Elevassistent jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Elevassistent i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Elevassistent till MTU Gymnasiet

Elevassistent
Läs mer Maj 23
Vi söker en engagerad och kvalificerad elevassistent för att stödja eleverna på vårt el- och energiprogram på MTU Gymnasiet. Som elevassistent kommer du att spela en viktig roll i att säkerställa att eleverna får den bästa möjliga utbildningen och stödet i deras akademiska framsteg. Detta är en fantastisk möjlighet att vara en del av en dynamisk och inspirerande utbildningsmiljö.


Ansvarsområden
Assistera eleverna med deras studier och bidra till att skapa en positiv inlärningsmiljö.
Ge individuellt stöd till elever med särskilda behov eller utmaningar.
Samarbeta med lärare för att hjälpa eleverna att uppnå kunskapskraven.Kvalifikationer
En gymnasieexamen.
Förmåga att kommunicera tydligt och effektivt med elever och kollegor.
Flexibilitet och anpassningsförmåga för att kunna stötta elever med olika behov.
God organisatorisk förmåga och förmåga att hantera varierande arbetsuppgifter.
Positiv attityd och vilja att hjälpa elever att nå sin fulla potential.Om skolan
MTU Gymnasiet är en centralt belägen fristående gymnasieskola i Linköping. Vi erbjuder utbildningar inom det estetiska programmet (medieinriktning) samt el- och energiprogrammet inriktning dator- och kommunikationsteknik. Till hösten startar vi även ett samhällsvetenskapligt program.
Om du är en engagerad och entusiastisk person som brinner för att hjälpa elever att nå sina mål inom el- och energiområdet, är detta rätt tjänst för dig. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team.
Obs! Tjänsten är på 80% av heltid.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Apr 18
LBS Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

Läs mer om oss på www.lbs.se.

Vill du vara med och göra Sverige lite bättre? AcadeMedia hjälper människor att utvecklas i hela utbildningskedjan. Vår vision är att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande. Vi har som mål att vara förstahandsvalet för de allra bästa och mest drivna lärarna och skolledarna i Sverige. Som en del av Sveriges största utbildningsföretag är karriärmöjligheterna hos oss stora, så varför inte ta chansen?

Det här söker vi

Vi söker en elevassistent till LBS Kreativa Gymnasiet i Linköping som stöd för elever i behov av extra stöd. Du som elevassistent ansvarar för vissa elevers specifika behov. Du har ett nära samarbete med mentor, övriga elevassistenter, undervisande lärare och elevhälsan.

Vi söker dig med gymnasieutbildning och gärna med erfarenhet av assistentarbete. Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vi ser också gärna att du är serviceinriktad och ser arbetet på skolan från ett större perspektiv och hugger i där det behövs.

Hos oss på LBS i Linköping har vi ett tillåtande klimat; alla är välkomna och ska känna sig trygga. Vi arbetar aktivt för att ha en god stämning och en bra arbetsmiljö på skolan så att elever och personal trivs. En trivsam skola med nära mellan lärare, elever och skolledning.

Omfattningen på tjänsten är 80% med möjlighet till heltid och det är en visstidsanställning under läsåret 2023/2024 Tillträde sker till skolstart. Rekrytering sker löpande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information Som medarbetare inom AcadeMedia får du tillgång till vår förmånswebb, en hemsida med där du enkelt ser hela din kompensation, alltså både lön och alla förmåner som du har via oss som arbetsgivare. Bland dessa förmåner finns också personalkortet, som ger en mängd rabatter på flera stora och välkända varumärken.

Tillträdesdag: 2023-08-16 Placeringsort: Linköping Anställningsform: visstidsanställning Sista ansökningsdag: Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag. Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rektor, Frida Alin, frida.alin@lbs.se.

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Elevassistent till Elsa Brändström skola 7-9

Elevassistent
Läs mer Maj 12
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Tjänster består av socialt stöd åt en elev med diabetes. Som elevassistent ska du kunna stödja och följa eleven under hela skoldagen. Det är viktigt att bygga relationer med eleven, klasskompisar och pedagoger. Även regelbunden kontakt med vårdnadshavare.

Din arbetsplats
Elsa Brändströms skola 7-9 är centralt belägen och helt nyrenoverad. Vi är cirka 60 medarbetare, skolan har sex klasser i varje årskurs och består av ca 450 elever. Hög kvalitet i ämnesundervisningen tillsammans med arbetsglädje och en känsla av samhörighet skall förknippas med skolan. Vi har en språkinriktning som utvecklar eleverna inom moderna språk. Du kommer på Elsa Brändströms skola att mötas av en engagerad och kompetent personalgrupp med framåtanda och elevfokus.

Vår vision:

En skola för alla med trygghet, engagemang, samhörighet och mångfald. Bra ämnesundervisning med språket i centrum skapa broar för elevernas framtid.

Du som söker
Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning och har dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och/eller erfarenhet av uppdrag som elevassistent. Det är även ett krav att du tidigare har arbetat med barn/ungdomar med diabetes.

Rollen som elevassistent kräver att du är lugn, tålmodig och tar ansvar för ditt uppdrag.

Du skapar trygghet genom att vara tillgänglig, konsekvent och är en tydlig gränssättare. Vidare har du god samarbetsförmåga och är trygg i dig själv. Du är strukturerad och engagerad i arbetet och är lyhörd, positiv och ansvarstagande gentemot alla du möter i ditt arbete.  

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
Tillträde: Augusti 2023

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning tom juni 2024.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11157

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till Berzeliusskolans Gymnasiesärskola

Elevassistent
Läs mer Apr 21
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som elevassistent på Gymnasiesärskolans individuella program stöttar du elevernas lärande på grupp och individnivå. Tillsammans med lärarna genomför du undervisningen mot gymnasiesärskolans kursplaner. Uppdraget innebär att du hjälper eleven att kompensera för sina individuella svårigheter. Du samverkar med lärare så väl som med vårdnadshavare. Som elevassistent på Berzeliusskolan deltar du aktivt i arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. 

Din arbetsplats
Berzeliusskolan är en attraktiv nyrenoverad och en centralt belägen skola. Här finns grundskolans högstadium, gymnasieskola och gymnasiesärskola. På gymnasiesärskolan finns programmet för estetiska verksamheter, programmet för samhälle, natur och språk inom de nationella programmen, samt individuella program.

Inom grundskolan finns förutom ordinarie klasser även spetsutbildning i matematik/no, idrottsprofil och no-inriktning. Gymnasieskolan omfattar naturvetenskaps och teknikprogrammen, vidare introduktionsprogrammet individuellt alternativ. Totalt finns ca 1800 studerande och 300 anställda på skolan.

Du som söker
Vi söker dig som har genomfört barn och fritidsprogrammet, vård och omsorgsprogrammet eller liknande utbildning. Vi ser att det är meriterande att du har erfarenheter kring målgruppen och kunskaper i alternativ och kompletterande kommunikation som till exempel tecken som stöd. Det är också meriterande att du har en vana att arbeta med personer som har fysiska funktionsnedsättningar, medicinska behov och autism. Du arbetar med ett lågaffektivt förhållningssätt och bemötande. Du analyserar, problemlöser och arbetar förebyggande. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma.

Som person är du stabil och trygg. Du behåller lugnet i stressade situationer och kan fokusera på rätt saker. Du har lätt för att sätta dig in i någon annans perspektiv och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Hos oss får du möjlighet att varje dag göra skillnad och utvecklas i din yrkesroll i ett tryggt och stabilt arbetslag med ett öppet klimat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
Tillträde: 230816

Anställningsform: tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 87,5%-100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 11133

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till Bäckskolans / Blästadsskolans grundsärskola

Elevassistent
Läs mer Feb 20
Om Utbildningsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten innebär arbete i grundsärskolan samt arbete på fritidshemmet.

I rollen som elevassistent förväntas du skapa förutsättningar som gör att eleverna får möjlighet att utveckla sina förmågor så långt som möjligt kunskapsmässigt och socialt. I ditt arbete ska du bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. I klassrummet kommer du, under lärares ledning, att arbeta både med enskilda elever och med grupper av elever. Det kan till exempel innebära att du under lektioner förtydligar lärarens instruktioner genom att till exempel använda tecken som stöd, AKK (alternativt kompletterande kommunikation) eller bildstöd. Det innebär också att du finns med och stödjer eleverna på raster och undervisningsfri tid och ger förutsättningar för delaktighet i lek, aktivitet och interaktion.

På fritidshemmet arbetar du i team tillsammans med kollegor, för att ge eleverna en aktiv och innehållsrik fritidsvistelse, efter de mål som fritidshemmets läroplan beskriver. Du kommer således ha ett nära samarbete med lärare och övriga elevassistenter när du bidrar till att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet på fritidshemmet.

Arbetet förutsätter att du kan vara fysiskt aktiv med elever inne och utomhus. Fysiskt arbete med förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma.

Din arbetsplats
Bäckskolan, en F-6 skola med grundsärskola och grundskola, är belägen intill Tinnerbäcken vid Eklandskapet Tinnerö. Här finns en inspirerande skolmiljö med ett brett område av skogs- och fritidsregioner som ligger inom gångavstånd från skolan, vilket är en fantastisk förutsättning för ett varierat och lustfyllt lärande i skola och på fritidshem. Den närliggande Blästadsskolan är en F- 6 skola, grundsärskola och grundskola, med naturen inpå knutarna. Några av grundsärskolans klasser har idag tillfälligt i väntan på ombyggnation, sin undervisning på Kvinnebyskolan. Även den skola ligger naturskönt inom nära avstånd från de andra skolorna.

Grundsärskolan på Bäck har  för tillfället 4 elevgrupper från Förskoleklass (Flexgrupp) upp till år 6. Ett flertal elever går på fritids efter skoltid. På grundsärskolan Blästad går 8 elevgrupper i klasser år 1-6, och även här har flertalet fritidshemsplacering. 

Du som söker
Du som söker har minst gymnasieutbildning, exempelvis barnskötare eller undersköterska på gymnasial nivå, alternativt har du en påbyggnadsutbildning inom området barn med funktionshinder.

Du har erfarenhet av att arbeta med elever genom tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har kunskaper i AKK, gärna inom grundsärskolan.

Arbetet sker i nära samarbete med teamkollegor vilket gör att du måste tycka om och vara bra på att samarbeta i team samt vara lyhörd, kommunikativ och flexibel i samspelet med kollegor. 

I din roll som elevassistent i grundsärskolan förväntas du vara en god förebild. Du bör ha lätt för att skapa relationer med både elever, vårdnadshavare och arbetskamrater samtidigt som du kan förhålla dig professionell. Du ska kunna bidra till elevernas lärande genom att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet.

Det krävs att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och elevers olika behov, och att du kan hantera stressiga situationer på ett lugnt och stabilt sätt.

Som elevassistent ska du kunna bidra till att anpassa undervisningen efter barnens behov och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt bidra till att skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande. Du behöver vara tydlig i ditt sätt att kommunicera och säkerställer att ditt budskap når fram. Du förväntas vara lyhörd för olika behov men även se till helheten och tar hänsyn till hela verksamheten.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lsär11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling.

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: ett flertal

Ref. nr: 10430

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistenter till Ullevigrundsärskola

Elevassistent
Läs mer Feb 20
Om Utbildningsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Ditt arbete kommer ske både i grundsärskolan åk F-6 och på fritidshemmet. I rollen som elevassistent förväntas du skapa förutsättningar så att våra elever får möjlighet att utveckla sina förmågor utifrån sina förutsättningar inom lärande och i sociala sammanhang. Det kan till exempel innebära att du i din yrkesroll under lektioner förtydligar lärarens instruktioner genom att till exempel använda tecken som AKK eller bildstöd. Det innebär också att du finns med på raster och skapar förutsättningar så att alla elever kan delta i gemensamma rastaktiviteter.

Du kommer att arbeta med enskilda elever och med grupper inom ramen för grundsärskolans ämnesområden. I ditt arbete ska du bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i grundsärskolan och fritidshemmet. Du kommer ha ett nära samarbete med lärare och övriga elevassistenter i grundsärskolan.

Din arbetsplats
Ullevi grundsärskola är belägen i stadsdelen Skäggetorp i Linköping och delar lokaler med Ulleviskolans grundskola. Skolan startar nu sitt
andra läsår och vi har ca 50 elever i vår verksamhet. Lokalerna är nyrenoverade och anpassade efter våra elevers behov.

Ulleviskolan kännetecknas av ett generöst och välkomnande klimat där samarbete är centralt. Här trivs du som uppskattar det dynamiska och värdesätter en hög professionell sammanhållning. Vi bygger en samverkan med Ullevis grundskola med elevernas bästa i fokus.

Grundsärskolan arbetar med mindre klasser av elever som läser inriktning ämnen eller ämnesområde. I varje klass finns ett antal elevassistenter som stödjer eleverna i undervisning. I varje klass arbetar lärare och elevassistenter i nära samarbete. Läraren ansvara för undervisningen.

I vårt fritidshem står trygghet och lärande i en social och kreativ kontext i fokus. Vårt fritidshem har nära samverkan med såväl skola som hemmet.

 

Du som söker
Du som söker har minst gymnasieutbildning, vi önskar att du har läst till barnskötare eller undersköterska på gymnasial nivå, alternativt har en påbyggnadsutbildning inom barn med funktionshinder. Du har erfarenhet av att arbeta med elever genom tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har goda kunskaper i AKK, gärna inom grundsärskolan.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du bidrar till att skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma, på ett kvalitetsmedvetet sätt. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och säkerställer att ditt budskap når fram då du anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du är lyhörd för olika behov men ser till helheten och tar hänsyn till verksamheten. Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lsär11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling.

I din roll som elevassistent i grundsärskolan är du en god förebild. Du har lätt för att skapa relationer med både elever, vårdnadshavare och arbetskamrater samtidigt som du kan förhålla dig professionellt. Du bidrar också till elevernas lärande genom att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet. Vi ser även att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du kan hantera stressiga situationer på ett lugnt och stabilt sätt. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma.

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 5

Ref. nr: 10837

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till Björnkärrskolan

Elevassistent
Läs mer Feb 6
Om Utbildningsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som elevassistent ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i skolan och på fritidshemmet. Du kommer i detta uppdrag att följa eleven under hela skoldagen och på eftermiddagarna på fritidshemmet.

Tjänsten som elevassistent innebär att vara stöd och resurs för enskild elev eller elever. Detta innebär att finnas med som stöd för eleven eller eleverna vad gäller praktiska utmaningar som uppstår under en skoldag, finnas med under lektioner för att förtydliga lärarens instruktioner och vara en extra vuxen som kan stötta i skolarbetet. Tjänsten innebär även att under fritidshemstiden finnas med och stötta eleven eller eleverna i det sociala samspelet med andra klasskamrater och att stötta eleverna i de aktiviteter som genomförs på fritidshemmet på eftermiddagstid.

I arbetet på fritidshemmet är ditt uppdrag, enligt läroplanen, att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.

Din arbetsplats
Björnkärrsskolan ligger i stadsdelen Ryd och har cirka 200 elever i förskoleklass till årskurs 6. På skolan eftersträvar vi delaktighet på alla nivåer då vi anser att elevinflytande är viktigt, liksom det kontinuerliga arbetet med att skapa en trygg och god stämning på skolan.

Du som söker
Du som söker har pågående eller avslutad utbildning inom barn- och fritidsprogrammet från gymnasium eller vuxenutbildning. Alternativt har du examen från en gymnasie- eller vuxenutbildning. Det är meriterande om du har examen från barn- och fritidsprogrammet, med relevant inriktning. Du har erfarenhet av arbete som barnskötare i fritidshem eller annan läroplansstyrd verksamhet, alternativt har du annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver ha tidigare erfarenhet av elevnära arbete. Som person behöver du vara trygg och stabil för att kunna vara ett stöd åt eleven.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som barnskötare är du medveten om mål och kvalitetsstandard för verksamheten. Du har en god förståelse för människors olikheter och förhåller dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt i undervisningen och förskolans vardag. Du skapar goda relationer och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll. Du leder arbetet med barnen genom motivation, engagemang och delaktighet. Du bidrar också till elevernas lärande genom att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet. 

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2023-06-30

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10738

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Resurs/fritidspedagog till Vittra Lambohov

Elevassistent
Läs mer Feb 3
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 25 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

Vittra är en samhällsengagerad för- och grundskola där barn och elever lär sig om sig själva och världen. Hos oss formas medvetna barn och elever som får rätt verktyg och kunskap för att skapa ett bättre och mer hållbart samhälle. Det gör vi med vår unika pedagogiska riktning som baseras på tre delar: medvetet lärande, modig kultur och tydlig struktur.

Detta söker vi:

Vi söker nu en resurs/elevassistent och fritidspedagog/fritidsledare. Tjänsten är tvådelad och man arbetar både som resurs/elevassistent i skolan samt som fritidspedagog/fritidsledare på fritidshemmet.

Vi söker dig som har erfarenhet av barn/elever och tidigare arbetat i skolan. Du kommer att vara en resurs både i klassrummet men även jobba enskilt med en eller flera elever. Då våra behov varierar kan du komma att jobba med olika åldrar och klasser.

På eftermiddagarna jobbar du även i vårt fritidshem.

För att trivas i denna roll behöver du vara flexibel och lyhörd samt lätt kunna skapa förtroende hos elever. Som person tror vi att du är motiverad och engagerad samt ansvarsfull och ödmjuk. I denna tjänst krävs det att du är strukturerad och drivande. I Vittra tillhör du ett arbetslag och vi söker därför medarbetare som är intresserade av delta och bidra till ett kollegialt lärarande. Tillsammans skapar vi vår lärmiljö och den kultur vi vill att vår verksamhet ska präglas av.

Vi erbjuder:

Vittra Lambohov startade hösten 2002 i centrala Lambohov. Idag har vi ca 220 barn och elever från förskola till skolår 9, varav 30 barn på förskolan. Vi har ca 30 engagerade och välutbildade pedagoger som arbetar i väl fungerande arbetslag.

Hos oss i Vittra möts du av en verksamhet med stort engagemang, hög kvalitet och massor av glädje. Du arbetar i en stimulerande och trygg miljö i nära pedagogiska relationer mellan vuxna och barn. Som anställd får du möjlighet att delta och bedriva nytänkande och framtidstänkande kring elever och pedagogiska frågor i ett av Sveriges ledande friskoleföretag.

Du har din egen individuella utvecklingsplan för att du ständigt ska utvecklas och ta nya kliv i din professionella roll. Då Vittra har 24 skolor i Sverige och ständigt utvecklas och växer så har vi, för rätt person, möjligheten att erbjuda mycket goda utvecklingsmöjligheter.

Vittra har attraktiva anställningsvillkor och erbjuder marknadsmässiga löner. Vittra har Kollektivavtal med Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund samt Kommunal vilket bland annat innebär tjänstepension enligt ITP-planen samt försäkringar.

Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö där det finns många karriärvägar. Vittra har ett utbildningsprogram som består av olika externa utbildningar samt internutbildningar, bland annat ett ledarutvecklingsprogram för arbetslagsledare och kompetensutvecklingsdagar för fritidspedagoger.

Vi har höga förväntningar på oss själva och vårt gemensamma arbete som grundar sig på kollegialt lärande och barnens individuella behov. Tillsammans bygger vi en trygg och utmanande miljö där alla ska få utvecklas, barn som vuxna.

Vill du veta mer om oss?

Om du vill veta mer om Vittra Lambohov kan du gå in på vår hemsida, www.vittra.se. Vi har också en film som beskriver Vittra generellt och den hittar du på www.youtube.com/vittrakanalen.

Låter detta intressant?

Du söker tjänsten genom att klicka på nedanstående länk. Vi tar ej emot ansökningar via post eller mail. Sista ansökningsdag är 2023-02-194. Tjänsten är en visstidsanställning på deltid på sammanlagt 83% (resurs och fritidspedagog) fram till 16 juni med möjlighet till förlängning. Startdatum är snarast möjligt. Var vänlig ansök så fort som möjligt då tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Mattias Griph på tfn 013-20 32 72.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Elevassistent till Ekängsskolan

Elevassistent
Läs mer Dec 12
Om Utbildningsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som elevassistent ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i skolan och på fritidshemmet.

Tjänsten som elevassistent innebär att vara stöd och resurs för enskild elev. Detta innebär att finnas med som stöd för eleven vad gäller praktiska utmaningar som uppstår under en skoldag, finnas med under lektioner för att förtydliga lärarens instruktioner och vara en extra vuxen som kan stötta i skolarbetet. Tjänsten innebär även att under fritidshemstiden finnas med och stötta eleven i det sociala samspelet med andra klasskamrater och att stötta eleverna i de aktiviteter som genomförs på fritidshemmet på eftermiddagstid. Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med övriga pedagoger som arbetar på fritidshemmen.

I arbetet på fritidshemmet är ditt uppdrag, enligt läroplanen, att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.

Din arbetsplats
Hos oss är det viktigt att alla får utvecklas utifrån sina förutsättningar och behov och vi arbetar utifrån vår vision: “En trygg och lustfylld lärandemiljö där alla får växa”. Vi arbetar aktivt med att skapa inkluderande miljöer för våra elever och vår målsättning är att alla elever ska få en likvärdig och lustfylld utbildning där maximalt lärande och inkludering är i fokus.

Ekängens skolor består av två skolor, Bärstadskolan med elever i årskurserna F-1 och Ekängsskolan med elever i årskurserna 2-6. Vi har totalt 6 fritidsavdelningar där vi har åldershomogena grupper i F-1 och åldersblandat på de övriga avdelningarna.

Ekängens skolor är belägna ca 6 km från centrum i en härlig miljö. Roxen med dess badplats ligger på promenadavstånd från skolorna och vi har skogen inpå knutarna. Våra skolgårdar inbjuder till lek och rörelse, vi har en stor aktivitetspark samt en fullstor konstgräsplan. Vi har fina och ändamålsenliga lokaler. Det finns goda bussförbindelser och det tar ca 15 min med buss från Linköpings resecentrum.

I vår personalgrupp arbetar vi, utifrån tydliga mål, med kollegialt lärande för att fortlöpande utveckla oss själva och vår verksamhet. Alla är viktiga i lagbygget på Ekängens skolor och vi ser det som naturligt att ta till vara på varandras kompetenser.

Du som söker
Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även erfarenhet av arbete som elevassistent inom skola/fritidshem, alternativt ha annan arbetsrelaterad/ideell erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du bidrar också till elevernas lärande genom att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet. 

I din roll som elevassistent i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Övrig information
Tillträde: 2023-01-30 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Vikariat till och med 2023-08-18

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10513

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistenter till Ullevigrundsärskola

Elevassistent
Läs mer Nov 21
Om Utbildningsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Om arbetsplatsen
Ullevi grundsärskola är belägen i stadsdelen Skäggetorp i Linköping och delar lokaler med Ulleviskolans grundskola. Skolan startar nu sitt
andra läsår och vi har ca 50 elever i vår verksamhet. Lokalerna är nyrenoverade och anpassade efter våra elevers behov.

Ulleviskolan kännetecknas av ett generöst och välkomnande klimat där samarbete är centralt. Här trivs du som uppskattar det dynamiska och värdesätter en hög professionell sammanhållning. Vi bygger en samverkan med Ullevis grundskola med elevernas bästa i fokus.

Grundsärskolan arbetar med mindre klasser av elever som läser inriktning ämnen eller ämnesområde. I varje klass finns ett antal elevassistenter som stödjer eleverna i undervisning. I varje klass arbetar lärare och elevassistenter i nära samarbete. Läraren ansvara för undervisningen.

I vårt fritidshem står trygghet och lärande i en social och kreativ kontext i fokus. Vårt fritidshem har nära samverkan med såväl skola som hemmet.

Arbetsbeskrivning
Ditt arbete kommer ske både i grundsärskolan åk F-6 och på fritidshemmet. I rollen som elevassistent förväntas du skapa förutsättningar så att våra elever får möjlighet att utveckla sina förmågor utifrån sina förutsättningar inom lärande och i sociala sammanhang. Det kan till exempel innebära att du i din yrkesroll under lektioner förtydligar lärarens instruktioner genom att till exempel använda tecken som AKK eller bildstöd. Det innebär också att du finns med på raster och skapar förutsättningar så att alla elever kan delta i gemensamma rastaktiviteter.

Du kommer att arbeta med enskilda elever och med grupper inom ramen för grundsärskolans ämnesområden. I ditt arbete ska du bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i grundsärskolan och fritidshemmet. Du kommer ha ett nära samarbete med lärare och övriga elevassistenter i grundsärskolan.

Kvalifikationer
Du som söker har minst gymnasieutbildning, vi önskar att du har läst till barnskötare eller undersköterska på gymnasial nivå, alternativt har en påbyggnadsutbildning inom barn med funktionshinder. Du har erfarenhet av att arbeta med elever genom tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har goda kunskaper i AKK, gärna inom grundsärskolan.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du bidrar till att skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma, på ett kvalitetsmedvetet sätt. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och säkerställer att ditt budskap når fram då du anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du är lyhörd för olika behov men ser till helheten och tar hänsyn till verksamheten. Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lsär11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling.

I din roll som elevassistent i grundsärskolan är du en god förebild. Du har lätt för att skapa relationer med både elever, vårdnadshavare och arbetskamrater samtidigt som du kan förhålla dig professionellt. Du bidrar också till elevernas lärande genom att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet. Vi ser även att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du kan hantera stressiga situationer på ett lugnt och stabilt sätt. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 4

Ref. nr: 9571

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Vi söker resurs/fritidspedagog till Vittra Lambohov

Elevassistent
Läs mer Nov 9
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 24 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

På Vittra är vårt mål att varje barn ska bli medveten om sig själv och världen omkring oss. Vi förbereder dem med kunskap och mod för att de ska känna att de kan vara med och påverka samhället till det bättre.

Detta söker vi:

Vi söker nu en resurs/elevassistent och fritidspedagog/fritidsledare. Tjänsten är tvådelad och man arbetar både som resurs/elevassistent i skolan samt som fritidspedagog/fritidsledare på fritidshemmet.

Vi söker dig som har erfarenhet av barn/elever och tidigare arbetat i skolan. Du kommer att vara en resurs både i klassrummet men även jobba enskilt med en eller flera elever. Då våra behov varierar kan du komma att jobba med olika åldrar och klasser.

På eftermiddagarna jobbar du även i vårt fritidshem.

För att trivas i denna roll behöver du vara flexibel och lyhörd samt lätt kunna skapa förtroende hos elever. Som person tror vi att du är motiverad och engagerad samt ansvarsfull och ödmjuk. I denna tjänst krävs det att du är strukturerad och drivande. I Vittra tillhör du ett arbetslag och vi söker därför medarbetare som är intresserade av delta och bidra till ett kollegialt lärarande. Tillsammans skapar vi vår lärmiljö och den kultur vi vill att vår verksamhet ska präglas av.

Vi erbjuder:

Vittra Lambohov startade hösten 2002 i centrala Lambohov. Idag har vi ca 220 barn och elever från förskola till skolår 9, varav 30 barn på förskolan. Vi har ca 30 engagerade och välutbildade pedagoger som arbetar i väl fungerande arbetslag.

Hos oss i Vittra möts du av en verksamhet med stort engagemang, hög kvalitet och massor av glädje. Du arbetar i en stimulerande och trygg miljö i nära pedagogiska relationer mellan vuxna och barn. Som anställd får du möjlighet att delta och bedriva nytänkande och framtidstänkande kring elever och pedagogiska frågor i ett av Sveriges ledande friskoleföretag.

Du har din egen individuella utvecklingsplan för att du ständigt ska utvecklas och ta nya kliv i din professionella roll. Då Vittra har 24 skolor i Sverige och ständigt utvecklas och växer så har vi, för rätt person, möjligheten att erbjuda mycket goda utvecklingsmöjligheter.

Vittra har attraktiva anställningsvillkor och erbjuder marknadsmässiga löner. Vittra har Kollektivavtal med Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund samt Kommunal vilket bland annat innebär tjänstepension enligt ITP-planen samt försäkringar.

Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö där det finns många karriärvägar. Vittra har ett utbildningsprogram som består av olika externa utbildningar samt internutbildningar, bland annat ett ledarutvecklingsprogram för arbetslagsledare och kompetensutvecklingsdagar för fritidspedagoger.

Vi har höga förväntningar på oss själva och vårt gemensamma arbete som grundar sig på kollegialt lärande och barnens individuella behov. Tillsammans bygger vi en trygg och utmanande miljö där alla ska få utvecklas, barn som vuxna.

Vill du veta mer om oss?

Om du vill veta mer om Vittra Lambohov kan du gå in på vår hemsida, www.vittra.se. Vi har också en film som beskriver Vittra generellt och den hittar du på www.youtube.com/vittrakanalen.

Låter detta intressant?

Du söker tjänsten genom att klicka på nedanstående länk. Vi tar ej emot ansökningar via post eller mail. Sista ansökningsdag är 2022-12-04. Tjänsten är en visstidsanställning på deltid på 83% (resurs och fritidspedagog) fram till 16 juni med möjlighet till förlängning. Startdatum är 9 januari 2023. Var vänlig ansök snarast då tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Mattias Griph på tfn 013-20 32 72.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Elevassistenter till grundsärskolan åk 7-9

Elevassistent
Läs mer Nov 11
Om Utbildningsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Din arbetsplats
Grundsärskolan åk 7-9 består av två verksamheter som tillsammans bildar en enhet. Verksamheterna finns integrerade på Ekholmsskolan och Nya Rydsskolan. Idag finns sju grundsärklasser med totalt 50 st elever på Ekholmsskolan och fem klasser med totalt 26 st elever med inriktning ämnesområden på Nya Rydsskolan. Vi är integrerade i skolans lokaler på de båda skolorna men har även tillgång till närliggande klassrum och lokaler på båda enheterna. Du blir anställd på enheten. Placeringen gällande de olika skolorna kan variera mellan läsåren.

Vi erbjuder hög personaltäthet där kompetens, skolutveckling och kontinuerligt värdegrundsarbete utgör en viktig del för oss. Vi arbetar förebyggande tillsammans på alla nivåer - individ, grupp och organisation. Genom vårt arbetssätt erbjuder vi eleverna en tydliggörande miljö byggt på en lärande verksamhet där vi arbetar för att bidra till ett maximalt lärande på alla nivåer eleverna, personal och ledning. Vi arbetar utifrån ett relationellt perspektiv där vi bygger en grogrund genom att skapa en relation till varje enskild individ. Att skapa detta förtroende mellan eleverna och oss vuxna är en förutsättning för att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och vi möter alla eleverna med höga förväntningar och en för dom anpassad miljö.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu flera nya medarbetare som vill vara en del av vårt arbetslag med ledorden mod, samarbete och arbetsglädje. Vi söker dig som har ett engagemang och driv att tillsammans arbeta för varje elevs bästa, #förvarjeelev samt driva vårt skolutvecklingsarbete på grundsärskolan åk 7-9.

I rollen som elevassistent bidrar du till ett gott arbetsklimat och samarbetar med alla kollegor. Arbetar aktivt under lektionerna och stöttar eleverna i deras arbete, lärande och utveckling under hela skoldagen. Vid behov ansvarar du för morgonomsorg och ledsagning. Som elevassistent ansvara du för rastaktiviteter och att elevernas egenvårdsplaner följs. Vi arbetar för elevernas självständighet. Du förväntas vara flexibel och arbeta utifrån lärarens arbetsfördelning under skoldagen.

Vi söker dig som vill vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Du tar stort ansvar för att utvecklas i din profession och ser ditt arbete som en möjlighet för att bidra till ett maximalt lärande för eleverna, dig själv och dina kollegor. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och har ett inkluderande förhållningssätt. I ditt uppdrag tar du ansvar för att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och för att alla elever möts av höga förväntningar och en för dem anpassad undervisning. Grunden i vårt arbete är det relationella perspektivet och vi använder oss av lågaffektivt bemötande som utgångspunkt. Vi arbetar aktivt med motivationsarbete och agerar som positiva förebilder. På denna arbetsplats tar alla ansvar för helheten.

Du som söker
Vi söker dig som har gått barn- och fritidsprogrammet eller annan gymnasieexamen som arbetsgivaren prövar likvärdigt för uppdraget. Har du utbildning med inriktning mot eller påbyggnadsutbildning inom barn med funktionshinder är det meriterande. Önskvärt är att du har läst kurserna specialpedagogik 1 och specialpedagogik 2 inom gymnasieskolans nationella program.

Du har erfarenhet av arbete som elevassistent. Det är meriterande att ha arbetat med grundsärskolelever.  Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med elever med utvecklingsstörning, tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och goda kunskaper i AKK, alternativt kompletterande kommunikation. Erfarenheter och kunskap om teckenkommunikation, widgit/bild schema, diabetes, epilepsi, rörelsehinder är meriterande. Det är även meriterande att ha erfarenhet att arbeta med elever med en intellektuell funktionsnedsättning och rörelsehinder. 

Du är självgående och kan ta initiativ, samtidigt som du trivs med att arbeta och utvecklas i dialog med andra. Du har god samarbetsförmåga, är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har lätt för att skapa relationer med både barn, vårdnadshavare och arbetskamrater. Vi ser även att du är flexibel och kan hantera stressiga situationer på ett bra sätt. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma. Du har förmågan att bygga relationer och få till ett gott samarbete med eleverna för att kunna arbeta med svåra situationer.

Är du öppen och nyfiken på ungdomars behov och unika förmågor? Är du empatisk, lugn och stabil samt tycker om att ställas inför nya pedagogiska utmaningar? Då är du rätt person för oss.

 

Övrig info
Tillträde: 20230109

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: [10383]

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

 

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Iris Hadar söker pedagogiskt stöd i Östergötland!

Elevassistent
Läs mer Okt 21
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

Om oss? 
Vi arbetar med utbildning, utredning och rehabilitering av människor som av någon anledning behöver extra stöd i sin livs-, arbets- eller studiesituation. Iris Hadar är specialiserade på olika funktionsnedsättningar som syn, döv, hörsel, dyslexi och kognitiva funktionsnedsättningar. 
Vill du vara med på vår resa?? 
 
Dina arbetsuppgifter? 
Brinner du för att hjälpa andra människor i form av pedagogiskt stöd?? Då är detta tjänsten för dig! 
 
Inför vårt uppdrag Individuellt Pedagogiskt Stöd vid Utbildning (IPSU) söker vi en engagerad kollega för arbetet som pedagogiskt stöd.?Uppdraget är att tillgängliggöra utbildningar för arbetssökande som på grund av funktionsnedsättning har särskilda behov av stödjande och kompenserande insatser. Du kommer att arbeta som ett pedagogiskt stöd till deltagare för att de själv ska kunna tillgodogöra sig strategier och studietekniker.?I ditt arbete kommer du ha mycket kontakt med IPSU-samordnaren på utbildningsorten och lärare på utbildningen. Dokumentation och övrig administration kopplat till uppdraget förekommer. Resor förekommer i tjänsten. 
 
Din profil?? 
Vi söker dig som är strukturerad och kan organisera samt prioritera dina och andras aktiviteter effektivt. Du har lätt för att skapa kontakt och underhålla relationer då du är lyhörd och smidig i din kommunikation. Samtidigt som du har lätt för att påverka genom att skapa engagemang och motivera andra människor. Du har god samarbetsförmåga och engagemang att driva verksamheten framåt.? 
 
Du som söker har erfarenhet av liknande insatser samt att du har erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel. Du bör ha kunskap om hur funktionsnedsättningar påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som behövs i dessa situationer.?? 
 
Vi erbjuder?? 
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern med starka värderingar som arbetar för en trygg och god arbetsmiljö. Du kommer att få arbeta i en dynamisk och kreativ miljö där du får möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor. Vi har kollektivavtal och konkurrenskraftiga förmåner. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.? 
 
Ytterligare information? 
Urval sker löpande och tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten är en deltid eller heltid.? 
 
För frågor kring tjänsten Maria Björeman Wittwång, maria.bjoremanwittwang@iris.se    011-500 00 41 Erica Sjödin, erica.sjodin@iris.se 0155-80 00 81  
 

Varmt välkommen in med din ansökan!

Ansök nu

Elevassistent till Gymnasiesärskolan på Berzeliusskolan

Elevassistent
Läs mer Nov 2
Om Utbildningsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som elevassistent på gymnasiesärskolans individuella program stöttar du elevernas lärande på grupp och individnivå. Tillsammans med lärarna genomför du undervisningen mot gymnasiesärskolans kursplaner. Uppdraget innebär att du hjälper eleven att kompensera för sina individuella svårigheter utifrån elevens diagnos. Du samverkar med lärare såväl som med föräldrar. Som elevassistent på Berzeliusskolan deltar du aktivt i arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. 

Din arbetsplats
Berzeliusskolan är en attraktiv nyrenoverad och centralt belägen skola. Här finns grundskolans högstadium, gymnasieskola och gymnasiesärskola. På gymnasiesärskolan finns programmet för estetiska verksamheter och programmet för samhälle, natur och språk inom de nationella programmen samt individuella program.

Inom grundskolan finns förutom ordinarie klasser även spetsutbildning i matematik/no, idrottsprofil och no-inriktning. Gymnasieskolan omfattar naturvetenskaps och teknikprogrammen, vidare introduktionsprogrammet individuellt alternativ. Totalt finns ca 1800 studerande och 270 anställda på skolan.

Du som söker
Vi söker dig som har genomfört barn och fritidsprogrammet eller annan gymnasial utbildning med inriktning på vård och omsorg. Vi ser att det är meriterande att du har erfarenheter kring målgruppen och kunskaper i alternativ och kompletterande kommunikation som till exempel tecken som stöd. Det är också meriterande om du har en vana att arbeta med personer med multifunktionsnedsättningar och personer med autism. Du är van vid att använda ett lågaffektivt förhållningssätt, att analysera, problemlösa och arbeta förebyggande. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma.

Som person är du stabil och trygg i dig själv. I stressade situationer behåller du lugnet och kan fokusera på rätt saker. Du har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv och relaterar till andra på ett lyhört sätt och smidigt sätt. Denna tjänst kräver att du har ett flexibelt förhållningssätt och lätt kan anpassa dig till ändrade omständigheter.

Hos oss får du möjligheten att varje dag göra skillnad och utvecklas i din yrkesroll i ett tryggt och stabildt arbetslag med ett öppet klimat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
Tillträde: 2023-01-09

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10344

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till Kvinnebyskolan

Elevassistent
Läs mer Okt 27
Om Utbildningsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som elevassistent ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i skolan och på fritidshemmet. 

Tjänsten som elevassistent innebär att vara stöd och resurs för enskild elev de lägre åldrarna F- klass och åk 2. Detta innebär att finnas med som stöd för eleven eller eleverna vad gäller praktiska utmaningar som uppstår under en skoldag, finnas med under lektioner för att förtydliga lärarens instruktioner och vara en extra vuxen som kan stötta i skolarbetet. Tjänsten innebär även att under fritidshemstiden finnas med och stötta eleven eller eleverna i det sociala samspelet med andra klasskamrater och att stötta eleverna i de aktiviteter som genomförs på fritidshemmet på eftermiddagstid.

I arbetet på fritidshemmet är ditt uppdrag, enligt läroplanen, att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.

Din arbetsplats
Kvinnebyskolan ligger i ett lugnt och lummigt område i Hjulsbro i Linköping. Skolan omges av en fin utemiljö med oändliga möjligheter! En renovering av skolan pågår och kommer att avslutas okt- 21. Därefter har vi en helt nyrenoverad skola att skapa goda lärmiljöer i. Vi är en skola med ca 345 elever i årskurserna F-6. Vår vision är att ?Alla elever ska bli sitt bästa jag? och våra ledord är Trygghet, Hälsa och Lärande. På skolan finns tre arbetslag F-3, 4-6 och fritidshemmen.

Som medlem i personalgruppen på lågstadiet och i fritidshemmet är du med och skapar en trygg och inspirerande skolstart för våra yngsta elever på skolan. Eftersom de flesta eleverna är inskrivna på fritidshemmen arbetar vi ständigt med att se hur elevernas lärande kan förstärkas genom ett tätt samarbete mellan skola och fritidshem. Kvinnebyskolan präglas av ett positivt klimat där viljan att hela tiden utveckla verksamheten finns.

Du som söker
Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även erfarenhet av arbete som elevassistent inom skola/fritidshem, alternativt ha annan arbetsrelaterad/ideell erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant. Du som söker har erfarenhet av arbete med elever med NPF. 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. 

I din roll som elevassistent i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

I den här rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet.

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10300

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent, Vreta utbildningscentrum

Elevassistent
Läs mer Okt 12
Naturbruksgymnasiet i Östergötland drivs av Region Östergötland på uppdrag av länets kommuner och består av Himmelstalunds utbildningscentrum och Vreta utbildningscentrum.

Himmelstalunds utbildningscentrum är beläget i Norrköping och Vreta utbildningscentrum ligger strax utanför Linköping.
Himmelstalunds utbildningscentrum erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktningarna trädgård och djurvård. Vidare erbjuds gymnasiesärskolans nationella program Skog, mark och djur samt Individuellt program. Inom vuxnas lärande erbjuds gymnasial vuxenutbildning inom trädgård, djurvård och florist.
Vid Vreta utbildningscentrum bedrivs Naturbruksprogrammets inriktningar lantbruk, hästhållning och skogsbruk, samt Fordonsprogrammets transportinriktning. Nationell idrottsutbildning (NIU) erbjuds inom ridsport (dressyr eller hoppning). Yrkesvuxutbildningar samt yrkeshögskoleutbildningar finns inom lantbruk, hästhållning och skogsbruk. Anpassad gymnasieskola erbjuder det nationella programmet Skog, mark och djur
Vi rekryterar elever från hela landet. Möjlighet till elevboende finns på båda skolorna.
Läs mer om oss på Naturbruksgymnasiets hemsida: http://www.nbg.nu

Arbetsbeskrivning

Vi söker elevassistent till Naturbruksprogrammet-Skog. Elevernas olika förutsättningar innebär att du ska kunna kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställ att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Att arbeta med elever kräver även att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ska vara social med en god elevsyn. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du ska även ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och se möjligheterna i förändringar. Du ingår i arbetslag och deltar aktivt i arbetslagets utvecklingsarbete och bör därför kunna samarbeta bra med andra människor, lyssna och kommunicera.

Utbildning och erfarenhet

Du har erfarenhet av att jobba med och leda ungdomar och/eller utbildning inom området. Om du har någon yrkeserfarenhet eller teoretisk utbildning inom skogsbranschen kan detta vara meriterande.

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och kunna leda och motivera för att få dem att vilja utvecklas inom sitt ämnesområde.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Elevassistent till Vallastadens grundskola

Elevassistent
Läs mer Okt 6
Om Utbildningsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Under skoltid finns du med som stöd för elever och under eftermiddagstid arbetar du tillsammans med kollegor för elevgruppen i fritidshemmet. Arbetet under skoldagen innebär att stötta elever i anpassningar som de behöver för att lyckas i undervisningen samt att följa gruppen under raster och andra aktiviteter.

I arbetet på fritidshemmet är ditt uppdrag, enligt läroplanen, att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också se till att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande. Tillsammans med kollegor förväntas du vara delaktig i planering och arbeta för att nå uppsatta mål för verksamheten och för elevernas kunnande.

Din arbetsplats
Vallastadens skola startades hösten 2017 och rymmer både grundskola och grundsärskola i en fantastisk miljö såväl inom- och utomhus. Vallastadens skola har idag drygt 270 elever från förskoleklass till årskurs 6. Här finns många möjligheter för dig som är nyfiken, driven och har en vilja att förverkliga pedagogiska idéer tillsammans med dina kollegor. Vi arbetar för att vara en lärande organisation i alla led med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Tillsammans lägger vi grunden för våra elevers lärande och utveckling genom att möta varje elev utifrån sina unika förutsättningar.

Det finns ett välfungerande elevhälsoteam som består av skolsköterska, skolpsykolog, kurator och specialpedagog. Vi har även väl fungerande administrativa funktioner samt ett fokusbibliotek som på ett föredömligt sätt bidrar till elevernas måluppfyllelse. Grundskolan har ca 30 anställda lärare, speciallärare, lärare i fritidshem och elevassistenter. Vi har även två förstelärare i skola samt en förstelärare i fritidshem. All personal är organiserade i arbetslag som samarbetar för att möta varje grupp och individ utifrån deras individuella förutsättningar.

Du som söker
Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även erfarenhet av arbete som elevassistent inom skola/fritidshem, alternativt har du annan erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som elevassistent i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Övrig information
Tillträde: Snarast möjligt utifrån överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 10186

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till Linghemsskolan åk 7-9

Elevassistent
Läs mer Sep 19
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen 
Linghemsskolan ligger en bit utanför Linköping i samhället Linghem. Du tar dig enkelt till skolan med pendeltåg från Linköpings resecentrum eller med bil. På skolan går ca 250 elever i årskurs 7-9 och på skolan arbetar ungefär 36 medarbetare. Linghemsskolan präglas av gott samarbetsklimat och glädje, där alla känner alla och "alla elever är allas elever". Ett systematiskt kvalitetsarbete bedrivs för att ge eleverna så goda förutsättningar som möjligt inför gymnasiet.    

Arbetsbeskrivning
Som elevassistent på Linghemsskolan arbetar du stödjande mot elever i klassrummet samt så arbetar du tillsammans med andra elevassistenter och/eller heltidsmentor i skolans lilla stödverksamhet Oasen. Du har ett nära samarbete med mentorer och undervisande lärare för att ge eleverna de bästa förutsättningarna för lärande. Som elevassistent förväntas du att, precis som andra pedagoger, vara närvarande i korridorer som rastvärd och i matsal som matvärd vid vissa tider. Du som elevassistent kan också få andra ansvar såsom exempelvis läxhjälp, att ingå i skolans Trygghetsteam och rastaktivitetsansvar eller liknande beroende på de sökandes erfarenhet och kompetens. 

Kvalifikationer
Vi söker en elevassistent som tidigare arbetat stödjande mot elever, gärna med erfarenhet från högstadiet. Du som söker bör vara bra på att samarbeta och på att kunna anpassa din kommunikation så att denna kan möta både våra elever samt vara professionell i eventuella föräldrakontakter. Du ska kunna hjälpa eleverna i sitt skolarbete och bör därför ha minst gymnasieutbildning. Meriterande är dock om du även har någon pedagogisk utbildning. Du bör även ha kännedom om skolans styrdokument och kunna agera utifrån den värdegrund som styrdokumenten vilar på.    

 

Information om tjänsten
Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10039

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistenter till Ullevigrundsärskola

Elevassistent
Läs mer Aug 18
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Ullevi grundsärskola är belägen i stadsdelen Skäggetorp i Linköping och delar lokaler med Ulleviskolans grundskola. Skolan startar nu sitt
andra läsår och vi har ca 50 elever i vår verksamhet. Lokalerna är nyrenoverade och anpassade efter våra elevers behov.

Ulleviskolan kännetecknas av ett generöst och välkomnande klimat där samarbete är centralt. Här trivs du som uppskattar det dynamiska och värdesätter en hög professionell sammanhållning. Vi bygger en samverkan med Ullevis grundskola med elevernas bästa i fokus.

Grundsärskolan arbetar med mindre klasser av elever som läser inriktning ämnen eller ämnesområde. I varje klass finns ett antal elevassistenter som stödjer eleverna i undervisning. I varje klass arbetar lärare och elevassistenter i nära samarbete. Läraren ansvara för undervisningen.

I vårt fritidshem står trygghet och lärande i en social och kreativ kontext i fokus. Vårt fritidshem har nära samverkan med såväl skola som hemmet.

Arbetsbeskrivning
Ditt arbete kommer ske både i grundsärskolan åk F-6 och på fritidshemmet. I rollen som elevassistent förväntas du skapa förutsättningar så att våra elever får möjlighet att utveckla sina förmågor utifrån sina förutsättningar inom lärande och i sociala sammanhang. Det kan till exempel innebära att du i din yrkesroll under lektioner förtydligar lärarens instruktioner genom att till exempel använda tecken som AKK eller bildstöd. Det innebär också att du finns med på raster och skapar förutsättningar så att alla elever kan delta i gemensamma rastaktiviteter.

Du kommer att arbeta med enskilda elever och med grupper inom ramen för grundsärskolans ämnesområden. I ditt arbete ska du bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i grundsärskolan och fritidshemmet. Du kommer ha ett nära samarbete med lärare och övriga elevassistenter i grundsärskolan.

Kvalifikationer
Du som söker har minst gymnasieutbildning, vi önskar att du har läst till barnskötare eller undersköterska på gymnasial nivå, alternativt har en påbyggnadsutbildning inom barn med funktionshinder. Du har erfarenhet av att arbeta med elever genom tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har goda kunskaper i AKK, gärna inom grundsärskolan.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du bidrar till att skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma, på ett kvalitetsmedvetet sätt. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och säkerställer att ditt budskap når fram då du anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du är lyhörd för olika behov men ser till helheten och tar hänsyn till verksamheten. Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lsär11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling.

I din roll som elevassistent i grundsärskolan är du en god förebild. Du har lätt för att skapa relationer med både elever, vårdnadshavare och arbetskamrater samtidigt som du kan förhålla dig professionellt. Du bidrar också till elevernas lärande genom att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet. Vi ser även att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du kan hantera stressiga situationer på ett lugnt och stabilt sätt. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 6

Ref. nr: 9571

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent 30-200%

Elevassistent
Läs mer Jul 5
ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2300 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Vi utbildar framtidens ledande entreprenörer och ledare. Vi vill ge eleverna verktygen som krävs för att nytänkande och utveckling, oavsett drömmar och mål.

Thoren Business School har fyra huvudprogram; Business Program, Management Program, Communication Program samt Commerce.Beskrivning av tjänsten
Vi söker dig som vill arbeta som elevassistent för en eller två elever.

Tjänsten kan utformas som en heltidstjänst eller delas upp för att kunna kombineras med pågående studier. Tillsammans med övriga pedagoger skapar du en gynnsam miljö för lärande där fokus ligger på att se den enskilde elevens behov.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår att handleda och stödja den enskilda eleven i dennes ordinarie undervisning. Handledningen sker i samarbete med undervisande lärare och genomförs både i klassrum och enskilt. I tjänsten ingår även att stödja eleven då denne genomför sin obligatoriska APL (Arbetsplatsförlagt lärande).

Kvalifikationer
För tjänsten är erfarenhet som elevassistent meriterande. Stor vikt kommer att läggs vid god
samarbetsförmåga, god relationell förmåga och personlig lämplighet. Studerar du till lärare kommer detta ses som en merit. 

Vi erbjuder dig en välfungerade och inkluderande arbetsgrupp där du blir en del av gemenskapen.

Rekrytering
Sista ansökningsdag: 2022-08-31, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten kontakta gärna rektor Malin Hammargren: malin.hammargren@tbschool.se telefon 0730-500195.

Har du frågor, vill du veta mer om vår skola, vår pedagogik och upplägg? Kontakta oss gärna eller gå in på www.affarsgymnasiet.se.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Inom ThorenGruppen gör vi allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade.Läs mer om oss på: thorengruppen.se

Ansök nu

KOPIA AV Thoren Business School i Linköping söker Elevassistent 30-200%

Elevassistent
Läs mer Jul 5
ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2300 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Vi utbildar framtidens ledande entreprenörer och ledare. Vi vill ge eleverna verktygen som krävs för att nytänkande och utveckling, oavsett drömmar och mål.

Thoren Business School har fyra huvudprogram; Business Program, Management Program, Communication Program samt Commerce.Beskrivning av tjänsten
Vi söker dig som vill arbeta som elevassistent för en eller två elever.

Tjänsten kan utformas som en heltidstjänst eller delas upp för att kunna kombineras med pågående studier. Tillsammans med övriga pedagoger skapar du en gynnsam miljö för lärande där fokus ligger på att se den enskilde elevens behov.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår att handleda och stödja den enskilda eleven i dennes ordinarie undervisning. Handledningen sker i samarbete med undervisande lärare och genomförs både i klassrum och enskilt. I tjänsten ingår även att stödja eleven då denne genomför sin obligatoriska APL (Arbetsplatsförlagt lärande).

Kvalifikationer
För tjänsten är erfarenhet som elevassistent meriterande. Stor vikt kommer att läggs vid god
samarbetsförmåga, god relationell förmåga och personlig lämplighet. Studerar du till lärare kommer detta ses som en merit. 

Vi erbjuder dig en välfungerade och inkluderande arbetsgrupp där du blir en del av gemenskapen.

Rekrytering
Sista ansökningsdag: 2022-08-31, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten kontakta gärna rektor Malin Hammargren: malin.hammargren@tbschool.se telefon 0730-500195.

Har du frågor, vill du veta mer om vår skola, vår pedagogik och upplägg? Kontakta oss gärna eller gå in på www.affarsgymnasiet.se.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Inom ThorenGruppen gör vi allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade.Läs mer om oss på: thorengruppen.se

Ansök nu

Elevassistenter till Resursskolornas skol- och fritidshemsverksamhet

Elevassistent
Läs mer Aug 17
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Resursskolorna är till för elever som är i behov av extra stöd i sin skolutveckling, årskurs 1-9 i Linköpings kommun. Målgruppen är elever i skol- och/eller psykosociala svårigheter under begränsad tid, där målet är att eleven ska kunna återgå till en fungerande ordinarie skolform. Resursskolorna består av 6 skolenheter. Som anställd hos oss arbetar du på en av våra skolenheter med 6-14 elever och ett sammansvetsat arbetslag. Någon gång per läsår träffas personalen från flera enheter för att bland annat byta erfarenheter. Samverkan mellan enheterna sker även under loven. 

Skolorna bedriver sin verksamhet i liten grupp med hög personaltäthet, där det även ges möjlighet att träna socialt samspel. Personalen stöttar vårdnadshavare i sitt föräldraskap samt samverkar med olika myndigheter och personer i elevens/familjens närhet. På de olika skolorna möter pedagoger elever i egna lokaler. Undervisningen bedrivs utifrån varje elevs förutsättningar och behov, där eleverna erbjuds alla ämnen. Eleverna möts av tydliga, trygga och stabila vuxna. I arbetslagen finns det blandade kompetenser med både lärare och fritidspersonal. Vi arbetar nära eleverna och utgår från de behov som uppstår.

Vi söker nu elevassistenter till våra låg- och mellanstadieskolor, Järdala, Daggkåpan och Kärnpunkten. Skolorna har mellan 6 och 14 elever. Vi söker personal som vill vara med och göra skillnad för elever som har det tufft i skolan, trivs med att arbeta i team nära kollegor och gillar utmaningar att hitta kreativa lösningar. 

Arbetsbeskrivning
Som elevassistent ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i skolan och på fritidshemmet.

Uppdraget är före och efter skoltid i både skolan och i fritidshemmet, arbetstiderna finns inom spannet 06:00 till 18:00. Under skoldagen dagen är du främst resurs i klass och arbetar enskilt med elev vid behov. Innan och efter skoltid är du delaktig i fritidsverksamheten med eleverna.  

I arbetet i skolan finns du med som stöd för eleven eller eleverna vad gäller praktiska utmaningar som uppstår under en skoldag, du finns med under lektioner för att förtydliga lärarens instruktioner och är en extra vuxen som kan stötta i skolarbetet. 

I arbetet på fritidshemmet är ditt uppdrag, enligt läroplanen, att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.

Hos oss på Resursskolorna utformar vi dagarna tillsammans med eleverna utifrån deras behov/önskemål samt styrdokument och läroplan. Det finns utrymme för flera kreativa lösningar för att möta elevernas behov, både socialt och utbildningsmässigt. 

Kvalifikationer
Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har eftergymnasial pedagogisk utbildning, så som fritidsledarutbildning. Du har även erfarenhet av arbete inom skola/fritidshem, alternativt ha annan arbetsrelaterad/ideell erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant. Du som söker har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som elevassistent är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 9925

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Aug 10
LBS Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

Läs mer om oss på www.lbs.se.

Vill du vara med och göra Sverige lite bättre? AcadeMedia hjälper människor att utvecklas i hela utbildningskedjan. Vår vision är att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande. Vi har som mål att vara förstahandsvalet för de allra bästa och mest drivna lärarna och skolledarna i Sverige. Som en del av Sveriges största utbildningsföretag är karriärmöjligheterna hos oss stora, så varför inte ta chansen?

Det här söker vi

Vi söker en elevassistent till LBS Kreativa Gymnasiet i Linköping som stöd för en av våra elever. Du ansvarar för elevens hela skoldag, t.ex. möter upp på morgonen, hjälper till med förflyttningar, stöd vid praktiska moment, i matsalen mm. Du har ett nära samarbete med undervisande lärare och specialpedagog.

Vi söker dig med gymnasieutbildning och gärna med erfarenhet av assistentarbete. Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Eleven har en funktionsvariation som innebär förflyttning vid toalettbesök.

Hos oss på LBS i Linköping har vi ett tillåtande klimat; alla är välkomna och ska känna sig trygga. Vi arbetar aktivt för att ha en god stämning och en bra arbetsmiljö på skolan så att elever och personal trivs. En trivsam skola med nära mellan lärare, elever och skolledning.

Omfattningen på tjänsten är 100% och det är en visstidsanställning under läsåret 2022/2023. Tillträde sker till skolstart. Rekrytering sker löpande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information Som medarbetare inom AcadeMedia får du tillgång till vår förmånswebb, en hemsida med där du enkelt ser hela din kompensation, alltså både lön och alla förmåner som du har via oss som arbetsgivare. Bland dessa förmåner finns också personalkortet, som ger en mängd rabatter på flera stora och välkända varumärken.

Tillträdesdag: 2022-08-16 Placeringsort: Linköping Anställningsform: visstidsanställning Sista ansökningsdag: Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag. Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med tf. rektor, Frida Alin, frida.alin@lbs.se.

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Elevassistent som kan teckenspråket

Elevassistent
Läs mer Jul 15
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig. 

Om arbetsplatsen
Grundsärskolan åk 7-9 består av två verksamheter som tillsammans bildar en enhet. Verksamheterna finns integrerade på Ekholmsskolan och Nya Rydsskolan. Idag finns sju grundsärklasser med totalt 50 st elever på Ekholmsskolan och fem klasser med totalt 26 st elever med inriktning ämnesområden på Nya Rydsskolan. Vi är integrerade i skolans lokaler på de båda skolorna men har även tillgång till närliggande klassrum och lokaler på båda enheterna.

Vi erbjuder hög personaltäthet där kompetens, skolutveckling och kontinuerligt värdegrundsarbete utgör en viktig del för oss. Vi arbetar förebyggande tillsammans på alla nivåer - individ, grupp och organisation. Genom vårt arbetssätt erbjuder vi eleverna en tydliggörande miljö byggt på en lärande verksamhet där vi arbetar för att bidra till ett maximalt lärande på alla nivåer eleverna, personal och ledning. Vi arbetar utifrån ett relationellt perspektiv där vi bygger en grogrund genom att skapa en relation till varje enskild individ. Att skapa detta förtroende mellan eleverna och oss vuxna är en förutsättning för att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och vi möter alla eleverna med höga förväntningar och en för dom anpassad miljö.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu flera nya medarbetare som vill vara en del av vårt arbetslag med ledorden mod, samarbete och arbetsglädje. Vi söker dig som kan teckenspråket och har ett engagemang och driv att tillsammans arbeta för varje elevs bästa, #förvarjeelev samt driva vårt skolutvecklingsarbete på grundsärskolan åk 7-9.

I rollen som elevassistent bidrar du till ett gott arbetsklimat och samarbetar med alla kollegor. Arbetar aktivt under lektionerna och stöttar eleverna i deras arbete, lärande och utveckling under hela skoldagen. Vid behov ansvarar du för morgonomsorg och ledsagning. Som elevassistent ansvara du för rastaktiviteter och att elevernas egenvårdsplaner följs. Vi arbetar för elevernas självständighet. Du förväntas vara flexibel och arbeta utifrån lärarens arbetsfördelning under skoldagen.

Vi söker dig som vill vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Du tar stort ansvar för att utvecklas i din profession och ser ditt arbete som en möjlighet för att bidra till ett maximalt lärande för eleverna, dig själv och dina kollegor. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och har ett inkluderande förhållningssätt. I ditt uppdrag tar du ansvar för att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och för att alla elever möts av höga förväntningar och en för dem anpassad undervisning. Grunden i vårt arbete är det relationella perspektivet och vi använder oss av lågaffektivt bemötande som utgångspunkt. Vi arbetar aktivt med motivationsarbete och agerar som positiva förebilder. På denna arbetsplats tar alla ansvar för helheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gått barn- och fritidsprogrammet eller annan gymnasieexamen som arbetsgivaren prövar likvärdigt för uppdraget. Har du utbildning med med inriktning mot eller påbyggnadsutbildning inom barn med funktionshinder är det meriterande.Du behöver ha utbildning i teckenspråk.  Önskvärt är att du har läst kurserna specialpedagogik 1 och specialpedagogik 2 inom gymnasieskolans nationella program.

Du har erfarenhet av arbete som elevassistent. Det är meriterande att arbetet med grundsärskolelever.  Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med elever med utvecklingsstörning, tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och goda kunskaper i AKK, alternativt kompletterande kommunikation. Erfarenheter och kunskap om teckenkommunikation, widgit/bild schema, diabetes, epilepsi, rörelsehinder är meriterande. Det är även meriterande att ha erfarenhet att arbeta med elever med en intellektuell funktionsnedsättning och rörelsehinder. 

Du är självgående och kan ta initiativ, samtidigt som du trivs med att arbeta och utvecklas i dialog med andra. Du har god samarbetsförmåga, är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har lätt för att skapa relationer med både barn, vårdnadshavare och arbetskamrater. Vi ser även att du är flexibel och kan hantera stressiga situationer på ett bra sätt. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma. Du har förmågan att bygga relationer och få till ett gott samarbete med eleverna för att kunna arbeta med svåra situationer.

Är du öppen och nyfiken på ungdomars behov och unika förmågor? Är du empatisk, lugn och stabil samt tycker om att ställas inför nya pedagogiska utmaningar? Då är du rätt person för oss.

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-08-08

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9802

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till grundsärskolan

Elevassistent
Läs mer Jul 15
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Grundsärskolan åk 7-9 består av två verksamheter som tillsammans bildar en enhet. Verksamheterna finns integrerade på Ekholmsskolan och Nya Rydsskolan. Idag finns sju grundsärklasser med totalt 50 st elever på Ekholmsskolan och fem klasser med totalt 26 st elever med inriktning ämnesområden på Nya Rydsskolan. Vi är integrerade i skolans lokaler på de båda skolorna men har även tillgång till närliggande klassrum och lokaler på båda enheterna.

Vi erbjuder hög personaltäthet där kompetens, skolutveckling och kontinuerligt värdegrundsarbete utgör en viktig del för oss. Vi arbetar förebyggande tillsammans på alla nivåer - individ, grupp och organisation. Genom vårt arbetssätt erbjuder vi eleverna en tydliggörande miljö byggt på en lärande verksamhet där vi arbetar för att bidra till ett maximalt lärande på alla nivåer eleverna, personal och ledning. Vi arbetar utifrån ett relationellt perspektiv där vi bygger en grogrund genom att skapa en relation till varje enskild individ. Att skapa detta förtroende mellan eleverna och oss vuxna är en förutsättning för att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och vi möter alla eleverna med höga förväntningar och en för dom anpassad miljö.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu flera nya medarbetare som vill vara en del av vårt arbetslag med ledorden mod, samarbete och arbetsglädje. Vi söker dig som har ett engagemang och driv att tillsammans arbeta för varje elevs bästa, #förvarjeelev samt driva vårt skolutvecklingsarbete på grundsärskolan åk 7-9.

I rollen som elevassistent bidrar du till ett gott arbetsklimat och samarbetar med alla kollegor. Arbetar aktivt under lektionerna och stöttar eleverna i deras arbete, lärande och utveckling under hela skoldagen. Vid behov ansvarar du för morgonomsorg och ledsagning. Som elevassistent ansvara du för rastaktiviteter och att elevernas egenvårdsplaner följs. Vi arbetar för elevernas självständighet. Du förväntas vara flexibel och arbeta utifrån lärarens arbetsfördelning under skoldagen.

Vi söker dig som vill vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Du tar stort ansvar för att utvecklas i din profession och ser ditt arbete som en möjlighet för att bidra till ett maximalt lärande för eleverna, dig själv och dina kollegor. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och har ett inkluderande förhållningssätt. I ditt uppdrag tar du ansvar för att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och för att alla elever möts av höga förväntningar och en för dem anpassad undervisning. Grunden i vårt arbete är det relationella perspektivet och vi använder oss av lågaffektivt bemötande som utgångspunkt. Vi arbetar aktivt med motivationsarbete och agerar som positiva förebilder. På denna arbetsplats tar alla ansvar för helheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gått barn- och fritidsprogrammet eller annan gymnasieexamen som arbetsgivaren prövar likvärdigt för uppdraget. Har du utbildning med med inriktning mot eller påbyggnadsutbildning inom barn med funktionshinder är det meriterande. Önskvärt är att du har läst kurserna specialpedagogik 1 och specialpedagogik 2 inom gymnasieskolans nationella program.

Du har erfarenhet av arbete som elevassistent. Det är meriterande att arbetet med grundsärskolelever.  Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med elever med utvecklingsstörning, tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och goda kunskaper i AKK, alternativt kompletterande kommunikation. Erfarenheter och kunskap om teckenkommunikation, widgit/bild schema, diabetes, epilepsi, rörelsehinder är meriterande. Det är även meriterande att ha erfarenhet att arbeta med elever med en intellektuell funktionsnedsättning och rörelsehinder. 

Du är självgående och kan ta initiativ, samtidigt som du trivs med att arbeta och utvecklas i dialog med andra. Du har god samarbetsförmåga, är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har lätt för att skapa relationer med både barn, vårdnadshavare och arbetskamrater. Vi ser även att du är flexibel och kan hantera stressiga situationer på ett bra sätt. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma. Du har förmågan att bygga relationer och få till ett gott samarbete med eleverna för att kunna arbeta med svåra situationer.

Är du öppen och nyfiken på ungdomars behov och unika förmågor? Är du empatisk, lugn och stabil samt tycker om att ställas inför nya pedagogiska utmaningar? Då är du rätt person för oss.

 

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-08-08

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: [9828]

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevmentor till Bäckskolan

Elevassistent
Läs mer Jul 11
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Bäckskolan ligger i ett naturskönt område i stadsdelen Berga. Skolan ligger intill Tinnerbäcken, Eklandskapet, Tinnerö samt skogs- och fritidsområden som ger eleverna stimulans för lek och lärande. Skolan har ca 150 elever från förskoleklass till skolår 6, många med mångkulturell bakgrund. Till skolan hör också fritidshem, åk F-6, och fritidsklubb för åk 4-6.

Bäckskolan arbetar för ett lustfyllt lärande där språket har en framskjuten roll i allt vårt arbete. Läsa, skriva och räkna ser vi som angelägna grundläggande baskunskaper. Engagerade pedagoger gör skolan till en arena där olika kompetenser kan förverkligas hos våra elever. Förskoleklassen är det första steget in i skolans värld där grunden till fortsatt lärande läggs. Skolan har ett fokusbibliotek i världsklass, med en bibliotekarie som arbetar heltid och stödjer eleverna i biblioteket och klasserna. På skolan arbetar vi kontinuerligt med värdegrundsfrågor.

Arbetsbeskrivning
Som elevmentor ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du kommer att arbeta i nära samarbete med kollegor kring elever som i varierande utsträckning har behov av att ingå i mindre undervisningsgrupp under skoldagen. I din roll möter du primärt elever i de yngre åren (åk 1-3) men även elever i äldre åren (åk 4-6) som är i behov av extra stöd. Du kommer att fungera som elevens hjälp vilket innebär att följa eleven och stötta i både skolarbete och socialt samspel i så väl klassrumssituationer som rastsituationer. I ditt uppdrag förutsätts du fysiskt kunna agera snabbt i situationer med rörliga elever. 

Arbete förekommer även på fritidshem och du ingår i fritidshemmens gemensamma arbetslag. I arbetet på fritidshemmet är ditt uppdrag, enligt läroplanen, att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid.
Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande. Ditt ansvar är att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i skolan och på fritidshemmet.

Kvalifikationer
Du som söker har minst gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har någon form av pedagogisk inriktning i din utbildning. Du har erfarenhet av arbete inom skola/fritidshem eller har annan arbetsrelaterad/ideell erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd t ex elever med NPF och erfarenhet av tät kontakt med vårdnadshavare. Det är också meriterande att ha erfarenhet av arbete i ett mångkulturellt område. Uppdraget kräver att du fysiskt kan agera snabbt i situationer som kan uppkomma med rörliga barn.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du är trygg och stabil samt har förståelse för människors olika förutsättningar. Du ser möjligheter i förändringar och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du leder och motiverar andra för att skapa engagemang och delaktighet i verksamheten och du påminner samt följer upp på det som har överenskommits.

I din roll som elevmentor är du en god förebild. Du skapar och underhåller relationer och du samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.  

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-08-08

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9624

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistenter till Folkungaskolan

Elevassistent
Läs mer Jun 20
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola belägen i centrala Linköping på bekvämt gångavstånd från city. Totalt finns ca 1500 studerande, varav ca 750 i grundskola och 750 inom gymnasieskolan, samt 180 anställda på skolan. Vi strävar ständigt efter att utveckla vår skola för att skapa möjligheter för både elev och personal att utvecklas i sitt lärande.

Som nyanställd får du en introduktionsplan för att skapa bästa förutsättningar att komma in i arbetet och bli en del av ?folkungaandan?.

På grundskolan åk 4-9 har vi elever som går i musikprofil. I årskurs 7-9 har vi dessutom profiler i dans och konst- och design, samt inriktningar för musikproduktion, science och hem- och konsumentkunskap. Gymnasiet har samhällsvetenskapligt program, ekonomiskt program och estetiskt program med musikinriktning. Skolan har också ett fritidshem.

Folkungaskolan är en stor skola men med en unik sammanhållning. Skolan präglas av en härlig stämning där alla, såväl elever som personal, bidrar till engagemang och gemenskap. 

Arbetsbeskrivning
Som elevassistent ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i skolan och eventuellt på fritidshemmet. Dessa tjänster riktar sig både till en elev i årskurs 4-6 och elever i årskurs 7-9. Stödbehoven är inom neuropsykiatsiska funktionsnedsättningar, såsom autism och ADHD. 

Tjänsterna som elevassistent innebär att vara stöd och resurs för enskild elev eller elever. Detta innebär att finnas med som stöd för eleven eller eleverna vad gäller praktiska utmaningar som uppstår under en skoldag, finnas med under lektioner för att förtydliga lärarens instruktioner och vara en extra vuxen som kan stötta i skolarbetet.

Tjänsten i årskurs 4-6 innebär även att under fritidshemstiden finnas med och stötta eleven eller eleverna i det sociala samspelet med andra klasskamrater och att stötta eleverna i de aktiviteter som genomförs på fritidshemmet på eftermiddagstid. I arbetet på fritidshemmet är ditt uppdrag, enligt läroplanen, att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.

Tjänsterna i årskurs 7-9 innebär att vara stöd och resurs för enskild elev eller elever. Detta innebär att finnas med som stöd för eleven eller eleverna vad gäller praktiska utmaningar som uppstår under en skoldag, finnas med under lektioner för att förtydliga lärarens instruktioner och vara en extra vuxen som kan stötta i skolarbetet. Tjänsterna innebär även att under skoldagen finnas med och stötta eleven eller eleverna i det sociala samspelet med andra klasskamrater och att stötta eleverna på raster, luncher men även i förflyttningar mellan olika lektioner/klassrum.

Kvalifikationer
Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även erfarenhet av arbete som elevassistent inom skola/fritidshem, alternativt ha annan arbetsrelaterad erfarenhet med barn i åldrarna 6-15 år som arbetsgivaren bedömer relevant. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet och kunskaper av att arbeta med ett lågaffektivt bemötande samt har erfarenheter av att arbeta med barn/elever med neuropsykistriska funktionsnedsättningar. 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. I arbetet tar du egna initiativ och sätter igång med aktiviteter som behövs i klassrumssituationen/på fritidshemmet.

I din roll som elevassistent i skola är du en god förebild och har en positiv inställning. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-08-08, eller enligt överenskommelse

Anställningsform: 2 tjänster tillsvidareanställning och en tidsbegränsad anställning till och med 2023-08-13 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 9688

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent med inriktning mot diabetes

Elevassistent
Läs mer Jun 8
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
 

Det är dagens barn och unga som är nästa generations samhällsbyggare. De är vår nyfikna och talangfulla framtid. Det vill vi ta vara på. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill driva och utforma nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar våra kompetenta kollegor för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Det betyder varierade dagar och utmanande möten med växande människor där det gäller att både vara ödmjuk och kunna sätta gränser.

Ekholmsskolan är en åk 7-9 grundskola, grundsärskola och en grupp för elever inom autismspektrum. Vi utgår alltid från eleven i centrum där lärande, trygghet och arbetsro den grund som skolans verksamhet vilar på. Grundskolan har ca 370 elever och 50 medarbetare.

Vi på Ekholmsskolan arbetar målmedvetet och kollegialt med det professionella förhållningssättet och främjande elevhälsoarbetet så att alla elever ges förutsättningar att maximera sitt lärande och nå högre måluppfyllelse i en trygg inkluderande skolmiljö. Ekholmsskolan är en inspirerande skola där det finns det stora möjligheter att tillsammans med medarbetarna fortsätta utveckla skolan utifrån nuvarande och framtid utmaningar.

Arbetsbeskrivning
 Du stöttar och möter upp elever som har diabetes så att de har en trygg skolgång. Du kan hjälpa till vid behov men förstår när eleven klarar sig själv. Du hjälper till med digitala hjälpmedel relaterade till diabetes och hanterar eventuella akuta situationer som kan uppstå.

 

Kvalifikationer
Du har erforderliga kunskaper kring hur diabetes påverkar människokroppen och insulinbehandling fungerar. Du är bekväm med digitala hjälpmedel som hör ihop med diagnosen. Du har förståelse för ungdomars behov av självständighet och egna relationer så att du på ett respektfullt sätt kan stötta vid behov. Du kan återkoppla till vårdnadshavare och lärare vid behov och hjälpa eleven om det är behov av kommunikation mellan pedagoger eller annan personal. Du har ett etiskt förhållningssätt i bemötandet av ungdomar som är i linje med skolans värdegrund.

Du har slutfört gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant och har gärna erfarenhet av att arbeta inom skola.

 

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9620

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till Resursskolornas fritidshem

Elevassistent
Läs mer Jun 3
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Resursskolorna är till för elever som är i behov av extra stöd i sin skolutveckling, årskurs 1-9 i Linköpings kommun. Målgruppen är elever i skol- och/eller psykosociala svårigheter under begränsad tid, där målet är att eleven ska kunna återgå till en fungerande ordinarie skolform.

Skolorna bedriver sin verksamhet i liten grupp med hög personaltäthet, där det även ges möjlighet att träna socialt samspel. Personalen stöttar vårdnadshavare i sitt föräldraskap samt samverkar med olika myndigheter och personer i elevens/familjens närhet. På de olika skolorna möter pedagoger elever i egna lokaler. Undervisningen bedrivs utifrån varje elevs förutsättningar och behov, där eleverna erbjuds alla ämnen. Eleverna möts av tydliga, trygga och stabila vuxna. I arbetslagen finns det blandade kompetenser med både lärare och fritidspersonal. Vi arbetar nära eleverna och utgår från de behov som uppstår.

Järdalaskolan är en resursskola åk 1-3, för elever inom grundskolan som är i extra behov av särskilt stöd. Enheten är belägen på Fredriksbergsvägen 35 intill Fredsiksbergsskolan.

Arbetsbeskrivning
Som elevassistent ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i skolan och på fritidshemmet.

Tjänsten som elevassistent innebär att vara stöd och resurs elever. Uppdraget är både i skolan och i fritidshemmet. 

I arbetet på fritidshemmet är ditt uppdrag, enligt läroplanen, att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.

I arbetet i skolan finns du med som stöd för eleven eller eleverna vad gäller praktiska utmaningar som uppstår under en skoldag, du finns med under lektioner för att förtydliga lärarens instruktioner och vara en extra vuxen som kan stötta i skolarbetet. 

Kvalifikationer
Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har eftergymnasial peagogisk utbildning, så som fritidsledarutbildning. Du har även erfarenhet av arbete inom skola/fritidshem, alternativt ha annan arbetsrelaterad/ideell erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant. Du som söker har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som barnskötare i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9574

 
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistenter till Ullevigrundsärskola

Elevassistent
Läs mer Jun 3
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Ullevi grundsärskola är belägen i stadsdelen Skäggetorp i Linköping och delar lokaler med Ulleviskolans grundskola. Skolan startades i mars 2021 med ett litet antal elever och dagsläget har vi 40 elever, när vår verksamhet är fullt utbyggd så kommer den rymma 60 elever.

Ulleviskolan kännetecknas av ett generöst och välkomnande klimat där samarbete är centralt. Här trivs du som uppskattar det dynamiska och värdesätter en hög professionell sammanhållning.

Grundsärskolan arbetar med mindre klasser av elever som läser inriktning ämnen eller ämnesområde. I varje klass finns ett antal elevassistenter som stödjer eleverna i undervisning. I varje klass verkar lärare och elevassistenter i nära samarbete. Läraren ansvara för undervisningen.

Under läsåret 2021/2022 byggs fritidshemmet upp tillsammans med elever och personal för att skapa ett fritidshem precis som vi vill ha det. Ett fritidshem där trygghet och lärande i en social och kreativ kontext står i fokus. Ett fritidshem som har nära samverkan med såväl skola som hemmet. I fritidshemmet arbetar också elevassistenter tillsammans med lärare i fritidshem. Ansvaret för undervisning i fritidshemmet ansvarar lärare i fritidshem.

Arbetsbeskrivning
Ditt arbete kommer ske både i grundsärskolan åk F-6 och på fritidshemmet. I rollen som elevassistent förväntas du skapa förutsättningar så att våra elever får möjlighet att utveckla sina förmågor utifrån sina förutsättningar inom lärande och i sociala sammanhang. Det kan till exempel innebära att du i din yrkesroll under lektioner förtydligar lärarens instruktioner genom att till exempel använda tecken som AKK eller bildstöd. Det innebär också att du finns med på raster och skapar förutsättningar så att alla elever kan delta i gemensamma rastaktiviteter.

Du kommer att arbeta med enskilda elever och med grupper inom ramen för grundsärskolans ämnesområden. I ditt arbete ska du bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i grundsärskolan och fritidshemmet. Du kommer ha ett nära samarbete med lärare och övriga elevassistenter i grundsärskolan.

Kvalifikationer
Du som söker har minst gymnasieutbildning, vi önskar att du har läst till barnskötare eller undersköterska på gymnasial nivå, alternativt har en påbyggnadsutbildning inom barn med funktionshinder. Du har erfarenhet av att arbeta med elever genom tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har goda kunskaper i AKK, gärna inom grundsärskolan.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du bidrar till att skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma, på ett kvalitetsmedvetet sätt. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och säkerställer att ditt budskap når fram då du anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du är lyhörd för olika behov men ser till helheten och tar hänsyn till verksamheten. Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lsär11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling.

I din roll som elevassistent i grundsärskolan är du en god förebild. Du har lätt för att skapa relationer med både elever, vårdnadshavare och arbetskamrater samtidigt som du kan förhålla dig professionellt. Du bidrar också till elevernas lärande genom att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet. Vi ser även att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du kan hantera stressiga situationer på ett lugnt och stabilt sätt. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 9571

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till Bäckskolans Grundsärskola

Elevassistent
Läs mer Maj 12
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig. 
Om arbetsplatsen
Bäckskolan är belägen intill Tinnerbäcken vid Eklandskapet Tinnerö. Här finns en inspirerande skolmiljö med ett brett område av skogs- och fritidsregioner som ligger inom gångavstånd från skolan, vilket är en fantastiks förutsättning för ett varierat och lustfyllt lärande i skola och på fritidshem.

I gott samarbete hyser Bäckskolan idag grundsärskola med för tillfället 12 elever från Förskoleklass (Flexgrupp) upp till år 3, samt grundskola med ca 150 elever från Förskoleklass upp til år 6. Vardera skolverksamhet har ett tillhörarande fritidshem. Grundsärskolans verksamhet växer och på sikt beräknas utökat elevantal på lågstadiet samt även mellanstaideklasser inrymmas inom verksamhetens ram. 

Arbetsbeskrivning
Tjänsten innebär arbete i grundsärskolan åk 1-3 samt arbete på fritidshemmet. I rollen som elevassistent förväntas du skapa förutsättningar som gör att eleverna får möjlighet att utveckla sina förmågor så långt som möjligt kunskapsmässigt och socialt. Det kan till exempel innebära att du i din yrkesroll under lektioner förtydligar lärarens instruktioner genom att till exempel använda tecken som stöd, AKK (alternativt kompletterande kommunikation) eller bildstöd. Det innebär också att du finns med och stödjer eleverna på raster och undervisningsfri tid och ger förutsättningar för delaktighet i lek, aktivitet och interaktion.

I klassrummet kommer du, under lärares ledning, att arbeta både med enskilda elever och med grupper av elever. I ditt arbete ska du bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du bidra till att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i grundsärskolan och på fritidshemmet. Du kommer ha ett nära samarbete med lärare och övriga elevassistenter i grundsärskolan.

Kvalifikationer
Du som söker har minst gymnasieutbildning, exempelvis barnskötare eller undersköterska på gymnasial nivå, alternativt har du en påbyggnadsutbildning inom området barn med funktionshinder.

Du har erfarenhet av att arbeta med elever genom tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har kunskaper i AKK, gärna inom grundsärskolan.

Arbetet sker i nära samabete med teamkollegor vilket gör att du måste tycka om och vara bra på att samarbeta i team samt vara lyhörd , kommunikativ och flexibel i samspelet med kollegor. 

I din roll som elevassistent i grundsärskolan förväntas du vara en god förebild. Du bör ha lätt för att skapa relationer med både elever, vårdnadshavare och arbetskamrater samtidigt som du kan förhålla dig professionellt. Du ska kunna bidra till elevernas lärande genom att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet. Det krävs att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och att du kan hantera stressiga situationer på ett lugnt och stabilt sätt. Arbetet förutsätter att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma.

Som elevassistent ska du kunna bidra till att anpassa undervisningen efter barnens behov och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt bidra till att skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande. Du behöver vara tydlig i ditt sätt att kommunicera och säkerställer att ditt budskap når fram. Du förväntas vara lyhörd för olika behov men även se till helheten och tar hänsyn till hela verksamheten. Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lsär11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 5

Ref. nr: 9045

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till Anders Ljungstedts gymnasium

Elevassistent
Läs mer Maj 31
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en stor skola med över 1000 elever/studerande och 150 anställda. Skolan består av fem rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten.

Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger endast en kort promenad från Linköpings resecentrum. Att ta sig hit med stadsbuss, cykel eller bil fungerar också bra.

Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom ett stort antal nationella gymnasieprogram. Eleverna utbildas till yrken som exempelvis frisör, elektriker eller bilmekaniker. På skolan finns även gymnasiesärskola med fem olika program, introduktionsprogram för elever som saknar behörighet till ett nationellt gymnasieprogram, vuxenutbildning och yrkeshögskoleutbildning.

Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål.

Arbetsbeskrivning
Anders Ljungstedts gymnasium söker nu en elevassistent till arbetslaget som arbetar med elever som studerar på ett introduktionsprogram. Introduktionsprogrammen ska ge obehöriga elever möjlighet att komma in på ett nationellt program, eller leda till att de kan få ett arbete. Utbildningen utformas utifrån elevens individuella behov och förutsättningar. Som elevassistent kommer du att arbeta som resurs i klassrum och stödja enskilda elever med skolarbetet under och efter lektioner under hela skoldagen. Tjänsten innebär stöttning av elever i flera ämnen samt omsorg om elever med rörelsehinder.

Du blir en del av ett team som arbetar nära varandra i det pedagogiska arbetet med eleverna. Ditt uppdrag som elevassistent innebär att vara aktiv och drivande i stödet till elever i verksamheten. Dina kollegor är andra elevassistenter, lärare och medarbetare som ingår i rektors elevhälsoteam (EHT). Uppdraget kan även innehålla kontakt med vårdnadshavare och externa parter. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad undersköterska från vård- och omsorgsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som elevassistent. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med personer som har rörelsehinder och behöver hjälp med fysisk omvårdnad. 

För att lyckas i uppdraget som elevassistent behöver du vara lyhörd och uthållig. Du behöver ha god samarbetsförmåga och vara intresserad av samt ha erfarenhet av att delta i pedagogiskt arbete tillsammans med kollegor. Du har självinsikt och är trygg i dig själv och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du behöver även ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Du behöver ha en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket.

Den lediga tjänsten är ett vikariat under läsåret 2022/2023. 

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-08-15 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Vikariat under läsåret 2022/2023

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9564

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till Atlasskolan

Elevassistent
Läs mer Maj 17
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Atlasskolan är en interkulturell F-6 skola som ligger på Garnisonen. Hela området är kulturminnesmärkt och skolan är ett före detta logement. Skolan strävar efter att eleverna ska få hög interkulturell och demokratisk kompetens för att i framtiden kunna verka i en globaliserad värld. Flera av de legitimerade lärarna har internationell bakgrund vilket gör kollegiet både dynamiskt och spännande. På skolan finns två sektioner för elever vars föräldrar vistas tillfälligt i Sverige som gästforskare, specialister inom olika områden eller som är internationella nyckelpersoner inom näringslivet. Undervisningen i dessa sektioner sker på engelska och svenska.

Atlasskolan ligger centralt med gångavstånd till det mesta – Eklandskapet på Tinnerö, city, Trädgårdsföreningen, Gamla Linköping och Valla friluftsområde för att nämna några. Skollokalerna är ändamålsenliga och väl tekniskt utrustade. 

Arbetsbeskrivning
Som elevassistent ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet. Detta uppdrag på Atlasskolan innebär framför allt att du ska vara stöd och resurs för en enskild elev. Du förväntas finnas med som stöd för eleven vad gäller praktiska utmaningar som uppstår under en skoldag. Du ska finnas med under lektioner för att förtydliga lärarens instruktioner och vara en extra vuxen som kan stötta i skolarbetet men också i det sociala samspelet med andra elever. Även visst medicinskt stöd är förväntat utifrån elevens behov. 

Uppdraget kan även innebära att du i mindre omfattning ska stötta i de aktiviteter som genomförs på fritidshemmet utifrån fritidshemmets uppdrag att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. 

Kvalifikationer
Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.  Du har erfarenhet av arbete som elevassistent inom skola/fritidshem, alternativt har du annan erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som elevnära stöd utifrån autismdiagnos och/eller diabetes. 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som elevassistent i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-08-15

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2023-06-15

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9385

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till grundsärskolan åk 7-9

Elevassistent
Läs mer Apr 27
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Grundsärskolan åk 7-9 består av två verksamheter som tillsammans bildar en enhet. Verksamheterna finns integrerade på Ekholmsskolan och Nya Rydsskolan. Idag finns sju grundsärklasser med totalt 50 st elever på Ekholmsskolan och fem klasser med totalt 26 st elever med inriktning ämnesområden på Nya Rydsskolan. Vi är integrerade i skolans lokaler på de båda skolorna men har även tillgång till närliggande klassrum och lokaler på båda enheterna.

Vi erbjuder hög personaltäthet där kompetens, skolutveckling och kontinuerligt värdegrundsarbete utgör en viktig del för oss. Vi arbetar förebyggande tillsammans på alla nivåer - individ, grupp och organisation. Genom vårt arbetssätt erbjuder vi eleverna en tydliggörande miljö byggt på en lärande verksamhet där vi arbetar för att bidra till ett maximalt lärande på alla nivåer eleverna, personal och ledning. Vi arbetar utifrån ett relationellt perspektiv där vi bygger en grogrund genom att skapa en relation till varje enskild individ. Att skapa detta förtroende mellan eleverna och oss vuxna är en förutsättning för att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och vi möter alla eleverna med höga förväntningar och en för dom anpassad miljö.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu flera nya medarbetare som vill vara en del av vårt arbetslag med ledorden mod, samarbete och arbetsglädje. Vi söker dig som har ett engagemang och driv att tillsammans arbeta för varje elevs bästa, #förvarjeelev samt driva vårt skolutvecklingsarbete på grundsärskolan åk 7-9.

I rollen som elevassistent bidrar du till ett gott arbetsklimat och samarbetar med alla kollegor. Arbetar aktivt under lektionerna och stöttar eleverna i deras arbete, lärande och utveckling under hela skoldagen. Vid behov ansvarar du för morgonomsorg och ledsagning. Som elevassistent ansvara du för rastaktiviteter och att elevernas egenvårdsplaner följs. Vi arbetar för elevernas självständighet. Du förväntas vara flexibel och arbeta utifrån lärarens arbetsfördelning under skoldagen.

Vi söker dig som vill vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Du tar stort ansvar för att utvecklas i din profession och ser ditt arbete som en möjlighet för att bidra till ett maximalt lärande för eleverna, dig själv och dina kollegor. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och har ett inkluderande förhållningssätt. I ditt uppdrag tar du ansvar för att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och för att alla elever möts av höga förväntningar och en för dem anpassad undervisning. Grunden i vårt arbete är det relationella perspektivet och vi använder oss av lågaffektivt bemötande som utgångspunkt. Vi arbetar aktivt med motivationsarbete och agerar som positiva förebilder. På denna arbetsplats tar alla ansvar för helheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gått barn- och fritidsprogrammet eller annan gymnasieexamen som arbetsgivaren prövar likvärdigt för uppdraget. Har du utbildning med med inriktning mot eller påbyggnadsutbildning inom barn med funktionshinder är det meriterande. Önskvärt är att du har läst kurserna specialpedagogik 1 och specialpedagogik 2 inom gymnasieskolans nationella program.

Du har erfarenhet av arbete som elevassistent. Det är meriterande att arbetet med grundsärskolelever.  Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med elever med utvecklingsstörning, tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och goda kunskaper i AKK, alternativt kompletterande kommunikation. Erfarenheter och kunskap om teckenkommunikation, widgit/bild schema, diabetes, epilepsi, rörelsehinder är meriterande. Det är även meriterande att ha erfarenhet att arbeta med elever med en intellektuell funktionsnedsättning och rörelsehinder. 

Du är självgående och kan ta initiativ, samtidigt som du trivs med att arbeta och utvecklas i dialog med andra. Du har god samarbetsförmåga, är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har lätt för att skapa relationer med både barn, vårdnadshavare och arbetskamrater. Vi ser även att du är flexibel och kan hantera stressiga situationer på ett bra sätt. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma. Du har förmågan att bygga relationer och få till ett gott samarbete med eleverna för att kunna arbeta med svåra situationer.

Är du öppen och nyfiken på ungdomars behov och unika förmågor? Är du empatisk, lugn och stabil samt tycker om att ställas inför nya pedagogiska utmaningar? Då är du rätt person för oss.

Inget personligt brev i din ansökan
Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-08-08

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 5

Ref. nr: 9128

Samtliga tillsvidareanställda medarbetare i Linköpings kommun kan komma att krigsplaceras
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent, Vreta utbildningscentrum

Elevassistent
Läs mer Apr 5
Naturbruksgymnasiet i Östergötland drivs av Region Östergötland på uppdrag av länets kommuner och består av Himmelstalunds utbildningscentrum och Vreta utbildningscentrum.

Himmelstalunds utbildningscentrum är beläget i Norrköping och Vreta utbildningscentrum ligger strax utanför Linköping.

Himmelstalunds utbildningscentrum erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktningarna trädgård och djur. Vidare erbjuds också gymnasiesärskola med trädgårds- och djurinriktning samt inom vuxnas lärande gymnasial vuxenutbildning inom djur, trädgård och florist.

Vreta utbildningscentrum erbjuder Naturbruksprogrammet inriktning mot lantbruk, maskin eller skogsbruk, samt även inriktning hästskötare eller ridsport. Vi erbjuder Nationell idrottsutbildning (NIU) inom ridsport (dressyr eller hoppning). Du kan även läsa Fordon- och transportprogrammets yrkesförarutbildning. Inom vuxnas lärande finns gymnasial vuxenutbildning samt yrkeshögskoleutbildningar inom lantbruk, skog, djur och häst.
Vi rekryterar elever från hela landet. Möjlighet till elevboende finns på båda skolorna.
Läs mer om oss på Naturbruksgymnasiets hemsida: www.nbg.nu

Arbetsbeskrivning

Vi söker elevassistent till Fordonsprogrammet-Transport. Elevernas olika förutsättningar innebär att du ska kunna kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Att arbeta med elever kräver även att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ska vara social med en god elevsyn. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du ska även ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och se möjligheterna i förändringar. Du ingår i arbetslag och deltar aktivt i arbetslagets utvecklingsarbete och bör därför kunna samarbeta bra med andra människor, lyssna och kommunicera.

Utbildning och erfarenhet

Du har erfarenhet av att jobba med och leda ungdomar och/eller utbildning inom området. Om du har någon yrkeserfarenhet eller teoretisk utbildning inom transportbranschen eller häst kan detta vara meriterande.

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och kunna leda och motivera för att få dem att vilja utvecklas inom sitt ämnesområde.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Iris söker en kreativ person som vill jobba som pedagogiskt stöd som timans

Elevassistent
Läs mer Apr 11
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

.

Vill du stötta våra deltagare med att hitta rätt studieteknik?
Vill du vara med och bidra till att människor når sin fulla potential?

Då har du hittat rätt!

Varför ska jag välja Iris som arbetsgivare?
Du kommer få arbeta självständigt men samtidigt erbjudas kollegialt stöd och kompetensutveckling. Vi på Iris Arbetsmarknad arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål - att stötta personer till att ta ett nästa steg på arbetsmarknaden.

Varmt välkommen till Irisgänget som erbjuder dig inkludering, mångfald, utvecklingsmöjligheter och arbetsglädje!

Vad är mina arbetsuppgifter?
I vårt uppdrag Individuellt Pedagogiskt Stöd vid Utbildning (IPSU) söker vi ett pedagogiskt stöd. IPSU är en tjänst som upphandlas av Arbetsförmedlingen och syftar till att stötta deltagare att klara sin utbildning, främst arbetsmarknadsutbildning. Deltagarna har på grund av någon funktionsvariation särskilda behov av stödjande och kompenserande insatser i utbildningssituationen. Du kommer att arbeta som ett pedagogiskt stöd till deltagare för att de själva ska kunna tillgodogöra sig strategier och studietekniker. I ditt arbete kommer du ha nära kontakt med IPSU-samordnaren, specialpedagog, kollegor och utbildningsanordnare. Dokumentation och övrig administration kopplat till uppdraget ingår i tjänsten. 

Vem passar för tjänsten? 
Vi söker dig som uppfyller följande kravprofil:

- relevant gymnasieutbildning eller likvärdig utbildning, alternativt pedagogisk utbildning.

- erfarenhet av liknande insatser samt erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel. Du bör även ha kunskap om hur funktionsvariationer påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som behövs i dessa situationer.   

Vidare vill vi att du har:
- dokumenterad erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning i en utbildningssituation under minst ett år.
- dokumenterad erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel i en utbildningssituation minst ett år

Vad för personliga egenskaper ska man ha för att passa för tjänsten?
Vi söker dig som är strukturerad och kan organisera samt prioritera dina och andras aktiviteter effektivt. Du är flexibel och kan tänka utanför ”boxen”. Du har lätt för att skapa kontakt och underhålla relationer då du är lyhörd och smidig i din kommunikation. Samtidigt som du har lätt för att påverka genom att skapa engagemang och motivera andra människor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.  Läs gärna mer på www.iris.se och www.irisgruppen.se.

Ytterligare information 
Annonsen avser ett en timavlönad avställning på visstid med placeringsort Linköping/Motala.

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag! Sista ansökningsdag är 2022-05-15.
 
OBS - innan anställning påbörjas kommer du behöva verifiera din kompetens genom vidimerade utbildnings- och anställningsintyg.

För frågor kring tjänsten kontakta Maria Björeman Wittwång på maria.bjoremanwittwang@iris.se eller 0765 266 882 

För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR-avdelningen iris.rekrytering@iris.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Elevassistent till Realgymnasiet Linköping

Elevassistent
Läs mer Apr 27
Om Lärande i Sverige AB

Vi leder gymnasieskolor och yrkeshögskola inom Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. Inom Lärandegruppen finns även förskolor, grundskolor och en resursskola. Våra gymnasieutbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. På Lärandes hemsida kan du läsa mer om våra verksamheter, om hur vi tänker och jobbar mot vår gemensamma mission att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Om Realgymnasiet Linköping

Läs mer om vår skola på https://www.realgymnasiet.se/skolor/linkoping.Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Elevassistent

Vi söker nu en elevassistent med tidigare erfarenhet av arbete inom grund- eller
gymnasieskola.

Som elevassistent kommer du vara ett stöd i vardagen för enskilda elever. Du är den som hjälper till att planera och strukturera studierna. Du är med och stöttar elever i klassrummet och hjälper till att bryta ner arbetsuppgifter i delmål. Tillsammans med mentor och lärare samordnar du elevers studiesituation. 

Vi söker dig som vill jobba med ungdomar i skolan och vara ett stöd både i och utanför klassrummen. Du blir en del av det pedagogiska sammanhanget och hjälper till med att skapa en trygg och stabil miljö i skolan.
I ditt uppdrag kommer du ingå i arbetslag kopplat till något av våra program och arbeta i nära samarbete med lärarna i teamet samt elevhälsan. Du finns med på elevernas lektioner som ett stöd för elever i behov av det. Du har ett nära och tätt samarbete med elevers vårdnadshavare och har ett viktigt ansvar för att driva arbetet med att skapa trygghet och utveckla samhörigheten i elevgruppen.

Du måste brinna för att arbeta med ungdomar, ha fingertoppskänsla och vara en
mycket god kommunikatör. Du är flexibel, nyfiken och öppen inför andra människors åsikter och värderingar.

Tjänsten är deltid 60 % fördelad över 5dagar/vecka må-fr. Fast månadslön, arbetstiden fördelad ojämnt med avseende på lediga lov och något högre tjänstgöringsgrad än anställningsgrad övrig del av tjänst.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har gymnasieexamen från Barn och fritid alt. Vård och omsorgs programmet. Eftergymnasial utbildning två år eller längre samt erfarenhet av att arbeta som elevassistent är meriterande. Du brinner för att arbeta med människor och  har en förmåga att stötta en person i utveckling. Delar du våra elevers intresse för IT, teknik och media eller matematik och fysik är det meriterande. 

Du är en lugn och trygg person. Du behöver kunna arbeta självständigt med dina arbetsuppgifter samt vara lösningsfokuserad. För att lyckas i rollen behöver du vara en person med god anpassnings- och samarbetsförmåga. Du är en lagspelare och tycker om att samarbeta samt är inte rädd för förändringar. Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Du ska även ha ett intresse för att använda digitala hjälpmedel.

Rekrytering sker löpande så vänta inte med att söka tjänsten.
Vi undanber oss samtal från rekryteringsföretag.

Våra fyra kärnvärden är centrala i våra verksamheter. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Vi arbetar i Team där vi delar kunskap och erfarenheter som leder till Framgång.Varmt välkommen med din ansökan!larande.seLäs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:

realgymnasiet.se

consensum.se

Ansök nu

Elevassistent till gymnasiesärskolan, Berzeliusskolan

Elevassistent
Läs mer Apr 3
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Berzeliusskolan är en attraktiv nyrenoverad och centralt belägen skola. Här finns grundskolans högstadium, gymnasieskola och gymnasiesärskola. På gymnasiesärskolan finns programmet för estetisk verksamhet och programmet för samhälle, natur och språk inom det nationella programmet samt individuella programmet.

Inom grundskolan finns förutom ordinarie klasser även spetsutbildning i matematik/no, idrottsprofil och no-inriktning. Gymnasieskolan omfattar naturvetenskaps- och teknikprogrammen, vidare introduktionsprogrammet individuellt alternativ. Totalt finns ca 1800 studerande och 270 anställda på skolan.  

Arbetsbeskrivning
Som elevassistent stöttar du elevernas lärande på individ- och gruppnivå. Tillsammans med lärarna genomför du undervisningen mot gymnasiesärskolans kursplaner. Uppdraget innebär att du hjälper eleven att kompensera för sina individuella svårigheter utifrån elevens diagnos. Du samverkar med lärare såväl som med föräldrar. Som elevassistent på Berzeliusskolan deltar du aktivt i arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har genomfört Barn- och fritidsprogrammet eller annan gymnasial utbildning med inriktning mot vård och omsorg. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från målgruppen samt kunskap i tecken som stöd.
Det är också meriterande om du har vana vid att arbeta med personer med multifunktionsnedsättningar och personer med autism.

Som person är du stabil och trygg i dig själv. I stressade situationer behåller du lugnet och kan fokusera på rätt saker. Du har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Denna tjänst kräver även att du har ett flexibelt förhållningssätt och lätt kan anpassa dig till ändrade omständigheter.  

Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta med det viktigaste vi har, våra barn och ungdomar. Hos oss får du möjligheten att varje dag göra skillnad och utvecklas i din yrkesroll i ett tryggt och stabilt arbetslag med "högt i tak".

Varmt välkommen med din ansökan!

Inget personligt brev i din ansökan
Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-08-09

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100% uppehållstjänst

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8647
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till särskild undervisningsgrupp, Fredriksbergsskolan

Elevassistent
Läs mer Apr 13
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Med sitt natursköna läge utgör Fredriksbergsskolan en oas i Linköpings södra stadsdelar. Här vistas barnen i en trygg och stimulerande miljö. Närheten till naturen stimulerar och aktiverar barnen på ett hälsofrämjande sätt. Vid undervisning utomhus använder barnen alla sinnen, samtidigt som inlärningen kopplas till något positivt.

Fredriksbergsskolan har ett ständigt pågående utvecklingsarbete som ska leda fram till visionen: ?En skola som fungerar för alla elever?. Fredriksbergsskolans verksamhet består av grundskola F-6, RH-klass, fritidshem och NP-klass. Fritidshemmet på skolan är uppdelat i två avdelningar, Ädelstenen med elever i F-klass och årskurs 1 samt Kristallen med elever i årskurs 2 och 3.

Kompetent och engagerad personal arbetar för att uppmärksamma varje enskilt barn och dess behov. Med barnens utveckling och välmående i fokus skapas en trygg och glädjefull atmosfär där barn, personal, fritidsverksamhet och vårdnadshavare arbetar tillsammans.

Fredriksbergskolan satsar på ett väl fungerande kompisteam som arbetar förebyggande mot kränkande behandling i olika former. Varje vecka besöker kompisteamet klassrummen och har vid behov individuella samtal med elever. Rasterna är också en del av satsningen med aktiviteter och bra bemanning vilket resulterat i en lugnare skoldag för eleverna.

Skolan har en utvecklingsgrupp som leder och driver det pedagogiska utvecklingsarbetet. Gruppen består av rektor, biträdande rektor, förstelärare i skola och fritidshem.

Arbetsbeskrivning
Som elevassistent ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i skolan och på fritidshemmet.

Tjänsten som elevassistent innebär att vara stöd och resurs för enskild elev och elever i särskild undervisningsgrupp med inriktning NPF/autism i årskurs 4-6. Detta innebär att finnas med som stöd för eleven eller eleverna vad gäller praktiska och sociala utmaningar som uppstår under en skoldag, både i klassrummet och utanför. I den särskilda undervisningsgruppen arbetar ni i team om fyra personer, ni håller i lektioner utifrån lärarens instruktioner och du förväntas vara en extra vuxen som kan stötta i skolarbetet. Det kan även komma att bli aktuellt med arbete i fritidshemmet mot enskild elev. 

Det finns möjlighet att arbeta mellan 75-100% utifrån dina önskemål och verksamhetens behov. 

Kvalifikationer
Du som söker har gymnasieexamen, gärna med pedagogisk inriktning. Du har erfarenhet av arbete som elevassistent inom skola/fritidshem, alternativt har du annan arbetsrelaterad/ideell erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med elever som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som elevassistent är du en god förebild. Du skapar och upprätthåller relationer och du samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll. Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9163
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevmentor till Arenaskolan

Elevassistent
Läs mer Apr 7
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Arenaskolan är en idrottsskola belägen vid Linköpings fotbollsarena. I nya fina lokaler erbjuder Arenaskolan bra förutsättningar för studier och aktivt idrottande för alla våra elever. Skolan har profiler inom fotboll, innebandy, hockey, konståkning, simning, dans och tennis. Elever som inte har profil har Multiinriktning som innebär mer tid för idrott och hälsa. På Arenaskolan går idag cirka 560 elever i årskurs 7-9.

Arenaskolans övergripande mål är maximalt lärande, likvärdighet, lust och engagemang. De målen når vi bland annat genom att arbeta tillsammans och fokuserat med att alla elever ska känna trygghet och studiero i skolan, vilket är en förutsättning för lärande. På Arenaskolan arbetar vi tillsammans för att uppnå våra mål!

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill arbeta på Arenaskolan där vi tillsammans skapar arbetsglädje! På Arenaskolan kommer du tillsammans med dina kollegor ha en aktiv del i skolans utveckling. Du kommer att stödja eleverna på olika sätt genom att vara elevmentor och/eller klassmentor, resurs under lektionerna, samt arbeta med elever enskilt och i mindre grupp. Du kommer också ha en aktiv roll i skolans värdegrundsarbete genom att vara elevcoach. Det innebär bland annat att utreda, åtgärda och följa upp kränkningsärenden tillsammans med andra elevcoacher. I arbetsuppgifterna ingår också att driva skolans gemensamma rastverksamhet, både inomhus och utomhus. 

Vi arbetar gemensamt med tydligt uppsatta mål där samsyn är en viktig del i skolans framgång. Du och dina kollegor samarbetar, planerar, inspirerar och utbyter idéer och erfarenheter.

Kvalifikationer
Du har kunskap om skolans styrdokument och det är positivt om du har erfarenhet av dokumentation. Du har erfarenhet av att arbeta med elever i årskurs 4-6. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd och erfarenhet av tät kontakt med vårdnadshavare. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda ungdomar inom fotboll då tjänsten kan innehålla arbete inom fotbollsprofilen. 

Vi söker dig som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd för idéer och tar egna initiativ för att utveckla arbetet tillsammans med dina kollegor. Du har förmåga att snabbt kunna anpassa dig till nya eller förändrade krav och förutsättningar. Vidare har du förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att utvecklas. Du är tydlig i ditt ledarskap, trygg i dig själv och känner en stolthet för ditt arbete. 

 

Inget personligt brev i din ansökan
Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-08-09

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1-2

Ref. nr: 9123
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevmentor till Nygårdsskolan

Elevassistent
Läs mer Mar 8
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Nygårdsskolan är idag en skola med elever i förskoleklass till och med årskurs 4. På sikt kommer Nygårdsskolan att vara en skola med elever i åk F-6 med plats för 350 elever. På Nygårdsskolan används idag kooperativt lärande i undervisningen 1-2 dagar i veckan vilket gynnar elevernas utveckling. Ett språkutvecklande arbetssätt används då de flesta av våra elever har mångkulturell bakgrund. 

Nygårdsskolan präglas av ett mycket stort engagemang och hög grad av flexibilitet. Vår idé om kvalitet är vikten av lärarens undervisningspotential i klassrummet och samverkan mellan medarbetare och elever. Vi tror också att kvalitet uppnås genom aktivt arbete med värdegrunden och att skolans medarbetare, oavsett arbetsuppgifter, tar initiativ, påverkar och analyserar verksamheten. 

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill arbeta på Nygårdsskolan där vi tillsammans skapar arbetsglädje! På Nygårdsskolan kommer du tillsammans med dina kollegor ha en aktiv del i skolans utveckling. Du kommer att vara elevmentor, resurs under lektionerna, samt arbeta med elever enskilt och i mindre grupp. Du kommer också ha en aktiv roll i skolans värdegrundsarbete genom att vara elevcoach. Det innebär bland annat att utreda, åtgärda och följa upp kränkningsärenden. Du kommer också ha en aktiv del i skolans rastverksamhet.

Vi arbetar gemensamt med tydligt uppsatta mål där samsyn är en viktig del i skolans framgång. Du och dina kollegor samarbetar, planerar, inspirerar och utbyter idéer och erfarenheter.

Kvalifikationer
Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har erfarenhet av dokumentation. Du har erfarenhet av att arbeta med elever i åk 4-6 och erfarenhet av att arbeta med elever i åk 1-6 är meriterande. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd och erfarenhet av tät kontakt med vårdnadshavare. Det är också meriterande att ha erfarenhet av arbete i ett mångkulturellt område.

Vi söker dig som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd för idéer och tar egna initiativ för att utveckla arbetet tillsammans med dina kollegor. Du har förmåga att snabbt kunna anpassa dig till nya eller förändrade krav och förutsättningar. Vidare har du förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att utvecklas. Du är tydlig i ditt ledarskap, trygg i dig själv och känner en stolthet för ditt arbete. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser realtioner i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella och förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8781
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent med resursuppdrag diabetes till Hjulsbroskolan

Elevassistent
Läs mer Mar 23
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Hjulsbroskolan är en F-6 skola som ligger naturnära i utkanten av Linköping. På skolan går cirka 350 elever som lär och utvecklas med stöd av engagerad personal. Genom att i en trygg miljö möta varje individ med respekt för dess person och arbete, skapas förutsättningar för självständigt tänkande, kunskapsutveckling och framtidstro. Hjulsbroskolan erbjuder en stabil organisation med en hög andel behöriga lärare som tillsammans skapar en positiv arbetsmiljö och arbetar för att skapa varma relationer med eleverna.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill arbeta som elevassistent till en elev med diabetes. Som elevassistent ger du primärt stöd åt den enskilde eleven. Tjänsten innebär arbete som resurs åt eleven under skoldagen och på fritidshemmet på eftermiddagarna. Som elevassistent ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med lärare planerar, genomför och dokumenterar du ditt arbete som elevassistent både i skolan och på fritidshemmet. 

Kvalifikationer
Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även erfarenhet av arbete som elevassistent i skolan, alternativt ha annan arbetsrelaterad/ideell erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant. Vi ser gärna att du har erfarenhet av diabetes och arbete som resurs åt enskilt barn. Det är meriterande om du har en undersköterskeutbildning. 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du är trygg i din yrkesroll och samarbetar med både elever och kollegor på ett bra sätt. Vi ser gärna att du är trygg med tekniska hjälpmedel som ingår i tjänsten.

I din roll som elevassistent är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten
Tillträde: 2022 - 08 - 01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8944

 
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent till Vallastadens grundsärskola

Elevassistent
Läs mer Feb 10
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Vallastadens skola startades hösten 2017 och rymmer både grundskola och grundsärskola i en fantastisk miljö såväl inom- och utomhus. Vallastadens grundsärskola har idag ca 65 elever som läser både ämnen och ämnesområden vilket gör skolan till Linköpings kommuns största grundsärskola. Här finns många möjligheter för dig som är nyfiken, driven och har en vilja att förverkliga pedagogiska idéer tillsammans med dina kollegor. Det finns goda förutsättningar för samarbete och att vara med och bygga en verksamhet från grunden. Vi arbetar för att vara en lärande organisation i alla led med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Tillsammans lägger vi grunden för våra elevers lärande och utveckling genom att möta varje elev utifrån sina unika förutsättningar.  

Arbetsbeskrivning
Ditt arbete kommer ske både med elever som läser ämnen och ämnesområden i grundsärskolan åk 1-6. I rollen som elevassistent förväntas du skapa förutsättningar för eleverna att utveckla sina förmågor utifrån sina förutsättningar inom lärande och i sociala sammanhang. Det kan till exempel innebära att du under lektioner förtydligar lärarens instruktioner genom att använda tecken och bildstöd. Det innebär också att du finns med på raster och skapar förutsättningar så att alla elever kan delta i gemensamma rastaktiviteter. Du förväntas även stötta eleverna under mat- och toalettsituationer samt genomföra den omvårdnad som krävs för att möta elevernas behov.

Du kommer i din yrkesroll att arbeta både med enskilda elever och grupper av elever. I ditt arbete ska du bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i grundsärskolan och fritidshemmet. Du kommer ha ett nära samarbete med lärare och övriga elevassistenter i grundsärskolan.

Kvalifikationer
Du som söker har gymnasieutbildning, vi önskar även att du har läst till barnskötare eller undersköterska på gymnasial nivå, eller har en påbyggnadsutbildning inom barn med funktionshinder. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med grundskoleelever genom tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har goda kunskaper i AKK (alternativt kompletterande kommunikation), gärna inom grundsärskolan. Vi ser gärna att du sedan tidigare har arbetat med elever med olika typer av funktionsnedsättningar. 

Du bidrar till att anpassa undervisningen till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du även till att skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentation av densamma. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och säkerställer att ditt budskap når fram. Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lsär11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling.

I din roll som elevassistent är du en god förebild. Du har lätt för att skapa relationer med både elever, vårdnadshavare och arbetskamrater samtidigt som du kan förhålla dig professionellt. Du bidrar till elevernas lärande genom att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du kan hantera stressiga situationer på ett lugnt och stabilt sätt. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 8697

 
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevmentor till Arenaskolan

Elevassistent
Läs mer Feb 8
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Arenaskolan är en idrottsskola belägen vid Linköpings fotbollsarena. I nya fina lokaler erbjuder Arenaskolan bra förutsättningar för studier och aktivt idrottande för alla våra elever. Skolan har profiler inom fotboll, innebandy, hockey, konståkning, simning, dans och tennis. Elever som inte har profil har Multiinriktning som innebär mer idrott och hälsa. På Arenaskolan går idag cirka 560 elever i årskurs 7-9.

Arenaskolans övergripande mål är maximalt lärande, likvärdighet, lust och engagemang. De målen når vi bland annat genom att arbeta tillsammans och fokuserat med att alla elever ska känna trygghet och studiero i skolan, vilket är en förutsättning för lärande. På Arenaskolan arbetar vi tillsammans för att uppnå våra mål!

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill arbeta på Arenaskolan där vi tillsammans skapar arbetsglädje! På Arenaskolan kommer du tillsammans med dina kollegor ha en aktiv del i skolans utveckling. Du kommer att vara elevmentor och klassmentor, resurs under lektionerna, samt arbeta med elever enskilt och i mindre grupp. Du kommer också ha en aktiv roll i skolans värdegrundsarbete genom att vara elevcoach. Det innebär bland annat att utreda, åtgärda och följa upp kränkningsärenden tillsammans med andra elevcoacher. Du kommer också ha en aktiv del i skolans rastverksamhet.

Vi arbetar gemensamt med tydligt uppsatta mål där samsyn är en viktig del i skolans framgång. Du och dina kollegor samarbetar, planerar, inspirerar och utbyter idéer och erfarenheter.

Kvalifikationer
Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har erfarenhet av dokumentation. Du har erfarenhet av att arbeta med elever i åk 7-9 och erfarenhet av att arbeta med elever i åk 1-6 är meriterande. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd och erfarenhet av tät kontakt med vårdnadshavare. 

Vi söker dig som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd för idéer och tar egna initiativ för att utveckla arbetet tillsammans med dina kollegor. Du har förmåga att snabbt kunna anpassa dig till nya eller förändrade krav och förutsättningar. Vidare har du förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att utvecklas. Du är tydlig i ditt ledarskap, trygg i dig själv och känner en stolthet för ditt arbete. 

Inget personligt brev i din ansökan
Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8685
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistenter till Ullevi grundsärskola

Elevassistent
Läs mer Feb 4
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Ullevi grundsärskola är belägen i stadsdelen Skäggetorp i Linköping och delar lokaler med Ulleviskolans grundskola. Skolan startades i mars 2021 med ett litet antal elever och dagsläget har vi 40 elever, när vår verksamhet är fullt utbyggd så kommer den rymma 60 elever.

Ulleviskolan kännetecknas av ett generöst och välkomnande klimat där samarbete är centralt. Här trivs du som uppskattar det dynamiska och värdesätter en hög professionell sammanhållning.

Grundsärskolan arbetar med mindre klasser av elever som läser inriktning ämnen eller ämnesområde. I varje klass finns ett antal elevassistenter som stödjer eleverna i undervisning. I varje klass verkar lärare och elevassistenter i nära samarbete. Läraren ansvara för undervisningen.

Under läsåret 2021/2022 byggs fritidshemmet upp tillsammans med elever och personal för att skapa ett fritidshem precis som vi vill ha det. Ett fritidshem där trygghet och lärande i en social och kreativ kontext står i fokus. Ett fritidshem som har nära samverkan med såväl skola som hemmet. I fritidshemmet arbetar också elevassistenter tillsammans med lärare i fritidshem. Ansvaret för undervisning i fritidshemmet ansvarar lärare i fritidshem.

Arbetsbeskrivning
Ditt arbete kommer ske både i grundsärskolan åk F-6 och på fritidshemmet. I rollen som elevassistent förväntas du skapa förutsättningar så att våra elever får möjlighet att utveckla sina förmågor utifrån sina förutsättningar inom lärande och i sociala sammanhang. Det kan till exempel innebära att du i din yrkesroll under lektioner förtydligar lärarens instruktioner genom att till exempel använda tecken som AKK eller bildstöd. Det innebär också att du finns med på raster och skapar förutsättningar så att alla elever kan delta i gemensamma rastaktiviteter.

Du kommer att arbeta med enskilda elever och med grupper inom ramen för grundsärskolans ämnesområden. I ditt arbete ska du bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i grundsärskolan och fritidshemmet. Du kommer ha ett nära samarbete med lärare och övriga elevassistenter i grundsärskolan.

Kvalifikationer
Du som söker har minst gymnasieutbildning, vi önskar att du har läst till barnskötare eller undersköterska på gymnasial nivå, alternativt har en påbyggnadsutbildning inom barn med funktionshinder. Du har erfarenhet av att arbeta med elever genom tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har goda kunskaper i AKK, gärna inom grundsärskolan.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du bidrar till att skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma, på ett kvalitetsmedvetet sätt. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och säkerställer att ditt budskap når fram då du anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du är lyhörd för olika behov men ser till helheten och tar hänsyn till verksamheten. Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lsär11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling.

I din roll som elevassistent i grundsärskolan är du en god förebild. Du har lätt för att skapa relationer med både elever, vårdnadshavare och arbetskamrater samtidigt som du kan förhålla dig professionellt. Du bidrar också till elevernas lärande genom att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet. Vi ser även att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du kan hantera stressiga situationer på ett lugnt och stabilt sätt. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 

Ref. nr: 7419
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevresurs

Elevassistent
Läs mer Jan 12
Med 30 års erfarenhet av lärande står Pysslingen Skolor för både tradition och nytänkande. Idag finns det 28 grundskolor inom Pysslingen, flertalet med integrerade förskolor och fritidshem. Skolorna har olika pedagogiska inriktningar men ett gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande. Varje skola är unik som skola och som arbetsplats, vilket ger våra medarbetare stor möjlighet att påverka sin vardag och bidra till skolans utveckling. Pysslingen Skolor är en del av AcadeMedias grundskolor.

Montessori Mondial i Linköping söker elev resurs 75% för omedelbar anställning. Du kommer att arbeta mot vår förskoleklass med ett särskilt uppdrag mot en elev. Planering och genomförande sker ihop med de ansvariga för förskoleklassen. Kontakter och samarbete med andra intuitioner som är inblandade ingår i arbetet .

Gruppen du arbetar i är 20 elever och 2 ansvariga som du delararbetet med.

Rekryteringen sker med omedelbar verkan och anställningsintervjuer sker kontinuerligt.

Tjänsten är en visstidsanställning fram till 30 juni 2020.

Om du har intresse så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Ansök nu

Elevassistent till Resursskolornas fritidshem

Elevassistent
Läs mer Jan 27
Om Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Resursskolorna är till för elever som är i behov av extra stöd i sin skolutveckling, årskurs 1-9 i Linköpings kommun. Målgruppen är elever i skol- och/eller psykosociala svårigheter under begränsad tid, där målet är att eleven ska kunna återgå till en fungerande ordinarie skolform.

Skolorna bedriver sin verksamhet i liten grupp med hög personaltäthet, där det även ges möjlighet att träna socialt samspel. Personalen stöttar vårdnadshavare i sitt föräldraskap samt samverkar med olika myndigheter och personer i elevens/familjens närhet. På de olika skolorna möter pedagoger elever i egna lokaler. Undervisningen bedrivs utifrån varje elevs förutsättningar och behov, där eleverna erbjuds alla ämnen. Eleverna möts av tydliga, trygga och stabila vuxna. I arbetslagen finns det blandade kompetenser med både lärare och fritidspersonal. Vi arbetar nära eleverna och utgår från de behov som uppstår.

Järdalaskolan är en resursskola åk 1-3, för elever inom grundskolan som är i extra behov av särskilt stöd. Enheten är belägen på Fredriksbergsvägen 35 intill Fredsiksbergsskolan.

Arbetsbeskrivning
Som elevassistent ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i skolan och på fritidshemmet.

Tjänsten som elevassistent innebär att vara stöd och resurs elever. Uppdraget är både i skolan och i fritidshemmet. 

I arbetet på fritidshemmet är ditt uppdrag, enligt läroplanen, att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.

I arbetet i skolan finns du med som stöd för eleven eller eleverna vad gäller praktiska utmaningar som uppstår under en skoldag, du finns med under lektioner för att förtydliga lärarens instruktioner och vara en extra vuxen som kan stötta i skolarbetet. 

Kvalifikationer
Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har eftergymnasial peagogisk utbildning, så som fritidsledarutbildning. Du har även erfarenhet av arbete inom skola/fritidshem, alternativt ha annan arbetsrelaterad/ideell erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant. Du som söker har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som barnskötare i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 8590

 
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Elevassistent/vikarie till Realgymnasiet Linköping

Elevassistent
Läs mer Dec 15
Om Lärande i Sverige AB

Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas under skoltiden och i framtiden. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag cirka 900 medarbetare och driver 31 verksamheter varav 3 förskolor, 8 grundskolor och 20 gymnasieskolor, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra elever, medarbetare samt partners.

Om Realgymnasiet

Realgymnasiet är en gymnasieskola som erbjuder både yrkesexamen och högskolebehörighet. Realgymnasiet finns idag i Borlänge, Borås, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Karlstad, Linköping, Lund, Malmö, Norrköping, Nyköping, Stockholm, Sundsvall, Trollhättan, Uppsala, Västerås, Växjö och Örebro.Idén om ”Det som är roligt för dig är viktigt för oss”, handlar om att så mycket som möjligt av ditt skolarbete ska vara kopplat till verkligheten. På så sätt blir lärandet mer intressant, mer kreativt och mycket roligare!Nyckeln till framgången är nära samarbeten med ledande aktörer inom tillväxtbranscher. De ger våra elever en relevant och modern utbildning, skapar goda nätverk både nationellt och internationellt samt rätt branschcertifikat. På så sätt blir våra elever attraktiva att anställa på arbetsmarknaden.Läs mer om våra skolor på https://www.realgymnasiet.se/

Om Realgymnasiet Linköping

Läs mer om vår skola på https://www.realgymnasiet.se/skolor/linkoping.Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Elevassistent och ev vikarie

Vi söker nu en elevassistent med tidigare erfarenhet av arbete inom grund- eller
gymnasieskola.

Tjänsten går också att kombinera med en tjänst som vikarie i Idrott för 3 klasser i åk1. 

Som elevassistent kommer du vara ett stöd i vardagen för enskilda elever. Du är den som hjälper till att planera och strukturera studierna. Du är med och stöttar elever i klassrummet och hjälper till att bryta ner arbetsuppgifter i delmål. Tillsammans med mentor och lärare samordnar du elevers studiesituation. 

Som vikarie kommer du att genomföra undervisningen i Idrott, och den planeras och bedöms tillsammans med ytterligare en lärare. 

Vi söker dig som vill jobba med ungdomar i skolan och vara ett stöd både i och utanför klassrummen. Du blir en del av det pedagogiska sammanhanget och hjälper till med att skapa en trygg och stabil miljö i skolan.
I ditt uppdrag kommer du ingå i arbetslag kopplat till något av våra program och arbeta i nära samarbete med lärarna i teamet samt elevhälsan. Du finns med på elevernas lektioner som ett stöd för elever i behov av det. Du har ett nära och tätt samarbete med elevers vårdnadshavare och har ett viktigt ansvar för att driva arbetet med att skapa trygghet och utveckla samhörigheten i elevgruppen.

Du måste brinna för att arbeta med ungdomar, ha fingertoppskänsla och vara en
mycket god kommunikatör. Du är flexibel, nyfiken och öppen inför andra människors åsikter och värderingar.

Tjänsten är deltid 70% fördelad över 5dagar/vecka må-fr. Fast månadslön, arbetstiden fördelad ojämnt med avseende på lediga lov och något högre tjänstgöringsgrad än anställningsgrad övrig del av tjänst.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har gymnasieexamen från Barn och fritid alt. Vård och omsorgs programmet. Eftergymnasial utbildning två år eller längre samt erfarenhet av att arbeta som elevassistent är meriterande. Du brinner för att arbeta med människor och  har en förmåga att stötta en person i utveckling. Delar du våra elevers intresse för djur och natur samt har erfarenhet från naturbruksbranschen är det meriterande, alternativt våra elevers intresse för IT, teknik och media.

Du är en lugn och trygg person. Du behöver kunna arbeta självständigt med dina arbetsuppgifter samt vara lösningsfokuserad. För att lyckas i rollen behöver du vara en person med god anpassnings- och samarbetsförmåga. Du är en lagspelare och tycker om att samarbeta samt är inte rädd för förändringar. Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Du ska även ha ett intresse för att använda digitala hjälpmedel.

Rekrytering sker löpande så vänta inte med att söka tjänsten.
Vi undanber oss samtal från rekryteringsföretag.

Våra kärnvärden är Trygghet, Utveckling, Team och Framgång. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Teamarbete där vi delar kunskap och erfarenheter leder till Framgång.Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vikarier fritidshem

Elevassistent
Läs mer Dec 2
Björkö Friskola är Linköpings första Friskola. Sedan starten 1992 har skolan vuxit med en klass per år till att idag omfatta förskoleklass till och med klass nio i Ljungsbro. Vi arbetar Waldorfinriktat och låter lärandet ske genom teoretisk, praktisk och estetisk inlärning. Vi följer LGR11 och har samma kunskapskrav som andra skolor.
Förskola, fritidshem och grundskola finns i en fantastisk miljö mitt i naturen strax utanför Ljungsbro. Tack vare stort föräldraengagemang håller vi såväl innemiljö som utemiljö i fint skick år efter år. Sammanlagt finns idag ca 280 barn och ca 60 anställda i verksamheten. På grundskolan finns ca 240 elever från förskoleklass till åk 9. I vårt fritidshem är ett nittiotal barn inskrivna främst från årkurserna F-3. Våra duktiga kockar serverar härlig mat lagad i vårt eget kök.
Vi söker dig som vill vikariera på vårt fritidshem, och ibland även som assistent i skolan, då vår ordinarie personal är frånvarande av olika orsaker. Ibland får du rycka in med kort varsel och ibland kan det vara mer planerade ledigheter för vår personal som gör att vi kan boka tider med längre planering.
Waldorfpedagogiken är vår grund och har du kunskap om den är det ett plus men ingenting som vi kräver av dig som vikarie. Däremot utgår vi från att du har ett intresse och är intresserad av vår pedagogik.
Du kommer att arbeta i en fantastisk miljö med tillgång till naturen som ger stor möjlighet till utomhusaktiviteter.
Du är intresserad av människor och ser barnens förmågor och möjligheter. Vi ser gärna att du har kunskaper inom de praktisk - estetiska ämnena då dessa är en viktig del i vår undervisning. Vi värdesätter också att du kan arbeta relationsskapande och har lätt för att samarbeta med kollegor och vårdnadshavare på ett professionellt sätt.
Skicka gärna ansökan snarast då vi bearbetar dem efter hand.
#jobbjustnu
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Elevassistent till Nygårdsskolan

Elevassistent
Läs mer Dec 21
Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen
Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Nygårdsskolan är idag en skola med elever i förskoleklass till och med årskurs 4. På sikt kommer Nygårdsskolan att vara en skola med elever i åk F-6 med plats för 350 elever. Fritidshemmet består av fyra årskursseparata avdelningar för lågstadiet och mini-gården för åk 4. På Nygårdsskolan används idag kooperativt lärande i undervisningen 1-2 dagar i veckan vilket gynnar elevernas utveckling. Ett språkutvecklande arbetssätt används då de flesta av våra elever har mångkulturell bakgrund. 

Nygårdsskolan präglas av ett mycket stort engagemang och hög grad av flexibilitet. Vår idé om kvalitet är vikten av lärarens undervisningspotential i klassrummet och samverkan mellan medarbetare och elever. Vi tror också att kvalitet uppnås genom aktivt arbete med värdegrunden och att skolans medarbetare, oavsett arbetsuppgifter, tar initiativ, påverkar och analyserar verksamheten. 

Arbetsbeskrivning
Som elevassistent ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med kollegor planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i skolan och på fritidshemmet. Under skoltid agerar du stöd för årskurs 4 och du följer även eleverna inom ramen för fritidshemmet i verksamheten Mini-gården.

Tjänsten som elevassistent innebär att vara stöd och resurs för enskild elev eller grupp av elever. Detta innebär att finnas med som stöd för eleven/eleverna vad gäller praktiska utmaningar som uppstår under en skoldag, finnas med under lektioner för att förtydliga lärarens instruktioner och vara en extra vuxen som kan stötta i skolarbetet. Tjänsten innebär även att inom ramen för fritidshemmets verksamhet finnas med och stötta eleven/eleverna i det sociala samspelet och att stötta i de aktiviteter som genomförs.

I arbetet på fritidshemmet är ditt uppdrag, enligt läroplanen, att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.

För en av tjänsterna gäller tillsvidareanställning och en av tjänsterna är ett vikariat längst till och med 30 juni 2022.

Kvalifikationer
Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att din utbildning har en pedagogisk inriktning. Du har även erfarenhet av arbete inom skola/fritidshem, alternativt har annan arbetsrelaterad/ideell erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som barnskötare i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8396
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu