempelvis användas som användarmanualer, produktbeskrivningar, reservdelskataloger för produktion eller användare. Här kommer du fungera som länken mellan produktutvecklarna och slutanvändaren. Här jobbar du ofta i projektform med ofta flera projekt parallellt. Som anställd på Etteplan kan du även ha möjlighet att få byta uppdrag när du känner att du inte längre har mer att lära eller utvecklas inom.
För att lyckas i rollen som teknisk skribent ser vi att du är en driven, social och trevlig person som är villig att alltid utvecklas. Du är inte rädd för att driva din egen kompetens framåt och gillar att lära dig nya saker.

Vi söker dig med…
•Teknisk förståelse
•Engelska och svenska i tal och skrift

Meriterande för tjänsten
•Eftergymnasial utbildning inom teknikinformation
•Relevant arbetslivserfarenhet
•Tidigare arbetat som konstruktör
•Erfarenhet av STE-skrivande
•Erfarenhet av InDesign och FrameMaker
•Erfarenhet av CMS-system

Du erbjuds
Som teknisk skribent hos Etteplan har du stora möjligheter att utvecklas i din roll. Här kommer du ha möjlighet att testa olika typer av uppdrag och kommer aldrig ha tråkigt på jobbet. Som anställd på Etteplan kommer du ha tillgång till bra förmåner så som friskvårdsbidrag, telefonbidrag, tillgång till rabatter via Visma. Finns även frivilliga aktiviteter att göra tillsammans med dina kollegor utanför arbetstid. Vill du ta en pingismatch när du är på Etteplans kontor? Inga problem, det finns alltid någon som antar den utmaningen!

Om Etteplan
Etteplan är ett tekniktjänstföretag som är specialiserade på mjukvara, inbyggda lösningar, tekniska lösningar och teknisk dokumentation. De hjälper sina kunder att skapa en bättre värld genom teknik, innovation och digitalisering. Etteplan arbetar med att skräddarsy sina tekniska tjänster efter kundernas specifika behov. De är ett snabbt växande företag som idag har över 4,000 medarbetare på tre kontinenter, finns i 8 länder och har över 800 mjukvaruutvecklare. I Norrköping och Linköping sitter idag totalt 14 personer.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Transtema.

Rekryteringsprocess
•Urval sker löpande
•Intervju (Framtiden)
•Referenstagning
•Intervju Etteplan
•Beslut
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Villkor
•Start: omgående/enligt överenskommelse
•Arbetstider: 7–16 vardagar, pendling kan förekomma
•Ort: Linköping/Norrköping
•Omfattning: 100% heltid

Ansök nu

Psykolog till vår enhet Tannefors i Linköping

3D-grafiker
Läs mer Aug 7
Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Vi hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering.

Vi har idag drygt 1 000 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på 155 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder 1,2 miljoner medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY.

Till vår enhet Tannefors i Linköping söker vi nu en legitimerad psykolog för tillsvidareanställning.

På vår enhet finns idag ca 12 medarbetare som arbetar i team mot våra kundföretag och levererar tjänster inom arbetsmiljö, rehabilitering och hälsoutveckling. Positiv inställning, innovation, helhetssyn och en stark vilja att åstadkomma goda resultat kännetecknar vår kultur och arbetsgemenskap. Vi arbetar kontinuerligt i samarbete med hela regionens enheter och kunder.

Som Psykolog hos oss arbetar du med arbetsmiljöfrågor, hälsa och rehabilitering i nära samverkan med våra kunder och i samarbete med övriga kompetenser på enheten. Du arbetar konsultativt på framförallt individ nivå med bedömningar och individuella behandlande samtal i förebyggande eller efterhjälpande syfte samt rådgivning till chef och organisation som kris- och konflikthantering.

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med kompetens inom KBT. Vi tror att du, för att trivas hos oss, har ett brinnande intresse för att hjälpa människor och organisationer till utveckling och god hälsa, att du är flexibel, nytänkande och att du vill arbeta på ett förebyggande och promotivt sätt genom mestadels korta och intensiva insatser. Vi ser även att du har ett affärsmässigt och konsultativt förhållningssätt där du värnar och värdesätter relationer till såväl kunder som kollegor samt att du tar ansvar för din egen hälsa och ditt arbete. Du bör trivas med att arbete såväl självständigt som tillsammans med dina kollegor.

Meriterande är erfarenhet av arbete på individ-, grupp- och organisationsnivå, erfarenhet av arbete inom privat verksamhet Du bör ha körkort och förmåga att leverera i våra digitala verktyg.

Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande arbete där du var dag får göra skillnad.

Omfattning: 100 %

Har du frågor kontakta konsultchef Tinna Berglund

tinna.berglund@feelgood.se

073 416 10 83

Sista ansökningsdatum är 2023-09-15

Ansök nu

Söker teknisk skribent till spännande kundföretag

Teknikinformatör
Läs mer Sep 8
Q Professonals AB är ett företag nicschat mot techsektorn. Vi har kollektivavtal och är medlemmar i Almega TechSverige.Beskrivning
Till vårt kundföretag vi nu en teknisk skribent.

Är du redo för din nya utmaning? Vi söker dig med ett tekniskt intresse, som har en relevant utbildning eller några års arbetslivserfarenhet inom yrket.

Arbetsuppgifter
I denna roll kommer du ansvara för att skriva och revidera manualer.

Du kommer i dina arbetsuppgifter att:

- Skriva tekniska manualer;
- Revidera och anpassa redan existerande manualer;
- Hålla en kontinuerlig kontakt med olika avdelningar;
- Övrig administration och förbättringsarbete kopplat till rollen.

Kvalifikationer
- Relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet, exempelvis som teknikinformatör, eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig;
- Ett stort intresse för teknik;
- Förmåga att kommunicera obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Villkor
Vi ser fram emot din ansökan omgående då vi presenterar kandidater löpande. Vid frågor om tjänsten, välkommen att kontakta Linda Johansson, tfn 013-4703906.

Välkommen med din ansökan!Q har kollektivavtal och är medlem i branschorganisationen Almega samt i Svenskt Näringsliv. Företaget erbjuder interims- och rekryteringslösningar inom branscherna IT, teknik, administration, ekonomi, industri samt lager/logistik med personallösningar inom olika befattningsnivåer.

Ansök nu

Bibliotekarie till Katedralskolan

Skolbibliotekarie
Läs mer Sep 19
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
På Katedralskolans gymnasiebibliotek kommer du att arbeta tillsammans med ytterligare en bibliotekarie och en biblioteksassistent. Biblioteket vänder sig till både elever och lärare och vi lägger stor vikt vid att stödja dem i informationssökningsprocessen med lektioner, genomgångar och handledning. Via vår Google site tillgängliggör vi en hel rad databaser för alla på skolan, och strävar efter att ständigt utveckla och fördjupa arbetet med informationssökning, källkritik och annan medie- och informationskunnighet.

Vi arbetar även aktivt med läsfrämjande i form av bokprat och bokcirklar, och är en röst för läsande, bildning och kultur på skolan. I det dagliga arbetet befinner vi oss ömsom i vårt stora, välbesökta bibliotek och ömsom i klassrum som deltagare i lektioner och arbetslag av olika slag. Vi deltar även i nätverk med övriga gymnasiebibliotek i kommunen.

Din arbetsplats
Tradition och utveckling är våra honnörsord då vi vill värna om skolans traditioner och samtidigt erbjuda en modern utbildning. För oss är helhetstänkande och samverkan över program- och ämnesgränser viktigt. Katedralskolan har idag ca 1270 elever och 125 anställda.

Vår undervisning är präglad av en humanistisk grundsyn som sätter människan i centrum. Alla elever ska i sina studier möta öppenhet och tolerans samt tränas till kreativitet, initiativförmåga och eget ansvarstagande. Vi utrustar våra elever med akademiska och medmänskliga förmågor som de behöver för att verka och leva i vår globaliserade värld.

Katedralskolan har fyra nationella studieförberedande gymnasieprogram, Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet samt det yrkesförberedande Försäljnings- och serviceprogrammet. Dessutom finns IB - International Baccalaureate Diploma Programme. Skolan har genom väl etablerade utländska kontakter en internationell profil som innefattar elevutbyte med andra länder, gedigen språkundervisning samt olika samverkansprojekt mellan språk och andra ämnen.

Du som söker
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du erfarenhet av arbete på skol- eller folkbibliotek är det meriterande. 

Som bibliotekarie på Katedralskolan har du kunskap om litteratur, läslust och MIK och kan organisera aktiviteter kopplade till bibliotekets verksamhetsuppdrag. För att klara ditt uppdrag ser vi att du har en pedagogisk förmåga och god kunskap om digitala verktyg. Du är ansvarstagande och trygg i din yrkesroll och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har lätt för att skapa relationer med skolans elever och personal och skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten. Som person är du flexibel, nytänkande och tillför entusiasm, energi och lust i arbetet.

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11868

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Junior (eller senior) teknikinformatör sökes till Linköping!

Teknikinformatör
Läs mer Jun 20
Vill du arbeta som teknikinformatör hos ett företag som är ledande i sin branch, fokuserar på utveckling och trygga anställningsvillkor?
Dina arbetsuppgifter
Som teknikinformatör arbetar du med att skriva teknisk information med moderna verktyg mot kunder inom Östergötland i långvariga projekt. Du inhämtar information för att sammanställa tillexempel produktbeskrivningar, reservdelskataloger, instruktionsmanualer för produktion eller slutanvändare.

Du erbjuds:
•En företagskultur som uppmuntrar trygghet och balans i livet
•Flexibla arbetstider och hybrida arbetssätt
•En välplanerad introduktion
•Vidareutveckling i form av utbildningar
•Förmånsprogram via partner Benify
•Friskvårdsbidrag
•Möjlighet att göra karriär inom Combitech
•Förmånsbil
Om Combitech
Combitech är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab. De är 2100 medarbetare som hjälper företag, industri och offentlig sektor att dra nytta av teknik och digitalisering för ett hållbart och säkert samhälle.

Combitech satsar på sina medarbetare – de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i verksamheten. Genom forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram: Combitech GROW sätter de medarbetare i fokus. Dessutom står de på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

Din profil
Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga i både svenska och engelska. För att passa i tjänsten som teknikinformatör kan du ha olika erfarenheter med dig sedan tidigare, exempel på vad det kan vara är:

•Högskoleutbildning med inriktning maskin, mekanik, elektronik eller systemvetenskap
eller
•YH-utbildning inom teknikinformation
eller
•Arbetslivserfarenhet som teknikinformatör
eller
•Yrkeserfarenhet som tekniker inom försvaret-, flyg- eller marinindustrin

Låter detta intressant?

Rekryteringsprocessen består för dig som kandidat av telefonintervju, personlighetstest, teamsintervju, intervju hos Combitech och slutligen referenstagning.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Combitech.

Villkor
Start: Augusti/september 2023
Arbetstider: Kontorstid med flex
Ort: Linköping
Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Ansök nu

Bettingligan.se söker SEO writers (Sport och E-sport)

Journalist/Reporter
Läs mer Jul 25
Bettingligan.se är ett nystartat företag som har en webbsida som jämför spelbolag och ger ut information i form av olika typer av spel. Deras vision är att vara den webbplatsen man vänder sig till om man har frågor eller funderingar kring spelbolagens erbjudanden, hur olika spel fungerar eller bara för att ta del av tips.
Vad ska du göra?
Som SEO writer kommer du att uppdatera hemsidan med innehåll från sportvärlden. Du ska inom ditt område ha stenkoll vad som händer. Det krävs att du har stort intresse och passion för sporten. Har du det? då hjälper vi dig med att lära dig resten. Vi söker SEO writers inom (Fotboll, Hockey, Tennis, Basket, Golf, Trav och Esport (CS:GO 2, Valorant, League of Legends, FIFA och DOTA 2).
Arbetsuppgifter:
Läsa på om alla lag för att alltid hålla dig uppdaterad.
Komma med speltips till besökarna

Introduktionen börjar med en vecka i Örebro. Under denna vecka kommer du få information om vilka regler som skall följa. Bettingligan kommer även gå igenom alla system som de jobbar i. Du kommer också få din dator och telefon som du behöver för att arbeta.
Vad söker Bettingligan?
Vi tror att du kommer passa hos oss om du är en lagspelare, gillar sport allmänt och har ett driv för att alltid bli bättre.
Krav:
Svenska i tal och skrift
Stort intresse av sporten
Just nu har vi bara möjlighet att ta in tre personer för detta, därför kommer det vara ett krav att kunna följa mer än en sport.Mer om tjänsten:
Detta är en direktrekrytering som hålls av Matchler AB. Direktrekrytering innebär att vi på Matchler håller i rekryteringsprocessen, men du anställs direkt av Bettingligan.
Tjänsten är en provanställning på 6 månader för att sedan ha möjlighet till tillsvidareanställning.
Plats: Remote
När: oktober, överenskommelse
Lön: Överenskommelse

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Sep 7
VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet som bedriver tillämpad forskning och kvalificerade utredningar inom transportområdet. Vi är cirka 240 medarbetare och har en årlig omsättning på omkring 270 miljoner kronor. Huvudkontoret finns i Linköping medan övriga kontor finns i Stockholm, Göteborg och Lund.Vi söker nu en bibliotekarie med placering i Linköping. VTI:s bibliotek är ett specialbibliotek i framkant med uppdraget att vara en nationell resurs för hela transportforskningssektorn. Vi samlar in, strukturerar och sprider information om publicerade resultat och pågående projekt samt ger vägledning och råd till alla som söker efter information och litteratur om transporter, trafik och relaterad infrastruktur. Vi ingår i ett internationellt samarbete inom OECD där vi bland annat bidrar med information från våra databaser till den internationella databasen TRID. Vårt andra uppdrag är att vara ett bibliotek för VTI:s medarbetare där forskarstöd ingår som en viktig uppgift. Vi deltar aktivt i många nätverk, både nationella och internationella.

Biblioteket har sju medarbetare och tillhör avdelningen Gemensamma funktioner.

Om rollen
I dina arbetsuppgifter ingår främst att katalogisera i bibliotekssystemet Koha, förmedla lån och fjärrlån, göra inköp, registrera VTI:s publikationer i DiVA, hantera referenser och ge andra typer av forskarstöd. Du kommer också att tillsammans med övriga medarbetare marknadsföra biblioteket på olika sätt, till exempel via sociala medier. Även andra arbetsuppgifter som förekommer på ett specialbibliotek kan komma att ingå.

Om dig
En akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande är ett krav. Du kan katalogisera i Libris, Koha eller annat bibliotekssystem och har gärna erfarenhet av inläggning i DiVA. Du har arbetat med låneverksamhet, artikelbeställningar och referensservice, gärna i Mendeley, Zotero eller EndNote. Det är meriterande om du har kunskaper i Bibframe. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav. Du är van vid digitala arbetssätt och har goda kunskaper i Office-paketet. Vi ser gärna att du har arbetat på ett forsknings- eller specialbibliotek.

Du har ett genuint intresse för såväl digitalt biblioteksarbete som möten med bibliotekets användare. Du är noggrann, målfokuserad, flexibel och serviceinriktad samt tycker om och har god förmåga att samarbeta med andra. Du är lösningsorienterad och tar initiativ till att vidareutveckla verksamheten i dialog med övriga medarbetare.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Om du är rätt person kan vi erbjuda dig en tvärvetenskaplig miljö där arbetet har stor betydelse för samhällsnyttan inom transportområdet.

Mer information
Information om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om på Personuppgifter - vti.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Ref. nr: 2023/0320-3.1

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan, senast den 28 september, med personligt brev, CV, examensbevis samt betygskopior och andra handlingar du vill åberopa. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Ansök nu

Teknikinformatör/underhållsberedare till Combitech i Linköping

Teknikinformatör
Läs mer Aug 30
Som Teknikinformatör hos oss kommer du vara länken mellan tekniken och människan samtidigt som du fortsätter att utvecklas inom ILS området. Tjänsten innebär att du kommer hjälpa våra kunder att bygga unika eftermarknadslösningar med användaren i fokus.Din roll som Teknikinformatör/underhållsberedare

Som Teknikinformatör/underhållsberedare hos oss kommer dina arbetsuppgifter i första hand präglas av tekniska analyser av olika produkter för att hitta svårigheter för underhåll i ett tidigt skede och sedan hitta lösningar på dessa. Du utgår från konstruktionsunderlag, huvudsakligen i 3D, och utifrån dessa görs analyser där du hittar bästa lösningen för framtida underhåll. Dessa underlag ligger till grund för teknikinformation där vi gärna ser att man behärskar både teknikinformation och underhållsberedning eller har ambitionen att göra det.

Som Teknikinformatör hos oss kommer du vara länken mellan tekniken och människan genom att analysera, strukturera samt utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Som konsult hos oss kommer du att vara experten ute hos kund, men ha nära kontakt och samarbete med dina kollegor på Combitech för att få hjälp och stöttning när det behövs. För att på bästa sätt hjälpa kunden behöver du förstå deras produkter och kunna anpassa din leverans utifrån behovet, vilket ställer krav på nära kunddialog och relationer.Vem är du?

Vi söker dig som tidigare arbetat som underhållsberedare, konstruktion eller tekniker med erfarenhet av underhåll. Vi ser gärna att du vill bredda din kompetens mot andra områden som teknikinformation, systemsäkerhet eller ILS.

Vi söker dig som har en god förmåga att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering av produktinformation. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen. Därför tror vi att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vi ser att du drivs av struktur och har ett öga för detaljer, behärskar god svenska och engelska i både tal och skrift samt har någon form av teknisk bakgrund, från utbildning och/eller arbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet av underhållsberedning, teknikinformation eller eftermarknadsarbete.

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!KOM & GÖR SKILLNAD
På Combitech ingår vårt kompetensutvecklingsprogram Combitech GROW som en naturlig del i din anställning! Vi ger dig möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar till både personlig och professionell utveckling, samtidigt som du arbetar i spännande och givande uppdrag.Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga!Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Ansök nu

Studentmedhjälpare till uppdrag inom DigiMaker vid Universitetsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Aug 28
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu studentmedhjälpare inom Digimaker vid Universitetsbiblioteket. 

Om jobbet
De studenter som vi söker till DigiMaker kommer ingå i ett arbetslag av studenter. Med stöd av ordinarie personal planerar ni verksamheten i form av evenemang och att hålla i workshops. En viktig del av arbetet är att introducera verksamheten för besökare, att vara delaktig i diskussioner om behov och verksamhetsutveckling och att knyta kontakter. Arbetet utförs i vissa delar tillsammans med andra och i vissa delar självständigt. Om du blir studentmedhjälpare hos oss kommer du att få en spännande och lärorik inblick i den verksamhet som erbjuds inom DigiMaker och universitetsbiblioteket med goda möjligheter att påverka och utveckla DigiMakers verksamhet.

Läs mer om verksamheten på https://guide.bibl.liu.se/digimaker

Om dig

För att kunna söka till uppdraget skall du vara student vid Linköpings universitet och/eller studerande vid utbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap vid annat lärosäte. Vi söker studenter som är intresserade av att vara med och driva och utveckla verksamheten vid DigiMaker, som finns på våra tre bibliotek på Campus Valla, Campus US och Campus Norrköping. 

Utöver att vara intresserad av att hålla öppet och bemanna  inbokade besök söker vi dig med intresse och kunskaper inom något eller flera av följande områden för att kunna hålla i introduktioner/workshops.

 PodCastFilmskapandeVirtual RealityPodCast3D-skrivareProgrammeringExcelGod förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska samt god IT- kompetens utgör krav för uppdraget. Arbetsuppgifterna kräver att du som person är flexibel, noggrann, har egen drivkraft och ett serviceinriktat förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.

Din arbetsplats

Universitetsbiblioteket söker nu studentmedhjälpare till uppdrag inom DigiMaker. DigiMaker är bibliotekets kombinerade Digital Lab och makerspace som för närvarande finns i Studenthuset, Campus Valla och på Campus Norrköpings bibliotek och är under uppstart på Medicinska biblioteket. DigiMaker vänder sig främst till studenter, och vi ser därför studenters medverkan i utvecklingen av verksamheten som betydelsefullt. Som studentmedhjälpare blir du en viktig drivkraft i verksamheten och en röst för studenterna.

DigiMaker är öppet för alla med LiU-anknytning och erbjuder en kreativ miljö där nya idéer och tekniker kan testas, användas och delas. De olika delområden som vi arbetar med inom DigiMaker är framför allt 3D- skrivare, digitalt berättande, Virtual Reality och digitala metoder. 

 

Om anställningen

Timarvoderad tjänstgöring under terminstid, omfattningen på tjänstgöringen kan komma att variera utifrån verksamhetens löpande behov.
Tillträde snarast

 

Lön och förmåner

Ersättning utgår från fastställt timarvode för studentmedhjälpare.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 2023-09-25. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Grafisk formgivare

Grafisk formgivare
Läs mer Sep 8
Nu söker vi en grafisk formgivare!
Har du ett genuint intresse för bild, form och grafisk produktion? Är du nyfiken på att utvecklas inom det digitala? Grymt! Då är det kanske du som är vår nya kollega.

Som vår nya kollega får du vara med i starten på något nytt- nya team, agilt arbetssätt, mer digitalt fokus och helt nya fräscha lokaler med öppet kontorslandskap precis vid Stångån. Rollen tillhör Marknadsavdelningen på Tekniska verken.

Varför ska du välja oss?

- Du får chansen att jobba med kommunikation inom energisektorn, vilket är ett hett ämne just nu!
- Du får vara en del av ett företag som brinner för det samhällsviktiga perspektivet
- Du får samarbeta med många olika människor med olika typer av kompetenser
- Vi värnar om att du mår bra på jobbet, vilket regelbundet mäts och följs upp

Rollen ingår i ett agilt team där du arbetar tillsammans med andra för att uppnå era gemensamma mål, samtidigt som du självständigt driver dina egna uppgifter framåt.

Din framtida arbetsdag kan t ex innefatta:

- Grafisk formgivning och produktion för digitala kanaler och print
- Fotografering och bildbehandling
- Idégenerering och utformning av kampanjer
- Skapa och redigera rörligt material till webb och sociala kanaler
- Arbete med och utveckling av de olika grafiska profilerna
- Ansvar för relevanta system och kontakt med leverantörer

Är vi rätt för varandra?
För att trivas i denna roll behöver du tycka om att ha både snabba, enkla uppgifter likväl som mer strategiska utmaningar som kräver kreativ höjd. Du har ett drivande förhållningssätt och har förmågan att arbeta strukturerat med flera parallella uppgifter samtidigt, där rätt sak görs i rätt ordning. Eftersom arbetsdagarna kan komma att förändras enligt prioritering ser vi att du har en positiv inställning till att anpassa dig till situationen som uppstår. Det är bra för dig att veta att vi arbetar i pc-miljö. Det är meriterande om du har ett intresse för digitalt arbetssätt och AI.

Erfarenheter du har med dig och delar med oss:

- Utbildning inom grafisk produktion från universitet/högskola eller YH-utbildning
- Några års arbetserfarenhet, gärna från kommersiell miljö
- God erfarenhet av Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat DC

Det är även ett stort plus i kanten om du har tidigare erfarenheter av agila arbetssätt, tillgänglighetsanpassning, att projektleda produktioner, enklare copy samt Premiere Pro och After Effects.

Vi tar gärna del av arbetsprover från dina tidigare uppdrag.

Vill du veta mer?
Är du intresserad av tjänsten och vill ha mer information, välkommen att kontakta rekryterande chef Malin Stavlind 013-20 93 84. Facklig information lämnas av Carina Norberg, Unionen, 013-20 92 46, Henrik Kruuse af Verchou, Akademikerföreningen, 013-20 83 56 eller Martin Eriksson, SEKO, 013-20 83 06. Ansvarig för rekryteringsprocessen är rekryterare Yannick Maack, 013-20 95 02.

Välkommen med din ansökan!
Vi arbetar med en löpande urvalsprocess så skicka in din ansökan snarast möjligt, men senast den 24 september vill vi ha din ansökan.

Tekniska verken bedriver samhällsviktig verksamhet, och det kan därför bli aktuellt med en säkerhetsprövning i vissa rekryteringsprocesser. När det ska genomföras så informerar vi alltid kandidaterna om detta.


Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av vår vision - att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste vi våga tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar. Totalt är vi cirka 1000 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord: drivande, positiva och trovärdiga.

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg.

Ansök nu

Avdelningschef bibliotekarie till Vallabiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Aug 28
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 85 anställda vid fyra bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats. Universitetsbiblioteket befinner sig för närvarande i ett generationsskifte som tillsammans med andra förändringar i vår bemanning gör att vi just nu har ett rekryteringsbehov. Vi erbjuder dig som söker till oss en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i dynamiska campusmiljöer!
Läs mer:https://liu.se/organisation/liu/ub
Vi söker nu en avdelningschef bibliotekarie till Vallabiblioteket. 

Om jobbet
Som avdelningschef leder och motiverar du dina medarbetare för att effektivt uppnå bibliotekets mål utifrån ett aktivt och närvarande ledarskap. Du företräder Vallabiblioteket internt och externt, samverkar med andra avdelningar samt ingår i överbibliotekariens ledningsråd. Ledningsrådet är ett forum som präglas av öppenhet och verksamhetsbredd med ett framåtblickande fokus på universitetsbibliotekets ledning och fortsatta utveckling.

I din roll som avdelningschef har du ansvar för verksamhetsledning, verksamhetsutveckling, lokalfrågor samt personalansvar inklusive arbetsmiljö. Som avdelningschef på LiUB kommer du också att ta aktiv del i bibliotekets dagliga verksamhet.

Som avdelningschef för Vallabiblioteket kommer du att leda en utvecklingsorienterad och kunskapsintensiv verksamhetsmiljö. Tillsammans med övriga kollegor kommer du att medverka till att fortsätta utveckla Universitetsbiblioteket som en viktig integrerad del av Linköpings universitet. Användarnas behov är alltid i fokus för bibliotekets verksamhet vilket innebär att verksamhet förändras över tid. Vi erbjuder en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i en dynamisk biblioteksmiljö.

Om dig

Vi söker en avdelningschef som har mycket god förmåga att kunna leda personal och verksamhet genom ett närvarande och framåtblickande ledarskap. Som chef är du initiativtagande, engagerad, drivande, resultatinriktad och du skapar delaktighet bland dina medarbetare. Du tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap och är lyhörd, vidare är du skicklig på att kommunicera och har mycket god förmåga att skapa och utveckla relationer. Anställningen förutsätter god förståelse för och insikt i ett modernt universitetsbiblioteks funktion och betydelse för utbildning och forskning.

Vi vill att du har:


• Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildningsbakgrund
• Erfarenhet från tidigare anställning inom bibliotekssektorn
• Erfarenhet från tidigare uppdrag med ledningsansvar för verksamhet och personal
• Erfarenhet av att leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete,
• Anställningen förutsätter mycket god förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:


• Tidigare erfarenhet inom akademiska miljöer.
• Utbildning inom ledarskap och/eller organisation.

Din arbetsplats

Vallabibliotek är en av fyra campusbibliotek och en av sex avdelningar på LiUB. Vallabiblioteket är placerat i Studenthuset på Campus Valla och ger omfattande biblioteks- och informationsservice till studenter, lärare och forskare vid Campus Valla. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med utbildnings- och forskningsprogram. Personalgruppen består av 18 anställda.

Läs mer om vår verksamhet här.

Om anställningen

Tillsvidareanställning på heltid. Anställningens innehåll är fördelat enligt 50% chefsuppdrag och 50% verksamhetsnära uppgifter. Tillträde enligt överenskommelse

Lön och förmåner

Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning. 
Vi erbjuder möjlighet till distansarbete viss del av din arbetstid när verksamhetens behov och arbetsuppgifterna medger detta.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 22 september 2023. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Nationell projektledare/producent till Östgötamusiken

Producent: kultur, media, film
Läs mer Aug 28
Vilka är vi?
Scenkonst Öst skapar scenkonst med både bredd och spets och verksamheten är till för alla i Östergötland. Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester, Östgötamusiken och Östgötateatern med Ung Scen Öst. Organisationen består också av ett verksamhetsstöd där det ingår avdelningar för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har ca 230 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är ca 200 mkr per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.
Östgötamusiken har ett regionalt uppdrag att erbjuda alla i Östergötland tillgång till levande musik med hög kvalitet på professionell nivå och verka brett inom flera genrer. Östgötamusiken har en bred folklig förankring i hela Östergötland och arbetar aktivt för att hitta nya utmaningar, i samarbeten med frilansartister, dirigenter, solister och ensembler. Hundratals konserter ges varje år i regionen. Vi har 17 anställda heltidsmusiker som är verksamma i Östgöta Blåsarsymfoniker och i ensemblerna Östgöta Brasskvintett, Crusellkvintetten och Östgötabandet.


Arbetsuppgifter
Tjänsten är en delad tjänst, det innebär att du kommer att arbeta som Nationell projektledare på del av tjänsten och även ha ett uppdrag i verksamheten som producent. Som Nationell projektledare har du tillsammans med konstnärlig chef för Östgötamusiken en nyckelroll i utvecklingen av ett Nationellt Blåsmusikcentrum i Linköping. I rollen ansvarar du för att hålla i kontakterna med olika aktörer i Sverige. Du initierar och producerar gemensamma aktiviteter exempelvis workshops, masterclass, konserter och konferenser. I arbetsuppgifterna ingår att samarbeta med en mängd olika aktörer såväl professionella som amatörer och med olika utbildningsverksamheter i hela landet.
Som producent leder du olika projekt, främst offentliga produktioner på Östgötamusiken för Östgöta Blåsarsymfoniker samt till våra tre professionella kammarensembler. Du ansvarar för att alla interna funktioner samverkar, arbetar tätt tillsammans med Östgötamusikens Konstnärliga chef, administrativa kollegor och musiker. Som producent har du ekonomiskt ansvar för beslutade produktioner liksom övergripande ansvar för arrangemangens praktiska genomförande.
Du kommunicerar med våra gästande musiker, dirigenter och samarbetspartners, arbetar med administration och planering av produktioner. I arbetet ingår ansvar för avtalsskrivning, turnéläggning, underlag för marknadsföring och trycksaker. Som Nationell projektledare/producent rapporterar du till Konstnärlig chef.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom musik, kultur eller annan eftergymnasial utbildning inom produktion alternativt annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som producent inom musikverksamhet. I rollen behöver du ha en god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som engelska. Vi förutsätter att du är strukturerad och tycker om att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vidare är du en social och kreativ person, är bra på att samarbeta med andra och tycker om att arbeta i projektform. Du har förmåga att se saker ur ett helikopterperspektiv men värnar också om de små och viktiga detaljerna.
Önskvärda och meriterande kvalifikationer:
Erfarenhet av att ta fram och utveckla programinnehåll till konserter och/eller kulturarrangemang
Erfarenhet av orkesterproduktion och/eller projektledning
Erfarenhet av budgetarbete och ekonomi

Har du ett brett nationellt nätverk är det ett plus.


Övrig information:
Anställningsform: Avtalad visstidsanställning på 2 år som inleds med en provanställning på 3 månader med möjlighet till tillsvidare på del av tjänst.
Omfattning: Heltid, 100%. Kvälls- och helgarbete förekommer.
Tillträde: 1 november eller enligt överenskommelse.
Placering: Linköping
För frågor om tjänsten:
Maria Eklund, Konstnärlig chef
maria.eklund@ostgotamusiken.se
076 - 569 99 31
Charlotte Träff, HR-chef
charlotte.traff@scenkonstost.se
0704 - 36 11 76
Facklig kontaktperson
Andreas From, SYMF
andreas.from@ostgotamusiken.se
070 - 697 62 27


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, till jobb@ostgotamusiken.se. Skriv ”Nationell projektledare/producent” i ämnesraden på mejlet.
Senast den 20 september vill vi ha din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande.


Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vi söker en bebyggelseantikvarie på tidsbegränsat uppdrag!

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Sep 13
När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland!Nu söker vi en bebyggelseantikvarie på deltid som ska vara med att vårda och utveckla länets rika kulturhistoriska miljöer och arbeta med detta under en tidsbegränsad period! 

Du kommer att tillhöra Enheten för kulturmiljö och vi arbetar med frågor som rör hållbar samhällsplanering, boende, och kulturmiljö.

Främst arbetar vi med ärendehandläggning och tillsyn samt deltar i utredningar och utvecklingsprojekt inom de olika områdena. Totalt är vi ca 15 medarbetare på enheten. På vår arbetsplats har du roligt, utvecklas och arbetar tillsammans med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare. Vårt arbete är meningsfullt och hållbart.

Du kommer att arbeta med kvalificerad handläggning inom det bebyggelseantikvariska området rörande byggnadsminnesförklaring enligt kulturmiljölagen. Du kommer förbereda ärenden fram till beslut om byggnadsminnesförklaring och i detta svara på de frågor som kommer från allmänhet och organisationer rörande ärendena. Sammanställningar, diarieföring, analysarbete och tillsyn inom området byggnadsminnesförklaring ingår i dina arbetsuppgifter. I arbetet kan det förekomma att du förhandlar och driver processer och arbetar med upphandling. I din roll kommer du ha kontakter och samråda med fastighetsägare, kommuner och myndigheter. 

Vi vill att du har en akademisk examen i kulturhistoriska ämnen med inriktning mot landets bebyggelsehistoria, byggnadsvård, arkitekturhistoria eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren Länsstyrelsen bedömer lämplig. Du har även lång erfarenhet av arbete med byggnadsminnen, byggnadsminnesförklaringar och tillståndsprövning av ingrepp i byggnadsminnen inom statlig antikvarisk organisation.

Mycket goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som skrift samt god förtrogenhet med arbete i Officepaketet (Word, Excel, PowerPoint) samt B-körkort är krav.

Det är meriterande att ha:
- Lång erfarenhet och kunskap av annat byggnadsantikvariskt myndighetsarbete från statlig eller kommunal verksamhet
- Erfarenheter av tillämpning av kulturhistorisk värdering samt restaureringsideologi
- Erfarenhet av att analysera sammansatta kulturmiljöer
- Erfarenhet av utredningsarbete och/eller projektledarerfarenhet
- Erfarenhet och kunskap från stadsplanering med antikvarisk koppling.

- God insikt i kulturmiljölagens, miljöbalkens- och plan- och bygglagens bestämmelser kopplat till bebyggelse-, byggnads- och kulturmiljövård

- Övrigt arbete och förståelse/kunskap inom statlig myndighet och förvaltningssystemet/kommunal förvaltning som innefattar myndighetsutövning 
- Liknande arbetsuppgifter som ovan från museum eller konsultverksamhetSom person är du initiativrik, strukturerad, noggrann samt har god helhetssyn. Du håller utsatta tidsramar och kan prioritera i dina arbetsuppgifter satt i ett bredare sammanhang. Du är självständig i arbetet men stämmer av regelbundet med omgivningen och har också lätt för att samarbeta och ha kontakt med andra parter. Viss del av arbetet sker i projekt eller i arbetsgrupper. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

 

Anställningen
Anställningen är en särskild visstidsanställning på tre månader med 50%-tjänstgöringsgrad. Anställningen avslutas 2023-12-31. Tillträde omgående enligt överenskommelse. 

Övriga villkor
Myndigheten finns i lokaler i centrala Linköping. Länsstyrelsen erbjuder möjligheten till distansarbete om verksamheten tillåter.
Som anställd hos oss har du bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, utökad föräldrapenning och flexarbetstid.

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

Läs mer om våra förmåner och hur det är att arbeta hos oss på vår hemsida.

https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/om-oss/jobba-hos-oss.html

Vill du veta mer kontakta länsantikvarie/enhetschef Patrick Björklund, tel. 010-223 53 48. Fackliga företrädare för SACO är Lovisa Granberg, tel. 010-2235490 och för ST Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.se. Din ansökan ska ha inkommit senast den 17 september 2023, ange ref nr 14244.

Ansök nu

Vi söker en antikvarie - med inriktning arkeologi till oss!

Antikvarie
Läs mer Aug 22
När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland!Vi söker nu en antikvarie med inriktning mot arkeologi till vår enhet för kulturmiljö på Länsstyrelsen Östergötland! 

Du kommer att tillhöra Enheten för kulturmiljö där vi arbetar med frågor som rör hållbar samhällsplanering och kulturmiljö.

Vi arbetar främst med ärendehandläggning och tillsyn samt deltar i utredningar och utvecklingsprojekt inom de olika områdena. Vi är idag 12 medarbetare på enheten. Länet är fornlämningsrikt och detta innebär hög efterfrågan på antikvarisk kunskap. Ett flertal stora uppdragsarkeologiska projekt är aktuella i länet med anledning av det pågående järnvägsprojektet Ostlänken. Enheten för kulturmiljö tillhör en avdelning som utöver kulturmiljöfrågor arbetar med områden samhällsbyggnad, säkerhet och beredskap, energi klimat och regional tillväxt och social hållbarhet. 

Arbetet som antikvarie med inriktning mot arkeologi innebär bland annat att pröva tillståndsansökningar om arkeologiska undersökningar och ingrepp i fornlämningar. Arkeologiska anbudsförfaranden förekommer precis som att svara på remisser samt lämna råd till fastighetsägare och kommuner m fl. Du kommer att göra bedömningar av fornlämningar och kulturlandskap, internt och externt kommunicera förekomster av dessa samt bereda olika bevarande- eller arkeologiska åtgärder. Olika arkeologiska/ kulturmiljöuppgifter inom Ostlänkenprojektet kan ingå beroende på personlig bakgrund och erfarenhet. I arbetet gör du riksintressebedömningar kopplade till det östgötska kulturlandskapet. Förebyggande och utåtriktade kulturmiljövårdsinsatser är vanliga samt att medverka till vidareutveckling av dessa och arkeologins roll i samhället.

Vi söker dig som har akademisk examen omfattande minst tre år från högskola eller universitet med inriktning mot nordisk arkeologi. Du har erfarenhet från uppdragsarkeologi och/eller kulturmiljövårdssektorn. Du uttrycker dig väl i svenska språket, såväl i tal som skrift. Digitalt arbete är naturligt för dig och du hanterar och kan Officepaketet och ArcGIS väl. 

Meriterande är utbildning i nordisk historisk kulturgeografi, marinarkeologi, kulturegendomsrätt. Det är meriterande om du upprättat undersökningsplaner och lett projekt eller medverkat i planeringsprocesser av infrastruktur. En bra överblick över lagstiftning som rör kulturmiljövård i planering och byggande är meriterande. Det är positivt om du har kunskaper om länets kulturlandskap. Erfarenhet av länsstyrelsernas handläggningssystem; Platina/ASK/Fornreg samt B-körkort är meriterande.

Som person är du strukturerad, flexibel, har god analytisk förmåga, kan leda och är van att göra egna bedömningar. Du har god förståelse för  ekonomi och kunskap om tekniska begrepp inom fältet. Du arbetar resultatinriktat, har lätt för att skapa goda relationer och är en god representant för Länsstyrelsen. Du klarar att arbeta tvärsektoriellt både i grupp och självständigt och har ett samhällsperspektiv i ditt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Övriga villkor
Vi erbjuder individuella överenskommelser om distansarbete om verksamheten tillåter. Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

Läs mer om våra förmåner och hur det är att arbeta hos oss på vår hemsida.

https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/om-oss/jobba-hos-oss.html

Vill du veta mer kontakta Enhetschef/ länsantikvarie Patrick Björklund, tel. 010-223 53 48. Fackliga företrädare för SACO är Lovisa Granberg, tel. 010-2235490 och för ST Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.se. Din ansökan ska ha inkommit senast den 17 september 2023, ange ref nr 13129.

Ansök nu

Junior Graphic Designer

Grafisk formgivare
Läs mer Aug 21
Join the Rock ‘n Roll Scientists at Softube in Linköping, Sweden and help us craft and tell the Softube story! Softube is a dynamic, fast-growing company on a mission–to find the best way to make music with a computer, using our scientific wizardry and our love for music. We are looking for an experienced and talented plug-in software developer that fits into that story and can help us succeed in our mission.
Position Details and Application
The position is full-time, on-site at Softube headquarters in Linköping Sweden, and we would like to fill this position as soon as possible.
The last day to apply for the position is September 11th, 2023. However, we are applying continuous selection in this recruitment process, which means that we might complete the recruitment process before the set end date. If you are interested in this position, send us your application as soon as possible. Contact career@softube.com if you have any questions.
Job Description
You will be part of the Sales & Marketing department and will work in close collaboration with the Director of Sales and Marketing, the Copywriters, the Graphic Designers, and other members of the Creative & Marketing team and the department.
You will create and/or assist on the design for newsletters, ads, web pages, social posts, user manuals, and more.
You will collaborate in video production by designing assets, such as intro and outro cards, for use in commercials, mini-documentaries, product videos for social media, and other types of films.

Required Qualifications
Relevant degree in Communications, Graphic Design, and/or Marketing from University, or similar level.
Demonstrable graphic design skills for a variety of media, both digital and print.
Hands-on experience with logo design, typography, colour, web layout design, print production, image selection, and packaging design.
Proficient use of Adobe Creative Suite (Illustrator, Photoshop, InDesign).
Basic knowledge of video editing and basic use of Adobe Premiere and After Effects.
Basic knowledge of HTML and CSS.
English language, both in text and speech.

Bonus Qualifications
Knowledge and experience in music production.
Knowledge and experience of the music software industry, plug-ins, DAWs.

About Softube
Softube was founded by Oscar Öberg in 2003 and consists today of over fifty people, headquartered in Linköping, Sweden.
Softube develops both hardware and software for musicians, producers, and engineers, often in partnership with big-brand partners such as Marshall, Universal Audio, and Solid State Logic, with an intense focus on sound quality.

Ansök nu

Fokusbibliotekarie till Ånestadsskolan åk F-9

Skolbibliotekarie
Läs mer Aug 28
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.
Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som fokusbibliotekarie ansvarar du för att stärka studiemiljön i biblioteket, bland annat genom möblering och inredning. Men även delta i undervisningen för att presentera böcker, arbeta med källkritik m.m. Du ansvarar och tar hand om bibliotekets resurser så som böcker och annan media. Du har pedagogisk planering med fokus på läsning och läsecirklar för att kunna arbeta läsfrämjande och då göra elevernas delaktiga i det läsfrämjande arbetet.

Din arbetsplats
Ånestadsskolan är en F-9 skola i utkanten av centrala Linköping, i området Berga-Vimanshäll. Vi har cirka 520 elever och 100 medarbetare. Vi erbjuder en arbetsplats där vi fokuserar
på skolutveckling utifrån maximalt lärande för alla, likvärdighet, lust och engagemang.

Ånestadsskolan är uppdelad i två enheter år F-6 + fritidshemmet samt år 7-9. Ånestadsskolans fokusområden är hälsofrämjande skolutveckling, formativt arbetssätt, IKT och fokusbiblioteket som en del av den pedagogiska verksamheten. Med ökad måluppfyllelse och goda kunskaper, behöriga pedagoger med hög kompetens och ett stort engagemang utvecklar vi ständigt verksamhetens arbetsmetoder för att nå en högre måluppfyllelse för alla elever. Vi arbetar för att alla elever ska känna sig trygga och bli bekräftade i sitt lärande.

Du som söker
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap samt har tidigare erfarenhet av att arbeta på skolbibliotek. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en pedagogisk verksamhet och/eller i grundskolan F-9. Det är även meriterande med erfarenhet av handledning och undervisning i informationskompetens om litteratur, särskilt barn- och ungdomslitteratur samt om informationssökning och källkritik. Det är även av vikt att du har teknisk och juridisk kompetens om digitalisering, databaser, marknadsföring, metadatahantering.

Då du kommer att ha mycket kontakter med elever krävs det att du behärskar svenska i tal och skrift. Det ses som meriterande om du kan flera språk då våra elever talar flera olika språk.

För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, samtidigt måste du tycka om att arbeta självgående och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa samsyn kring verksamheten och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi förutsätter att du sätter eleven i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt. 

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr:11316

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bettingligan.se söker Casinorecensenter

Recensent
Läs mer Jul 25
Bettingligan.se är ett nystartat företag som har en webbsida som jämför spelbolag och ger ut information i form av olika typer av spel. Deras vision är att vara den webbplatsen man vänder sig till om man har frågor eller funderingar kring spelbolagens erbjudanden, hur olika spel fungerar eller bara för att ta del av tips.
Vad ska du göra?
Som Casinorecensent kommer du arbeta med att testa på alla tusentals olika casinospel för att sedan skriva en recension om din upplevelse. När personer läser din recension ska det vara tydligt och enkelt för besökaren att förstå om spelet i helhet.
Arbetsuppgifter:
Testspela casinospel
Skriva detaljerat om hur spelet fungerar och din upplevelse av spelet.Introduktionen börjar med en vecka i Örebro. Under denna vecka kommer du få information om vilka regler som skall följa. Bettingligan kommer även gå igenom alla system som de jobbar i. Du kommer också få din dator och telefon som du behöver för att arbeta.
Vad söker Bettingligan?
Vi tror att du kommer passa hos oss om du är en lagspelare, gillar sport eller casino och har ett driv för att alltid bli bättre.
Krav:
Svenska i tal och skrift
Om tjänsten:
Detta är en direktrekrytering som hålls av Matchler AB. Direktrekrytering innebär att vi på Matchler håller i rekryteringsprocessen, men du anställs direkt av Bettingligan.
Tjänsten är en provanställning på 6 månader för att sedan ha möjlighet till tillsvidareanställning.
Plats: Remote
När: oktober, överenskommelse
Lön: Överenskommelse

Ansök nu

Kulturutvecklare till Agora

Projektledare: kultur, media, film
Läs mer Aug 7
Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter.  

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och ge förutsättningar för ett rikt kulturliv i framkant! Du är kreativ och drivs av att arbeta med delaktighet och samverkan för att tillsammans utveckla och driva verksamhet. Tjänsten är ett 6 månaders vikariat med möjlighet till förlängning.

Rollen innebär både övergripande verksamhets- och budgetansvar, uppföljning och utvärdering och ger dig stor frihet under eget ansvar. Vi erbjuder dig som kulturutvecklare ett spännande och utmanande uppdrag där du tillsammans med andra kulturutvecklare blir spindeln i nätet för utvecklingen av hela Kulturscener.

Du kommer initiera, planera och koordinera verksamheten med interna och externa aktörer för att skapa aktiviteter i linje med enhetens mål. I tjänsten ingår samarbeten med andra kommunala verksamheter samt idéburna organisationer, föreningar, kulturaktörer etc samt ett aktivt deltagande i olika nätverk, viss marknadsföring och kommunikation och omvärldsbevakning.

Din arbetsplats
Vi erbjuder en spännande arbetsplats med stort engagemang och driv, där vi gärna vill ta del av dina kunskaper och idéer. Kulturscener tillhör enheten Kultur och Ungdom inom Kultur- och fritidsförvaltningen.

Kulturscener består av flera olika kulturhus, mötesplatser och scener där verksamheterna Agora, Arbis, Dansens hus, Saga, Skylten och Slottet i Berga by ingår. Kulturscener verkar för lokal, regional, nationell och internationell samverkan samt det demokratiska samhällets utveckling genom kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning, och kännetecknas av hög kvalitet och mångfald där både upplevelser och det egna skapandet står i fokus.

Du kommer att utgå från kulturhuset Agora som är beläget i stadsdelen Skäggetorp. Här välkomnar vi alla åldrar och möten mellan människor står i fokus. Huset rymmer ett bibliotek, flera scener, ett café, en digital studio, en musikstudio, bokningsbara mötesrum, ateljé och mycket mer. Med engagemang och drivkraft arbetar vi tillsammans för att skapa en rik och meningsfull fritid för Linköpings kommuns invånare och besökare.

Som anställd hos oss förekommer både dag-, kvälls-, och helgarbete. Vi erbjuder flextid, vilket ger dig möjlighet att påverka dina arbetstider för att få balans mellan arbete och fritid. Mer info om våra förmåner hittar du här: https://www.linkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/vart-erbjudande/ 

Du som söker
Vi söker dig som har minst en avslutad treårig högskoleexamen inom för tjänsten ett relevant område. Du har tidigare arbetslivserfarenhet av verksamhetsansvar samt verksamhetsutveckling. Vidare ser vi att du också har arbetslivserfarenhet inom kulturverksamhet.

Eftersom budgetansvar, samt uppföljning och utvärdering av verksamheten är en del av uppdraget ser vi gärna att du har sådana erfarenheter. Om du tidigare har viss erfarenhet av marknadsföring och kommunikation ses även det som meriterande. Har du arbetat med samverkan med aktörer både internt och externt i en verksamhet tidigare, är även det meriterande.

Vi utgår från att du har goda språkkunskaper och behärskar svenska i tal och skrift eftersom det i tjänsten ingår att kommunicera med många olika typer av kontaktytor.

Som person skapar du, energi och delaktighet, du har möjlighet att samordna grupper på ett effektivt sätt och blir en referenspunkt för andra. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och trivs med att driva dina processer vidare samtidigt som du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du har vidare lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter att förändra din inriktning om målen ändrar sig. Vidare söker vi dig som är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och som trivs med att verka i en roll som ställer krav på att skapa kontakter och underhålla relationer.

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 6 månader framåt, fr.o.m anställningsdatum.

Sysselsättningsgrad: 75 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11529

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Delprojektsledare inom teknisk dokumentation

Teknikinformatör
Läs mer Jul 11
Är du redo för ett nytt kapitel i din karriär? Kanske har du jobbat några år inom produktinformation? Vi söker dig som vill vara med på vår ambitiösa resa till att bli bäst i Sverige på Produktinformation.


Som delprojektledare har du en stödjande roll i våra kunders projekt. Du är support i alla frågor kring projektdokumentationen och ska förmedla kundens krav på dokumentation till projektledare och leverantörer. Vi ser gärna att du har ett intresse för teknik och en förmåga att förstå och förenkla komplexa produkter och system. Du har en djup förståelse för vikten av korrekt hantering av dokumentation och kvalitetssäkring gentemot både kunder och leverantörer, och kan sätta dig in i slutanvändarens informationsbehov.


För att trivas i rollen är det bra om du föredrar ordning och reda framför kaos. Du är bra på att prioritera och har lätt för att snabbt skifta fokus när det krävs. Helt enkelt handlar det om att kunna ha målet i åtanke snarare än vägen dit.


Vi ser gärna att du har minst ett par års erfarenhet av att ha hanterat dokumentation. De flesta av våra konsulter är i grunden teknikinformatörer eller ingenjörer, och har jobbat i rollerna som: Delprojektledare inom dokumentation, Configuration manager, Dokumentationsledare, Document Controller, men du är välkommen att utmana oss!


Det vi vill se är att du har några års erfarenhet inom teknik, IT, kommunikation eller liknande samt att du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Det är meriterande om du har:• jobbat med PDM eller PLM-program, exempelvis IFS eller Teamcenter,
• arbetet med program som Confluence, Jira och Excel,
• har erfarenhet från energisektorn, fordons- eller försvarsindustrin.


Etteplan växer och vi vill ha olika typer av individer och kompetenser i teamet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som vill utvecklas.


Vad får du?

Tröttnar du ofta på ditt arbete? Vill du ha möjligheten att testa på nya saker utifrån dina önskemål och ambitioner?


Hos oss har du nämligen möjlighet att testa olika typer av uppdrag utifrån det du vill göra och i den riktning du vill utvecklas i din karriär. Hos oss är utveckling en naturlig del av arbetet. Möjligheterna är oändliga. Vi är ett trevligt gäng där vi delar erfarenheter och kompetenser med varandra för att kunna bli ett så attraktivt val som möjligt för våra kunder.


Du blir placerad på vårt kontor alternativt hos kund och det finns oftast möjlighet att arbeta hemifrån någon dag i veckan. Etteplan erbjuder alla sina anställda ett generöst friskvårdsbidrag och vi har ett omfattande förmånspaket som hela tiden förbättras.


Om du har några funderingar får du gärna kontakta rekryterande chef Andreas Edquist, andreas.edquist@etteplan.com


Läs mer om hur det är att jobba på Etteplan och träffa dina framtida kollegor här: https://www.etteplan.com/sv/karriar/traffa-dina-kollegor


Vi ser fram emot din ansökan!

 


Etteplan – engineering with a difference

Ansök nu

Director musices

Dirigent
Läs mer Jun 28
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu en Director musices som med musikens kraft kan bidra till fortsatt nyskapande av en framgångsrik musiktradition vid LiU. 

Om jobbet

Musik vid LiU har stor betydelse för universitetets och regionens kulturella utveckling och ansvarar för musiken vid årets höjdpunkt, de akademiska högtiderna. Samverkan med kulturlivet regionalt, nationellt och internationellt är en viktig del i uppdraget. Bland annat genom att producera offentliga konserter, medverka vid externa företagsevenemang och samverkansprojekt med externa aktörer.

Musik vid LiU erbjuder dessutom kurser i orkesterspel och körsång, vilket bidrar till fortbildning för orkestermusiker och körsångare på flera nivåer.

I rollen som Director musices har du ett övergripande ansvar för ekonomi och utveckling av verksamheten inom Musik vid LiU. Du planerar och leder arbetet i nära samarbete med biträdande Director musices och eftersträvar högsta möjliga kvalitet. Du vårdar och utvecklar de konstnärliga akademiska traditionerna i samklang med universitetets värdegrund och vision.

Du är konstnärlig ledare, dirigent och producent för både Linköpings studentsångare och Östgöta kammarkör. Du blir en aktiv del av ensemblernas ledning.

I din roll ingår också att på plats samverka med regionens kultur- och musikaktörer, samt med andra universitet inom och utom Sverige för konstnärligt utbyte och utveckling.

Musik vid LiU leds av Director musices och är en del av Kommunikations- och marknadsavdelningen som utgår från Linköping som gemensam arbetsplats. Till verksamheten hör fyra ensembler: Linköpings studentsångare, Den akademiska damkören Linnea, Linköpings akademiska orkester samt Östgöta kammarkör.

Om dig

Vi söker dig som har en gedigen musikalisk bakgrund samt skicklighet och förmåga att planera, utveckla och leda musikalisk verksamhet och ensembler. Du är nytänkande, målinriktad och självgående.

Vi ser gärna att du har förmåga att skapa goda och långsiktiga relationer inom och utanför universitetet. Eftersom du har det övergripande ansvaret för Musik vid LiU är det viktigt att du är ekonomiskt kunnig, att du behärskar digitala arbetsverktyg, samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Du ska ha:


• masterexamen i dirigering vid musikhögskola eller motsvarande konstnärlig och pedagogisk kompetens
• dokumenterad kompetens som dirigent, pedagog och musikalisk ledare

Det är meriterande om du har:


• examen i sång- och/eller körpedagogik
• erfarenhet av konstnärligt ledarskap inom akademiskt musikliv, samt av olika ensembletyper såsom manskör, damkör, blandad kör och symfoniorkester
• dokumentation av ledarskap, projektledning och ekonomiarbete i kultursammanhang

Din arbetsplats

Du kommer att vara placerad på Varumärkes- och eventenheten inom Kommunikations- och marknadsavdelningen på Campus Valla i Linköping.

Om anställningen

Tillsvidare. Heltid.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Lön och förmåner

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 20 augusti 2023. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. Ansökan med CV och personligt brev ska kompletteras med repertoarförteckning och inspelningar, ljud och bild, för att styrka din musikaliska kompetens. Repertoarförteckning bifogas ansökan via knappen ”Ansök” här nedan. Ljud- och bildinspelningar (mp3 och mp4) skickas separat till registrator@liu.se, uppge diarienummer LiU-2023-02715.

I rekryteringsprocessen ingår också provdirigering med Linköpings Studentsångare och Östgöta Kammarkör.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Informationscontroller till Lejonfastigheter

Informationsspecialist
Läs mer Jul 5
Är du strukturerad, affärsmässig och gillar att samverka med andra? Nu söker vi en lösningsorienterad Informationscontroller som drivs av att utveckla informationshantering.   

Samhällsfastigheter är vår specialitet. Våra fastigheter är kärnan i vårt uppdrag men viktigast är människorna som vistas i dem varje dag. Det är för deras skull vi tar ansvar för Linköpings viktigaste hus. Hos oss blir du del av ett framåtdrivande fastighetsbolag som gör samhällsnytta varje dag. Vill du vara med och utveckla Linköping? 

Du behövs när Linköping utvecklas 

Som Informationscontroller hos Lejonfastigheter arbetar du främst med registratur, arkiv och informationshantering. Du driver förbättringsarbete kopplat till registratorsfunktionen samt utbildar och vägleder dina kollegor i informationshantering. I din roll samverkar du med andra centrala roller kopplade till informationssäkerhet och dataskydd. Här får du möjlighet och utrymme att vara innovativ och nytänkande inom ramarna för Lejonfastigheters uppdrag och våra mål. Du får stort eget ansvar och driver ditt arbete framåt.  

Dina främsta arbetsuppgifter är att:   

Ansvara för Lejonfastigheters diarium, vilket inkluderar såväl utveckling och systemadministration som löpande diarieföring och stöd till verksamheten i diarieföringsfrågor. 
Ansvara för utlämnande av allmän handling och sekretessprövning. 
Planera och samordna företagets arkivverksamhet samt ansvara för det fysiska arkivet. 
Bevaka att Lejonfastigheter efterlever arkivlagen, OSL, kommunens arkivreglemente och övriga föreskrifter och anvisningar inom arkiveringsområdet. 


Som informationscontroller arbetar du självständigt inom ditt område. Du blir en del av en driven kompetent grupp bestående av åtta kollegor med olika roller inom Verksamhetsutveckling & IT.  

Vårt erbjudande 

På Lejonfastigheter får du möjlighet att arbeta i en modern, aktivitetsbaserad miljö. Du blir del av en kultur som uppmuntrar utveckling och präglas av gemenskap och glädje. Hos oss möts du av ett välkomnande och öppet klimat där vi skapar förutsättningar för framgång tillsammans.  

Långsiktighet och hållbarhet präglar våra byggprojekt, och givetvis även vår arbetsmiljö. Våra medarbetare ska kunna ha en balanserad vardag och hälsa både på och utanför jobbet. Därför erbjuder vi flexibla arbetstider, hälsofrämjande förmåner och möjlighet att arbeta delvis på distans. Vi arbetar med självledarskap utifrån Lejonfastigheters värderingar, vilket ger möjlighet att leda och utveckla oss själva. Läs mer om hur det är att jobba på Lejonfastigheter här! .   

Vad har du med dig till oss?Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom till exempel arkivering eller information, alternativt arbetslivserfarenhet inom relevant område. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom kommunal eller statlig verksamhet och vana att arbeta med diarieföring och arkivering.  

För att trivas i rollen tror vi att du är van vid att arbeta kundnära och har lätt för att skapa och vårda relationer. Du är affärsmässig, har god samarbetsförmåga och gillar att ta ansvar. Rollen innebär många kontaktytor och varierande arbetsuppgifter, därför är det viktigt att du är flexibel och gillar att hitta lösningar. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Som person är du självständig och strukturerad med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete.  

Ta ansvar med oss 

Vi ser fram emot din ansökan senast 20 augusti. Notera att annonsen är publicerad över semesterperioden och att vi kommer att börja arbeta med urvalet först efter att ansökningstiden har passerat. Välkommen att ta ansvar för Linköpings viktigaste hus tillsammans med oss!  

Om Lejonfastigheter Lejonfastigheter äger, utvecklar och förvaltar samhällsfastigheter där tiotusentals Linköpingsbor vistas och arbetar varje dag. Vårt uppdrag är att förse Linköpings kommun med ändamålsenliga lokaler. Vi ägs av Linköpings Stadshus AB och vårt uppdrag fokuserar på fastigheter för skola, omsorg, sport, kultur och andra former av samhällsservice – till exempel räddningstjänst och bibliotek. Sammanlagt äger vi nästan 250 fastigheter som innefattar ungefär 1000 hus, vilka skapar värde för de kommunala verksamheterna och invånarna runt om i Linköping. När verksamheternas behov förändras anpassar vi våra fastigheter, hyr in lösningar från andra fastighetsägare eller ser till att det byggs nytt. Med lyhördhet, nytänkande och långsiktighet arbetar vi för att uppnå vår vision: att bidra till ett attraktivt Linköping där människor trivs och utvecklas – genom hela livet

Ansök nu

Tekniska skribenter sökes

Teknikinformatör
Läs mer Jul 7
Är du redo för ett nytt kapitel i din karriär? Kanske har du jobbat några år inom produktinformation? Vi söker dig som vill vara med på vår ambitiösa resa till att bli bäst i Sverige på Produktinformation.


Som Teknisk Skribent kommer du producera teknisk dokumentation åt våra kunder. Det är en roll med stor frihet vilket gör att du behöver vara drivande och strukturerad. Du kommer jobba med text, bild och grafisk form och du strävar alltid efter att kunden ska få bästa möjliga resultat. För att nå detta kommer du behöva nätverka med olika expertkompetenser för att få bredare produktkännedom. Du kommer jobba tillsammans med illustratörer och projektledare kanske över ortsgränserna i Sverige och vissa gånger globalt. detta hjälper du även våra kunder att utvecklas genom att stötta och vägleda dem i deras informationsarbete.


Vi söker

Eftersom vi jobbar med teknisk dokumentation ser vi gärna att du ha ett intresse för teknik och en fallenhet för att förstå och förenkla komplexa produkter och system. Du förstår vikten av korrekt dokumentationshantering och kvalitetssäkring gentemot kunder och leverantörer och du kan sätta dig in i slutanvändarens informationsbehov.


Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet som Teknisk skribent. De flesta av våra konsulter är i grunden teknikinformatörer eller ingenjörer, men du är välkommen att utmana oss! Det vi vill se är att du har erfarenhet som tekniskt skribentarbete inom teknik, IT, kommunikation eller liknande samt att du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.


Det är meriterande om du:• har arbetat i CMS och med XML-baserad information,
• behärskar STE och/eller S1000D,
• har erfarenhet från energisektorn, fordons- eller försvarsindustrin.


Etteplan växer och vi vill ha olika typer av individer och kompetenser i teamet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som vill utvecklas.


Vad får du? 

Tröttnar du ofta på ditt arbete? Vill du ha möjligheten att testa på nya saker utifrån dina önskemål och ambitioner?


Hos oss har du nämligen möjlighet att testa olika typer av uppdrag utifrån det du vill göra och i den riktning du vill utvecklas i din karriär. Hos oss är utveckling en naturlig del av arbetet. Möjligheterna är oändliga. Vi är ett trevligt gäng där vi delar erfarenheter och kompetenser med varandra för att kunna bli ett så attraktivt val som möjligt för våra kunder.


Du blir placerad på vårt kontor alternativt hos kund och det finns oftast möjlighet att arbeta hemifrån någon dag i veckan. Etteplan erbjuder alla sina anställda ett generöst friskvårdsbidrag och vi har ett omfattande förmånspaket som hela tiden förbättras.


Vi ser fram emot din ansökan!


Om du har några funderingar får du gärna kontakta rekryterande chef Andreas Edquist, andreas.edquist@etteplan.com


Läs mer om hur det är att jobba på Etteplan och träffa dina framtida kollegor här: https://www.etteplan.com/sv/karriar/traffa-dina-kollegor 


Etteplan – engineering with a difference

Ansök nu

Informationsingenjö till Combitech i Linköping

Teknikinformatör
Läs mer Jul 7
Som konsult hos Combitech får du möjlighet att hjälpa kunder som är ledande i sina branscher att driva utvecklingen framåt och skapa nya värden. På köpet erbjuder vi branschens bästa kompetensutveckling och hållbara anställningsvillkor. Nyfiken på oss? Vi är nyfikna på dig!

Din roll som Informationsingenjör

Vi fortsätter att expandera i Östergötland och söker därför flera konsulter som vill vara med på vår spännande framgångsresa.Combitech är drivande inom utvecklingen av området eftermarknad och söker nu dig som är redo för större utmaningar och som vill vidareutvecklas i en mycket spännande och högteknologisk miljö. Vi ser gärna att du har erfarenhet från försvaret eller försvarsindustrin som till exempel tekniker eller ingenjör men det är inget krav. Du kommer att arbeta som konsult i nära samarbete med våra kunders ingenjörer, tekniker eller operatörer i framkanten av den senaste tekniken inom olika digitaliserade projekt.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett t teknikintresse och som tycker om att samarbeta med andra människor. Som informationsingenjör hos oss kommer du vara länken mellan tekniken och människan genom att analysera, strukturera samt utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Har du erfarenhet från integrerad produktsupport, teknikinformation eller produktutveckling är det ett stort plus. Kanske har du erfarenhet av drift- och underhållsanalyser, eftermarknadsservice, att skapa tekniska utbildningar eller att arbeta strukturerat med dokumentation?Vi erbjuder relevant utbildning inom området och stöttning i form av mentorskap för att du ska komma igång på bästa sätt. För oss är din personlighet en väldigt viktig del av din totala kompetens. Vi söker dig som vill ha kul på jobbet! För att trivas i rollen som Informationsingenjör tror vi att du är utåtriktad samt bra på att koordinera, samspela och kommunicera i ditt dagliga arbete. Du är organiserad, strukturerad och noggrann, får du en uppgift driver du den i mål. Du har till grunden en positiv inställning och en förmåga att se möjligheter.Vi ser att du drivs av struktur och har ett öga för detaljer samt behärskar god svenska och engelska i både tal och skrift. Det är önskvärt om du har någon form av teknisk bakgrund, från utbildning eller arbete.Det är meriterande om du är ingenjör eller systemvetare, har erfarenhet av teknikinformation, ILS eller systemsäkerhet.

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Notera att på grund av sommarsemester sker urval efter sista ansökningsdatum.
Kom och gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Ansök nu

Projektledare inom produktinformation till Combitech

Teknikinformatör
Läs mer Jul 7
Vi söker just nu en projektledare till uppdrag i Östergötland. Som konsult hos Combitech får du möjlighet att hjälpa kunder som är ledande i sina branscher att driva utvecklingen framåt och skapa nya värden genom digitalisering. På köpet erbjuder vi branschens bästa kompetensutveckling och hållbara anställningsvillkor. Vill du också vara med på vår resa?

Din roll som projektledare

Combitech är drivande inom utvecklingen av området produktinformation och söker nu dig som är redo för större utmaningar och vill vidareutvecklas i en mycket spännande och högteknologisk miljö. Du kommer att arbeta som konsult i nära samarbete med våra kunders utvecklare och konstruktörer i framkanten av den senaste tekniken inom olika branscher.

Som projektledare hos oss på Combitech ges du möjlighet att skapa driva projekt inom produktinformation åt flera stora företag inom både försvar, försvarsindustri och industri. Du kommer jobba i gränslandet mellan produktutveckling och slutanvändare. Beroende på uppdrag genomförs arbetet antingen på plats hos kund eller från vårt kontor i Linköping eller Norrköping. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett passionerat teknikintresse och som gärna samarbetar med andra människor. Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör eller har annan för området relevant utbildning eller enligt vår bedömning motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta i projekt där en lämplig bakgrund är teknikinformation, konstruktion eller ILS. Du har tidigare arbetat med uppgifter kopplat till underhåll, Asset management eller liknande logistikarbete där livscykel- och tillgänglighetsperspektivet är i fokus.Du har projektledarerfarenhet med kunskap om teknikinformation alternativt är van att leda med ett sammanhållande ansvar för teknisk dokumentation, utbildning och analyser och har ambitionen att ta klivet till projektledare.I rollen uppskattar vi framför allt att du är mån om att samarbeta på ett nyfiket, prestigelöst och ödmjukt sätt med respekt och god kommunikation. Du trivs i andras sällskap och vågar fråga när du behöver information. Likaså ser vi att du kan arbeta mer självständigt för att kunna lösa dina arbetsuppgifter när så krävs.För oss är din personlighet en väldigt viktig del av din totala kompetens. Vi söker dig som vill ha kul på jobbet! Du bör vara utåtriktad samt bra på att koordinera, samspela och kommunicera i ditt dagliga arbete. Får du en uppgift driver du den i mål. Vi tror att du är nyfiken och kreativ med ett stort engagemang. Det är viktigt att du är öppen och lyhörd för kunders och kollegors behov samt har lätt för att skapa goda relationer. Du tycker att det är inspirerande att arbeta i både stora och små projekt.

Du gillar utmaningar, har en positiv inställning och tar egna initiativ som bidrar till att vidareutveckla vår samlade kompetens inom teknikområdet, för att vi ska ligga i framkant och skapa mervärden för våra kunder.Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Notera att på grund av sommarsemester sker urval efter sista ansökningsdatum.

Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Ansök nu

Teknikinformatör sökes till Linköping!

Teknikinformatör
Läs mer Jul 3
Går du i tankarna kring nytt jobb? Vill du fortsätta utvecklas tillsammans med oss inom teknikinformation och samtidigt hjälpa våra kunder att bygga unika informationslösningar med användaren i fokus? Sök då tjänsten som Teknikinformatör idag!Din roll:

Som teknikinformatör hos oss kommer du vara bryggan mellan tekniken och människan genom att analysera, strukturera samt utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer rikta sig till olika målgrupper som behöver förstå produkten på olika sätt, så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare. Som konsult hos oss kommer du att vara experten ute hos kund, men ha nära kontakt och samarbete med dina kollegor på Product Information för att få hjälp och stöttning när det behövs. För att på bästa sätt hjälpa kunden behöver du förstå deras produkter och kunna anpassa din leverans utifrån behovet, vilket ställer krav på nära kunddialog och relationer.

Vem söker vi?

Vi söker dig som tidigare arbetat i en tjänst liknande Technical communicator, Teknikinformatör eller Technical Writer. Oavsett hur du titulerat dig tidigare, så letar vi efter just din expertis! Kanske är du skribent med ett gediget intresse för teknik, eller tekniker med skrivkunskaper? Vi söker dig som har en god förmåga att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering av produktinformation. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen. Därför tror vi att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vi ser att du:

- Drivs av struktur och har ett öga för detaljer
- Behärskar god svenska och engelska i både tal och skrift
- Har någon form av teknisk bakgrund, från utbildning och/eller arbete

Det är meriterande om du:

- Är utbildad teknikinformatör eller motsvarande
- Erfarenhet av teknikinformation

Vilka är vi på Semcon?

Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst.

Minst lika viktigt för oss är att vara ett härligt gäng som bryr oss om varandra, umgås och gör saker ihop. Oavsett om det är löpträning, after work, eller bara en diskussion över en fika, är vi övertygade om att detta för oss närmre varandra och ger känslan av att vara del av något större.

Låter det intressant? Ansök då redan idag, urval sker löpande och vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök nu

Vi växer i Linköping och söker efter flera delprojektledare!

Teknikinformatör
Läs mer Jul 3
Är du strukturerad och trivs med stort ansvar? Tycker du om att arbeta i en koordinerande roll i en teknisk miljö? Då kan det vara dig vi letar efter!

Din roll:
Som Delprojektledare hos oss på Product Information kommer du att få arbeta med flera av de ledande industriföretagen i Östergötland. Du kommer att driva processer inom informationshantering för industriprodukter där det ställs stora krav på tydlig och aktuell information. Projekten löper ofta över flera år och kräver långsiktig planering, samt regelbunden kontakt med interna och externa kravställare. Våra kunder producerar avancerade och tekniska produkter som många gånger är anpassade efter slutkundens unika behov, vilket ställer krav på flexibilitet och situationsanpassning. Du kommer i din roll att:

- Driva informationshanteringen i ett antal delprojekt i olika faser

- Analysera hur produktförändringar påverkar befintlig information och dokumentation

- Driva och koordinera aktiviteter med andra projektmedlemmar

- Säkerställa att information som lagras är tillgänglig, pålitlig, relevant, spårbar och aktuell

- Bidra till en effektiv och kvalitetssäkrad process för informationshantering

Din profil:
Vi söker dig som ser struktur, tydlig kommunikation och målfokus som några av dina främsta styrkor. Detta syns i din förmåga att samspela med flera aktörer samtidigt och få dina arbetsuppgifter i mål. Du har en förmåga att kommunicera med andra människor på ett sätt som skapar engagemang och driv samt är trygg med att ställa krav på dina projektmedlemmar. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen, och vi tror därför att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Skallkrav:
- Teknisk högskoleutbildning
- Svenska och engelska i tal och skriftMeriterande:
- Erfarenhet av information eller dokumentation i teknisk miljö.

Vilka är vi?
Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst.

Minst lika viktigt för oss är att vara ett härligt gäng som bryr oss om varandra, umgås och gör saker ihop. Oavsett om det är löpträning, after works, eller bara en diskussion över en fika, är vi övertygade om att detta för oss närmre varandra och ger känslan av att vara del av något större.

Ansök nu

Teknikinformatör till Combitech i Linköping

Teknikinformatör
Läs mer Jul 7
Vill du fortsätta utvecklas tillsammans med oss inom teknikinformation och samtidigt hjälpa våra kunder att bygga unika informationslösningar med användaren i fokus? Sök då till tjänsten som Teknikinformatör!

Din roll som Teknikinformatör

Som teknikinformatör hos oss kommer du vara länken mellan tekniken och människan genom att analysera, strukturera samt utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer rikta sig till olika målgrupper som behöver förstå produkten på olika sätt, så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare. Som konsult hos oss kommer du att vara experten ute hos kund, men ha nära kontakt och samarbete med dina kollegor på Combitech för att få hjälp och stöttning när det behövs. För att på bästa sätt hjälpa kunden behöver du förstå deras produkter och kunna anpassa din leverans utifrån behovet, vilket ställer krav på nära kunddialog och relationer.

Vem är du?

Vi söker dig som tidigare arbetat i en tjänst liknande Teknikinformatör, Technical communicator eller Technical Writer. Oavsett hur du titulerat dig tidigare, så letar vi efter just din expertis! Kanske är du skribent med ett gediget intresse för teknik, eller tekniker med skrivkunskaper? Vi söker dig som har en god förmåga att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering av produktinformation. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen. Därför tror vi att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.Vi ser att du drivs av struktur och har ett öga för detaljer, behärskar god svenska och engelska i både tal och skrift samt har någon form av teknisk bakgrund, från utbildning och/eller arbete.Det är meriterande om du är utbildad teknikinformatör eller motsvarande alternativt har erfarenhet av teknikinformation

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Notera att på grund av sommarsemester sker urval efter sista ansökningsdatum.

Kom och gör skillnad
På Combitech ingår vårt kompetensutvecklingsprogram Combitech GROW som en naturlig del i din anställning! Vi ger dig möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar till både personlig och professionell utveckling, samtidigt som du arbetar i spännande och givande uppdrag.Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga!Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Ansök nu

Tekniker inriktning scenteknik till Kulturscener

Scentekniker
Läs mer Jun 19
Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
Som tekniker hos oss har du en nyckelroll vid våra evenemang. Du ansvarar för scentekniken inom enhetens samtliga scener både inför, under och efter genomförandet av våra egna och våra samverkanspartners arrangemang. Du kommer även att ingå i olika arbetsgrupper och samverka med kulturaktörer inför olika projekt, där du sitter med som expert inom ditt område.

Du har ett övergripande ansvar för och planering av inköp, underhåll, tillsyn och utveckling av vår scenteknik i samverkan med våra andra tekniker. Du arbetar lösningsorienterat i verksamheten i frågor som rör teknik, evenemang och bokningar. Du kommer även att stå som värd vid olika evenemang hos oss.

I rollen ingår ett tätt samarbete med kulturutvecklare, projektledare, tekniker och producenter i frågor som rör evenemang. Du kommer även att vara en viktig del av Kultursceners arbetslag, där du stöttar upp vid behov.

Din arbetsplats
Vi erbjuder en spännande arbetsplats med stort engagemang och driv, där vi gärna vill ta del av dina kunskaper och idéer. Kulturscener tillhör enheten Kultur och Ungdom inom Kultur- och fritidsförvaltningen.

Kulturscener består av flera olika kulturhus, mötesplatser och scener där verksamheterna Agora, Arbis, Dansens hus, Saga, Skylten och Slottet i Berga by ingår. Kulturhuset Arbis är vårt senaste tillskott och har fokus barn- och unga. Kulturscener verkar för lokal, regional, nationell och internationell samverkan samt det demokratiska samhällets utveckling genom kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning, och kännetecknas av hög kvalitet och mångfald där både upplevelser och det egna skapandet står i fokus.

Du kommer oftast att utgå från centralt belägna kulturhus, såsom antingen Skylten eller Arbis, men kommer även att arbeta på samtliga scener i tätt samarbete med våra andra tekniker och övriga kollegor.
Som anställd hos oss förekommer både dag-, kvälls-, och helgarbete regelbundet, cirka två kvällar i veckan. Vi erbjuder flextid, vilket ger dig möjlighet att påverka dina arbetstider för att få balans mellan arbete och fritid. Mer info om våra förmåner hittar du här: https://www.linkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/vart-erbjudande/

Du som söker
Vi söker dig som har en utbildning inom scenteknik alternativt att du har tidigare dokumenterad erfarenhet från arbete i en liknande roll. Vi ser att du som söker har utbildning eller praktisk erfarenhet av scenteknik vid liveframträdanden. Vi ser gärna att du har ett gott tekniskt kunnande avseende relevanta datorsystem samt mobila och digitala verktyg. B-körkort är ett krav. 

Då arbetet innehåller många kontakter är det meriterande om du tidigare har erfarenhet från ett serviceyrke och är van vid att arbeta med ett serviceinriktat förhållningssätt. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav med anledning av att arbetet innebär många kontakter och att ge service och kommunicera instruktioner till andra människor. Vi ser det även som meriterande om du har kunskap om scensäkerhet vid evenemang.

För att trivas i rollen ser vi att du som söker har ett serviceinriktat förhållningssätt och är tillmötesgående i ditt bemötande av såväl kollegor som externa kontakter. Då arbetet även i viss mån kommer innebära att lära ut teknik till andra ser vi att du har förmåga att skapa delaktighet och engagemang i det scentekniska och att du tillför entusiasm i gruppen. Vidare behöver du vara självgående och själv kunna strukturera ditt arbete för att driva ditt arbete framåt. Vi ser även att du har ett flexibelt förhållningssätt och har förmåga att snabbt ställa om vid ändrade omständigheter.

Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Intervjuer planeras att genomföras v.34.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
Tillträde: Snarast möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 11370

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Fokusbibliotekarie Ekkälleskolan F-6

Bibliotekarie
Läs mer Jul 4
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som fokusbibliotekarie ansvarar du för att stärka studiemiljön i biblioteket, bland annat genom möblering och inredning, men även delta i undervisningen för att presentera böcker, arbeta med källkritik m.m. Du ansvarar och tar hand om bibliotekets resurser så som böcker och annan media. Du har pedagogisk planering med fokus på läsning och läsecirklar för att kunna arbeta läsfrämjande och då göra eleverna delaktiga i det läsfrämjande arbetet.

Din arbetsplats
Ekkälleskolan ligger i Södra Ekkällan och kommer till hösten vara en skola med ca 340 elever i årskurs F-6. På skolan kommer det till hösten finnas tre fritidsavdelningar med sammanlagt ca 160 elever. På Ekkälleskolan arbetar vi med tydliga mål och kollegialt lärande. Vi arbetar för att alla elever ska ges förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt skapa nyfikenhet för livslångt lärande. Från och med hösten 2023 kommer vi erbjuda elever från årskurs 4 och 5 att läsa franska, spanska eller tyska. Våra prioriterade mål är högre måluppfyllelse för alla elever samt hälsofrämjande och förebyggande trygghets- och elevhälsoarbete. Vår vision är "En skola där alla får lyckas"

Du som söker
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som t.ex. biblioteks-och informationsvetenskap samt har tidigare erfarenhet av att arbeta på skolbibliotek. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en pedagogisk verksamhet och/eller i grundskolan F-6. Det är även meriterande med erfarenhet av handledning och undervisning i informationskompetens om litteratur, särskilt barn- och ungdomslitteratur samt om informationssökning och källkritik. Det är även av vikt att du har teknisk och juridisk kompetens om digitalisering, databaser, marknadsföring, metadatahantering.

Då du kommer att ha mycket kontakter med elever krävs det att du behärskar svenska i tal och skrift. Det ses som meriterande om du kan flera språk då våra elever talar flera olika språk.

För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, samtidigt måste du tycka om att arbeta självgående och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa samsyn kring verksamheten och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi förutsätter att du sätter eleven i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt. 

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11583

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Konstkonsulent

Konstkonsult
Läs mer Feb 14
Välkommen till Östergötlands museum - en livfull mötesplats som förutom att förvalta och visa konst- och kulturhistoria också bjuder in till guidade visningar, restaurangbesök, museibutiker, föreläsningar, konserter, konferenser och nätverk.

Utöver vår publika verksamhet bedriver vi affärsverksamhet inom arkeologi, konservering och byggnadsvård samt förvaltar ett flertal kulturfastigheter i Östergötland. VIihar idag verksamhet i museibyggnaden i Linköping, på Löfstad slott i Norrköping samt Sancta Birgitta klostermuseum i Vadstena.

Till denna spännande och kreativa arbetsplats söker vi nu en konstkonsulent som vill främja och förmedla konst länsövergripande.Om tjänsten
Som konstkonsulen är din huvudsakliga uppgift att utifrån verksamhetens mål och visioner stärka, sprida och förmedla konsten i Östergötland. En viktig del i arbetet är att stärka kontakt och samverkan med kommuner, konstinstitutioner/ -föreningar, konstnärer, skolor och studieförbund. Du projektleder eller medverkar i produktion av konstupplevelser och pedagogisk verksamhet samt arbetar med regionala seminarier, fortbildningsdagar och kulturarrangemang. I arbetet ingår att ha ansvar för innehåll och uppdatering av hemsidan ostgotakonst.se (https://ostgotakonst.se/) samt jobba uppsökande mot konstnärer och målgrupper.

Du jobbar nära museets konstintendent och konstpedagoger och ingår i ett flertal nätverk, både regionalt och nationellt. Resor inom länet samt viss kväll- och helgarbete förekommer. Tjänsten är placerad i Linköping med viss möjlighet till distansarbete.

Om dig
Vi söker dig som har stor initiativförmåga och vill verka för att stimulera utveckling av den regionala konstscenen. Som person är du en "doer" som är duktig på att bygga nätverk och knyta kontakter. Du har lätt för att skapa förtroende, väcka nyfikenhet och engagemang hos andra och du är orädd i att testa nya arbets- och förmedlingssätt.
Du är van att jobba i projektform och har lätt att formulera dig i både tal och skrift i all form av textarbete - från projektansökningar till utställningstexter.

Du har en relevant akademisk utbildning inom konst, konstvetenskap eller motsvarande. Vi vill att du har erfarenhet av projektledning, pedagogiskt arbete och/eller utställningsproduktion samt har god inblick i konstnärliga processer och konstnärers arbetsvillkor.

Du ska ha goda kunskaper i både svenska och engelska, övriga språk är meriterande. B-körkort krävs för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast 2023-03-05.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Per Stålebro på tel. 013-23 03 98, per.stalebro@ostergotlandsmuseum.se

Facklig kontaktperson är Carola Sandgrim, fackförbundet Vision tel. 013-23 03 12, carola.sandgrim@ostergotlandsmuseum.se

Östergötlands museum har kollektivavtal vilket bland annat innebär trygga försäkringar, föräldrapenningtillägg och tjänstepension. Vi tillämpar flextid, har friskvårdsbidrag och jobbar halv dag dag före röd dag. Möjlighet att arbeta viss del på distans finns också för de flesta hos oss.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss vänligt men bestämt kontakt från säljare av rekryterings- och bemanningstjänster samt andra rekryteringskanaler.

Läs mer om oss och vår verksamhet på www.ostergotlandsmuseum.se (http://www.ostergotlandsmuseum.se).

Välkommen till Östergötlands museum!

Ansök nu

Visit Linköping & Co söker en klippa till Teknikavdelningen

Ljudtekniker
Läs mer Jun 22
Visit Linköping & Co är Linköpings event- och besöksnäringsbolag. Vi marknadsför och
utvecklar Linköping som en av Sveriges ledande besöks-, evenemangs-, och
mötesdestinationer. Tillsammans med kommun och näringsliv jobbar vi med att öka tillväxten
i besöksnäringen i Linköping för att skapa en attraktiv destination för både Linköpingsbor och
besökare.

Vi trivs att vara i centrum
Att vara en del av Visit Linköping & Co är en möjlighet att få vara med där det verkligen
händer. Du kommer att känna att det här är inget vanligt jobb. Som anställd hos oss kan vi
lova dig att du får ett gäng härliga kollegor med olika kompetenser som tillsammans jobbar
för att ge Linköpingsborna och våra besökare och en minnesvärd upplevelse. 

Att arbeta med teknisk service hos oss
När våra besökare kommer till oss vill vi ge dem en fantastisk upplevelse och ett bemötande
som överträffar alla deras förväntningar. Det är här du kommer in i bilden. Du gör förarbeten
för både produktion, evenemang samt konferens, som tekniker tar du hand om våra kunder
med ett leende samt professionellt bemötande.


Arbetet kommer att vara omväxlande där dagarna (och kvällarna) går fort. Med ett strålande
morgonhumör kan du vara tidig på jobbet och förbereda för dagens händelser, men trivs lika
bra med att trygga tekniken för middagar under sena kvällar och helger. Att jobba dagtid med
att iordningsställa lokaler och serva konferensgäster tycker du också låter som bra omväxling.

Klippan vi söker
Du har en lysande känsla för service och strålar i ditt bemötande mot besökare och kollegor.
Ditt engagemang smittar av sig och du är en riktig glädjespridare. Du har koll på läget och
kan leda och fördela arbetet i gruppen när ordinarie arbetsledare är ledig. Att vara där du
behövs och hjälpa besökare och kollegor är en självklarhet för dig. Inte helt oväntat knappas
allt vi behöver veta in i vårat datasystem så du behöver ha god datavana och bemästra
Officepaketet.


WOW-faktorer
Du är en fena på ljudteknisk teknik och har erfarenhet av arbete med event, mässor och
konferenser. Du kan skapa ljuva toner med olika tekniska förutsättningar, är van vid de flesta
märken. Stort WOW om du är intresserad av teknik och kan bistå våra projektledare med rätt
lösning för våra kunder när det gäller streaming lösningar.

Om anställningen
Vi erbjuder vår nya stjärna en tillsvidareanställning, på heltid, och hoppas att du kan börja
snart.

Vill du vara med i gänget
Vänta då inte med att ansöka i vårat rekryteringssystem. Sista dagen att skicka in ansökan är
31 juli men vi intervjuar löpande så sitt inte och vänta.
Har du frågor om tjänsten kontakta då gärna Johan Blick, Produktionschef tel. 013-190 00 18,
e-post; johan.blick@visitlinkoping.se alt. Caroline Ljungberg, HR-chef, tel. 013-190 00
44, e-post: caroline.ljungberg@visitlinkoping.se

Varmt Välkommen med Din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och
rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Ansök nu

Junior kundprojektledare till Actia EMS!

Produktionskoordinator
Läs mer Maj 8
Har du ett öga för koordinering och trivs i en roll med många kontaktytor? Drivs du av kundansvar och få vara med på hela leveranskedjan, från start till mål? Då är det här rollen för dig! Som kundprojektledare på Actia EMS välkomnas du in i en ödmjuk och familjär organisation där du får möjlighet att växa! Sök rollen idag, vi jobbar med löpande urval.

OM TJÄNSTEN
Actia EMS är en elektroniktillverkare med sin bas i Linköping. Bolaget verkar mot flera olika sektorer och med både nationella och internationella, väldigt spännande kunder. Här produceras elektronik i små till medelstora volymer med stort fokus på hög kvalitet och goda kundrelationer. Actia EMS präglas av stor ödmjukhet och en familjär känsla. Här jobbar man tillsammans i team och nära samarbeten kollegor sinsemellan. Det finns goda möjlighet att växa och utvecklas i bolaget för dig som önskar det.

I rollen som kundprojektledare får du kliva in i en varierad roll med stort ansvarstagande. Du får vara med i hela kedjan, från att etablerera kundkontakt och starta igång kundprojekt, koordinera organisationens olika avdelningar till att följa projektet ända in i mål. Du jobbar i en väldigt kundnära roll tillsammans med dina kollegor från produktion, försäljning och inköp. Du är ansvarig för framtida affärer och kommunikation samt leveransansvarig gentemot de olika kunderna. Du kommer också kunna vara med och påverka din roll utefter dina intressen och tidigare erfarenhet.

För att skapa rätt förusättningar för dig i din nya roll kommer du att introduceras till system och arbetssätt, men också få vara med i projekt och ta mer och mer ansvar. Du kommer ha seniora och kompetenta kollegor som stöttar dig längs vägen.

#

Du erbjuds


* En roll med många ansvarsområden där din koordinerande förmåga verkligen får synas och växa.
* Möjlighet att växa inom bolaget på lång sikt.
* En dedikerad konsultchef som finns med och stöttar dig som en karriärspartner.


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara
* Att i samarbete med säljorganisationen starta upp projektarbetet.
* Hantera offerter och förhandlingar.
* Ansvara och säkerställa leverans av dina kundprojekt.
* Ansvara för kundkontakt på befintliga kunder, både under och efter projekttiden.
* Delta vid intern koordinering och planeringsmöten.


VI SÖKER DIG SOM
- Har avslutad gymnasieutbildning, gärna inom teknik, elektronik, ekonomi eller liknande.
- Har arbetslivserfarenhet inom service och kundkontakt.
- Vill ta klivet mot en projekt- eller arbetsledarroll.
- Talar och skriver svenska och engelska obehindrat, detta då det krävs i de dagliga arbetsuppgifterna.
- Har svenskt medborgarskap.*

*Svenskt medborgarskap krävs för att kunna vara aktuell för en säkerhetsklassad tjänst vid anställning i stat, kommun eller region som är placerad i säkerhetsklass 2.

Som person är du:

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från industri eller produktion och/eller har jobbat med kundrelationer, leverans eller liknande sedan tidigare.


* Anpassningsbar
* Samarbetsinriktad
* Självutvecklande


Övrig information


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Linköping, Mjärdevi


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
ACTIA EMS är en elektroniktillverkare med bas i Mjärdevi, Linköping. Företaget erbjuder produktion av elektronik i mindre till medelhöga volymer, med fokus på hög kvalitet och stor flexibilitet. Produktionen kan exempelvis bestå av radiomoduler, hemautomation, industriprodukter och gateways.

Ansök nu

Vi växer i Linköping och söker efter flera delprojektledare!

Teknikinformatör
Läs mer Jun 2
Är du strukturerad och trivs med stort ansvar? Tycker du om att arbeta i en koordinerande roll i en teknisk miljö? Då kan det vara dig vi letar efter!

Din roll:
Som Delprojektledare hos oss på Product Information kommer du att få arbeta med flera av de ledande industriföretagen i Östergötland. Du kommer att driva processer inom informationshantering för industriprodukter där det ställs stora krav på tydlig och aktuell information. Projekten löper ofta över flera år och kräver långsiktig planering, samt regelbunden kontakt med interna och externa kravställare. Våra kunder producerar avancerade och tekniska produkter som många gånger är anpassade efter slutkundens unika behov, vilket ställer krav på flexibilitet och situationsanpassning. Du kommer i din roll att:

- Driva informationshanteringen i ett antal delprojekt i olika faser

- Analysera hur produktförändringar påverkar befintlig information och dokumentation

- Driva och koordinera aktiviteter med andra projektmedlemmar

- Säkerställa att information som lagras är tillgänglig, pålitlig, relevant, spårbar och aktuell

- Bidra till en effektiv och kvalitetssäkrad process för informationshantering

Din profil:
Vi söker dig som ser struktur, tydlig kommunikation och målfokus som några av dina främsta styrkor. Detta syns i din förmåga att samspela med flera aktörer samtidigt och få dina arbetsuppgifter i mål. Du har en förmåga att kommunicera med andra människor på ett sätt som skapar engagemang och driv samt är trygg med att ställa krav på dina projektmedlemmar. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen, och vi tror därför att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Skallkrav:
- Teknisk högskoleutbildning
- Svenska och engelska i tal och skriftMeriterande:
- Erfarenhet av information eller dokumentation i teknisk miljö.

Vilka är vi?
Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst.

Minst lika viktigt för oss är att vara ett härligt gäng som bryr oss om varandra, umgås och gör saker ihop. Oavsett om det är löpträning, after works, eller bara en diskussion över en fika, är vi övertygade om att detta för oss närmre varandra och ger känslan av att vara del av något större.

Ansök nu

Teknikinformatör sökes till Linköping!

Teknikinformatör
Läs mer Jun 2
Går du i tankarna kring nytt jobb? Vill du fortsätta utvecklas tillsammans med oss inom teknikinformation och samtidigt hjälpa våra kunder att bygga unika informationslösningar med användaren i fokus? Sök då tjänsten som Teknikinformatör idag!Din roll:

Som teknikinformatör hos oss kommer du vara bryggan mellan tekniken och människan genom att analysera, strukturera samt utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer rikta sig till olika målgrupper som behöver förstå produkten på olika sätt, så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare. Som konsult hos oss kommer du att vara experten ute hos kund, men ha nära kontakt och samarbete med dina kollegor på Product Information för att få hjälp och stöttning när det behövs. För att på bästa sätt hjälpa kunden behöver du förstå deras produkter och kunna anpassa din leverans utifrån behovet, vilket ställer krav på nära kunddialog och relationer.

Vem söker vi?

Vi söker dig som tidigare arbetat i en tjänst liknande Technical communicator, Teknikinformatör eller Technical Writer. Oavsett hur du titulerat dig tidigare, så letar vi efter just din expertis! Kanske är du skribent med ett gediget intresse för teknik, eller tekniker med skrivkunskaper? Vi söker dig som har en god förmåga att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering av produktinformation. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen. Därför tror vi att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vi ser att du:

- Drivs av struktur och har ett öga för detaljer
- Behärskar god svenska och engelska i både tal och skrift
- Har någon form av teknisk bakgrund, från utbildning och/eller arbete

Det är meriterande om du:

- Är utbildad teknikinformatör eller motsvarande
- Erfarenhet av teknikinformation

Vilka är vi på Semcon?

Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst.

Minst lika viktigt för oss är att vara ett härligt gäng som bryr oss om varandra, umgås och gör saker ihop. Oavsett om det är löpträning, after work, eller bara en diskussion över en fika, är vi övertygade om att detta för oss närmre varandra och ger känslan av att vara del av något större.

Låter det intressant? Ansök då redan idag, urval sker löpande och vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök nu

Systems Engineer, End-User IT Support

Informatiker
Läs mer Maj 30
Company Description
IFS is a billion-dollar revenue company with 5000+ employees on all continents. We deliver award winning enterprise software solutions through the use of embedded digital innovation and a single cloud-based platform to help businesses be their best when it really matters–at the Moment of Service™.
At IFS, we're flexible, we're innovative, and we're focused not only on how we can engage with our customers but on how we can make a real change and have a worldwide impact. We help solve some of society's greatest challenges, fostering a better future through our agility, collaboration, and trust.
We celebrate diversity and accept that there are so many different perspectives in this world. As a truly international company serving people from around the globe, we realize that our success is tantamount to the respect we have for those different points of view.
By joining our team, you will have the opportunity to be part of a global, diverse environment; you will be joining a winning team with a commitment to sustainability; and a company where we get things done so that you can make a positive impact on the world.
We're looking for innovative and original thinkers to work in an environment where you can #MakeYourMoment so that we can help others make theirs.
If you want to change the status quo, we'll help you make your moment. Join Team Purple. Join IFS.


Job Description
We are looking for an experienced enterprise-level Systems Engineer who will assist employees around the globe with focus on the NORDICS Market Unit on client support, software installations, diagnosing and troubleshooting technical issues remotely.
Primary Job Role:
Primary duty is to provide onsite support from office on End-user IT Equipment, troubleshooting issues and managing IT Equipment Inventory
Remote support for installing and configuring client computer, standard software installation and uninstallation support ,troubleshooting hardware, Operating Systems and Software issues
Provide support on mobile and subscriptions worldwide
Provide support for all office IT Equipment (eg. network equipment, Teams conference rooms, printers, projectors, screens)
Support deployment of new applications and services
Support deployment of software updates to keep office infrastructure secure and compliant
Maintain high level of Information Security for hardware, files, and users together with SOC Team.
Take ownership of all assigned tickets, seeing them through to conclusion in line with agreed SLAs
Ensure all issues are properly logged and documented
Training and educating team members and end-users when required
Provide exceptional customer service in person, via phone, Teams, or email, and through incident and request tickets, as appropriate.Qualifications
A degree or equivalent qualification on Information Technology, Computer Science, Computer Systems & Network or System Engineering (or equivalent training/experience)
Minimum 2 years of experience with Microsoft Intune and SCCM in managing laptops and mobile devices
Ability to learn software applications and support windows systems and knowledge on Mac OS will be added advantage.
Hands on experience with troubleshooting end-user IT equipment (Laptops, Monitor etc..) hardware issues.
Strong understanding in basic IT technical concepts such as Microsoft Services, Networking, IT Infrastructure etc.
Service minded and good professional communication skills
Willingness to travel infrequent to our offices in Sweden and Norway (1-2 times per month)
Ability to work in a fast-paced, ever changing environment.
Basic understanding on ITIL, Incident and request management (Optional).Overall Required Competence
Desktop Management Support
Microsoft 365
Active Directory
IT Asset ManagementAdditional Information
You will work with the leading Business Software experts and have contact with the world’s latest technologies. You can expect an open team culture, focusing on inclusion and a pleasant working atmosphere with flat hierarchies.
We offer you an attractive salary with above-average additional benefits:
Hybrid working model after onboarding possible
Flexible working hours
30 vacation days, as well as additional paid vacation days for your own birthday and voluntary work (CSR)
Further training opportunities and intensive support during your onboarding phase
Collective bargaining agreement (Conditions of Employment IT)
You work with a great product with good recognition in the market and amongst customers and analysts
Individual support through regular health promotion, talent development programs, team events and regular company parties to celebrate our success, the compatibility of career and family and much more are part of our lives corporate practice
You will be part of a fun group where everyone is helpful
For more information, visit: IFS.com or follow us on LinkedIn

Sounds exciting?
Then we look forward to receiving your complete application in English language, stating your salary requirements and earliest possible starting date.
If you are interested, please apply through our online applicant management system.
We assure you explicit discretion and a comprehensive protection of your interests!
Need help or have questions?
Markus Nosek (European Talent Acquisition Partner) will support you during your application process. For further information please contact me via E-Mail or on LinkedIn.

Ansök nu

Fokusbibliotekarie till Ulleviskolan

Skolbibliotekarie
Läs mer Jun 7
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
Utmärkande för fokusbiblioteken är att arbetet sker i nära samarbete med pedagogerna och biblioteket ses som en viktig resurs för ökad måluppfyllelse. Ditt uppdrag som fokusbibliotekarie på Ulleviskolans grundskola samt Ulleviskolans anpassade grundskola innebär att du i samarbete med lärarna inspirerar till elevernas läsutveckling samt utvecklar deras medie- och kommunikationskunnighet. Du ingår även i skolans utvecklings -och värdegrundsarbete. Du är en naturlig och viktig del av hela vårt team. 

Din arbetsplats
Ulleviskolan är beläget i stadsdelen Skäggetorp. Skolan har funnits sedan läsåret 2021/22 och har både grundskola och anpassad grundskola under samma tak. Hos oss möter du en välkomnande atmosfär med kompetenta medarbetare. Vi har god samverkan med vårdnadshavare och flera andra aktörer som socialtjänst, fältare, kulturhuset Agora, idrott utan gränser med flera. 

I Linköping pågår sedan flera år tillbaka ett utvecklingsarbete för skolbiblioteken i grundskolan. Som fokusbibliotekarie ingår du i ett väl inarbetat nätverk som träffas regelbundet och leds av en samordnare. I gruppen får du tillgång till hög samlad kompetens, naturlig kunskapsöverföring och ett öppet diskussionsklimat.

Du som söker
Har examen i bliblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som vi bedömer likvärdig för uppdraget.

Har goda kunskaper i svenska språket, såväl skriftligt som verbalt. Detta för att kunna skapa gemensamma pedagogiska plattformar i skolans gemensamma drive, kunna formulera pedagogiska planeringar och mål samt skriva informativa utskick kring skolbiblioteket på en språkligt adekvat nivå.

Vi ser gärna också att du har erfarenhet av läsfrämjande arbete bland barn och ungdomar samt handledning och undervisning i medie- och informationsfärdighet.

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11386

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

SVT Nyheter söker reporter till Linköping

Journalist/Reporter
Läs mer Maj 15
Vad vi erbjuder dig: 

Genom smart och relevant journalistik ska vi beröra alla som bor och lever i och kring Linköping.  Din journalistik är självklart spännande för hela Östergötland och du har en blick för att förstå hur en nyhet presenteras för att också vara intressant för resten av Sverige. Du vet vad som är viktigt, intressant och kul att veta för målgruppen som är ungefär 20–40 år gamla. Du vill vara med att befästa SVT Nyheter som den vassaste videoleverantören när det gäller nyheter i rörlig bild. För dig känns det kanske till och med märkligt att vi berättar för dig att mobilen är den viktigaste plattformen för att nå målgruppen? Bra. Då kan du vara rätt person!  

 

För dig erbjuder vi SVT Nyheters plattformar – där din journalistik finns tillgänglig för alla som vill uppdatera sig, både snabbt och överskådligt men också vill fördjupa sig i en händelse eller annan nyhet. Hos oss har du alltid möjlighet till stort genomslag för din journalistik.  


 

Vem vi tror att du är: 

Vi tror du har jobbat några år som reporter. Du gillar att överraska med nyheter som ingen annan berättat om och vet hur du får till vältajmade nyhetsvinklar som engagerar publiken online. Du är bra på att sätta nyheter i ett sammanhang och göra det svåra begripligt. Du tvekar aldrig att slänga dig ut i direktsändning för att rapportera i en akut nyhetshändelse – eller för den delen att jobba med egen undersökande journalistik. Du är nyfiken på att söka efter också konstruktiva vinklar i de ämnen du bevakar.  

Du har lätt för ny teknik, du hänger med i utvecklingen på sociala plattformar, du är bra på att hitta både nyheterna och människorna som berörs.  

Du vill hela tiden utveckla dig själv och din journalistik.  


Tjänsten kräver:? • Journalistutbildning, eller motsvarande? 
• Flerårig arbetslivserfarenhet som journalist  
• Tidigare erfarenhet av journalistiskt arbete? 
• B-körkort? 


Meriterande:? • Erfarenhet av videoberättande och redigering? 
• Språk så som arabiska, persiska, somaliska eller andra språk 
• Erfarenhet att återkommande ta fram egna nyheter 
• SEO-kunskap? 


 

Vad den här tjänsten innebär: 

SVT Nyheter Öst bevakar och granskar det som händer i hela Östergötland och Gotland med redaktioner i Norrköping, Linköping, Visby och Västervik. I rollen ingår att fotografera, redigera, skriva och publicera på alla plattformar som redaktionen finns på. På redaktionen i Linköping jobbar tre reportrar, i Norrköping åtta, en i Visby samt Västervik. ? 

 

Placeringen är på redaktionen i Linköping. I tjänsten ingår regelbunden helgtjänstgöring (ca var femte helg).  

Tjänsten är en tillsvidareanställning. SVT Nyheter Öst tillämpar 6 månaders provanställning. 

Tillträde enligt överenskommelse under hösten 2023 dock senast 1 november.  


 

Hur du ansöker: 

I ansökan för aktuell tjänst använder vi oss av urvalsfrågor och vill att du bifogar ditt CV.  I processen kommer vi använda oss av videointervju, intervju via teams och fysisk intervju. Vi vill också att du skickar med länkar till ett antal publiceringar du gjort.  Klicka på knappen "ansök" för att se frågorna.? 

 

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, då vi kan komma att arbeta med löpande urval, möjligheten att lämna sin ansökan stängs 11 juni. Obs vänta inte med ansökan – urval, intervjuer och testar kan komma att ske löpande under perioden fram till 11 juni.  


 


Frågor: 

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta redaktionschef Tobias Wallin per mejl på tobias.e.wallin@svt.se, för fackliga frågor sök Journalistförbundets lokala ordförande, Lovisa Gelin eller Unionens representant Magnus Svensson via växelnummer 08-7840000.? 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vi söker Linköpings trevligaste fotograf!

Fotograf
Läs mer Jan 17
Fotograf, ett drömyrke för dig?
Vi söker nu fler fotografer till vår fotografkår i Linköping med omnejd. Exakta Photo är Sveriges bästa skolfotoleverantör med mer än 60 års erfarenhet. Exakta Photo finns i hela Sverige och tillsammans fotograferar vi 900 000 elever varje år.
Vi söker dig med ett genuint fotointresse som vill kombinera det med ett kul arbete bland barn och ungdomar. Vi värdesätter dina goda egenskaper som social förmåga, och att kunna jobba med eget ansvar under ordning och reda. Men även en estetisk "blick" för bild och form. Erfarenhet från barn- och ungdomsverksamhet är en stor merit.
Du kommer att få tillgång till en digital fotoutrustning, vilket kräver god datorvana. Vi erbjuder dig en professionell fotoutbildning v32 i Nyköping men även en onlinekurs innan skolstarten i augusti.
Tjänsten kräver att du har körkort samt tillgång till bil.
Arbetsperiod i första hand v32 till v42 med möjlighet till förlängning.
Tidigare branscherfarenhet inom foto/skolfoto är inget krav men är självklart en merit. Vi ser gärna ett samarbete med redan etablerade fotografer.
Passa på att söka till vår glada fotografkår och berätta lite om dig själv samt bifoga ditt Cv och några bilder. (Eller länk).
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Studentmedhjälpare till Universitetsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Maj 30
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu studentmedhjälpare vid Universitetsbiblioteket och till våra fysiska bibliotek Campus Valla, Campus Norrköping och Medicinska biblioteket.

Om jobbet
Som studentmedhjälpare kommer du att arbeta med service och enklare vägledning till bibliotekets användare, framplockning och uppsättning av böcker. Vilket eller vilka bibliotek som tjänstgöringen fördelas till beslutas i samråd med dig som studentmedhjälpare. Arbetet utförs i vissa delar tillsammans med andra och i vissa delar självständigt. De som arbetar som studentmedhjälpare arbetar i olika omfattning i bibliotekens verksamhet och är en viktig resurs inom universitetsbibliotekets bemanning.

Du förväntas arbeta 1-2 vardagar i veckan samt viss helgtjänstgöring enligt fastställt schema. Arbetspassen är förlagda under främst terminstid antingen till dagtid, kväll och/eller helg. 

Om dig

Arbetsuppgifterna kräver att du som person är flexibel, noggrann, har egen drivkraft och ett serviceinriktat förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper och lämplighet för arbetsinnehållet.

Vi vill att du är/har:


• inskriven student vid Linköpings universitet och/eller studerande vid utbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap vid annat lärosäte.
• god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska samt god IT-kompetens utgör krav för anställningen.

Det är meriterande om du har:


• aktuell kännedom om Linköpings universitet verksamhet och tidigare erfarenhet av likvärdigt arbete.

Din arbetsplats

Biblioteket finns på universitetets samtliga campus och ger omfattande biblioteks- och informationsservice till studenter, lärare och forskare. Våra tjänster är främst anpassade efter behoven vid LiU men våra bibliotek är också öppna för allmänheten.
Läs mer om vår verksamhet här  

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas och omfattningen är 10-15% av heltid.
Tillträde enligt överenskommelse 

Lön och förmåner

Fast månadslön enligt avtal för studentmedhjälpare.
Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 2023-06-12. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Teknikinformatörer till Östergötland, Örebro, Jönköping

Teknikinformatör
Läs mer Maj 11
Vi söker just nu erfarna teknikinformatörer/Informationsingenjörer till uppdrag i Östergötland, Örebro och Jönköping. Vi erbjuder utmaningar och möjlighet att arbeta med spännande produkter och kunder.

Vi söker dig som har arbetat som teknikinformatör i några år och har erfarenhet av strukturerad information och kunskap om till exempel XML, STE, S1000D eller DITA. I botten har du en ingenjörsexamen exempelvis inom mekanik eller elektronik eller annan lämplig utbildning. Hos oss får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet.Din roll som erfaren teknikinformatör

Combitech är drivande inom utvecklingen av området teknikinformation och söker nu dig som är redo för större utmaningar och vill vidareutvecklas i en mycket spännande och högteknologisk miljö. Du kommer att arbeta som konsult i nära samarbete med våra kunders utvecklare och konstruktörer i framkanten av den senaste tekniken inom olika branscher.

Som teknikinformatör/informationsingenjör/technical writer hos oss på Combitech ges du möjlighet att skapa teknisk produktinformation åt flera stora företag inom både försvar, försvarsindustri och industri. Beroende på uppdrag genomförs arbetet antingen på plats hos kund eller från vårt kontor i Linköping eller Norrköping.Vem är du?

Vi söker dig som har arbetat som teknikinformatör i några år och har erfarenhet av strukturerad information och kunskap om till exempel XML, STE, S1000D eller DITA. Du har troligen skaffat dig tillräckligt med erfarenhet för att kunna ta ett helhetsansvar från informationsanalys till färdig publikation. I grunden har du en ingenjörsexamen exempelvis inom maskin, mekanik eller elektronik eller annan lämplig utbildning. God språklig och pedagogisk förmåga är en förutsättning samt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

För oss är din personlighet en väldigt viktig del av din totala kompetens. För att trivas i rollen som teknikinformatör hos oss tror vi att du har en positiv inställning och en förmåga att se möjligheter. Du tycker att det är inspirerande att arbeta i både stora och små projekt. Du är engagerad, utåtriktad samt bra på att samspela och kommunicera i ditt dagliga arbete. Förutom detta är du organiserad och van vid att arbeta strukturerat och noggrant. Får du en uppgift driver du den hela vägen in i mål.

Rollen kan innebära arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Ansök nu

Projektledare till Combitech i Linköping/Norrköping

Teknikinformatör
Läs mer Maj 11
Vi söker just nu en projektledare till uppdrag i Östergötland. Som konsult hos Combitech får du möjlighet att hjälpa kunder som är ledande i sina branscher att driva utvecklingen framåt och skapa nya värden genom digitalisering. På köpet erbjuder vi en av branschens bästa satsningar på kompetensutveckling och trygga anställningsvillkor. Vill du också vara med på vår resa?

Din roll som projektledare

Combitech är drivande inom utvecklingen av området teknikinformation och söker nu dig som är redo för större utmaningar och vill vidareutvecklas i en mycket spännande och högteknologisk miljö. Du kommer att arbeta som konsult i nära samarbete med våra kunders utvecklare och konstruktörer inom den senaste tekniken i olika branscher.Som projektledare hos oss på Combitech ges du möjlighet att skapa och driva projekt inom produktinformation åt flera stora företag i försvarsindustri och övrig industri. Du kommer att bidra till att vidareutveckla vår samlade kompetens inom teknikområdet, för att vi ska ligga i framkant och skapa mervärden för våra kunder. Beroende på uppdrag genomförs arbetet antingen på plats hos kund eller från vårt kontor i Linköping eller Norrköping. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett stort teknikintresse och som gärna samarbetar med andra människor. Du kommer jobba i gränslandet mellan produktutveckling och slutanvändare. Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör, har annan för området relevant utbildning eller enligt vår bedömning motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta i projekt där du är van att arbeta utifrån ILS-standarder och har goda kunskaper om ILS och dess applikation. Du har tidigare arbetat med uppgifter kopplat till underhåll, Asset management eller liknande logistikarbete där livscykel- och tillgänglighetsperspektivet är i fokus.Du har projektledarerfarenhet med kunskap om teknikinformation alternativt är van att leda med ett sammanhållande ansvar för teknisk dokumentation, utbildning och analyser och har ambitionen att ta klivet till projektledare. För oss är din personlighet en väldigt viktig del av din totala kompetens. Vi söker dig som vill ha kul på jobbet! Vi tror att du är nyfiken och kreativ med ett stort engagemang.I rollen uppskattar vi framför allt att du är mån om att samarbeta på ett nyfiket, lyhört och ödmjukt sätt med respekt och god kommunikation. Vi tror att du är positivt och kreativ med ett stort engagemang. Du uppskattar att arbeta i både stora och små projekt. Du trivs i andras sällskap och vågar fråga när du behöver hjälp eller information. Samtidigt kan du arbeta mer självständigt med dina enskilda arbetsuppgifter när så krävs.Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan snarast då urvalet sker löpande.Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Ansök nu

Bettingligan.se söker Casinorecensenter

Recensent
Läs mer Maj 8
Bettingligan.se är ett nystartat företag som har en webbsida som jämför spelbolag och ger ut information i form av olika typer av spel. Deras vision är att vara den webbplatsen man vänder sig till om man har frågor eller funderingar kring spelbolagens erbjudanden, hur olika spel fungerar eller bara för att ta del av tips.
Vad ska du göra?
Som Casinorecensent kommer du arbeta med att testa på alla tusentals olika casinospel för att sedan skriva en recension om din upplevelse. När personer läser din recension ska det vara tydligt och enkelt för besökaren att förstå om spelet i helhet.
Arbetsuppgifter:
Testspela casinospel
Skriva detaljerat om hur spelet fungerar och din upplevelse av spelet.Introduktionen börjar med en vecka i Örebro. Under denna vecka kommer du få information om vilka regler som skall följa. Bettingligan kommer även gå igenom alla system som de jobbar i. Du kommer också få din dator och telefon som du behöver för att arbeta.
Vad söker Bettingligan?
Vi tror att du kommer passa hos oss om du är en lagspelare, gillar sport eller casino och har ett driv för att alltid bli bättre.
Krav:
Svenska i tal och skrift
Om tjänsten:
Detta är en direktrekrytering som hålls av Matchler AB. Direktrekrytering innebär att vi på Matchler håller i rekryteringsprocessen, men du anställs direkt av Bettingligan.
Tjänsten är en provanställning på 6 månader för att sedan ha möjlighet till tillsvidareanställning.
Plats: Remote
När: Augusti, överenskommelse
Lön: Överenskommelse

Ansök nu

Fokusbibliotekarie Blästadsskolans grundsärskola och grundskola

Bibliotekarie
Läs mer Maj 29
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utmärkande för fokusbiblioteken är att arbetet sker i nära samarbete med pedagogerna, och biblioteket ses som en viktig resurs för elevers ökade måluppfyllelse. Ditt uppdrag som fokusbibliotekarie innebär att du i samarbete med lärarna inspirerar till elevernas läsutveckling samt utvecklar deras medie- och informationskunnighet. I det arbetet kommer du att möta elever och elevgrupper både i biblioteksrummet och i klassrum, beroende på hur samarbetet med lärare utformas. I samarbetet kan finnas plats för exempelvis lässtunder, boksamtal, dramatiseringar, estetiskt och skapande uttryck. Här finns stort utrymme att själv påverka och utveckla ett innehåll som bidrar till ett gott möte mellan elever och litteraturens oändliga möjligheter till kunskapsinhämtande och välmående.

Du har ansvar över biblioteksmiljön med där förekommande arbetsuppgifter såsom ut/inlåning, inköp och gängse bibliotekssystem. I tjänsten som fokusbibliotekarie ingår lästid 4 timmar per vecka.

Förutom kollegorna på skolan finns det ca 25 fokusbibliotekarier att samverka med, så det finns gott om kollegor för erfarenhetsutbyte, lärande och samverkan. Som fokusbibliotekarie ingår du i ett väl inarbetat nätverk som träffas regelbundet och leds av en samordnare. I gruppen får du tillgång till hög samlad kompetens, naturlig kunskapsöverföring och ett öppet diskussionsklimat.

Din arbetsplats
På Blästadsskolan finns både grundsärskola och grundskola, med klasser från förskoleklass och upp till år 6. Sammanlagd har ca 400 elever sin undervisning här. Mellan skolformerna finns en etablerad samverkan kring skolrutiner och aktiviteter i syfte att skapa ett samarbetande och vänskapande klimat. Då skolan ska få ett nytt skolhus är fyra av särskolans klasser för närvarande placerade på närliggande Kvinnebyskolan. 

Blästadsskolan ligger naturskönt i Linköpings södra delar, med närhet till skogsdungar och strövområden.

I Linköping pågår sedan flera år tillbaka ett utvecklingsarbete för skolbiblioteken i grundskolan. Det är en utvecklingsmodell som heter fokusbibliotek. Denna centrala satsning har fått nationell uppmärksamhet och Linköping ses som en av Sveriges främsta kommuner när det gäller skolbiblioteksutveckling. Vi har två fokusbibliotek som fått utmärkelsen Årets skolbibliotek och flera har årligen fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass.

Du som söker
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som vi bedömer som likvärdig för uppdraget. Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lsär11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av läsfrämjande arbete bland barn och ungdomar liksom handledning och undervisning i medie- och informationsfärdighet. Vi ser gärna att du har teknisk och juridisk kompetens om digitalisering, databaser, marknadsföring och metadatahantering.

Vi ser som en självklarhet att du har ett stort intresse av att arbeta med barn och ungdomar och vi ser det som meriterande om du har arbetat som bilbliotekarie inom skolan. Ett intresse av och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur är en god grund och informationssökning och källkritiskt tänkande kommer att vara en del av ditt arbete. 

Du som söker har god pedagogisk insikt är serviceinriktad, flexibel och förändringsorienterad. Du har lätt för att samarbeta tillsammans med skolans pedagoger  i olika typer av undervisande projekt eller aktiviteter, mot elevers måluppfyllelse. Vi ser också att du har förmågan att intresseväckande organisera och hålla god ordning i biblioteksmiljön.

 

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10723

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Simulerade patienter till Clinicum vid Medicinska fakulteten

Skådespelare
Läs mer Maj 11
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Inför hösten 2023 söker vi nu simulerade patienter till Clinicum vid Medicinska fakulteten 

Om uppdraget
Som simulerad patient kommer du gestalta olika roller i fiktiva verksamhetsituationer som utspelas i sjukhus- och vårdmiljöer. I uppdraget ingår att utifrån förutbestämda manus agera utifrån ett patientperspektiv och simulera olika symptom och reaktioner på behandling och läkemedel. I vissa fall ingår att ge feedback till studenter efter genomförda simuleringar. Som simulerad patient får man inte återkoppling från de studenter som deltar i undervisningssituationerna utan återkoppling ges av Clinicums simuleringskoordinator, dramapedagog och i vissa fall berörda lärare. Det är avgörande att man som simulerad patient har förmåga att gå i och ur olika roller och att man kan förhålla sig till den tystnadsplikt som gäller för det som sker under utbildningsmomenten. Förberedelser i form av inläsning, repetitioner och dramaträning ingår inför de roller och scener som ska spelas. 

Om dig

Vi söker simulerade patienter i alla åldrar, inklusive pensionärer.

Som person är du bra på att kommunicera, är öppen och intresserad av att möta nya situationer. Du har tålamod och lätt för att ta emot instruktioner och omsätta dem i handling och agerande. Som person har du mycket god förmåga att samarbeta och agera professionellt både före, under och efter simuleringar i kontakten med studenter, lärare, medarbetare på Clinicum och andra simulerade patienter. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.


Vi vill att du är intresserad av att agera som simulerad patient i fiktiva vårdsituationer där studenter övar på praktiska färdigheter, kommunikation och samarbete i undervisningssyfte.

Det är meriterande om du har:


• utbildning inom teater och tidigare erfarenhet av teater och iscensättning
• tidigare erfarenhet av att agera som simulerad patient

Din arbetsplats

Du kommer arbeta på Clinicum (CLIN) - Linköpings universitet (liu.se) som har verksamhet både i Linköping och Norrköping. På Clinicum tränar studenter från fakultetens utbildningsprogram på olika färdigheter, laborationer och simuleringar. Som simulerad patient kommer du att ha uppdrag både på campus US ingång 54 och på Campus Norrköping (Kåkenhus och Vingården).

Om anställningen

Anställningen avser en intermittent anställning med ersättning per timme. Eventuellt kan ett begränsat antal särskilda visstidsanställningar på deltid bli aktuella. Anställningarna är på max ett år, med möjlighet till förlängning.

Uppdragen utförs dagtid under universitetets terminsttid, med start höstterminen 2023.

Urval för tillsättning av uppdragen kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden så inkom med din ansökan så snart som möjligt!

Lön och förmåner

Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning. Timlönen för simulerade patient är för närvarande 120 kr/timme + 12 % semesterersättning.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev där du beskriver varför du är intresserad och lämplig för ett uppdrag som simulerad patient. Vi vill ha din ansökan senast den 7 juni 2023. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. 

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Tidsbegränsad Antikvarie - inriktning mot arkeologi

Antikvarie
Läs mer Jun 2
När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland och det sydöstra civilområdet.Vi söker nu en extraanställd antikvarie med inriktning mot arkeologi.

Du kommer att tillhöra Enheten för kulturmiljö där vi arbetar med frågor som rör hållbar samhällsplanering och kulturmiljö. Vi arbetar främst med ärendehandläggning och tillsyn samt deltar i utredningar och utvecklingsprojekt inom de olika områdena. Vi är 12 medarbetare på enheten. Länet är fornlämningsrikt och detta innebär hög efterfrågan på antikvarisk kunskap. Ett flertal stora uppdragsarkeologiska projekt är aktuella i länet med anledning av det pågående järnvägsprojektet Ostlänken. Vi söker nu en extraanställd antikvarie med inriktning mot arkeologi. 

Arbetet innebär bland annat att hantera olika typer av ärenden gällande förekomst av fornlämningar i exploateringsområden, besvara internremisser om förekomst/ ingrepp i fornlämningar samt granskning av arkeologiska slutrapporter samt godkännanden av dessa med tillhörande arkeologiska utgrävningar. Andra arbetsuppgifter kopplade till tillståndsprövning enligt 2 kap KML kan komma att tillkomma.

I arbetet ingår att göra bedömning av omständigheter i ärenden med stöd av de lagar, andra styrdokument och rättslig praxis som gäller inom området. I arbetet ingår också att göra riksintressebedömningar kopplade till det östgötska kulturlandskapet. Förebyggande och utåtriktade kulturmiljövårdsinsatser är vanliga samt att medverka till vidareutveckling av dessa och arkeologins roll i samhället.

Vi vill att du har akademisk examen med inriktning mot nordisk arkeologi. Utbildning i nordisk historisk kulturgeografi, marinarkeologi, kulturegendomsrätt är meriterande. Du har erfarenhet från uppdragsarkeologi och/eller kulturmiljövårdssektorn. Det är meriterande om du upprättat undersökningsplaner och lett projekt eller medverkat i planeringsprocesser av infrastruktur. En bra överblick över lagstiftning som rör kulturmiljövård i planering och byggande är meriterande. Det är positivt om du har kunskaper om länets kulturlandskap. Du uttrycker dig väl i svenska språket, såväl i tal som skrift. Digitalt arbete är naturligt för dig. Erfarenhet av länsstyrelsernas handläggningssystem; Platina/ASK/Fornreg samt B-körkort är meriterande.

Som person är du strukturerad, flexibel, har god analytisk förmåga, kan leda och är van att göra egna bedömningar.  Du har god förståelse för siffror, ekonomi och kunskap om tekniska begrepp inom fältet.  Du arbetar resultatinriktat, har lätt för att skapa goda relationer och är en god representant för Länsstyrelsen. Du klarar att arbeta tvärsektoriellt både i grupp och självständigt och har ett samhällsperspektiv i ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. 

 
Anställningen
Anställningen är en särskild visstidsanställning tom 2023-10-31. Tillträde snarast enligt överenskommelse. 

Övriga villkor
Länsstyrelsen erbjuder möjligheten till distansarbete med individuella distansavtal om verksamheten tillåter. Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

Läs mer om våra förmåner och hur det är att arbeta hos oss på vår hemsida.

https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/om-oss/jobba-hos-oss.html

Vill du veta mer kontakta enhetschef/länsantikvarie, Patrick Björklund, tel. 010-223 53 48. Fackliga företrädare för SACO är Magnus Roback, tel. 010-223 54 89 och för ST Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.se. Din ansökan ska ha inkommit senast den 6 juni 2023, ange ref nr 9397.

Ansök nu

Två utredande antikvarier

Antikvarie
Läs mer Jun 1
När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland och det sydöstra civilområdet.Du kommer att tillhöra Enheten för kulturmiljö där vi arbetar med frågor som rör hållbar samhällsplanering och kulturmiljö.

Vi arbetar främst med ärendehandläggning och tillsyn samt deltar i utredningar och utvecklingsprojekt inom de olika områdena. Vi är 12 medarbetare på enheten. Länsstyrelsen ska planera för utmärkning och undanförsel av kulturegendom i väpnad konflikt i enlighet med Haagkonventionen. Vi söker nu två utredande antikvarier för uppgiften.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att göra ett urval av vilken fast kulturegendom som ska utmärkas och att planlägga undanförsel av viss lös kulturegendom inom länet. Arbetet ska följa de internationella överenskommelser som finns samt nationella lagar och regler som reglerar detta.

Vi vill att du har akademisk examen omfattande minst tre år från högskola eller universitet med huvudinriktning mot nordisk arkeologi, etnologi, bebyggelsehistoria, arkitekturhistoria, kyrkohistoria eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. 

Du har erfarenhet av att ha arbetat med utmärkning och undanförsel enligt Haagkonventionen och goda kunskaper i de nationella bestämmelserna som rör Haagkonventionen om undanförsel och utmärkning av kulturegendom i väpnad konflikt. Vidare har du mycket goda kunskaper i kulturhistorisk värderingsmetodik. Digitalt arbete är naturligt för dig.

Meriterande är erfarenhet av antikvariskt utredningsarbete, helst i arbetsledande ställning/projektledare precis som erfarenhet av länsstyrelsernas handläggningssystem; Platina samt innehav av B-körkort. 

Som person är du strukturerad, flexibel, har god analytisk förmåga, kan leda och är van att göra egna bedömningar.  Du arbetar resultatinriktat, har lätt för att skapa goda relationer och är en god representant för Länsstyrelsen. Du klarar att arbeta tvärsektoriellt både i grupp och självständigt och har ett samhällsperspektiv i ditt arbete. Du uttrycker dig väl i svenska språket, såväl i tal som skrift.  Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningen
Anställningen är en särskild visstidsanställning på ca 6 månader med omfattning upp till 25%. Tillträde enligt överenskommelse. 

Övriga villkor
Vi erbjuder möjligheten till distansarbete om verksamheten tillåter. Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

Läs mer om våra förmåner och hur det är att arbeta hos oss på vår hemsida.

https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/om-oss/jobba-hos-oss.html

Vill du veta mer kontakta enhetschef/länsantikvarie Patrick Björklund, tel. 010-223 53 48. Fackliga företrädare för SACO är Magnus Roback, tel. 010-223 54 89 och för ST Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.se. Din ansökan ska ha inkommit senast den 6 juni 2023, ange ref nr 9171.

Ansök nu

Projektsupport till Saab!

Produktionskoordinator
Läs mer Maj 23
Är du en social och intiativtagande person som har erfarenhet av att arbeta i projekt eller projektstyrning? Har du en god kommunikativ förmåga och tycker om när det händer saker? Då är den här rollen något för dig!

Saab söker förstärkning till deras team inom Project Support i Linköping. Rollen är ett konsultuppdrag som har start i mitten på augusti 2023 och sträcker sig fram till sista juni 2024, med chans till förlängning.

Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Säkra din chans genom att skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Projektsupport har stor betydelse för att uppnå ett framgångsrikt projektgenomförande med högsta kvalité. Att arbeta med projektsupport på Saab innebär att du kommer bli delaktig i flera olika projektteam och ha möjlighet att arbeta med både nyutveckling samt förvaltning. Du kommer att stötta projektledare inom områden såsom risk- och möjlighetshantering, verktygsstöd och projektplanering.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
- Agera spindeln i nätet och vara behjälplig där det behövs inom projektteamen
- Bistå projektledare med stöd i det dagliga arbetet
- Genomföra mötesbokningar
- Sammanställa material
- Utföra administrativa tjänster

Vem är du?
Vi önskar att du har erfarenhet av att arbeta i projekt och gärna inom projektstyrning. Du behöver även behärska svenska och engelska i tal såväl skrift.

I rollen läggs stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen är du social, driven och målinriktad. Som person är du intiativtagande, vilket innebär att du gärna sätter igång aktiviteter, slutför och uppnår resultat. Du besitter förmågan att samarbeta väl med andra och kommunicerar tydligt för att säkerställa att både budskap samt förväntningar når fram till alla berörda parter.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.

Om verksamheten
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet digitala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension.

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande – Rätt individ. På rätt plats. Alltid.

Ansök nu

Skrivtolk till Tolkcentralen

Skrivtolk/Vuxendövtolk
Läs mer Apr 17
Tolkcentralen är en enhet inom Öron, näs- och halskliniken Region Östergötland och vårt uppdrag omfattar hela länet.

Vi erbjuder tolkservice med hög tillgänglighet och bred kompetens till döva, dövblinda, vuxendöva, hörselskadade och till personer med funktionsnedsättning som rör röst-, tal- eller språksvårigheter samt psykosocialt stöd till barndomsdöva vuxna.
Tolkverksamheten erbjuder tolkservice dygnet runt, årets alla dagar och utifrån beställarens behov möjliggörs kommunikation mellan människor.

Hos oss arbetar skriv- och TSS tolkar, teckenspråks-och dövblindtolkar, taltjänsttolkar, samordnare samt stödpedagoger.

Nu söker vi dig som gillar ett omväxlande och utvecklande arbete i en flexibel miljö och  tillsammans med erfarna och stödjande kollegor får du ta ansvar att påverka såväl din vardag som tolktjänsten framåt.  Du kommer att utföra ett meningsfullt arbete som gör direkt skillnad. 

Din introduktion anpassas utifrån dina kunskaper, färdigheter och tidigare erfarenheter. Vi är måna om att skapa bra förutsättningar för att du ska känna dig välkommen och trygg i din roll. Under introduktionen kommer du att få en mentor.

Vi erbjuder en flexibel schemamodell med möjlighet att till viss del påverka ditt schema samt att genom en distansarbetsplatsvariant ibland kunna börja eller avsluta arbetsdagen hemifrån.

Stämmer detta in på dig kanske det är just dig vi söker!

Arbetsbeskrivning
Tolkverksamheten erbjuder tolkservice dygnet runt, årets alla dagar. Syftet är att utifrån tolkanvändarens behov göra kommunikation möjlig genom olika tolkmetoder.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra skrivtolkning inom ramen för regionens ansvarsområde. I tolkuppdraget ingår för- och efterarbete samt resor främst inom länet men även utanför länet. Din arbetstid är förlagd till såväl dag som kväll och helg. Du kommer att utföra tolkuppdrag självständigt och tillsammans med kollegor.
Nya digitala lösningar och behov möjliggör att tolkning genomförs både på distans och på plats.

Förutom tolkuppdragets utförande har du ansvarsområden och är aktiv i enhetens förbättrings- och kvalitetsarbeten samt utvärderar och reflekterar utifrån den etiska värdegrunden.Utbildning och erfarenhet
Du är utbildad skrivtolk. Du har god förmåga att ta till dig kunskap och färdigheter för utrustning, teknik och distanslösningar i samband med skrivtolkning på plats och digitalt.

Meriterande är om du är utbildad TSS-tolk.

B-körkort är ett krav.Personliga egenskaper
Vi önskar att du är trygg i din yrkesroll och vågar ta plats på ett respektfullt sätt. Vi lägger också stor vikt vid att du är serviceinriktad, kommunikativ och lyhörd för verksamhetens behov samt har god förmåga att skapa goda samarbetsrelationer.  Du kan behålla ett lugnt förhållningssätt även i stressiga situationer. Du kan genom hög flexibilitet snabbt ställa om samt tycker om att arbeta både självständigt och tillsammans med kollega. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning och ansökan
Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Teknikinformatör sökes!

Teknikinformatör
Läs mer Maj 2
Går du i tankarna kring nytt jobb? Vill du fortsätta utvecklas tillsammans med oss inom teknikinformation och samtidigt hjälpa våra kunder att bygga unika informationslösningar med användaren i fokus? Sök då tjänsten som Teknikinformatör idag!Din roll:

Som teknikinformatör hos oss kommer du vara bryggan mellan tekniken och människan genom att analysera, strukturera samt utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer rikta sig till olika målgrupper som behöver förstå produkten på olika sätt, så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare. Som konsult hos oss kommer du att vara experten ute hos kund, men ha nära kontakt och samarbete med dina kollegor på Product Information för att få hjälp och stöttning när det behövs. För att på bästa sätt hjälpa kunden behöver du förstå deras produkter och kunna anpassa din leverans utifrån behovet, vilket ställer krav på nära kunddialog och relationer.

Vem söker vi?

Vi söker dig som tidigare arbetat i en tjänst liknande Technical communicator, Teknikinformatör eller Technical Writer. Oavsett hur du titulerat dig tidigare, så letar vi efter just din expertis! Kanske är du skribent med ett gediget intresse för teknik, eller tekniker med skrivkunskaper? Vi söker dig som har en god förmåga att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering av produktinformation. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen. Därför tror vi att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vi ser att du:

- Drivs av struktur och har ett öga för detaljer
- Behärskar god svenska och engelska i både tal och skrift
- Har någon form av teknisk bakgrund, från utbildning och/eller arbete

Det är meriterande om du:

- Är utbildad teknikinformatör eller motsvarande
- Erfarenhet av teknikinformation

Vilka är vi på Semcon?

Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst.

Minst lika viktigt för oss är att vara ett härligt gäng som bryr oss om varandra, umgås och gör saker ihop. Oavsett om det är löpträning, after work, eller bara en diskussion över en fika, är vi övertygade om att detta för oss närmre varandra och ger känslan av att vara del av något större.

Låter det intressant? Ansök då redan idag, urval sker löpande och vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök nu