Kultur, media, design jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Kultur, media, design i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Talangjägarna söker Programansvarig

Inspelningskoordinator
Läs mer Nov 28
Nytt
Mitt arbete innebär en spännande nyckelroll på Talangjägarna där jag genom min närvaro ute hos vår kund fått ett stort kontaktnät och möjlighet att utveckla min sociala och yrkesmässiga kompetens. Tjänsten innefattar uppgifter som är väldigt varierande vilket gör att ingen dag är den andra lik. Sara Viklund

 

Vårt erbjudande

Talangjägarna befinner sig på en spännande tillväxtresa som pågått sedan starten 2009, mellan 2014-2019 blev vi Gasellföretag. Tillsammans med flera av våra kunder tar vi fram och genomför strukturerade introduktionsprogram med ett gediget utbud av utbildningar och aktiviteter i syfte att främja motivation, gemenskap, kunskap och utveckling bland deltagarna i deras yrkesroller samt stärka vårt och våra kunders Employer Brand.

 

Vi är nu i behov av att stärka upp med ytterligare en resurs och söker dig som med stort engagemang vill arbeta dedikerat med dessa introduktionsprogram i en fartfylld miljö med många kontaktytor. Det kommer att bli händelserika kommande år och för personer med rätt inställning och driv erbjuds goda utvecklingsmöjligheter. Hos oss kommer du trivas om du är en prestigelös, relationsskapande och affärsdriven person som kan arbeta med högt såväl som lågt med stor flexibilitet.

 

Arbetsuppgifter

Detta är en delad roll där du kommer få sitta ute hos kund och få möjlighet att arbeta med projektledning som innefattar bland annat planeringsarbete, administration och koordinering relaterade till de strukturerade introduktionsprogram vi genomför och dels arbeta operativt med Employer Branding. Dessutom innefattar tjänsten daglig kontakt med både kunder och konsulter. Du kommer vara en nyckelperson på plats ute hos kund och tar därmed stort ansvar i både merförsäljning och konsultfrågor.

 

Exempel på arbetsuppgifter kan vara bokningar av föreläsningar, teambuildings, konferenser och studiebesök, inköp, marknadsföringsmaterial, events och uppföljning. Vidare innebär rollen kommunikation med kunder och konsulter samt prisförhandlingar med leverantörer. Tjänsten innebär stor variation och du får möjlighet att påverka dina arbetsdagar, vid behov kommer du även vara delaktig i de rekryteringsprocesser vi bedriver samt få chans att bidra till programmens utveckling på både en operativ och strategisk nivå.

 

Din profil

Vi tror att du är en handlingskraftig och proaktiv person med tidigare erfarenhet av arbete i en projektledande och koordinerande roll, gärna inom Employer Branding eller Talent Acquisition. Vi ser helst att du har en högskoleutbildning inom exempelvis HR, företagsekonomi eller annan relevant utbildning. Är du snabblärd, lösningsorienterad och strukturerad kommer du troligtvis lyckas mycket bra i rollen. Viktigt är att du är social, flexibel, proaktiv och initiativtagande – du behöver se vad som behöver göras och inte vara rädd om besväret. En förmåga att lyssna och anpassa sig till olika människor och situationer är ett måste samt att uppskatta att arbeta på parallella spår.

 

Det är meriterande om du arbetat med vidareutveckling av projekt/program då vi gärna vill utveckla affären ytterligare. Slutligen så behöver du inneha körkort (B) samt vara beredd att kunna arbeta i snitt en kväll i veckan samt en handfull helger om året i samband med konferenser.

 

 

Start: Enligt överenskommelse

Arbetstider: Heltid, kontorstider men arbete på kvällar och helger förekommer

Lön: Fast lön

Ort: Linköping, det finns även möjlighet att utgå från Huskvarna/Jönköping

 

Vi ser fram emot din ansökan innehållande CV och personligt brev. Vid frågor, kontakta erik.isberg@talangjagarna.se

 

Om vi inte kontaktat dig inom två veckor från det att du skickade in din ansökan har vi valt att gå vidare med andra kandidater för denna tjänst.

Ansök nu

Vi söker flera elektriker i Linköping 55+

Elektriker, film/TV
Läs mer Okt 24
Om företaget
Veterankraft är en jobbplattform för ålders- eller avtalspensionärer som vill fortsätta att arbeta efter pensionen. Våra veteraner är vår styrka och vi hyr ut veteraner till privatpersoner, företag, föreningar och offentlig sektor. Med vår stora bank av veteraner med livserfarenhet och olika kompetenser täcker vi i stort sett allt inom tjänstesektorn, oavsett omfattning och innehåll.

Om oss
En Veteran inom Veterankraft AB har en viktig uppgift och egenskap: att vara centrum för positiv energi. Den positiva energin återspeglas i ett stort engagemang och ett professionellt uppträdande med en underliggande glädje och kamratskap. Det skall vara roligt att jobba för oss och det skall vara roligt att vara kund hos oss.

Om tjänsten
Behörig elektriker sökes till olika elektrikeruppdrag.

Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär olika el-installationer inomhus och/eller utomhus.

Vem är du?
Du en är veteran med stort engagemang för ditt arbete och har el-behörighet.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan!

Ansök nu

Arkivarie

Arkivarie
Läs mer Nov 9
Om jobbet

Helikopterflottiljen söker en arkivarie med placering i Linköping på Malmen flygplats. Vi söker medarbetare med god initiativförmåga som vill vara med och utveckla vår avdelning inför framtiden. Här får du chansen att utvecklas inom området i en spännande och pragmatisk miljö! 

Om enheten 

Enhetens uppgift är att stödja Försvarsmakten i myndighetsutövningen med en kontinuerlig dokument- och ärendehantering med uppgift att redovisa, ta hand om och tillgängliggöra allmänna handlingar idag, imorgon och över tid. Försvarsmaktens dokumenthantering omfattar all hantering av handlingar oavsett format och sekretessgrad längs hela beredskapstegen fred-kris-krig, nationellt såväl som internationellt.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som arkivarie kommer du arbeta med att ordna och förteckna arkiv, genomföra bevarande- och gallringsutredningar samt utbilda i dokumenthantering . Du kommer också hantera förfrågningar från allmänheten och ge stöd och service till Försvarsmaktens handläggare i dokumenthanteringsfrågor samt hantera övriga arbetsuppgifter som förekommer inom avdelningen. Registrering och distribuering av inkommande och utgående handlingar ingår även i arbetsuppgifterna i mindre omfattning. Du förväntas delta i de projekt och utvecklingsarbeten som bedrivs inom Försvarsmakten samt övningsverksamhet inom Försvarsmakten. 

 

Kvalifikationer

• Dokumenterad utbildning i arkivvetenskap (60hp).

• Mycket god datorvana. 

• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

 • Erfarenhet av arbete i dokument- och ärendehanteringssystem och hantering av elektroniska handlingar.

• B-körkort.

• Svenskt medborgarskap.

 

Meriterande

• Kunskap om offentlig förvaltning och/eller Försvarsmakten. 

• Erfarenhet av utredande arbete inom dokumenthanteringsområdet.

• Registratorkunskap.

• Erfarenhet av arbete på statlig expedition. 

• Erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddsklassad information. 

• Utbildning inom informationssäkerhet.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tycker om ordning och reda, har ett strukturerat arbetssätt tillsammans med en positiv attityd och ett högt säkerhetstänkande. Du har förmåga att arbeta organiserat även under tidspressade situationer samtidigt som du har förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt. Du har ett öppet sinnelag, är kommunikativ och serviceinriktad som person och gillar att utforska nya lösningar. Du bidrar aktivt till gott samarbete och till en bra stämning i arbetslaget. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på http://www.forsvarsmakten.se).

Upplysningar om tjänsten lämnas gärna av:

Rekryterande chef Niklas Blomberg, tfn. 070-235 57 34.

 

Övrigt

Resor i tjänsten kan förekomma, främst inom Sverige. Befattningen är en tillsvidareanställning, som inleds med sex månaders provanställning.


Arbetsort: Linköping.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Fackliga kontaktpersoner
SACO: Anneli Helmersson
SEKO: Urban Hellkvist
OFR-S: Helena Lemnell
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 013-28 30 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Program Manager Manufacturing R&D

Programledare
Läs mer Nov 17
Company Description
IFS is a billion-dollar revenue company with 5000+ employees on all continents. We deliver award-winning enterprise software solutions through the use of embedded digital innovation and a single cloud-based platform to help businesses be their best when it really matters–at the Moment of Service™.
At IFS, we're flexible, we're innovative, and we're focused not only on how we can engage with our customers but on how we can make a real change and have a worldwide impact. We help solve some of society's greatest challenges, fostering a better future through our agility, collaboration, and trust.
We celebrate diversity and accept that there are so many different perspectives in this world. As a truly international company serving people from around the globe, we realize that our success is tantamount to the respect we have for those different points of view.
By joining our team, you will have the opportunity to be part of a global, diverse environment; you will be joining a winning team with a commitment to sustainability; and a company where we get things done so that you can make a positive impact on the world.
We're looking for innovative and original thinkers to work in an environment where you can #MakeYourMoment so that we can help others make theirs.
If you want to change the status quo, we'll help you make your moment.
Join Team Purple. Join IFS.
Job Description
A Program Manager at IFS is responsible for realizing the intended value of decided investment cases. A program manager is the voice of the customer, provides technical thought leadership, and ensures that we deliver the intended value on time, on budget, and with the right quality, resulting in great customer adoption and high customer satisfaction.A Program Manager drives delivery of investment cases, sometimes multiple investment cases at the same time. He or she can be part of a Development Team during the life of the investment case, or work across multiple teams, as per the 7-Stage Development Process. Coordination, sequencing and prioritization within the set scope, as well as ensuring development is on track is part of the day to day job. A Program Manager works with all aspects of the development cycle, from scope definition, design, estimating, planning, through to the actual development, testing, quality assurance, delivery to market and ongoing support. A Program Manager is an evangelist who inspires colleagues, customers and partners both internally and externally. This also includes explaining plans, demonstrating product capabilities and presenting our vision, strategy and roadmap. He or she continuously works to expand domain knowledge, pro-actively shares knowledge and experience, and guides others. Interacting and collaborating effectively across all parts of R&D and the wider organization is a must to succeed.
Qualifications
Essential:
•University degree, or equivalent professional qualifications, in a field relevant for the functional area or responsibility.
•Good understanding of one or more of our target industries and domain product / technology offerings as well as the business application processes for our target customers.
•Experience from relevant industries and markets, and are used to interact with customers and partners
•Used to prioritize and take decisions.
•Used to presenting, leading and inspiring people Desirable:•Experience of agile development methodology

Ansök nu

Blivande teknikinformatör till Combitech i Linköping

Teknikinformatör
Läs mer Nov 11
Som konsult hos Combitech får du möjlighet att hjälpa kunder som är ledande i sina branscher att driva utvecklingen framåt och skapa nya värden. På köpet erbjuder vi branschens bästa kompetensutveckling och hållbara anställningsvillkor. På Combitech är vi 2100 medarbetare som tror på framtiden och drivs av missionen att skapa hållbar nytta för människor, verksamheter och samhälle. Nyfiken på oss? Vi är nyfikna på dig.

Din roll som Teknikinformatör

Combitech är drivande i utvecklingen inom området Teknikinformation och söker nu dig som är redo för nya utmaningar och som vill vidareutvecklas i en mycket spännande miljö.I din roll som Teknikinformatör kommer du som konsult att få arbeta med innovativa lösningar som förenklar, förbättrar och förnyar användarupplevelsen. Samarbete sker med utvecklare, konstruktörer och andra sakkunniga i framtagningen av teknisk produktinformation och digitaliserade lösningar för eftermarknad. Du kommer att ansvara för att självständigt samla in information och sammanställa detta på ett tydligt, strukturerat och användarvänligt sätt. Du har alltid möjlighet att få stöd av och bolla idéer med dina Combitechkollegor.Beroende på uppdrag genomförs arbetet antingen på plats hos kund eller från vårt kontor. Tjänsteresor kan förekomma.Vem är du?

Vi söker dig som har ett gediget teknikintresse, öga för detaljer och passion för att skriva. Är du i början av din karriär? I botten har du gärna en ingenjörsexamen exempelvis inom mekanik eller elektronik eller annan teknisk utbildning. God språklig och pedagogisk förmåga är en förutsättning samt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande är om du har dokumenterad erfarenhet av teknikinformation, kanske har du arbetat med strukturerad information i produktionssystem, digitala utbildningar eller publikationer?För oss är din personlighet en väldigt viktig del av din totala kompetens. För att trivas i rollen som Teknikinformatör tror vi att du är driven, utåtriktad samt bra på att koordinera, samspela och kommunicera i ditt dagliga arbete. Du tycker att det är inspirerande att arbeta i både stora och små projekt. Du är organiserad, strukturerad och noggrann, får du en uppgift driver du den i mål. Du har till grunden en positiv inställning och en förmåga att se möjligheter.Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten! Urval sker löpande.

KOM & GÖR SKILLNAD

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Ansök nu

Erfaren Teknikinformatör / Informationsingenjör Linköping

Teknikinformatör
Läs mer Nov 11
Vi erbjuder utmaningar i det digitaliserade samhället. Hos oss på Combitech får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet. På Combitech är vi 2100 medarbetare som tror på framtiden och drivs av missionen att skapa hållbar nytta för människor, verksamheter och samhälle. Nyfiken på oss? Vi är nyfikna på dig.

Din roll som Teknikinformatör / Informationsingenjör

Har du arbetat med strukturerad information i system, digitala utbildningar eller publikationer? För våra mer avancerade uppdrag söker vi en erfaren, självgående teknikinformatör eller informationsingenjör, gärna med erfarenhet från uppdrag inom ILS-området och Försvarsindustri eller allmänt inom område Försvar. Meriterande är erfarenhet av exempelvis ASD standarder, CMS, LSA, Systemsäkerhet, direktiv såsom CE-märkning och Maskindirektivet.Du arbetar som konsult med att producera teknisk information med moderna verktyg och strukturerat arbetssätt inom branscher med varierad grad av digitalisering. Du möter kunder inom exempelvis Försvarsindustri och Industri.I din roll som Informationsingenjör är du länken mellan utvecklare och konstruktörer av en produkt och dess slutanvändare. Rollen innebär framtagning, uppdatering och komplettering av den information som behövs för att stödja en produkt inkluderat hårdvara eller mjukvara genom hela dess livscykel.Du samlar information och data för att sammanställa detta på ett tydligt och strukturerat sätt, ofta skrivs informationen i XML. Slutprodukten kan exempelvis vara en tryckt publikation som även kan vara i digitalt format via mobil enhet eller webblösning.Rollen innebär mycket kontakt med både kollegor och kunder för att ta emot, söka och verifiera den information som ska bearbetas.Beroende på uppdrag genomförs arbetet antingen på plats hos kund eller från vårt kontor. Tjänsteresor kan förekomma.

Vem är du?

Du är nyfiken på teknik och vill förstå hur saker och ting fungerar. Du har en analytisk förmåga och brinner för att förklara komplexa system och produkter på ett tydligt sätt.Vi tror att du är utbildad teknikinformatör eller har en ingenjörsutbildning, exempelvis inom mekanik eller elektronik. Oavsett utbildning vill vi att du har några års arbetslivserfarenhet inom teknisk dokumentation.Din språkliga förmåga är mycket god och du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.Flera av våra uppdrag finns inom Försvar och Försvarsindustrin därför är en sådan bakgrund intressant.Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Ansök nu

Studentmedhjälpare till uppdrag inom DigiMaker

Bibliotekarie
Läs mer Nov 1
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 85 anställda vid fyra bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats. Universitetsbiblioteket befinner sig för närvarande i ett generationsskifte som tillsammans med andra förändringar i vår bemanning gör att vi just nu har ett rekryteringsbehov. Vi erbjuder dig som söker till oss en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i dynamiska campusmiljöer!
Läs mer:https://liu.se/organisation/liu/ub


Din arbetsplats
DigiMaker är bibliotekets kombinerade Digital Lab och makerspace som för närvarande finns i Studenthuset, Campus Valla och på Campus Norrköpings bibliotek och på Medicinska biblioteket. DigiMaker vänder sig främst till studenter, och vi ser därför studenters medverkan i utvecklingen av verksamheten som betydelsefullt. Som studentmedhjälpare blir du en viktig drivkraft i verksamheten och en röst för studenterna.

DigiMaker är öppet för alla med LiU-anknytning och erbjuder en kreativ miljö där nya idéer och tekniker kan testas, användas och delas. De olika delområden som vi arbetar med inom DigiMaker är framför allt 3D- skrivare, digitalt berättande, Virtual Reality och digitala metoder. Utrustning och material finns även för analogt skapande i form av till exempel färg, pärlor, Lego, limpistol etc.

Dina arbetsuppgifter
De studenter som vi söker till DigiMaker kommer ingå i ett arbetslag av studenter. Med stöd av ordinarie personal planerar ni verksamheten i form av drop in och att hålla i workshops. En viktig del av arbetet är att introducera verksamheten för besökare, att vara delaktig i diskussioner om behov och verksamhetsutveckling och att knyta kontakter. Arbetet utförs i vissa delar tillsammans med andra och i vissa delar självständigt.

Om du blir studentmedhjälpare hos oss kommer du att få en spännande och lärorik inblick i den verksamhet som erbjuds inom DigiMaker och universitetsbiblioteket med goda möjligheter att påverka och utveckla DigiMakers verksamhet.

Läs mer om verksamheten på https://guide.bibl.liu.se/digimaker

Dina kvalifikationer
För att kunna söka till uppdraget skall du vara student vid Linköpings universitet och/eller studerande vid utbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap vid annat lärosäte.
Vi söker studenter som är intresserade av vara med och driva och utveckla verksamheten vid vårt kombinerade Digital Lab och makerspace, DigiMaker, som finns på våra tre bibliotek på campus Valla, campus US och campus Norrköping. Utöver att vara intresserad av att hålla öppet och bemanna vid drop in, event och inbokade besök söker vi dig med intresse och kunskaper inom ett eller fler av följande områden för att kunna hålla i introduktioner/workshops:

·       Filmskapande

·       3D-skrivare

·       3D-modellering

God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska samt god IT- kompetens utgör krav för uppdraget. Arbetsuppgifterna kräver att du som person är flexibel, noggrann, har egen drivkraft och ett serviceinriktat förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.

 Anställningens omfattning
Timarvoderad tjänstgöring under terminstid, omfattningen på tjänstgöringen kan komma att variera utifrån verksamhetens löpande behov.

Tillträde
Snarast

Lön
Ersättning utgår från fastställt timarvode för studentmedhjälpare.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se nedan.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-12-01 Löpande urval kommer att tillämpas så inkom med din ansökan så snart som möjligt! Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

 


Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Delprojektledare inom produktinformation

Teknikinformatör
Läs mer Okt 27
Trivs du med att skapa struktur och letar efter en koordinerande roll där du får stort självständigt ansvar? Har du en teknisk bakgrund inom industri och är intresserad av att arbeta hos flera av de ledande industriföretagen i Östergötland? Då tror vi att rollen som Delprojektledare hos os på Semcon Product Information kan vara något för dig!

Rollen:

I rollen som Delprojektledare kommer du att driva processer inom informationshantering för industriprodukter med stora krav på tydlig och aktuell information. Våra kunder producerar tekniskt avancerade produkter som inte sällan är specialanpassade efter deras kunders unika behov. Därför är det särskilt viktigt med pålitliga produktstrukturer och tydlig dokumentation kring teknikens specifikationer.

I din roll kommer du att:

- Driva informationshanteringen i ett antal delprojekt i olika faser
- Analysera hur produktförändringar påverkar befintlig information och dokumentation
- Driva och koordinera aktiviteter med andra projektmedlemmar
- Säkerställa att information som lagras är tillgänglig, pålitlig, relevant, spårbar och aktuell
- Bidra till en effektiv och kvalitetssäkrad process för informationshantering


Vem är du?

Vi söker dig som ser struktur, tydlig kommunikation och målfokus som några av dina främsta styrkor. Detta syns i din förmåga att samspela med flera aktörer samtidigt och få dina arbetsuppgifter i mål. Du har en förmåga att kommunicera med andra människor på ett sätt som skapar engagemang och driv samt är trygg med att ställa krav på dina projektmedlemmar. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen, och vi tror därför att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vi tror att du har någon form av teknisk högskoleutbildning sedan tidigare, gärna inom maskinteknik. Har du erfarenhet av att arbeta med information eller dokumentation i teknisk miljö sedan tidigare är detta meriterande. Du behärskar svenska och engelska på en professionell nivå både i tal och skrift.

Vilka är vi på Semcon?

Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst.

Minst lika viktigt för oss är att vara ett härligt gäng som bryr oss om varandra, umgås och gör saker ihop. Oavsett om det är löpträning, after works, eller bara en diskussion över en fika, är vi övertygade om att detta för oss närmre varandra och ger känslan av att vara del av något större.

Vill du bli en del av vårt gäng? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan!

Ansök nu

Arkivarie

Arkivarie
Läs mer Nov 1
Nu söker vi en arkivarie!
Vill du vara en del av ett genuint och trevligt bolag där goda värderingar och ett fint arbetsklimat som månar om miljö, samhällsfrågor och sina anställda är en självklarhet? Gillar du att ha många samarbetsytor både externt och internt? Som arkivarie på Informationshantering är du med och bidrar till verksamhetsutveckling inom hela koncernen. Välkommen att bli en av oss!

Om tjänsten
Avdelning Informationshantering ansvarar för att säkerställa en långsiktigt hållbar informationshantering inom koncernen som är modern, effektiv och säker. Vi stödjer och driver på utvecklingen av koncernens informationsförvaltning. Avdelningen består av ett team som arbetar tätt tillsammans och som ansvarar för koncernens funktioner inom arkiv och registratur samt förvaltningsobjekt Informations- och ärendehantering. Vi bidrar även med vår kompetens och erfarenhet i olika verksamhetsutvecklingsprojekt där medarbetare från koncernens verksamheter medverkar.

Nu letar vi efter dig som har tidigare erfarenhet av arkiv, registratur och systemförvaltning och vill fortsätta utvecklas tillsammans med oss!

Några av arbetsuppgifterna som du kommer ansvara över:

- delta i utvecklingen av koncernens informations- och ärendehantering.
- arbeta med införande av koncernens e-mellanarkiv samt inneha rollen som förvaltningsproduktledare för förvaltningsprodukten Stöd för arkivering.
- bidra med arkivariekompetens i kravställning av IT-system och hantering av myndighetens handlingar.
- upprätta och uppdatera interna styrande och stödjande dokument.
- ge stöd och utbildning till koncernens medarbetare i informationsförvaltning samt ge råd till handläggare i ärenden rörande utlämnande av allmän handling.
- ordna, förteckna och leverera fysiska handlingar till arkiv.
- vårda och tillgängliggöra bolagens arkiv.
- genomföra gallringsutredningar, verkställa föreskriven gallring samt tillse att föreskriven gallring verkställs.
- kravställa vid planering och utförande av arkivlokaler samt följa upp att kraven efterlevs.

Som person har du förmåga att prioritera självständigt och leverera med hög kvalitet. Vi ser att du är säkerhetsmedveten och trygg i din kompetens inom offentlighets- och sekretesslagstiftningen. Du är engagerad, samarbetsorienterad, mycket serviceinriktad och trivs i en roll med många kontaktytor. Du har förmåga att lyssna, analysera, konkretisera och omsätta teori till praktisk informationsförvaltning. Vi ser även att du är förändringsbenägen, gillar att testa nytt och är positiv till utveckling.

Erfarenheter du tar med och delar med oss:

- Du har eftergymnasial utbildning inom arkiv- och informationsvetenskap eller motsvarande erfarenhet.
- God kunskap om de lagar och förordningar som styr hanteringen av allmänna handlingar inom offentlig förvaltning.
- Du uttrycker dig väl på svenska och har en god förmåga att kommunicera och förklara lagar och regelverk på ett enkelt sätt för andra.
- Det är meriterande om du också har erfarenhet från offentlig förvaltning, utbildning med inriktning på elektroniska handlingar och e-förvaltning, erfarenhet av förvaltningsmodellen PM3, kunskap om systemvetenskap, erfarenhet av arbete med arkiv- och dokumenthantering och eller kunskap och erfarenhet av e-arkiv.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och intresse för informationshantering.

Vill du veta mer?
Är du intresserad av tjänsten och vill ha mer information, vänligen kontakta rekryterande chef Jessica Ståhls, 013-20 92 33. Facklig information lämnas av Carina Norberg, Unionen, 013-20 92 46, Henrik Kruuse af Verchou, Akademikerföreningen, 013-20 83 56 eller Martin Eriksson, SEKO, 013-20 83 06. Ansvarig för rekryteringsprocessen är Yannick Maack, rekryterare, 013-20 95 02.

Välkommen med din ansökan!
Vi arbetar med en löpande urvalsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas under denna period, så se till att skicka in din ansökan idag, dock senast den 30 november.


Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av vår vision - att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste vi våga tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar. Totalt är vi cirka 1000 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord: drivande, positiva och trovärdiga.

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg.

Ansök nu

Teknikinformatör med fokus på användaren

Teknikinformatör
Läs mer Okt 27
Vi på Semcon Product Information hjälper våra kunder i sin digitaliseringsresa genom att skapa strategiska och unika informationslösningar för komplexa produkter och system - alltid med användaren i fokus.

Med över 2000 medarbetare globalt är vi ledande inom produktinformation, vilket innebär att vi erbjuder mycket support och goda utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare.

Vi växer inom området produktinformation, och söker därmed nya kollegor som vill hjälpa våra kunder att vara bryggan mellan tekniken och människan, kanske är det du?

Vad du kommer att göra:
Som teknikinformatör hos oss kommer du att analysera, strukturera och utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer att rikta sig till olika målgrupper så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare. Som konsult hos oss kommer du att vara experten ute hos kund med god kunskap om möjligheterna med den senaste tekniken. En viktig del av rollen handlar därför om att förstå såväl tekniken som den som ska ta till sig informationen och anpassa dina leveranser därefter. För att lyckas med detta har du en nära kunddialog och lär känna våra kunders produkter och nuvarande informationsstruktur.

Vem söker vi?
Technical Communicator, Teknikinformatör, eller Technical Writer? Oavsett hur du titulerat dig tidigare, så letar vi efter just din expertis! Kanske är du skribent med ett gedigert intresse för teknik, eller tekniker med skrivkunskaper? Vi söker dig som har en god förmåga att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering av produktinformation. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen. Därför tror vi att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vi ser att du:

- Drivs av struktur och har ett öga för detaljer
- Behärskar god svenska och engelska i både tal och skrift
- Har någon form av teknisk bakgrund, från utbildning och/eller arbete


Det är meriterande om du:

- Är utbildad teknikinformatör eller motsvarande
- Erfarenhet av teknikinformation
- Besitter kunskaper inom 3D-CAD
Vilka är vi på Semcon?
Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst.

Minst lika viktigt för oss är att vara ett härligt gäng som bryr oss om varandra, umgås och gör saker ihop. Oavsett om det är löpträning, after work, eller bara en diskussion över en fika, är vi övertygade om att detta för oss närmre varandra och ger känslan av att vara del av något större.

Vill du bli en del av vårt gäng? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan!

Ansök nu

Anställning som bibliotekarie vid Campus Valla

Bibliotekarie
Läs mer Okt 31
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 85 anställda vid fyra bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats. Universitetsbiblioteket befinner sig för närvarande i ett generationsskifte som tillsammans med andra förändringar i vår bemanning gör att vi just nu har ett rekryteringsbehov. Vi erbjuder dig som söker till oss en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i dynamiska campusmiljöer!
Läs mer:https://liu.se/organisation/liu/ub


Din framtida arbetsplats
Vi behöver rekrytera en person till anställning som bibliotekarie med placering vid Campus Valla vilket är ett av universitetsbibliotekets fyra campusbibliotek. Biblioteket är placerat i Studenthuset på Campus Valla. Biblioteket ger omfattande biblioteks- och informationsservice till studenter, lärare och forskare vid Campus Valla. Personalgruppen består av 18 anställda.

Dina framtida arbetsuppgifter
Ett viktigt område för verksamheten vid biblioteket är utbildning och lärande. I den aktuella anställningen kommer du att ingå i ett undervisningsteam där du tillsammans med kollegor i Linköping och Norrköping planerar, genomför och utvecklar undervisning inom informationssökning, upphovsrätt och referenshantering, för i första hand studenter.
Vi söker dig som har en förståelse och insikt för pedagogiska frågor samt innehar ett intresse för undervisning i olika former. Inom den aktuella anställningen ingår att arbeta i yttre tjänst i form av schemalagt arbete i bibliotekets informationsdisk, sedvanliga arbetsuppgifter inom bibliotek, och arbete med katalogisering vilket förutsätter intresse för området. I samarbete med kollegor i kataloggruppen kommer du katalogisera både tryckta och elektroniska resurser.

Linköpings Universitetsbibliotek arbetar ständigt med att utveckla sin verksamhet för att på bästa sätt motsvara de behov som ett modernt lärosäte ställer på ett universitetsbibliotek. Användarnas behov är alltid i fokus för bibliotekets verksamhet vilket innebär att arbetsinnehållet kan förändras över tid. Vi erbjuder en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i en dynamisk biblioteksmiljö.

Dina kvalifikationer
Akademisk examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig examen utgör krav för anställningen.

Vi söker dig som kan undervisa på både svenska och engelska. Området undervisning är under ständig utveckling, så i anställningen krävs intresse, kreativitet och förmåga att lära nytt och utveckla undervisningsområdet.   

För att passa för arbetsuppgifterna behöver du trivas med att arbeta i mötet med biblioteksanvändare både enskilt och i grupp till exempel genom att hålla i presentationer. Du kommer att ha omfattande kontakter med kollegor, bibliotekets olika användare och samarbetspartners. Arbetsinnehållet kräver därför att du har lätt för att samarbeta och är bra på att skapa kontakter och relationer. Du behöver också ha ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt samt förmåga att anpassa ditt arbete till verksamhetens behov. God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska både i undervisningssammanhang och i övriga förekommande arbetsuppgifter samt IT-kompetens utgör krav för anställningen.
Meriterande med erfarenhet och eller kunskaper i olika digitala resurser (inom det pedagogiska området.). Erfarenhet av katalogisering kan vara meriterande.

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning heltid provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga-jobb.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-11-23 Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.


Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Systemutvecklare / administratör inom Identity Manager

Webbdesigner
Läs mer Aug 12
Är du intresserad av att vara en del av ett team där du, tillsammans med dina kollegor, kommer arbeta med att integrera, förvalta och vidareutveckla Identity Manager från One Identity i en av våra förvaltningar? Vår kund i Linköping behöver stärka upp sin verksamhet. Brinner du för IT och aktivt strävar efter att utvecklas är detta en tjänst för dig!

Som konsult på Centric får du en trygg anställning och samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet på uppdrag hos våra kunder. Din konsultchef stöttar dig i din utveckling där du hela tiden fyller på med nya erfarenheter och kunskaper. En utmärkt möjlighet att bygga på din karriär.

Arbetsuppgifter
Du kommer dagligen arbeta med integrering, förvaltning samt vidareutveckling av Identity Manager från One Identity i en av kunds förvaltningar samt sköta daglig drift och operationellt arbete såsom request, incident och prestandaförbättringar samt implementation av nya krav, behov och nya affärsområden.

Samtliga arbetsuppgifter sker i kunds försvarshemliga miljöer och kräver RK2-säkerhetsklassning.

Din profil och kvalifikationen
Du är en bred och kunnig tekniker med några års erfarenhet inom relevant område och som har en god förståelse för IT-infrastruktur.

Som person är du ansvarstagande och driven med ett professionellt agerande. Du tycker om att vara behjälplig och vill ge kunden en bra kundupplevelse. Du ska med lugn kunna prioritera arbetsuppgifter utifrån verksamhetens perspektiv. Vidare ser vi att du på ett pedagogiskt sätt kan supporta och vägleda kunderna via både telefon, mail och andra medier.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Krav
- Några års erfarenhet inom relevant område
- Erfarenhet av PowerShell eller liknande scriptspråk
- Erfarenhet av VB.NET, C# eller liknande
- Kunskap inom relationsdatabaser och T-
- God förståelse för IT-infrastruktur (t.ex. Windows Server och Active Directory)
- Goda kunskaper i svenska och engelska - i både tal och skrift
Meriterande
- Erfarenhet av access management och identitetslösningar (Identity Manager från One Identity)
- Erfarenhet av automation
- IT-säkerhet (t.ex. tvåfaktorsautentisering)
Vad vi erbjuder
På Centric får du de verktyg du behöver för att nå dina mål. Vi erbjuder alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom den senaste tekniken. Vi tycker nämligen att våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas. Därför erbjuder vi dig möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan, där vi bekostar såväl studiematerial som själva certifieringarna. Under din utveckling kommer vi matcha din kompetens mot rätt uppdrag i takt med att du avancerar. Vi genomför regelbundet spännande aktiviteter där du som konsult får möjlighet att träffa och umgås med dina kollegor under roliga och avslappnande former.

Centric är ett IT-företag med 380 anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.
Har du några frågor kring tjänsten? Kontakta Adam Ahlberg på tfn: 0734-159373 eller adam.ahlberg@centric.eu.


Registrera din ansökan redan idag, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök nu

Systemutvecklare / administratör CyberArk

Webbdesigner
Läs mer Aug 12
Är du intresserad av en spännande tjänst där du, tillsammans med dina kollegor, kommer arbeta med att integrera, förvalta och vidareutveckla CyberArk i en av våra förvaltningar? Vår kund i Linköping behöver stärka upp sin verksamhet. Brinner du för IT och aktivt strävar efter att utvecklas är detta en tjänst för dig!

Som konsult på Centric får du en trygg anställning och samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet på uppdrag hos våra kunder. Din konsultchef stöttar dig i din utveckling där du hela tiden fyller på med nya erfarenheter och kunskaper. En utmärkt möjlighet att göra karriär.

Arbetsuppgifter
Du kommer dagligen arbeta med ingegrering, förvaltning samt vidareutveckling av CyberArk i en av kundens förvaltningar samt sköta daglig drift och operationellt arbete såsom request, incident och prestandaförbättringar samt implementation av nya krav, behov och nya affärsområden.

Samtliga arbetsuppgifter sker i kundens försvarshemliga miljöer och kräver RK2-säkerhetsklassning.

Din profil och kvalifikationen
Vår kund söker en bred och kunnig tekniker med några års erfarenhet inom relevant område samt har en god förståelse för IT-infrastruktur.
Som person är du ansvarstagande och driven med ett professionellt agerande. Du ska vara en person som tycker om att vara behjälplig och som vill ge kunden en bra kundupplevelse. Du ska med lugn kunna prioritera arbetsuppgifter utifrån verksamhetens perspektiv. Vidare ser vi att du på ett pedagogiskt sätt kan supporta och vägleda kunderna via både telefon, mail och andra medier.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Krav
- Några års erfarenhet inom relevant område
- Erfarenhet av PowerShell eller liknande scriptspråk
- Erfarenhet av VB.NET, C# eller liknande
- Kunskap inom relationsdatabaser och T-
- God förståelse för IT-infrastruktur (t.ex. Windows Server och Active Directory)
- Goda kunskaper i svenska och engelska - i både tal och skrift
Meriterande
- Erfarenhet av access management och identitetslösningar (CyberArk)
- Erfarenhet av automation
- IT-säkerhet (t.ex. tvåfaktorsautentisering)
Vad vi erbjuder
På Centric får du de verktyg du behöver för att nå dina mål. Vi erbjuder alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom den senaste tekniken. Vi tycker nämligen att våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas, även om de har några år på nacken. Därför erbjuder vi dig möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan, där vi bekostar såväl studiematerial som själva certifieringarna. Vi genomför regelbundet spännande aktiviteter där du som konsult får möjlighet att träffa och umgås med dina kollegor under roliga och avslappnande former.

Mer om oss
Centric är ett IT-företag med 380 anställda och med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.
Har du några frågor kring tjänsten? Kontakta Adam Ahlberg på tfn: 0734-159373 eller adam.ahlberg@centric.eu.


Registrera din ansökan redan idag, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök nu

Kyrkomusiker med vuxenkör-engagemang

Kantor
Läs mer Okt 17
Kärna församling ligger strax väster om Linköping i Malmslätt med omnejd. Församlingen består av både tätort och landsbygd. I församlingen finns de tre kyrkorna Kärna, Kaga och Ledberg samt församlingsgården i Kärna med kontor och verksamhetslokaler. I församlingen finns ett rikt kör- och musikliv och en omfattande barn- och ungdomsverksamhet. Läs mer om församlingen på www.svenskakyrkan.se/karna.
?Utifrån vår församlingsinstruktion har vi som mål att:
· Värna både tradition och förnyelse i såväl uttryck, tilltal, förkunnelse som musik.
· Sträva efter gudstjänstmusik med stor genrebredd för alla åldrar, med musiken som ”dörröppnare”.
· Bibehålla och vidareutveckla ett rikt och varierat kör- och musikliv kopplat till mötet och glädjen i gudstjänsten.
Vi söker dig som:
· Vill sätta prägel på och bli en del av det goda arbetet med församlingens musikliv
· Trivs i rollen som körledare och brinner för sångglädje och engagemang
· Ser potentialen i och vill vidareutveckla församlingens vuxenkör- och projektkörverksamhet utifrån en musikalisk bredd
· Tillsammans med andra vill utveckla musiken som en del av gudstjänstlivet
· Skapar goda kontakter med församlingsbor och tycker om att möta människor i olika sammanhang, ex kyrkliga handlingar.
· Tycker om att ha roligt i arbetet
Vi tror att du har ett musikintresse som du vill sprida till andra. Du har lätt för att samarbeta, är engagerande, social och lyhörd. Du är målinriktad, ser människor, står för ett inkluderande körledarskap och vågar tänka nytt.
I tjänsten ingår sedvanliga kyrkomusikeruppgifter som tjänstgöring i samband med gudstjänster, andakter och kyrkliga handlingar samt vissa gemensamma projektsatsningar i arbetslaget. Vi erbjuder ett trevligt och ambitiöst arbetslag samt god arbetsmiljö i nyrenoverade verksamhetslokaler i Kärna församlingsgård, endast 7 km från Linköpings centrum.
Kvalifikationer:
· Svenska kyrkans kyrkomusikerexamen på minst C-nivå eller äldre motsvarande
· Erfarenhet av rollen som körledare med bred repertoar
· tillhörig Svenska kyrkan och delar dess värderingar
· innehar B-körkort och har tillgång till bil
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar 100%. Tillträde februari/mars 2023 enligt överenskommelse.
Upplysningar om tjänsten lämnas av Carl Jyllermark, kyrkoherde carl.jyllermark@svenskakyrkan.se, tel 013-230552 eller Inger Dalene, organist inger.dalene@svenskakyrkan.se, tel 013-230556.
Sista ansökningsdag är 2022-11-10, intervjuer kan ske löpande. Skicka din ansökan innehållande personligt brev + CV via mail till karna.forsamling@svenskakyrkan.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Erfaren informationsingenjör

Teknikinformatör
Läs mer Okt 16
Vi söker nu en erfaren informationsingenjör som kan leda vårt, och framförallt våra kunders, arbete när det kommer till teknisk dokumentation.
Fokus i detta skede är initialt på mekanik men det är meriterande om du även har erfarenhet inom mjukvara och elektronik.
Du har antagligen några års erfarenhet från ett par olika företag och har på vägens gång samlat ihop kunskap om olika verktyg och praxis när det kommer till text- och bildbehandling för framtagande av instruktionsböcker och manualer, där bildunderlaget hämtats från en 3D-miljö. Ett plus är om du även har arbetat med konfigurationshantering och eftermarknad för att på så vis, utöver framtagning av manualer, direkt kan gå in och stötta kunder i arbete med framtagande av reservdelskataloger och BOM-listor.
Att du är strukturerad, tekniskt bevandrad, nyfiken och duktig på att kommunicera för att samla in data och att sätta dig själv i användarens perspektiv, för att sedan kunna beskriva avancerade saker på ett enkelt sätt, är egenskaper som du säkerligen kan styrka då du redan har nått framgångar inom området.
Då detta är en konsultroll är arbetsplatsen varierande beroende på uppdrag. I den mån det går, inom ramen för uppdraget, så stöttar vi att utföra delar av arbetet på distans.
Krav
· Minst ett års erfarenhet av att ta fram teknisk dokumentation för mekanik
· Flytande svenska och engelska
· B-körkort
Meriterande kunskapsområden
· XML, XSL-FO
· S1000D
· Adobe
· 3D-CAD
· Monitor ERP
· DITA
· CMS
· CM
Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.
Tillträde sker så snart som möjligt med hänsyn till ev. uppsägningstid.
Ansökningar kan enbart tas emot via vårt formulär på hemsidan. Ansökningar via mail kommer inte att behandlas.
Tjänsten går att söka utan personligt brev. Bifoga då istället ytterligare en kopia av ditt CV.
Vi ser fram emot att höra från dig!
Sökord: Teknisk skribent, teknikinformatör, teknisk dokumentatör.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare inom kör och kyrkomusik

Kantor
Läs mer Okt 17
Sensus är ett av Sveriges tio studieförbund och vi arbetar med folkbildning. Tillsammans med våra medlemsorganisationer, samverkansparter, ledare och deltagare skapar vi mötesplatser för kultur och bildning runt om i hela Sverige. Vi utgår ifrån ett rättighetsbaserat förhållningssätt och verkar för hållbarhet för individer, organisationer och arbetsliv. Vi tror på alla människors lust att lära nytt och att det är i möten med andra vi utvecklas. Att tillsammans dela kunskaper och erfarenheter ger oss möjlighet att förstå mer om oss själva, om andra, vår samtid och världen vi lever i. Vi tror att möten förändrar människor och att människor förändrar världen. Du kan läsa mer om oss på sensus.se

Nu söker Sensus Östra Götaland en verksamhetsutvecklare med inriktning på kör och kyrkomusik. 

Vad kommer du att göra som verksamhetsutvecklare?

Ditt övergripande uppdrag blir att initiera och utveckla folkbildningsverksamhet: studiecirklar, kurser och kulturprogram. Du bidrar särskilt till att utveckla vårt arbete med kyrkomusik och körliv tillsammans med våra kyrkliga medlemsorganisationer och andra samarbetsparter. Du ska utveckla samarbeten, bygga relationer och använda folkbildningen som en resurs i olika verksamhetsområden.

I ditt arbete ingår också att planera och genomföra utbildningar och samarbeta för att genomföra större arrangemang. Du kommer att stödja initiativ inom ramen för dina arbetsområden. Du samarbetar med en rad olika organisationer men du kommer främst ha fokus på att stärka vårt samarbete med körer och musiker inom Svenska kyrkan och närliggande organsiationer. 

Du kommer att ingå i ett arbetslag och ha kollegor med samma verksamhetsinriktning såväl i regionen som i Sensus nationella nätverk. Din placeringsort är Linköping och ditt verksamhetsområde blir i huvudsak Linköpings stift som omfattar Östergötland och Norra småland. Sensus har dessutom flera nationella grupper som samlar medarbete inom våra verksamhetsområden för stöd, inspriation och gemensam utveckling. Du har regelbundet digitala möten med kollegor och reser ibland för fysiska träffar i eller utanför regionen.

Du har uppföljningsansvar för budget och verksamhet på projektnivå, och hanterar därmed olika digitala administrativa system. 

Sensus och folkbildningen förändras i takt med samhället, vilket gör att arbetsuppgifter och de organisationer du arbetar gentemot kan komma att förändras över tid. Det är viktigt att du är öppen för nya idéer, är nyfiken och vill vara med och utveckla ny verksamhet.

Vad behöver du kunna?

Du behöver vara en duktig relationskapare och intresserad av strategisk utveckling av våra samarbeten kring musik och folkbildning. Du har daglig kontakt med Sensus samverkansparter och planerar, genomför och följer upp folkbildningsverksamheten. Det är därför grundläggande att du har god samarbetsförmåga samtidigt som du är självgående i ditt arbete. Ett strategiskt förhållningssätt behövs också, tillsammans med flexibelbilitet och kreativitet. 

Därutöver tror vi att du behöver ha; 


• En utbildning som kyrkomusiker, körpedagog, musikpedagog eller motsvarande kompetens
• Erfarenhet och nätverk från Svenska kyrkan, eller andra närliggande organisationer
• Erfarenhet av pedagogiskt arbete i någon form
• Körkort för personbil - klass B

Sensus värdesätter mångfald i personalgruppen där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor:
Tjänsten är på heltid och anställningen inleds med en 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar målstyrd arbetstid. Våra arrangemang sker ibland på kvällar och helger så arbete utanför kontorstid förekommer, likaså resor i arbetet. 

Sensus omfattas av kollektivavtalet för tjänstemän inom civilsamhället mellan Fremia - Unionen.

Ansökan:
Vi tillämpar löpande urval, så ansök gärna så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är 2022-10-31.

Frågor besvaras av regionchef Birgitta Sundsröm 070-206 39 09, Verksamhetsutvecklare Lena Åkesson 070-674 00 73. Facklig representant för Unionen är Josefin Österholm 070-3800818.

Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag.

Ansök nu

Skolbibliotekarie

Skolbibliotekarie
Läs mer Okt 13
Om Utbildningsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Berzeliusskolans skolbibliotek är gemensamt för alla elever och vi söker nu en ytterligare medarbetare då nuvarande går mot nya utmaningar. Du kommer ingå i ett mindre team där du kommer vara en av tre bibliotekarier som är direkt underställd skolans enhetschef. 

Du kommer att arbeta mot arbetslag och elevgrupper i skolans olika verksamheter och mot samtliga tre skolformer. I dina arbetsuppgifter ingår att utveckla bibliotekets roll i elevernas lärande och utveckling och samverka med lärarna i detta uppdrag. 

En viktig del i ditt arbete kommer vara att förstärka elevernas digitala kompetens och utveckla deras medie- och informationskunnighet. Det sker bland annat genom handledning och undervisning i informationssökning och källkritik. Du håller i bokcirklar och andra läsfrämjande aktiviteter tillsammans med lärarna i syfte att utveckla elevernas lärande.

 

Din arbetsplats
Berzeliusskolan är en attraktiv nyrenoverad och centralt belägen skola. Här finns grundskolans högstadium, gymnasieskola och gymnasiesärskola. 

Gymnasieskolan omfattar naturvetenskaps- och teknikprogrammen samt introduktionsprogram för nyanlända elever och ett individuellt alternativ.

På grundskolan finns bland annat en idrottsprofil, en inriktning mot naturvetenskap samt en nationell spetsutbildning mot matematik och naturvetenskap.

Gymnasiesärskolan har två nationella program och ett individuellt alternativ. Totalt finns cirka 1900 studerande och drygt 300 anställda på skolan.

Besök gärna vår hemsida för mer information kring oss som arbetsplats och vad vi som arbetsgivare erbjuder dig som anställd.  

 

Du som söker
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du har god litteraturkännedom och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i såväl skolans värld som en mångkulturell miljö samt har bred IT-kunskap.

I rollen som bibliotekarie på Berzeliusskolan har du ett intresse för och kunskap om läslust och skapande. Du tycker om att arbeta med människor och har lätt för att skapa goda relationer med skolans elever. Du är flexibel, nytänkande samt ser möjligheter med digital teknik i pedagogiska sammanhang och är beredd att pröva nya arbetsformer. Som person är du ansvarstagande och kan jobba både självständigt och i samspel med andra.

 

Övrig information
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: [102228]

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Medieproducent

Producent: kultur, media, film
Läs mer Okt 11
Om Verksamhetsstöd och service
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Verksamhetsstöd och service som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Inom förvaltningen finns kommunens interna tjänster och servicefunktioner samlade. Vi bidrar till utveckling av kommunens verksamheter och kommunövergripande servicelösningar. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som medieproducent hos oss på E-lärandecenter kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att skapa olika former av produktioner. Allt från avancerade animeringar, livesändningar och korta presentationsfilmer till porträttbilder, grafik och utbildande texter. Ofta sätts sedan delarna ihop till en digital utbildning.

Dina uppdrag kommer utgå från beställarens behov. Det kan handla om ett utbildningsbehov eller ett behov av att kommunicera eller informera. Med utgångspunkt från behov och målgrupp tas en plan fram för en lösning. Arbetet sker i nära samarbete med beställaren. 

Exempel på arbetsuppgifter:


• spela in och redigera filmer
• livesända möten, konferenser och evenemang
• skapa animeringar
• ljussätta inför film- och fotouppdrag 
• bearbeta ljud
• fotografera porträtt- och miljöbilder
• redigera bilder
• ta fram grafik
• skriva egna texter och bearbeta andras texter 
• bygga ihop e-utbildningar
• utveckla design och gränssnitt med hjälp av css-kod
• samverka med kollegor, beställare och faktaägare inom ett uppdrag.

Din arbetsplats
E-lärandecenter är en del av förvaltningen Verksamhetsstöd och service. Vår verksamhet erbjuder tjänster inom lärande och kommunikation till övriga delar av kommunen. Vi har sedan starten 2018 byggt ihop över 150 e-utbildningar och producerat ungefär 350 filmer och animationer. Vi är stolta över att vara unika bland svenska kommuner genom att ha denna typ av verksamhet internt och vi tror på vad vi gör. Sedan drygt ett år tillbaka har vi dessutom stöttat ett 30-tal olika verksamheter i deras kommunikation.

Just nu består arbetsgruppen av fem kreativa personer med bred kompetens inom områdena media, kommunikation och pedagogik. Efterfrågan på våra tjänster är stor och vi är därför i behov av ytterligare en person med inriktning mot mediaproduktion och teknik. Vår arbetsplats ligger i nya fräscha lokaler i Ebbepark där vi även har tillgång till en egen filmstudio.

Du som söker
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av medieproduktion och en högskoleutbildning med inriktning mot media eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Stor kompetens inom filmproduktion, animation, fotografering och redigering av bilder och grafik är av särskild vikt. Vi vill dessutom att du har särskilt intresse och förståelse för den teknik och utrustning som används vid medieproduktion. Det är meriterande är om du har goda kunskaper inom Character animation och design av användargränssnitt.

Det är viktigt att du kan tolka och förstå komplicerade språkliga underlag och utifrån det producera egna texter av hög språklig kvalitet på svenska. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Utifrån det anpassar och designar du ditt budskap.

Dina uppdrag görs vanligen tillsammans med både beställare och övriga medlemmar i arbetsgruppen. Det är därför viktigt att du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. 

För att bli framgångsrik i rollen planerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete på ett effektivt sätt och driver dina processer framåt. Vi önskar att du eftersträvar att nå dina mål inom utsatt tid och ser till att det du levererar håller hög kvalitet.

I denna rekrytering kommer vi att använda tester och arbetsprover som en del av vår bedömning. 

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10187

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Grafisk designer med marknadsfokus till Xamera!

Grafisk formgivare
Läs mer Maj 4
Vad och vem söker vi?

Är du student med intresse för grafisk design och sociala medier? Bra! Till Linköpingskontoret söker vi nu en marknadsorienterad grafisk designer på deltid som kan vara med och utveckla Xameras digitala närvaro.

Du har troligtvis ett par år kvar på din utbildning då vi ser ett långsiktigt behov av din kompetens. Det viktigaste är inte vad du pluggar utan att du har rätt drivkraft. Du har bra koll på Adobe-program som InDesign och Photoshop och gillar att vara kreativ. Har du dessutom ett intresse för filmredigering är det värdefullt.

Som person är du öppen och påhittig, samt har ett gediget intresse av grafisk design och marknadsföring! Då Xamera är ett snabbväxande företag är det viktigt att du är kreativ och strävar efter att hitta innovativa sätt för digital exponering.

Vad innebär rollen?

I din roll kommer du att fokusera på följande:

- Designa grafiskt material till sociala medier och design till hemsidan.
- Att Xamera kontinuerligt syns i rätt sociala medier.
- Vara med och utforma samt designa nyhetsbrev till kunder.
- Ta fram och designa mäss- och marknadsföringsmaterial


Xamera har en tydlig bild av vilka vi är och vad vi står för, samt vad vi vill förmedla för budskap, och vi kommer jobba hårt för att det ska vara glasklart även för dig för att göra ditt jobb lite lättare!

Att vara marknadsorienterad grafisk designer hos oss ger dig en rolig erfarenhet och bra merit inför ditt framtida arbetsliv. Självklart blir du även en del av vårt härliga gäng här på Xamera!

Vilka är vi?

Vi på Xamera har varit verksamma sedan 2013 med visionen, ambitionen och målet att skapa en skönare karriär för dig som vill jobba med IT, teknik- eller ekonomi. Det gör vi genom att vara specialiserade på våra kandidater, kunder och målgrupp för att alltid hjälpa dig som kandidat till dom bästa möjligheterna som är skräddarsydda just för dig. De senaste åren har vi tilldelats flera utmärkelser så som Årets Gasellföretag i Östergötland 2019, Gasellföretag 2020 och Superföretag 2020. Dessutom blev vi Årets Rekryteringsföretag 2021! Vi tror på att skapa en skönare karriär och jobbar alltid för att hjälpa dig att hitta rätt jobb!

Vad erbjuder vi?

Trevliga kollegor, ett stort nätverk, en tät koppling till Universitetet, ja ett riktigt dynamiskt arbete helt enkelt. Vi är ett nära team som tycker om att ha roligt på jobbet samtidigt som vi arbetar för att göra vårt yttersta för våra kandidater. Denna vision tror vi att du delar och tillsammans kommer vi arbeta för att nå högre!

Startdatum:

Snarast

Om anställningen:

Du är anställd som grafisk designer och kommer vara timavlönad. Arbetets omfattning kommer att variera mellan ca 1-2 dagar i veckan. Arbetet kommer vara förlagt på dagtid.

Allmän information:

Ansök genom länken nedan. Har du några frågor gällande tjänsten eller liknande är du varmt välkommen att höra av dig till jacob@xamera.se. Då tjänsten tillsättas löpande rekommenderar vi dig att skicka in ansökan snarast möjligen.

Ansök nu

Lokalredaktör till Corren

Journalist/Reporter
Läs mer Okt 4
I rollen som lokalredaktör är du i händelsernas centrum. Du erbjuds att arbeta i en kreativ miljö och vara med och sprida kunskap, information och granska samhällsviktiga frågor som våra läsare får ta del av. I rollen kommer du arbeta brett som lokalredaktör i Kinda. Den lokala journalistiken är grunden i vårt uppdrag och nu söker vi en lokalredaktör med ansvar för vår bevakning i främst Kisa, men även i Ydre.

Läsaraffären är vår viktigaste affär, vi ska vara bäst på det som händer just nu, vi ska följa upp varför det hände. Vi ska vara modiga och göra journalistik som engagerar och gör att folk pratar om oss. Correns läsarlöfte är att vi alltid ska vara nära.

Som lokalredaktör är din huvudsakliga arbetsuppgift att skriva redaktionella texter samt ta bilder till dessa. Du producerar också enklare videomaterial. Redaktionen arbetar med en inriktning mot digital publicering med tydliga mål där vi alltid arbetar med läsarnas behov i centrum. Du bygger upp ditt eget nätverk och kontakter, du söker och hittar nyheter och ämnen att skriva om som engagerar våra läsare.

Du erbjuds en stimulerande och kreativ journalistisk miljö. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete där du har stor frihet att forma din egen vardag och där ingen dag är den andra lik. Här får du möjlighet att utvecklas och ta dig an andra arbetsuppgifter och bevakningsområden, om du så vill.
Vi söker dig som har ett stort engagemang och intresse för den lokala journalistiken. Du har en journalistutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet och har tidigare arbetat på nyhetsredaktion. För att trivas i rollen ser vi att du är nyfiken och vill undersöka och gräva. Du gillar att jobba i en händelsestyrd vardag där oplanerade arbetsuppgifter inträffar, allt för att fånga dagens nyheter för våra läsare.

Du är kreativ och kommer med egna idéer och du är stilistiskt skicklig. Du har god förmåga att knyta kontakter och skapa förtroende för såväl intervjupersoner som våra läsare.

B-körkort är ett krav då det förekommer bilkörning i tjänsten.

Vi är en värderingsstyrd koncern som eftersträvar jämställdhet och mångfald och värdesätter därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Facklig kontakt: Annika Ekstedt, 0708285092

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Öst Media verkar för det välmående lokala samhället. Kärnan i vår verksamhet är en fri och oberoende journalistik som skapar lokal samhällsnytta och värnar demokrati. Vi vill ge våra läsare de bästa förutsättningarna att göra medvetna val i sina liv och vidga sina vyer. Lokala nyheter varje dag, året runt.

Vi är en del av NTM som är en av Sveriges största koncerner för lokal media, en stiftelseägd koncern med hjärtat i den lokala journalistiken. Vi har höga ambitioner i vårt dagliga arbete och som arbetsgivare. Vi arbetar aktivt med vår arbetsmiljö, kompetens och ledarskap för att skapa en välmående verksamhet.

Vi värdesätter mångfald och utvecklas genom att ta vara på våra medarbetares skilda erfarenheter och perspektiv, men vi samlas under en gemensam värdegrund: Vi är lyhörda, målinriktade och nyfikna och därför snabba till förändring. Vi har en positiv anda och vi är förlåtande, toleranta och inkluderande.

Ansök nu

Teknikkonsulter inom produktinformation Combitech Linköping

Teknikinformatör
Läs mer Sep 13
Vårt team av teknikkonsulter inom produktinformation söker nu fler personer till teamet för start under hösten. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med teknisk produktinformation. Kanske är du nyexad eller har en bakgrund inom området? Hos oss får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet. Välkommen med din ansökan!

DIN ROLL SOM TEKNIKINFORMATÖR

Combitech är drivande inom utvecklingen av området teknikinformation och söker dig som är redo för en ny utmaning och vill utvecklas i ett spännande yrke.Vi inleder med en anpassad introduktionsperiod antingen ute hos någon av våra kunder eller inom ett internt uppdrag. Parallellt med uppdraget genomför du internutbildning inom området teknikinformation. Du kommer efter introduktionsperioden att arbeta som konsult hos eller för någon av våra kunder i regionen eller ute i landet.Som teknikinformatör hos oss på Combitech kommer du arbeta med att producera teknisk produktinformation så som exempelvis reservdelskataloger, instruktionsböcker, användarmanualer. Våra kunder finns inom både försvar, försvarsindustri, industri, fordon och telekom. Beroende på uppdrag genomförs arbetet antingen på plats hos kund eller från vårt kontor i Linköping eller Norrköping.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en ingenjörsexamen inom exempelvis maskin, mekanik eller elektronik eller annan lämplig utbildning eller motsvarande bakgrund.

God språklig och pedagogisk förmåga är en förutsättning samt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Du behöver ha intresse för hur olika produkter fungerar och en förmåga att effektivt samla information och sätta dig in i dess funktion, uppbyggnad och dess samverkan med andra produkter.För oss är din personlighet en väldigt viktig del av din totala kompetens. Vi söker dig som är intresserad av och vill lära dig ett nytt område för att därefter fortsätta växa och utvecklas som teknikinformatör. För att trivas hos oss tror vi att du har en positiv inställning och en förmåga att se möjligheter. Du är engagerad, utåtriktad samt bra på att samspela och kommunicera i ditt dagliga arbete. Förutom detta är du organiserad och van vid att arbeta strukturerat och noggrant.Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker löpande.

Kom & gör skillnad

På Combitech ingår vårt kompetensutvecklingsprogram Combitech GROW som en naturlig del i din anställning! Vi ger dig möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar till både personlig och professionell utveckling, samtidigt som du arbetar i spännande och givande uppdrag.Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga!Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Ansök nu

Systemutvecklare / administratör CyberArk

Webbdesigner
Läs mer Jul 12
Är du intresserad av en spännande tjänst där du, tillsammans med dina kollegor, kommer arbeta med att integrera, förvalta och vidareutveckla CyberArk i en av våra förvaltningar? Vår kund i Linköping behöver stärka upp sin verksamhet. Brinner du för IT och aktivt strävar efter att utvecklas är detta en tjänst för dig!

Som konsult på Centric får du en trygg anställning och samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet på uppdrag hos våra kunder. Din konsultchef stöttar dig i din utveckling där du hela tiden fyller på med nya erfarenheter och kunskaper. En utmärkt möjlighet att göra karriär.

Arbetsuppgifter
Du kommer dagligen arbeta med ingegrering, förvaltning samt vidareutveckling av CyberArk i en av kundens förvaltningar samt sköta daglig drift och operationellt arbete såsom request, incident och prestandaförbättringar samt implementation av nya krav, behov och nya affärsområden.

Samtliga arbetsuppgifter sker i kundens försvarshemliga miljöer och kräver RK2-säkerhetsklassning.

Din profil och kvalifikationen
Vår kund söker en bred och kunnig tekniker med några års erfarenhet inom relevant område samt har en god förståelse för IT-infrastruktur.
Som person är du ansvarstagande och driven med ett professionellt agerande. Du ska vara en person som tycker om att vara behjälplig och som vill ge kunden en bra kundupplevelse. Du ska med lugn kunna prioritera arbetsuppgifter utifrån verksamhetens perspektiv. Vidare ser vi att du på ett pedagogiskt sätt kan supporta och vägleda kunderna via både telefon, mail och andra medier.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Krav
- Några års erfarenhet inom relevant område
- Erfarenhet av PowerShell eller liknande scriptspråk
- Erfarenhet av VB.NET, C# eller liknande
- Kunskap inom relationsdatabaser och T-
- God förståelse för IT-infrastruktur (t.ex. Windows Server och Active Directory)
- Goda kunskaper i svenska och engelska - i både tal och skrift
Meriterande
- Erfarenhet av access management och identitetslösningar (CyberArk)
- Erfarenhet av automation
- IT-säkerhet (t.ex. tvåfaktorsautentisering)
Vad vi erbjuder
På Centric får du de verktyg du behöver för att nå dina mål. Vi erbjuder alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom den senaste tekniken. Vi tycker nämligen att våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas, även om de har några år på nacken. Därför erbjuder vi dig möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan, där vi bekostar såväl studiematerial som själva certifieringarna. Vi genomför regelbundet spännande aktiviteter där du som konsult får möjlighet att träffa och umgås med dina kollegor under roliga och avslappnande former.

Mer om oss
Centric är ett IT-företag med 380 anställda och med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.
Har du några frågor kring tjänsten? Kontakta Adam Ahlberg på tfn: 0734-159373 eller adam.ahlberg@centric.eu.


Registrera din ansökan redan idag, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök nu

Drivande och nyfiken Bas-P – i framtidens projekt och som Design Excellence

Industridesigner
Läs mer Sep 12
Job Description
Hållbarhet och innovation ligger i Rambolls DNA och är en del av det arv som gjorde att bolaget efter andra världskriget bildades med ett enda syfte: Att bygga upp ett nytt samhälle där människor och miljö blomstrar. Med kraft av vår nya strategi - The partner for Sustainable Change – sticker vi ut hakan än en gång. Vill du vara med och göra världen till en bättre plats…? Det vill vi, och vi vill göra det tillsammans med våra kunder! Ramboll projektledning är med och driver framtidens projekt: De gröna industrisatsningarna, sjukhusprojekten för 2030-talet och de hållbara infrastrukturuppdragen. Nu söker vi dig som vill ha de bästa projekten för din personliga utvecklings skull – och för samhällets. Därför söker vi nu vassa Bas-P till våra spännande uppdrag!
Vi är nyfikna på dig som har erfarenhet av att ha rollen som Bas-P och som har börjat fundera på nya utmaningar. Du har minst 5 års erfarenhet inom samhällsbyggnad och drivs av att få bidra med din erfarenhet och kompetens. Du har mycket goda kunskaper om innehållet i arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen samt relevanta AFS:ar. Du har stor erfarenhet av utförande av byggnads- och anläggningsarbete, från t.ex. arbete med samordning, ledning eller styrning av byggprojekt. Vi ser även gärna att du har erfarenhet från projektering. Du är väl förtrogen med byggarbetsmiljösamordning under planerings och projekteringsfasen och är van att verka i flera projekt samtidigt. Du förstår också vikten av att effektivt producera APD-planer i projekt.
Ramboll arbetar i nätverk för att ligga i framkant och strömlinjeforma våra arbetssätt, inom ramen för vad vi kallar Design Excellence. Om du också drivs av nyfikenhet inför att leda, utveckla och samordna oss kopplat till arbetssätt och erfarenhetsåterföring kring Bas-P, så finns även den möjligheten. Du kommer då att jobba nära våra kollegor som arbetar på samma vis för våra arbetssätt kopplat till projektledning, projekteringsledning och KA.
Du kommer att tillhöra Projektledning
Ramboll Projektledning är en av Sveriges största projektledningsgrupperingar med 200 projektledare. Vårt gemensamma kapital utgörs bland annat av hur vi samarbetar kring hållbara och innovativa arbetsmetoder och framåtlutad teknikutveckling.
Hos oss får du arbeta i en stimulerande och ansvarsfull miljö, med vassa kollegor, och med nya kreativa arbetssätt. På Ramboll får du det lilla teamets fördelar kombinerat med det stora internationella bolagets kompetens, resurser och utvecklingsmöjligheter. Vi bygger upp, matchar och sporrar din kompetensutveckling genom gedigna utbildningar, innovation, mentorer och nätverk.
Vi kommer fortsätta att jobba med en hybridlösning där vi varvar arbete med kreativa kollegor på kontoret, med fokuserat jobb hemmavid. Därför är placeringsort för denna roll flexibel – viktigast är att du är rätt person! Du kommer dock att ha din bas med något av våra team i Uppsala, Stockholm, Göteborg, Linköping, Norrköping eller Nyköping.
Ramboll i Sverige och världen
Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 1800 experter på 30 kontor över hela landet. Tillsammans med våra internationella kollegor är vi en av Europas största samhällsutvecklare inom ingenjörsteknik, design och management consulting. Hos oss kan du bidra med innovativa och hållbara lösningar till nytta för människa, natur och samhälle. Vårt engagemang för hållbarhet innefattar även fokus på hållbara medarbetare och vi arbetar därför ständigt med frågor kopplade till ledarskap, hälsa, säkerhet och en god balans mellan arbetsliv, familjeliv och fritid.
Ramboll är stiftelseägda och återinvesterar en stor del av vår vinst i projekt som är till nytta för människor, samhälle och natur.
Låt oss veta mer om dig
Vi är nyfiken på dig och vad som driver din utveckling! Ansök genom att skicka oss ditt CV som ett första steg. Vi se fram emot vår fortsatta dialog!
Har du frågor är du varmt välkommen att ta kontakt med divisionschef Petra Bjurhall på 070-317 17 67 eller petra.bjurhall@ramboll.se.
Senast den 30 oktober 2022 önskar vi din ansökan.

Ansök nu

Systemutvecklare / administratör inom Identity Manager

Webbdesigner
Läs mer Jul 12
Är du intresserad av att vara en del av ett team där du, tillsammans med dina kollegor, kommer arbeta med att integrera, förvalta och vidareutveckla Identity Manager från One Identity i en av våra förvaltningar? Vår kund i Linköping behöver stärka upp sin verksamhet. Brinner du för IT och aktivt strävar efter att utvecklas är detta en tjänst för dig!

Som konsult på Centric får du en trygg anställning och samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet på uppdrag hos våra kunder. Din konsultchef stöttar dig i din utveckling där du hela tiden fyller på med nya erfarenheter och kunskaper. En utmärkt möjlighet att bygga på din karriär.

Arbetsuppgifter
Du kommer dagligen arbeta med integrering, förvaltning samt vidareutveckling av Identity Manager från One Identity i en av kunds förvaltningar samt sköta daglig drift och operationellt arbete såsom request, incident och prestandaförbättringar samt implementation av nya krav, behov och nya affärsområden.

Samtliga arbetsuppgifter sker i kunds försvarshemliga miljöer och kräver RK2-säkerhetsklassning.

Din profil och kvalifikationen
Du är en bred och kunnig tekniker med några års erfarenhet inom relevant område och som har en god förståelse för IT-infrastruktur.

Som person är du ansvarstagande och driven med ett professionellt agerande. Du tycker om att vara behjälplig och vill ge kunden en bra kundupplevelse. Du ska med lugn kunna prioritera arbetsuppgifter utifrån verksamhetens perspektiv. Vidare ser vi att du på ett pedagogiskt sätt kan supporta och vägleda kunderna via både telefon, mail och andra medier.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Krav
- Några års erfarenhet inom relevant område
- Erfarenhet av PowerShell eller liknande scriptspråk
- Erfarenhet av VB.NET, C# eller liknande
- Kunskap inom relationsdatabaser och T-
- God förståelse för IT-infrastruktur (t.ex. Windows Server och Active Directory)
- Goda kunskaper i svenska och engelska - i både tal och skrift
Meriterande
- Erfarenhet av access management och identitetslösningar (Identity Manager från One Identity)
- Erfarenhet av automation
- IT-säkerhet (t.ex. tvåfaktorsautentisering)
Vad vi erbjuder
På Centric får du de verktyg du behöver för att nå dina mål. Vi erbjuder alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom den senaste tekniken. Vi tycker nämligen att våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas. Därför erbjuder vi dig möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan, där vi bekostar såväl studiematerial som själva certifieringarna. Under din utveckling kommer vi matcha din kompetens mot rätt uppdrag i takt med att du avancerar. Vi genomför regelbundet spännande aktiviteter där du som konsult får möjlighet att träffa och umgås med dina kollegor under roliga och avslappnande former.

Centric är ett IT-företag med 380 anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.
Har du några frågor kring tjänsten? Kontakta Adam Ahlberg på tfn: 0734-159373 eller adam.ahlberg@centric.eu.


Registrera din ansökan redan idag, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök nu

Teckenspråks-och dövblindtolk -bli en del av vårt kompetenta lag

Teckenspråkstolk/Dövblindtolk
Läs mer Sep 20
Tolkcentralen är en enhet inom Öron, näs- och halskliniken Region Östergötland och vårt uppdrag omfattar hela länet.

Vi erbjuder tolkservice med hög tillgänglighet och bred kompetens till döva, dövblinda, vuxendöva, hörselskadade och till personer med funktionsnedsättning som rör röst-, tal- eller språksvårigheter samt psykosocialt stöd till barndomsdöva vuxna.
Tolkverksamheten erbjuder tolkservice dygnet runt, årets alla dagar och utifrån beställarens behov möjliggör våra professionella medarbetare kommunikation mellan människor. Här arbetar teckenspråks/dövblindtolkar, skriv- och TSS-tolkar, taltjänsttolkar, samordnare samt ett dövteam.

Hos oss får du möjlighet till ett omväxlande och utvecklande arbete i en flexibel miljö och tillsammans med erfarna och stödjande kollegor får du ta ansvar att påverka såväl din vardag som tolktjänsten framåt. Du kommer att utföra ett meningsfullt arbete som gör direkt skillnad.
Din introduktion anpassas utifrån dina kunskaper, färdigheter och tidigare erfarenheter och vi är måna om att skapa förutsättningar för att du ska känna dig välkommen och trygg i din roll. Under introduktionen kommer du att få en mentor.
Vi erbjuder en flexibel schemamodell med möjlighet att till viss del påverka ditt schema, goda möjligheter till fortbildning, handledning samt att genom en distansarbetsplatsvariant ibland kunna börja eller avsluta arbetsdagen hemifrån.

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra tolkning inom ramen för regionens ansvarsområde. I tolkuppdraget ingår för- och efterarbete samt resor främst inom länet men även utanför länet. Nya digitala lösningar och behov möjliggör att tolkning ibland genomförs på distans. Din arbetstid är förlagd till såväl dag som kväll och helg samt i mycket begränsad omfattning har du beredskapstjänstgöring. Du kommer att utföra tolkuppdrag både själv och tillsammans med kollega.
Förutom tolkuppdragets utförande har du ansvarsområden och är aktiv i enhetens förbättrings- och kvalitetsarbeten, utvärderar och reflekterar utifrån den etiska värdegrunden samt bidrar till positiv kommunikation och goda samarbetsrelationer inom enheten.

Utbildning och erfarenhet

Du är utbildad teckenspråks-och dövblindtolk. Meriterande är även om du är utbildad TSS-tolk eller skrivtolk . 

Meriterande är att du har minst 6 månaders erfarenhet av att arbeta som teckenspråks- och dövblindtolk samt kunskaper och färdigheter i att hantera utrustning, teknik och distanslösningar i samband med distanstolkning

B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

Vi ser att du är trygg i din yrkesroll och vågar ta plats på ett respektfullt sätt. Vi lägger också stor vikt vid att du är serviceinriktad, kommunikativ och lyhörd för verksamhetens behov samt har god förmåga att skapa goda samarbetsrelationer.  Du kan behålla ett lugnt förhållningssätt även i stressiga situationer. Du kan genom hög flexibilitet snabbt ställa om samt tycker om att arbeta både självständigt och tillsammans med kollega. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Erfaren informationsingenjör

Teknikinformatör
Läs mer Sep 10
Vi söker nu en erfaren informationsingenjör som kan leda vårt, och framförallt våra kunders, arbete när det kommer till teknisk dokumentation.
Fokus i detta skede är initialt på mekanik men det är meriterande om du även har erfarenhet inom mjukvara och elektronik.
Du har antagligen några års erfarenhet från ett par olika företag och har på vägens gång samlat ihop kunskap om olika verktyg och praxis när det kommer till text- och bildbehandling för framtagande av instruktionsböcker och manualer, där bildunderlaget hämtats från en 3D-miljö. Ett plus är om du även har arbetat med konfigurationshantering och eftermarknad för att på så vis, utöver framtagning av manualer, direkt kan gå in och stötta kunder i arbete med framtagande av reservdelskataloger och BOM-listor.
Att du är strukturerad, tekniskt bevandrad, nyfiken och duktig på att kommunicera för att samla in data och att sätta dig själv i användarens perspektiv, för att sedan kunna beskriva avancerade saker på ett enkelt sätt, är egenskaper som du säkerligen kan styrka då du redan har nått framgångar inom området.
Då detta är en konsultroll är arbetsplatsen varierande beroende på uppdrag. I den mån det går, inom ramen för uppdraget, så stöttar vi att utföra delar av arbetet på distans.
Krav
· Minst ett års erfarenhet av att ta fram teknisk dokumentation för mekanik
· Flytande svenska och engelska
· B-körkort
Meriterande kunskapsområden
· XML, XSL-FO
· S1000D
· Adobe
· 3D-CAD
· Monitor ERP
· DITA
· CMS
· CM
Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.
Tillträde sker så snart som möjligt med hänsyn till ev. uppsägningstid.
Ansökningar kan enbart tas emot via vårt formulär på hemsidan. Ansökningar via mail kommer inte att behandlas.
Tjänsten går att söka utan personligt brev. Bifoga då istället ytterligare en kopia av ditt CV.
Vi ser fram emot att höra från dig!
Sökord: Teknisk skribent, teknikinformatör, teknisk dokumentatör.

Ansök nu

Bibliotekarie till Publiceringens infrastruktur, Universitetsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Sep 9
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 85 anställda vid fyra bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats. Universitetsbiblioteket befinner sig för närvarande i ett generationsskifte som tillsammans med andra förändringar i vår bemanning gör att vi just nu har ett rekryteringsbehov. Vi erbjuder dig som söker till oss en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i dynamiska campusmiljöer!
Läs mer:https://liu.se/organisation/liu/ub


Din framtida arbetsplats
Anställningen är placerad på Publiceringens infrastruktur (PI). Medarbetare inom avdelningen arbetar med bibliotekets systemtekniska miljö inklusive söktjänster, forsknings- och publiceringsstöd, bibliometri, katalogisering och metadata, digitala metoder och verktyg samt med universitetets förlag Linköping University Electronic Press (LiU E-press).
En del av anställningens innehåll hör till Avdelningen för medieförsörjning.

Dina framtida arbetsuppgifter
Till den aktuella anställningen söker vi en person som kommer att arbeta med följande:


• Metadata
Arbetet innefattar bland annat export/import av stora datamängder och att göra matchningskontroller i olika system. Att vidareutveckla vårt arbete med metadata, inklusive katalogdata, ingår också.
• Länkserver/autentiseringssystem
Arbetet består i att administrera länkserver och autentiseringssystem. Vidare ingår hantering och teknisk felsökning av databaser.
• Administration av tidskriftsprenumerationer
Hantering av förnyelse och fakturering, vara kontakt mot agenter och leverantörer, hantera reklamationer och felanmälningar inklusive uppföljning av dessa.

Användarnas behov är alltid i fokus inom bibliotekets verksamhet vilket innebär att arbetsinnehållet kan komma att förändras över tid.

Dina kvalifikationer 
För att vara behörig till den aktuella anställningen krävs att du har akademisk examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig examen. Vidare har du god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska. Därtill krävs god IT-kompetens för anställningen.

Ytterligare kvalifikationer inom respektive arbetsområde:


• Metadata
Goda kunskaper om och erfarenhet av att arbeta med MARC-data. Kunskap om andra metadataformat. 
• Länkserver/autentiseringssystem
Erfarenhet av att hantera länkserver, autentiseringssystem och databaser.
• Administration av tidskriftsprenumerationer
God administrativ förmåga. 

Utöver ovanstående är det meriterande om du har kunskap och erfarenhet av EZproxy, katalogisering samt har arbetat med prenumerationer på vetenskapliga tidskrifter.

Som person är du noggrann och kvalitetsmedveten. Arbetet kräver att du är strukturerad men flexibel när så behövs. Vidare är du självgående i dina arbetsuppgifter samt har förmågan att samarbeta och kommunicera med dina kollegor och omgivning.

Anställningens omfattning 
Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.  

Tillträde
Enligt överenskommelse. 

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se universitetets webbplats Hjälp för sökande

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-10-06. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.


Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Projektledare som skapar upplevelser till Visit Linköping & Co

Projektledare: kultur, media, film
Läs mer Sep 9
Visit Linköping & Co är Linköpings besöksnärings- och eventbolag. Vi marknadsför och utvecklar Linköping som en av Sveriges ledande besöks-, evenemangs-, och mötesdestinationer. Tillsammans med kommun och näringsliv jobbar vi med att öka tillväxten i besöksnäringen i Linköping för att skapa en attraktiv destination för både Linköpingsbor och besökare. 

Visit Linköping gör Linköping till en attraktiv stad
Att vara en del av Visit Linköping & Co är en möjlighet att få vara med där det verkligen händer. Vi är ett fantastiskt kreativt gäng som tillsammans jobbar för att ge Linköpingsborna en stad att vara stolta över, en stad som lockar besökare och som drar uppmärksamhet till sig. Om du vill medverka till att Linköpingsborna älskar sin stad är du rätt för oss.

Projektledaren som skapar upplevelser
Under sommaren stod Linköping värd för SM-veckan med Visit Linköping som arrangör. En riktig succé och en folkfest Linköpingsborna sent ska glömma. Sommaren i Linköping bjöd också på stora konserter och musikaler såsom  Judas Priest, The Ark, Jesus Christ superstar, Lars Winnerbäck och naturligtvis också en stadsfest. Allt detta, och mycket mer, under ledning av Visit Linköpings skickliga projektledare. För att planera, projektleda, och genomföra event som dessa krävs stort mod, en enorm drivkraft och brinnande engagemang.

Visit Linköping & Cos nye projektledare har den förmågan- att proffsigt driva projekt som skapar glädje för Linköpingsborna. En förmåga som tillskansats genom flera års framgångsrik arbete som projektledare för event. Vi ser framför oss ett riktigt proffs, som har en glöd för varje projekt, och som arrangörer och kollegor kan lita på har kontroll över helheten men inte bortser detaljer.

WOW-faktorer


• Har Visits nye projektledare ett brett kontaktnät inom eventbranchen är ett stort WOW!
• Teknik en stor del av många evenemang som vi genomför och har vår nye projektledare goda kunskaper inom eventteknik är det ett stort WOW!

Vill du göra Linköping roligare
Som projektledare hos oss erbjuds du en tillsvidareanställning på heltid, med provanställning som vanlig ingång. Som du förstår är arbetstiden ofta förlagd till kvällar och helger. Vänta  inte med att ansöka i vårat rekryteringssystem. Sista dagen att skicka in ansökan är 5 oktober men vi intervjuar löpande så sök gärna omgående.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Thorén, evenemangsansvarig, tel. 013-190 00 11, e-post: anders.thoren@visitlinkoping.se alternativt:  Caroline Ljungberg, HR-ansvarig,  tel. 013-190 00 44, e-post: caroline.ljungberg@visitlinkoping.se

Varmt Välkommen med Din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Ansök nu

Delprojektledare inom produktinformation

Teknikinformatör
Läs mer Sep 1
Trivs du med att skapa struktur och letar efter en koordinerande roll där du får stort självständigt ansvar? Har du en teknisk bakgrund inom industri och är intresserad av att arbeta hos flera av de ledande industriföretagen i Östergötland? Då tror vi att rollen som Delprojektledare hos os på Semcon Product Information kan vara något för dig!

Rollen:

I rollen som Delprojektledare kommer du att driva processer inom informationshantering för industriprodukter med stora krav på tydlig och aktuell information. Våra kunder producerar tekniskt avancerade produkter som inte sällan är specialanpassade efter deras kunders unika behov. Därför är det särskilt viktigt med pålitliga produktstrukturer och tydlig dokumentation kring teknikens specifikationer.

I din roll kommer du att:

- Driva informationshanteringen i ett antal delprojekt i olika faser
- Analysera hur produktförändringar påverkar befintlig information och dokumentation
- Driva och koordinera aktiviteter med andra projektmedlemmar
- Säkerställa att information som lagras är tillgänglig, pålitlig, relevant, spårbar och aktuell
- Bidra till en effektiv och kvalitetssäkrad process för informationshantering


Vem är du?

Vi söker dig som ser struktur, tydlig kommunikation och målfokus som några av dina främsta styrkor. Detta syns i din förmåga att samspela med flera aktörer samtidigt och få dina arbetsuppgifter i mål. Du har en förmåga att kommunicera med andra människor på ett sätt som skapar engagemang och driv samt är trygg med att ställa krav på dina projektmedlemmar. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen, och vi tror därför att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vi tror att du har någon form av teknisk högskoleutbildning sedan tidigare, gärna inom maskinteknik. Har du erfarenhet av att arbeta med information eller dokumentation i teknisk miljö sedan tidigare är detta meriterande. Du behärskar svenska och engelska på en professionell nivå både i tal och skrift.

Vilka är vi på Semcon?

Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst.

Minst lika viktigt för oss är att vara ett härligt gäng som bryr oss om varandra, umgås och gör saker ihop. Oavsett om det är löpträning, after works, eller bara en diskussion över en fika, är vi övertygade om att detta för oss närmre varandra och ger känslan av att vara del av något större.

Vill du bli en del av vårt gäng? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan!

Ansök nu

Teknikinformatör med fokus på användaren

Teknikinformatör
Läs mer Sep 1
Vi på Semcon Product Information hjälper våra kunder i sin digitaliseringsresa genom att skapa strategiska och unika informationslösningar för komplexa produkter och system - alltid med användaren i fokus.

Med över 2000 medarbetare globalt är vi ledande inom produktinformation, vilket innebär att vi erbjuder mycket support och goda utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare.

Vi växer inom området produktinformation, och söker därmed nya kollegor som vill hjälpa våra kunder att vara bryggan mellan tekniken och människan, kanske är det du?

Vad du kommer att göra:
Som teknikinformatör hos oss kommer du att analysera, strukturera och utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer att rikta sig till olika målgrupper så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare. Som konsult hos oss kommer du att vara experten ute hos kund med god kunskap om möjligheterna med den senaste tekniken. En viktig del av rollen handlar därför om att förstå såväl tekniken som den som ska ta till sig informationen och anpassa dina leveranser därefter. För att lyckas med detta har du en nära kunddialog och lär känna våra kunders produkter och nuvarande informationsstruktur.

Vem söker vi?
Technical Communicator, Teknikinformatör, eller Technical Writer? Oavsett hur du titulerat dig tidigare, så letar vi efter just din expertis! Kanske är du skribent med ett gedigert intresse för teknik, eller tekniker med skrivkunskaper? Vi söker dig som har en god förmåga att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering av produktinformation. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen. Därför tror vi att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vi ser att du:

- Drivs av struktur och har ett öga för detaljer
- Behärskar god svenska och engelska i både tal och skrift
- Har någon form av teknisk bakgrund, från utbildning och/eller arbete


Det är meriterande om du:

- Är utbildad teknikinformatör eller motsvarande
- Erfarenhet av teknikinformation
- Besitter kunskaper inom 3D-CAD
Vilka är vi på Semcon?
Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst.

Minst lika viktigt för oss är att vara ett härligt gäng som bryr oss om varandra, umgås och gör saker ihop. Oavsett om det är löpträning, after work, eller bara en diskussion över en fika, är vi övertygade om att detta för oss närmre varandra och ger känslan av att vara del av något större.

Vill du bli en del av vårt gäng? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan!

Ansök nu

Bibliotekarie med verksamhetsansvar till Johannelund och Berga

Bibliotekarie
Läs mer Sep 13
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst och utveckling av kreativa mötesplatser.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.  
Om arbetsplatsen
Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, tio närbibliotek och en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen.

Närbiblioteken är indelade i par där Johannelund och Berga utgör ett team sedan ett drygt år tillbaka. Här finns det sju personer anställda fördelade på de två biblioteken i ett nära samarbete. Biblioteket i Berga har även ett nära samarbete med Kontakt Linköping, Råd och stöd samt Ung puls. 

Vi söker nu en bibliotekarie på vikariat till och med 2023-08-05 med eventuell möjlighet till förlängning. 

Arbetsbeskrivning
Tjänsten som bibliotekarie med verksamhetsansvar innebär att samordna och utveckla verksamheten. Viktiga arbetsuppgifter är att införskaffa kunskap om lokalsamhället och bygga relationer med invånare, lokala aktörer och biblioteksbesökare. Det ingår även visst budgetansvar. Utöver dessa delar ingår även att tjänstgöra i disk, ta emot låntagare och besökare, vara till hjälp med informationssökning i BookIt samt att köpa in litteratur. Du kommer löpande att rapportera till verksamhetschef samt hålla i verksamhetsmöten med dina kollegor. 

Arbetet sker både i Johannelund och i Berga. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten. 

Här får du chansen att arbeta i en grupp som har ett gott samarbete med varandra, är måna om sina besökare och som alltid ser till verksamhetens bästa!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen inom relevant utbildning för tjänsten, t ex biblioteks-, kultur-, samhälle-, information-, eller pedagogikområdet. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete på bibliotek. 

Som person arbetar du bra tillsammans med andra människor och kan relatera dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har ett intresse och förmåga av att hjälpa andra och leverera lösningar. Som bibliotekarie med verksamhetsansvar kommer du ofta med nya idéer i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan sättas i praktiken och som leder till resultat. 

Vidare värdesätter du olikheter och har en förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har genom detta förmågan att ta detta i beaktning när beslut ska fattas. I rollen är det viktigt att du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Att du förstår din roll men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-11-14

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning tom 2023-08-05

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10043

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Översättare (deltid)

Översättare
Läs mer Aug 30
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!


Nu söker vi en översättare från svenska till engelska.

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med att översätta och språkgranska såväl administrativa som vetenskapliga texter. Du översätter bl.a. beslut, riktlinjer, nyhetstexter samt presentationer av verksamheter och medarbetare. Du språkgranskar vetenskapliga artiklar, forskningsansökningar och andra engelskspråkiga dokument. Du ger råd i språkfrågor och bidrar till hög kvalitet i universitetets engelskspråkiga kommunikation.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är yrkesverksam översättare med engelska som modersmål och med flerårig gedigen yrkeserfarenhet av översättning från svenska till engelska. Du har erfarenhet av akademiska texter, men är även förtrogen med andra typer av texter. Du har goda stilistiska färdigheter i engelska och en säker känsla för hur språket bör anpassas till olika målgrupper och sammanhang. Som person är du självgående, stabil, kvalitetsmedveten och serviceinriktad. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i en engelskspråkig miljö eller vid universitet, högskola eller annan forskningsinstitution.

Din framtida arbetsplats

Linköpings universitet, LiU, bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom många områden. Här finns idag 36000 studenter och 4000 medarbetare. Studenterna är eftertraktade på arbetsmarknaden och LiU placerar sig högt på internationella rankningar och är dessutom en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. 

Tjänsten som översättare är placerad vid Forskningskommunikations- och pressenheten, som ingår i Kommunikations- och marknadsavdelningen. Du arbetar nära tillsammans med en annan översättare och har även samarbeten med forskningskommunikatörer och andra kommunikatörer.

Möjligheter till distansarbete finns. 

Anställningens omfattning

Tillsvidaretjänst, deltid 60 %. 

Tillträde

Så snart som möjligt.

Lön och förmåner

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. 

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 21 september 2022. Du söker denna tjänst genom att klicka på knappen ”Ansök” här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. 


Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Arkivarie

Arkivarie
Läs mer Aug 19
Nu söker vi en arkivarie!
Vill du vara en del av ett genuint och trevligt bolag där goda värderingar och ett fint arbetsklimat som månar om miljö, samhällsfrågor och sina anställda är en självklarhet? Gillar du att ha många samarbetsytor både externt och internt? Som arkivarie på Informationshantering är du med och bidrar till verksamhetsutveckling inom hela koncernen. Välkommen att bli en av oss!

Om tjänsten
Avdelning Informationshantering ansvarar för att säkerställa en långsiktigt hållbar informationshantering inom koncernen som är modern, effektiv och säker. Vi stödjer och driver på utvecklingen av koncernens informationsförvaltning. Avdelningen består av ett team som arbetar tätt tillsammans och som ansvarar för koncernens funktioner inom arkiv och registratur samt förvaltningsobjekt Informations- och ärendehantering. Vi bidrar även med vår kompetens och erfarenhet i olika verksamhetsutvecklingsprojekt där medarbetare från koncernens verksamheter medverkar.

Nu letar vi efter dig som har tidigare erfarenhet av arkiv, registratur och systemförvaltning och vill fortsätta utvecklas tillsammans med oss!

Några av arbetsuppgifterna som du kommer ansvara över:

- delta i utvecklingen av koncernens informations- och ärendehantering.
- arbeta med införande av koncernens e-mellanarkiv samt inneha rollen som förvaltningsproduktledare för förvaltningsprodukten Stöd för arkivering.
- bidra med arkivariekompetens i kravställning av IT-system och hantering av myndighetens handlingar.
- upprätta och uppdatera interna styrande och stödjande dokument.
- ge stöd och utbildning till koncernens medarbetare i informationsförvaltning samt ge råd till handläggare i ärenden rörande utlämnande av allmän handling.
- ordna, förteckna och leverera fysiska handlingar till arkiv.
- vårda och tillgängliggöra bolagens arkiv.
- genomföra gallringsutredningar, verkställa föreskriven gallring samt tillse att föreskriven gallring verkställs.
- kravställa vid planering och utförande av arkivlokaler samt följa upp att kraven efterlevs.

Som person har du förmåga att prioritera självständigt och leverera med hög kvalitet. Vi ser att du är säkerhetsmedveten och trygg i din kompetens inom offentlighets- och sekretesslagstiftningen. Du är engagerad, samarbetsorienterad, mycket serviceinriktad och trivs i en roll med många kontaktytor. Du har förmåga att lyssna, analysera, konkretisera och omsätta teori till praktisk informationsförvaltning. Vi ser även att du är förändringsbenägen, gillar att testa nytt och är positiv till utveckling.

Erfarenheter du tar med och delar med oss:

- Du har eftergymnasial utbildning inom arkiv- och informationsvetenskap eller motsvarande erfarenhet.
- God kunskap om de lagar och förordningar som styr hanteringen av allmänna handlingar inom offentlig förvaltning.
- Du uttrycker dig väl på svenska och har en god förmåga att kommunicera och förklara lagar och regelverk på ett enkelt sätt för andra.
- Det är meriterande om du också har erfarenhet från offentlig förvaltning, utbildning med inriktning på elektroniska handlingar och e-förvaltning, erfarenhet av förvaltningsmodellen PM3, kunskap om systemvetenskap, erfarenhet av arbete med arkiv- och dokumenthantering och eller kunskap och erfarenhet av e-arkiv.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och intresse för informationshantering.

Vill du veta mer?
Är du intresserad av tjänsten och vill ha mer information, vänligen kontakta rekryterande chef Jessica Ståhls, 013-20 92 33. Facklig information lämnas av Carina Norberg, Unionen, 013-20 92 46, Henrik Kruuse af Verchou, Akademikerföreningen, 013-20 83 56 eller Martin Eriksson, SEKO, 013-20 83 06. Ansvarig för rekryteringsprocessen är Yannick Maack, rekryterare, 013-20 95 02.

Välkommen med din ansökan!
Vi vill gärna ha din ansökan senast den 18 september.


Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av vår vision - att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste vi våga tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar. Totalt är vi cirka 1000 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord: drivande, positiva och trovärdiga.

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg.

Ansök nu

UX och grafisk designer till TaxiCaller i Linköping

Grafisk formgivare
Läs mer Aug 19
TaxiCaller söker dig som brinner för grafisk design och användarvänliga system.


Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara ansvarig för allt det grafiska hos oss, från UX-designen i våra appar till det grafiska i vårt marknadsföringsmaterial.
Du kommer att få hjälpa till med det grafiska inom en rad olika områden hos oss, så det kommer att vara ett mycket omväxlande jobb med många intressanta arbetsuppgifter inom det grafiska, och du kommer själv vara ansvarig för att leda ditt arbete.
Allt arbete kommer att ske från vårt kontor i Linköping.


Om dig
Vi söker dig som passar in på följande beskrivning:
* Du har ett brinnande intresse för UX-design.
* Du har redan hunnit jobba mycket med grafisk design, antingen genom jobb, skola eller privata projekt.
* Du har bra koll på de vanligaste verktygen, t.ex. XD eller Figma, Indesign och Photoshop.
* Du har bra driv och kan jobba självständigt.
Vi ser det som ett plus om du även har erfarenhet av att producera och redigera videos.
Denna tjänst är en heltidstjänst.


Om ansökan
Vänligen skicka med en länk till din portfolio innehållande det du har gjort inom grafisk design och UX-design.


Om oss
TaxiCaller grundades 2011 och har utvecklat en mobility as a service-plattform som snabbt har nått internationella framgångar och används idag av transportbolag i hela världen. Inledningsvis var vårt fokus på erbjuda vårt system till taxibolag, men vi har nu breddat oss och erbjuder vårt system till andra typer av transportbolag också, t.ex. bussbolag.
Vårt system är revolutionerande i och med att vi hela tiden använder den senaste teknologin inom både webb-lösningar och smarta mobiler (iPhone och Android).
Vi upplever en stark efterfrågan på vår produkt och vi behöver därför utöka vårt team med en UX designer.
Vi har vårt huvudkontor på Mjärdevi i Linköping.
Mer information om oss finner du på: www.taxicaller.com och www.linkedin.com/company/taxicaller

Ansök nu

Bibliotekarie till Ånestadsskolan

Bibliotekarie
Läs mer Aug 30
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
I Linköping pågår sedan tio år tillbaka ett utvecklingsarbete för skolbiblioteken i grundskolan, fokusbibliotek. Den centrala satsningen har fått nationell uppmärksamhet och Linköping ses som en av Sveriges främsta kommuner när det gäller skolbiblioteksutveckling. Vi har fått utmärkelsen Årets skolbibliotek och sex av våra skolor har utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass”. Vi har nu bemannade bibliotek på 30 skolor och här arbetar 26 skolbibliotekarier, så det finns gott om kollegor. Utmärkande för fokusbiblioteken är att arbetet sker i nära samarbete med pedagogerna och biblioteket ses som en viktig resurs för ökad måluppfyllelse. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra fokusbibliotekarier framförallt i ditt närområde. Alla tjänster är heltidstjänster.

Ånestadsskolan är en F-9 skola och har en väl inarbetad skolbiblioteksverksamhet sedan flera år. En ny bibliotekslokal med central placering i skolan står klar sedan ett år tillbaka. Skolbiblioteksverksamheten är en prioriterad och central verksamhet. Skolan har väl fungerande biblioteksråd på F-6 och 7-9. Som fokusbibliotekarie har du ett nära samarbete med pedagogisk personal och särskilt skolans bibliotekspedagoger.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en bibliotekarie för föräldravikariat som är intresserad av bibliotekariens pedagogiska uppdrag och som gärna jobbar med både MIK (media- och informationskompetens) och läsutveckling. I tjänsten ingår lästid. Du ingår i ett väl inarbetat nätverk som träffas regelbundet. Du får tillgång till hög samlad kompetens, naturlig kunskapsöverföring och ett öppet diskussionsklimat. För att lyckas i ditt arbete finns dokumenterade mål som ställer krav på skolledningen att möjliggöra ett nära samarbete mellan pedagoger och fokusbibliotekarie

Kvalifikationer
Vi söker nu dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som vi bedömer som likvärdig för uppdraget. Vi ser gärna att du har erfarenhet av läsfrämjande arbete bland barn och ungdomar samt att du är van vid att handleda och ha undervisning i informationsfärdighet. För att du ska lyckas med detta behöver du ha goda kunskaper i svenska både i tal och i skrift. Vi ser som en självklarhet att du har intresse av att arbeta med barn och ungdomar och med pedagogiska frågor. Du har även ett stort intresse av och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur och ser informationssökning och källkritiskt tänkande som självklara delar i ditt arbete.

Vidare bör du ha god samarbetsförmåga, hög personlig mognad, vara relationsskapande och flexibel för att lyckats väl i rollen som skolbibliotekarie.

Information om tjänsten
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9980

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Skolfotograf sökes

Fotograf
Läs mer Aug 18
Express-Bild söker nu en skicklig fotograf med tillträde omgående för arbete under nuvarande skolfotoperiod (september-oktober). Möjlighet finns till förlängning.


ARBETSUPPGIFTER:
Arbetsuppgifterna består av att under hösten åka ut till inbokade skolor och fotografera elevporträttbilder och klassbilder i studiomiljö. En del administrativt kringarbete tillkommer. Arbetsplatsen är hela regionen/mellan Sverige. Innan du tillträder din tjänst som fotograf på Express-Bild får du genomgå en internutbildning. Arbetet innebär en hel del resor och i enstaka fall övernattningar.
Det finns även möjlighet till förlängning av tjänsten.


KRAVPROFIL:
Vi vill att du som söker har mycket goda fotokunskaper och har foto som ett av dina största intressen. Kanske arbetar du redan som fotograf eller är en skicklig amatörfotograf. Tidigare arbete som skolfotograf och/eller idrottsfotograf är mycket meriterande. Utöver detta vill vi att du som söker är ansvarstagande och ordningsam. Det är också viktigt att du har en stor social kompetens och är serviceminded. Du blir vår ambassadör på fältet varför vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och utstrålning.
Då vi arbetar i ett högt tempo och har många bollar i luften samtidigt är det också viktigt att du är stresstålig och välorganiserad. Då merparten av ditt arbete sker med hjälp av datorn är en mycket god datorvana ett krav. Att du tycker om att arbeta med barn och ungdomar ser vi som en självklarhet. Ett starkt önskemål är att du har tillgång till en egen professionell systemkamera med lämpligt objektiv samt blixt. Du har B körkort och tillgång till egen bil att kunna bruka i tjänsten mot milersättning. I de fall du övernattar på annan ort erhålles lagstadgat traktamente. Ytterligare ett krav är att du hanterar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift.


OM OSS:
Express-Bild AB är ett nordiskt skol- och idrottsfotoföretag med över 35 års erfarenhet av branschen. Företaget fotograferar varje år ett mycket stort antal skolelever och idrottsutövare runt om i Sverige och i övriga delar av norden. Som medarbetare hos oss på Express-Bild kommer du att vara med om en spännande resa och du blir en viktig länk i vår kedja. Vi på Express-Bild ser personalen som vår viktigaste resurs och är måna om att våra medarbetare skall trivas hos oss. Vi är övertygade om att när våra medarbetare trivs blir vi mer lyckosamma som företag.


OM ANSÖKAN:
Då urvalet sker löpande vill vi ha in din ansökan redan idag. Tjänsten ska tillsättas omgående. Bifoga CV samt personligt brev. Bifoga gärna en bild på dig själv. Ange "FOTOGRAF" samt din region som referens i mailet när du ansöker. Ansökan skickas till e-postadress: rekrytering@expressbild.se


ÖVRIGT:
Under skolfotosäsongen är arbetstiden förlagd till dagtid måndag till fredag (heltid 100 %).
Utöver timlön finns möjlighet att fakturera genom det egna fotoföretaget.
Innan du anställs kommer du få uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Bibliotekarie till fokusbibliotek vid Kärna skola

Skolbibliotekarie
Läs mer Aug 31
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
I Linköping pågår sedan flera år tillbaka ett utvecklingsarbete för skolbiblioteken i grundskolan. Det är en utvecklingsmodell som heter fokusbibliotek. Denna centrala satsning har fått nationell uppmärksamhet och Linköping ses som en av Sveriges främsta kommuner när det gäller skolbiblioteksutveckling. Vi har två fokusbibliotek som fått utmärkelsen Årets skolbibliotek och flera har årligen fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass.

Nu söker vi en bibliotekarie till Kärna skolas fokusbibliotek. Kärna skola har närmare 650 elever fördelade på tre eller fyra klasser i varje årskurs F-6. Skolan ligger i Malmslätt med närhet till naturen och med cirka 10 minuters bussresa från Linköpings centrum.

Vi erbjuder en arbetsplats där vi tydligt fokuserar på en lärande kultur för alla och där vi tror på att allas bidrag är lika viktiga. Elevens rätt till hög kvalitet på undervisningen står i fokus och där våra prioriterade områden är samsyn lärande, engelska och skolnärvaro.

På skolan arbetar 100 medarbetare inklusive stödfunktioner såsom skolsköterska, kurator, psykolog, logoped, specialpedagogisk koordinator, administratörer och vaktmästare. Vi har två heltidsanställda lärarassistenter som möjliggör högre kvalitet på pedagogernas arbete och en bättre arbetsmiljö. På skolan finns en ledningsgrupp med fokus på skolutvecklingsfrågor, i den ingår skolans sex utvecklingslärare och förstelärare samt biträdande rektorer och rektor.

Arbetsbeskrivning
Utmärkande för fokusbiblioteken är att arbetet sker i nära samarbete med pedagogerna och biblioteket ses som en viktig resurs för ökad måluppfyllelse. Ditt uppdrag som fokusbibliotekarie innebär att du i samarbete med lärarna inspirerar till elevernas läsutveckling samt utvecklar deras medie- och informationskunnighet.

Förutom kollegorna på skolan finns det i Linköpings kommun dessutom cirka 25 fokusbibliotekarier att samarbeta med. Som bibliotekarie ingår du i ett väl inarbetat nätverk som träffas regelbundet och leds av en samordnare. I gruppen får du tillgång till hög samlad kompetens, naturlig kunskapsöverföring och ett öppet diskussionsklimat.

I tjänsten ingår lästid 4 timmar per vecka för att du ska ha möjlighet att hålla dig uppdaterad inom barn- och ungdomslitteratur.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller har annan akademisk utbildning med inriktning media, kommunikation eller information som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig för uppdraget. Du har goda kunskaper i tal och skrift i svenska språket så att du kan bidra till skol- och fritidsverksamhetens mål att utifrån läroplanen organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av läsfrämjande arbete bland barn eller ungdomar samt att du har erfarenhet av handledning och undervisning i medie- och informationskunnighet. Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som bibliotekarie i skolbibliotek. Du bör även kunna hantera olika biblioteksdatasystem.

För att trivas i rollen har du intresse av att arbeta med pedagogiska frågor i närhet till barn eller ungdomar. Du har även ett intresse för och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur och du ser informationssökning och källkritiskt tänkande som självklara delar i ditt arbete. Du är utåtriktad och socialt aktiv för att skapa och underhålla relationer i ditt arbete. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra att leverera lösningar. Vidare kan du ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter och driva dina processer framåt för att nå såväl individuella som gemensamma mål. Du tillför entusiasm, energi och lust och du påverkar aktivt både diskussioners inriktning och andras motivation. Din goda förståelse för hur människan tar till sig kunskap gör det möjligt för dig att skickligt anpassa ditt sätt att förmedla budskap till mottagarens förutsättningar. 

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9979

 

I denna tjänst bifogar du inget personligt brev.
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Konstnärlig chef till Östgötamusiken

Orkesterledare
Läs mer Aug 11
Företagspresentation

Brinner du för att sprida musik till fler och vill utveckla en verksamhet med din konstnärliga vision tillsammans med medarbetare och ledning? Från och med årsskiftet ingår Östgötamusiken i Scenkonst Öst. Vi söker nu Konstnärlig chef på Östgötamusiken, en del av Scenkonst Öst. Östgötamusiken Östgötamusiken har ett regionalt uppdrag att utveckla det regionala musiklivet och erbjuda alla i Östergötland tillgång till levande musik med hög kvalitet inom flera genrer. Med egna professionella musiker och frilansande artister ger Östgötamusiken varje år hundratals konserter – för unga, för seniorer, för alla runt om i regionen. Östgötamusiken ingår från och med årsskiftet 2023 i Scenkonst Öst, tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst. Bolaget, som ägs av Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun, har bildats för att bidra till fortsatt utveckling av kulturlivet i Östergötland. Syftet med Scenkonst Öst är att främja och bidra till utvecklingen av kulturlivet och kulturarvet i Östergötland samt att stärka länets attraktivitet. Inom organisationen finns också ett verksamhetsstöd gällande HR, marknad och kommunikation, ekonomi, fastighet och IT. Östgötamusiken har ett brett uppdrag. Under ett normalår genomförs cirka 420 konserter/speltillfällen utspritt i Östergötlands alla kommuner. Idag är 17 musiker tillsvidareanställda samt ett antal medarbetare som arbetar inom administration och produktion. I och med samgåendet med Scenkonst Öst påbörjas en ny och spännande fas i Östgötamusikens långa historia. Nu inrättas en ny tjänst, Konstnärlig chef, som kommer att få vara med och påverka Östgötamusikens fortsatta resa framåt.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I din roll som Konstnärlig chef är du verksamhetschef för Östgötamusiken. Fokus i uppdraget är att utveckla verksamheten, både konstnärligt, publikmässigt och ekonomiskt. Vidare har du helhetsansvar för innehåll, planering och ekonomiskt resultat. Östgötamusikens hela verksamhet ska upplevas som en levande och inspirerande resurs för alla i Östergötland. Östgötamusiken har fyra ensembler, som bland annat arbetar med uppsökande verksamhet med konserter för barn och unga och inom vård och omsorg. Ett antal gånger per år framträder man som Östgöta Blåsarsymfoniker i en abonnemangsserie. Du förväntas ta ansvar för att producera vissa offentliga konserter med de egna ensemblerna och frilansmusiker i hela regionen. Du ingår i ledningen för Scenkonst Öst och rapporterar till dess VD. Du förväntas ta en aktiv roll i ledningens arbete för bolaget där bland annat de konstnärliga cheferna för Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern deltar. Du ska bidra till helheten för Scenkonst Öst, där varje verksamhet ska verka var för sig och tillsammans. Samarbeten med teatern och SON är ett viktigt utvecklingsområde. Vi ser gärna att du som Konstnärlig chef för Östgötamusiken är bosatt i Östergötland. Mer specifikt kommer dina arbetsuppgifter bland annat vara att:
- leda och utveckla verksamheten utifrån uppdraget med en tydlig konstnärlig vision
- utveckla konsertformen både genom att fördjupa och förnya den
- locka ny publik och behålla nuvarande publik
- vårda och utveckla relationer med kommuner, andra regionala aktörer och företrädare för musik- och kulturlivet i Östergötland och även nationellt
- vara ansvarig för personal, ekonomi och planering
- leda produktionsarbetet, däribland att planera musikernas arbetstid och engagera dirigenter, frilansmusiker och gästartister
- representera Östgötamusiken på? lokal, regional, nationell och internationell nivå?
- delta i Scenkonst Östs ledning och arbeta för helheten inom bolaget
Tjänsten är ett förordnande på fem år med möjlighet till förlängning.

Din profil

Du är en person som brinner för och har ett stort intresse och engagemang för musik samt för att utveckla en konstnärlig verksamhet som arbetar med uppsökande verksamhet, inte minst till barn och unga samt inom vård och omsorg. Vidare har du ett tydligt ledarskap som präglas av ärlighet och transparens. Du är socialt kompetent och kan på ett rakt och tydligt sätt kommunicera din vision. Vi lägger stor vikt vid din personliga potential men för att lyckas i rollen behöver du ha: - Någon form av musikutbildning på eftergymnasial nivå. - Erfarenhet från och kontaktnät inom musik-/kulturområdet - Ett antal års ledarerfarenhet som chef, projektledare, producent eller motsvarande med erfarenhet av större budget- och personalansvar - Erfarenhet av politiskt styrda kulturorganisationer och erfarenhet av dialog med politiska företrädare - Repertoarkunskap inom musikområdet - Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vid en intervju kommer fokus att läggas på kompetenser som: förändringsbenägenhet, planering, anpassning, relationsbyggande, samarbete och kommunikation.

.

Ansök redan idag!

I denna rekrytering samarbetar Scenkonst Öst med Unik Resurs. Sök tjänsten på www.unikresurs.se genom att klicka på ”ansök” och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjerna som gäller för GDPR. För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam som du ser nedan. Sista ansökningsdag är 11 september. Vi kommer i urvalet att nyttja arbetspsykologiska tester. Du kommer också att tidigt i urvalet få del av och svara på hur du anser dig möta de skallkrav och meriterande aspekter som finns för tjänsten avseende utbildning, erfarenhet och kunskap. Vårt fokus kommer i ett första läge vara om du motsvarar kraven ovan och din personliga potential. Senare kommer naturligtvis personliga intervjuer med både oss och kund samt referenstagning ske. Hoppas att vi möts i processen! Anastasia Almasidis, 0790–984164, anastasia.almasidis@unikresurs.se Kristina Lind, 0767–781513, kristina.lind@unikresurs.se Projektledaren sammangåendet, 072-180 79 09, Eric Sjöström, eric@erdakonsult.se Facklig representant Symf 070- 557 04 99, Lars Hedlund, lars.hedlund@ostgotamusiken.se

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Ansök nu

Delprojektledare inom produktinformation

Teknikinformatör
Läs mer Jul 7
Trivs du med att skapa struktur och letar efter en koordinerande roll där du får stort självständigt ansvar? Har du en teknisk bakgrund inom industri och är intresserad av att arbeta hos flera av de ledande industriföretagen i Östergötland? Då tror vi att rollen som Delprojektledare hos os på Semcon Product Information kan vara något för dig!

Rollen:

I rollen som Delprojektledare kommer du att driva processer inom informationshantering för industriprodukter med stora krav på tydlig och aktuell information. Våra kunder producerar tekniskt avancerade produkter som inte sällan är specialanpassade efter deras kunders unika behov. Därför är det särskilt viktigt med pålitliga produktstrukturer och tydlig dokumentation kring teknikens specifikationer.

I din roll kommer du att:

- Driva informationshanteringen i ett antal delprojekt i olika faser
- Analysera hur produktförändringar påverkar befintlig information och dokumentation
- Driva och koordinera aktiviteter med andra projektmedlemmar
- Säkerställa att information som lagras är tillgänglig, pålitlig, relevant, spårbar och aktuell
- Bidra till en effektiv och kvalitetssäkrad process för informationshantering


Vem är du?

Vi söker dig som ser struktur, tydlig kommunikation och målfokus som några av dina främsta styrkor. Detta syns i din förmåga att samspela med flera aktörer samtidigt och få dina arbetsuppgifter i mål. Du har en förmåga att kommunicera med andra människor på ett sätt som skapar engagemang och driv samt är trygg med att ställa krav på dina projektmedlemmar. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen, och vi tror därför att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vi tror att du har någon form av teknisk högskoleutbildning sedan tidigare, gärna inom maskinteknik. Har du erfarenhet av att arbeta med information eller dokumentation i teknisk miljö sedan tidigare är detta meriterande. Du behärskar svenska och engelska på en professionell nivå både i tal och skrift.

Vilka är vi på Semcon?

Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst.

Minst lika viktigt för oss är att vara ett härligt gäng som bryr oss om varandra, umgås och gör saker ihop. Oavsett om det är löpträning, after works, eller bara en diskussion över en fika, är vi övertygade om att detta för oss närmre varandra och ger känslan av att vara del av något större.

Vill du bli en del av vårt gäng? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan!

Ansök nu

Teknikinformatör med fokus på användaren

Teknikinformatör
Läs mer Jul 7
Vi på Semcon Product Information hjälper våra kunder i sin digitaliseringsresa genom att skapa strategiska och unika informationslösningar för komplexa produkter och system - alltid med användaren i fokus.

Med över 2000 medarbetare globalt är vi ledande inom produktinformation, vilket innebär att vi erbjuder mycket support och goda utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare.

Vi växer inom området produktinformation, och söker därmed nya kollegor som vill hjälpa våra kunder att vara bryggan mellan tekniken och människan, kanske är det du?

Vad du kommer att göra:
Som teknikinformatör hos oss kommer du att analysera, strukturera och utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer att rikta sig till olika målgrupper så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare. Som konsult hos oss kommer du att vara experten ute hos kund med god kunskap om möjligheterna med den senaste tekniken. En viktig del av rollen handlar därför om att förstå såväl tekniken som den som ska ta till sig informationen och anpassa dina leveranser därefter. För att lyckas med detta har du en nära kunddialog och lär känna våra kunders produkter och nuvarande informationsstruktur.

Vem söker vi?
Technical Communicator, Teknikinformatör, eller Technical Writer? Oavsett hur du titulerat dig tidigare, så letar vi efter just din expertis! Kanske är du skribent med ett gedigert intresse för teknik, eller tekniker med skrivkunskaper? Vi söker dig som har en god förmåga att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad, exempelvis genom digitalisering av produktinformation. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen. Därför tror vi att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vi ser att du:

- Drivs av struktur och har ett öga för detaljer
- Behärskar god svenska och engelska i både tal och skrift
- Har någon form av teknisk bakgrund, från utbildning och/eller arbete


Det är meriterande om du:

- Är utbildad teknikinformatör eller motsvarande
- Erfarenhet av teknikinformation
- Besitter kunskaper inom 3D-CAD
Vilka är vi på Semcon?
Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst.

Minst lika viktigt för oss är att vara ett härligt gäng som bryr oss om varandra, umgås och gör saker ihop. Oavsett om det är löpträning, after work, eller bara en diskussion över en fika, är vi övertygade om att detta för oss närmre varandra och ger känslan av att vara del av något större.

Vill du bli en del av vårt gäng? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan!

Ansök nu

Product designer

Designer
Läs mer Maj 12
Challenge
We are seeking a motivated talented person who wants to join our mobile design team. In recent years, the product has grown and has acquired a lot of functionality. We want to make the user interface even better so that users remain satisfied, and the development team gets another reliable assistant and like-minded person.
Your tasks
Help other designers to deliver mockups, user flows, and prototypes using tools such as Figma.
Participate in user research projects (interviews, usability tests, surveys) to understand better user needs and validate design decisions.
Work closely with developers handing off your designs and providing specifications.
Prepare graphics for presentations and marketing materials.

In our team, designers…
Focus on the product interface design as well as promotional materials for upcoming launches.
Work using our design system which we constantly maintain and develop.
Understand business goals and suggest solutions that help Opera grow.
Validate hypotheses by tracking analytics and gathering user feedback.
Care about the quality of the design throughout the entire product development process – from mockups to beta and launch.

How to apply
Please attach a cover letter, resume, and portfolio (if you have one) when submitting your application.
We will be glad to meet you, or even better, to work together!
About us
Our passion at Opera is to create new products and services to bring the whole world online. In our Swedish offices, in Linköping and Göteborg, we are working on the next versions of our browsers on Android. We are creating beautiful user interfaces while constantly striving to innovate and improve the browsing experience even further. Opera Mini and Opera for Android, with their 250 million-plus users, were born and created in Sweden.
Opera is headquartered in Oslo, Norway with major offices in Poland, China, Estonia and Sweden, as well as a presence in many additional countries. Opera is listed on the Nasdaq stock exchange under the “OPRA” ticker symbol.

Ansök nu

Skrivtolk till Tolkcentralen

Skrivtolk/Vuxendövtolk
Läs mer Aug 1
Tolkcentralen är en enhet inom Öron, näs- och halskliniken Region Östergötland och vårt uppdrag omfattar hela länet.

Vi erbjuder tolkservice med hög tillgänglighet och bred kompetens till döva, dövblinda, vuxendöva, hörselskadade och till personer med funktionsnedsättning som rör röst-, tal- eller språksvårigheter samt psykosocialt stöd till barndomsdöva vuxna.
Tolkverksamheten erbjuder tolkservice dygnet runt, årets alla dagar och utifrån beställarens behov möjliggör våra professionella medarbetare kommunikation mellan människor. Här arbetar teckenspråks/dövblindtolkar, skriv- och TSS-tolkar, taltjänsttolkar, samordnare samt ett dövteam.

Hos oss får du möjlighet till ett omväxlande och utvecklande arbete i en flexibel miljö och tillsammans med erfarna och stödjande kollegor får du ta ansvar att påverka såväl din vardag som tolktjänsten framåt. Du kommer att utföra ett meningsfullt arbete som gör direkt skillnad. 

Din introduktion anpassas utifrån dina kunskaper, färdigheter och tidigare erfarenheter och vi är måna om att skapa förutsättningar för att du ska känna dig välkommen och trygg i din roll. Under introduktionen kommer du att få en mentor.

Vi erbjuder en flexibel schemamodell med möjlighet att till viss del påverka ditt schema samt att genom en distansarbetsplatsvariant ibland kunna börja eller avsluta arbetsdagen hemifrån.

Arbetsbeskrivning
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra tolkning inom ramen för regionens ansvarsområde. I tolkuppdraget ingår för- och efterarbete samt resor främst inom länet men även utanför länet. Nya digitala lösningar och behov möjliggör att tolkning genomförs både på distans och på plats. Din arbetstid är förlagd till såväl dag som kväll och helg. Du kommer att utföra tolkuppdrag både själv och tillsammans med kollega.

Förutom tolkuppdragets utförande har du ansvarsområden och är aktiv i enhetens förbättrings- och kvalitetsarbeten samt utvärderar och reflekterar utifrån den etiska värdegrunden.

Utbildning och erfarenhet
Du är utbildad skrivtolk, meriterande är om du även är utbildad TSS-tolk eller teckenspråks-och dövblindtolk och om du har erfarenhet av att arbeta som skrivtolk. Meriterande är även goda kunskaper och färdigheter i att hantera utrustning, teknik och distanslösningar i samband med skrivtolkning på plats och digitalt. B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Vi önskar att du är trygg i din yrkesroll och vågar ta plats på ett respektfullt sätt. Vi lägger också stor vikt vid att du är serviceinriktad, kommunikativ och lyhörd för verksamhetens behov samt har god förmåga att skapa goda samarbetsrelationer.  Du kan behålla ett lugnt förhållningssätt även i stressiga situationer. Du kan genom hög flexibilitet snabbt ställa om samt tycker om att arbeta både självständigt och tillsammans med kollega. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Tryck & Media söker Grafisk Designer

Grafisk formgivare
Läs mer Jul 27
Tryck & Media
Allt inom tryck & kommunikation
Tryck & Media är ett fullservicetryckeri som finns i Åtvidaberg, Linköping och Västervik.
Vår affärsidé är att leverera ett helhetskoncept till kund inom tryck och kommunikation, från idé och grafisk formgivning till produktion och leverans.
Vi är i en spännande utvecklingsfas och förstärker organisationen och söker dig med kompetens och nyfikenhet att möta framtiden tillsammans med oss.
Har du erfarenhet och kompetens inom kommunikation och grafisk design?
Då kanske du är den vi söker!


En professionell grafisk design ger ökad trovärdighet. Vi ger våra kunders varumärke en tydlig röst och stark personlighet.

Arbetsuppgifter
- Skapa och redigera rörligt material till webb och sociala medier
- Grafisk formgivning och produktion
- Fotografering och bildbehandling
- Idégenerering och utformning av kampanjer och grafiska koncept
- Stötta och/eller leda verksamheterna kring våra kunders behov av grafisk formgivning


Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom grafisk design/formgivning eller kompetens och erfarenhet som bedöms som likvärdig.
Vi söker dig som tycker om att många bollar i luften, är flexibel, en sann lagspelare och inte har några problem med att den ena dagen inte är den andra lik. Du gillar utmaningar och samtidigt som du är strukturerad och drivande.


Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning 100%
Placering: Åtvidaberg med möjlighet att arbeta i Linköping vissa dagar i veckan


Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2022.
Löpande urval sker så skicka in din ansökan redan idag till:
Mikael Malmström
VD
Mail: mma@germundia.se
Mobil: 072-3002601

Ansök nu

Elgiganten Linköping söker medarbetare till Lager/Kassa/Merchandising

Butikskommunikatör/Visual merchandiser
Läs mer Aug 8
Vi söker nu butiksmedarbetare till vår avdelning Aftersales Operations som består av kassa, lager, support och merchandising!
Är du en stjärna på kundvård och tar hand om kunder på bästa sätt samtidigt som du är ordningsam och strukturerad så kan du vara vår nya butiksmedarbetare. Att arbeta på Elgiganten är både spännande och lärorikt och rollen som butiksmedarbetare består av flertalet varierande uppgifter där Du med din kompetens är betydelsefull och utgör en viktig del för framgång. En stor del av vardagen handlar nämligen om att skapa den bästa möjliga kundupplevelsen tillsammans med kollegorna samt säkerställa ordning och reda.
Arbetsuppgifter:
Kundbemötande
Rutiner kring betalning
Stötta kunderna innan, under och efter köpet
Garantier/försäkringar
Produktlogistik
Säkerställa att dagliga arbetet är förenligt med företagets värderingar och kultur
Profil & Bakgrund
Som anställd på Elgiganten har vi höga förväntningar på dig – Du ska ständigt sträva mot att vara bäst och kunna lösa problem som uppkommer på vägen mot framgång. Som butiksmedarbetare kommer du att få grundläggande kunskaper inom samtliga delar inom Aftersales Operations och därmed en stor flexibilitet i din vardag. Det innebär att du kommer få grundläggande kunskaper inom samtliga ovan nämnda områden och en stor flexibilitet i din vardag, perfekt för dig som gillar variation. Många av våra medarbetare utvecklar med tiden en specialistkompetens och har sin bas i ett av de 4 expertområden vi har:
Kassa - I kassan har du äran att träffa de flesta av våra kunder, du är pricken över i:et som kan se till att alla kunder går glada ut genom dörren. Detta genom att du har ett kundanpassat bemötande och är lösningsorienterad genom att du tänker ur ett större perspektiv. Att arbeta i kassan innebär fartfyllda dagar med flertalet varierande arbetsuppgifter.
Lager och reparation/returer - Som medarbetare på lagret vet du hur viktigt det är att allting fungerar, din primära arbetsuppgift är att bemöta våra kunder i varuutlämningen där du levererad kundvård i högsta klass där målet är att kunden skall känna sig trygg och lämnar butiken nöjd. Du kommer hantera både in och ut leveranser där god struktur är av största vikt.
Support- Du är kundernas tekniska rådgivare, både före, under och efter köp. Dina huvuduppgifter är att säkerställa försäljning och utförande av supporttjänster.Du är experten inom det digitala området och förmedlar din kunskap till kunderna.
Merchandising- Arbetet som merchandiser innebär att göra det enkelt för våra kunder att hitta rätt vara, pris och information. Arbetsuppgifterna innehåller ansvar för påfyllning av varor, exponering, hålla utställningen ren och snygg och göra varuhusen så attraktiva som möjligt. Du vägleder också våra kunder till den produkt som bäst uppfyller deras behov.
Utveckling på Elgiganten
Vårt mål är att bli branschens bästa arbetsgivare och vi tror att vi når dit genom ett gott ledarskap. På Elgiganten skapar en god ledare engagemang, arbetsglädje och motiverade medarbetare med hjälp av en stor portion vanlig snällhet och sunt förnuft. Som stöd finns en stöttande varuhuschef och ett omfattande utbildningsprogram i ledarskap och personlig utveckling.
Har du massor av energi, är social och är bra på ditt jobb, kan vi garantera att du får både möjligheter och utmaningar hos oss. Vi investerar årligen över 50 mkr och 36.000 kursdagar i att utbilda och träna våra medarbetare inom produktkunskap, försäljning och kundvård.
Elgiganten erbjuder
Avtalsenlig lön och pension
Generöst bonusavtal
Förmåner inom friskvård och personalköp
Internt utbildningsprogram för medarbetare och ledare
Goda karriärmöjligheter
På Elgiganten strävar vi efter mångfald och välkomnar därför alla sökanden oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund. Vi tror att detta bidrar till en mer dynamisk arbetsplats där allas unika erfarenheter och kompetenser gör oss bättre.
Ansökningar utvärderas löpande och hittar vi en passande Gigant kan rekryteringsprocessen gå snabbare än planerat. Frågor om tjänsten besvaras av XX på XXXX@giganten.se.
Tycker du detta låter kul? Då hoppas vi att du vill jobba hos oss!
Varmt välkommen med din ansökan.
Observera att vi använder oss av lämplighets- och personlighetstest i vår rekrytering.

Ansök nu

Senior Teknikinformatör

Teknikinformatör
Läs mer Jun 13
Vi söker erfaren teknisk skribent! Behovet att erfarna tekniska skribenter är stort och vi vill bli fler till våra kontor i Linköping och Norrköping.

Din roll 
Vi söker nu dig med erfarenhet av teknik information och som vet vad som krävs för att lyckas inom konsultbranschen. Du kommer, i rollen som teknikinformatör, att arbeta nära våra kunder som finns inom flera olika branscher men med den gemensamma nämnaren att de allra flesta är branschledande inom sitt område.
Du har ett öga för detaljer och fokus på målgruppen. Hos oss kommer du erbjudas möjlighet att arbeta både under eget ansvar i mindre projekt men även som en del av större projekt där du ibland stöttar andra.
I dina arbetsuppgifter ingår allt från faktainsamling, strukturering av information till publicering men kan även innefatta process- och förbättringsarbete.

Vem är du? 
För att lyckas i arbetet och rollen har du troligtvis jobbat med teknikinformation i flera år och har relevant högskoleutbildning eller likvärdig erfarenhet.Du har en genuin känsla för text och struktur samt förmodligen erfarenhet inom antingen mjukvara, försvarsindustrin eller tunga fordon.
Detta tillsammans med en god teknisk förståelse gör att du lätt kan förstå nya produkter och sätta dig in i slutanvändarens informationsbehov. Eftersom vi ofta arbetar i projekt behöver du som person vara självgående, drivande och kunna leda delar av eller hela projekt.
Har du ambition och viljan att bli specialist inom något teknikinformationsområde så finns det möjligheter till det.
Vi tror vidare att du:
är van att arbeta i CMS (Content Management System) och med XML-baserad information
kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.
har du kunskaper om standarder såsom DITA och/eller S1000D
behärskar STE (Simplified Technical English)
Har du erfarenhet av att skriva information för mjukvara så är detta meriterande.

Vi erbjuder 
Hos oss blir du en del av ett expansivt företag med god sammanhållning och ett stort utrymme för individen. Etteplan präglas av en dynamisk och familjär företagskultur med drivna och engagerade chefer och medarbetare.
Vi har ett starkt kontaktnät med stor erfarenhet från olika företag och branscher, vilket ger dig unika utvecklingsmöjligheter. Vi uppmärksammar dina ambitioner och med rätt inställning är möjligheten till ny kunskap, samt nya spännande arbetsuppgifter obegränsad. Vi ser utveckling som en naturlig del av arbetet och ser fram emot att dela det med dig. 
Vidare erbjuder Etteplan alla sina anställda friskvårdsbidrag och vi har ett omfattande förmånspaket som hela tiden förbättras. 

Ansökan 
Låter ovannämnda intressant? Vi intervjuar kandidater löpande så vänta inte utan skicka in din ansökan bestående av CV samt personligt brev redan idag.Vi ser fram emot din ansökan till denna tjänst hos os på Etteplan - Engineering with a difference

Ansök nu

Teknikinformatör

Teknikinformatör
Läs mer Jun 13
Är du den teknikintresserade skribenten vi söker? Behovet att talangfulla tekniska skribenter är stort och vi behöver bli fler till våra kontor i Linköping och Norrköping.

Din roll 
Som teknikinformatör utvecklar och producerar du teknisk information åt våra kunder. Utöver hederliga teknikinformatörsuppgifter innebär även rollen att du med din kunskap ger våra kunder stöd och vägledning i deras informationsarbete.
Du kommer, i rollen som teknikinformatör, att arbeta nära våra kunder som finns inom flera olika branscher men med den gemensamma nämnaren att de allra flesta är branschledande inom sitt område.
Vårt eget recept på framgång är teamwork, utveckling och en stor dos ”kul på jobbet”. Tillsammans jobbar vi för att ge våra kunder de allra bästa lösningarna. 

Vem är du? 
Eftersom vi ofta arbetar i projekt behöver du som person vara självgående, drivande och ha viljan att utvecklas. Du bör även ha lätt för dig att förstå nya produkter och kunna sätta dig in i slutanvändarens informationsbehov. Vi tror vidare att du:
har relevant utbildning samt något eller några års erfarenhet inom teknikinformationsområdet
har arbetat i CMS (Content Management System) och med XML-baserad information
kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Vi erbjuder 
Hos oss blir du en del av ett expansivt företag med god sammanhållning och ett stort utrymme för individen. Etteplan präglas av en dynamisk och familjär företagskultur med drivna och engagerade chefer och medarbetare.
Vi har ett starkt kontaktnät med stor erfarenhet från olika företag och branscher, vilket ger dig unika utvecklingsmöjligheter. Vi uppmärksammar dina ambitioner och med rätt inställning är möjligheten till ny kunskap, samt nya spännande arbetsuppgifter obegränsad. Vi ser utveckling som en naturlig del av arbetet och ser fram emot att dela det med dig. 
Vidare erbjuder Etteplan alla sina anställda friskvårdsbidrag och vi har ett omfattande förmånspaket som hela tiden förbättras. 

Ansökan 
Låter ovannämnda intressant? Vi intervjuar kandidater löpande så vänta inte utan skicka in din ansökan bestående av CV samt personligt brev redan idag.Vi ser fram emot din ansökan till denna tjänst hos os på Etteplan - Engineering with a difference

Ansök nu

Blivande teknikinformatör till Combitech i Linköping

Teknikinformatör
Läs mer Jun 23
Vi söker just nu dig som är nyexad från en ingenjörsutbildning inom maskin, mekanik, elektronik eller har några års erfarenhet inom ett tekniskt yrke som tex. konstruktör, montör eller reparatör och är intresserad av att arbeta med teknisk produktinformation.Vi inleder med en anpassad introduktionsperiod med enklare uppdrag tillsammans med en erfaren kollega parallellt med internutbildning inom området teknikinformation. Därefter väntar utmaningar och möjligheter att arbeta med spännande produkter och kunder. Hos oss får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet.

DIN ROLL SOM TEKNIKINFORMATÖR

Combitech är drivande inom utvecklingen av området teknikinformation och söker nu dig som är redo för en ny utmaning och vill utvecklas i ett spännande yrke. Du kommer efter en introduktionsperiod att arbeta som konsult hos eller för någon av våra kunder i regionen eller ute i landet. Under introduktionen arbetar du med enklare uppdrag tillsammans med en erfaren kollega parallellt med internutbildning inom området teknikinformation.Som teknikinformatör hos oss på Combitech kommer du sedan ha möjlighet att producera teknisk produktinformation som reservdelskataloger, instruktionsböcker, användarmanualer åt flera stora företag inom både försvar, försvarsindustri, industri, medtech, fordon och telekom. Beroende på uppdrag genomförs arbetet antingen på plats hos kund eller från vårt kontor i Linköping eller Norrköping.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en ingenjörsexamen inom exempelvis maskin, mekanik eller elektronik eller annan lämplig utbildning. Du kan också ha en bakgrund inom ett tekniskt yrke som tex konstruktör, montör, mekaniker eller liknande. God språklig och pedagogisk förmåga är en förutsättning samt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Du behöver ha intresse för hur olika produkter fungerar och en förmåga att effektivt samla information och sätta dig in i dess funktion, uppbyggnad och dess samverkan med andra produkter.För oss är din personlighet en väldigt viktig del av din totala kompetens. Vi söker dig som är intresserad av och vill lära dig ett nytt område för att därefter fortsätta växa och utvecklas som teknikinformatör. För att trivas i rollen som teknikinformatör hos oss tror vi att du har en positiv inställning och en förmåga att se möjligheter. Du är engagerad, utåtriktad samt bra på att samspela och kommunicera i ditt dagliga arbete. Förutom detta är du organiserad och van vid att arbeta strukturerat och noggrant. Får du en uppgift driver du den hela vägen in i mål.Rollen kan innebära arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urval sker löpande i juni och augusti.

KOM & GÖR SKILLNAD

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Ansök nu

Bibliotekarie med verksamhetsansvar till vårt mobila team

Bibliotekarie
Läs mer Jul 11
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst och utveckling av kreativa mötesplatser.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här. Om arbetsplatsen
Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, tio närbibliotek och en bokbuss.

Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill bli verksamhetsansvarig för bibliotekets mobila verksamhet. Idag innefattar ansvaret i första hand bokbussens verksamhet. Samtidigt/parallellt pågår ett eget projekt där man utreder och pilotar idéer kring hur framtidens mobila biblioteksverksamhet i ett större perspektiv kan se ut. Utkomsten av projektet ska mobila teamet ta emot och utveckla, vilket leder till att ansvarig-uppdraget blir vidare i framtiden.

Bokbussens främsta upptagningsområde är landsbygd och mindre tätorter i kommunen. Bussturerna går till förskolor på förmiddagarna och till allmänheten på eftermiddagar och kvällar. På turerna, som innebär informationstjänstgöring och klassiskt biblioteksarbete, jobbar du tillsammans med en förare/assistent.

I ett team om fyra skapar du tillsammans med dina kollegor, med hjälp av fantasi och kunskap, en verksamhet som är angelägen för alla. Som verksamhetsansvarig ser du till att teamets uppdrag fullföljs, du samordnar, omvärldsbevakar och driver på utvecklingen av teamets verksamhet. Att skaffa kunskap om lokalsamhället, bygga relationer med biblioteksbesökare och lokala aktörer är viktiga uppgifter för att lyckas med uppdraget. Arbete med medieurval och mediehantering ingår, och du har ett visst budgetansvar. Möjlighet att delta i arbete med övergripande frågor som rör biblioteket som helhet finns. Kvällsarbete ingår i tjänsten, och arbete på helger kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på bibliotek och vi ser gärna att du har god kunskap om litteratur. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med utvecklingsarbete och/eller arbetsledning.

Du är omvärldsorienterad, nyfiken och modig, med stort socialt patos. Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, samtidigt måste du tycka om att arbeta självgående och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har stor frihet att tillsammans med kollegorna forma verksamheten, och du tycker om att ta initiativ, testa idéer och att utveckla.

Du är öppen för att bjuda in medborgarna och relevanta aktörer till dialog och har tankar kring hur verksamheten kan formas efter vad de önskar och har möjlighet att bidra med. Vi tror att det är en stor fördel om du gillar att jobba i en miljö och med förutsättningar som kräver flexibilitet. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa samsyn kring verksamheten. Vi förutsätter att du sätter besökaren i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9715

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Teknisk skribent till Saab Aeronautics

Teknikinformatör
Läs mer Jul 6
Saab Aeronautics rekryterar nu en teknisk skribent. Har du ett stort teknikintresse och gillar att arbeta självständigt? Har du erfarenhet av arbete som teknikinformatör och vill arbeta i en unik bransch? Välkommen med din ansökan redan idag!

Om företaget
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är ca 18 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling.
Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Mest känt av dessa är Gripen där Aeronautics har ett helhetsansvar från utveckling till försäljning och även support på sålda flygplan.


Dina arbetsuppgifter
Som teknisk skribent kommer din uppgift vara att skriva och skapa flygmanualer och standarder utifrån processerna inom produktionen för Saabs civila flygplan. Du kommer till största del arbeta självständigt på egen hand men tjänsten innebär även många kontaktytor inom organisationen. Du kommer ha nära dialog med bland annat andra skribenter, ingenjörer och koordinatorer. Med dessa kommer du främst ta emot och verifiera information som sedan ska bearbetas, men ibland även aktivt söka informationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Ansvara för nyskapande, uppdatering eller komplettering av teknisk information
• Uppdatera verktygskatalog
• Delta i projekt

För den här tjänsten kommer du tillhöra avdelningen technical information på Saab Aeronautics Special Mission and Aircraft. Du kommer ingå i ett mindre team av andra skribenter, i dagsläget fyra personer. Placeringsort är Linköping, Tannefors.


Din profil
För att trivas i den här rollen behöver du ha ett stort intresse för teknik samt gilla att arbeta självständigt. Du är engagerad och kan driva ditt arbete framåt på egen hand. Vidare vill vi att du är noggrann, kvalitetsmedveten och har ett öga för detaljer. Du har ett strukturerat arbetssätt, är positiv och har lätt för att samarbeta med andra.

Vi är öppna för att ta emot dig som är både erfaren eller junior och anpassar tjänstens komplexitet utifrån dina erfarenheter och kompetenser.

Krav för tjänsten:
• Tidigare arbetslivserfarenhet av teknisk information av något slag
• Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift

Meriterande:
• Teknisk utbildning inom relevant område, till exempel ingenjör, kognitionsvetenskap, flyg etc.
• Mångårig arbetslivserfarenhet som teknikinformatör/teknisk skribent

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där kunden har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Ansökningsförfarande
I denna rekrytering samarbetar vi med Skill. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med en konsultanställning på Skill för att efter en tids inhyrning gå över i en Saabanställning. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Isabelle Wallin, isabelle.wallin@skill.se.
På grund av semester kommer urvalsarbete och eventuella frågor hanteras under vecka 33.

Välkommen med din ansökan!


Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt – och när människor växer, växer företag.
People change – everything.

Ansök nu

Bibliotekarie till Katedralskolan

Bibliotekarie
Läs mer Jun 23
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Tradition och utveckling är våra honnörsord då vi vill värna om skolans traditioner och samtidigt erbjuda en modern utbildning. För oss är helhetstänkande och samverkan över program- och ämnesgränser viktigt. Katedralskolan har idag ca 1250 elever och 120 anställda.

Vår undervisning är präglad av en humanistisk grundsyn som sätter människan i centrum. Alla elever ska i sina studier möta öppenhet och tolerans samt tränas till kreativitet, initiativförmåga och eget ansvarstagande. Vi utrustar våra elever med akademiska och medmänskliga förmågor som de behöver för att verka och leva i vår globaliserade värld.

Katedralskolan har fyra nationella studieförberedande gymnasieprogram, Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet samt ett yrkesförberedande program Handels- och administrationsprogrammet. Dessutom finns IB - International Baccalaureate Diploma Programme. Skolan har genom väl etablerade utländska kontakter en internationell profil som innefattar elevutbyte med andra länder, gedigen språkundervisning samt olika samverkansprojekt mellan språk och andra ämnen.

Arbetsbeskrivning
På Katedralskolans gymnasiums skolbibliotek kommer du att arbeta tillsammans med ytterligare en bibliotekarie och en biblioteksassistent. I uppdraget ingår även att ge stöd till elever och lärare i deras litteratur- och medieanvändning och utveckla läsfrämjande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du erfarenhet av arbete på skol- eller folkbibliotek är det meriterande. 

Som bibliotekarie på Katedralskolan har du kunskap om litteratur, läslust och MIK och kan organisera aktiviteter kopplade till bibliotekets verksamhetsuppdrag. För att klara ditt uppdrag ser vi att du har en pedagogisk förmåga och god kunskap om digitala verktyg. Du är ansvarstagande och trygg i din yrkesroll och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har lätt för att skapa relationer med skolans elever och personal och skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten. Som person är du flexibel, nytänkande och tillför entusiasm, energi och lust i arbetet.

 

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9653

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu