Museipedagog/Museilärare jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Museipedagog/Museilärare i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Museipedagog med konstinriktning

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Sep 8
Östergötlands museum berättar om historien och visar samtiden genom att samla, vårda och visa konst och kulturhistoriska föremål från Östergötland, Sverige och världen. I museibyggnaden i centrala Linköping bedrivs, utöver museiverksamheten, även uppdragsverksamhet inom arkeologi, byggnadsvård och konservering. Museet driver även verksamheten på Löfstad slott och förvaltar ett flertal kulturhistoriskt viktiga gårdar och fastigheter i länet.

I maj 2022 öppnade Östergötlands museum upp sina portar efter tre år av omfattande renovering och förnyelse. Vi arbetar för att erbjuda "kunskapsupplevelser som överraskar" med utställningar, evenemang, aktiviteter, föredrag och samarbeten över hela länet. Till denna kreativa arbetsplats söker vi nu en erfaren museipedagog med konstinriktning som vill vara med och utveckla vårt pedagogiska arbete.

Om tjänsten
Som museipedagog med konstinriktning blir din huvudsakliga uppgift att utifrån verksamhetens mål och visioner planera, koordinera och genomföra pedagogiska insatser för museets målgrupper. Tillsammans med våra pedagoger visar du våra utställningar, tar emot skolklasser samt håller specialvisningar, workshops och andra programpunkter.

En viktig del i tjänsten är också det strategiska arbetet med att utveckla nya dialogformer för och tillsammans med museets målgrupper. Du är sammankallande i beredningsgruppen för museets konstutställningar, är med i och samordnar utställningsproduktioner samt håller i ansökningar för projektmedel kopplade till pedagogik och utställningar. För vissa projekt är du projektledare.Tjänsten är placerad i Linköping. Resor inom länet samt kväll- och helgarbete förekommer.

Om dig
Vi söker dig som drivs av intresse att förmedla på ett lättillgängligt sätt anpassat utifrån målgruppen. Du är en erfaren pedagog med relevant akademisk utbildning inom konstvetenskap eller motsvarande. Meriterande är erfarenhet av projektledning och/eller utställningsproduktion.

Du får energi av och tycker om att möta våra besökare, har lätt att knyta kontakter, är nyfiken och orädd samt har förmåga att engagera och skapa intresse hos andra.

Du växlar naturligt mellan strategiskt och operativt arbete och prioriterar i ditt arbete löpande. Du är trygg med att arbeta i digitala system och har lätt för att formulera dig i både text och tal. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi söker dig som har:

- Akademisk examen inom konstvetenskap eller motsv.
- Pedagogisk utbildning
- Erfarenhet av pedagogik och förmedling
- B-körkort
- Goda kunskaper i svenska och engelska


Meriterande är erfarenhet av projektledning och/eller utställningsproduktion samt kunskaper i fler språk.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % som inleds med provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast söndag 25 september.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Per Stålebro på tel. 013-23 03 62, per.stalebro@ostergotlandsmuseum.se

Facklig kontaktperson Emma Karlsson, fackförbundet DIK tel. 013-23 03 68, emma.karlsson@ostergotlandsmuseum.se

Östergötlands museum har kollektivavtal vilket bland annat innebär trygga försäkringar och tjänstepension. Vi tillämpar flextid, har friskvårdsbidrag och möjlighet att arbeta viss del på distans finns också för de flesta hos oss.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss vänligt men bestämt kontakt från säljare av rekryterings- och bemanningstjänster samt andra rekryteringskanaler.

Läs mer om oss och vår verksamhet på www.ostergotlandsmuseum.se (http://www.ostergotlandsmuseum.se/).

Välkommen till Östergötlands museum!

Ansök nu

SFHM söker museipedagog till Flygvapenmuseum,

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Dec 22
Statens försvarshistoriska museer (SFHM)
SFHM är en statlig myndighet under Kulturdepartementet som har till uppgift att sprida kunskapen om det svenska försvaret genom tiderna och om försvarets roll i samhällsutvecklingen. I SFHM ingår Flygvapenmuseum, Armémuseum, en stab för myndighetsövergripande frågor samt Försvarets traditionsnämnd. Verksamheten är i huvudsak lokaliserad till Stockholm och Linköping och har ca 80 anställda. För mer information om myndigheten: www.sfhm.se.

Flygvapenmuseum
Flygvapenmuseum är ett modernt teknik- och kulturhistoriskt museum som speglar det svenska militärflygets utveckling från pionjärtid fram till i dag. Museets ansvar omfattar bevarande, förmedling och kunskapsuppbyggnad om det svenska militärflyget. På Flygvapenmuseum arbetar omkring 30 personer plus timanställd personal. För ytterligare information besök gärna www.flygvapenmuseum.se.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att hålla i visningar och genomföra aktiviteter för olika grupper som besöker museet. Du kommer att möta allt från förskolebarn till vuxna. Tillsammans med kollegor arbetar du med den pedagogiska verksamheten på Flygvapenmuseum. Arbetet består i att både planera, genomföra och utvärdera den pedagogiska verksamheten.
Skolverksamheten är en stor del av arbetsuppgifterna under skolåret. Du kommer även vara en viktig del i att planera och genomföra vår lovverksamhet, främst under sport-, påsk- och höstlov. 
Verksamheten täcker in ett brett område vilket gör att även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Utbildningsbakgrund
Du ska ha kunskaper på högskolenivå i pedagogik och kulturhistoriska ämnen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Kunskaper och erfarenheter
Du ska


• ha förmåga att anpassa din berättelse efter gruppens förutsättningar och förklara för besökare med olika förkunskaper och i olika åldrar,
• ha ett par års erfarenhet av att arbeta med barn och/eller ungdomar
• kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och tala engelska.

Meriterande är kunskaper i ytterligare språk. Det är också meriterande med kunskap om Flygvapnet och kulturhistoria.

Kompetenser
Vi vill att du har en god förmåga att möta barn, ungdomar och vuxna med olika bakgrund och utgå från deras förkunskaper.  Du ska kunna skapa delaktighet och engagemang för ämnet, väcka intresse och nyfikenhet hos gruppen.
Du har god förmåga att leda grupper i visningar och olika aktiviteter.  
Du har mycket god samarbetsförmåga och kan arbeta såväl i grupp som individuellt. Arbetet innebär att flera projekt och uppgifter pågår samtidigt och du behöver därför vara flexibel. 
Du behöver kunna arbeta självständigt med att planera och genomföra aktiviteter vilket förutsätter att du är ansvarstagande och drivande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi kommer att göra en helhetsbedömning och anställa den som anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra arbetsuppgifterna.

Anställningsform och tillträde
Tidsbegränsad anställning till och med 31 december 2022.
Omfattning heltid.
Tillträde 1 mars eller efter överenskommelse.
Arbetstid är främst dagtid på vardagar samt enstaka kvällar och helger. Du behöver vara beredd att arbeta under skolloven.
 
Av den sökande som erbjuds anställningen kommer SFHM begära ett registerutdrag enligt lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Registerutdraget får inte vara äldre än ett år.

Ansökan
Välkommen att göra din ansökan på https://sfhm.se/om-sfhm/jobb/ senast den 16  januari 2021. Ansökan ska innehålla CV och en kort presentation av dig själv.  Intervjuer kommer att genomföras främst under v 3-4.

SFHM strävar efter att ha en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund

Ansök nu

Museipedagog till Gamla Linköping

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Okt 27
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst och utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här. Om arbetsplatsen
Gamla Linköping är ett friluftsmuseum och Linköpings största besöksmål. Museet ingår i enheten Linköpings Konst & Museer, Kultur- och fritidsförvaltningen. Under Tidernas sommar, friluftsmuseets högsäsong, är arbetssättet präglat av s.k. levande historia, under devisen Där historien blir levande.

Tjänsten som museipedagog ingår i avdelningen Upplevelser & lärande. Avdelningen ansvarar för museets samlingar, den museipedagogiska verksamheten i form av levandegörande av miljöer, visningar och skapande verksamhet, samt utställningar. Verksamheten leds av en verksamhetsledare. Arbetstiderna är kontorstider där viss kvälls- och helgarbete kan förekomma. Flexavtal tillämpas.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en vikarie för vår museipedagog som ska gå på föräldraledighet. Som museipedagog är du en i vårt team som arbetar för att göra besöken i Gamla Linköping till en lustfylld och innehållsrik upplevelse. Du ansvarar för museets arbete med skolorna och förväntas ta emot visningsbokningar, utföra egna visningar och annan pedagogisk verksamhet.

En viktig del av verksamheten är våra högsäsonger Tidernas sommar och Tidernas jul och tillsammans med dina kollegor planerar du innehållet i våra miljöer. En stor del av arbetet består av utbildning och arbetsledning av säsongsanställd personal. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pågående eller avslutad högskoleutbildning inom kultur och kulturarv, gärna i kombination med pedagogik eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser relevant. Erfarenhet av att arbeta med levande historia och tidsresor som metod är meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att hålla visningar på svenska såväl som på engelska och har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Hantverkskunnande och erfarenhet av arbetsledning är ett stort plus. Om du tidigare har arbetat vid ett friluftsmuseum ser vi det som meriterande. 

Du har lätt för att anpassa ditt arbetssätt beroende på vilken besökare du har framför dig eller efter vilken situation som uppstår. Många av arbetsuppgifterna kräver att du är självständig och initiativrik och har förmågan att se vad som behöver göras. I tjänsten finns delar som kräver planering, ordningssinne och struktur vilket kräver att du är strukturerad. Du är självgående och tar ansvar över dina arbetsuppgifter. Service kommer naturligt för dig och du strävar alltid efter att vara lugn och uppmärksam i ditt bemötande mot andra. Ett intresse och en förmåga att hjälpa andra är något som du har och intresserar dig för.

Inget personligt brev i din ansökan
Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten
Tillträde: 2021-03-14

Anställningsform: Vikariat, visstidsanställning t.o.m. 2022-12-31 med möjlighet till förlängning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7888
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

SFHM söker Museivärdar till flyglabbet på Flygvapenmuseum

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Okt 4
Statens försvarshistoriska museer (SFHM)

SFHM är en statlig myndighet under Kulturdepartementet som har till uppgift att sprida kunskapen om det svenska försvaret genom tiderna och om försvarets roll i samhällsutvecklingen. I SFHM ingår Flygvapenmuseum, Armémuseum, Staben för service och stöd samt Försvarets traditionsnämnd. Verksamheten är i huvudsak lokaliserad till Stockholm och Linköping och har ca 80 anställda. För mer information om myndigheten: www.sfhm.se.

Flygvapenmuseum

Flygvapenmuseum är ett modernt teknik- och kulturhistoriskt museum som speglar det svenska militärflygets utveckling från pionjärtid fram till i dag. Museets ansvar omfattar bevarande, förmedling och kunskapsuppbyggnad om det svenska militärflyget. På Flygvapenmuseum arbetar omkring 30 personer plus timanställd personal. Museet genomgår för närvarande en omfattande utveckling, där en uppgradering av museets science center Flyglabbet är en viktig del. Flyglabbet nyöppnar i slutet av oktober 2021. För ytterligare information besök gärna www.flygvapenmuseum.se.

Arbetsuppgifter

I Flyglabbet finns omkring 25 interaktiva stationer som på olika sätt har koppling till flyg- och flygteknik. Målgruppen är såväl barn som vuxna. Som museivärd hjälper du besökarna till rätta och förklarar hur de olika stationerna fungerar. Du genomför experimentshower (dvs. förevisningar av enklare experiment) inför en mindre publik och instruerar besökare under flygpass i JAS 39 Gripensimulatorn. I dina uppgifter ingår även att se till att det alltid finns material framme till pyssel för barnen och att det är rent och snyggt kring pysselborden. Även andra uppgifter inom service och förmedling på museet förekommer.

Kunskaper och erfarenheter

Du ska ha:
• Gymnasiekompetens eller motsvarande.
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal på svenska och engelska.
Tidigare erfarenhet av arbete inom besöksnäring eller annan publik verksamhet, samt kunskaper i ytterligare språk är meriterande.

Kompetenser

Vi söker dig som tycker om att arbeta med barn i olika åldrar och ge god service till besökare. Du är bekväm med att visa och berätta inför en mindre publik och kan på ett enkelt sätt förmedla fakta och förklara hur stationerna i Flyglabbet fungerar. Du har mycket god samarbetsförmåga och kan arbeta i grupp likväl som individuellt och självständigt.

Det är ofta många besökare samtidigt i Flyglabbet, vilket betyder att det är liv och rörelse i arbetsmiljön och flera olika uppgifter som ska lösas. Du måste därför gilla att arbeta i en livlig arbetsmiljö och kunna agera professionellt även under press. Du har lätt för att ta egna initiativ och är ansvarstagande och noggrann. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform och tillträde

Ersättning per arbetad timme. Arbete enligt schema dagtid ca 2 helger per månad och under skollov, samt enstaka kvällar.

Av den sökande som erbjuds anställningen kommer SFHM att begära ett registerutdrag enligt lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Registerutdraget får inte vara äldre än ett år.

Ansökan

Välkommen att göra din ansökan på www.sfhm.se/jobba-hos-oss senast den 15 oktober 2020. Ansökan ska innehålla CV och en kort presentation av dig själv.

SFHM strävar efter att ha en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Ansök nu

Tågförare/Konduktör till Friluftsmuseet Gamla Linköping

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Jan 7
Om Kultur- och fritidsförvaltningen

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar, såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.

Om arbetsplatsen
Friluftsmuseet Gamla Linköping gestaltar Linköping från 1700 till 1950. Här finns stadskvarter, landsbygdsbebyggelse och en skog som brukas som förr i tiden. Här möts stad och land på gångavstånd från Linköpings centrum. Vi söker nu nya medarbetare inför Tidernas sommar 2020 – där historien blir levande.

Övrig information: Vi tillhandahåller tidsenliga arbetskläder och internutbildning. 

Arbetsbeskrivning
Tjänstens huvuduppgift är att köra våra besökare i tuff-tuff-tåget mellan stadskvarteren och Valla gård varvat med att vara konduktör på tåget. Du kommer tillhöra avdelningen Drift & Levande samlingar där viss tid av tjänsten även innebär service och information för våra besökare 

Anställningen är en timanställning mellan 2/5 - 27/9. Under perioden 22/6 - 16/8 är anställningsgraden på 70-90% med schemalagd arbetstid även helger. Resterande tid endast vissa helger. I anställningen ingår obligatorisk och betald internutbildning 4-5 maj samt ytterligare utbildning efter överenskommelse. 

Kvalifikationer
Du har ett praktiskt sinnelag, B-körkort och gärna erfarenhet från traktorkörning och andra tunga fordon. Vi ser gärna att du har ett intresse för kulturhistoria/byggnadsvård/museer. Arbetet utförs i tidsenliga kläder som museet tillhandahåller.

Vi söker dig som gillar att arbeta utomhus oavsett väder, har stor servicekänsla och vilja att göra besökarens vistelse till en fantastisk upplevelse. Du är flexibel, lyhörd i mötet med våra besökare, ansvarstagande och självgående. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Språkkunskap är viktigt, gärna tyska. Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Information om tjänsten
Tillträde: Timanställning mellan 2/5 - 27/9, enstaka helger

Anställningsform: Timanställning

Sysselsättningsgrad: Under perioden 22/6 - 16/8 är anställningsgraden på 70-90%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 4113


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Museivärd till Friluftsmuseet Gamla Linköping

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Jan 6
Om Kultur- och fritidsförvaltningen

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar, såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.

Om arbetsplatsen
Friluftsmuseet Gamla Linköping gestaltar Linköping från 1700 till 1950. Här finns stadskvarter, landsbygdsbebyggelse och en skog som brukas som förr i tiden. Här möts stad och land på gångavstånd från Linköpings centrum. Vi söker nu nya medarbetare inför Tidernas sommar 2020 – där historien blir levande.

Arbetsbeskrivning
Vi söker museivärdar till våra museihem, gårdsmiljöer och arbetslivsmuseer under sommaraktiviteten Tidernas sommar – där historien blir levande. Tjänsten innebär att bemanna museimiljöer, förmedla och delta i kulturhistoriska sysslor, inspirera och bjuda in unga och gamla i olika aktiviteter samt informera våra besökare om besöksmålet Friluftsmuseet Gamla Linköping på svenska såväl som engelska.

Museivärdarna är uppdelade i två arbetsgrupper med olika fokus i berättandet. Historieberättandet berör vardag och utveckling för enskilda personer i staden och dess omgivning samt bredare ämnen såsom jordbruk, skogsbruk, byggnadstradition, militärväsendet och kommunikation. I några museer förekommer enklare hantverk med bland annat repslagning. Museet står för utbildning i dessa hantverk. I andra museer förekommer guidning. 

Arbetstiden är förlagd både vardagar och helger. Det finns även möjlighet att arbeta extra under höst och vår i programverksamhet och med visningar.  I anställningen ingår obligatorisk och betald internutbildning 4-5 maj & samt två dagar i vecka 20. Vi tillhandahåller tidsenliga arbetskläder och internutbildning. 

Kvalifikationer
Du har någon form av utbildning från universitet/högskola eller flerårig erfarenhet inom området som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Goda språkkunskaper i såväl svenska som engelska är ett krav för att kunna informera besökare och det är meriterande med ytterligare språkkunskaper företrädesvis i tyska. Erfarenhet från museisektor, intresse för skådespeleri, historiskt återskapande, pedagogiskt arbete eller annan besöksnäring är meriterande.

Vi söker dig som tycker om människor, har en utpräglad servicekänsla och vilja att göra besökarens vistelse till en fantastisk upplevelse oavsett gammal eller ung. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har lätt för att anpassa ditt arbetssätt beroende på vilken besökare du har framför dig eller efter vilken situation som uppstår. Många av arbetsuppgifterna kräver att du är självständig och initiativrik och har förmågan att se vad som behöver göras.  

Vi eftersträvar en gruppsammansättning som totalt sett möter vårt behov av varierande kompetens. Vi ser därför att du har ett stort intresse inom något av följande områden eller annan lämplig fördjupning inom vårt verksamhetsområde; kulturhistoria/arbete med barn/museer/slöjd/byggnadsvård/gamla hantverkstekniker/odling för självhushållning/berättande/drama.

Information om tjänsten
Tillträde: 2020-06-22

Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 2020-08-09

Sysselsättningsgrad: 70-75 %

Antal lediga befattningar: 8

Ref. nr: 4112


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Museivärdar/Turistvärdar till Infomagasinet i Gamla Linköping

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Jan 7
Om Kultur- och fritidsförvaltningen

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar, såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.

Om arbetsplatsen
Friluftsmuseet Gamla Linköping gestaltar Linköping från 1700 till 1950. Här finns stadskvarter, landsbygdsbebyggelse och en skog som brukas som förr i tiden. Här möts stad och land på gångavstånd från Linköpings centrum. Vi söker nu nya medarbetare inför Tidernas sommar 2020 – där historien blir levande.

Arbetsbeskrivning
Du kommer ingå i vårt team som arbetar med värdskap och försäljning på friluftsmuseet. Främst kommer du att arbeta på Infomagasinet och i Handelsboden.

Infomagasinet är en turistserviceplats, museibutik och reception. Som museivärd kommer du att ta emot och informera besökare om Tidernas sommar och om de dagliga och kommande aktiviteterna. Du kommer också informera om aktiviteter i övriga Östergötland. Bokning, beställning, försäljning och kassaarbete ingår i tjänsten. Som museivärd/turistvärd kommer du att vara behjälplig för personal och företagare i området samt ha nära samarbete med Visit Linköping & Co.

Handelsboden är ett museum och butik med ett sortiment av hög kvalitet som motsvarar forna tiders handelsbodar. Utbudet består av närodlade matprodukter, godis i strut samt traditionella hantverksprodukter och presentartiklar. Försäljning, kassaarbete, information och värdskap ingår. Du ska även ha kunskap om den museala delen i Handelsboden och kunna förmedla kunskapen vidare.

Övrig information: Vi tillhandahåller tidsenliga arbetskläder och internutbildning. Anställningen är en timanställning mellan 1/5-30/9. Under perioden 22/6-16/8 är anställningsgraden på 70-90% med schemalagd arbetstid även helger. Resterande tid endast vissa helger. I anställningen ingår obligatorisk och betald internutbildning 4-5 maj samt ytterligare utbildning efter överenskommelse.

Kvalifikationer
Du har högskole- eller universitetsutbildning inom turism och service eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig, där utbildningen behöver vara påbörjad men du behöver inte ha examen klar.

Vi söker dig som tycker om att möta och hjälpa människor. Du är en strukturerad och ansvarstagande person med servicekänsla. Värdskap och flexibilitet är en naturlig del av ditt dagliga arbete. Likaså är affärsmässighet och samarbetsförmåga nödvändigt för att kunna utföra ett gott arbete. Erfarenhet av museibranschen eller annan besöksnäring är meriterande.

Goda språkkunskaper i såväl svenska som engelska är ett krav för att kunna informera besökare och det är meriterande med ytterligare språkkunskaper företrädesvis i tyska.

Information om tjänsten
Tillträde: 2020-05-01-2020-09-30

Anställningsform: Timanställning

Sysselsättningsgrad: Under perioden 22/6-16/8 är anställningsgraden på 70-90% med schemalagd arbetstid även helger. Resterande tid endast vissa helger.

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 4114


Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Museivärdar till Friluftsmuseet Gamla Linköping

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Jan 7
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar, såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna samt byggnation av Agora - en kreativ mötesplats.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du också intresserad av att ge linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.

Om arbetsplatsen
Friluftsmuseet Gamla Linköping gestaltar Linköping från 1700 till 1950. Här finns stadskvarter, landsbygdsbebyggelse och en skog som brukas som förr i tiden. Här möts stad och land på gångavstånd från Linköpings centrum. Vi söker nu nya medarbetare inför Tidernas sommar 2019 – där historien blir verklighet.

Övrig information: Vi tillhandahåller tidsenliga arbetskläder och internutbildning.

Anställningen är en timanställning mellan 24/6 - 18/8 med en anställningsgrad på 70-75 % med schemalagd arbetstid även helger. I anställningen ingår obligatorisk och betald internutbildning 6-7 maj & 13-14 maj. 

Arbetsbeskrivning
Vi söker museivärdar till våra museihem, gårdsmiljöer och arbetslivsmuseer under sommaraktiviteten Tidernas sommar – där historien blir verklighet. Tjänsten innebär att bemanna museimiljöer, förmedla och delta i kulturhistoriska sysslor, inspirera och bjuda in unga och gamla i olika aktiviteter samt informera våra besökare om besöksmålet Friluftsmuseet Gamla Linköping på svenska såväl som engelska.

Museivärdarna är uppdelade i tre arbetsgrupper med olika fokus i berättandet. Historieberättandet berör vardag och utveckling för enskilda personer i staden och dess omgivning samt bredare ämnen såsom jordbruk, skogsbruk, byggnadstradition, militärväsendet och kommunikation. I några museer förekommer enklare hantverk inom smide och repslagning. Museet står för utbildning i dessa hantverk. I andra museer förekommer guidning. 

Kvalifikationer
Du har någon form av utbildning från universitet/högskola eller flerårig erfarenhet inom området som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Språkkunskap är viktigt, gärna tyska. God engelska är ett krav.

Vi söker dig som tycker om människor, har en utpräglad servicekänsla och vilja att göra besökarens vistelse till en fantastisk upplevelse oavsett gammal eller ung. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har lätt för att anpassa ditt arbetssätt beroende på vilken besökare du har framför dig eller efter vilken situation som uppstår. Många av arbetsuppgifterna kräver att du är självständig och initiativrik och har förmågan att se vad som behöver göras.  

Vi eftersträvar en gruppsammansättning som totalt sett möter vårt behov av varierande kompetens. Vi ser därför att du har ett stort intresse inom något av följande områden eller annan lämplig fördjupning inom vårt verksamhetsområde; kulturhistoria/arbete med barn/museer/slöjd/byggnadsvård/gamla hantverkstekniker/odling för självhushållning/berättande/drama.

Erfarenhet från museisektor, intresse för skådespeleri, historiskt återskapande, pedagogiskt arbete eller annan besöksnäring är meriterande. För oss är det också meriterande om du kan arbeta extra under höst och vår i programverksamhet och med visningar. 

Information om tjänsten
Tillträde: 24/6-18/8 2019

Anställningsform: Visstidsanställning mindre än 6 månader

Sysselsättningsgrad: 70-75 %

Antal lediga befattningar: 4

Ref. nr: 2182


Om Linköpings kommun
I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök nu

Statens försvarshistoriska museer söker museipedagog till Flygvapenmuseum

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Feb 14
Tillsammans med en kollega ansvarar du för utveckling, planering och genomförande av den pedagogiska verksamheten på Flygvapenmuseum. Viktiga målgrupper är bland annat skolklasser från förskolan till vuxenutbildning liksom enskilda besökare eller grupper i olika åldrar som deltar i visningar eller andra pedagogiska aktiviteter. Pedagogerna utarbetar manus för visningar, utbildar timanställda museilärare och är kontaktpersoner gentemot dem. Pedagogerna arbetar även med utställningspedagogik och programverksamhet. Att locka nya besökare till museet är en uppgift som ska utvecklas och prioriteras. Administration kring skolbesök hör också till arbetsuppgifterna liksom att delta eller leda olika process- och projektgrupper.
Museipedagogerna upprättar verksamhetsplan och budget för den pedagogiska verksamheten. Verksamheten täcker in ett brett område vilket gör att även andra arbetsuppgifter kan förekomma.


Utbildningsbakgrund
Du ska ha högskoleexamen i pedagogik med inriktning mot kulturhistoria.

Kunskaper och erfarenheter
Du ska
• ha flera års arbetslivserfarenhet av förmedling av kulturhistoria vilket innebär att du har förmågan att anpassa din berättelse efter gruppens förutsättningar och förklara för besökare med olika förkunskaper och i olika åldrar,
• kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande är även kunskaper i ytterligare språk och kännedom om relevanta aktörer och nätverk.

Kompetenser
Vi söker dig som har god förmåga att kommunicera och är kreativ och social. Det är viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och kan arbeta såväl i grupp likväl som individuellt. Arbetet innebär att flera projekt och uppgifter pågår samtidigt, det är därför viktigt att du är ansvarstagande, drivande och flexibel. Du måste gilla och klara av att arbeta när det är liv och rörelse i din arbetsmiljö, ha kontakt med personer med olika förväntningar och förkunskaper, hålla tidplaner, vara van vid att arbeta i en projektinriktad organisation, kunna jobba effektivt även under press samt att självständigt planera och genomföra aktiviteter.Statens försvarshistoriska museer (SFHM)
SFHM är en statlig myndighet under Kulturdepartementet som har till uppgift att sprida kunskapen om det svenska försvaret genom tiderna och om försvarets roll i samhällsutvecklingen. I SFHM ingår Armémuseum, Flygvapenmuseum, kansliet för Sveriges militärhistoriska arv samt Försvarets traditionsnämnd. Verksamheten, med ca 75 anställda är i huvudsak lokaliserad till Stockholm och Linköping.
För mer information: www.sfhm.se.
Flygvapenmuseum (FVM)
FVM är ett modernt teknik- och kulturhistoriskt museum som speglar det svenska militärflygets utveckling från pionjärtid fram till i dag. Museets ansvar omfattar bevarande, förmedling och kunskapsuppbyggnad om det svenska militärflyget. På FVM arbetar omkring 30 personer plus timanställd personal. Den pedagogiska verksamheten ingår i Publika enheten där även ansvar för utställningar, program, konferens, reception ingår.
FVM finns i Linköping.
För ytterligare information besök gärna

Ansök nu

Museivärdar / turistvärdar till Infomagasinet och Handelsboden

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Jan 8
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar, såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna samt byggnation av allaktivitetshus.

Inom ramen för Kultur- och fritidsnämnden ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du också intresserad av att ge Linköpingsborna en rik fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.

Om arbetsplatsen
Friluftsmuseet Gamla Linköping är ett av Östergötlands största besöksmål och består av stadskvarteren med byggnader från förra sekelskiftet, Valla gård med landsbygdens bebyggelse och Vallaskogen. Här möts stad, land och skog på gångavstånd från Linköpings centrum. Vi söker nu museivärdar/turistvärdar inför Tidernas sommar 2018.

Övrig information: Vi tillhandahåller tidsenliga arbetskläder och internutbildning. Timanställning med schemalagd arbetstid även helger. Betald obligatorisk internutbildning 8-9 & 14-15 maj.

Arbetsbeskrivning
Infomagasinet är en turistserviceplats, museibutik och reception. Som museivärd kommer du att ta emot och informera besökare om Tidernas sommar och om de dagliga och kommande aktiviteterna. Du kommer också informera om aktiviteter i övriga Östergötland. Bokning, beställning, försäljning och kassaarbete ingår i tjänsten. 

Som museivärd/turistvärd kommer du att vara behjälplig för personal och företagare i området samt ha nära samarbete med Visit Linköping & Co. Handelsboden är ett museum med butik, där butiken ska ha ett sortiment av hög kvalitet som motsvarar forna tiders handelsbodar. Utbudet består av närodlade matprodukter, godis i strut och traditionella hantverksprodukter. Försäljning, kassaarbete, information och värdskap ingår i tjänsten samt att informera om den museala delen i Handelsboden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som tycker om att möta och hjälpa människor samt har en utpräglad servicekänsla. Du är flexibel, lyhörd i mötet med våra besökare, ansvarstagande och initiativrik. Erfarenhet av museibranschen eller annan besöksnäring är meriterande. Vi söker dig som har hög social kompetens, gärna med erfarenhet av besöksmottagande. Språkkunskap och noggrannhet är egenskaper vi söker. Kunskap om layout-program (InDesign) och sociala medier är önskvärt.

Högskola/universitet eller likvärdig utbildning inom turism och service krävs, examen är dock inte nödvändigt.

Vid frågor kontakta Boknings- och eventkoordinator Mary Stephanou telefon 013-26 25 13.

Information om tjänsten
Tillträde: 2018-05-01

Anställningsform: Visstidsanställning mindre än 6 månader

Sysselsättningsgrad: 50-80%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 374


Om Linköpings kommun
I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök nu

Musievärdar till Tidernas sommar 2018

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Jan 8
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar, såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna samt byggnation av allaktivitetshus.

Inom ramen för Kultur- och fritidsnämnden ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du också intresserad av att ge Linköpingsborna en rik fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.

Om arbetsplatsen
Friluftsmuseet Gamla Linköping består av stadskvarteren med byggnader från förra sekelskiftet, Valla gård med landsbygdens bebyggelse och Vallaskogen. Här möts stad, land och skog på gångavstånd från Linköpings centrum. Vi söker nu nya medarbetare inför Tidernas sommar 2018.

Övrig information: Vi tillhandahåller tidsenliga arbetskläder och internutbildning. Timanställning med schemalagd arbetstid även helger. Betald obligatorisk internutbildning 8-9 & 14-15 maj.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten är som museivärd vid Bryggaregården, Barnens bod och Repslageriet. Du kommer att förmedla och delta i kulturhistoriska sysslor, inspirera och bjuda in barn och föräldrar i olika aktiviteter som att baka, växtfärga, slå rep, tälja med mera.

Kvalifikationer
Vi söker dig som tycker om människor och har en utpräglad servicekänsla och vilja att göra besökarens vistelse till en fantastisk upplevelse. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du är flexibel, lyhörd i mötet med våra besökare, ansvarstagande och initiativrik. Språkkunskap är viktigt, gärna tyska. God engelska är ett krav. Du har ett stort intresse för kulturhistoria/barn/museer. Erfarenhet av museiarbete eller annan besöksnäring är meriterande, färdigheter inom hantverk, sång/musik, berättande och slöjd. Det är meriterande med pedagogisk erfarenhet, gärna av museipedagogik samt ett starkt intresse av att arbeta med barn. För oss är det också meriterande om du kan arbeta extra under höst och vår. Högskola/Universitet eller likvärdig utbildning inom kulturhistoriska ämnen/museiämnen krävs. Examen är dock inte nödvändigt. Söker du flera av våra tjänster, så motivera gärna hur du tänker kring tjänsterna.

Vid frågor kontakta Museipedagog Anna Kufver-Kulenovic, tfn. 013-20 64 42.

Information om tjänsten
Tillträde: 2018-06-25

Anställningsform: Visstidsanställning mindre än 6 månader

Sysselsättningsgrad: 70-75%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 359


Om Linköpings kommun
I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök nu

Museivärdar till stadskvarteren

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Jan 8
Om Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar, såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna samt byggnation av allaktivitetshus.

Inom ramen för Kultur- och fritidsnämnden ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du också intresserad av att ge Linköpingsborna en rik fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.

Om arbetsplatsen
Friluftsmuseet Gamla Linköping består av stadskvarteren med byggnader från förra sekelskiftet, Valla gård med landsbygdens bebyggelse och Vallaskogen. Här möts stad land och skog på gångavstånd från Linköpings centrum. Vi söker nu nya medarbetare inför Tidernas sommar 2018.

Övrig information: Vi tillhandahåller tidsenliga arbetskläder och internutbildning. Timanställning med schemalagd arbetstid även helger. Betald obligatorisk internutbildning 8-9 & 14-15 maj.

Arbetsbeskrivning
Som museivärd vid våra museer i stadskvarteren kommer du att bemanna museerna och levandegöra miljöerna med kulturhistoriska sysslor. I arbetet ingår även dagliga introduktioner/visningar, på svenska såväl som engelska, av området samt att informera våra besökare om besöksmålet Friluftsmuseet Gamla Linköping.

Kvalifikationer
Vi söker dig som tycker om människor och har en utpräglad servicekänsla och vilja att göra besökarens vistelse till en fantastisk upplevelse. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du är flexibel, lyhörd i mötet med våra besökare, ansvarstagande och självgående. Språkkunskap är viktigt, gärna tyska. God engelska är ett krav. Du har ett stort intresse för kulturhistoria/byggnadsvård/museer. Erfarenhet av museiarbete eller annan besöksnäring är meriterande, liksom färdigheter inom hantverk, berättande och slöjd. För oss är det också meriterande om du kan arbeta extra under höst och vår. Högskola/Universitet eller likvärdig utbildning inom kulturhistoriska ämnen/museiämnen krävs. Examen är dock inte nödvändigt. Söker du flera av våra tjänster, så motivera gärna hur du tänker kring tjänsterna.

Vid frågor kontakta Intendent Lotta Jerndal tfn. 013-20 68 14.

Information om tjänsten
Tillträde: 2018-06-25

Anställningsform: Visstidsanställning mindre än 6 månader

Sysselsättningsgrad: 70-75%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 371


Om Linköpings kommun
I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök nu