Pedagogiskt arbete jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Pedagogiskt arbete i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Postdoktor i nationalekonomi

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Okt 31
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Dina arbetsuppgifter
Anställningen som postdoktor i nationalekonomi kommer att inrättas vid Avdelningen för nationalekonomi vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling. Anställningen kommer att finansieras av Catharina Högboms och Michael Cocozzas stiftelse för forsknings- och kulturändamål i Linköpings kommun. Forskningsinriktningen för anställningen är öppen och omfattar alla områden inom nationalekonomi, inklusive finansiell ekonomi. Dock ska forskningen ha en anknytning till minst ett mål i Agenda 2030 för hållbar utveckling. Den specifika inriktningen kommer att fastställas i samråd mellan den kandidat som anställs och avdelningen. Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera att:


• Självständigt utveckla, ta ansvar för och genomföra ett forskningsprogram inom nationalekonomi, med målet att uppnå internationellt erkännande.
• Producera forskningsresultat med hög vetenskaplig kvalitet som du publicerar i ansedda refereegranskade vetenskapliga tidskrifter i nationalekonomi.
• Aktivt delta i seminarier, diskussionsgrupper och andra aktiviteter som anordnas gemensamt på avdelningen.
• Presentera forskningsresultat vid konferenser och forskningsseminarier.
• Fungera som en kompetensresurs inom ditt expertisområde för avdelningen.
• Utnyttja möjligheter för undervisning och handledning när dessa främjar karriärutvecklingen och är i linje med forskningsinriktningen.
• Söka externa forskningsmedel för framtida forskningsprojekt.

Som postdoktor kommer du i huvudsak bedriva forskning. Även undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock till högst en femtedel av arbetstiden. 

Dina kvalifikationer

För att vara behörig till anställning som postdoktor har du avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Din examen ska vara avlagd senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

Det är meriterande om din examen är avlagd högst tre år före sista ansökningsdag för denna anställning. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare, exempelvis vid olika typer av lagstadgade ledigheter.

Vi söker dig som har doktorsexamen inom nationalekonomi.

Den primära bedömningsgrunden kommer att vara den sökandes dokumenterade vetenskapliga skicklighet samt kvaliteten på den planerade forskningsverksamheten, såsom den beskrivs i forskningsplanen. I din ansökan ska du därför bifoga en forskningsplan där du beskriver hur du avser att disponera en 2-åriga postdoktoranställning. Det är ett krav att den planerade forskningen ska anknyta till minst ett av målen som anges i Agenda 2030 för hållbar utveckling. Förmåga att bedriva självständig forskning, samt erfarenhet av att delta i forskningssamarbeten, är också betydande meriter. Det är särskilt meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av teoretisk forskning och avser att under din postdoktorperiod fortsätta bedriva sådan forskning.

Som person är du trygg, självständig och strukturerad. Du har en utmärkt förmåga att lösa komplexa problem och kommunicera effektivt. Engagemang, samarbetsförmåga och goda personliga egenskaper värderas högt. Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav.

Din arbetsplats

Du kommer att arbeta på Avdelningen för nationalekonomi vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling. Avdelningen består av ungefär 30 personer, och dess verksamhet omfattar såväl forskning som utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå inom den Filosofiska fakulteten. Forskningen på avdelningen präglas av tvärvetenskaplighet genom samarbete med andra forskningsmiljöer, en tydlig relation till aktuella samhällsproblem och samverkan med samhället, samt en utpräglad policyorientering. Avdelningen bedriver forskning inom områden som direkt anknyter till Agenda 2030 för hållbar utveckling. Exempel på dessa områden inkluderar ekonomisk analys av diskriminering och ojämlikhet, hållbar finansiell ekonomi, hälsoekonomi och transportekonomi.

Om anställningen

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på två år med möjlighet till förlängning med en sammanlagd anställningstid på högst tre år. Anställningen som postdoktor är på heltid. 

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön och förmåner
Universitetet tillämpar individuell lönesättning, lämna löneanspråk i din ansökan.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 29 februari 2024. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas ej.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Training Specialist till Organic Response!

Utbildningsplanerare, företag
Läs mer Sep 6
Organic Response erbjuder högkvalitativa lösningar inom belysningskontroll och IoT. De lägger stort fokus på att leverera hållbara lösningar som främjar energieffektivitet och som förbättrar människors upplevelse inom den byggda miljön. Organic Response är ett innovativt företag som är en del av Fagerhult Group.

Bolaget stärker nu upp och söker en Training Specialist till teamet i Linköping som delar deras passion för lärande och teknik och som vill arbeta tillsammans med dem för att driva företaget till nya höjder. Är det dig vi söker?

OM BOLAGET

Fagerhult Group består av 12 bolag som finns representerade i Sverige, Europa och Australien. Organic Response är det mindre entreprenörsdrivna bolaget med cirka 30 medarbetare, varav tio i Linköping, men som samtidigt tillhör en större innovationsdriven koncern.

Organic Response är den smarta belysningslösningen som ger förstklassiga ljusupplevelser samtidigt som den minskar energiförbrukningen, sänker kostnader och uppnår hållbarhetsmål. Bolaget har utvecklat ett helt trådlöst "plug & play"-belysningskontrollsystem som tillåter varje enskild armatur att göra beslut om belysningen. Grunden i detta unikt flexibla system är deras sensornoder som integreras i varje armatur. Du kontrollerar sedan belysningen genom en egenbyggd Cloudbaserad portal och app.

OM ROLLEN

Som Training Specialist kommer du ansvara för utbildning och kompetensutveckling, mestadels internt för koncernbolagens anställda men också externt för kunder. Du kommer hålla i utbildningar och lära ut, bland annat under digitala webinars och med hjälp av animerade videor där produkten står i fokus. Du kommer även författa skriftligt utbildningsmaterial och smidiga användarguider. Materialet och utbildningarna skrivs och kommuniceras helt på engelska, så därför är det viktigt att du är van och bekväm med det.

Du kommer fylla en central roll i det strategiska arbetet kring hur utbildningsarbetet ska utformas för att nå ut till användarna på bästa sätt. Här handlar det om att hitta rätt struktur och rutiner för utbildningsarbetet samt att utforma kommunikationen för att fånga budskapet.

Som Training Specialist får du ta del av en gedigen introduktion som lär dig produkten och systemen på djupet. Med tiden kommer du således vara expert på produkterna och har en god förmåga att lära ut dina kunskaper till andra. När du får tid över kommer du stötta dina kollegor inom supportorganisationen och ägna dig åt visst IT-supportarbete där du tillhandahåller hjälp och stöd till användare.

VEM ÄR DU?

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetenser! Vi tror att du är nyfiken, idérik och kreativ. Du är en så kallad People person som älskar att möta människor och gärna pratar med och inför folk. Samtidigt har du en analytisk förmåga och är en utpräglad människokännare. Du är kommunikativ och anpassar alltid dina budskap utefter vem du pratar med. Du är strukturerad och van vid att planera och organisera ditt arbete. Kanske har du med dig arbetslivserfarenhet från en liknande roll relaterad till utbildning, eller så ligger din erfarenhet inom HR, kommunikation, marknadsföring eller försäljning.

Utöver detta tror vi att du har ett intresse för Tech och drivs av att lära dig mer om och utvecklas inom området. Du behöver inte ha några tekniska förkunskaper, men du är öppen för och nyfiken på att lära dig det som krävs för att förstå systemen i huvudsak och därmed också användarnas behov.

VI ERBJUDER

Organic Response erbjuder en atmosfär präglad av samarbete och innovation. Ännu mer betydelsefullt är att du ges möjligheten att vara i framkanten av IoT-revolutionen och utveckla en produkt som kan hjälpa till att betydligt reducera påfrestningen på vår planets sköra resurser!

ÖVRIGT

Upplägg: Anställning direkt hos Organic Response. A-hub hjälper till med rekryteringsprocessen och vid eventuella frågor kontakta Love Fransson på love@a-hub.se

Placering: På Organic Response kontor i centrala Linköping, samt att de erbjuder ett flexibelt Hybridupplägg.

Start: Omgående eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Training Specialist till Organic Response!

Utbildningsplanerare, företag
Läs mer Sep 21
Organic Response erbjuder högkvalitativa lösningar inom belysningskontroll och IoT. De lägger stort fokus på att leverera hållbara lösningar som främjar energieffektivitet och som förbättrar människors upplevelse inom den byggda miljön. Organic Response är ett innovativt företag som är en del av Fagerhult Group.

Bolaget stärker nu upp och söker en Training Specialist till teamet i Linköping som delar deras passion för lärande och teknik och som vill arbeta tillsammans med dem för att driva företaget till nya höjder. Är det dig vi söker?

OM BOLAGET

Fagerhult Group består av 12 bolag som finns representerade i Sverige, Europa och Australien. Organic Response är det mindre entreprenörsdrivna bolaget med cirka 30 medarbetare, varav tio i Linköping, men som samtidigt tillhör en större innovationsdriven koncern.

Organic Response är den smarta belysningslösningen som ger förstklassiga ljusupplevelser samtidigt som den minskar energiförbrukningen, sänker kostnader och uppnår hållbarhetsmål. Bolaget har utvecklat ett helt trådlöst "plug & play"-belysningskontrollsystem som tillåter varje enskild armatur att göra beslut om belysningen. Grunden i detta unikt flexibla system är deras sensornoder som integreras i varje armatur. Du kontrollerar sedan belysningen genom en egenbyggd Cloudbaserad portal och app.

OM ROLLEN

Som Training Specialist kommer du ansvara för utbildning och kompetensutveckling, mestadels internt för koncernbolagens anställda men också externt för kunder. Du kommer hålla i utbildningar och lära ut, bland annat under digitala webinars och med hjälp av animerade videor där produkten står i fokus. Du kommer även författa skriftligt utbildningsmaterial och smidiga användarguider. Materialet och utbildningarna skrivs och kommuniceras helt på engelska, så därför är det viktigt att du är van och bekväm med det.

Du kommer fylla en central roll i det strategiska arbetet kring hur utbildningsarbetet ska utformas för att nå ut till användarna på bästa sätt. Här handlar det om att hitta rätt struktur och rutiner för utbildningsarbetet samt att utforma kommunikationen för att fånga budskapet.

Som Training Specialist får du ta del av en gedigen introduktion som lär dig produkten och systemen på djupet. Med tiden kommer du således vara expert på produkterna och har en god förmåga att lära ut dina kunskaper till andra. När du får tid över kommer du stötta dina kollegor inom supportorganisationen och ägna dig åt visst IT-supportarbete där du tillhandahåller hjälp och stöd till användare.

VEM ÄR DU?

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetenser! Vi tror att du är nyfiken, idérik och kreativ. Du är en så kallad People person som älskar att möta människor och gärna pratar med och inför folk. Samtidigt har du en analytisk förmåga och är en utpräglad människokännare. Du är kommunikativ och anpassar alltid dina budskap utefter vem du pratar med. Du är strukturerad och van vid att planera och organisera ditt arbete. Kanske har du med dig arbetslivserfarenhet från en liknande roll relaterad till utbildning, eller så ligger din erfarenhet inom HR, kommunikation, marknadsföring eller försäljning.

Utöver detta tror vi att du har ett intresse för Tech och drivs av att lära dig mer om och utvecklas inom området. Du behöver inte ha några tekniska förkunskaper, men du är öppen för och nyfiken på att lära dig det som krävs för att förstå systemen i huvudsak och därmed också användarnas behov.

VI ERBJUDER

Organic Response erbjuder en atmosfär präglad av samarbete och innovation. Ännu mer betydelsefullt är att du ges möjligheten att vara i framkanten av IoT-revolutionen och utveckla en produkt som kan hjälpa till att betydligt reducera påfrestningen på vår planets sköra resurser!

ÖVRIGT

Upplägg: Anställning direkt hos Organic Response. A-hub hjälper till med rekryteringsprocessen och vid eventuella frågor kontakta Love Fransson på love@a-hub.se

Placering: På Organic Response kontor i centrala Linköping, samt att de erbjuder ett flexibelt Hybridupplägg.

Start: Omgående eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Professor i Logistik

Professor
Läs mer Nov 28
VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet som bedriver tillämpad forskning och kvalificerade utredningar inom transportområdet. VTI utlyser en anställning som professor i Logistik med placering i Linköping eller Lund.  

Anställningens inriktning 
Anställningens inriktning är tillämpad forskning om varuägande organisationers logistik och dess växelverkan med transportsystemet. Ämnesområdet Logistik handlar om hur företag och organisationer skapar effektivare försörjningskedjor och därigenom uppnår mål som lönsamhet, konkurrenskraft och hållbarhet. Det inkluderar frågeställningar kopplat till utformning av varuförsörjning, distribution och marknadskanaler och omfattar företagets strategier, strukturer och processer, där logistikstrategin studeras som en del av företags affärsmodell.  

Varuägande organisationer definierar efterfrågan på transporter och är de aktörer som huvudsakligen finansierar verksamheten inom transport. Transportsystemens respons på efterfrågan påverkar i sin tur de varuägande företagens konkurrenskraft och därigenom företagens lönsamhet. 

Design på logistiksystemnivå är en förutsättning för att uppnå hållbara transportsystem då dessa samtidigt måste stödja de varuägande företagens affärsmodeller. Förändringar mot ett mer hållbart transportsystem förutsätter således konkurrenskraftiga lösningar för varuägarna. Logistiköverväganden på strategi-/strukturnivå, t.ex. anpassning av lager, lokalisering och produktionsplanering, påverkar i lika hög grad transportsystemet som rena transportöverväganden och därmed möjligheten att nå transportpolitiska mål. 

Forskningen handlar om strukturella val avseende affärsmodeller, sourcingmarknader, produkter, försäljningskanaler samt utveckling mot hållbarhet, digitalisering och effektivitet genom ny teknik och bättre metoder. Forskningen kommer i huvudsak genomföras i tvärvetenskapliga sammanhang. Angreppssätt väljs?utifrån problemställningarnas behov.

Arbetsuppgifter 
Innehavaren av anställningen som professor förväntas: 


• stimulera, leda och genomföra forskning, utveckling och utredning av hög kvalité i syfte att höja vetenskaplig kunskap och kompetens inom anställningens område. 
• initiera, bereda och söka externfinansiering för forskningsprojekt i samarbete med kollegor, universitet, näringsliv och myndigheter samt organisationer. 
• handleda doktorander samt bygga upp och leda en forskargrupp. 
• sprida forskningsresultat till breda grupper av intressenter samt utveckla och fördjupa VTI:s nationella och internationella samarbeten inom området. 
• ge vetenskapliga underlag och råd till regeringen, myndigheter och andra relevanta avnämare. 

Arbetsuppgifterna kräver god förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på svenska och engelska. En icke svenskspråkig innehavare av anställningen förväntas att inom tre år förvärva tillräckliga kunskaper i svenska och svenska förhållanden för att kunna obehindrat kommunicera med aktörer i VTI:s omvärld.  

Behörighetskrav 
Behörig att anställas som professor vid VTI är den som har vetenskaplig skicklighet, se vidare förordning (2007:964) med instruktion för Statens väg- och transportforskningsinstitut. 

Bedömningsgrunder  
Som bedömningsgrund vid anställning av professor gäller graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning: Den vetenskapliga skickligheten ska vara sådan att den sökande har: 


• En självständig vetenskaplig produktion inom ämnesområdet som överstiger vad som krävs för docentkompetens både kvalitativt och kvantitativt. 
• Vetenskapliga publikationer som är av hög kvalitet och betydande omfattning, visar aktualitet och har publicerats i ansedda internationella tidskrifter eller andra publikationsformer som är aktuella inom ämnesområdet.  
• Nationell och internationell erkännelse inom ämnesområdet, t.ex. uppvisad genom inbjudna föredrag, gransknings- och opponentuppdrag av betydande omfattning. 
• Förmåga till vetenskapligt ledarskap, vilket innefattar initiering, uppbyggnad och ledning av forskargrupp och forskningsverksamhet, etablering av forskningssamarbeten inom eller utanför den egna forskningsorganisationen liksom betydelsefulla insatser för ämnesområdets vetenskapliga utveckling. 
• Förmåga att bygga upp egen forskningsverksamhet av egna forskningsanslag erhållna i nationell eller internationell konkurrens från forskningsråd, stiftelser, näringsliv etc.  
• Förmåga till samverkan inom ämnesområdet och med det omgivande samhället, genom den egna vetenskapliga verksamheten. 

Utöver vetenskaplig skicklighet gäller som bedömningsgrunder, i förhållande till anställningens inriktning och innehåll, även: 


• Forskningsplanens kvalitet och relevans, och som omfattar internationella samarbeten och nydanande bidrag till strategisk utveckling inom ämnesområdet. 
• Graden av skicklighet att bedriva tillämpad forskning, som resulterar i vetenskapligt underlag och råd till regering, myndigheter och andra relevanta avnämare.  
• Graden av skicklighet i att samarbeta, utveckla och leda verksamhet och personal. Däri ingår att ha kunskap om mångfalds- och likabehandlingsfrågor samt jämställdhet. 
• Pedagogisk förmåga: Kunskap, förhållningssätt och erfarenhet av handledning. Den sökande ska normalt ha varit de facto huvudhandledare för minst en doktorand till doktorsexamen och genomgått högskolepedagogisk handledarutbildning. Pedagogiska aktiviteter riktade mot näringsliv, myndigheter, organisationer och andra intressenter.  

Mer information 
Information om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om på www.vti.se 

Notera att ansökan blir ett offentligt dokument. 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.  

Ref. Nr. 2023/0435–3.1 

Anvisningar för ansökan 
Ansökan ska innehålla: 


• CV enligt specifik mall. Denna hittar du i annonsen på vti.se, under "Lediga jobb"
• Andra dokument du vill åberopa i din ansökan 

Ansökningar/handlingar som skickas per post ska lämnas in i fyra identiska exemplar och skickas till VTI, HR-enheten 581 95 Linköping. Märk dessa handlingar med Ref. Nr. 2023/0435–3.1 

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 4 februari 2024. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Ansök nu

Doktorand i kommunikationssystem

Doktorand
Läs mer Dec 1
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu en doktorand till avdelningen för Kommunikationssystem vid Institutionen för Systemteknik (ISY).

Dina arbetsuppgifter

Forskningen behandlar teknologi för trådlösa 6G-system, speciellt samutnyttjande av distribuerad MIMO och Terahertzkommunikation, fjärravkänning (radar), aspekter av icke-ideal hårdvara, synkronisering och kalibrering, robustifiering mot avsiktliga störsändningar, samt kommunikationseffektiv distribuerad maskininlärning.

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.


Din arbetsplats
Avdelningen för Kommunikationssystem bedriver forskning samt grundutbildning och forskarutbildning. Läs gärna mer om oss här liu.se/organisation/liu/isy/ks.

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på avancerad nivå inom elektro- och systemteknik eller tillämpad matematik genom att ha minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå inom elektro- och systemteknik eller tillämpad matematik eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Sökande måste uppvisa mycket god matematisk mognad och ha goda färdigheter i programmering. Du ska även ha mycket god förmåga att kommunicera på engelska både i tal och skrift. 

Om anställningen
I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske. 

Tillträde enligt överenskommelse.

Säkerhetskontroll kan komma att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Lön och förmåner
Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 31 januari, 2024. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Doktorander inom fjärranalys

Doktorand
Läs mer Dec 5
Nytt
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu upp till tre doktorander inom fjärranalys vid Avdelningen för datorseende (CVL) på Institutionen för Systemteknik (ISY).

Dina arbetsuppgifter

Forskningens huvudområde är maskininlärning med inriktning mot fjärranalys. Mer specifikt kommer vi att utveckla metoder för maskininlärning och lösningar för hantering av stora datamängder (”big data”), vilka används för att extrahera geografiska kunskaper från jordens observationsdata och därmed kunna hantera de pågående klimatförändringarna. Projektet kommer använda sig av multimodala fjärranalysdata och förbättra synergierna mellan olika datakällor i samband med observationer av jorden.

Forskningen finansieras av ELLIIT, Vinnova och Zenith och resultatet kommer presenteras i flera vetenskapliga tidskrifter, som till exempel IEEE TGRS, ISPRS JPRS och RSE samt på konferenser såsom CVPR, NeurIPS och ICML.

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.


 

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på avancerad nivå i datavetenskap och teknik, eller tillämpad fysik och elektroteknik, där du slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå inom datorseende och fjärranalys eller motsvarande. Alternativt att du på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Du som söker ska ha god matematisk förmåga samt ha erfarenhet av programmering och att analysera data via fjärranalys. Du ska även ha förmåga att arbeta självständigt och att formulera och behandla tekniska och vetenskapliga frågor. Vidare ska du ha utmärkta kunskaper att kommunicera muntligt och skriftligt på engelska.

Din arbetsplats
Avdelningen för datorseende (CVL) vid Institutionen för Systemteknik (ISY) har en pulserande forskningsmiljö med fem fakultetsmedlemmar, fem forskare, tio doktorander och flera adjungerade forskare. CVL genomför forskning och utbildning på grund-, avancerad- och forskarnivå för maskinlärning inom datorseende.

Avdelningen har blivit omnämnd som en av Sveriges bästa forskningsmiljöer i Vinnova’s senaste rapport. För mer information om vårt arbete, se här: https://liu.se/organisation/liu/isy/cvl.

Om anställningen
I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske.

Tillträde enligt överenskommelse.

Säkerhetskontroll kan komma att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Lön och förmåner
Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 31 januari, 2024. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Timvikarier sökes till Förskola

Förskollärare
Läs mer Dec 3
Nyfiken på att arbeta på förskola ?
Föräldrakooperativet Pilen söker timvikarier. Erfarenhet av barn eller att ha arbetat i förskola är ett plus.
Förskolan ligger i natursköna Slaka ett stenkast från stan. Vi arbetar med små barngrupper och har en härlig sammanhållning i personalgruppen!
Kanske studerar du eller något annat och vill jobba extra hos oss? Vi behöver dig!


Välkommen att skicka i din ansökan till
verksamhetsansvarig@fkpilen.se

Ansök nu

Cirkelledare Spanska

Cirkelledare/Studiecirkelledare
Läs mer Aug 30
Lärare i Spanska på flera nivåer sökes till Linköping 

Folkuniversitetet söker lärare för undervisning i spanska på flera nivåer, A1 och A2  i Linköping till våren.


Vi söker dig som har/eller vill få erfarenhet av att undervisa vuxna och har möjlighet att börja jobba så snart som möjligt på plats på våra kontor.

Kurserna startar första veckan i februari,och sker kvällstid. Vi kommer överens om vilken dag i veckan och vilken starttid- antingen 17.15 eller 19.00.


Vi söker dig som: 


- har spanska språket som modersmål och/eller språkutbildning i språket. 


- har pedagogisk förståelse och pedagogisk erfarenhet. 


- har erfarenhet av och ett aktivt intresse för vuxenpedagogik. 


- är en flexibel, strukturerad, positiv och motiverande person. 


- kan arbeta på kvällstid. 


Som kursledare hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Vår undervisning genomsyras av en kommunikativ språksyn.*

Goda kunskaper i svenska är viktigt.

Det finns stort utrymme att forma kursen själv och vi uppmuntrar att man gör det i samråd med kursdeltagarna.

Det är ett krav att du kan tänka dig åka till Linköping då tjänsten är en objekt- och timanställning med undervisning på plats.


Varje språkkurs vi erbjuder är en gång i veckan under 10 veckor, totalt 20 studietimmar med max 12 deltagare.

Denna hösttermin har vi fyra kurser i olika nivåer av spanska, nästa termin behöver vi en cirkelledare till uppskattningsvis två eller tre kurser.


Anställningsform: Objektsanställning deltid, 10 veckor á 2 studietimmar i veckan per kurs. 


Lön: Timlön enligt avtal


Kontakt: Ellen Törn, Verksamhetsutvecklare, Folkuniversitetet, ellen.torn@folkuniversitetet.se, 013-4742014Låter det intressant? Ansök redan nu genom att skicka ditt CV och ett personligt brev.

Ansök nu

Postdoktor i statsvetenskap

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Dec 5
Nytt
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Dina arbetsuppgifter
Den utlysta anställningen som postdoktor inriktas mot forskning och undervisning i statsvetenskap. Innehavaren av anställningen ska bedriva och utveckla egen forskning som knyter an till forskning om politisk styrning och institutionella arrangemang kring sociotekniska system, i första hand digitalisering, och energi- och klimatomställning av bebyggd miljö. Mer specifikt ska postdoktorn bidra till forskning om digital förvaltning samt energi- och klimatpolitiska styrmedel. Forskningen kan bedrivas på kommunal, nationell eller europeisk nivå och med fördel med jämförande ansatser. Kompetenser kring institutionella analyser kring policyprocesser och förståelse för svårstyrda problem är särskilt meriterande.

Till ansökan som postdoktor ska bifogas en avsiktsförklaring där den sökande formulerar en preliminär forskningsplan (max tre sidor) som beskriver den forskning som avses att bedrivas inom ramen av anställningen. Forskningsplanen kommer att utgöra en grund för bedömning av ansökan. De forskningsfrågor som formuleras i ansökan ska knyta an till tematiken inom något eller flera av de forskningsområden som anges ovan, och får gärna, men behöver inte, därtill relatera till annan pågående forskning på avdelningen.

Som postdoktor kommer du i huvudsak att bedriva forskning. Även undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock till högst en femtedel av arbetstiden. Vi förväntar oss att du är aktiv inom forskningssamhället genom att formulera ansökningar om forskningsmedel, delta i forskningsprojekt och kommunicera resultat via akademiska publikationer och konferenser, samt att du deltar i avdelningens verksamhet såsom arbetsplatsträffar, seminarier och liknande. Därtill är en viktig uppgift att kunna samverka med andra aktörer, även utanför akademin.

Som postdoktor kommer du i huvudsak bedriva forskning. Även undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock till högst en femtedel av arbetstiden. 

Dina kvalifikationer

För att vara behörig till anställning som postdoktor  har du avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Din examen ska vara avlagd senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

Det är meriterande om din examen är avlagd högst tre år före sista ansökningsdag för denna anställning. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare, exempelvis vid olika typer av lagstadgade ledigheter.

Vetenskaplig skicklighet visas genom egen forskning som resulterat i vetenskaplig publicering, genom planering och ledning av forskning och forskarutbildning samt genom förmåga att erhålla forskningsanslag. Vetenskaplig skicklighet kan därutöver visas genom förmåga att i forskning uppnå resultat genom samverkan med andra forskare samt genom förmåga att informera om forskning.

Dokumenterad vetenskaplig skicklighet i statsvetenskap eller något närliggande samhällsvetenskapligt ämne är ett krav för anställningen.

Den sökande bör ha erfarenheter av empiriskt inriktad forskning som knyter av till och är relevant för den forskning som beskrivs ovan.

Då undervisning och/eller forskning sker på både svenska och engelska ska du kunna uppvisa förmåga att undervisa och/eller bedriva forskning på både svenska och engelska.

Din arbetsplats

Du kommer att arbeta på Avdelningen för statsvetenskap som är en del av Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI). Vid Avdelningen bedrivs forskning, forskarutbildning och grundutbildning. Forskningen på avdelningen är inriktad på frågor om lokal politik och förvaltning, digitalisering och demokrati, utbildnings- och forskningspolitik, EU-frågor, energi- och klimatpolitik samt globalisering och internationell politik. Våra grundutbildningskurser ges bland annat inom Politices kandidatprogrammet, masterprogrammet Master in International and European Relations, masterprogrammet i Statsvetenskap med inriktning mot offentlig förvaltning samt inom lärarutbildningen i samhällskunskap. Viktiga samarbetspartners för avdelningens forskningsverksamhet är Linköpings universitets Centrum för klimatpolitisk forskning och Centrum för kommunstrategiska studier.

Om anställningen

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på två år med möjlighet till förlängning med en sammanlagd anställningstid på högst tre år. Anställningen som postdoktor är på heltid.

Postdoktortjänsten finansieras genom forskningsbidrag från Energimyndigheten och Vetenskapsrådet.

Tillträde snarats möjligt.

 

Lön och förmåner
Universitetet tillämpar individuell lönesättning, lämna löneanspråk i din ansökan.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 12 januari 2024. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas ej.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Universitetslektor i historia

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Nov 27
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Dina arbetsuppgifter
Anställningen är placerad vid avdelningen för historia, konst och religion (HKR) vid Institutionen för kultur och samhälle (IKOS). Vid IKOS ges historia som fristående kurs på grund- och avancerad nivå (Historia 1-4, 1-120 högskolepoäng) och som forskarutbildning. Ämnet ingår i lärarutbildningar för grundskola och gymnasieskola. Avdelningen erbjuder även olika specialkurser och internationella kurser. Undervisningen sker på svenska och engelska.

Historia är en del av forskningsmiljön Historiska studier, med ett brett forskningsspektrum. Här finns Centrum för lokalhistoria. Historia är också knutet till forskningsmiljön Didaktik i samhällsämnena.

Anställningen som universitetslektor i historia kan innebära arbetsuppgifter som undervisning, handledning, examination, kursutveckling, forskning och administration. Du ska kunna arbeta inom grundutbildningens alla nivåer, vara beredd att samarbeta med kollegor såväl inom som utom ämnesområdet samt i övrigt, inte minst genom din fysiska närvaro i miljön, bidra till en kreativ och dynamisk ämnes- och institutionsmiljö.

Vi förutsätter att du är aktiv inom forskningssamhället, deltar i avdelningens verksamhet såsom seminarier och workshops, deltar i forskningsprojekt, kommunicerar resultat via akademiska publikationer samt bidrar till att attrahera externa forskningsmedel.

Vi söker dig som aktivt vill bidra till universitetets utvecklingsarbete. Du ska vid behov kunna ta dig an uppdrag såsom studierektor, ansvarig för lärarutbildningen, forskningsledare eller ledare av forskningsseminarium.

I ditt arbete ingår att följa utvecklingen nationellt och internationellt inom ditt ämnesområde och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för ditt arbete.

Vi förväntar oss att du är flexibel och har förmåga att röra dig mellan olika typer av pedagogiska och vetenskapliga sammanhang. Du delar med dig av kunskap och bidrar till arbetsgruppens professionella utveckling, kollegiala arbetssätt och sociala gemenskap. Att du är närvarande och aktiv ser vi som självklart för att du ska kunna utföra dina uppgifter på bästa sätt och trivas i arbetsgemenskapen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens, samt har visat pedagogisk skicklighet, eller annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter.

För denna anställning kommer i första hand lika vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. I andra hand administrativ och övriga skickligheter.

Gällande dokumenterad vetenskaplig skicklighet kommer följande att bedömas:


• ett krav för anställningen är skicklighet inom det historievetenskapliga fältet,
• särskilt meriterande för anställningen är skicklighet i studier av tidsperioden före 1850 och
• meriterande för anställningen är skicklighet i att erhålla forskningsmedel.

Gällande dokumenterad pedagogisk skicklighet kommer följande att bedömas:


• ett krav för anställningen är skicklighet inom det historievetenskapliga fältet och
• meriterande för anställningen är lärarexamen och dokumenterad pedagogisk skicklighet från egen undervisning i historieämnet på lärarutbildning och inom grund- och gymnasieskola.

Gällande dokumenterad administrativ skicklighet kommer följande att bedömas:


• ett krav för anställningen är skicklighet såsom exempelvis studierektorskap, kurs- eller programutveckling,

Övriga skickligheter som kommer att bedömas för denna anställning är:


• god samarbetsförmåga och förmåga att bidra till arbetsgruppens professionella utveckling, kollegiala arbetssätt och sociala gemenskap,
• att du är flexibel och har förmåga att röra dig mellan olika typer av pedagogiska och vetenskapliga sammanhang samt ser möjlighet i förändring och
• att du skapar och underhåller goda relationer.

Undervisning sker främst på svenska, men även på engelska. Du ska kunna uppvisa förmåga att undervisa på svenska. Det är meriterande att även kunna uppvisa förmåga att undervisa på engelska.

Din arbetsplats

Läs mer om vår verksamhet vid Institutionen för kultur och samhälle samt Avdelningen för historia, konstvetenskap och religionsvetenskap

Om anställningen
Anställningen gäller tillsvidare, heltid. Tillträde augusti 2024 eller enligt överenskommelse.

För mer information om behörighetskrav, bedömningsgrunder och anställningsförfarande för lärare se Linköpings universitets anställningsordning.

Lön och förmåner
Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan
Välkommen att söka denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" nedan. Din kompletta ansökan inklusive bilagor ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 11 januari 2024.

Ansökningar och/eller ansökningshandlingar som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas ej.

Publikationer, i pdf- eller word-format, bifogas i ansökningsformuläret. Publikationer som du inte har i digital form skickas per post i tre exemplar till Linköpings universitet, Registrator, 581 83 Linköping. Publikationerna ska vara Linköpings universitet tillhanda senast sista ansökningsdag. Tryckta publikationer skickas inte tillbaka, då handlingar som inkommer till Linköpings universitet bevaras eller gallras enligt gällande gallringsregler.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Postdoktor i Analytisk sociologi

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Dec 5
Nytt
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Dina arbetsuppgifter
Postdoktorn kommer arbeta inom ett projekt som undersöker klyftan i utbildningsresultat mellan stad och land, kamrateffekter i utbildningsresultat, och om kamrateffekter kan förklara klyftan. Projektet använder registerdata på elever, föräldrar, skolklasser, lärare och skolor i samtliga svenska skolor från 1988 och framåt för att studera hur elever från samma årskurs och den specifika skolklassen påverkar och påverkas av andra elevers betyg, gymnasieval, och om de väljer att gå vidare mot högre studier, i olika delar av Sverige.

Som postdoktor kommer du i huvudsak bedriva forskning. Även undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock till högst en femtedel av arbetstiden. 

Dina kvalifikationer

För att vara behörig till anställning som postdoktor har du avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Din examen ska vara avlagd senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

Det är meriterande om din examen är avlagd högst tre år före sista ansökningsdag för denna anställning. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare, exempelvis vid olika typer av lagstadgade ledigheter.

Du förväntas ha följande kvalifikationer:

- Mycket god kompetens inom nationalekonomi och sociologi

- Mycket god kompetens inom avancerad kvantitativ analys, särskilt av metoder för kausal inferens

- Mycket god kompetens inom kreativt och nyskapande användande av svenska registerdata

- Mycket god kompetens inom området utbildningsojämlikhet och sociala mobilitetsprocesser

- God vana och erfarenhet av interdisciplinära samarbeten

Kandidaten bör ha en bakgrund inom nationalekonomi, sociologi eller motsvarande.

Din arbetsplats

Du kommer att arbeta på Institutet för analytisk sociologi (IAS) , Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI). 

Om anställningen

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på två år. Anställningen som postdoktor är på heltid.

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön och förmåner

Universitetet tillämpar individuell lönesättning, lämna löneanspråk i din ansökan.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 10 januari 2024. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas ej.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Amanuenser i mekanik och hållfasthetslära

Lärarassistent
Läs mer Nov 1
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Om jobbet
Vi söker 18-20 amanuenser, som vid behov och överenskommelse, kommer att assistera kursansvariga lärare i kurser i mekanik och hållfasthetslära. Arbetsuppgifterna innebär lektionsundervisning, handledning vid laborationer samt rättning av rapporter/tentor. Anställningen är direkt kopplad till de grundläggande kurser i mekanik och hållfasthetslära som ges av Avdelningen Mekanik och Hållfasthetslära vid Linköpings universitet. 

Om dig

För att kunna anställas som amanuens måste du vara antagen till högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå. 

Ett krav för att kunna erhålla anställning är att du kan visa upp dokumenterade goda ämneskunskaper inom de områden som de aktuella kurserna behandlar. Det är meriterande om du studerar vid Linköpings universitet. Det är också meriterande om du studerar på avancerad nivå och om du finns tillgänglig för uppdrag fram till och med 7 juni 2024.

Arbetsuppgifterna är varierande och kan uppkomma med kort varsel vilket fordrar flexibilitet och att du finns tillgänglig vid universitet. Du ska vidare vara ansvarstagande, noggrann, ha pedagogiska färdigheter och vara intresserad av ämnesområdet.

Din arbetsplats

 

Avdelningen för Mekanik och Hållfasthetslära finns vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI) och hör till den Tekniska fakulteten. Vid avdelningen finns ett stort grundutbildningsuppdrag som omfattar undervisning vid ett flertal utbildningsprogram vid Linköpings universitet.

Om anställningen

Omfattningen på arbetsuppgifterna samt starttid bestäms efter överenskommelse.

En anställning som amanuens regleras i 5 kap. Högskoleförordningen.

Lön och förmåner

Lön enligt LiU:s centrala avtal om amanuenslön. Anställningen är timavlönad.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 10 januari 2024. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Universitetslektor i Informatik

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Nov 24
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Dina arbetsuppgifter
Som universitetslektor i informatik undervisar du företrädesvis på svenska eller engelska på grund-, avancerad och forskarnivå, men även andra skandinaviska språk kan fungera. Till utbildning hör utveckling, planering och genomförande av undervisning, examination, samt handledning av självständiga arbeten.

Du är aktiv inom forskningssamhället, deltar i avdelningens verksamhet såsom seminarier och workshops, deltar i forskningsprojekt, kommunicerar resultat via akademiska publikationer samt bidrar till att attrahera externa forskningsmedel.

Du bidrar aktivt till universitetets utvecklingsarbete. Samverkan är en integrerad del av universitetets forsknings- och utbildningsuppdrag. Samverkan inom utbildning sker genom att planera, organisera och genomföra god samverkan i utbildningssammanhang, och inom forskning genom att sprida, tillgängliggöra och nyttiggöra forskning.

Anställningen kan innehålla administrativa uppdrag. Vi ser gärna att du deltar i och visar intresse för ledningsuppdrag.

I ditt arbete ingår att följa utvecklingen nationellt och internationellt inom ditt ämnesområde och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för ditt arbete.

Du är flexibel och har förmåga att röra dig mellan olika typer av pedagogiska och vetenskapliga sammanhang. Du delar med dig av kunskap och bidrar till arbetsgruppens professionella utveckling, kollegiala arbetssätt och sociala gemenskap. Att du är närvarande och aktiv ser vi som självklart för att du ska kunna utföra dina uppgifter på bästa sätt och trivas i arbetsgemenskapen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens, samt har visat pedagogisk skicklighet, eller annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter.

För denna anställning kommer lika vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet.

Gällande vetenskaplig skicklighet kommer följande att bedömas:


• dokumenterad vetenskaplig skicklighet i att bedriva empirisk och konceptuellt orienterad forskning om digitalisering av relevans för ämnet informatik/informationssystem är ett krav för anställningen,
• dokumenterad vetenskaplig skicklighet i att publicera vetenskapliga arbeten av relevans för ämnet informatik/informationssystem, i välrenommerade tidskrifter och vid erkända konferenser är ett krav för anställningen,
• dokumenterad vetenskaplig skicklighet i att skriva externa forskningsansökningar och förmåga att erhålla externa medel är särskilt meriterande,
• dokumenterad vetenskaplig skicklighet i att inta en aktiv roll inom nationella och internationella vetenskapliga konferenser och nätverk är särskilt meriterande, och
• dokumenterad skicklighet i samverkan inom utbildning och forskning är meriterande.

Gällande pedagogisk skicklighet kommer följande att bedömas:


• dokumenterad pedagogisk skicklighet i att handleda självständiga arbeten inom ämnet för anställningen, på grundläggande och avancerad nivå, är ett krav för anställningen,
• dokumenterad pedagogisk skicklighet i att ansvara för och utveckla kurser, såväl didaktiskt som innehållsmässigt, samt utföra utbildningsledande uppgifter på grundläggande och avancerad nivå är särskilt meriterande,
• dokumenterad pedagogisk skicklighet i att undervisa inom ett eller flera av följande områden: utveckling och design av informationssystem, IT- och verksamhetsarkitektur, databaser samt informationssäkerhet, är meriterande, och
• dokumenterad pedagogisk skicklighet i att handleda på forskarutbildningsnivå är meriterande.

Övriga skickligheter som kommer att bedömas för denna anställning är:


• God samarbetsförmåga och förmåga att bidra till arbetsgruppens utveckling, kollegiala arbetssätt och sociala gemenskap är ett krav för anställningen, liksom god förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt, och god förmåga att inom den vetenskapliga och pedagogiska verksamheten skapa och underhålla goda relationer med kolleger och studenter i såväl den egna miljön som utanför.
• God ledarskapsförmåga genom att leda och motivera andra, samordna grupper och skapa engagemang är meriterande.

Då undervisning och forskning sker på svenska eller engelska, ska du kunna uppvisa förmåga att undervisa och bedriva forskning på svenska, alternativt annat skandinaviskt språk, eller på engelska. Vid i övrigt lika meriter är det särskilt meriterande att uppvisa förmåga att undervisa på svenska.

Din arbetsplats

På avdelningen informationssystem och digitalisering (INDIG) arbetar vi med att utveckla kunskap som syftar till att bidra till förståelse av IT-system och digitaliseringsprocesser i olika sammanhang och därigenom bidra till kunskap om hur IT-system utvecklas och används av människor i organisationer och i samhället. Samspelet mellan människa, IT-system och organisation – inom såväl företag som offentliga organisationer – är därmed väsentligt. Vår profilering inom ämnet informatik/informationssystem innebär att intresse särskilt riktas mot analys, design, förändring och bedrivande av verksamhet där IT-system ingår eller förväntas ingå. Växelverkan mellan teoretiska och praktiska kunskaper är också en väsentlig del i det verksamhetsinriktade perspektivet.

Läs mer om vår verksamhet här https://liu.se/organisation/liu/iei/indig

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Legitimerade lärare till olika skolformer

Lärare i gymnasieskolan
Läs mer Dec 4
Nytt
Om oss
Clockwork Skolbemanning & Rekrytering är företaget med mångårig erfarenhet av skolverksamhet. Vi bistår huvudmän och skolledare över hela landet med bemanning och rekrytering av all skolpersonal – från förskola till högskola. Vi arbetar mot samtliga skolformer och kan genom goda samarbeten och relationer skapa utrymme för det som vi tycker är viktigt – att du som skolledare och pedagog får vara elevernas främsta resurs för inlärning.

Vi har själva varit verksamma inom skolan i olika roller och har således en djup förståelse och insikt i uppdraget- så när ni samarbetar med oss, får ni all vår kompetens på köpet!

För dig som söker nya utmaningar, har vi stora nätverk. För dig som söker personal eller annat stöd, erbjuder vi skräddarsydda lösningar.
Alla våra konsulter erbjuds gemensamma aktiviteter samt stöd av legitimerade lärare. Vi är självklart auktoriserade och ISO-certifierade.

Vill du bli en av oss?
Registrera en jobbevakning via www.pedagogjobb.nu eller besök vår hemsida för mer information om hur vi arbetar och vad vi erbjuder www.clockworkpersonal.se

Om företaget
Just nu söker vi lärare med olika typer av behörigheter för konsultuppdrag till våra samarbetsskolor.

Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna varierar beroende på uppdrag, och längden kan skilja sig åt – allt från någon vecka till en termin, läsår eller tillsvidareanställning. Att arbeta hos oss innebär att du antingen kan arbeta på uppdrag som konsult, eller bli presenterad för de samarbetsskolor som vi rekryterar åt. Vi kan med andra ord vidga dina chanser att hitta rätt tjänst på rätt skola!

Din profil
Du är utbildad/legitimerad förskollärare, grundskollärare, ämneslärare eller har annan relevant utbildning/erfarenhet. Vi ser gärna att du har jobbat i några år, och är en stabil och trygg förebild. Du har elevernas lärande i fokus och arbetar för att de ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Har du ytterligare behörigheter eller erfarenhet av att arbeta med barn eller ungdomar är det positivt.

Ansökan
Vi utökar vårat nätverk och kommer att höra av oss till dig när vi har ett arbete som matchar din behörighet och profil.

Är det dig vi söker?
Skicka in din ansökan till oss redan idag! Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan annonstiden löpt ut. Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar skolan med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare.

Följ oss:
www.linkedin.com/company/clockwork-skolbemanning
www.facebook.com/skolbemanning

Få förslag på tjänster som passar dig.
www.pedagogjobb.nu

Ansök nu

Lärarstudenter

Lärare i gymnasieskolan
Läs mer Dec 4
Nytt
Om oss
Clockwork Skolbemanning & Rekrytering är företaget med mångårig erfarenhet av skolverksamhet. Vi bistår huvudmän och skolledare över hela landet med bemanning och rekrytering av all skolpersonal – från förskola till högskola. Vi arbetar mot samtliga skolformer och kan genom goda samarbeten och relationer skapa utrymme för det som vi tycker är viktigt – att du som skolledare och pedagog får vara elevernas främsta resurs för inlärning.

Vi har själva varit verksamma inom skolan i olika roller och har således en djup förståelse och insikt i uppdraget- så när ni samarbetar med oss, får ni all vår kompetens på köpet!

För dig som söker nya utmaningar, har vi stora nätverk. För dig som söker personal eller annat stöd, erbjuder vi skräddarsydda lösningar.

Alla våra konsulter erbjuds ”lön varje fredag”, gemensamma aktiviteter samt stöd av legitimerade lärare. Vi är självklart auktoriserade och ISO-certifierade.

Vill du bli en av oss?
Registrera en jobbevakning via www.pedagogjobb.nu eller besök vår hemsida för mer information om hur vi arbetar och vad vi erbjuder www.clockworkpersonal.se

Dina arbetsuppgifter
I ditt uppdrag som lärarvikarie hos oss på Clockwork kommer du att skapa meningsfulla och begripliga sammanhang för barn och ungdomar inom skolvärlden. Längden på uppdragen kan skilja sig åt, så även skolform. Vi arbetar mot både kommunala och fristående huvudmän och du har därför möjlighet att utvidga ditt nätverk och få erfarenhet från flera olika verksamheter. Hos oss får du värdefull erfarenhet för ditt framtida yrke parallellt med att du studerar. Flera av våra uppdrag sträcker sig över en längre tidsperiod som därefter kan leda till en anställning direkt på skolan.

Din profil
Du läser till förskollärare, grundskollärare eller ämneslärare och ser fördelarna med att vara ute och arbeta inom den skolans värld parallellt med dina lärarstudier. Du har lätt för att sätta dig in i nya saker och lära känna nya miljöer. Du anpassar din undervisning utefter barn, ungdomar och elever med olika förutsättningar och bakgrunder.

Som anställd hos oss får du en nära och personlig kontakt med din konsultchef. Alla konsultchefer på Clockwork Skolbemanning & Rekrytering har en bakgrund som lärare eller förskollärare, vilket innebär att du kan få stöd och handledning vid pedagogiska och didaktiska frågor.

Ansökan
Vi utökar nu vårt nätverk och kommer att höra av oss till dig när vi har ett arbete som matchar din behörighet och profil.

Är det dig vi söker?
Skicka in din ansökan till oss redan idag! Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan annonstiden löpt ut.
Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar skolan med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare.

Följ oss:
www.linkedin.com/company/clockwork-skolbemanning
www.facebook.com/skolbemanning

Få förslag på tjänster som passar dig.
www.pedagogjobb.nu

Ansök nu

Ung Företagsamhet Östergötland? söker Skolinspiratör

Utbildningskoordinator
Läs mer Dec 5
Nytt
Ung Företagsamhet Östergötland söker skolinspiratör
Får du en kick av att prata inför folk och
trivs i rampljuset? Har du drivit UF-företag och har ett
genuint
intresse för entreprenörskap? Vill du bidra till ett bättre
samhälle genom att inspirera
barn och unga i grundskolan och gymnasiet att tro på
sig själva och sin
egen företagsamhet? Att
du är strukturerad, bra på att ta initiativ, vill
utvecklas och utmanas i ditt arbete ser vi som en självklarhet. Beskrev vi
precis dig? Då är chansen stor att du är vår nya stjärna.

Huvudsakligt uppdrag blir att:


· Genomföra föreläsningar,
skolbesök
och utbildning
på grundskolor och gymnasieskolor i de östgötska kommunerna
· Hålla workshops på grundskolans
olika stadier
· Coacha och inspirera gymnasieelever genom
UF-företagandets utbildningsprocess
· Stärka och kommunicera vårt varumärke i våra
sociala kanaler
· Administrera utbildningsprocessens
obligatoriska moment i vårt CRM-system
· Stärka och vårda relationen med våra
UF-lärare, våra rådgivare, våra jurymedlemmar, våra partners,
våra alumner och näringslivet
i Östergötland
· Delta i en mängd event under läsåret, såsom
mässor, draknästen, kickoffer och tävlingar


Du är en social kameleont i
åldern 18-22
år och som med lätthet anpassar dig
till
nya människor och situationer. Att stå i rampljuset
är
något du både behärskar och gillar. Du har ett stort
intresse för entreprenörskap, är flexibel och helt
prestigelös.
Du är en god organisatör och ser till att dina arbetsuppgifter
blir gjorda i tid.

Arbetsplatsen
Välkommen till en optimistisk och utvecklande
organisation
med trevliga kollegor. Du utvecklas personligen och professionellt samtidigt
som du bygger ett unikt personligt nätverk. Tjänsten
innebär resor inom hela Östgötaregionen. Vi reser med kollektivtrafik och egen
bil, så det krävs att du har körkort. Vi arbetar målstyrt vilket innebär stor
frihet under ansvar. Vi sitter i trivsamma lokaler i centrala Linköping.


Tillträde
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på
heltid.
Anställningsperioden
är
mellan 8 januari- 20 juni 2024 ,med möjlighet till förlängning.

Ansökan
Eventuella frågor om tjänsten besvaras av
regionchef Hanna Edström.
Skicka ditt personliga brev,
CV med
anledningen till att vi ska välja just dig som vår nästa skolinspiratör, till:
Hanna.edstrom@ungforetagsamhet.se
senast 15
december.
Intervjuer sker löpande.

För
att lära känna oss mer – följ oss i våra kanaler på LinkedIn, Facebook och Instagram
Varmt
välkommen med din ansökan

Ansök nu

Ung Företagsamhet Östergötland? söker Skolinspiratör

Kursutvecklare
Läs mer Dec 5
Nytt
Ung Företagsamhet Östergötland söker skolinspiratör
Får du en kick av att prata inför folk och trivs i rampljuset? Har du drivit UF-företag och har ett genuint intresse för entreprenörskap? Vill du bidra till ett bättre samhälle genom att inspirera barn och unga i grundskolan och gymnasiet att tro på sig själva och sin egen företagsamhet? Att du är strukturerad, bra på att ta initiativ, vill utvecklas och utmanas i ditt arbete ser vi som en självklarhet. Beskrev vi precis dig? Då är chansen stor att du är vår nya stjärna.

Huvudsakligt uppdrag blir att:


· Genomföra föreläsningar, skolbesök och utbildning på grundskolor och gymnasieskolor i de östgötska kommunerna
· Hålla workshops på grundskolans olika stadier
· Coacha och inspirera gymnasieelever genom UF-företagandets utbildningsprocess
· Stärka och kommunicera vårt varumärke i våra sociala kanaler
· Administrera utbildningsprocessens obligatoriska moment i vårt CRM-system
· Stärka och vårda relationen med våra UF-lärare, våra rådgivare, våra jurymedlemmar, våra partners, våra alumner och näringslivet i Östergötland
· Delta i en mängd event under läsåret, såsom mässor, draknästen, kickoffer och tävlingar


Du är en social kameleont som med lätthet anpassar dig till nya människor och situationer. Att stå i rampljuset är något du både behärskar och gillar. Du har ett stort intresse för entreprenörskap, är flexibel och helt prestigelös. Du är en god organisatör och ser till att dina arbetsuppgifter blir gjorda i tid.

Arbetsplatsen
Välkommen till en optimistisk och utvecklande organisation med trevliga kollegor. Du utvecklas personligen och professionellt samtidigt som du bygger ett unikt personligt nätverk. Tjänsten innebär resor inom hela Östgötaregionen. Vi reser med kollektivtrafik och egen bil, så det krävs att du har körkort. Vi arbetar målstyrt vilket innebär stor frihet under ansvar. Vi sitter i trivsamma lokaler i centrala Linköping.


Tillträde
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på heltid.
Anställningsperioden är mellan 8 januari- 20 juni 2024 ,med möjlighet till förlängning.

Ansökan
Eventuella frågor om tjänsten besvaras av regionchef Hanna Edström.
Skicka ditt personliga brev, CV med anledningen till att vi ska välja just dig som vår nästa skolinspiratör, till:
Hanna.edstrom@ungforetagsamhet.se senast 15 december.
Intervjuer sker löpande.

För att lära känna oss mer – följ oss i våra kanaler på LinkedIn, Facebook och Instagram
Varmt välkommen med din ansökan

Ansök nu

Gruppträningsinstruktör till Nordic Wellness Linköping

Idrottsinstruktör/Idrottstränare
Läs mer Okt 6
Nordic Wellness är en av Sveriges största friskvårdskedjor med över 300 gym runt om i landet. Vi erbjuder ett brett utbud av träning, hälsa och välmående för alla åldrar. Vill du vara med och bidra med träningsglädje och ha världens roligaste extrajobb?

Att vara gruppträningsinstruktör på Nordic Wellness

Som gruppträningsinstruktör är du klubbens och Nordic Wellness ansikte ut mot våra medlemmar. Entusiasmerande, glädjespridare och stark personlig utstrålning är bra egenskaper att ha i rollen som gruppträningsinstruktör. Viktigast är att man gillar att förmedla träningsglädje och inspirera andra människor till att få ut det allra bästa av sin träning och sina mål. Rollen som gruppträningsinstruktör handlar mycket om att vara i centrum och du ska tycka om att bjuda på dig själv.

Vi söker instruktörer i samtliga koncept. Din utbildning står vi för mot att du instruerar minst en fast klass per vecka på den klubb där behov och efterfrågan finns.

Du som söker ska kunna hålla 1 till 2 fasta klasser i veckan antingen morgon, dag, kväll eller helg.
Att jobba på Nordic Wellness

Vi erbjuder en rolig och stimulerande arbetsplats med högt i tak. Det finns stort utrymme att vara med och påverka samt utvecklas inom företaget.

Träningsbranschen växer fortfarande och du kommer snabbt att förstå att Nordic Wellness inte är något undantag. Att fler och fler vill börja träna är lika självklart som att fysisk aktivitet är bra för människan. Det här är en miljö som präglas av träningsglädje och viljan att bli bättre. Bered dig på en utmanande,energirik och ständigt utvecklande tjänst.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gruppträningskoordinator på mailen:
gtk.ostergotland@nordicwellness.se

Nordic Wellness är idag en av Nordens största gymkedjor med över 500 000 medlemmar och över 300 klubbar, från Ystad i söder till Umeå i norr. Verksamheten är indelad i tre divisioner; öster, söder och väster. Huvudkontoret ligger i Göteborg, på översta våningen i det första gymmet som öppnades 1997.

Ansök nu

Specialpedagog till Birgittaskolans gymnasium

Specialpedagog
Läs mer Nov 14
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter
Som specialpedagog på Birgittaskolans gymnasium kommer du arbeta med elever i behov av extra anpassningar och särskilt stöd. Din roll är att fungera som spindeln i nätet och tillsammans med pedagogisk personal och övriga i elevhälsoteamet arbeta förebyggande och hälsofrämjande men även operativt med komplexa ärenden. I din roll som specialpedagog kommer du arbeta med elevens kunskapsutveckling mot en högre måluppfyllelse i samarbete med elevens lärare och mentor. Du handleder och stöttar pedagoger i elevärenden samt är behjälplig i upprättande av åtgärdsprogram och pedagogiska utredningar samt övriga ärenden av administrativ karaktär.

Som specialpedagog har du helhetsbilden vad gäller pedagogisk kartläggning av enskilda elever och elevgrupper i behov av extra anpassningar och särskilt stöd. Du upprättar och följer upp handlingsplaner på både grupp- och individnivå samt handleder och stöttar arbetslag och ämneslag i arbetssätt och metoder. Du är även ett stöd i att utveckla verksamheten och skapa lärmiljöer där utveckling och lärande främjar alla elever.

Specialpedagogen agerar på såväl individnivå, som på grupp- och organisationsnivå, beroende av behov och lokala anpassningar. Specialpedagogen blir en samtalspartner och rådgivare för elever, kollegor, rektor, vårdnadshavare och andra berörda parter i såväl frågor kring stödverksamhet som pedagogiska frågor. I uppdraget ingår även att vara delaktig i skolans kompetensutvecklingsarbete och att följa med i aktuell teori och forskning.

Din arbetsplats
Birgittaskolan är en plats för möten mellan människor – möten som präglas av ömsesidig respekt och glädje. All verksamhet vilar på och utgår från skolans värdegrund - respekt, trygghet, samarbete, glädje och kunskap. Skolan består idag av både gymnasium och vuxenutbildning och finns centralt i Linköping. 

Birgittaskolans gymnasium består av cirka 470 elever och drygt 70 personal. Vi erbjuder Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet vilket ingår i Vård- och omsorgscollege. IVAS är en del av gymnasiet som riktar sig mot gymnasieelever inom autismspektrumtillstånd med ca 90 elever. 

Idag har vi NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) i samarbete med LHC, Landeryds golfklubb och Linköpings konståkningsförening samt LIU (Lokal idrottsutbildning) i samarbete med RP IF. För mer info besök gärna skolans hemsida: Birgittaskolans Gymnasium

Du som söker
Vi söker dig som har lärarlegitimation, specialpedagogexamen och tillägnat dig erfarenhet av det pedagogiska arbete som läraruppdraget innebär enligt Skolverket. 

Du har ett positivt förhållningssätt och tillför entusiasm och energi i arbetet. Du skapar delaktighet och har en god samarbetsförmåga. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett effektivt sätt. Du har god insikt i hur människor tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap till andra. Du är trygg i dig själv, ser relationer i dess rätta perspektiv och har förmåga att sätta dig in i andra människors situation. Vidare tar du ansvar för att planera och organisera aktiviteter på ett effektivt sätt. 

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Omgående

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2024-06-30

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11936

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Universitetslektor i Psykologi

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Nov 21
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Dina arbetsuppgifter
Denna anställning är placerad vid Avdelningen för psykologi (PSY). Inom avdelningen bedrivs forskning och undervisning inom psykologi, men forskning och grundutbildning genomförs också inom flera andra angränsande discipliner.

I arbetsuppgifterna för denna anställning ingår undervisning på grundnivå och avancerad nivå. Undervisningen omfattar psykologisk behandling och psykoterapi med inriktning mot psykodynamisk terapi inom avdelningens legitimationsgrundande utbildningsprogram. Utbildningsplanering och utvecklingsarbete kopplat till dessa professionsutbildningar är också en del av arbetsuppgifterna.

Innehavaren av anställningen förväntas bedriva forskning inom psykologi främst inom området psykologisk behandling med psykodynamisk och/eller interpersonell inriktning.

Du är aktiv inom forskningssamhället, deltar i avdelningens verksamhet såsom seminarier och workshops, deltar i forskningsprojekt, kommunicerar resultat via akademiska publikationer samt bidrar till att attrahera externa forskningsmedel.

Du bidrar aktivt till universitetets utvecklingsarbete. I ditt arbete ingår att följa utvecklingen nationellt och internationellt inom ditt ämnesområde och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för ditt arbete.

Du är flexibel och har förmåga att röra dig mellan olika typer av pedagogiska och vetenskapliga sammanhang. Du delar med dig av kunskap och bidrar till arbetsgruppens professionella utveckling, kollegiala arbetssätt och sociala gemenskap. Att du är närvarande och aktiv ser vi som självklart för att du ska kunna utföra dina uppgifter på bästa sätt och trivas i arbetsgemenskapen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens samt har visat pedagogisk skicklighet, eller annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter.

För denna anställning kommer i första hand särskild vikt fästas vid den pedagogiska skickligheten, i andra hand den vetenskapliga skickligheten, i tredje hand övriga skickligheter som sinsemellan bedöms likvärdiga.

Gällande pedagogisk skicklighet kommer följande att bedömas:


• Krav för anställningen är att den sökande är legitimerad psykolog med relationell psykodynamisk och/eller interpersonell inriktning och har genomgått handledar- och lärarutbildning i psykoterapi.
• Särskilt meriterande är dokumenterad pedagogisk skicklighet i handledning, liksom dokumenterad pedagogisk skicklighet förvärvad från arbete vid psykolog- och/eller psykoterapiutbildning.

Gällande vetenskaplig skicklighet kommer följande att bedömas:


• Krav för anställningen är dokumenterad vetenskaplig skicklighet inom psykologisk behandling med psykodynamisk inriktning.
• Meriterande är dokumenterad vetenskaplig skicklighet inom både kvantitativa och kvalitativa metoder.

Övriga skickligheter som kommer att bedömas för denna anställning är klinisk skicklighet:


• Krav för anställningen är dokumenterad skicklighet som klinisk psykolog liksom dokumenterad skicklighet i relationell psykodynamisk och/eller interpersonell terapi.

Eftersom undervisning och forskning sker på svenska, ska du kunna uppvisa förmåga att undervisa och/eller bedriva forskning på svenska.

Din arbetsplats

Läs mer om vår verksamhet här Avdelningen för psykologi (PSY) - Linköpings universitet (liu.se)

Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Omfattning: 100%.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Lön och förmåner
Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning.

 

Ansökan
Välkommen att söka denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" nedan. Din kompletta ansökan inklusive bilagor ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 27 december 2023.

Ansökningar och/eller ansökningshandlingar som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas ej.

Publikationer, i pdf- eller word-format, bifogas i ansökningsformuläret. Publikationer som du inte har i digital form skickas per post i tre exemplar till Linköpings universitet, Registrator, 581 83 Linköping. Publikationerna ska vara Linköpings universitet tillhanda senast sista ansökningsdag. Tryckta publikationer skickas inte tillbaka, då handlingar som inkommer till Linköpings universitet bevaras eller gallras enligt gällande gallringsregler.

 

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Biträdande universitetslektor i Funktionella elektroniska material

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Dec 5
Nytt
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
För mer information om anställningen
https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga-jobb/23161

Dina arbetsuppgifter
Syftet med anställningen som biträdande universitetslektor är att läraren ska ges möjlighet att utveckla sin självständighet som forskare och meritera sig såväl vetenskapligt som pedagogiskt för att uppfylla kraven på behörighet för en anställning som lektor.

Anställningen kommer att förläggas på enheten Funktionella elektroniska material (FEM), vid Institutionen för fysik, kemi och biologi (IFM.) IFM bedriver grundutbildning, forskarutbildning och forskning inom tekniska fakulteten. På enheten FEM bedrivs forskning om nyskapande material och nanostrukturer för framtida elektroniska och fotoniska komponenter och tillämpningar. Enhetens mål är att skapa en bättre förståelse för de grundläggande fysikaliska egenskaper som ligger till grund för nya funktionella material, att skapa en precis kontroll över deras egenskaper, samt att utforska materialens funktionalitet för applikationer inom framtida mikro- och nanoelektronik och -fotonik och inom möjliga framtida multifunktionella komponenter och system.

Som biträdande universitetslektor i Funktionella elektroniska material undervisar du på grundnivå och avancerad nivå på svenska och engelska, samt handleder studenter inom tekniska fakultetens olika utbildningar. Arbetet kan inkludera kursdesign och kursansvar.

Anställningen innefattar främst forskning inom komplexa nya nanomaterial genom optisk spektroskopi. Forskningen förväntas omfatta användningen av de avancerade laborationsuppställningar som finns tillgängliga på enheten, samt relevanta simulerings- och analysmetoder.

Du är aktiv inom forskningssamhället, deltar i avdelningens verksamhet såsom seminarier och workshops, deltar i forskningsprojekt, kommunicerar resultat via akademiska publikationer samt bidrar till att attrahera externa forskningsmedel.

Du bidrar aktivt till universitetets utvecklingsarbete. Samverkan är en integrerad del av universitetets forsknings- och utbildningsuppdrag. Samverkan inom forskning sker genom att sprida, tillgängliggöra och nyttiggöra forskning. Samverkan inom utbildning sker genom att planera, organisera och genomföra god samverkan i utbildningssammanhang.

I ditt arbete ingår att följa utvecklingen nationellt och internationellt inom ditt ämnesområde och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för ditt arbete.

Du är flexibel och har förmåga att röra dig mellan olika typer av pedagogiska och vetenskapliga sammanhang. Du delar med dig av kunskap och bidrar till arbetsgruppens professionella utveckling, kollegiala arbetssätt och sociala gemenskap. Att du är närvarande och aktiv ser vi som självklart för att du ska kunna utföra dina uppgifter på bästa sätt och trivas i arbetsgemenskapen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst söker vi dig som tagit ut din doktorsexamen under de senaste fem åren.

För denna anställning kommer i första hand särskild vikt att fästas vid den vetenskapliga skickligheten, i andra hand den pedagogiska skickligheten, i tredje hand övriga skickligheter som sinsemellan bedöms likvärdiga.

Gällande pedagogisk skicklighet kommer följande att bedömas:


• Särskilt meriterande för anställningen är erfarenhet av att undervisa i fysik, i synnerhet i kurser relaterade till materialfysik, på grundläggande och masternivå på svenska och engelska.
• Meriterande är pedagogisk skicklighet genom förmåga att skapa engagemang och intresse för ämnesområdet, exempelvis genom samverkan med samhället. Meriterande är också erfarenhet av kursutveckling.

Gällande vetenskaplig skicklighet kommer följande att bedömas:


• Krav för anställningen är expertis och forskningserfarenhet i optisk karaktärisering av halvledande nanostrukturer (t.ex. nanotrådar), samt bevisad förmåga att bedriva forskning och publicera i referee-granskade tidskrifter inom detta område.
• Särskilt meriterande är erfarenhet av avancerade spektroskopiska analysmetoder, såsom magnetooptisk spektroskopi, tidsupplöst fotoluminiscensspektroskopi och fotonkorrelationsmätningar, samt av relevanta numeriska beräkningsmetoder för att simulera nanomaterialens optiska egenskaper. Särskilt meriterande är också erfarenhet av optisk karaktärisering av kvantstrukturer, såsom kvantprickar och kvantbrunnar.
• Meriterande är erfarenhet av att hantera utrustning för kryogena temperaturer.

Övriga skickligheter som kommer att bedömas för denna anställning är:


• Meriterande för anställningen är att ha visat teknisk skicklighet genom att exempelvis ansvarat för och utvecklat vetenskaplig utrustning relevant för forskningsområdet.

Då undervisning och forskning sker på svenska såväl som engelska ska du kunna uppvisa förmåga att undervisa och bedriva forskning på både svenska och engelska.

Din arbetsplats

Läs mer om vår verksamhet här Avdelningen Elektroniska och fotoniska material. 

Om anställningen
För denna anställning gäller en anställningstid om 4 år heltid.

Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information om behörighetskrav, bedömningsgrunder och anställningsförfarande för lärare se https://styrdokument.liu.se/Regelsamling/VisaBeslut/622784.

Lön och förmåner
Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning.

Läs mer om förmåner för anställda https://liu.se/jobba-pa-liu/formaner.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se https://liu.se/jobba-pa-liu/hjalp-for-sokande.

Ansökan
Välkommen att söka denna anställning senast den 26 december 2023.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Amanuens inom cybersäkerhet

Forskarassistent
Läs mer Dec 1
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu 1 amanuens inom Institutionen för Datavetenskap.

Om jobbet
Dina arbetsuppgifter kommer bestå i att bidra med utveckling av materialet och plattformen för kursen Cybersäkerhet – grunder och medvetenhet, svara på frågor från studenter, och hjälpa till med rättning av uppgifter. 

Om dig

För att kunna anställas som amanuens måste du vara antagen till högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå. 

Vi söker dig som har klarat minst två års högskolestudier med teknisk inriktning, åtminstone motsvarande 30hp datavetenskapliga kurser och ha kunskap inom cybersäkerhet/informationssäkerhet. Det är meriterande med djupare kunskaper inom cybersäkerhet och erfarenhet av webbutveckling. Tidigare erfarenhet och intresse av undervisning är också positivt.

Det är meriterande om du studerar vid Linköpings universitet. 

Din arbetsplats

Institutionen för datavetenskap (IDA) grundades 1983 men våra rötter går tillbaka till tidigt 1970-tal. Det är en av de största datavetenskapliga institutionerna i norra Europa. Vår forskning täcker ett brett spektrum av områden, från grundläggande datavetenskap till tillämpade områden. Den omfattande forskningen påverkar även vår grund- och forskarutbildning, vilket leder till att vi ger kurser inom flertalet civil- och högskoleingenjörsprogram, samt programmen inom innovativ programmering, kognitionsvetenskap och statistik. Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/ida 

Du kommer arbeta på avdelningen för programvara och system i forskargruppen RTSLAB som bedriver internationellt erkänd forskning inom områden som relaterar till säkerhet och pålitlighet för distribuerade system.

Om anställningen

Anställningen är tidsbegränsad under 5 månader och omfattningen är 40 procent av heltid. Tillträde enligt överenskommelse eller 2024-01-15.

En amanuens kan vara anställd på max 50% och den sammanlagda anställningstiden för amanuenser är högst 3 år. 

En anställning som amanuens regleras i 5 kap. Högskoleförordningen.

Lön och förmåner

Lön enligt LiU:s centrala avtal om amanuenslön.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 22 december, 2023. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Amanuens till SaS

Forskarassistent
Läs mer Dec 1
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker upp till 10 amanuenser till timarvoderade uppdrag vid Institutionen för datavetenskap.

Om jobbet
Dina arbetsuppgifter är att efter överenskommelse assistera kursansvariga lärare på avdelningen (eller övriga delar av institutionen). Vilka uppgifter dessa är beror på kurs men kan innefatta att hålla i lektioner, datalaborationer, handledning, rättning, seminarier, eller dylikt.

Om dig

För att kunna anställas som amanuens måste du vara antagen till högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå. 

Vi söker dig som vill vara assistent i någon eller några av avdelningens kurser under våren:

Kandidatprojekt i programvaruutveckling (TDDD96), systemkonstruktion och metodik och/eller konstruktion av inbyggda system (TDTS07, TDDI08), processprogrammering och operativsystem (TDDE47/TDDE68; tidigare TDDB68) och ingenjörsprofessionalism (TDDI83).

Ett krav för att kunna erhålla anställning är att du kan visa upp dokumenterade goda ämneskurser inom de områden som de aktuella kurserna behandlar.

Meriterande är tidigare arbete som kursassistent, slutförd utbildning, avklarade kurser (poäng), samt tidigare arbetslivserfarenhet.

Din arbetsplats

Institutionen för datavetenskap (IDA) grundades 1983 men våra rötter går tillbaka till tidigt 1970-tal. Det är en av de största datavetenskapliga institutionerna i norra Europa. Vår forskning täcker ett brett spektrum av områden, från grundläggande datavetenskap till tillämpade områden. Den omfattande forskningen påverkar även vår grund- och forskarutbildning, vilket leder till att vi ger kurser inom flertalet civil- och högskoleingenjörsprogram, samt programmen inom innovativ programmering, kognitionsvetenskap och statistik. Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/ida 

Anställningen kommer placeras vid Avdelningen för Programvara och System (SaS). Inom avdelningen bedrivs forskning och undervisning inom följande områden: programvaruteknik, programmeringssystem, systemprogramvara, inbyggda programvaru- och hårdvarusystem, datorsystemteknik, realtidssystem, parallella och distribuerade system, och teoretisk datalogi.

Om anställningen

Omfattningen på arbetsuppgifterna samt starttid bestäms efter överenskommelse, varje tjänst innehåller ca 80-230 timmar.

Den sammanlagda anställningstiden för amanuenser är högst 3 år. 

En anställning som amanuens regleras i 5 kap. Högskoleförordningen.

Lön och förmåner

Lön enligt LiU:s centrala avtal om amanuenslön. Anställningen är timavlönad.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 22 december, 2023. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Kursassistenter vid Institutionen för datavetenskap

Forskarassistent
Läs mer Dec 1
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu upp till fyra (4) forskningsassistenter till timarvoderade uppdrag vid Institutionen för datavetenskap.

Om jobbet
Vi söker medarbetare för kurser i ingenjörsprofessionalism samt kandidatprojekt datateknik (TDDD96). Arbetsuppgifterna inkluderar att hålla dialogseminarium och rätta inlämningsuppgifter (ingenjörsprofessionalism) respektive handledning av kandidatprojekt och granskning av dokument (TDDD96).

Om dig

Du bör ha god kännedom om de aktuella kurser som vi söker personal för och de undervisningsmoment som rör främst seminarier.

Meriterande är tidigare arbete som kursassistent, slutförd utbildning, avklarade kurser (poäng), samt tidigare arbetslivserfarenhet.

Din arbetsplats

Institutionen för datavetenskap (IDA) grundades 1983 men våra rötter går tillbaka till tidigt 1970-tal. Det är en av de största datavetenskapliga institutionerna i norra Europa. Vår forskning täcker ett brett spektrum av områden, från grundläggande datavetenskap till tillämpade områden. Den omfattande forskningen påverkar även vår grund- och forskarutbildning, vilket leder till att vi ger kurser inom flertalet civil- och högskoleingenjörsprogram, samt programmen inom innovativ programmering, kognitionsvetenskap och statistik. Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/ida 

Anställningen kommer placeras vid Avdelningen för Programvara och System (SaS). Inom avdelningen bedrivs forskning och undervisning inom följande områden: programvaruteknik, programmeringssystem, systemprogramvara, inbyggda programvaru- och hårdvarusystem, datorsystemteknik, realtidssystem, parallella och distribuerade system, och teoretisk datalogi.

Om anställningen

Arbetet avser vårterminen och höstterminen 2024 och innefattar cirka 80-180 timmar per person under 2024 beroende på antal grupper, enligt överenskommelse.

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön och förmåner

Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning. Anställningen är timavlönad.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 22 december, 2023. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Ansvarig SYV Karriärvägledning

Studie- och yrkesvägledare
Läs mer Nov 28
EnRival AB bildades 2005, och har sedan starten varit ett av Almega auktoriserat bemannings- och omställningsföretag. Vi har mångårig erfarenhet av rekrytering, bemanning och jobbmatchning. Vi skapar jobbmöjligheter!

EnRival AB har idag ca 140 kontor över stora delar av Sverige, från Ystad i söder till Boden i norr. Våra verksamhetsområden är Rekrytering, Bemanning, Omställning och Utbildning. Inom Arbetsmarknadsprojekt är vi bl.a. kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen, och en av Sveriges ledande leverantörer av Jobbmatchning genom tjänsten Rusta och Matcha.

Studie- och Yrkesvägledare till Karriärvägledning

EnRival hjälper människor vidare. Vi är riktigt bra på det!

Brinner du också för att hjälpa, och är bosatt i Norrköping? Bra, läs vidare, och välkommen med din ansökan!
Du kan faktiskt bli en av de viktigaste personerna i en arbetssökandes liv.

Placeringsort: Norrköping (på plats)
Tillträde: Snarast
Tjänstegrad: Heltid eller deltid enl. ö.k.

Karriärvägledning (KvL) i Norrköping är en individuellt anpassad 8-veckors kvalificerad vägledning.
Vi söker dig som vill varva SYVande med projektansvar.

Alltså...
Du älskar kartläggnings- och vägledningssamtal, men du har också kompetens att gå in i en roll för att utveckla tjänsten Karriärvägledning? Bra. Då har du kommit rätt!

EnRivals strukturerade karriärvägledningsprocess bygger på välkända verktyg och modeller som Borhagen och Lovén, JOHARI-fönstret, PIE-metoden och SCCT. Vi stödjer dem till ett lämpligt yrkes- eller studieval.

Vägledning sker såväl individuellt som i grupp. Alla deltagare skall få nödvändig kunskap och orientering, och en reellt genomförbar framtidsplanering. Vi hjälper alla.

Dina arbetsuppgifter

• Hålla kvalificerade studie- och yrkesvägledningssamtal, i huvudsak enskild dito men även i grupp.
• Projektleda, utveckla och organisera tjänsten Karriärvägledning. När du känner dig trygg med detta.
• Samverka med övrig personal kring optimalt upplägg och kvalitet.
• Hjälpa individer hitta rätt väg framåt.

Din formella kompetens

• Du ska vara utbildad Studie- och Yrkesvägledare.
• Stor vikt läggs vid personlig tillämpning och lämplighet. Engagemang och vilja att hjälpa är viktigt.
• God svenska i tal och skrift.

Meriterande kompetenser

• Ytterligare språkkunskaper, i synnerhet arabiska och engelska, är mycket önskvärt.
• Yrkeserfarenhet av målgrupper som saknar högre utbildning eller inte lyckats etablera sig på arbetsmarknaden.
• Yrkeserfarenhet av målgruppen nyanlända eller övriga utrikesfödda med svaga kunskaper i svenska språket
• Erfarenhet av arbetsförmedlingstjänster som Rusta och Matcha eller Stöd och Matchning.
• Kunskap inom digitala verktyg

Du som person

• Du är välorganiserad, strukturerad och noggrann med din dokumentation.
• Du är självgående och ansvarstagande med såväl kreativitet som driv. En problemlösare med uthållighet och flexibilitet.
• Du samarbetar resultatorienterat och kvalitativt. Vi vill att du blir en naturlig del av EnRivals team.
• Vi vill att du som söker ska kunna arbeta självständigt, då man i samråd med övrig personal skall schemalägga möten.

Övrigt

• Intyg som styrker din formella kompetens skall bifogas ansökan. Av din CV skall tydligt framgå att du uppfyller kompetenskraven. Observera att tjänsten levereras på plats i Norrköping.

Mer information och ansökan
Du söker genom att gå in på www.enrival.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Ansökningar behandlas löpande, så skicka in din ansökan snarast möjligt. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Torsten Jönsson på 0762 - 91 94 34 eller torsten@enrival.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Postdoktor inom Resurseffektiv Materialhantering

Forskarassistent
Läs mer Dec 1
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Dina arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med forskare på LiU och personal på Tekniska verken i Linköping AB att arbeta i ett forskningsprojekt om avfallsförbränningens roll i en cirkulär ekonomi. Målet med projektet är utveckla effektiva strategier för att minska mängden plast som förbränns och öka materialåtervinningen.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå i att kartlägga och analysera olika avfalls- och plastflöden, via intervjustudier och workshops genomföra en aktörsanalys samt utvärdera potential och genomförbarhet av olika tekniker och lösningar. Du ska självständigt och i samarbete med andra kunna utföra dessa arbetsuppgifter, dokumentera dina analyser och publicera forskningen i vetenskapliga tidskrifter samt presentera resultat på konferenser.

Som postdoktor kommer du i huvudsak bedriva forskning. Även undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock till högst en femtedel av arbetstiden. 

Det ingår arbetsuppgifter både inom forskning och eventuell undervisning som ska genomföras på svenska och engelska. 

Dina kvalifikationer

För att vara behörig till anställning som postdoktor  har du avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Din examen ska vara avlagd senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

Det är meriterande om din examen är avlagd högst tre år före sista ansökningsdag för denna anställning. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare, exempelvis vid olika typer av lagstadgade ledigheter.

Vi söker dig som har en doktorsexamen med miljö- eller energiprofil och goda kunskaper i miljömanagement och miljösystemanalys. Arbetet kräver erfarenhet av att använda metoder som material- och substansflödesanalys, livscykelanalys och aktörsanalys. Dokumenterad skicklighet gällande att koppla material- och substansflödesanalyser med aktörsanalyser är särskilt meriterande. Erfarenheter av att ha arbetat både inom akademi och näringsliv är även det starkt meriterande.

Vi söker dig som uppvisar god samarbetsförmåga och bidrar till arbetsgruppens professionella utveckling, kollegiala arbetssätt och sociala gemenskap. Du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligen och skriftligen, är ett krav för anställningen. 

Din arbetsplats

Du kommer att arbeta på enheten för Resurseffektiv materialhantering där det finns en lång tradition av forskning inom återvinningsområdet. Vid enheten bedrivs i dagsläget flera projekt där både miljöpotentialen och genomförbarheten av nya återvinningsstrategier analyseras i nära samarbete med industrin och andra samhällsaktörer. 

Enheten har också ett långsiktigt forskningssamarbete med Tekniska verken i Linköping AB som fokuserar på att utveckla strategier för en ökad cirkularitet och resurseffektivitet i regionen. Du kommer att arbeta inom ramen för detta samarbete och fördela din arbetstid mellan LiU och Tekniska verken.

Tekniska verken gör nu stora investeringar i olika tekniker för en ökad cirkularitet och resurseffektivitet i regionen. Två av dessa som du kommer att studera närmare är en toppmodern sorteringsanläggning (https://www.tekniskaverken.se/om-oss/innovation/framtidens-sorteringsanlaggning-planeras/) och en ny metod för att mäta plastinnehållet i olika avfall (https://www.tekniskaverken.se/om-oss/innovation/fossileye/). 

Om anställningen

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på två år med möjlighet till förlängning med en sammanlagd anställningstid på högst tre år. Anställningen som postdoktor är på heltid.

Tillträde i januari 2024 eller enligt överenskommelse.

Säkerhetskontroll kan komma att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Lön och förmåner
Universitetet tillämpar individuell lönesättning, lämna löneanspråk i din ansökan.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 21 december 2023. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas ej.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Vikarierande APL samordnare på försäljning- och serviceprogrammet

Yrkeslärare
Läs mer Nov 21
Vi erbjuder Sveriges mest relevanta yrkesutbildningar. Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola, sedan dess har vi vuxit och har idag 36 skolor över hela landet. De branscher vi utbildar inom skriker efter utbildad personal och vi bidrar genom att utbilda framtidens arbetskraft. Genom vårt nära samarbete med det lokala näringslivet ger vi våra elever rätt kompetens inför sitt kommande yrkesliv. Vill du också vara med och utbilda framtidens arbetskraft?

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Engagerad handelslärare till Praktiska gymnasiet Linköping

Vi är ett lärlingsgymnasium där drygt 350 elever och 37 medarbetare . Vi har försäljning- och serviceprogrammet, Bygg- och anläggning, Fordonsprogrammet, Hantverksprogrammet med inriktning hår- och makupstylist och frisör, El- och energiprogrammet, VVS-programmet samt yrkesintroduktionsprogram. Idag driver Praktiska 37 gymnasieskolor från Luleå i norr till Ystad i söder och vi har drygt 5000 elever och cirka 800 medarbetare

Din bakgrund

Då utbildningen sker i samverkan med den lokala branschen är ett stort kontaktnät inom branschen och god branschkunskap meriterande. Körkort och bil är ett krav för arbetet.

Vi söker dig med driv, vilja och erfarenhet som vill ha förmånen att vara delaktig i utvecklingen av vår utbildningsverksamhet. Vi ser att du har lätt för att kontakta olika företag och därmed anskaffa APL platser till eleverna då uppdraget är att vara APL samordnare, som är en viktig del i arbetet som yrkeslärare på Praktiska Linköping. Övrig tid bidrar du aktivt i det interna samarbetet för att ständigt förbättra kvalitén och utbildningsupplevelsen för våra elever.

Vår målsättning är att alla elever ska nå så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att en duktig, erfaren, nyfiken lärare med positiva förväntningar på eleverna i klassrummet gör skillnad. Vi ska förbereda eleverna inför arbetslivet eller vidare studier och din största uppgift är att leda eleverna dit. Nu söker vi dig som vill hjälpa oss att få eleverna att lyckas.

Du är ansvarstagande och har lätt för samarbete. I ditt arbete samverkar du med elever, andra undervisande lärare, elevhälsa och flera andra yrkesgrupper.

Du är väl förtrogen med skolans regelverk och har kunskaper samt - erfarenhet inom området. Vi söker dig som har ett stort engagemang och drivkraft och vill bidra till att verksamheten uppnår uppsatta mål. Den personen som vi ser hos oss är kreativ och öppen för nya idéer och tankesätt.

Tjänsten är ett vikariat på 100 % till 241231 med en chans för en förlängning med start snarast eller enligt överenskommelse.

Är du den vi söker?

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 23-12- 31 Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Joakim Hammar 070 650 80 72 eller via mail joakim.hammar@praktiska.se. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningssamordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Yrkeslärare till Anders Ljungstedts gymnasium

Lärare i gymnasiet - yrkesämnen
Läs mer Nov 14
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en Yrkeslärare inom elteknik och automation som kan vikariera för en föräldraledighet. På programmet utbildas elever som vill arbeta med datorer, elteknik, automation och energiteknik eller vill studera vidare inom området. Lärarna på programmet arbetar i ett arbetslag kring eleverna. Det finns även andra kompetenser kopplade till programmet så som specialpedagog, kurator, studie- och yrkesvägledare och heltidsmentor som du som lärare samarbetar med.

Som lärare på Anders Ljungstedts gymnasium skapar du förutsättningar för lärande, handleder eleven mot målen och du arbetar kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera detta med eleven. Du deltar i elevvårdsarbete och tar vid behov föräldrakontakter. Du kommer också att planera och följa upp elevernas APL (arbetsplatsförlagt lärande). I uppdraget ingår att delta i eller driva utvecklingsarbete på programmet. På skolan finns ett aktivt arbete med kompetensutveckling inom skolans utvecklingsområden. Vi arbetar ständigt för en högre kvalitet i verksamheten.

Din arbetsplats
Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en stor skola med över 1200 elever/studerande och 220 anställda. Organisatoriskt består skolan av fem rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten. Skolan är närmsta granne med Saab arena. Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger endast en kort promenad från Linköpings resecentrum. Att ta sig hit med stadsbuss, cykel eller bil fungerar också bra.

Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom ett stort antal nationella gymnasieprogram. Eleverna utbildas till yrken som exempelvis frisör, elektriker eller bilmekaniker. På skolan finns även vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning, gymnasiesärskola med fem olika inriktningar samt introduktionsprogram för elever som saknar behörighet till ett nationellt gymnasieprogram. Flygteknikutbildningen och Industriprogrammet samt delar av el- och energiprogrammet är certifierade av Teknikcollege. Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål. 

Du som söker
Vi vill att du som söker har minst tre års erfarenhet från branschen och vill ta nästa steg i din karriär genom att utbilda framtidens yrkesmän och kvinnor.
Det är meriterande om du är utbildad yrkeslärare inom elteknik och automation med lärarlegitimation. Meriterande är även att du handlett elever på APL och haft en arbetsledande roll på din arbetsplats. Du besitter kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper för yrkesämnena enligt UHRs kunskapskriterier.
För mer information om vilken kompetens som krävs för att arbeta som lärare på programmet, klicka på länken nedan:

https://www.uhr.se/studier-och-antagning/tilltrade-till-hogskolan/Antagning-till-grundniva/el-och-energiprogrammet/

Som lärare på Anders Ljungstedts gymnasium är det viktigt att du tycker om att arbeta med ungdomar och har lätt för att bygga relationer med elever och vårdnadshavare. Du tycker det är självklart att arbeta tillsammans med olika professioner för att öka elevernas måluppfyllelse. Du har lätt för att samarbeta, är kreativ, lyhörd för idéer och öppen för såväl ny forskning som beprövad erfarenhet i utvecklingen av programmet. Du är tydlig i ditt ledarskap och trygg i dig själv. 

Övrig information
När du söker en tjänst/skickar in en intresseanmälan till Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 8 augusti 2024

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12033

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Behörig lärare

Ämneslärare, 7-9
Läs mer Nov 20
Frösunda är ett av Sveriges fem största omsorgsföretag. Vår utgångspunkt är alltid kunden - i alla lägen, även när det blir obekvämt. Med 100 procent nöjda kunder i fokus ska vi bli det absolut bästa omsorgsföretaget i Sverige. Vill du arbeta med kunden i fokus och så att samhällets resurser används effektivt och ansvarsfullt? Då är du sannolikt rätt person för oss.
Pandionskolan är en behandlingspedagogisk skola för elever i behov av särskilt stöd, exempelvis elever med NPF-problematik. Vi utgår från en lösningsfokuserad värdegrund och har ett nära samarbete med familjen för att på ett konstruktivt sätt verka för en god måluppfyllelse och välmående hos våra elever. Vi erbjuder en god utbildningsmiljö med små undervisningsgrupper och hög personaltäthet. Skoldagarna präglas av en tydlig struktur och stor variation anpassat efter den enskilde elevens behov. Du som söker har lärarutbildning mot grundskolan.
Vi söker dig som är behörig lärare, gärna speciallärare eller motsvarande erfarenhet. Erfarenhet av arbete med elever inom autismspektrum är meriterande. Framförallt är det en lärare med svenska, engelska alternativt moderna språk som vi är intresserade av just nu.
Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas.
Du har god samarbetsförmåga och kan se helheten för elevens skolsituation.
Du är bra på att skapa relationer och arbetar lösningsfokuserat.
Du är en trygg vuxen och är självständig, flexibel och har en god samarbetsförmåga.
Vi söker dig som vill engagera dig i att arbeta i denna verksamhet och få eleverna att växa och utvecklas.
Du är intresserad av och nyfiken på att arbeta med elever i behov av stöd och att utvecklas inom specialundervisningen. Du har tålamod, är flexibel och jobbar bra i lag och kan jobba målinriktad med långt tidsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Du kommer ingå i ett arbetsteam på 3-4 pedagoger med ansvar för en undervisningsgrupp på 7-10 elever. Med eleven i fokus kommer du vara med och utforma verksamheten. Du kommer delta i både undervisning, planering, reflektion och dokumentation av verksamheten. I tjänsten ingår även att samverka med vårdnadshavare och nätverk.

Ansök nu

Behörig lärare

Ämneslärare, 7-9
Läs mer Nov 20
Frösunda är ett av Sveriges fem största omsorgsföretag. Vår utgångspunkt är alltid kunden - i alla lägen, även när det blir obekvämt. Med 100 procent nöjda kunder i fokus ska vi bli det absolut bästa omsorgsföretaget i Sverige. Vill du arbeta med kunden i fokus och så att samhällets resurser används effektivt och ansvarsfullt? Då är du sannolikt rätt person för oss.
Pandionskolan är en behandlingspedagogisk skola för elever i behov av särskilt stöd, exempelvis elever med NPF-problematik. Vi utgår från en lösningsfokuserad värdegrund och har ett nära samarbete med familjen för att på ett konstruktivt sätt verka för en god måluppfyllelse och välmående hos våra elever. Vi erbjuder en god utbildningsmiljö med små undervisningsgrupper och hög personaltäthet. Skoldagarna präglas av en tydlig struktur och stor variation anpassat efter den enskilde elevens behov. Du som söker har lärarutbildning mot grundskolan.
Vi söker dig som är behörig lärare, gärna speciallärare eller motsvarande erfarenhet. Erfarenhet av arbete med elever inom autismspektrum är meriterande. Framförallt är det en lärare med matematik eller/och No-ämnen som vi är intresserade av just nu.
Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas.
Du har god samarbetsförmåga och kan se helheten för elevens skolsituation.
Du är bra på att skapa relationer och arbetar lösningsfokuserat.
Du är en trygg vuxen och är självständig, flexibel och har en god samarbetsförmåga.
Vi söker dig som vill engagera dig i att arbeta i denna verksamhet och få eleverna att växa och utvecklas.
Du är intresserad av och nyfiken på att arbeta med elever i behov av stöd och att utvecklas inom specialundervisningen. Du har tålamod, är flexibel och jobbar bra i lag och kan jobba målinriktad med långt tidsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Du kommer ingå i ett arbetsteam på 3-4 pedagoger med ansvar för en undervisningsgrupp på 7-10 elever. Med eleven i fokus kommer du vara med och utforma verksamheten. Du kommer delta i både undervisning, planering, reflektion och dokumentation av verksamheten. I tjänsten ingår även att samverka med vårdnadshavare och nätverk.

Ansök nu

Gör skillnad! Extrajobb för studenter (Linköping)

Studieledare
Läs mer Nov 29
Vill du vara med och göra skillnad? 17 984 elever klarade inte grundskolan i Sverige läsåret 2021/2022. Det finns skolor där 7 av 10 elever inte når gymnasiebehörighet. På den ideella Stiftelsen Läxhjälpen bidrar du med din kompetens och ditt engagemang för att få fler elever att uppnå behörighetskraven med självförtroende inför framtiden.
Nu söker vi nya läxhjälpare till Linköping! Tjänsten är en timanställning på eftermiddagar/kvällar och innebär i korthet att vara läxhjälpare efter skoltid på en av våra samarbetsskolor. Hos oss arbetar du i team om tre läxhjälpare där ni alla är högskolestuderande. Du får utbildning i, och arbetar utifrån, vårt strukturerade arbetssätt. Varje läxhjälpsgrupp består av 15 elever och tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra och följa upp arbetet.


Som läxhjälpare kan du antingen jobba som ordinarie läxhjälpare eller inhoppare. Som ordinarie läxhjälpare jobbar du 6/h i veckan fördelat på två schemalagda eftermiddagar/kvällar (möjlighet till extra inhopp finns). Som inhoppare jobbar du då ordinarie läxhjälpare är ledig eller sjuk. Arbetet utförs efter skoltid i skolans lokaler.


Vi söker dig som:
-Är universitets- eller högskolestuderande
-Har en pedagogisk förmåga och kan kommunicera och skapa relationer med barn och unga.
-Är lösningsorienterad, initiativtagande och kan arbeta utifrån vårt strukturerade arbetssätt och metod.
-Har bred grundläggande ämneskompetens samt god studieteknik.
-Delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn växer upp med förutsättningar att klara skolan och forma sin egen framtid.
Då jobbet innebär arbete med barn lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister för arbetsgivaren är ett lagstadgat krav för att arbeta med barn och ungdomar.


Om oss
Skillnaderna mellan skolor, var du bor, var du kommer från och vad dina föräldrar jobbar med avgör i allt större utsträckning hur stor sannolikheten är att du klarar skolan. Stiftelsen Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som verkar där det behövs som allra mest. Läxhjälpen är gratis för eleverna och läxhjälparnas löner finansieras genom stöd från näringsliv och offentlig sektor.
Läxhjälpen är en konkret insats som angriper ett av Sveriges största problem idag - att allt fler unga inte klarar skolan och riskerar att hamna utanför samhället. Noga utvalda, avlönade, högskolestudenter hjälper ungdomar med studierna två kvällar i veckan och är samtidigt positiva förebilder och mentorer. Vi har sedan starten 2007 arbetat fram ett strukturerat arbetssätt och ett tydligt mål - betygen ska höjas och eleverna nå vidare till gymnasiet. Vi finns idag i över 90 skolor i bland annat Stockholm, Södertälje, Västerås, Norrköping, Göteborg, Landskrona, Umeå, Sundsvall, Uppsala, Gävle, Mora och Malmö.


Gilla oss på Facebook: www.facebook.com/laxhjalpen
Följ oss på LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/stiftelsen-l-xhj-lpen
http://www.laxhjalpen.se

Ansök nu

Amanuenser till avdelningen för Datorseende

Forskarassistent
Läs mer Nov 27
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu upp till två månadsanställda amanuenser inom Datorseende.

Om jobbet
Den som är anställd som amanuens får bedriva arbete inom undervisning, administration eller medverkan i forskning.

Den aktuella tjänsten innebär undervisningsinsatser i någon eller några av avdelningens kurser och/eller andra arbetsuppgifter som vanligen relaterar till avdelningens forskningsprojekt. Vid undervisningen ingår att under praktiska moment stödja studenternas lärande inom ämnesområdet. Förberedelsearbete samt eventuellt efterarbete ingår i arbetsuppgifterna.

Om dig

För att kunna anställas som amanuens måste du vara antagen till högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Din bakgrund bör vara pågående studier på ett civilingenjörsprogram eller masterprogram på LiTH med intresse för datorseende och signalbehandling.

Vi söker dig som är strukturerad, organiserad och intresserad av pedagogik. Du har förmåga att kunna arbeta självständigt men också i undervisningsteam. Du bör ha ett kreativt förhållningssätt till problemlösning, visa god samarbetsförmåga och vara kommunikativ. Stor vikt kommer att läggas vid ämneskunskaper och personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har erfarenhet av tidigare dokumenterad undervisning. Även annan erfarenhet av undervisning och/eller forskningsuppdrag är meriterande.

Din arbetsplats

Du kommer arbeta på Avdelningen för Datorseende (CVL) vid Institutionen för Systemteknik. Avdelningen bedriver forskning och utbildning inom maskininlärning för datorseende på grund-, avancerad- och forskarnivå. Avdelningen har identifierats som en framstående svensk forskningsmiljö för AI i Vinnovas senaste rapport.

Läs mer om vår verksamhet här: liu.se/organisation/liu/isy/cvl

Om anställningen

Anställningen är en månadsanställning på upp till 20% som är tidsbegränsad i fyra till sex månader, med möjlighet till förlängning under viss förutsättning. En amanuens får arbeta högst 50% av heltid och den sammanlagda anställningstiden får omfatta högst 3 år.

En anställning som amanuens regleras i 5 kap. Högskoleförordningen.

Lön och förmåner

Lön enligt LiU:s centrala avtal om amanuenslön.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 18 december, 2023. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Examination Manager för flygtekniska typutbildningar

Personalutbildare
Läs mer Nov 6
Vill du medverka till att Saab fortsätter att leverera förstklassig utbildning till sina kunder? Vill du vara med att utveckla framtidens utbildningar och säkerställa att de uppfyller de krav som ställs av rådande flyglagstiftning?

Då kan rollen som Examination Manager hos oss på Aviation Training vara något för dig!

Din framtida utmaning

Vi på Aviation Training genomför teoretiska och praktiska typkurser både militärt för Gripen E och Gripen C/D samt civilt för Saab 340 och Saab 2000. För att kunna genomföra dessa typutbildningar krävs tillstånd från myndigheterna, både militärt och civilt.

Ett av myndighetskraven är att det, för respektive utbildning, finns en ytterst ansvarig person för samtliga examinationer, en Examination Manager.

Tjänsten innefattar en sådan befogenhet för antingen det militära eller det civila tillståndet i kombination med andra arbetsuppgifter inom sektionen, antingen som instruktör för dessa typutbildningar eller inom flygsäkerhet såsom Human Factors (HF) eller Safety Management System (SMS). Det skulle också kunna kombineras med exempelvis affärsutveckling och/eller projektledning.

Som Examination Manager ansvarar man för bland annat:

* Framtagande av samtliga examinationer och säkerställa att de uppfyller gällande regelkrav
* Godkänna av instruktörer framtagna examinationsfrågor
* Säkerställa att samtliga rutiner följs enligt följs enligt utbildningshandboken och medverka vid revideringar

Utöver rena typutbildningar så genomför vi inom Aviation Training en mängd andra utbildningar såsom tekniska pilotkurser och familiseringskurser, men också kurser för Saabs produktion av Gripen.

Då vi har ett väldigt brett spektrum av verksamhet inom Aviation Training så kan tjänsten skräddarsys en del från person till person och kan bland annat innehålla:

* Framtagning och utveckling av utbildningsmaterial
* Framtagning av e-learning utbildningar
* Att bistå i utvecklingen av träningshjälpmedel som VMT (Virtual maintenance Trainer) och AST (Aircraft System Trainer)
* Integration av VMT och AST i våra typkurser
* Projektledning/koordinering av sektionens delar i större projekt
* Koordinering och planering av utbildningar

Våra kunder är civila och militära operatörer både nationellt som internationellt, vilket innebär att vårt utbildningsmaterial i huvudsak är på engelska och kurserna levereras antingen på svenska eller på engelska.

Våra utbildningar genomförs i huvudsak i Saabs lokaler i Linköping (Tannefors), men resor inom Sverige och internationellt förekommer.

Den du är idag

För att lyckas och trivas hos oss på Aviation Training så behöver du:

* Ha stor social kompetens och kan ta olika typer av människor
* Vara ansvarstagande, tydlig och ha lätt för att samarbeta
* Vara en god kommunikatör och trivas med att prata inför andra
* Ha viljan och förmågan att lära ut till andra och att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter
* Vara lättlärd och ha viljan att fortsätta utvecklas, lära dig nya saker och ta till dig ny teknik
* Ha datorvana och en administrativ förmåga
* Tala och skriva flytande svenska och engelska

Det är meriterande om du:

* Har innehaft en NPH-roll inom en EASA/EMAR Del-147 verksamhet
* Har erfarenhet av att arbeta med flyglagstiftning
* Innehar ett B1.1 och/eller B2 teknikercertifikat (militärt eller civilt)
* Genomgått typutbildning eller innehar kunskap om Gripen eller Saab 340/2000
* Har erfarenhet av arbete inom flygplansunderhåll och/eller produktion
* Har erfarenhet av arbete inom HF, SMS eller liknande
* Har ett tekniskt kunnande
* Har erfarenhet av att utbilda andra

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Rekrytering sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

Placeringsort:

Linköping (Tannefors), Nyköping eller Arboga

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Doktorand i medicinsk vetenskap

Doktorand
Läs mer Nov 27
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu en doktorand inom medicinsk vetenskap.

Dina arbetsuppgifter

Kandidaten kommer att arbeta i ett projekt som använder Drosophila melanogaster för att undersöka epigenetisk överföring inter- eller transgenerationellt. Mer specifikt kommer doktoranden att använda de senaste teknikerna för kromatinprofilering, samt Cut & Run i kombination med sekvensering av små RNA för att:


• Undersöka plasticiteten hos spermiens kromatin och metabolism vid förändringar i miljön, tex kostförändringar.
• Förstå hur miljön via spermier påverkar kromatinarkitekturen under ZGA.
• Förstå samspelet mellan spermiemetabolism och små RNAs vid moduleringen av de novo heterokromatinetablering i tidig embryogenes.

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.

Din arbetsplats
Du blir anställd på Avdelningen för Cell- och Neurobiologi, vid Institutionen för Biomedicinska och Kliniska vetenskaper. Institutionen bedriver forskning samt grundutbildning och forskarutbildning inom medicinsk vetenskap.

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på avancerad nivå Avancerad Biomedicin eller slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kandidaten förväntas ha dokumenterad erfarenhet av Drosophila melanogaster, både teoretiskt och praktiskt. Du förväntas även ha genomgått kurser inom genetik och epigenetik motsvarande minst 30 högskolepoäng samt kurser inom bioinformatik och statistik motsvarande minst 20 högskolepoäng.

Dessutom förväntas du ha:


• Kunskap inom Drosophila melanogasters etablerings av 3D-genom gällande heterokromatin etablering i tidiga stage 5 embryon.
• Förmåga att självständigt utföra statistiska analyser i R, explorativ dataanalys och differentiell genuttrycksanalys.
• Förmåga att självständigt utföra molekylärbiologiska tekniker relaterade till Drosophila melanogaster, såsom qPCR, Western blot, primertillverkning, genotypning med PCR och immunofärgningar.
• Färdigheter i dissektion av Drosophila-testiklar, tarm och imaginalskivor.
• Goda färdigheter i att utforma experiment med inter- och transgenerationell inriktning.
• Flytande kunskaper i engelska (tal och skrift).

Vi ser gärna att kandidaten har goda kommunikationsfärdigheter och är en bra lagspelare. Vi sätter en stor vikt på en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Särskild vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Om anställningen
I samband med att du antas till forskarutbildningen handläggs din anställning som doktorand. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske. 

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön och förmåner
Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 18 december 2023. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Amanuenser för arbete som mattecoach våren 2024

Universitets- och högskoleadjunkt
Läs mer Nov 22
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Linköpings universitet söker nu sex amanuenser för arbete som mattecoach våren 2024.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som mattecoach kommer att bestå i att under kvällstid, då många elever sitter med läxor eller pluggar inför prov, finnas tillgänglig via chatt kl. 17-20, måndag-torsdag, för att svara på frågor. Du kan själv styra vilka kvällar och hur ofta du jobbar och du kommer få en särskild utbildning i att handleda via internet samt i att använda vårt undervisningsverktyg. 

Samordningsuppgifter kan komma att ingå i arbetsuppgifterna.

Behörighet
Behörig till anställning som amanuens är bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Vi kräver att du har en pågående ämneslärarutbildning med ämnesinriktning matematik samt att du kan handleda matematik på svenska för elever i grundskolan upp till Matematik 5 på gymnasiet. Tidigare erfarenhet av undervisning eller handledning via internet är meriterande.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande

För mer information om anställningen:

https://web103.reachmee.com/ext/I011/853/main?site=6&validator=c5f766a55eafbb016232008485a24b49?=SE?rmpage=job&rmjob=23248&rmlang=SE

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Förskollärare/barnskötare till Musikförskolan Änglastämman

Förskollärare
Läs mer Dec 5
Nytt
Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola där du får vara delaktig och där ditt engagemang till fantasifullt och lekfullt lärande värdesätts? Vill du även vara en del av ett team där du dagligen arbetar för att skapa en rolig, trygg och lärorik miljö? Läs vidare och sök redan idag!
Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en förskollärare alternativt barnskötare till förskolan Änglastämman i Linköping. Tjänsten är tidsbegränsad i 12 månader.
Om förskolan
Änglastämman ligger centralt beläget i ett stort trivsamt hus med fin innergård och närhet till utflyktsmål. Förskolan har plats för 27 barn med två åldersindelade avdelningar, 1-2 år och 3-5 år. Du arbetar dagligen tillsammans med dina 5 kollegor och du kommer från starten av din anställning få god stöttning och introduktion i arbetet. Tjänsten är förlagd bland våra äldre barns avdelning.
Förskolan är ett föräldrakooperativ där du arbetar nära föräldrar och styrelse. Du ges god möjlighet att påverka din arbetssituation och genomföra egna idéer. I ditt dagliga arbete finns gott om tid för såväl egen som gemensam planering/utveckling tillsammans med dina kollegor.
Du erbjuds fria pedagogiska måltider och friskvårdsbidrag.
Arbetsuppgifter
Undervisa i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och riktlinjer förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget kommer du att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska.
Du kommer till exempel att:
arbeta fokuserat mot förskolans läroplan.
planera och genomföra aktiviteter med pedagogiska teman.
planera och genomföra utvecklingssamtal med barn och föräldrar.
dagligen skapa goda relationer med föräldrar och säkerställa barnens trygghet och trivsel.Tjänsten passar dig som trivs med att samarbeta och vill utvecklas i din arbetsroll. Du trivs med eget ansvar och tar gärna initiativ till utveckling. Förskolans musikprofil innebär att vi använder musik som ett pedagogiskt verktyg där vi inspirerar barnen att utveckla fantasi, språk och motorik genom musiken. Det ställs dock inga krav på dig att du ska kunna spela instrument eller ha ett uttalat musikintresse.
Som person är du kreativ och gillar att bidra med nya idéer och tankar för att utveckla verksamheten. Vidare trivs du med att samarbeta med andra människor och har ett professionellt bemötande gentemot barnen, vårdnadshavare och kollegor. Du är ansvarsfull och finner glädje i att främja barnens lärande.
Övrig information
Start: 20 januari
Omfattning: !00 %
Placering: Centrala Linköping, Linnégatan 2 B
Sök tjänsterna genom att skicka CV och personligt brev till forskolechef@anglastamman.se.

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Ulleviskolan

Grundlärare, fritidshem
Läs mer Nov 28
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att, tillsammans med andra medarbetare, leda fritidshemmets verksamhet för elever i årskurs 1 och 2. Eleverna kommer att vara elever som tillhör både Ulleviskolan samt Rosendalskolan. Övrig tid ingår du i Ulleviskolans ordinarie bemanning där du är verksam i klass och/eller är skolgårdspedagog för att skapa kvalitativ rastverksamhet för våra elever. 

En av tjänsterna innefattar även ett förstelärarskap kopplat till fritidshemmet som inleds höstterminen 2024. 

Utgångspunkten för dig som lärare i fritidshem är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. Som lärare i fritidshem ser du hela elevens skoldag som viktig och samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även fritidshemmets och skolans verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del av din undervisning. 

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion. Vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.  

Din arbetsplats
Ulleviskolan är en F-6 skola belägen i Skäggetorp. Här går i dagsläget ca 220 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Skolan har ca 40 medarbetare. Hos oss möter du en positiv atmosfär där det kollegiala rankas högt i våra medarbetarundersökningar. Då skolan är inne på sitt tredje läsår präglas skolan av en härlig nybyggaranda där du har stor möjlighet att påverka verksamhetens innehåll och strukturer. 

På Ulleviskolan har flertalet elever ett annat modersmål än svenska. Vi arbetar med ett språkutvecklande perspektiv genom hela verksamheten och varje del av dagen ses som en källa till språkutveckling. Den pedagogiska måltiden, förflyttningen till idrotten eller samtalet på rasten. 

Du som söker
Vi söker i första hand lärare i fritidshem varav en förstelärare i fritidshem. I andra hand fritidspedagoger, fritidsledare eller motsvarande kompetens med väl beprövad och dokumenterad erfarenhet av arbete i fritidshemmet. Du är väl förtrogen med läroplanen för fritidshemmet, kan skapa pedagogiska planeringar och övriga strukturer centrala för fritidshemmet. Du har lätt för samarbete mellan kollegor, vårdnadshavare och andra aktörer. För att kunna skapa och dela pedagogiska planeringar och annan dokumentation central för fritidshemmet behöver du kunna kommunicera med god svenska i tal och skrift. 

Som lärare i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 12211

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Postdoktor i statsvetenskap

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Okt 31
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Dina arbetsuppgifter
Den utlysta anställningen som postdoktor inriktas mot forskning och undervisning i statsvetenskap. Innehavaren av anställningen ska bedriva och utveckla egen forskning som knyter an till något eller flera av följande forskningsområden på avdelningen för statsvetenskap:


• Lokal och regional politik och förvaltning. Inom detta forskningsområde bedrivs på avdelningen forskning om bland annat mellankommunal samverkan, nätverksstyrning, integrationsfrågor och utvecklingspolitik.


• Europastudier. Inom detta område bedrivs på avdelningen forskning om bland annat EU:s roll i arbetet med globala miljömål, EU:s relationer med Afrika samt policyprocesser och lobbying på miljö- och energiområdet inom EU. 


• Demokrati och förvaltning i ett digitalt samhälle. Inom detta område bedrivs på avdelningen forskning om bland annat inkludering i digitala samhällen, det digitala samhällets värdegrunder samt automatiserat beslutsfattande i offentlig förvaltning.


• Kunskap och politik. Inom detta område bedrivs på avdelningen forskning om bland annat organisering och styrning av forskningspolitik, samverkan om gymnasieutbildning på lokal nivå samt yrkesutbildningspolitik.

Till ansökan som postdoktor ska bifogas en avsiktsförklaring där den sökande formulerar en preliminär forskningsplan (max tre sidor) som beskriver den forskning som avses att bedrivas inom ramen av anställningen. Forskningsplanen kommer att utgöra en grund för bedömning av ansökan. De forskningsfrågor som formuleras i ansökan ska knyta an till tematiken inom något eller flera av de forskningsområden som anges ovan, och får gärna - men behöver inte - relatera till pågående forskning på avdelningen.

Som postdoktor kommer du i huvudsak att bedriva forskning. Även undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock till högst en femtedel av arbetstiden. Vi förväntar oss att du är aktiv inom forskningssamhället, deltar i avdelningens verksamhet - såsom medarbetarmöten, seminarier och workshops - deltar i forskningsprojekt och kommunicerar resultat via akademiska publikationer.

Dina kvalifikationer

För att vara behörig till anställning som postdoktor har du avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Din examen ska vara avlagd senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

Det är meriterande om din examen är avlagd högst tre år före sista ansökningsdag för denna anställning. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare, exempelvis vid olika typer av lagstadgade ledigheter.

Vetenskaplig skicklighet visas genom egen forskning som resulterat i vetenskaplig publicering, genom planering och ledning av forskning och forskarutbildning samt genom förmåga att erhålla forskningsanslag. Vetenskaplig skicklighet kan därutöver visas genom förmåga att i forskning uppnå resultat genom samverkan med andra forskare samt genom förmåga att informera om forskning.

Dokumenterad vetenskaplig skicklighet i statsvetenskap eller något närliggande samhällsvetenskapligt ämne är ett krav för anställningen.

Den sökande bör ha erfarenheter av empiriskt inriktad forskning som är relevant för den forskning som beskrivs på avdelningen.

Då undervisning och/eller forskning sker på både svenska och engelska ska du kunna uppvisa förmåga att undervisa och/eller bedriva forskning på både svenska och engelska.

Din arbetsplats

Du kommer att arbeta på Avdelningen för statsvetenskap som är en del av Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI). Vid Avdelningen bedrivs forskning, forskarutbildning och grundutbildning. Forskningen på avdelningen är inriktad på frågor om lokal politik och förvaltning, digitalisering och demokrati, utbildnings- och forskningspolitik, EU-frågor, energi- och klimatpolitik samt globalisering och internationell politik. Våra grundutbildningskurser ges bland annat inom Politices kandidatprogrammet, masterprogrammet Master in International and European Relations, masterprogrammet i Statsvetenskap med inriktning mot offentlig förvaltning samt inom lärarutbildningen i samhällskunskap. Viktiga samarbetspartners för avdelningens forskningsverksamhet är Linköpings universitets Centrum för klimatpolitisk forskning och Centrum för kommunstrategiska studier.

Om anställningen

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på två år med möjlighet till förlängning med en sammanlagd anställningstid på högst tre år. Anställningen som postdoktor är på heltid. Postdoktortjänsten finansieras genom ett forskningsbidrag från Catharina Högboms och Michael Cocozzas stiftelse för forsknings-, och kulturändamål i Linköpings kommun.

Tillträde snarats möjligt.

Lön och förmåner
Universitetet tillämpar individuell lönesättning, lämna löneanspråk i din ansökan.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 15 december 2023 . Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas ej.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Modersmålslärare i tyska

Modersmålslärare i grundskolan
Läs mer Nov 15
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Dina arbetsuppgifter
Modersmålsundervisning är ett frivilligt ämne med en egen kursplan. Undervisningen ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i och om modersmålet. Eleverna ska ges möjlighet att utveckla sitt tal- och skriftspråk, få kunskaper om modersmålets uppbyggnad och modersmålets betydelse för det egna lärandet i olika skolämnen. Undervisningen ska ske i sådana former att elevernas personliga utveckling främjas och att deras självkänsla stärks. Modersmålsläraren ansvarar för planering, genomförande, uppföljning och bedömning av kunskaper utifrån kursplan och kunskapskrav. Digitala verktyg är en naturlig del av undervisningen och i dokumentationen kring elevens kunskapsutveckling. Från årskurs 6 får eleverna betyg i ämnet modersmål.

Studiehandledning på modersmål är ett stöd i ämnesundervisningen i syfte att eleven ska nå kunskapsmålen i olika ämnen. Stödet ges under lektionstid i nära samarbete med klass- och ämneslärare. Eleven får stöd att förstå innehåll, ord, begrepp och sammanhang i det aktuella ämnet. Undervisning kan ske på flera olika skolor, schema och elevunderlag kan ändras under läsåret.

Din arbetsplats
Flerspråkighetsverksamheten tillhör Verksamhetsområde special och stödverksamhet och har ett kommunövergripande ansvar för modersmålsundervisning samt studiehandledning i grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Vi har tillsammans med skolorna uppdraget att ge elever möjlighet att utveckla sin flerspråkighet, mångkulturella identitet och kompetens och öka sin måluppfyllelse.

Vi är organiserade i arbetslag, lärgrupper och språkgrupper. Där kan vi tillsammans utveckla verksamheten, byta erfarenheter och stödja nya medarbetare.

Vi söker modersmålslärare i tyska. Uppdraget är ett vikariat utifrån behov i det aktuella språket och innebär arbete med modersmålsundervisning och studiehandledning på olika skolor i Linköpings kommun.

Du som söker
Du som söker tjänsten har behörighet i modersmål enligt Skolverkets definition, lärarexamen och om den pedagogiska utbildningen är utländsk ska den vara validerad av högskoleverket. Det är även meriterande om du som söker har 30 hp i modersmålet. Du ska även ha dokumenterat goda kunskaper i tal och skrift gällande det specifika modersmålet.

Du som söker tjänsten ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket motsvarande SVA B, då arbetet innebär att kunna sätta sig in i styrdokument, ta del av planeringar, dokumentation och undervisningsmaterial på svenska. Samarbete och kommunikation med lärare på skolorna sker på svenska. Du ska ha erfarenhet av undervisning i svensk skola och ha förtrogenhet med läroplanens mål och värdegrund. Du ska ha vana och kunskap att dokumentera och utvärdera ditt arbete och kunna använda olika digitala verktyg. Behörighet i fler av skolans ämnen är meriterande.

Då denna tjänst innebär att arbeta i olika sammanhang krävs att du har god samarbetsförmåga och har god förmåga att skapa kontakter. Du tar ansvar för dina uppgifter och är tillmötesgående i ditt bemötande. Du har god förmåga att arbeta systematiskt, planera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Vidare har du förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan behålla lugnet i stressade situationer. Att anpassa sättet du förmedlar ditt budskap till mottagaren är självklart för dig och du strävar efter att vara en kunskapsresurs för andra. Du har förmågan att se alla elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa. Du kan bygga goda relationer till såväl elever och vårdnadshavare som kollegor.

Övrig information
Tillträde: 2024-01-15

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2024-01-15 - 2024-06-20

Sysselsättningsgrad: Ca 85%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7035

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Universitetsadjunkt i företagsekonomi - redovisning och revision

Universitets- och högskoleadjunkt
Läs mer Nov 24
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Dina arbetsuppgifter
Som universitetsadjunkt i företagsekonomi, med inriktning mot redovisning och revision, undervisar du i första hand på olika redovisningskurser på grundnivå, men även föreläsningar på kurser som ges på avancerad nivå kan förekomma. Undervisning och examination sker normalt på svenska, men även undervisning på engelska kan förekomma. Förutom att bedriva undervisning och examination, förväntas du även delta i kursutveckling samt kursadministration.

Du bidrar aktivt till universitetets utvecklingsarbete. Samverkan är en integrerad del av universitetets forsknings- och utbildningsuppdrag. Samverkan inom utbildning sker genom att planera, organisera och genomföra god samverkan i utbildningssammanhang.

I ditt arbete ingår att följa utvecklingen nationellt och internationellt inom ditt ämnesområde och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för ditt arbete.

Du är flexibel och har förmåga att röra dig mellan olika typer av pedagogiska och vetenskapliga sammanhang. Du delar med dig av kunskap och bidrar till arbetsgruppens professionella utveckling, kollegiala arbetssätt och sociala gemenskap. Att du är närvarande och aktiv ser vi som självklart för att du ska kunna utföra dina uppgifter på bästa sätt och trivas i arbetsgemenskapen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har avlagt magisterexamen eller har motsvarande kompetens, samt har visat pedagogisk skicklighet.

För denna anställning kommer särskild vikt fästas vid den pedagogiska skickligheten.

Gällande pedagogisk skicklighet kommer följande att bedömas:

Krav för anställningen är dokumenterad skicklighet av undervisning på universitets-/högskolenivå,


• särskilt meriterande är dokumenterad skicklighet av undervisning i koncernredovisning,
• vidare är tidigare erfarenhet av arbete som revisor samt skicklighet i att ha bedrivit normgivningsarbete på redovisningsområdet inom såväl privat som offentlig sektor särskilt meriterande för anställningen.

Eftersom undervisning sker på svenska och engelska, ska du kunna uppvisa dokumenterad skicklighet i att kunna undervisa på både svenska och engelska.

Din arbetsplats

Avdelningen för företagsekonomi ingår i institutionen för ekonomisk och industriell utveckling. Avdelningen ansvarar för en rad olika kurser som ingår i Civilekonomprogrammet samt för ett utbud av kurser vilka ges som fristående kurs. Läs mer om vår verksamhet här https://liu.se/organisation/liu/iei/fek

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare med en omfattning på ca 30 %.

Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information om behörighetskrav, bedömningsgrunder och anställningsförfarande för lärare se Linköpings universitets anställningsordning.

Lön och förmåner
Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan
Välkommen att söka denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" nedan. Din kompletta ansökan inklusive bilagor ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 14 december 2023.

Ansökningar och/eller ansökningshandlingar som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas ej.

Publikationer, i pdf- eller word-format, bifogas i ansökningsformuläret. Publikationer som du inte har i digital form skickas per post i tre exemplar till Linköpings universitet, Registrator, 581 83 Linköping. Publikationerna ska vara Linköpings universitet tillhanda senast sista ansökningsdag. Tryckta publikationer skickas inte tillbaka, då handlingar som inkommer till Linköpings universitet bevaras eller gallras enligt gällande gallringsregler.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Rektor

Rektor
Läs mer Nov 17
Rektor till förskolan Kotten i Lambohov
Arbetsplatsen:
Förskolan Kotten är ett föräldrakooperativ som sköts enligt kommunens riktlinjer, men som drivs i privat regi. Formen är ekonomisk förening där medlemmarna är föräldrarna som har barnen inskrivna på Kotten och styrelsen består av förtroendevalda föräldrar. Personalen är anställda av den ekonomiska föreningen. Vi är medlemmar i Kooperativens företagarorganisation (Fremia)
På Förskolan Kotten arbetar idag 8 personal och vi har 26 barn. Föräldrakooperativet Kotten är en rökfri arbetsplats i Lambohov med närhet till naturen, bibliotek och flertalet lekplatser. Vi har en egen kock och är KRAV-certifierade.
Arbetsuppgifter:
Tjänsten är på 100 % uppdelad på 60 % som rektor och 40% i barngrupp som förskollärare. Som rektor ansvarar du för verksamhetens pedagogiska uppdrag och utveckling. Du har ekonomi- och personal- och arbetsmiljöansvar. Du leder, samordnar och utvecklar verksamheten i nära samarbete med din personal. Du har nära samarbete med förskolans styrelse och föräldrar. Att vara Rektor på Kotten innebär två roller. Du kommer till stor del ingå som pedagog i barngrupp och blir därmed arbetskollega med de övriga pedagogerna samtidigt som du är deras arbetsledare. I tjänsten ingår kvällsmöten ca en gång per månad.


Kvalifikationer:
Du ska vara utbildad förskollärare och har arbetat inom förskola. Tidigare arbete som Rektor meriteras. Genomförd rektorsutbildning eller påbörjad rektorsutbildning är meriterande. Du ska kunna tala och skriva med mycket god svenska. Du ska ha mycket god kännedom om förskolans styrdokument och pedagogiska uppdrag samt verka för en aktiv och konstruktiv kommunikation och verksamhetsutveckling. Du är tydlig i din kommunikation och stabil som person. Du är flexibel och självgående, stresstålig och har en stark känsla för hur du bör prioritera dina arbetsuppgifter. Du är noga med att kvalitetssäkra den pedagogiska verksamheten och är professionell i ditt bemötande. Du har erfarenhet av planering, dokumentation och organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet eller kännedom om föräldrakooperativ och dess organisation.


Personliga egenskaper:
Vi söker en ansvarsfull person som brinner för att utveckla arbetet på förskolan. Du har goda
ledaregenskaper och mycket god kommunikativ förmåga mot både personal, barn och föräldrar. Som person ser vi gärna att du är strukturerad och har god förmåga att skapa och vårda goda relationer. Du är positiv och ansvarstagande och har god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har ett intresse för marknadsföring och en förmåga att förmedla arbetsglädje. Du har förmåga att lyssna och engagera både personal och barn. Du har humor och lätt till skratt. Du är kreativ och idérik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Erfarenhet: Dokumenterad erfarenhet med arbete inom förskola.


Övrigt: Vänligen respektera att vi under denna rekryteringsprocess inte vill bli kontaktade av andra aktörer som annonssäljare eller motsvarande.


Anställningsvillkor: Provanställning 6 månader som kan övergå till en tillsvidare-anställning.
Anställningsform: Provanställning
Omfattning: 100 %
Löneform: Månadslön enligt kollektivavtal Fremia.


Varaktighet: Provanställning 6 månader som kan övergå till en tillsvidare-anställning.
Arbetstider: Dagtid, vardagar. Även kvällstid förekommer.
Tillträde: enligt ök.
Antal platser: 1 st.
Vi kommer löpande att hålla intervjuer. Därför kan tjänsten komma
att tillsättas före sista ansökningsdag.
Kontaktperson: Alexandra Dahlstedt Styrelseordf. Telefon: 0739942037
Maila din ansökan till ansokan@förskolankotten.se skriv i ämnesraden: Rektor

Ansök nu

Amanuenser till avdelningen Informationssystem och digitalisering

Lärarassistent
Läs mer Nov 22
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Om jobbet
Avdelningen för informatik söker 5-7 timavlönade amanuenser för att delta i och assistera utbildning på i första hand grundläggande nivå, inom ramen för en av våra kurser, som ges för studenter som går civilingenjörsprogrammet i IT, kursen IT för hållbarhet (TINF01). Arbetsuppgifterna äger primärt rum under VT-2024.

Amanuenserna kommer att arbeta som basgruppshandledare för en studentgrupp i en av de kurser vi ansvarar för – IT för hållbarhet (TINF01). Kursen ges för studenter som går på civilingenjörsprogrammet i IT, som ges av Institutionen för datavetenskap (IDA).

Omfattningen på arbetsuppgifterna innebär att delta i arbetsgruppens möten två gånger i veckan under hela vårterminen 2024, att regelbundet kommunicera med kursansvarig lärare, samt relaterade arbetsuppgifter. Arbetet startar vid terminens början, vecka 3, 2024.

Om dig
För att kunna anställas som amanuens måste du vara antagen till högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå. 

Vi vill att du har erfarenhet av, och kunskap om problembaserat lärande, samt åtminstone två års tekniska studier på högskolenivå med minst godkänt i betyg.

Amanuensanställningarna är direkt relaterade till i första hand kursen IT för hållbarhet (TINF01). Du ska vara ansvarstagande, noggrann, serviceinriktad, kunna uppvisa pedagogisk skicklighet och ett intresse för det ämnesområde som den aktuella kursen omfattar (IT för hållbarhet).

Det är meriterande om du studerar vid Linköpings universitet, samt har genomgått de fyra första terminerna med godkänt betyg vid civilingenjörsprogrammet för IT (eller motsvarande utbildningar).

Vi ställer också som krav att du måste gå en kurs i problembaserat lärande och basgruppshandledning som ges av Didacticum (Problembaserat lärande och basgruppshandledning, 2 hp, se: https://liuonline.sharepoint.com/sites/intranet-didacticum/SitePages/PBL.aspx. Kursen måste dock inte vara avklarad vid terminsstart.

 

Din arbetsplats
Vid avdelningen för informationssystem och digitalisering (på Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, IEI) är den lokala profilen verksamhetsinriktad systemutveckling. Här bedrivs grundutbildning i informatik inom ramen för det systemvetenskapliga kandidatprogrammet och masterprogrammet i IT och management samt forskarutbildning och forskning i ämnet informationssystemutveckling. Samtliga är utbildningar inom den filosofiska fakulteten vid universitetet. Profilen är att bidra till förståelse av IT-system i sammanhang – helheter - och därigenom bidra till kunskap om hur IT-system utvecklas och används av människor i organisationer och i samhället. Samspelet mellan människa, IT-system och organisation – inom såväl företag som offentliga organisationer är därmed väsentligt. Profileringen innebär också att intresse särskilt riktas mot analys, design, förändring och bedrivande av verksamhet där IT-system ingår eller förväntas ingå som delar. Utveckling av IT-system innebär en intention att utveckla och förbättra verksamhet.

Om anställningen

Den som är anställd som amanuens får bedriva arbete inom undervisning, administration eller medverkan i forskning eller konstnärligt utvecklingsarbete. En anställning som amanuens får motsvara högst 50 % av heltid. En anställning som amanuens regleras i 5 kap. Högskoleförordningen.

Lön och förmåner

Lön enligt LiU:s centrala avtal om amanuenslön. Anställningen är timavlönad.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 13 december 2023. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Doktorand i pedagogik

Doktorand
Läs mer Nov 22
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu minst en doktorand i pedagogik med placering vid Avdelningen för pedagogik och didaktik.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill bedriva forskning inom högaktuella områden inom skolans värld. Vi erbjuder dig en betald utbildning som leder till den högsta akademiska examen i Sverige. Som doktorand arbetar du med att flytta fram kunskapsläget inom ett visst fält. Vi erbjuder dig möjligheten till ett spännande och utmanande arbete som kan leda till en fortsatt karriär inom eller utom högskolevärlden.

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid. Forskningen kommer att bedrivas på plats vid institutionen i Linköping.

Inriktningen för denna doktorandanställning är att undersöka hur skönlitteratur, serier eller film används som didaktiskt redskap för att arbeta med hållbarhetsfrågor kopplade till Agenda 30 (t ex klimatomställning, motverka antisemitism, minoriteters situation) i utbildning. (T ex MAUS, Ihågkom oss till liv, När vi var samer eller klimatfiktion/cli-fi.) Intresset ligger främst på fältnära analyser av interaktion i pedagogisk verksamhet.

Din arbetsplats
Avdelningen för pedagogik och didaktik bedriver forskning samt lärarutbildning och forskarutbildning inom pedagogik. Läs mer om avdelningen här: https://liu.se/organisation/liu/ibl/pedi. Läs mer om den aktuella forskarutbildningen i pedagogik här.

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på avancerad nivå eller slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå i pedagogik eller något ämne av central betydelse för pedagogik, till exempel i beteendevetenskap, pedagogiskt arbete, psykologi, sociologi, utbildningsvetenskap eller tvärvetenskapliga studier om barn/unga och/eller skola, eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet har den som har 90 högskolepoäng i pedagogik eller något ämne av central betydelse för pedagogik varav minst 30 högskolepoäng på avancerad nivå inkluderande ett självständigt arbete på minst magisternivå eller som i någon annan ordning inom eller utom landet har förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Studier i hållbarhetsfrågor (inkl. sociala) och litteraturvetenskap men även filmvetenskap, kommunikation, kulturvetenskap, språkvetenskap och/eller teatervetenskap är meriterande. Dessutom är goda språkfärdigheter i engelska meriterande.

Under rubriken Avsiktsförklaring vill vi att du bifogar ett förslag till ett forskningsprojekt (en preliminär “forskningsplan”) du skulle vilja arbeta med som doktorand. Avsiktsförklaringen ska innehålla beskrivning av en tänkt forskningsstudie, din idé om vad din avhandling skulle kunna innehålla inom ramen för den ovan beskrivna inriktningen för anställningen.

Under rubriken Publikationer vill vi att du bifogar examensarbeten på grundläggande och avancerad nivå samt andra ev relevanta vetenskapliga texter eller essäer till ansökan.

Om anställningen
I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske. 

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön och förmåner
Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 13 december 2023. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Jobba som spansklärare på Sveriges mest personliga bemanningsföretag!

Lärare i gymnasiet
Läs mer Nov 13
Hjärtligt välkommen att arbeta som spansklärare tillsammans med oss på PersonalExpressen Lärarbemanning!
PersonalExpressen är ett bemanningsföretag som finns till för att skapa en positiv skillnad för människor i deras liv, inte minst för alla de lärare som arbetar tillsammans med oss ute på någon av landets många skolor. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att du som vår lärare trivs med dina arbetsuppgifter, samtidigt som du känner att du ges möjlighet att utvecklas på det personliga planet när du arbetar tillsammans med oss!
Vi samarbetar idag med många skolor runt om i hela landet, såväl kommunala som privata. Hos oss kommer du garanterat att finna en plats att trivas på över tid där du samtidigt får det bästa stöd du kan tänka dig från oss som arbetar centralt på PersonalExpressen. Vi ser alltid till att du får det stöd du behöver både i din yrkesroll som lärare i allmänhet samtidigt som vi ser till att du får det stöd du behöver kopplat till specifika saker som sker på plats ute i den skolverksamhet där du arbetar som bemanningskonsult genom oss.
Du som söker en ny utmaning i ditt yrkesliv som lärare samtidigt som du vill vara en del i en arbetsmiljö där du känner dig sedd, uppskattad och respekterad av dina kollegor kommer att passa in perfekt hos oss!
Arbeta på dina egna villkor med högre lön!
Det finns två olika sätt att arbeta på när man är anställd som lärare hos oss. Det första alternativet innebär att du styr helt och hållet själv över din egen arbetstid där du anmäler dig som tillgänglig i vår app de dagar du själv vill arbeta. Genom detta kan du då bli bokad på olika dagsvikariat på olika skolor olika dagar. Det här ger dig en unik möjlighet att testa på att arbeta på olika arbetsplatser genom oss innan du väljer var du trivs bäst. Det går också utmärkt att kombinera detta alternativ med t.ex. studier eller med andra jobb när du i första hand är intresserad av att arbeta extra till en högre lön på de tider som passar dig.
Det andra alternativet innebär att du anmäler intresse till oss för ett längre uppdrag, såsom ett års- eller terminsuppdrag. Vi får många förfrågningar till oss löpande som varierar i både tjänstgöringsgrad och uppdragstid. Genom dessa två olika alternativ att arbeta med oss kommer du alltid att få ett uppdrag som passar just dig - oavsett hur du själv föredrar att jobba. Det går också utmärkt att variera mellan vilket av de två alternativen du föredrar. Många som jobbar tillsammans med oss väljer till exempel att arbeta på ett heltidsschema vissa delar av året för att andra delar av året arbeta lite mindre. Hos oss får du friheten att välja själv samt ett större utrymme att ge ditt privatliv prioritet under de perioder som det är viktigast för dig - vi är lyhörda som arbetsgivare och gör allt för att våra medarbetare ska trivas hos oss över lång tid!
Utöver friheten att välja själv hur du vill arbeta kommer du hos oss alltid att få en högre lön och bättre villkor än om du är anställd som lärare någon annanstans. Vi är framtidens arbetsgivare och vi förstår att du värdesätter en arbetsgivare högt som värdesätter dig högt tillbaka och som är beredd att kämpa för dig och dina arbetsvillkor - något våra skickliga förhandlare alltid kommer att göra för dig inför varje nytt läraruppdrag du påbörjar hos någon av de många skolor vi samarbetar med.
Vi har läraruppdrag att erbjuda inom alla skolämnen och alla årskurser!
På PersonalExpressen har vi läraruppdrag att erbjuda inom alla skolämnen och alla årskurser. Hos oss hittar du alltid hem oavsett om du kan undervisa i SO-ämnena, NO-ämnena, språkämnena, idrott, musik eller något annat. Våra samarbetsskolor återfinns över hela Sverige!
Sök in till oss på PersonalExpressen redan idag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen Lärarbemanning - vi ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med dig och förhoppningsvis även att inom kort få hitta ditt första läraruppdrag genom oss!

Ansök nu

Lärare åk 4-6 till Himnaskolan

Grundlärare, 4-6
Läs mer Nov 28
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. Du har klassansvar för en av våra tre klasser i år 4 och undervisar i ämnena svenska, matematik, engelska, no och so.

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Din arbetsplats
Himnaskolan är belägen centralt i Linghem och har ca 550 elever i årskurserna F-6 samt 70 pedagoger som arbetar i skolan och på fritidshemmet. Personalen är organiserad i årskursvisa arbetslag där skolans personal samverkar med personalen i fritidshemmet för elevernas bästa. Vi har behörig och kompetent personal som ständigt arbetar för att utveckla verksamheten med stort fokus på kollegialt lärande. Vi arbetar aktivt med att skapa tillgängliga lärmiljöer för att ge de bästa förutsättningarna för alla elever att lyckas i skolan. Vårt mål och vår vision är att skapa en skola som genomsyras av trygghet, lärande och respekt.

Du som söker
Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i svenska, matematik och SO för årskurs 4-6, alternativt har du slutförd eller pågående utbildning till lärare för årskurs 4-6. Vi ser gärna att du även har behörighet att undervisa i engelska och NO för årskurs 4-6. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 4-6 innebär, antingen genom praktik eller avlönat arbete. 

I din roll som lärare i årskurs 4-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 4-6 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-02-05 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12224

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Utbildningsledare Yrkeshögskola

Utbildningsledare
Läs mer Nov 16
KompetensUtvecklingsInstitutet är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag med gymnasial vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning och företagsutbildning inom vård, omsorg, förskola, fritid- och friskvårdsverksamhet. Vi vill bidra med kompetens som gör skillnad - för individ, grupp, organisation, verksamhet och samhälle. Årligen utbildar vi tusentals människor över hela Sverige och vi har över 250 kommuner och företag som kunder. Välkommen med din ansökan till ett av Sveriges ledande utbildningsföretag! Läs mer om oss på kui.se

KompetensUtvecklingsInstitutet söker Utbildningsledare

Nu söker vi en driven och engagerad utbildningsledare till våra yrkeshögskoleutbildningar. Som utbildningsledare hos oss arbetar du med utbildningar inom vård och omsorg samt barn och fritid inom Yrkeshögskolan.

Vi erbjuder dig
I rollen som utbildningsledare erbjuds du en varierande tjänst där du bland annat är med och coachar våra studerande in i arbetslivet. Du kommer att ges möjligheter att arbeta med kreativa lösningar inom ett satt ramverk. Dagarna kantas av många sociala kontaktytor och nätverkande, både med kollegor, branschen och myndigheter.

• Vägleda framtidens medarbetare inom vård och omsorg samt barn och fritid
• Goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll

Vi tror på dig och dina förmågor, och därför kommer du att kunna arbeta med stor frihet under ansvar.

Om Tjänsten

Utbildningsledning:
Planering, schemaläggning, studeranderekrytering, följa processbeskrivningar och kvalitetsledningssystem, omvärldsbevakning, branschkontakter, ledningsgruppsarbete och LIA-anskaffning.

Administrativa uppgifter:
Betygsrapportering, sköta kontakten med myndigheter samt administrera i vår studerandeplattform.

Vem söker vi?
Vi söker dig som tillsammans med de ansvariga lärarna kan driva våra utbildningar framåt. Du är kunnig inom branschen, antingen genom arbetslivserfarenhet, studier eller eget intresse. Du arbetar självständigt och proaktivt i nära samarbete med övriga medarbetare.

• Du har gymnasieutbildning
• Du har mycket goda kunskaper inom IT och har lätt att lära dig nya system
• Du är en van skoladministratör
• Du är en van kommunikatör, med mycket god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt
• Du är driven, ansvarstagande, självgående och flexibel
• Du är utåtriktad, trivs med att tala inför folk och skapa nya kontakter
• Du har erfarenhet från yrkeshögskola

Meriterande

• Utbildningsledarutbildning
• Erfarenhet av att arbeta som utbildningsledare inom Yrkeshögskola

Hur vi rekryterar
Vi strävar efter mångfald vad gäller kön, ålder och kulturell bakgrund. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som kreativitet, samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten.

Övrig information

Tillträdesdag

231211 eller efter överenskommelse

Placeringsort

Linköping

Omfattning

100%

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning med obligatorisk 6 mån provanställning. Resor ingår i tjänsten ca 3 ggr/månad. Övernattningar i samband med resor kan förekomma. Resor i samband med träff för studerande på deras studieort.

Sista ansökningsdag

231211 vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Monica Gallon på mailadress: monica.gallon@kui.se Vi tar inte emot ansökningar via epost.

Vi erbjuder dig

Alla som har en hel- eller deltidsanställning hos oss får tillgång till vår förmånswebb (Benify). Du kan också få oberoende pensionsrådgivning, utnyttja friskvårdsbidrag samt göra brutto- och nettolöneavdrag vid köp av utvalda produkter – allt direkt i förmånswebben. Förmånswebben är dessutom kopplat till ett personalkort som ger dig en mängd rabatter hos stora och välkända varumärken.

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Amanuenser för handledning i grundkurser i programmering (HCS/IDA)

Forskarassistent
Läs mer Nov 20
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker upp till 20 amanuenser till timarvoderade uppdrag vid Institutionen för datavetenskap.

Om jobbet
Dina arbetsuppgifter kommer bestå i att handleda i bland annat programmeringskurser. Även rättning av inlämningsuppgifter kan förekomma.

Ange i din ansökan vilken eller vilka kurser du vill medverka i.

Androidprogrammering
TDDD80 Projekt: mobila och sociala applikationer (upp till 4 assistenter, VT1-VT2)

Pythonprogrammering
TDDE44 Programmering, grundkurs (upp till 6 assistenter, VT1-VT2)

Webbprogrammering
TDDD97 Webbprogrammering och interaktivitet (upp till 4 assistenter, VT1)
TDDE42 Webbproduktion med dynamisk layout (upp till 2 assistenter, VT1)

Interaktiva system
TDDD60 Interaktiva system (upp till 2 assistenter, VT1)

Databaser och R programmering
732G16 Databaser: design och programmering (upp till 2 assistenter, VT2)

Om dig

För att kunna anställas som amanuens måste du vara antagen till högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå.

Vi söker dig som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå på Linköpings universitet (LiU). Tidigare erfarenhet av undervisning och kurser med moment som vi söker handledare för är starkt meriterande.

Ett krav för att kunna erhålla anställning är att du kan visa upp dokumenterade ämneskurser inom de områden som de aktuella kurserna behandlar. 

Din arbetsplats

Institutionen för datavetenskap (IDA) grundades 1983 men våra rötter går tillbaka till tidigt 1970-tal. Det är en av de största datavetenskapliga institutionerna i norra Europa. Vår forskning täcker ett brett spektrum av områden, från grundläggande datavetenskap till tillämpade områden. Den omfattande forskningen påverkar även vår grund- och forskarutbildning, vilket leder till att vi ger kurser inom flertalet civil- och högskoleingenjörsprogram, samt programmen inom innovativ programmering, kognitionsvetenskap och statistik. Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/ida 

Du kommer att arbeta på avdelningen Interaktiva och kognitiva system (HCS). HCS bedriver tvärvetenskaplig forskning och undervisning om bland annat samspelet mellan människor och datorer, kognitionsvetenskap, kunskapsmodellering, språkteknologi och artificiell intelligens. HCS är värd för kandidat- och mastersprogrammet Kognitionsvetenskap. Dessutom ansvarar avdelningen för flera programmeringskurser inom ingenjörsprogram vid tekniska fakulteten.

Om anställningen

Anställningstiden är vanligtvis under den period kursen går och omfattningen avgörs av kursmomenten. Den sammanlagda anställningstiden för amanuenser är högst 3 år. 

Omfattningen på arbetsuppgifterna samt starttid bestäms efter överenskommelse. 

En anställning som amanuens regleras i 5 kap. Högskoleförordningen.

Lön och förmåner

Lön enligt LiU:s centrala avtal om amanuenslön. Anställningen är timavlönad.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 11 december, 2023. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Legitimerad och behörig lärare i svenska, engelska och SO-ämnen 7-9

Ämneslärare, 7-9
Läs mer Nov 27
Dar Al Uloum skolan är en friskola med språketnisk profil. Det innebär att vi arbetar för att eleverna ska bevara sitt kulturarv samt att eleverna skall utveckla sin tvåspråkighet.
Att ha kunskap om den egna kulturella bakgrunden och behärska sitt modersmål, såväl som svenska språket, är en förutsättning för konkurrenskraftig och smidig anpassning inom det svenska samhället.
Verksamheten bedrivs med åldersintegrerade klasser i åk 1-9. Arbetet på skolan bedrivs enligt skollagen och undervisningen sker enligt gällande läroplan. Skolan är öppen för alla. Vi vill skapa en trygg skola där eleverna lär sig hänsyn och respekt för sig själva, varandra och sin omgivning. Tillsammans vill vi skapa en miljö där varje individ får utvecklas efter sin förmåga. Var och en som arbetar inom skolan ska främja aktning för varje människas egenvärde. Vi verkar för jämställdhet mellan könen och arbetar aktivt för att förebygga och stoppa alla former av diskriminering, kränkande behandling och repressalier.
Arbetsuppgifter
Vi söker en lärare med inriktning mot 7-9 med behörighet att undervisa i svenska, engelska och SO-ämnen. Andra ämnesbehörigheter är också av intresse. Skolan ligger i Skäggetorp ca 3 kilometer från Linköpings city. Skolan har ca 70 elever i årskurs 1-9. På skolan finns även fritidshem.
I dina arbetsuppgifter ingår att utveckla och genomföra det pedagogiska arbetet på skolan i undervisningsämnen.
Kvalifikationer
Lärarutbildning med behörighet att undervisa i svenska, engelska, SO eller ytterligare ämnen. Du bidrar med tankar och idéer för att utveckla verksamheten och sätter barnet i centrum. Du har ett positivt förhållningssätt och har lätt för att samarbeta . Vi söker dig som är väl förtrogen med skolans styrdokument.

Ansök nu

Vårdlärare - KomVux -

Lärare i gymnasiet - yrkesämnen
Läs mer Okt 24
Agila Institutet VUX bedriver komvuxutbildning på flera orter bl.a. i Linköping och Västerås. Vi har valt att arbeta i det lilla skolformatet och vi ingår inte någon stor koncern.
Vi får fler elever och behöver snart en ny duktig vårdlärare till vår USK skola på Apotekaregatan i Linköping.
Vi har valt att specialisera oss på yrkesutbildningen vård och omsorg där eleverna sedan får anställning som undersköterska.
Vi vill att du ska tycka om ditt jobb, din arbetsplats och känna att ditt arbete uppskattas. Därför bygger vi arbetslag där alla har intresse och kunskaper om vården och omsorgens behov.
Vi söker duktiga vårdlärare med vårdlärarexamen.
Undervisningen omfattar de flesta ämnen i vård och omsorgsutbildningen. Det är därför en stor fördel om du har en bred allmän kompetens från vård och omsorg. Vi använder IT dagligen och god datorvana är därför ett krav.
Som vårdlärare vill vi att du ska ha fokus på kunskap, lärande och varje elevs kunskapsutveckling. Vi vill inte att du ska lägga tid på administrativa sysslor. Därför har vi duktiga kursadministratörer som arbetar nära dig och tar hand om samtliga administrativa uppgifter.
Våra kursadministratörer är oftast utbildade undersköterskor och har mycket goda kunskaper om yrket. Vi tycker att det blir så mycket trevligare att arbeta i ett team när alla har kunskaper om yrkesrollen som undersköterska.
Vi söker vård- och omsorgslärare med mycket god pedagogisk förmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot våra elever. Du skall vara flexibel, öppen och ha en god samarbetsförmåga. Vi sätter stort värde på ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och dina handledaregenskaper.
Vi är lyhörda för elevernas önskemål och förutsättningar och har en modern pedagogisk modell där vi formar en individuell studieplan med tydliga avstämningspunkter. Där lärare och admin samarbetar i att följa upp elevernas kunskapsutveckling varje vecka. Det är det arbetet som gör att vi är en uppskattad och populär skola.
Vi planerar för att tjänsten ska tillträdas i början på 2024 eventuellt tidigare.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Som en modern och attraktiv arbetsgivare har vi givetvis kollektivavtal.
Låter det intressant? Då vill vi att du skriver ett personligt brev där du beskriver din syn på Vuxenutbildning för vård och omsorg. Bifoga ditt CV och lärarlegitimation till jobb@agilainstitutet.se Ange Vårdlärare - Linköping som referens i din ansökan.
Ange när du är intresserad av att tillträda tjänsten.

Ansök nu

Förskollärare Norlandia förskolor Skogsmyran

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Nov 20
Välkommen till en härlig arbetsplats där glädje, gemenskap och innovation fyller dagarna. Norlandia Förskolor Skogsmyran är nytänkande och driver förskolor med hög pedagogisk kvalitet. Vårt mål är att alla barn ska trivas och utvecklas hos oss. Är du utbildad förskollärare som söker nya utmaningar och vill arbeta i ett team med högt i tak och glatt humör? Nu har du chansen att få vara en del av vårt härliga gäng!

Vi är en nytänkande förskola som utmanar det traditionella. Tillsammans med dina kollegor vill vi att du driver, leder och utvecklar utbildningen enligt läroplanen samt Norlandia förskolors koncept. Du arbetar med barnets bästa i fokus. Kunskap och Innovation är en stor del av verksamheten och vi erbjuder barnen ”Nya upptäckter-varje dag!”. Det betyder att du är en medforskande pedagog och är lyhörd för barnens intressen och behov.

Vårt hälsofrämjande arbete genomsyrar våra förskolor genom näringsrik och god mat lagad av våra utbildade kockar i vårt matkoncept MatMedSmak. All mat lagas självklart på plats med fina råvaror och mycket kärlek. Norlandia arbetar aktivt med fysisk aktivitet i samarbete med Generation Pep där rörelseglädje i vardagen är fokus.

Beskrivning av tjänsten som Förskollärare

Vi söker dig som är förskollärare och vill arbeta med att se det kompetenta barnet samt att olikheter är en tillgång. Du har ett stort engagemang och arbetsglädje. Du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete. Du arbetar aktivt för att skapa stimulerande, tillgängliga och utvecklande utbildningsmiljöer.

Du har ett gott förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor som präglas av tron på allas lika värde och att alla vill och kan. Vi vill att du är positiv, sprider glädje och arbetsvilja. Du är en drivande ledare som inspirerar andra i det pedagogiska arbetet, tar egna initiativ och är ansvarsfull.

Tillsammans med arbetslaget bidrar du till undervisningen. Du möter vardagen med arbetsglädje och drivkraft. Du trivs med att bedriva undervisning både ute och inne och utgår alltid ifrån vad som är bäst för barnen. Du vill vara med och skapa en god pedagogisk miljö för lek, utveckling och lärande och har kunskap och idéer om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund.

Vi lägger stor vikt vid kompetens, ansvarskänsla, respektfullt förhållningssätt och engagemang.

Vi erbjuder dig
Arbetskläder
Friskvård
Kompetensutveckling
Fria pedagogiska måltider


Kvalifikationer och personliga egenskaper

- Du är utbildad förskollärare. Legitimation är ett krav som antingen är erhållen eller ansökt om.

- Du har ett professionellt förhållningssätt och ett gott samarbete med kollegor, barn och vårdnadshavare.

- Initiativförmåga för att se huset.

- Du har goda kunskaper i att använda digitala verktyg både i undervisningen och dokumentation tillsammans med barnen.

- Du är lösningsinriktad, positiv och driven person med ambitioner och arbetsglädje.

- Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter i ditt arbetssätt när förutsättningarna förändras.

- God kännedom om förskolans nationella styrdokument

- Trygg och ansvarstagande som brinner för ditt yrke och har ett förhållningssätt och bemötande som stämmer väl överens med vår värdegrund CARE:
Competence, Ambitious, Respect, Energetic.Om Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 70-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!

Skogsmyrans förskola

Norlandia Förskolor Skogsmyran ligger i ett bostadsområde med närhet till skog och lekplatser. Förskolan är inrymd i en nybygg och modern fastighet och ligger i stadsdelen Duvkullen och har en stor och härlig gård som kan delas av i två gårdar.

Undervisning bedrivs mycket utomhus och vi tar oss även an många utflykter till skogen. Vi har fyra avdelningar, två för de yngre och två för de äldre. Genom vårt pedagogiska arbete genomför vi projekt och aktiviteter för att stimulera våra barn till nya lärdomar och erfarenheter.

Det dagliga mötet och dialogen med barnets vårdnadshavare skapar ett ömsesidigt förtroende, trygghet och glädje till hela familjen. Vi lever efter mottot; tillsammans skapar vi en förskola med utgångspunkt för barnens bästa.

Övrig information

- Anställningsform: Tillsvidare (vi tillämpar provanställning).

- Omfattning: Heltid

- Tillträde: Enligt överenskommelse

- Godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 2023-12-08

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Helane Ermagan, rektor
0722330360Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu