Behandlingsassistent/Socialpedagog jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Behandlare till vaken nattjänst

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 4
OM VERKSAMHETEN

Active Omsorg i Linköping är ett företag som ingår i Team Olivia koncernen. Vi finns i Linköping med omnejd och har ca 120 anställda. Organisationen består av flera enheter. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård. Många av våra verksamheter är inriktade mot ungdomar.

Vårt HVB hem har en unik struktur där klienterna bor i egen lägenhet. Målgruppen är pojkar och flickor i åldern 16-20 med psykosocial problematik. Vi bedriver helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov.

Vår behandlingsbas är KBT, DBT, MI, TMO och Återfallsprevention.

HBV Vasavägen söker nu två behandlare som kan arbeta vaken natt. På natten ansvarar du för att säkerställa ungdomarnas trygghet och säkerhet. Som stöd under natten har du alltid en kollega med sovande jour och personal du kan ringa och få stöttning av från andra enheter.

Active Omsorg har även chefsjour tillgänglig på telefon.

OM DIG VI SÖKERVi söker dig som har ett genuint engagemang för att arbeta med ungdomar och som har en god förståelse för deras problematik. Du är en person som är ansvarstagande och trivs med att ta egna initiativ utifrån verksamhetens regler och rutiner.

FORMELLA KRAV

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning som exempelvis beteendevetare eller behandlingspedagog.

Körkort B är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

- Erfarenhet från behandlingsarbete med målgruppen ungdomar och unga vuxna.- Dokumentationsvana.- Utbildning och/eller erfarenheter inom TMO, KBT, DBT, MI, ÅP och FIT.

- Flerspråkig.FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Vaken natt.
- Anställningsgrad: 66%.REKRYTERINGSPROCESSEN

Anställningsintervjuer påbörjas direkt så tillsättning av tjänsterna kan ske under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och vår HR-avdelning gör alltid en bakgrundskontroll.

Ansök nu

Klientcoach

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 24
Behandlingsassistent till stödboende och avhopparverksamhet
MM Framtid AB
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Kommun: Linköping
Korta fakta om jobbet
Omfattning: Timanställning

Kvalifikationer
Körkort
Krav

- B

Om jobbet
Behandlingsassistent till stödboende och avhopparverksamhet

MM Framtid ett växande vårdföretag som erbjuder boende, stöd och sysselsättning till individer med särskilda behov. Vi samverkar med berörda myndigheter och finns i hela Sverige. Vårt mål är att genom individanpassat boende och insatser hjälpa individen att gå från bidragsberoende till självförsörjning och självständighet. Nu letar vi efter vår nästa medarbetare!

Arbetsuppgifter

Vi söker en behandlingsassistent till vårt team inom stödboende och avhopparverksamhet.

Tjänsten innebär att du kommer vara kontaktperson för ett antal brukare, som du träffar regelbundet. Kontakten innebär både fysiska träffar och via telefon. I arbetet ingår att du stöttar brukare, enligt individuell plan från socialtjänsten i samverkan med MM Framtid. Du stöttar bland annat individen i ekonomi kopplat till boendet, skaffa praktik, jobb eller utbildning samt coacha till meningsfull fritid som främjar hälsa och ett socialt liv. Arbetet kan även innefatta att stödja och motivera individen i kontakt med sjukvård, kommun och andra instanser. I arbetet kan det uppstå akuta situationer vilket kräver att du är strukturerad, flexibel och lösningsfokuserad. Målet är att individen får hjälp att skapa ett hållbart liv - genom boende, sysselsättning, självständighet och välmående.

Tjänsten innebär att du arbetar till stor del självständigt och därmed kräver förmåga att planera, genomföra, slutföra och följa upp individens plan. MM Framtid är ett växande företag och består därför av ett team med nära samarbeta - därför ser vi att du är lika mycket av en lagspelare och att du har förmåga att kommunicera. Du deltar på veckomöten, arbetsplatsträffar, handledning och andra teamaktiviteter. Rapportering sker till din närmaste chef om det löpande arbetet. I arbetet ingår även kontakt med och inrapportering till socialtjänsten och andra involverade myndigheter.

Vi ser att du har erfarenhet av liknande arbete och tjänst, eller en utbildning med inriktning psykiatri, beteendevetenskap eller pedagogik. Det kan vara antingen gymnasial eller eftergymnasial utbildning. Tjänstens placering är Linköping, men kan även innebär korta resor inom regionen och Sverige. Därav B-körkort är ett krav.

Kvalifikationer

Krav:

-Arbetslivserfarenhet från liknande tjänst eller

-Gymnasialutbildning eller eftergymnasialutbildning inom beteendevetenskap, psykiatri eller pedagogik etc.

-B-körkort då arbetet kan innebära kortare resor inom regionen eller landet.

Meriterande:

-Utbildning inom MI (motiverande samtal)

-Utbildning inom ESL (ett självständigt liv)

-Utbildning inom krim-programmet (kriminalitet som livsstil)

Om MM Framtid

Vi erbjuder boende, sysselsättning och kvalificerat stöd till privatpersoner med särskilda behov runt om i Sverige. Vår ambition och vilja är att individen ska gå från bidragsberoende till självförsörjande och självständighet efter avslutad placeringstid. MM Framtid samverkar med sociala myndigheter där vi utgår från individens utmaningar och behov för att anpassa insatser, där målet är att hjälpa människor vidare i livet.

Om anställningen
Lön
Lönetyp: timlön

Var ligger arbetsplatsen?
Linköping

Arbetsgivaren
MM Framtid AB http://www.mmframtid.se (http://www.mmframtid.se/)

Postadress
MM Framtid ABBox 60311674 STOCKHOLM

Ansök nu

Vikariat som behandlare på HVB för flickor

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 12
OM VERKSAMHETEN

Vi söker timvikarier till ett av våra HVB-hem för flickor. Vi söker kvinnligt personal på grund av bakgrudshistoria för flera av dem som bor hos oss. Arbetstiderna är varierande och kan vara både dag, kväll och helg samt både vardag och helger.

Verksamheter riktar sig till flickor och transpersoner och är uppbyggd i lägenhetskoncept. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov och vår behandlingsbas är DBT, KBT, Återfallsprevention, A-cra och MI. Om du är intresseserad av att prova på jobbet som behandlare kan detta vara något för dig.OM DIG VI SÖKER

Vi söker dig som är tillgänglig för att arbeta vid både planerad tid och med kort varsel. Som person är du trygg, stabil och mogen. Du har ett genuint engagemang för utsatta ungdomar och förståelse för deras problematik. Du är en person som inte räds för att ta egna initiativ utifrån verksamhetens regler och rutiner. Effektivt arbete i både grupp och enskildhet är en självklarhet för dig och du trivs med varierande arbetsuppgifter.

FORMELLA KRAV

Vi söker dig som har relevant utbildning eller håller på att utbilda dig inom adekvat område. Det kan exempelvis vara för uppdraget relevant universitetsutbildning eller YH-utbildning.

Du behöver ha körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.MERITERANDE

- Erfarenhet från behandlingsarbete med målgruppen ungdomar och unga vuxna.
- Dokumentationsvana
- Flerspråkig
FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Du arbetar oregelbunden arbetstid med kvällar, helger och nätter på schemat.REKRYTERINGSPROCESSEN

Anställningsintervjuer påbörjas direkt så tillsättning av tjänsterna kan ske under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och vår HR-avdelning gör alltid en bakgrundskontroll.

Ansök nu

Behandlare - var med från början!

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 14
Om jobbet
Active Omsorg i Linköping är ett företag som ingår i Team Olivia koncernen. Vi finns i Linköpings kommun med omnejd och har ca 120 anställda. Organisationen består av tio enheter. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård. Flera av våra verksamheter är inriktade på ungdomar men vi har också enheter som jobbar mot vuxna.

OM VERKSAMHETEN

Active Omsorg söker nu behandlare till vaken natt på vårat nya HVB för flickor och pojkar i ålder 16-20 år.

Våra HVB-hem har en unik struktur där klienterna bor i en egen lägenhet i ett hyreshus i Linköping med en personallägenhet som bas. Vi bedriver helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov, men vår behandlingsmetoder är främst KBT, DBT, ÅP, rePulse och MI.

Du får möjlighet att lära dig om beteendeanalyser och andra verktyg inom KBT samt om Dialektiskt beteendeterapi då detta är våra grundmetoder i arbetet. Inom Active Omsorg erbjuder vi även kortare fortbildningar inom våld i nära relationer, dokumentation, feedback informed treatment och MI för dem som inte kan metoderna sedan tidigare.

OM DIG VI SÖKER

Vi söker dig som har ett stort engagemang och intresse för att arbeta med ungdomar.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom det sociala arbetet. Du lägger stor vikt vid att skapa allians och drar en tydlig gräns mellan det personliga och privata i din yrkesroll. Vi tror att du som söker till oss är trygg och stabil i dig själv, gillar att utmanas och att du på ett genuint sätt värnar om de ungdomar som bor hos oss.

Det är viktigt att du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dessa självständigt samtidigt som du behöver ha en god samarbetsförmåga med dina kollegor. Som person behöver du vara mogen, stabil och ha tålamod. Som behandlare behöver du ha en god förmåga att sätta gränser och vara konsekvent i din yrkesroll.

FORMELLA KRAV

- Akademisk examen alternativt YH-utbildning som för tjänsten bedöms relevant.

- B-körkort

MERITERANDE

- Psykoterapi, steg 1

- Utbildning och/eller erfarenhet av arbete med psykiatriska diagnoser, funktionsvariationer och beroendeproblematik.

- Utbildning och/eller arbetserfarenhet av MI, FIT, återfallsprevention, TMO och DBT.

- Utbildning och/eller arbetserfarenhet av våld i nära relationer, inkluderat hedersrelaterat våld.

- Kunskap om genus, hbtq och normkritik

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Arbetsgruppen har kvalificerad handledning som är riktad för hållbarhet och utveckling.

- Du arbetar vaken natt

REKRYTERINGSPROCESSEN

Vänta inte med att skicka in din ansökan då rekryteringen kommer ske löpande.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och en bakgrundskontroll görs via vårt HR-kontor.

Vi lägger stor vid personlig lämplighet och kommer basera vårt val på om vi tror att du kommer trivas hos oss och om vi bedömer att du kommer kompletterar vår arbetsgrupp.

Ansök nu

Timvikariat som behandlingsassistent

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 1
OM VERKSAMHETEN

Vi söker timvikarier till flera av våra HVB-hem. Våra verksamheter riktar sig till ungdomar och är uppbyggda i lägenhetskoncept. Arbetstiderna är varierande och kan vara både dag, kväll och helg samt både vardag och helger. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov och vår behandlingsbas är DBT, KBT, Återfallsprevention, A-cra och MI. Om du är intresseserad av att prova på jobbet som behandlare kan detta vara något för dig.OM DIG VI SÖKER

Vi söker dig som är tillgänglig för att arbeta vid både planerad tid och med kort varsel. Som person är du trygg, stabil och mogen. Du har ett genuint engagemang för utsatta ungdomar och förståelse för deras problematik. Du är en person som inte räds för att ta egna initiativ utifrån verksamhetens regler och rutiner. Effektivt arbete i både grupp och enskildhet är en självklarhet för dig och du trivs med varierande arbetsuppgifter.

FORMELLA KRAV

Vi söker dig som har relevant utbildning eller håller på att utbilda dig inom adekvat område. Det kan exempelvis vara för uppdraget relevant universitetsutbildning eller YH-utbildning.

Du behöver ha körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.MERITERANDE

- Erfarenhet från behandlingsarbete med målgruppen ungdomar och unga vuxna.
- Dokumentationsvana
- Flerspråkig
FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Du arbetar oregelbunden arbetstid med kvällar, helger och nätter på schemat.

REKRYTERINGSPROCESSEN

Anställningsintervjuer påbörjas direkt så tillsättning av tjänsterna kan ske under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och vår HR-avdelning gör alltid en bakgrundskontroll.

Ansök nu

Behandlingsassistent vaken natt - Var med från början!

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 25
Om jobbet
Active Omsorg i Linköping är ett företag som ingår i Team Olivia koncernen. Vi finns i Linköpings kommun med omnejd och har ca 120 anställda. Organisationen består av tio enheter. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård. Flera av våra verksamheter är inriktade på ungdomar men vi har också enheter som jobbar mot vuxna.

OM VERKSAMHETEN

Active Omsorg söker nu behandlare till vaken natt på vårat nya HVB för flickor och pojkar i ålder 14-20 år.
På natten ansvarar du för att säkerställa ungdomarnas trygghet och säkerhet. Under natten har du alltid en kollega med sovande jour som du kan vända dig till.

Våra HVB-hem har en unik struktur där klienterna bor i en egen lägenhet i ett hyreshus i Linköping med en personallägenhet som bas. Vi bedriver helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov, men vår behandlingsmetoder är främst KBT, DBT, ÅP, rePulse och MI.

Du får möjlighet att lära dig om beteendeanalyser och andra verktyg inom KBT samt om Dialektiskt beteendeterapi då detta är våra grundmetoder i arbetet. Inom Actie Omsorg erbjuder vi även kortare fortbildningar inom våld i nära relationer, dokumentation, feedback informed treatment och MI för dem som inte kan metoderna sedan tidigare.

OM DIG VI SÖKER

Vi söker dig som har ett stort engagemang och intresse för att arbeta med ungdomar.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom det sociala arbetet. Du lägger stor vikt vid att skapa allians och drar en tydlig gräns mellan det personliga och privata i din yrkesroll. Vi tror att du som söker till oss är trygg och stabil i dig själv, gillar att utmanas och att du på ett genuint sätt värnar om de ungdomar som bor hos oss.

Det är viktigt att du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dessa självständigt samtidigt som du behöver ha en god samarbetsförmåga med dina kollegor. Som person behöver du vara mogen, stabil och ha tålamod. Som behandlare behöver du ha en god förmåga att sätta gränser och vara konsekvent i din yrkesroll.FORMELLA KRAV

- Akademisk examen alternativt YH-utbildning som för tjänsten bedöms relevant.

- B-körkort

MERITERANDE

- Psykoterapi, steg 1

- Utbildning och/eller erfarenhet av arbete med psykiatriska diagnoser, funktionsvariationer och beroendeproblematik.

- Utbildning och/eller arbetserfarenhet av MI, FIT, återfallsprevention, TMO och DBT.

- Utbildning och/eller arbetserfarenhet av våld i nära relationer, inkluderat hedersrelaterat våld.

- Kunskap om genus, hbtq och normkritik

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Arbetsgruppen har kvalificerad handledning som är riktad för hållbarhet och utveckling.

- Du arbetar vaken natt

REKRYTERINGSPROCESSEN

Vänta inte med att skicka in din ansökan då rekryteringen kommer ske löpande.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och en bakgrundskontroll görs via vårt HR-kontor.

Vi lägger stor vid personlig lämplighet och kommer basera vårt val på om vi tror att du kommer trivas hos oss och om vi bedömer att du kommer kompletterar vår arbetsgrupp.

Ansök nu

Vill du arbeta med barn i utsatta livssituationer?

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 24
VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG
Linköpings Stadsmissions verksamhet Familjestödjande insatser som stöttar barn och ungdomar (0-20 år) samt deras familjer till ett bättre liv söker medarbetare.

Barn och ungas rättigheter har en naturlig och central plats i verksamhetens uppbyggnad, utveckling och utförande. Målgruppen har varierande social och psykosocial problematik t.ex.  relations eller skolproblem, psykisk ohälsa, samarbetssvårigheter, våld eller annan relationsproblematik mellan föräldrarna och inom familjen förekomma. 

Vi söker nu engagerade akademiker så som socionom, beteendevetare, förskolelärare eller arbetsterapeut som vill vara med och göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. 

 

OM JOBBET 
Utifrån uppdrag främst från socialtjänst kommer du ge barn och unga stödjande och/eller behandlande insatser där målet kan vara att hantera en uppkommen krissituation eller påfrestande livssituation genom att underlätta kommunikation och samspel i familjen, stärka relationer, arbeta med konflikthantering och gränssättning eller skapa förutsättningar för struktur. Uppdraget tydliggörs i faserna uppsöka, kartlägga, stärka, bygga egenmakt och utvärdera. Insatserna kan ges i form av motivationsarbete, familjebehandling och nätverksorienterat arbete och främst i hemmiljö. Samverkan med socialtjänst, vård, skola och andra instanser som kan komma att vara av vikt för uppdraget är en viktig det av arbetet. 

 
ÄR DET HÄR DU? 
Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder inom ramen för verksamhetens uppdrag. Som person är du kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer, allians och trygghet med deltagare. Du arbetar flexibelt och självständigt i dina ärenden men också tillsammans med kollegor samt interna och externa samarbetsparter. Du samarbetar bland annat med Stadsmissionens övriga verksamheter och främst Trygg Uppväxt för att ge deltagaren möjlighet till ett gynnsamt vidare verksamhetsinnehåll. Du behöver därför ha en mycket god förmåga att arbeta i team samtidigt som du självgående och initiativtagande i ditt uppdrag. Kultur- och språkkompetens är önskvärd.

Vi vill att du har

- Kandidatexamen främst inom det beteendevetenskapliga fältet eller annan kandidatexamen som arbetsgivaren finner likvärdig
- Kunskap kring barn och ungas utveckling och särskilda utsatthet samt barns förutsättningar inom våld i nära relation, beroendesjukdom och särskilt utsatta gruppers situation
- B-körkort 

Det är meriterande om du har 

- Kunskap och utbildning i en eller flera metoder och utredningsverktyg som kan vara tillämpbara så som IHF, MI, FREDA, PATRIARK, BRA-samtal, BBIC och TMO 
- Erfarenhet av socialt arbete så som behandlande/stödjande insatser riktat till barn och unga samt familjer 

ÖVRIG
Välkommen med din ansökan snarast, rekryteringen sker löpande!

Arbetstiden är förlagd dagtid men innebär även en del obekväm arbetstid, kvällar och helgdagar beroende på uppdragens karaktär, innehåll och barnets behov. 

Anställningen föregås av en sex månaders provanställning. Inför nyanställning begär vi utdrag ur belastningsregistret.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

OM OSS
Linköpings Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Ansök nu

Boendestödjare sökes till Stadsmissionens stödboenden

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 7
Stadsmissionen behövs nu mer än någonsin.

Vi söker fyra boendestödjare till Stadsmissionens stödboenden. Uppdraget passar dig som har en längtan efter ett arbete där du kan göra meningsfull skillnad för människor i utsatta livssituationer. Du får möjlighet att jobba med vuxna med aktiv beroendeproblematik, boende med stöd och tillsyn dygnet runt, ett brett och varierande uppdrag. Vi erbjuder dig ett socialt och stimulerande arbete i ett öppet och dynamiskt klimat där ingen dag är den andra lik.

 

Din framtida utmaning
Som boendestödjare ger du daglig tillsyn och insatser, både internt och externt, utifrån deltagarnas behov och förutsättningar. Uppdraget innebär att stödja personer med olika behov i strävan för ett självständigt leverne. Du arbetar med kontaktmannaskap och utgår från individuella genomförandeplaner. Vi samverkar dagligen med interna och externa aktörer som deltagarna har anknytningar till. Inom ramen för ditt uppdrag har du också ett administrativt ansvar för daglig dokumentation, uppföljningsrapporter och är den primära kontakten gentemot myndigheter. 

Du ingår i en arbetsgrupp med olika professioner. Tillsammans arbetar ni utifrån en gemensam planering där verksamhetens uppdrag och deltagarens behov styr arbetsinsatserna. Allt stödjande och omvårdande arbete baseras på evidensbaserad forskning och praktik.

 

Är det här du?
Vi söker dig som har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i arbetsgrupp som hos våra deltagare. Du är en relationsskapande och inkännande person, samtidigt kan du sätta gränser på ett konsekvent sätt. Eftersom verksamheten baseras på deltagarnas varierande behov och förutsättningar krävs att du är stresstålig och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är självgående och initiativtagande i ditt uppdrag med ett sinne för struktur, ordning och reda.  Vidare har du en personlig mognad och god självinsikt samt gillar att jobba tillsammans med andra. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har vana av journalföring.

För att lyckas i rollen tror vi att du

- Är utbildad behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Har god kunskap om- och erfarenhet av arbete med förändringsprocesser
- Har B-körkort

Meriterande:

- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, psykisk ohälsa samt funktionsvariationer.
- ÅP, ASI och/eller MI utbildning.
- Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter så som arkivering och dokumentation. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

 

Övrigt
Arbetstiderna är förlagda kväll/natt och helg med sovandejour samt dagtid.

En utannonserad tillsvidareanställning föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Rekryteringen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

 

Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Behandlingsassistent till SiS ungdomshem Folåsa

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 7
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Folåsa en meningsfull utmaning. Målet med ditt uppdrag är att motivera våra ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Som behandlingsassistent är du med och ser till att rutinerna på avdelningen fungerar som de ska. Du spelar en stor roll för stabiliteten och tryggheten för våra ungdomar och klienter, och står för basen i det dagliga livet som skolgång, städning, matlagning med mera. Du är med och bidrar till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt våra rutiner och  dokumentation är en viktig del av ditt arbete. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer och medverkar till att våra ungdomar/klienter får den trygghet och säkerhet som de behöver för att bryta invanda beteenden. Tillsammans med ditt team av engagerade kollegor såsom behandlingspedagoger och behandlingssamordnare har ni möjlighet att nå goda resultat och bidra till förändring. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.  

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Arbetstiden är dag, kväll och helg.

Som ny medarbetare på SiS ungdomshem Folåsa genomgår du introduktion på aktuell avdelning. 

Kvalifikationer
Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, stor empatiskt förmåga och en förmåga att skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. 

Du ska även ha:


• Avslutad gymnasieutbildning.
• Erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB-verksamhet.
• B-körkort.
• God svenska i tal och skrift.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansök nu

Behandlingspedagog (deltid) till SiS ungdomshem Folåsa

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 7
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingspedagog hos SiS ungdomshem Folåsa en meningsfull utmaning. Som behandlingspedagog arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter och behandlingssamordnare och tillsammans ansvarar ni för att de ungdomar och klienter som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Med stöd av dina kunskaper  inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på med skolgång, städning, matlagning med mera.Kontaktmannaskap är också en av dina arbetsuppgifter. I arbetet kan det även ingå att vara handledare åt nya medarbetare och praktikanter. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.

Som ny medarbetare på SiS ungdomshem Folåsa genomgår du introduktion på aktuell avdelning. 

Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du har också: 


• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som vi bedömer likvärdig.
• B-körkort.
• God svenska i tal och skrift.
• Erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB-verksamhet är meriterande.

 
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansök nu

SiS ungdomshem Folåsa söker behandlingspedagog

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 22
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingspedagog hos SiS på SiS ungdomshem Folåsa en meningsfull utmaning. Som behandlingspedagog arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter och behandlingssamordnare och tillsammans ansvarar ni för att de ungdomar och klienter som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Med stöd av dina kunskaper inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på med skolgång, städning, matlagning med mera. Kontaktmannaskap är också en av dina arbetsuppgifter. I arbetet kan det även ingå att vara handledare åt nya medarbetare och praktikanter. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande. Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt.

Arbetstiden är förlagd till dagtid, måndag till fredag.

Som ny medarbetare på SiS ungdomshem Folåsa genomgår du introduktion på aktuell avdelning.

Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du har också: 


• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som vi bedömer likvärdig.
• B-körkort.
• God svenska i tal och skrift.
• Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i en utsatt livssituation t.ex. inom SiS, psykiatri eller HVB-verksamhet är meriterande.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansök nu

Behandlare HVB på Active Omsorg

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 16
Active Omsorg i Linköping är ett företag som ingår i Team Olivia koncernen. Vi finns i Linköpings kommun med omnejd och har ca 120 anställda. Organisationen består av tio enheter. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård.Flera av våra verksamheter är inriktade på ungdomar men vi har också enheter som jobbar mot vuxna.

OM VERKSAMHETEN

Verksamheten vi nu söker personal till är ett HVB för flickor och transpersoner. Klienter som kommer till oss har oftast tunga bagage och behöver stöd från trygga vuxna personer som med humor, värme och mycket tålamod kan lyckas skapa relationer med ungdomar som är relationströtta och många gånger svikna och övergivna av vuxenvärlden. Om du är envis och är sugen på att utveckla din behandlingskompetens är vi rätt ställe för dig. I verksamheten är det viktigt att följa struktur, sätta gränser och arbeta på ett sätt som skapar trygghet och förutsägbarhet för våra ungdomar.

Arbetsgruppen du kommer till har ett stort mått humor och har förmågan att ha roligt tillsammans även om vi ibland har vi ibland har utmanande arbetsuppgifter att hantera. Engagemanget är högt och vi lär oss hela tiden nya saker av varandra.

Du får möjlighet att lära dig om beteendeanalyser och andra verktyg inom KBT samt om Dialektiskt beteendeterapi då detta är våra grundmetoder i arbetet. Inom Actie Omsorg erbjuder vi även kortare fortbildningar inom våld i nära relationer, dokumentation, feedback informed treatment och MI för dem som inte kan metoderna sedan tidigare.

OM DIG VI SÖKER

De största meriterna du kan ha är att vara modig, öppen för att utvecklas, stabil och trygg i dig själv och att du på ett genuint sätt värnar om de ungdomar som bor hos oss.

FORMELLA KRAV

- Akademisk examen alternativt YH-utbildning som för tjänsten bedöms relevant.
- B-körkort


MERITERANDE

- Psykoterapi, steg 1
- Utbildning och/eller erfarenhet av arbete med psykiatriska diagnoser, funktionsvariationer och beroendeproblematik.
- Utbildning och/eller arbetserfarenhet av Mi, återfallsprevention och DBT.
- Utbildning och/eller arbetserfarenhet av våld i nära relationer, inkluderat hedersrelaterat våld.
- Kunskap om genus, hbtq och normkritik
FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Arbetsgruppen har kvalificerad handledning som är riktad för hållbarhet och utveckling.
- Du arbetar oregelbunden arbetstid med kvällar,helger och nätter på schemat
- Vi anställer endast kvinnlig personal.
REKRYTERINGSPROCESSEN

Tjänsten tillsätts snarast möjligt men vi är beredda att vänta på rätt kandidat om du har uppsägningstid. Vänta inte med att skicka in din ansökan då rekryteringen kommer påbörjas omgående.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och en bakgrundskontroll görs via vårt HR-kontor.

Vi lägger stor vid personlig lämplighet och kommer basera vårt val på om vi tror att du kommer trivas hos oss och om vi bedömer att du kommer kompletterar vår arbetsgrupp.

Avdelning HVB Flickor Lägenhet (https://activeomsorg.teamtailor.com/departments/hvb-flickor-lagenhet)Platser Linköping (https://activeomsorg.teamtailor.com/locations/linkoping)

Ansök nu

Behovs-eller timanställning

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 22
Villa Vita a?r ett kunskapsfo?retag som erbjuder behandling till människor med livsproblem som kan ta sig i uttryck i missbruk eller andra destruktiva livsmönster. Alla Villa Vitas verksamheter utga?r fra?n samma behandlingsinriktning med liknande behandlingsinslag. Va?ra verksamheter har utvecklats i samarbete med våra klienter och uppdragsgivare. Va?rt unika koncept gör det möjligt att skapa bästa optimala behandlingen fo?r varje enskild klient. Man kan exempelvis pa?bo?rja sin behandling pa? en enhet fo?r att senare fortsa?tta sin behandling pa? en annan enhet. Villa Vita fortsa?tter sta?ndigt att utvecklas med hja?lp av va?ra klienter och uppdragsgivare, da?r allas kunskap a?r va?r utga?ngspunkt!
Nu söker vi behovs- och timvikarier till Villa Marie som är ett utslussboende för vuxna med missbruk eller samsjuklighet. Villa Marie finns i Linköping. Tillsammans med klienten samverkar vi med regionen, socialtjänsten samt andra myndighetskontakter för att skapa möjligheter och stöd för klientens återanpassning till samhället. Klientens delaktighet och medbestämmande präglar hela behandlingsprocessen. Vi arbetar utifrån ett flödesschema där det ingår olika skattningar och kartläggningar ex. ADL, fysisk funktionsbedömning, F.I.T. samt återfallsprevention. Vi erbjuder dygnsvård inom boendet eller dagvård i det egna hemmet
ARBETSUPPGIFTER I rollen som behandlingsassistent på Villa Marie stöttar du individen till en drogfri tillvaro och självständighet. Du stöttar i individens vardag. Vi har väl inarbetade rutiner som är en trygghet både för våra klienter och för personalen. Med klienten i fokus så arbetar vi alltid för bästa möjliga möte.
Arbetet innefattar kvälls-, natt- och helgtjänstgöring med sovande jour. I uppdraget kan det även komma att ingå samtal och besök utanför boendet
Du som person uppvisar en empatisk förmåga och har en positiv människosyn. Du kan bygga relationer och vara en god förebild för andra, har en god initiativförmåga, är självständig och har lätt för att samarbeta.

Ansök nu

Behandlingspedagog som vill göra skillnad

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 21
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingspedagog hos på SiS ungdomshem Folåsa en meningsfull utmaning. Som behandlingspedagog arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter och behandlingssamordnare och tillsammans ansvarar ni för att de ungdomar och klienter som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Med stöd av dina kunskaper  inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på med skolgång, städning, matlagning med mera.Kontaktmannaskap är också en av dina arbetsuppgifter. I arbetet kan det även ingå att vara handledare åt nya medarbetare och praktikanter. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.

Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du har också: 


• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som vi bedömer likvärdig.
• B- körkort.
• God svenska i tal och skrift.
• Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB-verksamhet är meriterande. 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete i klientnära verksamhet gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansök nu

Behandlingspedagog (vikariat) till SiS ungdomshem Folåsa

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 20
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingspedagog hos SiS på SiS ungdomshem Folåsa en meningsfull utmaning. Som behandlingspedagog arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter och behandlingssamordnare och tillsammans ansvarar ni för att de ungdomar och klienter som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Med stöd av dina kunskaper inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på med skolgång, städning, matlagning med mera. Kontaktmannaskap är också en av dina arbetsuppgifter. I arbetet kan det även ingå att vara handledare åt nya medarbetare och praktikanter. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Arbetstiden är förlagd till dagtid, måndag till fredag. 

Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du har också: 


• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som vi bedömer likvärdig
• B- körkort
• God svenska i tal och skrift
• Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB-verksamhet är meriterande. 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete i klientnära verksamhet gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansök nu

Behandlingsassistent till mobila natteamet på Linköpings Ungdomsboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 3
Om Leanlink
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Som medarbetare i det mobila natteamet är dina arbetsuppgifter omväxlande och sker på uppdrag från dagpersonal och/eller klienten själv och kan bestå av stödjande samtal, tillsyn, agera vid kris- och akuta situationer, delta i aktiviteter samt vara behjälplig i ADL-träning och andra praktiska frågor. I arbetsuppgifterna ingår att kunna samverka med externa kontakter vid behov som exempelvis socialtjänst, polis, sjukvård eller anhöriga till klienterna. Du har visst ansvar för dokumentation såsom journalföring gällande klienter, för att minnesanteckningar förs och även dokumentation för de rutiner som finns på arbetsplatsen. Dina arbetstider är framförallt förlagda till kvällstid med sovande jour.  


Din arbetsplats
Vill du vara med och skapa bra dagar tillsammans med oss? Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Indiviid- och familjeomsorg (IFO), Daglig verksamhet och Socialpsykiatri. Vi arbetar på uppdrag av Social- och omsorgsnämnden. Vi söker dig som är sugen på en ny utmaning och som trivs med att arbeta kvällar och nätter. Du utgör ett viktigt stöd och skapar en känsla av trygghet för de ungdomar som bor i vårt boende. Du arbetar med ett gäng härliga kollegor som tillsammans utgör ett ovärderligt stöd för de ungdomar som behöver få kontakt på dygnets mest utsatta timmar. Är du den vi söker? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Linköpings ungdomsboende arbetar med målgruppen pojkar/flickor i åldrarna 16-22 år med psykosocial problematik. I huvudsak omfattar detta neuropsykiatriska diagnoser, upplevelser av hedersproblematik och våldsutsatthet, tidigare missbruksproblematik och kriminalitet, psykisk ohälsa eller självskadebeteende.  Linköpings Ungdomsboende erbjuder ett tryggt boende för de som behöver stöd med sitt boende och med sina sociala relationer. Målsättningen är att ge unga vuxna förutsättningar till ett självständigt liv, medvetandegöra och stärka deras egna resurser och mobilisera nätverket. 

Linköpings ungdomsboende har en boendekedja som också innefattar möjligheten till att hyra lägenhet med bosocialt andrahandskontrakt och boendestöd. För de unga vuxna som har behov av boendestöd är åldersspannet 18-22 år. Som personal i mobila natteamet har du till uppgift att möta ungdomar på samtliga av våra adresser. Våra boenden är belägna på 2 adresser centralt i stan. Mobila natteamet utgör även ett stöd till de ca 35 ungdomar som flyttat ut till egna lägenheter med 2:a handskontrakt och som tillhandahåller boendestöd från Linköpings ungdomsboende. 

Som medarbetare på Linköpings ungdomsboende får du ta del av det introduktionsprogram som finns, du kommer att få en mentor och du erbjuds handledning både av extern handledare men har även ett mycket gott stöd från dina kollegor. Det finns en mycket god struktur för kollegial stöttning och du ingår i en arbetsgrupp med hög grad av kompetens och stabiiitet.  

Du som söker
Vi söker dig som är utbildad behandlingspedagog eller undersköterska och som har tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen ungdomar/unga vuxna. Meriterande är kunskap om/erfarenhet av lågaffektivt bemötande, MI och systemteori. B-körkort är ett krav då resor i tjänsten tillhör uppdraget. 

Vi ser gärna att du kan handla självständigt inom ramen för din yrkeskompetens. Du visar på flexibilitet genom att identifiera och bidra till lösningar av problem/svårigheter i det dagliga arbetet och det krävs hög grad av initiativtagande och självgående förmåga för denna tjänst. Som medarbetare i mobila natteamet är det avgörande att du kan förmedla trygghet och stabilitet, att du är empatisk och har en god personlig mognad. Du hanterar stressiga situationer professionellt och utifrån vad situationen kräver möter du den unga vuxna där den befinner sig. Du trivs du med att arbeta såväl självständigt som i team. 

Övrig information
Tillträde: 2022-12-01 eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 74% (motsvarar heltid om man arbetar enbart dagtid).  

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: [10318]

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev


 
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Vaken natt som behandlingsassistent på HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 30
Om jobbet
Active Omsorg i Linköping är ett företag som ingår i Team Olivia koncernen. Vi finns i Linköping med omnejd och har ca 120 anställda. Organisationen består av flera enheter. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård. Många av våra verksamheter är inriktade mot ungdomar.

Vårt HVB hem har en unik struktur där klienterna bor i en egen lägenhet i ett hyreshus med egen trappuppgång i Linköping med en personallägenhet som bas. Målgruppen är pojkar och flickor i åldern 16-21 med psykosocial problematik. Vi bedriver helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov, men vår behandlingsbas är DBT, KBT, Återfallsprevention och MI.

Active Omsorg söker nu tre behandlare som kan arbeta vaken natt på Active HVB Ungdomsboende. På natten ansvarar du för att säkerställa ungdomarnas trygghet och säkerhet. Som stöd under natten har du alltid personal du kan ringa och få stöttning av från andra verksamheter och det finns även en mobil natt som kan komma till enheten vid behov. Active Omsorg har även under helger och nätter chefsjour tillgänglig på telefon.

OM DIG VI SÖKER

Vi söker nu dig som är en trygg och stabil person som kan möta ungdomar i kris.

Att arbeta med ungdomar på ett HVB-hem ställer stora krav på din förmåga till tålamod och att i din yrkesroll skapa tillitsfulla relationer med ungdomar och dina kollegor. Vi söker en person som kan arbeta självständigt. Andra viktiga egenskaper är en grundhållning av respekt, jämlikhet och vänlighet.

FORMELLA KRAV

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning på minst 2 år inom vård och omsorg exempel socialpedagog, socionom, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Du behöver ha B-körkort.

Meriterande är tidigare arbete på HVB, erfarenhet av arbete med ungdomar i kris, utbildning inom MI och lågaffektivt bemötande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

Du arbetar nätter på schema.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som påbörjas med provanställning.

REKRYTERINGSPROCESSEN

Tillsättning av tjänsten planeras till oktober månad.

Anställningsintervjuer påbörjas under ansökningstiden. Tillsättning av tjänsten kan ske under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och vi gör en bakgrundskontroll av dem vi anställer.

Om anställningen
Lön

Lön enligt överenskommelse.

Lönetyp: Fast månads- eller timlön.

Anställningsvillkor

Ca 70 % tjänstgöringsgrad med möjlighet till mertid om så önskas

Var ligger arbetsplatsen?

Arbetsplatsen ligger i Linköping i Östergötlands län.

Arbetsgivaren
Active Omsorg i Linköping AB
Se företagsprofil (https://arbetsformedlingen.se/for-arbetsgivare/foretagsprofil/8897) http://www.activeomsorg.se (http://www.activeomsorg.se/)

Postadress
Active Omsorg i Linköping AB
Apotekaregatan 14
582 24 Linköping

Kontakt
Emelie Thörnvall
0701- 49 17 18
emelie.thornvall@activeomsorg.se

Ansök nu

Behandlingsassistent till SiS ungdomshem Folåsa

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 4
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Folåsa en meningsfull utmaning för dig. Målet med ditt uppdrag är att motivera våra ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Som behandlingsassistent medverkar du till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner. Du spelar en stor roll för stabiliteten och tryggheten för våra ungdomar och står för basen i det dagliga livet såsom skolgång, städning, matlagning med mera. Du medverkar till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt våra rutiner. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete. Du kommer jobba med att bygga goda behandlingsrelationer och medverkar till att våra ungdomar får den trygghet och säkerhet som de behöver för att bryta invanda beteenden. Tillsammans med ditt team av engagerade kollegor, exempelvis behandlingspedagoger, har ni möjlighet att nå goda resultat och bidra till förändring. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande. Som ny behandlingsassistent på SiS ungdomshem Folåsa genomgår du introduktion på aktuell avdelning.

KVALIFIKATIONER
• Avslutad gymnasieutbildning
• B- körkort.
• God svenska i tal och skrift
• Erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB- verksamhet är meriterande.

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, stor empatiskt förmåga och en förmåga att skapa goda behandlingsrelationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. Du delar vår vision att vara en plats för förändring och det genomsyrar ditt bemötande, engagemang och förhållningssätt.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Vi hämtar alltid utdrag ur polisens belastningsregister.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Statens institutionsstyrelse har upphandlade avtal.

Ansök nu

Behandlingspedagog till SiS ungdomshem Folåsa

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 4
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingspedagog på SiS ungdomshem Folåsa en meningsfull utmaning för dig. Som behandlingspedagog arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter och behandlingssamordnare och tillsammans ansvarar ni för att de ungdomar som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Med stöd av dina kunskaper och färdigheter inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt i ditt kontaktmannaskap och att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du är med och bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på med skolgång, städning, matlagning med mera. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande. Som ny behandlingspedagog på Folåsa genomgår du introduktion på aktuell avdelning.

KVALIFIKATIONER
• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• B- körkort.
• God svenska i tal och skrift
• Erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB- verksamhet är meriterande.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Vi hämtar alltid utdrag ur polisens belastningsregister.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Statens institutionsstyrelse har upphandlade avtal.

Ansök nu

Timvikarie till Familjestödjande insatser

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 17
Vi söker nu semester- och timvikarier som kan arbeta vid behov för att sedan arbeta en längre sammanhängande period under sommaren 2023, under ca 7 veckor i slutet av juni-augusti.

Som vikarie får du möjlighet att få värdefull arbetslivserfarenhet från flera verksamheter. Du kommer arbeta både inom Familjestödjande insatser och Skyddat boende med barnrättsperspektiv. Du är en viktig länk i att det dagliga arbetet ska kunna fortgå utan störningar vid ordinarie personals ledighet. Dina arbetsuppgifter och aktiviteter är varierande och utgår ifrån verksamhetens planering och beslut, du arbetar riktat både mot familjer, kvinnor och barn. Allt stödjande och omvårdande arbete baseras på evidensbaserad forskning och praktik.

Arbetstiden är framförallt på vardagar, dagtid och det är även då behovet av vikarier är som störst men  även övriga arbetstider kan bli aktuella. 

Om dig
Vi tror att du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i personalgrupp som hos våra klienter. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du stresstålig, initiativtagande och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är en relationsskapande och inkännande person som kan ge varje enskild individ ett anpassat bemötande. Du är kommunikativ och inspirerande i ditt förhållningssätt. Vidare är du trygg i dig själv, har god självinsikt och gillar att arbeta tillsammans med andra, men är inte främmande för att hantera situationer självständigt. 

Vi söker dig som:

- Minst har en pågående utbildning till socionom, beteendevetare, behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 
- Kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har vana av journalföring/dokumentation.
- Har B-körkort

I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Ansök nu

Timvikarie till Familjestödjande insatser

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 14
Vi söker nu semester- och timvikarier som kan arbeta vid behov för att sedan arbeta en längre sammanhängande period under sommaren 2023, under ca 7 veckor i slutet av juni-augusti.

Som vikarie får du möjlighet att få värdefull arbetslivserfarenhet från flera verksamheter. Du kommer arbeta både inom Familjestödjande insatser och Skyddat boende med barnrättsperspektiv. Du är en viktig länk i att det dagliga arbetet ska kunna fortgå utan störningar vid ordinarie personals ledighet. Dina arbetsuppgifter och aktiviteter är varierande och utgår ifrån verksamhetens planering och beslut, du arbetar riktat både mot familjer, kvinnor och barn. Allt stödjande och omvårdande arbete baseras på evidensbaserad forskning och praktik.

Arbetstiden är framförallt på vardagar, dagtid och det är även då behovet av vikarier är som störst men  även övriga arbetstider kan bli aktuella. 

Om dig
Vi tror att du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i personalgrupp som hos våra klienter. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du stresstålig, initiativtagande och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är en relationsskapande och inkännande person som kan ge varje enskild individ ett anpassat bemötande. Du är kommunikativ och inspirerande i ditt förhållningssätt. Vidare är du trygg i dig själv, har god självinsikt och gillar att arbeta tillsammans med andra, men är inte främmande för att hantera situationer självständigt. 

Vi söker dig som:

- Minst har en pågående utbildning till socionom, beteendevetare, behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 
- Kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har vana av journalföring/dokumentation.
- Har B-körkort

I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Ansök nu

Behandlingsassistent (vikariat) till SiS ungdomshem Folåsa

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 28
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Folåsa en meningsfull utmaning för dig. Målet med ditt uppdrag är att motivera våra ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Som behandlingsassistent medverkar du till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner. Du spelar en stor roll för stabiliteten och tryggheten för våra ungdomar och står för basen i det dagliga livet såsom skolgång, städning, matlagning med mera. Du medverkar till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt våra rutiner. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete. Du kommer jobba med att bygga goda behandlingsrelationer och medverkar till att våra ungdomar får den trygghet och säkerhet som de behöver för att bryta invanda beteenden. Tillsammans med ditt team av engagerade kollegor, exempelvis behandlingspedagoger, har ni möjlighet att nå goda resultat och bidra till förändring. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande. Som ny behandlingsassistent på Folåsa genomgår du introduktion på aktuell avdelning.

KVALIFIKATIONER
• Avslutad gymnasieutbildning
• B- körkort.
• God svenska i tal och skrift
• Erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB- verksamhet är meriterande.

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, stor empatiskt förmåga och en förmåga att skapa goda behandlingsrelationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. Du delar vår vision att vara en plats för förändring och det genomsyrar ditt bemötande, engagemang och förhållningssätt.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Vi hämtar alltid utdrag ur polisens belastningsregister.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Statens institutionsstyrelse har upphandlade avtal.

Ansök nu

Socialpedagog till Skyddat boende med barnrättsperspektiv

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 3
Linköpings Stadsmissions skyddade boende med barnrättsperspektiv erbjuder skydd och individanpassat kvalificerat stöd för kvinnor och barn utsatta för våld.

Målet är ett fortsatt liv i självständighet, välmående och frihet från våld. Vårt uttalade barnrättsperspektiv innebär att alla barn såväl som kvinnor bemöts som egna rättssubjekt och får ett individanpassat stöd utifrån sina egna unika behov. Linköpings stadsmission står inför en utvecklingsresa med målet att göra ”mer för fler”, vill du vara med på resan?

Om jobbet

Som socialpedagog är du kontaktperson för kvinnor och barn i verksamheten och utifrån deras genomförandeplan ansvarar du för att driva deras process framåt. Du har individanpassade stödsamtal och stöttar i hanteringen av kontakter med myndigheter, skola, hälso- och sjukvård. Du stöttar varje kvinna och barnen till ett välfungerande och meningsfullt vardagsliv på skyddat boende och processen till självständighet och utflytt. I uppdraget ingår också att ansvara för att dokumentera arbetet och samarbeta med placerande socialsekreterare och andra aktuella aktörer. Du finns med i det som krävs och ser möjligheter och kreativa lösningar i olika typer av utmaningar, du ser vad som behöver göras och säkerställer att det blir gjort.

Stadsmissionen har för vana att utveckla våra verksamheter i takt med att omvärlden förändras. Som medarbetare ingår det därför att ha ett kritiskt och innovativt förhållningssätt till arbetet, för att utveckla nya metoder som än bättre tillgodoser varje kvinna och varje barns rättigheter och behov. Verksamheten har idag en liten arbetsgrupp varför tjänsten också inkluderar praktiska och administrativa arbetsuppgifter såväl som delaktighet i verksamhetsutveckling.

Till tjänsten i skyddat boende med barnrättsperspektiv anställer vi enbart kvinnor.


Om dig
Vi söker en engagerad och professionell socialpedagog som förstår konsekvenser av våldsutsatthet och vikten av ett kvalitativt stöd på skyddat boende för både kvinnor och barn. Du har förståelse för människors olika livssituationer och förmåga att möta varje individ där just den befinner sig, oavsett ålder. Du är lyhörd för varje persons individuella behov, positiv och lösningsfokuserad. Du har god självkännedom och ett lugn även i mötet med det svåra och tunga samtal och situationer samt har förmåga att skapa lugna, trygga och motiverande miljöer för människor i kris. Du ser vikten av ett gott och innovativt samarbete med olika aktörer, såsom socialtjänst, skola, myndigheter, sjukvård och andra betydelsefulla personer i klienternas liv. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ samt prioritera bland arbetsuppgifter vid behov. Du har ett intresse för barnrättsfrågor och trivs i förändring och utveckling.

Du är bekväm med att initiera utåtriktade kontakter med tidigare och potentiella placerare samt andra intressenter i syfte att skapa och öka kännedom om verksamheten och möjliggöra nya samarbeten och placeringar. Du behöver kunna ta ett stort ansvar för dig själv, dina kollegor och för verksamheten i stort. Viktigt att du kan och vill arbeta självständigt och fattar snabba beslut när så krävs, men har förmåga att involvera övriga och synka vardagen med kollegor. Du står upp för dina klienter och sätter deras behov i främsta rummet.


Vi söker dig som har

- Akademisk examen inom det beteendevetenskapliga fältet, så som socionom, beteendevetare, samhälls- och kulturanalytiker, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med våld i nära relationer
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med barn
- God kunskap om socialt arbete och samhällets aktörer

Det är meriterande om du utbildning i MI, riskbedömning enligt PATRIARK/FREDA, trauma och traumamedveten omsorg, socialrätt och/eller annat som kan vara till nytta i arbetet.

 

Övrigt 
Tjänsten tillsätts endast om erforderliga beslut fattas. Vi arbetar med ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Behandlingspedagoger/-assistenter

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 28
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent ska du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner, medverka till ungdomars och klienters trygghet och säkerhet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning m m. Du ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. För en behandlingsassistent är det centrala att bidra till trygghet och stabilitet för ungdomar och klienter. En behandlingsassistent är uppmärksam på ungdomens/klientens mående och agerar utifrån behov. Din huvuduppgift är att vara tillsammans med ungdomarna.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som minst har en gymnasieutbildning.
Vi ställer stora krav på din personliga lämplighet. Du som ska arbeta som behandlingsassistent/pedagog hos oss behöver vara stabil, stresstålig och trygg i dig själv. Det är viktigt att du är bra på att kommunicera och bygga relationer.
Jobbet som behandlingsassistent ställer stora krav och är utmanande men utvecklande och många gånger tillfredsställande. Du behöver klara av att sätta gränser. men också vara lyhörd, engagerad och respektfull och framförallt tycka om att vara med ungdomarna. Förmåga att dokumentera är nödvändig.
Livserfarenhet och erfarenhet av ungdomar är meriterande. Erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta situationer, till exempel från psykiatrin, LSS-omsorgen, kriminalvården eller HVB-hem m m är värdefullt.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Vi inhämtar alltid utdrag ur polis och belastningsregister
Du ska ha B-körkort
Rekryteringsfirmor o liknande bör ej göra sig besvär då vi redan övervägt den typen av insats.

Ansök nu

Behandlingsansvarig för våldsutsatta kvinnor i boeroende på Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 4
Linköpings Stadsmission

Oasen HVB

Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med samsjuklighet från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell modern behandling har vi följt klienter som lämnat både beroende och destruktiva relationer bakom sig. Oasen HVB är ett av få behandlingshem som erbjuder en komplett multimodal behandling utifrån samsjuklighetsperspektivet, där våldsutsatthetens konsekvenser är en viktig del för att för att förstå beroendets uppkomst och andra samsjuka symptom. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling, men Oasen ligger även i framkant gällande metodtillämpning för målgruppen genom exempelvis neurofeedback training och traumabehandlingen COPE. 

Vi utökar vår verksamhet och söker nu ytterligare en behandlingsansvarig till Oasen, där du arbetar i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Som behandlingsansvarig ansvarar du för all myndighetskontakt och struktur samt planering under klientens behandlingstid. Du ansvarar för att säkerställa att klientprocessen fortlöper högkvalitativt utifrån planering och vårdbehov. Du planerar, genomför och utvärderar självständigt  gruppbehandling så som återfallsprevention och psykoeduaktion kring våld, samt har enskilda stödjande samtal. Dokumentation kring kartläggning, bedömningar, behandlingens genomförande och uppföljning samt att tillse att beställarens krav uppfylls är en viktig del av uppdraget. 

På Oasen arbetar du i ett team av behandlingsansvariga, socialpedagoger och terapeut där alla har olika roller men utgör en nödvändig helhet för att kvinnan ska få sina behov tillgodosedda av behandling, stöd och trygghet. Målet är att klienten efter fullföljd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från inslag av våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger.

OM DIG

Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Vi söker dig som är kommunikativ och inspirerande i ditt sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv samt en god förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Du behöver ha förmåga att arbeta akutstyrt och integrerande som en del av ett lag, samtidigt som du behöver kunna ta självständiga beslut, samordna andra i arbetet runt dina klienter och planera din tid väl. Du har dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer. Du förstår vikten av och har god förmåga att bibehålla och vårda kontakten och nöjdheten hos våra uppdragsgivare i form av placerande socialsekreterare. Då Oasen HVB är inne i en utvecklingsperiod är det viktigt att du har ett reflekterande sinne tillsammans med mod och engagemang samt trivs med nya utmaningar. 

Vi söker dig som har:

- akademisk examen såsom socionom, beteendevetare eller samhälls- och
kulturanalytiker alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- kunskap kring beroende och våld i nära relation
- läst socialrätt och/eller har erfarenhet av dokumentation och samverkan med myndighet
- B-körkort

Det är meriterande om du

- har behandlings- och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård eller annan professionell vård 
- har kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling
- har vidareutbildning i MI, TMO, CRA, ÅP, FREDA och PATRIARK 
- är legitimerad sjuksköterska eller har genomfört psykoterapi steg 1

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. I denna verksamhet anställer vi enbart kvinnlig personal.

OBS! Vänta inte med din ansökan då rekrytering kommer att ske löpande.

ÖVRIGT

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster


Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


 


OM STADSMISSIONEN

Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.


Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Socionom till Familjestödjande insatser

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 19
VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG
Linköpings Stadsmissions verksamhet Familjestödjande insatser som stöttar barn och ungdomar (0-20 år) samt deras familjer till ett bättre liv söker medarbetare.

Barn och ungas rättigheter har en naturlig och central plats i verksamhetens uppbyggnad, utveckling och utförande. Målgruppen har varierande social och psykosocial problematik t.ex.  relations eller skolproblem, psykisk ohälsa, samarbetssvårigheter, våld eller annan relationsproblematik mellan föräldrarna och inom familjen förekomma. 

Vi söker nu engagerade socionomer eller akademiker med motsvarande utbildning som vill vara med och göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. 

 

OM JOBBET 
Utifrån uppdrag från socialtjänst kommer du ge barn och unga stödjande och/eller behandlande insatser där målet kan vara att hantera en uppkommen krissituation eller påfrestande livssituation genom att underlätta kommunikation och samspel i familjen, stärka relationer, arbeta med konflikthantering och gränssättning eller skapa förutsättningar för struktur. Uppdraget tydliggörs i faserna uppsöka, kartlägga, stärka, bygga egenmakt och utvärdera. Insatserna kan ges i form av motivationsarbete, familjebehandling och nätverksorienterat arbete och främst i hemmiljö. Samverkan med socialtjänst, vård, skola och andra instanser som kan komma att vara av vikt för uppdraget är en viktig det av arbetet. 

 
ÄR DET HÄR DU? 
Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder inom ramen för verksamhetens uppdrag. Som person är du kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer, allians och trygghet med deltagare. Som socialpedagog arbetar du flexibelt och självständigt i dina ärenden men också tillsammans med kollegor samt interna och externa samarbetsparter. Du samarbetar bland annat med Stadsmissionens övriga verksamheter och främst Trygg Uppväxt för att ge deltagaren möjlighet till ett gynnsamt vidare verksamhetsinnehåll. Du behöver därför ha en mycket god förmåga att arbeta i team samtidigt som du självgående och initiativtagande i ditt uppdrag. Kultur- och språkkompetens är önskvärd.

Vi vill att du har

- Socionomexamen alternativt kandidatexamen inom det beteendevetenskapliga fältet som arbetsgivaren finner likvärdig
- Kunskap och utbildning i en eller flera metoder och utredningsverktyg som kan vara tillämpbara så som IHF, MI, FREDA, PATRIARK, BRA-samtal, BBIC och TMO
- Kunskap kring barn och ungas utveckling och särskilda utsatthet samt barns förutsättningar inom våld i nära relation, beroendesjukdom och särskilt utsatta gruppers situation
- Erfarenhet av socialt arbete så som behandlande/stödjande insatser riktat till barn och unga samt familjer
- B-körkort 

 

ÖVRIG
Välkommen med din ansökan snarast, rekryteringen sker löpande!

Arbetstiden är förlagd dagtid men innebära även till viss del obekväm arbetstid, kvällar och helgdagar beroende på uppdragens karaktär och innehåll.

Anställningen föregås av en sex månaders provanställning. Inför nyanställning begär vi utdrag ur belastningsregistret.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

OM OSS
Linköpings Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Ansök nu

Behandlare sökes!

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 3
Active Omsorg i Linköping är ett företag som ingår i koncernen Team Olivia. Vi finns i Linköping med omnejd och har ca 120 anställda. Organisationen består av flera enheter. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård. Många av våra verksamheter är inriktade mot ungdomar.

Active Omsorg söker nu tim- och sommarvikarier till vårt stödboende för vuxna och till vårt skyddade boende.

Vårt stödboende har utspridda lägenheter med en personallägenhet som bas. Klienterna bor i egna lägenheter i vanliga hyreshus. Fokus ligger på ADL och stöd i vardagen och träffarna sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet.

OM DIG VI SÖKER

Vi söker nu dig som har driv och engagemang. Att arbeta med ungdomar på ett HVB-hem eller på Stödboende ställer stora krav på tålamod och förmåga att skapa tillitsfulla relationer både med ungdomarna och dina kollegor. Vi ser en person som kan arbeta både självständigt och i grupp. Andra viktiga egenskaper ett genuint intresse för människor och en grundhållning av respekt, jämlikhet och vänlighet.

FORMELLA KRAV

- Vi söker dig som studerar till beteendevetare, behandlingspedagog eller annan liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig.
- B-körkort
- Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


MERITERANDE

- Psykoterapi, steg 1 med KBT-inriktning
- Utbildning/erfarenhet av arbete med psykiatriska diagnoser, funktionsvariationer och beroendeproblematik.
- Utbildning/arbetserfarenhet av Mi, återfallsprevention, A-cra och DBT.
- Utbildning/arbetserfarenhet av våld i nära relationer, inkluderat hedersrelaterat våld.
- Kunskap om genus, hbtq och normkritik
- Kunskap och erfarenhet av skyddsärenden.
FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Arbetsgruppen har kvalificerad handledning med KBT-inriktning.
- Du arbetar oregelbunden arbetstid med kvällar,helger och nätter på schemat
REKRYTERINGSPROCESSEN

Anställningsintervjuer påbörjas under ansökningstiden. Tillsättning av tjänster kan ske under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och vi genomför bakgrundskontroller.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR

Intermittent anställning, med möjlighet till schemarad.

ARBETSGIVARE

Active Omsorg i Linköping AB

Ansök nu

Socialpedagog till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 4
OASEN
Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som bearbetat sin våldsutsatthet och lämnat sitt beroende bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.OM JOBBET
Vi söker nu nya nyfikna och engagerade kollegor till vår arbetsgrupp! Som socialpedagog på Oasen ingår du i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär tjänsten att arbeta relationellt för att stötta klienterna i sina behandlingsprocesser, ge trygghet och stabilitet i vardagen såväl som att stötta i praktiska frågor. I uppdraget ingår även att strukturera och planera den dagliga verksamheten samt i viss mån hålla i olika typer av grupper. Målet är att klienten efter genomförd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger. Vi erbjuder handledning och fortbildning utifrån aktuella metoder.OM DIG
Vi söker dig som har kunskaper om systemteori och ett relationellt perspektiv. Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Du har ett kommunikativ och inspirerande sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv. Din förmåga att arbeta i team såväl som att göra självständiga prioriteringar behöver vara mycket god, likaså din förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Vidare har du dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer.

Vi söker dig som har:

- Akademisk examen såsom socionom, socialpedagog, behandlingspedagog, beteendevetare eller samhälls- och kulturanalytiker. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig så som relevant yrkeshögskoleutbildning
- Grundkunskaper om beroendeproblematik
- B-körkort

Meriterande:

- Kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling
- Vidareutbildning i CRA, ASI, MI eller ÅP
- Behandling och/eller handläggningserfarenhet av beroendevårdÖVRIGT
Vi rekryterar löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi söker nya medarbetare för ett långtidsvikariat till januari 2024 (med goda möjligheter till fast anställning) samt timvikarier. Vi anställer enbart kvinnlig personal i denna verksamhet. Arbetstiderna följer ett 8-veckorsschema med oregelbunden arbetstid och nattjour.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning. I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Behandlingspedagoger och behandlingsassistenter

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 1
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingspedagog hos SiS en meningsfull utmaning. Som behandlingspedagog arbetar du i team tillsammans med övrig behandlingspersonal och och tillsammans ansvarar ni för att de ungdomar och eller klienter som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Med stöd av dina kunskaper och färdigheter inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt i ditt kontaktmannaskap att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du är med och bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på med skolgång, städning, matlagning med mera. I arbetet kan det ingå att vara handledare åt nya medarbetare och praktikanter. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.
Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.
Som ny behandlingspedagog kommer du att genomgå SiS grundutbildning på 10 veckor. I utbildningen varvas teori med en handledd introduktion och utbildningen rustar dig för behandlarrollen i SiS verksamhet.
Våra flickor är 12-16 år med ett ofta dåligt psykiskt mående. För all behandlingspersonal är det centrala att vara tillsammans med flickorna. För att stärka upp bemanningen anställer vi nu ytterligare behandlingspersonal.

KVALIFIKATIONER
• som behandlingspedagog bör du ha Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller psykiatriinriktning eller examen från högskola som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• B- körkort
• God svenska i tal och skrift
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Du har en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar och/eller klienter. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa goda behandlingsrelationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du delar vår vision att vara en plats för förändring och det genomsyrar ditt bemötande, engagemang och förhållningssätt.

Det är positivt om du har arbetat med ungdomar med särskilda behov eller inom psykiatrin.
Det är viktigt att du känner egen trygghet och har en ödmjuk inställning.


ÖVRIGT
VI PLANERAR ATT HÅLLA INTERVJUER DEN 4;E OCH 5;E OKTOBER

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Vi inhämtar alltid utdrag ur polisens belastningsregister,
Du ska ha b-körkort
Rekryteringsfirmor bör ej göra sig besvär,

Ansök nu

Trygghetsvärd

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 26
Vill du göra skillnad för människorna i vår stad? Genom ditt engagemang för bostadsområdenas utveckling och sociala hållbarhet jobbar du för att skapa attraktiva och trygga stadsdelar.

Du och dina kollegor i teamet jobbar aktivt och operativt med trygghetsfrågor, och ert arbete är en del av Stångåstadens strategiska trygghetsarbete. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter handlar om att på ett strukturerat sätt röra sig i våra bostadsområden, både utom- och inomhus. I samband med detta kommer du göra allt ifrån rapportering av sådant som kan skapa otrygghet, till att bygga relationer med boende och samarbetspartners i områdena. Genom aktiv dialog och ömsesidigt förtroende kommer din insats kunna bidra till att förebygga problem innan de uppstår. Arbetet kommer företrädesvis ske i Berga, Ryd, Skäggetorp och Lambohov, men även övriga områden kan bli aktuella.

Som trygghetsvärd arbetar du nära våra områdesansvariga och stadsdelsutvecklare men du kommer också samverka med andra aktörer såsom personal från socialförvaltning och Polisen. Allt i syfte att tillsammans hitta former för att skapa bra och fungerade bostadsmiljöer. Som tillsvidareanställd Trygghetsvärd har du huvudansvaret för administration i form av skriftlig rapportering och uppföljning. Tjänsten kräver därför att du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Du jobbar tillsammans med andra trygghetsvärdar i ditt vardagliga arbete. Samtidigt ingår du i Stångåstadens grupp som arbetar med trygghets- och säkerhetsfrågor. Gruppen med trygghetsvärdar arbetsleds av vår trygghetssamordnare.

Arbetet är schemalagt och arbetstiderna är dagtid, kvällstid och innebär även helgarbete.

Vem är du?

På Stångåstaden blir du en del av en stark och positiv kraft, där du tar ansvar och agerar – med hjärta och hjärna. Du har ett genuint intresse för människor, ett stort socialt engagemang och intresse för människors utveckling och livsvillkor. Du uppskattar ett händelsestyrt arbete med stort inslag av sociala kontakter och arbetsuppgifter som kräver både handlingskraft, ansvarstagande och förmåga att tillsammans med teamet och självständigt lösa situationer som uppstår.

Som person är du trygg i dig själv, har en personlig mognad och inger förtroende hos såväl kollegor, boende som samarbetspartners. Du har lätt för att skapa och vårda förtroendefulla relationer med personer du möter i vardagen och du kommunicerar med andra på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Dessutom är du flexibel, prestigelös och upplevs av din omgivning som positiv. Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av att arbeta med trygghets- eller sociala frågor. Du har en för tjänsten relevant utbildning, alternativt har du arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Har du andra språkkunskaper utöver svenska, samt körkort för bil, är det positivt.

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi är en arbetsplats för dig som vill göra skillnad

Stångåstadens kunder är Sveriges nöjdaste hyresgäster. Det är resultatet av en stark strategi, engagemang och inte minst vår ambition om att alltid vara ett steg före. Men den kanske största framgångsfaktorn av alla tror vi finns i känslan av att göra skillnad. Vi är ett kundfokuserat företag som brinner för vår samhällsuppgift, och som trygghetsvärd bidrar du till att göra skillnad.

Hos oss får du frihet under ansvar, och utmanande arbetsuppgifter. Vi värnar om balansen i livet och arbetslivet, och vi leds i vårt arbete av våra tre värderingar – trygga, professionella och aktiva.

Är du nyfiken?

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Ansök redan idag då urvalet görs löpande, dock senast den 2 oktober. För mer information om tjänsten, kontakta Robert Aldén, Chef Trygghet och säkerhet 013-20 86 39, robert.alden@stangastaden.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-utvecklare Jenny Ahlbert, 013-20 86 76, jenny.ahlbert@stangastaden.se. Facklig representant är Eva Kaneklev, Vision, 013-20 85 21.

Stångåstaden ägs av Linköpings kommun och förvaltar cirka 18 500 bostäder. Med drygt 25 % av bostadsmarknaden är vi Linköpings största aktör. Nu satsar vi rejält på att bygga bort bostadsbristen och ökar investeringstakten för nyproduktion, ombyggnation och stadsdelsutveckling. Hela tiden med målet att ligga ett steg före och aktivt bidra till en bättre framtid. För våra kunder, Linköping och vår bransch.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Ansök nu

Socialpedagog till Skyddat boende med barnrättsperspektiv

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 15
Linköpings Stadsmissions skyddade boende med barnrättsperspektiv erbjuder skydd och individanpassat kvalificerat stöd för kvinnor och barn utsatta för våld.

Målet är ett fortsatt liv i självständighet, välmående och frihet från våld. Vårt uttalade barnrättsperspektiv innebär att alla barn såväl som kvinnor bemöts som egna rättssubjekt och får ett individanpassat stöd utifrån sina egna unika behov. Linköpings stadsmission står inför en utvecklingsresa med målet att göra ”mer för fler”, vill du vara med på resan?

Om jobbet

Som socialpedagog är du kontaktperson för kvinnor och barn i verksamheten och utifrån deras genomförandeplan ansvarar du för att driva deras process framåt. Du har individanpassade stödsamtal och stöttar i hanteringen av kontakter med myndigheter, skola, hälso- och sjukvård. Du stöttar varje kvinna och barnen till ett välfungerande och meningsfullt vardagsliv på skyddat boende och processen till självständighet och utflytt. I uppdraget ingår också att ansvara för att dokumentera arbetet och samarbeta med placerande socialsekreterare och andra aktuella aktörer. Du finns med i det som krävs och ser möjligheter och kreativa lösningar i olika typer av utmaningar, du ser vad som behöver göras och säkerställer att det blir gjort.

Stadsmissionen har för vana att utveckla våra verksamheter i takt med att omvärlden förändras. Som medarbetare ingår det därför att ha ett kritiskt och innovativt förhållningssätt till arbetet, för att utveckla nya metoder som än bättre tillgodoser varje kvinna och varje barns rättigheter och behov. Verksamheten har idag en liten arbetsgrupp varför tjänsten också inkluderar praktiska och administrativa arbetsuppgifter såväl som delaktighet i verksamhetsutveckling.

Till tjänsten i skyddat boende med barnrättsperspektiv anställer vi enbart kvinnor.


Om dig
Vi söker en engagerad och professionell socialpedagog som förstår konsekvenser av våldsutsatthet och vikten av ett kvalitativt stöd på skyddat boende för både kvinnor och barn. Du har förståelse för människors olika livssituationer och förmåga att möta varje individ där just den befinner sig, oavsett ålder. Du är lyhörd för varje persons individuella behov, positiv och lösningsfokuserad. Du har god självkännedom och ett lugn även i mötet med det svåra och tunga samtal och situationer samt har förmåga att skapa lugna, trygga och motiverande miljöer för människor i kris. Du ser vikten av ett gott och innovativt samarbete med olika aktörer, såsom socialtjänst, skola, myndigheter, sjukvård och andra betydelsefulla personer i klienternas liv. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ samt prioritera bland arbetsuppgifter vid behov. Du har ett intresse för barnrättsfrågor och trivs i förändring och utveckling.

Du är bekväm med att initiera utåtriktade kontakter med tidigare och potentiella placerare samt andra intressenter i syfte att skapa och öka kännedom om verksamheten och möjliggöra nya samarbeten och placeringar. Du behöver kunna ta ett stort ansvar för dig själv, dina kollegor och för verksamheten i stort. Viktigt att du kan och vill arbeta självständigt och fattar snabba beslut när så krävs, men har förmåga att involvera övriga och synka vardagen med kollegor. Du står upp för dina klienter och sätter deras behov i främsta rummet.


Vi söker dig som har

- Akademisk examen inom det beteendevetenskapliga fältet, så som socionom, beteendevetare, samhälls- och kulturanalytiker, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med våld i nära relationer
- Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med barn
- God kunskap om socialt arbete och samhällets aktörer

Det är meriterande om du utbildning i MI, riskbedömning enligt PATRIARK/FREDA, trauma och traumamedveten omsorg, socialrätt och/eller annat som kan vara till nytta i arbetet.

 

Övrigt 
Tjänsten tillsätts endast om erforderliga beslut fattas. Vi arbetar med ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Om Stadsmissionen
Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.

Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Timvikarier till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 15
OASEN
Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som bearbetat sin våldsutsatthet och lämnat sitt beroende bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.

OM JOBBET
Vi söker nu timvikarier som kan arbeta vid behov. Som vikarie på Oasen är du en viktig länk till att det dagliga arbetet ska kunna fortgå utan störningar vid ordinarie personals ledighet. Dina arbetsuppgifter är varierande och utgår ifrån verksamhetens planering och beslut. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär arbetet att vara nära klienterna, ge omsorg, trygghet och stabilitet i vardagen. Det är viktigt att verka för att skapa gynnsamma relationer i klientgruppen.

Som vikarier arbetar du varierande tider på dygnet med sovande jour nattetid. Vi ser gärna att du har möjlighet att arbeta regelbundet minst någon gång i månaden. Pass är tillgängliga både med lång framförhållning och kort varsel.

OM DIG
Vi tror att du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär för våra klienter. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du är stresstålig och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är en relationsskapande och inkännande person. Du är kommunikativ och engagerande i ditt förhållningssätt. Vidare är du trygg i dig själv, har god självinsikt och gillar att jobba tillsammans med andra.

Vi söker dig som:

- Studerar till eller har examen som behandlingspedagog, behandlingsassistent alternativt läser eller har examen i en akademisk utbildning inom det beteendevetenskaplig fältet
- Kan uttrycka dig väl i tal och skrift, önskvärt med erfarenhet av journalföring/dokumentation
- Har B-körkort

Erfarenhet av att arbeta med människor med substansberoende, psykiatri och/eller våld i nära relation ses som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

 
ÖVRIGT
I verksamheten jobbar endast kvinnlig personal och vi begär utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Vänta inte med din ansökan då vi kommer att rekrytera löpande. 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Behandlingspedagoger/-assistenter

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 8
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent ska du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner, medverka till ungdomars och klienters trygghet och säkerhet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning m m. Du ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. För en behandlingsassistent är det centrala att bidra till trygghet och stabilitet för ungdomar och klienter. En behandlingsassistent är uppmärksam på ungdomens/klientens mående och agerar utifrån behov. Din huvuduppgift är att vara tillsammans med ungdomarna.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som minst har en gymnasieutbildning.
Vi ställer stora krav på din personliga lämplighet. Du som ska arbeta som behandlingsassistent/pedagog hos oss behöver vara stabil, stresstålig och trygg i dig själv. Det är viktigt att du är bra på att kommunicera och bygga relationer.
Jobbet som behandlingsassistent ställer stora krav och är utmanande men utvecklande och många gånger tillfredsställande. Du behöver klara av att sätta gränser. men också vara lyhörd, engagerad och respektfull och framförallt tycka om att vara med ungdomarna. Förmåga att dokumentera är nödvändig.
Livserfarenhet och erfarenhet av ungdomar är meriterande. Erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta situationer, till exempel från psykiatrin, LSS-omsorgen, kriminalvården eller HVB-hem m m är värdefullt.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Vi inhämtar alltid utdrag ur polis och belastningsregister
Du ska ha B-körkort
Rekryteringsfirmor o liknande bör ej göra sig besvär då vi redan övervägt den typen av insats.

Ansök nu

Tim- och sommarvikariat HVB flickor lägenhet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 25
OM VERKSAMHETEN

Vi har två HVB med fem platser på vardera boende och vi planerar att starta ytterligare verksamhet under sommaren/hösten. Verksamheterna har en unik struktur jämfört med de flesta andra HVB-hems uppbyggnad.

Verksamheterna finns olika en trappuppgång/byggnad med en personallägenhet som bas och bedriver helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet.

Vi har hög personaltäthet och är alltid flera personer i tjänst som kan stötta varandra. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov och vår behandlingsbas är DBT, KBT, Återfallsprevention, A-cra och MI. Du som har ett intresse prova på och av att utveckla din behandlarkompetens har goda möjligheter att göra det här hos oss.OM DIG VI SÖKER

Vi söker dig som är tillgänglig för att arbeta vid både planerad tid och med kort varsel. Som person är du trygg, stabil och mogen. Du har ett genuint engagemang för utsatta ungdomar och förståelse för deras problematik. Du är en person som inte räds för att ta egna initiativ utifrån verksamhetens regler och rutiner. Effektivt arbete i både grupp och enskildhet är en självklarhet för dig och du trivs med varierande arbetsuppgifter.

FORMELLA KRAV

Vi söker dig som har relevant utbildning eller håller på att utbilda dig inom adekvat område. Det kan exempelvis vara för uppdraget relevant universitetsutbildning eller YH-utbildning.

Du behöver ha körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.MERITERANDE

- Erfarenhet från behandlingsarbete med målgruppen ungdomar och unga vuxna.

- Dokumentationsvana

- Flerspråkig

-

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Du arbetar oregelbunden arbetstid med kvällar, helger och nätter på schemat.

- Vi anställer endast kvinnlig personal.

-REKRYTERINGSPROCESSEN

Anställningsintervjuer påbörjas under ansökningstiden. Tillsättning av tjänsten kan ske under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts.

Ansök nu

Tim- och sommarvikariat HVB flickor lägenhet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 21
OM VERKSAMHETEN

Vi har två HVB med fem platser på vardera boende och vi planerar att starta ytterligare verksamhet under sommaren/hösten. Verksamheterna har en unik struktur jämfört med de flesta andra HVB-hems uppbyggnad.

Verksamheterna finns olika en trappuppgång/byggnad med en personallägenhet som bas och bedriver helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet.

Vi har hög personaltäthet och är alltid flera personer i tjänst som kan stötta varandra. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov och vår behandlingsbas är DBT, KBT, Återfallsprevention, A-cra och MI. Du som har ett intresse prova på och av att utveckla din behandlarkompetens har goda möjligheter att göra det här hos oss.OM DIG VI SÖKER

Vi söker dig som är tillgänglig för att arbeta vid både planerad tid och med kort varsel. Som person är du trygg, stabil och mogen. Du har ett genuint engagemang för utsatta ungdomar och förståelse för deras problematik. Du är en person som inte räds för att ta egna initiativ utifrån verksamhetens regler och rutiner. Effektivt arbete i både grupp och enskildhet är en självklarhet för dig och du trivs med varierande arbetsuppgifter.

FORMELLA KRAV

Vi söker dig som har relevant utbildning eller håller på att utbilda dig inom adekvat område. Det kan exempelvis vara för uppdraget relevant universitetsutbildning eller YH-utbildning.

Du behöver ha körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.MERITERANDE

- Erfarenhet från behandlingsarbete med målgruppen ungdomar och unga vuxna.

- Dokumentationsvana

- Flerspråkig

-

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Du arbetar oregelbunden arbetstid med kvällar, helger och nätter på schemat.

- Vi anställer endast kvinnlig personal.

-REKRYTERINGSPROCESSEN

Anställningsintervjuer påbörjas under ansökningstiden. Tillsättning av tjänsten kan ske under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts.

Ansök nu

Behandlare, Nystart boende för flickor med beroendeproblematik

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 21
Active Omsorg i Linköping är ett företag som ingår i Team Olivia koncernen. Vi finns i Linköpings kommun med omnejd och har ca 120 anställda. Organisationen består av tio enheter. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård.Flera av våra verksamheter är inriktade på ungdomar men vi har också enheter som jobbar mot vuxna.

Active Omsorg är i en expansiv fas och kommer under sommaren/hösten att öppna ett HVB för flickor med beroendeproblematik och psykosocial problematik.

OM VERKSAMHETEN

Vi har i dagsläget två HVB med fem platser i varje verksamhet som har en unik struktur jämfört med de flesta andra HVB-hems uppbyggnad. Vi finns i en trappuppgång med en personallägenhet som bas och så bedriver vi helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet.

Vi har hög personaltäthet och är alltid flera personer i tjänst som kan stötta varandra. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov, men vår behandlingsbas är DBT, KBT, Återfallsprevention och Mi. Du som har ett intresse av att utveckla din behandlarkompetens har goda möjligheter att göra det här hos oss.

Vår nya verksamhet kommer ha samma behandlingsbas som de ovan beskrivna verksamheterna, men med ett ytterligare specialicering mot beroendeproblematik. Vi kommer, utöver grundmetoderna, även ha inrikting på A-cra och Återfallsprevention.

OM DIG VI SÖKER

Vi söker nu dig som med driv och engagemang vill utmanas i din yrkesroll. Att arbeta med ungdomar på ett HVB-hem ställer stora krav på din förmåga till tålamod och att i din yrkesroll skapa tillitsfulla relationer med ungdomar och dina kollegor. Vi ser en person som kan arbeta både självständigt och i grupp. Andra viktiga egenskaper är en grundhållning av respekt, jämlikhet och vänlighet. Du är saklig och tydlig som person. En förmåga till kritisk självinsikt, kreativitet och humor är självklart för dig som söker till oss.

FORMELLA KRAV

- Akademisk examen alternativt YH-utbildning som för tjänsten bedöms relevant.
- B-körkort
-MERITERANDE

- Psykoterapi, steg 1 med KBT-inriktning
- Utbildning/erfarenhet av arbete med psykiatriska diagnoser, funktionsvariationer och beroendeproblematik.
- Utbildning/arbetserfarenhet av Mi, återfallsprevention, A-cra och DBT.
- Utbildning/arbetserfarenhet av våld i nära relationer, inkluderat hedersrelaterat våld.
- Kunskap om genus, hbtq och normkritik
FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Arbetsgruppen har kvalificerad handledning med KBT-inriktning.
- Du arbetar oregelbunden arbetstid med kvällar,helger och nätter på schemat
- Vi anställer endast kvinnlig personal.
REKRYTERINGSPROCESSEN

Tjänsten planeras att tillsättas under sommaren/hösten i samband med nyöppning. Granskning av ansökningar påbörjas i augusti och då kommer vi börja kalla intressanta kandidater till intervjuer.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och vi genomför en bakgrundskontroll i samband med anställning.

Vi lägger stor vid personlig lämplighet och kommer basera vårt val på om vi tror att du kommer trivas hos oss och om vi bedömer att du kommer kompletterar vår arbetsgrupp.

Ansök nu

Behandlare, Nystart boende för flickor med beroendeproblematik

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 31
Active Omsorg i Linköping är ett företag som ingår i Team Olivia koncernen. Vi finns i Linköpings kommun med omnejd och har ca 120 anställda. Organisationen består av tio enheter. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård.Flera av våra verksamheter är inriktade på ungdomar men vi har också enheter som jobbar mot vuxna.

Active Omsorg är i en expansiv fas och kommer under sommaren/hösten att öppna ett HVB för flickor med beroendeproblematik och psykosocial problematik.

OM VERKSAMHETEN

Vi har i dagsläget två HVB med fem platser i varje verksamhet som har en unik struktur jämfört med de flesta andra HVB-hems uppbyggnad. Vi finns i en trappuppgång med en personallägenhet som bas och så bedriver vi helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet.

Vi har hög personaltäthet och är alltid flera personer i tjänst som kan stötta varandra. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov, men vår behandlingsbas är DBT, KBT, Återfallsprevention och Mi. Du som har ett intresse av att utveckla din behandlarkompetens har goda möjligheter att göra det här hos oss.

Vår nya verksamhet kommer ha samma behandlingsbas som de ovan beskrivna verksamheterna, men med ett ytterligare specialicering mot beroendeproblematik. Vi kommer, utöver grundmetoderna, även ha inrikting på A-cra och Återfallsprevention.

OM DIG VI SÖKER

Vi söker nu dig som med driv och engagemang vill utmanas i din yrkesroll. Att arbeta med ungdomar på ett HVB-hem ställer stora krav på din förmåga till tålamod och att i din yrkesroll skapa tillitsfulla relationer med ungdomar och dina kollegor. Vi ser en person som kan arbeta både självständigt och i grupp. Andra viktiga egenskaper är en grundhållning av respekt, jämlikhet och vänlighet. Du är saklig och tydlig som person. En förmåga till kritisk självinsikt, kreativitet och humor är självklart för dig som söker till oss.

FORMELLA KRAV

- Akademisk examen alternativt YH-utbildning som för tjänsten bedöms relevant.
- B-körkort
-MERITERANDE

- Psykoterapi, steg 1 med KBT-inriktning
- Utbildning/erfarenhet av arbete med psykiatriska diagnoser, funktionsvariationer och beroendeproblematik.
- Utbildning/arbetserfarenhet av Mi, återfallsprevention, A-cra och DBT.
- Utbildning/arbetserfarenhet av våld i nära relationer, inkluderat hedersrelaterat våld.
- Kunskap om genus, hbtq och normkritik
FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Arbetsgruppen har kvalificerad handledning med KBT-inriktning.
- Du arbetar oregelbunden arbetstid med kvällar,helger och nätter på schemat
- Vi anställer endast kvinnlig personal.
REKRYTERINGSPROCESSEN

Tjänsten planeras att tillsättas under sommaren/hösten i samband med nyöppning. Granskning av ansökningar påbörjas i augusti och då kommer vi börja kalla intressanta kandidater till intervjuer.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och vi genomför en bakgrundskontroll i samband med anställning.

Vi lägger stor vid personlig lämplighet och kommer basera vårt val på om vi tror att du kommer trivas hos oss och om vi bedömer att du kommer kompletterar vår arbetsgrupp.

Ansök nu

Behandlare, Nystart boende för flickor med beroendeproblematik

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 17
Active Omsorg i Linköping är ett företag som ingår i Team Olivia koncernen. Vi finns i Linköpings kommun med omnejd och har ca 120 anställda. Organisationen består av tio enheter. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård.Flera av våra verksamheter är inriktade på ungdomar men vi har också enheter som jobbar mot vuxna.

Active Omsorg är i en expansiv fas och kommer under sommaren/hösten att öppna ett HVB för flickor med beroendeproblematik och psykosocial problematik.

OM VERKSAMHETEN

Vi har i dagsläget två HVB med fem platser i varje verksamhet som har en unik struktur jämfört med de flesta andra HVB-hems uppbyggnad. Vi finns i en trappuppgång med en personallägenhet som bas och så bedriver vi helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet.

Vi har hög personaltäthet och är alltid flera personer i tjänst som kan stötta varandra. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov, men vår behandlingsbas är DBT, KBT, Återfallsprevention och Mi. Du som har ett intresse av att utveckla din behandlarkompetens har goda möjligheter att göra det här hos oss.

Vår nya verksamhet kommer ha samma behandlingsbas som de ovan beskrivna verksamheterna, men med ett ytterligare specialicering mot beroendeproblematik. Vi kommer, utöver grundmetoderna, även ha inrikting på A-cra och Återfallsprevention.

OM DIG VI SÖKER

Vi söker nu dig som med driv och engagemang vill utmanas i din yrkesroll. Att arbeta med ungdomar på ett HVB-hem ställer stora krav på din förmåga till tålamod och att i din yrkesroll skapa tillitsfulla relationer med ungdomar och dina kollegor. Vi ser en person som kan arbeta både självständigt och i grupp. Andra viktiga egenskaper är en grundhållning av respekt, jämlikhet och vänlighet. Du är saklig och tydlig som person. En förmåga till kritisk självinsikt, kreativitet och humor är självklart för dig som söker till oss.

FORMELLA KRAV

- Akademisk examen alternativt YH-utbildning som för tjänsten bedöms relevant.
- B-körkort
-MERITERANDE

- Psykoterapi, steg 1 med KBT-inriktning
- Utbildning/erfarenhet av arbete med psykiatriska diagnoser, funktionsvariationer och beroendeproblematik.
- Utbildning/arbetserfarenhet av Mi, återfallsprevention, A-cra och DBT.
- Utbildning/arbetserfarenhet av våld i nära relationer, inkluderat hedersrelaterat våld.
- Kunskap om genus, hbtq och normkritik
FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Arbetsgruppen har kvalificerad handledning med KBT-inriktning.
- Du arbetar oregelbunden arbetstid med kvällar,helger och nätter på schemat
- Vi anställer endast kvinnlig personal.
REKRYTERINGSPROCESSEN

Tjänsten planeras att tillsättas under sommaren/hösten i samband med nyöppning. Granskning av ansökningar påbörjas i augusti och då kommer vi börja kalla intressanta kandidater till intervjuer.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och vi genomför en bakgrundskontroll i samband med anställning.

Vi lägger stor vid personlig lämplighet och kommer basera vårt val på om vi tror att du kommer trivas hos oss och om vi bedömer att du kommer kompletterar vår arbetsgrupp.

Ansök nu

Behanlingsassistent, vaken natt HVB för flickor

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 17
Active Omsorg i Linköping är ett företag som ingår i Team Olivia koncernen. Vi finns i Linköpings kommun med omnejd och har ca 120 anställda. Organisationen består av tio enheter. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård.Flera av våra verksamheter är inriktade på ungdomar men vi har också enheter som jobbar mot vuxna.

Vi ska nu expandera och starta upp en ny verksamhet med planerad uppstart i sommaren/hösten. Nu söker vi dig som vill arbeta som behandlingsassisten med vaken natts-tjänstgöring på HVB för flickor med psykosocial problematik och beroendeproblematik.

OM VERKSAMHETEN

Verksamheten ska utgå från ett unikt koncept för att kunna möta behovet hos klienter med komplex problematik som har svårt att klara av behandlingsformen på mer traditionellt uppbyggda HVB. Verksamheten bedrivas i en trappuppgång med fem klientlägenheter och en personallägenhet. Målgruppen är flickor med psykosocial problematik och/eller beroendeproblematik i åldern 14 till och med 20. Behandlingen sker helt individuellt i klientlägenheterna.

Vid din sida under natten har du en kollega som har sovande jour som du kan ha stöd av om något akut händer. . Active Omsorg har under natten även chefsjour tillgänglig på telefon.OM DIG VI SÖKER

Du behöver vara en trygg och stabil person som kan möta ungdomar i kris. En förutsättning för jobbet är att du har förmågan att skapa goda relationer som inger trygghet och bjuder in till förtroenden.

FORMELLA KRAV

- YH-utbildning som bedöms relevant för tjänsten.
- B-körkort
- Du behöver definiera dig som kvinna då vi endast anställer kvinnlig personal.
MERITERANDE

- Erfarenhet av att möta människor i svåra livssituationer.
- Utbildning i MI (motiverande samtal)


FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Tjänsten är en tillsvidare anställning som påbörjas med provanställning.
- Ca 70 % tjänstgöringsgrad med möjlighet till mertid om så önskas.
- Du kommer erbjudas intern handledning.
REKRYTERINGSPROCESSEN

Tillsättning av tjänsten planeras till sommaren/hösten i samband med nystart av verksamhet.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och vi gör en bakgrundskontroll av dem vi anställer.

Vi lägger stor vid personlig lämplighet och kommer basera vårt val på om vi tror att du kommer trivas hos oss och om vi bedömer att du kommer kompletterar vår arbetsgrupp.

Ansök nu

Behandlare, Nystart boende för flickor med beroendeproblematik

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 21
Active Omsorg i Linköping är ett företag som ingår i Team Olivia koncernen. Vi finns i Linköpings kommun med omnejd och har ca 120 anställda. Organisationen består av tio enheter. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård.Flera av våra verksamheter är inriktade på ungdomar men vi har också enheter som jobbar mot vuxna.

Active Omsorg är i en expansiv fas och kommer under sommaren/hösten att öppna ett HVB för flickor med beroendeproblematik och psykosocial problematik.

OM VERKSAMHETEN

Vi har i dagsläget två HVB med fem platser i varje verksamhet som har en unik struktur jämfört med de flesta andra HVB-hems uppbyggnad. Vi finns i en trappuppgång med en personallägenhet som bas och så bedriver vi helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet.

Vi har hög personaltäthet och är alltid flera personer i tjänst som kan stötta varandra. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov, men vår behandlingsbas är DBT, KBT, Återfallsprevention och Mi. Du som har ett intresse av att utveckla din behandlarkompetens har goda möjligheter att göra det här hos oss.

Vår nya verksamhet kommer ha samma behandlingsbas som de ovan beskrivna verksamheterna, men med ett ytterligare specialicering mot beroendeproblematik. Vi kommer, utöver grundmetoderna, även ha inrikting på A-cra och Återfallsprevention.

OM DIG VI SÖKER

Vi söker nu dig som med driv och engagemang vill utmanas i din yrkesroll. Att arbeta med ungdomar på ett HVB-hem ställer stora krav på din förmåga till tålamod och att i din yrkesroll skapa tillitsfulla relationer med ungdomar och dina kollegor. Vi ser en person som kan arbeta både självständigt och i grupp. Andra viktiga egenskaper är en grundhållning av respekt, jämlikhet och vänlighet. Du är saklig och tydlig som person. En förmåga till kritisk självinsikt, kreativitet och humor är självklart för dig som söker till oss.

FORMELLA KRAV

- Akademisk examen alternativt YH-utbildning som för tjänsten bedöms relevant.
- B-körkort
-MERITERANDE

- Psykoterapi, steg 1 med KBT-inriktning
- Utbildning/erfarenhet av arbete med psykiatriska diagnoser, funktionsvariationer och beroendeproblematik.
- Utbildning/arbetserfarenhet av Mi, återfallsprevention, A-cra och DBT.
- Utbildning/arbetserfarenhet av våld i nära relationer, inkluderat hedersrelaterat våld.
- Kunskap om genus, hbtq och normkritik
FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Arbetsgruppen har kvalificerad handledning med KBT-inriktning.
- Du arbetar oregelbunden arbetstid med kvällar,helger och nätter på schemat
- Vi anställer endast kvinnlig personal.
REKRYTERINGSPROCESSEN

Tjänsten planeras att tillsättas under sommaren/hösten i samband med nyöppning. Granskning av ansökningar påbörjas i augusti och då kommer vi börja kalla intressanta kandidater till intervjuer.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och vi genomför en bakgrundskontroll i samband med anställning.

Vi lägger stor vid personlig lämplighet och kommer basera vårt val på om vi tror att du kommer trivas hos oss och om vi bedömer att du kommer kompletterar vår arbetsgrupp.

Ansök nu

Tim- och sommarvikariat HVB flickor lägenhet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 21
OM VERKSAMHETEN

Vi har två HVB med fem platser på vardera boende och vi planerar att starta ytterligare verksamhet under sommaren/hösten. Verksamheterna har en unik struktur jämfört med de flesta andra HVB-hems uppbyggnad.

Verksamheterna finns olika en trappuppgång/byggnad med en personallägenhet som bas och bedriver helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet.

Vi har hög personaltäthet och är alltid flera personer i tjänst som kan stötta varandra. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov och vår behandlingsbas är DBT, KBT, Återfallsprevention, A-cra och MI. Du som har ett intresse prova på och av att utveckla din behandlarkompetens har goda möjligheter att göra det här hos oss.OM DIG VI SÖKER

Vi söker dig som är tillgänglig för att arbeta vid både planerad tid och med kort varsel. Som person är du trygg, stabil och mogen. Du har ett genuint engagemang för utsatta ungdomar och förståelse för deras problematik. Du är en person som inte räds för att ta egna initiativ utifrån verksamhetens regler och rutiner. Effektivt arbete i både grupp och enskildhet är en självklarhet för dig och du trivs med varierande arbetsuppgifter.

FORMELLA KRAV

Vi söker dig som har relevant utbildning eller håller på att utbilda dig inom adekvat område. Det kan exempelvis vara för uppdraget relevant universitetsutbildning eller YH-utbildning.

Du behöver ha körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.MERITERANDE

- Erfarenhet från behandlingsarbete med målgruppen ungdomar och unga vuxna.

- Dokumentationsvana

- Flerspråkig

-

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Du arbetar oregelbunden arbetstid med kvällar, helger och nätter på schemat.

- Vi anställer endast kvinnlig personal.

-REKRYTERINGSPROCESSEN

Anställningsintervjuer påbörjas under ansökningstiden. Tillsättning av tjänsten kan ske under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts.

Ansök nu

Behandlingsassistent, vaken natt HVB för flickor

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 21
Active Omsorg i Linköping är ett företag som ingår i Team Olivia koncernen. Vi finns i Linköpings kommun med omnejd och har ca 120 anställda. Organisationen består av tio enheter. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård.Flera av våra verksamheter är inriktade på ungdomar men vi har också enheter som jobbar mot vuxna.

Vi ska nu expandera och starta upp en ny verksamhet med planerad uppstart i sommaren/hösten. Nu söker vi dig som vill arbeta som behandlingsassisten med vaken natts-tjänstgöring på HVB för flickor med psykosocial problematik och beroendeproblematik.

OM VERKSAMHETEN

Verksamheten ska utgå från ett unikt koncept för att kunna möta behovet hos klienter med komplex problematik som har svårt att klara av behandlingsformen på mer traditionellt uppbyggda HVB. Verksamheten bedrivas i en trappuppgång med fem klientlägenheter och en personallägenhet. Målgruppen är flickor med psykosocial problematik och/eller beroendeproblematik i åldern 14 till och med 20. Behandlingen sker helt individuellt i klientlägenheterna.

Vid din sida under natten har du en kollega som har sovande jour som du kan ha stöd av om något akut händer. Active Omsorg har under natten även chefsjour tillgänglig på telefon.OM DIG VI SÖKER

Du behöver vara en trygg och stabil person som kan möta ungdomar i kris. En förutsättning för jobbet är att du har förmågan att skapa goda relationer som inger trygghet och bjuder in till förtroenden.

FORMELLA KRAV

- YH-utbildning som bedöms relevant för tjänsten.
- B-körkort
- Du behöver definiera dig som kvinna då vi endast anställer kvinnlig personal.


MERITERANDE

- Erfarenhet av att möta människor i svåra livssituationer.
- Utbildning i MI (motiverande samtal)


FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Tjänsten är en tillsvidare anställning som påbörjas med provanställning.
- Ca 70 % tjänstgöringsgrad med möjlighet till mertid om så önskas.
- Du kommer erbjudas intern handledning.
REKRYTERINGSPROCESSEN

Tillsättning av tjänsten planeras till sommaren/hösten i samband med nystart av verksamhet.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och vi gör en bakgrundskontroll av dem vi anställer.

Vi lägger stor vid personlig lämplighet och kommer basera vårt val på om vi tror att du kommer trivas hos oss och om vi bedömer att du kommer kompletterar vår arbetsgrupp.

Ansök nu

Tim- och sommarvikariat HVB flickor lägenhet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 17
OM VERKSAMHETEN

Vi har två HVB med fem platser på vardera boende och vi planerar att starta ytterligare verksamhet under sommaren/hösten. Verksamheterna har en unik struktur jämfört med de flesta andra HVB-hems uppbyggnad.

Verksamheterna finns olika en trappuppgång/byggnad med en personallägenhet som bas och bedriver helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet.

Vi har hög personaltäthet och är alltid flera personer i tjänst som kan stötta varandra. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov och vår behandlingsbas är DBT, KBT, Återfallsprevention, A-cra och MI. Du som har ett intresse prova på och av att utveckla din behandlarkompetens har goda möjligheter att göra det här hos oss.OM DIG VI SÖKER

Vi söker dig som är tillgänglig för att arbeta vid både planerad tid och med kort varsel. Som person är du trygg, stabil och mogen. Du har ett genuint engagemang för utsatta ungdomar och förståelse för deras problematik. Du är en person som inte räds för att ta egna initiativ utifrån verksamhetens regler och rutiner. Effektivt arbete i både grupp och enskildhet är en självklarhet för dig och du trivs med varierande arbetsuppgifter.

FORMELLA KRAV

Vi söker dig som har relevant utbildning eller håller på att utbilda dig inom adekvat område. Det kan exempelvis vara för uppdraget relevant universitetsutbildning eller YH-utbildning.

Du behöver ha körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.MERITERANDE

- Erfarenhet från behandlingsarbete med målgruppen ungdomar och unga vuxna.

- Dokumentationsvana

- Flerspråkig

-

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

- Du arbetar oregelbunden arbetstid med kvällar, helger och nätter på schemat.

- Vi anställer endast kvinnlig personal.

-REKRYTERINGSPROCESSEN

Anställningsintervjuer påbörjas under ansökningstiden. Tillsättning av tjänsten kan ske under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts.

Ansök nu

Socialpedagog till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jul 26
OASEN
Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som bearbetat sin våldsutsatthet och lämnat sitt beroende bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.

 
OM JOBBET
Vi söker nu nya nyfikna och engagerade kollegor till vår arbetsgrupp! Som socialpedagog på Oasen ingår du i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär tjänsten att arbeta relationellt för att stötta klienterna i sina behandlingsprocesser, ge trygghet och stabilitet i vardagen såväl som att stötta i praktiska frågor. I uppdraget ingår även att strukturera och planera den dagliga verksamheten samt i viss mån hålla i olika typer av grupper. Målet är att klienten efter genomförd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger. Vi erbjuder handledning och fortbildning utifrån aktuella metoder.

 
OM DIG
Vi söker dig som har kunskaper om systemteori och ett relationellt perspektiv. Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Du har ett kommunikativ och inspirerande sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv. Din förmåga att arbeta i team såväl som att göra självständiga prioriteringar behöver vara mycket god, likaså din förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Vidare har du dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer.

Vi söker dig som har:

- Akademisk examen såsom socionom, socialpedagog, behandlingspedagog, beteendevetare eller samhälls- och kulturanalytiker. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig så som relevant yrkeshögskoleutbildning
- Grundkunskaper om beroendeproblematik
- B-körkort

Meriterande:

- Kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling
- Vidareutbildning i CRA, ASI, MI eller ÅP
- Behandling och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård

 
ÖVRIGT
Vi rekryterar löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi söker nya medarbetare för ett långtidsvikariat till januari 2024 (med goda möjligheter till fast anställning) samt timvikarier. Vi anställer enbart kvinnlig personal i denna verksamhet. Arbetstiderna följer ett 8-veckorsschema med oregelbunden arbetstid och nattjour.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning. I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Behandlingsansvarig för våldsutsatta kvinnor i förändringsprocess

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 1
Linköpings Stadsmission

Oasen HVB

Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med samsjuklighet från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell modern behandling har vi följt klienter som lämnat både beroende och destruktiva relationer bakom sig. Oasen HVB är ett av få behandlingshem som erbjuder en komplett multimodal behandling utifrån samsjuklighetsperspektivet, där våldsutsatthetens konsekvenser är en viktig del för att för att förstå beroendets uppkomst och andra samsjuka symptom. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling, men Oasen ligger även i framkant gällande metodtillämpning för målgruppen genom exempelvis neurofeedback training och traumabehandlingen COPE. 

Vi söker nu en behandlingsansvarig till Oasen, där du arbetar i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Som behandlingsansvarig ansvarar du för all myndighetskontakt och struktur samt planering under klientens behandlingstid. Du ansvarar för att säkerställa att klientprocessen fortlöper högkvalitativt utifrån planering och vårdbehov. Du planerar, genomför och utvärderar självständigt  gruppbehandling så som återfallsprevention och psykoeduaktion kring våld, samt har enskilda stödjande samtal. Dokumentation kring kartläggning, bedömningar, behandlingens genomförande och uppföljning samt att tillse att beställarens krav uppfylls är en viktig del av uppdraget. 

På Oasen arbetar du i ett team av behandlingsansvariga, socialpedagoger och terapeut där alla har olika roller men utgör en nödvändig helhet för att kvinnan ska få sina behov tillgodosedda av behandling, stöd och trygghet. Målet är att klienten efter fullföljd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från inslag av våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger.

OM DIG

Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Vi söker dig som är kommunikativ och inspirerande i ditt sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv samt en god förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Du behöver ha förmåga att arbeta akutstyrt och integrerande som en del av ett lag, samtidigt som du behöver kunna ta självständiga beslut, samordna andra i arbetet runt dina klienter och planera din tid väl. Du har dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer. Då Oasen HVB är inne i en utvecklingsperiod är det viktigt att du har ett reflekterande sinne tillsammans med mod och engagemang samt trivs med nya utmaningar. 

Vi söker dig som har:

Akademisk examen såsom socionom, beteendevetare eller samhälls- och
kulturanalytiker alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Kunskap kring beroende och våld i nära relation

Läst socialrätt och/eller har erfarenhet av dokumentation och samverkan med myndighet

B-körkort

Det är meriterande om du

Har behandlings- och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård eller annan professionell vård 

Har kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling

Har vidareutbildning i MI, TMO, CRA, ÅP, FREDA och PATRIARK 

Är legitimerad sjuksköterska eller har genomfört psykoterapi steg 1

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. I denna verksamhet anställer vi enbart kvinnlig personal.

OBS! Vänta inte med din ansökan då rekrytering kommer att ske löpande.

ÖVRIGT

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning.
I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster


Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


 


OM STADSMISSIONEN

Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle.


Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Tim-och sommarvikarier

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 9
Active Omsorg i Linköping är ett företag som ingår i koncernen Team Olivia. Vi finns i Linköping med omnejd och har ca 120 anställda. Organisationen består av flera enheter. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård. Många av våra verksamheter är inriktade mot ungdomar.

Active Omsorg söker nu tim- och sommarvikarier till samtliga enheter.

Våra HVB-hem har en unik struktur där klienterna bor i en egen lägenhet i ett hyreshus med egen trappuppgång i Linköping med en personallägenhet som bas. Vi bedriver helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov, men vår behandlingsmetoder är främst KBT, DBT, ÅP, rePulse och MI.

Våra stödboenden har utspridda lägenheter med en personallägenhet som bas. Klienterna bor i egna lägenheter i vanliga hyreshus. Fokus ligger på ADL och stöd i vardagen och träffarna sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet.

OM DIG VI SÖKER

Vi söker nu dig som har driv och engagemang. Att arbeta med ungdomar på ett HVB-hem eller på Stödboende ställer stora krav på tålamod och förmåga att skapa tillitsfulla relationer både med ungdomarna och dina kollegor. Vi ser en person som kan arbeta både självständigt och i grupp. Andra viktiga egenskaper ett genuint intresse för människor och en grundhållning av respekt, jämlikhet och vänlighet.

FORMELLA KRAV

Vi söker dig som studerar till beteendevetare, socionom, behandlingspedagog eller annan liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Du behöver ha körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TJÄNSTEN

Du arbetar oregelbunden arbetstid med kvällar, helger och jour på nätter.

REKRYTERINGSPROCESSEN

Anställningsintervjuer påbörjas under ansökningstiden. Tillsättning av tjänster kan ske under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och vi genomför bakgrundskontroller.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR

Intermittent anställning

ARBETSGIVARE

Active Omsorg i Linköping AB

Ansök nu

Behandlingsassistent/behandlingspedagog timvik

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 2
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

ARBETSUPPGIFTER
Vikarierande behandlingsassistent/behandlingspedagog ska medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner och medverka till ungdomars och klienters trygghet och säkerhet. Du ska ersätta ordinarie personal på dennes ledighet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning mm. Du ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Du arbetar med kontaktmannaskap och bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och man dokumenterar enligt riktlinjer. Du är uppmärksam på ungdomens/ klientens mående och agerar utifrån behov.
På avdelningen arbetar även behandlings-sekreterare, avdelningsföreståndare, biträdande avdelningsföreståndare och psykolog- och sjuksköterske-resurser
Arbetstiden är oregelbunden, enligt schema, dag eller natt.


KVALIFIKATIONER
Det är önskvärt att du har utbildning med inriktning mot ungdomar
Du ska ha;
Motivation att arbeta med och hjälpa flickor i en utsatt livssituation och efter SiS värdegrund,
God svenska i tal och skrift
B- körkort för fordon med manuell växellåda
Förmåga att skapa engagemang och delaktighet
Förmåga att samverka med andra
God kommunikativ förmåga
Stresstålig
Relationsskapande
Ansvarskännande och personlig mognad
Det är en fördel om du har erfarenhet av liknande arbete eller på annat sätt arbetat med ungdomar med särskilda behov

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Du ska ha körkort för fordon med manuell växellåda,
Vi inhämtar alltid utdrag ur polis och belastningsregister, förekomst=ej anställning
Vi önskar balansera andelen män och kvinnor i personalgruppen varför vi specifikt välkomnar kvinnliga sökande.
Vi önskar ej bli kontaktade av Rekryteringsfirmor o liknande.

Ansök nu

Behandlingsassistent till stödboende och avhopparverksamhet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 30
Behandlingsassistent till stödboende och avhopparverksamhet

MM Framtid ett växande vårdföretag som erbjuder boende, stöd och sysselsättning till individer med särskilda behov. Vi samverkar med berörda myndigheter och finns i hela Sverige. Vårt mål är att genom individanpassat boende och insatser hjälpa individen att gå från bidragsberoende till självförsörjning och självständighet. Nu letar vi efter vår nästa medarbetare!

Arbetsuppgifter
Vi söker en behandlingsassistent till vårt team inom stödboende och avhopparverksamhet.

Tjänsten innebär att du kommer vara kontaktperson för ett antal brukare, som du träffar regelbundet. Kontakten innebär både fysiska träffar och via telefon. I arbetet ingår att du stöttar brukare, enligt individuell plan från socialtjänsten i samverkan med MM Framtid. Du stöttar bland annat individen i ekonomi kopplat till boendet, skaffa praktik, jobb eller utbildning samt coacha till meningsfull fritid som främjar hälsa och ett socialt liv. Arbetet kan även innefatta att stödja och motivera individen i kontakt med sjukvård, kommun och andra instanser. I arbetet kan det uppstå akuta situationer vilket kräver att du är strukturerad, flexibel och lösningsfokuserad. Målet är att individen får hjälp att skapa ett hållbart liv - genom boende, sysselsättning, självständighet och välmående.

Tjänsten innebär att du arbetar till stor del självständigt och därmed kräver förmåga att planera, genomföra, slutföra och följa upp individens plan. MM Framtid är ett växande företag och består därför av ett team med nära samarbeta - därför ser vi att du är lika mycket av en lagspelare och att du har förmåga att kommunicera. Du deltar på veckomöten, arbetsplatsträffar, handledning och andra teamaktiviteter. Rapportering sker till din närmaste chef om det löpande arbetet. I arbetet ingår även kontakt med och inrapportering till socialtjänsten och andra involverade myndigheter.

Vi ser att du har erfarenhet av liknande arbete och tjänst, eller en utbildning med inriktning psykiatri, beteendevetenskap eller pedagogik. Det kan vara antingen gymnasial eller eftergymnasial utbildning. Tjänstens placering är Stockholm, men kan även innebär korta resor inom regionen och Sverige. Därav B-körkort är ett krav.

Kvalifikationer
Krav:
-Arbetslivserfarenhet från liknande tjänst eller

-Gymnasialutbildning eller eftergymnasialutbildning inom beteendevetenskap, psykiatri eller pedagogik etc.

-B-körkort då arbetet kan innebära kortare resor inom regionen eller landet.

Meriterande:
-Utbildning inom MI (motiverande samtal)
-Utbildning inom ESL (ett självständigt liv)
-Utbildning inom krim-programmet (kriminalitet som livsstil)

Om MM Framtid
Vi erbjuder boende, sysselsättning och kvalificerat stöd till privatpersoner med särskilda behov runt om i Sverige. Vår ambition och vilja är att individen ska gå från bidragsberoende till självförsörjande och självständighet efter avslutad placeringstid. MM Framtid samverkar med sociala myndigheter där vi utgår från individens utmaningar och behov för att anpassa insatser, där målet är att hjälpa människor vidare i livet.

Ansök nu

Socialpedagog till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 26
OASEN
Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet.

Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som bearbetat sin våldsutsatthet och lämnat sitt beroende bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.

 
OM JOBBET
Vi söker nu nya nyfikna och engagerade kollegor till vår arbetsgrupp! Som socialpedagog på Oasen ingår du i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär tjänsten att arbeta relationellt för att stötta klienterna i sina behandlingsprocesser, ge trygghet och stabilitet i vardagen såväl som att stötta i praktiska frågor. I uppdraget ingår även att strukturera och planera den dagliga verksamheten samt i viss mån hålla i olika typer av grupper. Målet är att klienten efter genomförd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger. Vi erbjuder handledning och fortbildning utifrån aktuella metoder.

 
OM DIG
Vi söker dig som har kunskaper om systemteori och ett relationellt perspektiv. Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Du har ett kommunikativ och inspirerande sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv. Din förmåga att arbeta i team såväl som att göra självständiga prioriteringar behöver vara mycket god, likaså din förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Vidare har du dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer.

Vi söker dig som har:

- Akademisk examen såsom socionom, socialpedagog, behandlingspedagog, beteendevetare eller samhälls- och kulturanalytiker. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig så som relevant yrkeshögskoleutbildning
- Grundkunskaper om beroendeproblematik
- B-körkort

Meriterande:

- Kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling
- Vidareutbildning i CRA, ASI, MI eller ÅP
- Behandling och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård

 
ÖVRIGT
Vi rekryterar löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi söker nya medarbetare till fasta tjänster samt timvikarier. Vi anställer enbart kvinnlig personal i denna verksamhet. Arbetstiderna följer ett 8-veckorsschema med oregelbunden arbetstid och nattjour.

En utannonserad tillsvidareanställning kan vid behov föregås av en sex månaders provanställning. I flera av våra verksamheter begär vi utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Semestervikarier och timvikarier till Oasen HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 2
OM JOBBET
Vi söker nu timvikarier och semestervikarier som kan arbeta vid behov.

Som vikarie på Oasen är du en viktig länk till att det dagliga arbetet ska kunna fortgå utan störningar vid ordinarie personals ledighet. Dina arbetsuppgifter är varierande och utgår ifrån verksamhetens planering och beslut. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär arbetet att vara nära klienterna, ge omsorg, trygghet och stabilitet i vardagen. Det är viktigt att verka för att skapa gynnsamma relationer i klientgruppen.

Som vikarier arbetar du varierande tider på dygnet med sovande jour nattetid.

 
OM DIG
Vi tror att du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär för våra klienter. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du är stresstålig och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är en relationsskapande och inkännande person. Du är kommunikativ och engagerande i ditt förhållningssätt. Vidare är du trygg i dig själv, har god självinsikt och gillar att jobba tillsammans med andra.

Vi söker dig som:

- Studerar till behandlingspedagog, behandlingsassistent alternativt läser en akademisk utbildning inom det beteendevetenskaplig fältet
- Kan uttrycka dig väl i tal och skrift, önskvärt med erfarenhet av journalföring/dokumentation
- Har B-körkort

Erfarenhet av att arbeta med människor med substansberoende, psykiatri och/eller våld i nära relation ses som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.

 
ÖVRIGT
I verksamheten jobbar endast kvinnlig personal och vi begär utdrag ur belastningsregistret inför en nyanställning.

Vänta inte med din ansökan då vi kommer att rekrytera löpande. 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu