Arrestantvakt/Arrestvakt jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Arrestantvakt/Arrestvakt i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Arrestantvakter till lokalpolisområde Linköping och Norrköping

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Okt 24
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polisregion Öst omfattar Södermanland, Östergötland och Jönköpings län.

Polisområde Östergötland är i sin tur indelat i tre lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala samt en utredningssektion och ett kansli.

Vi söker nu arrestantvakter med placering i Linköping och Norrköping för tillsvidareanställning.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet i arresten bedrivs i samarbete med polisområdets övriga verksamhet. Du kommer hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av:

• Att bistå ingripandeverksamheten vid mottagning och visiteringar
• Bevakning och tillsyn av de som befinner sig i arrestlokalen
• Administrativa arbetsuppgifter, till exempel dokumentation kring omhändertagandet, dna-topsning, daktning (fingeravtrycksupptagning samt fotografering), urinprovsprovtagning och registerslagningar
• Dokumentation i polisens datasystem
• Att bistå övrig verksamhet med enklare administrativa uppgifter

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många människor som är föremål för olika typer av frihetsberövande. Som anställd som arrestantvakt så måste man vara beredd att utföra andra serviceåtgärder inom ramen för lokalpolisområdets verksamhet. Arbetet ställer krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde. Du måste även ha god hälsa och fysiska förutsättningar då arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt. Arbetet bedrivs dygnet runt, alla dagar om året vilket innebär oregelbundna arbetstider och innefattar dag/kväll/natt såväl vardag som helg. Det kan förekomma arbete på andra polisstationer än den du bli anställd på.

Du kommer att genomgå introduktion och utbildning för att bli behörig att verka i rollen som arrestantvakt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• Godkänd och slutförd gymnasieutbildning med fullständiga betyg
• Tidigare erfarenhet av arbete med personer i utsatta situationer från exempelvis Polismyndigheten, Kriminalvården, sjukvård eller psykiatri och/eller erfarenhet av arbete som innefattar mycket kundkontakter som arbetsgivare bedömer som relevant för tjänsten
• God datavana
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket
• God förmåga att uttrycka dig, främst i tal och förståelse, på engelska
• Körkort B

Vi ser det även som meriterande om du utöver ovan har:

• Genomfört polisens arrestantvaktsutbildning med godkänt resultat
• Erfarenhet av att arbeta som arrestantvakt eller liknande
• Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter såsom dokumentationsvana

Personliga egenskaper

Som arrestantvakt är det viktigt att du är lugn, stabil och har ett stort tålamod då arbetet stundtals kan vara stressigt samt psykiskt påfrestande. Du är empatisk, har förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar samt kan sätta gränser och följa fattade beslut. Du har servicekänsla och samarbetar bra med andra och skapar goda kontakter med såväl kollegor som allmänhet. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du är tydlig i ditt sätt att kommunicera, är flexibel och kan prioritera och fokusera på rätt saker. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och god förmåga att tempoväxla

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort: Linköping eller Norrköping
Arbetstid: Arbetet bedrivs dygnet runt, alla dagar om året vilket innebär oregelbundna arbetstider och innefattar dag/kväll/natt såväl vardag som helg
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 31 oktober 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Arrestantvakter för timanställning till Lokalpolisområde Linköping

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Jun 23
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Östergötland är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala, en utredningssektion samt ett kansli. Nu söker vi personal för timanställning till arrestverksamheten med placering i Linköping.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation, tillsyn samt bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Det ingår även att bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet bedrivs dygnet runt alla dagar i veckan. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska, främst i tal och förståelse
• B-körkort
• God datorvana

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polisen eller exempelvis Kriminalvården eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin
• Har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
• Är polisstuderande
• Har språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande samtidigt som du kan sätta gränser och följa fattade beslut.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Linköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30/6 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Arrestantvakter för timanställning till Lokalpolisområde Linköping

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Jun 10
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Östergötland är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala, en utredningssektion samt ett kansli. Nu söker vi personal för timanställning till arrestverksamheten med placering i Linköping.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation, tillsyn samt bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Det ingår även att bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet bedrivs dygnet runt alla dagar i veckan. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska, främst i tal och förståelse
• B-körkort
• God datorvana

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polisen eller exempelvis Kriminalvården eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin
• Har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
• Är polisstuderande
• Har språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande samtidigt som du kan sätta gränser och följa fattade beslut.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Linköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17/6 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Polismyndigheten söker arrestantvakt till Linköping

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Dec 7
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu timanställda arrestantvakter till vårt team i Linköping. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten består av drygt 32 000 medarbetare och är indelad i sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Öst omfattar Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Polisområde Östergötland är i sin tur indelat i tre lokalpolisområden; Norrköping, Linköping och Motala samt en utredningssektion och ett kansli.

Vi söker nu timanställda arrestantvakter med placering i Linköping.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av exempelvis berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen. Arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av:

• Att bistå poliser i ingripandeverksamheten vid visiteringar eller olika former av provtagningar
• Administrativa sysslor så som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn
• Bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter som exempelvis daktning, lagerpåfyllnad och enklare beställningar
• Bemöta den frihetsberövade och bland annat ledsaga till rastgård och dusch

Arbetstempot kan stundtals vara högt när det är många människor som är föremål för just omhändertagande, gripande eller anhållande, men det finns även tillfällen där det är lägre arbetstempo. Viktigt är då att du själv aktivt söker arbetsuppgifter och har ett gott samarbete med stationsbefäl och poliser.

Arbetet bedrivs dygnet runt, alla dagar om året vilket innebär oregelbundna arbetstider och innefattar dag/kväll/natt såväl vardag som helg.

Beroende på tidigare erfarenheter kan en 3 veckors utbildning bli aktuell att genomföra.

KVALIFIKATIONER
• Godkänd gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska

• God förmåga att uttrycka dig i tal och god förståelse av engelska

• God datavana

Vi ser det även som meriterande om du utöver ovan har:

• Tidigare erfarenhet av arbete med personer i utsatta situationer från till exempel Polismyndigheten, Kriminalvården, sjukvård, psykiatri eller annat som arbetsgivaren bedömer likvärdigt

• Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter

• Ytterligare språkkunskaper, utöver svenska, engelska samt de nordiska språken

• God datavana inom polisiära system

Personliga egenskaper

Som arrestantvakt är det viktigt att du kommunicerar på ett tydligt sätt och kan sätta gränser samt följa beslut. Du samarbetar bra med andra och skapar lätt goda relationer med såväl kollegor som allmänhet. Du är trygg och stabil då arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du är empatisk, har en human människosyn, kan prioritera och fokusera på rätt saker samt handla rationellt även under press.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Linköping

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Ansök nu

Polismyndigheten söker arrestantvakter till Linköping , Norrköping och Motal

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Jan 18
Polismyndigheten består av drygt 29 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping.

Polisområde Östergötland är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala, en utredningssektion samt ett kansli. Nu söker vi personal till arrestverksamheten med placering i Norrköping, Linköping och Motala. Semestervikariaten är under perioden juni-augusti.

Till Motala och Norrköping söker vi även personer som är intresserade av att arbeta på timmar under övriga året.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som arrestvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden pga. berusning. Arrestvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn, likaväl som mer handgripliga sysslor som att bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Samt att även bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter.

Som arrestantvakt kan du även komma att under vissa tider fylla funktionen som anmälningsupptagare. Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Flytande svenska i tal och skrift.
• Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande.
• God engelska i tal.
• B-körkort
• Svenskt medborgarskap.

Som icke polisstuderande eller med, av arbetsgivaren bedömd, likvärdig kunskap måste du kunna genomgå den obligatoriska utbildningen v.20 -22


Meriterande
Det är meriterande om du:
• Är polisstuderande
• Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polisen eller exempelvis Kriminalvården eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin.
• Har språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande men du bör även kunna sätta gränser och följa beslut.


ÖVRIGT
Anställningsform: Sommarjobb/säsongsanställning/allmän visstidsanställning
Omfattning: Heltid, schema. Treskift tillämpas förlagd till veckans alla dagar och dygnets alla timmar.
Tidsbegränsad under perioden: 1 juni 31 augusti 2019
Antal annonserade arbetstillfällen 12 (5 i Linköping, 4 i Norrköping och 3 i Motala)

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Arrestantvakter till lokalpolisområde Linköping och Norrköping

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Nov 16
Polismyndigheten består av drygt 29 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping.

Polisområde Östergötland är i sin tur indelad i tre lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala, en utredningssektion samt ett kansli. Nu söker vi personal till arrestverksamheten med placering i Linköping och Norrköping.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som arrestvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn, likaväl som mer handgripliga sysslor som att bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Samt att även bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• Har gymnasiekompetens eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
• Har kunskaper i Engelska, främst i tal och förståelse


Det är meriterande om du:
• Har språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska.
• Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polisen eller exempelvis Kriminalvården eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin samt erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter.


Personliga egenskaper
I rollen som arrestantvakt behöver du besitta en hög servicekänsla och ha förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och arbetskamrater. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Du ska vara flexibel, ha lätt för att samarbeta, ha en human människosyn samt en hög känsla för rättssäkerhet. Det är även av stor vikt att du kan sätta gränser och följa beslut. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.


ÖVRIGT
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Arrestvakter med placering i Norrköping , Linköping och Motala

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Jul 9
Polismyndigheten består av drygt 29 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping.

Polisområde Östergötland är i sin tur indelad i tre lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala, en utredningssektion samt ett kansli. Nu söker vi personal till arrestverksamheten med placering i Norrköping, Linköping och Motala.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som arrestvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn, likaväl som mer handgripliga sysslor som att bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Samt att även bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Flytande svenska i tal och skrift.
• Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande.
• God engelska i tal.
• B-körkort
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du:
• Har språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska.
• Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polisen eller exempelvis Kriminalvården eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet:
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande men du bör även kunna sätta gränser och följa beslut.


ÖVRIGT
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du tar kontakt med ansvarig HR-konsult Isabella Vinke, isabella.vinke@polisen.se.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu