Bibliotekarie jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Bibliotekarie i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Bibliotekarie med verksamhetsansvar

Bibliotekarie
Läs mer Okt 27
Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som bibliotekarie med verksamhetsansvar för Berga och Johannelunds närbibliotek ser du till att teamets uppdrag fullföljs, du samordnar, omvärldsbevakar och driver på utvecklingen av teamets verksamhet. Du arbetar med att skaffa kunskap om lokalsamhället, bygga relationer med biblioteksbesökare och lokala aktörer och du kommer ha ett visst budgetansvar. Möjlighet att delta i arbete med övergripande frågor som rör biblioteket som helhet finns. 

Utöver verksamhetsansvaret ingår mediearbete och tjänstgöring i låne- och informationsdisk med tillhörande arbetsuppgifter. Du arbetar även med att utveckla vuxenverksamheten, exempelvis med att erbjuda program och utställningar. Du arbetar utåtriktat i dialog med allmänhet, lokala aktörer och andra samarbetspartners både internt och externt. 

Du kommer att arbeta tillsammans i ett team med 5 kollegor och du kommer att dela din tid mellan Berga och Johannelunds närbibliotek. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll samt helg. 

Din arbetsplats
Linköpings stadsbibliotek består av 12 biblioteksenheter som tillsammans arbetar för att driva och utveckla Linköpings stadsbibliotek. Vi vill att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats för alla. Centralt för oss är att jobba med demokrati, bildning och kultur. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter och att öka deltagandekulturen. Vi ska skapa plats för nytänkande, öppna upp för nya kulturyttringar i nära samverkan med övriga kulturverksamheter.

Linköpings stadsbibliotek bildar tillsammans med övriga folkbibliotek i Östergötland och Tranås Götabiblioteken. Målet för Götabiblioteken är att vi sammanför människor, gör kunskap levande, väcker fantasi och möjliggör att alla kan upptäcka och lära för att skapa ett starkt och hållbart samhälle där alla kan nå sina drömmar. 

Berga bibliotek ligger i Berga slott tillsammans med Kontakt Linköping. Tillsammans med Råd och stöd samt Ung Puls utgör vi mötesplatsen Berga By. Under slottets öppettider kan du alltid lämna tillbaka dina böcker samt hämta och låna dina reservationer i vår självservicemaskin, även när biblioteket är stängt. Närbilioteket i Johannelund ligger i stadsdelens centrum. Våra besökare är i spridda åldrar med vida intressen. Vi samverkar med andra aktörer i närområdet. 

Du som söker
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap samt har tidigare erfarenhet av att arbeta på bibliotek. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med utvecklingsarbete och/eller arbetat i en arbetsledande roll. 

Då du kommer att ha mycket kontakter både internt och externt krävs det att du  behärskar svenska i tal och skrift. Du känner dig bekväm med att kommunicera muntligt på engelska och det ses som meriterande om du kan fler språk då våra besökare talar många olika språk.

För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Du organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, kommer med idéer, tar initiativ och ser till att ideérna blir verklighet. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa samsyn kring verksamheten och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi förutsätter att du sätter besökaren i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt. 

Övrig information
Tillträde: 240201

Anställningsform: Tillsvidare 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12047

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Sep 7
VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet som bedriver tillämpad forskning och kvalificerade utredningar inom transportområdet. Vi är cirka 240 medarbetare och har en årlig omsättning på omkring 270 miljoner kronor. Huvudkontoret finns i Linköping medan övriga kontor finns i Stockholm, Göteborg och Lund.Vi söker nu en bibliotekarie med placering i Linköping. VTI:s bibliotek är ett specialbibliotek i framkant med uppdraget att vara en nationell resurs för hela transportforskningssektorn. Vi samlar in, strukturerar och sprider information om publicerade resultat och pågående projekt samt ger vägledning och råd till alla som söker efter information och litteratur om transporter, trafik och relaterad infrastruktur. Vi ingår i ett internationellt samarbete inom OECD där vi bland annat bidrar med information från våra databaser till den internationella databasen TRID. Vårt andra uppdrag är att vara ett bibliotek för VTI:s medarbetare där forskarstöd ingår som en viktig uppgift. Vi deltar aktivt i många nätverk, både nationella och internationella.

Biblioteket har sju medarbetare och tillhör avdelningen Gemensamma funktioner.

Om rollen
I dina arbetsuppgifter ingår främst att katalogisera i bibliotekssystemet Koha, förmedla lån och fjärrlån, göra inköp, registrera VTI:s publikationer i DiVA, hantera referenser och ge andra typer av forskarstöd. Du kommer också att tillsammans med övriga medarbetare marknadsföra biblioteket på olika sätt, till exempel via sociala medier. Även andra arbetsuppgifter som förekommer på ett specialbibliotek kan komma att ingå.

Om dig
En akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande är ett krav. Du kan katalogisera i Libris, Koha eller annat bibliotekssystem och har gärna erfarenhet av inläggning i DiVA. Du har arbetat med låneverksamhet, artikelbeställningar och referensservice, gärna i Mendeley, Zotero eller EndNote. Det är meriterande om du har kunskaper i Bibframe. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav. Du är van vid digitala arbetssätt och har goda kunskaper i Office-paketet. Vi ser gärna att du har arbetat på ett forsknings- eller specialbibliotek.

Du har ett genuint intresse för såväl digitalt biblioteksarbete som möten med bibliotekets användare. Du är noggrann, målfokuserad, flexibel och serviceinriktad samt tycker om och har god förmåga att samarbeta med andra. Du är lösningsorienterad och tar initiativ till att vidareutveckla verksamheten i dialog med övriga medarbetare.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Om du är rätt person kan vi erbjuda dig en tvärvetenskaplig miljö där arbetet har stor betydelse för samhällsnyttan inom transportområdet.

Mer information
Information om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om på Personuppgifter - vti.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Ref. nr: 2023/0320-3.1

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan, senast den 28 september, med personligt brev, CV, examensbevis samt betygskopior och andra handlingar du vill åberopa. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Ansök nu

Studentmedhjälpare till uppdrag inom DigiMaker vid Universitetsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Aug 28
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu studentmedhjälpare inom Digimaker vid Universitetsbiblioteket. 

Om jobbet
De studenter som vi söker till DigiMaker kommer ingå i ett arbetslag av studenter. Med stöd av ordinarie personal planerar ni verksamheten i form av evenemang och att hålla i workshops. En viktig del av arbetet är att introducera verksamheten för besökare, att vara delaktig i diskussioner om behov och verksamhetsutveckling och att knyta kontakter. Arbetet utförs i vissa delar tillsammans med andra och i vissa delar självständigt. Om du blir studentmedhjälpare hos oss kommer du att få en spännande och lärorik inblick i den verksamhet som erbjuds inom DigiMaker och universitetsbiblioteket med goda möjligheter att påverka och utveckla DigiMakers verksamhet.

Läs mer om verksamheten på https://guide.bibl.liu.se/digimaker

Om dig

För att kunna söka till uppdraget skall du vara student vid Linköpings universitet och/eller studerande vid utbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap vid annat lärosäte. Vi söker studenter som är intresserade av att vara med och driva och utveckla verksamheten vid DigiMaker, som finns på våra tre bibliotek på Campus Valla, Campus US och Campus Norrköping. 

Utöver att vara intresserad av att hålla öppet och bemanna  inbokade besök söker vi dig med intresse och kunskaper inom något eller flera av följande områden för att kunna hålla i introduktioner/workshops.

 PodCastFilmskapandeVirtual RealityPodCast3D-skrivareProgrammeringExcelGod förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska samt god IT- kompetens utgör krav för uppdraget. Arbetsuppgifterna kräver att du som person är flexibel, noggrann, har egen drivkraft och ett serviceinriktat förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.

Din arbetsplats

Universitetsbiblioteket söker nu studentmedhjälpare till uppdrag inom DigiMaker. DigiMaker är bibliotekets kombinerade Digital Lab och makerspace som för närvarande finns i Studenthuset, Campus Valla och på Campus Norrköpings bibliotek och är under uppstart på Medicinska biblioteket. DigiMaker vänder sig främst till studenter, och vi ser därför studenters medverkan i utvecklingen av verksamheten som betydelsefullt. Som studentmedhjälpare blir du en viktig drivkraft i verksamheten och en röst för studenterna.

DigiMaker är öppet för alla med LiU-anknytning och erbjuder en kreativ miljö där nya idéer och tekniker kan testas, användas och delas. De olika delområden som vi arbetar med inom DigiMaker är framför allt 3D- skrivare, digitalt berättande, Virtual Reality och digitala metoder. 

 

Om anställningen

Timarvoderad tjänstgöring under terminstid, omfattningen på tjänstgöringen kan komma att variera utifrån verksamhetens löpande behov.
Tillträde snarast

 

Lön och förmåner

Ersättning utgår från fastställt timarvode för studentmedhjälpare.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 2023-09-25. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Avdelningschef bibliotekarie till Vallabiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Aug 28
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 85 anställda vid fyra bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats. Universitetsbiblioteket befinner sig för närvarande i ett generationsskifte som tillsammans med andra förändringar i vår bemanning gör att vi just nu har ett rekryteringsbehov. Vi erbjuder dig som söker till oss en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i dynamiska campusmiljöer!
Läs mer:https://liu.se/organisation/liu/ub
Vi söker nu en avdelningschef bibliotekarie till Vallabiblioteket. 

Om jobbet
Som avdelningschef leder och motiverar du dina medarbetare för att effektivt uppnå bibliotekets mål utifrån ett aktivt och närvarande ledarskap. Du företräder Vallabiblioteket internt och externt, samverkar med andra avdelningar samt ingår i överbibliotekariens ledningsråd. Ledningsrådet är ett forum som präglas av öppenhet och verksamhetsbredd med ett framåtblickande fokus på universitetsbibliotekets ledning och fortsatta utveckling.

I din roll som avdelningschef har du ansvar för verksamhetsledning, verksamhetsutveckling, lokalfrågor samt personalansvar inklusive arbetsmiljö. Som avdelningschef på LiUB kommer du också att ta aktiv del i bibliotekets dagliga verksamhet.

Som avdelningschef för Vallabiblioteket kommer du att leda en utvecklingsorienterad och kunskapsintensiv verksamhetsmiljö. Tillsammans med övriga kollegor kommer du att medverka till att fortsätta utveckla Universitetsbiblioteket som en viktig integrerad del av Linköpings universitet. Användarnas behov är alltid i fokus för bibliotekets verksamhet vilket innebär att verksamhet förändras över tid. Vi erbjuder en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i en dynamisk biblioteksmiljö.

Om dig

Vi söker en avdelningschef som har mycket god förmåga att kunna leda personal och verksamhet genom ett närvarande och framåtblickande ledarskap. Som chef är du initiativtagande, engagerad, drivande, resultatinriktad och du skapar delaktighet bland dina medarbetare. Du tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap och är lyhörd, vidare är du skicklig på att kommunicera och har mycket god förmåga att skapa och utveckla relationer. Anställningen förutsätter god förståelse för och insikt i ett modernt universitetsbiblioteks funktion och betydelse för utbildning och forskning.

Vi vill att du har:


• Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildningsbakgrund
• Erfarenhet från tidigare anställning inom bibliotekssektorn
• Erfarenhet från tidigare uppdrag med ledningsansvar för verksamhet och personal
• Erfarenhet av att leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete,
• Anställningen förutsätter mycket god förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:


• Tidigare erfarenhet inom akademiska miljöer.
• Utbildning inom ledarskap och/eller organisation.

Din arbetsplats

Vallabibliotek är en av fyra campusbibliotek och en av sex avdelningar på LiUB. Vallabiblioteket är placerat i Studenthuset på Campus Valla och ger omfattande biblioteks- och informationsservice till studenter, lärare och forskare vid Campus Valla. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med utbildnings- och forskningsprogram. Personalgruppen består av 18 anställda.

Läs mer om vår verksamhet här.

Om anställningen

Tillsvidareanställning på heltid. Anställningens innehåll är fördelat enligt 50% chefsuppdrag och 50% verksamhetsnära uppgifter. Tillträde enligt överenskommelse

Lön och förmåner

Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning. 
Vi erbjuder möjlighet till distansarbete viss del av din arbetstid när verksamhetens behov och arbetsuppgifterna medger detta.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 22 september 2023. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Fokusbibliotekarie Ekkälleskolan F-6

Bibliotekarie
Läs mer Jul 4
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som fokusbibliotekarie ansvarar du för att stärka studiemiljön i biblioteket, bland annat genom möblering och inredning, men även delta i undervisningen för att presentera böcker, arbeta med källkritik m.m. Du ansvarar och tar hand om bibliotekets resurser så som böcker och annan media. Du har pedagogisk planering med fokus på läsning och läsecirklar för att kunna arbeta läsfrämjande och då göra eleverna delaktiga i det läsfrämjande arbetet.

Din arbetsplats
Ekkälleskolan ligger i Södra Ekkällan och kommer till hösten vara en skola med ca 340 elever i årskurs F-6. På skolan kommer det till hösten finnas tre fritidsavdelningar med sammanlagt ca 160 elever. På Ekkälleskolan arbetar vi med tydliga mål och kollegialt lärande. Vi arbetar för att alla elever ska ges förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt skapa nyfikenhet för livslångt lärande. Från och med hösten 2023 kommer vi erbjuda elever från årskurs 4 och 5 att läsa franska, spanska eller tyska. Våra prioriterade mål är högre måluppfyllelse för alla elever samt hälsofrämjande och förebyggande trygghets- och elevhälsoarbete. Vår vision är "En skola där alla får lyckas"

Du som söker
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som t.ex. biblioteks-och informationsvetenskap samt har tidigare erfarenhet av att arbeta på skolbibliotek. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en pedagogisk verksamhet och/eller i grundskolan F-6. Det är även meriterande med erfarenhet av handledning och undervisning i informationskompetens om litteratur, särskilt barn- och ungdomslitteratur samt om informationssökning och källkritik. Det är även av vikt att du har teknisk och juridisk kompetens om digitalisering, databaser, marknadsföring, metadatahantering.

Då du kommer att ha mycket kontakter med elever krävs det att du behärskar svenska i tal och skrift. Det ses som meriterande om du kan flera språk då våra elever talar flera olika språk.

För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, samtidigt måste du tycka om att arbeta självgående och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa samsyn kring verksamheten och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi förutsätter att du sätter eleven i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt. 

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11583

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Studentmedhjälpare till Universitetsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Maj 30
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu studentmedhjälpare vid Universitetsbiblioteket och till våra fysiska bibliotek Campus Valla, Campus Norrköping och Medicinska biblioteket.

Om jobbet
Som studentmedhjälpare kommer du att arbeta med service och enklare vägledning till bibliotekets användare, framplockning och uppsättning av böcker. Vilket eller vilka bibliotek som tjänstgöringen fördelas till beslutas i samråd med dig som studentmedhjälpare. Arbetet utförs i vissa delar tillsammans med andra och i vissa delar självständigt. De som arbetar som studentmedhjälpare arbetar i olika omfattning i bibliotekens verksamhet och är en viktig resurs inom universitetsbibliotekets bemanning.

Du förväntas arbeta 1-2 vardagar i veckan samt viss helgtjänstgöring enligt fastställt schema. Arbetspassen är förlagda under främst terminstid antingen till dagtid, kväll och/eller helg. 

Om dig

Arbetsuppgifterna kräver att du som person är flexibel, noggrann, har egen drivkraft och ett serviceinriktat förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper och lämplighet för arbetsinnehållet.

Vi vill att du är/har:


• inskriven student vid Linköpings universitet och/eller studerande vid utbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap vid annat lärosäte.
• god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska samt god IT-kompetens utgör krav för anställningen.

Det är meriterande om du har:


• aktuell kännedom om Linköpings universitet verksamhet och tidigare erfarenhet av likvärdigt arbete.

Din arbetsplats

Biblioteket finns på universitetets samtliga campus och ger omfattande biblioteks- och informationsservice till studenter, lärare och forskare. Våra tjänster är främst anpassade efter behoven vid LiU men våra bibliotek är också öppna för allmänheten.
Läs mer om vår verksamhet här  

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas och omfattningen är 10-15% av heltid.
Tillträde enligt överenskommelse 

Lön och förmåner

Fast månadslön enligt avtal för studentmedhjälpare.
Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 2023-06-12. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Fokusbibliotekarie Blästadsskolans grundsärskola och grundskola

Bibliotekarie
Läs mer Maj 29
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utmärkande för fokusbiblioteken är att arbetet sker i nära samarbete med pedagogerna, och biblioteket ses som en viktig resurs för elevers ökade måluppfyllelse. Ditt uppdrag som fokusbibliotekarie innebär att du i samarbete med lärarna inspirerar till elevernas läsutveckling samt utvecklar deras medie- och informationskunnighet. I det arbetet kommer du att möta elever och elevgrupper både i biblioteksrummet och i klassrum, beroende på hur samarbetet med lärare utformas. I samarbetet kan finnas plats för exempelvis lässtunder, boksamtal, dramatiseringar, estetiskt och skapande uttryck. Här finns stort utrymme att själv påverka och utveckla ett innehåll som bidrar till ett gott möte mellan elever och litteraturens oändliga möjligheter till kunskapsinhämtande och välmående.

Du har ansvar över biblioteksmiljön med där förekommande arbetsuppgifter såsom ut/inlåning, inköp och gängse bibliotekssystem. I tjänsten som fokusbibliotekarie ingår lästid 4 timmar per vecka.

Förutom kollegorna på skolan finns det ca 25 fokusbibliotekarier att samverka med, så det finns gott om kollegor för erfarenhetsutbyte, lärande och samverkan. Som fokusbibliotekarie ingår du i ett väl inarbetat nätverk som träffas regelbundet och leds av en samordnare. I gruppen får du tillgång till hög samlad kompetens, naturlig kunskapsöverföring och ett öppet diskussionsklimat.

Din arbetsplats
På Blästadsskolan finns både grundsärskola och grundskola, med klasser från förskoleklass och upp till år 6. Sammanlagd har ca 400 elever sin undervisning här. Mellan skolformerna finns en etablerad samverkan kring skolrutiner och aktiviteter i syfte att skapa ett samarbetande och vänskapande klimat. Då skolan ska få ett nytt skolhus är fyra av särskolans klasser för närvarande placerade på närliggande Kvinnebyskolan. 

Blästadsskolan ligger naturskönt i Linköpings södra delar, med närhet till skogsdungar och strövområden.

I Linköping pågår sedan flera år tillbaka ett utvecklingsarbete för skolbiblioteken i grundskolan. Det är en utvecklingsmodell som heter fokusbibliotek. Denna centrala satsning har fått nationell uppmärksamhet och Linköping ses som en av Sveriges främsta kommuner när det gäller skolbiblioteksutveckling. Vi har två fokusbibliotek som fått utmärkelsen Årets skolbibliotek och flera har årligen fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass.

Du som söker
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som vi bedömer som likvärdig för uppdraget. Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lsär11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av läsfrämjande arbete bland barn och ungdomar liksom handledning och undervisning i medie- och informationsfärdighet. Vi ser gärna att du har teknisk och juridisk kompetens om digitalisering, databaser, marknadsföring och metadatahantering.

Vi ser som en självklarhet att du har ett stort intresse av att arbeta med barn och ungdomar och vi ser det som meriterande om du har arbetat som bilbliotekarie inom skolan. Ett intresse av och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur är en god grund och informationssökning och källkritiskt tänkande kommer att vara en del av ditt arbete. 

Du som söker har god pedagogisk insikt är serviceinriktad, flexibel och förändringsorienterad. Du har lätt för att samarbeta tillsammans med skolans pedagoger  i olika typer av undervisande projekt eller aktiviteter, mot elevers måluppfyllelse. Vi ser också att du har förmågan att intresseväckande organisera och hålla god ordning i biblioteksmiljön.

 

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10723

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie med verksamhetsansvar

Bibliotekarie
Läs mer Maj 2
Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter.  

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som bibliotekarie med verksamhetsansvar för Lambohovs - och Ryds närbibliotek ser du till att teamets uppdrag fullföljs, du samordnar, omvärldsbevakar och driver på utvecklingen av teamets verksamhet. Du arbetar med att skaffa kunskap om lokalsamhället, bygga relationer med biblioteksbesökare och lokala aktörer och du kommer ha ett visst budgetansvar. Möjlighet att delta i arbete med övergripande frågor som rör biblioteket som helhet finns. 

Utöver verksamhetsansvaret ingår mediearbete och tjänstgöring i låne- och informationsdisk med tillhörande arbetsuppgifter. Du arbetar även med att utveckla vuxenverksamheten, exempelvis med att erbjuda program och utställningar. Du arbetar utåtriktat i dialog med allmänhet, lokala aktörer och andra samarbetspartners både internt och externt. 

Som bibliotekarie med verksamhetsansvar för Lambohov och Ryds närbibliotek kommer du arbeta tillsammans med ett team på 6 medarbetare och du kommer att röra dig mellan dessa två enheter. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll samt helg. 

Din arbetsplats
Linköpings stadsbibliotek består av 12 biblioteksenheter som tillsammans arbetar för att driva och utveckla Linköpings stadsbibliotek. Vi vill att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats för alla. Centralt för oss är att jobba med demokrati, bildning och kultur. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter och att öka deltagandekulturen. Vi ska skapa plats för nytänkande, öppna upp för nya kulturyttringar i nära samverkan med övriga kulturverksamheter.

Linköpings stadsbibliotek bildar tillsammans med övriga folkbibliotek i Östergötland och Tranås Götabiblioteken. Målet för Götabiblioteken är att vi sammanför människor, gör kunskap levande, väcker fantasi och möjliggör att alla kan upptäcka och lära för att skapa ett starkt och hållbart samhälle där alla kan nå sina drömmar. 

Närbiblioteken i Lambohov och Ryd ligger i stadsdelens centrum. Hit kommer besökare i alla åldrar med vida intressen som talar många olika språk. Både i Lambohov och Ryd är samverkan stor med andra aktörer. 

Du som söker
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap samt har tidigare erfarenhet av att arbeta på bibliotek. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med utvecklingsarbete och/eller arbetat i en arbetsledande roll. 

Då du kommer att ha mycket kontakter både internt och externt krävs det att du  behärskar svenska i tal och skrift. Du känner dig bekväm med att kommunicera muntligt på engelska och det ses som meriterande om du kan fler språk då våra besökare talar många olika språk.

För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, samtidigt måste du tycka om att arbeta självgående och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa samsyn kring verksamheten och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi förutsätter att du sätter besökaren i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt. 

Övrig information
Tillträde: 230901

Anställningsform: tillsvidare 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11168

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Studentmedarbetare inom Biblioteketsverksamhet

Bibliotekarie
Läs mer Mar 31
Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter.  

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som studentmedarbetare erbjuds du en möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper till praktik samt få värdefull arbetslivserfarenhet. Våra arbetsplatser får dessutom ta del av nya perspektiv och ny forskning genom din input. Du får en personlig handledare under tiden som studentmedarbetare och tillsammans upprättar vi en plan som utgår från dina förutsättningar och som inte hindrar dig i dina studier.

Som studentmedarbetare kommer du få vara med och stötta och hjälpa till med att organisera vår programverksamhet. Här kommer du få vara med och strukturera, organisera vår evenemangsverksamhet tillsammans med en arbetsgrupp från den ordinarie personalen. Ni kommer att arbeta för att hitta en modell som bättre leder mot våra mål när det gäller programverksamhet. Arbetet kommer att innehålla delar som att arrangera evenemang och samverka med våra föreningar. Också att lägga förslag till ledningsgruppen på hur vi kan gå arbeta vidare kring detta.

Våra evenemang görs nästan alltid tillsammans med extern part som oftast är föreningar eller enskilda kulturutövare.

Din arbetsplats
Linköpings stadsbibliotek består av 12 biblioteksenheter som tillsammans arbetar för att driva och utveckla Linköpings stadsbibliotek. Vi vill att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats för alla. Centralt för oss är att jobba med demokrati, bildning och kultur. Som studentmedarbetare kommer det ingå att arbeta med alla dessa enheter.

Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter och att öka deltagandekulturen. Vi ska skapa plats för nytänkande, öppna upp för nya kulturyttringar i nära samverkan med övriga kulturverksamheter.

Du som söker
Linköpings kommun arbetar tillsammans med andra kommuner och flera kommunala bolag i regionen gällande studentmedarbetare. Konceptet är en överenskommelse mellan samtliga kommuner och Linköpings universitet. För att kunna anställas som studentmedarbetare ska du påbörja ditt sista utbildningsår på en kandidat-, magister- eller masterutbildning.

Vi söker därför dig som till HT-23 påbörjar ditt sista utbildningsår på kandidat- magister- eller masterutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, språk, litteratur och medier, kommunikation, samhälle, medieproduktion eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med olika arrangemang.  Då arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vi ser att du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare förblir du motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser samt arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du ska också kunna ta initiativ och sätta igång aktiviteter och hålla tidsramar. Då vårt arbete sker i samverkan med andra både internt och externt är det viktigt med god samarbetsförmåga. Vi ser också att du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Urval påbörjas efter sista ansökningsdag 5/5. I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av tester som en del i bedömningen. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
Tillträde: Augusti/september 2023 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. juni 2024, studentmedarbetare

 Sysselsättningsgrad: 20-25%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11022

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie till Campus Valla

Bibliotekarie
Läs mer Mar 20
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu en bibliotekarie till Campus Vallabiblioteket. 

Om jobbet
Ett viktigt område för verksamheten vid biblioteket är utbildning och lärande. I den aktuella anställningen kommer du att ingå i ett undervisningsteam där du tillsammans med kollegor i Linköping och Norrköping planerar, genomför och utvecklar undervisning inom informationssökning, upphovsrätt och referenshantering, för i första hand studenter.

Vi söker dig som har en förståelse och insikt för pedagogiska frågor samt innehar ett intresse för undervisning i olika former. Inom den aktuella anställningen ingår att arbeta i yttre tjänst i form av schemalagt arbete i bibliotekets informationsdisk, sedvanliga arbetsuppgifter inom bibliotek, och att arbeta med digital kompetens inom både undervisning, forskningsstöd och i universitetsbibliotekets digitala labb kallat DigiMaker.

Linköpings Universitetsbibliotek arbetar ständigt med att utveckla sin verksamhet för att på bästa sätt motsvara de behov som ett modernt lärosäte ställer på ett universitetsbibliotek. Användarnas behov är alltid i fokus för bibliotekets verksamhet vilket innebär att arbetsinnehållet kan förändras över tid. Vi erbjuder en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i en dynamisk biblioteksmiljö.

Om dig

Vi söker dig som trivs  med att arbeta i mötet med biblioteksanvändare både enskilt och i grupp till exempel genom att hålla i presentationer. Du kommer att ha omfattande kontakter med kollegor, bibliotekets olika användare och samarbetspartners. Arbetsinnehållet kräver därför att du har lätt för att samarbeta och är bra på att skapa kontakter och relationer. Du behöver också ha ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt samt förmåga att anpassa ditt arbete till verksamhetens behov. Området undervisning är under ständig utveckling, så i anställningen krävs intresse, kreativitet och förmåga att lära nytt samt att utveckla undervisningsområdet.


Vi vill att du har:


• Akademisk examen i Biblioteks- och informationsvetenskap 
• Kunskap och/eller erfarenhet av undervisning
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• Kunskap och erfarenhet inom olika IT-system

Det är meriterande om du har:Erfarenhet och/eller intresse för bild-, ljud-, och filmhantering exempelvis program som Audacity eller Da Vinci Resolve samt andra digitala verktyg som till exempel visualiseringsverktyg och även enklare datahantering inom exempelvis Excel.Din arbetsplats

Du kommer arbeta på Campus Valla vilket är ett av universitetsbibliotekets fyra campusbibliotek. Biblioteket är placerat i Studenthuset på Campus Valla. Biblioteket ger omfattande biblioteks- och informationsservice till studenter, lärare och forskare vid Campus Valla. Personalgruppen består av 18 anställda.

Läs mer om vår verksamhet här 

Om anställningen

Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.
Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Lön och förmåner

Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning. 
Vi erbjuder möjlighet till distansarbete viss del av din arbetstid när verksamhetens behov och arbetsuppgifterna medger detta.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 17 april 2023. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Fokusbibliotekarie Blästadsskolans grundsärskola och grundskola

Bibliotekarie
Läs mer Feb 24
Om Utbildningsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utmärkande för fokusbiblioteken är att arbetet sker i nära samarbete med pedagogerna, och biblioteket ses som en viktig resurs för elevers ökade måluppfyllelse. Ditt uppdrag som fokusbibliotekarie innebär att du i samarbete med lärarna inspirerar till elevernas läsutveckling samt utvecklar deras medie- och informationskunnighet. I det arbetet kommer du att möta elever och elevgrupper både i biblioteksrummet och i klassrum, beroende på hur samarbetet med lärare utformas. I samarbetet kan finnas plats för exempelvis lässtunder, boksamtal, dramatiseringar, estetiskt och skapande uttryck. Här finns stort utrymme att själv påverka och utveckla ett innehåll som bidrar till ett gott möte mellan elever och litteraturens oändliga möjligheter till kunskapsinhämtande och välmående.

Du har ansvar över biblioteksmiljön med där förekommande arbetsuppgifter såsom ut/inlåning, inköp och gängse bibliotekssystem. I tjänsten som fokusbibliotekarie ingår lästid 4 timmar per vecka.

Förutom kollegorna på skolan finns det ca 25 fokusbibliotekarier att samverka med, så det finns gott om kollegor för erfarenhetsutbyte, lärande och samverkan. Som fokusbibliotekarie ingår du i ett väl inarbetat nätverk som träffas regelbundet och leds av en samordnare. I gruppen får du tillgång till hög samlad kompetens, naturlig kunskapsöverföring och ett öppet diskussionsklimat.

Din arbetsplats
På Blästadsskolan finns både grundsärskola och grundskola, med klasser från förskoleklass och upp till år 6. Sammanlagd har ca 400 elever sin undervisning här. Mellan skolformerna finns en etablerad samverkan kring skolrutiner och aktiviteter i syfte att skapa ett samarbetande och vänskapande klimat. Då skolan ska få ett nytt skolhus är fyra av särskolans klasser för närvarande placerade på närliggande Kvinnebyskolan. 

Blästadsskolan ligger naturskönt i Linköpings södra delar, med närhet till skogsdungar och strövområden.

I Linköping pågår sedan flera år tillbaka ett utvecklingsarbete för skolbiblioteken i grundskolan. Det är en utvecklingsmodell som heter fokusbibliotek. Denna centrala satsning har fått nationell uppmärksamhet och Linköping ses som en av Sveriges främsta kommuner när det gäller skolbiblioteksutveckling. Vi har två fokusbibliotek som fått utmärkelsen Årets skolbibliotek och flera har årligen fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass.

Du som söker
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som vi bedömer som likvärdig för uppdraget. Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lsär11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av läsfrämjande arbete bland barn och ungdomar liksom handledning och undervisning i medie- och informationsfärdighet. Vi ser gärna att du har teknisk och juridisk kompetens om digitalisering, databaser, marknadsföring och metadatahantering.

Vi ser som en självklarhet att du har ett stort intresse av att arbeta med barn och ungdomar och vi ser det som meriterande om du har arbetat som bilbliotekarie inom skolan. Ett intresse av och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur är en god grund och informationssökning och källkritiskt tänkande kommer att vara en del av ditt arbete. 

Du som söker har god pedagogisk insikt är serviceinriktad, flexibel och förändringsorienterad. Du har lätt för att samarbeta tillsammans med skolans pedagoger  i olika typer av undervisande projekt eller aktiviteter, mot elevers måluppfyllelse. Vi ser också att du har förmågan att intresseväckande organisera och hålla god ordning i biblioteksmiljön.

 

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10723

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Feb 15
VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet som bedriver tillämpad forskning och kvalificerade utredningar inom transportområdet. Vi är cirka 240 medarbetare och har en årlig omsättning på omkring 270 miljoner kronor. Huvudkontoret finns i Linköping medan övriga kontor finns i Stockholm, Göteborg och Lund.Placeringsort för tjänsten är Linköping.

Om rollen
VTI:s bibliotek är ett specialbibliotek i framkant med uppdrag att vara en nationell resurs för hela transportforskningssektorn. I rollen som nationellt transportforskningsbibliotek samlar vi in och sprider forskningsresultat samt ger vägledning och hjälp till alla som söker efter information och litteratur om transporter, trafik och infrastruktur. Vår andra roll är att vara ett bibliotek för VTI:s forskare och övriga medarbetare. Vi deltar aktivt i flera biblioteksnätverk, både nationella och internationella.

Arbetsuppgifterna i tjänsten är främst relaterade till IT: underhåll och utveckling av bibliotekssystemet, bibliotekets e-resurser, statistik samt annan datahantering. Arbetsuppgifter som inläggning och hantering av data i DiVA samt stöd till forskarna inom exempelvis publicering och öppen tillgänglighet ingår också i tjänsten.

Om dig
Du har högskoleutbildning med examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Erfarenhet från arbete på forsknings- eller specialbibliotek är meriterande. Ditt stora intresse för IT gör att du trivs med att arbeta bakom gränssnitten. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Koha, som är det bibliotekssystem vi använder, och EBSCO:s Discoverysystem (EDS). Du bör ha dokumenterat goda kunskaper i Json, XML, JavaScript, CSS och Marc och vi ser gärna att du kan hantera data med hjälp av till exempel Python eller R. Erfarenhet av arbete med DiVA och katalogisering är också meriterande. God språklig förmåga både i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Som person är du noggrann, målfokuserad och serviceinriktad samt tycker om och har förmågan att samarbeta med andra. Du är lösningsorienterad och tar initiativ till att vidareutveckla verksamheten i dialog med övriga medarbetare.

Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten. Är du den person vi söker kan vi erbjuda ett omväxlande och självständigt arbete i en stimulerande miljö på ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut.

Mer information
Information om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om på Personuppgifter - vti.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Ref. nr: 2023/0068-3.1

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan, senast den 13 mars, med personligt brev, CV, examensbevis samt betygskopior och andra handlingar du vill åberopa. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Ansök nu

Bibliotekarie med verksamhetsansvar

Bibliotekarie
Läs mer Jan 23
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter.  

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som bibliotekarie med verksamhetsansvar för Ekholmens- och Sturefors närbibliotek ser du till att teamets uppdrag fullföljs, du samordnar, omvärldsbevakar och driver på utvecklingen av teamets verksamhet. Du arbetar med att skaffa kunskap om lokalsamhället, bygga relationer med biblioteksbesökare och lokala aktörer och du kommer ha ett visst budgetansvar. Möjlighet att delta i arbete med övergripande frågor som rör biblioteket som helhet finns. 

Utöver verksamhetsansvaret ingår mediearbete och tjänstgöring i låne- och informationsdisk med tillhörande arbetsuppgifter. Du arbetar även med att utveckla vuxenverksamheten, exempelvis med att erbjuda program och utställningar. Du arbetar utåtriktat i dialog med allmänhet, lokala aktörer och andra samarbetspartners både internt och externt.

Som bibliotekarie med verksamhetsansvar för Ekholmens och i Sturefors närbibliotek kommer du arbeta tillsammans med ett team på 5 medarbetare och du kommer att röra dig mellan dessa två enheter. Kvällsarbete ingår i tjänsten, och arbete på helger kan förekomma.

Din arbetsplats
Linköpings stadsbibliotek består av 12 biblioteksenheter som tillsammans arbetar för att driva och utveckla Linköpings stadsbibliotek. Vi vill att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats för alla. Centralt för oss är att jobba med demokrati, bildning och kultur. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter och att öka deltagandekulturen. Vi ska skapa plats för nytänkande, öppna upp för nya kulturyttringar i nära samverkan med övriga kulturverksamheter.

Linköpings stadsbibliotek bildar tillsammans med övriga folkbibliotek i Östergötland och Tranås Götabiblioteken. Målet för Götabiblioteken är att vi sammanför människor, gör kunskap levande, väcker fantasi och möjliggör att alla kan upptäcka och lära för att skapa ett starkt och hållbart samhälle där alla kan nå sina drömmar.

I Ekholmen finns ett välbesökt närbibliotek med många aktiva besökare och ett stort utbud av medier. Hit kommer besökare i alla åldrar och med vida intressen.Sturefors är ett meröppet bibliotek, vilket innebär att du även kan besöka biblioteket när det inte är bemannat. Både i Ekholmen och Sturefors är samverkan stor med andra aktörer. 

Du som söker
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i bibliotek och vi ser gärna att du har god kunskap om litteratur. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med utvecklingsarbete och/eller arbetat i en arbetsledande roll. För rollen krävs det att du behärskar svenska i tal och skrift, då du kommer att ha mycket kontakter både internt och externt.  

Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, samtidigt måste du tycka om att arbeta självgående och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Vi tror att det är en stor fördel om du gillar att jobba i en miljö och med förutsättningar som kräver flexibilitet. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa samsyn kring verksamheten och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi förutsätter att du sätter besökaren i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt.

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10709

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Närbiblioteksansvarig

Bibliotekarie
Läs mer Jan 12
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter.  

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
I det här vikariatet är du närbiblioteksansvarig för två bibliotek. Berga bibliotek och Johannelunds bibliotek utgör din arbetsplats. Arbetet innefattar flertalet målgrupper. 

Som närbiblioteksansvarig har du ansvar för att samordna och utveckla verksamheten. Att skaffa kunskap om lokalsamhället, bygga relationer med invånare, lokala aktörer och biblioteksbesökare är viktiga arbetsuppgifter. Visst budgetansvar ingår. Du jobbar även med att utveckla vuxenverksamheten, exempelvis med att erbjuda program och utställningar. Utöver verksamhetsansvaret och vuxenverksamheten ingår mediearbete och tjänstgöring i låne- och informationsdisk med tillhörande arbetsuppgifter.

Din arbetsplats
Linköpings stadsbibliotek består av 12 biblioteksenheter som tillsammans arbetar för att driva och utveckla Linköpings stadsbibliotek. Vi vill att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats för alla. Centralt för oss är att jobba med demokrati, bildning och kultur. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter och att öka deltagandekulturen. Vi ska skapa plats för nytänkande, öppna upp för nya kulturyttringar i nära samverkan med övriga kulturverksamheter.

Linköpings stadsbibliotek bildar tillsammans med övriga folkbibliotek i Östergötland och Tranås Götabiblioteken. Målet för Götabiblioteken är att vi sammanför människor, gör kunskap levande, väcker fantasi och möjliggör att alla kan upptäcka och lära för att skapa ett starkt och hållbart samhälle där alla kan nå sina drömmar.

I Johannelund finns ett välbesökt närbibliotek med många aktiva besökare och ett stort utbud av medier. Hit kommer besökare i alla åldrar och med vida intressen. Berga bibliotek är ett litet bibliotek som ligger i Berga slott tillsammans med Kontakt Linköping. Tillsammans med Råd och stöd samt Ung Puls utgör verksamheterna mötesplatsen Berga By.

Du som söker
Du som söker har en högskoleexamen som är relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av verksamhetsansvar samt biblioteksarbete och är intresserad av att arbeta i samverkansform. Det är därmed viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Samtidigt måste du tycka om att arbeta självgående och ta ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa förvaltningsövergripande samsyn kring verksamheten. Vi förutsätter att du sätter besökaren i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt. Ditt arbetssätt genomsyras av ett mångfaldsperspektiv. Du är flexibel och omvärldsorienterad, nyfiken och modig.

Övrig information
Tillträde: 1 mars

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10647

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Studentmedhjälpare till uppdrag inom DigiMaker

Bibliotekarie
Läs mer Nov 1
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 85 anställda vid fyra bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats. Universitetsbiblioteket befinner sig för närvarande i ett generationsskifte som tillsammans med andra förändringar i vår bemanning gör att vi just nu har ett rekryteringsbehov. Vi erbjuder dig som söker till oss en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i dynamiska campusmiljöer!
Läs mer:https://liu.se/organisation/liu/ub


Din arbetsplats
DigiMaker är bibliotekets kombinerade Digital Lab och makerspace som för närvarande finns i Studenthuset, Campus Valla och på Campus Norrköpings bibliotek och på Medicinska biblioteket. DigiMaker vänder sig främst till studenter, och vi ser därför studenters medverkan i utvecklingen av verksamheten som betydelsefullt. Som studentmedhjälpare blir du en viktig drivkraft i verksamheten och en röst för studenterna.

DigiMaker är öppet för alla med LiU-anknytning och erbjuder en kreativ miljö där nya idéer och tekniker kan testas, användas och delas. De olika delområden som vi arbetar med inom DigiMaker är framför allt 3D- skrivare, digitalt berättande, Virtual Reality och digitala metoder. Utrustning och material finns även för analogt skapande i form av till exempel färg, pärlor, Lego, limpistol etc.

Dina arbetsuppgifter
De studenter som vi söker till DigiMaker kommer ingå i ett arbetslag av studenter. Med stöd av ordinarie personal planerar ni verksamheten i form av drop in och att hålla i workshops. En viktig del av arbetet är att introducera verksamheten för besökare, att vara delaktig i diskussioner om behov och verksamhetsutveckling och att knyta kontakter. Arbetet utförs i vissa delar tillsammans med andra och i vissa delar självständigt.

Om du blir studentmedhjälpare hos oss kommer du att få en spännande och lärorik inblick i den verksamhet som erbjuds inom DigiMaker och universitetsbiblioteket med goda möjligheter att påverka och utveckla DigiMakers verksamhet.

Läs mer om verksamheten på https://guide.bibl.liu.se/digimaker

Dina kvalifikationer
För att kunna söka till uppdraget skall du vara student vid Linköpings universitet och/eller studerande vid utbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap vid annat lärosäte.
Vi söker studenter som är intresserade av vara med och driva och utveckla verksamheten vid vårt kombinerade Digital Lab och makerspace, DigiMaker, som finns på våra tre bibliotek på campus Valla, campus US och campus Norrköping. Utöver att vara intresserad av att hålla öppet och bemanna vid drop in, event och inbokade besök söker vi dig med intresse och kunskaper inom ett eller fler av följande områden för att kunna hålla i introduktioner/workshops:

·       Filmskapande

·       3D-skrivare

·       3D-modellering

God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska samt god IT- kompetens utgör krav för uppdraget. Arbetsuppgifterna kräver att du som person är flexibel, noggrann, har egen drivkraft och ett serviceinriktat förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.

 Anställningens omfattning
Timarvoderad tjänstgöring under terminstid, omfattningen på tjänstgöringen kan komma att variera utifrån verksamhetens löpande behov.

Tillträde
Snarast

Lön
Ersättning utgår från fastställt timarvode för studentmedhjälpare.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se nedan.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-12-01 Löpande urval kommer att tillämpas så inkom med din ansökan så snart som möjligt! Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

 


Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Anställning som bibliotekarie vid Campus Valla

Bibliotekarie
Läs mer Okt 31
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 85 anställda vid fyra bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats. Universitetsbiblioteket befinner sig för närvarande i ett generationsskifte som tillsammans med andra förändringar i vår bemanning gör att vi just nu har ett rekryteringsbehov. Vi erbjuder dig som söker till oss en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i dynamiska campusmiljöer!
Läs mer:https://liu.se/organisation/liu/ub


Din framtida arbetsplats
Vi behöver rekrytera en person till anställning som bibliotekarie med placering vid Campus Valla vilket är ett av universitetsbibliotekets fyra campusbibliotek. Biblioteket är placerat i Studenthuset på Campus Valla. Biblioteket ger omfattande biblioteks- och informationsservice till studenter, lärare och forskare vid Campus Valla. Personalgruppen består av 18 anställda.

Dina framtida arbetsuppgifter
Ett viktigt område för verksamheten vid biblioteket är utbildning och lärande. I den aktuella anställningen kommer du att ingå i ett undervisningsteam där du tillsammans med kollegor i Linköping och Norrköping planerar, genomför och utvecklar undervisning inom informationssökning, upphovsrätt och referenshantering, för i första hand studenter.
Vi söker dig som har en förståelse och insikt för pedagogiska frågor samt innehar ett intresse för undervisning i olika former. Inom den aktuella anställningen ingår att arbeta i yttre tjänst i form av schemalagt arbete i bibliotekets informationsdisk, sedvanliga arbetsuppgifter inom bibliotek, och arbete med katalogisering vilket förutsätter intresse för området. I samarbete med kollegor i kataloggruppen kommer du katalogisera både tryckta och elektroniska resurser.

Linköpings Universitetsbibliotek arbetar ständigt med att utveckla sin verksamhet för att på bästa sätt motsvara de behov som ett modernt lärosäte ställer på ett universitetsbibliotek. Användarnas behov är alltid i fokus för bibliotekets verksamhet vilket innebär att arbetsinnehållet kan förändras över tid. Vi erbjuder en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i en dynamisk biblioteksmiljö.

Dina kvalifikationer
Akademisk examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig examen utgör krav för anställningen.

Vi söker dig som kan undervisa på både svenska och engelska. Området undervisning är under ständig utveckling, så i anställningen krävs intresse, kreativitet och förmåga att lära nytt och utveckla undervisningsområdet.   

För att passa för arbetsuppgifterna behöver du trivas med att arbeta i mötet med biblioteksanvändare både enskilt och i grupp till exempel genom att hålla i presentationer. Du kommer att ha omfattande kontakter med kollegor, bibliotekets olika användare och samarbetspartners. Arbetsinnehållet kräver därför att du har lätt för att samarbeta och är bra på att skapa kontakter och relationer. Du behöver också ha ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt samt förmåga att anpassa ditt arbete till verksamhetens behov. God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska både i undervisningssammanhang och i övriga förekommande arbetsuppgifter samt IT-kompetens utgör krav för anställningen.
Meriterande med erfarenhet och eller kunskaper i olika digitala resurser (inom det pedagogiska området.). Erfarenhet av katalogisering kan vara meriterande.

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning heltid provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga-jobb.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-11-23 Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.


Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie till Publiceringens infrastruktur, Universitetsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Sep 9
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 85 anställda vid fyra bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats. Universitetsbiblioteket befinner sig för närvarande i ett generationsskifte som tillsammans med andra förändringar i vår bemanning gör att vi just nu har ett rekryteringsbehov. Vi erbjuder dig som söker till oss en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i dynamiska campusmiljöer!
Läs mer:https://liu.se/organisation/liu/ub


Din framtida arbetsplats
Anställningen är placerad på Publiceringens infrastruktur (PI). Medarbetare inom avdelningen arbetar med bibliotekets systemtekniska miljö inklusive söktjänster, forsknings- och publiceringsstöd, bibliometri, katalogisering och metadata, digitala metoder och verktyg samt med universitetets förlag Linköping University Electronic Press (LiU E-press).
En del av anställningens innehåll hör till Avdelningen för medieförsörjning.

Dina framtida arbetsuppgifter
Till den aktuella anställningen söker vi en person som kommer att arbeta med följande:


• Metadata
Arbetet innefattar bland annat export/import av stora datamängder och att göra matchningskontroller i olika system. Att vidareutveckla vårt arbete med metadata, inklusive katalogdata, ingår också.
• Länkserver/autentiseringssystem
Arbetet består i att administrera länkserver och autentiseringssystem. Vidare ingår hantering och teknisk felsökning av databaser.
• Administration av tidskriftsprenumerationer
Hantering av förnyelse och fakturering, vara kontakt mot agenter och leverantörer, hantera reklamationer och felanmälningar inklusive uppföljning av dessa.

Användarnas behov är alltid i fokus inom bibliotekets verksamhet vilket innebär att arbetsinnehållet kan komma att förändras över tid.

Dina kvalifikationer 
För att vara behörig till den aktuella anställningen krävs att du har akademisk examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig examen. Vidare har du god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska. Därtill krävs god IT-kompetens för anställningen.

Ytterligare kvalifikationer inom respektive arbetsområde:


• Metadata
Goda kunskaper om och erfarenhet av att arbeta med MARC-data. Kunskap om andra metadataformat. 
• Länkserver/autentiseringssystem
Erfarenhet av att hantera länkserver, autentiseringssystem och databaser.
• Administration av tidskriftsprenumerationer
God administrativ förmåga. 

Utöver ovanstående är det meriterande om du har kunskap och erfarenhet av EZproxy, katalogisering samt har arbetat med prenumerationer på vetenskapliga tidskrifter.

Som person är du noggrann och kvalitetsmedveten. Arbetet kräver att du är strukturerad men flexibel när så behövs. Vidare är du självgående i dina arbetsuppgifter samt har förmågan att samarbeta och kommunicera med dina kollegor och omgivning.

Anställningens omfattning 
Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.  

Tillträde
Enligt överenskommelse. 

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se universitetets webbplats Hjälp för sökande

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-10-06. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.


Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie med verksamhetsansvar till Johannelund och Berga

Bibliotekarie
Läs mer Sep 13
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst och utveckling av kreativa mötesplatser.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.  
Om arbetsplatsen
Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, tio närbibliotek och en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen.

Närbiblioteken är indelade i par där Johannelund och Berga utgör ett team sedan ett drygt år tillbaka. Här finns det sju personer anställda fördelade på de två biblioteken i ett nära samarbete. Biblioteket i Berga har även ett nära samarbete med Kontakt Linköping, Råd och stöd samt Ung puls. 

Vi söker nu en bibliotekarie på vikariat till och med 2023-08-05 med eventuell möjlighet till förlängning. 

Arbetsbeskrivning
Tjänsten som bibliotekarie med verksamhetsansvar innebär att samordna och utveckla verksamheten. Viktiga arbetsuppgifter är att införskaffa kunskap om lokalsamhället och bygga relationer med invånare, lokala aktörer och biblioteksbesökare. Det ingår även visst budgetansvar. Utöver dessa delar ingår även att tjänstgöra i disk, ta emot låntagare och besökare, vara till hjälp med informationssökning i BookIt samt att köpa in litteratur. Du kommer löpande att rapportera till verksamhetschef samt hålla i verksamhetsmöten med dina kollegor. 

Arbetet sker både i Johannelund och i Berga. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten. 

Här får du chansen att arbeta i en grupp som har ett gott samarbete med varandra, är måna om sina besökare och som alltid ser till verksamhetens bästa!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen inom relevant utbildning för tjänsten, t ex biblioteks-, kultur-, samhälle-, information-, eller pedagogikområdet. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete på bibliotek. 

Som person arbetar du bra tillsammans med andra människor och kan relatera dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har ett intresse och förmåga av att hjälpa andra och leverera lösningar. Som bibliotekarie med verksamhetsansvar kommer du ofta med nya idéer i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan sättas i praktiken och som leder till resultat. 

Vidare värdesätter du olikheter och har en förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har genom detta förmågan att ta detta i beaktning när beslut ska fattas. I rollen är det viktigt att du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Att du förstår din roll men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-11-14

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning tom 2023-08-05

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10043

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie till Ånestadsskolan

Bibliotekarie
Läs mer Aug 30
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
I Linköping pågår sedan tio år tillbaka ett utvecklingsarbete för skolbiblioteken i grundskolan, fokusbibliotek. Den centrala satsningen har fått nationell uppmärksamhet och Linköping ses som en av Sveriges främsta kommuner när det gäller skolbiblioteksutveckling. Vi har fått utmärkelsen Årets skolbibliotek och sex av våra skolor har utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass”. Vi har nu bemannade bibliotek på 30 skolor och här arbetar 26 skolbibliotekarier, så det finns gott om kollegor. Utmärkande för fokusbiblioteken är att arbetet sker i nära samarbete med pedagogerna och biblioteket ses som en viktig resurs för ökad måluppfyllelse. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra fokusbibliotekarier framförallt i ditt närområde. Alla tjänster är heltidstjänster.

Ånestadsskolan är en F-9 skola och har en väl inarbetad skolbiblioteksverksamhet sedan flera år. En ny bibliotekslokal med central placering i skolan står klar sedan ett år tillbaka. Skolbiblioteksverksamheten är en prioriterad och central verksamhet. Skolan har väl fungerande biblioteksråd på F-6 och 7-9. Som fokusbibliotekarie har du ett nära samarbete med pedagogisk personal och särskilt skolans bibliotekspedagoger.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en bibliotekarie för föräldravikariat som är intresserad av bibliotekariens pedagogiska uppdrag och som gärna jobbar med både MIK (media- och informationskompetens) och läsutveckling. I tjänsten ingår lästid. Du ingår i ett väl inarbetat nätverk som träffas regelbundet. Du får tillgång till hög samlad kompetens, naturlig kunskapsöverföring och ett öppet diskussionsklimat. För att lyckas i ditt arbete finns dokumenterade mål som ställer krav på skolledningen att möjliggöra ett nära samarbete mellan pedagoger och fokusbibliotekarie

Kvalifikationer
Vi söker nu dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som vi bedömer som likvärdig för uppdraget. Vi ser gärna att du har erfarenhet av läsfrämjande arbete bland barn och ungdomar samt att du är van vid att handleda och ha undervisning i informationsfärdighet. För att du ska lyckas med detta behöver du ha goda kunskaper i svenska både i tal och i skrift. Vi ser som en självklarhet att du har intresse av att arbeta med barn och ungdomar och med pedagogiska frågor. Du har även ett stort intresse av och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur och ser informationssökning och källkritiskt tänkande som självklara delar i ditt arbete.

Vidare bör du ha god samarbetsförmåga, hög personlig mognad, vara relationsskapande och flexibel för att lyckats väl i rollen som skolbibliotekarie.

Information om tjänsten
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9980

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie med verksamhetsansvar till vårt mobila team

Bibliotekarie
Läs mer Jul 11
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst och utveckling av kreativa mötesplatser.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här. Om arbetsplatsen
Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, tio närbibliotek och en bokbuss.

Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill bli verksamhetsansvarig för bibliotekets mobila verksamhet. Idag innefattar ansvaret i första hand bokbussens verksamhet. Samtidigt/parallellt pågår ett eget projekt där man utreder och pilotar idéer kring hur framtidens mobila biblioteksverksamhet i ett större perspektiv kan se ut. Utkomsten av projektet ska mobila teamet ta emot och utveckla, vilket leder till att ansvarig-uppdraget blir vidare i framtiden.

Bokbussens främsta upptagningsområde är landsbygd och mindre tätorter i kommunen. Bussturerna går till förskolor på förmiddagarna och till allmänheten på eftermiddagar och kvällar. På turerna, som innebär informationstjänstgöring och klassiskt biblioteksarbete, jobbar du tillsammans med en förare/assistent.

I ett team om fyra skapar du tillsammans med dina kollegor, med hjälp av fantasi och kunskap, en verksamhet som är angelägen för alla. Som verksamhetsansvarig ser du till att teamets uppdrag fullföljs, du samordnar, omvärldsbevakar och driver på utvecklingen av teamets verksamhet. Att skaffa kunskap om lokalsamhället, bygga relationer med biblioteksbesökare och lokala aktörer är viktiga uppgifter för att lyckas med uppdraget. Arbete med medieurval och mediehantering ingår, och du har ett visst budgetansvar. Möjlighet att delta i arbete med övergripande frågor som rör biblioteket som helhet finns. Kvällsarbete ingår i tjänsten, och arbete på helger kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på bibliotek och vi ser gärna att du har god kunskap om litteratur. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med utvecklingsarbete och/eller arbetsledning.

Du är omvärldsorienterad, nyfiken och modig, med stort socialt patos. Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, samtidigt måste du tycka om att arbeta självgående och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har stor frihet att tillsammans med kollegorna forma verksamheten, och du tycker om att ta initiativ, testa idéer och att utveckla.

Du är öppen för att bjuda in medborgarna och relevanta aktörer till dialog och har tankar kring hur verksamheten kan formas efter vad de önskar och har möjlighet att bidra med. Vi tror att det är en stor fördel om du gillar att jobba i en miljö och med förutsättningar som kräver flexibilitet. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa samsyn kring verksamheten. Vi förutsätter att du sätter besökaren i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9715

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie till Katedralskolan

Bibliotekarie
Läs mer Jun 23
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Tradition och utveckling är våra honnörsord då vi vill värna om skolans traditioner och samtidigt erbjuda en modern utbildning. För oss är helhetstänkande och samverkan över program- och ämnesgränser viktigt. Katedralskolan har idag ca 1250 elever och 120 anställda.

Vår undervisning är präglad av en humanistisk grundsyn som sätter människan i centrum. Alla elever ska i sina studier möta öppenhet och tolerans samt tränas till kreativitet, initiativförmåga och eget ansvarstagande. Vi utrustar våra elever med akademiska och medmänskliga förmågor som de behöver för att verka och leva i vår globaliserade värld.

Katedralskolan har fyra nationella studieförberedande gymnasieprogram, Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet samt ett yrkesförberedande program Handels- och administrationsprogrammet. Dessutom finns IB - International Baccalaureate Diploma Programme. Skolan har genom väl etablerade utländska kontakter en internationell profil som innefattar elevutbyte med andra länder, gedigen språkundervisning samt olika samverkansprojekt mellan språk och andra ämnen.

Arbetsbeskrivning
På Katedralskolans gymnasiums skolbibliotek kommer du att arbeta tillsammans med ytterligare en bibliotekarie och en biblioteksassistent. I uppdraget ingår även att ge stöd till elever och lärare i deras litteratur- och medieanvändning och utveckla läsfrämjande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du erfarenhet av arbete på skol- eller folkbibliotek är det meriterande. 

Som bibliotekarie på Katedralskolan har du kunskap om litteratur, läslust och MIK och kan organisera aktiviteter kopplade till bibliotekets verksamhetsuppdrag. För att klara ditt uppdrag ser vi att du har en pedagogisk förmåga och god kunskap om digitala verktyg. Du är ansvarstagande och trygg i din yrkesroll och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har lätt för att skapa relationer med skolans elever och personal och skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten. Som person är du flexibel, nytänkande och tillför entusiasm, energi och lust i arbetet.

 

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9653

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare bibliotekens e-tjänster och samordnare webbplats

Bibliotekarie
Läs mer Jun 13
Verksamhetsutvecklare med fokus bibliotekens e-tjänster och samordnare för folkbibliotekens externa webbplats

Vill du vara med och utveckla Östergötland? Vi erbjuder en spännande möjlighet att tillsammans med engagerade kollegor arbeta med uppdrag i nära dialog med folkbiblioteken i länets kommuner för att främja samarbete, verksamhetsutveckling och kvalitet.

Region Östergötland ansvarar för regionala utvecklingsfrågor, hälso- och sjukvård och kollektivtrafik. Regional utveckling omfattar områdena kultur, samhällsplanering, kompetensförsörjning och näringsliv, samt internationell samverkan.

Regionbibliotek Östergötland ansvarar för den regionala biblioteksverksamheten i Östergötland och arbetar på ett strategiskt plan med verksamhetsutveckling, förändringsarbete och kunskapsspridning kring frågor som rör folkbibliotekens utveckling och roll i samhället. I regionbibliotekets uppdrag ingår att vara en resurs för folkbiblioteken och att i samverkan initiera gemensamma förändringsprocesser. För att främja och utveckla skolbiblioteksverksamheten i Östergötland arbetar regionbiblioteket med fortbildning och stöd.
Inriktningen på arbetet verkar utifrån den regionala biblioteksplanens mål och prioriteringar.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en verksamhetsutvecklare med ansvar för utveckling av digitala tjänster. I tjänsten ingår också samordning av webbredaktionellt arbete av folkbibliotekens externa webbplats. Webbplatsen riktar sig till användare som vill använda bibliotekens digitala tjänster som att söka och reservera böcker, ladda ner e-böcker, hämta information från databaser och hitta evenemang. Webbplatsen ska också användas av Götabibliotekens anställda för läslustarbete och arbete med medie- och informationskunnighet.

Tjänsten som innehåller både operativa och strategiska inslag, innebär ett nära samarbete med Göta webbredaktion för att stötta organisationen i kreativt redaktionellt arbete och driva förbättringsprojekt med användaren i fokus. I arbetet ingår att leda utbildningar och workshops samt ha kontakt med leverantörer, bevaka nya lagkrav och genomföra upphandlingar.

Vi söker dig som har ett stort utvecklingsfokus, tycker om att samarbeta och ta ansvar för helheten. Du har en hög grad av självständighet i arbetet, en vilja att dela med dig av din kunskap och trivs med att arbeta med många kontaktytor. Du har god pedagogisk förmåga, är lyhörd för nya trender och framtida tekniska lösningar.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdiga. Du ser digitaliseringens viktiga roll för bibliotekens kommunikationsarbete.

Du har aktuell erfarenhet av att arbeta i webbpubliceringsverktyg och erfarenhet av kvalificerat arbete som webbstrateg, innehållsdesigner eller liknande.
Vi ser gärna att du har goda kunskaper om biblioteksfältet och bibliotekens prioriterade grupper. Erfarenhet av ett handledande arbetssätt och projektarbete är meriterande.

Personliga egenskaper

Region Östergötland arbetar med kompetensbaserad rekrytering där vi lägger stor vikt vid kandidatens kompetenser (personliga egenskaper).

I din roll som verksamhetsutvecklare har du täta kontakter med andra aktörer i samhället. Det kräver att du är relationsskapande och kommunikativ. För att lyckas med ditt uppdrag behöver du vara drivande och initiativrik och tänka i termer som tillgänglighet, inkludering och delaktighet.

Ansök här: https://regionostergotland.varbi.com/what:job/jobID:520611/?lang=se
Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning kommunikation

Bibliotekarie
Läs mer Maj 25
Nu söker vi en bibliotekarie med inriktning kommunikation.

Tjänsten kommer i huvudsak vara placerad vid Universitetssjukhuset i Linköping, viss tjänstgöring vid sjukhusbiblioteken i Norrköping och Motala kan förekomma.
Sjukhusbiblioteken har en viktig roll på sjukhuset som informations- och medieresurs för regionens 13 000 anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat. Tillgängliggöra och vidareutveckla bibliotekens resurser är en viktig del av verksamheten. Biblioteksverksamheten befinner sig i en förändringsfas med digitalisering, samordning och renodling av service som viktiga fokusområden, och vi arbetar också ständigt för att hitta nya strategier och metoder för att nå ut till sjukhusets medarbetare och patienter med information om bibliotekens tjänster och resurser.

Arbetsbeskrivning
Du arbetar både strategiskt och operativt med bibliotekens webbplats internt och externt. Arbetet består bland annat av samordning och uppdatering av information och nyheter. I din roll som bibliotekarie med inriktning kommunikation samarbetar du med kollegor på sjukhusbiblioteken och kommunikationsenheten. I uppdraget som bibliotekarie med inriktning kommunikation ingår även sedvanliga arbetsuppgifter såsom till exempel bemanning av informationsdisk. Biblioteket ligger organisatoriskt under HR och ingår i verksamhetsområde Utbildning. Läs mer här https://www.regionostergotland.se/Forskning-och-innovation/Service-for-forskare/Infrastruktur-for-forskning/Medicinska-fackbiblioteket/

Utbildning och erfarenhet
Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller vad arbetsgivaren bedömer som likvärdig utbildning. Du har troligen några års erfarenhet av att arbeta som bibliotekarie. Vi värdesätter att du har goda IT-kunskaper och erfarenhet av arbete med webb och kommunikation.

Meriterande är:

- Erfarenhet av arbete på medicinska bibliotek, sjukhusbibliotek eller universitets-, högskolebibliotek.
- Kunskap om medicinska databaser, litteratursökning och referenshantering.
- Erfarenhet av arbete inom en stor organisation och erfarenhet av och intresse för hälso- och sjukvårdsfrågor.
- Erfarenhet av Sitevision eller liknande webbpubliceringsverktyg.För tjänsten krävs även att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du kreativ och utåtriktad. Du är självständig och har stor servicekänsla. Du tycker om att jobba i grupp och att samarbeta. Är du dessutom ansvarstagande, uthållig och flexibel, är du den person vi söker. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Studentmedhjälpare till Universitetsbiblioteket, timarvoderad

Bibliotekarie
Läs mer Apr 20
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 85 anställda vid fyra bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats. Universitetsbiblioteket befinner sig för närvarande i ett generationsskifte som tillsammans med andra förändringar i vår bemanning gör att vi just nu har ett rekryteringsbehov. Vi erbjuder dig som söker till oss en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i dynamiska campusmiljöer!
Läs mer:https://liu.se/organisation/liu/ub


Dina arbetsuppgifter
Som studentmedhjälpare kommer du att arbeta med service och enklare vägledning till bibliotekets användare, framplockning och uppsättning av böcker samt kopiering. Vilket eller  vilka bibliotek som tjänstgöringen fördelas till beslutas i samråd med dig som studentmedhjälpare. Arbetet utförs i vissa delar tillsammans med andra och i vissa delar självständigt. De som arbetar som studentmedhjälpare arbetar i olika omfattning i bibliotekens verksamhet och är en viktig resurs inom universitetsbibliotekets bemanning. Arbetspassen är förlagda under terminstid antingen till dagtid, kväll och/eller helg, omfattningen varierar utifrån verksamhetens löpande behov.

Dina kvalifikationer
För att kunna söka till att bli studentmedhjälpare skall du vara student vid Linköpings universitet och/eller studerande vid utbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap vid annat lärosäte. God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska samt god IT-kompetens utgör krav för anställningen. Arbetsuppgifterna kräver att du som person är flexibel, noggrann, har egen drivkraft och ett serviceinriktat förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper och lämplighet för arbetsinnehållet.

Anställningens omfattning
Enligt överenskommelse.

Tillträde
Hösten 2022

Lön
Ersättning utgår från fastställt timarvode för studentmedhjälpare.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se nedan.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-05-18. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

 


Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Barnbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Apr 29
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst och utveckling av kreativa mötesplatser.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här. Om arbetsplatsen
Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, tio närbibliotek och en bokbuss.


Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en bibliotekarie som ska arbeta med att utveckla och förnya verksamheten med inriktning läsfrämjande och uppsökande arbete för våra prioriterade målgrupper och med särskilt fokus barn och unga 0-9 år. Du kommer att ingå i team barn och unga. I teamet arbetar ni tätt och kreativt tillsammans med att planera, genomföra och utveckla verksamheten för barn och unga på huvudbiblioteket.

Tjänsten kan även komma att vara teamöverskridande, med en fot i något av huvudbibliotekets andra team eller närbibliotek. 

I tjänsten ingår också vanliga bibliotekariesysslor som yttre tjänst i bibliotekets diskar, mediehantering, programverksamhet främst inriktat mot de yngre barnen och samverkan med utomstående aktörer som BVC, förskolor m.fl. Linköpings stadsbibliotek satsar på att utveckla den digitala miljön och skapa delaktighet hos besökarna vilket kan komma ingå i tjänsten. I arbetet ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer
Du som söker har en examen som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten, inom t ex biblioteks- och informationsvetenskap, kultur eller pedagogik. Önskvärt är också om du har erfarenhet av att arbeta med barn och/eller ungdomar men även erfarenhet av arbete på bibliotek. Vidare är det också meriterande om du har bred litteraturkännedom framför allt vad gäller barn- och ungdomslitteratur. Vi ser det även som meriterande om du har kunskap och intresse för små barns språkutveckling samt erfarenhet från arbete med barn med fördel inom ålder 0-9 år. Du är med fördel intresserad av digitala arbetssätt och att utveckla den digitala miljön på arbetsplatsen. 

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket då arbetsuppgifterna kräver det. 

För att passa i rollen söker vi dig som är lugn och tillmötesgående i ditt bemötande. I stressade situationer behåller du ditt lugn och kan fokusera på rätt saker. Du samarbetar och arbetar bra med andra människor där du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du kommer gärna med nya ideér i arbetet och ser du ser till helheten och det större perspektivet i verksamheten.

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-09-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9303

Samtliga tillsvidareanställda medarbetare i Linköpings kommun kan komma att krigsplaceras.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie Campus Valla

Bibliotekarie
Läs mer Apr 1
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 85 anställda vid fyra bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats. Universitetsbiblioteket befinner sig för närvarande i ett generationsskifte som tillsammans med andra förändringar i vår bemanning gör att vi just nu har ett rekryteringsbehov. Vi erbjuder dig som söker till oss en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i dynamiska campusmiljöer!
Läs mer:https://liu.se/organisation/liu/ub


Din framtida arbetsplats
Vi behöver rekrytera en person till anställning som bibliotekarie med placering vid Campus Valla vilket är ett av universitetsbibliotekets fyra campusbibliotek. Biblioteket är placerat i Studenthuset på Campus Valla. Biblioteket ger omfattande biblioteks- och informationsservice till studenter, lärare och forskare vid Campus Valla. Personalgruppen består av 18 anställda.

Dina framtida arbetsuppgifter
Ett viktigt område för verksamheten vid biblioteket är utbildning och lärande. I den aktuella anställningen kommer du att ingå i ett undervisningsteam där du tillsammans med kollegor i Linköping och Norrköping planerar, genomför och utvecklar undervisning inom informationssökning, upphovsrätt och referenshantering, för i första hand studenter.
Vi söker dig som har förståelse för och insikt för pedagogiska frågor samt innehar ett intresse för undervisning i olika former. Bland övriga arbetsuppgifter ingår att synliggöra LiU forskning vid biblioteket samt arbete i yttre tjänst.

Linköpings Universitetsbibliotek arbetar ständigt med att utveckla sin verksamhet för att på bästa sätt motsvara de behov som ett modernt lärosäte ställer på ett universitetsbibliotek. Användarnas behov är alltid i fokus för bibliotekets verksamhet vilket innebär att arbetsinnehållet kan förändras över tid. Vi erbjuder en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i en dynamisk biblioteksmiljö.

Dina kvalifikationer
Akademisk examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig examen utgör krav för anställningen.

Vi söker dig som kan undervisa på både svenska och engelska. Området undervisning är under ständig utveckling, så i anställningen krävs intresse, kreativitet och förmåga att lära nytt och utveckla undervisningsområdet.   

För att passa för arbetsuppgifterna behöver du trivas med att arbeta i mötet med biblioteksanvändare både enskilt och i grupp till exempel genom att hålla i presentationer. Du kommer att ha omfattande kontakter med kollegor, bibliotekets olika användare och samarbetspartners. Arbetsinnehållet kräver därför att du har lätt för att samarbeta och är bra på att skapa kontakter och relationer. Du behöver också ha ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt samt förmåga att anpassa ditt arbete till verksamhetens behov. God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska både i undervisningssammanhang och i övriga förekommande arbetsuppgifter samt IT-kompetens utgör krav för anställningen.
Meriterande med erfarenhet och eller kunskaper i olika digitala resurser inom det pedagogiska området.

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning heltid provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga-jobb.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-05-01 Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.


Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Utvecklingsledare bibliotekens demokratiuppdrag

Bibliotekarie
Läs mer Mar 18
Vill du vara med och utveckla Östergötland? Vi erbjuder en spännande möjlighet att tillsammans med engagerade kollegor arbeta med uppdrag i nära dialog med folkbiblioteken i länets kommuner för att främja samarbete, verksamhetsutveckling och kvalitet.

Region Östergötland ansvarar för regionala utvecklingsfrågor, hälso- och sjukvård och kollektivtrafik. Regional utveckling omfattar områdena kultur, samhällsplanering, kompetensförsörjning och näringsliv, samt internationell samverkan.

Inom regional utveckling ansvarar Regionbibliotek Östergötland för den regionala biblioteksverksamheten. Vi arbetar på ett strategiskt plan med verksamhetsutveckling, förändringsarbete och kunskapsspridning kring frågor som rör folkbibliotekens utveckling och roll i samhället. I regionbibliotekets uppdrag ingår att vara en resurs för folkbiblioteken och att i samverkan initiera gemensamma förändringsprocesser. För att främja och utveckla skolbiblioteksverksamheten i Östergötland arbetar regionbiblioteket med fortbildning och stöd.
Inriktningen på arbetet verkar utifrån den regionala biblioteksplanens mål och prioriteringar.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en utvecklingsledare vars ansvar är att ge konsultativt stöd till folkbiblioteken i olika frågor och huvudfokus är verksamhetsutveckling av demokratiuppdraget i ett brett perspektiv. I uppdraget ingår att främja biblioteksverksamhet för nationella minoriteter samt att fungera som processtöd för medierelaterade frågor på ett strategiskt plan.

Du deltar i och samordnar olika nätverk och samarbeten inom Götabiblioteken, dvs folkbiblioteken i Östergötland och Tranås kommun. Du rör dig med lätthet mellan strategiskt och operativt arbete. Det kan handla om att planera, genomföra och processleda olika aktiviteter och projekt.  

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom till exempel områden som kultur, kommunikation, samhällsvetenskap eller biblioteks- och informationsvetenskap samt erfarenhet av förändringsarbete. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har goda kunskaper om biblioteksfältet och bibliotekens prioriterade grupper. Erfarenhet av ett handledande arbetssätt och projektarbete är meriterande.

Personliga egenskaper
Region Östergötland arbetar med kompetensbaserad rekrytering där vi lägger stor vikt vid kandidatens kompetenser (personliga egenskaper).

I din roll som utvecklingsledare har du täta kontakter med andra aktörer i samhället. Det kräver att du är relationsskapande och kommunikativ. För att lyckas med ditt uppdrag behöver du vara drivande och initiativrik och tänka i termer som tillgänglighet, inkludering och delaktighet.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Fokusbibliotekarie Nya Munken

Bibliotekarie
Läs mer Jan 31
Nya Munken har fått möjligheten att bli fokusbibliotek. Vi söker nu en driftig bibliotekarie som vill vara del i att bygga upp vår verksamhet från grunden.
Nya Munken är en av Sveriges större fristående skolor. Skolan startade 1993 och bedriver undervisning i årskurs 7-9. Nya Munken ligger i Linköping i Östergötlands län. Våra kärnvärden är att skapa trygghet, vara engagerade och tänka nytt. Skolan ska vara en trygg och stabil plats där alla elever blir sedda, har lika värde och kan utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och ambitioner. Skolans ambition är att ge eleverna goda kunskaper, som gör att de klarar sig bra i gymnasiet och får en bra start i livet. Alla våra elever använder sig av och har varsin Chromebook som vi använder som ett integrerat verktyg i den dagliga undervisningen.
Nya Munken lägger stor vikt vi att skolan ska vara en trevlig arbetsplats för såväl elever som för medarbetare. Skolan tror fullt och fast på att en glad medarbetare är en bra medarbetare. En förutsättning för detta är att alla medarbetare och elever känner sig delaktiga i det dagliga arbetet.
I Linköpings Kommun pågår sedan flera år tillbaka ett utvecklingsarbete för skolbiblioteken i grundskolan. Det är en utvecklingsmodell som kallas fokusbibliotek. Denna centrala satsning har fått nationell uppmärksamhet och Linköping ses som en av Sveriges främsta kommuner när det gäller skolbiblioteksutveckling. Vi har två fokusbibliotek som fått utmärkelsen Årets skolbibliotek och flera har årligen fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass.
Utmärkande för fokusbiblioteken är att arbetet sker i nära samarbete mellan pedagogerna och bibliotekarien. Biblioteket ses som en viktig resurs för ökad måluppfyllelse. Ditt uppdrag som fokusbibliotekarie innebär att du i samarbete med lärarna inspirerar till elevernas läsutveckling samt utvecklar deras medie- och informationskunnighet. Du kommer även att arbeta tätt med våra utvecklingsledare som under flera år har drivit projektet Språkutveckling i alla ämnen.
Förutom kollegorna på skolan finns det ca 20 fokusbibliotekarier på andra skolor, så det finns gott om kollegor. Det finns många möjligheter att möta bibliotekariekollegorna för erfarenhetsutbyte, lärande och samverkan. Som fokusbibliotekarie ingår du i ett väl inarbetat nätverk som träffas regelbundet och leds av en samordnare. I gruppen får du tillgång till hög samlad kompetens, naturlig kunskapsöverföring och ett öppet diskussionsklimat.
I tjänsten som fokusbibliotekarie ingår lästid 4 timmar per vecka.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som vi bedömer som likvärdig för uppdraget.
goda kunskaper i svenska språket, såväl skriftligt som verbalt.Vi ser även gärna att du har erfarenhet av:
läsfrämjande arbete bland barn och ungdomar
handledning och undervisning i medie- och informationsfärdighetVi ser som en självklarhet att du har intresse av att arbeta med barn och ungdomar och med pedagogiska frågor. Du har även ett stort intresse av och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur och ser informationssökning och källkritiskt tänkande som självklara delar i ditt arbete.

Ansök nu

Bibliotekarie till Huvudbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Feb 11
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst och utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här. Om arbetsplatsen
Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, tio närbibliotek och en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen. I denna tjänst kommer du vara placerad på huvudbiblioteket och ingå i team skön.

Team skön består av 8 medarbetare som ansvarar för verksamhetsområdet skönlitteratur och läsning för vuxna på huvudbiblioteket. Vi förutsätter att du liksom vi sätter besökaren i centrum. På Linköpings stadsbibliotek arbetar vi tillsammans för att vara ett bibliotek som är angeläget och tillgängligt för alla.

Arbetsbeskrivning
Centralt i denna tjänst är att tillsammans med teamet ansvara för området skönlitteratur och läsning för vuxna på huvudbiblioteket. I teamets uppdrag ingår att planera och utveckla ansvarsområdet i linje med bibliotekets uppdrag och mål, och att på ett lustfyllt och kreativt sätt når våra medborgare. Att förmedla teamets arbete till kollegor och samarbeta med övriga team, närbibliotek och samarbetspartners ingår i uppdraget.

I tjänsten kommer du utföra bibliotekssysslor som tjänst i bibliotekens diskar, mediahantering m.m. I arbetetet ingår kvälls- och helgtjänstgöring.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap eller kulturvetenskap. Du har god kunskap i det skönlitterära området och är intresserad av att förmedla kunskapen till vår besökare. Du förstår det sammanhang kommunal verksamhet verkar i och har god förmåga att planera utifrån bibliotekets uppdrag och mål. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete eller arbete från bibliotek. Du är omvärldsorienterad, nyfiken och litteraturintresserad.

Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Samtidigt behöver du tycka om att arbeta självständigt och ta ansvar för dina arbetsuppgifter och kunna planera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt samt förhållningssätt. I möten med andra är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående. Du har en positiv inställning till ditt arbete och handlar i enlighet med fattade beslut och relevanta styrdokument. Vidare är du kreativ som person och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning tom.  2023-02-01. 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8692
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie till Linköpings universitet

Bibliotekarie
Läs mer Dec 16
Arbetsbeskrivning
Har du utbildning inom bibliotek och informationsvetenskap och vill tillägna dig meriterande erfarenheter från universitetsbibliotek? Då kan uppdraget som bibliotekarie till Linköpings universitet (LiU) vara något för dig! Läs med om uppdraget nedan och sök tjänsten idag!


Som bibliotekarie hos LiU är arbetsuppgifterna fördelade inom två områden: fjärrlån och DiVA. Du kommer huvudsakligen arbeta inom fjärrlåneverksamheten med både in- och utlån samt bedöma när en resurs skall förvärvas istället för att lånas in. Arbetet med DiVA innebär fram för allt korrigering och komplettering av metadata. Vidare ingår i arbetsuppgifterna att söka fram relevant information på Internet via främst vetenskapliga databaser och tidskrifter samt att skanna in och digitalisera tryckt material för publicering i DiVA. Arbetet genomförs delvis i informationsdisken. 


Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss. 

Ansvarsområden
Som bibliotekarie kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefatta: 
In och utlån. 
Bedömning av resurs. 
Korrigering och komplettering av metadata i DiVA. 
Sökning av relevant information. 


Arbetstider
Heltid, 100%. Uppdraget avser att påbörjas 2022-03-01 och sträcker sig fram till och med 2022-08-12 med chans till förlängning.  
Arbetstid är vardagar mellan kl.08.00-16.30. 

Kvalifikationer
Till uppdraget som bibliotekarie söker vi dig som har: 
Examen i bibliotek och informationsvetenskap.
Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. 
Kunskaper och/eller erfarenheter av fjärrlån. 
Meriterande med erfarenhet av kvalitetsarbete i DIVA. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. 

Ansökan
Sista ansökningsdag 2022-01-20, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. 


För information: Alice Lindell, alice.lindell@randstad.se 

Om företaget
Linköpings univesitet (LiU) bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom bland annat material, IT och hörsel. I samma anda erbjuder LiU ett stort antal innovativa utbildningar, inte minst många professionsutbildningar för till exempel läkare, lärare, civilekonomer och civilingenjörer. LiU blev universitet 1975 och har idag 32 000 studenter och 4 000 medarbetare. Studenterna är bland de mest eftertraktade på arbetsmarknaden och enligt internationella rankningar är LiU bland de främsta i världen. 
För mer information hänvisas till:

Ansök nu

Bibliotekarie sökes i Linköping

Bibliotekarie
Läs mer Dec 14
Bibliotekarie sökes till ny spännande tjänst belägen i Linköping!

Om uppdraget

Just nu söker vi en bibliotekarie för ett uppdrag med start den 1 mars 2022 som förväntas pågå till och med den 12 augusti 2022. Det finns chans till förlängning av uppdraget på max 4 månader. Arbetet sker på plats under kontorstid 08:00-16:30 och har en tjänstgöringsgrad på 100%, heltid.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet kommer huvudsakligen ske inom två olika områden, fjärrlån och DiVA, samt att arbete vid informationsdisk är inkluderat. Det främsta arbetsuppgifterna inom fjärrlåneverksamheten innefattar in- och utlåning samt bedöma när en resurs skall förvärvas istället för att lånas in. I DiVA kommer arbetet framförallt innefatta korrigering och komplettering av metadata. Det kan även förekomma sökning efter information via vetenskapliga databaser och tidskrifter, skanning och digitalisering av material.

Dina kvalifikationer

- Examen i bibliotek och informationsvetenskap
- Minst 1 års arbetslivserfarenhet av liknande arbete
- Kunskaper och erfarenhet av fjärrlån
- Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift


Meriterande

- Erfarenhet och kvalitetsarbete i DiVA

Vad vi erbjuder dig

Som konsult på Bemannia erbjuder vi dig en nära kontakt med din konsultchef och en möjlighet till fler uppdrag via oss. Hos oss får du utvecklas på lärorika arbetsplatser och känna att din kompetens kommer till nytta.

Om ansökan
Sök tjänsten genom att klicka på ansök nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av ansvarig rekryterare Kajsa Hessel, kajsa.hessel@bemannia.se

För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess når du oss under kontorstid på 08-84 53 00.Bemannia är ett av Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsföretag inom offentlig sektor. Vi har ramavtal med 220 kommuner och ett 100-tal förvaltningar, bolag och myndigheter. Bemannia är ett auktoriserat bemanningsföretag som har kollektivavtal. Detta är en trygghet och en kvalitetssäkring såväl för våra kunder som för dig som konsult. Bemannias etablerade samarbeten med tusentals attraktiva arbetsgivare i hela landet erbjuder dig mängder med spännande karriärmöjligheter.

Ansök nu

Bibliotekarie sökes i Linköping

Bibliotekarie
Läs mer Dec 14
Bibliotekarie sökes till ny spännande tjänst belägen i Linköping!

Om uppdraget

Just nu söker vi en bibliotekarie för ett uppdrag med start den 1 mars 2022 som förväntas pågå till och med den 12 augusti 2022. Det finns chans till förlängning av uppdraget på max 4 månader. Arbetet sker på plats under kontorstid 08:00-16:30 och har en tjänstgöringsgrad på 100%, heltid.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet kommer huvudsakligen ske inom två olika områden, fjärrlån och DiVA, samt att arbete vid informationsdisk är inkluderat. De främsta arbetsuppgifterna inom fjärrlåneverksamheten innefattar in- och utlåning samt bedöma när en resurs skall förvärvas istället för att lånas in. I DiVA kommer arbetet framförallt innefatta korrigering och komplettering av metadata. Det kan även förekomma sökning efter information via vetenskapliga databaser och tidskrifter, skanning och digitalisering av material.

Dina kvalifikationer

- Examen i bibliotek och informationsvetenskap
- Minst 1 års arbetslivserfarenhet av liknande arbete
- Kunskaper och erfarenhet av fjärrlån
- Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift


Meriterande

- Erfarenhet och kvalitetsarbete i DiVA

Vad vi erbjuder dig

Som konsult på Bemannia erbjuder vi dig en nära kontakt med din konsultchef och en möjlighet till fler uppdrag via oss. Hos oss får du utvecklas på lärorika arbetsplatser och känna att din kompetens kommer till nytta.

Om ansökan
Sök tjänsten genom att klicka på ansök nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av ansvarig rekryterare Kajsa Hessel, kajsa.hessel@bemannia.se

För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess når du oss under kontorstid på 08-84 53 00.Bemannia är ett av Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsföretag inom offentlig sektor. Vi har ramavtal med 220 kommuner och ett 100-tal förvaltningar, bolag och myndigheter. Bemannia är ett auktoriserat bemanningsföretag som har kollektivavtal. Detta är en trygghet och en kvalitetssäkring såväl för våra kunder som för dig som konsult. Bemannias etablerade samarbeten med tusentals attraktiva arbetsgivare i hela landet erbjuder dig mängder med spännande karriärmöjligheter.

Ansök nu

Bibliotekarie till Linköpings Universitet

Bibliotekarie
Läs mer Dec 20
Är du bibliotikarie och vill arbeta på ett bibliotek som erbjuder service till studenter, forskare och lärare? Har du även erfarenhet av arbete med fjärrlån? Just nu söker vi dig som vill bidra med din erfarenhet och kunskap till Linköpings universitet. 

För att lyckas med just din ansökan, tror vi på ett starkt samarbete som gör att vi på Novare Bemanning bland annat erbjuder dig värde genom karriärsamtal, intervjuträning och välarbetad marknadsföring av din profil under processens gång. Låter detta som en möjlighet för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan redan nu! 

Om uppdraget

Vi på Novare är en stolt och godkänd leverantör av det statliga ramavtalet i Sverige. Nu söker vi en bibliotikarie för att konsultuppdrag hos Linköpings universitet, avdelningen för Medieförsörjning. Linköpings universitetsbibliotek ger omfattande biblioteks- och informationsservice till studenter, forskare och lärare inom samtliga fakulteter vid Linköpings universitet.

Arbetsuppgifterna är fördelade inom två områden: fjärrlån och DiVA. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inom fjärrlåneverksamheten är arbete med både in- och utlån, samt att bedöma när en resurs skall förvärvas istället för att lånas in. Arbetet med DiVA innebär framför allt korrigering och komplettering av metadata. Vidare ingår i arbetsuppgifterna att söka fram relevant information på Internet via främst vetenskapliga databaser och tidskrifter samt att skanna in och digitalisera tryckt material för publicering i DiVA. Du kommer även att ge service via bibliotekets informationsdisk.

Exempel på övergripande arbetsuppgifter 

In och utlån
Bedömning av resurser
Korrigering och komplettering av metadata i DiVA
Sökning av relevant information


Krav för tjänsten

Examen i biblioteks-och informationsvetenskap
Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
Kunskaper och/eller erfarenheter av fjärrlån.
Det är meriterande med erfarenhet av kvalitetsarbete i DIVA.


Uppdragsperiod och omfattning 

Uppdraget är på heltid under kontorstider och pågår från och med 2022-03-01 fram till och med 2022-08-12. Arbetstid är vardagar under normal kontorstid (kl.08.00-16.30).Ansökan 

Då urval sker löpande kan tjänsten komma till att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Var därför beredd med din ansökan redan nu. Sista ansökningsdag är 2021-01-16. Du är varmt välkommen! 

Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR. Om du däremot har frågor eller funderingar kring tjänsten så får du gärna kontakta Louise Ericson på louise.ericson@novare.se. 

Hoppas vi ses! 

Som konsult hos oss

Som konsult hos oss får du en dedikerad konsultchef som du träffar regelbundet. Du får även karriärsamtal samt tips och tankar för din utveckling. Vi har en aktiv feedback kultur med fokus på positiv utveckling, intervjuträning inför nya möjliga uppdrag och tillgång till möjliga uppdrag inom Novare koncernen.

Novare Bemanning erbjuder bemanningstjänster till offentlig och privat sektor. Vi vill bygga ett nytänkande bolag med fokus på att få kandidater, kunder och konsulter att förstå, utveckla och formulera sina behov av efterfrågan. Genom oss ska man få relevant och tydlig guidning oavsett om du är arbetssökande, redan anställd konsult eller uppdragsgivare.

Novare Koncernen är ett av Sveriges ledande HR Service företag som årligen genomför ca 600 rekryteringar samt många bemannings och interimsuppdrag. Novare har funnits i 20 år och startades av Investor. 2015 köpte personalen ut företaget från Investor och ägs idag av nyckelpersoner inom personalen

Ansök nu

Bibliotekarie till Linköpings Universitet!

Bibliotekarie
Läs mer Dec 15
Har du tidigare arbetat som bibliotekarie och vill delta på en arbetsplats som bedriver världsledande och gränsöverskridande forskning? Då har du nu möjligheten att anta rollen som bibliotekarie vid Linköpings universitet. Rollen är en konsulttjänst och du blir anställd av Poolia. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Som bibliotekarie kommer du att ingå i ett undervisningsteam där du i samarbete med kollegor i Linköping och Norrköping arbetar med utveckling, planering och genomförande av undervisning i informationssökning, upphovsrätt och referenshantering för studenter och forskare. Du kommer även att arbeta med publikt arbete och i yttre tjänst samt sedvanliga arbetsuppgifter inom biblioteket.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
• Pass i bibliotekets informationsdisk
• Undervisning för studenter
• Referenshantering för studenter och forskare

Vem är du?
Vi söker dig som tidigare arbetat som bibliotekarie, gärna med informationsdisk, och/eller varit behjälplig vid exempelvis referenshantering och undervisning. Du bör ha mycket god kännedom för bibliotekssystem samt biblioteksverksamhet.
Arbetet är publikt och du bör vara tillgänglig och tillmötesgående. För att trivas i tjänsten bör du vara trygg i de regler och lagar som omfattas av tjänsten samt tycka om att arbeta i en biblioteksmiljö.

Om verksamheten
LiU bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom bland annat material, IT och hörsel. I samma anda erbjuder LiU ett stort antal innovativa utbildningar, inte minst många professionsutbildningar för till exempel läkare, lärare, civilekonomer och civilingenjörer. LiU blev universitet 1975 och har idag 32 000 studenter och 4 000 medarbetare. Studenterna är bland de mest eftertraktade på arbetsmarknaden och enligt internationella rankningar är LiU bland de främsta i världen.

Ansök nu

Ledigt jobb som Bibliotekarie till Linköpings Universitet

Bibliotekarie
Läs mer Dec 15
Vi på Jefferson Wells söker just nu dig som vill jobba som Bibliotekarie på Linköpings Universitet. Tjänsten är på heltid under cirka fem månader med chans till förlängning. Arbetet är planerat att starta den första mars. Arbetet kommer i normalfall bedrivas på plats vid Campus Valla i Linköping men på grund av pandemin kan delar av arbetet komma att ske på distans.

Förutom det faktum att du får en väldigt omtyckt arbetsgivare är det bästa med det här jobbet att få vara en del av människors utveckling och att få se individer växa. Låter det spännande? Varmt välkommen med din ansökan!

Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du är anställd av oss på Jefferson Wells men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund. Detta ger dig en mängd fördelar som vi gärna berättar mer om!

Vad innebär rollen som Bibliotekarie?

Arbetsuppgifterna är fördelade inom två områden fjärrlån och DiVA. Huvudsakliga arbetsuppgifter för det aktuella uppdraget inom fjärrlåneverksamheten är arbete med både in- och utlån samt bedöma när en resurs skall förvärvas istället för att lånas in. Arbetet med DiVA innebär fram för allt korrigering och komplettering av metadata. Vidare ingår i arbetsuppgifterna att söka fram relevant information på Internet via främst vetenskapliga databaser och tidskrifter samt att skanna in och digitalisera tryckt material för publicering i DiVA. Arbete i informationsdisk ingår.Sammanfattning av arbetsuppgifter

* In och utlån
* Bedömning av resurs
* Korrigering och komplettering av metadata i DiVA
* Sökning av relevant information i vetenskapliga databaserKompetenskrav för tjänsten som Bibliotekarie:

* Högskoleutbildning inom bibliotek och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning.
* Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
* Kunskaper och eller erfarenheter av fjärrlån
* Meriterande med erfarenhet av kvalitetsarbete i DIVA.

Din profil

Den här tjänsten passar dig som tycker att det är spännande att arbeta med dokumentation, informationshantering och värdering av källor och resurser. Vi tror att du är noggrann, strukturerad och uppskattar att arbeta i en ordnad och strukturerad miljö.

Erbjudande

Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Jefferson Wells anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU.Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.

Den här tjänsten innebär att du kommer att bli anställd av Jefferson Wells men att du kommer att tillbringa dina arbetsdagar hos vår kund. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare August Wagrelius via e-post: august.wagrelius@manpower.se. Urval kommer att ske löpande.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Jefferson Wells

Jefferson Wells är ett konsult- och rekryteringsbolag specialiserat på att finna skickliga personer inom teknik, ekonomi, inköp men även marknadsföring, försäljning och HR är viktiga delar av vår verksamhet. Vi vänder oss till talanger som vill ta nästa steg i karriären. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential, får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Jefferson Wells finns på ett 50-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup.

Ansök nu

Bibliotekarie/Handläggare till LiU

Bibliotekarie
Läs mer Dec 20
Kort om tjänsten
Nu söker vi för ett konsultuppdrag, en handläggare till Linköpings Universitet

Om verksamheten
Du bli anställd av Dreamwork, men jobbar ute hos berörd myndighet.Uppdraget pågår mellan 2022-03-01 fram till och
med 2022-08-12. Tjänstgöringsgraden på 100%.
Arbetstid är vardagar under normal kontorstid (kl.08.00-16.30)

Mer om tjänsten
Arbetsuppgifterna är fördelade inom två områden fjärrlån och DiVA.
Huvudsakliga arbetsuppgifter för det aktuella uppdraget inom fjärrlåneverksamheten är arbete med
både in- och utlån samt bedöma när en resurs skall förvärvas istället för att lånas in. Arbetet med
DiVA innebär fram för allt korrigering och komplettering av metadata. Vidare ingår i
arbetsuppgifterna att söka fram relevant information på Internet via främst vetenskapliga databaser
och tidskrifter samt att skanna in och digitalisera tryckt material för publicering i DiVA. Arbete i informationsdisk ingår.

Sammanfattning av arbetsuppgifter
• In och utlån
• Bedömning av resurs
• Korrigering och komplettering av metadata i DiVA.
• Sökning av relevant information

Din profil
För att vara aktuell för denna rollen, måste du uppfylla nedan kriterier:

- Högskoleutbildning inom bibliotek och informationsvetenskap
- Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
- Kunskaper och eller erfarenheter av undervisning..
- Erfarenhet att hålla presentationer.
- Kunskaper i DiVA
Ansökan
Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.

Om Dreamwork
På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn’s Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s ”Entrepreneur of the Year”. Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.

Ansök nu

Projektsamordnare till mobil biblioteksverksamhet

Bibliotekarie
Läs mer Nov 12
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst och utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här. Om arbetsplatsen
Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, tio närbibliotek och en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen.

Ett viktigt uppdrag för biblioteken är att verka för det demokratiska samhällets utveckling. För att skapa goda förutsättningar för detta vill vi få fler delaktiga i det offentliga samtalet både fysiskt och digitalt. Med utgångspunkt i vårt Stärkta bibliotek-projekt där vi undersökt hur framtidens mobila bibliotek kan se ut vill vi nu testa vägar framåt för att möta det demokratiska uppdraget bättre. Genom ett mobilt arbetssätt vill vi prova på olika sätt att möta människor där de finns i sin vardag - på landsbygden och i staden. Det ska var en mötesplats för människor i alla åldrar med olika bakgrund och språk. En plats där människor med olika behov och förutsättningar kan mötas.

Arbetsbeskrivning
I tjänsten kommer du prova olika idéer och utvecklingsförslag som framkommit i projektet Stärkta bibliotek. I arbetet ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på bibliotek, gärna från mobil verksamhet. Du är omvärldsorienterad, nyfiken och litteraturintresserad.

Som person tar du stort ansvar för din uppgift. Kan själv strukturera ditt angreppssätt och driva processer vidare. Du har ett engagemang och en positiv attityd till ditt arbete. Du handlar i enlighet med fattade beslut och relevanta styrdokument. I yrkesmässiga sammanhang är du utåtriktad och socialt aktiv. Skapar kontakter och underhåller relationer. Vidare sätter du igång aktiviteter och tar initiativ i ditt arbete.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten
Tillträde: efter överenskommelse

Anställningsform: Projektanställning i 12 månader

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 8122
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie till närbibliotek Berga/Johannelund

Bibliotekarie
Läs mer Nov 11
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst och utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här. Om arbetsplatsen
Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, tio närbibliotek och en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen. I denna tjänst kommer du vara placerad på närbibliotek Berga samt Johannelund.

Närbiblioteket Berga ligger i nyrenoverade lokaler i Berga slott. Vi hoppas att du tillsammans med dina kollegor kommer kunna fortsätta arbetet för att bidra till ett välbesökt och aktivt bibliotek. Johannelund är också ett välbesökt närbibliotek som ligger i Johannelunds centrum med många aktiva besökare och ett stort utbud av medier. Hit kommer besökare i alla åldrar och med vida intressen.

Arbetsbeskrivning
Du ska med hjälp av fantasi och kunskap, vilja och fokus, vara delaktig i att skapa bibliotek som är angelägna och tillgängliga för alla. Du kommer få vara med på fortsatta resan med att utveckla ett starkt barn- och mångfaldsperspektiv i verksamheterna.

I tjänsten kommer du framförallt utföra bibliotekssysslor som tjänst i bibliotekens diskar, mediahantering, teknisk handledning m.m. I arbetetet ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete eller arbete från bibliotek. Du är omvärldsorienterad, nyfiken och litteraturintresserad.

Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Samtidigt behöver du tycka om att arbeta självständigt och ta ansvar för dina arbetsuppgifter och kunna planera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt samt förhållningssätt. I möten med andra är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående. Vidare har du intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-01-03 eller efter överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning tom.  2022-12-31. 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8121
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie med samordningsansvar för barnverksamhet, Ljungsbro/bokbussen

Bibliotekarie
Läs mer Nov 11
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst och utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här. Om arbetsplatsen
Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, tio närbibliotek och en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen. I denna tjänst kommer du vara placerad huvudsakligen på närbibliotek Ljungsbro samt bokbussen. Arbetsgruppen består av nio medarbetare.

Närbiblioteket i Ljungsbro är en liten men mycket aktiv arbetsplats med högt tempo och med stora möjligheter att påverka och skapa innehållet i verksamheten. Ljungsbro är även ett meröppet bibliotek. Vi förutsätter att du liksom vi sätter besökaren i centrum. I team om 3 skapar du tillsammans med dina kollegor, med hjälp av fantasi och kunskap, ett bibliotek som är angeläget och tillgängligt för alla. Verksamheten har stort fokus på barn men har besökare i alla åldrar och med vida intressen.

Bokbussen är en liten arbetsplats med stor och varierande verksamhet. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen. Våra främsta upptagningsområden är landsbygd och mindre tätorter i kommunen. Bussturerna riktar sig till förskolor och allmänhet. På turerna, som innebär informationstjänstgöring och klassiskt biblioteksarbete, jobbar du tillsammans med en förare/assistent. I ett team om 5 skapar du tillsammans med dina kollegor, med hjälp av fantasi och kunskap, en verksamhet som är angelägen för alla.

Arbetsbeskrivning
I denna tjänst är en central del att ha samordningsansvar för barn/ungdomsverksamhet. Det innebär att samordna i övergripande projekt som exempelvis läsfrämjande för barn och bokstart. I rollen förväntas man ha eller skaffa sig en spetskompetens inom det specifika området Barn/ungdomsverksamhet och omvärldsbevaka. Man förväntas förmedla detta till sina kollegor på de olika biblioteken och vara drivande/sammanhållande i olika övergripande projekt. Organisatoriskt kommer man att tillhöra området Ljungsbro/bokbussen. Det innebär tex. att jobba i biblioteken med att möta besökare, ta hand om medier, att delta i evenemang. Resterande tid jobbar man övergripande med samordningsuppdrag för barn/ungdomsverksamhet direkt från sin verksamhetschef.


I arbetet ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete från bibliotek. Önskvärt är också om du har erfarenhet av att arbeta med barn och/eller ungdomar. Vidare är det också meriterande om du har bred litteraturkännedom framför allt vad gäller barn och ungdomslitteratur. Som person är du omvärldsorienterad, nyfiken och litteraturintresserad.

Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Påverkar såväl diskussioners inriktning som andra personers motivation. Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Du har stor frihet att tillsammans med kollegorna forma verksamheten, och du är kreativ och kommer med nya idéer. Vidare är du utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang samt skapar kontakter och underhåller relationer.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-01-03 eller efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8119
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie med samordningsansvar för tillgänglighet, Malmslätt/Linghem

Bibliotekarie
Läs mer Nov 11
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst och utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här. Om arbetsplatsen
Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, tio närbibliotek och en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen.

Tjänsten är till huvudsak lokaliserad till närbiblioteken Malmslätt och Linghem vilket innebär att jobba i biblioteken med att möta besökare, ta hand om medier, att delta i evenemang. En del av tjänsten kommer man arbeta övergripande med tillgänglighetsuppdrag direkt från sin verksamhetschef. Arbetsgruppen består av fyra medarbetare.

Närbiblioteket i Malmslätt ligger centralt placerat och är aktivt och betydelsefullt i sitt närområde. Linghems bibliotek är både ett närbibliotek och skolbibliotek och ligger vid Himnaskolans entré. Genom att aktivt arbeta med närvaro, bemötande och aktiviteter i och utanför lokalerna vill vi skapa en god stämning, och attraktiva bibliotek.

Arbetsbeskrivning
Personer med funktionsnedsättning är en prioriterad målgrupp för biblioteken. Regionbibliotek Östergötland arbetar för att länets bibliotek ska vara tillgängliga och användbara för alla. Alla invånare, oavsett funktion och förutsättningar, ska ha likvärdig tillgång till bibliotekens lokaler, webb, medier, information och aktiviteter. För att biblioteken ska bli, och förbli, tillgängliga krävs kontinuerlig utveckling. I denna tjänst är en viktig del att ha samordningsansvaret för hur vi gör våra biblioteks tjänster tillgängliga för alla. Detta innebär att man förväntas ha eller skaffa sig en spetskompetens inom området tillgänglighet och omvärldsbevaka. Man förväntas förmedla detta till sina kollegor på de olika biblioteken och vara drivande/sammanhållande i olika övergripande projekt. 

I tjänsten ingår också vanliga bibliotekariesysslor som yttre tjänst i bibliotekets disk, mediehantering, programverksamhet och samverkan med utomstående aktörer som BVC, förskolor m.fl. I arbetet ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete eller arbete från bibliotek. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av tillgänglighetsarbete. Vidare är du omvärldsorienterad, nyfiken och litteraturintresserad.

Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Samtidigt behöver du tycka om att arbeta självständigt och ta ansvar för dina arbetsuppgifter och kunna planera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt. Du har stor frihet att tillsammans med kollegorna forma verksamheten, och du är kreativ och kommer med nya idéer. Du är bra på att engagera kollegorna och skapa en samsyn kring verksamheten. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-01-03 eller efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8076
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie med samordningsansvar digitala bibliotek, Lambohov/Ryd

Bibliotekarie
Läs mer Nov 11
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst och utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här. Om arbetsplatsen
Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, nio närbibliotek och en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen. I denna tjänst är du främst lokaliserad till närbiblioteken Ryd samt Lambohov. Arbetsgruppen består av sex medarbetare.

Verksamheten i Ryd är placerad i Ryds centrumgalleria. Vårt mål är att skapa en mötesplats för besökare i alla åldrar och med vida intressen. Närbiblioteket i Lambohov ligger på Tröskaregatan 23. Vi hoppas att du tillsammans med dina kollegor kommer kunna fortsätta arbetet för att vara välbesökta och aktiva bibliotek.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en bibliotekarie som ska ansvara för samordningen av arbetet med dagens och framtidens digitala bibliotek. Det handlar om hur vi hjälper människor att bli mer digitala, e-böcker och e-tjänster. Ansvarsområdet kring digitala bibliotek innebär att man förväntas ha eller skaffa sig en spetskompetens inom området och omvärldsbevaka. Man förväntas förmedla detta till sina kollegor på de olika biblioteken och vara drivande/sammanhållande i olika övergripande projekt. 

Organisatoriskt kommer man just nu att tillhöra området Lambohov/Ryd och delta i deras ordinarie verksamhet, förutom den del av tjänsten som man jobbar med övergripande digitala uppdrag som tilldelas direkt från verksamhetschef. Arbete i ordinarie verksamhet innebär tex. att jobba i biblioteken med att möta besökare, ta hand om medier, att delta i evenemang. I arbetet ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i en för tjänsten relevant utbildning som tex. biblioteks- och informationsvetenskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete eller arbete från bibliotek. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg och tjänster på bibliotek samt om du har drivit digital utveckling i ditt arbete.

Vi förutsätter att du sätter besökaren i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt. Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Samtidigt behöver du tycka om att arbeta självständigt och ta ansvar för dina arbetsuppgifter och kunna planera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt. Du har stor frihet att tillsammans med kollegorna forma verksamheten, och du är kreativ och kommer med nya idéer. Du är bra på att engagera kollegorna och skapa en samsyn kring verksamheten. Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-01-03 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8120
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Studentmedhjälpare Digimaker vid Universitetsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Okt 5
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 85 anställda vid fyra bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats. Universitetsbiblioteket befinner sig för närvarande i ett generationsskifte som tillsammans med andra förändringar i vår bemanning gör att vi just nu har ett rekryteringsbehov. Vi erbjuder dig som söker till oss en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i dynamiska campusmiljöer!
Läs mer:https://liu.se/organisation/liu/ub


Din arbetsplats
Universitetsbiblioteket söker nu studentmedhjälpare till uppdrag inom DigiMaker. DigiMaker är bibliotekets kombinerade Digital Lab och makerspace som för närvarande finns i Studenthuset, Campus Valla och på Campus Norrköpings bibliotek och är under uppstart på Medicinska biblioteket. DigiMaker vänder sig främst till studenter, och vi ser därför studenters medverkan i utvecklingen av verksamheten som betydelsefullt. Som studentmedhjälpare blir du en viktig drivkraft i verksamheten och en röst för studenterna.

DigiMaker är öppet för alla med LiU-anknytning och erbjuder en kreativ miljö där nya idéer och tekniker kan testas, användas och delas. De olika delområden som vi arbetar med inom DigiMaker är framför allt 3D- skrivare, digitalt berättande, Virtual Reality och digitala metoder. Utrustning och material finns även för analogt skapande i form av till exempel färg, pärlor, Lego, limpistol etc.

Dina arbetsuppgifter
De studenter som vi söker till DigiMaker kommer ingå i ett arbetslag av studenter. Med stöd av ordinarie personal planerar ni verksamheten i form av drop in och att hålla i workshops. En viktig del av arbetet är att introducera verksamheten för besökare, att vara delaktig i diskussioner om behov och verksamhetsutveckling och att knyta kontakter. Arbetet utförs i vissa delar tillsammans med andra och i vissa delar självständigt.
Om du blir studentmedhjälpare hos oss kommer du att få en spännande och lärorik inblick i den verksamhet som erbjuds inom DigiMaker och universitetsbiblioteket med goda möjligheter att påverka och utveckla DigiMakers verksamhet.
Läs mer om verksamheten på https://guide.bibl.liu.se/digimaker

Dina kvalifikationer
För att kunna söka till uppdraget skall du vara student vid Linköpings universitet och/eller studerande vid utbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap vid annat lärosäte.
Vi söker studenter som är intresserade av vara med och driva och utveckla verksamheten vid vårt kombinerade Digital Lab och makerspace, DigiMaker, som finns på våra tre bibliotek på campus Valla, campus US och campus Norrköping. Utöver att vara intresserad av att hålla öppet och bemanna vid drop in, event och inbokade besök söker vi dig med intresse och kunskaper inom ett eller fler av följande områden för att kunna hålla i introduktioner/workshops:


• Filmskapande
• Virtual Reality
• PodCast
• 3D-skrivare
• Programmering
• Excel

God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska samt god IT- kompetens utgör krav för uppdraget. Arbetsuppgifterna kräver att du som person är flexibel, noggrann, har egen drivkraft och ett serviceinriktat förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.

Anställningens omfattning
Timarvoderad tjänstgöring under terminstid, omfattningen på tjänstgöringen kan komma att variera utifrån verksamhetens löpande behov.

Tillträde
Snarast

Lön
Ersättning utgår från fastställt timarvode för studentmedhjälpare.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se nedan.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-10-26. Löpande urval kommer att tillämpas så inkom med din ansökan så snart som möjligt! Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

 


Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Universitetsbiblioteket söker studentmedarbetare timarvoderat

Bibliotekarie
Läs mer Sep 23
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 85 anställda vid fyra bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats. Universitetsbiblioteket befinner sig för närvarande i ett generationsskifte som tillsammans med andra förändringar i vår bemanning gör att vi just nu har ett rekryteringsbehov. Vi erbjuder dig som söker till oss en anställning med goda utvecklingsmöjligheter i dynamiska campusmiljöer!
Läs mer:https://liu.se/organisation/liu/ub


Dina arbetsuppgifter
Som studentmedhjälpare kommer du att arbeta med service och enklare vägledning till bibliotekets användare, framplockning och uppsättning av böcker samt kopiering. Vilket eller vilka bibliotek som tjänstgöringen fördelas till beslutas i samråd med dig som studentmedhjälpare. Arbetet utförs i vissa delar tillsammans med andra och i vissa delar självständigt. De som arbetar som studentmedhjälpare arbetar i olika omfattning i bibliotekens verksamhet och är en viktig resurs inom universitetsbibliotekets bemanning Arbetspassen är förlagda under terminstid antingen till dagtid, kväll och/eller helg, omfattningen varierar utifrån verksamhetens löpande behov.

Dina kvalifikationer
För att kunna söka till att bli studentmedhjälpare skall du vara student vid Linköpings universitet och/eller studerande vid utbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap vid annat lärosäte.
God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska samt god IT-kompetens utgör krav för anställningen.
Arbetsuppgifterna kräver att du som person är flexibel, noggrann, har egen drivkraft och ett serviceinriktat förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper och lämplighet för arbetsinnehållet.

Anställningens omfattning
Enligt överenskommelse.

Tillträde
Snarast

Lön
Ersättning utgår från fastställt timarvode för studentmedhjälpare.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se nedan.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-10-22. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

 

 


Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie till Linköpings universitet

Bibliotekarie
Läs mer Jun 18
Arbetsbeskrivning
Har du utbildning och erfarenhet av arbete som bibliotekarie? Trivs du i en roll med många kontakter och i samarbete med andra? Då kan det vara dig vi söker! För uppdrag hos Linköpings universitet (LiU) söker vi nu bibliotekarier. 


Som bibliotekarie kommer du att ingå i ett undervisningsteam där du i samarbete med kollegor i Linköping och Norrköping arbetar med utveckling, planering och genomförande av undervisning i informationssökning, upphovsrätt och referenshantering för studenter och forskare. Du kommer även att arbeta med publikt arbete och i yttre tjänst samt sedvanliga arbetsuppgifter inom biblioteket.


Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.

Ansvarsområden
Arbetsuppgifter kommer huvudsakligen innefatta: 
• Pass i bibliotekets informationsdisk
• Undervisning för studenter
• Referenshantering för studenter och forskare 

Arbetstider
Heltid, kontorstider mellan 08.00-16.30. Uppdraget sträcker sig mellan 2021-08-16 fram till och med 2022-01-31, med chans till förlängning. 
Ort: Linköping eller Norrköping. Det finns en tjänst avseende Campus Norrköping och en tjänst avseende Campus Valla, Linköping.

Kvalifikationer
För tjänsten som bibliotekarie till LiU söker vi dig som har: 
• högskoleutbildning eller likvärdig utbildning inom aktuellt område och minst sex (6) månaders arbetslivserfarenhet från liknande arbete 
• goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt 
• kunna kommunicera obehindrat på svenska, såväl i tal som skrift. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
2021-07-05, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.


För information: Annette.lorentzon@randstad.se

Om företaget
LiU bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom bland annat material, IT och hörsel. I samma anda erbjuder LiU ett stort antal innovativa utbildningar, inte minst många professionsutbildningar för till exempel läkare, lärare, civilekonomer och civilingenjörer. LiU blev universitet 1975 och har idag 32 000 studenter och 4 000 medarbetare. Studenterna är bland de mest eftertraktade på arbetsmarknaden och enligt internationella rankningar är LiU bland de främsta i världen. 
För mer information hänvisas till http://www.liu.se .

Ansök nu

Vi söker bibliotekarier med erfarenhet av undervisning

Bibliotekarie
Läs mer Jul 1
Har du tidigare arbetat med undervisning och har erfarenhet av presentationer? Då kan du vara den rätta bibliotekarien för oss!

Om uppdraget

Kunden är Linköpings Universitet som söker två stycken handläggare för ett heltids uppdrag, med arbetstiden 08:00-16:30. Uppdraget ska starta 2021-08-16 och pågå till 2022-01-31 med chans till förlängning.

I och med pandemin kan delar av arbetet komma att utföras på distans.

Dina arbetsuppgifter

I rollen kommer du hos Linköpings Universitets bibliotek ingå i ett undervisningsteam där du i samarbete med kollegor i Linköping och Norrköping arbetar med utveckling, planering och genomförande av undervisning i informationssökning, upphovsrätt och referenshantering för studenter och forskare. Du kommer även att arbeta med publikt arbete och i yttre tjänst samt sedvanliga arbetsuppgifter inom biblioteket.

Dina kvalifikationer

- Högskoleutbildning inom bibliotek och informationsvetenskap
- Minst 6 månaders erfarenhet om bibliotekarie
- Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
- Kunskaper och eller erfarenheter av undervisning.
- Erfarenhet att hålla presentationer


Vad vi erbjuder dig

Som konsult på Bemannia erbjuder vi dig en nära kontakt med din konsultchef och en möjlighet till fler uppdrag via oss. Hos oss får du utvecklas på lärorika arbetsplatser och känna att din kompetens kommer till nytta.

Om ansökan
Sök tjänsten genom att klicka på ansök nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av ansvarig rekryterare.

För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess når du oss under kontorstid 070-939 75 00.

Bemannia är ett av Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsföretag inom offentlig sektor. Vi har ramavtal med 220 kommuner och ett 100-tal förvaltningar, bolag och myndigheter. Bemannia är ett auktoriserat bemanningsföretag som har kollektivavtal. Detta är en trygghet och en kvalitetssäkring såväl för våra kunder som för dig som konsult. Bemannias etablerade samarbeten med tusentals attraktiva arbetsgivare i hela landet erbjuder dig mängder med spännande karriärmöjligheter.

Ansök nu

Barnbibliotekarie med inriktning små barns språkutveckling

Bibliotekarie
Läs mer Jun 10
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst och utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här. Om arbetsplatsen
Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek och tio närbibliotek varav en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps- kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen. 

Vi arbetar för att fler Linköpingsbor ska nås av Linköpings stadsbiblioteks verksamhet med demokrati och yttrandefrihet, samt ta del av läslust och utveckla livslånga lärandet. Läs mer om Linköpings biblioteksverksamhet i vår biblioteksplan. 

Arbetsbeskrivning
Vi söker en bibliotekarie som ska arbeta med att utveckla och förnya verksamheten med inriktning läsfrämjande och uppsökande arbete för våra prioriterade målgrupper och med särskilt fokus barn och unga 0-6 år. Du kommer att ingå i team barn och unga. I teamet arbetar ni tätt och kreativt tillsammans med att planera, genomföra och utveckla verksamheten för barn och unga på huvudbiblioteket.
Tjänsten kan även komma att vara teamöverskridande, med en fot i något av huvudbibliotekets andra team eller närbibliotek. 

I tjänsten ingår också vanliga bibliotekariesysslor som yttre tjänst i bibliotekets diskar, mediehantering, programverksamhet och samverkan med utomstående aktörer som BVC, förskolor m.fl. I arbetet ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har kunskap och intresse för små barns språkutveckling samt erfarenhet från arbete med barn med fördel inom ålder 0-6 år. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket då arbetsuppgifterna kräver det.

För att lyckas i rollen tror vi att du är en engagerad och kreativ person som gillar verksamhetsutveckling och att samarbeta med andra aktörer. Vi vill gärna att du är självgående och har mod att jobba självständigt, du tar egna initiativ och kommer ofta med nya idéer till teamet. Du har god samarbetsförmåga, hög servicekänsla och stort engagemang i mötet med kollegor och besökare. Du är trygg och stabil och har ett professionellt förhållningssätt till ditt arbete där du även har en god självinsikt. Vi söker också en person som är mångfaldsmedveten och förstår värdet i människors olikheter.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten
Tillträde: 2021-09-01 eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7192
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Bibliotekarie till Linköpings Universitet

Bibliotekarie
Läs mer Jun 21
Har du tidigare arbetat som bibliotekarie och vill delta på en arbetsplats som bedriver världsledande och gränsöverskridande forskning? Då har du nu möjligheten att anta rollen som bibliotekarie vid Linköpings universitet. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Som bibliotekarie kommer du att ingå i ett undervisningsteam där du i samarbete med kollegor i Linköping och Norrköping arbetar med utveckling, planering och genomförande av undervisning i informationssökning, upphovsrätt och referenshantering för studenter och forskare. Du kommer även att arbeta med publikt arbete och i yttre tjänst samt sedvanliga arbetsuppgifter inom biblioteket. Beräknad start mitten av augusti till och med slutet av Januari 2022.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
• Pass i bibliotekets informationsdisk
• Undervisning för studenter
• Referenshantering för studenter och forskare

Vem är du?
Vi söker dig som tidigare arbetat som bibliotekarie, gärna med informationsdisk, och/eller varit behjälplig vid exempelvis referenshantering och undervisning. Du bör ha mycket god kännedom för bibliotekssystem samt biblioteksverksamhet.
Arbetet är publikt och du bör vara tillgänglig och tillmötesgående. För att trivas i tjänsten bör du vara trygg i de regler och lagar som omfattas av tjänsten samt tycka om att arbeta i en biblioteksmiljö.

Om verksamheten
LiU bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom bland annat material, IT och hörsel. I samma anda erbjuder LiU ett stort antal innovativa utbildningar, inte minst många professionsutbildningar för till exempel läkare, lärare, civilekonomer och civilingenjörer. LiU blev universitet 1975 och har idag 32 000 studenter och 4 000 medarbetare. Studenterna är bland de mest eftertraktade på arbetsmarknaden och enligt internationella rankningar är LiU bland de främsta i världen.

Ansök nu

Bibliotekarie sökes till Linköpings Universitet i Linköping

Bibliotekarie
Läs mer Jun 21
Ledigt jobb som Bibliotekarie till Linköpings Universitet i Linköping

Vi på Jefferson Wells söker just nu dig som vill jobba som Bibliotekarie på Linköpings Universitet. Tjänsten är på heltid under cirka fem månader med chans till förlängning. Arbetet kommer, under vanliga förutsättningar, till stor del bedrivas på plats vid Campus Valla i Linköping men på grund av pandemin kan delar av arbetet komma att ske på distans.

Förutom det faktum att du får en väldigt omtyckt arbetsgivare är det bästa med det här jobbet att få vara en del av människors utveckling och att få se individer växa. Låter det spännande? Varmt välkommen med din ansökan!

Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du är anställd av oss på Jefferson Wells men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund. Detta ger dig en mängd fördelar som vi gärna berättar mer om!

Vad innebär rollen som Bibliotekarie?

Som bibliotekarie kommer du att ingå i ett undervisningsteam där du i samarbete med dina kollegor arbetar med utveckling, planering och genomförande av undervisning i informationssökning, upphovsrätt och referenshantering för studenter och forskare. Du kommer även att arbeta med publikt arbete och i yttre tjänst samt sedvanliga arbetsuppgifter inom biblioteket.Sammanfattning av arbetsuppgifter:

* Pass i bibliotekets informationsdisk
* Undervisning för studenter
* Referenshantering för studenter och forskareKompetenskrav för tjänsten som Bibliotekarie:

* Högskoleutbildning inom bibliotek och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning.
* Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
* Kunskaper och/eller erfarenheter av undervisning
* Erfarenhet att hålla presentationer
* goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
* kunna kommunicera obehindrat på svenska, såväl i tal som skrift.Din profil

Den här tjänsten passar dig som tycker att det är spännande att arbeta med dokumentation, undervisning och pedagogik. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av bland annat vuxenpedagogik.

Erbjudande

Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Jefferson Wells anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU.Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.

Den här tjänsten innebär att du kommer att bli anställd av Jefferson Wells men att du kommer att tillbringa dina arbetsdagar hos vår kund. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare August Wagrelius via e-post: august.wagrelius@manpower.se. Urval kommer att ske löpande och sista ansökningsdag är 2021-06-28.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Jefferson Wells

Jefferson Wells är ett konsult- och rekryteringsbolag specialiserat på att finna skickliga personer inom teknik, ekonomi, inköp men även marknadsföring, försäljning och HR är viktiga delar av vår verksamhet. Vi vänder oss till talanger som vill ta nästa steg i karriären. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential, får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Jefferson Wells finns på ett 50-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup.

Ansök nu

Bibliotekarie till Universitet i Linköping

Bibliotekarie
Läs mer Jun 17
Novare Public grundades våren 2018 för att hjälpa offentlig sektor med rekrytering, bemanning och interimlösningar. Sedan dess har vi rekryterat 100-tals chefer och specialister till offentliga organisationer i hela Sverige. Idag har vi flera stora ramavtal med statliga myndigheter i hela Sverige.
Genom vårt stora nätverk, långa erfarenhet och stora engagemang hjälper vi våra kunder att snabbt hitta rätt kompetens till sina organisationer.

Konsult hos oss 
Novare Public är ett konsult- och rekryteringsföretag som hjälper offentliga organisationer med kompetensförsörjning. Vår vision är att vara det första valet för offentliga organisationer när de behöver tillföra ny kompetens samt att vara det självklara valet för konsulter som vill arbeta inom offentlig sektor. Vår främsta styrka är att hitta rätt kompetens till våra kunder. För oss är det viktigt att våra rekryterade kandidater och konsulter matchas till rätt roll där de kan bidra med sin kompetens, trivas och utvecklas på jobbet.
 
Som konsult hos Novare Public blir du en del av vår organisation och växer tillsammans med oss genom att förstärka med din kompetens ute i våra kunders organisationer. Våra konsulter kan välja mellan att vara anställd hos oss eller att fakturera genom eget bolag. Vi kan erbjuda spännande uppdrag inom olika affärsområden i hela landet. En dedikerad konsultchef stöttar och hjälper dig genom hela uppdraget.
 
 
Om uppdraget
Vi söker nu en bibliotekarie som vill arbeta på ett universitetsbibliotek som ger omfattande biblioteks- och informationsservice till studenter, forskare och lärare inom samtliga fakulteter vid universitetet. Uppdraget kommer att starta 2021-08-16 fram till och med 2022-01-31 med arbetstiderna vardagar kl.08.00-16.30 med chans till förlängning till och med 2022-05-31.
 
Som bibliotekarie kommer du att ingå i ett undervisningsteam där du i samarbete med kollegor arbetar med utveckling, planering och genomförande av undervisning i informationssökning, upphovsrätt och referenshantering för studenter och forskare. Du kommer även att arbeta med publikt arbete och i yttre tjänst samt sedvanliga arbetsuppgifter inom biblioteket.
 
Arbetsuppgifter
Pass i bibliotekets informationsdisk
Undervisning för studenter
Referenshantering för studenter och forskare
 
Vi söker dig som har

• Högskoleutbildning inom bibliotek och informationsvetenskap, samt minst sex (6) månaders arbetslivserfarenhet från liknande arbete
• Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
• Kunskaper och/eller erfarenheter av undervisning
• Erfarenhet att hålla presentationer
• Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
Vidare är det meriterande om du har systemvana och undervisningsvana
 
 
 
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Har du frågor runt rekryteringsprocessen eller tjänsten så är du varmt välkommen att kontakta oss på Novare Public. Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök nu

Systembibliotekarie till Hälso- och sjukvården

Bibliotekarie
Läs mer Maj 7
Är du vår nya medarbetare? Vill du tillsammans med oss utveckla våra medicinska e-tjänster?

Biblioteket har en viktig roll på sjukhuset som informations- och medieresurs för regionens 12 000 anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat. Tillgängliggöra och vidareutveckla bibliotekets resurser är en viktig del av verksamheten. Vi arbetar också ständigt för att hitta nya strategier och metoder för att nå ut till sjukhusets medarbetare och patienter med information om bibliotekets tjänster och resurser.

Du kommer att ingå i ett team av samtliga bibliotekarier där du som systembibliotekrie tillsammans med oss utvecklar digitala tjänster. Vi kommer att skapa en biblioteksorganisation för all vår personal med existerande bibliotek i Motala och i Norrköping och en kommande bibliotekslösning i Linköping. Biblioteket ligger organisatoriskt under HR där ST-kansliet och Clinicum också finns. Läs mer här https://www.regionostergotland.se/Forskning-och-innovation/Service-for-forskare/Infrastruktur-for-forskning/Medicinska-fackbiblioteket/

Arbetsbeskrivning
Vi söker en engagerad och kunnig IT-bibliotekarie som kan hjälpa oss att utveckla det digitala biblioteket. Du kommer att arbeta med autentiseringslösningar, proxy, bibliotekssystem och databaser från olika leverantörer.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp på fyra bibliotekarier som gemensamt arbetar med problemlösning och verksamhetsutveckling. Dina arbetsuppgifter omfattar underhåll och utveckling av våra systemlösningar samt systemintegration och gränssnittsutformning mellan databaser, system och sökprotal.

Även sedvanliga arbetsuppgifter på bibliotek ingår såsom till exempel bemanning av lånedisk.

Beroende på dina tidigare erfarenheter kan arbetsuppgifterna komma att justeras och ytterligare arbetsuppgifter tillkomma.

Meriterande är:


• erfarenhet från arbete på sjukhusbibliotek, medicinska bibliotek eller högskolebibliotek
• erfarenhet från administration av bibliotekssystem
• erfarenhet av medicinska e-tjänster och databaser
• erfarenhet från arbete med gränssnitt, webb, systemadministration och systemimplementering
• kännedom om standarder och tekniker för databaser, metadata och webbtjänster

Utbildning och erfarenhet• Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning.
• Erfarenhet från arbete som systembibliotekarie och/eller med digitala resurser.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
• God samarbets- och initiativförmåga.

Personliga egenskaper
Som person har du  lätt att samarbeta och dela med dig av kunskaper och erfarenheter, samtidigt som du är van att arbeta självständigt. Du är utåtriktad, kommunikativ, kreativ och har god förmåga att skapa engagemang hos medarbetare och samverkanspartner. Du är lyhörd med hög social kompetens och är bra att bygga relationer. Du visar ett strategiskt synsätt. Du är flexibel, utvecklings- och resultatinriktad. Du håller dig uppdaterad inom dina arbetsområden. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställning och information
Projektanställning på 12 månader med möjlighet till förlängning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Ansvarig verksamhetschef Martin Schilling, 070 324 26 15.

Facklig företrädare för SACO är Håkan Hultberg, 010-103 05 19.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 30 maj 2021. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20210758. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Ansök nu