Kurator jobb i Linköping

Hitta lediga jobb som Kurator i Linköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Linköping från den arbetsgivaren.

Kurator/samtalsterapi

Kurator
Läs mer Mar 6
Om oss
Capio Vårdcentral Berga har drygt 12 600 listade patienter. Berga är ett spännande område att arbeta i med patienter i alla åldrar, flera äldreboenden, många barnfamiljer, däribland en del patienter från andra länder. Vi är cirka 55 anställda personer som arbetar tillsammans för patienternas bästa. Utöver yrkesspecifika möten har vi dagligen gemensamma möten och ett nära samarbete med hemsjukvården. I nuläget har vi etablerade team kring diabetes, astma/KOL, BVC, inkontinens, bensår och psykosociala besvär. Vårdcentralen erbjuder även sexualrådgivning, hjälp med tobaksavvänjning, rehabkoordinator och fysioterapeut samt äldremottagning.

I mitten av december 2019 öppnade vi ytterligare en vårdcentral i Linköping, Vasastaden. Det är en mindre enhet med ca 4400 listade. Vi bedriver ett tätt samarbete mellan dessa båda vårdcentraler genom kontinuerligt förbättringsarbete, flexibilitet och att hjälpa varandra när det behövs.

Roll
Hos oss på Capio är varje patientmöte unikt och våra samlade erfarenheter används för att utveckla bästa tänkbara vård. Här finns möjlighet för dig att göra skillnad och hos oss är patientens hälsa i goda händer. Du kommer att arbeta med egen mottagning till största delen, men även med behandling via internet och gruppbehandling med bland annat yoga. Du kommer att ingå som en del i vårt psykosociala team. Vi erbjuder dig en positiv och utvecklande arbetsplats med tydligt patientfokus. Vår organisation bygger på engagemang och delaktighet från medarbetare. Samtidigt finns en större organisation i bakgrunden som ger stöd och möjlighet till utveckling och erfarenhetsutbyte.
Stort fokus på personliga egenskaper och förmåga att arbeta självständigt med egen mottagning men också i psykosocialt team. I uppdraget ingår också rehabkoordinator om 40%.

Vi erbjuder:

- Kollektivavtal

- Närvarande chef

- Kompetensutveckling, både internt och externt

- Friskvårdsbidrag

- Enklare frukost varje dag samt "fredagsfika"

- Som anställd har du fri tillgång till vårt gym, möjlighet att spela innebandy på tisdagskvällar, yogapass på lunchen

- En inkluderande arbetsplats där vi lär av varandra

Kvalifikationer
Vi söker dig som är leg kurator/psykoterapeut/ samtalsterapeut med grundläggande psykoterapiutbildning som lägst steg 1. Erfarenhet av arbete på vårdcentral är meriterande. Du är van vid att arbeta självständigt, är trygg i din yrkesroll och intresserad av att ge en hög medicinsk kvalité. Vi ser gärna att du är ansvarstagande och har en god organisationsförmåga. Du gillar utmaningar och vill vara delaktig i vårdcentralens och den egna gruppens utveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet av eller intresse för primärvårdens rehabiliteringsuppdrag då det ingår i ditt uppdrag.

Övrigt
Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid 6 månaders provanställning.

Vi kommer att rekrytera fortlöpande. Ange löneanspråk i ansökan.

Sista ansökningsdag: 2024-03-28

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Kuratorsassistent - vikariat över sommaren

Kurator
Läs mer Feb 1
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta hos oss som kuratorsassisten sommaren 2024!

Vi söker en kuratorsassistent som i sommar vill få möjligheten att stifta bekantskap med hälso- och sjukvården som arbetsplats.

Tanken är att du som kuratorsassistent ska jobba mot O-huset. I O-huset finns 3 kliniker (lungmedicin, hematologen och onkologen) och 2 slutenvårdsavdelningar (hematologen och cancer- och lungsjukvårdsenheten, CoL).Vårt erbjudande
För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss.

Arbetsbeskrivning
Som kuratorsassistent hos oss kommer du möta både patienter och närstående. Sjukdom innebär ofta en förändring i livssituationen, vilket kan innebära att patienter och närstående har behov av samtalsstöd men även social information och vägledning avseende samhällets resurser. Arbetet sker både i slutenvården och i öppenvården.

Om dig
Vi söker dig som är trygg, självständig och som inte är rädd för att ta egna initiativ. Du är ansvarstagande och har ett professionellt och positivt förhållningssätt.

För oss är det viktigt med rätt person är på rätt plats så vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet och referenser. 

Ansökan och anställning
Anställningen är ett sommarvikariat på 100 % från mitten på juni till mitten av augusti 2024 och vi ser helst att du kan arbeta hela perioden. Arbetstid är dagtid på vardagar.

Socionom eller socionomstudent (avslutat termin 5). Inget krav på tidigare erfarenhet, men arbetserfarenhet från socialt arbete är önskvärt.

Som kuratorsassistent kommer du få introduktion och handledning av ordinarie kurator. Det kommer finnas ordinarie kurator i tjänst under hela sommaren. 

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Uppskattad Kurator till en fantastisk skola (timmar/deltid)

Kurator
Läs mer Jan 10
Välkommen till en skola med positivt elevklimat och driven skolvardag!


Är du vår nya, efterlängtade, kurator? Vi behöver fylla på med en ny, brilliant kuratorskollega.


Småskolan (lågstadium) och Eraskolan (mellanstadium) är syskonskolor, i Ljungsbro straxt utanför Linköping (mitt emellan Göta kanal och Chokladfabriken) som lyckas mycket väl med sitt uppdrag. På våra skolor har vi en trygg, lugn och studiefokuserad skolvardag. Vi tror på små skolor med små klasser (runt 20 elever per klass) och hög lärartäthet, där ledorden är engagemang, trygghet och resultat. Hos oss ger vi alla elever reella förutsättningar att lyckas bättre med sin skolgång. Hos oss får du reella möjligheter att bidra till att göra skolan till det den ska vara, en viktig plats i våra elevers dagliga varande. Småskolan & Eraskolan har ca 140 elever och drygt 20 anställda. Här finns en trygg och långsiktig skolledning och professionella kollegor.


Våra skolor är små i förhållande till många andra. Det ger stora möjligheter men också behov av att man kan anpassa arbetsformer. Arbetsuppgifterna är framförallt inriktade på arbetet kring enskilda elever. Hos oss blir du en viktig kugge i vårt elevhälsoteam och arbetar särskilt nära vår rektor och vår skolsköterska. Tjänsten är behovsbaserad, timtjänstgöring, och kan i stor utsträckning anpassas efter den sökandes förutsättningar och möjligheter. Det här är en utmärkt tjänst att komplettera annan, större, tjänst med. Du delar din tid hos oss mellan Småskolan (åk F-2) och Eraskolan (åk 3-6) som ligger helt nära varandra. Återigen; Det finns stora möjligheter till flexibilitet för tjänsten.


Vi tror att du är utbildad socionom med någon form av ytterligare specialisering. Du ser kuratorsarbetet som en viktig möjlighet att bidra till varje elevs förutsättningar för att lyckas så bra som möjligt i skolan. Du är en trygg person med driv och är en klippa på elevsamtal och utvecklande arbete hos varje elev du möter. Du jobbar, precis som vi, utifrån tanken om "active coping" (Kadowaki m fl). Vi tror att du har några års (eller kanske många års) erfarenhet av kuratorsarbete med barn och/eller unga, men har det inte som krav - det viktigaste är viljan till att göra ett bra arbete och att utvecklas i yrkesrollen. Vi har en grundförhoppning om ett långsiktigt samarbete.


Arbetet innehåller gängse kuratorsuppgifter som elevhälsoteamsarbete, uppföljningsarbete, elevsamtal och föräldrakontakter, i en miljö som ger reella möjligheter att göra ett bra jobb. Visst utredningsarbete förekommer också på gängse vis. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga kvalifikationer.


Kom och bli del av teamet som skapar en kunskapsfylld och framåt skolvardag för våra elever!
Vi tar tacksamt emot din ansökan, inklusive personligt brev och CV, via e-post, gärna så snart som möjligt.

Ansök nu

Kurator till Seniormottagningen

Kurator
Läs mer Jan 11
Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter 
Söker du ett stimulerande och meningsfullt arbete samt med trivs att arbeta i team? Då finns det en ledig tjänst som kurator på Seniormottagningen!

Som kurator hos oss arbetar du med enskilda stödsamtal, samtalsgrupper, tematräffar och i andra sociala sammankomster. I arbetet ingår även att ge samhällsvägledning och socialrådgivning. Mottagningen bedriver även uppsökande arbete för att nå seniorer som inte har möjlighet att ta sig till oss där vi gör hembesök och även finns tillgängliga på träffpunkter för seniorer. 

I dina arbetsuppgifter ingår även att ge stöd och förbereda seniorer inför hemgång- och/eller flytt till annat boende när senioren exempelvis vistas på korttidsboende. Som kurator på Seniormottagningen samverkar du också med andra aktörer som möter samma målgrupp.

Din arbetsplats
Vård-och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser, samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt. Vår förvaltning bildades 1 januari 2024 och arbetar på uppdrag av Vård- och äldreomsorgsnämnden. 

Seniormottagningen startade 2022 med målsättning att öka den psykiska hälsan och minska ensamhet hos personer som är 65 år och äldre. Vår verksamhet erbjuder olika former av stöd för att öka det psykosociala välmåendet och stötta seniorerna att hitta nya sammanhang. Vi består av fem kuratorer som har ett nära samarbete med varandra i det dagliga arbetet. I tjänsten arbetar du sektorsövergripande och kommer att samverka med både kommunala och privata utförare. 

Verksamheten är belägen i centrala Linköping och arbetstiden är förlagd dagtid måndag-fredag. Vi tillämpar flextidsavtal. Om du vill läsa mer om vår verksamhet kan du göra det här. 

Du som söker
Vi söker dig som är utbildad socionom eller beteendevetare alternativt har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet från socialt arbete och vi ser det som meriterande om du har vana såväl som erfarenhet av målgruppen 65+ samt haft stöd och vägledande samtal. Det är också meriterande om du har erfarenhet av mottagningsverksamhet samt har lett grupper. Resor förekommer i tjänsten och därav är B-körkort ett krav för tjänsten.

Du som söker är en trygg och stabil person som har ett flexibelt och öppet förhållningssätt. Vidare har du en helhetssyn, förstår din roll och ser till verksamhetens bästa. Du har en god samarbetsförmåga och kan relatera till både målgruppen och kollegor på ett lyhört sätt där du också har förmågan att lyssna och kommunicera. Du är lojal och uttrycker en positiv attityd till arbetet och handlar i enlighet med fattade beslut och styrdokument. 

Stämmer detta in på dig? Välkommen med din ansökan! 

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12430

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Kurator till Studenthälsan

Kurator
Läs mer Dec 18
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu en kurator till Studenthälsan.

Om jobbet
Du kommer att arbeta med individuella lösningsfokuserade samtal med studenter. Din placering är främst i Linköping men kan även komma att inbegripa arbete i Norrköping beroende på efterfrågan av samtal. Du bör känna dig bekväm med att använda engelska i samtal för att kunna möta våra internationella studenter.

Om dig

Vi söker dig som är trygg, stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du arbetar bra med andra människor och har en empatisk förmåga samtidigt som du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. 

Vi vill att du har:


• akademisk examen inom beteendevetenskap, socionomexamen eller annan likvärdig utbildning
• grundläggande psykoterapeututbildning steg 1
• erfarenhet av individuella samtal (exempelvis inom primärvård, företagshälsovård, psykiatri eller motsvarande)
• mycket goda kunskaper i både tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:


• grundläggande psykoterapeututbildning med KBT inriktning
• erfarenhet av digitala stödsamtal
• samtalserfarenhet med inriktning mot unga vuxna 

Din arbetsplats

Studenthälsan är en enhet inom Studentavdelningen vid Universitetsförvaltningen. Studenthälsan erbjuder förebyggande insatser till studenter vid Linköpings universitet, med fokus på att främja studenters hälsa och studieförhållanden. Vi arbetar med hälsofrågor, livsstilsfrågor och alkohol- och drogrelaterade frågor samt erbjuder stödsamtal, kurser och workshops. Studenthälsan ansvarar även för krisstöd till universitetets studenter och arbetar nära studentkårerna.

Om anställningen

Tillsvidare. Heltid

Tillträde enligt överenskommelse. 

Lön och förmåner

Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning. 

Vi erbjuder möjlighet till distansarbete viss del av din arbetstid när verksamhetens behov och arbetsuppgifterna medger detta.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 15 januari 2024. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.
Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Nov 27
Om oss
Clockwork Skolbemanning & Rekrytering är företaget med mångårig erfarenhet av skolverksamhet. Vi bistår huvudmän och skolledare över hela landet med bemanning och rekrytering av all skolpersonal – från förskola till högskola. Vi arbetar mot samtliga skolformer och kan genom goda samarbeten och relationer skapa utrymme för det som vi tycker är viktigt – att du som skolledare och pedagog får vara elevernas främsta resurs för inlärning.

Vi har själva varit verksamma inom skolan i olika roller och har således en djup förståelse och insikt i uppdraget- så när ni samarbetar med oss, får ni all vår kompetens på köpet!

För dig som söker nya utmaningar, har vi stora nätverk. För dig som söker personal eller annat stöd, erbjuder vi skräddarsydda lösningar.
Alla våra konsulter erbjuds ”lön varje fredag”, gemensamma aktiviteter samt stöd av legitimerade lärare. Vi är självklart auktoriserade och ISO-certifierade.

Vill du bli en av oss?
Registrera en jobbevakning via www.pedagogjobb.nu eller besök vår hemsida för mer information om hur vi arbetar och vad vi erbjuder www.clockworkpersonal.se/skolbemanningochrekrytering

Om företaget
Vi söker kurator till en av våra samarbetspartners där du kommer arbeta med unga. Arbetsplatsen är centralt belägen och det är enkelt att ta sig dit med kollektivtrafiken.

Dina arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som vill och kan vara med att stötta upp befintlig organisation vid arbetstoppar, längden och omfattningen kommer att variera och utgår ifrån uppdragsgivarens behov.

Du kommer att självständigt arbeta med att ta emot studenter i stödjande och rådgivande samtal. Samtalen är individuella och ska vara lösningsfokuserade. I uppdraget ingår journalföring i verksamhetens journalsystem.

Din profil
Vi välkomnar dig som tidigare har arbetat som kurator, gärna med ungdomar alternativt med unga vuxna att söka tjänsten. För att lyckas i rollen som kurator tror vi att du är utbildad socionom alternativt har annan utbildning som bedöms vara likvärdig, har du dessutom en grundläggande psykoterapiutbildning ser vi det som meriterande.

Som person har du lätt för att skapa förtroendefulla relationer och du trivs i sociala sammanhang. Du är trygg i din yrkesroll vilket visar sig genom att du tar egna initiativ och vet vad som behöver göras.

Ansökan
Är det dig vi söker?
Skicka in din ansökan till oss redan idag!
Sök tjänsten via: www.clockworkpeople.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar skolan med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare Elin Sanfridsson.

Följ oss:
www.linkedin.com/company/clockwork-skolbemanning
www.facebook.com/skolbemanning

Få förslag på tjänster som passar dig.
www.pedagogjobb.nu

Ansök nu

Skolkurator åk 7-9

Kurator
Läs mer Sep 17
Skolkurator på Thea Linköping
Rollen
Thea Linköping söker en kurator som delar uppfattningen att skolans förmåga att möta elever och utvecklas för elevernas bästa beror på din och andras förmåga att arbeta för en kultur där elevens mående och sociala utveckling är grunden till för lärande och bildning.
Som kurator är det av vikt att du vill använda dina förmågor för att arbeta direkt med elev samtidigt som du deltar som en drivande och kompetent kraft i elevhälsans långsiktiga främjande och förebyggande arbete.


Om Thea Linköping
På Thea siktar vi mot höga mål och stora skolvisioner. Här binder retorikundervisning och det svenska språket ihop skolans viktiga kärnämnen. Matematiken får ett extra lyft med spetsgrupp där eleverna möter högt ställda mål och en genomtänkt struktur. Att vår vision utövas i lagom stora skolor betyder dessutom att alla elever bli sedda och uppmärksammade av närvarande och engagerade vuxna.
På Thea möter du engagerade lärare och elever i årskurs 7 till 9 i en trygg skolmiljö.
Thea är en del av Tellusskolan som driver två starka och efterfrågade varumärken; Robinsonskolorna i Enköping och Thea i Linköping och Bromma med sammanlagt runt 900 utbildningsplatser.

Arbetsuppgifter
Vår uppfattning är att du kommer att dela din tjänst så att du arbetar mot enskilda elever och med elevgemensamma frågor inom ramen för elevhälsan. Som skolkurator har du ansvar att arbeta främjande, förebyggande och åtgärdande avseende psykosociala faktorer. Din roll är att arbeta med eleverna i hela deras sociala sammanhang om behov finns i samarbete med externa myndigheter och instanser.
Du samarbetar nära övrig personal inom elevhälsan och nära skolans kollegium och tar i det arbetet ansvar för projekt eller uppgifter inom skolans läsårsbundna verksamhet, bland annat avseende årliga uppdateringar av plan mot kränkande behandling, elevhälsomöten och elevkonferenser samt uppföljning av incidentrapporter.

Dagliga arbetsuppgifter
Bidra med insatser i socialt och psykosocialt arbete på individ-, grupp-, organisations- och samhällsnivå.
Medverka till att alla elever uppnår kunskapsmålen och utvecklas socialt och emotionellt i en miljö som främjar lärande.
Uppmärksamma elever som far illa, elever i socialt utsatta sammanhang och elever som visar tecken på psykisk ohälsa.
Tillsammans med elevhälsans övriga professioner medverka till att elever i behov av särskilt stöd får sina behov allsidigt kartlagda och bedömda.
Samverka kring insatser för enskilda elever med verksamheter och myndigheter utanför skolan som har barn och ungdomar som målgrupp.
Medverka till att skolan arbetar hälsofrämjande och förebyggande mot psykisk ohälsa, mobbing, kränkande behandling, diskriminering och trakasserier.


Kompetenser
Socionom eller motsvarande

Meriterande erfarenheter
Relevant utbildning och erfarenhet för kuratorsuppdraget, socionom eller motsvarande.
Arbetslivserfarenhet av arbete på högstadium eller av elevhälsans ansvarsområden eller arbete i nära samverkan med vårdnadshavare. Psykoterapeutisk kompetens eller erfarenhet.
Erfarenhet av sociala och emotionellt arbete med elever


Egenskaper
Du har ett stort engagemang för elevernas lärande och utveckling.
Du har god förmåga att rådgiva och ge konsultativa insatser.
Du skapar goda relationer med eleverna.
Du har god samarbetsförmåga med medarbetare och vårdnadshavare.
Du har fungerande rutiner runt dokumentation och uppföljning.
Dessutom gillar du att ha kul på jobbet!


Vårt erbjudande till dig
Ett gott samarbete med engagerade och kompetenta kollegor på en skola där både elever och lärare trivs.
Urval och intervjuer sker löpande.
Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så ansök så snart som möjligt om du känner att tjänsten som är rätt för dig.
Tjänsten omfattar 100% eller eget önskemål

Ansök nu

KOPIA AV Samtalsterapeut/kurator

Kurator
Läs mer Aug 24
Information om arbetsplatsen
Vårdcentralen Trädgårdstorget bedrivs i relativt nyrenoverade och fräscha lokaler och har fina kvalitetsparametrar och nöjda patienter.

Antalet listade patienter på mottagningen är idag ca 7500. Vi arbetar på uppdrag av Region Östergötland med auktorisation inom vårdvalssystemet.  

Vi ser till individen, har generösa förmåner med bland annat friskvårdsbidrag och flexramsavtal samt jobbar nära varandra vilket bidrar till en hemtrevlig atmosfär. I dagsläget finns cirka 28 medarbetare i olika professioner.  

Arbetsuppgifter
Det psykologiska behandlingsarbetet på vårdcentralen är en viktig del av vår verksamhet. Samtalsmottagningen består i dagsläget av två samtalsterapeuter varav en arbetar del av tid som rehabiliteringskoordinator. Arbetet består i bedömning, behandling av psykisk hälsa som ryms inom ramen för första linjens psykiska vård. Vi erbjuder sedvanlig primärvårdsanpassad KBT och internetadministrerad KBT. Uppdraget innebär också en konsultativ roll gentemot övriga kollegor på vårdcentralen. Det finns stora möjligheter att vara delaktig i att utveckla arbetssättet och rutinerna på samtalsmottagningen och hur samarbetet mellan olika professioner ser ut. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete med engagemang i vårdcentralens utvecklings- och kvalitetsarbete.  

Kvalifikationer
Du är samtalsterapeut, kurator med steg 1 utbildning i KBT. Erfarenhet av behandlingsarbete inom primärvård/psykiatri/företagshälsovård är meriterande. 

 

Personliga egenskaper
Som person är du stabil och har lätt för att anpassa dig till de situationer arbetet kräver. Du har god samarbetsförmåga, är strukturerad och har stort engagemang för arbetssättet inom primärvården. Du bidrar till ett gott arbetsklimat med ett positivt och professionellt förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga gentemot patienter och medarbetare. Vid anställning lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och bidrag till arbetsgruppen. 

Övrig information
Tjänsten gäller 100 % eller enligt överenskommelse 
Intervjuer sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.   

Om Praktikertjänst


Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare är drygt 7 100.

Ansök nu

Vi söker en Samtalsterapeut/kurator

Kurator
Läs mer Aug 24
Information om arbetsplatsen
Vårdcentralen Trädgårdstorget bedrivs i relativt nyrenoverade och fräscha lokaler och har fina kvalitetsparametrar och nöjda patienter.

Antalet listade patienter på mottagningen är idag ca 7500. Vi arbetar på uppdrag av Region Östergötland med auktorisation inom vårdvalssystemet.  

Vi ser till individen, har generösa förmåner med bland annat friskvårdsbidrag och flexramsavtal samt jobbar nära varandra vilket bidrar till en hemtrevlig atmosfär. I dagsläget finns cirka 28 medarbetare i olika professioner.  

Arbetsuppgifter
Det psykologiska behandlingsarbetet på vårdcentralen är en viktig del av vår verksamhet. Samtalsmottagningen består i dagsläget av två samtalsterapeuter varav en arbetar del av tid som rehabiliteringskoordinator. Arbetet består i bedömning, behandling av psykisk hälsa som ryms inom ramen för första linjens psykiska vård. Vi erbjuder sedvanlig primärvårdsanpassad KBT och internetadministrerad KBT. Uppdraget innebär också en konsultativ roll gentemot övriga kollegor på vårdcentralen. Det finns stora möjligheter att vara delaktig i att utveckla arbetssättet och rutinerna på samtalsmottagningen och hur samarbetet mellan olika professioner ser ut. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete med engagemang i vårdcentralens utvecklings- och kvalitetsarbete.  

Kvalifikationer
Du är samtalsterapeut, kurator med steg 1 utbildning i KBT. Erfarenhet av behandlingsarbete inom primärvård/psykiatri/företagshälsovård är meriterande. 

 

Personliga egenskaper
Som person är du stabil och har lätt för att anpassa dig till de situationer arbetet kräver. Du har god samarbetsförmåga, är strukturerad och har stort engagemang för arbetssättet inom primärvården. Du bidrar till ett gott arbetsklimat med ett positivt och professionellt förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga gentemot patienter och medarbetare. Vid anställning lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och bidrag till arbetsgruppen. 

Övrig information
Tjänsten gäller 100 % eller enligt överenskommelse 
Intervjuer sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.   

Om Praktikertjänst


Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare är drygt 7 100.

Ansök nu

Uppskattad Kurator till en fantastisk skola (deltid)

Kurator
Läs mer Aug 17
Välkommen till en skola med positivt elevklimat och driven skolvardag!


Efter 11 värdefulla och givande år tillsammans går vår uppskattade kurator vidare till nya arbetsuppgifter och vi behöver fylla på med en ny, brilliant kuratorskollega.


Småskolan (lågstadium) och Eraskolan (mellanstadium) är syskonskolor, i Ljungsbro straxt utanför Linköping (mitt emellan Göta kanal och Chokladfabriken) som lyckas mycket väl med sitt uppdrag. På våra skolor har vi en trygg, lugn och studiefokuserad skolvardag. Vi tror på små skolor med små klasser (ca 20 elever per klass) och hög lärartäthet, där ledorden är engagemang, trygghet och resultat. Hos oss ger vi alla elever reella förutsättningar att lyckas bättre med sin skolgång. Hos oss får du reella möjligheter att bidra till att göra skolan till det den ska vara, en viktig plats i våra elevers dagliga varande. Småskolan & Eraskolan har ca 130 elever och drygt 20 anställda. Här finns en trygg och långsiktig skolledning och professionella kollegor.


Hos oss blir du en viktig kugge i vårt elevhälsoteam och arbetar särskilt nära vår rektor och vår skolsköterska. Tjänsten beräknas omfatta ungefär en halvdag varannan vecka, men kan i stor utsträckning anpassas efter den sökandes förutsättningar och möjligheter. Det här är en utmärkt tjänst att komplettera annan, större, tjänst med. Du delar din tid hos oss mellan Småskolan (åk F-2) och Eraskolan (åk 3-6) som ligger helt nära varandra. Återigen; Det finns stora möjligheter till flexibilitet för tjänsten.


Vi tror att du är utbildad socionom med någon form av ytterligare specialisering. Du ser kuratorsarbetet som en viktig möjlighet att bidra till varje elevs förutsättningar för att lyckas så bra som möjligt i skolan. Du är en trygg person med driv och är en klippa på elevsamtal och utvecklande arbete hos varje elev du möter. Du jobbar, precis som vi, utifrån tanken om "active coping" (Kadowaki m fl). Vi tror att du har några års (eller kanske många års) erfarenhet av kuratorsarbete med barn och/eller unga, men har det inte som krav - det viktigaste är viljan till att göra ett bra arbete och att utvecklas i yrkesrollen. Vi har en grundförhoppning om ett långsiktigt samarbete.


Arbetet innehåller gängse kuratorsuppgifter som samtal, elevhälsoteamsarbete, uppföljningsarbete och föräldrakontakter, i en miljö som ger reella möjligheter att göra ett bra jobb. Visst utredningsarbete förekommer också på gängse vis. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga kvalifikationer.


Kom och bli del av teamet som skapar en kunskapsfylld och framåt skolvardag för våra elever!
Vi tar tacksamt emot din ansökan, inklusive personligt brev och CV, via e-post, gärna så snart som möjligt.

Ansök nu

DBT-terapeut Psykiatriska kliniken

Kurator
Läs mer Aug 15
Psykiatriska kliniken i Linköping är den största psykiatriska kliniken i Östergötland och vi satsar på att bli den bästa psykiatrin i Sverige.

Vi är också en universitetsklinik och har nära samarbete med forskning och utbildning. Kliniken har cirka 300 medarbetare och bedriver öppen- och slutenvård inom psykiatri och beroendevård. Målet är alltid trygg och sammanhållen vård med patients behov i fokus. Vi vill också vara ledande när det gäller hållbarhet i arbetslivet och då behöver vi bland annat fler engagerade medarbetare! 

Vi söker nu dig som har är eller har ett stort intresse för att bli  DBT-terapeut.

Arbetsbeskrivning
DBT är en behandling för patienter med EIPS-diagnos. Det är ett mindre team som bedriver behandling i grupp och individuellt. I behandlingen ingår även att ha jourtelefon där patienterna kan nå sin behandlare kvällstid mellan vissa klockslag. Ersättning för detta för man utöver sin grundlön. Du arbetar tätt ihop med dina kollegor i teamet och har strukturerade behandlingskonferenser, där fokus är utveckling av dig själv som terapeut för att tillhandahålla så bra behandling som möjligt för patienterna. Du får också extern handledning.

DBT-terapeut är du på en del av din tjänst, övriga tiden jobbar utifrån din yrkesprofession i något av våra allmänpsykiatriska basteam. 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en vårdrelaterad utbildning, och gärna dig med medicinsk kunskap.

Det är mediterande om du grundläggande psykoterapeututbildning i KBT eller motsvarande.

Är men ej utbildad DBT-terapeut får man genomgå denna utbildning som en del i sin kompetensutveckling.

Personliga egenskaper
Du behöver ha ett stort intresse för att jobba med patienter med EIPS-diagnos. Uppdraget som DBT-terapeut passar dig som vill utvecklas långsiktigt. Grundutbildning  är 1år och sedan brukar det krävas 1-3 år praktiskt terapiarbete innan man kan anses vara klar med sin grundutbildning som DBT-terapeut. Du är strukturerad, lyssnar, kommunicerar och är en lagspelare med teamkänsla. Du ska även kunna planera, organisera och prioritera i ditt eget arbete på ett effektivt sätt.  Du tycker att trivsel och den sociala arbetsmiljön är viktig för arbetsplatsen.  Du behöver också vara villig till att arbeta kvällstid i form av att bemanna jourtelefon. I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning och ansökan
Detta är en anställning på 100% i din grundprofession.

Ansök redan idag via https://regionostergotland.varbi.com/se/?jobtoken=187cbb40243985d5fd88724cb45ba2d32890c166e

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till ett härligt kuratorsgäng på Rehabenheten

Kurator
Läs mer Aug 22
Rehabenheten MC är en egen resultatenhet som ingår i Medicincentrum (MC).

Enheten tillhandahåller arbetsterapeuter, fysioterapeuter och kuratorer för klinikerna inom MC.

Vi på rehabenheten ska erbjuda patienterna:
- bästa möjliga rehabilitering och psykosocialt stöd
- insatser som ger förutsättningar och stöd för patientens eget ansvar för sin hälsa

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en kurator på 50% till Rehabenheten för placering i huvudsak på Endokrinkliniken, inom öppenvård/slutenvård på Universitetssjukhuset i Linköping. Arbetsuppgifterna innebär psykosocialt arbete bestående av stödsamtal med patienter och närstående samt rådgivning och vägledning i sociala frågor. Då vi arbetar med kroniskt sjuka patienter så är arbete med acceptans centralt. Arbetet är stimulerande och kräver egna initiativ och god samarbetsförmåga. Enheten består av sex kuratorer som arbetar mot olika enheter inom MC.

Utbildning och erfarenhet
Socionomexamen. Gärna Leg. Hälso- och sjukvårds kurator. Önskvärt är erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård och andra former av socialt arbete. Erfarenhet av diabetesvård är meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg och stabil med välgrundade och tydliga värderingar som du baserar ditt agerande på. Du arbetar bra med andra, är bra på att lyssna och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi värdesätter god samarbetsförmåga, flexibilitet och ansvarstagande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning
Detta är en tillsvidareanställning på 50% med tillträde omgående.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kan ske fortlöpande. 

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator/psykoterapeut till Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen

Kurator
Läs mer Aug 9
Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) inom Psykiatricentrum är en verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar från 0 till 18 år.

Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen är en del av barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Linköping som bedriver kvalificerat utrednings- och behandlingsarbete. Kärnverksamheten består av öppen-, mellan- och slutenvård samt flera subspecialiserade enheter såsom ätstörningsmottagningen, ätstörningsenheten (länsteam), traumamottagningen Elefanten, föräldra- och spädbarnsverksamheten Hagadal och Barnahus. Bup är även i uppstarten av integrerad för barn placerade på SiS Folåsa.

På kliniken eftersträvar vi ett varmt och öppet arbetsklimat. Kliniken är en universitetsvårdande enhet, vilket innebär att kärnverksamheter är, jämte hälso- och sjukvård, klinisk forskning och utbildning, liksom kunskapstillämpning och kunskapsspridning för hälso- och sjukvårdens utveckling.

Förbättrings- och utvecklingsarbete är en del av vår vardag och vi bedriver även undervisning och forskning. Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, med sina cirka 160 anställda, är för närvarande inne i en spännande utvecklingsfas där vi tillsammans får möjlighet att påverka och utforma framtidens barnpsykiatri. Välkommen att bli en av oss!

Arbetsbeskrivning
BUP-mottagningen består av flera tvärprofessionella team såsom bedömningsteam, basbehandlingsteam, behandlingsteam och autismteam. Samtliga team har hög kompetens inom respektive fält och man har där ett stort utbyte och stöd av varandra i det dagliga arbetet. På mottagningen arbetar vi efter nationella riktlinjer och beprövad erfarenhet.

Du kommer tillhöra ett av våra behandlingsteam och dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av bedömnings-, utrednings- och behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer samt telefonrådgivning och att vara aktiv i någon av de många gruppinterventioner som vi erbjuder våra patienter och deras anhöriga. I arbetsuppgifterna ingår även nära samarbete med vårdgrannar. Vi ser att du kommer att vara en engagerad deltagare i det kunskaps- och metodutvecklingsarbete som aktivt bedrivs på kliniken.

Utbildning och erfarenhet
Socionomexamen eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer lämplig. Psykoterapeutisk vidareutbildning motsvarande minst steg 1 är meriterande. 

Erfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer ses som en merit. Vi lägger stor vikt vid personlig mognad och lämplighet.

Personliga egenskaper
Att arbeta på BUP mottagningen kräver personlig mognad. Du behöver kunna arbeta självständig och vara självgående i ditt arbete samtidigt som de ställs krav på god samarbetsförmåga. 
Du bör kunna angripa dina uppgifter på ett strukturerat och medvetet vis. 

Ansökan och anställning
Ansök redan idag, via https://regionostergotland.varbi.com/se/?jobtoken=1bbaf3b0ae2b87732535a77a222c88bfc56d0cfd4

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Uppskattad Kurator till en fantastisk skola (deltid)

Kurator
Läs mer Maj 26
Välkommen till en skola med positivt elevklimat och driven skolvardag!


Efter 11 värdefulla och givande år tillsammans går nu vår uppskattade kurator vidare till nya arbetsuppgifter och vi behöver fylla på med en ny, brilliant kuratorskollega.


Småskolan (lågstadium) och Eraskolan (mellanstadium) är syskonskolor, i Ljungsbro straxt utanför Linköping (mitt emellan Göta kanal och Chokladfabriken) som lyckas mycket väl med sitt uppdrag. På våra skolor har vi en trygg, lugn och studiefokuserad skolvardag. Vi tror på små skolor med små klasser (ca 20 elever per klass) och hög lärartäthet, där ledorden är engagemang, trygghet och resultat. Hos oss ger vi alla elever reella förutsättningar att lyckas bättre med sin skolgång. Hos oss får du reella möjligheter att bidra till att göra skolan till det den ska vara, en viktig plats i våra elevers dagliga varande. Småskolan & Eraskolan har ca 130 elever och drygt 20 anställda. Här finns en trygg och långsiktig skolledning och professionella kollegor.


Hos oss blir du en viktig kugge i vårt elevhälsoteam och arbetar särskilt nära vår rektor och vår skolsköterska. Tjänsten beräknas omfatta ungefär en halvdag varannan vecka, men kan i stor utsträckning anpassas efter den sökandes förutsättningar och möjligheter. Det här är en utmärkt tjänst att komplettera annan, större, deltidstjänst med. Du delar din tid mellan Småskolan (åk F-2) och Eraskolan (åk 3-6) som ligger helt nära varandra.


Vi tror att du är utbildad socionom med någon form av ytterligare specialisering. Du ser kuratorsarbetet som en viktig möjlighet att bidra till varje elevs förutsättningar för att lyckas så bra som möjligt i skolan. Du är en trygg person med driv och är en klippa på elevsamtal och utvecklande arbete hos varje elev du möter. Du jobbar, precis som vi, utifrån tanken om "active coping" (Kadowaki m fl). Vi tror att du har några års (eller kanske många års) erfarenhet av kuratorsarbete med barn och/eller unga.


Arbetet innehåller gängse kuratorsuppgifter som samtal, elevhälsoteamsarbete, uppföljningsarbete och föräldrakontakter, i en miljö som ger reella möjligheter att göra ett bra jobb. Visst utredningsarbete förekommer också på gängse vis. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga kvalifikationer.


Kom och bli del av teamet som skapar en kunskapsfylld och framåt skolvardag för våra elever!
Vi tar tacksamt emot din ansökan, inklusive personligt brev och CV, via e-post, gärna så snart som möjligt.

Ansök nu

Socionom/Kurator till bedömningsteamet, BUP

Kurator
Läs mer Jun 1
Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) inom Psykiatricentrum är en verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar från 0 till 18 år.

Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen är en del av barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Linköping som bedriver kvalificerat utrednings- och behandlingsarbete. Kärnverksamheten består av öppen-, mellan- och slutenvård samt flera subspecialiserade enheter såsom ätstörningsmottagningen, ätstörningsenheten (länsteam), traumamottagningen Elefanten, föräldra- och spädbarnsverksamheten Hagadal och Barnahus.

På kliniken eftersträvar vi ett varmt och öppet arbetsklimat. Kliniken är en universitetsvårdande enhet, vilket innebär att kärnverksamheter är, jämte hälso- och sjukvård, klinisk forskning och utbildning, liksom kunskapstillämpning och kunskapsspridning för hälso- och sjukvårdens utveckling. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en del av vår vardag och vi bedriver även undervisning och forskning. Vi har forskningsledare, professor och psykologiskt ledningsansvarig (PLA) i verksamheten.

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, med sina cirka 160 anställda, är för närvarande inne i en spännande utvecklingsfas där vi tillsammans får möjlighet att påverka och utforma framtidens barnpsykiatri. Välkommen att bli en av oss!

Arbetsbeskrivning
Vi söker en socionom/kurator till vårt bedömningsteam som är intresserad av att få möjlighet att tillsammans med teamkollegor (olika professioner) utveckla teamet och det kvalificerade bedömningsarbete vi genomför med barn, ungdomar och deras familjer. Detta gör vi i en miljö som präglas av ett gott kollegialt stöd. Som socionom/kurator i vårt bedömningsteam är de grundläggande arbetsuppgifterna i huvudsak barnpsykiatriska bedömningar. Här träffar du patienter för bedömning oavsett diagnostisk frågeställning. Den barnpsykiatriska bedömningen ligger sedan till grund för vidare behandlings- och utredningsinsatser. I arbetsuppgifterna ingår telefonrådgivning och att vara kursledare i någon av de många grupper som vi erbjuder våra patienter och deras anhöriga. Du kommer vid behov att samverka inom organisationen, med externa vårdgrannar och andra samverkanspartners.


Det finns goda möjligheter till vidareutbildning och/eller specialisering. Teamarbetet är centralt och möjligheterna är många att vara med och påverka verksamheten genom kunskaps- och metodutveckling.

Kliniken erbjuder regelbunden handledning, introduktionsprogram samt ett mentorsprogram. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en ständigt pågående del av vår vardag och vi bedriver förutom forskning även undervisning inom flera olika verksamhetshetsfält. Egen önskan till utveckling tillvaratas och uppmuntras och främjar möjligheten att utvecklas, möjligheterna till vidareutbildning är stora.

#LI-Onsite

Utbildning och erfarenhet
Socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriska bedömningar, utrednings- och behandlingsarbete inom psykiatrisk verksamhet eller med barn, ungdomar och deras familjer är meriterande. Psykoterapeutisk vidareutbildning motsvarande minst steg 1 är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig mognad och lämplighet.

Personliga egenskaper
En förutsättning för att arbeta inom bedömningsteamet är att du trivs i grupp och i nära samarbete med kollegor och andra aktörer kring patienten. Du behöver vara stabil och klara av en hög grad av flexibilitet både vad gäller planering och det som händer i stunden. Det är en klar fördel om du är en person som stimuleras av den utmaning och möjlighet det innebär. Arbetet planeras och organiseras självständigt men också mycket i samverkan med kollegor varvid personlig förmåga att få till en god struktur och planering förordas.

Ansökan och anställning
Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 22
H.

K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus är ett ”sjukhus inom sjukhuset” vilket innebär att vi har vårdavdelningar och öppenvårdsmottagning där de barn som vårdas hos oss får sin vård huvudsakligen på ett och samma ställe. Vi tar emot barn med olika sjukdomar och skador och har för avsikt att ge en sammanhållen vård med fokus på familjen.

Vi är en verksamhet i ständig utveckling och vårt uppdrag utökas i takt med att vår kunskap ökar inom områden rörande sjukdomar som drabbar barn och ungdomar. I vår verksamhet bedriver vi också forskning, som en självklar del av det kliniska arbetet.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu kurator till verksamheten. I arbetet ingår att träffa svårt sjuka barn och familjer i kris. I arbetsuppgifterna ingår vidare att ge psykosocialt stöd till barn/ungdomar och vårdnadshavare både vid längre vistelse på sjukhuset och i samband med vård/uppföljningar inom öppenvården.  I uppdraget ingår också att ge stöd till patienter i behov av kontakt med andra myndigheter och olika kommunala verksamheter. #LI-Onsite

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig med socionomexamen. Meriterande är legitimation som sjukvårdskurator. Meriterande är också erfarenhet av tidigare arbete med barn och ungdomar samt deras familjer inom verksamheter som barnpsykiatri, socialtjänst eller annan likvärdig erfarenhet.

Fortbildning/forskning

 Vi erbjuder fortbildning och systematisk kompetensutveckling.

Forskning är en integrerad del av vår verksamhet och vi bedriver flera forskningsprojekt där vi ingår i olika nationella forskningsnätverk. Har du intresse för forskning är vi rätt arbetsplats för dig!

Paramedicinska gruppen

Du kommer att ha din tillhörighet i den paramedicinska gruppen, som har sin utgångspunkt i det interprofessionella samarbetet och lärandet. I denna grupp träffas ni regelbundet för att ta del av information och diskutera gemensamma frågor.

Den paramedicinska gruppen består av olika kompetenser; fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, psykologer, specialpedagog, lekterapeuter, logoped, dietister, sjuksköterska och koordinator.

Personliga egenskaper

Du har en naturlig förmåga att kommunicera och skapa bra samarbeten med olika professioner. Du är flexibel, ser möjligheterna i förändringar och har en positiv inställning. Ditt arbetssätt kännetecknas av en god kvalitet samtidigt som du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning
Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator/socionom med placering på Närvårdskliniken

Kurator
Läs mer Apr 26
Vill du bli en del av Rehabgruppen i Rörelse och hälsa och bidra till framtidens rehabilitering för patientens bästa hälsa.

Rörelse och hälsa, som ingår i Närsjukvården i centrala Östergötland, vänder sig till personer som behöver rehabilitering på grund av sjukdom, skada eller livsstilsrelaterade besvär. Här arbetar sammanlagt cirka 130 personer, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, kuratorer och administratörer.

Rehabgruppen är en del av Rörelse och hälsa, enheten tillhandahåller kuratorer, arbetsterapeuter samt fysioterapeuter inom flera av sjukhusets verksamheter. Målet är alltid trygg och sammanhållen vård med patientens behov i fokus.

Arbetsbeskrivning
På Rehabgruppen arbetar det idag sex kuratorer mot fyra olika kliniker på Universitetssjukhuset i Linköping varav aktuell tjänst har placering på närvårdskliniken/ LAH.

Övriga kuratorer arbetar på neurologisk mottagning, neurologisk avdelning, geriatrisk mottagning, geriatrisk avdelning, samt akuten. Kuratorsgruppen har gemensam handledning samt täcker för varandra vid ledigheter och sjukfrånvaro. Som kurator på rehabgruppen har du därför kollegor både på kliniken du arbetar på och kollegor med samma yrkesprofession som dig själv.

 

LAH, en sektion på närvårdskliniken, erbjuder specialiserad hemsjukvård och specialiserad palliativ vård såväl i hemmet som i slutenvården. I rollen som kurator på närvårdskliniken är du en del i ett multiprofessionellt team där du stöttar och lotsar patienten och närstående utifrån de psyko-sociala samt socialrättsliga faktorer som finns. Det förutsätter god kunskap om och förmåga att samverka med samhällets olika omsorg/stödinsatser. Du behöver känna dig trygg med att arbeta med palliativa patienter då du möter patienter i livets slutskede. Arbetet innebär till stor del stödsamtal och sorgebearbetning och även viss efterlevnadsuppföljning. Då du ska kommunicera med patienter, närstående och kollegor är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket såväl tal som skrift.

Utbildning och erfarenhet
Du har socionomexamen och erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete. Meriterande är erfarenhet inom hälso- och sjukvård och/eller vidareutbildning inom området.

Körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Som person är du lugn och trygg i dig själv. Du är strukturerad i planeringen av ditt arbete och flexibel i samarbetet med teamen, kuratorskollegor och andra samverkansaktörer. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Ansökan och anställning
Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Semestervikariat Kurator/socionom med placering på Närvårdskliniken

Kurator
Läs mer Apr 20
Vill du bli en del av Rehabgruppen i Rörelse och hälsa och bidra till framtidens rehabilitering för patientens bästa hälsa.

Rörelse och hälsa, som ingår i Närsjukvården i centrala Östergötland, vänder sig till personer som behöver rehabilitering på grund av sjukdom, skada eller livsstilsrelaterade besvär. Här arbetar sammanlagt cirka 130 personer, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, kuratorer och administratörer.

Rehabgruppen är en del av Rörelse och hälsa, enheten tillhandahåller kuratorer, arbetsterapeuter samt fysioterapeuter inom flera av sjukhusets verksamheter. Målet är alltid trygg och sammanhållen vård med patientens behov i fokus.

Arbetsbeskrivning
På Rehabgruppen arbetar det idag sex kuratorer mot fyra olika kliniker på  universitetssjukhuset i Linköping varav aktuell tjänst har placering på Närvårdskliniken/ LAH.

Övriga kuratorer arbetar på neurologisk mottagning, neurologisk avdelning, geriatrisk mottagning, geriatrisk avdelning, samt akuten. Kuratorsgruppen har gemensam handledning samt täcker för varandra vid ledigheter och sjukfrånvaro. Som kurator på rehabgruppen har du därför kollegor både på kliniken du arbetar på och kollegor med samma yrkesprofession som dig själv.

LAH, en sektion på närvårdskliniken, erbjuder specialiserad hemsjukvård och specialiserad palliativ vård såväl i hemmet som i slutenvården. I rollen som kurator på närvårdskliniken är du en del i ett multiprofessionellt team där du stöttar och lotsar patienten och närstående utifrån de psyko-sociala samt socialrättsliga faktorer som finns. Det förutsätter god kunskap om och förmåga att samverka med samhällets olika omsorg/stödinsatser. Du behöver känna dig trygg med att arbeta med palliativa patienter då du möter patienter i livets slutskede. Arbetet innebär till stor del stödsamtal och sorgebearbetning och även viss efterlevnadsuppföljning. Då du ska kommunicera med patienter, närstående och kollegor är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket såväl tal som skrift.

Utbildning och erfarenhet
Du har socionomexamen och erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete. Meriterande är erfarenhet inom hälso- och sjukvård och/eller vidareutbildning inom området. 
Körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Som person är du lugn och trygg i dig själv. Du är strukturerad i planeringen av ditt arbete och flexibel i samarbetet med teamen, kuratorskollegor och andra samverkansaktörer. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Ansökan och anställning
Anställningen är ett vikariat 20 maj-30 augusti 2023. Vi arbetar med löpande urval ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till Rehabiliteringsmedicinska kliniken

Kurator
Läs mer Apr 14
Rehabiliteringsmedicinska kliniken ansvarar för den specialiserade rehabiliteringen för patienter med ryggmärgsskador och förvärvade hjärnskador.

Kliniken har 16 vårdplatser och är en resursenhet för Sydöstra sjukvårdsregionen. På vårdcentrum i Finspång finns ytterligare 6-8 vårdplatser för intensiv rehabilitering, som vi ansvarar för i samverkan med Närsjukvårdskliniken i Finspång.

Vi har en specialiserad öppen- och slutenvårdverksamhet med ett antal olika inriktningar. Vi arbetar i interprofessionella team där patient, närstående och berörda professioner gemensamt formulerar mål för aktuell rehabilitering. Våra team kännetecknas av ett stort engagemang i arbetet, vi stöttar och hjälper varandra. Vi har en öppen och inbjudande kultur, med en lyhörd ledning. Vi är stolta över vår spetskompetens på kliniken och vi lär av varandra.

Kliniken är idag väl bemannad inom alla personalkategorier.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en kurator för arbetsuppgifter främst inom vår slutenvård avdelning 55. Tjänsten innebär en utökning av kuratorsresurs kopplat till ett utökat uppdrag för kliniken. Ca 20% av arbetstiden kommer att vara förlagd till rehabmedicinska avdelningen i Finspång där restid kan ingå i arbetstiden. Du kommer att ingå i en kuratorsgrupp med två erfarna kollegor, som båda är utbildade i psykoterapi steg 1. Det kommer att finnas utrymme att vara med och utveckla arbetsuppgifterna över tid samt möjlighet till specialisering inom intresseområden.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är psykosocialt behandlingsarbete med tonvikt på olika former av samtalsstöd, så som kris- och stödsamtal med patienter och närstående. I ditt arbete samverkar du med andra vårdgivare och myndigheter. Patientgruppen utgörs både av personer med förvärvad hjärnskada och med förvärvad ryggmärgsskada. Klinikens arbetssätt är teambaserat med betoning på samverkan mellan professioner och interdisciplinära modeller för bedömning och behandling.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med patienter med förvärvade skador i nervsystemet, om du har vidareutbildning i psykoterapi samt legitimation som hälso- och sjukvårdskurator. Vi ser gärna att du har intresse för forskning och utveckling.

Personliga egenskaper
Du är stabil, reflekterande och har förmåga till helhetssyn. Vidare har du god anpassningsförmåga och en vilja och nyfikenhet att lära. Du har en god samarbetsförmåga, har lätt för att kommunicera och tycker om teamarbete. Du är lyhörd för andras kompetens och får gärna vara initiativrik och komma med förslag på lösningar till förbättringar, inom ramen för det professionella området liksom för kliniken. Du kan planera och organisera ditt eget arbete på ett effektivt sätt.

Ansökan och anställning
Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock kommer tjänsten att tillsättas först efter sista ansökningsdag. 

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till nationell högspecialiserad vård

Kurator
Läs mer Mar 27
Psykiatriska kliniken i Linköping är den största Psykiatriska kliniken i Östergötland och vi satsar på att bli den bästa psykiatrin i Sverige.

Vi är också en universitetsklinik och har nära samarbete med forskning och utbildning. Kliniken har cirka 300 medarbetare och bedriver öppen- och slutenvård inom psykiatri och beroendevård. Målet är alltid trygg och sammanhållen vård med patientens behov i fokus. Vi vill också vara ledande när det gäller hållbarhet i arbetslivet och då behöver vi bland annat fler engagerade medarbetareVi söker ytterligare kurator till ny nationell högspecialiserad vård inom könsdysfori.

Då vi med stolthet fått uppdraget att bedriva nationell högspecialiserad vård inom könsdysfori förbereder vi nu kommande arbete med att expandera vårt team som består av kuratorer, psykologer, läkare och vårdadministratörer. Inför uppstarten kommer vi lägga stort fokus på att skapa nya kontaktytor och etablera stark samverkan med våra främsta samarbetspartners lokalt, regionalt och nationellt.

Arbetsbeskrivning
Som kurator i teamet arbetar du med utforskande samtal och stöd. Det innefattar att informera patienten och diskutera alternativa sätt att se på sin identitet och identitetsutveckling, reflektera över alternativ för framtiden och motiv till förändring i patientens process. Du försöker hjälpa till med att hitta stöd och resurser utanför vården vid behov och förskriver vissa hjälpmedel kopplat till Könsdysforin. Utifrån den sociala utredningen och uppföljning efter påbörjad behandling skriver vi utlåtande som underlag inför en ansökan Rättsliga rådet. Under utredningen har du också kontakt med anhöriga – utifrån behov av stöd och information.

Som medarbetare hos oss ges du möjlighet att vidareutbilda dig i för arbetet relevanta områden samt delta vid nationella konferenser och utbildningar, vi ser både handledning och yrkesspecifika träffar som viktigt.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad socionom, gärna med några års erfarenhet av arbete inom psykiatri. Det är en fördel om du har vana/intresse av att möta HBTQ+ - personer och har en förståelse för gruppen. Då du ska kommunicera med patienter, närstående och kollegor är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har engagemang och drivkraft att jobba självständigt men också stor del tillsammans i tvärprofessionellt team. Vi vill att du har intresse av att arbeta med förbättring och utveckling av teamet och vårdprocessen med patientens bästa i fokus. Viktiga förmågor är lyhördhet, god samarbetsförmåga, och trygghet i yrkesrollen. Du trivs med att ha varierande arbetsuppgifter och arbetar givetvis i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

Vi sätter stort värde på den sociala arbetsmiljön och vill att du också tycker det är viktigt att bidra och ha trevligt tillsammans på jobbet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning
Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator/socionom med placering på Rehabgrupp, Närvårdskliniken

Kurator
Läs mer Mar 9
Vill du bli en del av Rehabgruppen i Rörelse och hälsa och bidra till framtidens rehabilitering för patientens bästa hälsa

Rörelse och hälsa, som ingår i Närsjukvården i centrala Östergötland, vänder sig till personer som behöver rehabilitering på grund av sjukdom, skada eller livsstilsrelaterade besvär.

Här arbetar sammanlagt cirka 130 personer, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, kuratorer och administratörer.

Rehabgruppen är en del av Rörelse och hälsa, enheten tillhandahåller kuratorer, arbetsterapeuter samt fysioterapeuter inom flera av sjukhusets verksamheter. Målet är alltid trygg och sammanhållen vård med patientens behov i fokus.

Arbetsbeskrivning
På Rehabgruppen arbetar det idag sex kuratorer mot fyra olika kliniker på Universitetssjukhuset i Linköping varav aktuell tjänst har placering på Närvårdskliniken/ LAH.

Övriga kuratorer arbetar på neurologisk mottagning, neurologisk avdelning, geriatrisk mottagning, geriatrisk avdelning, samt akuten. Kuratorsgruppen har gemensam handledning samt täcker för varandra vid ledigheter och sjukfrånvaro. Som kurator på rehabgruppen har du därför kollegor både på kliniken du arbetar på och kollegor med samma yrkesprofession som dig själv.

LAH, en sektion på närvårdskliniken, erbjuder specialiserad hemsjukvård och specialiserad palliativ vård såväl i hemmet som i slutenvården. I rollen som kurator på närvårdskliniken är du en del i ett multiprofessionellt team där du stöttar och lotsar patienten och närstående utifrån de psyko-sociala samt socialrättsliga faktorer som finns. Det förutsätter god kunskap om och förmåga att samverka med samhällets olika omsorg/stödinsatser. Du behöver känna dig trygg med att arbeta med palliativa patienter då du möter patienter i livets slutskede. Arbetet innebär till stor del stödsamtal och sorgebearbetning och även viss efterlevnadsuppföljning. Då du ska kommunicera med patienter, närstående och kollegor är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket såväl tal som skrift.

Utbildning och erfarenhet
Du har socionomexamen och erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete. Meriterande är erfarenhet inom hälso- och sjukvård och/eller vidareutbildning inom området. Det är ett krav att du har körkort.

Personliga egenskaper
Som person är du lugn och trygg i dig själv. Du är strukturerad i planeringen av ditt arbete och flexibel i samarbetet med teamen, kuratorskollegor och andra samverkansaktörer. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Ansökan och anställning
Anställningen är ett vikariat på 100 %. Anställningsperiod 15 maj - 30 november 2023 med eventuell möjlighet till förlängning. vi arbetar med löpande urval ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till affektiva teamet

Kurator
Läs mer Feb 22
Psykiatriska kliniken i Linköping är den största Psykiatriska kliniken i Östergötland och vi satsar på att bli den bästa psykiatrin i Sverige.

Vi är också en universitetsklinik och har nära samarbete med forskning och utbildning. Kliniken har cirka 300 medarbetare och bedriver öppen- och slutenvård inom psykiatri och beroendevård. Målet är alltid trygg och sammanhållen vård med patients behov i fokus. Vi vill också vara ledande när det gäller hållbarhet i arbetslivet och då behöver vi bland annat fler engagerade medarbetare!  

Vi söker nu kurator till öppenvårdens affektiva team. Teamet består av specialistläkare, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, rehabkoordinator och fysioterapeut och ansvarar för behandling och uppföljning av patienter med bipolär sjukdom och återkommande depressioner. Teamets uppdrag och storlek växer och vi söker dig som är intresserad av att arbeta med affektiva sjukdomar samt vill vara med och utveckla teamets arbetssätt och kuratorns roll.

 

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna innebär att såväl självständigt som tillsammans med andra behandlare bedriva behandlingsarbete för personer med psykisk sjukdom. Du kommer att arbeta i ett multiprofessionellt team. 

I rollen som kurator stöttar och lotsar du patienter och närstående utifrån de psykosociala samt socialrättsliga faktorer som finns. Det psykosociala arbetet innefattar kartläggning, bedömning, samtal och stöd utifrån ett rehabiliteringsperspektiv. Som kurator verkar du också som sakkunnig och kan vid behov vägleda övrig personal i psykosociala frågor som rör till exempel ekonomi samt lotsning till rätt instans inom socialtjänsten. Kuratorns roll i teamet är även att bevaka barnperspektivet. Som kurator deltar du i teamets patient- och närståendeutbildningar.

Du utgår från våra lokaler i det nybyggda Tinnerbäckshuset på universitetssjukhuset men kan likväl möta individer på andra platser i samhället eller på kliniken.

Introduktion anpassas efter dina behov. Vi ser positivt på fortsatt kompetensutveckling och det finns goda möjligheter till personlig utveckling inom yrkesrollen.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad socionom med arbetslivserfarenhet inom psykiatri, habilitering eller annat likvärdigt socialt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med individer med affektiv sjukdom.

Personliga egenskaper
Du är ansvarstagande och sätter patientens bästa i fokus. Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du lyssnar, kommunicerar och är en lagspelare med utpräglad teamkänsla men är samtidigt trygg med att göra egna bedömningar och ta egna beslut. Du ska även kunna planera, organisera och prioritera ditt eget arbete på ett effektivt sätt. Du tycker att trivsel och den sociala arbetsmiljön är viktig för arbetsplatsen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Då du ska kommunicera med patienter, närstående och kollegor är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Anställning och ansökan
Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator med KBT- inriktning Vårdcentalen Ljungsbro

Kurator
Läs mer Mar 3
Vill du vara med på en utvecklingsresa? Vill du vara med och påverka primvårdens framtid och utveckling? Har du lust, ork och tålamod att bygga långsiktigt tillsammans med oss.

Då ska du absolut söka dig till vårdcentralen i Ljungsbro.

Vår absoluta övertygelse och ambition är att vi med gemensamma krafter ska kunna skapa en modern arbetsplats som möter morgondagens krav på ett fint patientomhändertagande och ett sunt och hållbart arbetsliv.

 Vårdcentralen Ljungsbro är en del av Region Östergötlands Primärvårdscentrum tillsammans med 32 andra regiondrivna vårdcentraler. Vårdcentralen är belägen i utkanten av Linköping med vackra, natursköna omgivningar. Här har du möjlighet att ta en promenad på lunchen längs Göta Kanal.

Vi är idag cirka 45 medarbetare med bred kompetens inom yrkeskategorierna och en god struktur i arbetet. Vårdcentralen har idag 10 900 listade patienter med specialistmottagningar inom barn-hälsovård, diabetes, äldrevård, astma/KOL, sår- och fotvård samt inkontinens. Vi har arbets-terapeut och fysioterapeuter i våra lokaler som inbjuder till nära och informellt samarbete. Vi har också dietist och en välfungerande samtalsmottagning med samtalsterapeut/rehabkoordinator, kurator och psykolog. Vår nuvarande kurator ska byta arbetsplats så nu ersätter vi henne och utökar dessutom samtalsmottagningen med ytterligare en psykolog.

Vår ambition är att erbjuda våra patienter vård av bästa möjliga kvalitet. Vi arbetar i team för att värna om kontinuiteten och stärka samhörigheten. Vi har väl inarbetade rutiner kring uppföljning av våra patienter inklusive utarbetade ansvarsområden för att driva utvecklingen framåt. Vid Vårdcentralen Ljungsbro ser vi positivt på forskning. Vi tar emot studenter och utbildningsläkare och får återkommande goda vitsord från våra adepter som många gånger aktivt söker sig tillbaka till oss för fortsatta placeringar och anställningar.

Arbetsbeskrivning
På vårdcentralen finns idag psykolog, kurator och samtalsterapeut som samverkar och utvecklar samtalsmottagningen utifrån verksamhetens behov, egna erfarenheter och i dialog med övriga verksamheten.

I primärvårdens uppdrag ingår att behandla lätta till medelsvåra depressions- och ångesttillstånd, stressrelaterad ohälsa, psykosocial ohälsa, smärtproblematik, krishantering och PTSD.

Du kommer att ingå i vårdcentralens samtalsteam. Samtalsteamet utför kvalificerade bedömningar och behandlingar både individuellt, via internetadministrerad KBT och i grupp samt i föreläsnings-form. I arbetet ingår också daglig telefonrådgivning samt att arbeta med förebyggande insatser. Arbetsgruppen har regelbunden handledning.

Utbildning och erfarenhet
vi söker dig som är socionom eller beteendevetare, legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller likvärdig utbildning och erfarenhet med KBT steg 1.

Erfarenhet av arbete inom primärvården, klinisk erfarenhet av självständig samtalsbehandling med KBT och erfarenhet av internetbaserad KBT och gruppbehandling är meriterande.

Då du ska kommunicera med patienter, närstående, kollegor och i vissa fall myndigheter är det viktigt att du har goda svenska språkkunskaper, i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du ödmjuk, prestigelös och gärna med en portion humor. Du behöver vara flexibel, självgående och strukturerad. Ha lätt för att samarbeta med andra människor och tycka om att arbeta tvärprofessionellt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.

Ansökan och anställning
Handledning - Du kommer att erbjudas adekvat handledning utifrån dina erfarenheter och kunskapsnivå. Du kommer även att delta i kuratorsnätverk inom primärvården.

Det finns möjlighet till individuell utformning av tjänst och tjänstgöringsgrad.

 Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till uppskattad primärvård

Kurator
Läs mer Mar 3
Är du intresserad av att arbeta som kurator på en vårdcentral och i ett sammanhang där du känner att ditt arbete gör skillnad? Vi söker nu en driven och engagerad kollega.

Välkommen till Vårdcentralen Skäggetorp - en vårdcentral med ett prestigelöst klimat där allas kunskaper tas tillvara. Vi som arbetar här brinner för att ge invånarna i vår stadsdel god och jämlik vård och vi arbetar aktivt med att skapa tillit för vården.

Vårdcentralen är en av 33 Regiondrivna vårdcentraler som ingår i Primärvårdscentrum och är centralt belägen i Skäggetorp i trevliga och funktionella lokaler. De dryga 9 400 patienter som är listade på vårdcentralen har till stor del en mångkulturell bakgrund och där får patientens möte och relation med vården en särskilt stor betydelse, vilket gör att vårt arbete känns meningsfullt.

På vårdcentralen arbetar idag ca 45 medarbetare inom olika professioner. Vi arbetar både enskilt och tvärprofessionellt. Hos oss finns även fysioterapeut och barnmorska på vårdcentralen i syfte att ta vården närmare patienten.

I Allmänmedicinskt centrums regi bedrivs, på vårdcentralen, Utbildningsmottagning för läkare utbildade i andra länder. Detta samarbete möjliggör för oss att ta del av en bred erfarenhet från andra kollegor.

Arbetsbeskrivning
Som kurator på vårdcentralen är du en del av samtalsmottagningen. Mottagningen är central för omhändertagandet av psykisk hälsa på vårdcentralen och medarbetarna arbetar tätt tillsammans med övriga yrkesgrupper.

Vi arbetar med introduktion efter dina behov, du har möjlighet till handledning och det finns ett aktivt kuratorsnätverk i Regionen som du blir en del av. Det finns goda möjligheter att vara en del i olika utvecklingsprojekt och att få ett ansvarsområde utifrån verksamhetens behov och dina intresseområden.

Utbildning och erfarenhet
Vi ser att du har en för rollen relevant högskoleutbildning såsom socionom, arbetsterapeut, fysioterapeut eller psykolog. Du är utbildad hälso- och sjukvårskurator, har socionomexamen eller har annan likvärdig utbildning. Du behärskar svenska språket i tal och skrift, motsvarande C1-nivå.i

Det är meriterande om du har erfarenhet av primärvård. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med KBT.

Personliga egenskaper
Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vidare känner du dig trygg i din yrkesroll och är van vid att fatta självständiga beslut. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning och ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, med tillträde enligt överenskommelse.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till Hagbyskolan

Kurator
Läs mer Feb 7
Om Utbildningsförvaltningen
Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter 
Som kurator arbetar du för att se eleven i hela sitt sammanhang. Du arbetar för att undanröja hinder för lärande och bidra till elevernas utveckling och hälsa genom din psykosociala kompetens. I uppdraget ingår att genomföra samtal, såsom stöd-, motivations- och krissamtal liksom utredande och rådgivande samtal med enskilda elever och deras familjer relaterade till skolsituationen.

I din roll som kurator arbetar du tillsammans med skolans elevhälsoteam för att stödja eleverna till att nå målen i skolan. Du medverkar till att skolan arbetar hälsofrämjande och förebyggande mot psykisk ohälsa, mobbning, kränkande behandling, diskriminering och trakasserier.

Utöver det elevnära arbetet samverkar du med verksamheter och myndigheter utanför skolan. Du finns även som stöd för skolans personal genom att bidra med kunskap om risk- och skyddsfaktorer för elevers hälsa, sociala situation, lärande och utveckling.

Som skolkurator deltar du i professionsnätverk som hålls av samordnande kurator. Du erbjuds fortbildning i form av handledning och medverkan på elevhälsokonferenser.

I tjänsten finns möjlighet att arbeta mellan 50-60% utifrån dina önskemål och verksamhetens behov. 

Din arbetsplats 
Hagbyskolan ligger i Johannelund i Linköpings södra delar och bedriver skol- och fritidshemsverksamhet från förskoleklass till årskurs 6. Skolan präglas av en positiv och engagerad personalgrupp samt en fantastisk utemiljö som inbjuder till både undervisning och lek.

Våra ledord trygghet, ansvar och respekt genomsyrar den dagliga verksamheten och vår arbetsmiljö kännetecknas av glädje och humor bland engagerade pedagoger som stöttar varandra i vått och torrt. På Hagbyskolan har vi alltid nära till skratt.

Vi söker nu en kurator till skolan!

Du som söker 
Vi söker dig med socionomexamen alternativt annan beteendevetenskaplig examen. Du har kunskap om samtalsmetodik och vägledande samtal och kunskap om styrdokument, lagstiftning och riktlinjer i enlighet med socialt arbete i skolmiljön. Du har erfarenhet av socialt arbete mot barn och ungdomar. Vi ser gärna att du har läst socialrätt på högskolenivå. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som kurator i skolan. Du kan uttrycka dig tydligt i svenska i tal och skrift då du kommer arbeta med samtalet som verktyg och dokumentera. 

Vidare är du trygg, stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv där du skiljer på det personliga och det professionella. Du tar ansvar för din uppgift, driver dina processer vidare. Vi ser att du har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor, arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang samt skapar kontakter och underhåller relationer.

Övrig information
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 50-60%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10804

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Kuratorsassistent - vikariat över sommaren på hjärtcentrum

Kurator
Läs mer Feb 10
Vi söker en kuratorsassistent som i sommar vill få möjligheten att stifta bekantskap med hälso- och sjukvården som arbetsplats.

Tanken är att du som kuratorsassistent ska jobba mot hjärtcentrum. Hos oss arbetar du mot våra slutenvårds avdelningar, Thorax vårdavdelning 6, Kärlkirurgens vårdavdelning 78, Kardiologens vårdavdelning 7 och 8. I uppdraget ingår också HIA (Hjärtintensiven) och THIVA (Thorax-intensiven).

Arbetsuppgifter
Som kuratorsassistent hos oss innefattar dina arbetsuppgifter psykosocialt behandlingsarbete bestående av kris- och stödsamtal med patienter och närstående, rådgivning och vägledning. I ditt arbete samverkar du med andra vårdgivare och myndigheter, exempelvis Försäkringskassan och olika kommunala instanser. Du samverkar också med olika yrkeskategorier inom hjärtcentrum, exempelvis läkare, sjuksköterskor och fysioterapeuter.

Anställningen är ett sommarvikariat på 100 % från juni till sista augusti 2023 och vi ser helst att du kan arbeta hela perioden. Arbetstiden är förlagd dagtid på vardagar.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är socionom eller socionomstudent (avslutat termin 5). Du kommer få introduktion och handledning av ordinarie kurator. Det kommer finnas ordinarie kurator i tjänst under hela sommaren. i

Det finns inget krav på tidigare erfarenhet, men det är mediterande att ha tidigare arbetserfarenhet från socialt arbete.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är trygg, stabil och har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Du har en god samarbetsförmåga och är bra på att lyssna och kommunicera på ett tydligt sätt. Arbetet förutsätter att du trivs med att vara en del av ett tvärprofessionellt team med patienten i fokus, men också att du har en god förmåga att arbeta självständigt. En arbetsmiljö där det händer mycket tilltalar dig och du har förmågan att anpassa ditt arbetssätt och prioritera utifrån förutsättningar på hjärtcentrum. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Socionom/Kurator till mellanvården för barn och ungdom i Linköping

Kurator
Läs mer Feb 15
Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) inom Psykiatricentrum är en verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar från 0 till 18 år.

Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen är en del av barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Linköping som bedriver kvalificerat utrednings- och behandlingsarbete. Kärnverksamheten består av öppen-, mellan- och slutenvård samt flera subspecialiserade enheter såsom ätstörningsmottagningen, ätstörningsenheten (länsteam), traumamottagningen Elefanten, föräldra- och spädbarnsverksamheten Hagadal och Barnahus. 

På kliniken eftersträvar vi ett varmt och öppet arbetsklimat. Kliniken är en universitetsvårdande enhet, vilket innebär att kärnverksamheter är, jämte hälso- och sjukvård, klinisk forskning och utbildning, liksom kunskapstillämpning och kunskapsspridning för hälso- och sjukvårdens utveckling. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en del av vår vardag och vi bedriver även undervisning och forskning. Vi har forskningsledare, professor och psykologiskt ledningsansvarig (PLA) i verksamheten. 

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, med sina cirka 160 anställda, är för närvarande inne i enspännande utvecklingsfas där vi tillsammans får möjlighet att påverka och utforma framtidensbarnpsykiatri. Välkommen att bli en av oss!

Arbetsbeskrivning
Vi söker en socionom/kurator till mellanvården som är intresserad av att få möjlighet att tillsammans med teamkollegor (olika professioner) utveckla teamet och det kvalificerade bedömningsarbete vi genomför med barn, ungdomar och deras familjer. Detta gör vi i en miljö som präglas av ett gott kollegialt stöd. I mellanvården erbjuds ett teamorienterat arbetssätt, vilket innebär att flera behandlare arbetartillsammans kring patient och familj. Utredning och behandling sker på individ-, familj- och systemnivå och utförs på kliniken och i patientens närmiljö. Problematiken är vanligtvis komplex och kräver merflexibilitet, anpassningar och en intensivare insats än vid sedvanligt öppenvårdsarbete.

Mellanvården består av engagerade medarbetare med erfarenhet och hög kompetens. Som kurator inom klinikens mellanvård är de huvudsakliga arbetsuppgifterna bedömning, psykologisk behandling och kartläggning av komplex problematik.

Det finns goda möjligheter till vidareutbildning och/eller specialisering. Teamarbetet är centralt och möjligheterna är många att vara med och påverka verksamheten genom kunskaps- och metodutveckling.

Kliniken erbjuder regelbunden handledning, introduktionsprogram samt ett mentorsprogram. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en ständigt pågående del av vår vardag och vi bedriver förutom forskning även undervisning inom flera olika verksamhetshetsfält. Egen önskan till utveckling tillvaratas och uppmuntras och främjar möjligheten att utvecklas, möjligheterna till vidareutbildning är stora.

Utbildning och erfarenhet
Socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Erfarenhet av barn-och ungdomspsykiatriska bedömningar, utrednings- och behandlingsarbete inom psykiatrisk verksamhet eller med barn, ungdomar och deras familjer är meriterande. Psykoterapeutisk vidareutbildning motsvarande minst steg 1 är meriterande. 

Personliga egenskaper
En förutsättning för att arbeta i mellanvården är att du trivs i grupp och i nära samarbete medkollegor och andra aktörer kring patienten. Du behöver vara stabil och klara av en hög grad av flexibilitetbåde vad gäller planering och det som händer i stunden. Det är en klar fördel om du är en person som stimuleras av den utmaning och möjlighet det innebär. Arbetet planeras och organiseras självständigt men också mycket i samverkan med kollegor varvid personlig förmåga att få till en god struktur och planering förordas. Vi lägger stor vikt vid personlig mognad och lämplighet. 

Anställning och ansökan 
Detta är ett vikariat om 100% och ett år med möjlighet till förlängning. Sista dag för ansökan är 2023-02-28.

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Samtalsterapeut/kurator/psykolog Linköping

Kurator
Läs mer Jan 26
Om Praktikertjänst AB
Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.

Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.

Vår unika affärsmodell har funnits i 60 år, och innebär att företagets 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.

Praktikertjänst omsätter cirka 8,5 miljarder kronor och har drygt 7 100 medarbetare.

Om Trädgårdstorget Vårdcentral
Vårdcentralen Trädgårdstorget bedrivs i relativt nyrenoverade och fräscha lokaler och har fina kvalitetsparametrar och nöjda patienter. Antalet listade patienter på mottagningen är idag ca 7500. Vi arbetar på uppdrag av Region Östergötland med auktorisation inom vårdvalssystemet.
Vi ser till individen, har generösa förmåner med bland annat friskvårdsbidrag och flexramsavtal samt jobbar nära varandra vilket bidrar till en hemtrevlig atmosfär. I dagsläget finns cirka 28 medarbetare i olika professioner.

Arbetsuppgifter
Det psykologiska behandlingsarbetet på vårdcentralen är en viktig del av vår verksamhet. Samtalsmottagningen består i dagsläget av två samtalsterapeuter varav den ena även har uppdrag som rehab koordinator. Arbetet består i bedömning, behandling av psykisk hälsa som ryms inom ramen för första linjens psykiska vård. Vi erbjuder sedvanlig primärvårdsanpassad KBT och internetadministrerad KBT. Uppdraget innebär också en konsultativ roll gentemot övriga kollegor på vårdcentralen. Det finns stora möjligheter att vara delaktig i att utveckla arbetssättet och rutinerna på samtalsmottagningen och hur samarbetet mellan olika professioner ser ut. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete med engagemang i vårdcentralens utvecklings- och kvalitetsarbete.

Övrig information
Arbetstiden är 100 % eller enligt överenskommelse
Dagtid, 08.00 – 17.00

Intervjuer sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Kvalifikationer
Du är samtalsterapeut, kurator eller psykolog med steg 1 utbildning i KBT. Erfarenhet av behandlingsarbete inom primärvård/psykiatri/företagshälsovård är meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du stabil och har lätt för att anpassa dig till de situationer arbetet kräver. Du har god samarbetsförmåga, är strukturerad och har stort engagemang för arbetssättet inom primärvården. Du bidrar till ett gott arbetsklimat med ett positivt och professionellt förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga gentemot patienter och medarbetare. Vid anställning lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och bidrag till arbetsgruppen.

Ansök nu

Kuratorsassistent - vikariat över sommaren i O-huset

Kurator
Läs mer Jan 27
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta hos oss som kuratorsassistent sommaren 2023!

Vi söker en kuratorsassistent som i sommar vill få möjligheten att stifta bekantskap med hälso- och sjukvården som arbetsplats.

Tanken är att du som kuratorsassistent främst ska jobba mot O-huset. I O-huset finns 3 kliniker (lungmedicin, hematologen och onkologen) och 2 slutenvårdsavdelningar (hematologen och cancer- och lungsjukvårdsenheten, CoL). 

Arbetsbeskrivning
Som kuratorsassistent hos oss kommer du möta både patienter och närstående. Sjukdom innebär ofta en förändring i livssituationen, vilket kan innebära att patienter och närstående har behov av samtalsstöd men även social information och vägledning avseende samhällets resurser. Arbetet sker både i slutenvården och i öppenvården.

Anställningen är ett sommarvikariat på 100 % från mitten på juni till mitten av augusti 2023 och vi ser helst att du kan arbeta hela perioden. Arbetstid är dagtid på vardagar.Vi kommer arbeta med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Utbildning och erfarenhet
Socionom eller socionomstudent (avslutat termin 5). Inget krav på tidigare erfarenhet, men arbetserfarenhet från socialt arbete är meriterande.

Som kuratorsassistent kommer du få introduktion och handledning av ordinarie kurator. Det kommer finnas ordinarie kurator i tjänst under hela sommaren. 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är trygg, självständig och som inte är rädd för att ta egna initiativ. Du är ansvarstagande och har ett positivt och professionellt förhållningssätt.

För oss är det viktigt med rätt person är på rätt plats så vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet och referenser. 

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till Intensivvårdsavdelningen

Kurator
Läs mer Dec 30
Anestesi- och operationskliniken på Universitetssjukhuset i Linköping (ANOPIVA) består av flera olika avdelningar.

Intensivvårdsavdelningen (IVA) har idag nio vårdplatser och en postoperativ avdelning (Post Op) samt 2 stycken intensivvårdsledda intermediäravdelningsplatser (I-IMA). IVA är en verksamhet som arbetar med övervakning, diagnostik och behandling av patienter i alla åldrar med svåra och ofta livshotande sjukdomstillstånd. Cirka 700 patienter vårdas per år på IVA. Enheten bedriver en högteknologisk vård med ständig verksamhetsutveckling. Postoperativa enheten kommer patienter dygnet runt för övervakning efter operationer eller andra genomgångna undersökningar som skett under narkos.

Inom Sinnescentrum finns ett beslut om att kuratorerna som arbetar med akut- och intensivvård ska vara samlade under en klinik, neurokirurgiska kliniken, med en gemensam chef. Syfte och mål är att få en samlad resurs för ett optimalt resursutnyttjande av kuratorsverksamheten och att med en chef öka förutsättningarna för en strukturerad samverkan. Målet är att få till en ändamålsenlig organisation med gemensamma arbetsplatsträffar, kompetensutveckling och handledning samt att stärka och utveckla kuratorsrollen inom verksamheter med akut- och intensivvård inom Sinnescentrum på universitetssjukhuset.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en kurator på hel- eller deltid till Sinnescentrum med placering på IVA universitetssjukhuset. Förutom att ingå i det specifika kuratorsteamet inom Sinnescentrum kommer ett riktat samarbete med kuratorn på hand- och plastikkirurgiska kliniken, där Brännskadecentrum ingår, vara en del av uppdraget. I en framtid kan det finnas andra samarbetspartners.

Kuratorns arbetsuppgifter är att bedriva psykosociala bedömningar av patientens och närståendes behov samt att bedriva psykosocialt behandlingsarbete. I detta ingår individanpassat stöd i form av krissamtal, stödjande samtal, efterlevandestöd och bearbetande samtal med eller utan kombination av social information/sociala stödåtgärder. En viktig del i arbetet är att uppmärksamma och att arbeta med barn och ungdomar tillsammans med deras föräldrar som närstående.

Vi tänker oss att arbetet är stimulerande och att det kräver både egna initiativ och god samarbetsförmåga. Du kommer både att arbeta självständigt, vara en del av en kuratorsenhet och vara en del av ett multiprofessionellt team på IVA. Handledning under professionell ledning sker regelbundet.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig med socionomexamen. Ett krav är minst 1 års erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård eller andra former av socialt arbete.  Det är meriterande om du har erfarenhet av intensiv- eller akutsjukvård.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Som person är du trygg och stabil och kan skilja på det personliga och det professionella. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har god förmåga att planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt. Du är ansvarstagande med god initiativförmåga, har god förmåga att relatera dina kunskaper i förhållande till övriga professioner och kan på så sätt ta din plats i ett teamarbete kring patient och anhörig. Vi lägger stor vikt vid respekt, ärlighet, kommunikativ förmåga och god samarbetsförmåga.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

RFSL Linköping söker personal till Rådgivningen

Kurator
Läs mer Jan 13
RFSL Linköping har under många år bedrivit rådgivning kopplat till HIV-prevention och dess spridning, under 2022 har vi dock haft en paus. Vi vill nu återuppbygga det arbete vi tidigare bedrivit, med hjälp av de kunskaper, rutiner och nätverk vi har. Rådgivningstjänsten är en 50% tjänst med stort fokus på samtalsstöd.
Rådgivningen Östergötland 2023 har som målsättning att stärka den sexuella och psykosociala hälsan hos hbtqi+-­personer i Östergötland med särskilt fokus på män som har sex med män, transpersoner, nyanlända samt unga vuxna hbtq­-personer. RFSL Linköpings vision för vidareutveckling av det hiv-preventiva arbetet är att tillgängliggöra både råd- och stödsamtal, och psykosociala stödet för fler i målgruppen- personer som vi idag inte riktigt når. RFSL Linköping förbättrar ständigt vårt hiv-preventiva arbete utifrån direktiv från RFSL på nationell nivå. RFSL:s förbundskansli stödjer sina avdelningar i det hiv-preventiva arbetet, exempelvis genom utbildning, för att vi alltid ska kunna bedriva en aktuell och fungerande hiv-prevention i enlighet med RFSL:s riktlinjer och värderingar.
ARBETSUPPGIFTER
Genom enskilda samtal och information i grupp kommer du att informera om säkrare sex, testning samt hur HIV och andra sexuellt överförda infektioner. I enskilda samtal kommer du att ge stöd till individer för att stärka den psykosociala hälsan hos målgruppen genom exempelvis MI-metoden. De enskilda samtalen kommer att ske på bokade tider, på drop-in under sociala verksamheter och på distans. Du kan komma att behöva vägleda personer till hälso- sjukvården om behov finns. Du kommer också att själv få professionell vägledning av extern part samt utbildas efter behov i tjänsten, exempelvis genom att delta i nationella träffar och utbildningar inom RFSL.
Del i tjänsten är att utveckla projektet vidare och utforska möjligheter till framtida samarbeten med andra aktörer som möter målgruppen.
Du förväntas marknadsföra Rådgivningen i exempelvis sociala medier eller till andra aktörer som möter målgruppen. Du ansvarar själv för att dokumentera ditt arbete och att vid årets slut redovisa det tillsammans med föreningens kassör.
Arbetstiderna kan variera då samtal och verksamhet kan förläggas till kvällar. Du kommer förväntas arbeta kvällstid minst en gång i veckan. I övrigt har du möjlighet att anpassa tjänsten på ett relativt fritt sätt och kan därför eventuellt kombineras med studier/annan tjänst. Att finnas på plats i Linköping är viktigt, tjänsten går inte att genomföra på distans.
Du förväntas kommunicera med RFSL Linköpings styrelse och lämna regelbundna rapporter kopplat till mål och ekonomi.
Din profil
- Du är en duktig organisatör, kan prioritera i ditt uppdrag och samarbeta med andra. Du behöver vara lyhörd, ta egna initiativ och hitta lösningar inom givna ramar.
- Kunskap om HIV-prevention och dess spridning.
- Du har goda kunskaper om frågor som är aktuella för HBTQI+ personer.
- Du har lätt för att skapa kontakt. Du har lätt för att kommunicera med olika målgrupper och bygga relationer.
- Du behöver ha goda kunskaper inom administration.
- Du har erfarenhet av, eller utbildning inom samtalsstöd, ex. MI-metoden.


Meriterande
- Du har ett upparbetat kontaktnät i Östergötland och Sverige, inom till HBTQI+
- Kunskaper/erfarenhet av föreningsliv.
- Du har egna erfarenheter av HBTQI+.
- Kunskap och kompetens kring frågor som rör trans, intersex och antirasism är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi erbjuder dig
En visstidsanställning på 50% med start snarast och året ut, med chans till förlängning. Tjänsten är målstyrd och delar av arbetet kommer att ske under kvällar och helger.
tillträde snarast.
Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan, dock senast den 26 januari 2023. Ansök genom att skicka CV och personligt brev till ordforande@rfsl.linkoping.se
RFSL Linköping strävar efter att våra medarbetare ska avspegla den mångfald av identiteter och erfarenheter som finns i hbtqi+ gruppen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till en bred representation i arbetsgruppen.
Vid frågor om tjänsten kontakta ordförande i RFSL Linköping, Lisa Nissen (ordforande@linkoping.rfsl.se)Kollektivavtal finns via Arbetsgivaralliansen

Ansök nu

Kurator, Psykiatriska kliniken i Linköping

Kurator
Läs mer Nov 29
Psykiatriska kliniken i Linköping är den största psykiatriska kliniken i Östergötland och vi satsar på att bli den bästa psykiatrin i Sverige.

Vi är också en universitetsklinik och har nära samarbete med forskning och utbildning. Kliniken har cirka 300 medarbetare och bedriver öppen- och slutenvård inom psykiatri och beroendevård. Målet är alltid trygg och sammanhållen vård med patients behov i fokus. Vi vill också vara ledande när det gäller hållbarhet i arbetslivet och då behöver vi bland annat fler engagerade medarbetare!  

Vi söker nu en kurator till ett av våra allmänpsykiatriska  team. Teamet består av specialistläkare, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, fysioterapeut samt psykolog.


Arbetsbeskrivning
I rollen som kurator stöttar och lotsar du patienter och närstående utifrån de psykosociala samt socialrättsliga faktorer som finns. Det psykosociala arbetet innefattar kartläggning, bedömning, samtal och stöd utifrån ett rehabiliteringsperspektiv. Kuratorn skall också verka som sakkunnig och vid behov vägleda övrig personal i psykosociala frågor som rör t.ex. ekonomi samt lotsning till rätt instans inom socialtjänsten. Kuratorn bevakar givetvis också barnperspektivet

Du utgår från våra lokaler på Repslagaregatan men kan likväl möta individer på andra platser i samhället eller på kliniken.

Introduktion anpassas efter dina behov. Vi ser positivt på fortsatt kompetensutveckling och det finns goda möjligheter till personlig utveckling inom yrkesrollen. Utöver ditt närmaste team tillhör du även ett nätverk med kollegor på kliniken där regelbunden handledning erbjuds.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad socionom med arbetslivserfarenhet inom psykiatri, habilitering eller annat likvärdigt socialt arbete.

Personliga egenskaper
Som person har du god samarbetsförmåga samt trivs med att arbeta i team med andra professioner. Du är självständig och trygg och kan utifrån din profession fatta egna beslut men också inhämta stöd vid behov. Du är ansvarstagande och sätter patientens bästa i fokus utifrån ditt professionella och empatiska sätt. Givetvis arbetar du även efter vetenskap och beprövad erfarenhet. Du tycker också att trivseln och den sociala arbetsmiljön är viktig för arbetsplatsen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till Seniormottagningen

Kurator
Läs mer Dec 19
Om Leanlink
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter 
Som kurator hos oss erbjuder du hjälp och stöd till de individer som kontaktar seniormottagningen. Vår målsättning är att vi ska öka den psykiska hälsan hos äldre 65+ och minska ensamhet. Kuratorerna hos oss erbjuder enskilda samtal, gruppverksamhet och vägledning. Kuratorerna ersätter inte det arbete Regionens kuratorer gör, utan vår verksamhet ska vara ett komplement och vi ska kunna slussa vidare till andra verksamheter vid behov. Genom våra gruppverksamheter skapas forum för att träffa andra seniorer i liknande situationer samt genom temaföreläsningar bli mer medveten om exempelvis psykisk och fysisk hälsa samt sin ekonomi. Vi samverkar väldigt mycket med professionella som möter målgruppen 65+.  

Vi bedriver även uppsökande arbete för att nå de seniorer som inte har möjlighet att ta sig till Seniormottagningen. Vi gör hembesök och finns på träffpunkter för seniorer. Vi arbetar också gentemot korttidsboenden, vilket innebär att vi förbereder senioren och ger stöd inför hemflytt eller annat boende. 

Din arbetsplats
Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ och familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Vi är ungefär 550 medarbetare, hos oss finns många olika verksamheter, medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. Seniormottagningen är en verksamhet som varit igång i ett år, verksamheten består av 5 kuratorer och en gruppledare. 

Verksamheten är belägen centralt och vi nås via mottagningstelefon och/eller besök i verksamheten vardagar mellan klockan 8.00 och 17.00. Du förväntas arbeta en kväll i veckan om behov finns. Du kan gå in och läsa mer om vår verksamhet på https://www.linkoping.se/omsorg-och-hjalp/aldre/aktiviteter-och-fritid/seniormottagningen/

Utifrån samhällsutveckling med digitalisering kommer forum skapas för att kunna möta målgruppen digitalt.   

Du som söker
Vi söker dig med socionom eller beteendevetenskaplig utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. I rollen ser vi att du behöver ha arbetslivserfarenhet från socialt arbete. Meriterande är om du har vana och erfarenhet av målgruppen 65+, mottagningsverksamhet samt haft stöd och vägledande samtal. Meriterande är också om du har kunskap inom kost, hälsa, träning och ekonomi. Resor förekommer i tjänsten och därav är B-körkort ett krav för tjänsten. 

Vi ser att du som söker är flexibel och har ett öppet förhållningssätt gentemot seniorerna och till verksamheten. Du har en helhetssyn och förstår din roll och ser till verksamhetens bästa i både agerande och beslut som tas. Vidare har du en god samarbetsförmåga, du relaterar till både seniorer och kollegor på ett lyhört och smidigt sätt där du också har förmågan att lyssna och kommunicera. Du är lojal och uttrycker en positiv attityd till arbetet och handlar i enlighet med fattade beslut och styrdokument. Vi ser att du är en driven person som vill vara med att utveckla verksamheten. Stämmer detta in på dig, välkommen med din ansökan!

Övrig information
Tillträde: 2023-02-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10565

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Socionom/Kurator till bedömningsteamet, BUP

Kurator
Läs mer Nov 11
Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) inom Psykiatricentrum är en verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar från 0 till 18 år.

Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen är en del av barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Linköping som bedriver kvalificerat utrednings- och behandlingsarbete. Kärnverksamheten består av öppen-, mellan- och slutenvård samt flera subspecialiserade enheter såsom ätstörningsmottagningen, ätstörningsenheten (länsteam), traumamottagningen Elefanten, föräldra- och spädbarnsverksamheten Hagadal och Barnahus.

På kliniken eftersträvar vi ett varmt och öppet arbetsklimat. Kliniken är en universitetsvårdande enhet, vilket innebär att kärnverksamheter är, jämte hälso- och sjukvård, klinisk forskning och utbildning, liksom kunskapstillämpning och kunskapsspridning för hälso- och sjukvårdens utveckling. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en del av vår vardag och vi bedriver även undervisning och forskning. Vi har forskningsledare, professor och psykologiskt ledningsansvarig (PLA) i verksamheten.

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, med sina cirka 160 anställda, är för närvarande inne i en spännande utvecklingsfas där vi tillsammans får möjlighet att påverka och utforma framtidens barnpsykiatri. Välkommen att bli en av oss!

Arbetsbeskrivning
Vi söker en socionom/kurator till vårt bedömningsteam som är intresserad av att få möjlighet att tillsammans med teamkollegor (olika professioner) utveckla teamet och det kvalificerade bedömningsarbete vi genomför med barn, ungdomar och deras familjer. Detta gör vi i en miljö som präglas av ett gott kollegialt stöd. Som socionom/kurator i vårt bedömningsteam är de grundläggande arbetsuppgifterna i huvudsak barnpsykiatriska bedömningar. Här träffar du patienter för bedömning oavsett diagnostisk frågeställning. Den barnpsykiatriska bedömningen ligger sedan till grund för vidare behandlings- och utredningsinsatser. I arbetsuppgifterna ingår telefonrådgivning och att vara kursledare i någon av de många grupper som vi erbjuder våra patienter och deras anhöriga. Du kommer vid behov att samverka inom organisationen, med externa vårdgrannar och andra samverkanspartners.


Det finns goda möjligheter till vidareutbildning och/eller specialisering. Teamarbetet är centralt och möjligheterna är många att vara med och påverka verksamheten genom kunskaps- och metodutveckling.

Kliniken erbjuder regelbunden handledning, introduktionsprogram samt ett mentorsprogram. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en ständigt pågående del av vår vardag och vi bedriver förutom forskning även undervisning inom flera olika verksamhetshetsfält. Egen önskan till utveckling tillvaratas och uppmuntras och främjar möjligheten att utvecklas, möjligheterna till vidareutbildning är stora.

Detta är en vikariat med möjlighet till förlängning.

Utbildning och erfarenhet

Socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriska bedömningar, utrednings- och behandlingsarbete inom psykiatrisk verksamhet eller med barn, ungdomar och deras familjer är meriterande. Psykoterapeutisk vidareutbildning motsvarande minst steg 1 är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig mognad och lämplighet.

Personliga egenskaper

En förutsättning för att arbeta inom bedömningsteamet är att du trivs i grupp och i nära samarbete med kollegor och andra aktörer kring patienten. Du behöver vara stabil och klara av en hög grad av flexibilitet både vad gäller planering och det som händer i stunden. Det är en klar fördel om du är en person som stimuleras av den utmaning och möjlighet det innebär. Arbetet planeras och organiseras självständigt men också mycket i samverkan med kollegor varvid personlig förmåga att få till en god struktur och planering förordas.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till Habiliteringens vuxenteam

Kurator
Läs mer Nov 17
Habiliteringen i Linköping består av fem team; två barnteam, ett vuxenteam samt två länsteam.

Våra insatser riktar sig till barn, unga och vuxna med bestående fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Vi arbetar i multiprofessionella team. Teamen erbjuder olika habiliteringsinsatser såsom utredning, bedömning, behandling samt råd och stöd till dessa personer och till deras nätverk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker utbildad, erfaren socionom till vuxenteamet på Habiliteringen i Linköping. Vår målgrupp är ungdomar från 16 år och vuxna med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar, intellektuell funktionsnedsättning och/eller rörelsenedsättning. Du kommer arbeta självständigt och i team med insatser till ungdomar, vuxna och deras nätverk. Insatserna består av samtalsstöd, rådgivning, information om funktionsnedsättningar och dess konsekvenser samt information om samhällets stödinsatser i grupp och individuellt. Insatserna syftar till att utveckla starka sidor, träna och kompensera funktioner som är nedsatta, anpassa miljön och stödja patienten och dennes nätverk. Insatserna sker också i samverkan med andra vårdaktörer. Alla medarbetare deltar i arbetet med verksamhets- och kvalitetsutveckling.

Vi erbjuder

Habiliteringen erbjuder regelbunden extern handledning, mentorskap under introduktionsåret och ett tätt samarbete med dina yrkeskollegor. Som anställd hos oss finns möjlighet till interna utbildningar för att utveckla sin kunskap inom Habilitering, funktionsnedsättningar och förhållningssätt. På Habiliteringen bedrivs även forskning och utvecklingsarbete, och du erbjuds möjligheter att vara en del av detta. 

Det här är en tillsvidaretjänst på 100 %, tjänstgöring dagtid, måndag-fredag.

Tillträde 220201 eller enligt överenskommelse. Tjänsten innebär resor och förutsätter att du har körkort. 

Utbildning och erfarenhet

Du har socionomexamen. Meriterande med minst 3 års arbetslivserfarenhet inom yrket. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kuratorsarbete. Fördelaktigt är om du har kunskap om aktuell lagstiftning samt kunskap i krisstöd och krisbearbetning. Har du dessutom erfarenhet av arbete inom habilitering och/eller med personer med funktionsnedsättning är det meriterande. Teamarbete kräver hög grad av självständighet och en god samarbetsförmåga, varför stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och flexibilitet för att kunna möta personer med olika funktionsnedsättningar och deras nätverk. Du trivs med att arbeta i team men även självständigt och kan ta egna initiativ samt arbeta strukturerat. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt se möjligheter i en föränderlig organisation.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Socionom/Kurator till bedömningsteamet, BUP

Kurator
Läs mer Sep 8
Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) inom Psykiatricentrum är en verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar från 0 till 18 år.

Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen är en del av barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Linköping som bedriver kvalificerat utrednings- och behandlingsarbete. Kärnverksamheten består av öppen-, mellan- och slutenvård samt flera subspecialiserade enheter såsom ätstörningsmottagningen, ätstörningsenheten (länsteam), traumamottagningen Elefanten, föräldra- och spädbarnsverksamheten Hagadal och Barnahus.

På kliniken eftersträvar vi ett varmt och öppet arbetsklimat. Kliniken är en universitetsvårdande enhet, vilket innebär att kärnverksamheter är, jämte hälso- och sjukvård, klinisk forskning och utbildning, liksom kunskapstillämpning och kunskapsspridning för hälso- och sjukvårdens utveckling. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en del av vår vardag och vi bedriver även undervisning och forskning. Vi har forskningsledare, professor och psykologiskt ledningsansvarig (PLA) i verksamheten.

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, med sina cirka 160 anställda, är för närvarande inne i en spännande utvecklingsfas där vi tillsammans får möjlighet att påverka och utforma framtidens barnpsykiatri. Välkommen att bli en av oss!

Arbetsbeskrivning

Vi söker en socionom/kurator till vårt bedömningsteam som är intresserad av att få möjlighet att tillsammans med teamkollegor (olika professioner) utveckla teamet och det kvalificerade bedömningsarbete vi genomför med barn, ungdomar och deras familjer. Detta gör vi i en miljö som präglas av ett gott kollegialt stöd. Som socionom/kurator i vårt bedömningsteam är de grundläggande arbetsuppgifterna i huvudsak barnpsykiatriska bedömningar. Här träffar du patienter för bedömning oavsett diagnostisk frågeställning. Den barnpsykiatriska bedömningen ligger sedan till grund för vidare behandlings- och utredningsinsatser. I arbetsuppgifterna ingår telefonrådgivning och att vara kursledare i någon av de många grupper som vi erbjuder våra patienter och deras anhöriga. Du kommer vid behov att samverka inom organisationen, med externa vårdgrannar och andra samverkanspartners.


Det finns goda möjligheter till vidareutbildning och/eller specialisering. Teamarbetet är centralt och möjligheterna är många att vara med och påverka verksamheten genom kunskaps- och metodutveckling.

Kliniken erbjuder regelbunden handledning, introduktionsprogram samt ett mentorsprogram. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en ständigt pågående del av vår vardag och vi bedriver förutom forskning även undervisning inom flera olika verksamhetshetsfält. Egen önskan till utveckling tillvaratas och uppmuntras och främjar möjligheten att utvecklas, möjligheterna till vidareutbildning är stora.

Utbildning och erfarenhet

Socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriska bedömningar, utrednings- och behandlingsarbete inom psykiatrisk verksamhet eller med barn, ungdomar och deras familjer är meriterande. Psykoterapeutisk vidareutbildning motsvarande minst steg 1 är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig mognad och lämplighet.

Personliga egenskaper

En förutsättning för att arbeta inom bedömningsteamet är att du trivs i grupp och i nära samarbete med kollegor och andra aktörer kring patienten. Du behöver vara stabil och klara av en hög grad av flexibilitet både vad gäller planering och det som händer i stunden. Det är en klar fördel om du är en person som stimuleras av den utmaning och möjlighet det innebär. Arbetet planeras och organiseras självständigt men också mycket i samverkan med kollegor varvid personlig förmåga att få till en god struktur och planering förordas.

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kuratorsvikariat till Psykiatriska mottagningen i Linköping

Kurator
Läs mer Jul 25
Psykiatriska kliniken i Linköping är den största Psykiatriska kliniken i Östergötland och vi satsar på att bli den bästa psykiatrin i Sverige.

Vi är också en universitetsklinik och har nära samarbete med forskning och utbildning. Kliniken har cirka 300 medarbetare och bedriver öppen- och slutenvård inom psykiatri och beroendevård. Målet är alltid trygg och sammanhållen vård med patientens behov i fokus. Vi vill också vara ledande när det gäller hållbarhet i arbetslivet och då behöver vi bland annat fler engagerade medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som kurator träffar du både patienter individuellt men även i patient- och/eller anhöriggrupper. Arbetet sker utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet med fokus på att få vardagen att fungera utifrån patientens livssituation. Som kurator arbetar du med psykoedukation, kris- och stödsamtal, närståendestöd, kontakt med kommun och andra samverkansparter kring patienten, vägledning för patient med mera. Du utgår från våra lokaler i Tinnerbäckshuset på Universitetssjukhuset men kan likväl möta individer på andra platser i samhället eller på kliniken. På kliniken är du en del av en yrkesgrupp med kuratorer med möjlighet till fortbildning och handledning. 

I denna tjänst arbetar du med patienter med autismspektrumtillstånd. Här erbjuds habiliterings- och behandlingsinsatser till personer med autism. Som kurator hos oss ingår du i ett tvärprofessionellt team med en viktig roll i det teambaserade arbetet kring patienterna utifrån em kurators metoder. Teamet består av skötare, arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, psykolog samt specialistläkare.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är utbildad socionom och är intresserad av att arbeta med patienter med  Autismspektrumtillstånd. Erfarenhet av arbete som kurator är meriterande. Arbete med personer med autismspektrumtillstånd och vana vid habiliterande arbete är också meriterande samt erfarenhet av arbete inom psykiatri.

Personliga egenskaper

Du är ansvarstagande och sätter patientens bästa i fokus utifrån ditt professionella och empatiska sätt. Som person har du god samarbetsförmåga samt trivs med att arbeta i team med andra professioner. Du är självständig och trygg med att ha varierande arbetsuppgifter och kan utifrån din profession fatta egna beslut.

Du tycker också att trivsel och den sociala arbetsmiljön är viktig för arbetsplatsen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Om tjänsten
Tjänsten är en visstidsanställning som sträcker sig till 2023-03-15.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till Könsdysforiteam, Psykiatriska kliniken i Linköping

Kurator
Läs mer Jul 25
Psykiatriska kliniken i Linköping är den största Psykiatriska kliniken i Östergötland och vi satsar på att bli den bästa psykiatrin i Sverige.

Vi är också en universitetsklinik och har nära samarbete med forskning och utbildning. Kliniken har cirka 300 medarbetare och bedriver öppen- och slutenvård inom psykiatri och beroendevård. Målet är alltid trygg och sammanhållen vård med patientens behov i fokus. Vi vill också vara ledande när det gäller hållbarhet i arbetslivet och då behöver vi bland annat fler engagerade medarbetare.

Vi söker dig som är kurator  och ser det som en spännande utmaning att vara med och återuppbygga vår verksamhet i Könsdysforiteamet.

Arbetsbeskrivning
Könsdysforiteamet har ett utredande uppdrag för sydöstra sjukvårdsregionen. Teamets sammansättning är psykolog, specialistläkare, socionom samt vårdadministratör. Psykiatriska öppenvården har flera klinikövergripande team som arbetar bland annat med behandling av trauma, självskadebeteende, ätstörning, neuropsykiatrisk habilitering.

Som kurator i teamet arbetar du med utforskande samtal och stöd, det innefattar att informera patienten och  diskutera alternativa sätt att se på sin identitet och identitetsutveckling, reflektera över alternativ för framtiden och motiv till förändring i patientens process. Du försöker hjälpa till med att hitta stöd och resurser utanför vårdapparaten vid behov, förskriver  vissa hjälpmedel kopplat till Könsdysforin. Utifrån den sociala utredningen och uppföljning efter påbörjad behandling skriver vi utlåtande som underlag inför en ansökan Rättsliga rådet. Under utredningen har du också kontakt med anhöriga – utifrån behov av stöd och information.

Könsdysforiteamet samarbetar även med övriga kliniker i vårdkedjan för könsdysforipatienter, såsom BUP, Ungdomsmottagningen, Endokrinologen, Hand och Plastik, Logoped och Reproduktionsmedicin. Som medarbetare i teamet ges du möjlighet att vidareutbilda dig i för arbetet relevanta områden samt delta vid nationella konferenser och yrkesspecifika träffar om könsdysfori.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad socionom med några års erfarenhet av arbete inom psykiatri. Det är en fördel om du har vana/intresse av att möta HBTQ+ -personer och har en förståelse för gruppen. Erfarenhet av att arbeta med personer med AST är meriterande. 

Personliga egenskaper

Som person har du god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team bestående av olika professioner. Du är självständig, trygg i din identitet och kan utifrån din profession fatta egna beslut. Du är målinriktad, effektiv och sätter patientens bästa i fokus. Som person är du empatisk, professionell och har integritet. Du trivs med att ha varierande arbetsuppgifter och arbetar givetvis i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

Du tycker att det är viktigt med den sociala arbetsmiljön och att ha trevligt på jobbet. Vi ser gärna att du som person även har ett engagemang och drivkraft i att arbeta med att utveckla vår organisation till framtidens behov. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Engagerad kurator

Kurator
Läs mer Jun 8
Vi erbjuder Sveriges mest relevanta yrkesutbildningar. Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola, sedan dess har vi vuxit och har idag 36 skolor över hela landet. De branscher vi utbildar inom skriker efter utbildad personal och vi bidrar genom att utbilda framtidens arbetskraft. Genom vårt nära samarbete med det lokala näringslivet ger vi våra elever rätt kompetens inför sitt kommande yrkesliv. Vill du också vara med och utbilda framtidens arbetskraft?

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Om tjänsten

Som skolkurator på Praktiska tillför du psykosocial kompetens i arbetet för en hälsofrämjande skolutveckling med målet att alla elever ska nå kunskapsmålen. I det skolsociala arbetet ingår att skapa möjligheter till förändring och utveckling utifrån en helhetssyn, ett inkluderande arbetssätt och med ett salutogent förhållningssätt. Som skolkurator främjar du elevens lärande och utveckling i det övergripande och hälsofrämjande arbetet, som i det enskilda elevarbetet. Du bidrar med din kompetens vid utarbetandet som genomförande av olika handlingsplaner, såsom till exempel i arbetet mot diskriminering och kränkande behandling samt till att skapa goda lärmiljöer. Professionella samtal är skolkuratorns viktigaste redskap i arbetet med elever, vårdnadshavare, elevgrupper, skolledning, pedagoger och andra medarbetare. Skolkurator samarbetar och samverkar internt inom organisationen, samt externt med en mängd olika samarbetspartners inom framför allt kommunen och Region Östergötland.

Du ingår i skolans elevhälsoteam (EHT) som fokuserar på ett hälsofrämjande och förebyggande arbets-, och förhållningssätt. Elevhälsoteamets olika professioner har ett nära samarbete och samverkar tätt med lärare och annan personal. Att vara en del av ett team och kunna samarbeta är lika viktigt som att kunna lösa arbetsuppgifter på egen hand.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst och heltid med start enligt överenskommelse.

Din bakgrund

Vi söker dig som är en stabil och flexibel person med förmåga att hitta kreativa lösningar på uppkomna utmaningar. Du har god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer. Du kan arbeta strukturerat tillsammans med andra men även när det behövs självständigt. Du tar ansvar och är initiativrik. Du ska kunna leda grupper och klasser i till exempel värdegrundsarbete, konflikthantering, krissamtal, motiverande samtal och stödsamtal.

Du har socionom/beteendevetenskaplig eller annan likvärdig utbildning på högskolenivå. Du har erfarenhet av att jobba som skolkurator med ungdomar i åldrarna 15-19 år samt har erfarenhet av att samarbeta/samverka med olika yrkeskompetenser och myndigheter som exempelvis socialtjänst, BUP och landsting.

Är du den vi söker?

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 22-07-08. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Joakim Hammar på 070 650 80 72 eller via mail joakim.hammar@praktiska.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om Praktiska

Praktiska ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Ansök nu

Kom och arbeta tillsammans med oss kuratorer på Barn- och ungdomssjukhuset!

Kurator
Läs mer Jun 14
Vi söker en kurator till en stimulerande tjänst inom den somatiska barn- och ungdomssjukvården.

Hos oss får du en chans att påverka och utveckla! H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus är ett ”sjukhus på sjukhuset” vilket innebär att de barn som vårdas hos oss i huvudsak får sin vård på ett och samma ställe. Vi tar emot barn med olika sjukdomar och skador och har för avsikt att ge en sammanhållen vård med fokus på familjen.

Arbetsbeskrivning

Som kurator på H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus kommer du att samarbeta med alla övriga yrkesgrupper och finnas med vid planerade besök men även i akuta situationer. Detta är med barn som är inlagda eller som kommer på besök, men kan också innebära hembesök.
Uppdraget innefattar stöd till de svårt sjuka eller skadade barnen, och deras föräldrar/familjer i kris. I arbetet ingår också social rådgivning och samverkan inom organisationen och med externa aktörer som t ex socialtjänsten.
Du förväntas kunna ha enskilda samtal men också samtal med hela familjer. Tolkanvändande är vanligt. I teamarbetet bidrar du som kurator med det psykosociala perspektivet och är väl insatt i barns rättigheter.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har likvärdig utbildning. Erfarenhet i yrket är meriterande och även tidigare arbete med barn, ungdomar och föräldrar.

Personliga egenskaper

Du behöver ha en god förmåga till självständigt arbete, kunna ta initiativ och planera ditt eget arbete gentemot patienter och övriga vårdgivare. Behov och förutsättningar kan snabbt ändras och detta gör att du behöver ha en god struktur och att du är flexibel. En god samarbetsförmåga är en förutsättning för att klara detta arbete på ett tillfredställande sätt. Du behöver ha ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator/Psykolog till Vårdcentralen Ryd

Kurator
Läs mer Jun 3
Vårdcentralen ligger i utkanten av Linköping med närhet till fina fritids-/strövområden.

Stadsdelen består av en blandning av villor och lägenheter. Närheten till Linköpings universitet har gjort Ryd attraktivt att bo i som student vilket leder till att området präglas av en relativt ung befolkning.

Vårdcentralen Ryd är en av 33 vårdcentraler i PVC, Primärvårdscentrum och har cirka 9 500 listade patienter, en stor del av befolkningen har mångkulturell bakgrund. Vårdcentralen är välbemannad med specialister i allmänmedicin, läkare under utbildning, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdadministratörer, kurator, rehabsamordnare och dietist samt har tillgång till ett välutrustat laboratorium.

Vårt mål är att vårdcentralen ska vara en attraktiv arbetsplats genom att främja en arbetsmiljö som ger balans mellan arbete och privatliv. Ryd är en välfungerande vårdcentral där medarbetarna trivs. Vårdcentralen kännetecknas av ett gott samarbetsklimat där vi hjälper och stöttar varandra, här har vi högt i tak och fikar och lunchar tillsammans. Vårdcentralen är i full gång med olika förbättringsarbeten som främjar patientnöjdhet och en god arbetsmiljö. Ekonomin är i balans.

Här har vi roligt tillsammans och söker nu dig som vill bli en del av vårt team. Välkommen att jobba med oss på Vårdcentralen Ryd!

Arbetsbeskrivning

För att komplettera vårt psykosociala team söker vi en kurator/psykolog. Vi erbjuder ett stimulerande och självständigt arbete med huvuduppgiften samtalsbehandling. Du förväntas också arbeta med internetbehandling (IKBT). Som samtalsbehandlare ingår du i vårdcentralens psykosociala team med ytterligare en kurator och en rehabkoordinator och medverkar tillsammans med detta team på veckovisa ronder. Du har ett nära samarbete med läkare och våra sköterskor som sitter i telefonrådgivning.

Utbildning och erfarenhet

Du är utbildad psykolog eller socionom, alternativt har annan adekvat högskoleutbildning. Du förväntas ha steg1 i KBT. Du har goda kunskaper inom svenska språket.

Personliga egenskaper

Du har en god samarbetsförmåga och känner dig trygg i din yrkesroll. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknade arbetsuppgifter. Du är lyhörd och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du tar ansvar för dina uppgifter och kan ta egna beslut utifrån din profession. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar och är positiv till förbättringsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Socialsekreterare till Mottagningen/Råd, Stöd & Hälsa

Kurator
Läs mer Jun 2
Om Leanlink
Leanlink är förvaltningen i Linköpings kommun som arbetar med verksamhet inom vård, stöd och omsorg. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Det gör vi tillsammans med våra medarbetare där vårt mål är att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är med och skapar samt utvecklar en god kvalitet och professionalitet för våra omsorgstagare, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för de Linköpingsbor som behöver oss nu men också för dem som kommer att behöva oss i framtiden.

Leanlinks ledning sitter i lokaler i centrala Linköping. På arbetsplatsen arbetar chefer och stödfunktioner.

Leanlink befinner sig i en utvecklingsresa från en kommunal utförare till en medskapare som driver utveckling av vård, stöd och omsorg. Vill du vara en del av detta och ha ett meningsfullt arbete med högt tempo så är chansen stor att du kommer trivas hos oss inom Leanlink! 
Om arbetsplatsen
Leanlink, Råd och Stöd, bedriver samordnad samtalsmottaning för Linköpings kommuns medborgare 0-100 år som kan vara i behov av råd, stöd och vägledning på grund av t ex personliga problem, livskriser eller konflikter i familjen. Viktigt i arbetet på samtalsmottagningen är att erbjuda ett lättillgängligt stöd samt att tillvarata den enskildes egna resurser. Inom ramen för Råd, Stöd och Hälsa driver i samverkan med Region Östergötland och skolan riktat stöd och behandling till barn, ungdomar i åldrarna 6-15 och deras föräldrar. Ett stadigt ökat söktryck bland barn och ungdomar för insatser inom ramen för Råd, Stöd & Hälsa gör att vi nu försträker vår arbetsplats med ytterligare en socialsekreterare. Arbetet sker genom enskilda kontakter och företrädevis på dagitd.    

Arbetsbeskrivning
I arbetsuppgifterna ingår att erbjuda rådgivning, stöd och kortrare behandlingsinsatser, samtalen som erbjuds ska vara bearbetande, insiktsskapande och bidra till förändring. Du ska verka för barns delaktighet både genom samtal med barnen och deras föräldrar och tillsammans med psykologer och pedagog vid Råd, Stöd & Hälsa ge kortare behandlingsinsatser till föräldrar med barn som har svår till medelsvår psykisk ohälsa eller som pga av sociala svårigheter behöver kortvarig stödinsats som familj. Utöver uppdraget i Råd, Stöd och Hälsa så är en viktig del i Mottagningens arbete att ge korta, rådgivande insatser till enskilda vuxna som söker stöd. Du ska vid behov slussa vidare till mer omfattande vård eller behandling, samt ge information om insatser som finns inom ramen för Region Östergötland och Linköpings kommun. 

Kvalifikationer
Du ska ha socionomexamen. Du ska även ha erfarenhet av liknande samtalsarbete samt ha erfarenhet av att ge stöd till föräldrar, barn och ungdomar. Det är meriterande om du har erfarenhet av och utbildning i systemiskt  arbete med familjer. MI utbildning är meriterande. Som person har du ett engagemang för våra frågor är flexibel och värdesätter god kvalité. Du har en personlig mognad, är duktig på att skapa relationer och samarbetar bra med andra. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

 

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9608

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

Kurator till barnteam

Kurator
Läs mer Maj 20
Habiliteringen är en länsövergripande klinik som omfattar cirka 130 medarbetare, med verksamhet i Norrköping, Linköping och Motala.

Vi arbetar teambaserat utifrån ålder och funktionsnedsättning och utgör ett kvalitativt komplement till hälso- och sjukvårdens övriga insatser. Vi söker dig med intresse och erfarenhet av att framförallt arbeta med föräldrar till små barn med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism och dess nätverk. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande arbete i team som består av flera olika professioner med fokus på helhetssyn och samverkan. Om du tycker om att arbeta under eget ansvar och är bekväm med att hålla många bollar i luften, så kommer du att trivas hos oss.

IF - teamet innefattar barn och ungdomar 0-16 år med  intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism. Vi söker nu dig, en engagerad medarbetare med kompetens, erfarenhet och intresse av just denna målgrupp. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande, roligt och omväxlande arbete där du har stor möjlighet att påverka och utveckla din arbetsroll. Låter det intressant och spännande att vara med och fortsätta att bygga denna organisation? Då tror vi att du kan vara rätt person för det här uppdraget!

Arbetsbeskrivning
Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak vara att ge råd och stöd till föräldrar som har barn med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism. Du kommer också att leda gruppverksamhet till både föräldrar och nätverk.  

Tjänsten är en tillsvidare tjänst 100%. Tjänstgöring dagtid, måndag-fredag. Denna tjänst har placeringsort Linköping. Tjänsten innebär resor och förutsätter att du har körkort.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig utbildning med erfarenhet inom yrket. Du ser gärna att du har erfarenhet och kunskap av att arbeta med barn med funktions-nedsättning men framförallt har erfarenhet av föräldrastöd kring familjer och dess nätverk. 

Personliga egenskaper
Som person har du förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du är stresstålig, självständig och lyhörd och arbetar bra tillsammans med andra. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och erfarenhet av att möta anhöriga till personer med funktionsnedsättning och deras nätverk. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt ser möjligheter i en föränderlig organisation. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och mognad.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till Onkologiska kliniken

Kurator
Läs mer Maj 4
Onkologiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping har ett övergripande ansvar för cancerbehandlingar i Sydöstra sjukvårdsregionen.

Verksamheten är organiserad i öppenvård samt strålbehandling där patienter med allmänonkologiska och gynekologiska diagnoser erhåller behandling. Vi har även ett nära samarbete med cancer- och lungsjukvårdsenheten ( CoL) där våra patienter vårdas inneliggande vid behov.

I verksamheten inryms även den kliniska prövnings-enheten,  uppföljningsenheten vuxna efter barncancer samt paramedicinare i form av kuratorer, fysioterapeuter samt dietister.
Kliniken har cirka 200 medarbetare som företrädesvis arbetar diagnosinriktat. I vårt uppdrag ingår även att handleda studenter.

Arbetsuppgifter


I rollen som kurator arbetar du såväl självständigt som tillsammans med klinikens andra kuratorer. Du kommer att arbeta tillsammans med dietist, fysioterapeut, läkare, sjuksköterska, undersköterskor och annan medicinsk personal.

På kliniken behandlas patienter i olika stadier av sin cancersjukdom. Även närståendes behov av samtal ligger i klinikens uppdrag.

Vi ser positivt på utveckling och förväntar oss att du aktivt deltar i utvecklingsarbete inom kliniken och din profession.

Vår klinik kännetecknas av en god stämning och ett gott samarbetsklimat där vi är måna om varandra och där vi hjälper och stöttar varandra. Vi söker dig som vill vara en del av vår verksamhet och vårt team.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har likvärdig utbildning. Meriterande är ett par års arbetslivserfarenhet i yrket, gärna inom hälso- och sjukvård men inget krav.

Personliga egenskaper


Som person är du lugn och trygg i dig själv. Du kan prioritera och har en god samarbetsförmåga samt trivs med att arbeta i olika nätverk. Du är självständig och strukturerad i din planering av ditt arbete och du sätter patientens bästa i fokus.

Du är lyhörd inför patient och närståendes behov.

Du tycker också att trivsel och den sociala arbetsmiljön är viktig för arbetsplatsen och delar gärna med dig av din kunskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator/socionom med placering på akutmottagning, Rehabgruppen

Kurator
Läs mer Maj 2
Rehabgruppen är en del av Rörelse och hälsa som ingår i Närsjukvården centrala (NSC).

Enheten tillhandahåller kuratorer, arbetsterapeuter samt fysioterapeuter inom sjukhusets verksamheter. Kuratorerna i Rehabgruppen jobbar mot fyra olika kliniker på universitetssjukhuset. Kuratorsgruppen har gemensam handledning och täcker upp för varandra vid ledigheter och sjukfrånvaro. Vi har nu en kurator på akutmottagningen som skall avsluta sin tjänst varmed vi söker en ny medarbetare.

Arbetsbeskrivning
Som kurator på akutmottagningen samverkar du dagligen med olika yrkesgrupper på och utanför kliniken. Du förväntas dela med dig av din kunskap och kompetens till övrig personal i olika forum.

Det psykosociala arbetet riktar sig mot patienter och deras närstående. Eftersom vår verksamhet präglas av akuta insatser får du ett omväxlande arbete med dagar som vanligtvis inte går att planera i förväg och där långa samtalskontakter är mindre vanliga. I tjänsten ingår främst arbetsuppgifter som akut krisstöd, kartläggande samtal, stöd vid kontakt med myndigheter och andra samhällsaktörer samt information om samhällets resurser. Bland annat kan du komma att arbeta med patienter med hastiga sjukdomsförlopp, de som har skadads allvarligt i olyckor och de som drabbats av traumatiska händelser eller vid omställning i livssituationen och vid dödsfall. Centralt i det psykosociala arbetet med patient och närstående är att lyfta individens egna resurser och stärka dennes förmåga att hantera sin livssituation i det akuta skedet.

Anställningen är en tillsvidaretjänst på 85- 100 %. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig utbildning med erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete. Meriterande är erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård och akutflödesverksamhet samt att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett professionellt förhållningssätt samt förmåga att organisera och prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du har god initiativförmåga, är flexibel samt är van vid att arbeta både självständigt och i team med andra yrkeskategorier. Som person är du trygg och öppen. Vidare trivs du i en verksamhet med akuta ärenden och ett stundtals högt arbetstempo. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator/psykoterapeut till Studenthälsan

Kurator
Läs mer Apr 29
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!


Vi söker nu en kurator eller psykoterapeut till vår verksamhet vid Studenthälsan. 

Dina framtida arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med individuella lösningsfokuserade samtal och delta i utvecklingen av Studenthälsans förebyggande utbud med bland annat gruppverksamhet. Du förväntas delta i krishantering vid behov.

Din placering är främst i Linköping, men kan även inbegripa arbete i Norrköping beroende på var behov finns. Du bör känna dig bekväm med att använda engelska i samtal för att kunna möta våra internationella studenter.

Din framtida arbetsplats
Studenthälsan är en enhet inom Studentavdelningen vid Universitetsförvaltningen. Studenthälsan erbjuder förebyggande insatser till studenter vid Linköpings universitet, med fokus på att främja studenters hälsa och studieförhållanden. Vi arbetar med hälsofrågor, livsstilsfrågor och alkohol- och drogrelaterade frågor samt erbjuder stödsamtal, kurser och workshops. Studenthälsan ansvarar även för krisstöd till universitetets studenter. Vi arbetar nära studentkårerna och har en egen styrelse för strategiska frågor.

Dina kvalifikationer
Vi söker nu någon som är trygg, stabil och har självinsikt och som kan skilja på det personliga och professionella. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du samarbetar bra med andra människor och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och kan sätta upp och hålla tidsramar. 

Vi vill att du har:


• högskoleutbildning inom beteendevetenskap, socionomexamen el annan likvärdig utbildning
• Grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1), gärna KBT-inriktning
• Erfarenhet av individuella samtal (exempelvis inom primärvård, företagshälsovård, psykiatri eller motsvarande)
• Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift

Erfarenhet av digitala stödsamtal och erfarenhet av gruppverksamhet med fokus på hälsofrämjande frågor är meriterande.

Anställningens omfattning
Tills vidare. Heltid.

Tillträde
2022-08-01 eller enligt överenskommelse.

Lön och förmåner
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan. 

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 23 maj 2022. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.


Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Kurator till Ortopediska kliniken

Kurator
Läs mer Apr 7
Ortopediska kliniken i Linköping är en del av Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård, (CKOC).

Verksamheten omfattar vårdenheten 30 och 31. Inom verksamheten finns även en mottagningsenhet, rehabiliteringsenhet samt en administrativ enhet.

Ortopeden har ett inflöde av såväl elektiva som akuta patienter och bedriver högspecialiserad ortopedisk vård med stort upptagningsområde. På ortopeden diagnostiserar, behandlar och vårdar vi patienter med akuta och kroniska problem i rörelseapparaten.

Den vanligaste åkomman som vi behandlar är akuta frakturer där de mest förekommande frakturerna är höft-, fotleds-, handleds-, och axelfrakturer.

Arbetsuppgifter

Som kurator på ortopediska kliniken kommer  du arbeta självständig i din profession och samarbeta med yrkesroller inom kliniken. Dina arbetsuppgifter innefattar psykosocialt behandlingsarbete bestående av kris- och stödsamtal med patienter och närstående, rådgivning och vägledning för patienter på Ortopediska kliniken.

I din roll samverkar du med andra vårdgivare och myndigheter, exempelvis Försäkringskassan och olika kommunala instanser. Vi ser positivt på utveckling och förväntar oss att du aktivt deltar i utvecklingsarbete inom kliniken och din profession. 

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har socionomexamen, vi ser tidigare erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvården är meriterande. Arbetet förutsätter goda språkkunskaper i svenska då du kommer att kommunicera med patienter, närstående, kollegor och myndigheter, i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Arbetar bra med andra människor och sätter patientens bästa i fokus. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar. Tar ansvar för sin uppgift. Strukturerar själv sitt arbetssätt och driver sina processer vidare.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker en kollega med KBT utbildning till våra nya team på Barnkliniken

Kurator
Läs mer Apr 12
Barn- och kvinnocentrum (BKC) är en länsövergripande produktionsenhet inom Region Östergötland(RÖ).

Barn- och ungdomssjukvården sker inom två kliniker, dels vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping och vid H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus, Linköping och Motala. Enheterna vårdar barn i åldrarna 0-18 år.

På H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus bedrivs öppenvård, rehabilitering, hemsjukvård samt slutenvård. Är du nyfiken på att arbeta med barn och ungdomar och vill använda dina kunskaper så har vi plattformen för det. Vi kan erbjuda dig en god arbetsmiljö, intressanta arbetsuppgifter, trevliga, engagerade och kunniga medarbetare och chefer.

Arbetsbeskrivning

Denna tjänsten erbjuder dig att arbeta i bland annat ett nystartat team med erfarna kollegor. Du kommer största delen av din arbetstid att arbeta med barn och ungdomar med obesitas. En del av tjänsten kommer att vara riktad mot barn och ungdomar med reumatiska sjukdomar/ långvarig smärta.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du har en KBT grundutbildning förutom din högskoleutbildning.
Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta med obesitas, reumatiska sjukdomar och långvarig smärta.
Du bör kunna uttrycka dig i tal och skrift med god svenska. B-körkort är av stor vikt då även lasarettet i Motala ingår i denna tjänst, då vi är samma klinik.

B-körkort är av stor vikt då även lasarettet i Motala ingår i denna tjänst, då vi är samma klinik.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som förhåller och anpassar dig till situationen, är flexibel och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet och du har mod att agera efter sin egen övertygelse.

Du tar även initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat och tar ansvar för din uppgift. Det är viktigt att du kan samarbeta i olika grupperingar. 

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till Kardiologiska kliniken

Kurator
Läs mer Mar 10
Vill du vara med i vårt hjärtliga team och bedriva bästa möjliga hjärtsjukvård? Kardiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping ingår i Hjärtcentrum (HC).

Vi bedriver hälso- och sjukvård inom området hjärtsjukdomar hos vuxna i alla åldrar och erbjuder högspecialiserad vård till Jönköping, Kalmar och Östergötland samt har riksspecialitetvård. Vi har en stor kardiologisk verksamhet bestående av flera enheter: Hjärtintensivavdelning (HIA), akutvårdsavdelning hjärta, pre- och postoperativ enhet, Seldingerenheten samt mottagning. Hos oss vårdas akuta patienter från akutmottagningen och andra sjukhus i regionen.

På kliniken ser vi en positiv trend vad gäller utveckling, forskning och medarbetarskap, vi är stolta över det vi gör och vi har ett gott ledarskap, vilket bland annat syns i resultatet av medarbetarenkäten. Vårt mål är att erbjuda bästa möjliga hjärtsjukvård, ”för hjärtat med hjärtat”

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi en kurator till ett stimulerande arbete med engagerade kollegor i en trivsam miljö på Kardiologiska kliniken US. Arbetsuppgifterna är varierande då du kommer att arbeta som kurator både inom slutenvård och öppenvård (mottagning, avdelning 7, avdelning 8, HIA och Seldinger.

Dina arbetsuppgifter innefattar psykosocialt behandlingsarbete bestående av kris- och stödsamtal med patienter och närstående, rådgivning och vägledning. I din roll samverkar du med andra vårdgivare och myndigheter, exempelvis Försäkringskassan och olika kommunala instanser. Du är en del av hjärtskolan (patientskola) och deltar varje tisdag i denna för information och rådgivning kring stress och psykologiska reaktioner efter hjärtinfarkt. Du kommer också ha ansvar för uppföljning av hjärtstoppspatienter i ”Hjärt- och lungräddningsregistret” (PROM) samt psykologisk och kognitiv uppföljning av klinikens hjärtstoppspatienter. Du deltar i Transplantationsrond en gång/vecka samt ”tavelmöte” på mottagningen dagligen och ”teamrond” på avdelning 7 samt HIA dagligen. Rollen är självständig och innebär också mycket samarbete med olika yrkeskategorier inom kliniken.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker en kurator med godkänd socionomexamen. Du som söker är med fördel legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Tidigare erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvården är meriterande. Arbetet förutsätter goda språkkunskaper i svenska då du kommer att kommunicera med patienter, närstående, kollegor och myndigheter, i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Du är trygg, stabil och har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Du har en god samarbetsförmåga och är bra på att lyssna och kommunicera på ett tydligt sätt. Arbetet förutsätter att  du trivs  med att vara en del av ett tvärprofessionellt team med patienten i fokus, men också att du har en god förmåga att arbeta självständigt. En arbetsmiljö där det händer mycket tilltalar dig och du har förmågan att anpassa ditt arbetssätt och prioritera utifrån förutsättningar på kliniken. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kuratorsassistent - vikariat över sommaren

Kurator
Läs mer Mar 3
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta hos oss som kuratorsassisten sommaren 2022!

Vi söker två kuratorsassistenter som i sommar vill få möjligheten att stifta bekantskap med hälso- och sjukvården som arbetsplats genom att vara kuratorsassistent hos oss kuratorer inom CKOC (Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård), där tanken är att en assistent ska jobba främst mot O-huset och den andra främst mot huvudblocket, man kan komma att jobba mot både O-huset och huvudblocket.

I O-huset finns 3 kliniker (Lungmedicin, Hematologen och Onkologen) och 2 slutenvårdsavdelningar (Hematologen och cancer- och lungsjukvårdsenheten, CoL)  I O-huset finns även bröstmottagningen som tillhör kirurgkliniken.

I huvudblocket finns de avdelningar som tillhör kirurgkliniken, KAVA (kirurgisk akutvårdsavdelning), Planerad kirurgisk vårdavdelning, Ortopedisk vårdavdelning, Mag- och tarmavdelning med mottagning och Urologisk vårdavdelning.

Arbetsbeskrivning
Som kuratorsassistent hos oss kommer du möta både patienter och närstående. Sjukdom innebär ofta en förändring i livssituationen, vilket kan innebära att patienter och närstående har behov av samtalsstöd men även social information och vägledning avseende samhällets resurser. Arbetet sker både i slutenvården och i öppenvården.

Anställningen är ett sommarvikariat på 100 % från mitten på juni till mitten av augusti 2022 och vi ser helst att du kan arbeta hela perioden. Arbetstid är dagtid på vardagar.Utbildning och erfarenhet
Socionom eller socionomstudent (avslutat termin 5).  Inget krav på tidigare erfarenhet, men arbetserfarenhet från socialt arbete är meriterande.

Som kuratorsassistent kommer du få introduktion och handledning av ordinarie kurator. Det kommer finnas ordinarie kurator i tjänst under hela sommaren. 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är trygg, självständig och som inte är rädd för att ta egna initiativ. Du är ansvarstagande och har ett positivt och professionellt förhållningssätt.

För oss är det viktigt med rätt person är på rätt plats så vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet och referenser. Vi kommer arbeta med löpande urval. 

Ange gärna om du är intresserad av onkologi eller akutsjukvård.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Ansök nu